Jubileji| Kućni ljubimci| Nauka| Religija| Sex

Carstvo buzdovana

krkar RSS / 03.04.2014. u 12:28

tumblr_lp7teyUsIU1qdep9fo1_500.jpg

BLOG JE O BUZDOVANIMA KOJI POSLUJU U SRBIJI I NAMA KOJI IH TRPIMO.
(O Sonji Biserko je na samom kraju ;) )
 
Bio sam im dao rok do danas u podne. Inače ću da odem kod nekog drugog. Da me malo neko drugi zajebava za moje pare! 

Javili su se u 11:22. Nisam mogao da verujem! Sa samo 9 (slovima: devet) dana zakašnjenja. A i to tek pošto sam juče ja njih zvao. Dobih neku gospođu koja nije znala ni ko sam ja ni šta sam naručio "jao, znate, nema mi ovde nikog od muških"... ali je bar bila ljubazna i obećala da će mi se danas neko javiti sa informacijom.
 Iako sam bio vrlo ljubazan (uvek sam ljubazan), bio sam sasvim jasan:

"Molim Vas da se neko javi do podne inače ću naručiti kod nekog drugog".

Zaista su me iznenadili što su se ipak javili. Doduše, firma je iz Novog Sada, ipak je to bila Austro-Ugarska. "Da, delovi su već naručeni, stižu u iduću sredu...". Mal' ne padoh na dupe od iznenađenja i poslovnosti!

Ne znam je li ovo sasvim tipičan ili tek pomalo atipičan primer - ali je slika Srbije i poslovnosti srbijanskih trgovaca 25 godina posle pada Zida i nestanka komunizma (bar formalnog, onaj u glavama je nešto sasvim drugo). Slika Srbije u kojoj je monopol državnih samoupravnih preduzeća u kojima većina neće da radi jer im se može da ne rade, zamenjen monopolom privatnih bahatih preduzeća u kojima većina ne zna ni šta ni kako da radi.

Ovaj primer je koliko banalan toliko i indikativan. Prilikom zimskog servisa motora kaže moj majstor da treba da se zameni deo koji u BMW Motorrad Deutschland košta oko 430 €. Mogu da ga naručim direktno, platim karticom i stigne u Minkn mom drugu M koji će mi ga doneti prvom prilikom (nije hitno). Ali ne bih da nekoga cimam i akam ako ne moram.

Taman 14-23.3. ide sajam automobila i motora pa ću da naručim. Zgodno, svi prodavci na istom mestu, nema šetanja i gubljenja vremena. A bude obično i neki popust (mada se nikad nisu ubili od davanja popusta na delove - zna da ti treba i da moraš da platiš). 

Dođem na prvi dan sajma, petak, da pogledam pre vikend-gužve (kako sam morao da odem ponovo i u subotu,  video sam da decu iz unutrašnjosti dovode autobusima na ekskurziju na sajam automobila!!! - kol'ko da ostanemo na aktuelnoj temi poseljačenja).

Na štandu BMW izložen jedan motor, nema nikoga. Nemaš koga ni da pitaš. Kaže tip sa štanda do, Honda, "bio jutros R. (predstavnik) da pogleda štand, vratio se u salon, reko možda svrati popodne a možda tek sutra. Boli ga uvo, prodali su sve za ovu godinu, kaže da sad primaju narudžbe za isporuku u novembru!!!".

Pozovem telefonom da vidim ima li sajamski popust. Ne da nema popusta nego ono što je kod Nemca košta 430€ - kod Srbina košta 780!!! "To je naša cena". Bez daljeg objašnjenja.

Taj deo inače NE proizvodi BMW nego specijalizovana firma te u istoj hali odem kod jednog od prodavaca opreme. "Bardan, imateli...". Uloguje se tip, dajte broj šasije, kuc-kuc ... "može da se naruči, rok isporuke 3 nedelje ... cena 330€". 

Super, 100 evara manje nego kod monopoliste, malo li je? Da naručim i platim avans. "Jao, ne može" pojmanemamizkograzloga "zvaćemo Vas iza sajma, ajde da ne bude baš ponedeljak dok se raspakujemo ali u utorak 25.3. sigurno da potvrdimo..."

Svakačast ljubazni, svakačast kompetentni - ali što me, bre, zajebavaju? Danima ne znam jesu naručili, da tražim na drugom mestu, da naručujem kod drugog? Opet, bili ljubazni, ne bih da ih zeznem ako su naručili, imaju i oni neke troškove. Sve bi bilo lakše da znam koji su ali Krkar Alchajmerović pojma nema gde je vizitkarta koju je sigurno uzeo a ne seća se koje im je cenjeno kreativno ime, 90% moto radnji u srbiji zovu se isto

Moto Company
Moto Radnja
Moto Shop
Moto Land
Moto World
Motor Bike itakodalje.

Dobro, to smo rešili na opšte zadovoljstvo uz samo malo gubljenja MOG, klijentovog, vremena i malo MOG, klijentovog, nerviranja.

SLUČAJ DRUGI

Kupovao ja nešto što se ne kupuje baš svaki dan a nije ni xhabe a potrefilo se pa je isto bio sajam. Obiđem, nađem proizvođača čiji mi proizvod izgleda vrlo dobro, lepo, kvalitetno... Tojes' nije proizvođač nego uvoznik - šta ima da se proizvodi u Srbiji kad može lepo da se uveze. Bofl iz Kine a kvalitetni proizvodi iz EU. Taman su sad i Rumunija i Bugarska u EU pa može da se uveze - jeftino a Made in EU :(

Uvoznik (začudo firma nije iz Beograda) ljubazan. Dobardanizvolte jabitoito evopogledajteovo tomineodgovara evokatalogdavidite... Nađem ja u katalogu proizvoda komada dva koja mi naizgled odgovaraju. Ali - nije stvar koja mož da se kupi samo po katalogu. Treba probati, subjektivan osećaj je bitan. Naravno da ne očekujem da svaki proizvođač ima svaki artikl na probu ali neke stvari jednostavno moraju da budu dostupne da ih pipneš i probaš.

DIGRESIJA: Ovom prilikom da odam priznanje dvema firmama i dvojici odličnih, profesionalnih i ljubaznih trgovaca - nijedan nije vlasnik, obični zaposlenici - kod kojih sam dobio na 24-časovnu probu radne stolice i to bez ostavljanja pologa, samo iskopirali ličnu kartu. Treća firma se maltene uvredila kad sam tražio stolicu na probu. Na kraju jednu kupio - naravno ne od onoga kod kojeg "nije predviđeno da se proba".

Obično ne navodim imena firmi al' evo da znate da su ovi natprosečno profesionalni:

Astra Office u Yu biznis centru
Antares Stolice u Bloku 22

KRAJ DIGRESIJE

Uvoznik ko svaki trgovac prvo pokušao da mi proda ono što ima na lageru i da mi istera više para iz xhepa nego što sam namerio da potrošim (mada moram da priznam da su i kod nas poslednjih godina pomalo počeli da shvataju šta znači kad jasno kažeš za TO imam TOLIKO para) ali ne dam se ni ja, kažem šta hoću.

Ako biste se strpeli, odma iza sajma biće to kod našeg partnera u Beogradu.

Dobro, ostavim ja podatke, kažem šta tačno hoću i da želim prvo da probam i uporedim, ako odgovara kupujem. I još mi kaže uvoznik daće mi sajamski popust bez obzira što ne plaćam na sajmu. Lepo, to volim. Obećaju 7 dana iza sajma.

Prođe 10-15 dana, mene niko ne zove, računam uvek može nešto da se desi, nije mi hitno... Jedne večeri shvatim da mi je beogradska radnja blizu mesta gde sam, pogledam na sajtu - rade do 20, taman ima i parking... radnja zatvorena. Vidim ima druga radnja u Zemunu, ajd' kad sam već prelazio most, odemo tamo - oni tu marku ne drže nego samo onaj drugi salon.

"Ali oni su zatvoreni, sad dolazim odatle".

Kakomislitezatvoreni? Jeste sigurni da ste bili na pravom mestu? Mora da ste pogrešili! 
 
Naši trgovci posebno uživaju da kupcu koji je došao da ostavi pare kažu da je glup, neznalica, nema pojma... Pa posle kaže neko nema više samoupravljanja. Ima - u glavama! Jedino mi nije jasno gde su ga pokupili klinci od 20 i 25 godina.

Naravno, kad kreten koganisamubionigrkljanmuiščupo (stari se, džebga) pozove drugu radnju kaže mu tamošnja sojka jaojazatvorila nijebilonikog vidikakvojevreme. Nastavak sveopšteg akanja kupčevog vremena, benzina, nerava...

Sutradan zovi ja onu radnju što je bila zatvorena, predstavim se - naravno da pojma nemaju ko sam i zašto zovem - ne, nije stiglo ništa što meni treba aliimajubašlepihstvari štonedođemdapogledam... 

Pozovem Uvoznika Vanbeograda, jaoizvinte saćuimjebemkevu (na lep način rečeno)... 

Ni 3 dana nije prošlo javlja se neki koji zvuči kao mešavina Kristijana, Džeja, Sarme i Kuntakinte ejreklimi izzastupništva ejbrate nijejošstiglo brate sadimašmojmobilni...

Još neko vreme prođe zove jedne subote Xhiber Uspešni u 9 ujutru ejbratestiglaroba jućesamonotvojeistovarjo...

Odemo iste subote - naravno da nije stiglo, stigao sasvim drugi proizvod iz iste serije, ime liči. Rade 4 devojke, jedna zna posao, ostale 3 mentalne koprive sa najmanje litrom silikona kumulativno, jedna na štiklama dapogineš, druga tetovažu pola kvadrata preko leđa i stomaka (vidi se, naravno, sve tri zajedno nemaju na sebi kvadrat materijala). I ONE premeštaju i prenose stvari po radnji, sve čekam poklopiće ih nešto i izginuće. Nikad čule za mene, nemaju pojma ni zašto sam tu ni ko me zvao. Odemo da mi pokažu šta je stiglo juče - mojeg nema. Srećom, imam broj u memoriji, zovi ja Gazdu, saće on za 5 minuta. Stigao je za samo 35 ali smo bar popili kafu vrata do i malo se smirili.

Eto gazde. Kakonijestiglo mamuimjebem izvintegospodžo... A što nuzneš ovo vidi što je fino... I sve tako. U međuvremenu primetimo da je ona druga stvar koju kupujemo tojest čekamo - izložena u radnji ... oduvek, samo što nam to niko nije rekao. Probamo bar to, ne odgovara, snalazi se gazda, nudi sličan model (naravno 7000 dindži skuplji), odgovara. 
 
Dobro, da platim, može isporuka u ponedeljak?

Brate, a ono ćeš da kupiš kad stigne?
Oću ako ikad stigne.
Stižeutorak, kevemi, dajdatneisporućuju dvaput, dadođesvezajedno.   
Dobro, nek isporuče sve zajedno, kad dođe javite da dođemo da probamo, akoodgovara platimo i isporučite.
Brate, štimaprobaš, katkaem, bićešzadovoljan...
Neka, dok ne budem siguran da odgovara ne kupujem.
E, a da ostaviš neki avans za ovo što si izabro, poslednji je, da se ne proda.

Ide mi to malo na onu stvar al' ajde da ostavim avans (svi vajni "trgovci" traže 100% avans APP, toliko sam samo jednom u životu dao i to staklaru gde je to običaj, al probaju pa ako upali...). Koliki avans? Kaže ona što kao zna posao 5000 (za stvar od 29000, što je OK). Pružam karticu - e ne može avans na karticu!

Znam da ne može, to sam već naučio. U Nemačkoj može, Italiji može, u Mađarskoj može... samo u Srbalja vazda neka izmotavanja sa glupavim zakonima i birokratijama (kad nešto vraćaš moraš da daš i krv i bris iz grla). Izvadim 50 ojra, dobijem uredno priznanicu u Zemlji Srbiji na € a po zakonu zvanična valuta nesrećni dinar...

Prođe i taj utorak, ja već zaboravio, setim se nakon nekog vremena, imam broj, zovem Xhibera:

E, brate, jošminisuposlali, jebaćuimkevu, ispoštovaćutenaravno, evoidućiutorakse tovarikamion znaći dopetkanajdalje imašrobu...

Ša davam kaem - još nemam robu. 

Sad ti budi pametan! Pustiti da te akaju buzdovani dok ne dođe nekakvo tržište (a ako ikad dođe kapitalizam i tržište bi moralo s njim ili bar za njim) ili sedeti i čekati to tržište i neke nebuzdovane???

300_Srbin-biznismen.jpg

Ne znam kako ove probleme rešava Sonja Biserko. Valjda joj CIA ili NATO sve isporučuju, ona pokaže samo prstom u katalog. Mada, nije joj lako, da izabereš kauč a nisi seo u njega, ne znaš oće da ti nažulja dupe ili ćeš da utoneš sasvim u nj (kauč, ne dupe).

Inače je žena potpuno u pravu, kao i ono nekoliko normalnih komentatora. Nažalost nemam ni volje ni vremena ni živaca da se ubeđujem sa naciJonalno svesnom ruljom kojoj je okasnela pena patriotizma i krvi naroda i narodnosti na nos i usta pokuljala.


Komentari (445)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

predatortz predatortz 12:44 03.04.2014

Sonjica

Ne znam kako ove probleme rešava Sonja Biserko. Valjda joj CIA ili NATO sve isporučuju, ona pokaže samo prstom u katalog. Mada, nije joj lako, da izabereš kauč a nisi seo u njega, ne znaš oće da ti nažulja dupe ili ćeš da utoneš sasvim u nj (kauč, ne dupe).

Inače je žena potpuno u pravu, kao i ono nekoliko normalnih komentatora. Nažalost nemam ni volje ni vremena ni živaca da se ubeđujem sa naciJonalno svesnom ruljom kojoj je okasnela pena patriotizma i krvi naroda i narodnosti na nos i usta pokuljala.


Žena je stručnjak opšte prakse, lupa i peni za hospitalizaciju, ali jbga njenom poslodavcu baš takav uposlenik treba.
krkar krkar 12:46 03.04.2014

Re: Sonjica

Žena je stručnjak opšte prakse, lupa i peni za hospitalizaciju, ali jbga njenom poslodavcu baš takav uposlenik treba.


Ti si se posebno iskazao izjavom da za tebe nije bilo dovoljno dobrih ćetnika pa si zato otišo kod Karadžića i Mladića.

To te kvalifikuje za istorijskog eksperta. A bogme i vojnog.
predatortz predatortz 12:49 03.04.2014

Re: Sonjica

krkar
Žena je stručnjak opšte prakse, lupa i peni za hospitalizaciju, ali jbga njenom poslodavcu baš takav uposlenik treba.


Ti si se posebno iskazao izjavom da za tebe nije bilo dovoljno dobrih ćetnika pa si zato otišo kod Karadžića i Mladića.

To te kvalifikuje za istorijskog eksperta. A bogme i vojnog.


Ne čitaš sa razumevanjem. Ja sam rekao da u minulim ratovima uopšte nije bilo četnika, nego su oni koji su se tako predstavljali klasični DB isprdci. U toj konstalaciji, daleko je mudrije svrstati se uz regularnu, kakvu - takvu, vojsku. To sam i uradio. Uzgred, nisam nikakav vojni stručnjak, niti se tako predstavljam. Za to treba imati ozbiljne i redovne vojne škole, a ja sam samo rezervni oficir.
krkar krkar 13:02 03.04.2014

Re: Sonjica

Ja sam rekao da u minulim ratovima uopšte nije bilo četnika, nego su oni koji su se tako predstavljali klasični DB isprdci


Sa ovime se, naravno, slažem.

Premda mi se čini da logički sled izjave da si se umesto u neprave četnike koji su bili isprdci DB-a upisao u prave mladićokaradžićevce dovodi do zaključka da su baš ti potonji bili taj poprdljivi šupak.
predatortz predatortz 13:09 03.04.2014

Re: Sonjica

krkar
Ja sam rekao da u minulim ratovima uopšte nije bilo četnika, nego su oni koji su se tako predstavljali klasični DB isprdci


Sa ovime se, naravno, slažem.

Premda mi se čini da logički sled izjave da si se umesto u neprave četnike koji su bili isprdci DB-a upisao u prave mladićokaradžićevce dovodi do zaključka da su baš ti potonji bili taj poprdljivi šupak.


Opet ne čitaš sa razumevanjem. Rat je, sam po sebi, veoma prljava rabota. Ali i u takvom stanju imaju jedinice za posebno prljavu namenu, te jedinice za redovne vojne aktivnosti u ratu. Što bi rek'o narod za obično ratovanje.
Ja nisam bio voljan da se svrstam uz Arkana, ili razne 'vojvode', iako sam imao primamljivije ponude. Jednostavno, nije mi odgovarao profil borca nad kojim sam trebao da imam neku sitnu komandnu odgovornost. Naređenja sam primao od za to školovanih ljudi, a ne od poslastičara, molera, gumara i vulkanizera.
krkar krkar 13:15 03.04.2014

Re: Sonjica

Ja nisam bio voljan da se svrstam uz Arkana, ili razne 'vojvode', iako sam imao primamljivije ponude. Jednostavno, nije mi odgovarao profil borca nad kojim sam trebao da imam neku sitnu komandnu odgovornost.


Ovo poštujem. Čak i verujem.


Naređenja sam primao od za to školovanih ljudi, a ne od poslastičara, molera, gumara i vulkanizera.


Uveren sam da ti je poznato i jasno koliko je većini njih to školovanje vredelo! U strogo stručnom strategijskom, taktičkom i operativnom smislu.
U moralnom i etičkom nije gotovo ni jednom.
hajkula1 hajkula1 14:01 03.04.2014

Re: Sonjica

predatortz
krkar
Žena je stručnjak opšte prakse, lupa i peni za hospitalizaciju, ali jbga njenom poslodavcu baš takav uposlenik treba.


Ti si se posebno iskazao izjavom da za tebe nije bilo dovoljno dobrih ćetnika pa si zato otišo kod Karadžića i Mladića.

To te kvalifikuje za istorijskog eksperta. A bogme i vojnog.


Ne čitaš sa razumevanjem. Ja sam rekao da u minulim ratovima uopšte nije bilo četnika, nego su oni koji su se tako predstavljali klasični DB isprdci.


Nije bilo četnika (1990-tih), jer su uništeni već na osnovu sumnje u začetak (ubistvo Belog, Giške... ). Ostali su partizani i njihovi saveznici a DB je bila najodlučnija u žestokoj odbrani svojih privilegija u Beogradu, što su jasno stavili do znanja izvođenjem tenkova na ulice marta, 1991. a sve drugo bilo im je manje važno.



Blog skoro pa savršeno razumljiv do fotografije (Srbin u šiljkanim opancima i sa aktovkom u ruci, skroz cool lik ). Pošto sam pročitala i dva pasusa koja slede (posle fotografije), zaključujem da za Sonju Biserko i pojedince ne postoji adekvatan komentar.

krkar krkar 14:03 03.04.2014

Re: Sonjica

Nije bilo četnika (1990-tih), jer su uništeni već na osnovu sumnje u začetak (ubistvo Belog, Giške... ). Ostali su partizani i njihovi saveznici a DB je bila najodlučnija u žestokoj odbrani svojih privilegija u Beogradu, što su jasno stavili do znanja izvođenjem tenkova na ulice marta, 1991. a sve drugo bilo im je manje važno.


Inače da je bilo pravih četnika ti bi se tako temeljito obrazovana po pitanju nacije i stručnjak za njenu istoriju odmah prijavila i stigla makar do Vrtojbe.

stopalo stopalo 14:07 03.04.2014

Re: Sonjica

O čemu god da je blog, troluješ sa partizanima i četnicima i odmah 200+ komentara
freehand freehand 14:08 03.04.2014

Re: Sonjica

stopalo
O čemu god da je blog, troluješ sa partizanima i četnicima i odmah 200+ komentara

Eh... A čemu misliš da služi Sonja Biserko na kraju?
stopalo stopalo 14:14 03.04.2014

Re: Sonjica

freehand
stopalo
O čemu god da je blog, troluješ sa partizanima i četnicima i odmah 200+ komentara

Eh... A čemu misliš da služi Sonja Biserko na kraju?


Ako omanu partizani i četnici, pređeš na Srbe i Hrvate

Ako i to ne pomogne onda windows i linux
hajkula1 hajkula1 14:16 03.04.2014

Re: Sonjica

krkar
Nije bilo četnika (1990-tih), jer su uništeni već na osnovu sumnje u začetak (ubistvo Belog, Giške... ). Ostali su partizani i njihovi saveznici a DB je bila najodlučnija u žestokoj odbrani svojih privilegija u Beogradu, što su jasno stavili do znanja izvođenjem tenkova na ulice marta, 1991. a sve drugo bilo im je manje važno.


Inače da je bilo pravih četnika ti bi se tako temeljito obrazovana po pitanju nacije i stručnjak za njenu istoriju odmah prijavila i stigla makar do Vrtojbe.




šta bi bilo kad bi bilo

Pričamo. Neko okrivljuje četnike. Neko kaže da ih nije bilo. Tačka.

A šta bi bilo, da ih je bilo, je fantastika.
freehand freehand 14:17 03.04.2014

Re: Sonjica

stopalo
freehand
stopalo
O čemu god da je blog, troluješ sa partizanima i četnicima i odmah 200+ komentara

Eh... A čemu misliš da služi Sonja Biserko na kraju?


Ako omanu partizani i četnici, pređeš na Srbe i Hrvate

Ako i to ne pomogne onda windows i linux

Corel - Ilustrator, Frikom - Nestle, Zvezda - Partizan.
Bikisrki može i kao standalone.
grmfrm grmfrm 14:25 03.04.2014

Re: Sonjica

Corel - Ilustrator, Frikom - Nestle, Zvezda - Partizan.
Bikisrki može i kao standalone


Tako nekako Krkar inace voli da sareni na blogu a i sledece je u njegovom bacam udicu stilu

Inače je žena potpuno u pravu, kao i ono nekoliko normalnih komentatora. Nažalost nemam ni volje ni vremena ni živaca da se ubeđujem sa naciJonalno svesnom ruljom kojoj je okasnela pena patriotizma i krvi naroda i narodnosti na nos i usta pokuljala.


Separatisticki i provokatorski, kao i Sonja, ocekivao sam vise od njega.
Mozda kada se odmori vrne formu.
charlie charlie 15:05 03.04.2014

Re: Sonjica

krkar
Žena je stručnjak opšte prakse, lupa i peni za hospitalizaciju, ali jbga njenom poslodavcu baš takav uposlenik treba.


Ti si se posebno iskazao izjavom da za tebe nije bilo dovoljno dobrih ćetnika pa si zato otišo kod Karadžića i Mladića.

To te kvalifikuje za istorijskog eksperta. A bogme i vojnog.

У ово се не бих мешао !
Но, за цео твој уводни пост (сем онога о Бисерковој) дајем ти велико БРАВО (велико БРАВО - браво са великим словима).
Величанствено си приметио да већина наших бизнисмена (ако би се то могло тако назвати) усваја само оно најгоре из тзв. капитализма.
О томе да ће они тебе назвати (они требају тебе, мислим, продавци, више него ти њих) и јавити ти некакве промене статуса твоје испоруке - мисаона именица.
Ужас !

zilikaka zilikaka 15:58 03.04.2014

Re: Sonjica

Eh... A čemu misliš da služi Sonja Biserko na kraju?


Sam ti lepo rekla pre neki dan. Što provokativnije, to više posetilaca.

To mu dođe ko kad na reklamu za radapcigere metneš golu žensku.
krkar krkar 16:56 03.04.2014

Re: Sonjica

To mu dođe ko kad na reklamu za radapcigere metneš golu žensku.



Mi diletanti!

Sigurno da je bolji marketing kad recimo uzmeš ovu sliku i reklamiraš srBsku kapu (potkapu?) Yumco Vranje.

blogovatelj blogovatelj 18:00 03.04.2014

Re: Sonjica

Eh... A čemu misliš da služi Sonja Biserko na kraju?


Ja se baš rešavam ovih dana da napišem blog o kanadskoj sindikalnoj borbi i imam nedoumicu da li da na početku i kraju umetnem rečenicu o švaleraciji ili o nastranom seksu.
krkar krkar 18:21 03.04.2014

Re: Sonjica

imam nedoumicu da li da na početku i kraju umetnem rečenicu o švaleraciji ili o nastranom seksu.


Stavi neke kamile ili bele medvede, za prvo ti neće niko poverovati
hajkula1 hajkula1 18:27 03.04.2014

Re: Sonjica

freehand
stopalo
O čemu god da je blog, troluješ sa partizanima i četnicima i odmah 200+ komentara

Eh... A čemu misliš da služi Sonja Biserko na kraju?



Da nije pomenuo Biserku, imao bi manje komentara. A od nečeg mora da se živi.
krkar krkar 18:33 03.04.2014

Re: Sonjica

Blog skoro pa savršeno razumljiv do fotografije (Srbin u šiljkanim opancima i sa aktovkom u ruci,


Oš jednog u cipelama?


hajkula1 hajkula1 18:34 03.04.2014

Re: Sonjica

krkar
Ja sam rekao da u minulim ratovima uopšte nije bilo četnika, nego su oni koji su se tako predstavljali klasični DB isprdci


Sa ovime se, naravno, slažem.

Premda mi se čini da logički sled izjave da si se umesto u neprave četnike koji su bili isprdci DB-a upisao u prave mladićokaradžićevce dovodi do zaključka da su baš ti potonji bili taj poprdljivi šupak.



Pre će biti da su oni mladićokaradžićevci ispali iz poprdljivog šupka.
krkar krkar 18:37 03.04.2014

Re: Sonjica

Pre će biti da su oni mladićokaradžićevci ispali iz poprdljivog šupka.


Veruj mi da je razlika samo ... mrsomudska.

Sve je to zajedno šenlučilo. Najviše po civilima, naravno. A odmah zatim po frižiderima, videorekoderima...

blogovatelj blogovatelj 18:37 03.04.2014

Re: Sonjica

za prvo ti neće niko poverovati


Upravo zbog toga i hoću da pišem blog.
Vrednost informacije raste ukoliko je verovatnoća da se ona dogodi manja.


Toyota workers in Cambridge, Woodstock to vote on joining Unifor

Workers at Toyota's three Ontario plants in Cambridge and Woodstock will vote next week on whether to join Unifor, which would make them the first unionized Toyota plants in North America.

Unifor says it filed has an application with the Ontario Labour Relations Board to become the bargaining agent for the more than 6,500 employees at the plants, two of which are in Cambridge, one of which is in Woodstock.


Link za nastavak

A ne bih na blogu prepisivao medije, nego pisao ono što gledam uživo već jedno tri meseca.
hajkula1 hajkula1 18:55 03.04.2014

Re: Sonjica

krkar
Blog skoro pa savršeno razumljiv do fotografije (Srbin u šiljkanim opancima i sa aktovkom u ruci,


Oš jednog u cipelama?






Koji je ovaj komunista ?

hajkula1 hajkula1 19:27 03.04.2014

Re: Sonjica

stopalo
freehand
stopalo
O čemu god da je blog, troluješ sa partizanima i četnicima i odmah 200+ komentara

Eh... A čemu misliš da služi Sonja Biserko na kraju?


Ako omanu partizani i četnici, pređeš na Srbe i Hrvate

Ako i to ne pomogne onda windows i linux





Tz. Druga tema, windowa i linux, drugi bloger.

Krkarova tajna ostaje još malo sakrivena



Jelica Greganović Jelica Greganović 19:59 03.04.2014

Re: Sonjica

Koji je ovaj komunista

Komunista je godinama u formi slika harao po netu kao neki Naš čovek koji traži ženu, živi u Švajcarskoj, Nemačkoj...po potrebi razvijenom inostranstvu.
Posle se ispostavilo da on nije OvoimasamouSrbiji, nego je neki Skandinavac...JertonemasamouSrbiji.
krkar krkar 20:18 03.04.2014

Re: Sonjica

A od nečeg mora da se živi.


Sreća tvoja te ne živiš ni od mudrosti ni od visprenosti, sad bismo išli okolo sa blogolončetom
krkar krkar 20:30 03.04.2014

Re: Sonjica

Posle se ispostavilo da on nije OvoimasamouSrbiji, nego je neki Skandinavac


Neee, molim te NE Ajkulu činjenicama!

To je tako surovo i podlo! Daj neku zaveru, jezuiti, iluminati, Homeini, papa, kominterna, cionisti... pa toliki izmišljeni likovi masona Diznija.

Kao npr. zli komunisti Raja, Gaja i Vlaja (koji jedva čekaju da streljaju poštenog domaćina ujaka Baju i konfiskuju mu imovinu).

8c_competizione 8c_competizione 21:20 03.04.2014

Re: Sonjica

Blog skoro pa savršeno razumljiv do fotografije (Srbin u šiljkanim opancima i sa aktovkom u ruci,


Krki, mislim da je fotka izvrsna!

secam se davno, objavi Merc konkurs u Srbiji za najbolju fotku sa tematikom Mercedesa. odlucim da se prijavim. naravno, smatrajuci Merc autom gastarbajtera (ups, i ja mu dodjem jedan), taksista i seljacina/novopecenih bogatasa bez ukusa, tako i pripremim fotku. naletim na jednog Merdzu parkiranog u Balkanskoj ulici, gazda lepo parkirao, ali dodao i lanac izmedju bandere i spona na desnom tocku. Cirkus! poslao to i naravno dobio nista!

nema veze, odem da pogledam izlozbu na kraju.

najbolja fotka, po mom ukusu, je bila slicna ovoj koju si ti okacio, samo sto je pokazivala jedan opanak izbliza. baja lepo na shilju (onaj zakrivljeni vrh opanka) okacio Mercedesove znake. plakao sam tamo od smeha! naravno da tu sliku, koja je pored merc tematike bila i odlicno kadrirana, zlatna sredina pogodjena, svetlo odlicno, crno bela, ma za National Geographic odmah, nisu okacili na glavnoj izlozbi, vec su je zavukli unutra, u pozadinu standa. ja je spazio onako iz prikrajka i zamolio da pridjem. ko sto rekoh, plakao sam od smeha. nije im prijalo. ko ih jebe!

u Merdzhi ili van nje, ostaju i dalje oni isti papani, ko i ovaj lik iz ove zlatne sobe!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:00 06.04.2014

Re: Sonjica

ali je slika Srbije i poslovnosti srbijanskih trgovaca 25 godina posle pada Zida i nestanka komunizma (bar formalnog, onaj u glavama je nešto sasvim drugo). Slika Srbije u kojoj je monopol državnih samoupravnih preduzeća u kojima većina neće da radi jer im se može da ne rade, zamenjen monopolom privatnih bahatih preduzeća u kojima većina ne zna ni šta ni kako da radi.


otkud je pao komunizam u Srbiji? to je ista Partija, isti karakter vladavine, izdiferncirani ovim ili onim imenom ili nijansom, isto potpuno uređenje i struktura društva, drugovi-privatnici koji su upotrebili svoje pozicije da bi među prvima privatizovali, njihovi radnici koji su zaposleni u feudu i rade pod feudalnim uslovima, bez elana i volje da se trude na svom radnom mestu, rade samo iz straha i za mizerne plate?

istini za volju, možda će Aca narod i rukovodioce izmeniti sada, pošto je koristan Nemačkoj a voljeniji od Đinđića...
Colin_bgd Colin_bgd 12:48 03.04.2014

3.

mentalne koprive

stopalo stopalo 12:48 03.04.2014

hebem ti postmodernizam

Ništa ja ne kapiram.

Motor, stolice, Sonja Biserko
Davie Davie 13:14 03.04.2014

Re: hebem ti postmodernizam

Smesalo se sve autoru...
hajkula1 hajkula1 17:36 03.04.2014

Re: hebem ti postmodernizam

stopalo
Ništa ja ne kapiram.

Motor, stolice, Sonja Biserko



Krrrkar Krkar.
krkar krkar 17:42 03.04.2014

Re: hebem ti postmodernizam

Krrrkar Krkar.


Plava ajkula, kretenska dinastija, svastikin but - trt, trt!
hajkula1 hajkula1 18:10 03.04.2014

Re: hebem ti postmodernizam

krkar
Krrrkar Krkar.


Plava ajkula, kretenska dinastija, svastikin but - trt, trt!



Pazi kad se za dinastiju slažem.
blogovatelj blogovatelj 18:13 03.04.2014

Re: hebem ti postmodernizam

Plava ajkula, kretenska dinastija, svastikin but - trt, trt!


Ispravka, treba "kljukana dinastija"
krkar krkar 18:22 03.04.2014

Re: hebem ti postmodernizam

Ispravka, treba "kljukana dinastija"


Onda treba i plava RIBA, kad se već trtiš.

A nisi moro!
milos_mijatovic milos_mijatovic 19:44 03.04.2014

Re: hebem ti postmodernizam

stopalo
Ništa ja ne kapiram.

Motor, stolice, Sonja Biserko


И ја сам, изгледа, заглавио негде у лавиринту времена па ништа не разумем :)
hajkula1 hajkula1 19:49 03.04.2014

Re: hebem ti postmodernizam

stopalo
Ništa ja ne kapiram.

Motor, stolice, Sonja Biserko



...poprdljivi šupak... sve staje u par rečenica a krkar ispisao ceo blog. Mada, moram da mu odam priznanje za aktuelnost, ume da odabere naslov a ni samotrolovanje mu nije strano.


Što se tiče Ikee, osvojili su tržište jednostavnošću, funkcionalnošću, lakim održavanjem. Neko bi rekao, komunistički dizajn, svuda ista ponuda za sve, dođu kao mekdonalds u industiji nameštaja i pratećeg asortimana.
krkar krkar 20:36 03.04.2014

Re: hebem ti postmodernizam

komunistički dizajn


Ma kakav cunami, šta sve internet može da izbaci...
alselone alselone 13:03 03.04.2014

Jbt, gde ja radim

jedna na štiklama dapogineš, druga tetovažu pola kvadrata preko leđa i stomaka (vidi se, naravno, sve tri zajedno nemaju na sebi kvadrat materijala).


LINK
rade.radumilo rade.radumilo 13:36 03.04.2014

Nikada od nas uspešni preduzetnici

Svake godine organizujemo proslavu rođendana detetu, manje više na isti način. Imali smo sreće pa smo "iz prve" uboli odličnu klopu koju poručimo za taj rođendan. Događaj napravimo prvi vikend po rođendanu (mada je prvi pao baš na vikend što je bilo zgodno).
Ne mogu da se setim š'o, ali smo prošle godine pravili u nedelju a ne u subotu. Odem da naručim klopicu...

- Želim da naručim za proslavu u nedelju DD.MM.GGGG...
- Nedeljom ne dostavljamo, morate doći po porudžbinu...
- WTF?
- Znate, nemamo vozača nedeljom...

Dobro, vozač ima slobodan dan nedeljom, to je sasvim na mestu, ali zar nema jebeno hiljade mladih koji su bez posla, imaju nešto što se kreće na dizel/benzin/plin ili pedale i bili bi više nego srećni da uzmu neku kinticu raznoseći porudžbine po gradu, povremeno? Tu pored je taksi stanica, ne jedan bi od njih po dogovoru isporučio za njih tih nekoliko porudžbina tog dana?
Mislim da ću da odem kod drugog, takođe proverenog, a na toliku količinu isporučuje 24x7x365.
krkar krkar 13:44 03.04.2014

Re: Nikada od nas uspešni preduzetnici

Nikada od nas uspešni preduzetnici



Možda nisu uspešni al' su bar lepi i imaju ukusa!

krkar krkar 13:56 03.04.2014

Jadni mladi bez posla

zar nema jebeno hiljade mladih koji su bez posla


Pre nekoliko godina kod druga na ručku u Ritopeku, inače prelepom voćarskom kraju, upoznam direktora nečega što se U Mračnom Komunizmu zvalo PKB Voćarske plantaže i imalo, mislim, 600 000 stabljika voća. I pošto sam ja u mladosti radio kao berač voća, krene priča.

Ko su vam berači?

- 90% Rumuni. Dobili smo od (NEKOGA/NEČEGA) dozvolu za isplatu na ruke i radno vreme 8 sati + pauza za ručak (obezbeđen). Svaki dan 20€ na ruke.

Što samo Rumuni, zar nema Srba koji bi za te pare radili?

- Ti ih nađi! Svakog koga pošalješ uzeću!

2-3 vikenda kasnije sedim kod druga, upada njegov sin od 17-18 godina sa 3-4 druga, pričamo neobavezno, imaju li love - love nikad dosta, bi li radili, imam posao.

"Kakav poso?"

- Branje voća. 8 sati branja voća i ručak, 20€ na ruke.

"A gde to?"

- Grocka (Pojma nemaju, objašnjavam gde je).

"Čika Krki svaka ti čast al' ti si, bre, prolupo! Pa što mi da idemo na selo da beremo jabuke? Nek beru seljaci a ne da svi dođu u Beograd a mi njima da idemo da beremo jabuke!"
alselone alselone 14:13 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

I pošto sam ja u mladosti radio kao berač voća


Ne seri da si i ovo radio. Ti ko Cvarkov jbt.
krkar krkar 14:24 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

Ne seri da si i ovo radio. Ti ko Cvarkov jbt.


Jedno 4-5 dana. Kad sam video koliko je krvav posao prekvalifikovao se u traktoriste

Ko je Cvarkov?
alselone alselone 14:29 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

Ko je Cvarkov?


Covece, ne znas sta propustas, to je "Drzavni posao". Lik je sef arhive u imaginarnom drustvenom preduzecu. Sa njim u kancelariji je "dodjos" Licanin i tipican metroseksualac Novosadista klinac.



Cvarkov ima cesto te price sta je sve radio kad je bio mladji.

ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 14:29 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

krkar
zar nema jebeno hiljade mladih koji su bez posla


Pre nekoliko godina kod druga na ručku u Ritopeku, inače prelepom voćarskom kraju, upoznam direktora nečega što se U Mračnom Komunizmu zvalo PKB Voćarske plantaže i imalo, mislim, 600 000 stabljika voća. I pošto sam ja u mladosti radio kao berač voća, krene priča.

Ko su vam berači?

- 90% Rumuni. Dobili smo od (NEKOGA/NEČEGA) dozvolu za isplatu na ruke i radno vreme 8 sati + pauza za ručak (obezbeđen). Svaki dan 20€ na ruke.

Što samo Rumuni, zar nema Srba koji bi za te pare radili?

- Ti ih nađi! Svakog koga pošalješ uzeću!

2-3 vikenda kasnije sedim kod druga, upada njegov sin od 17-18 godina sa 3-4 druga, pričamo neobavezno, imaju li love - love nikad dosta, bi li radili, imam posao.

"Kakav poso?"

- Branje voća. 8 sati branja voća i ručak, 20€ na ruke.

"A gde to?"

- Grocka (Pojma nemaju, objašnjavam gde je).

"Čika Krki svaka ti čast al' ti si, bre, prolupo! Pa što mi da idemo na selo da beremo jabuke? Nek beru seljaci a ne da svi dođu u Beograd a mi njima da idemo da beremo jabuke!"


U pravu si 100%, nažalost. 8 god pre ista priča ja +kolege u priči, skela, malter, cigla, profili, 30e dnevno-10h, plata svaki ponedeljak, radi se 4 nedelje trebaju 8rica. provrtelo se ~50dok nije ostala ekipa od 8.
Vreme 5-6 god pre...nema posao, diplomirao+diplomirala, i neće da radi bilo šta, a trebaju im pare (nisu zajedno, 2 priče odvojene).

Motkom da biješ neće da radi ništa što je ispod njihove časti.

Tokom studija, bio mi je problem da izađem u grad i provodim se. Popriličan problem. Više psihički nego u kešu(lepa vremena, svršena prošla). Radio sa matorim u srednjoj, prevoz po čitav dan tvrdog seksa, špedicija, roba, otpremnice papiri, truckanje u putu. Kad se podvuče crta ostane i to nešto sitno..i tokom studija on je tako radio, ja nisam, niti često. Dobijem tako zarađene pare i da potrošim 4-10 dana rada za jedno veče, tačnije 3-5 sati zajebavanja. Neka hvala.

Isto i kad sam zarađujem.

T: Kupac je sve. Moraš da ga paziš, da ga ne gnjaviš. Imao identično iskustvo kao tvoje, srećom vremena takođe prošla svršena. Ne ponovila se.
hajkula1 hajkula1 14:33 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

Pre nekoliko godina kod druga na ručku u Ritopeku, inače prelepom voćarskom kraju, upoznam direktora nečega što se U Mračnom Komunizmu zvalo PKB Voćarske plantaže i imalo, mislim, 600 000 stabljika voća. I pošto sam ja u mladosti radio kao berač voća, krene priča.

Ko su vam berači?

- 90% Rumuni. Dobili smo od (NEKOGA/NEČEGA) dozvolu za isplatu na ruke i radno vreme 8 sati + pauza za ručak (obezbeđen). Svaki dan 20€ na ruke.

Što samo Rumuni, zar nema Srba koji bi za te pare radili?

- Ti ih nađi! Svakog koga pošalješ uzeću!




Ne smem da se zakunem kako je bilo pre nekoliko godina.
Za prošlu i pretprošlu godinu, tačnije unazad 3-4 godine znam da ne može tek tako da se ode da se bere voće u Ritopeku, Radmilovcu, Boleču... Smederevcem sve do Grocke. Odprilike, treba ti veza, nisam mogla da provalim koja. (Imaju stalne sezonce, Rome... nešto u tom smislu.) Neki gimnazijalci i studenti su bili ozbiljno zainteresovani. Priče o dnevnicama na poljoprivrednim imanjima i kako niko neće da radi, ne odgovaraju istini (da ne kažem, laž).



krkar krkar 14:47 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

Covece, ne znas sta propustas, to je "Drzavni posao".


Gledala žena, nije joj se svidelo ša ja nisam imao potrebe ni da probam, znam nam ukuse.

TV uključujem na program ponekad, retko, za dnevnik (kad znam da se nešto desilo pa me interesuje ko šta kako spinuje) i ponekad, još ređe, za neki film.

Nešto češće, mada i to retko, slušam na TV Youtube
cassiopeia cassiopeia 14:54 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

Gledala žena, nije joj se svidelo ša ja nisam imao potrebe ni da probam, znam nam ukuse.


Dobro je. Već sam pomislila da sam jedina kojoj se ne sviđa.

A trgovci? Ne želim samoj sebi da podižem pritisak pa ću ostati bez komentara.

Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 14:55 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

zar nema jebeno hiljade mladih koji su bez posla


ima ih i koji ni kucu nemaju. medjutim.

kad su ono onomad dolazile izbeglice, moja majka predlozi da njenu roditeljsku kucu i 5 ha zemlje + 2 ha zabrana, ponudi nekome na koriscenje, a u zamenu za 2 gajbice jabuka i dve korpe sljiva drenovki godisnje. kuca je tad bila u jako dobrom stanju, struja, voda, telefon u komsije - razvedena dodatna linija, unutra sve, cak i posteljina.

traktor na poslugu kod pomenutog komsije ali je u podrumu bio sav alat i dvoja kolica pride. do centra sela 10 minuta peske okolo, 6 minuta precicom.

isli, nudili, pitali, vukli za rukave. nece niko.

posle bio neki fond bas za te koji nemaju kuce. i opet isli i trazili i nudili i vukli za rukave i nece niko. e od tad keva ne da nikome ni konac oko prsta.

****

prosle jeseni sam isao pola dana po cacku da se pogodim da mi neko pomogne da pokupim sljive. nudio nadnicu od 30 eur, smestaj, tri obroka (ne makar kakva - nego kevina kujna), kutiju cigareta i po flasu piva/kokakole/soka uz obrok. k tome, sljiva nema mnogo, ceo posao tri dana. i da ponesu da jedu. i nece niko. nemaju racuna, vele... nasao moldavce ali po 35 eur... zavrsili za dva dana.

charlie charlie 16:14 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

Aleksandar Vasović
zar nema jebeno hiljade mladih koji su bez posla


ima ih i koji ni kucu nemaju. medjutim.

kad su ono onomad dolazile izbeglice, moja majka predlozi da njenu roditeljsku kucu i 5 ha zemlje + 2 ha zabrana, ponudi nekome na koriscenje, a u zamenu za 2 gajbice jabuka i dve korpe sljiva drenovki godisnje. kuca je tad bila u jako dobrom stanju, struja, voda, telefon u komsije - razvedena dodatna linija, unutra sve, cak i posteljina.

traktor na poslugu kod pomenutog komsije ali je u podrumu bio sav alat i dvoja kolica pride. do centra sela 10 minuta peske okolo, 6 minuta precicom.

isli, nudili, pitali, vukli za rukave. nece niko.

posle bio neki fond bas za te koji nemaju kuce. i opet isli i trazili i nudili i vukli za rukave i nece niko. e od tad keva ne da nikome ni konac oko prsta.

****

prosle jeseni sam isao pola dana po cacku da se pogodim da mi neko pomogne da pokupim sljive. nudio nadnicu od 30 eur, smestaj, tri obroka (ne makar kakva - nego kevina kujna), kutiju cigareta i po flasu piva/kokakole/soka uz obrok. k tome, sljiva nema mnogo, ceo posao tri dana. i da ponesu da jedu. i nece niko. nemaju racuna, vele... nasao moldavce ali po 35 eur... zavrsili za dva dana.


Баш су безобразне те избеглице !?
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:13 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

prosle jeseni sam isao pola dana po cacku da se pogodim da mi neko pomogne da pokupim sljive. nudio nadnicu od 30 eur, smestaj, tri obroka (ne makar kakva - nego kevina kujna), kutiju cigareta i po flasu piva/kokakole/soka uz obrok. k tome, sljiva nema mnogo, ceo posao tri dana. i da ponesu da jedu. i nece niko. nemaju racuna, vele... nasao moldavce ali po 35 eur... zavrsili za dva dana.


Koga li si ti pitao?

Ja od voća živim, za berbu mi treba oko 15ak radnika dnevno, šljiva traje nešto preko desetak dana, višnja nešto kraće.
Za ostale sezonske poslove manje radnika
Nikad, ali nikada nisam imao problema da nađem radnike.
Prošla godina je bila izutetna po tome da ja nikoga nisam zvao već su radnici zvali mene i raspitivali se kad počinje i da na njih računam. Niko nije pitao kolika je dnevnica.
Zvalo ih je toliko da nisam mogao sve da prihvatim.
A dnevnica je bila 1200 dinara + hrana + prevoz + cigare ili 100 dinara za nepušaće.

Malo je bez veze pitati po čačanskom kafićima i ako se tu ne nađu radnici zaključiti da niko neće da radi.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 20:27 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

Баш су безобразне те избеглице !?


nisam rekao da su bezobrazne nego da niko od onih kojima smo nudili nije hteo. da smo potrosili jos neku nedelju trazeci, mozda bi i nasli. ili da smo cekali jos par meseci u tom nekom fondu (bas cu da pitam kevu o cemu se tacno radilo) mozda bi smo i nasli. ali eto nismo. e posle keva vise nije htela, a kuca na koncu prepukla od zemljotresa...
krkar krkar 20:40 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

Ja od voća živim


U kojem si ti kraju? Negde južnije malo, sudeći po dnevnici.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 20:58 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

hoochie coochie man
prosle jeseni sam isao pola dana po cacku da se pogodim da mi neko pomogne da pokupim sljive. nudio nadnicu od 30 eur, smestaj, tri obroka (ne makar kakva - nego kevina kujna), kutiju cigareta i po flasu piva/kokakole/soka uz obrok. k tome, sljiva nema mnogo, ceo posao tri dana. i da ponesu da jedu. i nece niko. nemaju racuna, vele... nasao moldavce ali po 35 eur... zavrsili za dva dana.


Koga li si ti pitao?

Ja od voća živim, za berbu mi treba oko 15ak radnika dnevno, šljiva traje nešto preko desetak dana, višnja nešto kraće.
Za ostale sezonske poslove manje radnika
Nikad, ali nikada nisam imao problema da nađem radnike.
Prošla godina je bila izutetna po tome da ja nikoga nisam zvao već su radnici zvali mene i raspitivali se kad počinje i da na njih računam. Niko nije pitao kolika je dnevnica.
Zvalo ih je toliko da nisam mogao sve da prihvatim.
A dnevnica je bila 1200 dinara + hrana + prevoz + cigare ili 100 dinara za nepušaće.

Malo je bez veze pitati po čačanskom kafićima i ako se tu ne nađu radnici zaključiti da niko neće da radi.


pa 'vako: ja od voca ne zivim, imanjem se ne bavim, u selo retko idem jer nemam kad, mozda cetiri-pet puta na godinu. nemam vise nikoga gore pa mi se i ne mili. nego mi bilo zao da istruli jer je dve godine zaredom sve propalo.

pitao sam sirotinju u dva sela koja nema imanja i koja nadnici. pitao sam pored pijace gde se skupljaju nadnicari. jesam isao u neke tri ili cetiri birtije gde takodje zalaze nadnicari. u kafice nisam zalazio (zalazim samo kod kuma u kafic, a kod njega uglavnom ne sede oni sto istu nadnicu).

mozda je trik u tome sto je posao mali - samo dva-tri dana.

onda sam nasao moldavce, njih trojicu i posle je dosla i neka zena iz sela da im pripomogne pola dana.
8c_competizione 8c_competizione 21:23 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

Jedno 4-5 dana.


ja malko duze, preko studentske zadruge

onda odustao, ne zato sto mi je bio tezak posao, vec sto je pocela inflacija da divlja i dok bi doslo do naplate, nije vredelo nista
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:48 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

U kojem si ti kraju? Negde južnije malo, sudeći po dnevnici.


Valjevo.

imanjem se ne bavim, u selo retko idem jer nemam kad,


To mora da je negde uz Moravu, ka Mrčajevcima, Kraljevu, bogatiji kraj, kad su dnevnice tako visoke.
Ne verujem da je tako u Družetićima.

Ali caka je izgleda u tome da se nabasa na ljude kojim se tim poslom, sezonski radovi u berbi, bave. Kad se to jednom nađe posle nema problema.
Onda uvek neko pita da dovede nekog drugog, kad ne može on nađe zamenu da ne gubi mesto i tako to ide bez probelma.
Ja najviše volim kad svekrva pita da li sutra može da povede snajku

Najvažnije je da kinta bude svako veče a ne da se čeka da se naplati voće pa da se isplaćuju radnici, kad nema kinte uveče pitanje je ko će se sledeće jutro pojaviti.
Posao kao i svaki drugi, kad se malo razradi sve ide lakše.


AlexDunja AlexDunja 21:54 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla


Valjevo.

jbt, ovi novinari, istraživači, ne umeju da čitaju,
ja te prepoznala posle mesec dana blogovanja, reci im:)))
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:59 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

AlexDunja

Valjevo.

jbt, ovi novinari, istraživači, ne umeju da čitaju,
ja te prepoznala posle mesec dana blogovanja, reci im:)))


Eto kakvi su nam novinari.
zovitemegrunf zovitemegrunf 22:27 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

hoochie coochie man




Ali caka je izgleda u tome da se nabasa na ljude kojim se tim poslom, sezonski radovi u berbi, bave.



Pre neku godinu, baš u vreme berbe višanja, vozao se oko Oblačine. Video sam u živo nešto što sam poznavao samo iz filmova: kršine tamići brekću brežuljcima, pozadi, ispod cerade, proviruju sezonci
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:36 03.04.2014

Re: Jadni mladi bez posla

kršine tamići brekću brežuljcima, pozadi, ispod cerade, proviruju sezonci


Da, ni dole nema frke sa radnom snagom.
I to oni baš razbijaju, ove moje višnjoberke ne mogu da im priđu.

A ta scena, tamić i sezonci, me poteseti na jednu tragediju od pre godinu dve.
U takav tamić udario voz.
Jbg, tuga.
marco_de.manccini marco_de.manccini 13:38 03.04.2014

чекај док ме неко није претекао да заузмем

а ти мислиш да је само код нас тако?
predatortz predatortz 13:48 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

marco_de.manccini
а ти мислиш да је само код нас тако?


Moja supruga radi za OEBS, sva osiguranja, štednja i neke isplate su vezane za Vanbredu.

Poslala im je neki upit pre mesec dana, još nije dobila smislen odgovor.

Toliko, domaćine...
krkar krkar 14:02 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

Moja supruga radi za OEBS, sva osiguranja, štednja i neke isplate su vezane za Vanbredu.

Poslala im je neki upit pre mesec dana, još nije dobila smislen odgovor.


Nisam govorio o birokratijama raznim za koje si institucionalno vezan pa znaju da mogu da te drndaju jer je veći smor da ideš kod konkurencije (počevši od kablovske preko osiguranja do izabranog lekara).

Govorim o najklasičnijoj trgovini gde prodavca pogledaš u oči i mahneš parama.

Nema tu nikakve škole koja od govneta može da napravi pitu. Samo urođeni osećaj... i dresura.

U osećaj ne bih ulazio - ali činjenica je da je ovo sve nedresirano. I da tu nešto treba hitno preduzeti. Koliko odvesti trgovce, privatnike i vlasnike, do Trsta na jedan dan
rade.radumilo rade.radumilo 15:05 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

Govorim o najklasičnijoj trgovini gde prodavca pogledaš u oči i mahneš parama.


Mentalno se resetujem i odmorim kada idem po Bliskom Istoku pa zađem da nešto pazarim.
charlie charlie 16:17 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

rade.radumilo
Govorim o najklasičnijoj trgovini gde prodavca pogledaš u oči i mahneš parama.


Mentalno se resetujem i odmorim kada idem po Bliskom Istoku pa zađem da nešto pazarim.

Хехехе !
Сећам се како сам се 5 пута на томе блиском истоку, где за све можеш да се погађаш, погађао за САНСУИ појачало, оригиналног јапанца.
Међутим, како ме је продавац добро ошацовао (што би Кркар рекао - као купца који тачно зна шта хоће), није хтео да попусти нити за један једини долар.
Јасно му је било да сам решио да купим (то је прави продавац, који осети муштерију).
zilikaka zilikaka 16:30 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

Међутим, како ме је продавац добро ошацовао (што би Кркар рекао - као купца који тачно зна шта хоће), није хтео да попусти нити за један једини долар.
Јасно му је било да сам решио да купим (то је прави продавац, који осети муштерију).


E, upravo zbog ovog je mom mužu strogo zabranjeno da trguje na bilo koji način, ako cene nisu unapred poznate i nepromenljive.

Posle dve reči svakom bude jasno da mu je stalo da to kupi/proda, po svaku cenu.

expolicajac expolicajac 16:36 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

Posle dve reči svakom bude jasno da mu je stalo da to kupi/proda, po svaku cenu.

Tako si i ti shvatila posle dve reči da on tebe hoće da "poseduje"
krkar krkar 17:13 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

Сећам се како сам се 5 пута на томе блиском истоку, где за све можеш да се погађаш, погађао за САНСУИ појачало, оригиналног јапанца.


Onda znam koje si godište

A i gde si bio gastarbajter
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:36 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

marco_de.manccini
а ти мислиш да је само код нас тако?


Evo, da se i ja požalim. Bila poplava kod nas u Koloradu u septembru. Stančić nam u prizemlju, i naravno, stradao. Sklonimo nameštaj, počupamo tepihe, ali ustanovimo da je voda ušla u gipsane zidove. Koji moraju da se iseku i zamene. Što je, zbog azbesta, glavobolja za sebe, ali to nije bilo problem. Elem, Kućni Savet je naložio da svi stanovi koji su poplavljeni moraju da budu inspekcijski provereni, da se ustanovi da se nije zapatila budj za tih nekoliko dana dok smo čekali da se voda povuče.

Kompanija koju smo unajmili da izvede radove se složi sa zahtevom da mi izaberemo inspektora za budj, umesto da koristimo njihovog. Da skratim priču, ni iz tri pokušaja nisu uspeli da iskorene budj. Usput su nam slomili i neka vrata od ormana koja su se tamo zadesila. Svaka budj-inspekcija košta $900, prvu platimo mi, a eventualno ponovljene inspekcije je trebalo da plate oni koji čiste budj.

I tu je zapelo. Pošto smo zaposlili svog inspektora, mi smo morali da mu platimo sve inspekcije, u nadi da će posle kompanija koja to čisti da nam nadoknadi. Plus štetu koju su načinili. Medjutim, kad se stvar konačno završila, kompanija koja čisti budj je krenula da zanoveta, pa da gundja, da bi na kraju krenula da otvoreno preti da će da nas tera na sud, ako ne platimo punu sumu. Pri tome su nas optužili da smo mi krivi što smo imali 3 inspekcije, jer smo sami izabrali inspektora, umesto da koristimo lepo njihovog, onda bi sve bilo gotovo iz prve (?!).

Pri svemu tome, uopšte neće da razgovaraju sa mnom, nego samo sa mojom suprugom, pošto je ona vlasnik stana. A ona, tunjava, nikad nije bila u prilici da mora da pregovara sa "majstorima", i izvozili su je kao malo dete. Na kraju smo morali da platimo punu cenu, jer su zapretili agencijom za uterivanje dugova.
krkar krkar 17:43 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

A ona, tunjava, nikad nije bila u prilici da mora da pregovara sa "majstorima"


Bre, Šabane, i ti se sa svakim ženiš!
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:59 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

krkar
A ona, tunjava, nikad nije bila u prilici da mora da pregovara sa "majstorima"


Bre, Šabane, i ti se sa svakim ženiš!


Ih, pa žene su stvorene za fine stvari, a ne da se petljaju sa majstorima. Meni je bilo mnogo teže što nisam mogao da se lično nahebem majke majstorima, nego što sam morao da odrešim kesu i platim koliko su tražili. U principu bismo mogli da ih tužimo, ali to košta u božju mater, kako para, tako i živaca. Na šta oni i računaju, i trebalo ja da ih pustimo da oni nas tuže. Ali moja gospodja nema živaca da se tera sa njima.
zilikaka zilikaka 19:11 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

expolicajac
Posle dve reči svakom bude jasno da mu je stalo da to kupi/proda, po svaku cenu.

Tako si i ti shvatila posle dve reči da on tebe hoće da "poseduje"


Jok, nego prvo mu na auto pijaci ubili 100 maraka za 25 metara, do kioska za prevođenje.
Ja se za tih istih 100 maraka svađala pun sat i nisam popustila.

Posle smo se u više navrata naplaćali duplih cena za taksi, po kojekakvim zemljama gde se taksimetar ne podrazumeva.

A onda mi je puko film...
zilikaka zilikaka 19:13 03.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

Ih, pa žene su stvorene za fine stvari, a ne da se petljaju sa majstorima



Javi kad ti sledeći put zatreba nadzor.
Msm, em ovlašćeni izvođač, em stvorena za fine stvari.
cane cane 00:42 04.04.2014

.

.
cane cane 00:53 04.04.2014

Re: чекај док ме неко није претекао да заузмем

Mentalno se resetujem i odmorim kada idem po Bliskom Istoku pa zađem da nešto pazarim.


a ti i putujes?
krkar krkar 01:04 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

i koj' mi ga krkar pa vam sve ovo napisah?


Kad si počeo da opisuješ onog dilera sa teferičem zaključio sam da si u Bejrutu.

Kola inače stvarno vrlo malo vozim tako da mogu da mi traju ohoho. Po gradu jednostavno nemam nerava. Služe mi uglavnom samo za duže ture tako. 10 meseci godišnje sam na motoru a kad je baš neki kijamet maznem ženi smart Tako da me ti problemi uopšte ne brinu, prebrinuo, uzeo nova kola 2011. i ima da sedi do daljeg.

A gume držim kod šuraka u NS u garaži, kad obilazim tazbinu promenim i gume. Ali do prošle jeseni se akao i nosio ih sam, utovari, istovari, jest da ih lepo zapakuju al smaranje. I poslednji put pitam "a jel biste mogli vi to" i za 500 dindži oni dođu utovare gume, zamene, istovare posle one druge... Svakaimdala!

Što se kola tiče - katastrofa tržište. Evo mi kola od druga koji se odselio, držao kola još da žena ima da završava poslove kad dođe pa ostavio meni da prodam. Kia Ceed SW još u garanciji, savršeno stanje, niko se ni javio nije na oglas. A preko 2000 kubika zaboravi, porezi deru...
cane cane 10:59 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

greskom objavih prvi komentar u ovom threadu, a htedoh da otvorim novi (pa da se i ja malo kr...cim)

zato editovah komentar, i prebacih ga u novi thread. brisi onu tacku gore.

ali kad si mi vec odgovorio ovde, da ti recem za bejrut: nazalost opet krivo. nemam nikakve veze sa bliskim istokom (ok, povremena putovanja k'o radumilo da, doduse uglavnom poslom).

dobra ti ideja za smart, sta da ti kazem. za gume - ako nekog mogu da reklamiram u bg to je beoguma. uveli su ostavljanje guma kod njih preko sezone za neku smesnu kintu jos pre deset godina. kao gospodin covek dodjes, dobar dan dobar dan skidajte zimske lagerujte i stavljajte nove. na jesen ista prica... e to se ovi moji mandrili ovde setili prosle godine da pocnu. ne znam sta im bi.

treba ih naterati da uzmu pare, nece da rade. pazi smilovali se za musterije da otvore subotom od 7 do pola 12... no comment. bole ih uvo. inace, satnica iole strucnijeg zanatlije - tipa elektricar je 100 - 200 ojra (da pricamo u ojrima radi lakse orijentacije), svi elektricari moraju da su clanovi guilda, i dok jedan ne rikne drugi ne moze da dobije postane clan a time i da dobije dozvolu za rad. a da uspes da pozoves nekog i da te on stavi u tvoj tefter da ti na primer pritisne dugme u podrumu i pusti internet (sto jelte, ne smes sam nikako), treba ti jedno par nedelja dozivanja i moljenja... i cekanja nekoliko puta kod kuce u radno vreme da se majstor smiluje i ne otkaze dolazak.

pranje kola ista prica - postoje dve i slovima dve perionice gde mozes da ostavis kola da ti ga shipe operu - ono 'lako spolja i iznutra'. cijena prava sitnica: 100 ojra. sreca moja te imam bg table, pa me moj ortak shabani ubaci preko reda - dodjem u subotu u 2 popodne oni rade do 6 ali su fully booked (online rezervacije), pa mi kaze da ce da gleda da ga ubaci da bude gotov do pet... jer smo zeme. sreca da su bg table i da je shabani tu. ako stigne mecka za sest meseci a shabanija mi maknu, sjebao sam se za pranje kola.

da, naravno, ima niz drugih perionica po gradu. bar 100 i vise. self-service. uzmi prskalicu pa sapunjaj. a one malo bolje cak imaju i tunel. i usisivac, pa natenane vikendom... cijena opet prava sitnica: 20 ojra.

e tako vam je na trulom zapadu.

a nemaju ni sondzu the pearlko.

charlie charlie 12:42 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

cane
greskom objavih prvi komentar u ovom threadu, a htedoh da otvorim novi (pa da se i ja malo kr...cim)

zato editovah komentar, i prebacih ga u novi thread. brisi onu tacku gore.

ali kad si mi vec odgovorio ovde, da ti recem za bejrut: nazalost opet krivo. nemam nikakve veze sa bliskim istokom (ok, povremena putovanja k'o radumilo da, doduse uglavnom poslom).

dobra ti ideja za smart, sta da ti kazem. za gume - ako nekog mogu da reklamiram u bg to je beoguma. uveli su ostavljanje guma kod njih preko sezone za neku smesnu kintu jos pre deset godina. kao gospodin covek dodjes, dobar dan dobar dan skidajte zimske lagerujte i stavljajte nove. na jesen ista prica... e to se ovi moji mandrili ovde setili prosle godine da pocnu. ne znam sta im bi.

treba ih naterati da uzmu pare, nece da rade. pazi smilovali se za musterije da otvore subotom od 7 do pola 12... no comment. bole ih uvo. inace, satnica iole strucnijeg zanatlije - tipa elektricar je 100 - 200 ojra (da pricamo u ojrima radi lakse orijentacije), svi elektricari moraju da su clanovi guilda, i dok jedan ne rikne drugi ne moze da dobije postane clan a time i da dobije dozvolu za rad. a da uspes da pozoves nekog i da te on stavi u tvoj tefter da ti na primer pritisne dugme u podrumu i pusti internet (sto jelte, ne smes sam nikako), treba ti jedno par nedelja dozivanja i moljenja... i cekanja nekoliko puta kod kuce u radno vreme da se majstor smiluje i ne otkaze dolazak.

pranje kola ista prica - postoje dve i slovima dve perionice gde mozes da ostavis kola da ti ga shipe operu - ono 'lako spolja i iznutra'. cijena prava sitnica: 100 ojra. sreca moja te imam bg table, pa me moj ortak shabani ubaci preko reda - dodjem u subotu u 2 popodne oni rade do 6 ali su fully booked (online rezervacije), pa mi kaze da ce da gleda da ga ubaci da bude gotov do pet... jer smo zeme. sreca da su bg table i da je shabani tu. ako stigne mecka za sest meseci a shabanija mi maknu, sjebao sam se za pranje kola.

da, naravno, ima niz drugih perionica po gradu. bar 100 i vise. self-service. uzmi prskalicu pa sapunjaj. a one malo bolje cak imaju i tunel. i usisivac, pa natenane vikendom... cijena opet prava sitnica: 20 ojra.

e tako vam je na trulom zapadu.

a nemaju ni sondzu the pearlko.


Баш лепо што си нам описао из прве руке, те потврдио оно што сам одавно претпоставио --- да Запад трули, те да ће пропасти "само што није" !

maksa83 maksa83 13:28 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

Баш лепо што си нам описао из прве руке, те потврдио оно што сам одавно претпоставио --- да Запад трули, те да ће пропасти "само што није" !

Pa to nije ništa novo. Još je V. I. Uljanov pre 100-ak godina napisao da je imperijalizam najviši i poslednji stadijum kapitalizma, i da mu je kraj tu iza ćoška, samo da se Revolucija malo zalaufa.
krkar krkar 13:34 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

Još je V. I. Uljanov


Opet komunistička propaganda!

A što ne citiraš da su i Nikolaj Velimirović i Voja Koštunica predvideli propast zapada?

O Milji Vujanović, Miliću od Mačve, Ratku Mladiću i Bori Mikeliću da i ne govorimo!
Atomski mrav Atomski mrav 13:46 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

да Запад трули, те да ће пропасти "само што није" !

Ma taj Zapad u stvari zaostaje za nama - tamo je jos uvek dobro!
Ili - zasto je komunizam napredniji od kapitalizma? Pa dok kapitalizam tek truli, komunizam se odavno raspao!
blogovatelj blogovatelj 15:24 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

Pa to nije ništa novo. Još je V. I. Uljanov pre 100-ak godina napisao da je imperijalizam najviši i poslednji stadijum kapitalizma, i da mu je kraj tu iza ćoška, samo da se Revolucija malo zalaufa.


Ljudi, ima jedan klinac Kanađanin, radi sa mnom, komunista?!
WTF?!
Na pauzi čitao Manifest, sad se prebacio na neke Marks-Engels knjige.
Kad sam mu rekao da su sedamdesetih kod druga Starog studenti imali 90% popusta na domaće letove avionom, samo što nije zaplakao.
maksa83 maksa83 15:35 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

Kad sam mu rekao da su sedamdesetih kod druga Starog studenti imali 90% popusta na domaće letove avionom, samo što nije zaplakao.

Treba da mu pričaš anegdote o Drugu Kobi. Npr. kako je voleo da se nasmeje, stalno je tražio od svog telohranitelja da imitira Zinovljeva kako kuka dok se ovaj sprema da ga ubije. Kažu da su se i Staljin i Jezov previjali od smeha. Voleo je šalu Drug Koba.
blogovatelj blogovatelj 16:01 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

Treba da mu pričaš anegdote o Drugu Kobi. Npr. kako je voleo da se nasmeje, stalno je tražio od svog telohranitelja da imitira Zinovljeva kako kuka dok se ovaj sprema da ga ubije. Kažu da su se i Staljin i Jezov previjali od smeha. Voleo je šalu Drug Koba.


Nisam znao za ovo. Jamačno ću mu i to ispričati.
Dobro me podseti i na Solženjicina. I to ću da mu preporučim za čitanje.
krkar krkar 17:01 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

blogovatelj
Treba da mu pričaš anegdote o Drugu Kobi. Npr. kako je voleo da se nasmeje, stalno je tražio od svog telohranitelja da imitira Zinovljeva kako kuka dok se ovaj sprema da ga ubije. Kažu da su se i Staljin i Jezov previjali od smeha. Voleo je šalu Drug Koba.


Nisam znao za ovo. Jamačno ću mu i to ispričati.
Dobro me podseti i na Solženjicina. I to ću da mu preporučim za čitanje.


Ne treba, samo mu ispričaj kad dođe građanin CCCP 17. aprila 1984. da kupi Ladu.

Dobardan, došao sam da kupim Ladu.

"Znate proceduru, imate sve?"

Imam, izvolite. Evo:

- 2000 rubalja
- potvrda iz radnog kolektiva o vladanju
- kadrovski karton da sam uzoran drug
- potvrda mesne zajednice da sam dobar građanin
- preporuka kućnog saveta da zaslužujem da imam automobil
- potvrda iz vojnog odseka da se odazivam na vojne vežbe
- potvrda o plaćenoj partijskoj članarini
- preporuka pionirske organizacije za decu
- saglasnost partijske organizacije kolektiva moje drugarice
- ...

"Gleda papire. Druže, imate sve što treba, lada će biti vaša."

Ovaj, mogu l' nešto da pitam? Da li bi možda mogla da bude bela, znate, žena...

"Druže, molim Vas da pod uticajem buržosakih slabosti Vaše drugarice ne podležete tim zapadnim konzumerističkim navikama. Znate i sami da će boja biti u skladu sa trenutnim potrebama i mogućnostima"

Izvinjavam se.

"Nema veze. Da vidimo ... vaša lada biće isporučena ... 2. septembra 1992."

Tip otvori tefter pa pita: ujutro ili popodne?

"Pobogu, druže, isporuka je uvek ujutru. Dođete u 7, stanete u red i do 4 bude isporučena!"

E onda bih molio da mi date neki drugi datum. 2.9.1992. ne mogu nikako ujutru da dođem, baš tog dana dolazi vodoinstalater da popravi vodokotlić

freehand freehand 17:20 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

E onda bih molio da mi date neki drugi datum. 2.9.1992. ne mogu nikako ujutru da dođem, baš tog dana dolazi vodoinstalater da popravi vodokotlić

A jel može neka druga sala?! Zajebavaju ti Rusi i komnunisti...
Senatoru SAD za grešku krivi Rusi
Izvor: Tanjug

Vašington -- Američki senator Den Kouts danas je objasnio zašto je juče održao govor na sastanku pogrešnog Komiteta američkog Senata - za sve su krivi Rusi, prenosi Rojters.


KLIK

Inače, sećam se reportaže objavljene u Startu, tu negde sa kraja sedamdesetih ili početka osamdesetih. Krenuli radovi u Sibiru, plate po nekoliko puta veće nego u ostatku SSSR.
Ali - šta sa parama!?
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:35 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

A što ne citiraš da su i Nikolaj Velimirović i Voja Koštunica predvideli propast zapada?

pazi
,prvi koji su to predvideli jesu;

Arnold Tojnbi i Osvald Šprengler.
s tim što se delo ovog drugog i naziva "Propast Zapada"

i prvi tom je izašao 1919.
Tojnbi se više fokusirao na propast svih civilizacija kao neminovnost:) tako da su Voja i vladika to samo maznuli.
mi ipak tražimo izvor!

blogovatelj blogovatelj 17:36 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

Ne treba, samo mu ispričaj


Pričao sam mu juče kako je ćale mog druga na službenom putu u DDR (Istočni Berlin) bio zamoljen od strane svojih poslovnih partnera da pređe na zapadnu stranu grada i kupi im magazine pornografskog sadržaja.
I kako na koncertu Kvina u Pešti 1986. uopšte nije bilo potrebno prosipati nekakvu priču i romantiku Ugarčicama, dovoljno je bilo da imaš Malboro u džepu od košulje i da se vidi. Same prilazile, spržila me munja ako lažem.
krkar krkar 17:44 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

I kako na koncertu Kvina u Pešti 1986. uopšte nije bilo potrebno prosipati nekakvu priču i romantiku Ugarčicama, dovoljno je bilo da imaš Malboro u džepu od košulje i da se vidi. Same prilazile, spržila me munja ako lažem.


Kako sam se osvećivao komunizmu u rahmetli Eseseseru onomad. Namerno birao samo komsomolke i partijke

Nije bilo razlike. Ko je uspeo da potroši 100$ nedeljno taj je imao neku skrivenu manu ili talenat, bemliga.

O Poljakinjama da i ne pričamo. Ili Čehinjama* i Mađaricama na moru. Samo nekako sa Bugarkama i Rumunkama nikakve veze nismo imali, bemliga zašto?

*) Mislim da je ovo pravi trenutak da se outujem, da priznam svoje velikočeške asimilatorske tendencije jer se nisam trudio da pravim razliku između Čehinja i Slovakinja. Sve građanke ČSSR smatrao sam i zvao Čehinjama. Nadam se da će mi usled neznanja tj. nemogućnosti da na prvi pogled uočim razlike između njihovih srodnih jezika a i usled nepostojanja namere biti oprošteno.
krkar krkar 17:48 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

Šprengler


Špengler, nemoj da budeš kao ja na sociologiji I kad sam Georgesa Gurvitcha ceo ispit uporno zvao Gurjevič
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:56 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

Špengler, nemoj da budeš kao ja na sociologiji I kad sam Georgesa Gurvitcha ceo ispit uporno zvao Gurjevič



uuu dobro je ...na ispitu sam Tojnbija nazvao Alfred:) tako da ovo slovo,manje više,
pokušaću da se izvučem na nepoznavanje nemačkog jezika
i to što sam na tom istom ispitu - II Rajh
nazvao Vajmarskom republikom:)
krkar krkar 17:57 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

Ali - šta sa parama!?





Sećam se tih uspeha socijalizma: Moskva, staljica Maskva, a u samoposluzi od nekih 1000 kvadrata ukupno 8 artikala. Jedno 200 dužnih metara rafova sa konzervama sleđa, nekoliko kubika minerskih šibica, još par frngcinkli koje niko neće i korpe neizbežne repe.

Haringe, čaj i repa su bila jedina tri prehrambena artikla!!!

hoochie coochie man hoochie coochie man 19:17 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

Samo nekako sa Bugarkama i Rumunkama nikakve veze nismo imali, bemliga zašto?


Nisi išao u Rumuniju, verovatno zato

Ovo blogovateljeva priča o kutiji marlbora u džepu je istina.

Tamo osamdesetih, za vreme studija, namoli me kolega sa faksa koji se sa šverca farmerki iz Trsta prebacio na šverc vegete, čarapa i tih gluposti u Rumuniju, a otud neke tanjire, bem li ga šta, da idem s njim da mu pomognem.
I pristanem.
Tamo on to prodao za neverovatno kratko veme, ljudi bukvalno opkole kola i otimaju se oko vegete i žvaka.

I cunjamo posle ulicama, čekao da se otvore prodavnice, konobari alkohol sipaju u šoljice za kafu jer ne smeju do nekog vremena, valjda 10 sati, da ga prodaju, ali za smešnu kintu krše pravila.

Ja pušio Marlboro i nosio levis košulju i levis jaknu.
Da ne poveruješ, devojke bukvalno na ulici prilaze i samo što se ne nude.
Uglavnom pričale francuski, to me začudilo. ali jezik skoro da nije bio ni važan.
Levis i marlboro završavaju stvar.

Mlad, student, one dobre ribe, testosteron razbija, ali i pored svega toga bude malo i bez veze. Žališ taj narod.
freehand freehand 20:21 04.04.2014

Re: ala mi je dosZa adno

Za jebače iz Marlborolenda:

Živela moja drugarica Zekija, izbeglica od nekud oko Kladuše, sa sestrom i troje dece, kod nekog Kineza koji je u Šrunsu (austrijsko alpsko selo) držao restoran i izdavao sobe.
I tako Papa - svi su ga tako zvali - malo-malo pa dođe da popriča sa svojim stanarima.
Omiljena tema mu je bila kako ode u Beč pa se zaleti u neku javnu kuću i tamo bumsen-bumsen, fiken-fiken.
Gleda ga Zekija tako, pa pita:
- Šta priča ovaj, bolan?
Prevedu joj.
- Au, jadan... Pa on nije jebo dok nije platio?!


P.S. jebem vas mizogine, umal' zaboravih.

krkar krkar 21:47 04.04.2014

Re: ala mi je dosadno

ali i pored svega toga bude malo i bez veze. Žališ taj narod.


Kao balavac sam se baš iživljavao po Zakopanima, plaćali sanke da voze u krug prazne blok oko hotela sve dok ne izađemo, takve stvari.

Brzo sam se opametio i bilo me posle sramota.

Doduše, proces je ubrzao i moj otac koji je čuo kako se hvalim nekom drugu pa mi objasnio kakva je bila situacija za vreme rata i odmah iza rata i kako mu je deda, kad ga je prvi put posetio u okupacionom zatvoru, njemu klincu od 12 godina rekao da čuva obraz.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana