Gost autor

ODGOVORNOST NEKIH LATINOAMERIČKIH PISACA

Ivana Knežević RSS / 02.11.2014. u 13:34

ODGOVORNOST NEKIH LATINOAMERIČKIH PISACA ZA VELIKI POŽAR NA UŽOJ PERIFERIJI BEOGRADA

             Gost autor: horhe akimov

Video sam Brenu. Sa brenerom. Uputila se bila ka Bežanijskom groblju.

Lep joj je bio taj brener. Breni.

Kada sam bio u gimnaziji imali smo u školskom dvorištu dva psa, Brenu i Sidu. Sida je izgledala kao da ima sidu a Brena je bila lepa. Psi inače ne mogu da obole od side ali šta deca pa znaju o seksualno prenosivim bolestima.

Nego, pričamo tako moja malenkost i Brena. Sa brenerom. Bio sam izašao da prošetam psa pre posla, pa mogu i do groblja, pomislih. Pričamo tako, kažem joj Dobro jutro komšinice, kaže ona meni Dobro jutro komšija, kažem joj, A kamo sa brenerom u ranu zoru?  E tu se ona rasplaka. Briše suze roze plišanom trenerkom i sve nariče. Dušu mi je otvorila, Brena. Sa brenerom.

Kupio bio njoj Boba bišona, ili maltezera, ili koton de tuleara, nešto belo, pufnasto, cacano, rasno uglavnom. I sve super, divno, krasno, štene odrasta unutra u kući jer su u dvorištu nemački ovčari, čuvari. I jednom tako, priča ona, dok junsko sunce obasjava nadgrobne spomenike pred nama, zatvore oni predveče čuvare. Puste štene u zadnje dvorište, na travicu, trčkara štene, lepa travica, kao Viktorova bivša, Mesec se puni, čuju se sove, srećan Boba, srećna i Brena. Sa brenerom. Kučence nije bilo stiglo ni da se spotakne, doleće sova i odnosi štene. A joj da ste videli nesreće tada, za Brenu. Sa brenerom.

Kao onomad kad je bilo visilo u vazduhu sletanje helikopterom na koncert u Temišvaru, ili Bukureštu, ili Sofiji, uglavnom nešto jadnije od Beograda, bilo tada. Kaže mi, tako je bilo da je morala da zvekne neki alkohol, tada.

Dupli. Etil.

Brena. Sa brenerom.

I kako se metil alkohol leči etil alkoholom boreći se za iste receptore prema kojima imaju sličan afinitet, tako je i Boba boreći se i dalje za recepciju kod i dalje njegove Brene, sa brenerom, bio nabavio ponovo slično štene.

Da li treba da napomenem da su te rase već dovoljno preslične, da ne kažem presličane. Preslikane.

Jada se meni, dok smo ulazili kroz kapiju i na putu smo ka najvećem šumarku koji grli groblje, Brena, sa brenerom, kako je priča opet ista. Kako su oni jedno veče zatvorili čuvare i pustili štene iz kuće u zadnje dvorište posle tri meseca zlatnog kaveza (u međuvremenu su deci bili kupili zlatnog retrivera). Štene je stiglo tek da se spotakne dok ga je u tren oka, kaže Brena, sa brenerom, odvratna sovuljaga, ponovo ščepala i odnela u pravcu groblja. Ni traga ni glasa.

Setila se Brena, sa brenerom, setila se, kaže, kada je čitala kod Koelja Pabla, ili Kastanede Karlosa, ili Puiga Manuela, da kada se nešto desi samo jednom, možda se više nikada neće desiti ali da ako se desi dva puta onda će se sigurno dešavati iznova i iznova, i da je to nateralo da kupi brener. Nju. Brenu.

Kaže, planira večeras da pusti prvi put u dvorište svoje treće belo, pufnasto, cacano ali rasno pseto, jedne od tri pobrojane rase, ali kako ne bi mogla podneti još jednom isti ishod prvo će spaliti sve drveće na Bežanijskoj kosi i sve sove sa njima. Kaže, odlučila je da počne od groblja ranom zorom jer je mirno i tiho, pre nego krenu sahrane i upali plamen brenera. Ona. Brena.

Rekao sam joj da je to dobar plan ali da moram na posao i da ću je uskoro ostaviti.

Rekao sam joj Doviđenja komšinice, a ona mi je odgovorila Doviđenja komšija.

Brena. Sa brenerom.



Komentari (9)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 14:41 02.11.2014

случајности

кад случајност здеси нас усрећи
правдамо се гласно - усрало нас
у несрећи кад случајност крене
све нам криво - море беж' одмене
horheakimov horheakimov 18:46 02.11.2014

Re: случајности

nema slučajnosti, ako je verovati piscima
Hansel Hansel 21:58 02.11.2014

Re: случајности

Потурите Брени неког писца који прописује шетњу штенаца по дану -- тада нема сова!
horheakimov horheakimov 22:17 02.11.2014

Re: случајности

sa iste police, policije

angie01 angie01 17:53 02.11.2014

,

lepa Brena peva Cacak
uplasi se jedan macak
u tom zlatni suncev zracak
spusti prah na maslacak.
horheakimov horheakimov 18:48 02.11.2014

Re: ,

lepa (kao Lepa Lukić :)
Ivana Knežević Ivana Knežević 02:48 03.11.2014

Po granici s(a)vesti

Svako ima svoju realnost. Ona drugima moze da izgleda... i cini se... dok ples subjektivnog & objektivnog zavodi i posmatrace i ucesnike.
Svako ima svoju realnost, i ona nikada nije dovoljna.
muaddib92 muaddib92 17:53 03.11.2014

Re: Po granici s(a)vesti

Ivana Knežević
Svako ima svoju realnost. Ona drugima moze da izgleda... i cini se... dok ples subjektivnog & objektivnog zavodi i posmatrace i ucesnike.
Svako ima svoju realnost, i ona nikada nije dovoljna.

.. особито када су у питању латиноамерички писци, поменути и непоменути
horheakimov horheakimov 20:37 03.11.2014

Re: Po granici s(a)vesti

Realnost je da ovde postoje prikriveni ljubitelji Brene, Koelja i malih belih rasa pasa, moguće čak i 3u1 (:

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana