Astronomija| Budućnost| Život

Weird Shit: POVRATAK U VJEČNOST (2.dio)

docsumann RSS / 29.05.2014. u 17:21

iliti – I did it again ;)

Mandala.png 

Iznenadna vijest o postojanju  izgledne mogućnosti da, nakon skoro dvije i po godine, ponovno doživim bliski susret sa  DMT-jem, prizvala je u moje sjećanje gomilu nezaboravnih uspomena, ali i upalila sijaset kojekakvih alarmnih lampica. Duhovna strana mog krhkog bića odjednom se našla u stanju povišene bojeve gotovosti.  U isto vrijeme, moja racionalna polovina bila je zaokupljena pitanjima vezanim za smisao svega toga:

-          Šta se stvarno dogodilo TAMO, TADA?

-          Šta me TO (opet) očekuje?

Pravi izraz za ono što sam svo ovo vrijeme osjećao prema dmt vizijama  jeste – strahopoštovanje. S tim mišljenjem se inače slažu i sve osobe koje znam, a koje su imale dotično iskustvo.

Na sam Dan D(mt) osjećao sam blagu pozitivnu tremu. A s približavanjem "lansiranja" tenzija je opasno porasla. Pred neposrednu inicijaciju, dok je pripremao lulu, uvodničar me upitao:

-          Jesi li uzbuđen?

-          Jesam – odgovorih iskreno.

-          To je normalno.

A onda sam, kao što to već ide, duboko povukao par dimova, zadržavši ih u plućima na nekoliko sekundi i ...

(No, prije nastavka, kratka napomena. Kako kod svog prvog dmt iskustva nisam pojma imao šta me očekuje, pa me je i sam početak potpuno iznenadio, učinivši da se uvodnog dijela slabo sjećam, ovog puta sam bio pripravan na ... na šta god.)

... prvo se pojavila  fina, magičasto-svjetlucava mrežasta struktura koja je prekrila, bolje reći upila,  moje tijelo, a zatim i čitav prostor sobe, uvlačeći ga i transformišući u jednu posve novu pojavnost. Naravno, podrazumjeva se - krajnje fantastičnu pojavnost. Na mikro planu taj svijet je bio istkan od istih stilizovanih geometrijskih niti koje su sačinjavale noseću mrežastu strukturu, dok je u krupnom kadru, vizuelno, ona najviše podsjećala na neke minimalističke slike Max Ernesta, samo postproducirane posebnim futurističkim softverom koji im je davao neviđeni intezitet, iluminantnost, punoću i zasićenost boja.

s-l300.jpg  Max-Ernst--Paysage-in-Ferraille...--1921_900.jpg

Sa starim svijetom nestalo je i moje tjelo, a ostala samo gola svijest usred tog ekstremno ekstraordinarnog okruženja. Zajedno sa tim okruženjem pojavili su se i entiteti koji su mu pripadali. Najpribližnije bih ih mogao opisati kao – vansvemirce, pošto ni njihov “prirodni“ambijent ni oni sami nisu bili sa ovog (fizičkog) svijeta. Više sam osjećao njihovo prisustvo, nego što sam ih jasno uočavao.

Najčudnije od svega je bilo to što su se ONI “predstavili“ kao da se odnekud (iz budućnosti?) već znamo. A tako su mi  i djelovali, mada ne znam od kuda.

Ono što je bilo zajedničko i toj novoj realnosti i pripadajućim joj entitetima je superiorna inteligencija kojom su zračili, barem u odnosu na mene :) Takođe, neupitnost i neprikosnovenost njhovog prisustva je bila pomalo spooky. Rekao bih prenaglašena, ali TAMO je ionako sve bilo prenaglašeno.

Moja svijest je u novoj sredini  nemoćno plutala kao subatomska čestica zarobljena u moćnom magnetnom polju LHCR-a. Ovaj uvodni dio je trajao svega par sekundi, a onda je krenulo “predavanje“ u vidu spektakularne vožnje kroz  metamatičku superstrukturu.

Sjećam se kako mi je usred početnog poniranja niz taj kaledioskopski rolekoster zaflešala njihova poruka – ZAR SI POMISLIO DA NE POSTOJIMO!? Već sledećeg trenutka ja sam jurio  interdimenzionalnim kanalima, vremenskim fraktalima,  petljama totalne kauzalnosti, propadao kroz lejere i lejere stvarnosti koji su se granali i zoomirali u nepojmljivim prespektivama.

Par puta sam bio doveden pred kapije ovog svijeta i baš kad mi se učinilo da sam na rukohvat od izlaza bio sam ponovo usisan u bezvremlje. U jednom trenutku, sjećam se da sam pomislio kako mi nemamo receptore za prihvatanje onog čemu smo tamo izloženi. S duge strane otežavajuća okolnost za mentalno zapisivanje onoga što nam se dešava predstavlja činjenica da naša svijest svo vrijeme razgoračeno zuri u neprekidni tok “misli“ nekog superiornog uma. Neprestano  bombardovana novim i novim senzacijama i informacijama. Kao kad vam neko ispriča dvadeset viceva za redom, pa se poslije ne sjećate ni jednog. Ali se sjećate da ste se silno smijali.

Sve što ostane u memoriji je neki opšti utisak, ukus zvjezdane prašine u ustima, pokoji u-mozgu-zakačen kadar, trivijalna sitnica ... potpuna raspamećenost.

Ako bih već morao da tražim smisao u svemu onom što se TAMO izdešavalo rekao bih da sam prisustvovao demonstraciji funkcionisanja mehanizma totalnog vremena (ne apsolutnog, ovaj put, već totalnog). Ako fizika bez vremena sugeriše da svi trenuci postoje istovremeno kao beskonačno mnogo različitih SADA, a da je vremenski tok tek produtk načina na koji naša svijest prolazi kroz “sukcesivne“ trenutke, onda sam ja prisustvovao postupku skokovitih prelaza iz bilo kojeg u bilo koje SADA. Da ne pričam o tome da se unutar svakog SADA može kretati i mimo prostornog kontinuma :)

Ok, ovo je poprilično iztrivijalizivan i izbanalizovan siže onoga što mi je predočeno u toj mentalnoj odiseji, nakon koje su me vansvemirci nježno aterirali niz finu mrežastu strukturu na mjesto odakle sam i uzletio – u plišanu fotelju.

-  Au, al su me izuuli! – bilo je prvo što sam rekao po sletanju.

Prvo što mi je palo na pamet, nakon što sam opet ugledao dobri stari 3D svijet,   bile su riječi Ralph Abrahama DMT is proof that the mind doesn’t live in the brain. U potpunosti mi je bilo jasno šta je time htio da kaže.

A onda sam ustao, izašao na terasu i ostatku malobrojnog društvanceta bez daha prepričavao svoje fascinacije. Tijelo mi je treperilo od ushićenja, nadrealin šikljao kroz slijepočnice, a ja sam šetao kao navijen po terasi i  pokušavao  da pričom sačuvam bar malo od sve te magije.

Ah, kako sam samo mogao da sumnjam (pa i u tragovima)  u izvanrednost tamnošnjih dešavanja. Ono je prevazišlo sva moja iščekivanja.

Nakon što smo proveli koji sat u opuštenom druženju, došlo je vrijeme za drugu seansu. Ovog puta sam rekao ekipi da prate šta im govorim, pošto sam namjeravao da u drugoj polovini tripa (ah, kakva neadekvatna riječ ;)), kada svijest počinje pomalo da se oslobađa i osamostaljuje, pokušam da im dobacim pokoju informaciju.

Ok, ponovo sam potegao tih par dimova i ... desio se ponovni susret sa istim entitetima! Ista pojavnost, fina geometrijska mikrostruktura, ista začudna atmosfera, punoća...

(Napominjem, da je ovakav slučaj veoma rijedak, odnosno da niko u mom okruženju nije imao slično iskustvo)

Nakon što sam u par fleševa prošao kroz nekakve tajanstvene sobe, u kojim su ispred mene stajali ONI, a koje su mi i same odnekud bile poznate, skliznuo sam u onaj isti nepredvidljivi  fluks čiste metašizike. I opet su se predamno ređale fantastične transformacije nabijene značenjima čiji bi mi smisao nestajao odmah nakon što bih ga po’vatao. Kao da sam u tim otkrovenjima, ujedno,  dobijao i spoznaju da je ona nedostupna našem ovozemaljskom umu ... U jednom trenutku zaprepašćena nekim utiskom, a očigledno i isfrustrirana tom Tantalovskom pozicijom, moja tupava svijest je uzviknula – E, ovo ću da zapamtim!

Baš me zabolje kurac što ćeš  da ga zapamtiš! – odgovorio je ini glas.

Na to sam trenutačno prsnuo u smjeh, a čitav tok tamnošnjeg zbivanja odjednom je iskliznuo  u posebni kanal u kojem je sve bila čista zajebancija. Taj vansvemirski humor me totalno “oborio s nogu“. Nadrealna vizuelizacija karakteristična za onostrane vizije  bila je kao stvorena za spektakl tog tipa.

Nakon standardnih 10 minuta programa (mjerenog ovozemaljskim vremenom) ovaj put sam aterirarao sa ogromnim osmjehom na licu.

Kad sam se ponovo priključio društvu za stolom u sobi pored, prvo što sam ih pitao  bilo je da li su  išta čuli što sam pričao. Rekli su mi ne samo da su me čuli, već da sam pjevao neku čudnu pjesmu na nepoznatom jeziku, proizvodio neobične zvuke i glasno se smijao.

Kažu da je jedino razumljivo što sam rekao  bilo  – Ovi momci imaju strašan smisao za humor!

Auh, kakva je to noć bila ... usred svemira. A utisci kojima sam se TAMO  napunio i dalje su mi glavna zanimacija već danima unazad. No, pošto je tekst postao preglomazan, o razmišljanjima koja su o svemu tome uslijedila  pokušaću da nešto više kažem kroz komentare.

Samo me živo interesuje da li će i sledeći put doći isti ONI?

Tagovi



Komentari (72)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

docsumann docsumann 17:27 29.05.2014

negativni flaster




p.s. naglasak je na drugu polovinu pjesme ...
gavrilo gavrilo 19:18 29.05.2014

"...mind doesn’t live in the brain"

иако сам себи рекао да нећу више долазити на блогове ево ме...
...због овог твог искуства из блога

Нисам никада користио ДМТ, заправо никада нисам ни чуо за то док ти ниси поменуо у оном блогу о бојама.
Занима ме,
колико је дуго то трајало,
је ли ти се убрзао метаболизам,
када је дејство престало јеси ли се осећао слабо, гладно, жедно
био би занимљив и податак је ли дошло до повећања телесне температуре.
да ли си рецимо дошао до неког сазнања у том искуству за које раније ниси чуо нити размишљао у том правцу већ је оно дошло "ниодкуда"
лудачки пример,
музичар си и у једном моменту имаш формулу која лечи шугу,
онда узмеш књигу да видиш како се лечи шуга и нађеш ту формулу.

Шта мислиш да ли је могуће да све наше "пра" знање све до дана данашњег и све оно што још не знамо лежи "депоновано" и доступно свима?
Да је на неки начин то депоновано знање заслужно за наш развој оном брзином којом га откривамо?
лудачки, зар не
drzura drzura 21:42 29.05.2014

Re: "...mind doesn’t live in the brain"

pa evo ja ću ti odgovoriti na ponešto

nema promjene ni u disanju, ni u pulsu, ni u temperaturi, jedino odmah poslje povratka usvijest još dvatri minuta svaki zvuk i pokret pomalo treperi, vibrira i
potpuna nemogućnost skidanja osmjeha sa lica. van svijesti si po našem vremenu nešto manje od 10 minuta, ako si u prilici probaj obavezno!
gavrilo gavrilo 22:57 29.05.2014

Re: "...mind doesn’t live in the brain"

drzura
pa evo ja ću ti odgovoriti na ponešto

nema promjene ni u disanju, ni u pulsu, ni u temperaturi, jedino odmah poslje povratka usvijest još dvatri minuta svaki zvuk i pokret pomalo treperi, vibrira i
potpuna nemogućnost skidanja osmjeha sa lica. van svijesti si po našem vremenu nešto manje od 10 minuta, ako si u prilici probaj obavezno!


Не верујем да бих пробао заправо уверен сам да не бих никада али ме занимају искуства људи који јесу.
Не знам да ли има података који бележе активност мозга под тим стањем па то упоредити са функцијом мозга током спавања, рем фазе код исте особе.
Све говори да је у питању халуцинација као код сваке дроге међутим то треперење и вибрирање које си поменуо и није баш пратеће стање код халуцинација али јесте код условно речено "насилног" изласка из најдубље рем фазе сна.
Како је писано у тексту све наликује рем фазама, заправо говори о невиђеним дубинама које ми не можемо досегнути у сновима.
Е сад ако је његов ум условно речено отишао негде а није остао ту онда би као резултат требао развити надљудску дугорочну меморију.
Зато сам га питао јел му је дошла формула за лечење шуге

У сновима теоретски је могуће доћи до формуле за лечење шуге без да си је икада видео.
docsumann docsumann 23:12 29.05.2014

Re: "...mind doesn’t live in the brain"

Све говори да је у питању халуцинација као код сваке дроге међутим то треперење и вибрирање које си поменуо и није баш пратеће стање код халуцинација али јесте код условно речено "насилног" изласка из најдубље рем фазе сна.


aaa, pisao sm više puta o tome na blogu, dmt vizije nemaju apsolutno nikakve veze sa ičim sa ovoga svijeta. halucinacije?! kako da ti kažem, tamo si bistar k'o planinski potok.
za razliku od snova u kojima se susrećemo sa slikama i objektima sa ovog svijeta, u tamnošnjim viđenjima nema ničeg sa ovog svijeta. možda tek pokoji simbol, kao recimo - oko.
a i sam priroda te pojavnosti, njena ontološka tekstura je neopipljiva odavde. nepojmljiva.
docsumann docsumann 23:17 29.05.2014

Re: "...mind doesn’t live in the brain"

Шта мислиш да ли је могуће да све наше "пра" знање све до дана данашњег и све оно што још не знамо лежи "депоновано" и доступно свима?
Да је на неки начин то депоновано знање заслужно за наш развој оном брзином којом га откривамо?
лудачки, зар н


u vezi dmt-ja ništa ne zvuči dovoljno ludački

u dmt modu, naš mozak radi na frekvencijama na koji dolazimo u kontakt sa kanalima kroz koje stičemo uvid u nesvakidašnje sfere zbivanja. u moćne tokove čiste nesputane svijesti.
docsumann docsumann 23:26 29.05.2014

Re: "...mind doesn’t live in the brain"

иако сам себи рекао да нећу више долазити на блогове ево ме...
...због овог твог искуства из блога


tnx
gavrilo gavrilo 08:19 30.05.2014

Re: "...mind doesn’t live in the brain"

docsumann
Све говори да је у питању халуцинација као код сваке дроге међутим то треперење и вибрирање које си поменуо и није баш пратеће стање код халуцинација али јесте код условно речено "насилног" изласка из најдубље рем фазе сна.


aaa, pisao sm više puta o tome na blogu, dmt vizije nemaju apsolutno nikakve veze sa ičim sa ovoga svijeta. halucinacije?! kako da ti kažem, tamo si bistar k'o planinski potok.
za razliku od snova u kojima se susrećemo sa slikama i objektima sa ovog svijeta, u tamnošnjim viđenjima nema ničeg sa ovog svijeta. možda tek pokoji simbol, kao recimo - oko.
a i sam priroda te pojavnosti, njena ontološka tekstura je neopipljiva odavde. nepojmljiva.


и у сновима је могуће доживети искуства, видети појаве и објекте који нису из нашег света, имати визије, добијати јасне одговоре и сазнања, учити.
Тешко је на јави доћи до тих искустава, повезати се са њима и употребити их, тај механизам као да нам је закржљао, део тог механизма је интуиција.
Она је одговор на сва наша искуства из сна, непогрешиво искуство од некуда.
Већина људи има снове са објектима и појавама из свакодневнице јер их то највише оптерећује, лежу са тим теретом, али ако би смо живели другачије и легали без терета снови би могли бити другачији а интуиција развијенија.

Рецимо не знам колико се теби на јави после тог искуства мења тј. јача интуиција.Она би трeбала бити "гласнија".
docsumann docsumann 14:06 30.05.2014

Re: "...mind doesn’t live in the brain"

и у сновима је могуће доживети искуства, видети појаве и објекте који нису из нашег света, имати визије, добијати јасне одговоре и сазнања, учити.


oko učenja i saznavanja se slažem. čuvenom indijskom matematičaru Srinavasi Ramanujanu u snu su se prikazivale složene matematičke teoreme, mnoge o kojima niko do tada nije ni razmišljao.
no, što se objekata koji se u snovima pojavljuju tiče, u ogromnoj većini slučajeva se radio o objektima iz svakodnevnog života. kažu, da sve što nam se pojavljuje u snu, kao dio tamnošnjeg mizanscena, je dio našeg vizuelnog iskustva.
kod dmt vizija, praktično sve sa čime se tamo "suočavamo" je iz nama neznanih svjetova.

Рецимо не знам колико се теби на јави после тог искуства мења тј. јача интуиција.Она би трeбала бити "гласнија".


pa, recimo da neposredno nakon završetka dmt vožnje, mozak djeluje kao izventilisan, osvježen, "lagan", lucidan.
kukusigameni kukusigameni 19:26 29.05.2014

nek si

Šta da ti kažem?! Osim, take it easy men.
docsumann docsumann 23:07 29.05.2014

Re: nek si

kukusigameni
Šta da ti kažem?! Osim, take it easy men.


nema brzanja sa dmt-jem. nema zezanja sa dmt-jem.

jedino možda kad prepričavam utiske, zvučim poprilično napaljen
4krofnica 4krofnica 19:42 29.05.2014

metašiz


super-heavy-weird-shit :)

ZAR SI POMISLIO DA NE POSTOJIMO!?


pomislih na ovu simpa es-ef priču,
njihov ugao gledanja
:)

"They're Made Out of Meat"



mirelarado mirelarado 19:56 29.05.2014

Oops.... :)

kukusigameni kukusigameni 19:57 29.05.2014

Re: Oops.... :)

mirelarado

docsumann docsumann 23:21 29.05.2014

Re: Oops.... :)

mirelarado




drzura drzura 21:34 29.05.2014

šta kažeš???

svo vrijeme razgoračeno zuri


arianna arianna 21:52 29.05.2014

Re: šta kažeš???

drugoj polovini tripa (ah, kakva neadekvatna riječ ),


Koja bi, po tebi, bila adekvatnija reč, sem "tripa"?

i koliko dugo eksperimentišeš sa halucinogenima?



gavrilo gavrilo 23:01 29.05.2014

Re: šta kažeš???

arianna
drugoj polovini tripa (ah, kakva neadekvatna riječ ),


Koja bi, po tebi, bila adekvatnija reč, sem "tripa"?



визија можда?
docsumann docsumann 23:05 29.05.2014

Re: šta kažeš???

gavrilo
arianna
drugoj polovini tripa (ah, kakva neadekvatna riječ ),


Koja bi, po tebi, bila adekvatnija reč, sem "tripa"?



визија можда?


da, upravo. i to veoma intezivna. isijavajuća.
docsumann docsumann 23:33 29.05.2014

Re: šta kažeš???

Koja bi, po tebi, bila adekvatnija reč, sem "tripa"?


u konačnici, sve zavisi od toga šta podrazumjevaš pod tripom.

evo, šta kažu neki svjedoci, obični, svakodnevni, ljudi, ok, nešto mlađi ...



p.s. efekti dmt-ja na našu svijest se mogu tumačiti na različite načine. ipak niko ko je prošao kroz to iskustvo ne poriče mu ekstraordinarnost.
docsumann docsumann 23:50 29.05.2014

Re: šta kažeš???

i koliko dugo eksperimentišeš sa halucinogenima?


dovoljno
anfieldroad anfieldroad 21:02 30.05.2014

Re: šta kažeš???

визија


Mozda UVID ?
gavrilo gavrilo 14:09 01.06.2014

Re: šta kažeš???

anfieldroad
визија


Mozda UVID ?



врло вероватно да је то најприближнија деф.
Jaril Jaril 22:04 29.05.2014

Ја бих рекао

да су "ОНИ" делови тебе.
docsumann docsumann 23:04 29.05.2014

Re: Ја бих рекао

Jaril
да су "ОНИ" делови тебе.


ovo jejedna od ključnih dilema glede dmt vizija. ujedno i jedna od mogućih hipoteza. inače, hipoteza o dmt-ju ima mnogo i ima raznih. recimo:

Can DMT Connect The Human Brain To A Parallel Universe?

međutim, ono što ne ide na ruku hipotezi o kontaktima sa manifetsacijama sopstvene psihe, je "(ono)stranost" tih entiteta. oni bukvalno djeluju kao pojave iz neke sasvim desete dimenzije.

ako naša podsvijest (ili šta?) stvarno izgleda tako, onda je ona ne samo 1000 puta kompleksnija od naše regularne svijesti, ona je i 1000 puta inteligentnija.jedna od ključnih utisaka od tamo predstavlja doživljaj našeg svijeta, sintetisanog tek kao jedne od frekvencija one svjetlucave mreže tkanja.
Hansel Hansel 00:16 30.05.2014

Re: Ја бих рекао

Хм, ако су дословце били онако духовити, не делују ми много ванземаљски, вансвемирски... а можда ни вандоксовски.

ОК, нема потребе да ми евентуално причаш да су они могли да ти се обрате делимично и твојим језиком (и буквално језиком -- мислим цгбхс и језиком у смислу начина изражавања).

А можда они нису делови тебе, него смо ми делови њих?

У сваком случају, следећи пут понеси макар аудио снимач, а још боље камеру. Наравно -- да тебе сними. Подсетило ме ово мало на филм "Контакт" (ако већ нисмо имали ту асоцијацију, нисам сигуран).
myredneckself myredneckself 00:43 30.05.2014

Re: Ја бих рекао



Tisuću mu ayahuasca čorbica i lulicazatrave!
Ti si, doc, weirdshitdoer extraordinaire!

Poklon za povratak.



docsumann docsumann 04:55 30.05.2014

Re: Ја бих рекао

Хм, ако су дословце били онако духовити, не делују ми много ванземаљски, вансвемирски... а можда ни вандоксовски.


svakako da sam i o tome razmišljao. i svakako da jedno od objašnjena može biti i ovo tvoje, no ... oni imaju mogućnost izbora nebrojeno mnogo "kanala", usput vrlo dobro znaju s kim komuniciraju i šta kome treba da "kažu".

ОК, нема потребе да ми евентуално причаш да су они могли да ти се обрате делимично и твојим језиком (и буквално језиком -- мислим цгбхс и језиком у смислу начина изражавања)


oni se obraćaju metajezički, odnosno telepatski. ti ne čuješ riječi nego njihov smisao u tvojoj glavi.

А можда они нису делови тебе, него смо ми делови њих?


tako se nekako i meni čini


a ko se bolje razumje u dmt problematiku od rahmetli Mekene ...


docsumann docsumann 05:08 30.05.2014

Re: Ја бих рекао

Tisuću mu ayahuasca čorbica i lulicazatrave!





gavrilo gavrilo 17:11 30.05.2014

Re: Ја бих рекао

docsumann

... oni imaju mogućnost izbora nebrojeno mnogo "kanala", usput vrlo dobro znaju s kim komuniciraju i šta kome treba da "kažu".

oni se obraćaju metajezički, odnosno telepatski. ti ne čuješ riječi nego njihov smisao u tvojoj glavi.



свиђа ми се како си то написао,



...имаш број телефона особе коју желиш позвати, окренеш њен број, позвани мора подигнути слушалицу да би разговарали.

Хоћу да кажем да у неку руку бирамо и ми и они независно од канала и њихових могућности.Само постојање канала не значи ништа ни нама ни њима али јесте веома битно.
Свако бар једном у животу није подигао слушалицу фиксног телефона који звони, био је заузет или уморан, а касније се испостави да му је тај позив био битан.
Да ли је могуће да и тај долазећи смисао у глави како си рекао често људи одбацују тј. не дижу слушалицу, секу жице мислећи да луде или једноставно не могу да се носе са тим?
Имаш ли неко размишљање о неким стањима човековог ума која је медицина означила као ментално обољење?
Исто тако да ли је могуће да су поједина ментална обољења заправо резултат подизања слушалице, једноставно изабран погрешан број, твој број.


bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 01:44 30.05.2014

Sad si

me s ovim podsjetio na Enter the void. Ako neko slučajno ima projektor ili dobro kućno kino preporučujem pravi kinematografsko-halucinogeni masterpis



Noe, reditelj, spominje da prilikom smrti u nekim izrazito ekstremnim slučajevima mozak proizvodi određene količine DMT koje izazivaju halucinacije - što je bila jedna od ideja okidača za snimanje Praznine. Tema jeste malo teška, ali način na koji je film izveden, nepredvidiva levitirajuća putanja kamere (ulasci u rupe i različite entitete - što ima nekih dodirnih tačaka sa opisanim iskustvom) vrhunska estetika i taj "tripozni" doživljaj je nešto zaista zaista posebno.
docsumann docsumann 14:23 30.05.2014

Re: Sad si

nepredvidiva levitirajuća putanja kamere (ulasci u rupe i različite entitete - što ima nekih dodirnih tačaka sa opisanim iskustvom) vrhunska estetika i taj "tripozni" doživljaj je nešto zaista zaista posebno.


evo jedne slike koja prilično dobro prikazuje jedan od vizuelnih efekata koji može da se javi pri dmt vizijama. sliku je inače nacrtao Alex Grey, umjetnik čiji su radovi uglavnom inspirisani psihodeličnim iskustvima, a naročito onim vezanim za dmt.



naravno, ovo je tek jedan frejm iz vječito pokretne postavke. patern djelići konstantno teku, ili vibriraju, ili se prelamaju, preklapaju ... transformacije slike su nepredvidive. u trenutku možeš uletjeti zoom skokom u sam djelići i u njemu nastaviti fraktalno preslikavanje, ili, pak, odlutataš u ko zna kakav geometrijski lavirint, tunel, orbitu ...

Hansel Hansel 15:24 30.05.2014

Re: Sad si

Знаш, писао сам и раније да најчешће при успављивању назирем нешто по тим матрицама које помињеш. А баш ми се скоро десило спонтано виђење (такође пред спавање) неке слике која је имала "многоћелијску структуру" (еј, да није била нека телепатија кад си то радио?! ). Тада сам помислио да можда заправо видим шему рецептора, тј. њихове репрезентације у мозгу, у некаквој фази надјачавања партикуларног на рачун целине. Пази, мозак интегрише слику из мноштва "пиксела"...

Али, опет, под дејством ДМТ-а можда и видиш нешто онострано, али је модалитет перцепције промењен, па се успут види и та мозаична структура... која је, можда, и објективна?
docsumann docsumann 16:38 30.05.2014

Re: Sad si

spominjao sam već da je kod dmt vizija, pored samih sadržaja, tj. scena koje vidimo i kojim prisustvujemo, veoma upečatljiv i "kvalitet fotografije", odnosno njena produkcija.
kao da se radi o slikama sa daleko većom gustinom "piksela" od one koju posjedujemo u svakodnevnom životu. boje su intezivne, zasićene, često i iluminantne.
mikro paterni koji sačinjavaju slike u dmt vizijama mogu biti različiti, slično kao na gornjoj slici gdje imamo prilično krupno zrno, koje je i samo opet istkano od sitnijih elemenata.
u mom potonjem slučaju radilo se, kao što već spomenuh, o nekakvom finom, svjetlucavom mrežasto-geometrijskom tkanju. međutim kad se radnja zahukta, praktično je bilo nemoguće primjećivati te sitne detalje, već samo objekte iz krupniog kadra.
napominjem i da je kod dmt vizija slika izuzetno oštra, kristalno čista, sa jasno izdiferenciranim objektima.

kada sam spomenuo slike Max Ernesta kao asocijativni odziv na tamoviđeno, mislio sam na nešto od ovoga:



ok, veoma gruba likovna aproksimacija, al' ajde, od nečega moramo krenuti

e, sad pokušaj da ovakav likovni izražaj "digitalizuješ" pomoću pomenute patern-geometrizacije, a onda odradi dodatnu kolorističku obradu i dobićeš nešto što u tragovima podsjeća na dmt vizuelni stil koji se javljao u ovim mojim potonjim iskustvima. no, on nije nit jedini nit dominantni vid vizuelizacije koji se tamo pojavljivao.

po meni, autor koji je ponajbolje skinuo dmt likovnost je alex grey. ona ista slika, samo u drugačijem ozračju:



edit: zamislite da ovi kružići unutar pruga teku ...
Hansel Hansel 17:31 30.05.2014

Re: Sad si

Добро каже looping, ипак ово мало плаши!
gavrilo gavrilo 17:58 30.05.2014

Re: Sad si

docsumann


evo jedne slike koja prilično dobro prikazuje jedan od vizuelnih efekata koji može da se javi pri dmt vizijama. sliku je inače nacrtao Alex Grey, umjetnik čiji su radovi uglavnom inspirisani psihodeličnim iskustvima, a naročito onim vezanim za dmt.





могао би и ти нацртати своје искуство у односу боја које су те окруживале у том искуству, занима ме

на оном блогу о бојама нисам стигао све написати што сам канио, истекао му рок па ево овде би било згодно нешто од тога



било је доста гледалаца који су после овог филма извршили суицид, тинејџери углавном.
Код нас и у већини земаља света нема детаљних података о активностима особа које изврше суицид, у Америци рецимо постоји податак који повезује суицид тинејџера у одређеном периоду, Аватар.
Наводи се да је разлог то што се наводно деца сморила што живе на планети Земљи а не на Пандори.
Да ли је могуће да је нешто друго у питању?
Не знам јеси ли приметио један одређен образац понашања гледалаца по изласку из биоскопа где се гледао Аватар.

нешто слично овоме како си ти написао

docsumann
recimo da neposredno nakon završetka dmt vožnje, mozak djeluje kao izventilisan, osvježen, "lagan", lucidan.


Како си се ти осећао после 10, 15 месец дана?
docsumann docsumann 01:02 31.05.2014

Re: Sad si

Како си се ти осећао после 10, 15 месец дана?


potpuno svakodnevno. kao da se ništa slično nikada nije ni desilo. sem onih mirnih povremenih trenutaka, kad misli okrenem na tu stranu, i sanjarim o tome šta sve to znači.
Filip2412 Filip2412 02:14 30.05.2014

...

dobrodosao

docsumann docsumann 05:12 30.05.2014

Re: ...

dobrodosao


boljenašao

stefan.hauzer stefan.hauzer 07:30 30.05.2014

.

ušao je tiho u salun
pio mu se
burbon
jer gasi žeđ,a pustinje arizone mu nikad nisu odgovarale
ipak
put ga je naneo ovde
gde njegovo ime ništa nije značilo

...al značiće.
gledao je pinkertonovog agenta,na drugom kraju šanka
nije ga prepoznao
video je cicu naslonjenu na klavir i ispio
čašu burbona.
sledeću će popiti s njom.

myredneckself myredneckself 08:35 30.05.2014

Re: .

stef
gledao je pinkertonovog agenta,na drugom kraju šanka


Tisuću mu praznih vinčesterki, omatorila sam!
Ova kontemplacija meni dobacuje tek do Buča i Sandensa, iako ima neke psychedelie kod Damiena, koja podseća...
angie01 angie01 10:55 30.05.2014

Re: .

alselone alselone 11:00 30.05.2014

Re: .

stefan.hauzer



Koliko vec cekam da Stef plati pivo, ima da deluje na mene kao DMT.

stefan.hauzer stefan.hauzer 15:56 30.05.2014

Re: .

tek do Buča i Sandensa

ništa, pekinpo? znao sam da treba
odmah da potegnem revolver i saspem olovo u bounty huntera:)

stefan.hauzer stefan.hauzer 15:59 30.05.2014

Re: .

Koliko vec cekam da Stef plati pivo, ima da deluje na mene kao DMT.

:)

čim se vratim u ns,sledeće nedelje.
mojne posle bude,kako te nisam upozorio.
eli.lacrosse eli.lacrosse 16:03 30.05.2014

Re: .

pio mu se
burbon
jer gasi žeđ

Nalaktio se na šank, zamolio jedan konjačić
Znate, do sada sam pio pivo,
pa mi je nekako muka
mogao bih se izrigati
zato dajte mi molim vas jedan konjačić
nažalost, nemamo
Može votka?, pitala ga je ljubazno konobarica
Ne, ne miješam svašta
Nakon piva uvijek ide konjačić
Poslije toga može i rakija
A tek nakon nje mogla bi i votka
Objašnjavao je alkoholni postupak
Koji je naučio napamet
Da mu ne bi bilo muka

stefan.hauzer stefan.hauzer 21:15 30.05.2014

Re: .

u gori ussi winnetou,ma da

mislio sam
da
,vi tamo dole,
trošite samo vinjak i pivo? :)


eli.lacrosse eli.lacrosse 21:23 30.05.2014

Re: .

Re: .
u gori ussi winnetou,ma da

mislio sam
da
,vi tamo dole,
trošite samo vinjak i pivo? :)

Samo vreme trošimo, ostalo se obnavlja...

(Ma, ja sam u dobrom raspoloženju, pa svašta pišem... Nego, danima se kanim da ti pošaljem PP, da ne bude da nisi znao (), al' evo, može i ovde: LINK – obrati pažnju na 27. novembar)
stefan.hauzer stefan.hauzer 21:38 30.05.2014

Re: .

da ne bude da nisi znao

i to promocija novog lp-a!
sad znam i zašto si dobro raspoložen. trenutno hvatam warpaint
u puli
krajem leta
,ali ovo,
je sad ozbiljno zezanje,odmah sam pustio stella maris i počeo da razmišljam o ljubljani:)
looping looping 11:24 30.05.2014

1

Meni je ta priča sa DMT malo onespokojavajuća.
Googlanjem se može naći da je ljudski mozak sposoban da sam stvori određene (male) količine DMT-a. Što bi u prevedenom smislu značilo da sve umetničke, naučne inspiracije i sva "ljudska duhovnost" možda potiču od tamo neke hemikalije dimetiltriptamina koju je danas lako proizvesti, jedino što nije legalno.
docsumann docsumann 14:51 30.05.2014

Re: 1

Meni je ta priča sa DMT malo onespokojavajuća.


ja bih prije rekao - oslobađajuća

Što bi u prevedenom smislu značilo da sve umetničke, naučne inspiracije i sva "ljudska duhovnost" možda potiču od tamo neke hemikalije dimetiltriptamina koju je danas lako proizvesti, jedino što nije legalno.


ne mislim da je dmt izvor sveg krativnog u čovjeka. čini mi se da je njegovo učešće u biohemiji sna neupitno, ali nauka nema definitivan odgovor na njegovu ulogu u našem organizmu
efekat koji taj mali molekul (rasprostranjen u prirodi), u nešto većoj koncentraciji, ima na odziv našeg mozga je poprilična misterija. kao što je, uostalom, i poprilična misterija značenje samih dmt vizija. od njenog razrješenja dodatno nas je udaljila odluka američke vlade da prekine istraživanja koja je u vezi sa dmt-jem vršio Rik Strasman.


Filip2412 Filip2412 16:28 30.05.2014

...

Kada razgovoras sa entitijima iz tripa, cini se kao da razgovaras sa samim sobom ili sa univerzumom, sasvim svejedno - jedna te ista stvar. Ono sto zapazam: govoris kao posmatrac sa strane. Kada Ralph kaze mind is not in the brain to mi je jako slicno onom sto hindu-budisti kazu - you are not your mind, you are not your body.... U mediticaji te uce da posmatras svoj UM kao sto bi posmatrao svoje prste ili bilo koji deo svoga tela. Ti nisi tvoj UM. Zapravo, ti ne postojis, postoji samo flow. Ego je iluzija, JA je iluzija.

Pa ko je onda posmatrac? Ne znam.... kazu.... Observer is the observed
jer mi smo jedno, odvojenost je iluzija.

Uostalom, ajde da posmatramo coveka. Prvo - sasvim je netacno da je cobvek nedeljiva jedinka. Covek je zapravo skup zivih jedinki, celija koze, belih, crvenih krvnih zrnaca, raznoraznih mitohondrija i sve te ZVERKE bukvalo imaju i rodjenje i smrt i zive svoje nezavisne zivote, radjaju se i umiru. Zatim hiljade i milioni raznoraznih bakterija koje zive u nama i bez kojih ne bi smo moglu da funkcionisemo. ceo taj skup nekako uobrazi da je JA da je ustvari nezavisno i nedeljivo bice - potpuna uobrazilja - EGO.

Zatim, jasno je da si ti nastao kada se deo tvog oca - spermic odvojio i otplivao do dela tvoje majke - jajve celije i ta dva dela su se spojila i onda pocelo da raste. Na osnovu cega sad opet tvrditi da si ti nekakvo JA, nekakvo nezaviisno izdvojeno bice? Ti se samo tvoja majka i tvoj otac u nastavku nikakvo novo bice. Ako krenemo u nazad vidimo da je bioloski i na osnovu evolucije i svega sto nas nauka uci celo covecanstvo zapravo jedno bice. Ne samo to, nego ako idemo u nazad vidimo da su ljudi, zivotinje, biljke, citav zivi svet zapvravo jedan organizam. Niej to nikakva metafizika nego ocigledna stvar - da smo nastali od jednog i da je samo stvar perspektive da li cemo na sebe gledati kao deo celine ili kao nezavisne i odvojene jedinke - sto je ultimativno netacno.

Gubitak ostre odvojenosti tela od okoline pod DMT dejstvom je ocekivan. Nasa svest je privremeni fenomen koji nastaje i nestaje, ali nije vezan za ruku, nogu, bubreg, mozak nije striktno vezan za fizicku materiju vec je posledica kompleksne strukture koja je u neprestanog toku promena. Da li je nase trenuutno fizicko telo jedini dom za nasu svest te ona i umire sa nestankom tela? Mozda, ali nasa svest je logicki entiti pa prema tome sigurno moze biti kreiran i bez ovih atoma i molekula i celija koje nas trenutno cine. Logicki entiti jeste fizicki ultimatiuno ali samo koliko je i software fizicka stvar. Da software jeste fizicki na disku ili meoriji medjutim ako razbijes laptop uvek mozes da instaliras software na drugu mashinu.

Nisam konzumiro, ali ja tako to dozivljavam
docsumann docsumann 17:19 30.05.2014

Re: ...

Kada razgovoras sa entitijima iz tripa, cini se kao da razgovaras sa samim sobom ili sa univerzumom, sasvim svejedno - jedna te ista stvar.


zapravo ih stvarno doživiš kao posjetioce iz neke krajnje čudne dimenzije. oni su toliko neobični da jednostavno ne možeš da prepoznaš sebe u njihovoj prisutnosti, iako nije isključeno da su to zapravo projekcije nekih nazamislivih sfera naše sopstvene psihe.
a opet, ako je to s čime se tamo susrećemo (pravo) lice naše podsvjesti, onda je Frojd bio totalno u krivu .
kao što sam par puta već spominjao u dmt vizijama nema ni tunke erotičnosti, seksualnoti, ništa od te priče.
pretpostavljam da čisto mentalnim bićima seks, kao fenomen imanentan tjelesnosti i spolnosti, ne predstavlja ništa.

ako je svijest primarna u odnosu na materiju, onda su nematerijalni oblici svijesti sasvim izvjesni. onda ne samo da um nije u mozgu, već se mozak, pa i čitavo tijelo nalaze u polju svijesti.

mene je na samo početku opisanih dešavanja iznenadila pojava tih entiteta kao nekog ko me odnekle, odnekud, poznaje, i s kim sam se već susretao po tim opskurnim psiho-budžacima
docsumann docsumann 17:58 30.05.2014

Re: ...

Nisam konzumiro, ali ja tako to dozivljavam


šta da ti kažem, sem - nemoj da propustiš priliku ako ti se ukaže.

najracionalnije sagledavajući cijelu stvar, mogu mirne duše da ustvrdim - nema većeg čuda s ove strane big benga.
Filip2412 Filip2412 21:35 30.05.2014

Re: ...

šta da ti kažem, sem - nemoj da propustiš priliku ako ti se ukaže.
probao bih ja i ako se ne ukaze prilika samo da smislim kako

uzgred, cenim da je najveci drawback sto posle moras nastaviti normalan zivot sa gomilom ignoranata koji nikada nisu probali
anfieldroad anfieldroad 22:43 30.05.2014

Re: ...


U jednoj ranijoj prici o DMT i tvojim dozivljajem (na) njemu, nadovezao sam se bio svojim iskustvom. Ono nije vezano za DMT, ali je slicne vrste(ne LSD) i uz pomoc vodica. Samo bih podsetio da sam tada doziveo intenzivan utisak preciznog uvida u molekularni-nivo sebe i svoje okoline i jasne povezanosti svega sa svim. Kako Filip rece, odvojenost je iluzija. Sve je bez dileme bilo vezano, cak i uslovljeno svim drugim. Pod direktnim uticajem svega ostalog u okolini, ukljucujuci vazduh, vibracije zvuka itd. Jednostavno, sve je razlozeno na tom nivou bilo jedno i jedinstveno, a opet je zadrzavalo izgled ili formu celine za sebe.
Potpuna, stopostotna uverljivost dozivljaja kod mene je izazvala sokantno prosvetljenje, otkrovenje, epifani kako bi neki rekli...premalo je reci kojima bih mogao to na brzaka da docaram, zapravo. A bio sam potpuni skeptik...onaj koji omalovazava i ismeva...tudja iskustva.
Da ne bih dalje gusio svojim utiskom, koji je btw. ostao jasan i ziv, evo vec 20 godina, moram, kao cini mi se i neki drugi gore, da priznam da sam i ja skoro potpuno odustao od citanja bloga 92.
Sve se pretvorilo u neinventivno, isprazno komentarisanje vesti. Dosadno, bez humora i duha, bez icega sto ne mozemo da cujemo po hodnicima firmi ili na kasi u supermarketu. Lepo je cuti zanimljiva iskustva drugih ljudi na ovom maskenbalu koji zovemo blog.
docsumann docsumann 00:33 31.05.2014

Re: ...

Jednostavno, sve je razlozeno na tom nivou bilo jedno i jedinstveno, a opet je zadrzavalo izgled ili formu celine za sebe.


ono što nam "elitni" prirodni halucogrni (psilocibin, meskalin, dmt), (+ LSD), sugerišu kroz svoje vizije je drastični, holistički, princip ustrojstva postojećeg svijeta.
ideje o mističnom zajedničkom hiperbitku, po pravilu, derogiraju naša fundamentalna ovozemaljska logička načela.

na toj skali zbivanja, svaka tačka u kosmosu je ujedno i bilo koja druga tačka u kosmosu (A = A, ali i A = neA).
upravo smo to radili na potonjim vježbama



Potpuna, stopostotna uverljivost dozivljaja kod mene je izazvala sokantno prosvetljenje,


to je ključ!

pri dmt vizijama, naša svijest, iako duboko uronjena u jedno posve novo, fantastično hiperstruktirano hiperokruženje, svo vrijeme, ostaje netaknuta.
"čista", nepomućena, i potpuno usresređena na čudo o kojem svijedoči sobom.
docsumann docsumann 01:00 31.05.2014

Re: ...

uzgred, cenim da je najveci drawback sto posle moras nastaviti normalan zivot sa gomilom ignoranata koji nikada nisu probali


o dmt-ju ne pričaš baš sa svakim

a sasvim je osnovano i pitanje - šta uopšte činiti sa tim iskustvom?

misim, da li su ljudi u Magelanovo vrijeme mislili o tome šta činiti sa
saztnanjem da je zemlja okrugla.

e, da, još par napomena za ignorante opšte prakse:
upravo sam ja jedan od onih koji su bili krajnje rezervisani prema dmt-ju i pripisivanim mu "performansama".
dmt nije rekreativna droga za partijanje. dmt nije droga za stondiranje i opuštanje. dmt nije ekskapistična droga. dmt nije droga selebritija, niti je droga skvotera! dmt nije droga!

dmt je neka vrsta interkosmičkog skajpa. šumska TV, kako joj to već tepaju u amazoniji.

Filip2412 Filip2412 02:27 31.05.2014

Re: ...

šumska TV



upravo sam ja jedan od onih koji su bili krajnje rezervisani prema dmt-ju i pripisivanim mu "performansama".
ja nikada nisam probao ni jednu halucinogenu supstancu, ok recimo skoro nikada :) ali nemam rezervi prema pricama, naprotiv, drago mi je da cujem one koji su imali iskustvo i njihove price mi deluju kao potvrda nekih moji intuitivnih predstava o stvarnosti

Interesantno je da sam se sa temom prvi put upoznao u vojsci, 2000 godine posle bombardovanja gde sam nakon 6 meseci obuke zaglavio u komandi. Prepodne sam citao Teachings of Don Juan - nasao u fijoci kod komandanta a kasnije mi preko druga iz ambulante ruku dopao neki kvalitetni kanadski magazin na masnom papiru koji je imao sliku lista maridzuane preko naslovne strane, puno oglasa za semenke i lulice na prodaju i opsiran tekst o doktoru iz Menlo Park koji je sezdesetih eksperimentisao sa LSD.
Hansel Hansel 10:57 31.05.2014

Re: ...

a sasvim je osnovano i pitanje - šta uopšte činiti sa tim iskustvom?

misim, da li su ljudi u Magelanovo vrijeme mislili o tome šta činiti sa
saztnanjem da je zemlja okrugla.

Има једна битна почетна разлика између та два искуства -- у оно прво се могло бити потпуно сигурно.

Овде ти ипак остаје бар неко зрно скепсе.

Осим тога, човек је биће које сазнаје и само ради сазнања. (А и никад се не зна када ће оно користити. )

Filip2412
Interesantno je da sam se sa temom prvi put upoznao u vojsci, 2000 godine posle bombardovanja

'Де си класо!

Од једног курира из Подгорице који је био дошао у нашу јединицу послом, чуо сам тада да тамошњи војници не да су само били упознати с темом, него су и на стражу ишли удувани. Срећом те нису имали неке параноичне трипове...
docsumann docsumann 11:20 31.05.2014

Re: ...

Има једна битна почетна разлика између та два искуства -- у оно прво се могло бити потпуно сигурно.

Овде ти ипак остаје бар неко зрно скепсе.


može biti sumnji u vezi sa tim šta se zapravo dogodilo tokom dmt seanse, ali da se dogodilo nešto izuzetno, u to je prosto nemoguće posumnjati.
anfieldroad anfieldroad 11:49 31.05.2014

Re: ...


na toj skali zbivanja, svaka tačka u kosmosu je ujedno i bilo koja druga tačka u kosmosu (A = A, ali i A = neA).


Da...ovo je zanimljiva mogucnost. Da li bi mogli da povezemo hindu,Americko-indijanske gurue, starogrcke atomiste ili evropske metafizicare sa prirodnim supstancama (meskalin, DMT...) i da onda sa odredjenom sigurnoscu kazemo da su imali dodir sa njima (supstancama), svesno ili ne...?
Zar to ne bi onda bilo prilicno jasno objasnjenje za nastanak mnogih religija-filozofija ? Takodje je poznata stvar da su se na Bliskom Istoku, kako nekad, tako i danas koristile halucinogene pecurke. Snazne prorocke vizije, od Mojsija do Muhameda tako mogu da se objasne sasvim prizemno, bez mistifikacije.
Da li dakle nastanak religije moze da se dovede u direktnu vezu sa koriscenjem raznih prirodnih supstanci, koje imaju svojstvo da pojacavaju mogucnosti ljudskog mozga da dublje uvidi realnost ?!
docsumann docsumann 12:21 31.05.2014

Re: ...

Da li dakle nastanak religije moze da se dovede u direktnu vezu sa koriscenjem raznih prirodnih supstanci, koje imaju svojstvo da pojacavaju mogucnosti ljudskog mozga da dublje uvidi realnost ?!


u šamanskim tradicijama, kao obliku ranih religijskih praksi, psihoaktivne biljke su imale bitnu ulogu.

takođe, McKenna je tvrdio da su pečurke (psilocibe) odigrale ključnu ulogu u ranom razvoju čovjeka kao kulturološkog bića (tzv. Stoned Apes theory of evolution)


Filip2412 Filip2412 17:59 31.05.2014

Re: ...

Hansel


Од једног курира из Подгорице који је био дошао у нашу јединицу послом, чуо сам тада да тамошњи војници не да су само били упознати с темом, него су и на стражу ишли удувани. Срећом те нису имали неке параноичне трипове...


Bilo je toga puno kod nas. Ali mi stariji - otisli u vojsku posle fakulteta imali smo neke samokontrole. Medjutim dodje onda ova omladina od 18-19 kod nas na neko pivo ili dim i odma pobrljave. Za 15 minuta cujes da su napravili neko sranje ili su provaljeni.

Nego sve je to bilo benigno. Bilo je ocigledno problematicnih, verovatno sa dosijeima, trodonskim ili ko zna kojim zavisnostima koji dobijali municiju i postavljani na strazu. Uvek mi se cinilo da cemo se u slucaju rata medjusobno pobiti. Ali to je sad neka druga, manje lepa tema
alselone alselone 21:58 31.05.2014

Korist

Docs, mene zanima jedna stvar - da li je neko pod DMT imao neku spoznaju koja mu je donela korist? Ne materijalnu nego produktivnu. Tipa Tesle i trofaznog motora.

Da li je neko pod tim vizijama imao pronalazacku spoznaju? Ne mora ni prakticna kao trofazni motor, moze da bude i u teoriji kao crne rupe na pocetku.
docsumann docsumann 05:05 01.06.2014

Re: Korist

ne znam, ali ću potražiti.

za LSD znam da jeste, negdje smo već pričali o tome.
anfieldroad anfieldroad 15:15 01.06.2014

Re: Korist



Ili, da li ono sto na DMT-u dozivi fizicar slicno onome sto dozivi poljoprivrednik ? Da li postoji standardna vizija ili ona zavisi od predznanja ili stavova od pre ? Ako bi svi imali slicnu ili istu viziju, moglo bi da se razmislja o tome da DMT otkriva neku stvarnu dublju istinu ili nam omogucava uvid koji nam je inace nedostupan. Ako ne, logicno mi zvuci da samo deluje na nacin rada mozga, kao alkohol ili THC ili bilo koja druga psihoaktivna supstanca.
docsumann docsumann 16:10 01.06.2014

Re: Korist

DMT je neuporediv sa bilo čime, pa čak i sa LSD-jem i psilocibinom.
prije svega DMT ne mjenja samu svijest, odnosno njen operativni dio, ona praktično ostaje u svom regularnom izdanju, mjenja se njeno okruženje (koje opet može biti dio nje, ali i ne mora da znači).

drugo, postoje fenomeni vezani za dmt vizije koji su takoreći opšta mjesta, standardi. recimo pojava inih entiteta, astralnih bića, vila, džinija, i sl.
s nima je moguće voditi dijalog direktnom razmjenom misli.
njima, kao i ukupnoj pojavnosti tamnošnjih vizija svojstvena je izrazizta inteligencija, pa može se reći i mudrost.

kompleksan geometrizacija prostora, te njegove složene i efektne transformacije, intezivne, prezasićene boje, takođe su redovna pojava.

moje prve dvije dmt seanse (o kojima sam pisao ranije na blogu - LINK)
su imale prilično različite "programe". druga je bila nevjerovatno edukativna sa svojim demonstracijama paralelnih svijetova i apsolutnog vremena.

ove posljednje dvije vizije su u osnovi imale istovjetnu prirodu (pojavni svijet, entiteti, tok vizije ...). ne znam za nikoga ko je imao takvo iskustvo. čak ni na netu nisam sreo nešto slično, mada nisam neki fan skupljanja priloga o dmt-ju.

u principu, dmt vizije mogu ići u korak sa tvojim ličnim iskustvom i interesovanjima, a mogu biti potpuno desetog profila.

u svakom slučaju, one su ilustrativne, šokantne, edukativne, umotvarajuće lekcije, možda suviše apstraktne za praktična, tehnička otkrića, ali nam mogu pomoći u razmišljanju o nezamislivom.


docsumann docsumann 17:13 01.06.2014

Re: Korist

hm, čini mi se da sam pronašao neke čija se iskustva sa dmt vizijama oslanjaju, odnosno nadoivezuju, jedna na druge.



nakon uvoda možete slobodno preći na 32:00 kada se učesnici programa vraćaju sa dmt seanse.
inače gost u studiju, Alexandar Ward, je autor jednog od najboljih dokumentaraca o ajahuaski kojeg sam navatao na tjubetu.
anfieldroad anfieldroad 10:55 02.06.2014

Re: Korist


Tnx.
Bilo dakle "korisno" ili ne, vredi probati...
Necu propustiti priliku, ako se ukaze, u svakom slucaju

Inace, moj dozivljaj koji sam pominjao je ziv za mene posle 20 godina kao da se dogodio juce pre podne. Verujem da je ovo jos bolje.
docsumann docsumann 05:14 03.06.2014

Re: Korist

Bilo dakle "korisno" ili ne, vredi probati...


korisno u svakom slučaju.
između ostalog, dmt se pokazao kao odlično sredstvo u liječenju bolesti zavisnosti (alkohol, heroin).

baš sam juče, pijuckajući pivo s prijateljima, imao fleš bek gdje su mi se vratile neke od tamnošnjih scena, način kako su vansvemirci manipulisali tamnošnjim prostorom i vremenom, skrečovali ga kao DJ, uvrtali, razvlačili, vraćali, puštali da ponire (i ja sa njim), otvarali neočekivane transformacije, uz sve on propratne "zvukove" idemo-o-o--o----o, zvrujanja i zvruvijanja
da, bilo je pomalo spooky, ali u isto vrijeme, bilo je spektakularno!
vera.nolan2 vera.nolan2 10:50 03.06.2014

za zainteresovane

Obećala sam sebi da neću više učestvovati na blogu komentarima,samo pratiti nekoliko blogera ,srcu mi priraslih,te evo samo šaljem mali prilog za zainteresovane:

TERAPIJSKI ZNAČAJ
IZMENJENIH STANJA SVESTI
U HALUCINOGENOM ŠAMANSKOM RITUALU

neuropsihijatar dr Časlav Hadži Nikolić(ako vas zanima više,na google ima sve o njegovim istraživanjima)

http://www.rastko.rs/cms/files/books/4f5a320dd5c05

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana