"Sometimes I am embarrassed to be English... "

MMMila RSS / 19.06.2007. u 17:04

Dodao je, kako pise u naslovu, moj kolega iz Engleske poslavsi mi ovaj mejl. Objavljujem ga uz njegovo odobrenje, ali izostavljam ime. 

Milena RUZIC, sportska novinarka 

"I totally agree with you - I think it is very naughty what has been happening in England and I am embarrassed about it. Sorry. You have to also bear in mind that it is summer and there is nothing happening in the news - so the sports papers and broadcasters are desperate for stories and making things bigger than they are... I also think you are right on two things - one, Darbyshire should have stopped playing, he was right beside the injured the player and just ignored him, that's bad play. And two, his comment is bordering on the racist, you are right...
It would be interesting if someone from the Serbian FA wanted to defend the team and comment about what Darbyshire said - I can see that the blogs are going crazy with it... I can see why the players may not want to comment as they want to focus on the semi-final - which I hope they win.
The English side of the story says as much about the way the press here works as about the players and their insular view of things. Not one newspaper has written about the story from the Serbian viewpoints - it is lazy and convenient to make them the bad guys, and that's what has happened. Alexi Lalas called England arrogant for the way they talk down about the MLS without even seeing it - the same accusation could be levelled in the light of this incident...

Regards,

..."



Komentari (12)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Radovan Nastić Radovan Nastić 17:30 19.06.2007

bravo care

pozdravi kolegu !!
MMMila MMMila 17:38 19.06.2007

Re: bravo care

Hocu, hvala!

Moj prilog borbi za istinu!
Dejan Stanković Dejan Stanković 21:34 19.06.2007

A sta je taj mali

uopste rekao?
MMMila MMMila 22:18 19.06.2007

Zaboravih...

... o fudbalu je rec:)
Dejan Stanković Dejan Stanković 22:26 19.06.2007

ma to sam pokapirao

samo nisam pokapira o kavoj je rasistickoj izjavi rec.
vidim poryivate nekog derbisajera, ali ne ynam sta je tar mudrac izjavio da bi proizveo toliko odjek.
MMMila MMMila 23:11 19.06.2007

Re: ma to sam pokapirao

Ima kod Nastica link na izjavu tog jadnika!
A ja sam se samo svojim "oruzjem" pridruzila!
:)
MilutinM MilutinM 08:31 20.06.2007

Istina

Da, ovo je nacin da se ljudima objasni sta je po sredi i da im se ukaze na istinu. Dobra stvar!
Great Fire Great Fire 11:11 20.06.2007

Druga strana medalje

Ovo je moj prijatelj Englez napisao, nakon sto mu prebacih da je sraman nacin na koji su dali gol:

"from an English point of view we have been cheated out of so many games at international football and European Football due to cheating and gamesmanship and I think it is only really now that we are starting to do it ourselves with the foreign players...So I am now of the belief that England need to stop playing fair and start to cheat as well in order to win things as everyone else is doing it and far better than us...until we English learn to cheat like the rest of the world we will never win any major tournaments..."

Da se razumemo, ja se sa ovim uopste ne slazem. Volim engleski fudbal upravo zato sto je cvrst, nema foliranja i prenemaganja i igra se fer. Moja poenta je bila da nisu svi isto videli incident. Sa druge strane, mi samo pricamo o tome kako smo prevareni, kako nisu bili fer, a uopste ne komentarisemo sramne povike nasih navijaca.
Hocemo li malo o tome?
MMMila MMMila 14:44 20.06.2007

Re: Druga strana medalje

Slazem se sa tobom.

Ja sam od drugog kolege (obojica su inace sportski novinari, koji prate fudbal za ondasnje medije) dobila objasnjenje da je na pocetku upravo zavrsene sezone FA Engleske donela pravilo o tom "varanju" i sl. Mislim na odugovlacenje, valjuckanje po zemlji i slicno, pa u ime fer pleja izbacivanje lopte... pa se i na ostrvu sve pretvori u italijansku sapunicu:)

A o nasim navijacima OVDE mozemo da pricamo. Kada je rec o navijacima koji su bili (i bice) tamo na stadionu, prvo, hvala im sto su podrzali nase momke.

Ipak, vaznija je ona druga cinjenica: da su ih uhapsili, NITI JEDAN OD NJIH NE BI IMAO NAS PASOS! Niko, ali bas niko odavde nije od navijaca trazio vizu za Holandiju da gleda utakmice. Ti ljudi su otisli u neko drugo vreme, zivve u tom nekom drugom vremenu. Njihove nove drzave ih nisu mnogo naucile.

Znaci, moj predlog je da ih lepo uhapse, pa nek progone zemlje cije pasose imaju!

Uostalom, nedavon na vaterpolu u Australiji, kada je bio sukob tzv. hrvatskih i srpskih navijaca, najbolji komentar je dao jedan od organizatora kako NITI JEDAN od tih sto hoce da se bine u svom zivotu nije ni bio u Hrvatskoj ili Srbiji (druga ili treca generacija iseljenika).
Sofroniye Sofroniye 15:00 20.06.2007

Re: Druga strana medalje

Pre svega rasizma je na Balkanu bilo i pre rata a verovatno ga tek ima jos vise i posle raznoraznih ratova, bombardovanja, sankcija itd.

Ja licno sam u Beogradu jos 89-90 cuo rasisticke komentare spram crnaca na raznoraznim fakultetima te ne vidim sto bi fudbalski navijaci bili ista bolji od toga. Dakle pre svega rasizam u Srbiji postoji i treba se nositi sa tim. Drugo, Englezi nisu igrali fer i to treba da priznaju ali isto tako treba priznati da je to U REDU jer po pravilima sudija treba da zaustavi igru. Prema tome ja licno nemam nameru ikom ista da prigovaram zbog gola. Ono sto nije u redu je sto Englezi imaju pravo da budu rasisti prema drugima (u ovom slucaju Srbiji) i da to prodje nekaznjeno. Koliko god je rasizam bio prisutan od strane nasih navijaca u istoj meri je prisutan i kod tog balavca i on bi za to trebalo da bude kaznjen ako se dokaze da je to izjavio. Naravno malo je verovatno da se to desi a i mi imamo tendenciju da se "samokaznjavamo" i "samokritikujemo" jace nego bilo ko drugi.

A fer od strane engleskog trenera bi bilo da kao nekada trener Arsenala prizna da postignuti go nije bio fer i ok, idemo dalje...
MMMila MMMila 22:03 20.06.2007

Rasizam je zlo, slazem se!

Tacnije, i rasizam i sve sto iole lici na rasizam! Tu ne mislim, makar ja, samo na odnos izmedju rasa, vec na sve vrste netrpeljivosti!
Ipak, mi nismo jos spremni da se suocimo sa cinjenicama! Kada je dolaskom prvog tamnoputog igraca u Srbiju (i Crnu Goru tada) krenula inicijativa da se i kod nas organizuje ogranak FARE (Asocijacije za borbu protiv rasizma), iz Zajednice prvoligasa (superligasa) je uz osmeh stigla primedba: Ma sta ce to nama, ko da nemamo preca posla!
Majice Stop rasizmu, akcije Crveni karton rasizmu i slicno organizuje privatno (a verovatno zarad nekih poena, necu da ulazim kakvih i gde) covek iz Austrije.
Ja govorim samo o fudbalu, posto je to oblast koju dobro poznajem i znam kako funkcionisu stvari.
ljiljaO ljiljaO 22:25 20.06.2007

Ima boga

Bog sve gleda i nagradjuje po zaslugama. Vratio je Englezima bas kako su i zasluzili. Jedino moram reci da je dobro sto sa nama u finalu igra Holandija. Sa Engleskom bi posle svega to bio rat. A sta ce nam to?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana