Gost autor| Satira

Vesti iz Kirzakstana

Bojan Budimac RSS / 27.02.2013. u 21:25

LUTAJUĆE OKO
Pepe Eskobar

Svet je bačen u stanje konfuzije kada je Državni sekretar SAD, Džon Keri, slučajno autovao zemlju Kirzakstan. Analitičari od Arktika do Oceanije u paničnoj žurbi za odgovorima još uvek nisu u stanju da pokažu tačnu geografsku lokaciju misteriozna zemlje.

CIA kaže da je "to negde u centralnoj Aziji". Trudeći se da bude korak ispred, još malo pa potvrđeni direktor CIA, Džon Brenan je već oformio flotu naoružanih dronova da prikupljaju obaveštajne podatke o sumnjivim terorističkim aktivnostima u Kirzakstanu.

A u skladu sa politikom "na dva koloseka" koja se takođe primenjuje prema Iranu Brenan je navodno regrutovao producenta Džordža Klunija i režisera Bena Aflika za plan, koji izdaleka podseća na dobitnika Oskara -- film Argo, da ih infiltrira u Kirzakstan maskirane u holivudsku filmsku ekipu koja snima film o avanturama Aleksandra Velikog u centralnoj Aziji.

Kada je Keri uoči svog prvog međunarodnog puta u svojstvu državnog sekretara hvalio diplomate SAD koji rade na obezbeđivanju "demokratskih institucija" u Kirzakstanu Stejt deparment nije imao pojma koliko će jaka biti oluja koja se stvara na horizontu. Naročito zato što su izvori unutar ove usamljene republike tvrdoglavo odlučili da ostanu nemi.

U Almatiju, Kazahstan -- gde P5+1 (pet stalnih članica SB UN-a plus Nemačka) upravo sede za pregovaračkim stolom sa Iranom -- diplomati su namerno nedostupni.

Izvori iz Evropske Unije kažu da ako Kirzakstan nastavi da opstruira zahteve međunarodne zajednice za većom transparentnošću -- kao što je odbijanje da odustane od programa apsolutne tajnosti -- EU će biti primorana da uvede trgovinske i bankarske sankcije, prateći vođstvo "od pozadi" Vašingtona.

Izvori iz glavnog grada Kazahstana, Astane, kažu, "Ne, ovo nema ništa sa nama. Mi smo stabilna "snežni leopard" ekonomija na putu ka statusu razvijene države. Mi imamo mnogo nafte i sklapamo super ugovore sa Rusima i Kinezima, kao i sa Big Oil SAD. Mi smo čisti. Ovo bi mogla biti zavera u cilju podrivanja nacije."

Što se tiče Kirgistana -- siromašne nacije od 5.5 miliona, takođe poznate kao "Švajcarska centralne Azije" -- niko se ne odaziva se pozivima, niti u glavnom gradu Biškeku niti u diplomatskim predstavništima. Kirgistan je ključni saveznik u globalnom ratu protiv terorizma pod vođstvom SAD, a smeštenom u Avganistanu. U 2011. -- poslednji dostupni podaci -- Kirgistan je primio popriličnih 41 milion dolara na ime pomoći od SAD.

Kirgistan je za kratko bio u vestima kao epicentar Vašingtonskog promoviranja demokratije u Centralnoj Aziji. To je bilo mesto revolucije tulipana 2005. ali isto i kontra-tulipanske revolucije 2010. Sve je to vodilo do donekle beztulipanskih izbora 2011. Vašington i Moskva su još uvek u borbi za uticaj na Biškek,

Analitičari specijalisti za energetske izvore spekulišu da je Kirzakstan ipak nešto sasvim drugačije. U njemu se mogu nalaziti najveći nedirnuti depoziti nafte i prirodnog gasa na svetu, pa je prema tome predodređen da bude najželjeniji pion u tekućoj Novoj Velikoj Igri u Evroaziji.

U tekstu koji će biti objavljen u sledećem izdanju Forin Afersa, Zbignjev Bžežinski tvrdi da se predviđa da će naftovod od Kirzakstana do zapadnih tržišta, koji zaobilazi i Rusiju i Iran, postati prioritet broj jedan administracije Baraka Obame za formiranje centra u Aziji.

Gensek NATO-a, Anders Fog Rasmusen, je već ohrabrio Kirzakstan da se pridruži organizaciji -- koja će uskoro ostati bez posla u Avganistanu. Rasmusen je rekao, "Naša misija je da odbranimo narod Kirzakstana pre nego što zemlja postane sigurno utočište teroristima. Vreme ističe." Ako se Kirzakstan opire, kazao je Rasmusen, "sve opcije su na stolu" u smislu uspostavljanja zone neletenja iznad misteriozne zemlje.

Drugi regionalni "stanovi" su sa svoje strane krenuli u kampanju lobiranja da Kirzakstan postane član zemalja Šangajske saradnje, ispunjavajući želje i Pekinga i Moskve. Izgleda da se mišljenja podudaraju da Kirzakstanova kandidatura treba da se uzme u razmatranje bez odlaganja, zaobilazeći zemlje u čekanju kao što su Iran, Pakistan i Indija.

Pod pritiskom međunarodne zajednice Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija se sastaje na vanrednoj sednici da ustanovi status Kirzakstana. Raspoloženje je optimističko, ali ako ova hermitska republika insistira na ostajanju nevidljivom mogla bi biti ošamarena strogim sankcijama i označena kao parija, što bi prešlo crvenu liniju ustanovljenu od stalnih članica SBUN-a, Rusije i Kine.

Na Bliskom istoku Sirijska nacionalna kolaicija ne želi da reskira i već je sastavila delegaciju koja će u kratkom roku posetiti Kirzakstan i zatražiti oružje za sirijske pobunjenike, dodajući onom oružju koje im je Saudijska Arabija već kupila od Hrvatske. Al Džazira već planira specijal o predstavljanju Kirzakstana svetu, koji će voditi šeik Jusuf al Karadavi.

U međuvremenu Keri je krenuo na evropsko-bliskoistočnu turu koja će ga odvesti u Britaniju, Nemačku, Francusku, Italiki Tursku, Egipat, Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate i Katar. Nije predviđeno zaustavljanje u Kirzakstanu.

*******************************
Beleške na margini

Nisam zaboravio da treba da nastavim Kurdski bedeker, ali ovde je stiglo proleće, a sa njim i rmbanje po bašči, a pisanje zahteva (barem meni) neuporedivo više vremena i energije nego prevođenje.

Originalni tekst je ovde, a link na Pepeove (sjajne kolumne u Asia Times) ovde.

 

 



Komentari (33)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blogovatelj blogovatelj 21:30 27.02.2013

Brate slatki...

Ko komanduje svetom, to je cudo.

PS.

1.

hajkula1 hajkula1 22:26 27.02.2013

Re: Brate slatki...

blogovatelj
Ko komanduje svetom, to je cudo.

PS.

1.



Daleko im lepa kuća
freehand freehand 21:42 27.02.2013

A jel

taj Kirzakstan priznao Kosovo?

Da znam kako da se postavim.

P.S. - ako jeste - Krkara za ambasasdora; ako nije - Cerskog.
Bojan Budimac Bojan Budimac 21:45 27.02.2013

Re: A jel

freehand
taj Kirzakstan priznao Kosovo?

Da znam kako da se postavim.

Mislim da nije, ali Hašim Tači fura spin da "samo što nije".
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:03 27.02.2013

možda zvuči šašavo...

...ali meni je taj Kirzakstan već duži niz godina zemlja o kojoj sanjam i koja mi je na prvom mestu za posetiti. Al jebiga nikada dovoljno para ili vremena, odnosno kad se ime para nema se vremena i obrnuto. Shodno tome, sve vesti o njemu samo gutam. Kao i sve druge informacije o istoriji, geografiji itd.
Ovo kažem sasvim ozbiljno, bez ikakve zajebancije.

Dakle kad bi me pitali sutra oćeš u Pariz, London, Njujork ili Biškek, ja bih rekao Biškek. Ok, možda sam Biškek (nekada Frunze) nije toliko zanimljiv ali već na nekih tridesetak kilometara ima svakakvih čuda. A tek kojih "par stotina kilometara" dalje da ne pričamo.
freehand freehand 22:14 27.02.2013

Re: možda zvuči šašavo...

...ali meni je taj Kirzakstan već duži niz godina zemlja o kojoj sanjam i koja mi je na prvom mestu za posetiti.

Dživdžan... Bolje idi u Podgoricu, glavni grad BJR of Macedonia.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 23:01 27.02.2013

Re: možda zvuči šašavo...

freehand
...ali meni je taj Kirzakstan već duži niz godina zemlja o kojoj sanjam i koja mi je na prvom mestu za posetiti.

Dživdžan... Bolje idi u Podgoricu, glavni grad BJR of Macedonia.


Ma to tamo sve znam, prepešačio uzduž i popreko. Al` brate Kirgizija, ja to kad kažem, to ti je kao kad Bata u Balkan ekspresu kaže: "Kazablanka!"
Dakle, u Švajcarskoj!

hajkula1 hajkula1 22:15 27.02.2013

Evo nama


Bojanovog teksta.

Ma preporuka čista srca, na neviđeno i zauvek.
Bojan Budimac Bojan Budimac 22:17 27.02.2013

Re: Evo nama

hajkula1

Bojanovog teksta.

Ma preporuka čista srca, na neviđeno i zauvek.

Na pravdi boga dobih preporuku samo sam preveo tekst
libkonz libkonz 22:23 27.02.2013

Re: Evo nama

samo sam preveo tekst

nije to "samo".
Hvala, Budimac!
freehand freehand 23:15 27.02.2013

A ozbiljno govoreći

zašto mi, kad god čujem ili vidim ovako nešto - a majstori se trude da vazda ima nešto - uvek na pamet padaju Dr Strejndžlav i Veliki diktator? I pomisao da je Klinton, u stvari, hteo da bombarduje neke Vogonce ili Klingonce? Ili tako neku državu u Jugoistočnoj Aziji, koja je na to navikla?
hajkula1 hajkula1 23:26 27.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

freehand
zašto mi, kad god čujem ili vidim ovako nešto - a majstori se trude da vazda ima nešto - uvek na pamet padaju Dr Strejndžlav i Veliki diktator? I pomisao da je Klinton, u stvari, hteo da bombarduje neke Vogonce ili Klingonce? Ili tako neku državu u Jugoistočnoj Aziji, koja je na to navikla?



I meni bi, ali jok. Malo čas se završio film, jedan od glavnih likova surovi Drago samo što ne jede decu. Ili možda i to?

Pa se setim drugih filmova, emisija, AnDZe. Ne biva da je prosto. Ili još jedna potvrda neke svetske vlade u senci.
Biće da ima ko ima znanje i ima moć. Ovi su samo glumci, neki bolji neki lošiji.
hajkula1 hajkula1 23:26 27.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

Bojan Budimac Bojan Budimac 23:46 27.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

I pomisao da je Klinton, u stvari, hteo da bombarduje neke Vogonce ili Klingonce? Ili tako neku državu u Jugoistočnoj Aziji, koja je na to navikla?

Zaboravljaš na to da ko god je bombardovan od strane SAD to je bilo za njegovo sopstveno dobro i ta bombardovanja nikad nisu predstavljala sukob sa narodom
nsarski nsarski 02:21 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

Zaboravljaš na to da ko god je bombardovan od strane SAD to je bilo za njegovo sopstveno dobro i ta bombardovanja nikad nisu predstavljala sukob sa narodom


Sure, our boyz mighta been a little overzealous in their attempts to secure our freedoms abroad, and sure, they might have hurt a few folks and broke some stuff. But what does that matter compared to the culture and values they exported to the world!
hajkula1 hajkula1 02:59 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

freehand
Klinton, u stvari, hteo da bombarduje neke Vogonce ili Klingonce? Ili tako neku državu u Jugoistočnoj Aziji, koja je na to navikla?



Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:41 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

nsarski


Sure, our boyz mighta been a little overzealous in their attempts to secure our freedoms abroad, and sure, they might have hurt a few folks and broke some stuff. But what does that matter compared to the culture and values they exported to the world!




je l' gledate ovo
, drugari, meni baš dirljivo... u stvari, pokazuje više od svega, koliko su iza tih ratnih dugmića samo obični ljudi...

ps. mada moj burazer, rođeni, tako, malo nasilniji dečko, težak rad i srpska neimaština ga ogrubeli (mada je vredan, radi) kaže: "šta bre ovaj major prima ovog Amera gajbi. ja bi ga sastavio ušicom sekire kada bi mi prešo prag, mamu mu jebem... "
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:57 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

edit:

štaviše, reditelj je i bloger b92! a ja još kontam da mi je ime sve vreme poznato, Mirković, nije s 92-ojke, taj je Saša! dajte Vesna zovite čoveka da postavi film onlajn da gledaju svi!

edit2. - reakcije srpske avijatičarske web-zajednice...
bolid1 bolid1 10:45 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

Bojan Budimac
za njegovo sopstveno dobro


Prvo se izvines Djuri sto te je tukao.

Bojan Budimac Bojan Budimac 10:49 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

bolid1
Prvo se izvines Djuri sto te je tukao.

Pa jasno, brate slatki
tyson tyson 18:57 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

mada moj burazer, rođeni, tako, malo nasilniji dečko, težak rad i srpska neimaština ga ogrubeli (mada je vredan, radi) kaže: "šta bre ovaj major prima ovog Amera gajbi. ja bi ga sastavio ušicom sekire kada bi mi prešo prag, mamu mu jebem..."

Pa na koga si ti tako smeran povukao...?


freehand freehand 19:16 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

je l' gledate ovo, drugari, meni baš dirljivo... u stvari, pokazuje više od svega, koliko su iza tih ratnih dugmića samo obični ljudi...

I meni je dirljivo , i veruj da sam mnogo puta sanjao kako sam u šumi i gledam kako se padobran spušta prema meni...
bolid1 bolid1 20:16 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

freehand



Pod precku!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:36 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

tyson

Pa na koga si ti tako smeran povukao...?




mješavina prečanskih uticaja mirnoće i mudrosti, s laganom egrcegovačkom zasladom.
freehand freehand 20:51 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

Srđan Fuchs
tyson

Pa na koga si ti tako smeran povukao...?




mješavina prečanskih uticaja mirnoće i mudrosti, s laganom egrcegovačkom zasladom.

E, Mudri Srki - jebeš pilote, nego mene baš interesuje šta ti i Dali, na primer (mada tiu možeš samo u svoje ime), mislite o ovoj sjajnoj izjavi, i mrziteljskom tekstu (po imenu i prezimenu autora se vidi da je mrzitelj!) američkog državnog sekretara? Da te podsetim - taj će biti zadužen za spoljnu politiku najveće svetske sile narednih nekoliko godina.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:54 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

freehand

I meni je dirljivo , i veruj da sam mnogo puta sanjao kako sam u šumi i gledam kako se padobran spušta prema meni...



ja bih se slikao da se bolidi slažu s mojim opažanjima.

nah, ne verujem ti da bi tako reagovao, Šejn, u tamnoj seni borića, dok slinavi Zelko baulja pod tvojim nogama cvileći za milost? u re too Lala to b sucha murderous bustard. a i Preda je opisivao na ovim stranicama momenat ispraznosti kada su morali na nekoj utrini da pucaju u neprijatelja do iznemoglosti - pametnome dovoljno. ja sam došao negde blizu tom momentu kada su se Palestinci eksplodiravali na ulicama Jerusalima, tokom studija tamo, kada sam u sklopu civilne službe imao dozvolu da ispalim šaržer iz jerichoa u goste za koje procenim da su dovoljno sumnjivi da im se tako nešto dogodi. ja sam se na tim dežurstvima (na slici je kafe koji je eksplodirao fakat, na kraju ulice u kojoj sam i sam radio), bivajući suočen s tim činom da ću morati da donesem odluku procene kada da ubijem čoveka, nosio idejama o oduzimanju života nekome. i tako sam, danima, čekao trenutak kada ću začuti šaptaj alah uakbar kraj sebe, i učiniti to. s obzirom da sam ova stanja provodio pod uticajem hašiša, postajući pravi hasisin, trenuci su bili rastegnutiji, tako da sam dopuštao u mašti neprijatelju da izgovori kod u mom zagralju - otišli bismo zajedno skupa njegovim devicama!
freehand freehand 21:03 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

nah, ne verujem ti da bi tako reagovao, Šejn, u tamnoj seni borića, dok slinavi Zelko baulja pod tvojim nogama cvileći za milost? u re too Lala to b sucha murderous bustard.

Pazi, moj san se razvija u smeru toga da čkupi uhvatim, a onda zovnem drugare, i zajedno emitujemo poziv za izbavljenje, a sa adekvatnim brojem Boforsa, Erlikona, Praga, STrela, Zolja, čega god samo da je što više i da pšto više govana stresemo ko oraje.
Za ovog vezanog - sve ok. Al nemoj sumnjati da bih pucao svim raspoloživim po njegovim spasiocima.
Nešto kontam - dva Apača, jedan Džoli grin... Oko 30-50 komada. Malo li je?!

P.S. da, trudio bih se svakako da taj susret prođe bez nepotrebne intimnosti u smislu tih zagrljaja.


coolnick coolnick 23:45 28.02.2013

Re: A ozbiljno govoreći

Pazi, moj san se razvija u smeru toga da čkupi uhvatim, a onda zovnem drugare, i zajedno emitujemo poziv za izbavljenje, a sa adekvatnim brojem Boforsa, Erlikona, Praga, STrela, Zolja, čega god samo da je što više i da pšto više govana stresemo ko oraje.
Za ovog vezanog - sve ok. Al nemoj sumnjati da bih pucao svim raspoloživim po njegovim spasiocima.
Nešto kontam - dva Apača, jedan Džoli grin... Oko 30-50 komada. Malo li je?!

P.S. da, trudio bih se svakako da taj susret prođe bez nepotrebne intimnosti u smislu tih zagrljaja.


Uuuu, brate, ti si neki zesto momak a? Pa gde si bre bio "junacino" 1999 kad se ratovalo protiv NATO? Mogao si da ostvaris svoje snove samo tako ...sto se tada nisi prijavio? Ili ti mudica prorade samo na blogu?
freehand freehand 00:19 01.03.2013

Re: A ozbiljno govoreći

Uuuu, brate, ti si neki zesto momak a? Pa gde si bre bio "junacino" 1999 kad se ratovalo protiv NATO? Mogao si da ostvaris svoje snove samo tako ...sto se tada nisi prijavio? Ili ti mudica prorade samo na blogu?

Pis brader.
Bojan Budimac Bojan Budimac 00:44 01.03.2013

Re: A ozbiljno govoreći

coolnick
Pazi, moj san se razvija u smeru...


Uuuu, brate, ti si neki zesto momak a? Pa gde si bre bio "junacino" 1999 kad se ratovalo protiv NATO? Mogao si da ostvaris svoje snove samo tako ...sto se tada nisi prijavio? Ili ti mudica prorade samo na blogu?


San <<<Link

Pismenost (rjeđe alfabetizam) je izraz kojim se označava nečija sposobnost razumijevanja, odnosno korištenja znakova od kojih se sastoji neko pismo. Link
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:05 02.03.2013

Re: A ozbiljno govoreći

Bojan Budimac


Uuuu, brate, ti si neki zesto momak a? Pa gde si bre bio "junacino" 1999 kad se ratovalo protiv NATO? Mogao si da ostvaris svoje snove samo tako ...sto se tada nisi prijavio? Ili ti mudica prorade samo na blogu?

San

Pismenost (rjeđe alfabetizam) je izraz kojim se označava nečija sposobnost [b]razumijevanja
, odnosno korištenja znakova od kojih se sastoji neko pismo. Link




Dobro, Frilentije, zvuči kao pametna strategija na bojnom polju. Koliko sam ja shvatio od našeg majora iz filma, samo je PVO bio napolju po Srbiji. Otežavajuća okolnost se sadržala u tome da su palili radare po instinktu oficira, rokali onda u ono što ugledaju na radaru, i onda bi zbrisali s mesta fajta, opet po intuiciji oficira, zato što su se čuvali da imamo što manje žrtava. Vojnih žrtava je ipak bilo, ako se ne varam, najviše oko Avale (gde je inače i moja rodna Milja, gde sam proveo najviše vremena, i to pod vod vedrim nebom pošto su nam u noći 14/15. aprila oduvali celu stranu naselja kada su kasetama gadjali PVO baterije), slicno je bilo i oko Nisa, i na Kosovu gde su bile stacionirane jedine pesadijske i jedinice za specijalna dejstva VJ? interesantno, moj deda koji je bio komandni potporučnik PVO vojske Kraljevine, od 4-11/4/1941 na Goču u Šumadiji; još je bio živ 1999. zihrono uvraha, dočekao je, kao i cela ta generacija, dugo strepljeni rat, rat Jugoslavije protiv NATO-a , kaže da su Nemci gadjali po sličnim ciljevima PVO i 1941.?

kako god, ta intimna linija, to je ta hercegovačka zaslada o kojoj govorim Mikeu, to je Aleksić (Srđan, ime mu se pozlatilo, zihrono uvraha), to je Glogovac, to je Savović (Boris, trenuntno Zvezdino krilo u basketu, toliku lepršavost na Zvezdinom boku nisam video još od Zuferovih dana, sa takvim krilima smo tukli celu Evropu i Cibose u ZG! ), to je i Alexa...


СРБИНУ

Нека зима чини чуда,
Нек расипље снијег свуда,
Прољеће ће доћ'.

Нека небо магла прати,
Сунашце ће засијати,
Ружичаста моћ.

Природа ће опет тајна
Распучити њедра сјајна,
Дариват' нам мед.

Забрујаће поточићи,
Замирисат' бај-цвјетићи
Свуда упоред.

Па нек зима чини чуда,
Нек расипље снијег свуда,
Прољеће ће доћ'.

И патника, сиротана,
Кога гоне са свих страна,
Неће сатрт' ноћ.

Не малакши болом, јадом,
Већ се уздај чврстом надом
У божју помоћ!

У Мостару, 29. децембра 1887
.


oko teme, ja kada nemam šta da kažem nego samo tako ćakulam, znači da se slažem sto odsto sa Bokijem. dodao bih samo da, racionalno, mislim da je i to posledica američkog konformističkog mentaliteta i sklonosti javašluku izazvanome neukošću. naime, neki operativci cije su slali dopise sa terena, konformistički skraćujući kirgizstan i kazahstan na „kirzak/h/stan”. uzev u obzir da je Keri Šabanjesku - da je Srbin, verovatno bi dolazio na sednice Vlade s belim čarapama na odelo od tvida , ne čudi što nema pojma gde su i Kazahstan i Kirgizija - za Kazahstan čudi s obzirom da mu vraćaju žive astronaute na kosmodrom tamo. hilarica je Gospođa za sve ove primitivce... jedino što je zdravlje slabo služi, pa ostvaruje Jovanovićevo proročanstvo da prisustvujemo Kraju Klintonovih.

ps. ja mislim da bi mi pre mogli s Klintonicom savezništvo da sklopimo - i jedna i drugi smo prejebana strana od strane njenog muža a nismo Monika!
hajkula1 hajkula1 23:40 27.02.2013

Evo


na TV Prva o Djiru, o Jermenima i priznanju gradonačelnika koji je Kurd, da Kurdi nisu nevini niti da su jedini krivci.

I posebno potresan komenatar jednog ostarelog čoveka, koji kaže da su se plašili da se izjašnjavaju ali da su zapamtili, da znaju da su Jermeni.
stopalo stopalo 11:16 28.02.2013

nekada je cuvena svalerska receinica bila.


koga sam ja .... i rusi oslobadjali, to ne zaboravlja

izgleda da za ruse to vise ne vazi

o prvom delu se ne bih izjasnjavao. nije red da se laze na blogu a nije ni tema

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana