Budućnost| Ekonomija| Ljubav| Reč i slika

MO L B A ZA POMOC

Velimir Mladenovic RSS / 08.08.2014. u 20:30

АПЕЛ ЗА ПОМОЋ


Поштовани пријатељи,


Смедерево има велико срце. Живот нам је, нажалост, дао прилику да то покажемо - да спасимо један живот који је тек започео.

Живот наше мале суграђанке Јање Стаменковић.

  SMS za pomoć 34 na 3030 cena 100 din

Због хитности лечења ове седмогодишње девојчице којој је претпрошле године дијагностикован тумор на мозгу, тачније на хипофизи, молим Вас у име мале Јање и њених родитеља, да у складу са својим могућностима помогнете да овој преслаткој девојчици обезбедимо будућност.
Јања је 28. априла 2011. године оперисана у Дечијој клиници у Тиршовој и том приликом јој је у четворочасовној операцији са хипофизе уклоњен тумор величине 50x50x50мм. Као негативне последице хируршког захвата произашли су и губитак вида, моћи говора и ходања, као и покретања леве стране тела. У међувремену су се ови недостаци, уз помоћ физикалне терапије и напорног рада мале Јање и њених родитеља, минимализовали. Шест месеци након операције, на редовном МР главе, откривен је рецидив тумора величине 43x38x38мм. Од стране неурохирурга предложена је нова операција. Захваљујући непроцењивој помоћи пријатеља и свих хуманих људи, а највише принца Владимира, његове супруге и њиховим контактима са немачким Билд-ом, Јањи је у октобру прошле године на клиници у Истанбулу тумор извађен мање инвазивном методом кроз нос. Од тог тренутка чинило се да ствари коначно крећу на боље. Несносне главобоље су престале, Јањи се повратио апетит, у извесној мери и вид, а њене моторичке способности напредовале су из дана у дан...

У оквиру редовне контроле, Јањи је 19.09. 2013.рађен нов МР главе. Родитељи су по претходном договору диск са МР главе послали у Истанбул. Одговор није био позитиван - поновна операција је неопходна. Због природе тумора и његове способности да рецидира, ХИТНО је потребан нови хируршки захват којим би се спречио даљи раст тумора, самим тим и његове последице. У међувремену, родитељи су од Клинике Ацибадем из Турске добили мејл са предрачуном за нову интервенцију и болничко лечење. У питању је износ од 53.488$. Како Јањини родитељи нису у могућности да сами обезбеде новац, до сада је у Смедереву одржано низ хуманитарних акција, на чему су бескрајно захвални. Одазвали су се многи добри људи и прикупљено је више од 35 000 долара, али недостаје још око 18 000 долара. Време, које је кључно за Јањин живот, нажалост не чека. .Родитељи живе у свакодневном страху да ће изгубити битку на пола пута.


Да се ово не деси, потребно је да не станемо, да се изборимо до краја. Помозите колико можете. Замолите оне које познајете да помогну. Дајте идеју да прикупимо новац.


Спасимо живот нашој Јањи, она нема никога осим нас !


У нади да ћете ми се придружити у овој борби, бескрајно сам захвална сваком од вас.
Оља Милошевић, новинар, дописник Политике из Смедерева
Контакт : 064 63 99 641 , oljamilosevic.sd@gmail.com

 

Динарски рачун за уплату: Комерцијална банка, жиро рачун бр. 205-9011004634114-30, Стаменковић Саша


Девизни рачун за уплату: KOBBRSBG KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD SVETOG SAVE 14 11000 BELGRADE,REPUBLIC OF SERBIA RS35205903101844817915 JANJA STAMENKOVIC J.RASKOVICA 4 SMEDEREVO,REPUBLIC OF SERBIA.

  SMS za pomoć 34 na 3030 cena 100 din

_________

Unared nezimerno hvala!

Atačmenti



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana