Politika

Ekspoze

Nebojsa Krstic RSS / 03.05.2014. u 22:32

 

 

Prošle sam nedelje, ispred TV ekrana, razmišljao da li bih ja, da sam kojim slučajem narodni poslanik, glasao za Vučićev ekspoze.

Pokušaću da elaboriram tok svojih misli i primisli, nada i strepnji, međutim, najpre da kažem:

Da, glasao bih.

Zašto?

Pa pre svega zato što se vidi da se mandatar potrudio da napiše sveobuhvatan program. Dakle, vidi se trud. Potom, očigledna je ambicija. Mogao bih da zakeram i kažem da novi premijer pridaje previše pažnje kvantitetu, ali izgleda da mu je to u karakteru. To se vidi po tome što je uvek u unutrašnjem sukobu sa realnim i zamišljenim protivnicima. Ima veoma izraženu želju da se takmiči sa prethodnicima tako što će pokušati da od njih uradi više, brže, bolje, ili u slučaju ekspozea – duže. Zbog toga su on i drugi čelnici SNS proteklih dana više puta nepotrebno isticali da će se vlada formirati u “rekordnom roku”, kao da je to od neke važnosti. Pritom, logično je da se vlade koje postizbornim koalicijama pabirče skupštinsku većinu, prave sporije, jer ucenjivački potencijal stranaka i njihova nezajažljivost direktno je proporcionalna njihovoj neophodnosti za postizanje većine, a nikako ne osećaju za meru ili pristojnost, pa zadovoljavanje tih apetita po pravilu usporava proces dogovaranja o onome što svi kolokvijalno nazivaju “principima delovanja”. U ovom sadašnjem slučaju, da je Vučić tako želeo, mogao je sastav nove vlade da pročita 16. marta uveče i samo je njemu poznato zašto nije jer bi time postavio potpuno nedostižan rekord. Mislim, ako je već to važno.

Dakle, Vučić se potrudio da u ekspozeu dotakne svaku oblast kojom će se vlada baviti. Boris Begović je tu preopširnost, u Utisku, kritikovao rekavši, otprilike, kako je Vučić samo kopipejstovao izveštaje koje različita ministrastva godinama proizvode i koja se sastoje iz mnogobrojnih formulacija tipa “Neophodno je uraditi…” i “ U narednom periodu preduzeće se”. Čak i da je i Begović u pravu, to samo po sebi ne znači ništa loše jer je sigurno da su neka ministarstva vođena nekim prethodnim ministrima imala sasvim solidan uvid u situaciju i na poteze koje treba preduzeti. Zato nije uvek neophodno iznova izmišljati toplu vodu. Nije neophodno sve svoje prethodnike proglasiti za neznalice, kriminalce i neprijatelje. Daleko je korisnije iskoristiti sve dobro što su oni uradili, a toga sigurno ima, i na to se nadovezati. Korisno je iskoristiti i sve dobre ideje prethodnika koje ovi nisu realizovali iz ovih ili onih razloga. Tako to rade ozbiljne zemlje. Nijedna, od tih ozbiljnih, nema prostora za luksuz da joj svaka vlada krene od nule, negiranjem svega što je prethodna uradila.

Dakle, kada je u pitanju ekspoze, bio bih za. Kad je u pitanju sastav vlade imao bih ozbiljne primedbe. Čitam analitičarsko mišljenje Đorđa Vukadinovića koji kaže da su “personalni sastav, ličnost, sposobnosti i kvalifikacije novih ministara prilično nebitni u situaciji u kojoj će jedan čovek odlučivati praktično o svemu”. Ovo je sasvim netačno. Upravo u situaciji postojanja vlade koja na čelu ima jaku političku ličnost (za razliku od, recimo, prethodne dve), kvalitet ministara postaje veoma važan, jer osim odlučivanja, u vladi nešto mora i da se radi. Osim što mora rano da dolazi na posao i ostane u zgradi vlade do kasno, neko mora kvalitetno da razmišlja. Da je u stanju da napravi stručnu ekspertizu i donese predlog mera kojim je moguće rešavanje određenog problema. Da bude posvećen, odgovoran, inteligentan i kreativan. Ako na nekoj od pozicija izabrani ministar, kojim slučajem, nije takav to će najpre da oseti sam Vučić. I onda će se on prvi zapitati zašto je u situaciji kad mu je izborni rezultat obezbedio široko, najšire moguće, polje delovanja, sam sebi zagorčavao život izborim ličnosti koje je na ministarska mesta mogao da dovede samo nekakav, golim okom nevidljiv, kompromis. Kao i ličnostima koje svojim biografijama, umesto željenih promena i reformi, simbolizuju i garantuju opstajanje svega onog što se u dosadašnjoj praksi pokazalo kao loše.

No, i pored svoje skepse u pogledu vladinog tima, za Vučićev plan bih ipak digao ruku, između ostalog i zato što je to trenutno jedini sveobuhvatni plan izlaska iz krize.

Da li se opozicija potrudila da za protekle dve godine pruži bolji, ili barem drugačiji?

Jok brate. Oni se još uvek, sistematski, bave jedino sobom. Poput onog seljaka koji će za opoziciju glasati kad bude vlast, tako će verovatno i opozicija svoja alternativna rešenja ponuditi građanima tek kad postane vlast. Dakle, ne skoro.

 

 Objavljeno u Našim novinama, 3.5.2014.

 

 



Komentari (96)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blogovatelj blogovatelj 22:45 03.05.2014

Dobra muzika

A i ekspoze dobar.
loader loader 13:32 04.05.2014

Re: Dobra muzika

Fali i neko treće dobro,
pa da se prevaziđe kriza

gavrilo gavrilo 22:48 03.05.2014

Da, glasao bih.Zašto?

napokon jedan blog o ekspozeu a ne o Vucicu
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:58 03.05.2014

Re: Da, glasao bih.Zašto?

gavrilo
napokon jedan blog o ekspozeu a ne o Vucicu


I to mu je osnovna mana, to što skoro pa zenemaruje da je to Vučićev ekspoze.
freehand freehand 22:51 03.05.2014

Prethodnici

Ima veoma izraženu želju da se takmiči sa prethodnicima tako što će pokušati da od njih uradi više, brže, bolje, ili u slučaju ekspozea – duže.

Nije neka mudrost uraditi više, brže i bolje od sebe i Dačića.
Ni duže od Radulovića u Dačićevoj interpretaciji.


mlekac mlekac 23:00 03.05.2014

Ne znam

O čem je pričao. Nisam mazohista, pa nit' sam gledala trosatni šou, nit sam čitala izvode... Jedino sam u nedoba, probudivši se da uzmem čašu vode, naletela na reprizu na TV-u, i zaključila dve stvari:

1. Nije vežbao čitanje. Moglo je to i bolje

2. Stvarno nije u redu od RTS-a da puštaju horore kao priče za laku noć

laziiprevare laziiprevare 16:39 04.05.2014

Re: Ne znam

Stvarno nije u redu od RTS-a da puštaju horore kao priče za laku noć.


Personalni sastav, ličnost, sposobnosti i kvalifikacije novih ministara prilično nebitni u situaciji u kojoj će jedan čovek odlučivati praktično o svemu - nastavak sage "Javite Simoviću" .

Bivši premijer: Jedan od kandidata za ministra bio saradnik zemunskog klana .(Svaka vlada pa i njegova završi u garaži Šilerove.)





Nagradna igra: Pronađi saradnika zemunskog (geografski surčinsko – zemunskog) klana među ministrima.

Odgovor premijera: To je skandalozno, užasnut sam tom primedbom !




Jednog jutra se probudiš i jednostavno kažeš – ja sam drugačiji, ja sam Zoran Đinđić. (Džoker)

Koje si ti mitsko biće, Džokeru ?




Svako ima SVOJU BOL zbog izgubljenog predsednika - bol se trampi za šaku vlasti.

Nije neophodno sve svoje prethodnike proglasiti za neznalice, kriminalce i neprijatelje. Daleko je korisnije iskoristiti sve dobro što su oni uradili.


Laufer slučajno danas javlja: ĐILASOVA BRUKA: Brat ubice Đinđića u vrhu DS ! .

Drogirao sam se deset minuta s ovolikom iglom dok sam čitao "Sveto Pismo" jedne političke starlete i nije neophodno iznova da izmišljaš toplu vodu.
freehand freehand 16:55 04.05.2014

Re: Ne znam

Laufer slučajno danas javlja: ĐILASOVA BRUKA: Brat ubice Đinđića u vrhu DS ! .

A do kog biste kolena ti i Kurir stavili tabu na familije osuđenih i neosuđenih kriminalaca i ubica?
laziiprevare laziiprevare 20:44 04.05.2014

Re: Ne znam

A do kog biste kolena ti i Kurir stavili tabu na familije osuđenih i neosuđenih kriminalaca i ubica ?


Rečnikom tvoga šefa: Koji deo te zabolelo ? Na koji tabu si se potresao ?




Dugo su razgovarali, povremeno ćutali, povremeno gestikulirali rukama, što je ukazivalo na to da je tema ozbiljna, ali i da je razgovor dinamičan ...(paparaco snimak kumova po Šileru)




"Kurir" brutalno : Zemunski klan nije u Vladi, već u opoziciji ! Hapsi Vučiću !


Džaba tumače "Sveto pismo", džaba kopiraš "Informer & Kurir " , džaba kapiraš -kopiraš Aleka i Čedu , nijedna vlada nije i ne može opstati na temeljima Šilerove.
freehand freehand 21:04 04.05.2014

Re: Ne znam

Rečnikom tvoga šefa: Koji deo te zabolelo ? Na koji tabu si se potresao ?

To je odgovor na pitanje odakle ti pravo da ikome sudiš po osnovu srodstva?
I sa te pozicije, u saradnji sa - pazi sad: Kurirom - kaštiguješ, po osnovu ovih besmislenih sličica koje opesivno kaćiš naokolo, bez reda i smisla?
Džaba tumače "Sveto pismo", džaba kopiraš "Informer & Kurir " , džaba kapiraš -kopiraš Aleka i Čedu , nijedna vlada nije i ne može opstati na temeljima Šilerove.

Izvini... Ti ovde citiraš Kurir i na njega se pozivaš.
To što nemaš šefa nema veze sa tvojom hrabrošću i nezavisnošću, nego sa poslovnom sposobnošću.
Ali dobro, vodiću i tebe na pecanje, jednog dana.
laziiprevare laziiprevare 00:04 05.05.2014

Re: Ne znam

Izvini... Ti ovde citiraš Kurir i na njega se pozivaš.


Nego šta, dodajem: citiram glas "Vlade po Šileru". Boli ?

Posle "kritike", siguran sam da je diktatorski sistem započeo ciklus samouništenja.

Baš sam nedisciplinovan i neproduktivan, za razliku od tebe, koji opsesivno pronalaziš neprijatelje duhovnog Vođe "kome ti ne veruješ , ali ipak se nadaš, očekuješ ..."

To je taj paradoks kada neprivilegovani slojevi spasavaju Vođu, koji je eto prisiljen na "kompromise" .

Zato podignimo ruke za još jedan genijalan plan - " Vučićev genijalan plan".

Štefan File ocenio da je program koji je predstavio novi premijer Aleksandar Vučić impresivan.



Nemoj samo da dezertiraš sa svog radnog mesta, pre nego me povedeš na pecanje.

freehand freehand 00:16 05.05.2014

Re: Ne znam

laziiprevare
Izvini... Ti ovde citiraš Kurir i na njega se pozivaš.


Nego šta, dodajem: citiram glas "Vlade po Šileru". Boli ?

Posle "kritike", siguran sam da je diktatorski sistem započeo ciklus samouništenja.

Baš sam nedisciplinovan i neproduktivan, za razliku od tebe, koji opsesivno pronalaziš neprijatelje duhovnog Vođe "kome ti ne veruješ , ali ipak se nadaš, očekuješ ..."

To je taj paradoks kada neprivilegovani slojevi spasavaju Vođu, koji je eto prisiljen na "kompromise" .

Zato podignimo ruke za još jedan genijalan plan - " Vučićev genijalan plan".

Štefan File ocenio da je program koji je predstavio novi premijer Aleksandar Vučić impresivan.



Nemoj samo da dezertiraš sa svog radnog mesta, pre nego me povedeš na pecanje.


E vala, čega sve ovde nema...
kleinemutter kleinemutter 06:30 05.05.2014

Re: Ne znam

Laufer slučajno danas javlja: ĐILASOVA BRUKA: Brat ubice Đinđića u vrhu DS ! .


Kurir je instrument u rukama nečijim?'!!

Ajmo ovako:

Niko ne bira rođake, jer mu se dese.

Sistem treba da ima vrednosti koje su važne.Ovaj ih nema.
Neko treba da se ceni po radu a ne po rođacima.

Prof. Milisavljeviće je uradio kao predsednik odbora za zdravlje mnogo.Evo nekoliko dela:
1. Našao je način da se odobri terapija za decu bolesnu od Gošeove bolesti.
2. Bio je na +40 sa nama roditeljima u junu 2013 kad smo od vlasti tražili da roditeljima bolesne dece daju status roditelj negovatelj.
3. Traži da se zakon menja u korist bolesne dece i da se deca leče iz saistema a ne SMS porukama, kako je stanje trenutno.
4. Obilazio je porodice teško bolesne dece ( i umiruće dece ) i dao im je podršku.
5. Tražio je od komisije RFZO DA ODOBRI LEČENJE ZA BOLESNU DECU.
6. Ne prima poslaničku platu, izdvaja svaki mesec 10.000 din za bolesnu decu.
7.itd, itd. itd.

Veliki Vođa
Primio je tad u junu 2013 godine roditelje bolesne dece u Narodnoj skupštini.
Obećao im je do srede da će njihov zahtev ( potpisalo ga je 60.000 građana) ući u skupštinsku proceduru i da će pomoći da bude pozitivno rešen. Slikao se sa bolesnom decom, novine su to objavile i nikada ništa nije uradio.

Njegov eksopese je šarena laž svima nama. Bacanje prašine u oči. Ljudi koji treba da mu ispune zadato u ekspozeu, verujem da nemaju kapacitet za to.
Dr M Dr M 07:30 05.05.2014

Re: Ne znam

Kurir je instrument u rukama nečijim?'!!


Ta štampana stvar preventivno blati prof. Milisavljevića zato što je ponovo poslanik i zato što se očekuje da će da bude vrlo nezgodan protivnik novom ministru, dr Lončaru, za kojim se već vuku odredjeni repovi.

U tom smislu, ovo je početak one pesme

Zlatibore, širi svoje grane...


freehand freehand 08:11 05.05.2014

Re: Ne znam

Dr M
Kurir je instrument u rukama nečijim?'!!


Ta štampana stvar preventivno blati prof. Milisavljevića zato što je ponovo poslanik i zato što se očekuje da će da bude vrlo nezgodan protivnik novom ministru, dr Lončaru, za kojim se već vuku odredjeni repovi.

U tom smislu, ovo je početak one pesme

Zlatibore, širi svoje grane...



I vi ste sa Šilerove liste?
kleinemutter kleinemutter 09:20 05.05.2014

Re: Ne znam

Ta štampana stvar preventivno blati prof. Milisavljevića zato što je ponovo poslanik i zato što se očekuje da će da bude vrlo nezgodan protivnik novom ministru, dr Lončaru, za kojim se već vuku odredjeni repovi.


Naručen tekst.

I novinari sebi svašta dozvoljavaju.
Taj isti Kurir je sahranjivao malu Anastasiju dok je još bila živa i da crnjak bude veći dete je čitalo te članke.

Novinarstvo i sloboda medija da, ali urušavanje sistema vrednosti, zloupotreba dece, porodica u cilju tiraža, ružno je.


I da jedno pitanje autoru teksta :

Koliko se porodica u Srbiji preziva Milisavljević?

I mnogi nisu u srodstvu.

freehand freehand 20:38 05.05.2014

Re: Ne znam

Samo kapiraj – kopiraj i čudi se zašto sada "kada ti očekuješ ,nadaš se" ...ping-pong

Ma ti u glavi imaš ping-pong.
Dr M Dr M 23:05 03.05.2014

Uaaaa....


Za razliku od, ne sumnjam, dobronamernog domaćina, ja bih glasao PROTIV.

1. Zato što bih bio u opoziciji.

2. Zato što u ekspozeu ima suviše učiniću a premalo učinio sam.
Da ne bude zabune, veći deo onog što će da učini mogao je da započne pre godinu i kusur.

3. Sastav ekipe. Ne mogu da glasam ni za kakvu ekipu u kojoj je, npr. Velimir Ilić.

Bilo bi još razloga ali i ovo je dovoljno.
mikele9 mikele9 10:05 04.05.2014

Re: Uaaaa....

Ne mogu da glasam ni za kakvu ekipu u kojoj je, npr. Velimir Ilić.

loader loader 13:36 04.05.2014

Re: Uaaaa....

Mnogo se ložite na Velju... On neće da radi ništa u vladi, jer je tu postavljen samo zbog vernosti u prethodnom periodu. Pa, ako ne radi ništa, neće ni štetu da pravi. A ako ne pravi štetu, navedenog straha ne treba da bude




Nego, gde je Vuk, bre?
kleinemutter kleinemutter 14:31 04.05.2014

Re: Uaaaa....

ja bih glasao PROTIV.


I ja bih glasala protiv.

Imati Ministre u vladi za kojima se vuku ružne pa i opasne afere je vrlo neozbiljno.
b92fmember b92fmember 15:28 04.05.2014

Re: Uaaaa....

kleinemutter
ja bih glasao PROTIV.


I ja bih glasala protiv.

Imati Ministre u vladi za kojima se vuku ružne pa i opasne afere je vrlo neozbiljno.



I kako sad bilo šta objasniti funkcionalno nepismenima koji ne shvataju razliku izmedju ekspozea i sastava vlade, niti imaju strpljenja da pročitaju tekst do kraja.


antioksidant antioksidant 15:39 04.05.2014

Re: Uaaaa....

predlozeni sastav vlade je deo ekspozea. i funkcionalno i pismeno . glasa se za paket (tj za praznu pricu koja prethodi imenima)
b92fmember b92fmember 17:54 04.05.2014

Re: Uaaaa....

antioksidant
predlozeni sastav vlade je deo ekspozea. i funkcionalno i pismeno . glasa se za paket (tj za praznu pricu koja prethodi imenima)


ko me vukao za jezik

al sam dokazao poentu
kleinemutter kleinemutter 06:15 05.05.2014

Re: Uaaaa....

b92fmember

I kako sad bilo šta objasniti funkcionalno nepismenima koji ne shvataju razliku izmedju ekspozea i sastava vlade, niti imaju strpljenja da pročitaju tekst do kraja.


Važno je da se neki sami odrede da su funkcionalno pismeni!

Jedna informacija za tebe: džaba ti ekspoze ako nemaš ekipu koja će da ga sprovede.

Onda se opet sve svede na demagogiju i trlababalan u čemu je Veliki Vođa oprobano dobar ( nadam se ne i jednino???)

antioksidant antioksidant 23:07 03.05.2014

.

prosli ekspoze bio je bolji. konkretniji. ludji ali precizniji. ovaj je prepun ispraznih opstih mesta.
blogovatelj blogovatelj 07:58 04.05.2014

Re: .

prosli ekspoze bio je bolji. konkretniji. ludji ali precizniji. ovaj je prepun ispraznih opstih mesta.


A što se vi primate kao nenormalni na ekspozee? Kao da to ima neke veze?
Pa na vas će više da utiče ukrajinski rat nego sve Vučićeve dosadašnje i odsadašnje priče. Ali svejedno volite da analizirate i pridajete svojim rečima neko sudbonosno značenje.
Kao sad tu su neke analize, pa kad svi kolektivno zaklučite nešto, onda će nezaposlenost da bude rešena, ili će investitori da nagrnu u Srbiju?
Bitno je da se nešto analizira, elaborira, jel tako?
Mislim, ne pričam ja samo tebi ovde, oksidanse, nego onako globalno. I Friju i Krstiću i ostalima.
freehand freehand 09:22 04.05.2014

Re: .

blogovatelj
prosli ekspoze bio je bolji. konkretniji. ludji ali precizniji. ovaj je prepun ispraznih opstih mesta.


A što se vi primate kao nenormalni na ekspozee? Kao da to ima neke veze?
Pa na vas će više da utiče ukrajinski rat nego sve Vučićeve dosadašnje i odsadašnje priče. Ali svejedno volite da analizirate i pridajete svojim rečima neko sudbonosno značenje.
Kao sad tu su neke analize, pa kad svi kolektivno zaklučite nešto, onda će nezaposlenost da bude rešena, ili će investitori da nagrnu u Srbiju?
Bitno je da se nešto analizira, elaborira, jel tako?
Mislim, ne pričam ja samo tebi ovde, oksidanse, nego onako globalno. I Friju i Krstiću i ostalima.

A ekspoze, kažeš, dobar?
blogovatelj blogovatelj 17:15 04.05.2014

Re: .

A ekspoze, kažeš, dobar?


Slova jednog jedinog od ekspozea niti sam pročitao niti čuo.
To sam napisao jer mi je bilo čudno da Krstić piše da bi glasao za.
freehand freehand 17:30 04.05.2014

Re: .

blogovatelj
A ekspoze, kažeš, dobar?


Slova jednog jedinog od ekspozea niti sam pročitao niti čuo.
To sam napisao jer mi je bilo čudno da Krstić piše da bi glasao za.

blogovatelj
A i ekspoze dobar.


Znači zato si to napisao? Priznajem da nisam tako razumeo.
Pa si posle podelio na "Ja" i "vas".
"Vas" smo mi koji pročitamo šta je tema, pa onda pročitamo i blog, pa onda, kao, imamo i nešto o temi, kao da pametujemo.
A "Ja" onda dođe da nas pita što smo glupi, pa umesto što trolujemo po ovom muzičkom forumu o političkim glupostima - ne slušamo muziku, kako "Ja" misli da bi bilo pametno i normalno.
Vaistinu odlično smišljeno.
blogovatelj blogovatelj 21:04 04.05.2014

Re: .

A "Ja" onda dođe da nas pita što smo glupi


Ne mislim da si glup. Samo si mi ponekad dosadan.
Reći ću ti i kada. Kada je tema unutrašnja politika Srbije.
Reći ću ti i zašto. Jer si ponovio jedno isto nekoliko hiljada puta već.
Postaješ nešto kao načitani i elokventni Dragec.

PS.

nači zato si to napisao? Priznajem da nisam tako razumeo.


Priznajem da je morao na kraju rečenice, one o ekspozeu u prvom komentaru, da stoji upitnik. Moja greška.
freehand freehand 21:19 04.05.2014

Re: .

blogovatelj
A "Ja" onda dođe da nas pita što smo glupi


Ne mislim da si glup. Samo si mi ponekad dosadan.
Reći ću ti i kada. Kada je tema unutrašnja politika Srbije.
Reći ću ti i zašto. Jer si ponovio jedno isto nekoliko hiljada puta već.
Postaješ nešto kao načitani i elokventni Dragec.

Pa vidi: verujem da ti je jasno da me apsolutno zabole da li ti misliš da sam glup. Ili da sam dosadan. I kada, i gde. Pa ne znam čemu ovo alselonisanje i poređenje sa Dragom (što je posebno simpatično, pošto je kao, strava metafora koja ubija bez objašnjenja), što bi, valjda, trebalo da znači da si ti daleko iznad obojice. Zajedno.
A jesi, sigurno.
Ali to nije odgovor na ono što sam te pitao. Pošto vidim da su ti ovde svi dosadni koji analiziraju i elaboriraju - ne vidim šta te je potaklo da uopšte ulaziš na blog koji je označen sa "politika", da nešto kao mudroseriš i još da se globalno obratiš poimenece - i meni?
A naročito bih voleo da od tako jednog mudrog čoveka saznam gde je na ovom blogu video moju elaboraciju i analizu, kad je već rešio da me prozove?
blogovatelj blogovatelj 02:02 05.05.2014

Re: .

Pa ne znam čemu ovo alselonisanje


Hvala na komplimentu.

ne vidim šta te je potaklo da uopšte ulaziš na blog koji je označen sa "politika"


Video klip i prva rečenica bloga. Zanimalo me je li to Krstićeva ironija ili bi stvarno glasao za ekspoze.
A veruj mi da si ti postao razlog da kada vidim blogove sa unutrašnjopolitičkom tematikom ne klikćem na njih. Znam da će jedno četvrtina svih komentara biti tvoja. Nekada su me tvoji učestali komentari motivisali da sa većom pažnjom čitam blogove, danas je sasvim suprotno.
I da, apsolutno me zabole što tebe zabole šta ja mislim.
Sada bih napustio ovo mesto, nema potrebe da mi odgovaraš. Čisto da ti uštedim vreme.

alselone alselone 07:42 05.05.2014

Re: .

freehand

alselonisanje


Sta je frihende, bridi bulja pa me spominjes i na blogovima gde me nema?
freehand freehand 08:14 05.05.2014

Re: .


Znam da će jedno četvrtina svih komentara biti tvoja. Nekada su me tvoji učestali komentari motivisali da sa većom pažnjom čitam blogove, danas je sasvim suprotno.

Pa si to rešio da kažeš na blogu na kome stoje dva moja komentara sa tri rečenice?
Tako što si se popeo na gajbu pa održao kratak ali ekstremno glup govor?
alselonisanje

bridi bulja pa me spominjes i na blogovima me nema?

Hvala na komplimentu.

To vam kažem.
Zadruga.

alselone alselone 11:58 05.05.2014

Re: .

Jesi kontao da razgovaras sa nekim oko tog pricinjavanja kako se svi udruzuju protiv tebe?
docsumann docsumann 23:15 03.05.2014

iluzija produžene ekspozicije


not2old2rock not2old2rock 23:42 03.05.2014

Stid?


U zemlji kojoj je moral...znamo gde, ne mogu a da ne razmisljam o moralu dobro obavestenog politicara, lekara, muzicara, savetnika...za kojeg je plan izlaska iz krize = rasprodaja svega sto se moze prodati prihvatljiv i koji se posle TAKVOG ekspozea mandataru ne bi bar izbljuvao na cipele i tako pokazao da ima kicmu, umesto da "blogoaminuje" funkcionisanje nove Vlade koje se zasniva na (ras)prodaji Telekoma, EPS-a, RTB Bor-a..., pa cak i javnih komunalnih preduzeca(!), svega onog sto "zuta govna" nisu uspela ili nisu stigla da rasprodaju (ili je to mozda principijelni stav?)
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 23:52 03.05.2014

Re: Stid?

U zemlji kojoj je moral...znamo gde, ne mogu a da ne razmisljam o moralu dobro obavestenog politicara, lekara, muzicara, savetnika...za kojeg je plan izlaska iz krize = rasprodaja svega sto se moze prodati prihvatljiv i koji se posle TAKVOG ekspozea mandataru ne bi bar izbljuvao na cipele i tako pokazao da ima kicmu, umesto da "blogoaminuje" funkcionisanje nove Vlade koje se zasniva na (ras)prodaji Telekoma, EPS-a, RTB Bor-a..., pa cak i javnih komunalnih preduzeca(!), svega onog sto "zuta govna" nisu uspela ili nisu stigla da rasprodaju (ili je to mozda principijelni stav?)


Uz, na više mesta iskazanu, nespremnost da istinski reformiše i učini efikasnim državne institucije.
charlie charlie 12:37 04.05.2014

Re: Stid?

not2old2rock

U zemlji kojoj je moral...znamo gde, ne mogu a da ne razmisljam o moralu dobro obavestenog politicara, lekara, muzicara, savetnika...za kojeg je plan izlaska iz krize = rasprodaja svega sto se moze prodati prihvatljiv i koji se posle TAKVOG ekspozea mandataru ne bi bar izbljuvao na cipele i tako pokazao da ima kicmu, umesto da "blogoaminuje" funkcionisanje nove Vlade koje se zasniva na (ras)prodaji Telekoma, EPS-a, RTB Bor-a..., pa cak i javnih komunalnih preduzeca(!), svega onog sto "zuta govna" nisu uspela ili nisu stigla da rasprodaju (ili je to mozda principijelni stav?)

Сагласан !
Концизно и савршено језгровито.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:50 03.05.2014

Дреновина


Наш годишњи буџетски дефицит износи 2.400.000.000,00 €. То јест -- 2,4 милијарде евра. Месечно нам у буџету фали 200.000.000,00. Пошто имамо 1,7 милиона запослених, једино код њих можемо намаћи нешто пара да попунимо овај дефицит. Месечно, кад се прерачуна, од сваког запосленог треба узети по 118,00 € и дати их буџетским корисницима, како би се попунила буџетска рупа. То је трећина просечне плате. Са оних преосталих 240 € живот није могућ.

У ствари, овде се јављам само да обавестим да смо ми у дужничком ропству. Докле не стабилизујемо буџет -- што је велики, огроман задатак за Александра Вучића, мораћемо да се задужујемо на међународном тржишту новца. Сигурно ћемо досећи задуженост од 80 и више процената. Ту већ ћемо се налазити на ивици банкрота, као некада СФРЈ, која је 1983. неформално банкротирала и престала је да отплаћује своје дугове. Проблем је што се ми из ове задужености покушавамо извући штедњом. USA је, напротив, да би подстакла потрошњу, бесомучно штампала паре -- тзв. quantitative easing -- као и ЕУ, UK и Јапан... Америка је штампала 6% свог БДПа. То је као да ми штампамо тачно онолико пара колико нам фали у буџету. Ми за то немамо снаге, нити прикладну финансијску и привредну и војну индустрију и њихове погоне :) Да нема Молдавије и Украјине, били бисмо најсиромашнија земља Европе. Нека нам је бог у помоћи.

Ако сте млади, идите из ове земље. Ако сте старији, скупљајте паре да своју децу пошаљете заувек у иностранство. Овде је живот безразложно тегобан и мучан. А имамо само један на располагању: не треба га траћити.

Вучић је умислио да је он месија. Онај изабрани. Вођа. Да је напокон одрастао, одвојио се од својих очева Војислава и Томислава. Да ће умети сам да скући кућу. Надам се да је довољно интелигентан. Две године је сејао празне речи. Сада му је последња прилика да покаже да уме и више од тога. Две наше године је потрошио. А ми не живимо као гавранови из народних песама -- по стотину година.

Нека нам је бог у помоћи.

dr.wagner dr.wagner 09:50 04.05.2014

Re: Дреновина

.... jutro


Predrag Brajovic

.... Mjesečno nam u proračunu fali 200.000.000,00. Pošto imamo 1,7 milijuna zaposlenih, jedino kod njih možemo namaći nešto para da popunimo ovaj deficit ....


-To je samo djelomično istina ... postoje prihodi od koncesija , prometnog tranzita ,
izvoza sirovina (obnovljivih (drvo) ili neobnovljivih (rude) ) itd , itd ....

-Npr. prihod slovenskih autocesta je 300 mil .E. za prošlu godinu , a imaju
autoputeva u dužini Zg i Bg zaobilaznice ...

-Jedno se može primjetiti ... ti svi prihodi nestaju privatizacijom državnog (društvenog)
vlasništva i onda se sve zaista svodi na ovaj Vaš "račun" ...

-Iako se V deklarativno odredio za privatizaciju SVEGA ..., a to je i u duhu plesa
sa EU damom , ipak mislim da je BOLJI ...

-Već prvi potezi će to pokazati , a tada će "govor" biti tek nešto što će se
prigodno izvlačiti na svjetlo dana , bilo u obliku "pozivanja" na obećano od vlasti
, a bilo u obliku "podsjećanja" na obećano od strane opozicije ...


W







angie01 angie01 10:07 04.05.2014

Re: Дреновина


У ствари, овде се јављам само да обавестим да смо ми у дужничком ропству.


sto se mene tice- DA SE VRATI OPLJACKANO + pare koje su usle u zemlju kao pomoc & podrska + pare koje je iznela miramarkovic,karici...to bi bio dovoljno za opsti rikavering, umesto ove budalastine od pomeranja radnog vremena, smanjivanja plata, koje su i onako male, povecanja poreza i slicnih otimacina, dok glavni duznici iz redova otimaca ostaju sacuvani,...pa cemo posle da pricamo gde sta i kako, jer ovo sve je samo nastavak pozorisnog komada, gde smo mi samo statisti.
martin_krpan martin_krpan 11:52 04.05.2014

Re: Дреновина

Predrag Brajovic

Да нема Молдавије и Украјине, били бисмо најсиромашнија земља Европе.


A "zemlja" sa dugačkim i složenim nazivom i sa jednom republikom, pardon, Republikom u sebi.

У ствари, овде се јављам само да обавестим да смо ми у дужничком ропству.


To jeste i nije baš tako. Insolventnost države danas i u 19. vijeku ili krajem 80ih ne znači isto. Od čini mi se početka 90tih, insolventnost države se striktno odvaja od njenog suvereniteta. Ako država bankrotira ona formalno(pravno) zadržava suverenitet a u ekonomskom smislu njen dug se razvlači kroz raznorazne konsolidacije, kontrolisane bankrote, rastače se kroz pariske/londonske klubove,...itd., naravno sve zajedno pod kišobranom MMF-a.

Dužničko ropstvo može teško pogoditi sisteme koji inače imaju koliko toliko sređene institucije a koji su prije ropstva vodili ekspanzivnu fiskalnu politiku (npr. Grčka). Srbija je po tom pitanju "sigurna". Sigurna je zato što nikada nije ni imala pravno organizovanu fiskalnu politiku. Državna infrastruktura je maksimalno zapuštena, dječiji dodatci (ako i postoje) su mizerni, ljudi sa posebnim potrebama (invalidi, teško bolesni, istiniti socijalni slučajevi) su nevidljivi (a u Srbiji je 1/6 takvih ljudi) i kako se ti ljudi u Srbiji tretiraju je za jaukanje... Državni deficit se može još malo smanjiti smanjenjem penzija, otpuštanjem parazita u lokalnim administracijama,itd.., ali je ovo manje više to. Plata od 300 €.

Овде је живот безразложно тегобан и мучан.


To je takođe diskutabilno. Za Srbiju je najveći "problem" to što je u srcu Evrope. Za evroazijske standarde Srbija izgleda OK. Ima običnih ljudi koji kažu da u Srbiji nikad bolje nije bilo. Na primjer, svirači po splavovima ili po svadbama su ekstremno zadovoljni. Neki kažu da za veče zarade i po 500€. Srbiju ubi postkomunizam i plastično razmišljanje o poslu i ekonomiji.

Srbija bi za sebe u ovom trenutku mogla uraditi nešto kreativno kao npr. priznanje Kosova ili npr. ukidanje vojske i pravljenje pacifističkog ustava. Za ekonomiju danas se mora "razmišljati drugačije".
highshalfbooze highshalfbooze 12:26 04.05.2014

Re: Дреновина

martin_krpan
Srbiju ubi postkomunizam i plastično razmišljanje o poslu i ekonomiji.

Jeste brate, umesto da kelnerišemo po splavovima i sviramo na svadbama, neki bi voleli da nekim poštenim radom naprave svojim rukama i svojim znanjem nešto korisno. Kakvo glupo postkomunističko razmišljanje - proizvodnja.

martin_krpan
Srbija bi za sebe u ovom trenutku mogla uraditi nešto kreativno kao npr. priznanje Kosova ili npr. ukidanje vojske i pravljenje pacifističkog ustava.

Prosto ne mogu da verujem kako nekima nije pala ovako genijalna i kreativna misao na pamet.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 13:02 04.05.2014

Re: Дреновина

martin_krpan
У ствари, овде се јављам само да обавестим да смо ми у дужничком ропству.

To jeste i nije baš tako. Insolventnost države danas i u 19. vijeku ili krajem 80ih ne znači isto.

:)
Наравно да знам да није исто.
Како год -- ове године нам доспева скоро 1.000.000.000,00 € само камата :) Месечно преко 70 милиона € дајемо само на камате. Отприлике -- сваког месеца сваки запослени треба да да 50 € на камате од оних својих 350-360 € плате. Мислим -- буџетски дефицит ти је 2,4 млрд, а од тога 1 млрд. камата?!

Не, нисмо у дужничком ропству. Супер нам је. ;-)
mariopan mariopan 13:06 04.05.2014

Re: Дреновина

Predrag Brajovic
martin_krpan
У ствари, овде се јављам само да обавестим да смо ми у дужничком ропству.

To jeste i nije baš tako. Insolventnost države danas i u 19. vijeku ili krajem 80ih ne znači isto.

:)
Наравно да знам да није исто.
Како год -- ове године нам доспева скоро 1.000.000.000,00 € само камата :) Месечно преко 70 милиона € дајемо само на камате. Отприлике -- сваког месеца сваки запослени треба да да 50 € на камате од оних својих 350-360 € плате. Мислим -- буџетски дефицит ти је 2,4 млрд, а од тога 1 млрд. камата?!

Не, нисмо у дужничком ропству. Супер нам је. ;-)

Nemoj da se brineš, i to je rešio

jkt2010 jkt2010 04:26 05.05.2014

Re: Дреновина

highshalfbooze
umesto da kelnerišemo po splavovima i sviramo na svadbama, neki bi voleli da nekim poštenim radom ...
Kelnerisanje i sviranje nisu posten rad?
highshalfbooze
...neki bi voleli da nekim poštenim radom naprave svojim rukama i svojim znanjem nešto korisno.
Ko im brani? Ekspoze?
freehand freehand 00:37 04.05.2014

Roze

... ekspoze.
docsumann docsumann 01:12 04.05.2014

Re: Roze

freehand
roze... ekspoze.


hajkula1 hajkula1 17:21 04.05.2014

Re: Roze

docsumann
freehand
roze... ekspoze.





Daltonista.
princi princi 02:10 04.05.2014

Sjajna

Lucinda.
blogovatelj blogovatelj 08:08 04.05.2014

Re: Sjajna

Sjajna
Lucinda.


Upravo to sam i rekao u vr' bloga. I sad, umesto da pričamo o Lucindi, blogoauditorijum analzira postupke novog premijera, prati šta je bilo napisano u ekspozeu. I tako to... Potpuno mašenje poente.
A za to vreme prže se ljudi u Odesi, Ukrajina atakuje na Crvenu Armiju, menja se svet iz korena...
I Dilan aktuelniji nego ikad. Kao da je juče pisao "A Hard Rain's A-Gonna Fall"


srdjan.pajic srdjan.pajic 17:19 04.05.2014

Re: Sjajna

blogovatelj
Sjajna
Lucinda.


Upravo to sam i rekao u vr' bloga. I sad, umesto da pričamo o Lucindi, blogoauditorijum analzira postupke novog premijera, prati šta je bilo napisano u ekspozeu. I tako to... Potpuno mašenje poente.
A za to vreme prže se ljudi u Odesi, Ukrajina atakuje na Crvenu Armiju, menja se svet iz korena...
I Dilan aktuelniji nego ikad. Kao da je juče pisao "A Hard Rain's A-Gonna Fall"




I ja sve ovo jutros kažem svojoj gospodji, ali ona i dalje insistira na tome da travnjak danas mora biti pokošen.

princi princi 18:09 04.05.2014

Re: Sjajna

travnjak danas mora biti pokošen.

Prozor mora pasti. Prvo travnjak, a posle- bull riding.
niccolo niccolo 07:37 04.05.2014

Čekaj malo

Zašto?
Dakle, kada je u pitanju ekspoze, bio bih za.

Glasao bi za zato što se ovaj potrudio da napiše sveobuhvatan program i zato što se u ekspozeu dotakao svake oblasti kojom će se vlada baviti? A sadržaj ništa? Tebe baš lako ubediti da staneš iza nečega...
mariopan mariopan 09:20 04.05.2014

Re: Čekaj malo

niccolo
Zašto?
Dakle, kada je u pitanju ekspoze, bio bih za.

Glasao bi za zato što se ovaj potrudio da napiše sveobuhvatan program i zato što se u ekspozeu dotakao svake oblasti kojom će se vlada baviti? A sadržaj ništa? Tebe baš lako ubediti da staneš iza nečega...

A ti bi hteo i sadržaj?
Pa oklen sadržaj kad je to ona labudova pesma ....Hajde Jano kuću da prodamo.....?

Ali na kraju krajeva.....

Jel nam sve obećao?

Pa šta ćemo više, bre?
Al smo nezahvalni pa to ti je, nikad narodu ugoditi!
angie01 angie01 09:58 04.05.2014

Re: Čekaj malo

nikolo, politicari imaju sasvim druge parametre pomocu kojih nesto odredjuju od nas ostalih-otuda nesklad i nerazumevanje:)
niccolo niccolo 16:30 04.05.2014

Re: Čekaj malo

angie01
nikolo, politicari imaju sasvim druge parametre pomocu kojih nesto odredjuju od nas ostalih-otuda nesklad i nerazumevanje:)

maksa83 maksa83 16:32 04.05.2014

Re: Čekaj malo

nikolo, politicari imaju sasvim druge parametre pomocu kojih nesto odredjuju od nas ostalih-otuda nesklad i nerazumevanje:)

Što reče neko negde, političaru su bitne 2 stvari:

1) da bude izabran
2) da bude ponovo izabran

i šta god da mu je na trećem mestu, vrlo je daleko od 1) i 2).
princi princi 16:46 04.05.2014

Re: Čekaj malo

Tačno, i sve akcije Vučića treba gledati isključivo u tom ključu. Zabole njega uvo i za ekonomiju Srbije, i za dugove, i za trgovinske i budžetke disbalanse- Vučiću je jedino i isključivo važno da ostane na vlasti. A to će, izgleda, pokušavati stalnim najavama velikih hapšenja i totalnom blokadom, tj umrtvljavanjem, paralizom političkih protivnika. Vlast kao takva je Vučićev prvi, krajnji i jedini domet i cilj.

Prosto je neverovatno da Krstić, kao neko ko se dosta dugo bavi srpskom politikom i ko je makar bio aktivni deo nje, to ne vidi. Kakav crni ekspoze, kakvi bakrači... Jedino ako u pitanju nije neka još ciničnija igra, u kom slučaju bi ova pisanija trebalo shvatiti kao neku vrstu investiranja u budućnost.
highshalfbooze highshalfbooze 08:00 04.05.2014

####


Nisam siguran da postoji misleća osoba koja može da pomisli, da će taj uraditi ono što priča.
workaholic workaholic 08:43 04.05.2014

Re: ####

highshalfbooze

Nisam siguran da postoji misleća osoba koja može da pomisli, da će taj uraditi ono što priča.


Mnogo je važnije ono o čemu je prestao da govori - smanjenje javnog sektora, obračun sa tajkunima o kojima je toliko puta trubio, (dopiši dalje...). A ono o čemu govori, bolje da ne uradi.
disident79 disident79 09:17 04.05.2014

Jel ovo..

.. u sklopu podrške formiranju Vlade spontano okupljenih građana ispred Skupštine Srbije..
tsunade tsunade 09:21 04.05.2014

šta uopšte znači

podržati ekspoze?

gomila pročitanih papira

sadržaj je spisak stvari za koje svi znamo da moraju da budu uradjene u kontrolisanim ili stihijskim uslovima, kako nam volja.

dakle sadržaj je nešto o čemu svako godinama već trabunja jer su reči jeftine.

dela su medjutim skupa. i od celog spiska pompezno najavljenih reformi počelo se s pomeranjem radnog vremena. počelo se sa kozmetikom. bar da je ukinuo pauze u po bela dana od 10 do 10.30 na šalteru, ja bih to smatrala pomakom.

ovako, ne podržavam ničije reči. čekam poteze. i vidim da se opet ide u pravcu muljačine i odlaganja. vidim da se ide na kozmetiku, smanjenje plate, da se napravi kompromis s neradnicima, niko ne spominje otpuštanja nego da svi podelimo teret tog viška u državnom sektoru a da se višak zadrži. to tako neće ići, naravno. slede nove izgubljene godine. i rasplet u još gorim uslovima od onog užasa koji je nasledjen od prethodnih idiota na vlast.

vidim strah i bezmudost kao kod tadića, koštunice, miloševića. malo ćemo,kao i oni da prodajemo ovo siće što nam je ostalo. kupićemo dve godine i onda ne znam, možda nam neka viša sila pomogne. mda sumnjam.
expolicajac expolicajac 09:32 04.05.2014

Eto maštam

Kad mi moj kompjuter imao ove moći.

vladimir petrovic vladimir petrovic 09:46 04.05.2014

Ima nade

razmišljao da li bih ja, da sam kojim slučajem narodni poslanik, glasao za Vučićev ekspoze.
Pokušaću da elaboriram tok svojih misli i primisli, nada i strepnji, međutim, najpre da kažem:
Da, glasao bih.

Ispravan prilaz.

Ne zato što je ekspoze istinski valjan, već zato što se njime AV trudio da obuhvati i pomene mnoge stvari. U situaciji koja je izuzetno rđava u Srbiji, to mnogo znači.

Upravo u situaciji postojanja vlade koja na čelu ima jaku političku ličnost (za razliku od, recimo, prethodne dve), kvalitet ministara postaje veoma važan, jer osim odlučivanja, u vladi nešto mora i da se radi. Osim što mora rano da dolazi na posao i ostane u zgradi vlade do kasno, neko mora kvalitetno da razmišlja. Da je u stanju da napravi stručnu ekspertizu i donese predlog mera kojim je moguće rešavanje određenog problema. Da bude posvećen, odgovoran, inteligentan i kreativan.


I sa ovim se slažem. Kvalitet ministara je važan, ali pod uslovom da ministru ne budue samo jaki na rečima (što je bio slučaj sa onim bivšim kratkopoteznim ministrom za privredu, koji je štrčao sam od sebe) već i da ima smisla za timski rad i situaciju u kojoj se zemlja nalazi, a ne da prosipa fraze iz dobrih ekonomskih udžbenika). Nije lako biti dobar ministar. (Mora se imati u vidu da svi pravi političari imaju u podsvesti ukrajinski sindrom ili argentinski i ne znam sve čiji, pa se ne sme ići na preoštre rezove, jer varnice lako mogu da kvrcnu...). Svaki put pred nama je pun Scila i Haribdi, pa ploviti napred neće biti lako.

Ne treba biti političan pa shvatiti da je i AV samo uslovno imao "odrešene ruke" u sastavu vlade, jer je očigledno da je morao praviti u startu kompromise u izboru ministara, te da ima i onih kojima nije mesto u vladi. Vučićev problem.

Nije mu lako, jer je situacija mnogo usložnjena. Ali neka mu se da šansa. Tražio je šansu i dobio je.

Ako sledeće tri-četiri godine pokažu da je sve bilo uzalud, biraćemo druge, sa nadom da će biti bolji. Proces demokratije je cikličan, pa ćemo valjda jednom 'ubosti' prave ljude koji će, samo uz sticaj mnogih okolnosti, umeti da istinski povedu zemlju napred.

Usput, i ja se naježim kad čujem mnoge ministre, uključujući onog bivšeg predsednika Skupštine, koji ko Švaba tra-la-la, samo pričaju kako je važno da se privuče što više stranih investicija. Da je to spas. Tako spas vidi samo mali Đokica, jer ne shvata da postoje zemlje koje per se nisu u stanju da apsorbuju veće strane investicije, ali to je druga priča.

P. S. Znam, mnogima ovo izgleda kao poltronstvo prema onima koji su već na vlasti, kao i nedovoljna analitičnost. Ne zaboravimo da su Hegel, Marks i još mnogi drugi govorili da nema situacije koja se ne može kritikovati. OK, treba kritikovati, ali treba i sebe videti na liniji onih koji su voljni da pomognu, a ne samo da se biju u grudi i viču, kao Kalimero: Ne valja!

Drugi će reći: već je prošlo mnogo upropašćenih godina!
Jeste, ali treba malo da se ponašamo kao Kinezi, koji kažu da par godina u istoriji jednog naroda ne znači mnogo... ("Šta je sto godina u dugoj istoriji Kine?" - pitaju neki od njih).
maksa83 maksa83 09:50 04.05.2014

Re: Ima nade

P. S. Znam, mnogima ovo izgleda kao poltronstvo prema onima koji su već na vlasti, kao i nedovoljna analitičnost.

E, ovo si ubo.
workaholic workaholic 10:08 04.05.2014

Re: Ima nade

Ima nade

Ja je ne vidim - za sada, pomereno je radno vreme javnih službi (kakva korist od toga?), tobože ograničeno korišćenje službenih automobila (naime, potrebno je dostaviti zahtev za korišćenje automobila, a ja ne vidim zašto svaki zahtev ne bi bio odobren), najavljeno smanjenje plata i (valjda) penzija (nisam stručnjak, ali ne vidim kako će to da nam pomogne da se oporavimo), najavljena prodaja telekoma i (možda) EPS-a (no comment).

Isto tako, vremena nemamo, sve više srljamo u dugove... "Šta je sto godina u istoriji Kine" - ovo je već filozofija, a mi ovde govorimo o preživljavanju. Nema filozofije bez punog stomaka.
vladimir petrovic vladimir petrovic 10:12 04.05.2014

Re: Ima nade

P. S. Znam, mnogima ovo izgleda kao poltronstvo prema onima koji su već na vlasti, kao i nedovoljna analitičnost.

E, ovo si ubo.


Samo se ti zezaj.
Onaj ko zna već je na putu, dakle spreman da radi dalje, uviđa i saznaje za nove puteve, za razliku od onih koji misle da već sve znaju što treba da se zna, da su kvalifikovani da daju mišljenja o svemu i svačemu, te da mogu samo da kritikuju i žale se na sudbinu koja nam nikako ne daje lidera koji čarobnim štapićem može da preokrene situaciju na bolje, odnosno da od Srbije napravi neku zemlju Dembeliju, u kojoj će svi biti srećni i zadovoljni, he, he, he...
P. S.

Think pink. Misli na Odri Hepbern.
angie01 angie01 10:27 04.05.2014

Re: Ima nade

Onaj ko zna već je na putu, dakle spreman da radi dalje, uviđa i saznaje za nove puteve, za razliku od onih koji misle da već sve znaju što treba da se zna, da su kvalifikovani da daju mišljenja o svemu i svačemu, te da mogu samo da kritikuju i žale se na sudbinu koja nam nikako ne daje lidera koji čarobnim štapićem može da preokrene situaciju na bolje, odnosno da od Srbije napravi neku zemlju Dembeliju, u kojoj će svi biti srećni i zadovoljni, he, he, he...


pa, hebote-na cemu si?

Taj sto je na putu, jer sve zna i ne treba mu carobni stapic je aktivno ucestvovao da zemlja Srbija bude skenjana, pa je sad popravlja, valjda posle prosvetlenja?


svako dodatno maltretiranje gradjana, kao vrhunsko resenje je bulsit, valjda zemlja u kojoj zivis i placas porez da bi ona funkcionisala ima i neke obaveze prema tebi?...to sto je manji broj ljudi te zemlje zloupotrebio plozaje koje su dobili zahvaljujuci poverenju gradjana, (koje su najstrasnije izigrali) i potpuno je ocerupali, umesto da je porpave, resava se tako, sto ti prevareni gradjani to treba da odtrpe raznim novim merama, a ne krivci.
vladimir petrovic vladimir petrovic 10:30 04.05.2014

Re: Ima nade

pa, hebote-na cemu si?

Taj sto je na putu, jer sve zna i ne treba mu carobni stapic je aktivno ucestvovao da zemlja Srbija bude skenjana, pa je sad popravlja, valjda posle prosvetlenja?


svako dodatno maltretiranje gradjana, kao vrhunsko resenje je bulsit, valjda zemlja u kojoj zivis i placas porez da bi ona funkcionisala ima i neke obaveze prema tebi?...to sto je manji broj ljudi te zemlje zloupotrebio plozaje koje su dobili zahvaljujuci poverenju gradjana, (koje su najstrasnije izigrali) i potpuno je ocerupali, umesto da je porpave, resava se tako, sto ti prevareni gradjani to treba da odtrpe raznim novim merama, a ne krivci.

Svako ima pravo na svoje gluposti.
angie01 angie01 10:35 04.05.2014

Re: Ima nade

Svako ima pravo na svoje gluposti


ako mislis na sebe-ok, ako mislis na supermena- ne bih se slozila.
mariopan mariopan 10:57 04.05.2014

Re: Ima nade

vladimir petrovic
pa, hebote-na cemu si?

Taj sto je na putu, jer sve zna i ne treba mu carobni stapic je aktivno ucestvovao da zemlja Srbija bude skenjana, pa je sad popravlja, valjda posle prosvetlenja?


svako dodatno maltretiranje gradjana, kao vrhunsko resenje je bulsit, valjda zemlja u kojoj zivis i placas porez da bi ona funkcionisala ima i neke obaveze prema tebi?...to sto je manji broj ljudi te zemlje zloupotrebio plozaje koje su dobili zahvaljujuci poverenju gradjana, (koje su najstrasnije izigrali) i potpuno je ocerupali, umesto da je porpave, resava se tako, sto ti prevareni gradjani to treba da odtrpe raznim novim merama, a ne krivci.

Svako ima pravo na svoje gluposti.

Dobro, ko priznaje pola mu se prašta.

Taman htedoh da te pitam šta bi to bilo kvalifikovano mišljenje i komentarisanje?
Naprimer

Da li bi to bio prvo život u komunizmu, pa u socijalizmu, pa slobin logor od države, pljačka, rat, pljačkaška inflacija ...pa DOS prevara i pljačkaška privatizacija, pa DSS, pa DS, pa SNS...sve po istom modelu....čitaš li šta pišem..... pljačka, pljačka, pljačka......i tako pet - šest decenija?

Od života dobrostojeće srednje klase do prosjačkog štapa?

Ako je to neka kvalifikacija za mišljenje i komentarisanje onda je ja imam i više nego što mi treba.
maksa83 maksa83 11:07 04.05.2014

Re: Ima nade

pa, hebote-na cemu si?

Na budžetu. :))))))))
charlie charlie 12:48 04.05.2014

Re: Ima nade

angie01
Onaj ko zna već je na putu, dakle spreman da radi dalje, uviđa i saznaje za nove puteve, za razliku od onih koji misle da već sve znaju što treba da se zna, da su kvalifikovani da daju mišljenja o svemu i svačemu, te da mogu samo da kritikuju i žale se na sudbinu koja nam nikako ne daje lidera koji čarobnim štapićem može da preokrene situaciju na bolje, odnosno da od Srbije napravi neku zemlju Dembeliju, u kojoj će svi biti srećni i zadovoljni, he, he, he...


pa, hebote-na cemu si?

Taj sto je na putu, jer sve zna i ne treba mu carobni stapic je aktivno ucestvovao da zemlja Srbija bude skenjana, pa je sad popravlja, valjda posle prosvetlenja?


svako dodatno maltretiranje gradjana, kao vrhunsko resenje je bulsit, valjda zemlja u kojoj zivis i placas porez da bi ona funkcionisala ima i neke obaveze prema tebi?...to sto je manji broj ljudi te zemlje zloupotrebio plozaje koje su dobili zahvaljujuci poverenju gradjana, (koje su najstrasnije izigrali) i potpuno je ocerupali, umesto da je porpave, resava se tako, sto ti prevareni gradjani to treba da odtrpe raznim novim merama, a ne krivci.

Сагласан !
Коректна анализа.
docsumann docsumann 14:02 04.05.2014

Re: Ima nade

maksa83
pa, hebote-na cemu si?

Na budžetu. :))))))))



tyson tyson 22:10 04.05.2014

Re: Ima nade

Сагласан !
Коректна анализа.

Hvala na korisnom prilogu.


workaholic workaholic 10:16 04.05.2014

Zanimljiv predlog

Moram da citiram komentar sa jedne vesti na b92, neko je dao genijalan predlog:

"Ja imam konkretan predlog za štednju u besposlenoj administraciji: da se po javnim ustanovama otvore biciklane za proizvodnju jednosmerne struje i da se zaduže zaposleni da po sat vremena prave struju pedalama.Po mojoj računici samo za struju i grejanje godišnje stuku preko 4 milijarde eura, ovako bi bar pola milijarde uštedeli na osvetljenje.Takođe bi fotelje mogli d prerade u gnezda sa jajima i da legu piliće i ostalu pernatu živinu čijom prodajom bi mogli da ostvare drugu polovinu milijarde."
vladaxy vladaxy 10:54 04.05.2014

Radikal

Vučić ipak potiče iz radikalne stranke koja je, po meni, imala najbolji ekonomski program od svih stranaka (i LDP kad je program napisao Ivan Janković). Bili su suviše fokusirani na ratove i granice i podržavali su SPS u donošenju netržišnih zakona. Nadam se da mu je ostalo u glavi nešto od toga.

Najgora rešenja su Ljajić nadležan za trgovinu, Vulin za rad i Antić za energetiku. Ne znam na kojim je drogama bio kad im je dao ta zaduženja.

Nadam se da će ustrajati u privatizaciji javnih preduzeća koja su leglo parazita. Slušam ljude koji pričaju da je EPS nacionalno blago. Koje blago kad nam stalno donosi gubitke. NIS nam je decenijama donosio 100% gubitka, sad bar ima 29% (ako se naplati) dobitka. Mene baš briga kod koga ću da kupujem gorivo a setite se šta nam je NIS uvaljivao kao benzin, koliko se plaćalo radno mesto na pumpi itd..

Biće skuplja struja - neće biti. I sad je skupa, samo što vam je ne naplaćuju kroz račun nego preko poreza da bi pokrivali gubitke. Kod Hrvata je liberalizacija donela niže cene, a nema razlike u sistemu kod njih i kod nas. Čim kod nas bude omogućeno biranje dobavljača struje skidam se sa EPS-a makar drugi bili skuplji. Telekom - odavno sam prestao da koristim njihove usluge i ništa mi ne fali. Prezadovoljan sam sadašnjim provajderom. Samo da im se izdvoji infrastruktura koju su svi građani plaćali i slobodno neka ga prodaju i za 1 EUR.

Iako mislim da je Vučić običan demagog nadam se da će bar nešto iz ekspozea i ostvariti.
angie01 angie01 10:58 04.05.2014

Re: Radikal

samo što vam je ne naplaćuju kroz račun


uredno ne prebacuju na jeftinu struju, tako da gradjani placaju samo skupu.
disident79 disident79 11:13 04.05.2014

Re: Radikal

Nadam se da će ustrajati u privatizaciji javnih preduzeća koja su leglo parazita. Slušam ljude koji pričaju da je EPS nacionalno blago. Koje blago kad nam stalno donosi gubitke. NIS nam je decenijama donosio 100% gubitka, sad bar ima 29% (ako se naplati) dobitka.


Nije problem privatizacija NIS-a, već davanje u bescenje nalazišta gasa.
Nije problem privatizacija(korporativizacija) EPS, već prodaja nalazišta uglja(najvrednije što ova zemlja realno ima od enrgetskih resursa).
Nije problem prodaja Telekoma, već prodaja delova infrastrukture za koje ne postoji konkurencija.
Na nivou komunalnih problema - nije problem privatizacija odnošenja smeća, već privatizacija deponija. Nije problem distribucija, već izvori vode itd.
O zatamnjenim delovima budućih ugovora da ne govorim.
To je razlika između liberalnog i kolonijalnog koncepta.
Sa druge strane postoje države koje su uspešno vlasnici i preduzeća u svim ovim oblastima, dakle bez privatizacije uz odgovorno upravljanje. To je razlika između grubo rečeno soc-dem koncepta i liberalnog.
Kod nas biramo između zloupotreba državnog vlasništva, i kolonijalnog koncepta.
Mislim da je za početak potrebno sprečiti zloupotrebe, a tek onda razmišljati o prodaji bilo čega.
workaholic workaholic 11:50 04.05.2014

Re: Radikal

Mislim da je za početak potrebno sprečiti zloupotrebe, a tek onda razmišljati o prodaji bilo čega.


Pravo u srž!
hajkula1 hajkula1 18:27 04.05.2014

Re: Radikal

disident79
Nadam se da će ustrajati u privatizaciji javnih preduzeća koja su leglo parazita. Slušam ljude koji pričaju da je EPS nacionalno blago. Koje blago kad nam stalno donosi gubitke. NIS nam je decenijama donosio 100% gubitka, sad bar ima 29% (ako se naplati) dobitka.


Nije problem privatizacija NIS-a, već davanje u bescenje nalazišta gasa.
Nije problem privatizacija(korporativizacija) EPS, već prodaja nalazišta uglja(najvrednije što ova zemlja realno ima od enrgetskih resursa).
Nije problem prodaja Telekoma, već prodaja delova infrastrukture za koje ne postoji konkurencija.
Na nivou komunalnih problema - nije problem privatizacija odnošenja smeća, već privatizacija deponija. Nije problem distribucija, već izvori vode itd.
O zatamnjenim delovima budućih ugovora da ne govorim.
To je razlika između liberalnog i kolonijalnog koncepta.
Sa druge strane postoje države koje su uspešno vlasnici i preduzeća u svim ovim oblastima, dakle bez privatizacije uz odgovorno upravljanje. To je razlika između grubo rečeno soc-dem koncepta i liberalnog.
Kod nas biramo između zloupotreba državnog vlasništva, i kolonijalnog koncepta.
Mislim da je za početak potrebno sprečiti zloupotrebe, a tek onda razmišljati o prodaji bilo čega.


Saglasna sam s tvojim viđenjem.

Samo, u delu gde zaključuješ, ne radi se o razlici između dva koncepta, liberalnog i kolonijalnog ni između soc-dem i liberalnog kako si definisao. Upravo je liberalni uvezan s kolonijalnim i pljačkaškim.


Suština. Alfa i omega.

AV je više puta slagao. I sada prećutkuje i laže.

Šta bi sa istragama, procesuiranju, vraćanju para u budžet (doduše, retoriku je promenio, prethodno je govorio, vraćanje para narodu, pa onda u budžet a sada ni ne pominje).

vladaxy vladaxy 09:45 05.05.2014

Re: Radikal

Mislim da je za početak potrebno sprečiti zloupotrebe, a tek onda razmišljati o prodaji bilo čega.

Evo sad će da prestanu zloupotrebe, samo što nisu Uvek dođu na vlast oni koji žele da spreče zloupotrebe ali im to slabo ide. I tako do sledećih izbora....
Черевићан Черевићан 11:22 04.05.2014

перикулум ин мора

оно јесте . . одосмо покурцу
сазнали смо и зашто то крити
но на уму имајмо народну :
- дал' стрпљени спашени ће бити
urbana_gerila urbana_gerila 12:18 04.05.2014

hleba i igara

ljudi, nezahvalni ste, bre.
vučić na našu polzu volontira u siromašnoj srbiji, umesto da uzima kintu na bacanje kletvi u bogatom svetu.
evo, zar se nije dokazao na naJaĆem: mandarinski skupljenih prstiju, hipnotišuće mirnim glasom, urokljivih očiju skrivenih cvikerima samo ovlaš je nagovestio povezanost nas sa bajernom i sebe sa pepom gvardiolom - i ovi popiše petardu.

molim ga da, recimo, napiše još mudrosti poput ovog ekspozea,(slobodno mogu i duže da budu kako bi zgubidani iz skupštine srbije bar malo osetili muku koju mi osećamo dok njih slušamo) da da jedno 300 intervjua-monologa na televizijama na kojima stručnjaci iz sns kažu da ga nema dovoljno, da pozove tadića i dinkića na konsultacije da li o proširenju ili još jednoj rekonstrukciji vlade, da se, makar i ne bio dan bezbednosti, seti savetodavnog kapaciteta nebojše krstića, da...
samo da, bar još ova 3 kola - zaboravi na zvezdu.
stefan.hauzer stefan.hauzer 14:51 04.05.2014

.

Pokušaću da elaboriram tok svojih misli i primisli, nada i strepnji,


; nisam dalje čitao,izvini krlo.



larisa_bg larisa_bg 21:41 04.05.2014

Re: .

stefan.hauzer
Pokušaću da elaboriram tok svojih misli i primisli, nada i strepnji,


; nisam dalje čitao,izvini krlo.



ko priznaje pola mu se prašta
mlatisa mlatisa 18:33 04.05.2014

Jedan drugi ekspoze

Evo još jednog ekspozea. Ima li ovde mnogo spornih detalja?

Pored teksta bitno je šta onaj na vlasti stvarno misli da radi. A o tome možemo samo da nagađamo i predviđamo imajući na umu prethodno ponašanje.

satinelle satinelle 20:32 04.05.2014

A ka' će ne znamo

NK: da sam kojim slučajem narodni poslanik...

...Uh jebote, od ovog može da se rikne!
dali76 dali76 22:10 04.05.2014

jaz i gladza populizmom

Mislim g. Krsticu da je bezobrazno veliki jaz izmedju onoga sta govori A.V.i onoga sto radi ili onoga sto se radi u zadnje dve godine.
U tom bezobrazno velikom jazu stoji Vuciceva glad da bude popularan sto vidim kao najvecu prepreku da bilo sta sustinski menja.
Cak I sama vlada je odraz njegove zelje da zadovolji sto veci broj razlicitih ljudi, interesnih grupa od sindikata do svetske banke, preko Rusa i EU. On kao da provodi dosta svog vremena “googlajuci” razlicite citate koji kad se sabiju na jedno mesto jedino imaju smisla ako se posmatraju kao deo Vuciceve zelje da bude popularan medju razlicitim grupaama.
Cak i te izjave kako on zna da ce sledece izbore izgubiti ustvari imaju za cilj upravo obratno, da ih dobije i to sa jos vecim procentom.
Onaj ko bi stvarno zeleo da menja Srbe, morao bi prvo da na posao ide bornim kolima.




janeznam janeznam 08:45 05.05.2014

.

ja sam odavno prestala da verujem u samostalnost koju ( na papiru ) ima premijer, ovaj i prethodni, a i buduci, pri formiranju vlade.
no, ono sto se ne moze poreci je da vucic ima jaku volju da resi probleme . sa kime - pojma nemam , jer ljudi u vladi nemaju tu resenost koju on ima. smesno mi je videti bivse julovce, bivse a sadasnje kojihresorasvene ministre , bivse stasvene...bivsi, sve sami bivsi. a idemo u buducnost...
ekspoze odaje utisak zelje da se ostavi utisak udarca pesnice o sto .
sto je ostao citav. nije se raspao...

super ti muzika

angie01 angie01 08:50 05.05.2014

Re: .

no, ono sto se ne moze poreci je da vucic ima jaku volju da resi probleme





...
bivse

bivse




bivse

bivse

bivse

stefan.hauzer stefan.hauzer 10:55 05.05.2014

Re: .

super ti muzika

i ti misliš
,da je najbolja stvar kod krlovih tekstova; ta nasumična zika koju pušta?

janeznam janeznam 11:32 05.05.2014

Re: .


i ti misliš


mislim.

mislim da je i tvoj izbor odlican.

mada, u poslednje vreme , zatvorim se u glas marije kalas...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana