Granice

Goran Miletic RSS / 21.02.2008. u 03:17

razbij me!
razbij me!
legitimno miniranje
legitimno miniranje
Ovih dana se sve svodi na granice. Čim su shvatili da proglašenje nezavisnosti nije bajka nego realnost, predstavnici „napaćenog srpskog naroda sa Kosmeta“ su digli u vazduh i zapalili dva granična prelaza. Ne žele ljudi granice. Ni meni se nije svidelo uvođenje viza za Mađarsku, pa nisam organizovao paljenje graničnog prelaza. Nemojte mi reći da je granica sa Kosvom drugačija jer već 9 godina funkcioniše kao prava državna granica. Ko je išao, vrlo dobro zna.

Ranije je ovakve „incidente“ kreirala Srbija sa napaćenim srpskim narodom u Hrvatskoj/Bosni, ali se Milošević makar pravio lud i govorio da sa tim nema nikakve veze, već to spontano organizuje „goloruki narod“. Sada se granica pomerila. Ministar Samardžić nam je rekao da je paljenje graničnih prelaza u skladu sa „politikom Vlade Srbije“ i da je to legitimno – „iako možda nije lepo“. Ja mislim da je ovakva izjava doživotna sramota za jednog profesora, iako to možda nije lepo.

Granica je pomerena i glede akcionog plana raznih fašističkih organizacija, navijača koji jedino umeju da tuku druge, a ne umeju da navijaju, neonacista i sličnih osoba sa nedostatkom elementarne kulture, vaspitanja, a ponajviše ljudskosti. Granica onoga što se nekada smelo je bila veoma niska tokom SFRJ (nije se smelo skoro ništa), dok se kontrolisano pomeranje granice dešava tokom 90-tih i kulminira raznim uništavanjem imovine na početku NATO bombardovanja.Ono što se sada dešava, ne pokazuje da granica uopšte postoji. To što još uvek niko nije nastradao (ne računajući 80-tak povređenih) i što npr. američka ili albanska ambasada nisu zapaljenje ne mogu da shvatim kao uspeh policije i postavljanje jasne granice dokle ta nevaspitana ekipa može da ide.

Kada se setim teorija zavere iz vremena Gorana Markovića (JUL) one zvuče potpuno benigno u odnosu na mog bivšeg sugrađanina kome je razbijanje svega i svačega potpuno demokratska stvar. Ne mogu da verujem da niko još uvek jasno i glasno nije rekao da takve izjave koje on (Velimir Ilić) i ministar za KOSMOS (Slobodan Samardžić) upućuju predstavljaju krivično delo. Ne bih da zamaram one koji nisu pravnici, ali sem izvršenja krivičnog dela postoji i podstrekivanje, ali i neke druge konkludentne radnje. Granica je opet pomerena i očigledno da neko treba da vikne – „Alo momci, akcioni plan možda i može, ali postoje neke stvari koje NIKADA ne mogu“. Čak ni za vreme vandrednog stanja.

Granica je pomerena i u kvalitetu i kvantitetu napada na B92, LDP, nevladine organizacije, novinare, ali i intelektualce. Danas na tribini, sutra na ulici. Ako se pitate zbog čega – odogovor je uvek isti – zato što niko nije reagovao i pokazao da se nešto NE SME. Onaj ko bi najviše trebao da udari „šakom o astal“, sutra putuje u Rumuniju. Pretpostavljam da se tog puta neće sećati kada kroz nekoliko meseci Rumunija ipak prizna Kosovo.

Čitao sam i o detalju sa jednog od tih impotentnih protesta maštovitog naziva (Kosovo je Srbija), gde je ekipa lokalne podružnice Krvi i časti (Blood and Honour) ušla na Filozofski fakultet i tukla studente koji nisu hteli da im se pridruže. Tako se to radi kada ti je važna krv i čast, a tako slično rade i ovi iz bezOBRAZ-a. Da ne bude zabune, ovakvi nevaspitani članovi društva postoje u svakoj državi Evrope (i sveta), ali uvek znaju dokle mogu da idu. Sem u Rusiji. Očigledno da Srbija ovaj know-how dobija u paketu uz gasovod.

Granica je pomerena i što se tiče parola na ovim „spontanim okupljanjima“. Ono što sam čuo i video youtube mi govori da su parole u vezi Kosova bile samo neka vrsta mantre. To vam je kao kad neko zna ceo „Oče naš“, a ne ume da ti objasni šta tačno koja reč znači. Međutim, za razliku od ovih mantri (Kosovo je Srbija, Ne damo Kosovo, Kosovo je srce Srbije), prava parola koja uzvikivana SVIM SRCEM je bila „Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji“. Tužno je što većina medija umanjuje ili prećutkuje često uzvikivanje ove parole. Imam utisak da neki novinari misle da prećutkivanjem pomažu Srbiji. Tako vam je isto i sa ratnim zločinima. Ista matrica.

Za razliku od Srbije, u normalnim društvima postoji IZVESNOST oko pomenutih granica i građani i sami reaguju kada ih neko pređe (npr. spontana reakcija građana na napade neonacista u Švedskoj), ali i sistem ne dozvoljava da neko ostane nekažnjen, a kamoli da predstavnici vlasti govore kako je OK da počinioci nisu uhapšeni (opet S. Samardžić). Pored toga, zna se koja su ljudska prava GARANTOVANA bez bilo kakve zadrške, izuzetka i kompromisa. Očigledno da se to u Srbiji ovih dana više ne podrazumeva.

Nisam optimista povodom ovog 21. februara. Još jednom ćemo videti jedinstvo ružnoće i nevaspitanja, ukapovano u zastavu Srbije, koja predstavlja i sve nas koji na to ne pristajemo. Sećate li se kako su branili mostove tokom bombardovanja 1999-te godine? E tako sada brane Kosovo.

Nekada je SFRJ bila vrlo blizu Evropske Zajednice. I Srbja je bila blizu Evropske Unije.

Atačmenti



Komentari (28)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Željka Buturović Željka Buturović 03:25 21.02.2008

kako je dobro biti lud?

Ranije je ovakve „incidente“ kreirala Srbija sa napaćenim srpskim narodom u Hrvatskoj/Bosni, ali se Milošević makar pravio lud i govorio da sa tim nema nikakve veze, već to spontano organizuje „goloruki narod“.

sad je odjednom dobro sto se on bio pravio lud. u to vreme je jedna od najvecih zamerki bila na njegovo "srbija nije u ratu".
doktorka doktorka 03:49 21.02.2008

Re: kako je dobro biti lud?

Željka Buturović
Ranije je ovakve „incidente“ kreirala Srbija sa napaćenim srpskim narodom u Hrvatskoj/Bosni, ali se Milošević makar pravio lud i govorio da sa tim nema nikakve veze, već to spontano organizuje „goloruki narod“.sad je odjednom dobro sto se on bio pravio lud. u to vreme je jedna od najvecih zamerki bila na njegovo "srbija nije u ratu".


izvini , odakle si izvela zakljucak da je dobro ?
Boro Boro 03:59 21.02.2008

Re: kako je dobro biti lud?

sad je odjednom dobro sto se on bio pravio lud.


Malo mi je tesko da na osnovu gore citiranog dela teksta zakljucim da je "dobro sto se on bio pravio lud". Zapravo, cini mi se prilicno jasnim da se misli da je barem bilo bolje sto se pravio lud, nego da je jos i javno promovisao pomenute "incidente". Sto naravno nikako nuzno ne znaci ta to sto je bilo bolje zaista i dobro.

u to vreme je jedna od najvecih zamerki bila na njegovo "srbija nije u ratu".


Svako ima svoje vidjenje "vremena Milosevica". Neko mozda i ima utisak da je u to vreme jedna od najvecih zamerki Milosevicu bila ta sto "srbija nije u ratu". Ali, ne vidim na koji se nacin to vidjenje moze "procitati" iz Goranovog teksta. U svakom slucaju, ja se sa istim ne slazem. Pre bih rekao da je glavna zamerka Milosevicu, i na vrlo globalnom nivou, bila ta sto je Srbiju uveo u konflikte u Hrvatskoj i Bosni (pre svega), dok je to sto se "pravio lud" bila samo uzgredna primedba manjeg znacaja, koja je potencirana pre svega da se podvuce esencijalna neiskrenost njegove politike i laz koju sa sobom nosi. Mada, ako smo vec kod licnih utisaka, rekao bih da je u srpskom narodu preovladjujuca zamerka Milosevicu bila ta sto je izgubio sve ratove koje je vodio i time pride doveo zemlju na rub ekonomskog i socijalnog haosa - nije ostvario proklamovane ciljeve. Zato je, pre svega, izgubio izbore 2000.
tuzlanac tuzlanac 06:49 21.02.2008

Re: kako je dobro biti lud?




Mada, ako smo vec kod licnih utisaka, rekao bih da je u srpskom narodu preovladjujuca zamerka Milosevicu bila ta sto je izgubio sve ratove koje je vodio i time pride doveo zemlju na rub ekonomskog i socijalnog haosa - nije ostvario proklamovane ciljeve. Zato je, pre svega, izgubio izbore 2000.



potpisujem i preporuka!
b.dimitrijevic b.dimitrijevic 09:13 21.02.2008

Re: kako je dobro biti lud?

Mislite da su Velimir pravi LUD ?
KafaJeGotova KafaJeGotova 13:42 21.02.2008

Re: kako je dobro biti lud?

tuzlanac
Mada, ako smo vec kod licnih utisaka, rekao bih da je u srpskom narodu preovladjujuca zamerka Milosevicu bila ta sto je izgubio sve ratove koje je vodio i time pride doveo zemlju na rub ekonomskog i socijalnog haosa - nije ostvario proklamovane ciljeve. Zato je, pre svega, izgubio izbore 2000.

i moj je to utisak.
nikson nikson 03:28 21.02.2008

...

Pored toga, zna se koja su ljudska prava GARANTOVANA bez bilo kakve zadrške, izuzetka i kompromisa. Očigledno da se to u Srbiji ovih dana više ne podrazumeva.


sto se za kosovo ne moze reci... a garantovano je i mnogo stvari poveljom ujedinjenih nacija
doktorka doktorka 03:57 21.02.2008

Re: ...

nikson
Pored toga, zna se koja su ljudska prava GARANTOVANA bez bilo kakve zadrške, izuzetka i kompromisa. Očigledno da se to u Srbiji ovih dana više ne podrazumeva.sto se za kosovo ne moze reci... a garantovano je i mnogo stvari poveljom ujedinjenih nacija


pa ako nastave dalje da se ponasaju po direktivama iz srbije, ne pise im se dobro.
Umetnica Umetnica 04:28 21.02.2008

Re: ...

doktorka

ako nastave dalje da se ponasaju po direktivama iz srbije, ne pise im se dobro.

Bar im je Tači ponudio traktor danas.
Simbolično...
Kako ovih dana gledamo reprize, samo sa pomerenim granicama (kao što Cristina Aguilera pokazuje više mesa od neke 80's pop zvezdice) nadam se da nećemo imati priliku i da gledamo reprizu epiloga iz '95. tj. ponovljenu sudbinu naroda koji je pratio direktive iz beogradskog kabineta doktora Kaligarija.
Ribozom Ribozom 14:56 21.02.2008

Re: ...

doktorka

niksonPored toga, zna se koja su ljudska prava GARANTOVANA bez bilo kakve zadrške, izuzetka i kompromisa. Očigledno da se to u Srbiji ovih dana više ne podrazumeva.sto se za kosovo ne moze reci... a garantovano je i mnogo stvari poveljom ujedinjenih nacijapa ako nastave dalje da se ponasaju po direktivama iz srbije, ne pise im se dobro.

Jel to pretnja....
doktorka doktorka 15:58 21.02.2008

Re: ...

Ribozom

doktorkaniksonPored toga, zna se koja su ljudska prava GARANTOVANA bez bilo kakve zadrške, izuzetka i kompromisa. Očigledno da se to u Srbiji ovih dana više ne podrazumeva.sto se za kosovo ne moze reci... a garantovano je i mnogo stvari poveljom ujedinjenih nacijapa ako nastave dalje da se ponasaju po direktivama iz srbije, ne pise im se dobro. Jel to pretnja....


logika. ako ne uzmete ucesce u parlamentu i u drustvenom zivotu zemlje u kojoj zivite , kao da ne postojite. posebno ako ste nezadovoljni svojim statusom. a od aktuelne srpske vlasti ce srbi na kosovu imati pomoc i podrsku kao i do sada. dakle sipak uvijen u celofan. bice prepusteni sami sebi.
jaglika jaglika 03:52 21.02.2008

Kolektivno ludilo sa teorijskom razradom

Sramota, strepnja, neverica pred kolektivnim ludilom i tupavoscu... da je pravde mnogi bi bili uhapseni, pa i u vladi.

Dodala bih i to
da je njihova tzv. takozvana drzava organizovala slavlje uz filharmoniju - a nasa svojevremeno uz Cecu.
(mali, priznajem manje bitan, pre svega estetski dojam)
E, pa momci, secate se na ciji se racun svojevremeno u vojsci najvise zezalo? Odose oni napred - ne lako i brzo, al odose.
alea alea 05:09 21.02.2008

Re: Kolektivno ludilo sa teorijskom razrad

jaglika
Sramota, strepnja, neverica pred kolektivnim ludilom i tupavoscu... da je pravde mnogi bi bili uhapseni, pa i u vladi.

Dodala bih i to
da je njihova tzv. takozvana drzava organizovala slavlje uz filharmoniju - a nasa svojevremeno uz Cecu.
(mali, priznajem manje bitan, pre svega estetski dojam)
E, pa momci, secate se na ciji se racun svojevremeno u vojsci najvise zezalo? Odose oni napred - ne lako i brzo, al odose.


Pa rece covek da se granice pomeraju, uzmedju ostalog i estetske. Nekome stagniraju a moze biti i da se suze.
Moj Tvoj Moj Tvoj 04:04 21.02.2008

Dogodilo se na ovaj dan.

RTS će saopštiti da je bilo pola miliona.
CNN će cifru prepoloviti.
Toma će dobiti najveći aplauz.
Dobiće ga i Marija Š. za neponovljivo izvodjenje "Molitve".
Voja će nositi sivi sako s malo dužim rukavima.
Svi će pozivati na mirni protest.
Merkator, Idea & McDonalds neće raditi, ćevabdžinice hoće.
Biće transparenata s imenima gradova, jer je to veoma važno.
Neki će nositi šubare i kape s kokardama.
Strane televizije će u široki kadar uhvatiti krezubave seljake.
Onda će doći petak.
Kosovo će priznati: Italija, Austrija...

mocna malena79 mocna malena79 09:04 21.02.2008

Re: Dogodilo se na ovaj dan.

Moj Tvoj
RTS će saopštiti da je bilo pola miliona.CNN će cifru prepoloviti.Toma će dobiti najveći aplauz.Dobiće ga i Marija Š. za neponovljivo izvodjenje "Molitve".Voja će nositi sivi sako s malo dužim rukavima.Svi će pozivati na mirni protest.Merkator, Idea & McDonalds neće raditi, ćevabdžinice hoće.Biće transparenata s imenima gradova, jer je to veoma važno.Neki će nositi šubare i kape s kokardama.Strane televizije će u široki kadar uhvatiti krezubave seljake.Onda će doći petak.Kosovo će priznati: Italija, Austrija...


do detalja!
potpisujem
juzer juzer 13:23 21.02.2008

Re: Dogodilo se na ovaj dan.

mocna malena79

Moj TvojRTS će saopštiti da je bilo pola miliona.CNN će cifru prepoloviti.Toma će dobiti najveći aplauz.Dobiće ga i Marija Š. za neponovljivo izvodjenje "Molitve".Voja će nositi sivi sako s malo dužim rukavima.Svi će pozivati na mirni protest.Merkator, Idea & McDonalds neće raditi, ćevabdžinice hoće.Biće transparenata s imenima gradova, jer je to veoma važno.Neki će nositi šubare i kape s kokardama.Strane televizije će u široki kadar uhvatiti krezubave seljake.Onda će doći petak.Kosovo će priznati: Italija, Austrija...do detalja! potpisujem



>>bumo videli..
V V 04:21 21.02.2008

Odgovornost

U svetlu skorasnjih dogadjaja u Srbiji, evidentno je da je sukob na pomolu, i to iz sledecih razloga:

1. Poslednji predsednicki izbori pokazali su jasnu polarizaciju gradjana Srbije na pro-zapadne i na one koji se protive integraciji Srbije u EU, pretezno pro-ruski orijentisani.

2. Nezavisnost Kosova je argument za pro-rusku stranu da obrazlozi protivljenje integraciji u EU i prilika da optuzi onaj deo gradjana koji se protivi takvoj politici za izdajnike.

3. Kako drzava Srbija nema na raspolaganju vojnu silu kojom bi pokusala da uspostavi suverenitet na Kosovu, a takodje patoloski odbija da prihvati bilo kakvu odgovornost za krizu u kojoj je zemlja, potrebno je da "pronadje krivce" koje bi optuzila za gubitak Kosova.

4. Direktni "krivci" za drzavni vrh Srbije su zemlje Zapada - USA i EU. Personifikaciju ovih drzava, za drzavni vrh u Srbiji, cine pro-zapadno orijentisani gradjani koji vide nacionalni interes u prikjucenju Srbije u EU.

5. Indoktrinacija koja se, od strane drzavnog vrha, siri medijima i porukama sa mitinga i demonstracija stvara atmosferu u kojoj je legitimno upotrebiti nasilje protiv institucija i gradjana koji se ne slazu sa ovakvom politikom, sto moze da dovede i do sukoba.


U slucaju da dodje do ostvarenja ovakvog scenarija prava i duznosti svakog odgovornog gradjanina Srbije su sledece:

1. Beskompromisna odbrana svojih zivota i sloboda.

2. Rusenje Vlade koja radi protivno interesima sopstvenih gradjana i bez saglasnosti vecine istih.

3. Kako u tome trenutku Vlada tj. Drzava postaje neprijatelj, legitimno pravo gradjana je da se obrate za pomoc policiji ili vojsci, a u slucaju da ih ove institucije ne zastite i Vladama drugih zemalja a takodje i njihovim vojnim savezima, a sve u cilju uspostavljanja nove Vlade koja bi za cilj imala zastitu ljudskih prava svih gradjana i njihov prosperitet. U tom trenutku to ne bi bila izdaja vec patriotski cin kojim bi gradjani pokazali da su spremni na veliku zrtvu ne bi li napokon konsolidovali drzavu i obezbedili prosperitet pokoljenjima.

4. Pristupanje EU, posle ovakvih dogadjaja, bi bio formalnost.



Nazalost, moze doci i do povlacenja pro-evropski orijentisanih gradjana, a sve u cilju izbegavanja sukoba, sto ce dovesti do totalne izolacije Srbije od strane EU i sveta. Takva Srbija bi postala "raj" za mafiju i kriminal, nacionaliste, zlocince i polupismene politicare, dok bi je normalan svet masovno napustao. Ako vam zvuci poznato, nije cudno, jer koliko juce ste ziveli u takvoj drzavi.

Kako ce se stvari odvijati zavisi samo od vas i vase spremnosti da do kraja branite viziju Srbije u kojoj zelite da zivite. Iz sadasnje situacije ocigledno je da ili ste nespremni da se borite za sopstvenu buducnost ili vam sama vizija nije bas jasna.

Buduci da ste na poslednjim predsednickim izborima pokazali jasnu viziju Srbije u EU, budite isto tako odlucni ako dodje do ugrozavanja vasih neospornih ljudskih prava sa bilo koje strane.
Pobedite strah u sebi jer samo taj strah stoji izmedju vas i vaseg zivota u civilizovanom svetu, kome inace pripadate.
angie angie 04:22 21.02.2008

bilo danas

na bbc-u, novinarka u studiju preslishavala Jeremica za taj vandalizam po srbiji, i zashto niko ne reagje i u tom smislu i on joj reche, kako je vlada protiv nasilja i ne odobrava rushenje:)

A sve ostalo se moglo i ochekivati, ako je ilic do sada, npr, mogao onako da se ponasha i ni jedan njegov skandal ga nije primorao da da ostavku-mislim od sistema koji bi trebalo tako da funkcionishe, znachi da je on takve konstrukcije da to odobrava.
da ne ponavljam sad ceo tezag spisak, da bivshi kriminalci i lopovi budu legalni tajkuni koji kupuju srbiju, da su na znachajnim pozicjama sumnjive osobe, da mm pishe kolumnu,....
Gonzo Gonzo 19:20 21.02.2008

Re: bilo danas

na bbc-u, novinarka u studiju preslishavala Jeremica za taj vandalizam po srbiji, i zashto niko ne reagje i u tom smislu i on joj reche, kako je vlada protiv nasilja i ne odobrava rushenje:)


Kako to mislite "niko ne reaguje"? Vi valjda ocekujete da polizija unapred spreci svaki baceni kamen? Ili da spreci demonstracije? Onda bi bilo "ukinuta sloboda govora...".

Evo vam kako to ide u EU: Pofrkaju se crnac i belac, neredi traju 2 meseca i bude spaljeno 100 automobila. Doduse McDonalds ostane citav.
Soylent Green Soylent Green 06:19 21.02.2008

demokratija na infuziji

Demokratija i liberalizam na srpskoj sceni nikad do sada nisu izvojevali samostalnu pobedu.

Milosevic je pao tek posto je izgubio rat i NATO pokazao da ima neko jaci od nebeskih rodoljuba sa kasikama. Tek onda su demokratske snage odnele pobedu. Do tog momenta jedine su se cule zene u crnom. Ova ne tako laskava cinjenica mora da se uzme u obzir u predvidjanjima. Srbiji tek predstoji inkubacija i razvoj autohtone (u smislu realne politicke moci) demokratske scene, bez pomoci sa strane. Za sada je nema. Ljudi se danas plase jurisnika na ulicama koje drzava otvoreno podrzava. Cinjenica je da njih nema ko da bije.

Tadic je procenio da bi u slucaju zaostravanja lako ostao sam na ledini (ne racunajuci onih par % glasaca malih stranaka) i nije hteo da prihvati rizik angazovanja svojih biraca protiv kosovske retorike. Drugim recima, Srbiji tek predstoji stvaranje unutrasnje demokratske opozicije bez prizivanja evrope i bez gubljenja ratova.

doktorka doktorka 06:28 21.02.2008

Re: demokratija na infuziji

Soylent Green
Demokratija i liberalizam na srpskoj sceni nikad do sada nisu izvojevali samostalnu pobedu.Milosevic je pao tek posto je izgubio rat i NATO pokazao da ima neko jaci od nebeskih rodoljuba sa kasikama. Tek onda su demokratske snage odnele pobedu. Do tog momenta jedine su se cule zene u crnom. Ova ne tako laskava cinjenica mora da se uzme u obzir u predvidjanjima. Srbiji tek predstoji inkubacija i razvoj autohtone (u smislu realne politicke moci) demokratske scene, bez pomoci sa strane. Za sada je nema. Ljudi se danas plase jurisnika na ulicama koje drzava otvoreno podrzava. Cinjenica je da njih nema ko da bije.Tadic je procenio da bi u slucaju zaostravanja lako ostao sam na ledini (ne racunajuci onih par % glasaca malih stranaka) i nije hteo da prihvati rizik angazovanja svojih biraca protiv kosovske retorike. Drugim recima, Srbiji tek predstoji stvaranje unutrasnje demokratske opozicije bez prizivanja evrope i bez gubljenja ratova.



tadic je procenio i 5. oktobra da ne treba da ucestvuje u demonstracijama.
Spiridon Spiridon 09:06 21.02.2008

Re: demokratija na infuziji

tadic je procenio i 5. oktobra da ne treba da ucestvuje u demonstracijama.


jel ovo istina?
doktorka doktorka 09:38 21.02.2008

Re: demokratija na infuziji

Spiridon
tadic je procenio i 5. oktobra da ne treba da ucestvuje u demonstracijama.jel ovo istina?


Beba Popovic: "Sad se ta referendumska i evropska priča prikriva i zamenjuje tezom o pobedi lidera petoktobarskih promena, a ako ćemo iskreno, 5. oktobra 2000. godine Tadić nije ni bio na ulici, krio se, pod izgovorom da ga navodno juri Vojska, i to Vojska na čijem je čelu bio Branko Krga, Tadićev intimus i operativna veza, isti onaj koga je Tadić kasnije štitio i držao u vrhu do god je mogao. On je bio i na čelu vojske 12.marta 2003. kada je Zoran Đindjić ubijen i to uz podršku pojedinaca iz vojne službe bezbednosti"
Dr M Dr M 09:52 21.02.2008

Re: demokratija na infuziji

tadic je procenio i 5. oktobra da ne treba da ucestvuje u demonstracijama


Ne, morao je tetki da odnese lek, mozda u Rumuniji.
Sta se nas tice gde je cija tetka?
adam weisphaut adam weisphaut 09:12 21.02.2008

Dr Jekyll

Ja mislim da je ovakva izjava doživotna sramota za jednog profesora, iako to možda nije lepo.

Sumjam, rekao bih da je i on čovek od Obraza.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 09:50 21.02.2008

EMISIJA KLJUČ !

Da li ste gledali emisiju ključ ŽIVOT U KAVEZU ? ZaŠto je ta emisija baš sada puštena kada je benzin po srbiji prosut? Jesu li ta deca upaljeno drvce šibice....
Zašto je 23 marta 1999 uoči bombardovanja, uveče, zamenut američki akcioni film sa našim domaćim BOJ NA KOSOVU ? Da li su reči cara Murata većne : Ako oćete da pobedite Srbe prepustite to srbima... A ko je sada ovde Srbin, a ko je izdaica..., DA LI NEKO ZNA?

Dalje, svaki odgovor dece na pitanje šta vole je -SLOBODA
šta žele je -SLOBODA
O ćemu pričaju kući sa svojim drugovima , o -SLOBODI (neka deca i o mrtvom tati... i odlascima na groblje..)
Šta im se najviše sviđa u Beogradu -SLOBODA...

I svaki odgovor na svako pitanje je o slobodi,,
Ja da sam predsednik ja, ja ,ja ja......

-petar- -petar- 12:54 21.02.2008

Kuba

je u odnosu na Srbiju Kostunice, Velje Ilica i Tomislava Nikolica demokratska zemlja! Nas predsednik Tadic dobrovoljno odlazi u egzil dok svinjarija ne prodje! Ministarstvo prosvete (dakle ono nadlezno za OSNOVNE I SREDNJE SKOLE!) daje neradni dan zbog je**nog mitinga!
Pa majku vam, jel vas za to placamo, vi drzavni sluzbenici?!
Jedna misao me raduje: ovim ste zakovali jos jedan ekser u kovceg vase politicke buducnosti!

Ko ne ode -- svaka cast! Cuvajte snagu, trebace nam da skinemo bandu!
anagard anagard 16:19 21.02.2008

granice,

Ministar KOSMOSA, dragi moj Gorane, tačno zna šta radi. Ministar Kosmosa je, mesec dana uoči glasnog izgovaranja istine ,koju svi odavno znamo, otvorio 200 radnih mesta u ministarstvu za kosmos.
Sva radna mesta otvorena su u Kosovskoj Mitrovici, sa mestom rada u Beogradu. Na svim radnim mestima primljeni su članovi DSS-a, i svi do jednog su iz Beograda. Ministru trne ..., i za Kosovo i za nesretne ljude koji tamo, kao žive. Ministar za Kosmos gleda svoje lične i partikularne stranačke interese, Ministar za Kosmos, kao i mnogi pre njega koristi nesrećne sudbine ljudi, da bi se na tome bogatio.

Ministar za Kosmos sa oduševljenjem nas je obavestio ,da se glasno izgovorenoj istini o Kosovu, protive nebulozija i trtomudija.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana