Društvo| Hronika| Reč i slika| Sport| Zdravlje

Slučaj Eve Karneiro

jedi-knight RSS / 12.08.2015. u 17:13
 
eva-carneiro-chelsea_3336402.jpg?20150812124649 
Ovog vikenda desilo se nešto što je uzburkalo čitavu javnost, ne samo na Ostrvu, već svuda gde se prati fudbal. Rekao bih, međutim, da ovaj slučaj ponajmanje ima veze sa fudbalom. Ovde je reč o radnoj etici, zdravstvenoj zaštiti na radnom mestu, pravilima bezbezdnosti itd.

 
Na utakmici Čelzi - Svonsi, samo nekoliko minuta pre kraja, medicinska ekipa domaće ekipe utrčala je u teren da ukaže pomoć igraču Edenu Hazardu. Na to je trener domaće ekipe, Žoze Murinjo. reagovao veoma burno, čak utrčavši u teren, a zatim gestikulirajući i galameći ka svojoj klupi.
Njegov argument je da je ekipa je već bila sa igračem manje zbog crvenog kartona koji je ranije dobio golman Kurtoa, a po pravilima, čim medicinska ekipa kroči na teren, igrač kome je pomoć bila potrebna mora obavezno da napusti teren i da uđe tek nakon što mu to sudija dozvoli. Murinjo je smatrao da je medicinska ekipa, na čijem je čelu dr. Eva Karneiro, donela odluku koja je oštetila ekipu. Jedan period igre, Čelzi je imao dva igrača manje na terenu i bio je u riziku da izgubi utakmicu, ili je bio u nemogućnosti da možda postigne gol i pobedi.
Epilog je da je lepa doktorka dobila zabranu da bude uz ekipu na utakmicama, čak ni u hotelu.  
Javnost se uzburkala, što laička, što stručna i većina je bezrezervno stala na stranu doktorke, ali CEO Žoze Murinjo je doneo svoju odluku. Doktorka je izbačena iz ekipe. 
 
 
I sam imam iskustva "pored aut linije". Jako dobro znam kakve sve emocije umeju da prorade kada se dobija ili gubi utakmica, kada ti je iznad glave 30, 40, 50...100 000 ljudi. Ulozi su veliki; igrači su spremni da rizikuju svoje zdravlje za pobedu. Treneri su spremni da rizikuju svačije zdravlje, čak i živote za pobedu ( užem krugu ljudi je poznat slučaj najpoznatijeg nemačkog trenera koji je mirno gledajući kako mu iznose sa terena igrača sa otvorenim prelomom potkolenice, hladno prokomentarisao: "Bar da je penal svirao.") Neposredna reakcija trenera bi još i mogla da se razume, ali da odstrani lekarku što je obavljala svoj posao savesno, e to je već ozbiljan propust. Kako ubuduće lekari u stručnim štabovima treba da se ponašaju? Da li treba dozvola trenera za svaki ulazak? Da li će lekar uopšte smeti da uđe u teren pod pritiskom mogućeg gubitka posla čak i da prepozna smrtnu opasnost po igrača ? Pouzdano znam da je pomenuti trener donosio odluke o tome da li će igrač igrati ili ne suprotno od saveta lekara čime je opet ugrozio integritet lekara, ali i zdravlje igrača. 
 
Eva je možda reagovala nepromišljeno. Ponekad igrači "legnu" samo da dođu do daha ili je u pitanju trenutni bol koji "može da se podnese", pa ulazak medicinske ekipe nije potreban. Možda je trebalo da sačeka samo trenutak više, Hazard je čvrst momak. Ali Eva je reagovala kao lekar, ne kao član stručnog štaba. Ušla je da pomogne igraču zanemarujući situaciju na terenu, rezultat, ambicije trenera itd. Eva se ponela u skladu sa radnom etikom i zbog toga je stradala. Ima puno pravo da pradvu potraži na sudu i time pomogne ne samo sebi, već čitavom sistemu zdravstvene zaštite sportista.
I time će doneti pobedu sportu.


Komentari (50)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

urbana_gerila urbana_gerila 17:36 12.08.2015

sve stručnjak do stručnjaka, jbt

Eva je reagovala kao lekar, ne kao član stručnog štaba


specijalni joj i nije zabranio da i dalje bude lekar, već samo član njegovog stručnog štaba.

a, pokazala je da, osim što ne ume da proceni o čemu se iz delokruga njenog posla radi, nema ni osećaj za igru svoje ekipe, ne samo zbog onoga što si nabrojao, već i zbog toga što bi - azar(red je da znaš kako se izgovara prezime igrača koji je bitni segment teme o kojoj pišeš) izveo taj slobodnjak.

jedi-knight jedi-knight 22:20 12.08.2015

Re: sve stručnjak do stručnjaka, jbt

red je da znaš kako se izgovara prezime igrača koji je bitni segment teme o kojoj pišeš


Hvala sto si mi ukazao na taj neverovatno vazan propust. Licna imena se inace pisu velikim pocetnim slovom, ali siguran sam da to znas i da ti se omaklo.

Ovde nije rec ni o tome da li je ishitreno reagovala - jeste. Nije rec ni o tome da li je Murinjo imao prava na kritiku - imao je. U konkretnoj situaciji naravno. Rec je o nepotrebnom izivljavanju jednog prilicno nekulturnog lika. Ja branim njen integritet lekara nad kojim se izivljava neko jer mu se to moze, jer postoje budale kojima je vaznija pobeda od svega i koje ce podrzati sve sto taj tvoj specijalni uradi. Pristojan covek to resi elegantno, u kuci i ne stavlja na stub srama osobu koja je najmanje kriva za rezultat i situaciju na terenu. Nesto nisam primetio da je na bilo koji nacin kaznio fizioterapeuta, a on je prvi utrcao. Da ne govorim o njegovom odnosu prema lekarima dok je bio trener Real Madrida.
Nadam se da ce zbog ovog slucaja neko stati na put bolesno ambicioznim i neukim trenerima i njihovim postovaocima da, jedni zbog svojih ambicija, a drugi zbog svojih frustracija, od sporta prave borbu na zivot i smrt.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:26 12.08.2015

Re: sve stručnjak do stručnjaka, jbt

Занимљива ситуација.
Мислим да је Мурињу важније то да га памте по трофејима него да је био пристојан човек.
jedi-knight jedi-knight 23:53 12.08.2015

Re: sve stručnjak do stručnjaka, jbt

Занимљива ситуација.
Мислим да је Мурињу важније то да га памте по трофејима него да је био пристојан човек.


Dok je vodio Real, to nije bila ekipa, nego banda, razularena banda kojih su se i navijaci stideli.

jedi-knight jedi-knight 00:06 13.08.2015

Re: sve stručnjak do stručnjaka, jbt

sve stručnjak do stručnjaka, jbt






urbana_gerila urbana_gerila 01:43 13.08.2015

Re: sve stručnjak do stručnjaka, jbt

jedi-knight
Hvala sto si mi ukazao na taj neverovatno vazan propust. Licna imena se inace pisu velikim pocetnim slovom, ali siguran sam da to znas i da ti se omaklo.


naravno da je to vrlo važan propust.
sam si izabrao temu a ne znaš pravilan izgovor prezimena jednog od aktera, da ne pominjem da je, pri tome, on jedan od najboljih fudbalera u evropi već nekoliko godina.

što se velikih slova tiče, nije mi se omaklo, možda mi ne radi caps lock a možda mi je i taki stil, no ja nisam nadobudni lelemud koji u nedostatku argumenata nekome zamera što, kao ti recimo, ne koristi dijakritike - već se držim teme i argumenata vezanih za temu.


morinjo(murinjo nije pravilan izgovor, ali tu sam blagonaklon jer se odomaćilo) je šef stručnog štaba i samo on određuje ko će mu biti saradnici, to se zove integritet - i lični i sportski.
gospođica je, kao što sam napisao, pogrešila u proceni i sa medicinskog i sa fudbalskog aspekta, i morinjo je više ne želi kraj sebe, ako ništa drugo, iz preventivnih razloga, da se ne bi ponovilo u nekoj značajnijoj utakmici - to se zove posvećenost poslu do perfekcije.
treba reći i da on zna koje su njegove ingerencije, pa gospođicu ne tera iz kluba niti joj brani da radi kao lekar, čak je, ako sama želi da ode, dobila i - besplatnu reklamu koju bilo ko iz mora onih koji su ostali bez posla može samo da sanja.

no, sve to, manje-više, već piše u mom komentaru.


jedi-knight
Nadam se da ce zbog ovog slucaja neko stati na put bolesno ambicioznim i neukim trenerima


ovo je novi momenat.
nije dobro kada je čovek preterano skroman poput tebe, da si odmah otkrio ko si: ne bih ni pokušavo da branim neodbranjivo - neukog morinja od stručnjaka tvog ranga.
jedi-knight jedi-knight 02:52 13.08.2015

Re: sve stručnjak do stručnjaka, jbt

morinjo(murinjo nije pravilan izgovor, ali tu sam blagonaklon jer se odomaćilo) je šef stručnog štaba i samo on određuje ko će mu biti saradnici, to se zove integritet -


> Kada vec upotrebljavas strane reci, malo se informisi sta znace. To sto on sam bira svoje saradnike nema veze sa integritetom, ali ima veze sa autoritetom. A integritet je nesto sto mu izgleda fali.

ovo je novi momenat.
nije dobro kada je čovek preterano skroman poput tebe, da si odmah otkrio ko si: ne bih ni pokušavo da branim neodbranjivo - neukog morinja od stručnjaka tvog ranga.


Nisam se bavio Murinjom, vec neukim trenerima, mada je i on sto se tice medicine neuk. Rekao sam da ce iz ovog slucaja izaci nesto korisno, da neuki treneri itd dakle ne Murinjo, koji je akter ovog slucaja, vec mnogi drugi, a medju njima najvise neuki, kojih je dakako i najvise, ali razumljivo je da ne mozes bas sve da razumes iz prve.
Od prvog komentara si krenuo nisko i nekorektno i ukoliko ti je ambicija da tako nastavis, nemoj da trosis ni moje ni svoje vreme. Ima mnogo zanimljivijih blogera

EDIT: Neukim trenerima i komentatorima, da dodam. Gospodja nije sama od sebe utrcala u teren, vec na poziv sudije. Sudija daje znak medicinskoj ekipi da moze da udje u teren na osnovu njegove procene. Dakle medicinska sluzba ne zna sta se konkretno desava sa igracem: mozda je bez svesti, mozda se gusi, mozda je kolabirao i ko zna sta sve. Dakle, za neuke, na poziv sudije ekipa ulazi u teren.
Murinjo ni na preporuke lekara iz domena medicine ne reaguje kao covek od integriteta, vec ih ponizava i cesto iz inata donosi suprotne odluke od onih koje su mu savetovane. To se posebno odnosi na lekarski tim, mada slican nacin ponasanja primenjuje i na igrace, druge trenere, ekonome, fizioteraeute.
On je sjajan trener, ali bahat i osion i to treba da se kaze, kao sto se govori da je sjajan trener. Niko ne kuka nad sudbinom lekarke, vec poziva na razum onih koji mogu da stanu na put slicnim bahatim i osionim ljudima kojom god profesiom da se bave.

emsiemsi emsiemsi 04:56 13.08.2015

Re: sve stručnjak do stručnjaka, jbt

jedi-knight
sve stručnjak do stručnjaka, jbt







Мислим да би овај будалетина (од Муриња) могао, у овом случају, да налети на тврд орах.
emsiemsi emsiemsi 05:00 13.08.2015

Re: sve stručnjak do stručnjaka, jbt

urbana_gerila
jedi-knight
Hvala sto si mi ukazao na taj neverovatno vazan propust. Licna imena se inace pisu velikim pocetnim slovom, ali siguran sam da to znas i da ti se omaklo.


naravno da je to vrlo važan propust.
sam si izabrao temu a ne znaš pravilan izgovor prezimena jednog od aktera, da ne pominjem da je, pri tome, on jedan od najboljih fudbalera u evropi već nekoliko godina.

što se velikih slova tiče, nije mi se omaklo, možda mi ne radi caps lock a možda mi je i taki stil, no ja nisam nadobudni lelemud koji u nedostatku argumenata nekome zamera što, kao ti recimo, ne koristi dijakritike - već se držim teme i argumenata vezanih za temu.


morinjo(murinjo nije pravilan izgovor, ali tu sam blagonaklon jer se odomaćilo) je šef stručnog štaba i samo on određuje ko će mu biti saradnici, to se zove integritet - i lični i sportski.
gospođica je, kao što sam napisao, pogrešila u proceni i sa medicinskog i sa fudbalskog aspekta, i morinjo je više ne želi kraj sebe, ako ništa drugo, iz preventivnih razloga, da se ne bi ponovilo u nekoj značajnijoj utakmici - to se zove posvećenost poslu do perfekcije.
treba reći i da on zna koje su njegove ingerencije, pa gospođicu ne tera iz kluba niti joj brani da radi kao lekar, čak je, ako sama želi da ode, dobila i - besplatnu reklamu koju bilo ko iz mora onih koji su ostali bez posla može samo da sanja.

no, sve to, manje-više, već piše u mom komentaru.


jedi-knight
Nadam se da ce zbog ovog slucaja neko stati na put bolesno ambicioznim i neukim trenerima


ovo je novi momenat.
nije dobro kada je čovek preterano skroman poput tebe, da si odmah otkrio ko si: ne bih ni pokušavo da branim neodbranjivo - neukog morinja od stručnjaka tvog ranga.

Глупости !
Причаш без везе.
Успут --- смешно је да приговараш због "изговора" играча, а сам се правдаш да ти не ради ЦАПС ЛОЦК или да ти је такав стил. Но, теби је, једино, важно да се надгорњаваш. Стога ти је предуг коментар, могао си да завршиш одмах са тиме око изговора и било би довољно да се види шта имаш да "кажеш".
urbana_gerila urbana_gerila 11:29 13.08.2015

Re: sve stručnjak do stručnjaka, jbt

jedi-knight
Kada vec upotrebljavas strane reci, malo se informisi sta znace. To sto on sam bira svoje saradnike nema veze sa integritetom, ali ima veze sa autoritetom. A integritet je nesto sto mu izgleda fali.



autoriteti mogu biti i osobe bez integriteta koje su to samo zahvaljujući, recimo, funkciji ili hijerarhijskom poretku, jerarhiji ili subordinaciji, a ne zahvaljujući ličnom kvalitetu.
morinjo je osoba od integriteta, potpuno i besprekorno posvećen svom poslu, što je u klubu u kojem je dokazao, pored uspeha, i ranijim bezuslovnim i nepokolebljivim nepristajanjem da mu se bilo ko, čak i vlasnik, na bilo koji način meša u postupanje po cenu da zbog očuvanja lične časti iz tog kluba i ode, ali da prema samom klubu i navijačima zadrži nedirnuti odnos ljubavi i poštovanja, što je rezultiralo i njegovom moralnom pobedom - povratkom u klub, pod onim istim, njegovim, uslovima.



jedi-knight
Nisam se bavio Murinjom, vec neukim trenerima, mada je i on sto se tice medicine neuk. Rekao sam da ce iz ovog slucaja izaci nesto korisno, da neuki treneri itd dakle ne Murinjo, koji je akter ovog slucaja, vec mnogi drugi, a medju njima najvise neuki, kojih je dakako i najvise, ali razumljivo je da ne mozes bas sve da razumes iz prve.


naravno da se nisi bavio morinjom - no, nisam ni očekivao da ćeš shvatiti kako se, u stvari, baviš sobom.


jedi-knight

Od prvog komentara si krenuo nisko i nekorektno i ukoliko ti je ambicija da tako nastavis, nemoj da trosis ni moje ni svoje vreme. Ima mnogo zanimljivijih blogera


meni, saglasan sam sa tobom, nisi zanimljiv kao bloger, no, zanimljiv si mi sa fenomenološkog aspekta - a na to rado trošim vreme čiji sam isključivi vlasnik.
pri tome se, kao i u prvom komentaru, uvek trudim da iznesem argumentovan stav.

ako tebe argumenti koje sam naveo toliko frustriraju - nećeš biti ni prvi ni poslednji koji je posegao za nekom od metoda cenzure kao ličnom terapijom.
matrona-moskva matrona-moskva 12:59 13.08.2015

Re: sve stručnjak do stručnjaka, jbt

Re: sve stručnjak do stručnjaka, jbt
jedi-knight
Kada vec upotrebljavas strane reci, malo se informisi sta znace. To sto on sam bira svoje saradnike nema veze sa integritetom, ali ima veze sa autoritetom. A integritet je nesto sto mu izgleda fali.



autoriteti mogu biti i osobe bez integriteta koje su to samo zahvaljujući, recimo, funkciji ili hijerarhijskom poretku, jerarhihi ili subordinaciji, a ne zahvaljujući ličnom kvalitetu.
morinjo je osoba od integriteta, potpuno i besprekorno posvećen svom poslu, što je u klubu u kojem je dokazao, pored uspeha, i ranijim bezuslovnim i nepokolebljivim nepristajanjem da mu se bilo ko, čak i vlasnik, na bilo koji način meša u postupanje po cenu da zbog očuvanja lične časti iz tog kluba i ode, ali da prema samom klubu i navijačima zadrži nedirnuti odnos ljubavi i poštovanja, što će rezultirati i njegovom moralnom pobedom - povratkom u klub, pod onim istim njegovim uslovima, naravno.



jedi-knight
Nisam se bavio Murinjom, vec neukim trenerima, mada je i on sto se tice medicine neuk. Rekao sam da ce iz ovog slucaja izaci nesto korisno, da neuki treneri itd dakle ne Murinjo, koji je akter ovog slucaja, vec mnogi drugi, a medju njima najvise neuki, kojih je dakako i najvise, ali razumljivo je da ne mozes bas sve da razumes iz prve.


naravno da se nisi bavio morinjom - no, nisam ni očekivao ćeš shvatiti da se, u stvari, baviš sobom.


jedi-knight

Od prvog komentara si krenuo nisko i nekorektno i ukoliko ti je ambicija da tako nastavis, nemoj da trosis ni moje ni svoje vreme. Ima mnogo zanimljivijih blogera


meni, saglasan sam sa tobom, nisi zanimljiv kao bloger, no, zanimljiv si mi sa fenomenološkog aspekta - a na to rado trošim vreme čiji sam isključivi vlasnik.
pri tome se, kao i u prvom komentaru, uvek trudim da iznesem argumentovan stav.

ako tebe argumenti koje sam naveo toliko frustriraju - nećeš biti ni prvi ni poslednji koji je posegao za nekom od metoda cenzure kao ličnom terapijom.


Urbani, smaras....Pardon, smaraš
Mora da ti je život jako zanimljiv kada imaš potrebu da pišeš gluposti na četres stepeni.
Caoske
kosta.babic kosta.babic 18:35 12.08.2015

sve stručnjak do stručnjaka

slažem se
martin_krpan martin_krpan 19:23 12.08.2015

Prgavom makijavelisti se zavrtilo..



u glavi. Hazard bi i kao leš kod Mourinjove vizije fudbala imao itekako aktivnu ulogu, sličnu kao što je imaju npr. Obi Mikel, Matić ili Ramires.
ozdrljic ozdrljic 21:35 12.08.2015

doktori i fudbal

Ovaj Maurinjo bi trebao angazovati onog Brazilijanca... mislim da se zvase Sokrates (nosijo broj osamnesku). Coj'k, svojevremeno, tvrdijo da je najbolji fudbaler medju doktorima, a najbolji doktor medju fudbalerima.
mg.beeograd mg.beeograd 22:52 12.08.2015

Re: doktori i fudbal

Neće da može to angažovanje, Sokrates umro 2011 godine.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:51 12.08.2015

.

Ovo je jedan od razloga zasto vise ne pratim profesionalni sport, u stvari lazem, pratim ali sa sve vecom mucninom.

Nego, kad ce nastavak onog serijala "o vezbanju" ?
jedi-knight jedi-knight 22:55 12.08.2015

Re: .

Nego, kad ce nastavak onog serijala "o vezbanju" ?


Cekam da me Docs "isprovocira" sa nekim ultra triatloncima, posto mi je namera da pisem malo o izdrzljivosti ili kako to po treretanama zovu kardio, aerobni, anaerobni itd trening
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:59 12.08.2015

Re: .

jedi-knight

posto mi je namera da pisem malo o izdrzljivosti


e, a zasto ne pises na svoju inicijativu, na primer, mene ta tema izuzetno zanima :)
jedi-knight jedi-knight 23:03 12.08.2015

Re: .

e, a zasto ne pises na svoju inicijativu, na primer, mene ta tema izuzetno zanima :)


To je sledeca tema. I bez Docsa
docsumann docsumann 23:46 12.08.2015

Re: .

jedi-knight
e, a zasto ne pises na svoju inicijativu, na primer, mene ta tema izuzetno zanima :)


To je sledeca tema. I bez Docsa


samo ti piši, komentara i pitanje neće manjkati


P.S. mene ionako sleduje redovno praćenje Mr.Olimpije , 17-20 septembar.
a takođe sam planirao koji tekst o powerliftingu. nešto mi ljeti te teme više pašu od metafizike i psihonautike
vcucko vcucko 23:04 12.08.2015

Fer plej

Dva primera iz (davne) prošlosti, sa različitim likovima.

Primer prvi: negde početkom osamdesetih na Kantridi je Rijeka igrala (mislim) protiv Veleža. Centarfor Milan "Krlja" Radović je dao gol iz gužve, sudija pokazuje na centar. Radović je prišao sudiji i priznao da je gol dao rukom (što se videlo samo iz jednog ugla). Sudija poništava gol, a trener Rijeke Brnčić skače na Radovića da ga bije. Srećom, kako je pevao Čobi, "bilo neko vreme pošteno" pa je publika skočila na Brnčića, morao je da se smiri i povuče. Brnčić je oduvek bio na zlu glasu, kao igrač je sa zagrebačkim Dinamom osvojio Kup sajamskih gradova, a ostao je nerazjašnjen detalj sa proslave posle toga, kada je najbolji igrač Lamza pao sa balkona i završio karijeru (kao invalid). Nezvanična verzija je da ga je gurnuo Brnčić, ali to će ostati neutvrđeno, zauvek.

Primer drugi: tamo 1987. Velibor Vasović kao trener Zvezde je digao veliku i patetičnu frku što je Prosinečki otišao na omladinsko SP u Čileu (ono što smo osvojili, jedino pre ovoga na Zelandu); kao, nedostajaće mu Prosinečki u domaćem prvenstvu, protiv Slobode iz Tuzle, mo'š misliti. Za razliku od Brnčića, Vasović je ostao upamćen kao džentlmen i štatijaznam, a bio je u najmanju ruku "živopisan" i nedosledan lik. Prvo je kao "beba" uzeo tri titule sa Partizanom pa se posvađao i prešao u Zvezdu. Tamo je takođe uzeo titulu, ali je u svlačionici dobio batine(!) pa se vratio u Partizan, uzeo novu titulu i igrao finale Kupa šampiona. Kao trener je počeo u Partizanu, a kasnije kad je vodio Zvezdu pričao je sve najgore o tom istom Partizanu. Ukratko, veliki as, mali čovek.

Zašto ovo pišem, kad je tema više o lekarskoj etici? Vidite, jeste i nije. Kad se neko istakne "čvrstom rukom" u vođenju npr. velike korporacije, onda svi kažu "uh, kakva ala, svaka mu čast". Malo ko uopšte pomisli koliko je tu bilo uvređenih, popljuvanih, da li je bilo infarkta ili se neko ubio (ima tu svašta). Kad se isto dešava u fudbalu gde mediji maltene direktno prenose treninge, onda krenu ovakve diskusije. Murinjo je apsolutista, kao takav postiže rezultate i to je to. Dr Carneiro je Portugalka, pretpostaviti je da je upravo Murinjo doveo u Englesku, bez njega bi možda honorarno brinula o juniorskom pogonu FC Beira Mar, za sto puta manje pare. Naravno, možda bi bila još uspešnija nego sad, qui sas? U svakom slučaju, Murinjo ima odrešene ruke, a socijalizam je davno nestao u magli.
jedi-knight jedi-knight 23:15 12.08.2015

Re: Fer plej

Dr Carneiro je Portugalka, pretpostaviti je da je upravo Murinjo doveo u Englesku, bez njega bi možda honorarno brinula o juniorskom pogonu FC Beira Mar, za sto puta manje pare.


Eva Carneiro je engleski djak. Mislim da se vodi da je sa Gibraltara, ali je Engleskinja po majci. U Engleskoj je zavrsila faks, onda je nesto specijalizirala u cuvenom Australijskom institutu za sport...Pre Celzija je bila u Vest Hemu, bila je u britanskom olimpijskom timu, a njen dolazak u Celzi nema veze sa Murinjom. Dosla je nakon sto je on otisao.
Bila je na korak od FC Valensija. U to vreme kada sam i sam bio tamo i secam se da je nisu doveli jer previse dobro izgleda i da bi to lose uticalo na igrace.
jedi-knight jedi-knight 23:22 12.08.2015

Re: Fer plej

Dva primera iz (davne) prošlosti, sa različitim likovima.


Ima primera i iz blize proslosti i oni koji naginju prvom primeru koji si naveo se vode kao "budale", a o ovim drugima necu ni da pricam.
Evo primera iz Engleske.
Robi Fauler

emsiemsi emsiemsi 05:09 13.08.2015

Re: Fer plej

jedi-knight
Dr Carneiro je Portugalka, pretpostaviti je da je upravo Murinjo doveo u Englesku, bez njega bi možda honorarno brinula o juniorskom pogonu FC Beira Mar, za sto puta manje pare.


Eva Carneiro je engleski djak. Mislim da se vodi da je sa Gibraltara, ali je Engleskinja po majci. U Engleskoj je zavrsila faks, onda je nesto specijalizirala u cuvenom Australijskom institutu za sport...Pre Celzija je bila u Vest Hemu, bila je u britanskom olimpijskom timu, a njen dolazak u Celzi nema veze sa Murinjom. Dosla je nakon sto je on otisao.
Bila je na korak od FC Valensija. U to vreme kada sam i sam bio tamo i secam se da je nisu doveli jer previse dobro izgleda i da bi to lose uticalo na igrace.

Правда за Еву !
Шалим се (волео бих да је таквих сељачина, попут Муриња мање у спорту - и не само у спорту).
marco_de.manccini marco_de.manccini 04:24 14.08.2015

Re: Fer plej

secam se da je nisu doveli jer previse dobro izgleda

Ух, ово је много горе и од описаног случаја с Мурињом, јер Мурињова одлука бар има везе с њеним радом (ма ко био у праву).
tyson tyson 23:32 12.08.2015

Marijanin dečko

užem krugu ljudi je poznat slučaj najpoznatijeg nemačkog trenera

Mateus...?


jedi-knight jedi-knight 23:37 12.08.2015

Re: Marijanin dečko

Mateus...?


On ima daleko ozbiljnije ispade, ali nije on u pitanju, vec jedan drugi, trenutno bez posla, ali veoma aktuelan. Ime uopste nije bitno u ovom slucaju, vec manir velike vecine da gazi preko mrtvih za tri boda
princi princi 05:56 13.08.2015

Sine, Eva za banku

Ako i druge ekipe imaju ovakve doktorke počeću da gledam tu Premijer ligu. Kako meni nikad ne zapadne takva doktorka, sve neke baba džaje?
emsiemsi emsiemsi 22:19 13.08.2015

Re: Sine, Eva za banku

princi
Ako i druge ekipe imaju ovakve doktorke počeću da gledam tu Premijer ligu. Kako meni nikad ne zapadne takva doktorka, sve neke baba džaje?

Према свецу и тропар !
Jukie Jukie 11:29 13.08.2015

Fudbalsko čudovište

Sve je naravno već objašnjeno u crtaću "Fudbalsko čudovište" (serija Dvorištvance)

Pay attention lady
Cause here's rule number two
If you see that monster
Do not let it play with you!

If you play with the monster
Lady, you'll be through
Cause whoever plays with the monster
Will become a monster too!

If I play with that monster
I'll be a monster too
Hey, that might be pretty neat!
It might be fun to do

No that won't be neat
It's not what you should do
So if you see the monster
Do not let it play with you!

We'll creep and sneak and peek around
Till we find that soccer ball
Soccer ball
Till we find that soccer ball!
jedi-knight jedi-knight 20:22 13.08.2015

...

Ulazim u kucu i imam sta da vidim: isparilo pola komentara sa bloga, a nisam stigao ni da procitam sve. Moderacijo, znate li nesto vise o tome.
qqriq qqriq 20:36 13.08.2015

Re: ...

Ulazim u kucu i imam sta da vidim: isparilo pola komentara sa bloga, a nisam stigao ni da procitam sve. Moderacijo, znate li nesto vise o tome.


Da! I mene se tiče, i te kako.
Hvala ti jedi.
princi princi 21:21 13.08.2015

Re: ...

I to pošto smo qqriq i ja bili na korak od izjava ljubavi. Ono, već počela da se suše grla, gutanje knedli, leptirići u stomaku... bummer! Kako ću sad Paiću na oči?
qqriq qqriq 21:44 13.08.2015

Re: ...


I to pošto smo qqriq i ja bili na korak od izjava ljubavi. Ono, već počela da se suše grla, gutanje knedli, leptirići u stomaku


holivud............
princi princi 02:28 14.08.2015

Re: ...

princi
I to pošto smo qqriq i ja bili na korak od izjava ljubavi. Ono, već počela da se suše grla, gutanje knedli, leptirići u stomaku,

naknadno editovanje komentara...
qqriq qqriq 09:18 14.08.2015

Re: ...

naknadno editovanje komentara...


počeo si da koristiš smajlije?!


stefan.hauzer stefan.hauzer 10:50 14.08.2015

Re: ...

Moderacijo, znate li nesto vise o tome.

Čoveče, ubeđen sam da moderacija ne postoji i da je to samo jedan bloger (tj. jedan od nas) koji ima mogućnost uređivanja bloga; tj. neko iz onih starihdobrih vremena bloga, kada su na svakom koraku bili i autori i moderatori.

Pravda za komentatore i Evu Kaneiro!
zilikaka zilikaka 20:39 14.08.2015

Re: ...

Čoveče, ubeđen sam da moderacija ne postoji i da je to samo jedan bloger (tj. jedan od nas) koji ima mogućnost uređivanja bloga; tj. neko iz onih starihdobrih vremena bloga,


Zanimljiva postavka.

Sumnjaš na nekog konkretno?
qqriq qqriq 22:08 14.08.2015

Re: ...

Zanimljiva postavka.


Pa bravo! Mislim da svako od nas ima pretpostavke, recimo ja baš sumnjam na...............
Medjutim, više od toga - jer moderacija jedva da postoji, toliko se ne oseća - mene lično zanima šta je tačno bila ona kap više koja je ovde prelila u korist brisanja dvadesetak komentara.
Ko se istakao do mere preko koje se, ajmo reći, nije moglo preći? Toliko psovki na blogu, toliko ličnog vredjanja, ama svega, elem - šta?
Čisto da znamo dres kod
qqriq qqriq 22:13 14.08.2015

Re: ...

..
emsiemsi emsiemsi 06:54 15.08.2015

Re: ...

qqriq
Zanimljiva postavka.


Pa bravo! Mislim da svako od nas ima pretpostavke, recimo ja baš sumnjam na...............
Medjutim, više od toga - jer moderacija jedva da postoji, toliko se ne oseća - mene lično zanima šta je tačno bila ona kap više koja je ovde prelila u korist brisanja dvadesetak komentara.
Ko se istakao do mere preko koje se, ajmo reći, nije moglo preći? Toliko psovki na blogu, toliko ličnog vredjanja, ama svega, elem - šta?
Čisto da znamo dres kod

Ма, баш те брига --- што би се рекло спортском терминологијом, само крљај.
qqriq qqriq 07:57 15.08.2015

I need some beauty



a i zbog dres koda
zilikaka zilikaka 09:30 15.08.2015

Re: ...

Mislim da svako od nas ima pretpostavke, recimo ja baš sumnjam na...............


Hoćeš reći da sarkofag možda baš i ne dihtuje?!
tess tess 09:33 15.08.2015

Re: ...

zanima šta je tačno bila ona kap više koja je ovde prelila u korist brisanja dvadesetak komentara.

Ta prepiska između vas je bila toliko besmislena da, nekako intuitivno, naslućujem šta je bila tačno ona kap koja je prevršila.
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:51 15.08.2015

Re: ...

Sumnjaš na nekog konkretno?

Jok, nagađam.

Samo, Supermod je bio čovek od stila, prvo ti pošalje pp upozorenja ..a onda zatim, krene da dela:)
zilikaka zilikaka 11:54 15.08.2015

Re: ...

Supermod je bio čovek od stila


AHA, a tek moderatorke, 05 i 06

Priznaj da su ta imena umela da rapaljuju maštu diljem muškog blogopučanstva

EDIT: Možda ovim katakombama još tumaraju neki zaostali duhovi pomenutih, pa ih ovo naše izazove da se oglase il prikažu.
qqriq qqriq 12:50 15.08.2015

Re: ...

Hoćeš reći da sarkofag možda baš i ne dihtuje?!




Koji si ti biser! Do sad skajpovala, pa tek sad videla tvoj priceless comment.

qqriq qqriq 12:54 15.08.2015

Re: ...

EDIT: Možda ovim katakombama još tumaraju neki zaostali duhovi pomenutih, pa ih ovo naše izazove da se oglase il prikažu.


Ili, ono, na pp već jave nekom de zablista umesto.
emsiemsi emsiemsi 15:34 15.08.2015

Re: ...

stefan.hauzer
Sumnjaš na nekog konkretno?

Jok, nagađam.

Samo, Supermod je bio čovek od stila, prvo ti pošalje pp upozorenja ..a onda zatim, krene da dela:)

Замишљам како било ко може да има афирмативан став о цензорима.
Цензор је дисквалификујуће самим собом.
qqriq qqriq 21:31 15.08.2015

50.



Breaking Bad Finale........
"It's not merely a happy or sad ending. It's an ending that leaves us alone with a mirror."

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana