Hronika| Politika| Region

Božji žandarm

Srecko Sekeljic RSS / 23.06.2013. u 00:03

Na prvi pogled, srpski žandarmi izgledaju kao nepopravljivi romantičari koji spasavaju damu u nevolji, u čijim očima naziremo suzne obrise administrativne granice sa Kosovom. Tako pripoveda dika žandarska - general Dikić - pesnik koji u sitne sate u zagušljivoj beogradskoj folkoteci na salveti sriče reči svoje rodoljubive koračnice i lepi ih, umesto novčanica, na znojavo čelo baje iz Amadeus benda...

Drugi layer priče je krstaški rat protiv nekrsta i poruka svima koji se u njoj prepoznaju: Ako se ne plašite boga, plašićete se Žandarmerije!

 

U spotu Amadeus benda i srpske Žandarmerije, "Moja zemlja", motiv devojke koju u zatočeništvu drži banda opakih terorista-biznismena, očigledno je motiv Kosovke devojke, odnosno samog Kosova u rukama njegovih većinskih vlasnika:

"Moja je zemlja tamo gde si rođena,
I svaka druga mi je samo dokaz da si najbolja,
Ja vraćam se posle toliko godina [na pusto Kosovo],
Da priznam da je samo moja zemlja tebe imala [oj, Kosovo ravno]."

Junak ove filmske priče, komandant "Šareni", koji svojim istetoviranim rukama nemilosrdno trenira "crne beretke" i sprema ih za boj, u Dikićevom spotu namerno podseća na jednog drugog komandanta Šarenog, poznatog po tetovažama na rukama i vratu, odnosno po svojoj crvenoj beretki:

ScreenShot2013-06-22at113613PM.png
Iz spota: Komandant Šareni, Žandarmerija, aka "beretke"

Kosovka devojka u spotu je zapravo njegova riba, pa on ima lični motiv da je oslobodi od zlih narko-terorista.

Pritom, pretnja se takođe tiče i svih nas, jer se otmičari ne zaustavljaju na pukom otimanju Kosovke, već svojim eksplozivnim napravama takođe ubijaju civile u upadljivo civilizovanim gradovima koji se - sudeći po registarskim tablicama parkiranih vozila - nalaze baš tu, u žandarmovoj Srbijici. Svaka eksplozija i ispaljeni metak imaju svoj odjek čak i u fensi dnevnoj sobi u kojoj katatonično sede folk-šminkeri Amedeus benda, implicirajući da je snevani kosovski sukob zapravo napad i na kuću urbanog Srbina. Otuda valjda i njihov lični motiv da snime ovaj novi kafanski hit.

Bombe terorista, kugle sa crvenom tečnošću, kao da su punjene krvlju srpskih junaka, palih tokom nekog od dosadašnjh kosovskih bojeva u nekoj od napuštenih srpskih zemalja.

ScreenShot2013-06-22at113524PM.png
Iz spota: Sprem'te se sprem'te

"I tuđe sunce sija ali me ne greje,
Zato vraćam se da te volim k'o pre, da te volim k'o pre [zvuk repetiranja]."

Automatske puške, laserski nišani, fantomke, helihopteri, bojni brodovi, zujanje metaka, euforično ubijanje inferiornih terorista i, avaj, oplakivanje mrtvog srpskog heroja koga suzama svojim vida oslobođena Kosovka devojka... Taj crno-beli svet dobrih i loših momaka, akcioni je triler u kojem se umire muški i vodi pravedni rat za našu stvar, najavljenu u levitirajućem prologu iznad Hrama Sv. Save: "S verom u Boga, za krst časni i majku Srbiju". Nekrst neka oseti strah u kostima.

Spot zatvara lično general Dikić, polaganjem venca na spomenik palim srpskim junacima, uz opomenu i pretnju: "Bog i Žandarmerija čuvaju Srbiju."

ScreenShot2013-06-22at113237PM.png
Iz spota: General Dikić - božji žandarm

Pesma "Moja zemlja" zapravo predstavlja eksplozivni nastavak neuspešne epizode o zvaničnoj zakletvi Žandarmerije, koja je zbog svog zapaljivog i lobotomizujućeg sadržaja prošle godine ukinuta. Tekst zabranjene zakletve je komandant "beretki" lično sročio za svoju jedinicu. Doduše, ove dve pesme imaju jednu ključnu razliku - Kosovo u tekstu zakletve nije bilo predstavljeno kao žandarmova devojka, već kao njegova majka (frojdovci - odbijte):

"Kosovo je moja majka,
moje poreklo je na Kosovu,
moji preci su sa Kosova,
moja istorija je na Kosovu,
moj srpski narod rođen je na Kosovu,
moja Srbija nastala je na Kosovu.

Bez Kosova nemam majku,
bez Kosova nemamo poreklo,
bez Kosova nemam pretke,
bez Kosova nemam istoriju,
bez Kosova ne postoji moj srpski narod,
bez Kosova ne postoji moja Srbija.

Narode srpski, braćo i sestre,
zaklinjem se pred Bogom,
pobediću ili časno poginuti,
za moju čast, za moje poreklo,
za moju porodicu, za moju Srbiju.

S verom u Boga, za Krst Časni i majku Srbiju.
Živela Srbija!"

Božji žandarm zaklinje Jedinicu, 2012.

Ipak, u odnosu na propalu zakletvu, kafanski hit sadrži još jedan novitet. Usklikom "Bog i Žandarmerija čuvaju Srbe" jedinica je sebe postavila rame uz rame sa hrišćanskim bogom, pantokratorom. Bog na nebu - žandarm na zemlji! Nisam još primetio da je neko iz SPC osudio ovo bogohuljenje, ali uskoro ćemo videti ko će im lomiti kolač na Vidovdan, što je ujedno i krsna slava Dikićevih "crnih beretki".

Takva opijenost sopstvenom veličinom i "svetim" pozivom, sigurno neće obeshrabriti javljanje megalomanskih težnji kod ovih oboženih i napetih ratnika. Videli smo kako to izgleda kada se srpski generali igraju boga po Balkanu.

Nego, sećate li se šta se desilo pre 10 godina kada se jedna ratnička jedinica u Srbiji poredila sa nečim daleko manje spektakularnim od boga - sa doktorom?

Jedinice za specijalne operacije, aka Crvene beretke, onomad su u sred mirnodobskog oporavka majčice Srbije postavile preteće bilborde sa parolom "Terorizam je bolest, pozovite doktora - JSO." Sećate se šta je potom usledilo? Samo par meseci nakon toga, čika doce su samostalno dijagnostikovale da su i vlada i država bolesni, pa su premijeru Đinđiću dali bocu u vidu snajperskog metka.

terorizamjebolest.jpg
Preteča banera Žandarmerije: Bilbord JSO

Nalik današnjim "beretkama", ondašnje Crvene beretke su takođe imale svoje pesmice:

"Jednoga dana,
Kad budeš ranjen,
I ostavljen od svojih na bojnom polju,
I kada dođu neprijateljske žene, deca i psi,
Da te rastrgnu na komade,
Ispali sebi metak u glavu,
I umri kao heroj!"

Nove pesme verno čuvaju duh ovih starih, oprobanih. Ipak, stihovi su ranije bili nešto praktičniji, manje uvijeni u pesničke slike i služe kao uputstvo beretkama u borbi: neprijatelji su i žene i deca i domaće životinje - i hoće da te rastrgnu na komade. Čisto da ne bude zabune. Današnje pesmice imaju više poetskog u sebi, ali zato je tu spot da plastično prikaže šta je pisac hteo da kaže.

Takođe, po uzoru na tadašnju jedinicu gospodina Legije, današnja jedinica generala Dikića, pored pesama i beretki, postavlja i već čuvene banere i postere po gradu.

plakati-zandarmerija.jpg
Baner: najava slave, posela i pokazne žandarmske vežbe povodom Vidovdana

Međutim, ostavimo Ulemeka Legiju da trune u zatvoru i vratimo se poštovaocu njegovog lika i dela koji danas komanduje nekim novim beretkama. Vratimo se naporima žandarma Dikića da napravi savremeni ciklus kosovskih pesama koji će inspirisati neke buduće bojeve.

Za razliku od abortirane zakletve, novi spot Žandarmerije neće biti prepušten zaboravu. To je filmska priča od koje vri krv u venama prosečnog Srbina - i od koje se ledi krv svih ostalih građana Srbije.

Kafanski hit je spreman da nađe svoje zasluženo mesto u besmrtnom folkloru i narodnim običajima. Novu svadbarsku pesmu će vaskoliki kum i stari svat naručivati sa ciklusom koračnica Baje Malog Knindže, pre nego što dever ispali pijani plotun u jabuku i potom simbolički preotme srpsku mladu od njenih bivših staratelja.

Znojava čela Amadeus benda će se okititi mnogim novčanicama zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova, a general Dikić će zadobiti neformalnu armiju uspaljenih mladića diljem srpskih zemalja koji mu uskliču s ljubavlju: "Bog i Žandarmerija!"

ScreenShot2013-06-22at113848PM.png
Iz spota: Žandarm-snajperista sa prozora vreba svog "neprijatelja države" - novi doktor za terorizam



Komentari (42)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

angie01 angie01 00:13 23.06.2013

,

Milutin Milošević Milutin Milošević 00:19 23.06.2013

Re: ,

Ova grmljavina, munje i gromovi noćas mora da je bila generalna proba vedžbe Džandarmerije
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 00:24 23.06.2013

Re: ,

Ispravljeno - hvala ti Milutine do neba i nebeske Srbije!
Milutin Milošević Milutin Milošević 00:27 23.06.2013

Re: ,

Što se mene tiče, nije ni bilo greške
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 00:32 23.06.2013

Re: ,

Milutin Milošević
Što se mene tiče, nije ni bilo greške

Frojdovska omaška
mariopan mariopan 09:16 23.06.2013

Re: ,

Milutin Milošević
Ova grmljavina, munje i gromovi noćas mora da je bila generalna proba vedžbe Džandarmerije



Ovde kod nas u Zrenjaninu baš napadalo, vode koliko hoćeš. da li to znači da će se i oni na kraju balade - upiškiti?
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 09:59 23.06.2013

Re: ,

Ovde kod nas u Zrenjaninu baš napadalo, vode koliko hoćeš. da li to znači da će se i oni na kraju balade - upiškiti?

Ako piške u vodi, neće se primetiti...
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 02:13 25.06.2013

Zabranjen spektakl Žandarmerije?

Stižu nam dobre vesti! Izgleda da neko u vladi ipak čita komentare o Jedinici i ne može da ih ignoriše:

Postoji mogućnost da ministar zabrani najavljeni spektakl Žandarmerije, saznaje Danas u vrhu MUP.



E D I T:

Dačić ipak demantovao navode u medijima o zabrani održavanja taktičko pokazne vežbe za Vidovdan:

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je još pre nekoliko meseci data saglasnost za pokaznu vežbu povodom Dana Žandarmerije na Adi Ciganliji.

"Na to je data načelna saglasnost još pre nekoliko meseci u okviru struktura policije. Ne treba od toga praviti dramu niti ulaziti u razne sukobe - to je pokazna vežba za građanstvo i na njoj neće biti prisutni nikakvi politički činioci, niti ima bilo kakve veze sa nekom zvaničnom proslavom i obeležavanjem”, rekao je Dačić.

Komentarišući učešće “Žandarmerije” u spotu benda “Amadeus”, Dačić je novinarima rekao da koliko se upoznao sa dokumentacijom koju mu je dao direktor policije Milorad Veljović, izašlo se u susret zahtevu koji je podnela grupa “Amadeus” i dozvoljeno je snimanje nekih kadrova sa “Žandarmerijom”.
inco inco 05:58 23.06.2013

Fina dekonstrukcija...

... ali kasniš, Srećko. Ovo smo već prežvakavali kod Uroša na blogu. Ne znam šta još da dodam, možda da se podsetimo emisije koja razrađuje taman ono na šta me je ova splačina odmah asocirala, kao što rekoh i kod Uroša:

Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 09:58 23.06.2013

Re: Fina dekonstrukcija...

inco
... ali kasniš, Srećko. Ovo smo već prežvakavali kod Uroša na blogu. Ne znam šta još da dodam, možda da se podsetimo emisije koja razrađuje taman ono na šta me je ova splačina odmah asocirala, kao što rekoh i kod Uroša:


Odličan je Uroš, kao i uvek - a gde on stade ja produžih! Za bezvremene teme, poput carstva nebeskog, nikad nije kasno
laziiprevare laziiprevare 15:23 23.06.2013

Re: Fina dekonstrukcija...

Za bezvremene teme, nikad nije kasno



Na fotografiji se nalaze prvi policajci Srbije koji su povodm dana "Boga i policije" objavili završetak istrage političkih ubistva:


ministra odbrane Pavla Bulatovića


zamenika ministra unutrašnjih poslova generala policije Radovana Stojičića


pomoćnika načelnika javne bezbednosti generala policije Boška Buhe

Povodom Dana i slave policije položiće vence na mestima pogibje u Beogradu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je dobio najviše priznanje za uspešnu koordinaciju svih službi bezbednosti u borbi protiv kriminala i korupcije.

Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 16:03 23.06.2013

Re: Fina dekonstrukcija...

Uspešno su obavili zadatke koje im je postavio bivši Miloševićev potrčko i današnji ministar policije... Nečinjenje i zataškavanje deo su zadatka.
laziiprevare laziiprevare 19:44 23.06.2013

Re: Fina dekonstrukcija...

Nečinjenje i zataškavanje deo su zadatka.

To je pomaganje izvršiocima zločina iz niskih pobuda i dokaz da postoji organizovani zločinački poduhvat u vrhu države, da postoji politička pozadina likvidacije svih ubijenih , pa i premijera Zorana Ɖinđića i Slavka Ćuruvije i ...

Mnogi krste ovo kao "državni teororizam".
BigBadWolf BigBadWolf 10:06 23.06.2013

re

Sve, sve, al' sto iskasapise Kiplinga...


When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
and the women come out to cut up what remains,
jest roll to your rifle and blow out your brains
and go to your gawd like a soldier.


Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 16:11 23.06.2013

Re: re

BigBadWolf
Sve, sve, al' sto iskasapise Kiplinga...

Pa time hoće da kažu da u gvozdenom rovu romantični ratnici drže poetske večeri - dok ih nevine ne rastrgnu krvožedna deca, nejač i domaće životinje.
laziiprevare laziiprevare 15:49 23.06.2013

Pravda opet stanuje u Srbiji



"Do pre godinu dana korupcija i organizovani kriminal su vodili državu... politika Srbije, pa i bezbednosna, bila je u rukama organizovanog kriminala, dileri droge su postrojavali i davali naređenja." (Tomislav Nikolić)
inco inco 18:41 23.06.2013

Re: Pravda opet stanuje u Srbiji

Ja sam u dilemi - da li je Nikolić (ili ko god mu piše govore, tipujem na Antića) zaista toliko glup, ili namerno podbada Dačketa da pokaže 'di je gici mesto? Ili oba?
laziiprevare laziiprevare 19:36 23.06.2013

Re: Pravda opet stanuje u Srbiji

inco


Ja ne mogu da verujem da svi ćute.
laziiprevare laziiprevare 07:23 25.06.2013

Zašto se Srbiji desio Tomislav Nikolić ?



"Dok Nikolić to govori, pored njega stoje tadašnji i sadašnji ministar unutrašnjih poslova i direktor policije. Pitam ga koga su to u vrhu policije kontrolisali i plaćali narko dileri. Skandalozno je živeti u zemlji čiji predsednik tako govori ."

Margaret, koji je tvoj najveći uspeh ?



"Dačića ruši udbaški klan ! " (potapanje Premijera III)
laziiprevare laziiprevare 17:24 25.06.2013

Re: Čerčil i De Gol



"Predsednik se lično zalaže da se otkrije ko je sve u policiji bio u sprezi sa kriminalcima." (kabinet, predsednik je na blekberiju)

Ako, samo nemoj onu, da je Maršal pred smrt …

"Za vreme čije vlasti je (Darko) Šarić gomilao bogatstvo stečeno od šverca i droge i s kim se družio i koga je plaćao." (kabinet, predsednik je na blekberiju)

Budi Čovek , spasi Srbiju, nemoj ustajati do Vidovdana.
predatortz predatortz 08:05 24.06.2013

Bog čuva Srbiju

Za žandarmeriju ne znam, odavno sam van sedla, ali uz ovakve političare na vlasti, definitivno samo Bog čuva Srbiju!
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 11:49 24.06.2013

Re: Bog čuva Srbiju

predatortz
Za žandarmeriju ne znam, odavno sam van sedla, ali uz ovakve političare na vlasti, definitivno samo Bog čuva Srbiju!

Još kad bi je sačuvao i od njenih političara...
predatortz predatortz 11:51 24.06.2013

Re: Bog čuva Srbiju

Srecko Sekeljic
predatortz
Za žandarmeriju ne znam, odavno sam van sedla, ali uz ovakve političare na vlasti, definitivno samo Bog čuva Srbiju!

Još kad bi je sačuvao i od njenih političara...


Ni on nije svemoguć
apacherosepeacock apacherosepeacock 19:35 24.06.2013

Re: Bog čuva Srbiju

predatortz
Srecko Sekeljic
predatortz
Za žandarmeriju ne znam, odavno sam van sedla, ali uz ovakve političare na vlasti, definitivno samo Bog čuva Srbiju!

Još kad bi je sačuvao i od njenih političara...


Ni on nije svemoguć


A i kad bi Srbi sami malo zamahali rucicama (ne bi im otpale).
bocvena bocvena 17:09 24.06.2013

a evo kako je nekad bilo...

Ko nikad nije čitao tekstove Dragana Todorovića ne zna šta propušta. Ovaj je o proslavi Dana policije iz 2009-e. Todorović ima specifičan stil, a ovaj tekst me terao da se smejem naglas u busu i da me svi gledaju kao poludelu:)

Spot Amadeus benda (ko daje tim ljudima pare da snimaju pesme, taj je zločinac prema srpskoj kulturi) je logičan sled i napredak PR službe policije. Bravo, bravo, bravo! :

I zdravo, zdravo, zdravo:)
mariopan mariopan 18:30 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

bocvena

Pala sam od smeha
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 18:36 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

Ko nikad nije čitao tekstove Dragana Todorovića ne zna šta propušta. Ovaj je o proslavi Dana policije iz 2009-e. Todorović ima specifičan stil, a ovaj tekst me terao da se smejem naglas u busu i da me svi gledaju kao poludelu:)

Ahahaha, odličan raport!
bocvena bocvena 18:56 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

Pa zar nije fantastičan?!

Odsvira se policijski orkestar, bi padobranski desant, padobranci sa zastavama skočiše gde treba, bi i parterna gimnastika plus borilačke veštine na strunjačama, nastupiše specijalne jedinice. Bi protivteroristička jedinica, žandarmerija, voditelj sve i lepo i direktno prenese o najsloženijim zadacima koji imaju praktičnu i upotrebnu vrednost. Kad se ovi odbraniše od noža i pištolja, polomiše daske i zapaljene crepove, nastupiše jedinice za zaštitu VIP ličnosti. I tu bi sve za aplauze, Specijalne antiterorističke jedinice se konopcima, na noge i na glave, spustiše iz helikoptera, istim putem vratiše u helikoptere i odoše, svi rekoše, svaka čast, pomoćnica dodade voditelju novu ‘artiju, nastupiše motociklisti, službeni psi grebanjem i lajanjem pronađoše opasnu drogu i eksploziv, gospođica Jelena Tomašević u tu crnu koktel haljinu otpeva jednu numeru, na stazu izađe konjička policija, još jedared se javi gospođica Jelena, Hajde, hajde, hej, hej...
mariopan mariopan 19:16 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

Pa zar nije fantastičan?!

Ja se i dalje smejem, čitam ostale njegove majstorije (citat jednog pasusa)



KOMPARATIVNA PREDNOST ŠLJIVE: Mlađa SAĐENJE PŠENICE: Šta dalje bilo, dalje i krajem avgusta se u Osečini, na Sajmu šljiva, desio ministar Ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić. Ranije u tu Osečinu redovno bio Onaj Ilić Velja, pokojna Borka Vučić, Sajam, kan’o izaslanik Koštunice, otvar’o direktno i sami Akademik Matija, promenila se vremena, u Osečinu predsednik iz taj G17, red doš’o na ministar Mlađa, čija ministarstva za taj Sajam šljiva, vele pola priložilo Ministarstvo kulture, dalo samo čet’ri miliona dinara. Evo kako bilo i bivalo: U fabriku Intema, koja na, neka bude, periferiji Osečine, sve bilo spremno, taze pešačke staze postavljene, ulazna i staklena vrata su se montirala, pristigli folklor, harmonikaš Muja, gazda fabrike Ratko Beganović, sve ko na iglama. Gazda Ratko od Krupnja stiže kaže da investicija dva miliona evra, da pola drže Rusi, da Vlada bespovratno dala 120.000 evra, da će suši šljivu, zaposli 60 radnika... Ne stiže sve kaže, nasta opšta žurba, nasta opšta strka, između dva stuba zategoše crveniju vrpcu, šta bi, eto ti, sa ti svoji, u svoje sivo ekspertsko odelo, sa svoju na levi rever dvoglavu ekspert značku, sa ekspert i NIP ministarku jašta nego sa ekspert značku ministarku Kalanović, sa još sa značke eksperata, lično i kineski preplanulog Dinkić Mlađe. Javi se harmonikaš Muja, poskoči folklor, stade Mlađo, stade ministarka Kalanović, svi stadoše, Mlađo desnom pokaza da je u’vatio ritam, nasta aplauz i to radovanje, Mlađi doturiše makaze sa zelenom drškom, kako treba preseče crveniju vrpcu, kako treba i ekspertski odsečeni i dužni komadić tkanine turi u levi i unutrašnji džep..
bocvena bocvena 19:27 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

Još samo ovo i neću više, Srećko!

Prvi izveštaj iz Topole.
Drugi izveštaj iz Topole.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 19:38 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

Još samo ovo i neću više, Srećko!

Potuno se uklapa u žandarski urnebes
uros_vozdovac uros_vozdovac 20:52 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

au, žandarmeus bend pa ova Jelena Tomašević, ko je njima muzički urednik?
predatortz predatortz 20:58 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

uros_vozdovac
au, žandarmeus bend pa ova Jelena Tomašević, ko je njima muzički urednik?


Seti se ko im je ministar. I kako je sladak kad zapeva
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 21:18 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

predatortz
uros_vozdovac
au, žandarmeus bend pa ova Jelena Tomašević, ko je njima muzički urednik?


Seti se ko im je ministar. I kako je sladak kad zapeva

A priča se da je i Ana Bekuta ponudila svoje konsultantske usluge...
predatortz predatortz 21:38 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

Srecko Sekeljic
predatortz
uros_vozdovac
au, žandarmeus bend pa ova Jelena Tomašević, ko je njima muzički urednik?


Seti se ko im je ministar. I kako je sladak kad zapeva

A priča se da je i Ana Bekuta ponudila svoje konsultantske usluge...


Biću prost:

Ko nas jebe, nismo bolje ni zaslužili!
Kad smo došli do toga da nam Toma bude predsednik, Ivica premijer a Vučić moralna vertikala, onda nam neki kurac garant fali...
uros_vozdovac uros_vozdovac 21:41 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

e jbg. ja sam iz vremena kad je bio blam biti primitivan, pa se šabani krili, tek kad popiju razuzdaju se, ovi trezni razuzdani
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 21:52 24.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

Kad ne biramo najbolje, već one koji su se kandidovali...
vishnja92 vishnja92 07:04 25.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

bilo je ovo i pre desetak godina, ja naletela na tv-u na neku njihovu priredbu, valjda prijem novih clanova ili tako nesto. i prica njima ponosnima onaj oficir: "...jer zapamtite, svako od vas ima svoga oca koji ga je rodio, ali svi vi imate samo jednu majku - majku Srbiju!"
kad se tada nisam slogirala


ps
bocvena


predatortz predatortz 07:52 25.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

..jer zapamtite, svako od vas ima svoga oca koji ga je rodio, ali svi vi imate samo jednu majku - majku Srbiju!"


Da jebe oca, taj je bio neki crnogorski kadar!
vishnja92 vishnja92 07:57 25.06.2013

Re: a evo kako je nekad bilo...

Biljana 77 Biljana 77 22:49 27.06.2013

sa lica mesta

tj. iz komšiluka:

1. juče su imali tonsku probu do posle jedan po noći i maltretitali pola Čukaričke padine
2. danas se tamo sjatilo čudo naroda - il' Amadeus bend ima mnogo više poštovalaca nego što sam ja mislila, il' ovaj narod voli muriju više nego što sam mislila il' samo vole što je džabe ( i bogu drago, podrazumeva se i bez plakata)
3. nadletali su nas helikopteri danas i juče kao da živimo u Faludži
4. kad sam videla plakat bog&džandari - pomslila sam: jbt, ko nas čuva, nije ni čudi što nam je ovako, pošto iskrenp sumnjam u postojanje prvog i dobre namere drugih.
5. žandarmeus bend - teško da će ih iko posle ovoga zvati drugačije.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 01:38 28.06.2013

Re: sa lica mesta

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana