Biz| Ekonomija| Politika

Šta su srpski mediji prećutali o Vučićevom savetniku

Srecko Sekeljic RSS / 09.09.2013. u 01:48

Slušali smo mnogo o tome da je neki čuveni bivši kancelar Alfred Guzenbauer uslišio molbu države Srbije da joj bude savetnik i promoter u inostranstvu. Ali pojavio se samo jedan tekst koji objašnjava ko je taj naš novi nadničar i šta o njemu misle van granica naših novinskih tiraža.

232132_m3msw561h315q80v19122_xio-fcmsimage-20100504202742-006008-4be0671eb17f8.302976254_1001.jpg?version=1284746658  

Evo par istina koje možda niste čuli o Guzenbaueru, a koje biste kao poreski obveznik ipak želeli da znate...

Hajde da probijemo led jednom usputnom informacijom, a da gospodina Guzenbauera oslovljavamo onako kako to čine njegovi zemljaci i mnogi mediji u rodnoj Austriji. Dakle, u znak prijateljstva, oslovljavaćemo ga po njegovom bečkom nadimku -- Guzi ("Gusi"). 

Naime, Guzi je imao burnu prošlost. Počeo je kao nezreli političar, koji je svoju mladost prerano zavio u sivo odelo, a zatim u tom odelu dočekao zrelost, oličenu u bankarskim naočarima -- što je prva stvar koja povezuje njega i našeg Vučka.

Tokom svoje kratke kancelarske karijere (nešto manje od dve godine) uspeo je da bude upamćen po svom govoru na komemoraciji povodom smrti ultradesničara Jorga Hajdera. Her Hajder je široj javnosti bio poznat po svojim pro-nacističkim stavovima i hvalospevom veteranima SS trupa. E pa, Guzi je baš njega nakon smrti hvalio kao lidera sa "odličnim osećajem" za promene potrebne austrijskoj politici. 

Ali ostavimo sada politiku po strani. Guzija sa Hajderom povezuje i jedan podatak iz njihove zajedničke poslovne biografije. Obojica su bila umešana u poslovanje "Hipo Alpe Adria" banke -- her Hajder kao pokretač njenog regionalnog uspona, a Guzi kao finansijski konsultant. Dobro, to je donekle i pominjano u našoj javnosti. Ali treba podsetiti da je ova banka bila umešana u brojne korupcionaške afere i megalomansko pranje novca, zajedno sa uhićenim bivšim kolegom-premijerom Ivom Sanaderom i beguncem Darkom Šarićem (onaj Dačićev). Banka je toliko loše poslovala dok ju je Guzi savetovao, da je došla do ivice bankrota. Na kraju je Austrija morala banku da nacionalizuje kako se ne bi ugasila.  

Guzijevi poslovni uspesi kulminiraju 2010. godine dolaskom na čelo upravnog odbora austrijskog građevinskog giganta "Štrabag". Samo godinu dana nakon toga njegova firma je već bila umešana u korupcionašku aferu -- i to u Srbiji. Naime, Guzijev "Štrabag" je angažovao malu i nepoznatu lobi agenciju iz Užica, "Maks profit", da lobira za dobijanje pet tendera "Železnica Srbije". Nije jasno zašto je austrijski gigant za svoj veliki posao angažovao baš ovu sićušnu užičku kancelariju, ali alarm se upalio kada se saznalo da je vlasnica ove agencije istovremeno i direktorka u javnom preduzeću čiji je osnivač baš JP "Železnice Srbije". Kako je Verica Barać tada komentarisala ovaj slučaj: "Čitav proces ide preko malih firmi koje se bave lobiranjem, a ustvari se uopšte ne radi o lobiranju već o podmićivanju"

Dobro, možda čovek nije znao šta rade njegovi činovnici po Srbiji. Međutim, neke stvari Guzi prosto zna, a Vučko ga je zato i unajmio. Evo recimo, Guzi zna da savetuje državnike. Dobar primer za to je savetovanje predsednika Kazahstana, koji doživotno vodi ovu zemlju još od raspada Sovjetskog Saveza, a pominjanje njegovog imena u negativnom kontekstu je formalno kažnjivo krivičnim zakonikom. Doduše, izgleda da ni tamo baš ne cvetaju ruže, jer je kazahstanski straho-predsednik nedavno naredio policiji da puca u gladne radnike koji su zbog ekonomske situacije demonstrirali u glavnom gradu. Bilo je više desetina mrtvih. Međutim, to Guzija nije sprečilo da za zemlju koja mu daje milionski honorar kaže kako bi ona trebalo da bude uzor drugim zemljama. Možda baš Srbiji? Ipak, tu se priča ne završava, jer je Guzi od ovog leta pod istragom bečkog tužioca zbog navodnog neovlašćenog odavanja obaveštajnih podataka Kazahstanu. 

Znamo da put od Kazahstana do Srbije svakako vodi preko Rumunije. E baš tu je jedna sasvim treća kompanija, "Gabijel risorsez", u čijem upravnom odboru sedi Guzi, namerila da radi jedan otrovan posao sa zlatnim rezultatima. Posao koji podrazumeva upotrebu ogromne količine cijanida kako bi iz rude izvadio ni manje ni više nego -- zlato. Rabotu za koju se zna da stravično uništava životnu sredinu, Guzijeva kompanija je zamislila da obavi baš u netaknutoj prirodi planinskog venca Apuseni, što je udaljeno samo četiri sata vožnje od, recimo, Kikinde. Građani Rumunije su zbog toga pokrenuli velike proteste, koji će se nastaviti i ove nedelje. Nadamo se da rumunsku vladu niko neće savetovati da puca na svoje demonstrante, po uzoru na Kazahstan. 

Sve u svemu, Guzi je izgleda vrlo poznat u inostranstvu. Nas su posle devedesetih tamo pomalo zaboravili, a i Vučka takođe. Pa Guzi može malo da nas promoviše. A može i da posavetuje Vučka kako da ostane doživotno na vlasti i da propiše po koju zakonsku sankciju svakom ko mu se ozbiljnije usprotivi -- po uzoru na Guzijevog drugog klijenta. Jedino što nas brine je Guzijev mali honorar za svoj zlatan doprinos Srbiji: tričavih 1.900 evrića. Ali dobro, možda će "Štrabag" to da nadoknadi svojim nezavisnim uspesima na državnim tenderima. 

 

Detaljnije informacije i njihove izvore možete naći u tekstu: "Istina o Guziju, novom savetniku vlade Srbije". 



Komentari (55)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

oskar-z-wild oskar-z-wild 06:38 09.09.2013

alarm

Savetnik dozivotnom predsedniku! E sad si me uplasio.
expolicajac expolicajac 06:59 09.09.2013

Re: alarm

oskar-z-wild
Savetnik dozivotnom predsedniku! E sad si me uplasio.

Šta vam je? Svi ste nešto plašljivi ovih dana. A zna se da od "stra leka nema".
angie01 angie01 08:23 09.09.2013

Re: alarm

ti samo hoces da pomutis nasu novonastalu srecu!


... sto ovaj lici na milanabeka-k'o iz istog kalupa da su izvajani!
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 15:31 09.09.2013

Re: alarm

... sto ovaj lici na milanabeka-k'o iz istog kalupa da su izvajani!


A i Beko ima fine bankarske naočare, pa i on sirotan izgleda pitomo kao i ova dvojica...
laziiprevare laziiprevare 19:14 09.09.2013

Re: alarm


Bracika: Od Titanika do jahte

Bracika: Oko ponoći, zvoni mobilni, američki broj što držim tajno u kaseti … Zove me jedan od podpredsednika, ne mogu reći koji jer je to tajna, i kaže:

Da li si zainteresovan da budeš ministar ili da budeš savetnik ?

Jeli to za mene bio šok ? Posle Žabca, nije.




Pssst ... Đilas štiti kriminalce.

Pssst ... Đilas je kišobran ispod kojeg će se kriti ozloglašeni kriminalci u Srbiji.
highshalfbooze highshalfbooze 08:08 09.09.2013

Negativna selekcija

Pošto je u Srbiji već decenijama na delu negativna selekcija, onda je valjda jasno da je angažovan pravi čovek
g.radicevic g.radicevic 08:21 09.09.2013

....

i bre Sekeljiću koji si ti skeptik
oma udario na reputaciju...

biće da su ipak očale odigrale presudnu ulogu
u izboru
inco inco 08:39 09.09.2013

Re: ....



g.radicevic g.radicevic 11:25 09.09.2013

Re: ....

Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 15:24 09.09.2013

Re: ....

biće da su ipak očale odigrale presudnu ulogu

Razmišljam i ja da kupim jedne, za početak one bez dioptrije... Možda me taj look posle preporuči za nešto!
Buregdzya Buregdzya 09:32 09.09.2013

Kontekst

Ođe treba postaviti neke stvari na svoje mesto:

Tokom svoje kratke kancelarske karijere (nešto manje od dve godine) uspeo je da bude upamćen po svom govoru na komemoraciji povodom smrti ultradesničara Jorga Hajdera.

Hajder se u Austriji istakao kao uspešan populista, svoju političku karijeru je zasnivao na koketiranju sa smeđim (naci) slojem u Austriji. Kažem "koketirao" jer u politici ne postoje ljudi sa iskrenim uverenjima nego u etabliranim političkim partijama - a Hajderova FPOe jeste deo establišmenta - zauzme/kupi se politički paket i to se onda fura. Hajder je izabrao naci paket i to je to.

Kada je Hajder poginuo sve Austrijske zvanice su izražavale saučešće i izigravale žalost. To je odglumio i Guzi.
Znači ovo mu se ne može zamerati.

Banka je toliko loše poslovala dok ju je Guzi savetovao, da je došla do ivice bankrota. Na kraju je Austrija morala banku da nacionalizuje kako se ne bi ugasila.

Hipo banka je jedinstvena pojava u Austriji. Jedinstvena po istrajnosti kriminalne energije koju su ispoljavali političari, funkcioneri same banke i njihov širi enturaž.

Banka je odavno bila na putu za propast i Guzijev angažman sa njenim debaklim nema nikakve veze. A doći ću još na to šta ima veze .
Opet se tu Guziju nema šta zamerati.

Samo godinu dana nakon toga njegova firma je već bila umešana u korupcionašku aferu -- i to u Srbiji. Naime, Guzijev "Štrabag" je angažovao malu i nepoznatu lobi agenciju iz Užica, "Maks profit", da lobira za dobijanje pet tendera "Železnica Srbije".

E ovde se već primićemo temi (zameranja). Ovakav model vršenja lobiranja- a u stvari korupcije- je umnogome oproban na Zapadu i njegov širi import u Srbiju možda tek predstoji.

savetovanje predsednika Kazahstana

Gabijel risorsez

Dakle šta ima veze? Odgovor zavisi od toga zbog čega vam uopšte treba "savetnik" i šta od njega očekujete. Guzi i legija drugih bivših političara na Zapadu prodaju svoj primarni resurs, veze. Znači Guzi neće savetovati "kako" nego "ko/kome".
Ako dakle Kazahstan ili Gabijel risorsez i dalje prolaze ispod radara Zapadnjačke političke korektnosti, nije li to možda znak da Guzi i ostali ipak rade dobro?
g.radicevic g.radicevic 10:52 09.09.2013

Re: Kontekst

E ovde se već primićemo temi (zameranja). Ovakav model vršenja lobiranja- a u stvari korupcije- je umnogome oproban na Zapadu i njegov širi import u Srbiju možda tek predstoji.


Nisu ni naši neiskusni u tim rabotama

Što se Štrabaga tiče on spada u bezazlenije po tom pitanju u Srbiji, veruj mi na reč.
Možda ih Guzi ''pogura'' u tom pravcu, na neku ''bolju'' poziciju
videćemo već
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 15:26 09.09.2013

Re: Kontekst

Svakako, čovek će divno da savetuje našu vladu i da nas promoviše u belom svetu :)
mariopan mariopan 18:23 09.09.2013

Re: Kontekst

Srecko Sekeljic
Svakako, čovek će divno da savetuje našu vladu i da nas promoviše u belom svetu :)

Pa kako je do sada radio - svi koje je savetovao ostali su bez kinte i propali......valjda ga zato i zovu, čovek je stručnjak.
freehand freehand 11:15 09.09.2013

Ma nema veze

Ako ministri rade za šajaznam nisampito okostoiljada. ovaj ne može da ima više od trista evra.
Neka ga, onda, nek savetuje.
g.radicevic g.radicevic 11:23 09.09.2013

Re: Ma nema veze

Ako ministri rade za šajaznam nisampito okostoiljada. ovaj ne može da ima više od trista evra.
Neka ga, onda, nek savetuje.


si ti čuo za onu narodnu o parama i muzikantima ???
ne uzima taj ''armuniku'' bez jedno šajaznam par iljadarki na belo
plus neku ''crkavicu'' resto na crno
paištatikaem
ako ne veruješ pitaj kurir


freehand freehand 11:27 09.09.2013

Re: Ma nema veze

ako ne veruješ pitaj kurir

Kakav Qrir.
Ja čitam kralja Ibija.
g.radicevic g.radicevic 11:38 09.09.2013

Re: Ma nema veze

Ja čitam kralja Ibija.


narodski čoek,
tačno sam znao
freehand freehand 11:41 09.09.2013

Re: Ma nema veze

g.radicevic
Ja čitam kralja Ibija.


narodski čoek,
tačno sam znao

A ako gledaš sliku ja sam onaj lepi u drugom redu, što onako beslovesno i bezobrazno repom tera muve.
g.radicevic g.radicevic 12:01 09.09.2013

Re: Ma nema veze

A ako gledaš sliku ja sam onaj lepi u drugom redu, što onako beslovesno i bezobrazno repom tera muve.




ako nam uleti Srećko, ima da napravi ''pokolj''
žešći od ministra
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 15:39 09.09.2013

Re: Ma nema veze

Niko nije žešći od srpskih ministara...
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 16:30 09.09.2013

Re: Trol

Pravda možda nije dovoljno istražila priču: kao izvor pominju libanski pro-Asadov TV kanal "Al Manar", a navode da je o tome pisao i L.A. Times.

Međutim, L.A. Times nigde nije pisao o obaranju aviona F-22 u Siriji, niti o obaranju tomahavk raketa...

Dakle, ovaj tekst ne pije vodu, makar sudeći prema izvorima koje navodi :)
ivana23 ivana23 17:49 09.09.2013

Re: Trol

Srecko Sekeljic
Pravda možda nije dovoljno istražila priču: kao izvor pominju libanski pro-Asadov TV kanal "Al Manar", a navode da je o tome pisao i L.A. Times.

Međutim, L.A. Times nigde nije pisao o obaranju aviona F-22 u Siriji, niti o obaranju tomahavk raketa...

Dakle, ovaj tekst ne pije vodu, makar sudeći prema izvorima koje navodi :)


Pravda navodi na kraju teksta: ИЗВОР: Ђ. Даниловић/ВЕСТИНЕТ.РС
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 18:23 09.09.2013

Re: Trol

Pravda navodi na kraju teksta: ИЗВОР: Ђ. Даниловић/ВЕСТИНЕТ.РС

Pravedno. Međutim, u komentaru mislim na primarne izvore na osnovu kojih je napisana vest i koje Pravda nije proverila...
dr.wagner dr.wagner 18:45 09.09.2013

Opet vi ....

.... večer

-Opet nepovjerenje i kuknjava ... ima istine u onome , da je najbolje onome koji
se uvijek žali ...
-Čitam danas da vam je izvoz u prvih 7 mjeseci 6,1 milijardu Eura ...
... i to u hrvatskim zavidnim "cajtungima" ...

-Istina , sad imate nove ministre i stignete to sve pokvariti , ali nije to loš rezultat
.... zasad

-Za usporedbu , ovi "moji istinoljubci" tvrde da će RH od turističke sezone zaraditi
7 milijardi Eura .... iako mi je to jako sumnjivo
.... a izvoz u tome čini možda 10% (oni u zaradu računaju i npr. naftne derivate
koje uvozimo , a prodaju ih strane kompanije ... i sl)

-I tako ... samo se vi žalite , jadni vi


Wagner

godec godec 18:56 09.09.2013

Re: Opet vi ....

a izvoz u tome čini možda 10% (oni u zaradu računaju i npr. naftne derivate
koje uvozimo , a prodaju ih strane kompanije ... i sl)


Slicno je i u Srbiji. Najveci izvoznici su i najveci uvoznici. Zelezara, Fijat, Industrija gume....
dr.wagner dr.wagner 19:12 09.09.2013

Re: Opet vi ....

Pozdrav G

godec

Slicno je i u Srbiji. Najveci izvoznici su i najveci uvoznici. Zelezara, Fijat, Industrija gume....


-Dobro , ali vi imate konkretni proizvod , mislim da vam je bolja struktura
privrede , koliko god to čudno zvučalo ...
-Ovi novi "instant-teoretičari" svi imaju neke ideje brzog okretaja ... a zapravo
na kraju primarna proizvodnja "vuče" privredu ... pa i te uslužne sektore
iz kojih nam i dolaze ti teoretičari ...

-Mi (RH) te proizvodnje imamo samo u tragovima ... tek neke sjene , kao na
senzoru u CERNU ...


W
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 19:25 09.09.2013

Re: Opet vi ....

Jeste, nIje ni Hrvatskoj lako sa turizmom i hotelskom industrijom...
dr.wagner dr.wagner 20:00 09.09.2013

Re: Opet vi ....

Pozdrav SS

Srecko Sekeljic
Jeste, nIje ni Hrvatskoj lako sa turizmom i hotelskom industrijom...


-Mislim da je 50 miliona noćenja neka cifra oko koje se vrti RH turizam već
3-4 godine ... ali se spominje i prihod od oko 6 milijardi Eura
-Mislim da je bilo 6 miliona posjetitelja (turista) u prvih 7 mjeseci ove
godine , a ostaje još i dobar 8 mjesec , te podsezona koja će to "nagurati" na
tih cca 9 miliona posjetitelja ...

-Po njihovoj "matematici" svaki gost je potrošio cca 800-1000 Eura , a to je SF
ili opet ovih 50-ak miliona noćenja ... znači svaki dan je gost (koji je noćio ,
a takvi su 90% prihoda) potrošio preko 100Eura

-Tako dolazimo do toga da četvoročlana obitelj iz npr. Slovačke ili Mađarske
za desetak dana potroši 5000 Eura ...

-Pa takvog "friziranja" nema ni u vašim mitovima o boljoj srpskoj prošlosti


W

freehand freehand 20:05 09.09.2013

Re: Opet vi ....

W

Računica o količini para koje je državi fiskalziacija donela mnogo je zanimljivija. Koliko znam dnevni pazari su skočili i po desetak puta u odnnosu na prošlogodišnje.
P.S. neki su mi jako plakali pa i meni suzu na oko naterali što ove sezone neće moći državi da ukradu jedan trosobni stan...

Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 20:05 09.09.2013

Re: Opet vi ....

-Pa takvog "friziranja" nema ni u vašim mitovima o boljoj srpskoj prošlosti

Dakle, učimo jedni od drugih - regionalna suradnja na delu
dr.wagner dr.wagner 20:11 09.09.2013

Re: Opet vi ....

Pozdrav F

freehand

Računica o količini para koje je državi fiskalziacija donela mnogo je zanimljivija. Koliko znam dnevni pazari su skočili i po desetak puta u odnnosu na prošlogodišnje.


-Pa to je .... jasno je da imaju rast već par godina , iako je turista manje

-Moja stara iznajmljuje neku kuću pored Primoštena i prve godine (mislim 2009)
kada je iznajmila , dobila je od agencije 160Eura dnevno i to za 75 dana , a ove
godine 140 Eura za 60 dana

-A sve je više turista

W

Zaboravio ... prve godine je bilo pola na bijelo , a pola na crno .... dok
je sada svih 140 preko računa ... i evo nam rasta u turizmu
freehand freehand 20:21 09.09.2013

Re: Opet vi ....

...
dr.wagner dr.wagner 20:28 09.09.2013

Re: Opet vi ....

freehand

Dragi doktore - ako ovo nije prevelika indiskrecija - da li je gospođa slobodna?


-Pa , kako je stari umro prije 7 godina ... slobodna je
... zato više i ne ide tamo na more , nego to iznajmljuje

-Mi W stolujemo na sjevernom Jadranu , a to "dole" je bio njezin miraz

W
freehand freehand 20:30 09.09.2013

Re: Opet vi ....

dr.wagner
freehand

Dragi doktore - ako ovo nije prevelika indiskrecija - da li je gospođa slobodna?


-Pa , kako je stari umro prije 7 godina ... slobodna je
... zato više i ne ide tamo na more , nego to iznajmljuje

-Mi W stolujemo na sjevernom Jadranu , a to "dole" je bio njezin miraz

W

Ma obrisao sam komentar u međuvremenu jer je bio na ivici neukusa a to mi svakako nije bila namera.
dr.wagner dr.wagner 20:37 09.09.2013

Re: Opet vi ....

freehand

Ma obrisao sam komentar u međuvremenu jer je bio na ivici neukusa a to mi svakako nije bila namera.


-Nije to , uplašio si se da ću te zvati Tata ...

-Nema frke ... nisam vidio lošu namjeru ...


W
freehand freehand 20:38 09.09.2013

Re: Opet vi ....

-Nije to , uplašio si se da ću te zvati Tata ...

Opet?!
pedjalon pedjalon 21:29 09.09.2013

Turizam

Vi susjedi imate turizam a mi doznake radnika na privremenom radu u inostranstvu. Možda će drug savetnik da savetuje kako te pare bolje potrošiti, tj lakše staviti u ...
zack2jack zack2jack 09:56 10.09.2013

...

Sve u svemu, Guzi je izgleda vrlo poznat u inostranstvu. Nas su posle devedesetih tamo pomalo zaboravili, a i Vučka takođe. Pa Guzi može malo da nas promoviše. A može i da posavetuje Vučka kako da ostane doživotno na vlasti i da propiše po koju zakonsku sankciju svakom ko mu se ozbiljnije usprotivi -- po uzoru na Guzijevog drugog klijenta. Jedino što nas brine je Guzijev mali honorar za svoj zlatan doprinos Srbiji: tričavih 1.900 evrića. Ali dobro, možda će "Štrabag" to da nadoknadi svojim nezavisnim uspesima na državnim tenderima.



..zanimljivo je kako se jedan paprikash raznoraznih informacija na kraju zabiberi blacenjem kompanije kao sto je Strabag? Kuhanja uvek zapocne od recepta, kako se na netu pojavio jedan tekst koji objasnjava..

Od neonacista i ultradesnicara, Hipo Alpe Adria Banke, te Darka Sarica, Kazahstana i stravicnog urusavanja zivotne sredine, dodjemo do toga da se s' pravom moze shpekulisati, da ce Guzenbauer svoje usluge dodatno naplatiti, preko Strabag-a?

Realno? Da bi ovakvi tekstovi imali efekta, ili proizveli efekat, veoma je vazno da se obuzda megalomanija storytelling-a...
g.radicevic g.radicevic 10:28 10.09.2013

Re: ...

Da bi ovakvi tekstovi imali efekta, ili proizveli efekat, veoma je vazno da se obuzda megalomanija storytelling-a...


pa onda to ne bi ni bilo pripovedanje,
već obična informacija.
ovako, garnirano ''adekvatnim naslovom'' izazvaće znatiželju bar izvesnog broja čitalaca-komentatora, i eto ti zabave.



P.S. Posle plejade izanđalih estradnih menadžera, uspešnih vlasnika pečenjara i ostalih savetnika sa diplomama fakulteta za nepismene direktore i političare, ovakav lik svakako izaziva posebnu pažnju.
zack2jack zack2jack 10:58 10.09.2013

Re: ...

g.radicevic

pa onda to ne bi ni bilo pripovedanje,
već obična informacija.
ovako, garnirano ''adekvatnim naslovom'' izazvaće znatiželju bar izvesnog broja čitalaca-komentatora, i eto ti zabave.


..storytelling se u ovom smislu odnosi na vestinu pripovedanja. ako hoces da budes kuvar[dobar?]. moras znati koliko cega ide u jelo. koji zacini idu? inace ispadne neka papazjanija. koja ne moze da se proguta...
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 12:43 10.09.2013

Re: ...

Od neonacista i ultradesnicara, Hipo Alpe Adria Banke, te Darka Sarica, Kazahstana i stravicnog urusavanja zivotne sredine, dodjemo do toga da se s' pravom moze shpekulisati, da ce Guzenbauer svoje usluge dodatno naplatiti, preko Strabag-a?

Sve informacije o životnom putu Alfreda Guzenbauera su već objavljivane u svetskim medijima, kao što su The Guardian, Economist, New York Times, Austrian Times, Der Spiegel i dr, a linkovi do tih izvora su navedeni u tekstu koji pominjem na kraju bloga.

Pritom, još interesantniji podaci su objavljeni u ovom tekstu na Al Jazeeri.

Jedino što ovde ne štima je da čovek koji za Kazahstanskog predsednika radi u zamenu za sedmocifren honorar, pristaje da isti posao u Srbiji obavlja za 1.900 evra, kako je javljeno u medijima. Osim ako nije ljubav u pitanju. A o aferi sa Štrabagom se uveliko izveštavalo kod nas.

Pitanje je - zašto su svi to odjednom zaboravili? A i zašto bi ti želeo da ne postoji ni ovaj jedan-jedini tekst na srpskom webu o tome?
zack2jack zack2jack 13:29 10.09.2013

Re: ...

Srecko Sekeljic


Pritom, još interesantniji podaci su objavljeni u ovom tekstu na Al Jazeeri.

Pitanje je - zašto su svi to odjednom zaboravili? A i zašto bi ti želeo da ne postoji ni ovaj jedan-jedini tekst na srpskom webu o tome?



..uz svo postovanje Srecko. Tekst na AlJazeera sajtu pisala je Jelena Milic. Probaj da izguglas njeno ime? Pa vidi za sta se sve ono vezuje..

Moj komentar se odnosio na to kako je koncipiran tvoj blog. A ne na postojanje samog teksta. Tvog misljenja, ili kritike kao takve.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 14:28 10.09.2013

Re: ...

Moj komentar se odnosio na to kako je koncipiran tvoj blog.

Slobodan si da daš savet o tome kako bi trebalo koncipirati ovakav blog post.
freehand freehand 15:00 10.09.2013

Re: ...

pristaje da isti posao u Srbiji obavlja za 1.900 evra

Malo li je? Dve ministarske plate, ili tu negde. Pošto ministri ne znaju kolika im je plata.
Što je, po meni, dosta tragično za nekog ko je pozvan da vodi finansije čitave države.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 15:09 10.09.2013

Re: ...

Malo li je? Dve ministarske plate, ili tu negde. Pošto ministri ne znaju kolika im je plata.
Što je, po meni, dosta tragično za nekog ko je pozvan da vodi finansije čitave države.

Od koga je - mnogo je; ali za koga je - to mu neće podmiriti ni troškove apartmana u Hyattu tokom boravka u Beogradu...
freehand freehand 15:17 10.09.2013

Re: ...

Srecko Sekeljic
Malo li je? Dve ministarske plate, ili tu negde. Pošto ministri ne znaju kolika im je plata.
Što je, po meni, dosta tragično za nekog ko je pozvan da vodi finansije čitave države.

Od koga je - mnogo je; ali za koga je - to mu neće podmiriti ni troškove apartmana u Hyattu tokom boravka u Beogradu...

Pa sad... U dodiru sa Nikolićem i Vučićem budi se i u nacrnjim lihvarima filantropija i srbofilija. Eto Montgomeri, eto Đulijani.
Ko se usudi da se upita kako to i zašto to - izdajnik je i klevetnik. I Jelena Milić.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 15:35 10.09.2013

Re: ...

Mada, ako se ne varam, Đulijani je onomad dobio 100.000 dolara za jednodnevnu posetu, a Montgomeri prima oko 7.000 mesečno za po koju lepu reč o Tomi i Vučku u kafanama DC-ja...
g.radicevic g.radicevic 17:55 10.09.2013

Re: ...

Ko se usudi da se upita kako to i zašto to - izdajnik je i klevetnik. I Jelena Milić.


unutrašnji ili spoljni
mis'im neprijatelj
..........velika je razlika
da znamo o čijem trošku kleveće i laže
g.radicevic g.radicevic 18:07 10.09.2013

Re: ...

Dve ministarske plate, ili tu negde. Pošto ministri ne znaju kolika im je plata.
Što je, po meni, dosta tragično za nekog ko je pozvan da vodi finansije čitave države.


i to ima da daju u humanitarne svrKe
u fond za odbranu napaćeniG i po'apšeniG tajkuna



laziiprevare laziiprevare 20:30 10.09.2013

Re: ...

Lazar Krstić Genijalac se zadužuje za milijardu dolara "narodnih" evroobveznica .


Genijalc sa Jejla i fatalna Lejdi: može i za "stipendiju"

Ženi nam se Vukota
ženom zvanom …
biće mnogo zvanica
iz razvijenih ekonomskih zajednica ...


Genijalac sa Kembridža i fatalna Lejdi: Njujork, Njujork

Tri se dana pjevalo
Al' kad bude treća noć
Pijani trubač viknu ljudi upomoć ...

Neka puši narod naš ...
quake quake 23:56 10.09.2013

Re: ...

genijalno...
sve neki genijalci, a mi kao slepci...
jkt2010 jkt2010 07:26 11.09.2013

Re: ...

Srecko Sekeljic
Malo li je? Dve ministarske plate, ili tu negde. Pošto ministri ne znaju kolika im je plata.
Što je, po meni, dosta tragično za nekog ko je pozvan da vodi finansije čitave države.

Od koga je - mnogo je; ali za koga je - to mu neće podmiriti ni troškove apartmana u Hyattu tokom boravka u Beogradu...

Pretpostavljam da mu je to dnevnica, mada ni tako nije bog-zna-sta za ovakvu facu. Ali bih voleo da vidim link ka toj plati od 1900 evra posto se raznorazne pretpostavke odatle izvode...
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 10:11 11.09.2013

Re: ...

Pretpostavljam da mu je to dnevnica, mada ni tako nije bog-zna-sta za ovakvu facu. Ali bih voleo da vidim link ka toj plati od 1900 evra posto se raznorazne pretpostavke odatle izvode...

"Vučić je, podsetimo, ove sedmice u parlamentu negirao spekulacije da bi Guzenbauer dobijao mesečnu platu od 45.000 evra kao njegov savetnik, već da bi to bilo oko 1.900 evra."

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana