Kultura| Umetnost| Zdravlje| Život

POMOZIMO GUTI

aleksandarkarisik RSS / 24.05.2013. u 20:56

Ne bih puno o Guti, nekako se nadam da ni ne treba. Dakle, Branislavu Grubačkom Guti, dijagnostikovan je redak oblik leukemije. Čoveku koji je kao retko ko činio da se prokrvi atmosfera u ovoj zemlji, da cirkulišu ideje i optimizam, hitno je potrebna pomoć dobrovoljnih davalaca krvi, kako bi počelo njegovo lečenje.

Neophodni su trombociti A krvne grupe i pozitivne i negativne. Davaoci mogu da se jave u Zavod za transfuziju krvi u Beogradu, kod Hrama Svetog Save, u ponedeljak od 8 do 10:30. Zbog kordinacije dolazaka, mole se davaoci da se jave na telefon  064/271-4666.

 

srb-zrenjanin.jpg 



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Hansel Hansel 21:29 24.05.2013

...

Nedavno sam čitao da se (konačno) radi na tome da Institut, a ne rođaci i prijatelji u ovakvim neprilikama traže davaoce. Možda vredi pitati šta je s tim (rečeno je bilo da već imaju ljude u bazi), makar za početak, dok se ne nađu drugi davaoci.

U ovom trenutku mogu da doprinesem informacijama -- davaoci (ako nisu iz Beograda) moraju doći u Beograd, ali mogu biti pregledani u svom gradu, posle čega se može proceniti da li mogu da daju trombocite.

Evo i skenova brošure Instituta koje mogu biti od koristi, ovo su linkovi (skenovi su prevelikih dimenzija da bih ih postavio kao slike):

- detalji pregleda (poslednja tačka su analize na bolesti koje se, koliko znam, rade i pri običnom dobrovoljnom davanju krvi)

- brošura 1

- brošura 2

- brošura 3

- brošura 4


Želim ozdravljenje od sveg srca i nadam se da će ove informacije pomoći da odziv bude što veći.
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 22:49 24.05.2013

Re: ...

Nedavno sam čitao da se (konačno) radi na tome da Institut, a ne rođaci i prijatelji u ovakvim neprilikama traže davaoce.


Nekako se nadam da se upravo sada o tome radi, zato se davaoci zovu od ponedeljka.

Hvala za iscrpne informacije.
Radovan Nastić Radovan Nastić 05:04 25.05.2013

Guto, drži se !!!

Pobedićeš !

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana