Kućni ljubimci| Životinjski svet

Tačer revisited

Bojan Budimac RSS / 09.04.2013. u 22:20

Kažu o pokojniku sve najbolje... Jes' đavola! To važi samo za obične ljude. Javne persone ne zaslužuju primenu tog pravila na njihova trupla (i duše, ko veruje u te stvari). Zapravo, dužnost preživelih, kada su istorijske ličnosti u pitanju, je da naprave makar pokušaj poštenog bilansa njihovog lika i dela, a u krajnjoj liniji, ako iz pijeteta prema njima živima to do tada nisu uradili, da kažu bobu bob, a popu pop.

Da nekom Marsovcu dopadne šaka sveCka štampa iz recimo juna 2004. on bi, sudeći po panegiričnim eulogijama kojima je ta štampa bila preplavljena tih dana, pomislio da je Ronald Regan (Gipper) bio moralno-intelektualni gigant, a ne moralni patuljak čija je (politička) karijera počela denunciranjem kolega FBI-u, a čiji su verbalni gafovi, u vreme predsednikovanja, bili definitivni dokaz intelektualne inferiornosti i nepresušni izvor zajebancije diljem sveta.

Naravno, jasno je da ne počinjem slučajno ovaj (kontra)blog o Margaret Tačer Ronaldom Reganom, jer oni su povezani baš kao na onom plakatu koji je okačio Bolid1 kod krkara. Uzgred, taj plakat uopšte nije bezveze, Regan je blebetao o mogućnostja i "ograničenog nuklearnog rata na tlu Evrope", dok je tzv. čelična tzv. lejdi samo treptala okicama.

Kaj god, oni jesu bili značajni izvođači radova u izgradnji sveta u kome živimo -- izglobljenog i globotomiranog, ako mene pitate. No, držeći se mudrosti Ču En Laja, ja ne bih mnogo o posledicama njine politike -- it is too early to tell. Samo mogu da primetim da one (posledice) polako gmižu ka nama kako na ekonomskom tako i na geopolitičkom planu. Pošteni posmatrač istorije (naglasak na pošteni) 'ladno može da povuče pravu liniju između ovog užasnog para i 11. septembra 2001. Vidi definiciju reči blowback.

Za razliku od krkara koji boluje od amnezije i kurobolje kada je reč o spoljnim brljotinama, ups, izvinjavam se, spoljnoj politici tzv. čelične tzv. ledi, mene to više, da ne kažem jedino, zanima. Drugim rečima, savršeno me ne zanima šta je radila u Velikoj Britaniji. Nemam nameru tamo da živim, a ovde gde živim -- na kugli zemaljskoj -- se osete posledice pomenutog brljanja. Nalazim paradoksalnim da neko ko nije državljanin V.B. (iliti U.K. od volje vam) vlaži i/ili svršava na to kako je ona "sredila" istu, a o čemu koncenzus u samoj Britaniji teško da postoji (videsmo to čak i na tom blogu, da ne govorim o vestima).

Državnička mudrost i dalekovidost

protest-mali.16391.jpgDa, isto tako smo već videli kod krkara jedan biser mudrosti glede Afričkog Nacionalnog Kongresa (ANC) i njene "dalekovidosti" glede njegovog dolaska na vlast. (uzgred, prvi tvit Tonija Kerona, koji je svojedobno u Južnoj Africi bio anti-aparthejd aktivista, a sada je urednik onlajn izdanja magazina TIME, posle vesti o njenoj smrti se sastojao od tog čuvenog citata i opaske o mudrosti). Naravno, krkar je oboleo od selektivne amnezije pa je napisao: "Ne znam šta ona ima sa aparthejdom, da nije i ropstvo uvodila?" (i to se onda citira po društvenim mrežama kao relevantno). No, kanda su britanski anti-aparthejd aktivisti nešto znali o tim vezama kada su dizajnirali plakat za anti-aparthejd demonstracije 25. marta 1990. ("zaboravni" krkar je bio, čini mi se, velik dečko u to vreme i čudi me ta zaboravnost).

No, jedan drugi primer mudrosti i dalekovidosti je meni još zabavniji. Kao vođa opozicije Margaret Tačer je posetila Teheran aprila 1978. U dupelizačkom govoru (njen stil prema diktatorima i ološu svake vrste) o šahu Rezi je, između ostalog, rekla: "On je sigurno jedan od najdalekovidijih svetskih državnika čije iskustvo je bez premca."

Naglasih datum, jer je samo šest meseci posle tog hvaljenja dalekovidosti šaha od strane dalekovide tzv. čelične tzv. lejdi generalnim štrajkom u Iranu počela revolucija, koja će dalekovidog Rezu zbaciti sa trona, a on će, (samo) devet meseci posle tih toplih reči, dalekovido sesti u svoj Džambo Džet i otići u svet u kome će dojučerašnji prijatelji i dupelisci gledati na njega kao na smrdljiv sir [osim (delimično) Kartera što će ga koštati reizbora i Anvara el Sadata].

Možda sam malo surov oko ove dalekovidosti -- iranska revolucija je uhvatila svakog i CIA i MI6, pa i SAVAK, spuštenih gaća, ali to je samo jedan u nizu dokaza da respektabilne (dalekovide) obaveštajne službe u svojoj istoriji nisu predvidele nijedan događaj tog tipa, koji same nisu organizovale.

No, tu se priča o dalekovidoj tzv. čeličnoj tzv. lejdi i dalekovidom šahu ne završava. Dok je kao lider opozicije oštro kritikovala vladu što dalekovidom ne pruža azil, kad je došla na vlast (maja 1979.) jedna od prvih stvari je bila da pošalje britanskog ambasadora u Iranu, pod lažnim imenom, na Bahame da objasni šahu da su on i njegova familija nepoželjni u V.Britaniji.

Pametno, dalekovido i pragmatično? Svakako, ali oslanjanje i opravdavanje svega i svačega pragmatizmom će nas daleko odvesti. Plašim se u veoma pogubnom pravcu.

Pragmatizmom se teško može pravdati podrška Polu Potu i Crvenim Kmerima, a ni ne uklapa se u Tačerkin imidž anti-komuniste (kao ni tamo kod krkara pomenuto slavljenje Tita i njegove Jugoslavije). Ta epizoda pokazuje da ona nije bila anti-komunista per se, nego Hladni ratnik dovoljno ideološki ostrašćen da poveruje u imbecilnu domino teoriju. Tako da se Kambodža imala predati Polu Potu (ma neka je "Maosta" na n-ti stepen) na milost i nemilost samo da ne potpadne pod uticaj Sovjeta.

Pomenuto je da su SAS momci trenirali Crvene Kmere. Da, to je sada opštepoznata činjenica. Međutim, to je svakako bilo manje štetno od političke podrške koju je Pol Pot uživao od trojke Kina, SAD i V.B. u UN, pri čemu mu je nekako prva navedena zemlja "prirodni" saveznik, a ove druge dve su tom podrškom činile brutalni protivprirodni blud nad vrednostima koje su promovisale (i još uvek promovišu).

Sjajna lekcija iz real-politike i kako se genocid može transformisati u "užasne stvare" (njen izraz -- terrible things, još malo pa "nemili događaj"). Međutim, ako mislite da je "snaga uverenja" [sintagma koja nekako uvek ide uz tzv. čeličnu tzv. lejdi] činila vladu Margaret Tačer ubeđenom da se politika prema Pol Potu i Crvenim Kmerima može braniti na bilo koji način pogledajte dva i po minuta iz filma Year Ten, Džona Pildžera iz 1989. [Zapravo, korisno je pogledati ceo]

Ne samo da je majnder prekinuo intervju sa lordom Brabazonom od Tare, koji je bio zvaničnik Forin Ofisa, nego je posle pres služba lagala da je Pildžerov reditelj dao garancije da ta intervencija neće biti javno emitovana. Pildžer zaključuje priču o tom događaju -- Ono što je epizoda ilustrovala je bilo da je vlada itekako svesna da je njena politika prema Kambodži nebranjiva. [Tell Me No Lies, str. 142]

[digresija] Džon Pildžer je, na žalost, vrsta koja izumire -- novinar. Na svetskom nivou jedva mogu da ih nabrojim za prste obe ruke (od toga svega jedan mlađi od 40 godina). Ono što se danas samosmatra novinarem je ili stenograf ili dupelizac moćnih ili (najbolji slučaj) nebitan. Na žalost i u tome Margaret Tačer ima svoje pipke -- šifra Robert Murdok. [/digresija]

Dupelizački govor... Jel' se ja to ponavljam?... Da, ponavljam se i neću više... Zaključiću da nije bilo skota na vlasti pod kapom nebeskom za koga nije imala toplu reč. Toplina reči je bila u upravnoj srazmeri sa količinom oružja koje će mu prodati.

There is no alternative iliti "nema alternative"

Ko god da izgovori gornju rečenicu u vezi bilo čega verujući u nju ili je glup ili beznadežno lišen mašte ili kombinacija oba, jer alternativa postoji uvek i za sve -- život i sve u vezi njega nije jednosmerna ulica, osim u činjenici da ćemo svi pre ili kasnije riknuti. Ako je pak izgovara da bi progurala svoj cilj, onda je ta osoba pokvarena i računa na glupost protivnika. Mislim, 'ladno mogu da zamislim robovlasnika i sigurno da je takvih bilo kako ubeđuje abolicioniste kako nema alternative. U slučaju Margaret Tačer ova druga mogućnost je verovatnija i, interesantno, bila je u pravu računajući na glupavost (i pokvarenost) svoje opozicije, pa je "laburista" Toni Bler zapravo njeno političko nedonošče.

Verovanje u večnu ekspanziju u uslovima ograničenih resursa mi liči na verovanje da se čokolada može konzumirati kao na ovom animiranom gifu. Ćista magija.

tumblr_mkdymqcJet1rjcfxro1_500.16392.gif 

There is no such thing as society iliti nema takve stvari kao što je društvo

Neke apologete Margaret Tačer (npr. Dejvid Fram -- pisac govora Buša2 ) se sada, u pokušaju da dokažu prisustvo ljudskosti u njoj, upljuvavaju od dokazivanja da se citirana mudrost istrže iz konteksta, te da ona nije bila libertarijanac ajnrandovske provincijencije. I da, njima se može dati za pravo da kada se ta glupava rečenica stavi u kontekst celog govora ona ne znači bukvalno to što govori. Međutim, to je apsolutno irelevantno, jer ovakvi biseri ili "sound bites" stiču svoj sopstveni život i ko zna koliko je ajnrandovskih libertarijanaca poverovalo u to svojevrsno "svako prase za se'", što je prilično opasno stanje svesti (kako po sebe tako i druge).

****************************

Beleške na margini

Juče je Džulijan Asanž držeći konferenciju za štampu ponovio mnogo puta citiranu rečenicu iz Orvelove 1984. Onaj ko kontroliše prošlost kontroliše budućnost. Ko kontroliše sadašnjost kontroliše prošlost.

***

Međutim, na stranu sva ideologija, na stranu sve gore napisano, ako bilo ko reaguje na obaranje bilo čijeg civilnog putničkog aviona i ubistvo 290 civila od strane bilo čije ratne mornarice, na način kao što je M.T. reagovala na obaranje aviona Iran air-a IR 655 na liniji Bandar Abas -- Dubai, na koji je Vilijam Rodžers, trigger happy kapetan broda Vincennes američke mornarice, ispalio 2 rakete, 3. jula 1988., mož' me peći mož' me seć', ja ću tu osobu smatrati moralnom nakazom. To sam mislio tada kada mi je bilo 29 godina to mislim sada sa 54.

Šta? Ne znate kako je tzv. čelična tzv. lejdi reagovala?

Izjavila je da je uništenje tog aviona razumljivo (understandable).

 

Atačmenti



Komentari (237)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

freehand freehand 22:28 09.04.2013

Joj!




Frihend The First, bajdvej
libkonz libkonz 22:35 09.04.2013

Baš me briga što uvek imam isti komentar

Budimac, hvala ti što pišeš na blogu.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 23:04 09.04.2013

Re: Baš me briga što uvek imam isti komentar

libkonz
Budimac, hvala ti što pišeš na blogu.


Ovaj tekst je sjajan primer koliko je za blog znacajan jedan temeljan, informisan, ozbiljan i pametan autor kao sto je Bojan. Kao protivteza neznalicama i sveopstoj krkarizaciji bloga...
mikimedic mikimedic 23:04 09.04.2013

Re: Baš me briga što uvek imam isti komentar

Budimac, hvala ti što pišeš na blogu.



alselone alselone 08:24 10.04.2013

Re: Baš me briga što uvek imam isti komentar

Budimac, hvala ti što pišeš na blogu.


+1
bolid1 bolid1 08:53 10.04.2013

Re: Baš me briga što uvek imam isti komentar

Budimac, hvala ti što pišeš na blogu.


i od mene +1
miloradkakmar miloradkakmar 15:51 10.04.2013

Re: Baš me briga što uvek imam isti komentar

Budimac, hvala ti što pišeš na blogu.

Hansel Hansel 10:00 11.04.2013

Re: Baš me briga što uvek imam isti komentar

Pridružujem se zahvalnosti!
Oljacat Oljacat 22:45 09.04.2013

Iskreno

Moram da priznam da sam ja bila fascinirana njenim probijanjem kroz politiku kao tada jedine žene (i još uvek sam), a da dugoročne posledice onoga što je radila tek sada promišljam . Svakako hvala što ukazuješ na drugu stranu medalje
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:49 09.04.2013

...

Ostavih malopre ovaj citat kod Krkise, pa posto je njegov blog vec prilicno "bajat", prilozicu ga i ovde. O tome kako je "sredila" britansku ekonomiju. Od coveka koji se u to svakako razume, Michael Hudson-a (ceo clanak se moze procitati na Mrs. Thatcher’s Mean Legacy):

When Mrs. Thatcher took power, 1 in 7 of the England’s children lived in poverty. By the end of her reforms that number had risen to 1 in 3. She polarized the country in a ‘divide & conquer’ strategy that foreshadowed that of Ronald Reagan and more recent American politicians such as Wisconsin Governor Scott Walker. The effect of her policy was to foreclose on the economic mobility into the middle class that ironically she believed her policies were promoting.

Pundits the world over are chirping about her role in “saving” Britain, not as indebting it – destroyed an economy in order to save it. Her rule was historic mainly by posing the conundrum that has shaped neoliberal politics since 1980: How can governments nurture and endow financial kleptocrats in the context of rule by popular consent?

This can be achieved only by violating the Prime Assumption of classical liberal political philosophy: voters must be sufficiently informed to understand the consequences of their actions. This means that governments must take a long-term perspective.

But finance always has lived in the short run, and nowhere in the world is banking more short-term than in Britain. Nobody better exemplified this narrow-minded perspective than Lady Thatcher. Her simplistic rhetoric helped inspire an inordinate share of simpletons conflating supposed common sense with wisdom.

Not altogether simple, perhaps, but simply opportunistic. As the uncredited patron saint of New Labour, Mrs. Thatcher became the intellectual force inspiring her successor and emulator Tony Blair to complete the transformation of British electoral politics to mobilize popular consent to permit the financial sector to privatize and carve up Britain’s public infrastructure into a set of monopolies. In so doing, the United Kingdom’s was transformed from a real economy of production to one that scavenged the world for rents through its offshore banks. In the end, not only was great damage inflicted on England, but on the entire world as capital fled developing countries for safe harbors in London’s banks. Meanwhile, governments throughout the world today are declaring “We’re broke,” as their oligarchs grow ever more rich.
golubica.bg golubica.bg 23:09 09.04.2013

Re: ...

Ne vidim razlog za tolike emocije kad je Tačerka u pitanju, niti je bila čarobnica koja je spasila ekonomiju posrnule kolonijalne sile od sigurne propasti, niti je đavo u ženskom obličju čiji je glavni cilj bio da bez trunke milosti oduzima od siromašnih da bi davala bogatima. Kao i svaki veliki državnik (a možemo se valjda složiti da je veliki državnik bila) imala je i dobrih i loših poteza, ovaj članak to prilično lepo sumira:

KLIK!
ivana23 ivana23 23:32 09.04.2013

Re: ...

Nisu svi k'o BBC

Lady Thatcher’s death could propel The Wizard Of Oz track "Ding Dong! The Witch Is Dead to the top of the charts.

Those who saw her death as a cause for celebration have prompted a download surge for the track.

Within 24 hours of the former Prime Minister’s death, the song had risen to number 9 in the iTunes best-sellers chart. It reached number 2 on the Amazon singles download chart.

Sales figures for Monday, released by the Official Charts Company, showed that the song had already made it to number 54 in the rundown used by Radio 1.

(...)

The Independent
golubica.bg golubica.bg 23:45 09.04.2013

Re: ...

ivana23
Nisu svi k'o BBC


Nisu, i dok zaista nikad nisam bila od one "o pokojniku sve najbolje" fele, ipak mislim da je ovo krajnje nezrelo i glupo.
myredneckself myredneckself 00:36 10.04.2013

Re: ...

ivana23
Nisu svi k'o BBC

Lady Thatcher’s death could propel The Wizard Of Oz track "Ding Dong! The Witch Is Dead to the top of the charts.

Those who saw her death as a cause for celebration have prompted a download surge for the track.

Within 24 hours of the former Prime Minister’s death, the song had risen to number 9 in the iTunes best-sellers chart. It reached number 2 on the Amazon singles download chart.

Sales figures for Monday, released by the Official Charts Company, showed that the song had already made it to number 54 in the rundown used by Radio 1.

(...)

The Independent

Aaahh, čudna je i ta UK muzička scena, ne propušta da izrazi kroz muziku svoje stavove o svemu, pa i o političarima.
To je tako od kad je muzika postala javna stvar, a ide zajedno sa slobodom govora, religije, itd. Šta da se radi?!
Još onomad (eighties, long live eighties) se o svemu izrazio that Morrisey fellow -



ivana23 ivana23 00:45 10.04.2013

Re: ...

Bili Piton Bili Piton 01:14 10.04.2013

Re: ...

myredneckself

Aaahh, čudna je i ta UK muzička scena, ne propušta da izrazi kroz muziku svoje stavove o svemu, pa i o političarima.


Morisijev žuč u odnosu na gospodžu bi se možda i mogao otpisati na njegovu hroničnu anhedoniju i generalnu sklonost ka bedačenju (napisa li on ikada ijednu vedru pesmu?) ali, sličan lyrical content kod ovih fanki momaka - teško






A što se tiče "ding dong the witch is dead" i njenog uzleta na top listama, ja rekoh nešto prošli put o intenzitetu sentimenta, bolje reći odijuma - eto i potvrde.


maksa83 maksa83 06:59 10.04.2013

Re: ...

(napisa li on ikada ijednu vedru pesmu?)

Napisa!

Ok, muzika je manje više vesela, napisao bi i vesele reči al' n'ume.

barese barese 10:26 10.04.2013

Re: ...

When Mrs. Thatcher took power, 1 in 7 of the England’s children lived in poverty. By the end of her reforms that number had risen to 1 in 3.


Ovo nisam znala.

Udvostrucavanje siromasne dece ne moze da bude ekonomski napredak nikako.

Posle njenog mandata 1990. zaista je 28% dece bilo ispod granice siromastva.
Bili Piton Bili Piton 12:38 10.04.2013

Re: ...

maksa83
(napisa li on ikada ijednu vedru pesmu?)

Napisa!

Ok, muzika je manje više vesela, napisao bi i vesele reči al' n'ume.





I ova mu je stvar muzički baš-baš aplifting (dakle, grešim dušu) - a pritom cenim da je istovremeno i Richard Hawley's wet dream, što je dodatni plus. Great tune

>>>THE FIRST OF THE GANG TO DIE<<<

Bili Piton Bili Piton 13:00 10.04.2013

Re: ...

Još malo UK music trola, upravo se oglasila i Eni Lenoks na fejsu, po meni sasvim odmereno i trezveno.

Margaret Thatcher's death has provoked an outpouring of polarised responses, clearly reflecting how people felt, and still feel about her, right up to the present day.
As a political leader, her style was strident (some would say strong), inflexible (some would say firm), authoritarian (some would say powerful ), tough (some would say resolute), arrogant ( some would say assured), snobbish (some would say she had a sense of values), and faintly ridiculous, ( some would say patriotic). She was the headmistress and we were the renegade schoolchildren. She was the leader and we were the ardent followers…all depending on which side you happened to be on. Despite the evidence of her gender, she could never be described as a Feminist. She was more of a singular woman in the old boys club than a defender of women's rights.
Although she was the daughter of a humble grocer shop owner, her aspirations far outreached her roots..which is tremendous but… she failed to have any real understanding or connection with ordinary people, riding rough shod over their lives, leaving them to deal with the aftermath of a decimated industrial era. Entire communities disintegrated with generations being left to cope for decades down the line.
I admire dedication, strength of purpose and vision, these are all fine qualities but when political policies are so brutally hard line, that they affect people's entire existence at a pen stroke (whilst being told to pull themselves up by their boot straps), you can be sure that the spirit of dictatorship has arisen. From my own perspective I keep recalling the heavy sense of oppression that saturated every aspect of the Seventies, and I can't say I have any sense of fond nostalgia.
Domazet Domazet 14:13 10.04.2013

Сјајна певачица...

Bili Piton
Još malo UK music trola, upravo se oglasila i Eni Lenoks na fejsu, po meni sasvim odmereno i trezveno.

Margaret Thatcher's death has provoked an outpouring of polarised responses, clearly reflecting how people felt, and still feel about her, right up to the present day.
As a political leader, her style was strident (some would say strong), inflexible (some would say firm), authoritarian (some would say powerful ), tough (some would say resolute), arrogant ( some would say assured), snobbish (some would say she had a sense of values), and faintly ridiculous, ( some would say patriotic). She was the headmistress and we were the renegade schoolchildren. She was the leader and we were the ardent followers…all depending on which side you happened to be on. Despite the evidence of her gender, she could never be described as a Feminist. She was more of a singular woman in the old boys club than a defender of women's rights.
Although she was the daughter of a humble grocer shop owner, her aspirations far outreached her roots..which is tremendous but… she failed to have any real understanding or connection with ordinary people, riding rough shod over their lives, leaving them to deal with the aftermath of a decimated industrial era. Entire communities disintegrated with generations being left to cope for decades down the line.
I admire dedication, strength of purpose and vision, these are all fine qualities but when political policies are so brutally hard line, that they affect people's entire existence at a pen stroke (whilst being told to pull themselves up by their boot straps), you can be sure that the spirit of dictatorship has arisen. From my own perspective I keep recalling the heavy sense of oppression that saturated every aspect of the Seventies, and I can't say I have any sense of fond nostalgia.

...штета што јој је писац говора марксиста...

Увек ме је обарала са ногу са тим колико је имала/има стила али за ово заиста капа доле!
Bili Piton Bili Piton 14:30 10.04.2013

Re: Сјајна певачица...

Domazet

...штета што јој је писац говора марксиста


Ja sam potpuno uveren da je sama ovo napisala. Svaki njen TV intervju koji sam gledao - od osamdesetih naovamo - uvek je bila natprosečno elokventna i artikulisana (za pop zvezdu, that is). O šarmu da ne govorimo

Tačno je doduše i to da je old school (pre-Blair) Labour, nije tajna.
Milan Novković Milan Novković 14:46 10.04.2013

Re: Сјајна певачица...

Увек ме је обарала са ногу са тим колико је имала/има стила али за ово заиста капа доле!


E sad, ovo dole je posebno interesantno, i zajedno sa činjenicom što su moje dvoje starije dece devočice je jedan od razloga što ovako upadam sa strane sa manje bitnim komentarima:
Despite the evidence of her gender, she could never be described as a Feminist. She was more of a singular woman in the old boys club than a defender of women's rights.

Nju je, dakle, upotrebila jedna od odbojnijih grupa ljudi iz britanskog političkog establišmenta. Pored toga što je bila pametna i imala taj ratoborni insinkt, a oni su mislili da će ona samo uraditi posao, da će izgubiti izbore i da će je zameniti ([to bi se verovatno i desilo da nije bilo rata) ona je za njih:

- Kao žena, u tom trenutku, zvučala kao politički adut iz bar dva razloga:

1. Više su očekivali da će da dobiju od ženskog dela glasača nego što bi mogli da izgube od muškog, ako išta, s obzirom na njenu pamet, odlučnost i ratobornost u trenucima kada jeste nasamo.

2. Kao ženu mogli su je u profilisanju pomerati slobodnije nego muškarca bez rizika da uvrede neke glasačke grupe.

Samo pokazuje koliko su bili spretni i operativni u političkom marketingu.

Istinsku feministkinju ne bi mogli ni da sanjaju da tako pomeraju u profilisanju i ponašanju, ili ne bi mogli da priušte ovoliko pametnu osobu, a pamet ovde, u UK, u političkoj borbi jeste potreban uslov, iako uvek ima izuzetaka.
Domazet Domazet 14:49 10.04.2013

Зајебавам се...

Bili Piton
Domazet

...штета што јој је писац говора марксиста


Ja sam potpuno uveren da je sama ovo napisala. Svaki njen TV intervju koji sam gledao - od osamdesetih naovamo - uvek je bila natprosečno elokventna i artikulisana (za pop zvezdu, that is). O šarmu da ne govorimo

Tačno je doduše i to da je old school (pre-Blair) Labour, nije tajna.

...бре!
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 15:08 10.04.2013

Re: Сјајна певачица...

Despite the evidence of her gender, she could never be described as a Feminist.


Ovo me podseti na onaj esej Boba Bleka o radikalnom feminizmu:

Fifteen years ago, the original women’s liberationists (subsequently switched like changelings with today’s priestesses, lawyers and upscale bureaucrettes) at least lashed out at influential enemies like Hugh Hefner and Andy Warhol. Nowadays they terrorize teenage punk anarchists (this anecdote is from The Match!) whose collages insinuate that Margaret Thatcher for instance is a ruler, the “mother of a thousand dead,” not a “sister.” Such is the logic of this bizarre biological determinism: any animal equipped with a vagina is one of Us, any prick-privileged person is one of Them. One can only echo The Firesign Theatre: “Who am us, anyway?”


LINK
freehand freehand 23:06 09.04.2013

Ne stvarno

... kakav je ovo blog?
A brkovi, muda, rutave noge?
Budimče, čoveče - ti si ovo sve omašio gore od Meril Strip!
Sve neke efermerne stvari....
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 23:21 09.04.2013

au bre...

izgleda da te krkiša ozbiljno iznervirao.

mene ono tamo kod njega više zabavljalo, brate ko cirkus neki.

nego, večina ovih podataka mi je poznata ali jedna informacija koju si izneo me je baš zaprepastila i prosto ne mogu da poverujem da je tačna.

Naravno, krkar je oboleo od selektivne amnezije pa je napisao: "Ne znam šta ona ima sa aparthejdom, da nije i ropstvo uvodila?" (i to se onda citira po društvenim mrežama kao relevantno)


mislim, jel ovo stvarno?
zaista neko ozbiljno citira krkarove nadahnute izjave kao relevantne?
bladerunner92 bladerunner92 23:40 09.04.2013

Ovih dana

dok sam citala o njoj palo mi na pamet koliko li je ona sizila zbog Ketrin Eshton...

edit: modza je i ovo neko pomenuo kod Kakara na blogu nisam ulazila ne znam...
blogovatelj blogovatelj 00:19 10.04.2013

I onda ona

Ta i takva, bila premijer sa najdužim stažom u UK.
Razmišljah juče o ljudima koji se na trgovima vesele jer je umrla.
Dvadesettri godine posle njenog odlaska sa vlasti?!
Čoveče, toliki su političari umirali, dobri, loši, ovakvi i onakvi, ali stvarno ne mogu da se setim sličnog izliva radosti.
Jedino što je sigurno, ljude nije ostavljala ravnodušnima.
anfieldroad anfieldroad 01:16 10.04.2013

Re: I onda ona

Nije ostavljala ravnodusnim ljude. Tacno. Ljudi koje npr ja licno volim iz toga doba engleske kulturne scene,nervirala je do bola. Lennon, Johny Rotten,Monty Python ekipa nisu propustali priliku da je izvrgnu ruglu. Da ne pominjem narod sa tribina svih stadiona u zemlji. Bila je extremni desnicar i kao takva voljena od strane umisljene aristokratije. Sa svih drugih strana omrazen lik. I to je prosto tako, politicki i licno
shoolaya shoolaya 11:29 10.04.2013

Re: I onda ona

anfieldroad
Monty Python

Nakon ovoga promjenili su čuveni skeč.

"You Can't Say Maggie Thatcher Hasn't Changed Some Things"

AlexDunja AlexDunja 01:03 10.04.2013

...

Kažu o pokojniku sve najbolje... Jes' đavola! To važi samo za obične ljude. Javne persone ne zaslužuju primenu tog pravila na njihova trupla (i duše, ko veruje u te stvari). Zapravo, dužnost preživelih, kada su istorijske ličnosti u pitanju, je da naprave makar pokušaj poštenog bilansa njihovog lika i dela, a u krajnjoj liniji, ako iz pijeteta prema njima živima to do tada nisu uradili, da kažu bobu bob, a popu pop.


pa dobro. složićeš se da je ona i privatno umrla.
i da je bila veoma živopisna ličnost.
i da je ovo tvoje merenje miška
sa krkarom takođe živopisno.
Bojan Budimac Bojan Budimac 01:24 10.04.2013

Re: ...

složićeš se

Neću. Ni sa jednim od navedenog.
AlexDunja AlexDunja 08:36 10.04.2013

Re: ...

Ni sa jednim od navedenog.

nije privatno mrtva?!
dali76 dali76 02:23 10.04.2013

....

Nemam nista oduzeti ni dodati na tvoj tekst,samo kad bi ga procitao Marsovac stekao bi utisak da su posledice (takav svet) ppocele od 1980s.
A onda bi mu(Marsovcu) dobavio knjigu " istorija Peloponeskih ratova",tacnije "the Millian dialog".
A on ,Marsovac, bi zakljucio: vi Atinjani, Rimljani, Britanci, Amerikanci, pardon bledoliki zemljani ste jedna velika govna.
Is there any alternative to such world? Of course. Invazija Marsovaca, ukoliko se i druge rase ne pokazu nista drugacijim od nas bledolikih.
Domazet Domazet 03:17 10.04.2013

Ово ко говњивости бледоликих...

dali76
Nemam nista oduzeti ni dodati na tvoj tekst,samo kad bi ga procitao Marsovac stekao bi utisak da su posledice (takav svet) ppocele od 1980s.
A onda bi mu(Marsovcu) dobavio knjigu " istorija Peloponeskih ratova",tacnije "the Millian dialog".
A on ,Marsovac, bi zakljucio: vi Atinjani, Rimljani, Britanci, Amerikanci, pardon bledoliki zemljani ste jedna velika govna.
Is there any alternative to such world? Of course. Invazija Marsovaca, ukoliko se i druge rase ne pokazu nista drugacijim od nas bledolikih.

...ти је прилично европоцентричан став. Иако ти вероватно мислиш да није.
krkar krkar 02:56 10.04.2013

Iju, iju! Siroti uvređeni marksisti!

Ajd' što Vasa otvara žalbene kontrablogove kad ga banujem zbog palamuđenja - al' šta sam tebi skrivio da otvaraš kontrablog a da na mome, na koji se, sanćim, žališ, ni jednu repliku ostavio nisi.

Ogovoriću ti.
Domazet Domazet 03:20 10.04.2013

И шта сад?

krkar
Ajd' što Vasa otvara žalbene kontrablogove kad ga banujem zbog palamuđenja - al' šta sam tebi skrivio da otvaraš kontrablog a da na mome, na koji se, sanćim, žališ, ni jednu repliku ostavio nisi.

Ogovoriću ti.

Је л' да живимо у страху или шта??
krkar krkar 03:21 10.04.2013

Re: Iju, iju! Siroti uvređeni marksisti!

Naravno, krkar je oboleo od selektivne amnezije pa je napisao: "Ne znam šta ona ima sa aparthejdom, da nije i ropstvo uvodila?"


Nije selektivna amnezija nego selektivna diskusija. Nisam imao potrebe da išta objašnjavam napaljenoj pudlici niti da odgovaram na kevtanje. Ali evo, ti si ozbiljan čovek i nemaš amneziju nego samo marksističke đemove.

Bilo bi pošteno da kažeš šta je u stvari MT podržavala u JAR: rasističku politiku aparthejda, gnusnu i neodbranjivu (svaki aparthejd je gnusan i nebranjiv, bez obzira radi li se o Sowetu ili Cape Townu, Bijeljini ili Prijedoru) ili demokratsku, makar i selektivno demokratsku, politiku Južnoafričke Republike.

Ono što vi ekstremni levičari zaboravljate (ili samo namerno zaboravljate da spomenete) je da je JAR bila jedina brana na jugu Afrike od agresivnog naoružanog marksizma uvezenog - mimo volje ogromne većine naroda - iz CCCP.

Na jugu Afrike vodila se (kurvinski, preko posrednika) borba između komunizma i onoga što je sebe tada nazivalo Slobodni svet. (Ako nekome nije jasno zašto se nazivao slobodni svet neka pita na drugom mestu). Na Free World strani bila je RSA a ostatak, sve južno od Konga/Zaira bile su Brežnjevljeve marionete.

I dok u Angoli, Mozambiku, Namibiji i Zimbabveu doista nije bilo ni ropstva ni aparthejdske nejednakosti, nije bilo ničega drugog. Ni bilo kakve političke ni bilo kakve ekonomske slobode.

Kad sam prvi put bio u Luandi, 198neke, u celom gradu nije postojala prodavnica hrane. Za strance su postojala 2 hotela gde je moglo da se jede, derutna i štrokava, i jedna Berjoska (aparthejd-radnja samo za odabrane). Neaparthejdovano stanovništvo jedne od najbogatijih zemalja na svetu crkavalo je od gladi! Kako Zimbabve, koji je hranio pola Afrike, izgleda pod socijalizmom i posle demokratskog otimanja farmi - koje nakon toga ne proizvode ni 15% hrane koju su nekad proizvodile - ne treba ovde da ti pričam.

Nadam se da ti je posle ovog objašnjenja jasno zašto je MT podržavala režim u JAR. Dok god je efikasno uspevao da se suprotstavi slugama Brežnjeva raznih i kubanskim trupama - mogao je kod kuće da radi šta hoće, Margaret Tačer iovako nije nameravala da živi u JAR, da parafraziram tvoj stav o UK.

Kad je pao komunizam - pao je i aparthejd. Prosto k'o pasulj.


DODATAK NA MARGINI

Pinoče je MT pomogao kao saveznik kad je ratovala protiv Argentine. Pomogao je Britaniji kad joj je pomoć trebala i zato ga je tadašnja premijerka Britanije branila kad je pomoć trebala njemu.

Takvim stavom stiču se budući saveznici. Tako se ponašaju ozbiljne države i ozbiljni političari.
krkar krkar 03:21 10.04.2013

Re: И шта сад?

Је л' да живимо у страху или шта??


Ti možeš da nastaviš da živiš u bunilu
Domazet Domazet 03:40 10.04.2013

Море ћути, добро је...

krkar
Је л' да живимо у страху или шта??


Ti možeš da nastaviš da živiš u bunilu

...само да не морамо да се штрецамо од тебе....
Него нисам хтео о томе, кад планираш да одговориш Будимцу. Да прочитам одговор, сад кад си ме умирио...
Bojan Budimac Bojan Budimac 08:58 10.04.2013

*****

krkar

Hmmm... ako pričamo o poštenju ovo:
Kad je pao komunizam - pao je i aparthejd. Prosto k'o pasulj.
je samo bedni pokušaj [izostavljna kvalifikacija, nisam ja ti] prepravljanja istorije i stavljanja iste u ideološki binarni okvir.

Aparthejd je pao (i ti bi to kao veliki dečko morao znati -- verujem da znaš na kalendar) onog momenta kada je sa Mandelom i ANC postignut prljavi dil, kojim su i Mandela i ANC pljunuli na svoj program, izneverili volju ogromne većine naroda,* i pristali da budu novi upravnici "farme". Prostije od pasulja.

Ovo o Pinočeu je stvarno srcedrapateljski primer jednog iskrenog prijateljstva (jel' važi tu 's kim si takav si'). No, ja tog masovnog ubicu nisam ni pomenuo. Interesantan detalj koji sam izostavio pričajući o toplim odnosima sa onim teheranskim dalekovidim ćuranom je da je posle njegovog pada tzv. čeličnoj tzv. lejdi jedino bilo stalo da se vojni hardver (uglavnom tenkovi) koji je on poručio isporuči (i naravno uzme lova) novom režimu u Teheranu. Moram priznati, iznenađujući primer poštenja.

Uopšte ne sumnjam da ti kao wanna be comprador slaviš svakog Brintanca koji je, ko što reče Kliz ovde, dao život to keep China British. Međutim, ratovi kod mene ne izazivaju erekciju, čak ni adrenalin rush, a svaka priča o "pravednom", "dobrom" [stavi bilo koji pozitivni atribut] ratu mi je imbecilna.

-----------

* Dirljivo, je kako vas [kvalifikacija izostavljenja] ta volja ogromne većine naroda selektivno zanima.

Beleška na margini

Ne znam da li se sećaš, trebalo bi, kada je onomad Bler po, iz tvog ugla pretpostavljam "ultralevičarskoj" štampi [Gardijan i/ili Obzerver] često kvalifikovan kao Bušova pudlica reagovalo je neko (valjda kraljevsko) udruženje vlasnika i uzgajivača pudlica saopštenjem da je to nedopustivo vređanje te samosvesne, hrabre i inteligentn pasmine. Razmisli o tome. Sirković (naš najbolji dreser životinja za film) mi je to isto rekao za čivave.
freehand freehand 09:06 10.04.2013

Re: *****

Ne znam da li se sećaš, trebalo bi, kada je onomad Bler po, iz tvog ugla pretpostavljam "ultralevičarskoj" štampi [Gardijan i/ili Obzerver] često kvalifikovan kao Bušova pudlica reagovalo je neko (valjda kraljevsko) udruženje vlasnika i uzgajivača pudlica saopštenjem da je to nedopustivo vređanje te samosvesne, hrabre i inteligentn pasmine. Razmisli o tome. Sirković (naš najbolji dreser životinja za film) mi je to isto rekao za čivave.

Ovim se putem najdublje izvinjavam časnim pudlama i čivavama što sam ih vređao nedostojnim poređenjima.
Pretpostavljam da će meni to teže orpostiti no jeftinim replikatorima.
bolid1 bolid1 09:15 10.04.2013

Re: *****

Za tuzni skup...

Colin_bgd Colin_bgd 08:32 10.04.2013

Vanilla Mind

Ceo ovaj blog bi bio sasvim u redu da ne otkriva (za citaoce) i ne sakriva (za samog autora) frapantan nedostatak autorovog sopstvenog misljenja. Autor mozda smatra da smo mi koji treba to da citamo, nedostojni istog, ali mi se cini da nije u tome slucaj. Ovako smo saznali da su bad guys (and bad girls) losi zato sto su zli i pokvareni, a good guys dobri zato sto nisu... zli i pokvareni... Taksativnim nabrajanjem cinjenica, linkova, citata, tudjih misljenja i analiza, sticemo utisak da ce nam na kraju ipak biti receno zbog cega se u stvari autor (kao verovatno i vecina nas ostalih) ne slaze sa onim sta je Margaret Tacer radila i predstavljala, ali suvislo objasnjenje (gle, cuda) ipak izostane. Zato sto je MT bila moralna nakaza, a autor nije? OK. Tako nam je lepo kad su stvari tako pojednostavljene. Ali odustvo ljudskosti kod MT ne objasnjava otkud tako olako odsustvo ljudskosti od strane BB prema MT. To je apsolutno jedna te ista stvar.

Zato je u sustini tuzno kada se kao odgovor tacerizmu koristi identicna matrica razmisljanja koju je koristila i sama MT i njeni right wing buddies, bilo na domacem, bilo na medjunarodnom terenu. Ali dobro, necu ni ja da sam prestrog. Ja sigurno ne bih umeo bolje, a autoru ostaje nada da ce izaci neka knjiga u kojoj ce da procita sta i kako dalje, a mozda i sa kime ce biti uputno da se usaglasava u buducnosti povodom svetske situacije i interpretacije istorije.

Ja cu ovde samo da ostavim JEDAN LINK kao ilustraciju da nije uopste toliko tesko koristiti sopstveni mozak, i da to uopste nije nikakva sramota, cak i kada nakon te (nadasve zamorne, priznajem) aktivnosti uglavnom ostane vise "I don't know" izjava nego 'ladno povucenih pravih linija...

ps. Eh, sto profesija zna da upropasti coveka, pa mi ne da mira da ne primetim da BB sa 29 gotovo sigurno nije mislio isto to sto sad bez sumnje misli sa 54, inace ne bi ni stavljao tu, u ostalim slucajevima apsolutno nepotrebnu, recenicu u tekst...
Goran Vučković Goran Vučković 09:05 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

E sad sam miran, komšija - vratio si se u svoje uobičajeno "ja"
freehand freehand 09:12 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Goran Vučković
E sad sam miran, komšija - vratio si se u svoje uobičajeno "ja"


Colin_bgd Colin_bgd 09:23 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

freehand
Goran Vučković
E sad sam miran, komšija - vratio si se u svoje uobičajeno "ja"



Vidim, bodyguards se revnosno, volonterski (!?), bacaju u putanju 'projektila', cak i kada su 'meci' samo ofrlje, iz pracke ispaljene, guzvice od papira...

To je za posebnu 'analizu'... Ali to se, na zalost, ipak naplacuje...
freehand freehand 09:26 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Colin_bgd
freehand
Goran Vučković
E sad sam miran, komšija - vratio si se u svoje uobičajeno "ja"



Vidim, bodyguards se revnosno, volonterski (!?), bacaju u putanju 'projektila', cak i kada su 'meci' samo ofrlje, iz pracke ispaljene, guzvice od papira...

To je za posebnu 'analizu'... Ali to se, na zalost, ipak naplacuje...


Jebote, kako zineš tebi ispadaju te gužvice od papira?
Ne variš celulozu, šta li?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 09:35 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Colin_bgd
onim sta je Margaret Tacer radila i predstavljala, ali suvislo objasnjenje (gle, cuda) ipak izostane. Zato sto je MT bila moralna nakaza, a autor nije? OK. Tako nam je lepo kad su stvari tako pojednostavljene. Ali odustvo ljudskosti kod MT ne objasnjava otkud tako olako odsustvo ljudskosti od strane BB prema MT. To je apsolutno jedna te ista stvar.


I tebi treba (dodatno) objasnjenje zasto je moralna nakaza neko ko je rekao da je obaranje "civilnog putničkog aviona i ubistvo 290 civila" razumljivo? I taj neko jos podrzava aparthejd, fasisticke diktatore i sl.???

Auu, izgleda da si pre pisanja ovog posta bas debelo preterao sa konzumiranjem cherry-ja...
Colin_bgd Colin_bgd 09:37 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

freehand
Colin_bgd
freehand
Goran Vučković
E sad sam miran, komšija - vratio si se u svoje uobičajeno "ja"



Vidim, bodyguards se revnosno, volonterski (!?), bacaju u putanju 'projektila', cak i kada su 'meci' samo ofrlje, iz pracke ispaljene, guzvice od papira...

To je za posebnu 'analizu'... Ali to se, na zalost, ipak naplacuje...


Jebote, kako zineš tebi ispadaju te gužvice od papira?
Ne variš celulozu, šta li?


Sta da se radi, nismo svi 'gromade', narocito ne umisljene...
Colin_bgd Colin_bgd 09:44 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

I tebi treba (dodatno) objasnjenje zasto je moralna nakaza neko ko je rekao da je obaranje "civilnog putničkog aviona i ubistvo 290 civila" razumljivo? I taj neko jos podrzava aparthejd, fasisticke diktatore i sl.???

Nisi razumeo. Pitanje je upravo obrnuto. Ne sporimo se uopste oko toga da li jeste ili nije moralna nakaza, nego oko toga da to nije ni priblizno dovoljan (iako vrlo verovatno neophodan) uslov za iole priblizno objasnjenje pomenutih stavova... A malo i oko toga kada nam se ta i takva uproscena interpretacija prodaje kao slobodoumno misljenje...
bladerunner92 bladerunner92 09:45 10.04.2013

Re: Vanilla Mind


Coline sad si me zabrinuo
nista me nije sprecavalo da pisem ovde (osim kad mi dosadi u jednom trenutku i postane besmisleno)
ispadala sam i glupa i smesna pa sam nastavljala ali sad posle ove tvoje analize moram da se zapitam...

da dodam mislim da si malo prestrog, ovaj blog je kontrablog ...

edit 2: ako ti nekad padne na pamet mene da analiziras molim te na pp
j.bre j.bre 10:02 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

bladerunner92

nista me nije sprecavalo da pisem ovde (osim kad mi dosadi u jednom trenutku i postane besmisleno)
ispadala sam i glupa i smesna pa sam nastavljala ali sad posle ove tvoje analize moram da se zapitam...


u teskoj sam dilemi... dal colinu da dam preporuku ili ne

bladerunner92 bladerunner92 10:10 10.04.2013

Re: Vanilla Mind


u teskoj sam dilemi... dal colinu da dam preporuku ili ne


ja sam mu je dala iz meni znanih razloga a ti odluci sama
mada se nisam obazirala do skoro na preporuke (do bloga Milana Novakovica o "pesniku" )onda videh da je to nesto bitno
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:16 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Nisi razumeo. Pitanje je upravo obrnuto. Ne sporimo se uopste oko toga da li jeste ili nije moralna nakaza, nego oko toga da to nije ni priblizno dovoljan (iako vrlo verovatno neophodan) uslov za iole priblizno objasnjenje pomenutih stavova...


Sumnjam da bi besmislice tipa "Taksativnim nabrajanjem cinjenica, linkova, citata, tudjih misljenja i analiza, sticemo utisak da ce nam na kraju ipak biti receno zbog cega se u stvari autor (kao verovatno i vecina nas ostalih) ne slaze sa onim sta je Margaret Tacer radila i predstavljala, ali suvislo objasnjenje (gle, cuda) ipak izostane." iko razume ... ukljucujuci tebe samog.

Mislim, sigurno je moguce pokusati naci objasnjenje zasto je MT bila moralna nakaza i zasto je imala takve stavove koje je imala ... i radila to sto je radila, ali to bi bio posao za nekog psihijatra a ne za blog. Koga to uopste interesuje ovde?

Ako si ti raspolozen (i ako je dejstvo cherry-ja proslo) aj' probaj da nam objasnis.
krkar krkar 10:16 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Taksativnim nabrajanjem cinjenica, linkova, citata, tudjih misljenja i analiza, sticemo utisak da ce nam na kraju ipak biti receno zbog cega se u stvari autor (kao verovatno i vecina nas ostalih) ne slaze sa onim sta je Margaret Tacer radila i predstavljala, ali suvislo objasnjenje (gle, cuda) ipak izostane.



krkar krkar 10:21 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Ako si ti raspolozen (i ako je dejstvo cherry-ja proslo) aj' probaj da nam objasnis.


Vaso,

Cherry
je piće periferijskih domaćica sa hladnom trajnom.

Ono na šta si hteo da misliš - ali ne umeš - je sherry.

Nisam ni sumnjao koje je za tebe referentno.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:27 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

krkar
Ako si ti raspolozen (i ako je dejstvo cherry-ja proslo) aj' probaj da nam objasnis.


Vaso,

Cherry
je piće periferijskih domaćica sa hladnom trajnom.

Ono na šta si hteo da misliš - ali ne umeš - je sherry.

Nisam ni sumnjao koje je za tebe referentno.


Hteo si valjda da kazes: nisi ni sumnjao sta ja ocekujem/pretpostavljam da Kolin pije?

ps. ja ne pijem ni jedno od pomenutih
Colin_bgd Colin_bgd 10:29 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Mislim, sigurno je moguce pokusati naci objasnjenje zasto je MT bila moralna nakaza i zasto je imala takve stavove koje je imala ... i radila to sto je radila, ali to bi bio posao za nekog psihijatra a ne za blog.

Znaci slazemo se da nije iskljucivo objasnjenje onoga sto je radila to sto je bila moralna nakaza?
Colin_bgd Colin_bgd 10:39 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

nisi ni sumnjao sta ja ocekujem/pretpostavljam da Kolin pije?

Odgovorio bih ti na ovo, ali moram da idem da skinem viklere...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:40 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

krkar
Taksativnim nabrajanjem cinjenica, linkova, citata, tudjih misljenja i analiza, sticemo utisak da ce nam na kraju ipak biti receno zbog cega se u stvari autor (kao verovatno i vecina nas ostalih) ne slaze sa onim sta je Margaret Tacer radila i predstavljala, ali suvislo objasnjenje (gle, cuda) ipak izostane.





Ok, Koline izvinjavam se za ono da ovu tvoju recenicu niko ne razume - nas ljubitelj "zena sa mudima" razume (ili bar tako deluje). Izgleda da ni njemu nije dovoljno "nabrajanje cinjenica, linkova, citata, tudjih misljenja i analiza". Bas steta sto nije postao novi Tijanic, takve stvari bi odavno bile proterane sa RTS ... i bila bi informativna kuca gebelsovskog tipa na kojoj cinjenice ne bi imale pristup...
Milan Novković Milan Novković 10:46 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

onda videh da je to nesto bitno

I bitno i "bitno" - neki ljudi imaju više identiteta, postoje osnovane sumnje da su ih neki napravili mnogo u prošlosti.

Pretpostavljam da B92 neke otkrije pa obriše, to i sami kažu ovde s vremena na vreme, a neke ne.

Tako, i ovi likes su bitni u trenutku kad jedna te ista osoba sebi ili pajtosima lupa preporuke na ozbiljne i opasne gluposti pa nepažljivi čitaoci mogu da prilepe glupostima značenje koje te gluposti nemaju.

Pa su bitni utoliko što skreću pažnju na klonove koji umeju i da pričaju sami sa sobom i sa drugima pa još efikasnije promovišu svoje ciljeve, a često su lažni i pokvareni.

A, u stvari, koliko je sve ovo važno zavisi i od toga koliko su tema i diskusija važni i koliku štetu prave ove igre kloniranja..

bladerunner92 bladerunner92 10:53 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Milan Novković



Milane slazem se s tobom samo mislim da previse znacaja pridajes blogu, hocu da kazem ne moze o nekoj stvari moje misljenje da promeni to sto je neki komentar dobio mnogo preporuka ako se kosi sa mojim stavovima i shvatanjima. Mogu da ih preispitam a da bi ih promenila treba jaka argumentacija ( a sad i to je dalje diskutabilno)
freehand freehand 11:49 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Sta da se radi, nismo svi 'gromade', narocito ne umisljene...


Nismo, slažem se. Samo sam ja umišljena gromada koja ne vidi nikakvu konstrukciju u tekstu ovog bloga. Koja jasno vidi autorov stav, čak i ako ne pominje muda u naslovu a kurac i pička u samom tekstu. Koja smatra da citati potkrepljuju teze a linkovi im daju na uverljivosti i verodostojnosti.
Ja sam takođe gromada koja smatra da je ova rečenica
Autor mozda smatra da smo mi koji treba to da citamo, nedostojni istog, ali mi se cini da nije u tome slucaj.

... inače nasumično izabrana iz one tvoje gomile gore misaoni i jezički nonsens, i ne zna se u kom od ta dva veći.
Ali sam i tolika gromada da priznam da ovde imaš jednu sjajnu rečenicu:
Ja cu ovde samo da ostavim JEDAN LINK kao ilustraciju da nije uopste toliko tesko koristiti sopstveni mozak, i da to uopste nije nikakva sramota

Još kad bi poslušao sebe - to bi bio mali korak za tebe ali ogroman za blog!

Za tebe da i sam, možda, postaneš gromada, za blog da se spase skliznuća u qq's nest.
Colin_bgd Colin_bgd 11:59 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Još kad bi poslušao sebe - to bi bio mali korak za tebe ali ogroman za blog!

Ja sam sto puta rekao, tj. napisao da je svaki blog (i post) ogledalo, i da to vazi i za mene, i da kad bi cak i neko hteo da ne bude tako, to je nemoguce postici. Stoga je ova tvoja opaska (k) meni potpuno u redu, i ja je apsolutno prihvatam, ali to nista ne umanjava ono sto sam ja pokusao da kazem...

Ali izgleda da je i gazdi i telohranitelju lakse da i dalje 'ladno spajaju tackice ispod brojeva, ono kao u Mikijevom Zabavniku, verujuci da time kreiraju sebi nove neuronske spojeve...
Colin_bgd Colin_bgd 12:00 10.04.2013

Re: Vanilla Mind


freehand freehand 12:12 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Colin_bgd
Još kad bi poslušao sebe - to bi bio mali korak za tebe ali ogroman za blog!

Ja sam sto puta rekao, tj. napisao da je svaki blog (i post) ogledalo, i da to vazi i za mene, i da kad bi cak i neko hteo da ne bude tako, to je nemoguce postici. Stoga je ova tvoja opaska (k) meni potpuno u redu, i ja je apsolutno prihvatam, ali to nista ne umanjava ono sto sam ja pokusao da kazem...

Ali izgleda da je i gazdi i telohranitelju lakse da i dalje 'ladno spajaju tackice ispod brojeva, ono kao u Mikijevom Zabavniku, verujuci da time kreiraju sebi nove neuronske spojeve...


Colin_bgd
Još kad bi poslušao sebe - to bi bio mali korak za tebe ali ogroman za blog!

Ja sam sto puta rekao, tj. napisao da je svaki blog (i post) ogledalo, i da to vazi i za mene, i da kad bi cak i neko hteo da ne bude tako, to je nemoguce postici. Stoga je ova tvoja opaska (k) meni potpuno u redu, i ja je apsolutno prihvatam, ali to nista ne umanjava ono sto sam ja pokusao da kazem...

Ali izgleda da je i gazdi i telohranitelju lakse da i dalje 'ladno spajaju tackice ispod brojeva, ono kao u Mikijevom Zabavniku, verujuci da time kreiraju sebi nove neuronske spojeve...

Evo sad si rekao 102 puta.
Dakle, 101 put previše.
Jer ni prvi put nisi znao šta si rekao, al nek te to ne ometa u daljem insistiranju.

Onako ozbiljno koliko se to može u ovako teškom oposumskom momentu - o kakvom telohranitelju pričaš?
Mislim, kakvi telohranitelji su potrebni ovako sjajnom tekstu?
A ako baš pogledaš na broj slaganja i pohvalka izražen u preporukama - u pitanju je čitava pretorijanska garda, tvojim žargonom govoreći.
Colin_bgd Colin_bgd 13:18 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Evo sad si rekao 102 puta.
Dakle, 101 put previše.

Nisi dobro izbrojao, hteo si da napises 103 puta, 102 puta previse?

Ali upravo o toj tako ustaljenoj i tako privlacnoj aljkavosti govorim koja nas tako lako obmani svojim simplifikacijama, da ni ne primetimo. Ali slazem se ja sa tobom, ko ce da se bakce sa detaljima da li je nesto 102 ili 103 kad "svi znamo" da ni ja sam ne znam sta sam rekao...

Suvise vam je gruba rezolucija, u tome je problem...
freehand freehand 13:50 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Nisi dobro izbrojao, hteo si da napises 103 puta, 102 puta previse?


Ajd polako, ovo je sad već i matematički noposum:
kad kažeš "ja sam sto puta rekao" to podrazumeva, bar kod mene da si rekao do sada.
Komentar u kome govoriš je stoprvi. I onda ga ponoviš, to je stodrugi.
Ako je jedan bio dovoljan (ja ni za tim baš ne bih plakao) koliko onda ostaje?
Ali polako sad, da ne slomiš nešto, molim te!
prapra prapra 14:20 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Colin_bgd
Ceo ovaj blog bi bio sasvim u redu da ne otkriva (za citaoce) i ne sakriva (za samog autora) frapantan nedostatak autorovog sopstvenog misljenja. Autor mozda smatra da smo mi koji treba to da citamo, nedostojni istog, ali mi se cini da nije u tome slucaj. Ovako smo saznali da su bad guys (and bad girls) losi zato sto su zli i pokvareni, a good guys dobri zato sto nisu... zli i pokvareni... Taksativnim nabrajanjem cinjenica, linkova, citata, tudjih misljenja i analiza, sticemo utisak da ce nam na kraju ipak biti receno zbog cega se u stvari autor (kao verovatno i vecina nas ostalih) ne slaze sa onim sta je Margaret Tacer radila i predstavljala, ali suvislo objasnjenje (gle, cuda) ipak izostane. Zato sto je MT bila moralna nakaza, a autor nije? OK. Tako nam je lepo kad su stvari tako pojednostavljene. Ali odustvo ljudskosti kod MT ne objasnjava otkud tako olako odsustvo ljudskosti od strane BB prema MT. To je apsolutno jedna te ista stvar.

Zato je u sustini tuzno kada se kao odgovor tacerizmu koristi identicna matrica razmisljanja koju je koristila i sama MT i njeni right wing buddies, bilo na domacem, bilo na medjunarodnom terenu. Ali dobro, necu ni ja da sam prestrog. Ja sigurno ne bih umeo bolje, a autoru ostaje nada da ce izaci neka knjiga u kojoj ce da procita sta i kako dalje, a mozda i sa kime ce biti uputno da se usaglasava u buducnosti povodom svetske situacije i interpretacije istorije.

Ja cu ovde samo da ostavim JEDAN LINK kao ilustraciju da nije uopste toliko tesko koristiti sopstveni mozak, i da to uopste nije nikakva sramota, cak i kada nakon te (nadasve zamorne, priznajem) aktivnosti uglavnom ostane vise "I don't know" izjava nego 'ladno povucenih pravih linija...

ps. Eh, sto profesija zna da upropasti coveka, pa mi ne da mira da ne primetim da BB sa 29 gotovo sigurno nije mislio isto to sto sad bez sumnje misli sa 54, inace ne bi ni stavljao tu, u ostalim slucajevima apsolutno nepotrebnu, recenicu u tekst...

Au, kakva glupava glavolomka. Kako si ti čitao? S desna na levo ili odozdo na gore? Ili je trebao da crta? Gde si ti video da autor nema svoj stav? Taksativno nabrajanje činjenica je za tebe loš običaj? Šta je za tebe suvislo objašnjenje? Da napiše blog o pčelarstvu i zaključi da je tačerka kučka?Jesi li ti sujetan?
Domazet Domazet 15:25 10.04.2013

E што ме увреди...

Colin_bgd
freehand
Goran Vučković
E sad sam miran, komšija - vratio si se u svoje uobičajeno "ja"



Vidim, bodyguards se revnosno, volonterski (!?), bacaju u putanju 'projektila', cak i kada su 'meci' samo ofrlje, iz pracke ispaljene, guzvice od papira...

To je za posebnu 'analizu'... Ali to se, na zalost, ipak naplacuje...

...какви бре телохранитељи?? Пуки обожаваоци. Кога Бојан пита да га брани кад загусти? Мене буразеру. Ево, нека сам каже...

Али нисам хтео о томе него о неким мање важним стварчицама. Потпуно те разумем. Бојаново таксативно навођење чињеница, линкова, цитата, анализа и туђих мишљења заиста може да делује ванила када се упореди са лепршавим Кркијевим размишљањима (оксиморон?) и ничим спутаним тумачењима чињеница. Крикијева техника дискутовања Ми то што смо правили пиздарије то је из виших циљева и у борби против срБства и комунизма док сте ви правили пиздарије само зато што сте геноцидне совјетско-серБске комуњаре заиста чини сваку контра дискусију прилично ванила. Нарочито ако контрадискутант има имало интелектуалног поштења.

Тако да те потпуно, као што рекох, разумем. Без икакве потребе за скупим анализама. Завист буразеру.
maksa83 maksa83 15:33 10.04.2013

Re: E што ме увреди...

Тако да те потпуно, као што рекох, разумем. Без икакве потребе за скупим анализама. Завист буразеру.

Qme! Ja samo da pohvalim ovu tranziciju iz chdzsh na sva slova azbuke! (Da ne misliš da niko nije primetio)

'Ajmo ljudi, nije teško!

(svaka-bena-ima-svoj-džihad smajli)
Colin_bgd Colin_bgd 15:48 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Jesi li ti sujetan?

Ah, posle dvadeset i kusur komentara, prvo smisleno pitanje... Svi smo mi, bez izuzetaka, sujetni, ali kolicina koju ja licno nosim nije me u ovom konkretnom slucaju inspirisala da ostavim originalni komentar...

Da napiše blog o pčelarstvu i zaključi da je tačerka kučka?

Apsolutno. A ne da krene od stanovista da je tacerka kucka, pa onda da napise blog o pcelarstvu... Razlika je... kako ono bese... drasticna...
prapra prapra 16:08 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Colin_bgd


Da napiše blog o pčelarstvu i zaključi da je tačerka kučka?


Apsolutno. A ne da krene od stanovista da je tacerka kucka, pa onda da napise blog o pcelarstvu... Razlika je... kako ono bese... drasticna...


Ne znam kako da ti objasnim da sam skačeš u sopstvena široko otvorena usta. Jesi li ti upravo kritikovao blog zbog kako sam kažeš nedostatka autorovog sopstvenog misljenja. Nije loše malo udahnuti vazduh i razmisliti.
Ceo ovaj blog bi bio sasvim u redu da ne otkriva (za citaoce) i ne sakriva (za samog autora) frapantan nedostatak autorovog sopstvenog misljenja.

Dakle tvoj stav je da ne znaš koji je tvoj stav.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 16:38 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Colin
A ne da krene od stanovista da je tacerka kucka, pa onda da napise blog o pcelarstvu...


Koline,

ja sam mislio da si previse pio cherry, Krkisa tvrdi da je u pitanju bio sherry. Sad mi delujes kao da si mesao oba pica. Toliko da si zalutao na pogresan blog. A da si ustvari hteo da das svoj visokoumni doprinos na temi o mudima, bubrezima, mozgu etc. Tamo, uz naslov, autor je prilozio samo sliku, dve besmislene recenice i genijalni zakljucak:

Itakodalje, sve je jasno. Kome je jasno. Drugima verovatno nikada neće biti.

Nista cinjenice, linkovi, citati, misljenja i analize ... kome to treba? Bas po tvom ukusu.

ps. Kad smo vec kod pomenutog autora: kad se neki komentator ne slaze sa njim (sto se tebi naravno ne desava kad je on u pitanju) on odmah primenjuje najsuroviju (virtuelnu) egzekuciju - banovanje. Tu ne preza ni od koga i po pitanju banovanja ima veca muda od svih blogo-autora zajedno. Virtuelna doduse, ali bolje ista nego nista...

pps-edit: Ah da, evo sad videh - pomenuti masterpiece od teksta (onaj sa slikom, dve recenice i zakljuckom ... na koji si ti ustvari posao pa zalutao) je dobio cak 11 preporuka!!! Zamisli kolika kolicina mudrosti mora da je upakovana u tako kratak tekst
Bili Piton Bili Piton 17:00 10.04.2013

Re: E што ме увреди...

maksa83

Qme! Ja samo da pohvalim ovu tranziciju iz chdzsh na sva slova azbuke! (Da ne misliš da niko nije primetio)


Domi ostaje Domi, instantli prepoznatljiv sve i da uzme da piše klinastim pismom

Али нисам хтео о томе


(zajebavam se - bre - svi komplimenti. uvek mi je bilo teshko da chitam ono, najozbiljnije)
tsunade tsunade 17:50 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

autorov stav


posto se i ja osecam donekle prozvano jer ja sam ta "budala" koja je na fejsbuku citirala krkara, da probam da se odbranim:

tacerki vecna slava i respect zbog uloge u rusenju komunizma i odlucnosti u operaciji deratizacije, dezinfekcije i dezinsekcije britanskog budzeta. mozda nije bilo lepo za oko, ali mislim da prostora za umjetnicki dojam nije imala.

termiti, naime, u svakoj zemlji pa i u britaniji, imaju sposobnost da se razmnoze dok si reko keks a posle treba mecku da rodis da ih skines s drzavne sise. e ova zena nam je primer u pogledu mera koje cemo i mi, kad tad milom ili silom morati da primenimo.

mnogi ovde kazu to je shok terapija, to ne moze, to je radikalno i mnogo boli pa zato i ne moze. svi politicki pigmeji koji su se na nama izredjali ovde u srbiji bezali su od reformi ko djavo od krsta zato sto to boli. i dan danas se te reforme odlazu.

po meni stihija ce u srbiji nametnuti korenite reforme. i onda cemo se setiti margaret tacer, svi zajedno. opet po zlu, naravno. ali obrni okreni drugacije nece ici, slutim.

da tacno, otkacinjanje suvisnih s budzeta boli i shok je. ali isisavanje krvi onih koji rade u realnom sektoru ne moze vecno da traje. kroz to isisavanje krvi novac prosto isparava ili sto bi tacerka rekla: problem sa socijalizmom je taj sto vremenom ostajes bez novca drugih ljudi.

da tacno, shok je. i boli uzasno. i neprijatno je. al kad bolest zadje duboko u telo, ne moze limunadicom da se leci.

budimac je autor koji mi se dopada. imam utisak da raspolaze specificnim znanjima (koja ja nemam) pa volim da ga citam i da razmenjujem misljenja sa njim.

cak mi je jasno i uvazavam njegove argumente po pitanju margaret tacer. ne kazem da je ona bila andjeo. ja nju u oblasti spoljne politike gledam kao cistog oportunistu. ono, vidi priliku da postigne nesto sto smatra da joj je korisno, prigrabi tu priliku i stavi je u funkciju svojih potreba i koristi.

sad sto je oportunizam u srbiji sinonim za tezak nemoral, to je takodje stav koji ce kroz evoluciju (sporo to tece u srbiji) doziveti reviziju. tada cemo mozda i mi postati uspesni.

i za kraj, budimac, nekako previse olako ulazis u diskreditovanje ljudi, cak i onih ciju naklonost uzivas i sa kojima, po drugim pitanjima, postizes visok stepen saglasnosti. meni si nekoliko puta spocitnuo da nista ne shvatam i da nista nisam shvatila. u stvari si mi eufemisticki stavio do znanja da mislis da sam glupa ili ordinarna neznalica ili tome slicno.

ok, cak i da je tako, i da si ti poput velikog iskusnog gurua imao dobru volju da mi stvari objasnis, popovanje s tih nekih kosmickih visina, sigurno nije nacin. ili si u tom nekom besnilu koje te obuzelo gledao samo kako ces da izvredjas sve koji ne gledaju stvari tvojim ocima. ako je to slucaj, cemu eufemizmi. reci lepo glupaco i da se pobijemo ko ljudi.

a sto se tacerke tice, vec sam ti rekla: I can see beauty in something so dirty.

Domazet Domazet 17:58 10.04.2013

Ти би могао и нешто паметно да урадиш...

maksa83
Тако да те потпуно, као што рекох, разумем. Без икакве потребе за скупим анализама. Завист буразеру.

Qme! Ja samo da pohvalim ovu tranziciju iz chdzsh na sva slova azbuke! (Da ne misliš da niko nije primetio)

'Ajmo ljudi, nije teško!

(svaka-bena-ima-svoj-džihad smajli)

...а не само да ме хвалиш (има ко ће то да ради, ево Free на пример). Ти би могао да ми кажеш како да сетујем српску латиницу на IPadу. Ја кад сетујем српску латиницу као додатни киборд уопште не видим наша слова. Италик ћирилица ме опасно нервира а без италиkа сам пола Домазета (илити шест Кркија, како би то рекла Annie Lennox)
maksa83 maksa83 18:15 10.04.2013

Re: Ти би могао и нешто паметно да урадиш...

Ти би могао да ми кажеш како да сетујем српску латиницу на IPadу


Settings -> General -> International -> Keyboards -> Add New Keyboard - i tamo pikneš Serbian (Latin). Naša slova dobiješ tako što pritisneš taster npr. "s", na njemu odstojiš malo i onda ti iskoče iznad njega i varijante sa kvačicama.
Domazet Domazet 18:22 10.04.2013

Глупача...

tsunade
...

...боже сачувај, то би ти био алиби. Ја видим две основне могућности. Емпатија на нивоу термита зачињена примитивизмом паланке као прву и виртуелно иживљавање жељене а никад у стварном животу остварене Toughness (ово спеловано на твој начин, ја користим lower case t) као другу. Највероватније се ради о комбинацији. Женски Крки. С тим да је Крки ипак феномен, код њега преовлађују и прва и друга могућност.
Domazet Domazet 18:28 10.04.2013

Хебем ти 'одстојиш мало'...

maksa83
Ти би могао да ми кажеш како да сетујем српску латиницу на IPadу


Settings -> General -> International -> Keyboards -> Add New Keyboard - i tamo pikneš Serbian (Latin). Naša slova dobiješ tako što pritisneš taster npr. "s", na njemu odstojiš malo i onda ti iskoče iznad njega i varijante sa kvačicama.

...то ми није пало на памет. А највише ме излуђивало то што ми spelling corrections даје са свим нашим словима које не могу да нађем на киборду...Али тако ми и треба, плаћам рачуне што сам зезао покојног ћалета.

Хвала, сад ћу да пробам.
Domazet Domazet 18:38 10.04.2013

U što je ovo...

Domazet
maksa83
Ти би могао да ми кажеш како да сетујем српску латиницу на IPadу


Settings -> General -> International -> Keyboards -> Add New Keyboard - i tamo pikneš Serbian (Latin). Naša slova dobiješ tako što pritisneš taster npr. "s", na njemu odstojiš malo i onda ti iskoče iznad njega i varijante sa kvačicama.

...то ми није пало на памет. А највише ме излуђивало то што ми spelling corrections даје са свим нашим словима које не могу да нађем на киборду...Али тако ми и треба, плаћам рачуне што сам зезао покојног ћалета.

Хвала, сад ћу да пробам.

...bez veze. Moraš da klizaš do slova koje hoćeš. Za koji moj nisu mogli da nameste kibord sa rasporedom slova kao za ćirilicu?? I još me koriguje kao da pišem engleski. Zahebi ti ovo, dosta je I pola Домазета.
maksa83 maksa83 18:52 10.04.2013

Re: U što je ovo...

Za koji moj nisu mogli da nameste kibord sa rasporedom slova kao za ćirilicu??

Pa puno slova qme, a malo gumbića. Hoćeš c, hoćeš ć, hoćeš č... pa de to da mu stane?!

Ali nije to najgora nedopečenost cele stvari - npr. ne postoji latinično "đ" (ili je tako dobro sakriveno da ja ne mogu da ga nađem) što je već mejdžr fakap.

(A nije da Apple ne zna da imamo "đ" - Mekovi imaju sva slova, čak su im Serbian Latin tastature QWERTY pa ne moraju da se QWERTZ karabudže, Đ/đ fali samo na iOS-ima.)
Milan Novković Milan Novković 19:02 10.04.2013

Re: U što je ovo...

fali samo na iOS-ima

Drugovi, tovariš Domazet and komrade Maksa,

Pa jel se tako podržava Open Internet!
maksa83 maksa83 19:06 10.04.2013

Re: U što je ovo...

Pa jel se tako podržava Open Internet!

Smrt franšizmu - slobodan kod narodu!

Još samo narod da smisli šta da radi sa tim kodom...
Milan Novković Milan Novković 19:13 10.04.2013

Re: U što je ovo...

Još samo narod da smisli šta da radi sa tim kodom...

Bogohuljenje, pa otkad se to sa svim što se napravi nešto radilo!

Na sreću, dok je Tačerovki ovog sveta Domazet i ti ćete ipak u Raj, samo ćete tamo prvih 17 godina čitati vremensku prognozu na TVu, non-stop
Domazet Domazet 19:15 10.04.2013

Па у ћириличној тастатури...

maksa83
Za koji moj nisu mogli da nameste kibord sa rasporedom slova kao za ćirilicu??

Pa puno slova qme, a malo gumbića. Hoćeš c, hoćeš ć, hoćeš č... pa de to da mu stane?!

Ali nije to najgora nedopečenost cele stvari - npr. ne postoji latinično "đ" (ili je tako dobro sakriveno da ja ne mogu da ga nađem) što je već mejdžr fakap.

(A nije da Apple ne zna da imamo "đ" - Mekovi imaju sva slova, čak su im Serbian Latin tastature QWERTY pa ne moraju da se QWERTZ karabudže, Đ/đ fali samo na iOS-ima.)

...ем имају места за сва слова (чак и за 'с' које на гумбу изгледа као 's'??) ем имају и 'ђ'. Али да не испадне да тражимо преко леба и погаче што рече Миланче. А и да не тролујемо.
blogovatelj blogovatelj 19:23 10.04.2013

Re: E што ме увреди...

Qme! Ja samo da pohvalim ovu tranziciju iz chdzsh na sva slova azbuke! (Da ne misliš da niko nije primetio)


Primetio sam i ja, samo nisam stigao da reagujem.
Bizi sam.
tsunade tsunade 19:49 10.04.2013

Re: Глупача...

Ја видим две основне могућности. Емпатија на нивоу термита зачињена примитивизмом паланке као прву и виртуелно иживљавање жељене а никад у стварном животу остварене Toughness (ово спеловано на твој начин, ја користим lower case t) као другу.


uh kakva konfuzna salata od reci. a da ti to malo sortiras u glavi pa da pricamo. mislim ako si u stanju.

Женски Крки.


ima slicnosti medju nama. nulta tolerancija na imbecile kao sto si ti.
maksa83 maksa83 19:50 10.04.2013

Re: U što je ovo...

Na sreću, dok je Tačerovki ovog sveta Domazet i ti ćete ipak u Raj, samo ćete tamo prvih 17 godina čitati vremensku prognozu na TVu, non-stop

Ništa me nisi uplašio, to može da bude loads of fun, uz adekvatnu tehničku podršku:

tyson tyson 21:38 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

termiti, naime, u svakoj zemlji pa i u britaniji, imaju sposobnost da se razmnoze dok si reko keks a posle treba mecku da rodis da ih skines s drzavne sise. e ova zena nam je primer u pogledu mera koje cemo i mi, kad tad milom ili silom morati da primenimo.

Baci pogled na budžet Republike Srbije, sa nagaskom na javne rashode, pa mi reci ne bilo ti teško koje termite bi [i]skinula sa sise e da bi se javni rashodi drastično smanjili.[/i]

Zdravstvo? Školstvo? Sudstvo i pravosudni sistem? Policiju i vojsku? Otkačila penzije?

Baš me zanima.

tyson tyson 22:18 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

Cherry je piće periferijskih domaćica sa hladnom trajnom.

Ono na šta si hteo da misliš - ali ne umeš - je sherry.

Klasičan snobizam, ako mi se dozvoli da primetim.


draft.dodger draft.dodger 22:32 10.04.2013

Re: Vanilla Mind

tyson
Cherry je piće periferijskih domaćica sa hladnom trajnom.

Ono na šta si hteo da misliš - ali ne umeš - je sherry.

Klasičan snobizam, ako mi se dozvoli da primetim.


Toplo preporučujem...

Bojan Budimac Bojan Budimac 10:07 11.04.2013

*****

draft.dodger
Toplo preporučujem...



A ja napravih "hop" na "ključni" momenat (odgleddati/odslušati 24-5 sekundi). Mislim, ključni za ovo o čemu ovde pričamo
tsunade tsunade 12:24 11.04.2013

Re: Vanilla Mind

Zdravstvo? Školstvo? Sudstvo i pravosudni sistem? Policiju i vojsku? Otkačila penzije?


za početak javna preduzeća i ostatke društvene privrede. prebrojati treba koliko je lažnih penzionera zakačeno na budžet. u zdravstvu se lišiti u većoj meri administrativaca a povećati broj lekara. školstvo takodje prilagoditi i pretresti. sudstvo takodje. am sveopšte istresanje svega što je suvišno. sa naglaskom na administrativce koji bi mogli da se kompjuterizuju i umreže pa bi jednim procentom mašine obavljale njihov posao.

i da be bi bila pogrešno shvaćena: na budžetu treba da postoje pristojno plaćeni ljudi. ali oni treba da služe svrsi.

edit: da smo se mi ovoliko zadužili a da smo ovo pitanje tim zaduživanjem rešili. ja bih rekla eto ok. amortizovali su socijalne tenzije. sad smo dotegli cenu koštanja sistema. i spremni smo da stanemo na zelenu granu. to vredi te pare. u tom smilu ja nisam surova ko tačerka
zack2jack zack2jack 09:21 10.04.2013

...

Ono što se danas samosmatra novinarem je ili stenograf ili dupelizac moćnih ili (najbolji slučaj) nebitan. Na žalost i u tome Margaret Tačer ima svoje pipke -- šifra Robert Murdok.


..Tacerova je imala izuzetnu kontrolu nad medijima. To je bilo uporiste njene snage. Medijima je kontrolisala izbore. Izvestavala o Foklandima. Uopste plasirala informacije onom brzinom i kontekstom prema politickim potrebama. Medjutim u tom smislu ona nije izuzetak. Istina je da su mediji u Britaniji tradicionalno uglavnom politicki opredeljeni. I to prema partiji na vlasti. Tako da je imperija koju je Murdok napravio zapravo rezultat deregulacije i otvaranja trzista. Alternativa tome bio je jos kontrolisaniji javni servis i komercijalne televizije. Stampi se vec uveliko desilo ono sto je usledilo uvodjenjem kablovski televizije. Monopol. Novac kao i voda ima svoj put. Uvek ide nizbrdo. Ali tu se realno nista ne moze. To je pitanje gravitacije...

Veoma zanimljiv tekst!
Milan Novković Milan Novković 11:02 10.04.2013

Re: ...

Medjutim u tom smislu ona nije izuzetak

To uopšte nije "ona", u stvari, pa tako ne može da bude ili ne bude izuzetak.

To je uglavom njena partija, pa uža grupa koja ju je postavila na vlast i progurala i neke od ministara.

Primer: da je ona imala izuzetnu kontrolu nad medijima ne bi za njene vladavine Maks Hejstings, glavni i odgovorni urednik Dejli Telegrafa, konzervativnih novina, mogao tako lako da da otkaz njenoj ćerci Karol.

Evo sad se i BBC polako "otkravio" pa počeo da pušta i članke, iako je to poznato sad decenijama, kako su uslovi za ono što je "ona" uradila već bili tu, grubi plan smišljen, i nju su promovisali sa idejom da je žrtvuju i da bi na čelu partje ostala mnogo kraće da se nije desio Falklans War.

freehand freehand 11:13 10.04.2013

Re: ...

Evo sad se i BBC polako "otkravio" pa počeo da pušta i članke, iako je to poznato sad decenijama, kako su uslovi za ono što je "ona" uradila već bili tu, grubi plan smišljen, i nju su promovisali sa idejom da je žrtvuju i da bi na čelu partje ostala mnogo kraće da se nije desio Falklans War.

I ti si počeo sa činjenicama i citatima?
Kuda ide ovaj blog?
zack2jack zack2jack 12:24 10.04.2013

Re: ...

Milan Novković

Primer: da je ona imala izuzetnu kontrolu nad medijima ne bi za njene vladavine Maks Hejstings, glavni i odgovorni urednik Dejli Telegrafa, konzervativnih novina, mogao tako lako da da otkaz njenoj ćerci Karol.


..mislim da se Karol nije mnogo napatila zbog tog otkaza.

Kao skloski primer zloupotrebe medija koristi se prikaz rudara u vreme Velikog strajka. Ili nacin izvestavanja foklandskog rata tj ratne propagande. Ili tekstovi proTacer iz Sun-a pred izbore '87..

Teza da je M Tacer bila nesvesna tih medijskih manipulacija, nije realna. Slicno bi bilo reci da Boris Tadic nije kontrolisao medije u svoje vreme.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana