Budućnost| Društvo| Ekonomija| Politika| Život

OBRAZLOŽENA OSTAVKA

tsunade RSS / 28.01.2014. u 13:33

Sasa-Radulovic.jpg 

 

 Ovo je tekst ostavke Saše Radulovića na funkciju ministra privrede Srbije.

Nadam se da mi Saša neće zameriti što sam ga ovde objavila jer mislim da je sad pravi trenutak da se o svemu navedenom u ovom tekstu raspravlja i da ljudi kažu šta misle.

 

 

ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ

РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 
 

На основу члана 133. став 1. Устава Републике Србије и члана 23. став 1. Закона о Влади подносим оставку на место Министра привреде у Влади Републике Србије.

 

О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е 

Правни основ

Одредбом члана 133. став 1. Устава Републике Србије и члана 23. став 1. Закона о Влади регулисано је да министар може поднети оставку председнику Владе, коју председник Владе прослеђује председнику Скупштине.

Разлози оставке

У поступку реконструкције Владе, именован сам 02. септембра 2013. године за министра привреде. Економски део експозеа председника Владе који сам писао са министром финансија, и који је представљао и основ за економску политику Владе, садржи план неопходних и више деценија одгађаних реформи које су подељене у пет кључних тачака. Оне треба да омогуће  привредни раст, запошљавање и раст животног стандарда грађана:

1.     Регулаторна реформа - стварање повољнијег привредног амбијента – измене Закона о стечају, Закона о приватизацији, Закона о раду и Закона о планирању и изградњи

2.     Смањење намета на рад – као кључна мера подстицања привреде и главна претпоставка за борбу против сиве економије, запошљавања на црно и црног тржишта

3.     Завршетак деценијског реструктурирања 153 предузећа у реструктурирању које по студији Светске банке коштају државу преко 750 милиона долара годишње

4.     Увођење реда у јавни сектор, посебно јавна предузећа, корпоративно управљање, смањење државног учешћа у привреди, ослањање на приватни сектор, здрава држава

5.     Сређивање банкарског сектора који је оптерећен последицама катастрофално спроведене приватизације, неодговорношћу нових власника-менаџера, као и самих банака, што је све довело до високог нивоа НПЛ-а и високих каматних стопа кредита за привреду

Ниједна од ових реформи није спроведена. Највише се одмакло у припреми закона о стечају и приватизацији, изради личних карата предузећа и припреми финансијског реструктурирања за преостала 153 предузећа. На крају је и ова реформа заустављена.

Пакет мера економске стабилизације је потпуно промашен. У његовој изради није учествовала ни Влада као колективно тело, ни Министарство привреде. На њему је радило Министарство финансија и кабинет Првог потпредседника. Министар привреде из протеста није био присутан на јавној седници Владе на којој је представљан овај пакет јавности.

Донети буџет за 2014. годину је неодржив, у деловима неозбиљан и ни приближан ономе што је Србији потребно. Да поменем само једну ствар: без икаквог писаног документа, само на основу усмених информација из треће руке, очекујемо 3 милијарде евра од УАЕ.

Смањење намета на рад и увођење прогресивног опорезивања као кључна мера подстицања привреде и сузбијање сиве економије је напуштено без озбиљне расправе не само као део буџета за 2014. годину већ и у 2015. и 2016. години. Политика повећања пореза и смањења потрошње без смањења намета на рад је економски неодржива. На самом почетку мандата ове Владе 2012. године, донет је пакет за фискалну консолидацију који је повећао порезе и смањио потрошњу. Као резултат имамо повећање дуга за 4 милијарде евра, повећање дефицита, смањење пореских прихода и пад економске активности. Након реконструкције, покушавамо исто очекујући другачији резултат. 

Партијско запошљавање и наметање страначких личности без озбира на стручност је очигледно званична политика Владе и по мишљењу Министра привреде неприхватљив део коалиционог споразума. Одбијање прихватања овакве политике је довело Министарство привреде у озбиљан конфликт са кабинетом Првог потпредседника. Готово три месеца је трајала борба са кабинетом око постављења директора агенција у надлежности овог министарства. Уместо подршке министру и реформама, подршка је дата постојећим директорима агенција који су на све могуће начине подривале политику Министарства привреде. Због овога нисам месец дана долазио на Владу као једини метод притиска који сам имао у том тренутку да откочим реформе. Ту битку смо добили тек крајем новембра месеца.

Претходни министар финансија и привреде је остао део Владе и активан део кабинета Првог потпредседника Владе. Борба за заустављање пропалих пројеката субвенционисања, јавашлука и криминала у СИЕПА, АЛСУ, Фонду за развој и Агенцији за приватизацију, штетних приватизација Вршачких винограда и Прве петолетке је трајала од самог почетка до данашњег дана. Људи из кабинета Првог потпредседника су директно учествовали у фијаску око Вршачких винограда и то и са стране продавца, државе, и са стране купца преко повезаних родбинских веза и њихових фирми. Директно из кабинета и без знања Министарства привреде су ишли налози директорки Фонда за развој да скида блокаде за поједине тајкунске фирме.

Непоштовање институција система, Министарства привреде и агенција у његовој надлежности, је очигледно део економске стратегије разних кабинета и политичких странака. Пуно поверење у арапска, кинеска, руска, белоруска и друга чуда, нетранспарентне уговоре, субвенције, и све остале пропале политике претходног министра су изгледа једина политика на коју се заиста и искрено рачуна.

Надлежности овог министарства покушали су и даље покушавају да обављају представници кабинета Првог потпредседника без икакве процедуре, без јавности и без економске анализе да ли су ти послови корисни или штетни за Републику Србију. Сви желе да буду део некаквог дила који ће се направити. Сви ови ванинституционални пројекти су успешно заустављени од стране Министарства привреде, али је потрошена велика енергија уз велики губитак времена. Примери су сви „арапски послови“, посао са Etihadom,Ал Дахра, послови везани за Фијат, послови обећавања и додељивања субвенција, стварања заједничког предузећа са Горењем.

Штетан тајни уговор Републике Србије, ЈАТ-а и Etihadа, а посебно његова ванституционална имплементација је најбољи пример оваквог деловања. Кабинет Првог потпредседника је месецима спречавао Министарство привреде да добије личну карту ЈАТ-а, процену вредности имовине и спречи спровођење финансијског реструктурирања. Поруке које су добијали неодговорни директори о томе како политика Министарства привреде не ужива подршку Владе директно су се одразиле на ниво њихове сарадње. Пошто је Министарство привреде одбијало да Влади предлаже штетне уговоре по Републику Србију, ту улогу предлагача је супротно Закону о министарствима, преузео кабинет Првог потпредседника. Када је Министарство привреде давало негативно мишљење на закључке Владе којим се одобравају ти послови, рецимо уношење ЈАТ Кетеринга у ЈАТ, таква мишљења нису долазила на дневни ред а закључци су се усвајали.

Посебно је отежан рад Министарства привреде када је предложило укидање фискалних субвенција у буџету 2014. године. При томе су се више узбунили представници власти, кабинети и политичке странке него страни инвеститори. Усвојен је буџет у коме нема више субвенција и по коме је предвиђено укидање СИЕПА, а са друге стране је настављено слање порука како јавности тако и неким страним инвеститорима директно, како треба наставити субвенције и како ће оне у ствари бити настављене.

Влада за сво ово време није никада радила као тим. Дневни ред за седнице Владе познат је пет минута пред саму седницу Владе. На Влади се ништа не дискутује. Осетан је страх чланова Владе. И други чланови Владе имају сличне проблеме, али се не усуђују да о њима јавно говоре.

Медијски линч којем сам изложен преко таблоидних медија је прешао све границе. Од прича како сам шпијун, лажних прича о возачима, лажи о томе колико сам новца зарадио, до последњег провлачења лажних вести о мојој деци на насловној страни таблоида. Медијски линч је део медијског мрака који сеје страх. Самоцензура је на невероватном нивоу. Од гушења вести до менталног разгибавања, ово је значајан део блата у коме пропадамо.

Данашњи наручени протест синдиката предузећа у реструктурирању против доношења закона о приватизацији и стечају и јучерашњи штрајкови, али и све досадашње синдикалне активности, попут демонстративног напуштања радне групе и бојкотовања јавне расправе поводом израде Нацрта закона о раду, директно су инструисани од стране политичких партија, у циљу заустављања започетих реформи, које желе да задрже пропалу економску политику вођену последњих десет година, да задрже и партијске и синдикалне привилегије у јавном сектору, а све на штету грађана Србије. У томе их подржавају и неодговорна руководства предузећа у овом сектору.

Противљење реформама од стране кабинета Првог потпредседника Владе је најозбиљније почело почетком децембра када је Министарство привреде, након спроведене јавне расправе, упутило предлоге Закона о приватизацији и измена Закона о стечају Влади Србије на усвајање. Ово одустајање од реформи је јасно указивало да се планирају избори. Крајем децембра, очигледно под притиском међународних институција закони су прошли Владу и послати у скупштину, али Влада током јануара, и поред више писаних ургенција Министарства привреде који су указивали на катастрофалне последице неусвајања закона пре избора, није заказала ванредну седницу скупштине на којој би се расправљало о законима. Тиме су практично и закочене реформе.

Најава коначног одустајања од реформи и изласка на изборе био је ничим изазван неформални састанак одржан у понедељак 20. јануара 2014. године, у облику „колегијума Социјално економског савета“, који не познаје нити Закон о Социјално економском савету, нити Пословник о раду овог тела. Фарсом са тим нарученим састанком и нарученим протестима сидиката, жели се створити привид широког противљења реформама.

Истог дана када је одржан поменути састанак, Министарство рада било је спремно да текст Нацрта закона о раду, после свих пристиглих предлога и сугестија након завршетка јавне расправе, упути министарствима на мишљење. У току су били и преговори са осталим синдикатима око усаглашавања ставова и назирала се и очекивала сагласност свих страна до краја ове недеље. Сви ови напори су без икаквог повода, најаве и образложења обесмишљени у понедељак. Све се ово десило без било каквих консултација са Министарством привреде.

На том састанку је, у сенци отпора Нацрту закона о раду, најављено и повлачење предлога закона о приватизацији и стечају и два пратећа закона, који су у скупштинској процедури и које је Влада једногласно усвојила 30. децембра 2013. године. Очигледно ја да нам као друштву није доста Вршачких винограда, неодговорних директора и неодговорних државних службеника који не раде у интересу друштва.

Више је него јасно да усиљени синдикални протести мале групе синдикалних и партијских активиста не могу бити разлог за неусвајање закона, већ само изговор и параван за прикривање недостатка политичке воље и жеља за одржавање блата у коме као друштво пропадамо.

У досадашњем току рада, председник Владе није био препрека реформским активностима. Са друге стране, није био ни подршка. Премијер, који делује као да је такође под великим притиском свакодневних напада преко жуте штампе, до сада није показивао велики интерес, нити се бавио економским активностима Владе. Главни кочничар свих реформи је био и остао кабинет Првог потпредседника.

Одустајањем од усвајања закона о приватизацији, стечају и још два пратећа закона, владајућа коалиција је показала велику неодговорност. Да су уместо опструкције закони били усвојени у децембру месецу, Агенција за приватизацију би у складу са плановима у јануару поднела план финансијског реструктурирања за 10 предузећа и не само испунила обавезе према Светској банци за кредит од 250 милиона $, већ би и те прве фирме могле да успешно заврше финансијско реструктурирање у фебруару, добију обртна средства од Фонда за развој и почну нормално да функционишу на здравим тржишним основама. Ни да се закони усвоје у јануару није било касно. Уместо тога, ове урушене друштвене фирме су осуђене на даље пропадање, а запослени остављени у даљој неизвесности. Трошак за буџет је велики.

Ови закони заједно са буџетом су предвидели и исплату свих заосталих зарада на нивоу минималца и повезивање радног стажа за све раднике, као и конверзију потраживања радника изнад минималца у власништво над компанијама у реструктурирању. Финансијско реструктурирање је и коначно решење питања здравствених књижица за све запослене. Без ових закона не може ни да се спроводи буџет у делу Гарантног фонда и стварањаVenture Capital индустрије за иноваторе.

Сматрам да ово није одговорно понашање. Усвајање ових закона и постављање предузећа у реструктурирању на здраве ноге је разлог због кога сам пристао да будем део ове владе, да као члан тима прихватим одлуку Владе о лошим мерама фискалне консолидације, подизању пореза, недостатку чак и планова реформи пореске политике, пореске управе, пензионог система, здравства, образовања, система социјалне заштите, толеришем све опструкције и неодговорност јавних предузећа. Тог разлога више нема. Овим је обесмишљен мој сваки даљи останак у оваквој Влади.

За Србију постоје два пута – један је пропала економска политика субвенционисања, корупције, партијског запошљавања, самовоље појединаца, пљачкашке приватизације, паразита који живе на леђима друштва и други, много тежи, пут одговорности, напорног рада, домаћинског понашања, пристојности, институција система. Доста је било.

 
 

У Београду, 24.01.2014. год.

                                                                                                    Министар привреде

                                                                                                    Саша Радуловић
Komentari (589)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Goran Vučković Goran Vučković 13:46 28.01.2014

I prigodna muzička ilustracija

tsunade tsunade 13:52 28.01.2014

Re: I prigodna muzička ilustracija

I prigodna muzička ilustracija


know this feelin' ain't right
alselone alselone 14:12 28.01.2014

Re: I prigodna muzička ilustracija

Da ostanem u stilu. Vise nego ikada ranije nam je potrebna promena suludog sistema.

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 14:49 28.01.2014

Re: I prigodna muzička ilustracija

Tjah, ima tu raznih muzičkih pratnji. Recimo ova:

         

A da ne bude da baš nema nade, evo i ova Hik (Rodos) Hik (hop )

         
tripraseta92 tripraseta92 23:51 28.01.2014

Re: I prigodna muzička ilustracijaVučko, mislim da je grafička ilustracija prigodnijaPS Saša je ovaj mali, u dnu slike
nim_opet nim_opet 04:26 29.01.2014

Re: I prigodna muzička ilustracija

Prigodna jeste, ali dokle nama trebaju ovi mali (Sase itd.) da to kazu? Mislim, je moze nekako ova publika sama da dodje to zakljucka, bez malog? Fino nabildovan kralj, i kvadricepsi mu se vide.
sima2000 sima2000 13:54 28.01.2014

molba

Zamolio bih blogere da pročitaju tekst pre nego se odluče da ostave komentar.
Ja sam pročitao i zanemeo.
Moćno si ovo napisao Raduloviću.. svaka čast i hvala za trud koji si uložio. Za razliku od mnogih, ti si barem pokušao nešto da učiniš za ovu zemlju.

Colin_bgd Colin_bgd 14:21 28.01.2014

Re: molba

sima2000
Zamolio bih blogere da pročitaju tekst pre nego se odluče da ostave komentar.
Ja sam pročitao i zanemeo.
Moćno si ovo napisao Raduloviću.. svaka čast i hvala za trud koji si uložio. Za razliku od mnogih, ti si barem pokušao nešto da učiniš za ovu zemlju.


Ovaj tekst pokazuje dve stvari. Prvo da Radulovic u stvari ne poznaje stvarno zemlju, a drugo (sto proistice iz prvog) da ipak ima nesto u tom teorija/praksa pitanjcetu...
alselone alselone 14:23 28.01.2014

Re: molba

a drugo (sto proistice iz prvog) da ipak ima nesto u tom teorija/praksa pitanjcetu...


Koje je to pitanjce?
Colin_bgd Colin_bgd 14:25 28.01.2014

Re: molba

alselone
a drugo (sto proistice iz prvog) da ipak ima nesto u tom teorija/praksa pitanjcetu...


Koje je to pitanjce?

Pa to, zasto teorija (ponekad? cesto? uvek? nikad?) nije praksa, i obrnuto...
alselone alselone 14:29 28.01.2014

Re: molba

Pa to, zasto teorija (ponekad? cesto? uvek? nikad?) nije praksa, i obrnuto...


A, to. Pa da, stohastika, jebiga. Sad ces da vidis pred izbore kako ce teorija i praksa da budu jednake. Kravama vec jeza prolazi kroz kicmu. Sad kad ih smore...
sima2000 sima2000 14:31 28.01.2014

Re: molba

Ovaj tekst pokazuje dve stvari. Prvo da Radulovic u stvari ne poznaje stvarno zemlju, a drugo (sto proistice iz prvog) da ipak ima nesto u tom teorija/praksa pitanjcetu...


Oni koji poznaju ovu zemlju izaberu da odu iz nje. Oni koji poznaju ovu zemlju utonu u depresiju i samoizolaciju. Oni koji poznaju ovu zemlju dođu do zaključka da je svako delanje izlišno.

Radulović ne poznaje ovu zemlju i baš zato mi je kul lik.
bolid1 bolid1 14:46 28.01.2014

Re: molba


Radulović ne poznaje ovu zemlju i baš zato mi je kul lik.


Poznaje je, al' je dovoljno lud da je menja.
angie01 angie01 16:14 28.01.2014

Re: molba

Poznaje je, al' je dovoljno lud da je menja.


e, nikad ne valja- svi se slazu da je katastrofa, ali isto tako reaguju na bilo kakve promene. Ja ne znam zasto je Radulovic postavljen za ministra, jer je on unapred rekao sta bi da uradi, ako vec nije postojala volja za tim cinjenjem, verovatno se ocekivalo da ce da se uklopi u vec razradjenu semu, a sa novim tekstom i tako jos malo kupi vreme za tuljenje-ovom prilikom ne komentarisem da li to valja ili ne, njegov program, mislim.

У досадашњем току рада, председник Владе није био препрека реформским активностима. Са друге стране, није био ни подршка. Премијер, који делује као да је такође под великим притиском свакодневних напада преко жуте штампе, до сада није показивао велики интерес, нити се бавио економским активностима Владе. Главни кочничар свих реформи је био и остао кабинет Првог потпредседника.

Sto ovo sve i potvrdjuje- ja licno zastupam tezu, da ovo sto rade i govori ekipa na vlasti, je samo jos jedan igrokaz i nista vise- ne vidm nista od obecanog da je ucinjeno, ni nova radna mesta-dapace, novi su samo otkazi, sem za pripradnike vladajucih stranaka, koje i dalje i pored obecanja da to nece ciniti, narocito u slucaju direktora javnih preduzeca, sve vise uguravaju bez obzira na obrazovanje, znanje i potrebne skilse, na budzetske-citaj od nas-dobro placene pozicije, na kojima se od njih ni ne ocekuje da nesto rade.

za sve ostale- ko vas hebe!

zdravstvo, obrazovanje,... svakim danom sve losije i niko ni da trepne-izadju ministri i puste beskonacnu traku, mi moramo, mi trebamo, mi cemo, mo mo,...

Cene svega samo skacu, privreda ne postoji, a nameti pune drzavnu kasu,..ali zato alek smireno, u sloumosnu i samodopadljivo kako je uspeo da se toliko preobrazi, izgovara naucenu mantru, koja u stvarnosti nista ne znaci, skupljajuci ruke u skoljku rasirenih prstiju, kao da mu je to odasiljac signala koji salje u vaseljenu, kako je on prvi, pravi, mocan i izabran da ovede u bolju buducnos',...samo jos fali Mojsijev stap, pa da se otvori more i pokaze se put.
zemljanin zemljanin 20:18 28.01.2014

Re: molba

Super ste svi ... hvalospevi pojedincu ... možda ovde neki zaboravljaju da je Vlada - timski rad ... pojedinac koji ne funkcioniše u timu je štetan ... to će svaka studija da pokaže ...

Drugo su neophodnosti reformi i sl. ... sposobnost da se vodi određeni posao pa i ministarstvo može se ogledati u liderstvu ali ne u egoizmu ... od samog starta rekao sam, da po meni, čovek nije kompetentan za tu funkciju i da što pre ode i vrati se na blog, bolje svima ... ovaj samospaljujući tekst uz "ja sam hteo ali mi nisu dali" samo govori o njegovom karatkeru ... "JA" ...

Sprovođenje reformi je diplomatska igra a ne diktatorski čin ... sve u svemu, dodao je nešto u CV a da pri tome nije nište uradio ...
tsunade tsunade 20:33 28.01.2014

Re: molba

Super ste svi ... hvalospevi pojedincu ... možda ovde neki zaboravljaju da je Vlada - timski rad ... pojedinac koji ne funkcioniše u timu je štetan ... to će svaka studija da pokaže ...


timski rad u radnoj akciji razaranja ekonomskog tkiva društva i države? timski rad u zapošljavanju još više ljudi u javnom sektoru? timski rad na vršačkim vinogradima?

pa ja kapu skidam onom ko u tome neće da učestvuje a ne obrnuto. to je i razlog što podržah ovog čoveka.

interesantno ti nisi jedini naprednjak koji mi je to rekao. još jedan ministar u vladi mi je to bukvalno isto rekao: nije timski igrač. znači neće s vama da se tali? i tu je negde razgovor okončan.

sprovodjenje reformi nije diplomatska igra već igra volje i sistematičnog i upornog rada.

tanki su vam ti ko fol argumenti. možete vi to bolje uz pomoć kurira.
zemljanin zemljanin 20:44 28.01.2014

Re: molba

tsunade

Čitaš ono što želiš a ne ono što piše ... navedi mi korist društva u Srbiji od hiljade medijski nastupa Min-blogera ... navedi mi koja je korist u timu (bilo kom timu) od pojednica koji će ići od resora do resora i svima rešavati problem ... šta će ti onda Tim ...

Tebi se dopada ono za šta se neko zalaže - meni se dopada ono šta je rezultat zalaganja ... rezultat zalaganja ovog Min je minus ... navedi mi tu Vladu koja nije formirana od političara i sa ciljem interesa ... kada ulaziš u takav Tim a punoletan si građanin/ka, elementarno je da imaš strategiju nastupa i ciljeva i prilagođavanja interesa ... jedino uplitanjem svojih ciljeva u ciljeve grupe, možeš napraviti rezultat ... sve ostalo je štetno i neproduktivno ... ili imamo i živi primer teorije ...

Za tvoju informaciju ja ne glasam već 10+ godina jer i ne živim u Srb tako da da sitna podmetanja i etiketiranja - promašena tema ...
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:20 28.01.2014

Re: molba

Politika je najstariji zanat na svetu.
arianna arianna 22:24 28.01.2014

Re: molba

Upravo ludi i menjaju svet.
Prekasno se ispostavi da su bili normalniji od normalnih.

Vasa S Tajcic Vasa S Tajcic 13:07 29.01.2014

Re: molba

možda ovde neki zaboravljaju da je Vlada - timski rad ... pojedinac koji ne funkcioniše u timu je štetan ... to će svaka studija da pokaže ...


А тим је био страшан, Веља Илић, Баћевић, Кркобабић, Вулин, Михајловић итд. Прави реформатори и будућност Србије. Мене само чуди да се Радуловић упустио у све ово и морам да му признам храброст и лудост. Пљуван је од самог почетка и све је личило да од реформи нема ништа.
Навикла Србија да се ваља у блату и изгледа да ће тако и да настави. Успеси претходне владе су бриселски споразум и хапшење неколико тајкуна за које су сви знали да краду. Од бриселског споразума грађани Србије немају ништа, а од ухапшених сви ће бити пуштени уз надокнаду.
Једина новост ће бити то да ће Вучић да постане председник владе. За 4 године ћемо причати исту причу само што ће тада Србија бити у још већим проблемима за које ће други бити криви.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 14:50 29.01.2014

Re: molba

Tsunade, da li ste vi stvarno, ali stvarno mislili da ćete bilo šta promeniti pod ovim okolnostima?
tsunade tsunade 14:56 29.01.2014

Re: molba

Tsunade, da li ste vi stvarno, ali stvarno mislili da ćete bilo šta promeniti pod ovim okolnostima?


ne znam tačno šta pod ovakve okolnosti mislite?

mislite radulović u naprednjačkoj vladi? moram da kažem da sam bila ubedjena da je sistem dogurao do kraja i da se nema dalje kuda sem u radikalno pretemeljenje države. i naravno prevarila sam se. nije mi prvi put. ali ja sam politička životinja i moja priroda je da zijam levo desno u ovom tunelu ne bi li ugledala neku svetlost. kad bi me sex bar 20 odsto interesovao kao politika verovatno bi bila srećnija i pametnija.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 15:23 29.01.2014

Re: molba

tsunade


ne znam tačno šta pod ovakve okolnosti mislite?

mislite radulović u naprednjačkoj vladi? moram da kažem da sam bila ubedjena da je sistem dogurao do kraja i da se nema dalje kuda sem u radikalno pretemeljenje države. i naravno prevarila sam se. nije mi prvi put. ali ja sam politička životinja i moja priroda je da zijam levo desno u ovom tunelu ne bi li ugledala neku svetlost.


na čemu si zasnivala takvo predubeđenje? na vašem vlastitom entuzijazmu? to nije dovoljno. ja sam se samo pitao na koji način će vas razapeti... ali, uopšte uzev, u poređenju sa Miloševićem, mirno ste i prošli: malo razvlačenja po tabloidima - pristojan svet ionako ne uzima to smeće u ruke; malo nahuškavanja sistemskih štakora, poput epizode u boru, sve u svemu, naiva spram srbije krajem prošlog stoleća.

kad bi me sex bar 20 odsto interesovao kao politika verovatno bih bila srećnija i pametnija.
nikada ne reci nikad - meni avatar izgleda sasvim okej.
tsunade tsunade 16:23 29.01.2014

Re: molba

na čemu si zasnivala takvo predubeđenje? na vašem vlastitom entuzijazmu? to nije dovoljno. ja sam se samo pitao na koji način će vas razapeti... ali, uopšte uzev, u poređenju sa Miloševićem, mirno ste i prošli: malo razvlačenja po tabloidima - pristojan svet ionako ne uzima to smeće u ruke; malo nahuškavanja sistemskih štakora, poput epizode u boru, sve u svemu, naiva spram srbije krajem prošlog stoleća.


premda možda tako ne izgleda po ovom pitanju, ja sam u sustini solo denser i nisam predmet razvlačenja po toaletoidima. oglašavala sam se jer sam htela da podržim kurs kojim je pošao radulović. bilo je jasno da je njegov boravak u vladi vremenski vrlo ograničen i bez ikakve neizvesnosti u ishodu. zato sam i podržala.

a avatar je izveden iz moje velike strasti prema japanskim anime-manga fantazijama.
4krofnica 4krofnica 20:03 29.01.2014

Re: molba

tsunade
kad bi me sex bar 20 odsto interesovao kao politika verovatno bi bila srećnija i pametnija.
kome je do seksa, kad nam je ovaj predsednik

veliko
za tsunade, great shinobi.


hoochie coochie man hoochie coochie man 20:10 29.01.2014

Re: molba

kome je do seksa, kad nam je ovaj predsednik


Pa dobro, sa ovakvim predsednikom verovatno i ne bi bio neki sex.
Ali ima sexa i bez predsednika:)
tsunade tsunade 20:50 29.01.2014

Re: molba

kome je do seksa, kad nam je ovaj predsednik


moj mračni predmet želja

sve znaš draga, šta da ti pričam.

i za tebe od mene greatps. jedno vreme mi je taj mračni predmet želja bio herman van rompoj... nisam mogla u mislima od njega da živim. dugo je to trajalo
tsunade tsunade 23:02 29.01.2014

Re: molba

Za tvoju informaciju ja ne glasam već 10+ godina jer i ne živim u Srb tako da da sitna podmetanja i etiketiranja - promašena tema ...


izvini.

ja mislim da ti, usled odsustva, nisi skapirao gabarite ove močvare. nema timskog rada jer tim je skroz truo. mislim radulović je postigao odlične rezultate za vrlo kratko vreme. u krajnjoj liniji uštedeo je neke pare ako ništa drugo.

ja se pribojavam scenarija po kojem će ekipa oko te reformističke grupe gradjana (saša, trbovićka, stefanović, pavlović...) proceniti (verovatno s punim pravom) da ne mogu da prevale cenzus. i onda se nameće nakakva koalicija kao neminovnost. i recimo da to bude sa djilasom i na primer živkovićem.

prosto pitam se i sama šta raditi u tom slučaju? moj muž, montažer, snimatelj i nekoliko prijatelja misle da bi to bila najbolja opcija. ja mislim da ne bi. i mislim da će on izgubiti tu neku autentičnost a da je pitanje šta djilas u stvari hoće na ovim izborima i ima li sve to smisla.
angie01 angie01 23:25 29.01.2014

Re: molba

ja mislim da ne bi


i ja mislim da ne bi- sve je to krpez.

prosto ova cela scena treba da nestane iz politickog zivota, jer tu nekog dobrog leba nema.
oskar-z-wild oskar-z-wild 23:27 29.01.2014

Re: molba

Imenovana nova Vlada Češke
29 jan 2014

U ovoj, 13. vladi samostalne Češke osam ministara predstavlja Češku socijaldemokratsku stranku, šest novu stranku na političkoj sceni, Alijansu nezadovoljnih građana (ANO) najbogatijeg Slovaka Andreja Babiša i tri ministra iz redova Hrišćanske demokratske unije- Češke narodne stranke (KDU-CCSL).


timotije timotije 14:37 02.02.2014

Re: molba

sima2000
Colin_bgd
sima2000
Zamolio bih blogere da pročitaju tekst pre nego se odluče da ostave komentar.
Ja sam pročitao i zanemeo.
Moćno si ovo napisao Raduloviću.. svaka čast i hvala za trud koji si uložio. Za razliku od mnogih, ti si barem pokušao nešto da učiniš za ovu zemlju.


Ovaj tekst pokazuje dve stvari. Prvo da Radulovic u stvari ne poznaje stvarno zemlju, a drugo (sto proistice iz prvog) da ipak ima nesto u tom teorija/praksa pitanjcetu...Mislite da ne poznaje kakvi su odnosi u ovom urušenom, tačnije, sistemu u fazi izgradnje. Rečju, nefukcionalan sisitem, to je sigurno, inače da je, sve bi to bilo završeno pre nego se pojavio Radulović, koji zna šemu lečenja ali mu nije poznata bolest. Nije ona što se u mediumima može pročitai ili čuti. A ti što tamo pišu ili govore, istovremeno pokušavaju da se i oni ugrade u bidući sistem, kao što je to hteo da uradi i Radulović.Ošigledno Radulović je mislio da je samo to što je predložio da se uradi i sve drugo će iči samo od sebe. I on kao naivna masa misli da je Mišković propao. Međutim njegovi resurri nisu pipnuti, niti kapitalni niti ljudski, a ima ih i u vlasti i u mediima. A ima mnogo malih Miškovića koji se ne vide ali rade svoj posao.
Vlast je po završetku Građanskog rata u SAD pokušavala da se domgne Rokfelera, druge polovine 19-tog veka, baš kao Al Kaponea treće dekade Dvadesetog veka. Rokfeler je liferovao oružje zaraćenim stranama. No, rezulatat toga je ubistvo jednog od najboljih preedsednika. - Abrahama Linkolna. Dok su Rokfelorovi i danas imperijalna sila američkog kapitala, sa centralnim delom na Manhetnu u Njujorku. Sistem koji počiva na dmokratiji, slobodnim izborima, dok je velika večina glasača neupućena – oni su samo navijači - samo manjina je na dobitku,. A borba traje sve dok se na razgrabi nekada zajednički, a crpi se i državni kapital, što kod nas još uvek traje. Sistem koji počiva na sedam smrtnih grehova, od koji prvi – pohlepa je sociopatološka kategorija – treba dugo vremana da se učvrtsi, jer je u pitanju otimnačina.Doduše ne deluje tako strašno kao diktatura, ta i diktaura proletarijata i Golih Otoka, samo što sada možemo slobodno da kukamo kada nas boli. A boli, jer mnogi će ostati bosi i goli. Ma da za široke mase diktatura je poželjnija jer je efikasnija, čak i takva kakvu je vodio paranočni Staljin.
Prvo, Radulović je pogrešio zato je ispao iz igre, tima, uloge itd. Drugo, dobro je što je svoj blog Ostavke zatvorio, jer je tako dao mogućnost onima koji su ga jednom pozvali, da mogu da ga ponovo popzovu kada se za to steknu uslovi. No, ako ne sedne i analizira u čemu je pogrešio, ne ono što je predložio, ne lekove i šema, to sigurno je ispravno, samo još da nađe subjekat gde to da primeni.
Mogla je Tačekra da pravi takve promene, da zatvori rudnike, da ostanu ljudi ne smo bez posla nego i bez svojih staništa, jer su rudari morali da napuste svoja radnička naselja i traže mesto za da prežive. No to može tako u imperjalnoj Britaniji, čiji vrhovni vladar je kraljevska porodica. A svi koji bi se pobunili bilo im je zaprećeno maostičkiom Kinom i staljinističkom Rusijom. Sada to i tamo neće tako moći, jer se svet promenio.
Ako pobedi Vučić tako kako želi, neka se spemi Radulavić da opet radi, samo da prvo nauči u čemi je pogrešio i da se dogovara sa onima koji vode politiku, tj. sa onima koji zavise od glasača, koj se u zao čas peobrate u štrakače.
milojep milojep 13:59 28.01.2014

Mnogo hteo...mnogo započeo

Pre svega časno,a onda bolno otrežnjujuće.
Ostavka bi trebala biti dostupna široj javnosti.
Olji Bećković zameram što tekst ove ostavke nije imala u emisiji sa Vučićem u nedelju, pa pasus po pasus.
Osećam neku mučninu bespomoćnosti.
zack2jack zack2jack 17:09 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

milojep
Olji Bećković zameram što tekst ove ostavke nije imala u emisiji sa Vučićem u nedelju, pa pasus po pasus.Osećam neku mučninu bespomoćnosti.


..u tom, kao I svim ostalim nastupima Vucica, a narocito njegovih potpredsednika, uvek je SPS bio indirektno apostrofiran kao, kocnicar, ili oni koji usporavaju reforme...
dali76 dali76 20:45 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

E moj Milojep pa Olja je morala nazvati Radulovica da mu otkaze njegovo zakazano gostovanje u Utisku. Imala je vaznije gosta, Vucica,a kako je sama objasnila Radulovicu, njegova prica vise nije relevantna.
Sad ti ocekujes da Olja Beckovic pita Vucica nesto sto njoj samoj nije relevantno.
A drustvo u kome je ona narodna da pametniji uvek popusta, uklesana u kamen istine, Radulovic jeste lud. Na njegovu vlastitu nesrecu, ne nesrecu Radulovica, vec na nesrecu tog i takvog drustva. A osecaj bespomocnosti koji pominjes je njen sastavni gotovo prirodan deo.
Razmisljam kad bi se samo delic te energije koju trosimo na cinizam, sarkazam ili ismejavanje sa ludim Radulovicem , potrosilo na nesto korisno, pozitivno, bilo kakkvu vrstu aktivizma, ali jok, niko nece da ispadne lud u “pametnom” drustvu.
Vec sam jednom ili vise puta napisao, Radulovic je bitan jer on jeste lakmus papir za Vuciceve reforme. On ce ili pokazati da Vucic zeli da nesto menja, ili ce Vucicu skinuti to novo reformsko ruho.
Radulovic je svojeobavio, sad ostaje na publici.

zack2jack zack2jack 20:54 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

dali76
E moj Milojep pa Olja je morala nazvati Radulovica da mu otkaze njegovo zakazano gostovanje u Utisku. Imala je vaznije gosta, Vucica,a kako je sama objasnila Radulovicu, njegova prica vise nije relevantna.


..Sto se tice gostovanja Vucica u Un, ta prica ima vise verzija...

Raduloviceva prica je, sa druge strane, sve relevantnija. Sto se odboj medija prema njemu povecava. Ideja da se javno mnjenje moze tako daljinski kontrolisati I manipulisati, obila se o glavu mnogima do sada. Pa tako moze I Vucicu. Vrlo lako, I vrlo brzo..

Medjutim, glavna negativna kampanja na ovim izborima, vise nece biti usmerena iskljucivo na Djilasa. Sta vise, Radulovic ce na neki nacin biti, jedini relevantan kriticar Vucica I njegovog kabineta.

bolid1 bolid1 21:01 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo


Raduloviceva prica je, sa druge strane, sve relevantnija. Sto se odboj medija prema njemu povecava. Ideja da se javno mnjenje moze tako daljinski kontrolisati I manipulisati, obila se o glavu mnogima do sada. Pa tako moze I Vucicu. Vrlo lako, I vrlo brzo...


Rek'o bi covek da Vucic naucio nekim stvarima, ako ni zbog cega drugog, a ono sto je u poslu tolike godine, kad ono medjutim, nista...

Sve novine i sajtovi pocinju da lice na ono cuveno izdanje Novosti sa dupliranom slikom iz Berana ili odakle vec...jao PPV sto ste lepi, jao PPV sto ste pametni...a, jeste, neki tamo ministar, predlagao neke zakone, dao ostavku, objavio ostavku...ma, nije bitno...da vidimo mi kako je Toma Diploma zidao mostove, a PPV svemoguci uradio 101 stvar danas, naravno, lik PPVa ima se cuvati i negovati!

Nego, kad smo kod Utiska, da ponovim sliku.

dali76 dali76 21:31 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Bojim se da ste momci podcenili Vuciceve marketing sposobnosti i poznavanje vlastitog drustva.
Vecina onih koji vesti ne cekaju na tanjiru u tacno zakazano vreme I na trafikama, vec ih sami traze po netu, nece ovog puta ni glasati za Vucica. Doduse nece direktno posto ce ih podosta glas dati Vucicu neizlaskom na izbore ili crtanjem po listicima.
Naravno, Vucic racuna na apatiju drustva u kome je jedina energija cinizam, sto bi ugrozilo ozbiljne sanse nekoj novoj stranci.
zack2jack zack2jack 22:39 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

dali76
Bojim se da ste momci podcenili Vuciceve marketing sposobnosti i poznavanje vlastitog drustva.Vecina onih koji vesti ne cekaju na tanjiru u tacno zakazano vreme I na trafikama, vec ih sami traze po netu, nece ovog puta ni glasati za Vucica.


..mislim da se pre radi o tome da Vucic, moze, da preceni svoje mogucnosti. Kao sto rekoh, ne bi bio prvi koji je poverovao da moze, daljinski da rukovodi javnim mnjenjem U Srbiji putem medija.

Ovde nije rec o Vucicu. Vec o Radulovicu. Kao nekom ko bi mogao da bude autenticna opozicija. I prakticno jedini relevantni kriticar Vucicevog kabineta.

To je potencijalno ozbiljan igrac. Siguran sam da trenutno u SNSu mnogo vise razmisljaju o tome kako da hendluju pojavu Radulovica, nego sto se bave DSom..

cult cult 22:50 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

To je potencijalno ozbiljan igrac. Siguran sam da trenutno u SNSu mnogo vise razmisljaju o tome kako da hendluju pojavu Radulovica, nego sto se bave DSom..

To može da se vidi po naslovnim stranama svih online medija danas.
Uključujući i kuću čiji je ovaj blog deo.
Eno se Tadić smeška i širi ruke od jutros. I još je bio "breakin news". Kao da je 2008. jebote
Zna Vučić odakle dolazi trenutno jedina opasnost.

Svi drugi iz trenutne opozicije su samo kandidati za nove dačiće u budućoj vučićevoj vladi.
Sad da Vožd ode kod Čede ili Djilasa i kaže "ajd vi na našu izbornu listu", potrčali bi odma.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:04 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Siguran sam da trenutno u SNSu mnogo vise razmisljaju o tome kako da hendluju pojavu Radulovica, nego sto se bave DSom.


Pa i logično.
Ovo što je on napisao u obrazloženju je jače od svih Insajdera do sad.

Da je normalnih medija od ovoga bi se tresla država, ali se bojim da će ipak uspeti da sve to relativizuju.
tsunade tsunade 23:04 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Sad da Vožd ode kod Čede ili Djilasa i kaže "ajd vi na našu izbornu listu", potrčali bi odma.


da ti kažem cult, to bi nekako bilo i pošteno s njihove strane. a bila bi to i hiperrealna slika. jer svi su oni jedna te ista politička misao, ideologija i platforma. svi oni žele da imaju sve glomazniji javni sektor koji od njih zavisi i to postižu kreditima. te kredite neće vraćati oni nego neki drugi, neke buduće generacije.

dinkić je vodio državu kao banku samo mnogo neodgovornije. davao je kredite, čak je poklanjao naše pare uz proviziju njegovim ljudima i partiji. to isto su radili svi ostali.

ds nikad nije iskreno obećavala ekonomske reforme. obećavala je evropu, trt mrt, ljudska prava, pravosudje i ništa od toga nisu uradili. sns je medjutim obećao ekonomske reforme na prošlim izborima i na tome je pobedio. e sad kad je vučić video da će reforme da koštaju sve pa i njega, on je brže bolje od njih odustao. i to je sad objektivan problem. radulović je objektivan problem za vučića.

opet mislim da je radulović nanjušio vučićev bazični kukavičluk i da je procenio da nije to tako strašan protivnik.

pa sad, biće zanimljivo u nastavku igre...
cult cult 23:09 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

pa sad, biće zanimljivo u nastavku igre...


mene recimo zanima glede ove igre u fazi 1
može li internet da pobedi ostale medije
gde je muk level Sloba '93.

Ovakav strah, šta li, je opasan po zdravlje.

Čekaj jebote, pa onomad, kad je exPPV bio ministar informisanja, su ubijali zbog istine.
U čemu je sad problem?
freehand freehand 23:17 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Svi drugi iz trenutne opozicije su samo kandidati za nove dačiće u budućoj vučićevoj vladi.
Sad da Vožd ode kod Čede ili Djilasa i kaže "ajd vi na našu izbornu listu", potrčali bi odma.

Pa da, ali je samo Radulović cupkao u čekaonici od prošlih izbora do Rekonstrukcije. Pa onda od Rekonstrukcije hop! u Vladu do - gle čuda?! - dana raspisvanja izbora?!
tsunade tsunade 23:22 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Čekaj jebote, pa onomad, kad je exPPV bio ministar informisanja, su ubijali zbog istine.
U čemu je sad problem?


da. ja se uzdam u strani faktor. pazi vučiću i dačiću stvarno moram da priznam rešavanje kosovskog statusa i saradnju sa evropom. tako da nadam se da smo ubijanja makar adaktirali
cult cult 23:33 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

tako da nadam se da smo ubijanja makar adaktirali


nadam se.
ali smo zato dobili omiljenog predsednikovog "opozicionara"
*sutrašnji Informer (sl. glasnik sns)
tsunade tsunade 23:38 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

*sutrašnji Informer (sl. glasnik sns)


ne brini. taj isti informer će sutra objaviti i da ds pregovara sa radulovićem što, kako saznajem, nije tačno.
cult cult 23:40 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

tsunade
*sutrašnji Informer (sl. glasnik sns)


ne brini. taj isti informer će sutra objaviti i da ds pregovara sa radulovićem što, kako saznajem, nije tačno.


prepisali iz jučerašnjeg blica.
a_jovicic a_jovicic 23:49 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

cult
*sutrašnji Informer (sl. glasnik sns)

Opaaa ... i Šarić je tu ... pa da ... sa'će Nj.V. P.P.V "odlučno" da odbije njegovu pomoć i nastavi borbu protiv kriminala
freehand freehand 23:51 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

a_jovicic
cult
*sutrašnji Informer (sl. glasnik sns)

Opaaa ... i Šarić je tu ... pa da ... sa'će Nj.V. P.P.V "odlučno" da odbije njegovu pomoć i nastavi borbu protiv kriminala

El to neka epidemija? Prvo Legija, pa Simovići, pa sad Šarić...
Nego meni Šarić deluje najpoštenije: em puca u koga treba, em bar lepo kaže šta traži za uzvrat.
cult cult 23:53 28.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

da odbije njegovu pomoć

naravno.
ali će prvo preko "laufera" ovaj da ispriča sve o političarima Informeru.
Onim neposlušnim.
Jer predizbora kampanja.
laziiprevare laziiprevare 00:07 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Pa da, ali je samo Radulović cupkao u čekaonici od prošlih izbora do Rekonstrukcije. Pa onda od Rekonstrukcije hop! u Vladu do - gle čuda?! - dana raspisvanja izbora?!


Ko si ti da mu sudiš ?
Istorijski maksimum
angie01 angie01 00:20 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Istorijski maksimum


lazica se skroz uklopio za svoje godine,samo jos da nabaci koje kilo i da uvezba ugao i zakrivljenje pod kojim treba da drzi bradu.

laziiprevare
freehand freehand 00:22 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

angie01
Istorijski maksimum


lazica se skroz uklopio za svoje godine,samo jos da nabaci koje kilo i da uvezba ugao i zakrivljenje pod kojim treba da drzi bradu.


A Saša?
Hansel Hansel 00:26 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

A Saša?

Он да следећи пут боље одабере тајминг за оставку (кад већ то на овом блогу нико није поменуо)!
freehand freehand 00:29 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Hansel
A Saša?

Он да следећи пут боље одабере тајминг за оставку (кад већ то на овом блогу нико није поменуо)!

Što misliš da nije dobro odabrao?
angie01 angie01 00:29 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

A Saša?


meni on na ovoj slici deluje k'o da je greska u pitanju.
Hansel Hansel 00:39 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Što misliš da nije dobro odabrao?

Не мислим ја, него било је коментара на другим текстовима да је одабрао да дâ оставку баш кад је постало извесно да се иде на изборе, па сам само на то алудирао.
bladerunner92 bladerunner92 00:45 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

angie01
meni on na ovoj slici deluje k'o da je greska u pitanju.


o jeste greska
racunao on s njima ali ne i oni s njim
freehand freehand 00:47 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

па сам само на то алудирао.

I ja.
laziiprevare laziiprevare 00:47 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

lazica se skroz uklopio za svoje godine
Nisam uspeo sve da stignem da vidim.

A Saša?
Valjamo se u blatu populizma ... kamioni i avioni ... Sve manje bilo ko želi da čuje ozbiljnu argumentaciju ...

Ujedinjenje ili smrt, šefe.

ivana23 ivana23 00:53 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Не мислим ја, него било је коментара на другим текстовима да је одабрао да дâ оставку баш кад је постало извесно да се иде на изборе, па сам само на то алудирао.


Slobodan Radulović podneo je ostavku na mesto ministra privrede dan pre nego što je Srbija zvanično obaveštena da se ide na vanredne izbore jer je shvatio da kabinet Aleksandra Vučića koči reforme. U dugom i dramatičnom tekstu ostavke govori se da je paket mera ekonomske stabilizacije potpuno promašen, ali je ministar privrede, svoj protest što uopšte nije učestvovao u donošenju tih mera, izrazio veoma diskretno: nije prisustvovao sednici vlade. O promašenosti ekonomskih mera javnost je obavestio tek kada je odlučio da izađe iz vlade.

U intervjuima ili autorskim tekstovima, koji su objavljivani i na naslovnoj strani „Politike”, nije pominjao da je ugovor sa „Etihadom” štetan, da je na sednicama vlade prisutan strah, kao i da je Dinkić ostao aktivan deo kabineta prvog potpredsednika vlade. A onda je odlučio da podnese ostavku ili saznao da se vlada svejedno raspušta.
.....


Reformisti u Srbiji
angie01 angie01 00:53 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

lazica


odlucno, a stidljivo i malo nogica u sreh, kao sto poziraju zvezde na red karpetu u minicima,...al uskoro ce i on da spaja ruke vrhovima prstiju.
Goran Vučković Goran Vučković 00:56 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Slobodan Radulović

I Cipiripi i Cipiripi, id čikilidi i lišniki...
angie01 angie01 00:57 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

па сам само на то алудирао.


a sto lazica nije?
Hansel Hansel 00:58 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

freehand
па сам само на то алудирао.

I ja.

Па, што онда питаш?
Hansel Hansel 00:59 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

angie01
па сам само на то алудирао.

a sto lazica nije?

А што мене питаш?
freehand freehand 01:02 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Hansel
freehand
па сам само на то алудирао.

I ja.

Па, што онда питаш?

Volim kad ti to kažeš.
Hansel Hansel 01:04 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Јаоооо...
angie01 angie01 01:09 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

А што мене питаш?


zbog,


па сам само на то алудирао.

laziiprevare laziiprevare 01:16 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

odlucno, a stidljivo i malo nogica u sreh, kao sto poziraju zvezde na red karpetu u minicima
Ovo je moja kuća.
a_jovicic a_jovicic 01:56 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Hansel
A Saša?

Он да следећи пут боље одабере тајминг за оставку (кад већ то на овом блогу нико није поменуо)!

Paaa ... možda se nadao da će Nj.V. P.P.V. ipak da "proguta žabu" i u poslednjem trenutku propusti predlog zakona u Skupštinu a onda da "odoli pritiscima" svojih partijskih drugova i sačuva izborne pare za budžet ... al' hebiga ... "desio se narod" (doteran autobusima) pa je "Vodja" prelomio. Nije to baš bilo mnogo pre ostavke ... cca 48h. Većina bi mnogo duže vagala.
Hansel Hansel 09:30 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

angie01
А што мене питаш?

zbog,
па сам само на то алудирао.Нешто нам се мисаони токови нису поклапали синоћ, 'ај' да пробамо после проспаване ноћи...

Дакле, о Лази нисам уопште причао, а ако треба -- могу.

П.С. Том опаском нисам коментарисао чак ни Радуловића.
angie01 angie01 10:11 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Дакле


'ajd da probam ja u migrenoznom izdanju,...elem ti i free ste nesto nagovestili da ste primetili kako se sasi neverovatno uklopio potez sa predstojecim izborima-ako sam vas dobro shvatila- u istom nizu, ili barem tu negde okolo:), free meni replicira pitanjem na moju opservaciju o lazici, sa malom dozom ironije, a sale?, kako sam ga shvatila, pa zar nije i nas kolega bloger tunegdekaoilaza- na sta se ja opet nadovezujem na tvoje aludiranje, pa ako su iz iste price, sto nije i laza iskoristio trenutak momenta da abdicira u korist svoje savesti, ili cega god vec.-e, ako je sad jasnije?
angie01 angie01 10:15 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Ovo je moja kuća.

zivio sam tu
ovo je moja draga volio sam nju
ono je covjek neki sto mi uze sve
skitnice cekajte me, ja nemam gdje


...mis'is da promeni miljacku u repertoaru?
Hansel Hansel 11:21 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

angie01
-e, ako je sad jasnije?

Јесте, да није било јасно!

Нисам ја уопште подсећао на Радуловићев тајминг, него на коментаторе којима је на неком од претходних текстова то сметало. Нисам анализирао ко је тада то помињао и шта сада мисли о Радуловићу, али некако је то тамо било скоро акламативно, а сада је скоро акламативно (било бар) одушевљавање овим образложењем оставке.

Све у свему, увек апелујем на дозу суздржаности.
angie01 angie01 11:33 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo


Све у свему, увек апелујем на дозу суздржаности.


ne mozes Hansel, bas uvek i u svemu, negde moras i spontano da se prepustis afektu:)
Hansel Hansel 11:50 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Их, па нисам ја прорачунат увек и у свему.
milojep milojep 11:56 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

dali76
E moj Milojep pa Olja je morala nazvati Radulovica da mu otkaze njegovo zakazano gostovanje u Utisku. Imala je vaznije gosta, Vucica,a kako je sama objasnila Radulovicu, njegova prica vise nije relevantna.


Nisam znao za ovo! E Bećkovićka Bećkovićka...
urbana_gerila urbana_gerila 12:39 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

angie01
'ajd da probam ja u migrenoznom izdanju

zivio sam tu
ovo je moja draga volio sam nju
ono je covjek neki sto mi uze sve
skitnice cekajte me, ja nemam gdje


sestro, brate, zar ne bi bilo humanije da popiješ neki lekić?
angie01 angie01 12:51 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

zar ne bi bilo humanije


sto se ljutis, kad premijer voli da peva, a vec je dosadio sa onom jedno te istom pjasmicom, pa se ja samo nadovezala, jer mu se uklapa u repertoar:)

...fali samo slika, acika na pendzeru.
laziiprevare laziiprevare 15:30 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Sinoć kada sam prošao mojom starom ulicom…angie01

...fali samo slika, acika na pendzeru.


angie01
angie01 angie01 16:04 29.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

Sinoć kada sam prošao mojom starom ulicom…


:)))))))))))))),..sam rekla,...pa urbani, sreco, zvuci blesavo, al radi.


ps. laziiprevare,..ove cige su dr za PR!
urbana_gerila urbana_gerila 09:21 30.01.2014

Re: Mnogo hteo...mnogo započeo

angie01

:)))))))))))))),..sam rekla,...pa urbani, sreco, zvuci blesavo, al radi.


ama, totiikaem, ne prizivaj.
alselone alselone 14:01 28.01.2014

Od kurcica do Radulovica?

Zebnja mi srce mori - da li prestati biti kurcocrtac i ponovo glasati. Ovaj covek je najblizi tome da dobije moj glas.
tsunade tsunade 14:05 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

Zebnja mi srce mori - da li prestati biti kurcocrtac i ponovo glasati. Ovaj covek je najblizi da dobije moj glas.


tako i ja. ako se kandiduje glasaću. to je najmanje što za sebe mogu da učinim.
zovitemegrunf zovitemegrunf 14:05 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

alselone
Zebnja mi srce mori - da li prestati biti kurcocrtac i ponovo glasati. Ovaj covek je najblizi da dobije moj glas.Aj' da vidimo sa kime ce se udruziti. Sto se samog teksta ostavke tice: Svaka cast!
Krugolina Borup Krugolina Borup 14:07 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

ako se kandiduje glasaću.


Ako se ne kandiduje, dopisaću...
sima2000 sima2000 14:08 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

Ovaj covek je najblizi tome da dobije moj glas.


Radulovićev karakter i stil delanja ne odgovaraju senzibilitetu prosečnog srpskog homopolitikusa. Nema te stranke koja će da ga stavi na listu.
A da pravi sam stranku - ne može, jer nema šta da ponudi članstvu.
alselone alselone 14:10 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

Aj' da vidimo sa kime ce se udruziti.


Tako je. Ovo je jednako vazno.

Ali, postoji jedan problem. Plasim se da ce zbog kretenskog zakona o politickim partijama koji je DS napravio da bi sprecio bilo kakvu konkurenciju idealnoj politickoj mocvari za koju su verovali da su je napravili Radulovic morati napraviti pakt sa nekim od djavola.
Krugolina Borup Krugolina Borup 14:11 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

A da pravi sam stranku - ne može, jer nema šta da ponudi članstvu.


Ne treba da pravi svoju stranku - nije on političar, i ne treba ni da bude.
Ali na ovim izborima treba naći načina da se političarima da do znanja da plebs stoji iza ovog čoveka i onoga što želi da uradi.
sima2000 sima2000 14:25 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

do znanja da plebs stoji iza ovog čoveka i onoga što želi da uradi.


Mislim da je plebs prilično polarizovan.

Država je najveći poslodavac u zemlji. 3 miliona ljudi je egzistencijalno zavisno od države (700 hiljada zaposlenih + njihove porodice). Mislim da oni očima ne mogu da vide Radulovića.

Sa druge strane imamo 3 miliona onih koji rade kod privatnika, primaju 25000 na crno i 15000 na belo, imaju nedelju dana godišnjeg odmora, 6 radnih dana nedeljno i ne smeju da ostanu u drugom stanju.


bolid1 bolid1 14:48 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?


Ali na ovim izborima treba naći načina da se političarima da do znanja da plebs stoji iza ovog čoveka i onoga što želi da uradi.


Kakvi, ja placem vec dve nedelje gledajuci kako se iskreni levicari u mom okruzenju busaju kontra zakona o radu i razapinju Radulovica na krst, nabijaju na kolac i ostalo...jebote, polutkari, revolucionarna omladina, korumpirani direktori i PPV na istom poslu...nije li to divno?!
Hansel Hansel 14:50 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

tako i ja. ako se kandiduje glasaću. to je najmanje što za sebe mogu da učinim.

У сваком случају да се изађе на изборе. Да се макар подигне праг, што неко рече, за цензус... на пример -- Динкићу.

А Радуловић би можда могао као ГГ? Не знам какви су ту услови...
tsunade tsunade 14:50 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

Mislim da je plebs prilično polarizovan.


mislim da, ako se brzopotezno organizuje pred ove izbore ima dobre šanse da predje cenzus.

moj muž, veliki cinik kao i mnogi na ovom blogu, kaže da se ložim ko hepo kockica i da ja i dve hiljade mojih istomišljenika na društvenim mrežama živimo u paralelnom svetu koji sa srbijom nema nikakve veze.

e sad videćemo ko će biti u pravu. ja ću naravno nastaviti da se ložim. a on će naravno nastaviti da me ladi.
alselone alselone 14:52 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

Динкићу


Idem danas posle posla da zapalim svecu. Nadam se da ce ovo biti ti THE izbori.
tsunade tsunade 14:53 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

У сваком случају да се изађе на изборе. Да се макар подигне праг, што неко рече, за цензус... на пример -- Динкићу.


ja sam napisala da sam za bojkot izbora. ako izadje manje od 50 odsto onda vučić gubi politički legitimitet. ali ako radulović izadje na izbore, ne mogu da glasam jer sam se javno deklarisala da sam za taj politički pravac koji on zagovara.
tadejus tadejus 14:56 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

tsunade
У сваком случају да се изађе на изборе. Да се макар подигне праг, што неко рече, за цензус... на пример -- Динкићу.


ja sam napisala da sam za bojkot izbora. ako izadje manje od 50 odsto onda vučić gubi politički legitimitet. ali ako radulović izadje na izbore, ne mogu da glasam jer sam se javno deklarisala da sam za taj politički pravac koji on zagovara.


ne znam sta ti to znaci gubi legitimitet?
kome je jos do legitimiteta stalo, a i koji ce mu..
pa eu parlement nikad legitimitet nije imao pa mu ne smeta ni da zivi, a ni bogami da raste
arcins arcins 14:57 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

alselone
Динкићу


Idem danas posle posla da zapalim svecu. Nadam se da ce ovo biti ti THE izbori.Dinkic je novi Radulovic u sledecoj postavci PPV-a, zivi bili pa videli.
Hansel Hansel 15:09 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

tsunade
ja sam napisala da sam za bojkot izbora. ako izadje manje od 50 odsto onda vučić gubi politički legitimitet.

Не капирам, малопре си написала:

tako i ja. ako se kandiduje glasaću. to je najmanje što za sebe mogu da učinim.


А не разумем ни ово:
ali ako radulović izadje na izbore, ne mogu da glasam jer sam se javno deklarisala da sam za taj politički pravac koji on zagovara.

tsunade tsunade 15:16 28.01.2014

Re: Od kurcica do Radulovica?

не разумем


e ovako, pre ovih najnovijih obrta i jasnog signala da će radulović da se kandiduje, nisam videla nikakav smisao izlaska na ove izbore sem BOJKOTA. znači jedini politički cilj koji bi po meni imao nekog smisla je da se obori ukupna izlaznost, da vučić dobije 45 procenata od 45 procenata izašlih i da mu onda trljaš nos i pokušavaš da ga bušiš na temu legitimiteta.

sad pošto se polako formira nova politička opcija i pošto se evidentno ide na to da ta politička opcija sa radulovićem ipak hoće da izadje na ove izbore, ja ne mogu da se držim te svoje teorije legitimiteta i bojkota nego sam promenila mišljenje i glasaću.

ni sama nisam pametna šta je od ove dve opcije pametnije učiniti.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana