Kultura| Ljubav| Moj grad| Umetnost| Život

o patriotizmu

Radovan Nastić RSS / 11.12.2014. u 01:35

Vjeran Miladinović Merlinka je, tokom NATO agresije na našu Otadžbinu, vredno radio na nečemu što je nadživelo i njega.

 Želeo je da svom narodu izgradi mesto za odmor. Odmor od svega. I u inat rušenju od strane agresora. 

Naravno da niko ne vodi računa o tom mestu. Vremenom će nestati. 

 Vjerane ljudino, hvala.

 

p.s. zabeleženo zahvaljujući prijateljima iz ukinutog ritma herca all stars, sada ekipi http://markazvaka.net/

 

 

 

 



Komentari (29)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mlekac mlekac 08:05 11.12.2014

Molbica

Molim te, stavi prelom iznad snimka, pošto je stari bug - da se ne vidi ni jedan blog koji je pisan pre tvog - i dalje aktivan.
Radovan Nastić Radovan Nastić 09:23 11.12.2014

Re: Molbica

kako se stavlja prelom - potpuni sam mentol za te stvari
uros_vozdovac uros_vozdovac 09:58 11.12.2014

Re: Molbica

Radovan Nastić
kako se stavlja prelom - potpuni sam mentol za te stvari


ne stavlja se, tj ne radi kako treba funkcija. Stavi video npr iznad rečenice
Naravno da niko ne vodi računa o tom mestu. Vremenom će nestati.
Radovan Nastić Radovan Nastić 10:10 11.12.2014

Re: Molbica

jel sada ok ?
uros_vozdovac uros_vozdovac 10:24 11.12.2014

Re: Molbica

jeste ok je :)
Radovan Nastić Radovan Nastić 10:32 11.12.2014

Re: Molbica

hvala care na pomoci !! :) :)

sada da mirno spavam :)
uros_vozdovac uros_vozdovac 10:37 11.12.2014

Re: Molbica

Radovan Nastić
hvala care na pomoci !! :) :)

sada da mirno spavam :)


Nije problem, a poznavao sam Vjerana, šta smo vremena mi klinci proveli kad pobegnemo iz škole dole u planetarijumu...
oskar-z-wild oskar-z-wild 11:04 11.12.2014

kontekst wiki

Biografija

Rođen je 14. oktobra 1958. godine u Zagrebu, u opštini Črnomerec, od majke Tereze Strmečki iz Zagorja i oca Miodraga iz Prokuplja, koji je u Zagrebu pohađao vojno-tehničku školu. U nadostatku osnovnih sredstva za život, pošto je zbog trudnoće izbačena iz škole, i jedno vreme živela u Maksimirskom parku, majka je smeštena u Dom „Vladimir Nazor“ za nezbrinutu decu i mlađe punoletne osobe, da bi šest meseci posle rođenja, Vjeran ostao da živi u domu, bez majke. Posle nešto više od tri godine, otac ga je odveo da živi kod babe Kadivke, njegove majke, u selo Bresničić, kod Prokuplja, da bi ga pred polazak u školu 1965. godine preuzeo kod sebe u Prokuplje, gde je živeo sa maćehom i polubratom.[1]

Posle završene srednje škole se preselio u Beograd, sa očevom porodicom, sa kojom nije bio u dobrim odnosima. U februaru 1978. godine izbacili su ga iz kuće. Prelazak u Beograd, prema autografiji predstavljao je najveću prekretnicu u njegovom životu. Vremenom je, družeći se sa istomišljenicima, prvo počeo samo diskretno da se prerušava, šminka, oblači uske farmerice i bavi se prostitucijom, da bi u 31. godini života, 1989. odlučio da se potpuno transformiše u „Merlinku“.[1] Prostitucijom se bavio većinom u Ulici Gavrila Principa blizu pijace Zeleni venac. Postao je poznat po specifičnom stilu, kratkim i uskim suknjama, naglašenom nakitu i visokim potpeticama.

Reditelj Želimir Žilnik bio je očaran njegovim talentom, te je Vjeran 1986. godine zaigrao u dva Žilkinikova filma Beograde, dobro jutro i Lijepe žene prolaze kroz grad,[4] a 1995. godine ostvario glavnu ulogu u filmu Dupe od mramora (енгл. Marble Ass).[4] Izdao je i autobiografski roman Terezin sin 2001.[5] i dopunio 2002. godine.[6] Živeo je na Kalemegdanu, u zgradi Narodne opservatorije, a potom Beogradskog planetarijuma i bilo njihov nastojnik.[7] Prema rečima savremenika, bio je dobar čovek, ljudi u kraju su ga simpatisali. Često su ga viđali dok hrani pse lutalice na Kalemegdanu. O sebi je govorio kako u ženskom, tako i u muškom rodu.[8]

Ubijen je 22. marta 2003. godine u ulici Grge Andrijanovića, kod Osnovne škole „Zaga Malivuk“ u Krnjači. Najpre je zadavljen, a zatim i zadobio snažne udarce zidarskim čekićem. Njegovo telo je pronađeno mesec dana nakon smrti u poodmakloj fazi raspadanja.[9] Za ubistvo je bio optužen Faik Ramadani, dok je tada maloletni Bejtul Raćipi optužen da je pomagao Ramadaniju posle ubistva. Obojica su u maju 2004. oslobođena optužbi usled nedostatka dokaza.[10] Za ubistvo do sada niko nije odgovarao. Neposredno pre ubistva Vjeran Miladinović je izjavio da planira da se povuče iz prostitucije.[6][11]

Filmski festival koji od 2009. godine promoviše filmove o LGBT populaciji nosi ime po Merlinki.[8] Na desetogodišnjicu od ubistva, na uglu ulica Gavrila Principa i Zagrebačke postavljena je ploča sa nazivom „Ulica Merlinkina“.[12]
oskar-z-wild oskar-z-wild 11:17 11.12.2014

Želimir Žilnik

oskar-z-wild oskar-z-wild 11:27 11.12.2014

Penzioneri Penzioneri! Marka Žvaka

stefan.hauzer stefan.hauzer 14:17 11.12.2014

.

ovo sam gledao,na kraju si završio sa canetom. pratim youtube kanal marke žvake godinama.
nego,daj nešto iz komptona...sveže. mislim,poslednji put si pisao o americi kada si gledao superbol i još uvek ne znam ko je te večeri opalio nešto; kolin ili ti ili ste obojica otišli kući kao pokunjeni kučići:)



Radovan Nastić Radovan Nastić 01:32 12.12.2014

Re: .

zavrsio sa Canetom, sve mi se skupilo :)

Superboul i devojke iz alabame... niko nije kresnuo nista, ja ne smem od zene a on jer je nesposoban :):)
haha, pazi kada je isti univerzitet pravio zurku u pabu kada sam u subotu gledao borbe Hendriks vs Louler !! :):) jedva zadrzah pogled na ekran...bruka :)

Sa Kolinom se nakon povratka iz srbije ne cujem - jednostavno se ne javlja, a ja nakon 2 poziva i neodgovaranja ne zelim da budem dosadan... ako se javi - ok, ako ne - ziv bio...

a moje price - umorio sam se, veruj da zapisem po crticu dve u celih 7 dana, okupirala me fotografija i cuti mi se. Kada nakupim te crtice bacicu sve na blog....
JJ Beba JJ Beba 15:53 11.12.2014

bzvze

Vjeran aka Merlinka je bio moj komšija i često sam ga viđala
Kao Merlinku viđali smo se na nejgovom radnom mestu u Gavrila Principa, a kao Vjerana u Planetarijumu, na Kalimegdanu, kod kule Nebojše. Tu je i stanovao. Da bismo ostali normalni za vreme bombardovanja ja sam sa ćerkom odlazila u Planetarijum na predavlajna koja su se održavala do večernje sirene i Vjeran je uvek za svoju komšinicu (mene) čuvao dobro mesto. Kao Merlinka Vjeran je bila carica, a i kao Vjeran i kao Merlinka divan, pažljiv komšija. Merlinka je bila draga osoba, baš baš. Volele smo se
Totalno je srnaje što je ubijena
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 20:29 11.12.2014

bravo radovane

vjeran je bio gotivan lik, mnogo gotivniji od raznih seronja koji...

ja sam ga upoznao još kao klinac (zadnji razredi osnovne, negde polovinom osamdesetih) u opservatoriji gde je radio na ulazu, moj sadašnji kum i ja išli na predavanja iz astronomije, a inače smo visili gore kod Miće u kuli, ložeći se na astronomiju, astrofiziku itd.

kada smo se upoznali, i zgotivili, umeo Vjeran da nas zamoli da odemo da mu kupimo pljeskavicu u Snežani dok on radi na blagajni. a razgovori sa njim su bili pravo uživanje i sasvim nesvakidašnje iskustvo.

definitivno jedan od najomiljenijih "čudnih" likova iz mog detinjstva.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:09 11.12.2014

Re: bravo radovane

vrabac_u_steni
vjeran je bio gotivan lik, mnogo gotivniji od raznih seronja koji…


I ja isto, znao sam ga iz planetarijuma. (heh, verovatno sam visio na istim predavanjima sa tobom). Bio je skroz dobar lik, ja čak nisam ni znao da je transvestit jer sam ga uvek vidjao u "civilki", tu u planetarijumu i gore, u opservatoriji. Tek kad su se on i neki naš ortak iz SOB-a slikali za neki magazin, sam uklavirio da je čovek drugačiji.

Dobar prilog, Nastiću, Dule&Dule su carevi, klasika. Nego šta bi sa onim prethodnim blogom, sa filmom o Džoniju Rackoviću? Nestade, ja baš hteo da pogledam kad si okačio. Srećom ima na jutjubu.
docsumann docsumann 22:27 11.12.2014

Re: bravo radovane

heh, šta ćeš, kad živiš u bg-u moraš da ideš u planetarijum da bi vidio zvijezde

inače, +1 za blog!
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:27 11.12.2014

Re: bravo radovane

docsumann
heh, šta ćeš, kad živiš u bg-u moraš da ideš u planetarijum da bi vidio zvijezde

inače, +1 za blog!


Ja sam sa stroge periferije grada. Mislim, da se dodje do tog planetarijuma trebalo je da se komutira sat vremena, min, ko od CetInja do KotOra.

Ali zato, kad u mom predgradju zamiriše sveža balega, a povetarac donese mirise iz pravca krematorijuma na Lešću...pastorala, takoreći. Doduše, zvezde se ni tu ne vide, iako je to sve, tehnički, Zvezdara, ali nema veze.



stefan.hauzer stefan.hauzer 00:31 12.12.2014

Re: bravo radovane

Ja sam sa stroge periferije grada. Mislim, da se dodje do tog planetarijuma trebalo je da se komutira sat vremena, min, ko od CetInja do KotOra.

ti ceo život,živiš na nekim obroncima - da ne kažem vukojebinama
(sorry,pajiču,bilo je jače od mene ...ali mi lakše kada znam da se ne ljutiš:)
Radovan Nastić Radovan Nastić 01:35 12.12.2014

Re: bravo radovane

Nego šta bi sa onim prethodnim blogom, sa filmom o Džoniju Rackoviću?


Pajicu, ma ja sam ga skinuo nakon 3 dana, upao u neki los trip i sve mi to izgledalo besmisleno, cela ta nasa prisecanja - kada vidim sta se sada vrti na istom mesto gde smo pre 20 godina imali SLOBODU... pobedili nas Šabani.

eno ima na youtube, provalio si i sam.
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:27 12.12.2014

Re: bravo radovane

stefan.hauzer
Ja sam sa stroge periferije grada. Mislim, da se dodje do tog planetarijuma trebalo je da se komutira sat vremena, min, ko od CetInja do KotOra.

ti ceo život,živiš na nekim obroncima - da ne kažem vukojebinama
(sorry,pajiču,bilo je jače od mene ...ali mi lakše kada znam da se ne ljutiš:)



Bate, mène ni frihend ne moš da iznervira!

A nije ceo život bio na nizbrdici, dobar deo sam živeo u ravnici, oću reći drugo predgradje, tzv. Nehigijensko naselje (sećeš sa da sam morao ovde Unfu da razjašnjavam gde su Profili, to jest gde je svako pošteno radničko dete iz tog kraja učilo da kliza…).

Ne, keve mi, ja mislim da smo mi iz predgradja uvek bili naklonjeniji tom nekom urbanom životu od ovih krugodvojkaša, ili smo barem no to gledali sa više očaranosti. Ono, kad nešto nemaš, onda ga više ceniš. Ko deca sa sela, samo što je selo pored samog Beograda, nikakve druge razlike nema osim u commuting time-u.

Jebote, kad se samo setim onog starog B92, i ovog Nastića, i Mikroba, i Fleke, Rackovića, Bekana, ok, i Brakusa, i Srkija Andjelića, i Manijaka, e, da, čoveče Maje Marinković, iz Vanilica, u nju sam bio ozbiljno zaljubljen, iako je nikad nisam video, ma pola sam ih već zaboravio. A stvarno sam uživao u njihovim pojavama na radiju, mislio sam tad da su oni neki znak normalnosti u svemu nenormalnom tih godina. A u stvari sapatnici, margina, ko i svi mi, ostali, iz centra, ili sa periferije, svejedno.
uros_vozdovac uros_vozdovac 08:33 12.12.2014

Re: bravo radovane

Radovan Nastić
Nego šta bi sa onim prethodnim blogom, sa filmom o Džoniju Rackoviću?


Pajicu, ma ja sam ga skinuo nakon 3 dana, upao u neki los trip i sve mi to izgledalo besmisleno, cela ta nasa prisecanja - kada vidim sta se sada vrti na istom mesto gde smo pre 20 godina imali SLOBODU... pobedili nas Šabani.

eno ima na youtube, provalio si i sam.


Pobedili pobedili. Na brojnost i neodoljivu atraktivnost primitivizma.
Radovan Nastić Radovan Nastić 09:41 12.12.2014

Re: bravo radovane

sada smo mi šabani.

a bulevar 92 je urban.

Radovan Nastić Radovan Nastić 09:45 12.12.2014

Re: bravo radovane

Jebote, kad se samo setim onog starog B92, i ovog Nastića, i Mikroba, i Fleke, Rackovića, Bekana, ok, i Brakusa, i Srkija Andjelića, i Manijaka, e, da, čoveče Maje Marinković, iz Vanilica, u nju sam bio ozbiljno zaljubljen, iako je nikad nisam video, ma pola sam ih već zaboravio. A stvarno sam uživao u njihovim pojavama na radiju, mislio sam tad da su oni neki znak normalnosti u svemu nenormalnom tih godina. A u stvari sapatnici, margina, ko i svi mi, ostali, iz centra, ili sa periferije, svejedno.


VANILICE i sestre Marinkovic !!!

i ja sam bio zaljubljen u jednu od njih

a ovo ostalo... jebiga.

vrabac_u_steni vrabac_u_steni 23:14 12.12.2014

Re: bravo radovane

"Dođi na vanilice, a može i kafa..."

Jebite se, ceo dan zbog vas pevušim tu špicu... :)
Radovan Nastić Radovan Nastić 04:54 13.12.2014

Re: bravo radovane

eh, sestre Marinkovic...

kako je to bilo divno, otkrijes da imas simpatiju na radiju pa jedva cekas nedelju da im cujes glas...

a jebiga
Radovan Nastić Radovan Nastić 01:41 12.12.2014

meni je mnogo žao

što je cela Vjeranova knjiga dobila besmislen predgovor - pogovor, čisto intelektualno žvrljanje i potpuno pogrešan pristup liku kao što je Vjeran.

Da je svako od nas koji smo ga poznavali, neko manje a neko više, napisao po 2 rečenice - to bi bilo sjajno.

Ovako dobiješ zvučno ime koje fura svoju priču nagađajući o kome piše...jbg.
docsumann docsumann 06:04 12.12.2014

Re: meni je mnogo žao

Da je svako od nas koji smo ga poznavali, neko manje a neko više, napisao po 2 rečenice - to bi bilo sjajno.


pa napišite.
Radovan Nastić Radovan Nastić 09:34 12.12.2014

Re: meni je mnogo žao

sada je kasno.

a pazi sta je na sajtu festivala

http://merlinka.com/o-festivalu/merlinka/

Uzeli su moju pricu iz knjige ''i napravim se da je sve u redu'', prekrojili je !! bez blama su izbacili njima nepozeljne delove price, uredno me potpisali - kao da sam dao dozvolu.

a u vezi sa pogovorom /predgovorom knjige niko me nije cimnuo, a mogao sam da sakupim vas 10 i napravimo 20 strana, zivot bre.
Черевићан Черевићан 11:48 12.12.2014

транџа

другачијост вредност има
(те за њу се плаћа цена)
Мерлинкин је случај знани
ил' мушко си . . . или жена

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana