Obrazovanje| Politika| Sex

Tamna je noć i sve tamniji vilajet

freehand RSS / 23.03.2014. u 23:38

Tek mi je danas dopao na čitanje govor Vladimira Putina poslanicima Državne Dume, članovima Veća Federacije, čelnicima ruskih regija, predstavnicima civilnog društva od 18. marta. Mislim da delovima tog govora koji se tiču međunarodnih odnosa u svetu od pada Zida na ovamo - ne bih imao šta ni zameriti ni dodati. 

I rado bih taj govor, preuzet sa hrvatskog sajta advance.hr podelio sa vama, uz nekoliko citata za one koji nemaju strpljenja ili interesovanja za čitanje celog (inače podugačkog) govora, uz nekoliko mojih opaski o položaju Srbije u ovoj situaciji,a na dnu bloga:.

"Vladimir Putin, kompletan govor: "Neki na Zapadu su nam prijetili i većim problemima od sankcija - želio bih znati što su odlučili? Misle li aktivirati petu kolonu nacionalnih izdajnika?"

kompletan-govor-obracanja-ruskog-predsjednika-vladimira-putina-clanovima-zastupnicima-drzavne-dume-clanovima-vijeca-federacije-celnicima-ruskih-regija-i-predstavnicima-civilnog-drustva_5263_6787.jpg

"Naši Zapadni partneri stvorili su presedan na Kosovu vlastitim rukama. Situacija je ista kao i danas na Krimu, tada su priznali odvajanje Kosova od Srbije kao legitiman potez", 

"Sada se bune. Zašto? Ovo je nešto više od dvostrukih standarda. Ovo je zbunjujuć, primitivan cinizam. Ne možete jednostavno stvari izvrnuti tako da pašu samo vama, da zovete nešto bijelim jednog dana, crnim drugi dan. Što se tiče kritika da smo prekršili međunarodni zakon. Pa, dobro je da su se uopće sjetili kako postoji nešto što se zove međunarodni zakon. Baš im hvala. Bolje ikad nego nikad", istaknuo je Putin te naglasio da Rusija nipošto nije ovim potezom prekršila međunarodni zakon.

Rekao je kako je Rusija ta koja štiti međunarodni zakon, dok ga Zapadne zemlje već desetljećima nastoje umanjiti.

 "U praktičnoj primjeni politike, naši Zapadni partneri - prije svega SAD - preferiraju se voditi ne međunarodnim pravom, nego pravom sile. Oni vjeruju u svoju izuzetnost, da imaju pravo odlučivati o sudbini cijelog svijeta, da su oni uvijek u pravu", rekao je Putin

...

Rukovodstvo Srbije u tehničkom mandatu zauzelo je jedini moguć stav u ovom momentu: aktivne neutralnosti i nekvarenja veza i poozicija ni sa jednom stranom.  Lice Ivan Mrkić koje je u tehničkom mandatu od dana svoga postavljenja to je izrazilo pre nekoliko dana rečima kako je to tema o kojoj će se izjašnjavati nova Vlada,, a Ivica Dačić danas:

Beograd -- Ivica Dačić kaže da će stav Srbije o krizi Ukrajini biti "balansiran", u skladu sa evropskim putem Srbije, ali i njenom prijateljstvu sa Rusijom.

...

"To će biti zvaničan stav nove Vlade. Rusija je tradicionalni prijatelj Srbije, a Srbija je na putu evropskih iuntegracija, tako da taj stav treba da bude balansiran i da bude u našem interesu", rekao je predsednik Vlade Srbije u ostavci Ivica Dačić


"Novosti", opet, prate Vučića u Moskvi. Prvi potpredsednik Vlade nije u Rusiji ni zbog stava ni zbog nove Vlade, a ni zbog poverenja u zdravstvo Srbije.

"PRVI potpredsednik Vlade i lider naprednjaka Aleksandar Vučić boravi u Rusiji na detaljnim zdravstvenim pregledima - saznaju nezvanično „Novosti“ od izvora u vrhu SNS.

Prema našim informacijama, predsednik najjače partije u državi podvrgnut je višednevnim kontrolama zbog ranijih smetnji koje je imao zbog visokog krvnog pritiska. Rečeno nam je da je njegovo zdravstveno stanje dobro i da je samo reč o pregledima iz predostrožnosti, koji su ugovoreni neposredno uoči održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Naši sagovornici prenose da je to sva istina i da odlazak Vučića u najveću državu sveta nema nikave veze sa pregovorima o formiranju nove vlade Srbije, kako se spekulisalo u nekim medijima i političkoj čaršiji."

...

Generalno - okruženi EU i NATO prijateljima i sa stalnom i snažnom voljom da postanemo članica - jednog dana - bez obzira na istoriju, energente i "Južni tok" - Srbija realno i nema izbor. Sa već obavljenim (na sreću bez krvi) srpskim prolećem a bez izgleda da preživi sa nezavisnom politikom, ova država je na jednosmernom koloseku. Jer Srbija nije Rusija, nije Turska, nije Iran i nije Venecuela, Brazil ili Argentina.  Po sebi bi rizici pogrešnog svrstavanja bili ogromni, a svako uvođenje političkih turbulencija u samoj Rusiji kao mogućnosti u takvu računicu hazard učinilo nemogućim

I zato -  što je dozvoljeno blogeru nije dozvoljeno političaru.  Te se mi ovde možemo baviti Istinom. pravom, pravdom i moralom u životu i politici, naročito međunarodnnoj. Dok odgovornost za odluku nije ni na kome od nas.  Onima koji tu odgovornost nose mogućnost izbora svakako - i na sreću - nije data. 

 




Komentari (298)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

freehand freehand 23:44 23.03.2014

Linkovi

Pošto se Opera i autorski panel ovog bloga nikako ne vole, evo linkova na govor i citiranu vest iz "Večernjih nmovosti" u ovom komentaru. jer Opera i linkovanje u komentarima se slažu.

Govor Vladimira Putina

Vučić u Moskvi zbog pregleda

Edit na prethodnom blogu o Ukrajini ostadoše nedorečene neke smutnje oko snajperske vatre. Čini se da iste smutnje more i neke više instance, do vrha EU.
Pretpostavljam da u lengliju takve sumnje i smutnje nemaju.
anonimni_autor anonimni_autor 00:07 24.03.2014

Re: Linkovi

Ne shvatam poentu ovog bloga? Valjda, koga treba da podržimo u novom hladnom ratu. Ne volim aktuelnu vlast, ali mislim da pokušavaju da igraju između kao što je to tolike godine uspešno radio Tito. Mislim da to nije loša taktika. Ako hoćemo da napredujemo ne trebaju nam neprijatelji ni na Istoku ni na Zapadu. Najbolje je da izjavimo ;"Da smo veoma zabrinuti"
freehand freehand 00:18 24.03.2014

Re: Linkovi

anonimni_autor
Ne shvatam poentu ovog bloga? Valjda, koga treba da podržimo u novom hladnom ratu. Ne volim aktuelnu vlast, ali mislim da pokušavaju da igraju između kao što je to tolike godine uspešno radio Tito. Mislim da to nije loša taktika. Ako hoćemo da napredujemo ne trebaju nam neprijatelji ni na Istoku ni na Zapadu. Najbolje je da izjavimo ;"Da smo veoma zabrinuti"

Pročitao sam Putinov govor i rekoh šta mislim o njemu. Daleko sam od rusofila, što me ne sprečava da mislim da Rusija u međunarodnoj politici igra kudikamo poštenije, pristojnije, izbalansiranije i po svet korisnije od svojih zapadnih prijatelja, kako ih Putin zove.
Opet, u jeku ove krize znamo za javne prozivke od strane naših partnera kojima smo toliko uprli da pristupimo,krozz glasovni aparat prepodobnog Jelka časnog Kacina, na primer. O onim neobjavljenim možemo samo nagađati. Te ukoliko bi takvi potezi i pritisci postali ozbiljni - a za očekivati je da hoće, i to vrlo brzo bude li tenzija rasla - nekakav decidan odgovor će biti neophodan.
E o tome je ovaj blog.
anonimni_autor anonimni_autor 00:36 24.03.2014

Re: Linkovi

Izvini nisam baš shvatio iz teksta. Potpuno podržavam tvoj stav. Zapadne ekonomije koje stalno moraju da osvajaju nova tržišta i teritorije neizbežno će izazivati krize i u budućnosti. Samo ne znam gde će to da se završi kada je celi svet postao globalno selo. Kada im ponestane teritorija neizbežno će morati da udare jedni na druge. Možemo samo da se nadamo kako će dotle razum preovladati... ali glad za novcem nema razum.
looping looping 06:58 24.03.2014

Re: Linkovi

Daleko sam od rusofila, što me ne sprečava da mislim da Rusija u međunarodnoj politici igra kudikamo poštenije, pristojnije, izbalansiranije i po svet korisnije od svojih zapadnih prijatelja, kako ih Putin zove.

Nema poštenog i pristojnog u politici. Isključivo su strateški interesi u pitanju na obe strane. Ja ne vidim preuzimanje Krima kao nadmoć Rusije već očajničku stratešku borbu protiv zapadnih zemalja. Da se ovakve stvari dešavaju u Srednjoj Americi onda bi Rusija mogla da izgleda nadmoćno.
Novinskom članku o trenutnoj situaciji u Ukrajini ja bih dao naslov "Na vratima Rusije".
bookez bookez 09:40 24.03.2014

Re: Linkovi

freehand

Pročitao sam Putinov govor i rekoh šta mislim o njemu. Daleko sam od rusofila, što me ne sprečava da mislim da Rusija u međunarodnoj politici igra kudikamo poštenije, pristojnije, izbalansiranije i po svet korisnije od svojih zapadnih prijatelja, kako ih Putin zove.


Ja se ne slažem sa svim citiranim. Konkretno: prekršeno je medjunarodno pravo. Naravno i druga strana (USA pod broj jedan) često ne poštuje to isto medjunarodno pravo. Ili da sumirao: Rusija je ta koja štiti međunarodni zakon, kada joj to odgovara.

PS. Kad čujem " peta kolona", odmah se setim RTS-a 90-tih i Miloševića.
freehand freehand 09:49 24.03.2014

Re: Linkovi

Konkretno: prekršeno je medjunarodno pravo.

Možeš li da navedeš kojim tačno postupkom i koji deo međunarodnog prava?
Ako si čitao govor video si da je Putin analizirao sve psotupke, presedane u međunarodnoj politici i pravu, presudu Međunarodnog suda.
šta je po tebi sporno?
Dr Mebius Dr Mebius 10:06 24.03.2014

Re: Linkovi

Bilo kakva polemika oko krsenja medjunarodnog prava je potpuno besimslena. Osim sto se ovde vecina nas ni strucno ne razume u tu problematiku, ona je vec od samog nastanka toliko rastegljiva da je postala besmislena. Velike i mocne drzave od pamtiveka resavaju stvari od interesa putem sile, ponekad samo pretnjom i pritiskom, a na kraju i oruzano.
Uostalom i Milosevic je tako pokusao da resi pitanje odnosa u Jugoslaviji i na Kosovu, dok je verovao da je jaci i da ima vojsku uz sebe. I tada su se potezali pravni argumenti raznih vrsta, od tumacenja tadasnjeg Ustava do Medjunarodnog prava itd. Na kraju je presudila volja jacih (zainteresovanih, lobiranih, iznerviranih i sl.)
Daj da vidimo sta je politika ove zemlje u datim okolnostima...
freehand freehand 10:16 24.03.2014

Re: Linkovi

Bilo kakva polemika oko krsenja medjunarodnog prava je potpuno besimslena. Osim sto se ovde vecina nas ni strucno ne razume u tu problematiku, ona je vec od samog nastanka toliko rastegljiva da je postala besmislena. Velike i mocne drzave od pamtiveka resavaju stvari od interesa putem sile, ponekad samo pretnjom i pritiskom, a na kraju i oruzano.
Uostalom i Milosevic je tako pokusao da resi pitanje odnosa u Jugoslaviji i na Kosovu, dok je verovao da je jaci i da ima vojsku uz sebe. I tada su se potezali pravni argumenti raznih vrsta, od tumacenja tadasnjeg Ustava do Medjunarodnog prava itd. Na kraju je presudila volja jacih (zainteresovanih, lobiranih, iznerviranih i sl.)

Upravo je u tome razlika: ne znam da postoji situacija, sem kad su u pitanju Amerikanci i NATO, da država koja je ušla u rat posle WW2 nema potrebe za bilo kakvim pravnim pokrićem svojih poStupaka ili da e toliko sprda sa logikom, pravom i zdravim razumom.
Fotografija koju sam postavio (Pančevo, 18.04.1999.)je ilustracija žestokog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.
Logika kojom se ti rukoviodiš negira svaku potrebu za međunarodnim pravom i svodi odnose među državama na golu silu. A nisam siguran da si baš to hteo da kažeš. To nije smeo,. baš tim rečima, ni Džordž Buš mlađi, pa čak ni Šaban Pajić i Grof.

Daj da vidimo sta je politika ove zemlje u datim okolnostima...


Daj?
rade.radumilo rade.radumilo 10:24 24.03.2014

Re: Linkovi

Pošto se Opera i autorski panel ovog bloga nikako ne vole, evo linkova na govor i citiranu vest iz "Večernjih nmovosti" u ovom komentaru. jer Opera i linkovanje u komentarima se slažu.


Naravno da se ne vole. Kada se razvija web aplikacija, može se:
- ili ispoštovati HTML 5 standard u onom obliku koji podržavaju najčešće korišteni pretraživači (IE, FF, CH).
- ili napraviti uslovno renderovanje HTML stranica za pretraživače koji joj se obrate. U tom slučaju, takođe se naprave varijante za "veliku trojku".
Niko nema interes da razvija UI svoje web aplikacije za Operu, tako da mrka kapa od toga.
maksa83 maksa83 10:31 24.03.2014

Re: Linkovi

rade.radumilo
Pošto se Opera i autorski panel ovog bloga nikako ne vole, evo linkova na govor i citiranu vest iz "Večernjih nmovosti" u ovom komentaru. jer Opera i linkovanje u komentarima se slažu.


Naravno da se ne vole. Kada se razvija web aplikacija, može se:
- ili ispoštovati HTML 5 standard u onom obliku koji podržavaju najčešće korišteni pretraživači (IE, FF, CH).
- ili napraviti uslovno renderovanje HTML stranica za pretraživače koji joj se obrate. U tom slučaju, takođe se naprave varijante za "veliku trojku".
Niko nema interes da razvija UI svoje web aplikacije za Operu, tako da mrka kapa od toga.

Ovo nema veze sa tim. Opera već dugo ima visok HTML5 compatibility skor, zapravo je na drugom mestu iza Chroma - HTML5 test. Fora je što je ovo ovde pravljeno da radi na IE, a drugi brauzeri ako se sa tim iskopaju - eto baš zgodno.

tasadebeli tasadebeli 11:00 24.03.2014

Re: Linkovi

freehand

Daj da vidimo sta je politika ove zemlje u datim okolnostima...



Daj?



Јел' беше у историји модерне Србије, у ових 200 година, једино Илија Гарашанин успео да изврда притиску Русије и да не објави рат Турској када је почео Кримски рат?

(После смо били награђени, па је турска војска десетак година касније отишла из српских градова, али и ту су се опет они Енглези успијали неколико дана док су турски топови грували по Београду са Калемегдана.)

Дакле, колико је мени познато, у последњих 200 година од свих Срба само је Илија Гарашанин рекао Русима једно тихо, тихо "не"... Онако кроз шапат...

Тита не рачунам... Он није био Србин...
Dr Mebius Dr Mebius 11:00 24.03.2014

Re: Linkovi

Logika kojom se ti rukoviodiš negira svaku potrebu za međunarodnim pravom i svodi odnose među državama na golu silu


Ja pokusavam da sagledam problem kroz poziciju i mogucnosti Srbije kao drzave. Ta vecita potreba da se konstantno arbitrira na nivou svetskih sila je totlno megalomanska i verovatno je recidiv iz vremena Nesvrstanih kada je mozda to i imalo nekog smisla. Danas, apsolutno ne.

Medjunarodno pravo naravno da treba da postoji, ali u konstelaciji snaga i velicine i (ne)ugleda Srbije mislim da je to poslednje na sta bi mi trebalo da se oslanjamao. Valjda je svima jasno kako to funkcionise.

Daj?


Hajde da vec jednom odlucimo gde idemo. Ne moze i Rusija i EU i Kosovo i Krim... Onda si kurva i niko te nece za ozbiljno. Ovi iz EU te zezaju jer u tebi vide ruskog trojanskog konja. Rusi kazu moze u EU a znaju da ce preko tebe ove da podjebavaju kad god zatreba...


Ovo oko Krima je odlican ilustracija takve glupe politike: ako postujes suverenitet i nepromenljivost granica (i tvrdis da je Kosovo nelegalno otislo niz vodu) onda se zalozi za taj princip i na primeru Ukrajine/Krima.
Ako si Cvorovic i drzis Rusima stranu onda priznaj i Kosovo i Rusku Federaciju u novim granicama.

Ovo sto nasi rade je najgore kurvanje. Najgore!
freehand freehand 11:17 24.03.2014

Re: Linkovi

Ja pokusavam da sagledam problem kroz poziciju i mogucnosti Srbije kao drzave. Ta vecita potreba da se konstantno arbitrira na nivou svetskih sila je totlno megalomanska i verovatno je recidiv iz vremena Nesvrstanih kada je mozda to i imalo nekog smisla. Danas, apsolutno ne.

Medjunarodno pravo naravno da treba da postoji, ali u konstelaciji snaga i velicine i (ne)ugleda Srbije mislim da je to poslednje na sta bi mi trebalo da se oslanjamao. Valjda je svima jasno kako to funkcionise.

Pokušavam da razumem - čemu, u stvari, treba da služi to što zoveš međunarodnim pravom?
I koliko domašujem to deluje kao ono nekoliko pravila za fer šorku? Koja važe za "velike" a ni toliko za "male"?
I sa tim u vezi
Ovo oko Krima je odlican ilustracija takve glupe politike: ako postujes suverenitet i nepromenljivost granica (i tvrdis da je Kosovo nelegalno otislo niz vodu) onda se zalozi za taj princip i na primeru Ukrajine/Krima.
Ako si Cvorovic i drzis Rusima stranu onda priznaj i Kosovo i Rusku Federaciju u novim granicama.

Ovo sto nasi rade je najgore kurvanje. Najgore!

... sa stanovišta onoga što zovemo principima, pravima i naročito Vrednostima - nije li upravo to što ti govoriš a Međunarodna zajednica u kontinuitetu radi - najveće kurvanje?
Zar nije onda, ipak, mnogo poštenije reći da nam se jebe za bilo kakve vrednosti - kao i njima - već da je blagoutrobije i guzica u mekanom, uz strah od batine to što nas rukovodi u našim izborima?
rade.radumilo rade.radumilo 11:27 24.03.2014

Re: Linkovi

Ovo nema veze sa tim. Opera već dugo ima visok HTML5 compatibility skor, zapravo je na drugom mestu iza Chroma - HTML5 test. Fora je što je ovo ovde pravljeno da radi na IE, a drugi brauzeri ako se sa tim iskopaju - eto baš zgodno.


Nijedan browser ne podržava do kraja HTML5 standard, a takođe svaki unosi neke svoje džidžabidže u priču. Kada realizuješ projekat, jednostavno donosiš odluku:
- da li ćeš ispoštovati ono što je HTML5 common za većinu browser-a
- ili ćeš napraviti različito renderovanje html-a u zavisnosti od toga koji browser se javi.
Ovo drugo radiš, ukoliko misliš da ti osobine koje su zajedničke za sve browser-e nisu dovoljne.
U tom slučaju, potrošićeš inženjer-dane (čitaj pare) da razviješ rešenja za najčešće korištene browser-e.
maksa83 maksa83 11:31 24.03.2014

Re: Linkovi

rade.radumilo
Ovo nema veze sa tim. Opera već dugo ima visok HTML5 compatibility skor, zapravo je na drugom mestu iza Chroma - HTML5 test. Fora je što je ovo ovde pravljeno da radi na IE, a drugi brauzeri ako se sa tim iskopaju - eto baš zgodno.


Nijedan browser ne podržava do kraja HTML5 standard, a takođe svaki unosi neke svoje džidžabidže u priču. Kada realizuješ projekat, jednostavno donosiš odluku:
- da li ćeš ispoštovati ono što je HTML5 common za većinu browser-a
- ili ćeš napraviti različito renderovanje html-a u zavisnosti od toga koji browser se javi.
Ovo drugo radiš, ukoliko misliš da ti osobine koje su zajedničke za sve browser-e nisu dovoljne.
U tom slučaju, potrošićeš inženjer-dane (čitaj pare) da razviješ rešenja za najčešće korištene browser-e.

Vidi, ja bih rekao da je ovde bilo mnogo jednostavnije. Neko je pokupio sa weba i utakao rich edit komponentu koja je karabudžena da radi na Internet Exploderu. End of stori.
alselone alselone 11:35 24.03.2014

Re: Linkovi

HTML5 test



Pazi na grafiku dole Eksplorerovce sto su agilni.
Dr Mebius Dr Mebius 11:37 24.03.2014

Re: Linkovi

... sa stanovišta onoga što zovemo principima, pravima i naročito Vrednostima - nije li upravo to što ti govoriš a Međunarodna zajednica u kontinuitetu radi - najveće kurvanje?


Naravno, ali njima se moze, a nama ne. To je kao kad bi sa Ficom izlazio na crtu Ferariju, pa stalno kukas kako je nepravda sto je on brzi jer obojica spadate u kategoriju automobila...
Sve zavisi sta hoces da postignes ( i na koji nacin) - mislim da je to poenta. Hoces li da se boris za povratak Kosova u sastav Srbije (kad-tad)? Ok, onda odhebi i EU i Ameriku i teraj, pa sta bude. Ako hoces u EU onda ima da igras kako oni sviraju i bez foliranja i fige iza ledja. Ako kazu uvedi sankcije Rusiji, molim lepo - uvedes.Nema treceg.
maksa83 maksa83 11:40 24.03.2014

Re: Linkovi

alselone
HTML5 test



Pazi na grafiku dole Eksplorerovce sto su agilni.

hajkula1 hajkula1 12:09 24.03.2014

Re: Linkovi

freehand

Ovo oko Krima je odlican ilustracija takve glupe politike: ako postujes suverenitet i nepromenljivost granica (i tvrdis da je Kosovo nelegalno otislo niz vodu) onda se zalozi za taj princip i na primeru Ukrajine/Krima.
Ako si Cvorovic i drzis Rusima stranu onda priznaj i Kosovo i Rusku Federaciju u novim granicama.

Ovo sto nasi rade je najgore kurvanje. Najgore!

... sa stanovišta onoga što zovemo principima, pravima i naročito Vrednostima - nije li upravo to što ti govoriš a Međunarodna zajednica u kontinuitetu radi - najveće kurvanje?


Krim se vratio pod rusko okrilje a uskoro će i Kosovo i Metohija. Putin-Srbin razjurio goste i zatvorio bordel.


nimbus nimbus 12:11 24.03.2014

Re: Linkovi

anonimni_autor
Не схватам поенту овог блога? Ваљда, кога треба да подржимо у новом хладном рату. Не волим актуелну власт, али мислим да покушавају да играју између као што је то толике године успешно радио Тито. Мислим да то није лоша тактика. Ако хоћемо да напредујемо не требају нам непријатељи ни на Истоку ни на Западу. Најбоље је да изјавимо ;"Да смо веома забринути"

Дипломатски језик је чудо!
Ако ја платим чобана да чува овце у планини, то може да се интерпретира и тако да чобан успешно балансира између мене и оваца.
freehand freehand 12:12 24.03.2014

Re: Linkovi

hajkula1
freehand

Ovo oko Krima je odlican ilustracija takve glupe politike: ako postujes suverenitet i nepromenljivost granica (i tvrdis da je Kosovo nelegalno otislo niz vodu) onda se zalozi za taj princip i na primeru Ukrajine/Krima.
Ako si Cvorovic i drzis Rusima stranu onda priznaj i Kosovo i Rusku Federaciju u novim granicama.

Ovo sto nasi rade je najgore kurvanje. Najgore!

... sa stanovišta onoga što zovemo principima, pravima i naročito Vrednostima - nije li upravo to što ti govoriš a Međunarodna zajednica u kontinuitetu radi - najveće kurvanje?


Krim se vratio pod rusko okrilje a uskoro će i Kosovo i Metohija. Putin-Srbin razjurio goste i zatvorio bordel.


Ama kakvo Kosovo. Niti ono može da se vrati niti ga ko u Srbiji želi. Pitanje samo šta su i kako VučićDačić u pitanju da još istrguju i jesu li sposobni da obezbede maksimalnu zaštitu nealbanskog stanovništva i crkvene imovine tamo.
Sve ostalo su samo tlapnje. Gotovo je sa tim.
bookez bookez 12:13 24.03.2014

Re: Linkovi

freehand
Konkretno: prekršeno je medjunarodno pravo.

Možeš li da navedeš kojim tačno postupkom i koji deo međunarodnog prava?
Ako si čitao govor video si da je Putin analizirao sve psotupke, presedane u međunarodnoj politici i pravu, presudu Međunarodnog suda.
šta je po tebi sporno?


Ruska vojska koja na teritoriji druge zemlje (Ukrajina, Krim) "štiti" Ruse. Nisam pravnik ali bih rekao da je to u suprotnosti sa članom 2 tačka 5 povelje UN (charter 1).

Zamislite da je 90-te Albanija poslala svoje vojnike da "štite" Albance na Kosovu, a zatim su ti zaštićeni stanovnici Kosova izglasali nezavisnost.

PS. Drugi Svetski Rat je počeo upravo kada je Nemačka "štitila" prava Nemaca u Poljskoj (i Rusija je "štitila" prava Rusa u Poljskoj odmah nakon Nemačke).
mariopan mariopan 12:19 24.03.2014

Re: Linkovi

bookez

Zamislite da je 90-te Albanija poslala svoje vojnike da "štite" Albance na Kosovu, a zatim su ti zaštićeni stanovnici Kosova izglasali nezavisnost.

A ti misliš da nisu?
freehand freehand 12:19 24.03.2014

Re: Linkovi

Ruska vojska koja na teritoriji druge zemlje (Ukrajina, Krim) "štiti" Ruse. Nisam pravnik ali bih rekao da je to u suprotnosti sa članom 2 tačka 5 povelje UN (charter 1).

Ruska vojska je na Krimu po važećem međunarodnom ugovoru. pročitaj, ipak taj Putinov govor, možda nam komunikacija bude lakša.
Zamislite da je 90-te Albanija poslala svoje vojnike da "štite" Albance na Kosovu, a zatim su ti zaštićeni stanovnici Kosova izglasali nezavisnost.

Pa to bi, sa stanovišta tadašnje politike SR Jugoslavije bilo idealno rešenje.
PS. Drugi Svetski Rat je počeo upravo kada je Nemačka "štitila" prava Nemaca u Poljskoj (i Rusija je "štitila" prava Rusa u Poljskoj odmah nakon Nemačke).

Možda ne bi bilo loše ni da malo bolje proučiš i taj period istorije ako već hoćeš da o njemu diskutujemo, a što se konkretno Poljske tiče i stvaranja povoda za napad - guglaj malo pod "Gleiwitz". I Hitlerov govor u kome se pominje casus beli.
Dr Mebius Dr Mebius 13:13 24.03.2014

Re: Linkovi

Ruska vojska je na Krimu po važećem međunarodnom ugovoru. pročitaj, ipak taj Putinov govor, možda nam komunikacija bude lakša.


A sta kaze taj ugovor po pitanju napustanja baza i slobodnom kretanju po Krimu? Ovo pitam najozbiljnije i bez zelje da budem maliciozan-bilo bi zanimljivo znati sve detalje.

Ima tu jedna druga stvar koja mnogo vise bode oci, a to je nedostatak bilo kakvih oznaka na uniformama tih vojnih jedinica. Cini mi se da je to itekako krsenje pravila ratovanja jer koji su to onda tipovi? Paramilitarne grupe, spijuni, odmetnici, ko njima komanduje itd.? Ta prica o samorganizovanoj odbrani lokalnog stanovnistva je nevidjen bezobrazluk, jer bi u tom slucaju bilo sarenilo svega i svacega.
bookez bookez 14:29 24.03.2014

Re: Linkovi

freehand
Ruska vojska je na Krimu po važećem međunarodnom ugovoru.

Koji je taj ugovor koji predvidja ovako nešto link.

PS. Drugi Svetski Rat je počeo upravo kada je Nemačka "štitila" prava Nemaca u Poljskoj (i Rusija je "štitila" prava Rusa u Poljskoj odmah nakon Nemačke).

Možda ne bi bilo loše ni da malo bolje proučiš i taj period istorije ako već hoćeš da o njemu diskutujemo, a što se konkretno Poljske tiče i stvaranja povoda za napad - guglaj malo pod "Gleiwitz". I Hitlerov govor u kome se pominje casus beli.

Nemačka je do incidenta Gleiwitz urgirala da deo Poljske sa većinskim nemačkim stanovništvom istorijski pripada Nemačkoj. Pregovori su propali ostatak znamo. Evo šta je sovjetska strana poručila pred invaziju:
The Soviet Government also cannot view with indifference the fact that the kindred Ukrainian and White Russian people, who live on Polish territory and who are at the mercy of fate, should be left defenceless.

In these circumstances, the Soviet Government have directed the High Command of the Red Army to order troops to cross the frontier and to take under their protection the life and property of the population of Western Ukraine and Western White Russia.

At the same time the Soviet Government propose to take all measures to extricate the Polish people from the unfortunate war into which they were dragged by their unwise leaders, and enable them to live a peaceful life.

People's Commissar for Foreign Affairs of the U.S.S.R. V. Molotov

I da dodam, ne želim da sugerišem bilo kakvu sličnost izmedju motiva tada i sada. Niti izmedju stvari koje se odigravaju iza kulisa. Samo sličnost da vojska jedne zemlje štiti svoj narod na teritoriji druge zemlje.

Meni lično je nevažno gde su granice, dok su mi ljudski životi bitni. Što bi rekao Moris kralju Džulijanu: "Ko ne voli nenasilno osvajanje".
cane cane 21:27 24.03.2014

Re: Linkovi

Ovo oko Krima je odlican ilustracija takve glupe politike: ako postujes suverenitet i nepromenljivost granica (i tvrdis da je Kosovo nelegalno otislo niz vodu) onda se zalozi za taj princip i na primeru Ukrajine/Krima.
Ako si Cvorovic i drzis Rusima stranu onda priznaj i Kosovo i Rusku Federaciju u novim granicama.

Ovo sto nasi rade je najgore kurvanje. Najgore!


vazi da priznamo kosovo sutra.

juzno.

Ono severno valjda ima pravo da se otcepi k'o krim od ukrajinu?

E da, posle toga aneksiramo i srpsku.

mere?

kuzis?


8c_competizione 8c_competizione 21:42 24.03.2014

Re: Linkovi

Samo ne znam gde će to da se završi kada je celi svet postao globalno selo. Kada im ponestane teritorija neizbežno će morati da udare jedni na druge.



charlie charlie 11:47 25.03.2014

Re: Linkovi

looping
Daleko sam od rusofila, što me ne sprečava da mislim da Rusija u međunarodnoj politici igra kudikamo poštenije, pristojnije, izbalansiranije i po svet korisnije od svojih zapadnih prijatelja, kako ih Putin zove.

Nema poštenog i pristojnog u politici. Isključivo su strateški interesi u pitanju na obe strane. Ja ne vidim preuzimanje Krima kao nadmoć Rusije već očajničku stratešku borbu protiv zapadnih zemalja. Da se ovakve stvari dešavaju u Srednjoj Americi onda bi Rusija mogla da izgleda nadmoćno.
Novinskom članku o trenutnoj situaciji u Ukrajini ja bih dao naslov "Na vratima Rusije".

Напред браћо Руси !
hajkula1 hajkula1 14:04 25.03.2014

Re: Linkovi

cane
Ovo oko Krima je odlican ilustracija takve glupe politike: ako postujes suverenitet i nepromenljivost granica (i tvrdis da je Kosovo nelegalno otislo niz vodu) onda se zalozi za taj princip i na primeru Ukrajine/Krima.
Ako si Cvorovic i drzis Rusima stranu onda priznaj i Kosovo i Rusku Federaciju u novim granicama.

Ovo sto nasi rade je najgore kurvanje. Najgore!


vazi da priznamo kosovo sutra.

juzno.

Ono severno valjda ima pravo da se otcepi k'o krim od ukrajinu?

E da, posle toga aneksiramo i srpsku.

mere?

kuzis?





Ćuti i gledaj. Nema priznavanja samoproklamovane državnosti. Kosovo i Metohija su privremeno okupiran deo teritorije države Srbije.

Rusija je vratila Krim, polako vraća i druge privremeno otuđene delove.
hajkula1 hajkula1 23:50 23.03.2014

Prvi komentar :))

Po sebi bi rizici pogrešnog svrstavanja bili ogromni, a svako uvođenje političkih turbulencija u samoj Rusiji kao mogućnosti u takvu računicu hazard učinilo nemogućim.


Nema šta da se svrstavamo, svrstali su nas, uputili da se okrenemo istoku. Mislim da je vidljivo i malo mi je čudno da ti ne primećuješ?
freehand freehand 23:58 23.03.2014

Re: Prvi komentar :))

hajkula1
Po sebi bi rizici pogrešnog svrstavanja bili ogromni, a svako uvođenje političkih turbulencija u samoj Rusiji kao mogućnosti u takvu računicu hazard učinilo nemogućim.


Nema šta da se svrstavamo, svrstali su nas, uputili da se okrenemo istoku. Mislim da je vidljivo i malo mi je čudno da ti ne primećuješ?

Iskreno - ne.
Ali mogu samo da kažem: eh da nam je sada Boris Tadić da kaže kako je svetski rat naša šansa...
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:30 24.03.2014

Re: Prvi komentar :))

Ali mogu samo da kažem: eh da nam je sada Boris Tadić da kaže kako je svetski rat naša šansa...

Svetskog rata neće biti , niti će Rusija i Nemačka da osetnije poremete odnose.
Nema uslova ni za hladni rat jer nema ideoloških pretpostavki pošto je i Rusija kapitalistička zemlja kao i ove na Zapadu.Isto tako, neće Rusija silom da vrati Kosovo u sastav Srbije jjer bi onda pravila presedan nad presedanom, uostalom još će da čopne neki deo i proisajedini Rusiji, a što se Kosova tiče to joj je bio uvek dobar izgovor, na Kosovskom pitanju Rusija se i povratila u rang svetske sile, i dobro je da jeste ravnoteže radi i dobro je da jasno kaže Amerima da je dosta sa njihovom pandurskom politikom na svetskoj sceni.
EU se ponovo našla u neobranopm grožđu jer treba da napada ono što je nekada u slučaju Kosova podržala i podržava.
Pa pošto nema konzistentnu politiku a ni principi joj nisu jača strana onda polako odstupa i od svojih temeljnih vrednosti.EU je stvorena kao projekat da se nikada više ne javi nacizam i fašizam a sada toleriše nacističke i fašističke partije, potpisuje SSP sa privremenom vladom Ukrajine u kojoj sede pripadnici nacističke stranke, toleriše i u drugim državama takve, a sećamo se da je pre 10-tak godina Austriji zaprećeno sankcijama ako se onaj vođa nacističke-desničarske stranke Hajder ne povuče iz parlamenta.Pa što to ne kaže sada Mađarskoj, Hrvatskoj, Ukrajini, pribaltičkim državama.
Uostalom, vredi pročitati govor vođe levice Gregora Gysi-a u Bundestagu.gde sasvim direktno upozorava kancelarku Merkel da barem Nemačka mora da ima osećaj i da zna kakvo je zlo nacizam i fašizam.
freehand freehand 00:49 24.03.2014

Re: Prvi komentar :))

neće Rusija silom da vrati Kosovo u sastav Srbije

Neće Rusija a neće ni Gospod Bog.
Nije uopšte ovde o tome reč, Kosovo je arivederči. Zato su naš dragi Predsednik i naš dragi budući premijer tu gde su.
A Rusiji Kosovo služi kao predivna haljina Monike Luinski sa NATO DNK ostacima na njoj, Koju Putin uvek može da izvuče i kaže "A šta je ovo!" I da pokaže politiku Zapada u svom njenom licemerju.
No to ni na koji način ne može da izbriše trenutak koji nam je tu negde, u neposrednoj budućnosti, a u kojem će Srbija morati da se sa oba guza smesti na jednoj stolici.
A to je onaj bangavi tronoćžac pred vratima EU, za dugo vremena.
hajkula1 hajkula1 01:49 24.03.2014

Re: Prvi komentar :))

freehand
hajkula1
Po sebi bi rizici pogrešnog svrstavanja bili ogromni, a svako uvođenje političkih turbulencija u samoj Rusiji kao mogućnosti u takvu računicu hazard učinilo nemogućim.


Nema šta da se svrstavamo, svrstali su nas, uputili da se okrenemo istoku. Mislim da je vidljivo i malo mi je čudno da ti ne primećuješ?

Iskreno - ne.
Ali mogu samo da kažem: eh da nam je sada Boris Tadić da kaže kako je svetski rat naša šansa...



Misliš da je Konuzin, tamo neki bezveznjak? Pa još Borisu Tadiću su signalizirali da okrene glavu na drugu stranu. A ja uverena da čitaš između redova


Ovo pismo (doduše bez zadnjih pasusa i ličnih komentara g-dina Dragoljuba) sam negde već čitala, vrlo brzo po samitu, pa ga je Omega citirao pre mesec-dva. Pa sam onda tragala za informacijama a imajući u glavi *navedene tačke dogovora.

Ove informacije o tačkama dogovora, 1-5 i označeno *, nije ukrao neko sposoban nego su dostavljene da se objave, da se pošalje signal, da se pripremi teren, da ne bude padanje u nesvest. E, sad, što to nisu objavili čitaniji mediji, mogu da nagađam. Bilo je nekih komentara, analiza, predviđanja, ali prolazili su neupadljivo. Bio je i neki rusko-srpski skup zimus, bez medijske pažnje, promovisanje evro-azijskog saveza, u tom smislu.
Pa na izborima nova stranka, Rusa u Srbiji. Nisu manjina koliko znam. (???)
Otvaranje ruske banke u Srbiji.
Nežno pripremanje terena (nežno prema nama običnim građanima Srbije, a za političare ne znam baš). Tadić je morao da pocepa DS. Bio i Đilas u Moskvi, turistički i ustupio BusPlus... shvatio da se nije šaliti. Ono što je vidljivo. (Daleko bilo, ne mislim da mu je Putin naredio da se ne zeza s gradskim prevozom )
Sećaš se u SAD krize oko budžeta? Pa rešili problem... Okolnosti i sled događaja?!

Onako brzinski (spava mi se) čega sam se setila a da je poznato javnosti.


Evo ti tekst, odbaci autorske komentare i zakletve (ja namerno nisam htela da seckam), pa razmisli.



Јалта, а у Британији!

-Британија поделила свет-


Веза: Наслов на Златном Билтену од 14.5.2011.г.
http://zlatnibilten.blogspot.com/2011/05/zavrsni-put-pokusaja-obnove-rimskog.html

Данас је завршен 38. састанак најразвијенијих државa света, тзв. Г-7+1 или Г-8 којем се из одговарајућих разлога прикључила и Русија. Тродневни састанaк је обиловао информацијама о шетњама државника, гужви у теретани, о Сирији, о различитим темама које су требале, и јесу, прикриле суштину овог састанка, који је у својој суштини потврђивање Споразума из Јалте од 4-11.2.1945.г. на којем су Рузвелт, Стаљин и Черчил поделили свет.

Та подела је функционисала до пре 20 година када је у оквиру Новог Плана, Новог Светског Поретка, дошло до разбијања бивше СФР Југославије, СССР-а, Чехословачке, односно када је западна Европа са Немачком, као водећом чланицом, упала у клопку стварајући немогућу асоцијацију држава, тзв. «Европску Унију».

Европска Унија је имала задатак да прикочи тадашњег економског џина – Немачку, који се више није задовољавао да буде политички и војни патуљак, иако без Мировног уговора са Силама Победницама у Другом светском рату..... па је направљен пројект њеног слабљења, убацивањем на милионе сиромашних грађана држава из бивше утицајне зоне СССР-а, као и на милионе грађана сиромашних држава из Азије и Африке.
Ова слабљења су имала за циљ да Немачка без великих протеста прихвати оно што јој је спремљено на овом 38. састанку Г-8.

Британија је овом приликом обнародовала:

1. ЕУ, део који је по Споразуму из Јалте, припао Америци, Британији и Француској иде у Трговински Савез са Америком, изједначавајући стандарде производње, трговине, укидајући царине и стварајући јединствени економско-трговински простор дела садашње ЕУ са њеним поседом Америком;

2. Део европских држава које су по Споразуму из Јалте припадала тадашњем СССР-у, враћају му се у посед кроз претежни утицај на те државе, од којих су неке у ЕУ и већина их је у НАТО савезу;

3. Дозвољава се обнова бившег СССР-а кроз нову форму интеграција тзв. Евроазијски Савез;

4. Ствара се Велики Калифат на територији тог историјског калифата у који ће ући све земље богате нафтом, Иран, Ирак, муслиманске земље некадашњег СССР-а и делови Турске која ће бити разбијена према потребама садашњих кројача државних граница, који су само наставили оно што раде у последњих 2000.г.;

5. Дозвољава се нижим руководиоцима Британске Круне – председницима Америке и Русије да изнађу најбоље начине за остварење ових планова који се не могу мењати.

На основу примљених инструкција, председници Америке и Русије, Обама и Путин, потписали су на тлу Британије као власника свог новца, све земље, и као надређена свим председницима и краљевима света, већи број оперативних уговора који су у својој суштини само документа за спровођењу наложених мера - неке од њих се тичу и нас, па их овде посебно истичем:

*Ствара се балканска (кон) федерација од православних балканских држава;

*Успоставља се сарадња са европским државама које су по Споразуму из Јалте припале под утицајну сферу СССР-а;

*Русија ће снижавањем вредност своје валуте – Рубље, помоћи Америци да надокнади 100 милијарди долара који су књижени као недостајући, због умањеног буџета САД;

*Истискује се Немачка са Балканског полуострва и враћају се у пређашња стања међунационални и теиторијални односи ових, балканских, држава;

*Неправославни део Босне и Херцеговине се оставља као резерват за развој елемената којим ће се држати Немачка у стању безбедносне зависности од Америке и Русије;

*Војне и полицијске снаге и све службе безбедности Америке и Русије, деловаће синхронизовано и у циљу остварења добијених наређења, без да се и формално уједињују у било какав војни савез – потписи два извршна човека (Обама и Путин) Британске Круне су и гарант и обавезујући документ извршења који ће се пренети на њихове наследнике.

Бивша СФРЈ је по Споразуму из Јалте, подељена тако што је претежни утицај остваривао тадашњи СССР, сада се то исто постиже и према остатку те СФРЈ уз одузимање католичке Хрватске и Словеније и дела на којем су муслимани из Босне и Херцеговине – ово је добијено пребијањем међусобних услуга: туђа територија за лажне доларе!
Америка продала своје лажне доларе у износу од 100 милијарди кроз умањење вредности руске рубље, и уступила јој Србију са Косовом и Метохијом коју је ратом освојила 1999.г. Америка продала Русији свој ратни плен!
Србија враћена Русији – све опет као 1945. г.

Чим је ово договорено, и још док је Владимир Путин био у Британији, Координатор свих руских служби безбедности, Петрушев, изненада се појавио у Београду, да објасни овим који су тренутна власт у Србији, шта да чине у будуће, и свакако да се одмакну од Немачке којој јуришају спроводећи њене планове. Немачки планови више не важе!

Истовремено је објављена вест да је садашња Русија, коначно, вратила преостали износ дуга ка бившој СФРЈ, тако што је Србији, у роби и у новцу, вратила износ од око 300 милиона долара – тако се поступило и са Словачком, њој је враћено око 1,7 милијарди - да лакше свари околност да се са Запада опет мора вратити на Исток!

Приметна је замисао да се нови односи делова истог, британског, имања сада уреде по верском принципу – католички иде Америци, православни Русији, муслиманске територије ће бити под контролом Британије – непосредно, остале државе ће се учинити зависним од ова три дефинисана дела и наставиће да раде у интересу Британије!

Хришћанске цркве ће се ујединити, али и остати подељене на Источну и Западну, које ће представљати Источно, односно Западно царство које се неће тако називати, бар у прво време. Муслимани ће живети у у оквиру Новог Калифата који ће се оформити – Турска се прекраја, њени делови се припајају одређеним државама, стварају се нове државе не њеним садашњим територијама и Истанбул постаје Седиште Православља, које је до сада представљала Васељенска Патријаршија.

Србија излази на три мора, Јадранско, Средоземно и Црно – наравно, преко уједињења са државама којим сада припадају обале тих мора.

Oво је План Британске Круне - досадашња Америка, ЕУ, Русија, Турска и многе друге државе су у суштини пропале, оне нестају - не нестају шуме, реке, планине.... мења се власт и то је тај Смак Света којим су нас стално плашили – када пропадне овако уређен свет то је за њих права пропаст, прави смак света....

Ово Генерално прекрајање света, чини да се може и мора све испочетка – пропада овакав банкарски систем, војни савези и све друго што је овакав свет чинило цивилизацијом.

Ово ново су смислили они који су правили и остваривали своје планове на хиљаде година уназад – претходне замисли, и ова најновија, су осуђене на пропаст, јер су то само планови људи.
Бог се нигде не помиње, Он се не призива, Он се не моли..... и тај план тих људи је план који неће успети!

А ми у Србији имамо прилику да прогледамо – да видимо ко су они који планирају, али и који се појављују као извршиоци тог плана – наш брат Владимир Путин, је друг и једнак по рангу другом високом службенику Британске Круне, Бараку Обами - они су опет трговали Србијом!
За нас је спас у знању шта се спрема и у приклањању Најјачем – а Тај није човек. Он је наш Бог Срб, наш Бог Вид који све види и све зна.

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб

Постављено 19.6.2013.г. у 12,45.


http://zlatnibilten.blogspot.com/2013/06/jalta-u-britaniji.html
hajkula1 hajkula1 02:07 24.03.2014

Re: Prvi komentar :))

freehand
neće Rusija silom da vrati Kosovo u sastav Srbije

Neće Rusija a neće ni Gospod Bog.
Nije uopšte ovde o tome reč, Kosovo je arivederči. Zato su naš dragi Predsednik i naš dragi budući premijer tu gde su.
A Rusiji Kosovo služi kao predivna haljina Monike Luinski sa NATO DNK ostacima na njoj, Koju Putin uvek može da izvuče i kaže "A šta je ovo!" I da pokaže politiku Zapada u svom njenom licemerju.
No to ni na koji način ne može da izbriše trenutak koji nam je tu negde, u neposrednoj budućnosti, a u kojem će Srbija morati da se sa oba guza smesti na jednoj stolici.
A to je onaj bangavi tronoćžac pred vratima EU, za dugo vremena.



Prošlo je nezapaženo, čini mi se, da su Rusi dali neke parice Grcima (prethodna frka oko budžeta u Grčkoj).

Ako je verovati informacijama o sporazumu (citirala ga u prethodnom postu)... o Jalti u Londonu... ne bi bilo iznenađenje da se shvati (međunarodni faktor i naši autošovinisti) da je Kosovo i Metohija deo Srbije. Zaboravih da u prethodnom postu napišem da je Perišić (a američki čovek) oslobođen. Ma briga amere za prijatelje kad isluže svoje, ali setili se, možda im zatreba prijatelj a osuda Perišića je loš signal. (? ili mi se pogrešno čini)

patkica patkica 02:10 24.03.2014

Re: Prvi komentar :))

Milan Karagaća
Ali mogu samo da kažem: eh da nam je sada Boris Tadić da kaže kako je svetski rat naša šansa...
Pa pošto nema konzistentnu politiku a ni principi joj nisu jača strana onda polako odstupa i od svojih temeljnih vrednosti.EU je stvorena kao projekat da se nikada više ne javi nacizam i fašizam a sada toleriše nacističke i fašističke partije, potpisuje SSP sa privremenom vladom Ukrajine u kojoj sede pripadnici nacističke stranke, toleriše i u drugim državama takve, a sećamo se da je pre 10-tak godina Austriji zaprećeno sankcijama ako se onaj vođa nacističke-desničarske stranke Hajder ne povuče iz parlamenta.Pa što to ne kaže sada Mađarskoj, Hrvatskoj, Ukrajini, pribaltičkim državama.


To što su vam Hrvati ustaše ne znači da isti sjede u Saboru. U Hrvatskoj je na vlasti SDP LINK

SSP je na snazi i u Srbiji iako su na vlasti četničke vojvode i njihovi juniori, pa se ne bunite. Toliko o konzistenciji, principima i licemjerju.
grmfrm grmfrm 07:47 24.03.2014

Re: Prvi komentar :))

Iskreno - ne.
Ali mogu samo da kažem: eh da nam je sada Boris Tadić da kaže kako je svetski rat naša šansa...


Cekaj zar nije to rekao exminfin?
Mada ni boti ne fali takvih bisera
Kiza car Kiza car 09:04 24.03.2014

Re: Prvi komentar :))

freehand
neće Rusija silom da vrati Kosovo u sastav Srbije
Neće Rusija a neće ni Gospod Bog.
Nije uopšte ovde o tome reč, Kosovo je arivederči. Zato su naš dragi Predsednik i naš dragi budući premijer tu gde su.
A Rusiji Kosovo služi kao predivna haljina Monike Luinski sa NATO DNK ostacima na njoj, Koju Putin uvek može da izvuče i kaže "A šta je ovo!" I da pokaže politiku Zapada u svom njenom licemerju.
No to ni na koji način ne može da izbriše trenutak koji nam je tu negde, u neposrednoj budućnosti, a u kojem će Srbija morati da se sa oba guza smesti na jednoj stolici.
A to je onaj bangavi tronoćžac pred vratima EU, za dugo vremena.

Aj to, nego što je tronožac naopačke...
anonimni_autor anonimni_autor 09:43 24.03.2014

Re: Prvi komentar :))

Kiza car
freehand
neće Rusija silom da vrati Kosovo u sastav Srbije
Neće Rusija a neće ni Gospod Bog.
Nije uopšte ovde o tome reč, Kosovo je arivederči. Zato su naš dragi Predsednik i naš dragi budući premijer tu gde su.
A Rusiji Kosovo služi kao predivna haljina Monike Luinski sa NATO DNK ostacima na njoj, Koju Putin uvek može da izvuče i kaže "A šta je ovo!" I da pokaže politiku Zapada u svom njenom licemerju.
No to ni na koji način ne može da izbriše trenutak koji nam je tu negde, u neposrednoj budućnosti, a u kojem će Srbija morati da se sa oba guza smesti na jednoj stolici.
A to je onaj bangavi tronoćžac pred vratima EU, za dugo vremena.

Aj to, nego što je tronožac naopačke...

Naopačke je od samog početka. A sami smo krivi za to, koliko i Zapad koji nam je namerno uništavao privredu. Da smo sačuvali nešto indzstrije i imali podnošljiv životni standard primili bi nas oberučke. Ovako se plaše da će ih otvaranjem granica preplaviti talas ekonomskih izbeglica iz Srbije. Zato ćemo sedeti na te tri oštre nožice još jedan beskrajan vremenski periodU stvari ne znam da li je danas uopšte pametno ići na tu stranu
Dr Mebius Dr Mebius 10:09 24.03.2014

Re: Prvi komentar :))

Kosovo je arivederči.


Iz istog razloga (mozda i najopravdanijeg ako takvog ima) kao i Krim: vecinsko stanovnistvo je reklo sta zeli.
Milan Karagaća Milan Karagaća 13:40 24.03.2014

Re: Prvi komentar :))

To što su vam Hrvati ustaše ne znači da isti sjede u Saboru.

Prvo, nikada nisam rekao da su Hrvati ustaše, ali da je HDZ pogotovo na čelu sa Karamarkom proustaška to je evidentno.Pa kako neko može da ide u EU a kaže da je ponosan što nije antifašista.A taj SDP toleriše javne manifestacije profašizma i proustaštva, pa čak ne može ništa da uradi i kada desničari spreče vladu i predsednika države da polože vence ili da prođu kuda hoće.Da ne govorim koliko je sa onim ćiriličnim tablama javna manigestacija verske i nacionalne mržnje a EU ne reaguje.
SSP je na snazi i u Srbiji iako su na vlasti četničke vojvode i njihovi juniori, pa se ne bunite.

Te četničke vojvode su se javno odrekle svojih naci-šovinističkih nebuloza i ne pozivaju niti podržavaju teror nad nacionalnim manjinama.
Razlika u diferenciji je sada baš velika. Ne kažem da u Srbiji nema tipova i malih stranaka kao što je ona što je predvodi onaj Srb u Hrvatskoj, ali ni jedna velika stranka nije ekstremna kao HDZ, Fides i slične ili ona Svoboda u Ukrajini. EU mora da se javno suprostavi desnom ekstremizmu i šovinizmu inače će završiti gde i Evropa 1939.godine.
hajkula1 hajkula1 00:12 24.03.2014

He, he

Tek mi je danas dopao na čitanje govor Vladimira Putina poslanicima Državne Dume, članovima Veća Federacije, čelnicima ruskih regija, predstavnicima civilnog društva od 18. marta.


Govor sam već čitala. Na tvom prethodnom blogu a i na nekim drugim, zastupala sam uverenje da Krim neće uticati na Putina da menja politiku prema Kosovu. Pošto sam pročitala ovaj Putinov govor isti dan (da li na nekom našem manje posećenom sajtu ili na nekom ruskom) suprotstavljala sam se podrugljivcima ruso-mrzcima s još dubljim uverenjem da Rusija kao velika sila, može da ih šamara Kosovom. Naravno, znači i da ne mora i neće (kako sada stvari stoje, dok je Putin predsednik) da menja politiku prema Kosovu na štetu Srbije (čak može naše političare ako žele da priznaju Kosovu, da prizove pameti, da ih spreči da učine tu glupost).

Pada mi na pamet, zamisli situaciju, da celokupna Srbija uđe u neki vid Evroazijske unije a na Kosovu i Metohiji - baza Bondstil. Deluje nemoguće?
freehand freehand 00:20 24.03.2014

Re: He, he

Deluje nemoguće?

Mrvicu, moram da priznam.
petronijevic001 petronijevic001 00:25 24.03.2014

Re: He, he

Последња дешавања око Крима указују да је Путин препустио целу Украјину(сем Крима) Америци а да се задовољио једним комадићем ове земље, чисто да има неки смоквин лист да прикрије пораз и губитак Украјине.Све то мирише на неки договор између САД и Русије а не на неки "хладни рат".


anonimni_autor anonimni_autor 00:44 24.03.2014

Re: He, he

Meni deluje sasvim moguće. Zapad smatra Kosovo svojom osvojenom teritorijom, šta god načelno pisalo na papiru, i neće je dati bez borbe.
ivana23 ivana23 01:02 24.03.2014

Re: He, he

petronijevic001
Последња дешавања око Крима указују да је Путин препустио целу Украјину(сем Крима) Америци а да се задовољио једним комадићем ове земље, чисто да има неки смоквин лист да прикрије пораз и губитак Украјине.Све то мирише на неки договор између САД и Русије а не на неки "хладни рат".


Ne racunas Donjeck, Harkov, Odesu, Lugansku oblast...
Tamo se svakodnevno narod okuplja na mitinzima i trazi prisajedinjenje Rusiji.

Pogranicni deo Moldavije takodje tezi pripajanju Rusiji.

Uzgred, Italija se protivi sankcijama usmerenim protiv Rusije.

dali76 dali76 01:03 24.03.2014

Re: He, he

Jebote..ja se posle ko cudim sto su "Dveri" bile najblize cenzusu.
Pojma ja nemam..odavde iz Teksasa.
anonimni_autor anonimni_autor 01:03 24.03.2014

Re: He, he

petronijevic001
Последња дешавања око Крима указују да је Путин препустио целу Украјину(сем Крима) Америци а да се задовољио једним комадићем ове земље, чисто да има неки смоквин лист да прикрије пораз и губитак Украјине.Све то мирише на неки договор између САД и Русије а не на неки "хладни рат".



Možda, ali EU ima drugačije interese od Amerike. Ukrajina je samo jedna etapa na putu do azerbejdžanske nafte. Rusi su toga svesni i videćemo šta će biti u sledećoj fazi Nemačkog, pardon Evropskog plana ...Biće tu još problema, ali kao što sam rekao, mi možemo da budemo samo "zabrinuti".
freehand freehand 01:06 24.03.2014

Re: He, he

dali76
Jebote..ja se posle ko cudim sto su "Dveri" bile najblize cenzusu.
Pojma ja nemam..odavde iz Teksasa.

To je zato što Lengli nije u Teksasu.
Nego, šta te tačno buni?

ivana23 ivana23 01:12 24.03.2014

Re: He, he

dali76
Jebote..ja se posle ko cudim sto su "Dveri" bile najblize cenzusu.
Pojma ja nemam..odavde iz Teksasa.


Znas li za peticiju na sajtu Bele kuce?

LINK
cane cane 01:18 24.03.2014

Re: He, he

Pojma ja nemam..odavde iz Teksasa.


to bese integralni deo teritorije meksika?


hajkula1 hajkula1 02:13 24.03.2014

Re: He, he

anonimni_autor
Meni deluje sasvim moguće. Zapad smatra Kosovo svojom osvojenom teritorijom, šta god načelno pisalo na papiru, i neće je dati bez borbe.



Oni su pokupili što su pokupili (ne mali kolač) kroz privatizaciju. Imaju i bazu. Za drugo može da im se fućka. (Po Kosovu i Metohiji se češće priča o zagađenosti pri humanitarnom bombardovanju i žrtvama Albancima, pri istom.)
Pa i u Rusiji imaju firme.
srdjan.pajic srdjan.pajic 03:12 24.03.2014

Re: He, he

dali76
Jebote..ja se posle ko cudim sto su "Dveri" bile najblize cenzusu.
Pojma ja nemam..odavde iz Teksasa.


Ćuti, bre, Dali, najebaćeš! Na frikijevom i jeremijinom blogu se stoji mirno, sa prstom u šavu pantalona i oduševljeno klima glavom.
srdjan.pajic srdjan.pajic 03:20 24.03.2014

Re: He, he

ivana23
dali76
Jebote..ja se posle ko cudim sto su "Dveri" bile najblize cenzusu.
Pojma ja nemam..odavde iz Teksasa.


Znas li za peticiju na sajtu Bele kuce?

LINK


Da, bila je tu i peticija sa zahtevom da NASA izgradi Zvezdu Smrti.
grmfrm grmfrm 07:50 24.03.2014

Re: He, he

Pojma ja nemam..odavde iz Teksasa.


Joj pa ti si u Bible belt-u eee bre rednecksuuu.
Jel stvarno puskarate koliko se prica po netu?
alselone alselone 08:15 24.03.2014

Re: He, he

Znas li za peticiju na sajtu Bele kuce?


Dragi gradjani, gradjanke, medjedi i bijele lisice, niko ne sme da vas bije na Aljasci.



Go Sarah!
freehand freehand 09:19 24.03.2014

Re: He, he

srdjan.pajic
dali76
Jebote..ja se posle ko cudim sto su "Dveri" bile najblize cenzusu.
Pojma ja nemam..odavde iz Teksasa.


Ćuti, bre, Dali, najebaćeš! Na frikijevom i jeremijinom blogu se stoji mirno, sa prstom u šavu pantalona i oduševljeno klima glavom.

I tako si ti domašio maksimalni nivo svojih kognitivnih moći. I njihovog predstavljanja drugima, te bi svaki dalji komentar bio samo urušavanje imidža geopolitičkog eksperta iz Kolorada.
hajkula1 hajkula1 09:22 24.03.2014

Re: He, he

Последња дешавања око Крима указују да је Путин препустио целу Украјину(сем Крима) Америци а да се задовољио једним комадићем ове земље, чисто да има неки смоквин лист да прикрије пораз и губитак Украјине.Све то мирише на неки договор између САД и Русије а не на неки "хладни рат".



Aj da nije, u čokoladu .

Nije stavljena tačka na dešavanja. To što nemamo vesti, izveštaje s terena, ne znači da nema situacija.


Atomski mrav Atomski mrav 09:23 24.03.2014

Re: He, he

Go Sarah!


Michael Vick's like - why am I in jail?

hajkula1 hajkula1 09:41 24.03.2014

Re: He, he

ivana23
dali76
Jebote..ja se posle ko cudim sto su "Dveri" bile najblize cenzusu.
Pojma ja nemam..odavde iz Teksasa.


Znas li za peticiju na sajtu Bele kuce?

LINK


Samo za one što ne otvaraju linkove

we petition the obama administration to:

Alaska back to Russia.

Groups Siberian russians crossed the Isthmus (now the Bering Strait) 16-10 thousand years ago.

Russian began to settle on the Arctic coast, Aleuts inhabited the Aleutian Archipelago.

First visited Alaska August 21, 1732, members of the team boat "St. Gabriel »under the surveyor Gvozdev and assistant navigator I. Fedorov during the expedition Shestakov and DI Pavlutski 1729-1735 years

Vote for secession of Alaska from the United States and joining Russia
Created: Mar 21, 2014




anonimni_autor anonimni_autor 09:49 24.03.2014

Re: He, he

dali76
Jebote..ja se posle ko cudim sto su "Dveri" bile najblize cenzusu.
Pojma ja nemam..odavde iz Teksasa.

Lako je tebi da podržavaš Dveri iz Teksasa. Pročitaj njihov program pa onda reci da li bi rado živeo pod njim? Vraćanje u srednji vek nikako nije opcija za bolji život.
alselone alselone 10:12 24.03.2014

Re: He, he

Michael Vick's like - why am I in jail?


mariopan mariopan 10:19 24.03.2014

Re: He, he

petronijevic001
Последња дешавања око Крима указују да је Путин препустио целу Украјину(сем Крима) Америци а да се задовољио једним комадићем ове земље, чисто да има неки смоквин лист да прикрије пораз и губитак Украјине.Све то мирише на неки договор између САД и Русије а не на неки "хладни рат".



Pa mrvicu po mrvicu.....zaista misliš da je tu kraj? Ja mislim da je početak
irvington irvington 07:15 27.03.2014

Re: He, he

dali76
Jebote..ja se posle ko cudim sto su "Dveri" bile najblize cenzusu.
Pojma ja nemam..odavde iz Teksasa.


Наравно да немаш појма. Зашто си мислио да је другачије? Чињеница да живиш у некој вукојебини у Тексасу, окружен white trash-om, строго контролисаном и параноичном друштву, није основа за неко велико знање, а камоли за поимање тренутне ситуације у Европи. Покушај да разговараш са озбиљним људима из Италије, Француске, Шпаније, Грчке, Мађарске, Чешке, па чак и из Немачке и бићеш непријатно изненађен колико је свима мука од Америке и колико силно желе да им се "јенкији" скину са грбаче.
AlexDunja AlexDunja 00:53 24.03.2014

trol

ja nisam mnogo zainteresovana za međunarodnu politiku,

i biram da verujem novostima
Prema našim informacijama, predsednik najjače partije u državi podvrgnut je višednevnim kontrolama zbog ranijih smetnji koje je imao zbog visokog krvnog pritiska. Rečeno nam je da je njegovo zdravstveno stanje dobro i da je samo reč o pregledima iz predostrožnosti, koji su ugovoreni neposredno uoči održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.


zanima me da li je na preglede otišao o trošku rfzo,
ili možda o svom?

ili je skupljao parice sms- ovima?
freehand freehand 00:58 24.03.2014

Re: trol

AlexDunja
ja nisam mnogo zainteresovana za međunarodnu politiku,

i biram da verujem novostima
Prema našim informacijama, predsednik najjače partije u državi podvrgnut je višednevnim kontrolama zbog ranijih smetnji koje je imao zbog visokog krvnog pritiska. Rečeno nam je da je njegovo zdravstveno stanje dobro i da je samo reč o pregledima iz predostrožnosti, koji su ugovoreni neposredno uoči održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.


zanima me da li je na preglede otišao o trošku rfzo,
ili možda o svom?

ili je skupljao parice sms- ovima?

Mene to isto interesuje, ali msilim da bi javno postavljanje takvog pitanja bilo akt veleizdaje i pokazalo svu beskrupuloznost mrzitelja Srbije.
A i da sam napravio takav blog realno bi Vzčiću u ovoj zajednici popularnost ripila za još deset odsto, najmanje.
anonimni_autor anonimni_autor 01:13 24.03.2014

Re: trol

zanima me da li je na preglede otišao o trošku rfzo,

To sve zanima, ali još interesantnije je što naši doktori ne znaju da mu izmere pritisak i prepišu lekove... Eto na šta nam je spalo zdravstvo... I ko je zato kriv?
AlexDunja AlexDunja 01:23 24.03.2014

Re: trol

A i da sam napravio takav blog realno bi Vučiću u ovoj zajednici popularnost ripila za još deset odsto, najmanje.


ja mislim da potcenjuješ zajednicu.
i najiskrenije mislim da su to prava pitanja.
freehand freehand 01:35 24.03.2014

Re: trol

i najiskrenije mislim da su to prava pitanja.

Sva su pitanja prava ili pogrešnan u zavisnosti od toga ko ih postavlja. Tako je bar ovde. Takva je zajednica.

A realno mislim da je priča o pregledima maska.

Nego sutra žmurećki prolazim pored trafike. Jer kad ga sutra Qrir dohvati - rašćčerečiće ga načisto!
AlexDunja AlexDunja 01:45 24.03.2014

Re: trol


A realno mislim da je priča o pregledima maska.



Nego sutra žmurećki prolazim pored trafike. Jer kad ga sutra Qrir dohvati - rašćčerečiće ga načisto!


to će da bude
hajkula1 hajkula1 02:15 24.03.2014

Re: trol

AlexDunja
ja nisam mnogo zainteresovana za međunarodnu politiku,

i biram da verujem novostima
Prema našim informacijama, predsednik najjače partije u državi podvrgnut je višednevnim kontrolama zbog ranijih smetnji koje je imao zbog visokog krvnog pritiska. Rečeno nam je da je njegovo zdravstveno stanje dobro i da je samo reč o pregledima iz predostrožnosti, koji su ugovoreni neposredno uoči održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.


zanima me da li je na preglede otišao o trošku rfzo,
ili možda o svom?

ili je skupljao parice sms- ovima?



Ja ti kažem da su to dezinformacije, a ti veruj.
Mogli su i da prećute da je tamo.
hajkula1 hajkula1 02:16 24.03.2014

Re: trol

AlexDunja

A realno mislim da je priča o pregledima maska.



Nego sutra žmurećki prolazim pored trafike. Jer kad ga sutra Qrir dohvati - rašćčerečiće ga načisto!


to će da bude



Ali ne još, ne sutra, ni-ka-ko.
apacherosepeacock apacherosepeacock 08:56 24.03.2014

Re: trol

anonimni_autor
zanima me da li je na preglede otišao o trošku rfzo,

To sve zanima, ali još interesantnije je što naši doktori ne znaju da mu izmere pritisak i prepišu lekove... Eto na šta nam je spalo zdravstvo... I ko je zato kriv?


A Dacic je tamo da ga drzi za rucicu kraj bolesnicke postelje? Ili....
Atomski mrav Atomski mrav 09:18 24.03.2014

Re: trol

A Dacic je tamo da ga drzi za rucicu kraj bolesnicke postelje? Ili..


tasadebeli tasadebeli 01:13 24.03.2014

А тројка јури, јури кроз ноћ

Видим да је један од тагова и секс, па онда да то кажем овако...

Пошто је Тимошенкова објективно спречена да учествује у сексању у троје (не да јој мама више то да ради), можда је сада Путину и Медведеву на памет пао Вучић. Ако се Хотлипс одлучи за један прави уметнички живот у троје, онда би Путин ипак с времена на време имао прилику да каже:"Па, замените се..."

Ацика би можда могао да ускочи као тај европски представник у руској тројци?

Фали ти изјава Мајкла Кирбија да комплетираш овај текстић за размишљање:

Мајкл Кирби (ЛИНК)








П.С. - Код мене у школској зборници још од среде виси окачено на огласној табли:

"Ћут', осрамоћена Европо!
Не помињи своја права!
Само си гузица Русије,
а ти мислиш да си глава!"

Ф. И. Тјутчев (1867.)
hajkula1 hajkula1 02:20 24.03.2014

Re: А тројка јури, јури кроз ноћ

C-c-c-c-c

Sitan sat, a danas šetnja po suncu...

Vidim ja, prijalo.
Черевићан Черевићан 01:24 24.03.2014

ми, докони

читајући између редова
богатије мош' сазнамо
(за утеху остаје нам)
да за правду навијамо
freehand freehand 01:41 24.03.2014

Današnji dan

... je svakako dobar podsetnik na razne stvari. U ovom kontekstu - da treba biti dobar Fifi.
Mislim, za slučaj da postoje neke dileme, ipak.

hajkula1 hajkula1 09:28 24.03.2014

Re: Današnji dan

freehand
... je svakako dobar podsetnik na razne stvari. U ovom kontekstu - da treba biti dobar Fifi.
Mislim, za slučaj da postoje neke dileme, ipak.







Pročitala, diplome
hajkula1 hajkula1 09:50 24.03.2014

Re: Današnji dan

freehand
... je svakako dobar podsetnik na razne stvari. U ovom kontekstu - da treba biti dobar Fifi.
Mislim, za slučaj da postoje neke dileme, ipak.




15 godina od sramnog i drskog kršenja međunarodnog prava, 15 godina od siledžijskog napada na moju državu, moje sugrađane, zemljake.



blue92 blue92 11:07 24.03.2014

The: Današnji dan


šta o tome misle neki nji'ovi ratni vojni veterani ?

misle da su nam učinili uslugu, eto

...nabijem ih na raketu, blagoslovljenu, dakako
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 11:23 24.03.2014

Re: Na zapadu ništa novo

tasadebeli
Да...

Sve je to već viđeno:






Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:15 24.03.2014

Re: The: Današnji dan

blue92

šta o tome misle neki nji'ovi ratni vojni veterani ?

misle da su nam učinili uslugu, eto

...nabijem ih na raketu, blagoslovljenu, dakako


"...neka sećanje na zlo koje nam je učinjeno nikad ne izbledi, neka kazna stigne zlotvora kroz naraštaje koji će tek doći..."

Džon M. Kuci: Dnevnik loše godine
BigBadWolf BigBadWolf 07:07 24.03.2014

Cek malo

Cek malo

Naši Zapadni partneri stvorili su presedan na Kosovu vlastitim rukama. Situacija je ista kao i danas na Krimu, tada su priznali odvajanje Kosova od Srbije kao legitiman potez


Jel ovo tovarish Vladimit upravo priznao nezavisno Kosovo?

Ako je Kosovo isto sto i Krim, i ako je Krimu dozvoljeno da proglasi nezavisnost, onda je i Kosovu dozvoljeno, jel tako?
G r o f G r o f 08:09 24.03.2014

Re: Cek malo

BigBadWolf
Cek malo

Naši Zapadni partneri stvorili su presedan na Kosovu vlastitim rukama. Situacija je ista kao i danas na Krimu, tada su priznali odvajanje Kosova od Srbije kao legitiman potez


Jel ovo tovarish Vladimit upravo priznao nezavisno Kosovo?

Ako je Kosovo isto sto i Krim, i ako je Krimu dozvoljeno da proglasi nezavisnost, onda je i Kosovu dozvoljeno, jel tako?


znaš kad će ti to free shvatiti...
freehand freehand 09:15 24.03.2014

Re: Cek malo

G r o f
BigBadWolf
Cek malo

Naši Zapadni partneri stvorili su presedan na Kosovu vlastitim rukama. Situacija je ista kao i danas na Krimu, tada su priznali odvajanje Kosova od Srbije kao legitiman potez


Jel ovo tovarish Vladimit upravo priznao nezavisno Kosovo?

Ako je Kosovo isto sto i Krim, i ako je Krimu dozvoljeno da proglasi nezavisnost, onda je i Kosovu dozvoljeno, jel tako?


znaš kad će ti to free shvatiti...

Realno, to je zato što je Fri malo težak na shvatanju takvih stvari
Sad recimo jako teško mogu da shvatim da ste vas dvojica zdušno za priznavanje komadanja sopstvene zemlje a protiv ste istog postupka - samo bez bombardovanja i hiljada mrtvih - u tuđoj.
Znaš, Grofe - za to nije dovoljno biti glup.
hajkula1 hajkula1 09:27 24.03.2014

Re: Cek malo

G r o f
BigBadWolf
Cek malo

Naši Zapadni partneri stvorili su presedan na Kosovu vlastitim rukama. Situacija je ista kao i danas na Krimu, tada su priznali odvajanje Kosova od Srbije kao legitiman potez


Jel ovo tovarish Vladimit upravo priznao nezavisno Kosovo?

Ako je Kosovo isto sto i Krim, i ako je Krimu dozvoljeno da proglasi nezavisnost, onda je i Kosovu dozvoljeno, jel tako?


znaš kad će ti to free shvatiti...



... njemu radi i mali i veliki mozak
tasadebeli tasadebeli 09:39 24.03.2014

Re: Cek malo

BigBadWolf

Jel ovo tovarish Vladimit upravo priznao nezavisno Kosovo?

Ako je Kosovo isto sto i Krim, i ako je Krimu dozvoljeno da proglasi nezavisnost, onda je i Kosovu dozvoljeno, jel tako?



G r o f

znaš kad će ti to free shvatiti...



Не, не, не... Нисте ништа разумели...

Уз пуно поштовање међународног права, независни Крим је интерес Русије, а независно Косово је интерес Стејтса...

А Украјина и Србија ће опростити свака своме Ђури што их је тукао и сви ће бити задовољни...

Вас двојица, Вуче и Грофе, резонујете као да се сваки дан дружите са Различком... Дајмо се мало отети од погубног утицаја Различкових сова, јербо

"Векови су прохујали и многи ће јоште проћи",
овде није ствар у правди, овде је ствар у моћи...



hajkula1 hajkula1 10:02 24.03.2014

Re: Cek malo

BigBadWolf
Cek malo

Ako je Kosovo isto sto i Krim, i ako je Krimu dozvoljeno da proglasi nezavisnost, onda je i Kosovu dozvoljeno, jel tako?


Ne, dozvoljeno je Putinu da se ponaša.

Neće priznati državu Kosovo. Sem Krima, prihvatiće i druge regione Ukrajine, do Dnjepra i jug. (Možda i celu.)
Dopuštanje da fašisti terorišu običan svet (a para nemaju... a vidi narod kako su penzije kod Rusa triput veće...) kao da liči na to, da se Ukrajinci na taj način kazne pa na sledećim izborima ako ne pre, počiste bagru i sami uđu u savez.

Sve je počelo tako što je EU Ukrajinu ladno otkačila - para nema, dok ih je Rusija dočekala sa spremnim posluženjem.

milojep milojep 12:53 24.03.2014

Re: Cek malo

Znaš, Grofe - za to nije dovoljno biti glup.


hehe
G r o f G r o f 14:04 24.03.2014

Re: Cek malo

Sad recimo jako teško mogu da shvatim da ste vas dvojica zdušno za priznavanje komadanja sopstvene zemlje a protiv ste istog postupka - samo bez bombardovanja i hiljada mrtvih - u tuđoj.


Po istoj logici po kojoj će i za Ukraince na kraju biti bolje da priznaju Krim ali to ne znači da sam ja ili neki Ukrainac principjelno za komadanje Srbije ili Ukraine.
Po toj logici osećam da nam je u čitavoj priči bliža nevolja Ukraine nego hir velike sile, tj, Rusije.
A ako si protiv velike sile kad rasturaju tvoju zemlju a uz veliku silu kad rasturaju tudju, onda to nije glupost već bezobrazluk.
alselone alselone 14:08 24.03.2014

Re: Cek malo

Po toj logici osećam da nam je u čitavoj priči bliža nevolja Ukraine nego hir velike sile, tj, Rusije.



Tvoja bol za Kosovom i vapaj o nevolji koja nas je snasla zbog hira velike sile, tj. Amerike, toliko su poznati da su prevazisli ove virtuelne prostore.
freehand freehand 14:45 24.03.2014

Re: Cek malo

Po toj logici osećam da nam je u čitavoj priči bliža nevolja Ukraine nego hir velike sile, tj, Rusije.
A ako si protiv velike sile kad rasturaju tvoju zemlju a uz veliku silu kad rasturaju tudju, onda to nije glupost već bezobrazluk.

Prvo, Kosovo i Krim kao dodirnu tačku imaju samo odnos velikih sila prema međunarodnom pravu, gde čak i površna analiza pokazuje vrlo jasnu sliku.
A probaj slučaj Foklanda da pomeneš u ovom kontekstu. Ako znaš šta je to.
Drugo, ja nisam ni uz jednu veliku silu.

Edit: i ne bi bilo loše da uzmeš u obzir da je tvoje razumevanje NATO čina prethodilo priči o Krimu. Jedno 15 godina.
BigBadWolf BigBadWolf 14:51 24.03.2014

Re: Cek malo

Dooobro, i glup i Razlicak i Lepi Jova, sve OK. Ali, jos mi niko ne odgovori na pitanje.

mariopan mariopan 15:00 24.03.2014

Re: Cek malo

BigBadWolf
Cek malo

Naši Zapadni partneri stvorili su presedan na Kosovu vlastitim rukama. Situacija je ista kao i danas na Krimu, tada su priznali odvajanje Kosova od Srbije kao legitiman potez


Jel ovo tovarish Vladimit upravo priznao nezavisno Kosovo?

Ako je Kosovo isto sto i Krim, i ako je Krimu dozvoljeno da proglasi nezavisnost, onda je i Kosovu dozvoljeno, jel tako?

Nije, lepo je rekao, ali je priznao Krimu samoopredeljenje i pripajanje Rusiji.

Isto kao što Ameri priznaju Kosovu pravo na samoopredeljenje a ne priznaju Krimu.

Čekamo sledeći potez Srbije.
edit
Spremi kokice i pivo.
freehand freehand 15:01 24.03.2014

Re: Cek malo

BigBadWolf
Dooobro, i glup i Razlicak i Lepi Jova, sve OK. Ali, jos mi niko ne odgovori na pitanje.


Samo pominjanje Kosova u ovom kontekstu ne znači njegovo priznavanje.
Jesi li pročitao tekst govora?
Atomski mrav Atomski mrav 15:19 24.03.2014

Re: Cek malo

Po toj logici osećam da nam je u čitavoj priči bliža nevolja Ukraine nego hir velike sile, tj, Rusije.


Misliš Rusie?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana