Zalaganje potpredsednika Đ.

Goran Miletic RSS / 26.02.2008. u 15:51

bivši bloger
bivši bloger
“Gorane, zašto toliko kritikuješ Tadića i DS. Bez njih neće BITI moguće da se napravi nijedna proevropska Vlada. Oni su u veoma teškoj poziciji.“

„Oni su već ina jedne Vlade koja je počela kao proevropska, Tadić je pobedio zbog percepcije građana da je on više „Evropa“ nego njegov protivnik, dok DS u Vladi ima pola ministarskih mesta, a sa G17+ mnogo više od polovine. By the way, nikada ne kritikujem njih, već ono što govore/rade/ne rade. I Đinđića tj. njegovu Vladu sam kritikovao, ali se tada na kritike reagovalo mnogo drugačije i bilo je dosta državnih službenika koji su pokušavali da poprave stvari iz svog domena.“

Nisam jutros bio u Beogradu, pa nisam slušao „Kažiprst“. Ako je sudeći po kratkoj vesti na sajtu, Božidar Đelić, nesuđeni Predsednik Vlade i suđeni potpredsednik treba zaista da se vrati bankarstvu.

Naime, on nam je objasnio da ćemo „preispitati odnose“ sa državama koje priznaju Kosovo i rekao da će se Vlada boriti da Kosovo ne bude primljeno u nijednu međunarodnu organizaciju. Za mene je ovo prilično jasno. Moguće su nijanse, ali shvatam šta hoće. Ne vidim poentu i ne vidim koji je dobitak Srbije u takvim akcijama, al ajde... Ipak mi je jasno šta će uraditi.

Na drugoj strani, posle nedelje u kojoj je pritisak na medije, novinare, nevladine organizacije, pojedine političke partije i ostale dostigao nivo koji je bio za vreme Miloševića (ako ne veći, onda opasniji), gospodin Đelić je rekao (ako je sudeći po ovoj kratkoj vesti) da će se „ZALOŽITI u Vladi Srbije da oni koji prete medijima budu pronađeni i kažnjeni“. Pošto sam više puta pročitao formulaciju, setio sam se da se i Predsednik Tadić isto tako pojavio kod Dejana Anastasijevića i sa zabrinutom facom mu rekao da će se „ZALOŽITI“ da se atentatori pronađu. Umesto ZALAGANJA da se pronađu počinioci, dobili smo hiljade malih novih počinilaca koji su ZALOŽILI ambasade. Jednostavno i efikasno.

Što se tiče Evrope i evropskih integracija, potpredsednik Đelić se očito u „Kažiprstu“ ponašao kao da je na nekoj od hemijskih supstanci koja u Srbiji košta nekoliko evra. Neke od tih supstanci (sleng: speed) imaju takvo dejstvo da realnost vidiš iskrivljeno, ali da se osetiš da si pun energije i hoćeš da skačeš, igraš, imaš sex itd. Anyway, u slučaju gospodina Đelića, vidljivo je da govoro o evropskim integracijama kao da se ama baš ništa proteklih dana nije promenilo. Pun je energije za integracije, zanemarujući stvarnost.On je saopštio kako se eto sprema za pregovore o vizama, kako je upravo danas tehnička ekipa Evropske Komisije koja pregovara o transportu i energiji, a kao šlag na tortu nabrojao nam je i pet prioriteta Vlade. Pored Kosova i EU, tu su i saradnja sa Hagom, borba protiv korupcije i poboljšanje životnog standarda. Gospodin Đelić kao da nije OBAVEŠTEN da su mnogi koncerti i sportski događaji bili otkazani proteklih dana (takav trend još uvek postoji), da je RTS skidala sve američke i filmove iz pojedinih EU zemalja, da po gradu razbijaju ambasade i druge firme samo zato što postoji percepcija da su iz EU, a da njegovi koalicioni partneri uporno ponavljaju da nema ni govora o EU. Da zaključimo, anti-EU je odavno iz puke retorike prešlo u akciju.

Štaviše, predstavnici Evropske Komisije su i sami sa žaljenjem konstatovali da u narednom periodu neće biti pomaka u odnosima Srbije i EU. U narednih nedeljama i mesecima, gotovo sve zemlje EU će priznati Kosovo.Tačno je da to NE MORA biti uslov za Sporazum o stabilizaciji i asocijaciji, ali će tema priznanja nove države svakako doći na dnevni red.

U takvom non-EU okruženju, voleo bih kada bi nas potpredsednik Đelić obavestio malo konkretnije o rezultatima svog ZALAGANJA glede napada na medije (nevladine organizacije je valjda zaboravio) i o konkretnim merama, makar onoliko konkretno koliko je govorio o Kosovu.

Atačmenti



Komentari (90)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zoricag zoricag 16:22 26.02.2008

nisam uspeo da slušam „Kažiprst"

Kaziprst je bio tuzan.

Najgore je kad vidis pred sobom coveka koji nema ni mrvu obicne ljudske hrabrosti. Ne zameram mu ja nedostatak hrabrosti u borbi za prioritete koji sam videla u ovoj emisiji, ja mu zameram na nedostatku hrabrosti da saopsti da neki prioriteti vise ne vaze.

Sto kazu: nije sto me laze, nego sto misli da mu verujem
Dubravka Bozinovic Dubravka Bozinovic 17:28 26.02.2008

Re: nisam uspeo da slušam „Kažiprst"

Ja sam uspela da cujem "Kaziprst", ali bogami i da sinoc gledam "Poligraf". Sve bolje od boljega: sa vizionarima poput smesno-tugaljivog Djelica, njegovog saborca, jos smesno-tugaljivijeg Jeremica - a pod mudrim rukovodstvom Borisa "ja-kao-predsednik-Srbije" Tadica i njegovog ortaka i sefa Vojislava "Kosovo-je-Srbija" Kostunice - ova zemlja nema potrebe da bude zabrinuta za svoju buducnost! Jos kad nam stige gas...
NoSurrender NoSurrender 21:50 27.02.2008

Re: nisam uspeo da slušam „Kažiprst"

Sve bolje od boljega: sa vizionarima poput smesno-tugaljivog Djelica, njegovog saborca, jos smesno-tugaljivijeg Jeremica -

Djelic&Jeremic predstavljaju samo jedan smesno-tuzni tandem beskocmenjaka koji se,ne znam kakvom igrom sudbine , nasao u poziciji da odlucuje o nasim zivotima.
Otprilike kao da nam najodgovornije funkcije u drzavi vode Miki Maus i Sundjer Bob Kockalone (svaka slicnost je namerna).
nikson nikson 16:28 26.02.2008

,,,

dobro i u cemu se sastoji kritika na djelica?
jagru1 jagru1 17:59 26.02.2008

Re: ,,,

U cemu se sastoji kritika ???
Pa ne znam odakle bih počela, toliko toga je bilo jadno i bedno da sam se prosto postidela dok sam ga slušala.
Evo, na primer spominjao je mogučnost i izglednost ujedinjavana Kipra , valjda da bi nam ilustrovao rezultate njihove dugogodišnje borbe za povratak teritorije. Ne verujem da je neobavešten, sigurna sam da NAMERNO OBMANJUJE neupućene . Ne mogu da verujem da on ne zna da je od odcepljenja severnog dela Kipra ( desilo se pre 36 god ) samo JEDNA zemlja priznala Kipar - Turska, naravno . Zašto onda ovo uošte pominje kad nema veze sa ovom situacijom???
Nenad M. Nenad M. 18:14 26.02.2008

Re: ,,,

poput smesno-tugaljivog Djelica, njegovog saborca, jos smesno-tugaljivijeg Jeremica - a pod mudrim rukovodstvom Borisa "ja-kao-predsednik-


pa preslusaj Kaziprst ako mozes do kraja, sve sama laz do lazi
nikson nikson 18:39 26.02.2008

Re: ,,,

Evo, na primer spominjao je mogučnost i izglednost ujedinjavana Kipra


pa dobro, ako je to ono glavno onda stvarno ja mu belezim jedinicu iz poznavanja kiparskih prilika. ima li nesto drugo?
jagru1 jagru1 18:52 26.02.2008

Re: ,,,

A ja mu beležim jedinicu zbog SVESNOG OBMANJIVANJA građana Srbije u pokušaju da ih ohrabri na "dugogodišnju borbu za povratak Kosova " zloupotrebom neadekvatnih primera .Sigurna sam da VICEPREMIJER bolje poznaje kiparske prilike od mene.
Ako to nije dovoljno za kritiku VICE PREMIJERA ,šta onda reči za njegov odgovor na pitanje : ko komanduje policijom u odsustvu ministra Jočića . Ako niste čuli , VICEPREMIJER je odgovorio da NE ZNA (????????)
JJ Beba JJ Beba 19:07 26.02.2008

Re: ,,,

ima li nesto drugo?

niksone nema ništa što bi se moglo uputiti đeliću kao kritika,
sve je ok.
dovoljno je njemu i svim drugima iz DSa okrenuti leđa kad ih i ako ih slučajno sretnemo.
mnogo su brate ružni. pogotovo iznutra
besmisleno je trošti vreme i reči na njih.
totalni bojkot, ignoracija
treba imati posla samo sa ljudima
JJ Beba JJ Beba 19:11 26.02.2008

Re: ,,,

...
sentinel26 sentinel26 20:09 26.02.2008

Re: ,,,

A tek što je "pokazao" poznavanje medjunarodnih odnosa i o budućem ruskom vetu u UN da se ne primi Kosovo nikada !

Postoji procenat (i broj) zemalja (članica UN) koje treba da priznaju neku državu, poslije kojega ta država automatski postaje članica UN i niko ne može da blokira njezin prijem.
Čini mi se da ta brojka sada iznosi 162. Naravno da glasanjem može i ranije da bude primljena.
Poslije toga adios amigos !
Ne vjerujem da je to gosn Boži bilo nepoznato, njega su samo ubijedili da smo mi slijepi, gluvi i nepismeni.
Dolybell Dolybell 19:47 27.02.2008

Re: ,,,

sve sama laz do lazi


Samardžić to zove uplo golo
Treger Treger 00:38 29.02.2008

Re: ,,,

Nenad M.
poput smesno-tugaljivog Djelica, njegovog saborca, jos smesno-tugaljivijeg Jeremica - a pod mudrim rukovodstvom Borisa "ja-kao-predsednik-pa preslusaj Kaziprst ako mozes do kraja, sve sama laz do lazi

Vi ste Nenade baš preterali hoćete reći da nije istina sedeće:
1. Emisija se zove Kažiprst
2. Novinarka je Danica V.
3. Gost je Božidar
4. Bilo je na radiju i na Televiziji B92.
Kao što vidite ima tu i istine nije sve crno - belo.
stephen dedalus stephen dedalus 16:30 26.02.2008

dobra je ova fotografija

gospodina djelica. da li je on to glasao za najbolju jugoslovensku seriju svih vremena?

hajde da i mi glasamo: ko je najveci dobitnik poslednjih dogaodjaja? kandidati su vi, ja i ratko mladic. dobitnik je: ratko, srce nase! ko vise pominje djenerala, pesnika za decu radovana, o goranu hadzicu da i ne govorimo.
anagard anagard 16:30 26.02.2008

(ZA) LAGANJE

Boža, nekada retorički " mungos", počeo je da govori "vojislavizmima".
Vojislavizam u govoru označava, nerazumljivu mešavinu reči, koja se izgovara u cilju neizgovaranja ničega. Usporenost misli i ideja mora biti dovedena do imbecilizma, uz to se obavezno primenjuju nesinhronizovani pokreti iz sveta primata.
Tako je Boža, jutros prosuo gomilu nekakvih nepovezanih reči, sve drhteći dali ga tvorac vojislavizma gleda, te dali je ovaj novi pravac, u verbalnoj artikulaciji misli, dobro savladao. Ja sam više nego sigurna, da je premijer zadovoljan, jutrošnjim nastupom svoga dvojnika, pardon zamenika.
Exitus Letalis Exitus Letalis 20:07 26.02.2008

Re: (ZA) LAGANJE

anagard
Boža, nekada retorički " mungos", počeo je da govori "vojislavizmima".
Vojislavizam u govoru označava, nerazumljivu mešavinu reči, koja se izgovara u cilju neizgovaranja ničega. Usporenost misli i ideja mora biti dovedena do imbecilizma, uz to se obavezno primenjuju nesinhronizovani pokreti iz sveta primata.
Tako je Boža, jutros prosuo gomilu nekakvih nepovezanih reči, sve drhteći dali ga tvorac vojislavizma gleda, te dali je ovaj novi pravac, u verbalnoj artikulaciji misli, dobro savladao. Ja sam više nego sigurna, da je premijer zadovoljan, jutrošnjim nastupom svoga dvojnika, pardon zamenika.


što bi rekli advokati - dugačko i nejasno.
emanuelo emanuelo 16:35 26.02.2008

Ubi Boze!!!

Hm... cini mi se da je vecina od "onih gore" na nekoj hemijskoj supstanci sve vide iskrivljeno. Sve je lepo i divno. A stvarnost ?! Ma koja stvarnost... ako oni tvrde i (nazalost neke) ubedjuju da je za dobrobit svih prekinuti saradnju sa vecinom velikih zemalja i ujedno (shatro) rade na olaksicama viznog rezima ocigledno je da su na nechemu! Ko koga ovde vuce za nos?! Jel` ovo neko novo zabaviste? ciju igru ja ocigledno nisam dovoljno pametan da razumem.
I ta bliskost sa Rusijom... bice blisko dok ne pokupe niseve, epseve i statijaznam. Ako se toliko uzdize saradnja sa rusima zasto nam ne isporuce gospodu sa Interpol-ovih poternica?! Mislim da znate na koje mislim.
Solomon Solomon 16:40 26.02.2008

Mozda potpuno nevezano...

... ali... Da li se to samo meni cini ili zaista ektremni nacionalizam prouzrokuje govorne mane ?
Sheshelj ne ume da kaze 'R', a ni Vucic nije u pocetku ... pa je onda naucio. Ili je mozda znao sve vreme pa se samo solidarisao sa svojim idolom Vojvodom ?
Ali evo ga i ovaj mali sa sajta Srpski Nacionalisti. Ni on ne zna da kaze "R".
Troje njih, istih uverenja, iste govorne mane. Tesko da je slucajno.
Ima li neki Logoped ili Lingvista da mi objasni ovaj fenomen ?

cecas cecas 16:48 26.02.2008

Re: Mozda potpuno nevezano...

To ti je sto je jeres izgovoriti prvo slovo imena boga Rusa !
miraf miraf 16:52 26.02.2008

Re: Mozda potpuno nevezano...

To sam i ja primetila.Sigurno ima neke veze. :)
Solomon Solomon 17:13 26.02.2008

Re: Mozda potpuno nevezano...

Na prvi pogled moze se reci da pomenuta gospoda svojom izazivackom retorikom zele da odvrate paznju od svoje govorne mane.
Sta vise, ta specificna govorna mana (problem izgovora "kotrljajuceg R" ima efekat da osobu cini komicno detinjastom. U hyper-muzevnoj sredini, ovakva mana je prilicno 'kastrirajuca'.
Elem, hyper-nacionalisticki, hyper-muzevni stav zauzimaju da bi kompenzovali ovaj 'nedostatak'.
Ovo je neka moguca psiholoska pozadina i objasnjenje. Dakle verbalna frustracija ispoljena politickom opredeljenju. Jedna nesposobnost prouzrokuje drugu.
Ali mene zanima, da li mozda postoji neka striktna neuroloska pozadina koja ove dve nesposobnosti povezuje.
Da li je sve to fizicki a ne psihicki povezano u glavi.
Ovo je super tema za disertacije ; ))))
man ray loves me man ray loves me 17:52 26.02.2008

Re: Mozda potpuno nevezano...

U hyper-muzevnoj sredini, ovakva mana je prilicno 'kastrirajuca'.

ni mira markovic nije znala da kaze r.
anagard anagard 18:03 26.02.2008

Re: Mozda potpuno nevezano...

Djole Balašević, ima nešto na temu tipova koji ne govore "R"
Solomon Solomon 18:22 26.02.2008

Re: Mozda potpuno nevezano...

E sad, najveca potvrda teoriji bi bila kada bi uspeli naci osobu koja je pravilno izgovarala slovo "R", pa zatim izgubila tu sposobnost posto se unela u ekstremizam i nacionalizam.
Zapravo bi time dokazali da je ektremizam jedna regresivna sila, kako za drustvo tako i za pojedinca.
Elem, onda bi se moglo tvrditi da, s dovoljno vremena, Sheshelj bi eventualno retardirao do stadijuma neardentalca. Devolucija putem sputavanja sopstvenog razuma.
Dolybell Dolybell 19:50 27.02.2008

Re: Mozda potpuno nevezano...

koja je pravilno izgovarala slovo "R",


Govovna mana nije jedina mana, uvek postoji još neka,
govovna se jedino da videti tj. čuti.
Dolybell Dolybell 19:57 27.02.2008

Re: Mozda potpuno nevezano...

Govovna mana nije jedina mana, uvek postoji još neka,
govovna se jedino da videti tj. čuti.


Zabovavih, takve mane vađaju vazne vste kopleksivanosti.
Kao sto postoji neuobičajena ambicija kod kvatkonogih ljudi,
tj. nepvopovcijalno gvađenih i malih ljudi - mogu bi jako jako
opasni (npr. Napoleon, on mi pada na pamet trenutno)
Nebojsa Jovanovic Nebojsa Jovanovic 17:04 26.02.2008

Friskije i od Kaziprsta

Potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da je od 2002. do prošle godine u Srbiji prepolovljena stopa siromaštva u Srbiji.

Đelić je, na debati pod nazivom "Stateški pravci ruralnog razvoja u Srbiji", rekao da sada oko 450.000 ljudi u Srbiji živi ispod granice siromaštva, dok ih je 2002. godine bilo oko 950.000.

On je dodao da, međutim, niko ne može biti zadovoljan zbog činjenice da pola miliona ljudi živi ispod granice siromaštva, a da veliki broj građana Srbije nije puno iznad te granice.

Đelić je naglasio da bilo kakva izolacija i remećenje privrednog razvoja i javnih finansija u Srbiji može dovesti do ponovnog povaćanja stope siromaštva.

On je izjavio da se planira izrade nove Strategije za smanjenje siromaštva koje će predvideti planove za narednih pet godina, kako bi siromaštvo bilo suzbijeno.

Prema rečima Đelića, vlada Srbije je već usvojila Nacionalnu strategiju ruralnog razvoja i Program podrške ruralnom razvoju u Srbiji.

Đelić je precizirao da je program podrške ruralnom razvoju osnov za korišnjene novca iz fondova EU.

"Naše približavanje EU će omogućiti da se, u momentu dobijanja statusa kandidata, koje očekujemo do kraja ove godine, kvalifikujemo za strukturne fondove", izjavio je Đelić.

On je najavio da će vlada Srbije raditi na razvoju neprivrednih delatnosti u ruralnim sredinama, poboljšanju uslova života na selu, podizanju konkurentnosti u Srbiji i unapređenju životne sredine.
mariopan mariopan 17:31 26.02.2008

Re: Friskije i od Kaziprsta

Boza bio bloger? Znala sam da ima neki fazon u vezi blogera samo nikako da ukapiram, pa jel ovde vedzbao da bude ministar i potprdsednik neznmatijacega? Pa onda i mi svi imamo neku sansu?Jeeeeee, verujem onda da cemo i mi dobiti priliku da malo upropastimo nesto kada vec trpimo da znamo da smo za to sami krivi. Bice nam lakse.

Ovo najvise kazem zbog one tvrdnje da je prepolovljen stepen siromastva u Srbiji, to pokazuje da on ne zna sta je to uopste i kada koristi termin " neki su malo iznad te granice" opet ne zna sta govori i koliko je to zaista ljudi. Mislim da je to najhitnije da se resava jer izgledi za socijalne nemire su veliki ali on toga nije svestan. Pa sit gladnom nikad nije verovao ali te site i ne treba stavljati ni da govore o tome a ne da resavaju. Drzala bih sve njih gladne bar nedelju dana pre nego sto bih njihovo " misljenje" pustila u javnost. Ovako dok nam poslanici jedu u Skupstinskom restoranu koji njih kosta kao sirotinjska kujna, mogu i da kazu da je narod sit i da nista nije skupo, da nam je standard odlican ( kakav je bio) a bio je bolji koliko ja pamtim, poslednji put je to bilo za Titovog vremena. Dokle da cekamo jos?
doktorka doktorka 17:41 26.02.2008

ja se zaista cudim

onima koji veruju da ce se tadic ograditi od politike kostunice . i da hoce , ne moze jer u svim aferama do danas , zakljucno sa prodajom NIS-a - umesani su podjednako i ds i dss-ns i g17+ i sps i srs. pa molim vas , ko bi tu koga hapsio , recimo i da se napravi koalicija ldp-ds-g17+ i da ista dodje na vlast? ko bi dozvolio da se ispitaju sve te afere , ko bi dozvolio da se ispita politicka pozadina ubistva zorana djindjica, pa ubistvo vojnika u kasarni i da ne nabrajam ? na kraju krajeva, zar vam nije jasno da je srbija drzava miskovica i putina. sreca josh nije legitimna, pa neke sanse i imamo da se spasimo , ali samo ukoliko se uozbiljimo i shvatimo da od tadiceve ds i dinkiceve G17+ nema vajde.
clean coal clean coal 17:33 26.02.2008

Glede

Glede ovog teksta.
Dajem 10 evra onome ko pronadje bar jedan tekst autora GM u kome nije upotrebio rec "glede".
anagard anagard 17:54 26.02.2008

Re: Glede

Pobogu čoveče, a ,zbog čega je to bitno?
jesen jesen 18:04 26.02.2008

Re: Glede

...kako se prevodi na srpski "glede"? evre si ustedeo garant...:)
Nebojsa Jovanovic Nebojsa Jovanovic 18:10 26.02.2008

Re: Glede

jesen
...kako se prevodi na srpski "glede"?


srspki je apropo, prema crkvenoslavenskom "a propos"
Nebojsa Jovanovic Nebojsa Jovanovic 18:14 26.02.2008

Re: Glede

Nebojsa Jovanovic

jesen...kako se prevodi na srpski "glede"? srspki je apropo, prema crkvenoslavenskom "a propos"


edit: po Vuku moze i "vizavi", od "vis-a-vis"...
jesen jesen 18:24 26.02.2008

Re: Glede

hvala na iscrpnom objasnjenju...
Exitus Letalis Exitus Letalis 20:12 26.02.2008

Re: Glede

Nebojsa Jovanovic
Nebojsa Jovanovic

jesen...kako se prevodi na srpski "glede"? srspki je apropo, prema crkvenoslavenskom "a propos"


edit: po Vuku moze i "vizavi", od "vis-a-vis"...


a može i čerez:)))
Dolybell Dolybell 19:59 27.02.2008

Re: Glede

edit: po Vuku moze i "vizavi", od "vis-a-vis"..


a može i : kad smo već kod toga, kad već o tome govorim,....
marta l marta l 18:02 26.02.2008

kriticar

Gorane, zašto toliko kritikuješ Tadića i DS. Bez njih neće BITI moguće da se napravi nijedna proevropska Vlada. Oni su u veoma teškoj poziciji.“
„Oni su već ina jedne Vlade koja je počela kao proevropska, Tadić je pobedio zbog percepcije građana da je on više „Evropa“ nego njegov protivnik, dok DS u Vladi ima pola ministarskih mesta, a sa G17+ mnogo više od polovine. By the way, nikada ne kritikujem njih, već ono što govore/rade/ne rade. I Đinđića tj. njegovu Vladu sam kritikovao, ali se tada na kritike reagovalo mnogo drugačije i bilo je dosta državnih službenika koji su pokušavali da poprave stvari iz svog domena.“


Aleksandar Serdar je danas mnogo vise ucinio za Srbiju. razmislite o tome, samokriticki.
На Коларцу свечано отварање Националне концертне сезоне, пројекта којим је засад обухваћено 16 градова у Србији
Nenad M. Nenad M. 18:16 26.02.2008

Re: kriticar

marta l
Gorane, zašto toliko kritikuješ Tadića i DS. Bez njih neće BITI moguće da se napravi nijedna proevropska Vlada. Oni su u veoma teškoj poziciji.“
„Oni su već ina jedne Vlade koja je počela kao proevropska, Tadić je pobedio zbog percepcije građana da je on više „Evropa“ nego njegov protivnik, dok DS u Vladi ima pola ministarskih mesta, a sa G17+ mnogo više od polovine. By the way, nikada ne kritikujem njih, već ono što govore/rade/ne rade. I Đinđića tj. njegovu Vladu sam kritikovao, ali se tada na kritike reagovalo mnogo drugačije i bilo je dosta državnih službenika koji su pokušavali da poprave stvari iz svog domena.“


Aleksandar Serdar je danas mnogo vise ucinio za Srbiju. razmislite o tome, samokriticki.
На Коларцу свечано отварање Националне концертне сезоне, пројекта којим је засад обухваћено 16 градова у Србији


kako si samo inteligentno poentirala, nema sta
Nenad M. Nenad M. 18:17 26.02.2008

Kaziprst sa Djelicem

ivana23 ivana23 18:24 26.02.2008

Re: Kaziprst sa Djelicem

jananderson jananderson 20:05 26.02.2008

Re: Kaziprst sa Djelicem

ivana23

Ne radi mi you tube dobro. Jel boza rece da kostunicina izjava nije stav vlade?
Nenad M. Nenad M. 18:22 26.02.2008

Zivkovic bio juce u Kaziprstu

evo i te emisije; obavezno slusati posle Djelica kao antidepresiv

[url=http://www3.b92.net/mp3/Kaziprst-2008-02-25-09-30.mp3][/url]


doktorka doktorka 18:27 26.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

Nenad M.
evo i te emisije; obavezno slusati posle Djelica kao antidepresiv [url=http://www3.b92.net/mp3/Kaziprst-2008-02-25-09-30.mp3][/url]

jedini spas za ds je izbaciti tadica iz stranke i vratiti zivkovica.
Nenad M. Nenad M. 19:50 26.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

doktorka
Nenad M.
evo i te emisije; obavezno slusati posle Djelica kao antidepresiv [url=http://www3.b92.net/mp3/Kaziprst-2008-02-25-09-30.mp3][/url]

jedini spas za ds je izbaciti tadica iz stranke i vratiti zivkovica.


to sam i ja rekao nekim ds-ovcima. Zivkovic im je jedino resenje. Tadic ostaje predsednik a Zivkovic vreca preko potrebnu jasnocu u odnosima ds-a i dss-a
cvele72 cvele72 20:34 26.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

jedini spas za ds je izbaciti tadica iz stranke i vratiti zivkovica.
*novo

I ONDA IZADJE NA IZBORE I ZAJEDNO S CEDOM OSVOJI 20% GLASOVA. E SVAKA TI CAST .LjUDI GDE VI ZIVITE ILI SE PRAVITE NEVESTI!
doktorka doktorka 20:40 26.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

cvele72
jedini spas za ds je izbaciti tadica iz stranke i vratiti zivkovica. *novo I ONDA IZADJE NA IZBORE I ZAJEDNO S CEDOM OSVOJI 20% GLASOVA. E SVAKA TI CAST .LjUDI GDE VI ZIVITE ILI SE PRAVITE NEVESTI!

hahahah , ti stvarno mislish da ljudi glasaju za ds zbog tadica? ako je tako ,neka tadic osnuje svoju stranku. ds dobija glasove zbog toga sto je povezuju sa djindjicem.
JJ Beba JJ Beba 21:01 26.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

ONDA IZADJE NA IZBORE I ZAJEDNO S CEDOM OSVOJI 20% GLASOVA. E SVAKA TI CAST .LjUDI GDE VI ZIVITE ILI SE PRAVITE NEVESTI

izvini, ael tih 2,5 miliona što su glasali onomad za DS su glasali samo zbog tadića lično? ništa politika neka, program?
cvele72 cvele72 21:06 26.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

hahahah , ti stvarno mislish da ljudi glasaju za ds zbog tadica? ako je tako ,neka tadic osnuje svoju stranku. ds dobija glasove zbog toga sto je povezuju sa djindjicem.

Ja misllim da to i samoa neverujes. Odi na Cesid ima sajt pa izbornim rezlutatima Djindjic sa DS /om je bio na oko pola milona a rejting stranke bio je na oko 10% za zivota uz svu njegovu vestinu i politicku pamet. Jednostavno ogromna vecina Srba ga je mrzela/za zivota. Tadic je svesno skrenuo u desno da bi pojeo umereno narodnjacko biracko telo DSS i SPO i to je kljuc za onih dva milona i za ovo njegovo ponasanje. Populizam. Pa kad bi Djndjic dobio u Dobrom polju. E sad to moze da bude i lose ako se izgubi cilj ali ako se ostvari onda je to vrhunsko drzavnicko ponasanje. U politici se sve ceni prema tome a ne prema namerama i pustim zeljama njih imamo svi..... samo uspeh na kraju!
silver bullet silver bullet 22:38 26.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

Tadic je svesno skrenuo u desno da bi pojeo umereno narodnjacko biracko telo DSS i SPO i to je kljuc za onih dva milona i za ovo njegovo ponasanje. Populizam. Pa kad bi Djndjic dobio u Dobrom polju. E sad to moze da bude i lose ako se izgubi cilj ali ako se ostvari onda je to vrhunsko drzavnicko ponasanje. U politici se sve ceni prema tome a ne prema namerama i pustim zeljama njih imamo svi..... samo uspeh na kraju!


A koji je to izvorno DS-ovski cilj Tadic ostvario do sada?
Liberalni ustav, ljudski dogovor sa Crnom Gorom, kompromis oko Kosova, Evropa, ukidanje viza?
Ili vi mislite da igra jos nije zavrsena?
I sto bi Kostunica pravio vladu sa SRS-om kad mu DS ionako sve daje?
Recite mi jednu stvar koju Kostunica nije zacrtao i ostvario. Ne u smislu cilja (tu je sve prokockao) nego u smislu programa i taktike. Sa ili bez DS.
A sad mi navedite jednu koju je Tadic zacrtao i sproveo.

Cilj je zrtvovan zarad pridobijanja vise glasova.
Avaj! Tih glasova nije dovoljno za samostalnu vladu, tek za po koje ministarstvo, koji upravni odbor i koji unosni ugovor.

To je slika danasnje politike DS-a.
Na kraju balade ce ispasti iz igre.
Osim ako se do kraja ne pretvore u DSS, sto nije iskljuceno. Vlast je opojna.
zoricag zoricag 22:51 26.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

Djindjic sa DS /om je bio na oko pola milona a rejting stranke bio je na oko 10% za zivota uz svu njegovu vestinu i politicku pamet.


Nova DS:

2004 - zakasnela pamet i Ruzica u prvom planu

na sledecim: Opet Ruzica za zakasnelu pamet + Djelic (lazno predstavljeni kao Djindjicev ministar sa energijom i zeljom da nastavi gde se stalo posle atentata i pada Djindjiceve vlade i retorikom bliskom LDP-u) u poslednje dve nedelje kampanje. (verujem da je ubacen jer su istrazivanja pokazivala lose prognoze)

na poslednjim: populizam i linija odbrane od radikala

sve samo marketing, uspesan s obzirom na proizvod
doktorka doktorka 23:00 26.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

cvele72
hahahah , ti stvarno mislish da ljudi glasaju za ds zbog tadica? ako je tako ,neka tadic osnuje svoju stranku. ds dobija glasove zbog toga sto je povezuju sa djindjicem. Ja misllim da to i samoa neverujes. Odi na Cesid ima sajt pa izbornim rezlutatima Djindjic sa DS /om je bio na oko pola milona a rejting stranke bio je na oko 10% za zivota uz svu njegovu vestinu i politicku pamet. Jednostavno ogromna vecina Srba ga je mrzela/za zivota. Tadic je svesno skrenuo u desno da bi pojeo umereno narodnjacko biracko telo DSS i SPO i to je kljuc za onih dva milona i za ovo njegovo ponasanje. Populizam. Pa kad bi Djndjic dobio u Dobrom polju. E sad to moze da bude i lose ako se izgubi cilj ali ako se ostvari onda je to vrhunsko drzavnicko ponasanje. U politici se sve ceni prema tome a ne prema namerama i pustim zeljama njih imamo svi..... samo uspeh na kraju!

totalna glupost . tek posto je zoran djindjic ubijen , srbinu je doslo iz dupeta u glavu , ko je zapravi bio nash premijer. do tada su mislili da je nemacki spijun . otuda je posle njegovog ubistva, ds dobila tolike glasove. dakle iskljucivo zbog zorana djindjica. da nije tako , ne bi njega ds i tadic koristili u svakoj svojoj izbornoj kampanji . i njegovu suprugu .
cvele72 cvele72 23:04 26.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

Tadic je svesno skrenuo u desno da bi pojeo umereno narodnjacko biracko telo DSS i SPO i to je kljuc za onih dva milona i za ovo njegovo ponasanje. Populizam. Pa kad bi Djndjic dobio u Dobrom polju. E sad to moze da bude i lose ako se izgubi cilj ali ako se ostvari onda je to vrhunsko drzavnicko ponasanje. U politici se sve ceni prema tome a ne prema namerama i pustim zeljama njih imamo svi..... samo uspeh na kraju!

A koji je to izvorno DS-ovski cilj Tadic ostvario do sada?
Liberalni ustav, ljudski dogovor sa Crnom Gorom, kompromis oko Kosova, Evropa, ukidanje viza?
Ili vi mislite da igra jos nije zavrsena?
I sto bi Kostunica pravio vladu sa SRS-om kad mu DS ionako sve daje?
Recite mi jednu stvar koju Kostunica nije zacrtao i ostvario. Ne u smislu cilja (tu je sve prokockao) nego u smislu programa i taktike. Sa ili bez DS.
A sad mi navedite jednu koju je Tadic zacrtao i sproveo.

Cilj je zrtvovan zarad pridobijanja vise glasova.
Avaj! Tih glasova nije dovoljno za samostalnu vladu, tek za po koje ministarstvo, koji upravni odbor i koji unosni ugovor.

To je slika danasnje politike DS-a.
Na kraju balade ce ispasti iz igre.
Osim ako se do kraja ne pretvore u DSS, sto nije iskljuceno.st je opojna.
*novo

Jos jednom. O politici se sudi prema konacnom rezlutatu a ne prema namerama i pustim zeljama njih imamo svi..... samo uspeh na kraju Dakle ako se ostvari cilj u skorijoj buducnosti a to je srbija u EU gde bi se ova tehnika odzanja na vlasti ja bih reko i jedina moguca u srpskim uslovima na kraju isplatila. Samo naravno i ja sam protiv da driblinzi ne postanu sami sebi cilj ali je sad svakako rano suditi o tome.
silver bullet silver bullet 10:40 27.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

Jos jednom. O politici se sudi prema konacnom rezlutatu a ne prema namerama i pustim zeljama njih imamo svi..... samo uspeh na kraju Dakle ako se ostvari cilj u skorijoj buducnosti a to je srbija u EU gde bi se ova tehnika odzanja na vlasti ja bih reko i jedina moguca u srpskim uslovima na kraju isplatila. Samo naravno i ja sam protiv da driblinzi ne postanu sami sebi cilj ali je sad svakako rano suditi o tome.


Cenim vas optimizam.
Cak vam mozda i zavidim.

Ja sam pre za onu maksimu: pesimista je samo optimista sa iskustvom.
tigrks tigrks 14:54 27.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

doktorka

cvele72jedini spas za ds je izbaciti tadica iz stranke i vratiti zivkovica. *novo I ONDA IZADJE NA IZBORE I ZAJEDNO S CEDOM OSVOJI 20% GLASOVA. E SVAKA TI CAST .LjUDI GDE VI ZIVITE ILI SE PRAVITE NEVESTI!

hahahah , ti stvarno mislish da ljudi glasaju za ds zbog tadica? ako je tako ,neka tadic osnuje svoju stranku. ds dobija glasove zbog toga sto je povezuju sa djindjicem.


Zašto bi Tadić osnivao svoju stranku, neka to uradi Živković, a i svako drugi ko misli da može osvojiti dovoljan broj glasova da formira vladu. Tadić je na stranačkim izborima pobedio (i Čedicu, naravno), a to što bi neko ko nije član DS-a, kao vi na primer, želeo da istu vodi neko drugi je nerealno. Živković je pokazao šta zna i koliko može, malo me njegovo ponašanje podseća i na Velju, mada je u odnosu na istog mnogo, mnogo napredovao.
doktorka doktorka 15:07 27.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

tigrks

doktorkacvele72jedini spas za ds je izbaciti tadica iz stranke i vratiti zivkovica. *novo I ONDA IZADJE NA IZBORE I ZAJEDNO S CEDOM OSVOJI 20% GLASOVA. E SVAKA TI CAST .LjUDI GDE VI ZIVITE ILI SE PRAVITE NEVESTI!hahahah , ti stvarno mislish da ljudi glasaju za ds zbog tadica? ako je tako ,neka tadic osnuje svoju stranku. ds dobija glasove zbog toga sto je povezuju sa djindjicem. Zašto bi Tadić osnivao svoju stranku, neka to uradi Živković, a i svako drugi ko misli da može osvojiti dovoljan broj glasova da formira vladu. Tadić je na stranačkim izborima pobedio (i Čedicu, naravno), a to što bi neko ko nije član DS-a, kao vi na primer, želeo da istu vodi neko drugi je nerealno. Živković je pokazao šta zna i koliko može, malo me njegovo ponašanje podseća i na Velju, mada je u odnosu na istog mnogo, mnogo napredovao.


zato sto je ovu upropastio. ako mislite da joj je povecao rejting , grdno se varate. koristi se lazima, parama miskovica , a rezultati nikakvi .sarena laza. srozao je skroz njen ugled. uostalom , videcete .
Treger Treger 01:26 29.02.2008

Re: Zivkovic bio juce u Kaziprstu

cvele72
Tadic je svesno skrenuo u desno da bi pojeo umereno narodnjacko biracko telo DSS i SPO i to je kljuc za onih dva milona i za ovo njegovo ponasanje. Populizam. Pa kad bi Djndjic dobio u Dobrom polju. E sad to moze da bude i lose ako se izgubi cilj ali ako se ostvari onda je to vrhunsko drzavnicko ponasanje. U politici se sve ceni prema tome a ne prema namerama i pustim zeljama njih imamo svi..... samo uspeh na kraju! A koji je to izvorno DS-ovski cilj Tadic ostvario do sada?Liberalni ustav, ljudski dogovor sa Crnom Gorom, kompromis oko Kosova, Evropa, ukidanje viza?Ili vi mislite da igra jos nije zavrsena?I sto bi Kostunica pravio vladu sa SRS-om kad mu DS ionako sve daje?Recite mi jednu stvar koju Kostunica nije zacrtao i ostvario. Ne u smislu cilja (tu je sve prokockao) nego u smislu programa i taktike. Sa ili bez DS.A sad mi navedite jednu koju je Tadic zacrtao i sproveo.Cilj je zrtvovan zarad pridobijanja vise glasova.Avaj! Tih glasova nije dovoljno za samostalnu vladu, tek za po koje ministarstvo, koji upravni odbor i koji unosni ugovor.To je slika danasnje politike DS-a.Na kraju balade ce ispasti iz igre.Osim ako se do kraja ne pretvore u DSS, sto nije iskljuceno.st je opojna.*novo Jos jednom. O politici se sudi prema konacnom rezlutatu a ne prema namerama i pustim zeljama njih imamo svi..... samo uspeh na kraju Dakle ako se ostvari cilj u skorijoj buducnosti a to je srbija u EU gde bi se ova tehnika odzanja na vlasti ja bih reko i jedina moguca u srpskim uslovima na kraju isplatila. Samo naravno i ja sam protiv da driblinzi ne postanu sami sebi cilj ali je sad svakako rano suditi o tome.

A šta smo dobili Tadićevom pobedom. opet je na vlasti Voja čija koalicija je osvojila 8 puta manje glasova sa svojim klovnom od kandidata.. I šta ništa Voja i dalje vlada a DS priča o evropi ko kurva o poštenju.
dugousko dugousko 18:33 26.02.2008

zalaganje podpredsednika Đ

Ja sam ga slušao, sa mukom ali ipak odslušao. I kad se samo setim, sećate se onih Đinđićevih putovanja po Srbiji, gde je pokušavao da podigne volju narodu da živi i radi i gde u jednom momentu bi i Đelić pored njega, pa kad Đinđić u svojoj priči dođe do novca reče, pa što ja o tome da govorim, evo ovde je Boža on to bolje zna od mene.
E sada mala digresija, reče jutros Đelić da je završio 5 fakulteta, ne sećam dali reče i koliko jezika govori, i da je kao vrhunski stručnjak zaradio te pare(svaka čast, ne sumnjam) koje mu Vučić stalno spočitava ali badava sve te škole kada si izrazito netalentovan za vođu! On je bio veliki politekonomista samo dok je uz Đinđića bio, sada kada je ostao sa ovim a koje imamo u vlasti, vidi se sva jad i beda i što reče jedan učesnik ovde, jedini izlaz za ostanak u uzljubljenu vlast je da progovoriš onim nemuštim jezikom, mnogo reči ništa rečeno. Narod bi rekao zato da pobegne od odgovora.
Koliko sam ga cenio dok je bio vođen Đinđićem u ostvarivanju modernizacije finansija u Srbiji, koje mu je uzgred budi rečeno ukrao Dinkić, toliko se sada vidi jadnost kada nema pravog vođu.
Sve skupa ovo je mrcvarenje države i naroda koji ima samo jedan život. Pre 20 godina, kada je ona mladost ginula za laži o nebeskom narodu, sada je već ponovo stiglo vreme da to rade oni koji su se tih godina tek rađali.
Zato i Đelić snosi odgovornost a to znači da mora da da neopozivu ostavku, sada i odmah ako želi da se razlikuje od Vučića koji u Utisku nedelje po stoti put reče "da su sada ponovo stekli određena iskustva" i da će ubuduće paziti bolje.
Pa dokle bre, koliko vam generacija treba da uništite?
Galebar Galebar 18:36 26.02.2008

'

Kako svi pomalo glume "neobaveštenost" kad su na vlasti, alo drugar to Vojina fora, nađi si svoju!!!

A što naš narod kaže: "S kim si - s njim si!!!"
Covek u belom Covek u belom 19:12 26.02.2008

Miletic ekstremista, ma kakvi...

Tipican radikal: "Ceda se opet nasmrkao."
Gmiletic: "Što se tiče Evrope i evropskih integracija, potpredsednik Đelić se očito u „Kažiprstu“ ponašao kao da je na nekoj od hemijskih supstanci koja u Srbiji košta nekoliko evra. Neke od tih supstanci (sleng: speed) imaju takvo dejstvo da realnost vidiš iskrivljeno, ali da se osetiš da si pun energije i hoćeš da skačeš, igraš, imaš sex itd."

Pametnome dovoljno.
doktorka doktorka 19:20 26.02.2008

Re: Miletic ekstremista, ma kakvi...

Covek u belom
Tipican radikal: "Ceda se opet nasmrkao."Gmiletic: "Što se tiče Evrope i evropskih integracija, potpredsednik Đelić se očito u „Kažiprstu“ ponašao kao da je na nekoj od hemijskih supstanci koja u Srbiji košta nekoliko evra. Neke od tih supstanci (sleng: speed) imaju takvo dejstvo da realnost vidiš iskrivljeno, ali da se osetiš da si pun energije i hoćeš da skačeš, igraš, imaš sex itd."Pametnome dovoljno.

nego tadic kao da je u dubokoj anesteziji , skoro do paralize disanja. ni na sta ne reaguje. sta on koristi doktore, pivo sa bensedinima?
Nenad M. Nenad M. 19:51 26.02.2008

Re: Miletic ekstremista, ma kakvi...


Pametnome dovoljno.


tebi ocigledno nije bilo dovoljno, dakle ...
Ђак Ђак 10:30 27.02.2008

Re: Miletic ekstremista, ma kakvi...

Covek u belom

Gmiletic: "... na nekoj od hemijskih supstanci koja u Srbiji košta nekoliko evra. Neke od tih supstanci (sleng: speed) imaju takvo dejstvo da realnost vidiš iskrivljeno, ali da se osetiš da si pun energije i hoćeš da skačeš, igraš, imaš sex itd."


Милетић се изгледа јако добро разуме у дејство тих супстанци. :) Има се, може се, добро се зарађује :)

Видите како нам је то сликовито описао, почев од жаргонског назива за ту супстанцу, па све до дејства које иста производи.

Јел` то из личног искуства или је можда преписао однекуд? :)

Могуће да је и преписао, оно "да имаш секс" се баш и не користи у српском као фраза, делује као директан превод...
doktorka doktorka 14:52 27.02.2008

Re: Miletic ekstremista, ma kakvi...

Ђак

Covek u belomGmiletic: "... na nekoj od hemijskih supstanci koja u Srbiji košta nekoliko evra. Neke od tih supstanci (sleng: speed) imaju takvo dejstvo da realnost vidiš iskrivljeno, ali da se osetiš da si pun energije i hoćeš da skačeš, igraš, imaš sex itd."Милетић се изгледа јако добро разуме у дејство тих супстанци. :) Има се, може се, добро се зарађује :)Видите како нам је то сликовито описао, почев од жаргонског назива за ту супстанцу, па све до дејства које иста производи.Јел` то из личног искуства или је можда преписао однекуд? :)Могуће да је и преписао, оно "да имаш секс" се баш и не користи у српском као фраза, делује као директан превод...



nikad nisi gledao filmove sa tom tematikom ?
Ђак Ђак 16:20 27.02.2008

Re: Miletic ekstremista, ma kakvi...

doktorka

nikad nisi gledao filmove sa tom tematikom ?


данас је докторка дежурна?
Goran Miletic Goran Miletic 16:55 27.02.2008

Re: Miletic ekstremista, ma kakvi...

Милетић се изгледа јако добро разуме у дејство тих супстанци. :) Има се, може се, добро се зарађује :)

Видите како нам је то сликовито описао, почев од жаргонског назива за ту супстанцу, па све до дејства које иста производи.

Јел` то из личног искуства или је можда преписао однекуд? :)

Могуће да је и преписао, оно "да имаш секс" се баш и не користи у српском као фраза, делује као директан превод...
*novo



To je verovatno ona totalno glupa fora svih fasista i slicne ekipe da mora da si narkoman cim znas bilo sta o drogama, da mora da si gay cim podrzavas LGBT prava, a da garant nisi 100% Srbin cim podrzavas manjinska prava...

Generalno se trudim da nikada na ovo ne odgovaram, zato sto je totalna glupost odgovarati u stilu "ja sam 100% Srbin, ali sve manjne moraju imati prava da..."
doktorka doktorka 18:17 27.02.2008

Re: Miletic ekstremista, ma kakvi...

Ђак

doktorkanikad nisi gledao filmove sa tom tematikom ?данас је докторка дежурна?

za tebe uvek , samo reci gde te boli
Ђак Ђак 22:09 27.02.2008

Re: Miletic ekstremista, ma kakvi...

Goran Miletic

To je verovatno ona totalno glupa fora svih fasista i slicne ekipe da mora da si narkoman cim znas bilo sta o drogama, da mora da si gay cim podrzavas LGBT prava, a da garant nisi 100% Srbin cim podrzavas manjinska prava...

Generalno se trudim da nikada na ovo ne odgovaram, zato sto je totalna glupost odgovarati u stilu "ja sam 100% Srbin, ali sve manjne moraju imati prava da..."


Паметан си Милетићу као пчелица Маја, шта да ти кажем...
А још НЕ (пази, подвучено) волиш све што воле млади...
Ђак Ђак 22:11 27.02.2008

Re: Miletic ekstremista, ma kakvi...

doktorka

za tebe uvek , samo reci gde te boli


Ма дежурна као адвокат аутора блога.
Данас ти, сутра већ неко други, има вас овде, понекад вас је и више у смени...
adam weisphaut adam weisphaut 19:55 26.02.2008

No subject

Gospodin Đelić kao da nije OBAVEŠTEN da su mnogi koncerti i sportski događaji bili otkazani proteklih dana (takav trend još uvek postoji), da je RTS skidala sve američke i filmove iz pojedinih EU zemalja, da po gradu razbijaju ambasade i druge firme samo zato što postoji percepcija da su iz EU, a da njegovi koalicioni partneri uporno ponavljaju da nema ni govora o EU. Da zaključimo, anti-EU je odavno iz puke retorike prešlo u akciju.

Virus neobaveštenosti kruži demokratskom strankom.
Izgleda da je ušao u poodmaklu fazu.
silver bullet silver bullet 22:41 26.02.2008

Re: No subject

Virus neobaveštenosti kruži demokratskom strankom.
Izgleda da je ušao u poodmaklu fazu.


Je li neko video negde ministra pravde?
Ili se njega sve ovo ne tice?
jaksa scekic jaksa scekic 20:50 26.02.2008

slusao i jednog i drugog(Jeremic&Djelic)

Ih slus'o,gledao i na mahove su mi bili ajd najblaze receno neubedljivi.Najvise me je dojmilo kad je jedan od njih izjavio,nesto u stilu:"Pa promenice se administracija,pa cemo ih mi ubediti da ukinu svoju odluku".Nazalost niko se nije setio da ih pita,kako to Gospodo ministri da Kina izda vize kosovskim sportistima koji dolaze na ping-pong sampionat sveta pod imenom Kosovo republika.Sta je sad pa to.
Bilo je tu jos ponavljanja fraza,zaklinjanja.
Po njima dvojci ispade da jos treba da im budemo zahvalni sto su ostali u Vladi,jer toboze da su oni otisli jos bi se zaratilo(da je druga strana pobedila znate ko bi dosao za nacelnika generalstaba,Srbija bi otisla u samoizolaciju,a ovako dokle god postoji pet principa mi ostajemo u vladi,eto Brisel nije para-drzava pa nije priznala Kosovo nego drzave pojedinacno..i jos ko zna sta).Malo apsurdno zvuci Djelicevo,eto u martu nastavlja da radi Komisija za sengensku listu,kad znamo da je jedan od elemenata harmonizacija viznog rezima,onako kako EU ima prema trecim drzavama,tako treba da imamo i mi.Ako je tacno(a zasto ne bi bilo) da prelazimo na bezvizni rezim sa Rusijom,cemu onda zamajavanje naroda
Zar ne bi bilo postenije da su rekli:"Gradjani Srbije,nepravda je ucinjena,to su ucinili SAD i EU,mi cemo sad da se orjentisemo na Rusiju i druge zemlje,nas plan je sledeci......Privredna saradnja,kulturna saradnja,da nam najzad kazu sta je akcioni plan,pa red je valjda da gradjani znaju sta Vlada i drzava planira,sta treba da urade oni,a sta treba da uradimo mi,gradjani,ili da su rekli takva i takva stvar,ima nesporazuma u vladi,linija nesporazuma je sledeca......Gradjani sta Vi mislite?

Mislim da su gradjani a i Srbi na Kosovu sem ispraznih parola ipak zasluzili malo podrobnije objasnjenje i plan.Ovako,busaju se u grudi,a kad hoce da idu na Kosovo,prvo da ispune neke uslove UNMIK-a,pa onda mogu da idu.

Mislim da bi bilo mnogo postenije da se narodu kaze istina,pa makar kakva ona bila.Bilo bi svima lakse,i nama i njima. Bar bi znali na cemu smo.

A saopstenje odnosno sta je B92 saznao sa sednice saveta sa nacionalnu bezbednost me je zbunila,il to znaci da se nasi ambasadori vracaju ili sta?

Savet za nacionalnu bezbednost raspravljao je u zgradi BIA gotovo pet sati o neredima u Beogradu, posle mitinga koji je u četvrtak održan ispred Doma Narodne skupštine. Kako saznaje B92, odlučeno je da nijedna sledeća diplomarska aktivnost ne sme da proizvede bilo kakve dalekosežne posledice po Srbiju, bilo politički, bilo ekonomski.

Pre bilo kakve diplomatske aktivnosti, moraju biti konsultovane stručne službe, koje će sagledati da li će se bilo kojim potezom naneti posledice po Srbiju po Srbiju i život njenih građana


J

PS:Bojim se da se kola ne slome samo na na one dve plave junakinje sa You Tube,ionako jedan od njih rece :"Ova drzava je u kompletnom haosu" ili tako nesto,objasni devojka sve u dve reci

PPSa treba otvoreno reci narodu sta se desava pokazuje sad i ovaj primer.
Potpuna konfuzija sta je bilo na sednici saveta,pa sad Premijerov kabinet trazi zvanicno saopstenje.
Mene je ucilo da zvanicno saopstenje odnosno saglasnost na text daju svi koji su bili na sastanku.

Znaci li to sto citamo ili nije tacno,ili je pogresno spinovano ili sta?
JJ Beba JJ Beba 21:07 26.02.2008

Re: slusao i jednog i drugog(Jeremic&Djelic)

Kako saznaje B92, odlučeno je da nijedna sledeća diplomarska aktivnost ne sme da proizvede bilo kakve dalekosežne posledice po Srbiju, bilo politički, bilo ekonomski.

a koje su to diplomatske aktivnosti koje su već dovele do posledica, pa su zato odlučili da nijedna sledeća ne sme da nanese posledice građanima i državi?
Supermod Supermod 21:57 26.02.2008

obaveštenje

Moderacija je brisala komentar u kome su upotrebljene kvalifikacije "ludak" i "lažovčina".

Uvereni smo da svoje nezadovoljstvo, uz malo truda, možete izraziti tako da poenta ostane, a budu izbegnute uvrede zbog kojih moderatori intervenišu.

G r o f G r o f 22:11 26.02.2008

Re: obaveštenje

Pored svega, korektno je što sam (smo) obavešten.

Pozdrav!
G r o f G r o f 22:08 26.02.2008

Pa dobro..

Brzo sam obrisan.
Ne mislim da sam rekao nešto pametno i nije naročita šteta ali pitam se zašto.
Ako je to uradio moderator mislim da je onda trebao danas zabraniti Kažiprst, jer ono što je Djelić govorio, bilo je daleko veće vredjanje zdravog razuma i dobrog ukusa, od mog malopredjašnjeg posta.
AlexDunja AlexDunja 22:23 26.02.2008

Re: Pa dobro..

ej, grofe, ma sve ok:))
samo nemoj ovo da komentarises:)))
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbija Mirjana Orašanin izjavila je da je na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost "pohvaljen rad policije tokom demonstracija izazvanih posle protivpravnog proglašenja lažne države Kosovo na tlu Srbije".
G r o f G r o f 22:41 26.02.2008

Re: Pa dobro..

Dunjo, ne komentarišem. Ostao sam bez teksta.
Ej ti, Dunjo jedna, toliko različito vidim svet, od nekih vodja, da počinjem sumnjati u svoju psihu i drago mi je kad naletim na nekog sa sličnim "vidjenjem".
Koristim ga kao dokaz da sam normalan.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ps. Moram malo.
Normalno da je pohvaljen. Pa ni jedan policajac se nije našao pored američke ambasade za vreme demoliranja. Tako je i bilo naredjeno.
AlexDunja AlexDunja 22:50 26.02.2008

Re: Pa dobro..

drago mi je kad naletim na nekog sa sličnim "vidjenjem".
Koristim ga kao dokaz da sam normalan.

potvrda normalnosti obostrana:))
i dobrodosla.
djoca djoca 23:43 26.02.2008

Nekad nije lose proceniti realnost

Iako sam i sam nezadovoljan svime sto se desava kod nas, i priznajem pomalo uplasen ludilom koje je vrlog nam premijera totalno zahvatilo, moram priznati da mi nije jasna ni zustrina kritika na racun DS-a. Ma koliko bi voleo da su vase ideje za izlazak iz haosa u kom se nalazimo realne, nesto mi ne deluje da je tako. Evo zasto:

Koliko kapiram ideja vecine blogera ovde je da DS treba da napusti vladu ili da ucutka Kostunjavog posto ima vecinu u vladi. Ova druga opcija odmah pada u vodu, jer cinjenica da ima vecinu u vladi nije dovoljna, posto su glasovi ludaka u skupstini neophodni za vecinu pri donosenju bilo kakve odluke. Cak i kad bi DS krenuo sa preglasavanjem u vladi, odluke ne bi prosle na skupstini sto bi par dana ranije ili kasnije nas dovelo do prve opcije tj svega onog sto bi se desilo kad bi DS napustio vladu.

E sad prva opcija za sobom povlaci dve moguce opcije. Prva opcija je da se raspisuju izbori u maju kad i lokalni. Druga opcija je da DSS i radikali formiraju vladu za 'spas Srbije i Kosova', citaj vladu koja vodi direktno u apsolutnu izolaciju i vraca nas u period pred bombardovanje. Mislim da je ova opcija cak i prilicno realna, pogotovo ako je Kostunjavi poludeo onoliko koliko mislim da jeste. Elem, ako se ne desi da se radikali i DSS udruze onda idemo na nove izbore u maju.

Na izborima u maju bi se desio opet referendum koji bi bukvalno trebao da odluci gde ce ova zemlja. Pretpostavljam da je stav vecine sa idejom sa pocetka da ce u tom slucaju evropski opredeljeni glasaci da pobede. Ja nesto nisam ubedjen u to, a brojke mi mislim prilicno daju za pravo. Zasto? Na slicnim izborima, u mnogo povoljnijoj situaciji za evropljane Tadic je u direktnom duelu sa nikad vecom izlaznoscu i apsolutnom podrskom muslimana i madjara jedva pobedio. To je bukvalno bilo za nijansu. Ma koliko se vi zanosili da su razliku u glasovima za Tadica u prvom i drugom krugu doneli ljudi koji su glasaci LDP-a i samim tim potpuno evropski opredeljeni, realnost je malo drugacija. Veliko je pitanje koliki procenat tih ljudi bi se u ovom trenutku prelomio na drugu stranu ili uplasen ili razocaran odustao od glasanja. Cinjenica je da bi na sledecim izborima LDP zabelezio bolji rezultat i da je LDP uz radikale politicki dobitnik posle ovih dogadjana, ali sa druge strane bojim se da je zbir LDP+DS+manjine+G17+vojvodjani ipak ispod 50%.

Postoji naravno i opcija da evropska Srbija osvoji tih 50% mesta u parlamentu, ali bojim se da opcija nije bas realna. Ako se desi prva, sta smo dobili? Optuzujete Djelica za manjak hrabrosti, sa cim se ja slazem, ali isto tako mislim da je to jedini nacin na koji DS u ovom trenutku moze da igra ako zeli da ostane na nivou glasova do kog je dosla. Jeste zlo da ovakvo stanje traje u narednih nekoliko meseci, ali je jos vece zlo da se pobedom opcije SRS+DSS+SPS produzi na jos 4 godine. Trenutno, mislim da treba kupiti vreme dok se strasti ne smire, dok se narod ne zabavi nekim drugim glupostima i zaboravi na 'otimanje nasih vekovnih ognjista' i tek onda krenuti u obracun. Lokalni ce doneti pobedu radikala u Beogradu i radikalskog gradonacelnika sto ce nadajmo se u skorijoj buducnosti doneti pad radikala na republickom nivou. Ovako, mrka kapa.
Goran Miletic Goran Miletic 00:44 27.02.2008

Re: Nekad nije lose proceniti realnost

Trenutno, mislim da treba kupiti vreme dok se strasti ne smire, dok se narod ne zabavi nekim drugim glupostima i zaboravi na 'otimanje nasih vekovnih ognjista' i tek onda krenuti u obracun. Lokalni ce doneti pobedu radikala u Beogradu i radikalskog gradonacelnika sto ce nadajmo se u skorijoj buducnosti doneti pad radikala na republickom nivou. Ovako, mrka kapa



Ok ti je ideja, svako to kapira, ali je uvek pitanje DOKLE i gde je GRANICA ?

Kad meni Tadic izadje i kaze Kosovo NIKADA NIKADA NIKADA nece biti nezavisno a vec ga priznalo 20 drzava, onda ne kapiram razliku.... Moguce da je ima, ali vec godinama ne vidimo tu razliku...
djoca djoca 01:13 27.02.2008

Re: Nekad nije lose proceniti realnost

Mislim da to ne prica tebi...nego onima koji zele da to cuju. Dokle? Pa dok na nekim izborima ne bude mogao da formira vecinu u parlamentu sa nekim drugim strankama. Ajmo iskreno jel stvarno ne vidis razliku izmedju Tadica i Kostunice? Pa cak i izmedju Milosevica i Kostunice (mada se sad opasno priblizava)? Bez obzira sto bi mi svi voleli da Srbija napreduje mnogo brze, treba prihvatiti realnost i shvatiti da sa ovako podeljenim birackim telom to nije moguce. Ne kazem da nije hrabro da lupimo sakom u sto i glavom u zid, ali ne bi bilo lose da se manemo hrabrosti jedno vreme i pocnemo da razmisljamo sta ce dati rezultate.
doktorka doktorka 01:20 27.02.2008

Re: Nekad nije lose proceniti realnost

djoca
Mislim da to ne prica tebi...nego onima koji zele da to cuju. Dokle? Pa dok na nekim izborima ne bude mogao da formira vecinu u parlamentu sa nekim drugim strankama. Ajmo iskreno jel stvarno ne vidis razliku izmedju Tadica i Kostunice? Pa cak i izmedju Milosevica i Kostunice (mada se sad opasno priblizava)? Bez obzira sto bi mi svi voleli da Srbija napreduje mnogo brze, treba prihvatiti realnost i shvatiti da sa ovako podeljenim birackim telom to nije moguce. Ne kazem da nije hrabro da lupimo sakom u sto i glavom u zid, ali ne bi bilo lose da se manemo hrabrosti jedno vreme i pocnemo da razmisljamo sta ce dati rezultate.


tadic je izgubio svoj kredibilitet kod gradjana , to vam je valjda jasno. njemu vise niko nista ne veruje. a sta im svima zajednicko ? putin i miskovic. a imaju i isti izgovor "kosovo je nase"
silver bullet silver bullet 10:48 27.02.2008

Re: Nekad nije lose proceniti realnost

Trenutno, mislim da treba kupiti vreme


Samo jedna mala primedba.
Danas bi DS i Tadic glatko izgubili i na paralamentarnim i na predsednickim izborima jer je DS razocarao oko 20 posto svojih glasaca, sto onih liberalno, sto nacionalisticki raspolozenih.
To je rezultat tog sedenja na dve stolice da bi se dobilo sto vise glasova.
To moze da pali dok je voda mutna, kad dodje vreme za odlucivanje - takva strategija pukne kao mehur od sapunice.

I svo podlilazenje Kostunici i toj drugoj Srbiji, kako vi kazete, nece nas spasti od radikalsko-DSS-ovske vlasti.
I ne mislim samo na lokal. Histerija nece trajati samo par meseci.

E, to je rezultat kohabitacije.

Dobar rad na sredini terena, inovativna igra, ali domaci tim primio gol u poslednjem minutu meca.
djoca djoca 12:28 27.02.2008

Re: Nekad nije lose proceniti realnost

Jedino kako mozemo da proverimo ko ima kakav kredibilitet kod gradjana su izbori, zar ne? Prema poslednjim rezultatima on je imao kakav takav kredibilitet kod nesto preko 50%. Kod dela glasaca koji su bili opredeljeni za LDP on i nije imao neki kredibilitet i oni su glasali protiv Tome ako su glasali. Izgubio je jos vise kredibilitet kod njih, ali to je najmanji problem za neku buducnost Srbije jer ce oni i ovako i onako sutra izabrati demokratsku opciju samo u vidu LDP-a. Tadic nikad nece biti njihov prvi izbor zar ne, ali sumnjam da on to i pokusava (tj marketinski tim oko njega).

@silver_bullet
Slazem se delimicno. Radikalska-DSS kombinacija je neminovnost i po meni i bojim se da ste u pravu sto se tice duzine histerije. Najverovatnije ce uslediti taj primljen gol u 93-em minutu. Sa druge ne vidim da bi bilo ista bolje da je primljeno 5 u prvih 5 minuta. Slazem se da DS gubi i da je razocarao 20% svojih biraca, procenat gore, dole. E sad, kako ja to vidim, vise je razocarao liberalno opredeljene. Oni ce ubuduce glasati za LDP. To za buducnost Srbije nije problem, cak je dobro. LDP nece biti na ivici cenzusa i imace jaci uticaj u parlamentu. Sa druge strane, mislim da nije razocarao preveliki procenat pristalica sa desnog krila i da ce se taj procenat manje vise izjednaciti sa procentom DSS pristalica koje su na levom krilu i koje ce preci na DS stranu. Kad se saberi i oduzme mislim da DS ovim postupcima gubi, ali da demokratska opcija u koju ubrajam DS, G17, LDP, Vojvodjane, manjine (bez ulazenja u mane svakog pojedinacno) zbirno nije izgubila vise od 5-10 procenata. Hoce li to moci nadoknaditi zavisi od toga kako ce igrati DS u nastavku utakmice da nastavimo sa fudbalskim recnikom. Kao sto sam rekao, ja sam prilican pesimista, ali nada umire poslednja. Po meni jedina sansa u narednim mesecima je da DS u lokalu izgubi po celoj zemlji, a da radikali nakon toga krenu da daju autogolove sto bi u kombinaciji sa smirivanjem strasti na tribinama i potpunim ludilom Kostunjavog moglo da dovede do penala. A penali su lutrija sto bi rekli nasi polupismeni sportski komentatori. Drugim recima, trebace nam mnogo srece

Koji je vas predlog? Kako doci makar do te lutrije?
silver bullet silver bullet 13:32 27.02.2008

Re: Nekad nije lose proceniti realnost

Koji je vas predlog? Kako doci makar do te lutrije?
*novo


Ovo je sada zatisje pred buru. Kao sto je bilo 1999. posle bombardovanja. Djindjic je tada organizovao miting, nije doslo ni pet hiljada ljudi.

Samo godinu dana kasnije, grunula je zelja za promenama.

Nazalost, bojim se da Tadic nije covek koji moze da nas izvuce iz bezizlazne situaciju u koju nas je sam uveo.
Iskreno verujem da je koliko prosle godine jos imao manevarskog prostora. Pre ustava, pre kohabitacione vlade. Pre proglasenja nezavisnosti Kosova.

Ovako, imacemo relativno kratku vlast nacionalista i brz sunovrat ekonomije sto ce dovesti do promena.
Nadam se da ce se dotle pojaviti neko ko ce moci da ih iznese, jer ako to prepustimo Tadicu i ovakvom DS, promena ce biti, ali ce one opet biti suplje kao sto su bile i 2000. Naposletku, ova poslednja mogucnost je i najverovatnija. DB sa svojim tajkunima je pravi vlasnik ove zemlje.
surabya johnny surabya johnny 13:55 27.02.2008

Re: Nekad nije lose proceniti realnost

Koji je vas predlog? Kako doci makar do te lutrije?

izglasati nepoverenje vladi, sa sasvim prezicnim obrazlozenjem - dakle, manjinski deo vlade izgubio je kompas i krupnim koracima vodi nas natrag u najcrnje godine 90-ih; mozemo se boriti za Kosovo, ali iskljucivo suvislim sredstvima- kao sto su: priznavanje nezavisnosti Kosova (radi stabilnosti u regionu i , pre svega, dobrobiti srpskih gradjana), izravno okretanje Evropi, poboljsanje zivotnog standarda. dosta dugo establismentom hara apstraktna rec "Srbija": vreme je da se okrene konkretnosti - srpskim gradjanima.
willy brandt jednom prilikom je rekao da je "hladni prepad najuspesniji metod u politici, uopste". njemu se, makar, moze verovati na rec.-
djoca djoca 15:07 27.02.2008

Re: Nekad nije lose proceniti realnost

Zaro ovo sto govorite nije upravo ono sto govori LDP? Mislite da stranka koja izadje na izbore sa stavom: Priznajemo nezavisnost Kosova, potpuno se okrecemo Evropi sto nam garantuje poboljsanje zivotnog standarda i okrecemo se dobrobiti gradjana....ima sanse da predje 15%...ne pitam za 50% koliko ce joj biti neophodno da bi mogla da formira vladu? MIslim da se grdno varate, a kao dokaz mogu da vam posluze rezultati prvog kruga izbora od pre mesec dana na kojima je Ceda sa upravo takvom politikom dobio mnogo manje glasova nego Tadic sa politikom 'I Srbija i Evropa'. Ne pricam o drugom krugu kad se desila sveopsta mobilizacija i masovni izlazak manjina i strah od 90-tih da bi se nekako namaklo 50%.

Mislim da generalno zanemarujete cinjenicu da postoji i treca Srbija koja leluja izmedju dve zaracene strane i sa kojom treba vrlo pazljivo ukoliko ne zelite da na izborima ostanu kod kuce ili prevagnu na drugu stranu. To je upravo ona razlika u glasovima izmedju Borisa i Cede. To su upravo oni na koje je Djindjic racunao kad je izabrao Kostunicu za obracun sa SMradom. Mislite li da postoji pametan razlog zbog kog je Djindjic odlucio da istakne Kostunicu...recimo da je za taj deo birackog tela bio mnogo prihvatljiviji od samog Djindjica, a da u igri kad par procenata odlucuje to nije zanemarljivo. Ma kolio vi i ja hteli da potezi koje zelite budu izvodljivi, to nije bas tako. U Srbiji potpuno cista evropska opcija za koju se zalazete, a koja je i meni bliska (recimo da sam na pola puta izmedju DS-a i LDP-a) nikad u istoriji nije imala 50% vecinu, a u ovom trenutku sigurno nije bila najbliza tom cilju.

Sto se DB-a tice, to jeste cinjenica. Na zalost tajkuni su nam jedina nada u ovom trenutku. Nadajmo se da njihovom kapitalu ne odgovara izolacija u ovom trenutku, tj da su stadijum u kom im je odgovarala prevazisli.

Nadam se da si u pravu Silver kad kazes da je ovo zatisje pred buru. Voleo bih da je tako. Pri cemu je tad nezadovoljstvo bilo prisutno, ali je bilo straha da se to iskaze. Sad je slicno, ali treba se setiti i da tad radikali nisu mogli da izvedu mnogo ljudi na ulice, da su SPS-ovci mogli da izvedu prinudom ljude koji nisu imali snagu i obest mladih proradikalskih snaga danas. Danas je tu situacija znacajno promenjena i bojim se da to nije samo uticaj DB-a. Prosetati ulicom recimo Jagodine ili Trstenika ili Kursumlije sa LDP-ovim bedzom danas je rekao bih potencijalno opasnije od nosenja Otporovog bedza tada. Mozda vama u Beogradu ne izgleda tako, ali nezadovoljni gradjani danas u Srbiji nisu na strani evropske Srbije i cisto sumnjam da ce oni svoj otpor sprovesti u formi lupanja u serpe i duvanjem u pistaljke. Bojim se da su im glave onih koji drukcije misle i prozori i kuce istih mnogo zanimljivije. Sa druge strane, nisam siguran da su dobitnici tranzicije i ljudi koji jesu za demokratske promene spremni za sukobe po ulicama danas. Setnja za Evropu je otkazana kad radikali setaju, setnja u vreme kontramitinga nije bila otkazana.
silver bullet silver bullet 15:32 27.02.2008

Re: Nekad nije lose proceniti realnost

Bojim se da su im glave onih koji drukcije misle i prozori i kuce istih mnogo zanimljivije. Sa druge strane, nisam siguran da su dobitnici tranzicije i ljudi koji jesu za demokratske promene spremni za sukobe po ulicama danas. Setnja za Evropu je otkazana kad radikali setaju, setnja u vreme kontramitinga nije bila otkazana.
*novo


Da, da, potpuno ste u pravu.
Ja govorim o nekom "sutra".
Nadam se ne suvise dalekom, ali koje ce doci posle neizbezne vlasti radikala.
Otvorene ili prikrivene.
Srescemo se vi i ja negde, u buducnosti.
surabya johnny surabya johnny 13:23 27.02.2008

...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana