Politika| Život

Otvoreno pismo Ketrin Ešton

nurudin RSS / 08.04.2013. u 20:30

300px-%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8.jpg

Draga Ketrin,

Nema potrebe da žalite, nismo mi za žaljenje, mi smo za motku. Gladni, žedni, bosi, goli, a azdisali.
Živi klani nedoklani, nedosoljeni, nedopečeni – ali nam očigledno nije dovoljno. Ne treba nama Evropa, mi ćemo naše studente da šaljemo na Kosovo, Tači, ionako, planira da reformiše obrazovanje, pa je konačno red da i na Svetu našu zemlju kroče umni ljudi, pošto je godinama bila kaznena ekspedicija – srpski Sibir – ako si bio ološ, lopov, zabušant – znalo se, Kosovo ti ne gine. Dok zaostali narodi svoje svete zemlje brane znanjem, mi smo naše Sveto Kosovo branili neznanjem. Godinama smo degradirali Univerzite u Prištini, jer mi inače imamo brojne druge prestižne univerzitete, pa jedan manje-više nije bio bitan.

Ne treba da brinete ni za azilante, već sutra će većina srpskih azilanata iz evropskih zemalja da krene put Kosova – Haradinaj će stvoriti zemaljski dženet, pa će oni kao "svoj na svome" uživati u blagostanju. Za ostatak Srba ne brinite, mi smo ionako nebeski narod, snaći ćemo se i bez Vas, moliće se naš preuzvišeni patrijarh, a njegove molitve biće uslišene, jer kako bi ga odbio Bog, ako ga ne odbijaju Nikolić, Dačić, Vučić.

Draga Ketrin, ne treba da žalite zbog toga što je naša Vlada horski rekla NE, naprotiv, da sam na Vašem mestu, ja bih se radovao. Imate li svest o tome koliku ćete brigu smaknuti s vrata – koliko nezaposlenih, neobrazovanih, koliko korumpiranih i obespravljenih? Budite mudri, draga Ketrin, dozvolite da sami zatvorimo dveri i da se pogušimo u sopstvenom smradu i baruštini. Nećete živeti još hiljadu godina, carpe diem, draga Ketrin! Samo Vas jedno molim, otvorite na jedan dan granice Evrope, samo na jedan dan, i dozvolite da svi oni mrzitelji roda našega koji ne ljube rod kako valja napuste zemlju našu ljubljenu – dozvolite im da budu Jevropljani, a onda udarite tarabe, i živite život punim plućima.

 

Siguran sam, draga Ketrin, u zemlji ljubljenoj, ostalo bi nas taman toliko da pod jednu krušku stanemo.
Možda ste Vi ipak čovekoljubac, pa ćete brinuti i za te pod kruškom, ali nema razloga, tu su braća Rusi, za toliko mogu i oni da nam pomognu.

 

U miru spavajte i ne žalite, draga Ketrin.

 

Srdačno,
Ljubitelj roda svoga



Komentari (78)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

BigBadWolf BigBadWolf 20:43 08.04.2013

Uh-oh

Ovo ti nije trebalo... Ne znam ko je dezuran veceras, ali nece na dobro da izadje.

nurudin nurudin 20:46 08.04.2013

Re: Uh-oh

BigBadWolf
Ovo ti nije trebalo... Ne znam ko je dezuran veceras, ali nece na dobro da izadje.




Сви су дежурни, ево кажу и Тачи не спава.
expolicajac expolicajac 20:46 08.04.2013

Oprosti mi KETRIN

nurudin nurudin 20:48 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Ево и EX дежура, а ја верујем народној милицији. :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:54 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Ne brini, dobri Nurudine, Ketrin ovo ič ne potrisa.
Ona je jedva prošla saslušavanja za sadašnju svoju poziciju, nisam sigurna da bi nas iz prve i na karti našla.
Pročitaj Čehovljevu "Kći Albiona", videćeš o čemu pričam
bladerunner92 bladerunner92 21:06 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Jelica Greganović

Ona je jedva prošla saslušavanja za sadašnju svoju poziciju, nisam sigurna da bi nas iz prve i na karti našla.
Pročitaj Čehovljevu "Kći Albiona", videćeš o čemu pričam

pa kazi nesto Jelice mrzi me da googlam da saznajem nestoo njoj
neko rece da je ko Trivanovka?

Nurudine fantasticno !

Nećete živeti još hiljadu godina, carpe diem, draga Ketrin!



nurudin nurudin 21:08 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Ne brini, dobri Nurudine, Ketrin ovo ič ne potrisa.


Ма, некако ми се чини да је душевна жена... :)

nurudin nurudin 21:13 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

pa kazi nesto Jelice mrzi me da googlam da saznajem nestoo njoj


Имала је тешко детињство, зар и старе дане да јој ми загорчамо.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:46 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN


pa kazi nesto Jelice mrzi me da googlam da saznajem nestoo njo

Samo pročitaj tu Čehovljevu priču
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:47 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Ма, некако ми се чини да је душевна жена...

Da...obično za te funkcije prvo urade test emotivne zrelosti, pa onda...
nurudin nurudin 21:51 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Jelica Greganović
Ма, некако ми се чини да је душевна жена...

Da...obično za te funkcije prvo urade test emotivne zrelosti, pa onda...


Што би се рекло, драга Јелице, баш сте бацили мерак (са акцентом на а)на Кетрин.

Не, емотивно зрела -- него душевна, ту постоји разлика.
Hansel Hansel 22:21 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Хаха, и Јелица је почела са овим "добри (мој) Нурудине"...

А ово добих баш пре неки дан:

nurudin nurudin 22:22 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

КЋИ АЛБИОНА

Пред кућу спахије Грјабова стигоше дивне кочије са гуменим точковима, сомотским седиштем и дебелим кочијашем. Из кочија искочи представник племства у срезу Фјодор Андрејич Атцов. У предсобљу га дочека сањиви лакеј. — Јесу ли господа код куће? — улита представник племства.
— Не, господине. Госпођа је с децом отишла у госте, а господин с мамзел-гувернантом пеца рибу. Још од јутрос. Атцов постоја, размисли мало и пође на реку да тражи Грјабова. Када је дошао до реке, нашао га је наједно два километра од куће. Кад погледадоле са стрме обале и угледа Грјабова, Атцов прште у смех... Грјабов, велик, дебео човек, врло крупне главе, седео је на песку прекрштених ногу, по турски, и пецао. Шешир му је био на потиљку, кравата се искривила. Поред њега је стајала висока, мршава Енглескиња избуљених очију, као у рака, и великог птичјег носа, који је пре личио на удицу него на нос. На себи је имала белу муслинску хаљину, кроз коју су се јасно видела мршава жута рамена. На златном појасу висио је златан сатић. Пецала је. Око њих је владала гробна тишина. Обоје су били непомични као река на којој су лебдели њихова пловци.
— Срећан лов — насмеја се Атцов.
— Здраво, Иване Кузмичу!
— Ах... то си ти? — рече Грјабов не скидајући погледа са воде.
— Допутовао?
— Као што видиш... А ти се још увек бавиш беспослицом? Још се ниси одучио?
— До ђавола... Цео дан пецам, од саме зоре Нешто слабо данас иде. Ништа нисам упецао ни ја ни оно страшило. Седимо, седимо, и да смо бар неког ђавола упецали! Просто ми дође да запомажем!
— Море, пљуни на све то. Хајде да попијемо по чашицу ракије!
— Чекај... Можда ћемо нешто уловити. Пред вече се риба увек боље хвата... Седим, брате, овде од самог јутра! Тако ми је досадило да ти не могу описати. Ухвати ме ђаво да се навикнем на пецање! Знам да је глупост, а ипак седим! Седим као нека будала, као робијаш, и буљим у воду! Треба ићи до косача, а ја пецам рибу. Јуче је у Хопоњеву преосвећени служио, а ја нисам отишао, него сам цео божји дан преседео овде са овом сарагом... са том вештицом...
— Еј... јеси ли полудео? — запита Атцов збуњено гледајући Енглескињу.
— Псујеш пред дамом... И то њу саму...
— Море, нек иде до ђавола! Не зна она руски ни да бекне. Можеш је и хвалити и псовати... њој је то свеједно! Погледај само тај нос! Да паднеш у несвест само од тог носа! Ето, седимо данима заједно, и макар једну реч да проговоримо. Стоји као страшило и буљи у воду... Енглескиња зевну, промени црва и опет баци удицу.
— Е, много се, брате, чудим — настави Грјабов.
— Ето, живи, будала, већ десет година у Русији, и да је бар једну руску реч научила!.. Неки наш аристокрачић оде код њих, и научи брзо да лапара њиховски, а они... ђаво их знао! Погледај само, молим те, нос! Нос јој погледај!
— Е, престани већ једном! Незгодно је... Шта си напао жену?
— Није жена, девојка је... Сигурно сања младожењу, ђавоља лутка. А и заудара на некакву буђ... Омрзнуо сам је, брате! Не могу равнодушно да је гледам. Кад избуљи те очетине на мене, смучи ми се као да сам лактом о дирек ударно... А и она воли да пеца. Погледај је само: пеца као да чинодејствује! На све гледа с презрењем... Стоји, хуља једна... и свесна је да је човек, и да је, према томе цар природе. А знаш како се зове? Уилка Чарлсовна Тфајс! Пих! Језик да сломиш док изговориш! Кад чу своје име, Енглескиња полако окрете нос према Грјабову, па га презриво одмери. Са Грјабова пређе погледом на Атцова, па и њега поли презрењем. И све то ћутке, достојанствено и полако.
да лапара њиховски, а они... ђаво их знао! Погледај само, молим те, нос! Нос јој погледај!
— Е, престани већ једном! Незгодно је... Шта си напао жену?— Није жена, девојка је... Сигурно сања младожењу, ђавоља лутка. А и заудара на некакву буђ... Омрзнуо сам је, брате! Не могу равнодушно да је гледам. Кад избуљи те очетине на мене, смучи ми се као да сам лактом о дирек ударно... А и она воли да пеца. Погледај је само: пеца као да чинодејствује! На све гледа с презрењем... Стоји, хуља једна... и свесна је да је човек, и да је, према томе цар природе. А знаш како се зове? Уилка Чарлсовна Тфајс! Пих! Језик да сломиш док изговориш! Кад чу своје име, Енглескиња полако окрете нос према Грја-бову, па га презриво одмери. Са Грјабова пређе погледом на Атцова, па и њега поли презрењем. И све то ћутке, достојан-ствено и полако.
— Мис... ова-а-ај — обрати се Енглескињи. — Мис Тфајс! Же-ву-при... Ама, како да јој кажем? Како да ти кажем да разумеш... Тамо! Идите тамо! Чујеш ли?Мис Тфајс одмери Грјабова презриво и зачу се некакав носни звук.
— Како, молим? Не разумете? Бежи одавде, кад ти се лепо каже! Ја морам да се свучем, ђавоља сорто! Бежи онамо!Грјабов повуче мис за рукав, показа јој жбуње у чучну: — Иди — вели — тамо иза жбуња, и сакриј се тамо...Енергично мрштећи обрве, Енглескиња брзо изговори дугу енглеску реченицу, Прснуше у смех.
— Први пут у животу чујем њен глас .. Нема шта, гласић и по! Не разуме! Па шта да радим с њом?
— Остави се лова! Хајдемо на ракију!— Не могу, сад тек настаје време за пецање Сутон... Него, шта да радим? Ево ти невоље? Мораћу пред њом да се свучем...
Грјабов скиде капут и прслук и седе на песак да изује ципеле.
— Слушај, Иване Кузмичу — рече представник племства смејући се у шаку.
— Па то је, пријатељу, ругање, шиканирање!
— Нико је није молио да не разуме! Ово нека им буде поука, тим странцима!Грјабов изу ципеле, скиде панталоне, збаци са себе рубље и остаде го као од мајке рођен. Атцов се ухвати за трбух. Поцрвене — и од смеха и од збуњености. Енглескиња поче да мрда обрвама и да трепће... Преко њеног жутог лица прелете охол осмех.
— Морам да се охладим — рече Грјабов тапшући се по бедрима.
— Е, види, молим те, Фјодоре Андрејичу, зашто ја сваког лета добијем оспе по грудима?
— Ма улази брже у воду, или се бар нечим покриј! Животињо!
— И да се бар збунила, гад један! — рече Грјабов улазећи у воду и крстећи се.
— Бррр...Хладна је вода... Погледај јесамо како мрда обрвама! А неће да се склони... Она је изнад гомиле! Хе-хе-хе... Просто нас и не сматра људима!
Кад загази у воду до колена, он се исправи колико је дуг, на-мигну и рече:
— Ово јој, брате, није Енглеска! Мис Тфајс хладнокрвно промени глисту, зевну и баци удицу. Атцов окрете главу. Грјабов откачи удицу, зарони и дувајући изађе из воде... Два минута доцније он је већ седео на песку и опет пецао рибу.
nurudin nurudin 22:28 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Хаха, и Јелица је почела са овим "добри (мој) Нурудине"..


Хансел, Јелица је прва, давно још, него ми било бедак да ти кажем још ономад.
zovitemegrunf zovitemegrunf 22:38 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

E, da su joj rekli da su sabrana dela njenog rođaka pročitali, sve bi bilo drukčije:

nurudin nurudin 22:44 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

E, da su joj rekli da su sabrana dela njenog rođaka pročitali, sve bi bilo drukčije:


Ма, то је била обавезна литература.
Hansel Hansel 23:03 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

nurudin
Хаха, и Јелица је почела са овим "добри (мој) Нурудине"..Хансел, Јелица је прва, давно још, него ми било бедак да ти кажем још ономад.

Оооо... па, нема везе, ионако није нешто посебно оригинално, с обзиром на Изногуда Е, сад, ако је и њој одатле извор асоцијативног тока...

zovitemegrunf
E, da su joj rekli da su sabrana dela njenog rođaka pročitali, sve bi bilo drukčije:

Грунфе (зовем те ), онда је она и рођака Зденке Аћин, а онда и Слобе Милошевића?
nurudin nurudin 23:25 08.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

с обзиром на Изногуда


Јес, вала... :)
Мада, мислим да је nsarski једном приликом био оргиналнији, али ето, не могу да се сетим.
bolid1 bolid1 09:13 09.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:08 09.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Што би се рекло, драга Јелице, баш сте бацили мерак (са акцентом на а)на Кетрин.

Ma i nisam, ona i tako radi samo ono što joj se kaže.
Više su je na piku imale kolege kad se borila za to mesto.

Не, емотивно зрела -- него душевна, ту постоји разлика.

Slažem se.
Jedino što duševnost nije relevantna emocija u priči o K. Ešton. Bar u onom delu koji nas zanima - obavljanju posla.
nurudin nurudin 21:02 09.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Jelica Greganović
Што би се рекло, драга Јелице, баш сте бацили мерак (са акцентом на а)на Кетрин.

Ma i nisam, ona i tako radi samo ono što joj se kaže.
Više su je na piku imale kolege kad se borila za to mesto.

Не, емотивно зрела -- него душевна, ту постоји разлика.

Slažem se.
Jedino što duševnost nije relevantna emocija u priči o K. Ešton. Bar u onom delu koji nas zanima - obavljanju posla.


ШаЛео сам се, драга Јелице, од муке сам се шаЛео...
Sepulturero Sepulturero 21:08 09.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Jelica Greganović
Што би се рекло, драга Јелице, баш сте бацили мерак (са акцентом на а)на Кетрин.

Ma i nisam, ona i tako radi samo ono što joj se kaže.
Više su je na piku imale kolege kad se borila za to mesto.

Не, емотивно зрела -- него душевна, ту постоји разлика.

Slažem se.
Jedino što duševnost nije relevantna emocija u priči o K. Ešton. Bar u onom delu koji nas zanima - obavljanju posla.


Ја мислим, уствари сигуран сам, да и она заудара на буђ.
nurudin nurudin 21:14 09.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Ја мислим, уствари сигуран сам, да и она заудара на буђ.


Е, да знаш да ћу да пренесем драгој Кетрин, неће јој пријати...:))))
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 00:02 10.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Поред њега је стајала висока, мршава Енглескиња избуљених очију, као у рака, и великог пти...


Mogao je i posle "mrsava Engleskinja" da stavi tacku. Sve ostalo u opisu se podrazumeva.
gospodjica gospodjica 07:19 10.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Da smo mi manje na nebu a više na zemlji Ketrin nam ne bi ni trebala. Ovako - svakom zapadne ono što zasluži, zar ne?
alselone alselone 07:20 10.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Ovako - svakom zapadne ono što zasluži, zar ne?


Zena je silovana zato sto je nosila minic.
nurudin nurudin 14:28 10.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

gospodjica
Da smo mi manje na nebu a više na zemlji Ketrin nam ne bi ni trebala. Ovako - svakom zapadne ono što zasluži, zar ne?


Ми смо много на небу, али уопште нисмо на земљи.
Штета што од неба не можемо да преживимо.
nurudin nurudin 14:31 10.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

alselone
Ovako - svakom zapadne ono što zasluži, zar ne?


Zena je silovana zato sto je nosila minic.


Не зато што је носила минић, већ зато што се у 5 до 12 шетала у озлоглашеном мрачном кварту сама.

Ако је кварт озлоглашен, ако је мрак, ако је сама -- не само да не треба да носи минић, већ не треба ни да шета.


alselone alselone 10:24 11.04.2013

Re: Oprosti mi KETRIN

Ако је кварт озлоглашен, ако је мрак, ако је сама -- не само да не треба да носи минић, већ не треба ни да шета.



Getoizacija je resenje. Cetiri zida.
tyson tyson 21:08 08.04.2013

Mi smo ljudi Cigani, sudbinom prokleti


I ti si naseo.

Namerno su smislili ovu ujdurmu sa odbijanjem tvoje drugarice Ketrin baš na današnji dan, da bi se na svetski Dan Roma najmanje pričalo baš o Romima.

nurudin nurudin 21:10 08.04.2013

Re: Mi smo ljudi Cigani, sudbinom prokleti

tyson

I ti si naseo.

Namerno su smislili ovu ujdurmu sa odbijanjem tvoje drugarice Ketrin baš na današnji dan, da bi se na svetski Dan Roma najmanje pričalo baš o Romima.






Е, па још се смејем, ово је равно Тасиној Ружи...
Hansel Hansel 23:30 08.04.2013

Re: Mi smo ljudi Cigani, sudbinom prokleti

Ама, људи, хоће ли бити оног Јеремићевог заседања о Хагу, у среду?
nurudin nurudin 23:39 08.04.2013

Re: Mi smo ljudi Cigani, sudbinom prokleti

Hansel
Ама, људи, хоће ли бити оног Јеремићевог заседања о Хагу, у среду?


Јеремић може да заседа само у УН, какав Хаг -- не омаловажавај уваженог преЦедника, да не будеш први кога сам бановао на блогу.
Hansel Hansel 00:29 09.04.2013

Re: Mi smo ljudi Cigani, sudbinom prokleti

Јеремић може да заседа само у УН, какав Хаг

Ц, ц, па зар се не сећаш да је заказао расправу о Трибуналу?! (Још после ослобађајуће пресуде Готовини... и оном другом -- Маркач беше?) Знаш оно -- тајминг -- 10. април итд.?

не омаловажавај уваженог преЦедника

Јес', па нисам ја Гангула!
nurudin nurudin 00:39 09.04.2013

Re: Mi smo ljudi Cigani, sudbinom prokleti

Ц, ц, па зар се не сећаш да је заказао расправу о Трибуналу?! (Још после ослобађајуће пресуде Готовини... и оном другом -- Маркач беше?) Знаш оно -- тајминг -- 10. април итд.?


Их, бре, Хансел, ти баш све мора да запамтиш -- излетело човеку, није он тако мислио, хтео би и он понеку некад да не прозбори, али то је јаче од њега. :)


По годину сам себе наговарао
Да некога саслушам
Баш да видим шта ће рећи
Али чини ми се није ни зинуо
Палац ме престигне
И почне мигати по чарапи
И не могу му ништа
Ја хоћу а палац неће
Гледам га и борим се с палцем
Сав сам под узбуном
Смешкам се али не ономе што прича
Него нечему другом
Бојим се видеће с ким се борим
А знам Бог ме гледа
И мислим палац је паметнији


arianna arianna 22:49 08.04.2013

***

kad smo kod pisama, evo jednog koje periodično kruži facebookom

Draga Saveta,

Iskreno, ne znam ni zašto Vam pišem.... možda je ovo poslednji vapaj žene koja zna da joj nema pomoći.

Zovem se Srbija. Imam prilično godina, a ipak sam naivna, detinjasta, pomišljam i da sam glupa. Ali to samo u trenucima lucidnosti.

Moj najveći problem je što nisam samostalna. Ovo je situacija u kojoj... se danas nalazim.

Skoro deset godina sam u vezi sa momkom koji se zove EU. Ma i meni je bilo smešno njegovo ime, ali sad sam se navikla.

Mnogo ga volim. Visok je, crn, razvijen, moćan, bavi se svim i svačim, bogat, ne da svakoj da mu priđe... ko bi mu odoleo?

Kad mi je onomad prišao da se upoznamo, onako drsko, nisam mogla da verujem... Zar u mene ovakvu nikakvu?!

Znate, Saveta, ja sebe nikad nisam volela niti cenila, iz siromašne sam porodice, neugledna sam... Šta takav čovek vidi u meni?!

Bilo kako bilo, počeli smo da se zabavljamo. Na početku je bio pažljiv, vodili smo ljubav nežno, obasipao me poklonima...

Ali to je trajalo kratko. Ubrzo je počeo da me šamara, onako iz ljubavi. Nisam se bunila, jer mi je bilo mnogo stalo do njega.

A videla sam da on uživa u tome, i shvatila da mi je njegova sreća najvažnija.

Onda je malo pomalo postajao sve nezadovoljniji, retko smo razgovarali o tome, jer bi se on veoma brzo razbesneo.

Ti razgovori su obično završavali žestokim seksom, vezao bi me i radio sa mnom šta poželi.

Danima posle takvog vođenja ljubavi nisam mogla među ljude - bila sam sva u modricama, izubijana. Ali ipak on je taaako dobar.

Iako sam bila neotporna na njegove batine (ostajale su mi modrice, nije mi koža dovoljno debela), on je uprkos tome učinio nešto divno.

Zamislite, Saveta, ponudio mi je brak. Evo i sad sam se naježila kad se toga setim. Šta kažete - da li sam prihvatila?!

Ne razumem vas Saveta, čujete li šta vam govorim, vo-lim tog čoveka, ne mogu da zamislim život bez njega.

A znate kako znam?!

Propao je dosta fizički, nije više onako moćan, mislim da je podosta i osiromašio, ali meni to ništa ne smeta.

Imamo redovan seks, on me tuče, vuče po podu, ponižava, ali mi ne smeta. Više ni ne boli kao ranije, važno je da hoće da me oženi.

Non-stop pričamo o tome, on stalno odlaže, prigovara mi da ne uživam dovoljno pored njega, da se pretvaram.

Video me jednom da plačem, pitao me zašto. Slagala sam ga i rekla da imam hormonalni poremećaj, trenutak slabosti.

A znate zašto sam plakala? Rekao mi je da sam mu dosadila, da moramo osvežiti naš odnos i pozvao je neku devojku Kosovo da nam se pridruži.

Ne želim to, Saveta, noćima ne spavam, pomišljam da odustanem od ispunjavanja njegovih perverznih želja i da se dovedem u red.

A opet kad pomislim - ako sada odustanem, EU neće imati šansu da me oženi.

Možda je najbolje da ga pustim da mi radi sve što poželi, jer nema meni života bez njega. Šta ću, kud ću?!

Saveta, imam li pravo da toliko unesrećim čoveka koji mi je posvetio tolike godine? A i prestaće da me tuče jednog dana, je l' da?

Dobar je on, evo kaže mi:"ne moraš utroje, sačekaj me ispred kuće dok završim sa Kosovom".

Eto, Saveta, šta ljubav uradi od čoveka? Je l' to normalno?

nurudin nurudin 23:28 08.04.2013

Re: ***

A opet kad pomislim - ako sada odustanem, EU neće imati šansu da me oženi.



Ништа од женидбе све док не затрудни.
mirelarado mirelarado 11:46 09.04.2013

Re: ***

nurudin
A opet kad pomislim - ako sada odustanem, EU neće imati šansu da me oženi.



Ништа од женидбе све док не затрудни.


A и младожења већ има повећи харем и муку мучи са проблемима својих ханума...
nurudin nurudin 20:50 09.04.2013

Re: ***

mirelarado
nurudin
A opet kad pomislim - ako sada odustanem, EU neće imati šansu da me oženi.



Ништа од женидбе све док не затрудни.


A и младожења већ има повећи харем и муку мучи са проблемима својих ханума...


Баш тако, само му још једна када треба.
coviax coviax 07:14 09.04.2013

Sve manje

U daljim pregovorima se kvota snižava-polazi se od nule!
Ono šta je nuđeno-neće više biti u igri-biće manje od toga...
I prihvatiće!
Jer Srbija ne može biti ravnopravni partner u pregovorima!
Zašto? Jer politika nije pravo,a i zbog toga što onaj koji se povodi
za emocijama u politici-uvek debelo plati!
Srbija je uvek kavaljerski plaćala...
Hansel Hansel 09:02 09.04.2013

Re: Sve manje

U daljim pregovorima se kvota snižava-polazi se od nule!
Ono šta je nuđeno-neće više biti u igri-biće manje od toga...
I prihvatiće!

Nisam baš nešto mnogo pratio, ali šta su nam to pa nudili?

Čak, da li je postojala neka garancija da bismo dobili i famozni datum, i da je taj "sporazum" prihvaćen?
predatortz predatortz 09:21 09.04.2013

Re: Sve manje


Čak, da li je postojala neka garancija da bismo dobili i famozni datum,


I šta, zapravo, taj datum predstavlja?
Osim, početak jednog neizvesnog, možda i višedecenijskog procesa ?

Napominjem da sam od onih koji smatraju da Srbiju treba urediti, napraviti od nje bolje mesto za život. Standarde možemo usvajati i bez datuma. To je na nama. Ako mi ne pritišćemo našu vlast da se kreće u tom pravcu, džaba sto datuma...

Ali, ova priča oko datuma, pa i samih integracija, mi počinje da liči na poslednje utočište za bezidejne političare, a Boga mi i građane, koji nemaju pojma šta uraditi danas,sutra, za godinu...

Reći ću samo ovo:

Tuđa ruka svrab ne češe!
Hansel Hansel 10:37 09.04.2013

Re: Sve manje

Slažem se ja s tobom, samo sam izdvojio čak i taj apsurd -- datum je mantra, a ni za njega ne bi bilo garancija, da se ovo potpisalo.

U vezi s konkretnim dobrobitima od datuma, mislim da su se pominjali pretpristupni fondovi. Tu temu odavno pratim samo usput, tako da ne garantujem za tačnost ovoga što sam napisao.
nurudin nurudin 20:45 09.04.2013

Re: Sve manje

Tuđa ruka svrab ne češe!


А, умемо ли ми сами себе да почешемо?

Имам утисак да ми не знамо ни где нас ни шта нас сврби...
nurudin nurudin 20:48 09.04.2013

Re: Sve manje

Jer Srbija ne može biti ravnopravni partner u pregovorima!


Ма, може, само нам се чини, ал' мало прекосутра...
Немамо пристојне клозете, а 'оћемо да будемо равноправни...
alselone alselone 07:31 09.04.2013

O cemu je ovaj tekst?

Studenti nece moci da idu u Evropu od danas?

Koliko se secam, cak i za vreme najvece antisrpske histerije i najstrozijih sankcija EU i USA su rado prihvatali visokoobrazovane i studente.
nurudin nurudin 20:42 09.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?

Studenti nece moci da idu u Evropu od danas?


Баш они који су ономад са дверашима протествовали испред Владе...
Само ме живо интересује кад би им се указала прилика да студирају на Косову или Сорбони шта би изабрали...
alselone alselone 07:04 10.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?

Само ме живо интересује кад би им се указала прилика да студирају на Косову или Сорбони шта би изабрали...


Sta bi radije izabrali, da ih ubiju kiselinom ili da studiraju na Kosovu?


Jbt.
Sorbonu, i?

"Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi". To je taj nacin argumenata, je l'?

Zbog toga sto bi radije studirali na Sorboni nego na Kosovu treba da se zalazu za potpisivanje? Delovao si stvarno kao inteligentan i razborit bloger...
nurudin nurudin 14:43 10.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?

Sta bi radije izabrali, da ih ubiju kiselinom ili da studiraju na Kosovu?


А зашто би били убијени киселином -- па Косово је српска земља, ми тамо можемо да шетамо кад год желимо-- зар не?


"Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi". To je taj nacin argumenata, je l'?


Не, није боље -- само што код нас беда не траје 7 дана, већ много дуже. И тако бедни, огољени и немоћни ћемо се борити да некада вратимо Косово?!

Zbog toga sto bi radije studirali na Sorboni nego na Kosovu treba da se zalazu za potpisivanje?


Не, студенти треба са се залажу за боље услове студирања, за квалитетнија предавања, мање школарине -- треба да се боре да се за неких сто година створи бар једна српска Сорбона.
Њихов протест је бесмислен, ја стварно не видим сврху и смисао.

Доста смо гледали иза себе, можда не би било лоше да за промену послушамо Пекића:

Треба гледати право. Јер да се хтело гледати иза себе, добили бисмо очи на потиљку. Треба љубити земљу деце своје, а не дедова својих. Јер част неће зависити од тога одакле долазимо него куда идемо.

predatortz predatortz 14:49 10.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?

А зашто би били убијени киселином -- па Косово је српска земља, ми тамо можемо да шетамо кад год желимо-- зар не?



Mašiš poentu. Kosovo je i spska zemlja. Kosovo je pod patronatom onih za čije se vrednosti zalažeš.

Pitanje je:

Zašto mi ne možemo da šetamo tamo? I, pošto nam to nije omogućeno od strane onih koji postavljaju standarde, kakvom mi to društvu težimo?
nurudin nurudin 15:27 10.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?

Mašiš poentu. Kosovo je i spska zemlja. Kosovo je pod patronatom onih za čije se vrednosti zalažeš.


А, зашто нас они штите -- што смо тражили да нас "туђе рука" чеше, јер очигледно нисмо били способни да се сами почешемо. И зашто сами не решавамо проблем већ зовемо неку Кетрин -- што је не зове Америка, Немачка да њој решава унутрашње послове. Нисмо било годинама мудри, а нисмо ни сад, јер не знамо шта хоћемо ...

Све ме више наша ситуација подсећа на Шекспировог "Хамлета" -- нису успели да владају Данском, јер је било много убица, прељубника, лажних пријатеља, гребатора, славољубаца, онда су се поубијали међусобно, и на крају је дошао да Данском управља норвешки краљевић -- а, зашто?

Pitanje je:
Zašto mi ne možemo da šetamo tamo? I, pošto nam to nije omogućeno od strane onih koji postavljaju standarde, kakvom mi to društvu težimo?


А, само ми реците, имамо ли тренутно боље друштво? Имам хиљаду замерки на европске стандарде и на третирање питања Косова, да сад не износим, није ни важно... Али, зашто је мој брат и још хиљаду људи отишло из ове земље у ЕУ, да ли им је тамо горе или боље?

Питање је, у ствари, јесмо ли ми за боље друштво?

predatortz predatortz 15:36 10.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?


А, зашто нас они штите -- што смо тражили да нас "туђе рука" чеше, јер очигледно нисмо били способни да се сами почешемо.


Nismo tražili. Sila Boga ne moli...


И зашто сами не решавамо проблем већ зовемо неку Кетрин -- што је не зове Америка, Немачка да њој решава унутрашње послове.


Ni nju nismo tražili. Nametnuta nam je.

А, само ми реците, имамо ли тренутно боље друштво?


Mešaš bolje i bogatije. To su dve različite stvari. Naše društvo nije idealno, ali ne vadimo bubrege i jetre,ne rušimo groblja, ne protestvujemo protiv pisma....


али зашто је мој брат и још хиљаду људи отишло из ове земље у ЕУ, јер им је тамо горе или боље?


Opet bolje ili bogatije? U Bugarsku ili Rumuniju sigurno otišli nisu. Nisu ni u Estoniju, Litvaniju... A, sve je to EU.

Питање је, у ствари, јесмо ли ми за боље друштво?


Ja , da nas držim tako nisko, časa ovde ne bih časio...
nurudin nurudin 17:00 10.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?

Opet bolje ili bogatije?



И не мислим да нису боље, само што су богатије.


Па кад неко направи Платонову Државу у којој владају умни филозофи, онда ћу сигурно изабрати такву државу...


Naše društvo nije idealno, ali ne vadimo bubrege i jetre,ne rušimo groblja, ne protestvujemo protiv pisma....


Наводите спорадичне случајеве који се углавном односе на албанске стравичне злочине, ако том логиком идемо нећемо ни ми заблистати, само да поменем Сребреницу...


Што не поменусте бар чисте клозете у Аустрији, Мађарској, бар нешто позитивно... Мени су иначе клозети врло битни, па их често помињем...
О данском и швајцарском школству да не говорим, то ми је познато, па помињем... Немачка економија...
Ајде сад код нас нешто лепо -- а да није банчење по сплавовима, лепе девојке и словенска душа.
alselone alselone 10:33 11.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?

А зашто би били убијени киселином -- па Косово је српска земља, ми тамо можемо да шетамо кад год желимо-- зар не?


Dajem ti slican izbor ili - ili.
Ne mozemo da se setamo kad zelimo, pa sta? To je razlog da priznamo? To je razlog da batalimo? Razmisljanje ti je previse naivno.

Не, није боље

Nije bolje ziveti kao milioner nego u bedi?


Не, студенти треба са се залажу за боље услове студирања, за квалитетнија предавања, мање школарине -- треба да се боре да се за неких сто година створи бар једна српска Сорбона.

I bore se za to.
Sta je sporno da se bore i za nesto drugo?

Доста смо гледали иза себе, можда не би било лоше да за промену послушамо Пекића:

Треба гледати право. Јер да се хтело гледати иза себе, добили бисмо очи на потиљку. Треба љубити земљу деце своје, а не дедова својих. Јер част неће зависити од тога одакле долазимо него куда идемо.


Nadahnuto, moram priznati. Obozavam poente citatima na blogu.
Da pronadjem i ja jedno desetak koji govore suprotno?
alselone alselone 10:35 11.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?

само да поменем Сребреницу...


Zacudjen sam da si ovo spomenuo...

Ајде сад код нас нешто лепо -- а да није банчење по сплавовима, лепе девојке и словенска душа.

Naglasak u recenici je na "nesto". Ako ne vidis ista onda ti nije za nabrajati...
mikimedic mikimedic 15:54 11.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?

И зашто сами не решавамо проблем већ зовемо неку Кетрин -- што је не зове Америка, Немачка да њој решава унутрашње послове. Нисмо било годинама мудри, а нисмо ни сад, јер не знамо шта хоћемо ...


ja se nesto ne secam da smo je mi zvali, osim ako ono dupelizacko menjanje rezolucije ne zoves pozivom.


ли, зашто је мој брат и још хиљаду људи отишло из ове земље у ЕУ, да ли им је тамо горе или боље?


otisli u bugarsku i rumuniju? koliko je meni javilo, rumunski nadnicari jos dolaze kod nas a ne mi kod njih.
predatortz predatortz 18:01 11.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?


otisli u bugarsku i rumuniju? koliko je meni javilo, rumunski nadnicari jos dolaze kod nas a ne mi kod njih.


Dobro,bre,Miki! Nije fer da me baš ovoliko prepisuješ...
mikimedic mikimedic 00:33 12.04.2013

Re: O cemu je ovaj tekst?

Dobro,bre,Miki! Nije fer da me baš ovoliko prepisuješ...



predatortz predatortz 08:03 09.04.2013

Mnogo frke

Ni oko čega...
nurudin nurudin 21:04 09.04.2013

Re: Mnogo frke

predatortz
Ni oko čega...


У праву сте, све је већ давно обесмишљено...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 08:13 09.04.2013

Hm,

nesto te ignorise draga Ketrin, nema je da ti odgovori?

Sto ne probas preko dragog Busa ili dragog Klintona?
Ili jos bolje preko dragog Hasima, on ima sa njima direktnu vezu pa ce im garantovano preneti tvoje izlive ljubavi. Steta bi bilo da prodju neprimeceno...
nurudin nurudin 20:38 09.04.2013

Re: Hm,

nesto te ignorise draga Ketrin, nema je da ti odgovori?


Јавила се, ал' преко п. п.
Већ лакше дише...


Ili jos bolje preko dragog Hasima, on ima sa njima direktnu vezu pa ce im garantovano preneti tvoje izlive ljubavi.


Драги Хашим ми се баш јуче жалио, не успоставља најбољу конекцију ни он са Кетрин, па је мени уплатио једно милионче да јој се ја обратим.
looping looping 10:43 09.04.2013

1

Draga Ketrin, ne treba da žalite zbog toga što je naša Vlada horski rekla NE

Dal' je vlada rekla NE ili DA - tetki Ketrin mesecno na racun legne 28.250,00 evropljana (ako je verovati zutoj stampi). Pa ti vidi koliko se ona sekira. Cak se i neki britanci pobunili.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:08 09.04.2013

Re: 1

I to neoporezovanih...EU je međunarodna institucija.
tyson tyson 16:08 09.04.2013

Re: 1

Dal' je vlada rekla NE ili DA - tetki Ketrin mesecno na racun legne 28.250,00 evropljana

U bokte, znaš kakva polovna mečka, par godina stara, može da se pazari za te pare! Svakog meseca po jedna, i bog da je vidi...


looping looping 18:44 09.04.2013

Re: 1

tyson
Dal' je vlada rekla NE ili DA - tetki Ketrin mesecno na racun legne 28.250,00 evropljana

U bokte, znaš kakva polovna mečka, par godina stara, može da se pazari za te pare! Svakog meseca po jedna, i bog da je vidi...



Sto da ne, ako pravi kolekciju mecki.
nurudin nurudin 21:09 09.04.2013

Re: 1

looping
Draga Ketrin, ne treba da žalite zbog toga što je naša Vlada horski rekla NE

Dal' je vlada rekla NE ili DA - tetki Ketrin mesecno na racun legne 28.250,00 evropljana (ako je verovati zutoj stampi). Pa ti vidi koliko se ona sekira. Cak se i neki britanci pobunili.



Ја бих јој дао дупло.

Није довољно -- толико састанака са драгим Хашимом и драгим Дачићем, и најдражим Вучићем, ја бих тражио и бенифицирани радни стаж.
Sepulturero Sepulturero 21:17 09.04.2013

Re: 1

Jelica Greganović
I to neoporezovanih...EU je međunarodna institucija.


Узгредни трол: Јелице, шта се догађа тамо код вас у Словенији? Ево баш данас читам у западној штампи да је Словенија следећи Кипар и то је чак једна од најважнијих вести, важнија од "историјског НЕ".

Ламентирају како је није требало уопште примити као ни Бугарску и Румунију. Изгледа да се још нису освестили да је и Хрватска примљена.
arcins arcins 22:31 09.04.2013

Re: 1

nurudin
looping
Draga Ketrin, ne treba da žalite zbog toga što je naša Vlada horski rekla NE

Dal' je vlada rekla NE ili DA - tetki Ketrin mesecno na racun legne 28.250,00 evropljana (ako je verovati zutoj stampi). Pa ti vidi koliko se ona sekira. Cak se i neki britanci pobunili.



Ја бих јој дао дупло.

Није довољно -- толико састанака са драгим Хашимом и драгим Дачићем, и најдражим Вучићем, ја бих тражио и бенифицирани радни стаж.



Pa pazi, ako Sneki Samardzic Markovic (bivsa ministarka za sport i omladinu) ima cetrnaest soma mesecno, od iste te erkipa, onda Ketrin treba da ima 1.000.000 EUR, monthly installment.

Edit

Nadam se da niste zaboravili njen transfer sa pozicije Ministra za Sport i omladinu na neku tamo poziciju, ili jeste?
looping looping 06:30 10.04.2013

Re: 1


Ја бих јој дао дупло.

Није довољно -- толико састанака са драгим Хашимом и драгим Дачићем, и најдражим Вучићем, ја бих тражио и бенифицирани радни стаж.

Pa i ona se buni. Kaze da je umorna i nece vise za tu sicu da radi.
Ali sa druge strane bune se neki britanci da joj je previse. Izgleda da je i britance udarila teska kriza.
nurudin nurudin 14:46 10.04.2013

Re: 1

Nadam se da niste zaboravili njen transfer sa pozicije Ministra za Sport i omladinu na neku tamo poziciju, ili jeste?


Нама је увек лакше да кажемо да је комшијина жена курва, а то што је наша још већа курва, није важно...

П. С. Извињавам се, сексуална радница (због политичке коректности).
looping looping 05:35 11.04.2013

Re: 1

nurudin
Nadam se da niste zaboravili njen transfer sa pozicije Ministra za Sport i omladinu na neku tamo poziciju, ili jeste?


Нама је увек лакше да кажемо да је комшијина жена курва, а то што је наша још већа курва, није важно...

П. С. Извињавам се, сексуална радница (због политичке коректности).

Hm. Komsijina zena je u klubu moralista za koji je mi molimo za clansku kartu.
NNN NNN 12:37 09.04.2013

u ovom teškom trenutku

dok se drugi zajebavaju,
ja puštam brkove
(vidite ove baje sa slike)
nurudin nurudin 21:10 09.04.2013

Re: u ovom teškom trenutku

dok se drugi zajebavaju,
ja puštam brkove


Нека расту и треба да расту. :)))
Domazet Domazet 22:03 09.04.2013

Нурудине!

Одмах да си скинуо слике Карађорђа и Његоша! Један је починитељ а други славитељ геноцида. Стварно нисам од тебе очекивао да качиш слике српских протофашиста!? Плус што су обојица од којекуде!

А и да те ово питам. Шта саветујеш јеврејима на Харварду? Да га одмах напусте и да оду на Hebrew University? Или мислиш да је довољно да престану да понављају До године у Јерусалиму?
nurudin nurudin 14:55 10.04.2013

Re: Нурудине!

Одмах да си скинуо слике Карађорђа и Његоша! Један је починитељ а други славитељ геноцида. Стварно нисам од тебе очекивао да качиш слике српских протофашиста!? Плус што су обојица од којекуде!


Само да Вам кажем, мада на ироничне коментаре ретко кад озбиљно одговарам, поносим се свим људима који су на слици, баш паносим што припадам истом народу којем су припадали и они. Штета што није било неке слике где би се нашло још Срба који су имали јасну идеју шта хоће и како ће то да реализју. Нажалост, уместо да се угледамо на њих, ми их само величамо и бусамо се у груди без икакве јасне идеје куда плови ова наша барка.

А и да те ово питам. Шта саветујеш јеврејима на Харварду?


Јевреји имају добре саветодавце, па им мој савет и није потребан. Више ме занимају наши студенти који због нашег Јерусалима о Харваду могу да сањају, бар већина.
Кад се успемо до Харвада, онда са врха зграде можемо да кликћемо: До године на Косово! Како смо кренули, биће нам мисаона именица и Мала Крсна.
dali76 dali76 05:32 10.04.2013

...

Kostunice vrati se, sve ti je oprosteno. Bio si sto posto u pravu, Srbe mrzi svet. Dobro mozda malko manje od njene srpske vlastele,al ipak mrzi.
Vrati se na b92, mozda te ne vole ovi na celu,ali I ovde si postao vecina.
nurudin nurudin 15:01 10.04.2013

Re: ...

Srbe mrzi svet


Колико сами себе мрзимо, не треба нам свет.

Једни друге потрадамо, лажемо, мажемо, забушавамо, завидимо једни другима -- ма ждеремо се као пашчад на сваком кораку -- има свет паметнија посла.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana