Kultura| Politika| Zabava

Toma očinski neće dati Nobela Dačiću??????

Milan Karagaća RSS / 28.12.2013. u 11:42

Ne znam da li se radi o novinarskoj patki, još jednom pokušaju mračnih snaga da nam blamiraju predsednika, ili još jednoj predsednikovoj nerazumnoj izjavi po savetu nekih svojih savetnika, ili se radi o našem dobro poznatom mentalitetu i inatu u smislu „a što on a ne ja“, i ma šta god bilo ali meni nije jasno ni razumno.

139624699052bdf9ea738e2646469089_640x450.jpg

Ko zna, možda predsednik misli da deca iz pedagoških razloga ne treba da preskaču peiznanja, pa pošto je  Dačić već dobio onog „Belog anđela“ od Filareta, (da je mene pitao ne bi ga uzeo), e sada je na redu da ga on odlikuje  pa ako se i dalje bude dobro vladao predsednik će mu dati i Nobela, kaže mlad je ima vremena.

Pa sada, koliko znam o dodeli Nobelove nagrade odlučuje odgovarajući komitet, i opet koliko znam ovo bi bio jedini slučaj u istoriji da država ne podrži svog premijera kao kandidata. U tom slučaju to izuzetno mnogo i ružno govori o toj državi.

Argumenti koje predsednik iznosi glede glasina da je Dačić kandidat em su preuranjeni za očitovanje na tom nivou, em su totalno nesuvisli i nerazumni svima osim , možda, nekom od njegovih savetnika koji bi rađe nominovali potpisnika Trojnog pakta da je živ.

Kaže predsednik, ako uopšte on to kaže, kako je pitao Dačića da li je spreman da pregovara sa Tačijem, kada je trebalo da mu dodeli mandat. „Rekao sam mu: nećeš imati otpora u Srbiji. Tvoja dužnost je da pregovaraš sa onim koga su Albanci izabrali, a znaš kakva optužba visi nad njim. Odgovorio je da prihvata, ali je tražio da iza njega stanemo Vučić i ja. Rekao sam mu da ima našu punu podršku. Ali, ovo u vezi sa Nobelom je nešto drugo.“

Pa kako to da može da priznaje nekoga kao Dačićevog partnera u pregovorima, kako to da bude zadovoljan rezultatima koje je Dačić postigao u pregovorima stojeći pored tog istog Tačija i kako sada da ako se svim pregovaračima treba dati zajedničko priznanje za uspešne pregovore, onda mi kažemo da naš Dačić to ne zaslužuje.

Čudi me da neko ne shvata da upravo osporavajuči da Dačić stoji pored barunice i Tačija kada im se eventualno dodeljuje zajedničko priznanje, Srbija time ponižava svog premijera i sebe, smatrajući svopg premijera manje značajnim od onih sa kojima je pregovarao.Da li time Srbija hoće da kaže da sve što je postignuto u dosadašnjim pregovorima ne smatra bitnim i da ih se neće držati.

A tek nikome nije jasno ko se u ovoj državi s kim slaže, ko s kim razgovara ili ga ogovara jer sve deluje kao rasštimovan orkestar. Ministra spoljnih poslova Mrkića koji kaže da odavno nije čuo bolju vest od te da srpski i albanski kokus za Nobelovu nagradu za mir nominuju Dačića, Eštonovu i Tačija.

Mrkić je ukazao da činjenica je nominacija stigla od kongresmena i to različitih partija predstavlja znak priznanja kojim svi treba da se dičimo.

„To je stvarno divna vest", a "Da li će to biti? Daj bože, ja bih voleo da tako i bude na kraju", rekao je Mrkić.

Još  nije jasno da li  je vest da je to rekao Mrkić u kabinetu predsednika primljena kao „divna vest“.

Dobro je što je narod toliko religiozan jer nam samo Bog može pomoći.Amin.

U svakom slučaju, i sa Nobelom i bez Nobela svima vama želim dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i sve najbolje u predstojećoj 2014.godini, da nam bude i malo bolja od ove i to će biti napredak.

 



Komentari (85)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

not2old2rock not2old2rock 11:48 28.12.2013

Ih, kakav je

Nije te pitao ? Eeeeeeeee
Hansel Hansel 11:53 28.12.2013

Комитет

То се тело прилично избламирало последњих година, оцена је многих, па ни додела награде пироманима ватрогасцима не би била неко изненађење.
hajkula1 hajkula1 16:29 29.12.2013

Re: Комитет

Hansel
То се тело прилично избламирало последњих година, оцена је многих, па ни додела награде пироманима ватрогасцима не би била неко изненађење.



Без сувишних речи, кратко и јасно написано. Фали једино да су предлагачи, потпиривачи.
larisa_bg larisa_bg 15:48 30.12.2013

Re: Комитет

Hansel
То се тело прилично избламирало последњих година, оцена је многих, па ни додела награде пироманима ватрогасцима не би била неко изненађење.


ja sam htela sve to isto da kažem ali pošto ti čitaš moje misli, mogu samo da klimnem glavom na ovo što si napisao
mislim, Marti Ahtisari
Obama

Nobel se u grobu prevrće pomalko, a ?

Hansel Hansel 18:44 30.12.2013

Re: Комитет

hajkula1
Без сувишних речи, кратко и јасно написано.

Успе и мени понекад.

larisa_bg
ja sam htela sve to isto da kažem ali pošto ti čitaš moje misli, mogu samo da klimnem glavom na ovo što si napisao
mislim, Marti Ahtisari
Obama

Надам се да је овим листа кандидата сужена...
expolicajac expolicajac 13:13 28.12.2013

Ovo ga je savetovao

Oliver Antić. Još jedan u nizu loših poteza. Zamerati se Amerikancima pod, navodnom brigom za srpski narod, je još jedan dokaz da su Rusi zauzeli bitna mesta u bezbednosno sisteme Srbije. Neka nam je Bog napomoć.
zack2jack zack2jack 13:29 28.12.2013

...

Ali, ovo u vezi sa Nobelom je nešto drugo.“



..bice pre da Tomislav N. ne zeli da Dacic preuzme sve zasluge za datum. Kako je ovaj inace krenuo da se hvali na sva zvona, istorijskim iskorakom Srbije prema EU, koji najvise pripisuje prvo sebi? Zahvaljujuci pregovorima BG-PR, pretpostavlja Dacic da bi mu to, verovatno mogao biti glavni adut, na predstojecim izborima. Te sve pare stavlja na tu kartu.

Sto bi moglo da se protumaci, ocajnickim potezom. Ako nema jos necim da se pohvali pred svojim biracima, onda mu ni Nobel nece mnogo pomoci..
hajkula1 hajkula1 16:25 29.12.2013

Re: ...

zack2jack


Ako nema jos necim da se pohvali pred svojim biracima, onda mu ni Nobel nece mnogo pomoci..



Чиме да се похвали ма ко од њих? Нобелоа награда за мир, за територију која је насилно издвојена?
Владавина лицемерја.
Дачић ако је иоле частан, треба да одбије. (Не би био први.)



Косово и Метохија су део Србије.
zack2jack zack2jack 18:09 29.12.2013

Re: ...

hajkula1
Косово и Метохија су део Србије.



..Once upon a time.
kleinemutter kleinemutter 14:09 28.12.2013

narod

Dobro je što je narod toliko religiozan jer nam samo Bog može pomoći.Amin.


Čudno je poimanje Boga u narodu. A još je čudniji običaj pripisivanja božanstva .
dzango dzango 14:46 28.12.2013

Ako može Obama

Ako može Obama, mogu i mali Sloba i šiptarski terorista. Može doduše i Šešeljeva desna ruka i kum. Ali beš ga sad, ne može Nobel baš za sve sa rukama krvavim do lakata.
omega68 omega68 15:15 28.12.2013

Па??????

Da li time Srbija hoće da kaže da sve što je postignuto u dosadašnjim pregovorima ne smatra bitnim i da ih se neće držati.

Хоће
У чему је проблем?
Milan Karagaća Milan Karagaća 15:40 28.12.2013

Re: Па??????

omega68
Da li time Srbija hoće da kaže da sve što je postignuto u dosadašnjim pregovorima ne smatra bitnim i da ih se neće držati.

Хоће
У чему је проблем?

Onda u obrazu i karakteru.Inače, ne verujem da tako misli i predsednik jer čemu onda i pregovaranje, moglo se odmah reći da ne dolaze u obzir nikakvi pregovori. pogotovo kad imamo tako hrabre na tastaturi i iza nick-a.
omega68 omega68 18:06 28.12.2013

Re: Па??????

jer čemu onda i pregovaranje, moglo se odmah reći da ne dolaze u obzir nikakvi pregovori

Ovo što ti izjavljuješ je skandal!!!!!!
Čovek koji je se bavio vojnom diplomatijom ( oprosti ako grešim ) ovo da izjavi??????
Naravno da se nikad ne kaže ODMAH.Naravno da se pregovori vode da se kupi vreme ili da se zajebe protivnik.
Zašto U Krajina nije ODMAH rekla da će u Evroazijski savez??????
Zato što pregovori tome služe, druže Karagaća.
Milan Karagaća Milan Karagaća 18:37 28.12.2013

Re: Па??????

ili da se zajebe protivnik.

samo koliko vidim ti što tako razmišljaju obično zajebu sebe i svoj narod.
Inače, kako to da i predsednik pozdravlja i hvali rezultate postignute na pregovorima po njegovim nagovorima a onda da smatra da to nije ništa.
Očito je ta nisi dobro upućen u pregovaranje i značaj dogovora u međunarodnim odnosima.Najviše sebi naškode oni koji misle da su drugi glupi pa će da ih preveslaju, oni koji sakrivaju, lažu i što je najgore lažu sopstveni narod.
Sada mi još kaži i da nisu na Kosovu održani lokalni izbori, da sudski sitem nije stavljen pod ingerencije Prištine ili je možda pametno da predsednik preko savetnika izjavi da smo se zajebavali.Pa neće biti, on upravo kaže da je, između ostalog , i time postigao da je Srbija uvažavana i poštovana mnogo više nego ranije.
Inače ja lično ne sumnjam da si ti mnogo bolje verziran u međunarodne odnose nego ja u mašinske elemente, a ako Mrkić čuje za tebe možda te uzme jer je u deficitu sa kadrovima.
omega68 omega68 18:56 28.12.2013

Re: Па??????

a ako Mrkić čuje za tebe možda te uzme jer je u deficitu sa kadrovima.

Sa tim Drugom ne bih ni na pišanje.
Kao što nisam hteo ni na pišanje sa tvojim Drugovima '91.Bio sam dva dana jer su me vijali kao najgoreg kriminalca i ucenjivali roditelje.
A onda su ti tvoji Drugovi stručnjaci bez podrške pešadije i oklopnih transportera gurnuli puk teške artiljerije u kukuruz od 2.5 metra.
Da, od tih podgojenih Drugova više je verziran i solidni bravar, a o rabadžijama i trgovcima da ne pričam
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:43 28.12.2013

Re: Па??????

Bio sam dva dana jer su me vijali kao najgoreg kriminalca i ucenjivali roditelje.

Stvarno sram ih bilo, a ti samo obični dezerter koji optužuje sve druge kako mu nisu odbranili vascelo srBstvo.
A ti drugovi su zbog takvih kao što si ti i ostali bez pešadije a onda ih nacionalne vođe gurnuli da sa artiljerijom razaraju gradove i tako Jović, Sloba i drugi ostali gospoda a drugovi ispali volovi.
Da, od tih podgojenih Drugova više je verziran i solidni bravar, a o rabadžijama i trgovcima da ne pričam

nisu baš svi drugovi bili podgojeni, u proseku su obrazovaniji od takvih kao što si ti, a bravar je za tebe pa i za drugove i naročito gospodu bio gospodin.
omega68 omega68 22:12 28.12.2013

Re: Па??????

Stvarno sram ih bilo, a ti samo obični dezerter koji optužuje sve druge kako mu nisu odbranili vascelo srBstvo.

E ako si mi rekao
Ipak je bilo dobro što sam proverio ono što sam i pre znao:
da komunista NE MOŽE DA BUDE SRBIN.
A ti drugovi su zbog takvih kao što si ti i ostali bez pešadije a onda ih nacionalne vođe gurnuli da sa artiljerijom razaraju gradove i tako Jović, Sloba i drugi ostali gospoda a drugovi ispali volovi.

Hm, oni su bili samo komunisti...iz čega je moralo da proistekne i sve ostalo.
Prijatno veče gospodine
freehand freehand 22:47 28.12.2013

Re: Па??????

Ipak je bilo dobro što sam proverio ono što sam i pre znao:
da komunista NE MOŽE DA BUDE SRBIN.

Ali je zato definbitivno da srbenda mora biti budaletina.
omega68 omega68 00:13 29.12.2013

Re: Па??????

definbitivno da srbenda mora biti budaletina.

Pošto ne znaš ništa, slepče, - evo ti pa nauči:
Koliko nam je poznato, od svih današnjih europskih naroda, Srbi su jedini, koji mogu naći u jednoj od najstarijih Vedskih himni jedan oblik svoga imena.
Po raspravi austrijskog sanskritologa Valtera Vista (Walter-a Wüst-a) 1, taj oblik odgovara i danas karakterističnom srpski SRBENDA, uz neznatnu alteraciju.
U Vedama, po Wüst-ovoj interpretaciji, SRBINDA je vlastito ime s određenim značenjem, koje uvijek označava najboljeg, najuglednijeg, najhrabrijeg, najvećeg poštovalaca tradicija, ukratko - čovjeka, koji se uvijek navodi kao primjer i služi kao primjer za ugled .

A pošto mi na svim blogovima dahćeš za vratom, moraću dupe da okrenem uza zid
freehand freehand 00:22 29.12.2013

Re: Па??????

Pošto ne znaš ništa, slepče, - evo ti pa nauči:

Nije pismenost za svakog, samo to mogu da kažem.
A pošto mi na svim blogovima dahćeš za vratom, moraću dupe da okrenem uza zid

Ma ne umišljaj si... Ne bih ja tebe ni primećivao da nisi ovako navalio na čoveka vređajući besmislicama. Pa mi prosto otužno da gledam to prostačenje a da ne kažem šta vidim.

hajkula1 hajkula1 21:04 29.12.2013

Re: Па??????

Milan Karagaća
omega68
Da li time Srbija hoće da kaže da sve što je postignuto u dosadašnjim pregovorima ne smatra bitnim i da ih se neće držati.

Хоће
У чему је проблем?

pogotovo kad imamo tako hrabre na tastaturi i iza nick-a.



Samo jedna reč - Krajina.

Nismo se nadali niti se nadamo pomoći, ni razumevanju.
Zluradost ipak boli.
8c_competizione 8c_competizione 18:08 28.12.2013

vojvodo-serdare

izgleda da je SNS zapretio Dacicu, evo sta je objavljeno skoro pa malocas
freehand freehand 22:52 28.12.2013

Re: vojvodo-serdare

8c_competizione
izgleda da je SNS zapretio Dacicu, evo sta je objavljeno skoro pa malocas

Bože, kakve su ovo zamlate...
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:14 28.12.2013

........

i kako sada da ako se svim pregovaračima treba dati zajedničko priznanje za uspešne pregovore, onda mi kažemo da naš Dačić to ne zaslužuje.


Tako što samo za Srbiju (Dačića) ovo nisu bili uspešni pregovori.
Za Tačija i Eštonovu jesu
To što je nešto potpisano ne znači da je uspešno za obe strane.
I kapitulacija se potpisuje sa obe strane, ali ona nije uspeh za obe strane.

To vidi i Dačić, valjda, pa se zbog toga nonšalantno odnosi prema predlogu, za razliku od Tačija koji se napalio i već sipa demagogiju narodu kako je narod zaslužio Nobela.
Nikolićev gest je najpre pokušaj da se slava za ignorisanje predloga otme Dačiću, a ne da mu se zabrani prihvatanje. Jer je ignorisanje to što Dačiću diže rejting, a ne kandidatura.
A stvarno ne znam šta bi Srbija dobila time kad bi nekim slučajem Dačić i dobio tu nagradu?

Milan Karagaća Milan Karagaća 18:27 28.12.2013

Re: ........

A stvarno ne znam šta bi Srbija dobila time kad bi nekim slučajem Dačić i dobio tu nagradu?

Meni bi bilo drago da bilo ko iz Srbije dobije tu nagradu koju su dobile tako značajne svetske ličnosti i kada je to u pitanju ne bih strančario.
U svakom slučaju, način na koji se to sa najvišeg mesta komentariše ostavlja ružnu sliku o samoj Srbiji i njenim rukovodiocima.
Dačić sasvim korektno odgovara ali je očito da nisu baš na istoj talasnoj dužini.
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:35 28.12.2013

Re: ........

Meni bi bilo drago da bilo ko iz Srbije dobije tu nagradu


Pa i meni bi ako bi ta nagrada bila rezultat nečega što je dobro za Srbiju, ili nečeg što nema veze sa Srbijom ako je taj koji bi je dobio uradio nešto značajno.
Ovi pregovori nisu dobri za Srbiju, a Dačić ništa veliko nije uradio.
Ovo je bila nužda, neko nekoga je na nešto primorao a onda mu daje nagradu. Ja veće licemerje ne mogu da zamislim.

To i čak i Dačić vidi zato se tako i postavlja.

Kako ti to ne vidiš bem li ga.
Milan Karagaća Milan Karagaća 18:39 28.12.2013

Re: ........

Ovi pregovori nisu dobri za Srbiju, a Dačić ništa veliko nije uradio.

Pa to objasni predsedniku države, PPV i Dačiću a možeš i Vulinu, nemoj meni.
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:46 28.12.2013

Re: ........

Pa to objasni predsedniku države, PPV i Dačiću a možeš i Vulinu, nemoj meni.


Oni to očigledno znaju pa zato na sva zvona pričaju o okolnostima, o nuždi, o bankrotu države ako se ne pregovara sa Tačijem i slično.
Oni traže izgovore za loša rešenja, znaju da su loša, a ti ta rešenja smatraš dobrim, čak vrednim Nobela, zato tebi pričam a ne njima.
omega68 omega68 18:48 28.12.2013

Re: ........

Ne, on ne odgovara korektno.On zna koliko je pogrešio što se našao na tom mestu i u to vreme, on zna kako će ljudi u Srbiji da progledaju i da će on da bude žrtveni jarac.On se bori ovom izjavom protiv tog scenarija.On je upao u živo blato iz koga nema spasa.Tu mu ni ona rokfelerovska struja u Americi, kojoj se uvlači, neće pomoći.
Ali to je politika.Onaj smeh kada je pričao ''da se zna ko je novi Premijer'' mora jednom da mu se zaledi.To je i loš kafanski pevač morao da zna , a ne najbolji student političkih nauka.
Dakle, pekinezer iz Žitorađe će možda politički da preživi i to kao sasvim nebitan faktor, samo ako bude sledio ''seljaka iz Bajčetine ( kako Vi drugovi evroatlantisti volite da ga zovete ) u nekom, mogućem, budućem sukobu dva prva čoveka naprednjaka.
mariopan mariopan 08:01 29.12.2013

Re: ........

Milan Karagaća
A stvarno ne znam šta bi Srbija dobila time kad bi nekim slučajem Dačić i dobio tu nagradu?

Meni bi bilo drago da bilo ko iz Srbije dobije tu nagradu koju su dobile tako značajne svetske ličnosti i kada je to u pitanju ne bih strančario.
U svakom slučaju, način na koji se to sa najvišeg mesta komentariše ostavlja ružnu sliku o samoj Srbiji i njenim rukovodiocima.
Dačić sasvim korektno odgovara ali je očito da nisu baš na istoj talasnoj dužini.

Јоооој

Ружну слику шаљу наши приучени политичари којима ни две нацртане гуске не бих дала да чувају а не државу да се играју политичара.

И треба да добије ту награду, зашто је не би добили и Дачић и Николић?

Ионако је то смејурија од награде, ионко је Николић председник смејурије од државе а Дачић је смејурија од политичара.......тако да јесу прави кандидати.
hajkula1 hajkula1 21:08 29.12.2013

Re: ........

Milan Karagaća
Ovi pregovori nisu dobri za Srbiju, a Dačić ništa veliko nije uradio.

Pa to objasni predsedniku države, PPV i Dačiću a možeš i Vulinu, nemoj meni.



Ti si započeo priču.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 11:54 29.12.2013

E

Da mi je neko reko da ce Nikolic i Dacic u 2013. da se biju za Nobelovu nagradu za prodaju Kosova.
You can't make this shit up.
Kakav nadrealizam.

Ali ne mogu da ne kazem da me sve ovo ne zabavlja. Na primer, kad pomislim kako li bi bilo Tadicu ako bi se to obistinilo.
Mislim da se Regionalni Mirotvorac sada udara nogama u dupe.

Ovde nije potreban ni Nusic ni Domanovic, samo neko da faktualno popise sta se desava i upakuje.
zack2jack zack2jack 12:00 29.12.2013

...

Toma očinski neće dati Nobela Dačiću??????


Наиме, председник Николић је у интервјуу „Вечерњим новостима” рекао да се о наводима да би премијер Србије, заједно с Кетрин Ештон и Хашимом Тачијем, могао да буде кандидат за Нобелову награду за мир, уопште не би ни оглашавао „да је Дачић већ нешто рекао”.

„Али, пошто ћути, и пошто сам довољно стар да му дам очински савет, ево, поручујем му: има времена, млад си, много тога још можеш да урадиш за Србију. Косово и Метохија није разрешен проблем. То ће да потраје. Ово је само једна фаза”, рекао је Николић, преноси Фонет.


..ova izjava je u kontekstu u kome je iznesena, jako dobra! Pokazuje da Nikolic odlicno poznaje Dacica. Da ga veoma vesto kontrolise. I da u potpunosti vlada situacijom na politickoj sceni Srbije. Takodje pokazuje, da Nikolic nema nameru da se povlaci iza aktivnog politickog zivota. Postoji jos izazova pred njim. I on ih gleda sa velikim simpatijama...
predatortz predatortz 09:50 30.12.2013

Nobel

Nobel se u grobu prevrće, kakva se sve bagra njime okitila...
Ali, sa Tačijem bi stvar otišla predaleko.
Nešto se mislim, ako Slobin Mali Od Palube i onaj trgovac organima, decom i drogom mogu da dobiju Nobela, onda bi bilo licemerno da se Naser i Ratko ne okite istim.

Nabijem ja na onu stvar Nobela koji se dodeljuje ili blanko , ili osvedočenim zlikovcima!
Milan Karagaća Milan Karagaća 16:12 30.12.2013

Re: Nobel

predatortz
Nobel se u grobu prevrće, kakva se sve bagra njime okitila...
Ali, sa Tačijem bi stvar otišla predaleko.
Nešto se mislim, ako Slobin Mali Od Palube i onaj trgovac organima, decom i drogom mogu da dobiju Nobela, onda bi bilo licemerno da se Naser i Ratko ne okite istim.

Nabijem ja na onu stvar Nobela koji se dodeljuje ili blanko , ili osvedočenim zlikovcima!

e nek si im reko, zemljace.
Tebi srećna Nova godina i Božićni praznici, nek si ti meni živ i zdrav. A ovde nije u pitanju Nobel već kako se naši međusobno odnose, da ne reknem ne podnose.
predatortz predatortz 19:05 30.12.2013

Re: Nobel

A ovde nije u pitanju Nobel već kako se naši međusobno odnose, da ne reknem ne podnose.


Zemljače, čestit čovek gleda na to s kim će kafu da popije, a kamo li nešto drugo.

Srpsko društvo je zbog zločina koji su počinjeni isporučilo kompletan svoj vojno-policijski vrh. Ko god je nešto značio u komandnoj strukturi zemlje je osuđen, ili mu se sudi.

Primanjem nagrade sa Tačijem, srpsko društvo bi amnestiralo tog bizgova za sve počinjene zločine. Priča o zločinima koje su počinili Albanci, odnosno očekivanje da se oni procesuiraju za iste, tim potezom bi bila završena za vek vekova.

Čudi me da nisi sagledao taj, po meni najbitniji aspekt, kada si pisao sve ovo.

A ja ću ti natuknuti još jedno viđenje:

Zašto bi ijedan građanin Srbije poštovao vladu čiji premijer deli Nobela sa Tačijem?
Hansel Hansel 20:21 30.12.2013

Re: Nobel

Zašto bi ijedan građanin Srbije poštovao vladu čiji premijer deli Nobela sa Tačijem?

Не брини, ако би се и десило да Дачић добије Нобела, тада готово сигурно неће бити премијер!
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:16 30.12.2013

Re: Nobel

Zašto bi ijedan građanin Srbije poštovao vladu čiji premijer deli Nobela sa Tačijem?

Da prostiš zemljače, ala bi time naudili svima počev od Nobela, Švedske, Amerike, EU, Eštonove i Tačija.
Pa da li su po tebi za ovo što vlada i sam predsednik pozdravljaju kao krupan napredak u rešavanju kosovskog problema zasluđniji Eštonova i Tači nego naš predstavnik.
Izvini ali ovo što ti zastupaš mi liči na ono kada se onaj tip naljutio na ženu pa sebi otsekao onu stvar da njoj naškodi.
predatortz predatortz 22:22 30.12.2013

Re: Nobel


Pa da li su po tebi za ovo što vlada i sam predsednik pozdravljaju kao krupan napredak u rešavanju kosovskog problema zasluđniji Eštonova i Tači nego naš predstavnik.


Ja tu ne vidim nikakav napredak. Vidim da je Vlada Rep.Srbije bukvalno otpisala deo svojih građana.

A ja sam cinik zemljače, život me naučio. Ako se vlada mogla odreći nekog građanina sa Kosova za neki datum danas, može i mene za neku sličnu glupost sutra.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:34 30.12.2013

Re: Nobel

Pa da li su po tebi za ovo što vlada i sam predsednik pozdravljaju kao krupan napredak u rešavanju kosovskog problema zasluđniji Eštonova i Tači nego naš predstavnik.


Ne radi se o zasluzi nego o krivici, makar sa srpske strane posmatrano
Eštonova je najkrivlja (najzaslužnija ako ti je tako draže)

Tači bez Eštonove nije imao moći da bilo šta promeni na terenu, Dačić zbog Eštonove nije imao izbora da bilo šta promeni u sporazumu, tako da su njih dvojica tu bili prlično marginalni likovi.
dali76 dali76 22:39 30.12.2013

Re: Nobel

Nisi ti cinik pred, ti si patrijota.
Sretna Nova.
P.S.
Nobel se vec odavno vrti ko propeller u tom svom grobu. Mada kad razmislis kakvim je otkricem Nobel zaduzio svet, mozda sve ima smisla.
Jos da Nikolic pomiluje Radomira Markovica,pa i njemu jedan Nobel.

omega68 omega68 22:56 30.12.2013

Re: Nobel

srećna Nova godina i Božićni praznici

Mislim...da nije tužno i sve ono dalje...
Druže, zar Bog nije umro '45.?
Eno i Nikoletini reklo na sastanku.I mom dedi kad je postao komunista.
Da se manemo šale - prvo ide Božić pa Nova godina.
I kod katolika i kod protestanata i kod pravpslavnih i kod svih drugih koji se smatraji hrišćanima.
PRVO BOŽIĆ.
Prvo se čestitaju božićni praznici pa tek onda Nova godina koja je mali Božić.
KOD SVIH HRIŠĆANA, druže hrišćanine.
P.S.
Čemu banovanje kad sam u pravu?
G r o f G r o f 23:29 30.12.2013

Re: Nobel

predatortz

Pa da li su po tebi za ovo što vlada i sam predsednik pozdravljaju kao krupan napredak u rešavanju kosovskog problema zasluđniji Eštonova i Tači nego naš predstavnik.


Ja tu ne vidim nikakav napredak. Vidim da je Vlada Rep.Srbije bukvalno otpisala deo svojih građana.

A ja sam cinik zemljače, život me naučio. Ako se vlada mogla odreći nekog građanina sa Kosova za neki datum danas, može i mene za neku sličnu glupost sutra.


nekima lakše udje u dupe nego u glavu.
ništa tebe ciniče život nije naučio osim cinizmu.
ako se ne varam ti si iz bosne, pa što si otpisao svoje sunarodnike i došao u Srbiju.
sad bi da malo i drugi lupaju glavom u zid a Srbija da im daje podršku.
ko ti brani da se, recimo, odrekneš plate u korist Srba sa Kosova, kad si već toliko zabrinut ili solidarno preseliš na Kosovo.
Dačić, nobelovu nagradu, neće dobiti ali kad se uzme u obzir koliko penušavih pseudo patriota ima u Srbiji, medalju za hrabrost je zaslužio.
Imam utisak da je i Nikolić jedan od tih licemer-patriota, i on bi da se..... a da mu ne udje.
predatortz predatortz 23:35 30.12.2013

Re: Nobel

ako se ne varam ti si iz bosne, pa što si otpisao svoje sunarodnike i došao u Srbiju.


Odavno ništa gluplje ne pročitah! Čime sam ih se to ja odrekao? Dolaskom u Srbiju? Pa, dve trećine Srba iz RS ima državljanstvo Srbije. Nešto si ti tu pomešao. Naš cilj je da svi imamo državljanstvo Srbije. Bosna je tu periferna priča...
G r o f G r o f 23:39 30.12.2013

Re: Nobel

omega68
srećna Nova godina i Božićni praznici

Mislim...da nije tužno i sve ono dalje...
Druže, zar Bog nije umro '45.?
Eno i Nikoletini reklo na sastanku.I mom dedi kad je postao komunista.
Da se manemo šale - prvo ide Božić pa Nova godina.
I kod katolika i kod protestanata i kod pravpslavnih i kod svih drugih koji se smatraji hrišćanima.
PRVO BOŽIĆ.
Prvo se čestitaju božićni praznici pa tek onda Nova godina koja je mali Božić.
KOD SVIH HRIŠĆANA, druže hrišćanine.
P.S.
Čemu banovanje kad sam u pravu?


...da li je tebi datum rodjenja upisan po novom ili po starom kalendaru.
ako ne znaš kad si rodjen po julianskom kalendaru ne tupi nam ovde o Novoj godini po istom.
G r o f G r o f 23:48 30.12.2013

Re: Nobel

predatortz
ako se ne varam ti si iz bosne, pa što si otpisao svoje sunarodnike i došao u Srbiju.


Odavno ništa gluplje ne pročitah! Čime sam ih se to ja odrekao? Dolaskom u Srbiju? Pa, dve trećine Srba iz RS ima državljanstvo Srbije. Nešto si ti tu pomešao. Naš cilj je da svi imamo državljanstvo Srbije. Bosna je tu periferna priča...


Ništa ja nisam pomešao, tvrdim samo da solidarišeš sa životom u Bosni koliko i Srbija sa životom na Kosovu.
Ne kažem da je to loše ali kažem da nemaš pravo na vrstu militantnog patriotizma koju zastupaš.
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:36 31.12.2013

Re: Nobel


I mom dedi kad je postao komunista.

Ništa tebe deda nije naučio, a teško je nekoga naučiti kada sve zna samo ne veruje u ono što vidi.
Da se manemo šale - prvo ide Božić pa Nova godina.

to je kod onih koji Božić obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru i njima se poklapa.Onima koji su zadržali tradiciju , i ne treba je menjati, dože prvo Nova godina tj. 1. januar pa Božić 7. januar.
SA tebi ako nisu jasni kalendari ili ne priznaješ ovaj koji sav svet koristi onda nađi neki blog gde će ti stajati da si današnji komentar napisao 16.decembra.
Uostalom, nemoj mi reći da Ceca peva na dočeku srede.
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:43 31.12.2013

Re: Nobel

Ne radi se o zasluzi nego o krivici, makar sa srpske strane posmatrano

Da li sebe, Omegu i DSS smatraš autentičnim , legalnim i jedinim legitimnim da cenite ili je to ono što kaže legitimno i legalni izabrani predsednik, parlament i vlada. To što se ti ne slažeš ne znači da nije dobro, tim pre što osim što se ne slažeš ne nudiš nikakvo rešenje. Pa je li ono Putin reče da neka država ako je i samo jena druga država prizna ima se smatrati medjunarodno priznatom, a Kosovo je priznalo više od pola država u svetu, pa eto sada će ga čak i FIFA priznati.Da, zaboravio sam, možda Putin misli da je priznato samo ono kad on prizna, a ostalo se ne važi.
Zemljače, priznaće i Rusija Kosovo kao što je priznala i Hrvatsku i celu BiH.
omega68 omega68 08:16 31.12.2013

Re: Nobel

to je kod onih koji Božić obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru i njima se poklapa.Onima koji su zadržali tradiciju , i ne treba je menjati, dože prvo Nova godina tj. 1. januar pa Božić 7. januar.
SA tebi ako nisu jasni kalendari



Od ovoga mož e da se rikne
alo, moderacija, hoće li neko da mu objasni??????


Milan Karagaća Milan Karagaća 08:43 31.12.2013

Re: Nobel

Milan Karagaća

I mom dedi kad je postao komunista.

Ništa tebe deda nije naučio, a teško je nekoga naučiti kada sve zna samo ne veruje u ono što vidi.
Da se manemo šale - prvo ide Božić pa Nova godina.

to je kod onih koji Božić obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru i njima se poklapa.Onima koji su zadržali tradiciju , i ne treba je menjati, dođe prvo Nova godina tj. 1. januar pa Božić 7. januar.
A tebi ako nisu jasni kalendari ili ne priznaješ ovaj koji sav svet koristi onda nađi neki blog gde će ti stajati da si današnji komentar napisao 16.decembra.
Uostalom, nemoj mi reći da Ceca peva na dočeku srede.

omega68 omega68 08:54 31.12.2013

Re: Nobel

Karagaća, i stari i novi kalendar imaju prvo Božić pa Novu godinu.
Oni koji slave Bođić 7.januara, oni Novu godinu slave 14.januara.
To što ti to ne znaš nema nikakve veze sa činjenicom da Mađarska nema more
predatortz predatortz 09:11 31.12.2013

Re: Nobel

Ne kažem da je to loše ali kažem da nemaš pravo na vrstu militantnog patriotizma koju zastupaš.


Šta je militantno u konstataciji da se država odrekla dela svojih građana?
freehand freehand 09:14 31.12.2013

Re: Nobel

G r o f
predatortz
ako se ne varam ti si iz bosne, pa što si otpisao svoje sunarodnike i došao u Srbiju.


Odavno ništa gluplje ne pročitah! Čime sam ih se to ja odrekao? Dolaskom u Srbiju? Pa, dve trećine Srba iz RS ima državljanstvo Srbije. Nešto si ti tu pomešao. Naš cilj je da svi imamo državljanstvo Srbije. Bosna je tu periferna priča...


Ništa ja nisam pomešao, tvrdim samo da solidarišeš sa životom u Bosni koliko i Srbija sa životom na Kosovu.
Ne kažem da je to loše ali kažem da nemaš pravo na vrstu militantnog patriotizma koju zastupaš.

Naravno da nisi pomešao. Stoji u novočetničkom priručniku za eurošoviniste:

Srbin nema pravo da se iz Republike Srpske useli u Srbiju. Ako to i učini, bez obzira na državljanstvo - on za nas ostaje genocidni element koji ima ćutati i biti tretiran kao nacista.
I mi ćemo da mu kažemo šta ima a šta nema pravo da zastupa.


BTW - odakle si ti, Grofe, kad ljudima proveravaš poreklo i na osnovu njega utvrđuješ ko šta sme a ko šta ne sme?


Milan Karagaća Milan Karagaća 09:15 31.12.2013

Re: Nobel

omega68
to je kod onih koji Božić obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru i njima se poklapa.Onima koji su zadržali tradiciju , i ne treba je menjati, dože prvo Nova godina tj. 1. januar pa Božić 7. januar.
SA tebi ako nisu jasni kalendari



Od ovoga mož e da se rikne
alo, moderacija, hoće li neko da mu objasni??????



Šta se ceriš ko lud na brašno. Lepo te čovek pita kog datuma si rođen, šta ti stoji u ličnoj karti.I koji je datum danas?
Lepo ti kažem da kod normalnog sveta prvo dođe Božić pa Nova godina, dakle po Gregorijanskom,savremenom kalendaru, i Nova godina počinje sa 1. januarom i nema druge.
Kod onih , takođe normalnih koji su zadržali tradiciju pa tako i slavljenje Božića po starom Julijanskom kalendaru prvo dođe normalna Nova godina pa tradicionalni Božić i to je u redu ali to je 7. januar.
I još nešto bi mogao da naučiš da Srbija ne koristi crkveni već sekularni kalendar,a i većina pravoslavnih crkava koje su konačno shvatile da ovo nije srednji vek koriste savremeni kalendar.Izuzetak su Ruska PC i SPC koja joj se dodvorava čak odustajući i od sopstvenog predloga koji je izradio M.Milanković.Na normalni kalendar prešle su i rumunska, grčka, bugarska PC i nisu postali katolici.
A ti se i dalje cerekaj, možda nekoga i zasmeješ.
predatortz predatortz 09:27 31.12.2013

Re: Nobel

Da li sebe, Omegu i DSS smatraš autentičnim , legalnim i jedinim legitimnim da cenite ili je to ono što kaže legitimno i legalni izabrani predsednik, parlament i vlada.


Ja ne, ali smatram da je Ustav slovo koga se mora pridržavati svaka vlada. Naročito vlada čiju većinu čine partije koje su se zalagale za donošenje važećeg Ustava.

Zbog čega je to bitno?

Evo zbog čega:

Nedavno Dačić reče da neće ugrožavati nekoliko miliona ljudi 'zbog njih desetak hiljada'!

Možda je sledećih desetak hiljada naseljeno u Raškoj? Jer, zašto bi premijer zbog njih kvario odnose sa EU? Pa i njih je tamo par desetina hiljada...

Zemljače, ozbiljna zemlja se bori za svakog svog građanina. Ako se odrekne bilo kog od njih, ti,ja ili bilo ko drugi može da bude sledeći.

Drugo, zašto bi neko ko ima aspiracije prema delovima Srbije iste zaboravio posle ovog presedana?

freehand freehand 09:31 31.12.2013

Re: Nobel

Oni koji slave Bođić 7.januara, oni Novu godinu slave 14.januara.

Omega, prijatelju - svi Božić slave 25. decembra.
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:31 31.12.2013

Re: Nobel

Oni koji slave Bođić 7.januara, oni Novu godinu slave 14.januara.

ja ti objašnjavam da slavljenje Božića 7.januara ima smisla zbog tradicije ali 14. janura nikako ne može biti 1.januar.
Oni koji slave Božić 7.januara, oni Novu godinu slave 14.januara.

i po kom kalendaru su taj 7. i 14.januar?
Pošto teško kapiraš, čak i to da Mađarska nema more, da ti krajnje uprostim, Božić je verski praznik a Nova godina je 1.januar kalendarski kada počinje nova godina i tako je sav svet računa.
Država Srbija je sekularna a ne verska pa ima svoj kalendar a crkva ima svoj.Nego priupitaj ti te crkvene glavešine da li plate dele po crkvenom ili državnom kalendaru.
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:38 31.12.2013

Re: Nobel

Zemljače, ozbiljna zemlja se bori za svakog svog građanina.

Ma svakako, pa Rusija je posle raspada SSSR-a ratovala sa ostalim članicama zajedničke im bivše države jer je nakon raspada SSSR-a van RF ostalo preko 20 miliona Rusa.
Ili se ti držiš one Biljine mudre biologističko-rasističke teorije da ako treba da izgine i 6 miliona Srba e da bi onih preostalih 4 živeli na celoj teritoriji koju su ona i Radovan zamislili kao srpske.
freehand freehand 09:42 31.12.2013

Re: Nobel

Ma svakako, pa Rusija je posle raspada SSSR-a ratovala sa ostalim članicama zajedničke im bivše države jer je nakon raspada SSSR-a van RF ostalo preko 20 miliona Rusa.

Kosovo posle raspada SFRJ nije ostalo van granica Srbije. Kosovo ni posle bombardovanja nije ostalo van granica Srbije.
Kosovo su van granice Srbije stavili upravo oni koji su, kobajagi, zbog Kosova i napravili sav polom.
I to uz podršku i gurku najvećih prijatelja svoje zemlje.
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:46 31.12.2013

Re: Nobel

Kosovo ni posle bombardovanja nije ostalo van granica Srbije.

Samo što je Srbija morala da ode van Kosova.
Dakle, misliš da je normalno da Srbija bude van sebe a da sama sebe laže da joj je sve potaman, da vlada Kosovom kao i Vladičinim Hanom ili Obrenovcem.
predatortz predatortz 09:46 31.12.2013

Re: Nobel


Ma svakako, pa Rusija je posle raspada SSSR-a ratovala sa ostalim članicama zajedničke im bivše države jer je nakon raspada SSSR-a van RF ostalo preko 20 miliona Rusa.


I? Vade im organe kao Srbima na Kosovu? Dođe Putin i kaže ' ma boli me qrac za njih par...' , ili ih niko ne sme mrko da pogleda?
predatortz predatortz 09:48 31.12.2013

Re: Nobel


Samo što je Srbija morala da ode van Kosova.


A tvoja promišljanja daju krila onima koji bi da Srbija ode iz Raške i Vojvodine.
freehand freehand 09:50 31.12.2013

Re: Nobel

Samo što je Srbija morala da ode van Kosova.

Znaš gde vodi taj princip?
omega68 omega68 10:46 31.12.2013

Re: Nobel

freehand
Oni koji slave Bođić 7.januara, oni Novu godinu slave 14.januara.

Omega, prijatelju - svi Božić slave 25. decembra.

freehand
Oni koji slave Bođić 7.januara, oni Novu godinu slave 14.januara.

Omega, prijatelju - svi Božić slave 25. decembra.

Tačno, i pravoslavci slave 25. decembra, samo po julijanskom.
Ja samo pokušavam da objasnim Karagaći i onom ko mu dade preporuku da i za katolike i za pravoslavne prvo ide Božić pa Nova godina.
Za katolike je ona 01.01. a za pravoslavne je isto 01.01. po julijansko a 14.01. po gregorijanskom kolodaru( srpska reč po kojoj je nastala reč kalendar ).A to što Karagaća misli da samo normalni slave 01.01. to je njegovo neznanje.
uros_vozdovac uros_vozdovac 10:53 31.12.2013

Re: Nobel

omega68
srećna Nova godina i Božićni praznici

Mislim...da nije tužno i sve ono dalje...
Druže, zar Bog nije umro '45.?
Eno i Nikoletini reklo na sastanku.I mom dedi kad je postao komunista.
Da se manemo šale - prvo ide Božić pa Nova godina.
I kod katolika i kod protestanata i kod pravpslavnih i kod svih drugih koji se smatraji hrišćanima.
PRVO BOŽIĆ.
Prvo se čestitaju božićni praznici pa tek onda Nova godina koja je mali Božić.
KOD SVIH HRIŠĆANA, druže hrišćanine.
P.S.
Čemu banovanje kad sam u pravu?


Ama kako, kad svako zna da prvo ide katolički Božić, pa Nova godina, pa Pravoslavni Božić, koji opštepoznato je pada na 7. Januar, pa ide SrpskaNovaGodina.
Ne znam kako je za one koji slave po starom kalendaru, i kad po starom pada ovaj 7.Januar koji opštepoznato je pripada Pravoslavnom Božiću.
Jer ne mogu rimokatilički i našBožić da padaju 25. decembra, ako je tako sve ovo nema smisla, onda postajemo katolici.

(objašnjenje čuo od i verno preneo ovde sa rasprave sa poslednjeg Svetog Nikole koji pada 19.12. e sad ne znam po kom kalendaru)
Pitanje kad pada Sveti Nikola=19.12 je po kom kalendaru?
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:35 31.12.2013

Re: Nobel

A tvoja promišljanja daju krila onima koji bi da Srbija ode iz Raške i Vojvodine.

to su već tvoja promišljanja, koja nisu tačna, o mojim promišljanjima.
predatortz predatortz 11:43 31.12.2013

Re: Nobel

Milan Karagaća
A tvoja promišljanja daju krila onima koji bi da Srbija ode iz Raške i Vojvodine.

to su već tvoja promišljanja, koja nisu tačna, o mojim promišljanjima.


Misliš da bi obvakav tvoj stav obeshrabrio Zukorlića i bratiju mu?

Srbija se, jebi ga, morala povući...

A on konta, ajde da i mi malo zaprangijamo, pa da vičemo HELP SANDŽAK, pa da se Srbija povuče. Ili Riza da kaže : Što i mi ne bi probali?

Zanima me, zemljače, kako si govorio osamdesetih?
Očigledno je da ste učeni da branite ideologiju, a ne državu.
Ovo što pišeš mi liči na:

Propala ideologija, jebo i državu!

Vidim da je Kumrovac sad u Briselu.
Ako... Žilava je Srbija.
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:43 31.12.2013

Re: Nobel

Jer ne mogu rimokatilički i našBožić da padaju 25. decembra, ako je tako sve ovo nema smisla, onda postajemo katolici.

pa koliko kapiram ove naše velike pravoslavce 7. januara je zapravo 25.decembar po kalendaru naše crkve za 21.vek.
Pitanje kad pada Sveti Nikola=19.12 je po kom kalendaru?

to je po katoličkom iliti ovom državnoma a 19.decembra je po crkvenom zapravo 6.decembar jer za 13 dana naša crkva kasni za ostalim svetom a po drugim pitanjima skoro i toliko vekova.Samo crkveni činovnici su po standardima -autima, vilama, dvorovima, mobilnim, telefonima, valuti i svemu u 21.veku a crkvu drže u 13-om nastojeći da i vernike održavaju na tom nivou.
uros_vozdovac uros_vozdovac 11:54 31.12.2013

Re: Nobel

Milan Karagaća
Jer ne mogu rimokatilički i našBožić da padaju 25. decembra, ako je tako sve ovo nema smisla, onda postajemo katolici.

pa koliko kapiram ove naše velike pravoslavce 7. januara je zapravo 25.decembar po kalendaru naše crkve za 21.vek.
Pitanje kad pada Sveti Nikola=19.12 je po kom kalendaru?

to je po katoličkom iliti ovom državnoma a 19.decembra je po crkvenom zapravo 6.decembar jer za 13 dana naša crkva kasni za ostalim svetom a po drugim pitanjima skoro i toliko vekova.Samo crkveni činovnici su po standardima -autima, vilama, dvorovima, mobilnim, telefonima, valuti i svemu u 21.veku a crkvu drže u 13-om nastojeći da i vernike održavaju na tom nivou.


Ko pronađe vernika koji slavi Svetog Nikolu i Božić i da na pitanje kad pada Sveti Nikola taj što slavi odgovori 6.12. po starom kalendaru, ima od mene IT usluge po izboru u vrednosti od 500 evra jer je naleteo na doslednog pravoslavca, a ja poštujem i nagrađujem princip.
omega68 omega68 12:40 31.12.2013

Re: Nobel

Ама, наравно да је данас опште прихваћено да се живи по грегоријанском календару.Као што је прихваћен енглески језик.Свака епоха је то имала и у будућности ћемо да се равнамо по нпр. кинеским или руским принципима.
Ја сам само желео да реагујем на Карагаћину тврдњу да је прихваћена ''нормална '' Нова Година па онда Божић???
Није.
Као православац учим своју децу да је 01.01. у једном делу света и човечанства Нова година.Није у Кини која слави своју , није код Јевреја који имају своју...и није код православаца који имају своју 14.јануара по ГРЕГОРИЈАНСКОМ календару.
Данас ћемо да обележимо, скромно, скоро као и сваки други дан, а деца се радују ономе што ће тек да следи - 14. јануару који ће , ако Бог да, једном да буде државни празник баш као што је у Републици Српској
Milan Karagaća Milan Karagaća 14:01 31.12.2013

Re: Nobel


Zemljače, prvo ja tebe ne bih toliko zajebava i vređao.To što ti imaš neke stereotipe ne moraš baš sve one za koje misliš da su najružniji da primenjuješ na meni je , barem do sada, nismo na tom nivou diskutovali.
Zanima me, zemljače, kako si govorio osamdesetih?

isto, i nisam ni pomišljao da se država raspada ni po cenu bilo koje ideologije, vere , nacije. Država je vrednost koju je trebalo očuvati , a stranke, ideologije i nacionalne elite-poguzije mogu da se menjaju.
Očigledno je da ste učeni da branite ideologiju, a ne državu.

ja nisam učen da se brani ideologija, ili nisam tako ukapirao već država koja je tada imala takvu ideologiju i šta god ti mislio bila je naprednija nego današnja ili ona u sovjetskom socijalizmu.
Propala ideologija, jebo i državu!

ne nego jebo ideologiju, neka se menja ali država ima da se čuva, a ideologija koja hoće da je rastura treba da bude sprečena.
Vidim da je Kumrovac sad u Briselu.

Nisam pohađao tu školu u Kumrovcu, ali znam neke koji jesu i po njihovom tadašnjem pričanju i predmetima koje su tamo izučavali bila je mnogo manje ideološka nego što ti tako odokativno kažeš. Drugo, iz Kumrovca su dolazili obrazovaniji neuporedivo sa ovim današnjim mastrubatorima po megatrendovima, a da ne govorim o kupljenim ispitima i diplomama, toga tada nije bilo.I još jedno, svi su bili članovi partije pa po tom osnovu niko od njih nije imao privilegiju kao što sadašnji stranački kadrovi imaju u odnosu na one koji nisu u strankama ili pripadaju nepodobnim.
dali76 dali76 19:21 31.12.2013

Re: Nobel

Eh sta bih ja dao da se vlada rep Srbije na identican nacin odrekla Srba iz Krajine.


predatortz predatortz 20:44 31.12.2013

Re: Nobel

Odrekla se na isti način. Prvo vas je mobilisala, kao i one nesrećnike dole, pa vas odjebala. Sad ste kao Kurdi, kao i narod na Kosovu. Ali Bg će 2020 u EU! Možda...
G r o f G r o f 21:24 31.12.2013

Re: Nobel

predatortz
Ne kažem da je to loše ali kažem da nemaš pravo na vrstu militantnog patriotizma koju zastupaš.


Šta je militantno u konstataciji da se država odrekla dela svojih građana?

Militantno je to što nasuprot civilizovanom "odricanju" imamo odricanje na silu uz pritisak, sankcije i izgubljeni rat.
Ali, ne bih večeras da elaboriram..
Sve najbolje u Novoj godini.
predatortz predatortz 21:37 31.12.2013

Re: Nobel

Takođe
freehand freehand 22:30 31.12.2013

Re: Nobel

Militantno je to što nasuprot civilizovanom "odricanju"

A kakvo je to? Imaš neki primer tako nečeg civiliziraanog?
dali76 dali76 23:00 31.12.2013

Re: Nobel

MOSKVA – Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću Novu godinu i Božić, saopštila je danas pres služba Kremlja.

Omega reaguje!!!

Sreetni bozicni i novogodisnji praznici svima)

cane cane 06:06 01.01.2014

Re: Nobel

BTW - odakle si ti, Grofe, kad ljudima proveravaš poreklo i na osnovu njega utvrđuješ ko šta sme a ko šta ne sme?


mene javilo da je crnogorac.
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:52 01.01.2014

Re: Nobel

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću Novu godinu i Božić, saopštila je danas pres služba Kremlja.

Zašto je toliko poranio.Jbg. neki ne znaju da Putin ne slavi Srpsku Novu godinu.
omega68 omega68 12:44 01.01.2014

Re: Nobel

Putin ne slavi Srpsku Novu godinu.

Hoćeš li da se dozoveš pameti ili se namerno praviš ... ?
To nije srpska nego PRAVOSLAVNA.
Srpska je trenutno 7522. i nema veze sa hrišćanstvom ali je to za tebe viša matematika koju ti ne bih objašnjavao jer ćeš da se zbuniš načisto.
Srećna tebi, imenjače, i vesela bilo koja koju slaviš.
Milan Karagaća Milan Karagaća 13:57 01.01.2014

Re: Nobel

To nije srpska nego PRAVOSLAVNA.

Ti si stvarno nedokazan.Pa kako se ovde zove?
A drugo, ako je pravoslavna kako to da je ne slave Bugari, Grci, Rumuni, Rusi pa valjda su i oni pravoslavni.
Inaže, predlažem da mi pređemo na tu 7522. i tako svima kažemo da niko nema što Srbin imade jer smo mi 5.508 godina stariji i napredniji od ovih katoličkih divljaka.Mogu bre svi da nam pljunu pod prozor i tako će nam svima biti potaman.
omega68 omega68 15:02 01.01.2014

Re: Nobel

kako to da je ne slave Bugari, Grci, Rumuni, Rusi pa valjda su i oni pravoslavni.

Slave nego ti ne znaš
freehand freehand 09:26 31.12.2013

Nobelunzi

Milan Karagaća Milan Karagaća 09:43 31.12.2013

Re: Nobelunzi

da ne misliš da bi pre trebalo da su ovi dobili

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana