šta li beba sanja?

Srđan Fuchs RSS / 19.06.2007. u 18:40

                                                                  

fetaldev27.jpg

Sweet dreams, little baby! Some experts believe that babies begin to dream by the 28th week. What do they dream about? No one knows for certain but the brain is active this week as well. The characteristic grooves on the brain's surface start to appear and more brain tissue develops.

meni je kao roditelju-junoši ovaj mali univerzum u utrobi mog bračnog frenda nešto potpuno fascinantno! to su dva sveta, jedan unutar drugog! koliko je god svet unutar moje supruge nešto što je predmet mog trajnog obožavanja, toliko je još neverovatnije da se u njenom okrilju razvija još jedan zaseban svet! mali svet, treći svijet - ako smo mama i ja prvi i drugi! sanjaj, diši, i palčić siši, mali treći svijete, u miru sklopi ruke, jednom ćeš ih dići visoko, visoko podići ruke, i mi ćemo te čekati... ono što mi je potpuno fascinantno, i što me ispunjava nekom vrstom treme pred neotkrivenom misterijom, jeste da beba u ovim momentima, u starosnoj dobi od 28 nedelja, nešto sanja?!

 

šta, under glorious heavens, jedno tako sićušno stvorenjce može da sanja u ovim trenucima?! i zar nije nimalo nesvakidašnja pojava da postoje pojedine zone u koje nauka ne može da dopre, eto, kao na primer u san naše male bebike? da li mogu tu da pohranim svoju pretpostavku o čudesnoj, tajanstvenoj, i, povrh svega, krajnje neiskvarenoj i bezazlenoj suštini ljudskosti; jer, svi smo nekada bili u ovoj "naglavačke"-poziciji kada smo počeli da sanjamo o bog sveti zna čemu? i jako mi je uzbudljivo da nauka nema odgovor na pitanje ''šta bebica sanja''. važno je da smo uspeli svesti ljubav na set hemijskih procesa, i rekli smo sebi da smo odgonetnuli tajnu čoveka; no još uvek nismo ušli u svet bebinih snova. možda će nam biti potrebna nekakva futuristička sprava, nešto kao što wenders-ova claire nosi do kraja sveta...seebe.claire.jpg

 u toj priči, claire postane ovisnik o svojim najdubljim snovima... prolazi kroz neverovatne krize, zaboravlja svoju ljubav, pasiju za čoveka kojega je pratila preko celog sveta... ne! claire je našla otkrovenje tajne o sebi, odgonetku, ona je došla do urvina snovozrenja; pogled u najdublji, naizgled u zaboravu iščezli ponor primalnih snova... za claire to postaje najopsežnija, strašna pasija... ona gubi interes za bilo šta ino... samo ja, ja u nekim tmurnim, ušuškanim, izgubljenim odajama uspomena, u predvorjima svesti... ne, claire, prefinjena inteligentna dama neće ostati ovisnik, banalni user; ali biće joj potreban kosmos da ponovo vrati svoj spokoj....

možda i nama bude potreban kosmos ako uspemo da odgonetnemo prvi bebin san? za sada, ona spokojna sanja, i taj njen san se zove radost, sigurnost, čednost, čistota, mir.



Komentari (57)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:54 19.06.2007

Prvi bebin san

Mozda je to san u kome beba cuje onaj glas od koga sva zemlja postaje lepa.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:21 20.06.2007

Beba

sanja ruksak i vreću za spavanje.
bravar bravar 18:57 19.06.2007

Bez naslova

Jedino vazno u citavoj prici je bas to sto ce uskoro na svet doci jos jedno novo bice, Vasa beba.
I vazno je i to da ga majka u stomaku nosi sa puno ljubavi, paznje i duhovnog mira (jer beba oseca majku svakog trena).
A da li sanja i sta sanja? To su tajne u koje, HVALA svim svetima, covek ne moze da dosegne. Bojim se, da kad bi to mogao, da bi ukaljao nesto najcistije na svetu- bebu u maminom stomaku.

Pozdrav svim tatama. I Vi ste bitni:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:18 19.06.2007

Stvorenjce, a!?

A da vidiš kada stvorenjce uprti ruksak, pa ode...auuuu!
Inače, da smo se dogovarali, ne bi bolje mogli tempiramo objavljivanje ovih blogova.
aleksandrija aleksandrija 19:26 19.06.2007

Re: Stvorenjce, a!?

baš htedoh da kažem da vas dvoje imate neki dogovor. Beba u stomaku, mama pravi pravi...posle određenog broja godina iš. Možda sanja kako će jednom da poraste, osamostali se i ode...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:05 19.06.2007

Re: Stvorenjce, a!?

Jelica Greganović
A da vidiš kada stvorenjce uprti ruksak, pa ode...auuuu!Inače, da smo se dogovarali, ne bi bolje mogli tempiramo objavljivanje ovih blogova.



evolucija...

... u pravom smislu te reči... :)

a baš sam mislio na té, Leco, i onu temu kada si pisala kako si odštampala dece komata četir, pa se umorila, i čemu ta deca služe, i tako... :)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 19:23 19.06.2007

:-)



...ko zna sta ova seka sanja...?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 19:48 19.06.2007

Re: :-)

cek malo. tvoja zena je sad u 28 nedelji i ti planiras s njom na Exit?!
:-s
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:59 19.06.2007

Re: :-)

BebaOdLonchara
cek malo. tvoja zena je sad u 28 nedelji i ti planiras s njom na Exit?!:-s


e vidiš, odluka o odlasku na exit već nije u mojoj moći! žene već vekovima bitku biju za emancipovanost, i danas u xxi veku kada su konačno pobedile, odlaze na exit u xxviii. nedelji trudnoće! :)
exit kapiram da nije toliko frčan jer možemo uvek da se zabijemo u neku kafanicu, podalje od zvučnika,
medžutim ono što me brine je što žena hoće da ide u onu indiju na peperse!
to mi ja malo frks šta i kako, u najgorem slučaju dete će nam biti kao neki igi pop,
ili peti smit...



Mariška Mariška 20:13 19.06.2007

Re: :-)

Srđan Fuchs
BebaOdLonchara
cek malo. tvoja zena je sad u 28 nedelji i ti planiras s njom na Exit?!:-s


e vidiš, odluka o odlasku na exit već nije u mojoj moći! žene već vekovima bitku biju za emancipovanost, i danas u xxi veku kada su konačno pobedile, odlaze na exit u xxviii. nedelji trudnoće! :)
exit kapiram da nije toliko frčan jer možemo uvek da se zabijemo u neku kafanicu, podalje od zvučnika,
medžutim ono što me brine je što žena hoće da ide u onu indiju na peperse!
to mi ja malo frks šta i kako, u najgorem slučaju dete će nam biti kao neki igi pop,
ili peti smit...





moj malisa je u 2. mesecu (prenatalnom) isao na Rundeka, a u 8. na Darkwood Dub.
Takva tura bila.
Doctor Wu Doctor Wu 20:49 19.06.2007

Bolje Patti Smith

(unatoc brkovima koje pusta pod stare dane), mi i tako polako postajemo visak na planeti. A ima beba koje nastavljaju da sanjaju vecno i koje taj san cuva od svih nevolja

dunjica dunjica 20:54 19.06.2007

Re: :-)

BoL, pa šta onda? Najviše mi idu na živce te žene što se ponašaju kao invalidi kada su trudne, a tako i drugi prema njima. Pa, nije trudnoća bolest!

Ja sam 2,5 tjedna prije poroda s mojom Dunjom išla planinariti s ruksakom na leđima. A skoro do posljednjeg dana poroda s MJ sam se penjala kući na 4. kat (stara gradnja, kao nove 6-katnice) s dvoipogodišnjom Dunjom na ramenima ili kike-robe, jer joj se nije dalo hodati samoj. Nije bilo lifta. I šta mi fali?
Brooklyn Brooklyn 21:12 19.06.2007

Re: :-)

Najviše mi idu na živce te žene što se ponašaju kao invalidi kada su trudne, a tako i drugi prema njima.


i mene. ovde u americi, u radnom okruzenju, takvo nesto nikome ne pada na pamet. radis dok ne pocnes da se poradjas, istim tempom ko i svako drugi. i to mi je bas super.
Brooklyn Brooklyn 21:19 19.06.2007

Re: :-)

u americi takodje invalide ne smatraju invalidima, nego sebi ravnopravnim ljudima (differently abled). i to mi se svidja.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:19 19.06.2007

Re: :-)

dunjica
BoL, pa šta onda? Najviše mi idu na živce te žene što se ponašaju kao invalidi kada su trudne, a tako i drugi prema njima. Pa, nije trudnoća bolest!Ja sam 2,5 tjedna prije poroda s mojom Dunjom išla planinariti s ruksakom na leđima. A skoro do posljednjeg dana poroda s MJ sam se penjala kući na 4. kat (stara gradnja, kao nove 6-katnice) s dvoipogodišnjom Dunjom na ramenima ili kike-robe, jer joj se nije dalo hodati samoj. Nije bilo lifta. I šta mi fali?


that's my kind-a-wooman!

Bolje Patti Smith (unatoc brkovima koje pusta pod stare dane)




A ima beba koje nastavljaju da sanjaju vecno i koje taj san cuva od svih nevolja.


ovo je jako lepa rečenica.





Dule Nedeljković Dule Nedeljković 21:28 19.06.2007

Re: :-)

malo je falilo da i moja beba dozivi prednatalno vatreno krstenje prekosutra na Cult-u, ali nece mama da je vodi. Nece ni na R.H.C.P. ali zato ce na Stonse. Sada smo gledali utakmicu u kojoj je Zvezda deklasirana od Partizana i Bo je uhvatila mucnina. Sada joj smirujemo mucninu uz grupu TIME:) Punk sledi tamo negde u osmom mesecu:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:49 19.06.2007

Mene moj Žmu nije

'teo da pusti na Ramonse, ja u 8. mesecu...nikad mu neću zaboraviti.

Nego, oče budući, šta si mislio sa onim "odštampala dece četir" ? Gordanac ima četir, ona je nosilac zlatne lente, meni fali jedan komat, imam troje, ja imam srebrenu lentu.

A je l' znamo bebin pol?
Ja sam svaki put pitala. Nije mi bio važan pol bebe, nego sam bila radoznala kao pavijan, nisam mogla da dočekam.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 00:10 20.06.2007

Re: Mene moj Žmu nije

Jelica Greganović
'teo da pusti na Ramonse, ja u 8. mesecu...nikad mu neću zaboraviti.Nego, oče budući, šta si mislio sa onim "odštampala dece četir" ? Gordanac ima četir, ona je nosilac zlatne lente, meni fali jedan komat, imam troje, ja imam srebrenu lentu. A je l' znamo bebin pol?Ja sam svaki put pitala. Nije mi bio važan pol bebe, nego sam bila radoznala kao pavijan, nisam mogla da dočekam.



ja sam se onda nešto zbunio,
plemenita gospo! mislio sam da ih je četir komata, a i nekako mi se dojmiš mighty i kapacitet za to!

kakav je to propust vašeg Žmua bio, Leco (ne ljuti se što te zovem tako, pošto mi je mama tvoja imenjakinja, pa mi to Leca nekako samo dođe... :) )...

kod ovih supruga iz xxi veka nema govora da im vi tobož nešto zabranite!

e to za pol je posebna glavobolja...

... nadgleda nas jedan priznati novosadski lekar, i on jednostavno ima etiku da ne govori, i ne vredi što nas to samo interesuje da bi mogli već da kupujemo konkretne krpice, i beba je beba, jednako ćemo je voleti, al' slaba vajda. ovaj doktor drži do te svoje etike, i to vam je... ne znam da li ima neke veze to što je srbija i dalje prilično patrijarhalna sredina, pa se lekari pribojavaju da oci ne abortiraju zdravu trudnoću samo zato što nije muško; ili je nešto drugo po sredi, uglavnom naš lekar odbija da nam kaže. rekao je da će nam reći u xxxvi. nedelji. klarifikacije radi, mama zamišlja dečaka, a ja devojčicu.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 04:05 20.06.2007

dunjice

niko nije rekao da je trudnoca bolest, mislim da ti je reakcija preterana a nisi ni sagledala problem iz pravog ugla. planinarenje ili penjanje na 4.ti sprat je smesno i porediti u odnosu na masu fanova na koncertu RHCP!! penjati se na 4.ti sprat u gradu gde ako ti pukne vodenjak mozes da viknes i istrcace ti neki komsija ili se popnes do stana i pozoves pomoc. kapiram da nisi planinarila u nemackoj gde ne mogu da te pronadju, jer uvek mogu svakoga da pronadju. takodje, ako si ti sve to sto si nabrojala radila u nemackoj, onda sam sigurna da ne znas o cemu govorim.

govorim o koncertu u sred Srbije na livadi izmedju dva gradica i par sela, na koncertu gde mozes da ocekujes svakakve radikalske budale ili je dovoljno da dodju delije i slicne agresivne budale a zena ce biti u onom periodu da moze da joj se desi da se porodi na koncertu...a pricamo o Srbiji gde svaka treca zena ima problema pri porodjaju U porodilistu zbog nedovoljne brige nadleznih! da li se sad malo bolje razumemo?!
Vlasta Vlasta 07:44 20.06.2007

Re: :-)

ja glasam da bude peti, bice moja najomiljenija beba na svetu! sve ce joj keka vlasta kupiti!
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:14 20.06.2007

Oče budući,

gordanac je carica - ima četiri, ja sam bila na odličnom drugom mestu sa tri, a sada se i Kusovac priključio drugoj stepenici...ako se dogovorimo za ručak, izgledaćemo k'o okupacija kvarta u kom je kafana. Stići ćemo u konvoju autobusa.

mighty, nadam se da je mišljeno organizaciono i sl....inače ćemo morati da popričamo

a ovo Leco, moram da ti kažem da sam primetila u prvom još komentaru i nisam bila sigurna da se meni obraćaš, mada...moram da ti kažem da nikada nisam čula tu skraćenicu mog imena i da mi se baš, baš sviđa. Svi pokušaji tepanja i skraćivanja mog imena, koji su se desili meni, su bili katastrofa...Cica, Lela, Jeca...užas jedna. A ovo Leca, mi baš lepo zvuči, tako da hvala ti i samo izvoli, uopšte mi ne smeta, sviđa mi se.
gordanac gordanac 09:24 20.06.2007

okupljanja :))

Moj drugar ima petoro. Upoznamo nas dvoje jednu finu ženu koaj, u želji da pokaže da smo joj se dopali i da bi i dalje da se druži sa nama, kaže: "Dođite nam porodično, sa decom".
Nas dvoje - tajac. Msleeem, kako da joj kažemo da je to - komada 9 (slovima -devet), a da ne povuče predlog?!
Moj drugar se prvi seti i kaže: "Doći ćemo u 4 u 6 i u 8!" Ona se zblane, on objasni, a ona hrabro ostane pri pozivu. I - odemo. Dalje prepričavanje ne može, jer postoje pravila o pristojnosti na blogu! :))
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:49 20.06.2007

Re: :-)

Mariška

moj malisa je u 2. mesecu (prenatalnom) isao na Rundeka, a u 8. na Darkwood Dub.
Takva tura bila.


Mariška,
evo šta kaže moja dama...

moja Dama
Znas ti sta je 80 hiljada ljudi??!! Ja mislim da u zivotu nisam bila u tolikoj masi, niti videla toliko sveta na jednom mestu... - e a sad zamisli kakvo ce to biti ozvucenje, kada ce i onaj iz poslednjeg reda da cuje jednako kao i onaj iz prvog!!! A jos se radi i o Pepersima, uz koje mi nekako i ide prejak zvuk... Darkvudi su pesma. Pa svaka grupica na Exitu, svaka bina pored koje cemo proci ce biti tako ozvucena, osim onih velikih naravno... Ja cu za 4 dana odslusati 50 Darkvud dabova + nekih malo ozbiljnijih grupa tipa Bisti Bojsa i sl... A Pepersi su ludost! Kazem ti da se i ja vec ubacujem u frku! Niko mene na tom blogu nije utesio. Nijedan dogadjaj se sa ovim ne da meriti!

Brooklyn Brooklyn 12:36 20.06.2007

Re: dunjice

BOL, nije valjda bas tako dramaticno. uzmes mobilni i pozoves taxi.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 12:53 20.06.2007

Brook

taxi u okolini indjije i stare pazove? znas li tacno o cemu pricas, jer ja ne. ja sam pesimista kad je srbija u pitanju...uostalom govorim o mogucim incidentnim situacijama i kapiram da ce biti 40 stepeni u hladu...nadam se da ce da instaliraju mnogobrojne mobilne kafice okolo da moze i odatle da se prati 'stanje na terenu'...sorry, drugari, ali meni je nerazumno (iako podrzavam pentranje na 4/6ti sprat ovo je nesto drugo).
Milan Novković Milan Novković 14:13 20.06.2007

Re: Oče budući,

ima četiri, ja sam bila na odličnom drugom mestu sa tri, a sada se i Kusovac priključio drugoj stepenici

Jelice, za Kusovca znam, a sudeći po tvojoj biografiji odlične su šanse da si se i ti priključila "odličnom drugom mestu" :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:16 20.06.2007

Milane,

ne razumem ovo? Moja biografija i ja priključila, ajd objasni :)
Milan Novković Milan Novković 15:19 20.06.2007

Re: Milane,

Moja biografija i ja

Pardon, i ja imam troje dece a 6 godina stariji od tebe :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:41 20.06.2007

A, to!

Ja se izvinjavam, nisam obratila dovoljno pažnje...dakle što je gužva na ovoj drugoj stepenici...ima li ko hrabrosti da skoči na prvu :)?
bravar bravar 16:52 20.06.2007

Re: A, to!

Moja drugarica ode da se porodi sa cetvrtim pre dve godine. U bolnici panika: Da li cete je zadrzati, da li ste sigurni da znate gde cete iz bolnice, sa kim vam zive ovo troje, hoce li neko doci po vas???
Strava i uzas. Kaze da se osecala ko na optuzenickoj klupi.
bravar bravar 16:56 20.06.2007

Re: A, to!

Obilazili je svakih petnaest minuta da vide da li je tu. Da ne pobegne, valjda:)
dunjica dunjica 08:27 21.06.2007

Re: diferently abled

Prvi put čujem taj izraz. Fantastično! Već psihološki djeluje potpuno drugačije nego disabled ili sl.
dunjica dunjica 08:35 21.06.2007

Re: dunjice

Imaš pravo, BoL. Sorry, nisam htjela da te jedim. Ja sam govorila o fizičkim naporima, a veliku buku nisam bebama ni u jednoj trudnoći priuštila. Iako je, priznajem , Dunja najživlje reagovala na "Kalašnjikov", pa smo joj stalno puštali kada bismo htjeli da nam se javi. Moram li reći da od tada ni jednom nismo poslušali isto?

I šta, dijete mi reagovalo na "Kalašnjikov", Vivaldija i die Toten Hosen. Danas je za neprepoznati, totalno smireno i uravnoteženo dijete ;-)) Ma, vidjela si, BoL.
Milan Novković Milan Novković 19:35 19.06.2007

Matiš

Ja mislim da se bebe u tim uzrastima bave matematikom. Konkretnije, rešavanjem sistema diferencijalnih jednačina :)

Naime, ručice i nožice već mrdaju, a šaka, npr, ima 27 stepena slobode i to je jedan strašno kompleksan sistem.
Svi blogeri da se skupe ne umeju da objasne kako ruka stiže iz jednog položaja u drugi na elegantan način.

Usput, pretpostavljam, improvizuju na te duboke zvuke što stižu iz okoline :)
aleksandrija aleksandrija 19:38 19.06.2007

Re: Matiš

Iju, pa kad onda posle zaboravimo tu matematiku, šta misliš koliko bi muka bilo na svetu manje kad bi se toga, lepo, sećali!
Milan Novković Milan Novković 19:43 19.06.2007

Re: Matiš

pa kad onda posle zaboravimo tu matematiku

Ne zaboravimo, inače bi nam ruke mlatile nekoheretno, a kad odskočimo prestrašeni da naš nešto ne udari, kola, biciklo, padali bismo na glavu, laktove i slično.

Tj ne bismo bili ovako elegantni (moja žena ima uvrnut smisao za humor tako da joj neću pokazati ovu poslednju rečenicu, da se ne zagrcne dok večeramo :)
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:27 19.06.2007

Re: Matiš

a jaaao,
mi smo vam, Milane, jedan par koji beži od matiša glavom bez obzira, već decenijama, premda je muška linija gena kod mene naglašeno matematična! najlepši spoj matematičke inteligencije i društvenosti je muzika, zar ne? neka bude beba pijanista, dobar barem kao nik kejv! :)
Черевићан Черевићан 19:55 19.06.2007

rodin zeev

očigledno uobražavam da se ,a zašto da ne, prisećam muka koje su me pratile na sredokraći između unutarnje prijatnosti materinog stomaka i prvogami uzdaha.
biosam,naime,star već 9 meseci.
drugosvecka ratna vremena behu tada pa mi roditelji na rate radiše po pitanju mojega miksa u vidu negog iseckanog kontinuiteta na zadatu Temu,pa otud valjda i rastrzanosti u mojemu stvaralaštvu, ko pčela sa cveta nacvet.
omiljenami materina matera pričala je kasnije o rodi koja umorna od dugog puta ,zevnu,a ja viseći u zavežljaju o kljunu iskliznuh i bupnoh . . . . baš kod mojih.
stariji brat od strica,pa time i bezobrazniji, bio je skloniji da poveruje u priču o ptici ševi te i
mene ,povodljivog,ubedi.mnogo kasnije pričao je porodični prijatelj ginekolog Cvejić,da kada me je zlopateći se pokušavao da oslobodi stege materinemi polnosti ,baš ponestalo struje usled bonbardovanja ,pa me je tek nazirući na bazi pipanja izvukao zanos,te sam valjda usled toga čina naglašeno nosat sa adekvatnom telesnom nuzpojavom podpupkom ,no očemu nebi sada.
oboje mojih dragih koji mi pružiše priliku da upoznam ovaj sluđeni svet nema već podugo,no ja se evo pecalbar pa stoga nostalgican a potaknut pitanjem g. fuchs-a ,prisetih rodinog zeva, poodavnog.
čekajte , il beše ševa ?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:30 19.06.2007

Re: rodin zeev

Черевићан
mnogo kasnije pričao je porodični prijatelj ginekolog Cvejić, da kada me je zlopateći se pokušavao da oslobodi stege materinemi polnosti ,baš ponestalo struje usled bonbardovanja ,pa me je tek nazirući na bazi pipanja izvukao zanos,te sam valjda usled toga čina naglašeno nosat sa adekvatnom telesnom nuzpojavom podpupkom, no očemu nebi sada.



Jelica Greganović Jelica Greganović 23:59 19.06.2007

Bebe

spavaju najlepše na svetu, kao mali hrčci.

i sanjaju sunce.
jasnaz jasnaz 00:26 20.06.2007

. poslanica .

Sve snosi, sve veruje, svemu se nada, sve trpi.

. dok ne pronadju formulu za ovo , bebe (i oni koji umeju da vole) ce lepo sanjati .
Kolos sa rodoslovom Kolos sa rodoslovom 01:34 20.06.2007

Ne znam oklen da krenem

Kler je zena zmaj. Posle Lece naravno.
Ohladila mi se supa dok sam sa osmehom citao svojoj dragoj sta nam donosi sutra. Taman sam odlucio da podgrejem supu kad sam shvatio da postoji disciplina zvana 'sinhronizovano blogovanje'. Ili STA LI BEBA SANJA?

Sudeci po analizma strucnjaka, bebe sanjaju svet oko sebe. !!! Sta drugo?
Obavezno odgledajte DVD 'In the womb'.

Sto se koncerata tice, moj mali beban je iz maminog stomaka slusao sledece bendove:

1. LCD Soundsystem (drugi mesec trudnoce)
2. Brazilian Girls (cetvrti mesec trudnoce)
3. Rolling Stones (peti mesec trudnoce)
4.Chicago Afrobeat Project (par nedelja pred porodjaj)

Sad evo uzivamo u njegovom prisustvu. Vec dva meseca. Ne postoji lepsi osecaj na svetu. Nista nije lepse na svetu od beba.
Mislim da je vreme da podgrejem supu.
Nego Srke, pogadjas li kako mi se zove sin?
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:16 20.06.2007

Kolose,

kao se zove tvoja beba-sin?
(a ko je Kler?)
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:22 20.06.2007

Znam ko

je Kler, zaboravila sam gradivo...evo setih se.
Nego, kako se zove beba?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:34 20.06.2007

Re: Ne znam oklen da krenem

Kolos sa rodoslovom
Nego Srke, pogadjas li kako mi se zove sin?



"моје име је Серјожа...
и сви ме зову Јожа
а ја се не љутим
е ал' када ме зову 'Јожа, Јожа, дебела ти кожа'
ја се онда наљутим...
"

посибли мејби? :)
Kolos sa rodoslovom Kolos sa rodoslovom 19:37 20.06.2007

IME

Beban se zove ( ni po babu ni po stricevima) David.
Moja draga i ja smo mesecima smisljali imena, trazili predloge od rodbine i prijatelja...
Secam se da sam kao mali voleo ime David a da nisam poznavao nikoga licno sa tim imenom. Moja draga ima isto iskustvo iz detinjstva tako da na kraju krajeva nije bilo tesko odluciti.
Srke, srdacni pozdrav za tebe, tvoju lepsu polovinu i bebu u stomaku, i uzivajte na certu...

Jelice, kad izdajes knjigu saveta za mlade roditelje?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:48 20.06.2007

Kad

omatorim dibidus, umesto memUara pisaću tu knjigu. Biće zastarelih s'vatanja, ali nadasve korisna.
gordanac gordanac 07:52 20.06.2007

netraženi savet...

...za saznavanje bebećih snova:
nerođene bebe vole jazz, neopisivo ga vole, garantujem!
Pusti joj Armstronga & co., sve će ti ispričati!
Nemoj da se iznenadiš ako čuješ "pa, sanjam električne ovce, k`o svi normalni ljudi!" :))
I, svakako objavi post o "prvom gledanju" bebećeg lica. To je meni još čudesnije - već sada nekako "izgleda", ali trenutak kada ga/je ugledaš - neprocenjivo.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:36 20.06.2007

Re: netraženi savet...

фала, Златна Ленто... :)

dracena dracena 10:41 20.06.2007

Drugi svetovi

Nekad mi se čini da se čovek radja sa svom mudrošću ovog sveta, samo što u prvim godinama života sve to zaboravi učeći tehnike preživljavanja.
Sećam se svog najranijeg detinjstva vrlo živo. I čini mi se da sam tad znala kako će mi proteći čitav život. Da li je to neka varka, utisak ili je stvarno tako, nikad neću saznati. Ali ako je tako, onda bebe zaštićene u majčinoj utrobi sanjaju zvezde i druge svetove, udaljene milionima svetlosnih godina.

Divan tekst, Srdjane. Uz klik na preporuku, podržavam i pozdravljam.
d j o l e d j o l e 15:56 20.06.2007

Sinhronizovano blogovanje ...

ne znam sta drugo da napisem :)
dracena dracena 19:14 20.06.2007

Re: Sinhronizovano blogovanje ...

:)
sabi sabi 13:01 20.06.2007

Usnule bebe

Bebe su najlepse kada spavaju. Nekako im se koza zategne, ispuce usne, opuste se,....i emituju ogromnu kolicinu spokoja, miris mleka i bebece kupke, i mnogo, mnogo, vibracija ljubavi. Meni se ponekad cinilo da mi prosto dodje da vicem iz sveg glasa od silne ljubavi koja bi me u nekim trenucima obuzela.



Tanja Jakobi Tanja Jakobi 18:47 20.06.2007

Re: Usnule bebe


[url=www.growingkids.co.uk/images/1001.jpg][/url]
gordanac gordanac 19:04 20.06.2007

pomoć (radoznalog) prijatelja...:))

usnule bebe TJ

Tanja Jakobi Tanja Jakobi 11:09 21.06.2007

Re: pomoć (radoznalog) prijatelja...:))

hvala! glupkasta tanja, totalni novajlija na novom blogu ne ume vise ni sliku ni link da postavi...maturirala po starom programu, a na novi se jos nije navikla...

a za Srdjana: kad ovako zevne, mozda ce da se priseti i kaze ti sta je lepo sanjala....
Kroasan Kroasan 18:27 20.06.2007

Jazz definitvno

Moja beba ga je obozavala...pa je i meni bilo toplo oko srca. Uzajamni prenos pozitivnih vibracija!!!

Mi smo isli na Vladu Georgijeva u 7. prenatalnom, sad igramo uz Nelly Furtado sa sve rucicama u vazduhu i mrdanjem guze, znamo cak da mumlamo i tekst...mada nam cirilica bolje ide (znamo celu Molitvu napamet uz koreografiju).

Potpuna fascinacija su Freestyler-i u Knezu!!!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana