увежбана пресура сестрице Лин

Черевићан RSS / 26.02.2008. u 22:45

 

састав на тему . . . . .тек долином званом Valley схватио сам штога жели

 

 

ономад - бродски запис :

наслов би могао маштовитим да указује на свашта чак & нешто непримерено па ћу им га препустити на стрпљење ,аја , ево ме у сунчано дану ,затечен на фери-у коиме одвози смалте на седмодневно опуштање у једно в.пријатно рибарско сеоце звано шленди на суседном отоку гозу , у х. св.патрик соба 9 на углу тераса изнад крошње палме тик спогледом узалив у којије пре ,има томе,пристајала јахта њ кр. в. елизабете друге јер је ту годинама имала обичај да се по пар дана проводи у рајској тишини те мору косуза чистом. но дали само зарад тог ? 

 

још пре неку годину закључих,ако је ројалти ту могла да се скраси шта онда фали мени да лутам за вазда новим малтешким локалитетима и отада сам шлендију веран.уствари евоме радно  доконог да се малко суочим сам сасобом,да невијам радодајке,да себе испавам, да читам (ма доста ми и писања ,верујте - што реко кадгод + ћопић - сви пишу нико не чита  и да мислим наништа ,да углави празнину назрем ,мрзићеме и да се пансионски понашам ,тевеме занимати неће ,гледаћу заласке сунца јер соба 9 поменута управо је зато и одабрана.најлепши су насвету из ње, набасах давно у књизи примедбе подоста гостију поменутог хотела тјст собе ту опаску прибележену па подвучену ! ићићу да ми масирају табане тајванке 3 сестре које већ пету годину заредом држе ( у хотелу ) салон за телесно упристојење .јооој како то прија ,ево се благо јежим већ унапред  како ту негде на педаљ од кичменог репа увежбана пресура средње сестре Лин уме испровоцирати  међуножни немир . . .док музика тиха њина азијатска,а мириси рески надражујући ми њухом се размиле . . .а сестрица Лин ко одмајке порођена па . . . .ако желим . . .углавном се подразумева . . .неко поглавље из камасутре да ми презентира . . .а ја слутим себе грешности ослобођеног. . насмешићусе ,дати јој напојницу затруд и извинутисе да ми то више неприличи ,јер дедасам и да ми је сасвим задоста и та масажа у коју се сва здала . . и да ћу доћи опет да не умисли како сам незадовољан услугом . . паћу сркати потом  природну лимунаду и јести воћа инећу се дружити са гостима нити мештанима, седећу на стени и покушати да галебе разумем и бацати каменчиће уморе,а сваки ће бити једна жеља ( иако их све мање имам) и онда . . . .сести на (своју) терасу собе број 9 и чекати да сунце ,тај природе дар нама земљанима ,на очигледми се почне зарањати запучину. потрајаће то свега десетак минута но само зарад њих овде гдећу бити вреди доћи ,верујте негрешим ,грешан ,ни малко . да, и док се ускоро искрцан на гозу возилом будем примицо шлендију зеленом  удолицом  покрај алеја палми и хибискуса умислићу да знам  зашто је њ кр вел.желела долазити у ово поменуто посве скрајнуто месташце на крају долине зване Valley .залазак је ињу намамио .додуше . . . . .ово је тек једно од могућих тумачења наслова овом саставу без намере да га намећем читаоцима.

 

 

Но рeдом ајмо . . . . (из дневниками - Шленди / Гозо) 

 

 

понедељак (или) . . .велики комбинатор

 напунпо 40 склекова ручних са ногама вишљим од главе.ние лоше.но цркох.однегне наслућујем папагаја .блебеће на малтешком.потом целог дана читам 12 столица.остап бендер та несаломива противречност људског постојања из преломне (руске) епохе која тражи потврду појединачних могућности у земљи колективистичкихпринципа небили им се прилагодио те потом извукао право на личну корист.

дело успешног тандема иљф&петров  је вредно (кознакоег) нановог читања, посебно данас кад се превара не односи само на варање богатих него постаје програмска одредница и политичких партија те установа као што су банке . . .те награбаси рааја.

 

уторак (или) . . .моћ имагинарног 

у 7 ам је хотелски базен са морком водом уистину 'ко суза' дође ми да га се нагутам ал' салинитет смета замисли. миља пливања тамо/амо  ме повратила из бендеровских снова.потом срчем воћни микс & . . уживам.књига 'како читати' покушава да анализира колико су се промениле читалачке навике јер,сазнах да : феномен читања ние бављење уметношћу него он одређује индивидуалну поетичку могућност тумачења културе уопште.касние, сестра Лин ме препородила масажом табана, те и не-свесно навела на грешне мисли . . .алајој,но се исконтролисах.

 

среда ( или) . . . .дали јудина прича х2о пие 

нажалост у шлендију нема излазака сунца.смета му положај уодносу на конфигурација гоза.одједном . . .само сване и . . . .би дан .посетио сам зором оближњу богомољу,невелику црквицу те отслушао неразумевајући, јутарњу службу.загледају ме мештани,неличим им на њиног . . .а мени углави :о јеванђељу по јуди сте начули.намалти је разговор о њему веома тих,а обзиром на 98% католичко окружење и доста ограничен у претпоставкама - тумачењима. за разумети је то.једино ми 'ни овамо ни онамо' вољни смо у догме чачнути . . . .

присећам се прочитаног: Христу је (у овом тексту) најближи пријатељ Јуда, једино у њега од свих апостола има бескрајно поверење и њега бира за најтежи доказ вере. (О Јуди Искариоту - има подоста литературе која га предтавља као паметног, образованог, елоквентног и интелигентног...јединог од ученика који није био рибар или занатлија, већ нека врста духовног племства, тако да уопште није необично да је Исус њему открио неке ствари које су, можда, биле превише апстрактне за остале ученике).Исус наиме зна да је унапред предодређено да умре*, да напусти овоземаљски живот, тело човека и његово обличје, да би васкрснуо и. . . тралала. И сад, да би то и остварио, он моли свога пријатеља Јуду да га изда, да му омогући да тако и симболично умре. У свом Јевандјељу се Јуда чуди и противи, али у принципу без поговора следи учитеља и учини како му је казано, прода Исуса, узме паре и оде. И ту је крај, бизарно заиста, нема ни пасије, ни смрти, ни васкрсења, нема ни краја Јудиног живота, а посебно не онако срамног. Реч је заправо о великом пријатељству и сустиншкој вери, у којој пријатељ за пријатеља, за свог учитеља и сина божијег, пристаје да постане проклет и не само то , да буде родоначелник проклетог рода, да му име постане синоним срамоте и да га та срамота прати заувек. .но дали? *(постоје предпоставке да је јеврејско свештенство да би спасило Исуса који је потомак краља Давида,направило погодбу са Понтијем Пилатом .да би Пилат остварио свој политички задатак као изасланик римског царства, он је морао некако да се ослободи Исуса који му је прилично мрсио конце. јеврејско свештенство је такође калкулисало око појаве Исуса у смислу да ли је или није нови Месија. како је Исус сметао обема странама они су се договорили да уз одређену цену и уз завет ћутања ураде ово: ухапсе Исуса и објаве да ће га разапети, а онда предају Исуса јеврејима који га склоне и пошаљу негде далеко а уместо њега разапну неког другог. како су то урадили на брду изнад насеља људи нису могли да виде ко је то тамо на крсту заиста. Јевреји не сахрањују мртве суботом а ни ноћу. сведоци његове "смрти" били су само његови најближи. сутрадан ...њега више није било у гробу.тако је настала прича о васкресењу коју је народ одмах прихватио будући да им је Исус  недостајао.јевреји су спасили Исуса , лозу свог краља Давида а Понтије Пилат је добио божанство којим је наставио да контролише народ.чист политички дил , казлобисе).иштасад са главоми бременитом религијозним комбинациама разним а у богомољи католичкој?

 

четвртак (или) . . . .реципес фор а перфект мариаге 

књига ми се сама одсебе насловом наметнула јутрос док сам свеже напливан па отуширан пребирао наслове у бук шопу хотелском.ја, бук ворм и . . . неиспустих је цели дан ишака, занимљиву.гдја кејт кариган ,обашка што ми истинским рецептима отвори апетита те натерала пљувачку на уста , потсетиме олињалог да примати љубав је тренутно задовољство, али пружатије претставља радост која траје целога  живота.а лако се и деси да узалуд протраћиш нечију љубав .

 

петак (или) . . . . похвала посебности 

након  лахког једносатног јутарњег трчања камењаром ево где ме повећа чинија воћне салате исчекује на  терасином столу .уз њу књига наслова 'разлике' намењена за данашње исчитавање.бринесе уњој ,аутор петровић,оглашен као наследник г.павића у српској књижевности,о могућим начинима читалачког разумевања исприповеданог му.наиме досада је писац само писао а читалац читао.одсада се писац брине како је . . . .ајд да не понављам.иде чак толико далеко да нуди својој публици неку врсту читалачког резонованог рецепта за свеукупно поимање прочитаног. само што читаоца неузме у крило па . . како му било.

субота ( или) . . . .ја сам гение 

галерија у барселони 1986 јасминка неможе да ме одмакне од репродукције далијеве насловљене велики мастурбатор.цена јој поприлична.

-мааааа,  биће прилике . . . . .усаглашавамосе

читам одјутрос ево докон биографију сликарског генија из фигуерас-а.на једном месту пише:отпратио сам галу на жељ.станицу.најзад сам.гала,ти си стварност.удишем мирисе једног купаћег костима од вуне који је сачувао мало њеног мириса.затворио сам се у атеље и завршавао портрет пола елијара и још једног платна које ће славно постати.на њему је приказана велика,модра воштана глава румених образа и дуугих трепавица.Огроманнос ослањао се на земљу.уместо уста налазио се скакавац у чијемсу трулом трбуху врвели мрави.незнам зашто назвах је . . . .велики мастурбатор.

- баш у моменту пролете . . .> 20 година,мрмљам читајући.

недеља  (или) . . . .јер никад се незна 

ипак не одолих јутрос,онако полубунован сестрици Лин да ми ( макар накратко) укаже где то вазда греших у поглављу камасутре 'дубока бразда' или у преводу нашем - што плиће то ефектније, уууууууФ, која празнина у малом мозгу потом настаде. . . лепота тјст. никад нереци никад.потом ме и нека глад спопала те поприлично одвадих од понуде швецског астала заливајући пивканом, хммммммм . . . . годило ито.за кои сат  ме исчекује испловљавање на пучину медитерана ,а са цуна-мијима никад ниси начисто,па се малко и прибојавам ,куражан .  

да , да не заборавим евидентират' како је у шледнију сунце свакодневно залазило (сем четвртка кад се пролазно наоблачило са контра стране истока) узбуђујуће такорећи феноменално и да сам уживао . . .баш.

 

 

zalazak.jpg 

 

претпостављам , као и њ.в.кр. елизабета актуелна . . .има томе.



Komentari (79)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bravar bravar 22:58 26.02.2008

bez naslova

bravar bravar 22:58 26.02.2008

Re: bez naslova

Al' ste ga uprilicili izdnevnikavam... Uzivah. FalaVi.
Черевићан Черевићан 23:02 26.02.2008

дневник обавеза или уживање

већ деценијама се то питам гђо bravar , хвала што ме евидентирасте и овај пут.
а за слуку ФАЛА, то је ТА.
bravar bravar 23:05 26.02.2008

Re: дневник обавеза или уживање

дневник обавеза или уживање

Salite se smene pomalKo. Znamo mi da je to Vama uzivanje, a na zadovoljstvo svih nas - delite ga ne sebicno:)

A ni obaveze ponekad ne padaju tesko:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:09 26.02.2008

Dragi Čer,

baš prijalo. Uveče za mirnu noć. Hvala.
(a i ja sam pre neki dan završila po ko zna koji put ponovljeno čitanje majstora Iljfa i Petrova, volim "12 stolica", čudo jedno :)

Черевићан Черевићан 23:13 26.02.2008

по том питању (читању остолицама)

ко да смо род гђо Greganović , волим кад сте нузнас коментаром
bravar bravar 23:14 26.02.2008

bez naslova

Kao blog ovaj - bogato:)

Kazezoze Kazezoze 00:59 27.02.2008

Re: Dragi Čer,

i ja se trenutno druzhim sa iljfom i petrovom, preciznije sa njihovim zlatnim teletom.
g cherevican bash sam uzhivao u ovom vashem opushtajucem dnevniku, a shto se tiche dalijevog velikog masturbatora radi se o njegovom frojdovskom opsednutoshcu seksom i kastracijom gde on moralni izlaz vidi u masturbaciji, skakavac predstavlja njegovo detinjstvo i strah od kastracije, njegov falusni nos zaboden u zemlju predstavlja impotenciju, a zhena seksualnu fantaziju. shkolski rad frojda prikazan u surealizmu.
edi-va edi-va 23:09 26.02.2008

u zdravom telu

zdrav duh:)

(sokovi, masaze, salate ... trchanje, sklekovi ... and so on)

Черевићан Черевићан 23:17 26.02.2008

умеће је то

edi-va , како поменуте сестрице радње обављају .термини се уговарају с малте се путује лађом небили Вас једна од њих 3 такла и препородила . . уистину . кад Вам се докопају табана . . имате утисак да ћете исвоје коже прхнути. неке деликатније третмане . . ни да не помињем .фала на дружењу.
edi-va edi-va 23:30 26.02.2008

Re: Hot stone

неке деликатније третмане . . ни да не помињем




preporuchujem, ko nije probao:)
Черевићан Черевићан 23:43 26.02.2008

у пар реченица само

топло камење
masaža toplim kamenjem (ima veće dubinsko dejstvo od obične masaže) odlično oslobađa od napetosti u mišićima, veoma pomaže kod loše cirkulacije, odlično se pokazala kad se radi o reumatskim stanjima, bolovima u leđima, ali i u ublažavanju anksioznosti, nesanice i depresije.

третман чакри
upotrebljavaju se neobrađeni poludragi kamenčići - njih sedam, koji se po tačno utvrđenom redosledu postavljaju na čakre (energetske tačke na telu). Ovi kamenčići deluju svojom svetlošću i bojom, a svrha im je da upiju negativnu energiju iz svih čakri u kojima se eventualno nalazi. Dok ležite sa poludragim kamenovima na telu, možete uživati i u opuštajućoj muzici. U svakom slučaju, veoma prijatno i opuštajuće iskustvo.

ПРОБАЈТЕ, бићете ко нови тјст половно стаари
stari stari 09:15 27.02.2008

Re: умеће је то

Мајсторе,чувару изворне идеје блога

Ако изузмем дипл. О.Ш. Моша Пијаде , завршену без везе и М.О.Ц. В.Влаховић,без без везе - своја сазнања

о много чему сакупљао сам из П.забавника,стрипова,обавезне и не литературе и напокон са блога. То је

један од начина за бег од свакидашње глупости.

Хвала.

п.с. да се разумемо- ово је Т. бр.2 // ненадјемашив,до нау је ВАЕ ВИЦТИС //
Черевићан Черевићан 11:23 28.02.2008

г stari

задовољство ми чини прочитати како поједини блогери - коментатори праве топ листу мојих овдашњих састава . завредих ли то ,често се упитам .

наравски, на лепим речима хвала.па . . .дружимосе идаље.
stari stari 12:26 28.02.2008

Re: г stari

Ako ste čuli ne mene već glas Istine,mudro je složiti se da je sve-jedno.

stari stari 15:02 28.02.2008

Re: г stari

Istine radi,fragment meni bliskog Heraklita /3225-3285/ ili fraktal poštovanog nsarskog ,i da je moguće u jednom trenu napraviti gradaciju vaših slova. Već neki drugi moment,pogled,čin,daće drugačije vrednovanje. Jer,
složićete se da je sve podložno promeni . Suština,bit,je da je svako Vaše slovo,deo Vas kao celine /bića/ , te da -
Vam je teško da neko slovo , deo Vas , oglasite manje važnim. Složićete se takođe da ste deo nečeg,mnogo ve-
ćeg,sveobuhvatnog, deo ste jedinog Boga,Arhitekte,Apsoluta,ili kako god zvali ga sve - jedno.
AlexDunja AlexDunja 23:24 26.02.2008

prijatno je citati vase sastave :)

i da se zamisliti:))

a moze i limunada:)
Черевићан Черевићан 23:36 26.02.2008

опуштено

AlexDunja, у Вашем угодном друштву уз овакав зуботрн напитак у тихој и ведрој малтешкој ноћи . . ма шта више и пожелети треба. хвала.

podanica

uzivajte i za mene, dok joj (elizabeti) lecim podanike od boljki koje uglavnom sami sebi zadaju sto oralno, a sto venski, a za moje pare.
ivana23 ivana23 00:19 27.02.2008

Uzivajte


boja mora i neba...
Черевићан Черевићан 00:38 27.02.2008

упоредба

ево како натом Гозу изгледа 1 омиљени бунар за роњаву боја истих ко Ваша јабука плава мрс ivana23 , хвала.



Черевићан Черевићан 00:13 27.02.2008

верујте Ана & . . .

на моменте је мој посао овде тупаџијски ,мисм путеви и само путеви . . нигде им краја не назиреш па зарад психићког баланса дозволим тако , у задње време све чешће , опуштање.
прија , верујте Поданице,на реч (лажљиву). додуше ија нетако давно под аницом једном бејах ал . . није сад место да детаљишем.аисраме.
лепо је и узВас овде бити.
Taska Dana Taska Dana 01:17 27.02.2008

.............

Черевићан Черевићан 08:36 27.02.2008

јооој, ди би нам крај бијо

гђо Taska Danо да којом срећом намалти шуууума имамо. овако с3 дрвета ал мудро распоређена по отоку изавијона делујемо ко зеленкасто острво, кад оно . . .го камен , помалко историје и

- Вас блади форинера колко нећемо , веле малтези ( у шали? наравски)

фала на коментару ,заодморитије оку , уистину.
jesen jesen 21:30 27.02.2008

Re: верујте Ана & . . .

...verujte gosn Cer, ja ozbiljno mislim da ste vi mnogo lepo organizovali zivot i da od vas treba uciti....zato nam pisite sto vise mozete a mi cemo citajuci izmedju redova valjda uspeti da savladamo gradivo...
nsarski nsarski 22:27 27.02.2008

Re: верујте Ана & . . .

jesen
...verujte gosn Cer, ja ozbiljno mislim da ste vi mnogo lepo organizovali zivot i da od vas treba uciti....zato nam pisite sto vise mozete a mi cemo citajuci izmedju redova valjda uspeti da savladamo gradivo...

jesen, hteo sam da ti ovo napisem na Dejanovom blogu, ali ovde je primerenije. Cher je osvojio mudrost zivljenja - kao u Kunderinom "Usporavanju" - sve sto je brzo to je i kuso. Lagacko, natenane i sa uzivanjem. Tada vredi ziveti, a i sve je lepse, kao u usporenom filmu.
jesen jesen 00:22 28.02.2008

Re: верујте Ана & . . .

:))...shvatila sam da je Cer "savladao" mudrost zivljenja...ali jos nisam skapirala kako mu je to uspelo...Kakva "lakoca postojanja"..!!...mislim da je "usporavanje" samo jedna komponenta te lakoce....
Черевићан Черевићан 11:15 28.02.2008

троЛЛ

да се малко, индиректно позван, умешам ија у тумачење лакоћеми постојања . знате мрс jesen имам у стану једно повеће огледало заостало из времена бивших.необичност му је у томе што се у барокном раму не налази стакло него углачан камен - опсидијан, црн и без сјаја, па кад се нађем предњим, оно не одражава моју сенку него праву слику мојега бића.

или стихом речено

и дал ћу икад препун горчине
смирити својих немира ход
судбу ми осећам маме даљине
те себе одживим ко одвезан брод
jesen jesen 00:05 29.02.2008

Re: троЛЛ

....pa nije trol.....:))....
ceda_urosevic ceda_urosevic 03:35 27.02.2008

Divno putvanje


Meni sve neka melanholija, k'o da sam bio -- pa sad žalim što sam se vratio. Hvala Če.
Vlasta Vlasta 07:39 27.02.2008

E, jeste!

Ja sam čak uhvatla sebe kako zavidim! Te sam izašao iz vode, pa u ladu ovo, pa u ladu ono, pa voćkice u činiji, pa more, knjige...Čoveče, idem danas da se kupam u Dunavu i da jedem prskane jabuke!
Blagosegavama Če...
Черевићан Черевићан 08:23 27.02.2008

транспарентно посве

гђо Vlastо ,помислитићете, овај Че, тамо умору се уистину доконише,па од времена напретек незна штаће него . . да сад не набрајам шта све ради. истинаје . .. умем да распоредим дневне обавезе, па ни не осетим оних 2наестак сати дневно које по терену у прашини путној проводим, па отуд . .свега што сте набројали.
наравски без јабуке дневно дан ми непрође. а дунав (не)плави и купања уњему . . .јооој кад се само присетимих . . .
фалаВам надружењу.
Черевићан Черевићан 08:29 27.02.2008

машти на вољу, дајмо

г cedо_urosevic-у . знате, како старим, путовања уместу ме све више привлаче. могу тако дигод замислим да се телетранспортујем. требал ми ишта више, кљокнутом јогину ?
саВама удруштву је увек занимљиво . . .хвала на посвећеном времену за коментар.
Vlasta Vlasta 12:45 27.02.2008

Re: транспарентно посве

Ma, gosn Če, nisam ni pomislila na slobodno vreme koliko ga imate, već na to u kakvom ga okruženju provodite! Ja sam od onih što su se trebali roditi na obali, i sigurno su nekim drugim prilikama i bili tamo rođeni, a sad se nose sa ravnicom...Volim ja ravnicu, ali more kada zamiriše i kada mu vidim boju, tačno sam stigla kući.
ceda_urosevic ceda_urosevic 12:57 27.02.2008

Re: машти на вољу, дајмо

Черевићан
путовања уместу

Duhovito, kao i uvek. Što više putujete, ja se, čitajući, više s mesta pomeram. Hvala i na tome.
Pozdrav
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 04:27 27.02.2008

Miracle Tree of Malta



Черевићан Черевићан 07:33 27.02.2008

распеће

кад се одВалете возилом усмерите према Мдини старој престоници Малте са десне стране пута ПОСЕБНОСТ овог стабла неможе Вам оку мимоићи гђо Vanja Montenegro Ljujic .наравски да је то место на којем туристи искористе да се усликају . . .сећања ради.
фала на потсећању.
nikola svilar nikola svilar 05:03 27.02.2008

divne sestrice Jelena i Nevena Bucha





me odusevise upravo ove veceri na vrhu robne kuce Bazar
(a gde drugo no u NovoMeSadu) pevajuci i svirajuci za dokon mlad svet,
pomalo za lepotu gluv od ignorancije i sebicnosti. Jer da nije tako,
sestre bi dobile mlogooo duzi i glasniji aplauz za
umetnicarenje svoje u fenserajskom vrtu Giardino,
kako klub - kafeteriju nazvase.

Elem, meni dusu razgalilo pevanje njino sve sa
gosoDZicom mladom a naocitom, izvesnom Branislavom Bosnjak,
koja ume bas dobro, kako kazu, ponedeonikom i petkom pevanjem
srecu deliti a utornikom i cetvrtkovistem jos i bolje o' toga
- akordicarenjem i vokalizom... a tek sredom, subotom i nedeljom...

Sreca moja, utornik bese -
evo ne mogu da spavam,
jer cini mi se cujem ih...
kroza snove mi prolaze.

Srdacan pozdrav iz New Now-a
Svilar

p.s.
za vise evo OVDE.
Черевићан Черевићан 08:09 27.02.2008

нсадскоме vrtu Giardino, у походе, АЈМО!

г nikola svilar добродошли међнас овдашње својим коментаром. ма уме нсад да понуди расположење,ние да не.има тамо заСваког провода па и за пробирљиве као што сте Ви. наравно,подразумевасе, да жива музика треба да буде пријатна и уху а и оку .за поменуте сестрице . . верујем(о) Вам нареч
dracena dracena 07:36 27.02.2008

...

Черевићан Черевићан 08:15 27.02.2008

уху задовољство

гђо dracena БАШ ме обрадовасте посетом,хвала на избору (прилога).
присећам се коментара једне познате овдашње ,клавиромсе бави уживоту
- дали има нечег од музике лепшег ?
mariopan mariopan 10:07 27.02.2008

Re: уху задовољство

Uhvatih i ja sebe da zavidim, da li je to greh? Ali dobili smo priliku da tako uzivamo kao da smo licno okusili ono voce ili masazu za uzivanje ili kajanje (ponudjen kao pocascen) pa kako ko to uzme ili ostavi.....Medjutim meni se poslednja recenica najvise dopala, to da je Sunce redovno zalazilo svaki dan ...e za to bih bila najvise zainteresovana, jer nesto slutim, ako bi to stalo i nestalo, svega bi nestalo.

Hvala za divnu pricu, bas smo svi sada na trenutak bili na odmoru i uzivali.
Черевићан Черевићан 10:45 27.02.2008

заласци а изласке и даненачињем

гђо mariopan , има ММТ (моја мила ташта) мисао да малта нема залазака требало би је измислити.
малту мислим.
згодно сам лоциран станбено па изистог дворишта сунцу мош констатовати рађање кад се свеже умивено изводе промоли а исто тако кадсе зајапурено пушећи непотопи удубину мора околног . . .ма уме природни феномен да утиска остави . . патоВамје.

фала на . . штосте санама.
mariopan mariopan 11:35 27.02.2008

Re: заласци а изласке и даненачињем

Radjanje se podrazumeva ako ima zalazaka, samo se uzima zdravo za gotovo, kao da je to normalno, mogli bi pomisliti da cemo doveka ziveti da sve te izlaske i zalaske vidimo....ali to ne biva. Pa zato treba, dok mozemo, sve izlaske i zalaske videti, sa drugih mesta i meridijana, nisu svi isti, isto je samo da su nam dati bez racuna, na poklon, i da su prelepi i onaj sa mog prozora i onaj sa veseg, pa ko uzme a ko ostavi..na volju mu. Ako vec ne mozemo na sve meridijane stici za jednog zivota, tu je blog i Vase price, prelepe slike drugih blogera koji zure u pomoc da nam sve to pokazu i hvala Vama i njima na tome.
Ps. Da li zastave jos onako leprsaju na vetru? E, tim zastavama zavidim.
jasnaz jasnaz 12:06 27.02.2008

svi

pišu
niko ne čita &

svi ljube
malo njih

voli


mariopan mariopan 12:39 27.02.2008

Re: svi

Jasnaz, prelepo
Черевићан Черевићан 13:39 27.02.2008

ко рече љубав ?

љубав нас маами
погледом сваким
док нас прекрива
птичији лет

ала сам сретан
што ме родише
баш волим овај прегрешан свет
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 15:19 28.02.2008

Re: ко рече љубав ?

Черевићан
љубав нас маамипогледом свакимдок нас прекриваптичији летала сам сретаншто ме родишебаш волим овај прегрешан свет


Preporuka za ljubav! :)
bravar bravar 12:51 27.02.2008

bez naslova

d j o l e d j o l e 13:20 27.02.2008

Balmoral - dvorac kraljice Viktorije



спогледом узалив у којије пре ,има томе,пристајала јахта њ кр. в. елизабете друге јер је ту годинама имала обичај да се по пар дана проводи у рајској тишини те мору косуза чистом. но дали само зарад тог ?
Kraljica Vikotrija, baka ili prababa kraljice Elizabete, umesto arhipelaga Malte, imala je obicaj da utociste nalazi u dvorcu Balmoral, u kome je boravila nakon smrti muza pr. Alberta.

Ustvari, kraljica je vodila dva paralelna zivota: u prvom je bila suveren carstva u kome Sunce nikada ne zalazi, dok je u drugom bila saputnica nastojnika dvorca Dzona Brauna, sa kojim je zivela obican seoski zivot, pomazuci mu oko odrzavanja imanja i deleci sa njime sve sto sa sobom nosi svakodnevnica.

Kao sto je ispratila i muza princa Alberta, Viktorija je nadzivela i Brauna. Ostalo je zabelezeno da je nakon Dzonove smrti godinama svakog jutra na uzglavlju na kome je preminuo neko ostavljao cvet. Ovu pricu niko verovatno ne bi ni znao, da je sama kraljica nije pomenula u pismu koje je napisala rodjaku nakon Braunove smrti, pronadjenom u arhivi obliznjeg grada 120 godina nakon sto je napisano.
jasnaz jasnaz 14:07 27.02.2008

Re: Balmoral - dvorac kraljice Viktorije

Черевићан Черевићан 14:12 27.02.2008

вазда сунчаним царством

г d j o l e , хвала на причици (љубавној) јер осећаја није нико ослобођен па макар био и suveren carstva u kome Sunce nikada ne zalazi.
ими имамо задовољство да у изгледу Поменуте ,наше негдашње Регине, уживамо. наиме у центру Валете на тргу пред Библиотеком јој је фигура од карарског мермера на трону приказана .једино штојој на левој руци недостаје шака коју бомбардовање у другом св.неспоразуму откиде ,а неко безобразан као сувенир је покупи
за свагда. малтези заинат не поправише оштећење да потсећа на . . немило време све оне који га изазваше .засвагда.
Pape Pape 13:23 27.02.2008

Rešenje...

...za osveženje, bilo i biće, pročitati šta piše Če. Naslovi su vaša stvar ali predlažem opšti podnaslov, Priručnik za hedoniste :)
Prilažem dve fotografije, kojima je jedini čar u odnosu na bilo koju sličnu na netu u tome što sam ih svojeručno napravio, u komšiluku. Nekom nedostaje šuma, nekom more...

ivana23 ivana23 13:36 27.02.2008

Re: Rešenje...


moja oaza...takodje svojerucno fotografisano.
Черевићан Черевићан 13:49 27.02.2008

кадби било

хвала Вам г Pape на похвалној оцени саставами док се наслови истих, бемлих, сами оцсебе наметну током писања, в. ретко се деси да наслов текста испровоцира
да се поновим јоооој, шта би (ми) малтези дали су нам острвоа архипелага личног . . . шумовита, па да имамо тигрова и осталих неприпитомљених живуљки утој флори.баш би онако дојаја било опасно.овако може само да те нападне нека маштовита стоперка која је намалту стигла да доживи . . недоживљено, ако се превариш те је повезеш а њој посве свеједно где си се усмеријо возилом . . .

безвезе.
Черевићан Черевићан 13:55 27.02.2008

мрс ivana23 наоазиВам

честитке. баш је смером осмишљена. умемоими сремци в.слично да просторе ,некад они задњих дворишта ди се марва држала, и биле камаре те којешта . . . слично преуредимо.једино што се растурисмо посвету па утом нема ко да ужива, а трава и коров . . чине своје.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 15:02 27.02.2008

Bog gore Bog dole

Čudo je to kako moj drug ovozemaljski, kome je nadimak Mića Bog, ne "propušta" ni jednu koleginicu, ni jednu prolaznicu koja se sa njim neoprezno zadrži u razgovoru slučajnom na ulici duže od 2 sekunde; koji ume da poljubi nepoznatu ženu na sred ulice ili plaže a ona mu ne zalepi vruć šamar nego mu se i nasmeje, udvara se svakoj koja je dospela do uzrasta da može da drži kašiku supe samostalno i skoro svaka takva udvarana (pasiv) završi u ovom položaju horizontalnom___,... a kad ja ne uradim ništa nego samo pomislim nešto slično - dobijem pljusku ili primedbu i prekor da sam muška svinja, gad, i moja žena odmah sazna za to. Kad god nešto ovako napiše Čerevićan ja pomislim na Boga (ne onog gore nego ovog dole!) i na moju jadnu sudbinu. Sve je u pakovanju, sve je u načinu, nema apsolutne istine za metod. Mrzime te Čer, mrzim i Boga ovozemaljskog i zavidim vam, naravno. Sve što možeš da dobiješ od mene, svinjo muška (skrivena iza opisa lepih Sunčevih zalazaka), je preporuka.
Черевићан Черевићан 15:31 27.02.2008

омржени ја

г KRALJуMAJMUNA намамиме препорука,Фала! ма ние то никакво умеће са полом лепшим да бива питомо у обраћањујој само треба у правом моменту
зачарани круг
ухватљивог вишка времена
(који ми вазда недостаје)
понудитим

и не причати много, него . . . . умети слушатиих треба. итојето.напред!

прија што дружења непропуштате!
Pape Pape 19:36 27.02.2008

Re: омржени ја

Mora da ste gledali, ali ne mogu da odolim a da ne preporučim film "Čovek koji je voleo žene", Trifo. http://www.imdb.com/title/tt0076155/
Ivana K.Landesteen Ivana K.Landesteen 18:53 27.02.2008

Glavni Inspirator

Ja bih tebi, dragi Cece, i zvanicno dala naziv: Glavni Inspirator.
Moglo bi i Veliki, ali verujem da bi ti se onaj gornji vise dopao, narocito jer nije u velicini stos vec u vodjstvu, prvom koraku, koji potom slede svi ovi drugi Inspiratori ovde na tvom blogu okupljeni.
Inspirativno!
Черевићан Черевићан 19:34 27.02.2008

уф,уф

гђо Ivana K.Landesteen малкомисе ушеса заруменеше од речиВам хвале. нетреба много за инспирацију само вазда око себе будно догађања пратити те ако умеш и прибележитиих . . . итојето.верујем да би Ви својим уистину списатељским умећем још како умела да овдашње коментаторе побудите те нове теме за размишљања нам понудите. . . .размислите отом , молим.

в. сте ми драга ,хвала на посети.
Ivana K.Landesteen Ivana K.Landesteen 22:20 27.02.2008

Re: уф,уф

Razmislicu, Cece, hvala i tebi na uvek lepoj podrsci.
nsarski nsarski 20:39 27.02.2008

Ja ne verujem mnogo

u te cakre i akupunkture. Ali, kada mi je jednom na plazi na Tajlandu neko devojce masiralo tabane, prijalo mi je baaas. Tu verovanje/ne verovanje nije uopste bitno kad covek to oseti fizicki, тај маам, да се тако Черевићански изразим.
Черевићан Черевићан 21:25 27.02.2008

веровање = пријатност

г nsarski ако применимо знак једнакости зар неби тако ипак могли пробати поистоветити веровање у чакре којенам методама акупунктуре пријатност психо - телесну узрокују . . . . се питам, нестручан ?

фала на коментару.
nsarski nsarski 00:24 28.02.2008

Re: веровање = пријатност

Mister Cher, to i ja kazem, ali se mozda nisam dobro izjasnio. Htedoh reci - fiziologija je jaca od filozofije:)
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 00:15 28.02.2008

Malta Wins Eurovision Parody

bas me zanima o cemu cvrkuce... molim te prevedi
Черевићан Черевићан 09:56 28.02.2008

транслатор

колаж посве (као целине) непреводљивих ступидно-шаљивих текстова који се односе на . . перипетије при квалификацијама за наступ на евровизији. невредно вашег интересовања гђо Vanja Montenegro Ljujic нити мојег труда око усаглашавања поруке тог видео записа.

знате . . и хумор је омеђен границама овде смешно до пииша код нас је ???? ( тјст . . .учемује урнебес). иобратно!
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 15:20 28.02.2008

Re: транслатор

Черевићан
колаж посве (као целине) непреводљивих ступидно-шаљивих текстова који се односе на . . перипетије при квалификацијама за наступ на евровизији. невредно вашег интересовања гђо Vanja Montenegro Ljujic нити мојег труда око усаглашавања поруке тог видео записа.знате . . и хумор је омеђен границама овде смешно до пииша код нас је ???? ( тјст . . .учемује урнебес). иобратно!


Hvala, hvala! Pisalo je da se radi o parodiji pa me interesovalo o cemu i sta... :)
Milan Novković Milan Novković 01:55 28.02.2008

Ko ne masira stopala .....

....ne ume da se ponaša kako treba na šetalištu :)

vidomir pavlovic vidomir pavlovic 08:29 28.02.2008

Re: Ko ne masira stopala .....

Samo da se javim ganjam neke rezultate po bolnici
sliku ću ti večeres poslati
preporučio sam ali vodenu masažu OBAVEZNO i sa onom lepoticommm....

pozdrav
Черевићан Черевићан 10:07 28.02.2008

отабанима

вазда оригиналан фото коментар индиректно нам указа да . . табанима својим уистину време треба посветити
што ће нам наше тело узвратити здравственим несметњама.
укратко ,пресура табана је пут ка телесној лагодности. пробајте . .аконисте.

фала на посети г Milanе Novković-у
Черевићан Черевићан 10:11 28.02.2008

здравље пре свега

г vidomirе pavlovic-у, стога . . .гањајте ГА идаље ,ми смо овде, немрдамо ,а за водену масажу смо усаглашени , наравски. фалаВам на дружењу упролазу.
Unfuckable Unfuckable 21:21 28.02.2008

Ja sve nešto obilazim blogove večeras

ovamo, onamo....
pa svrnem tu.
Na reset.
Retko smirujući blog
Черевићан Черевићан 21:47 28.02.2008

фала

Unfuckable и драгомије да се релаксирајуће ОВДЕ осећате. ја покушаја улажем да се саставима читаоцима не допаднем него да их потсетим да све ово што се мени дешавало (кроз приповетке које постирем) се и њима сваком понаособ догађало само што не евидентираше на начин сличан мени. стога посве је могуће да се иВи препознасте у неком свом . . . викенду, па отуд . . вас смирење походило.

изволите, наиђите у посету , кадгод доспете, драг бићете гост.
Unfuckable Unfuckable 21:53 28.02.2008

Re: фала

eh, hvala Čer,
upravo tako, pade regresija moMentalna.....ali okrepljujuća.
Postoje posmatrači...i Posmatrači.
Ovi drugi imaju veštinu da "zarobe" trenutak.....
I dozovu, kadustreba.
Svratim ja - al nekako volem ovde poslednje redove - bolje se vidi i platno i publika...a harmonično .
Черевићан Черевићан 22:44 28.02.2008

штоби казли

унашем сеоском бирцузу плави дунав. . ..астал ућошку , дупе узазид. засвакислучај кад севну политре соде , пепељаре и остали пројектили да се ко на длану . . . .контрола има .
MuadDib MuadDib 21:44 01.03.2008

Zabeleške matorog pokvarenjaka

...ал' то је био Буковски ))
По обичају сам закаснио да учествујем, но ни важно - веома сам уживао у Вашим дневничким записима, помогло и мени да се одморим од потешке недеље, а било и веома лепих коментара и сличица. Наравно, по обичају и препорука уз окаснели поздрав!
Черевићан Черевићан 12:47 02.03.2008

никад касно ние

MuadDib - е ,хвала на похвали. запис Ваш остаје . . . .док је Блога , а за ( посебно угодан) коментар никад ние касно.
уздрављу био!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana