Politika| Region

NO COMMENT

Željko Ivanović RSS / 17.03.2008. u 12:20

Kao što naslov kaže, bez komentara (sam). Radi pojašnjenja par riječi: ispod ćete naći dva teksta koja su dan za danom, proteklog vikenda, objavljeni u "Vijestima". Članci su publikovani kako priliči materiji koju obrađuju u crnoj hronici. Glavni akter je Nenad Otašević, kako ćete pročitati u tekstovima, sudija Osnovnog suda u PG, poznat široj javnosti kao sudija koji je određen da vodi naš slučaj protiv M.Đukanovića u kojem on potražuje milion eura.

Komentare i zaključke prepuštam vama.

 

(topografija: selo Rogami, koje se pominje u tekstovima je oko 5 kilometara udaljeno od Podgorice, Zagorič je prigradsko naselje udaljeno 3 kilometra od Rogama a autobuska stanica za Danilovgrad je udaljena oko 1.5 km od mjesta dogadjaja u Rogamima)

 

 

VIJESTI, 15.03. DRUšTVO

Od sudije im se pričinio huligan

Podgorica - Ponoćna šetnja sudije podgoričkog Osnovnog suda Nenada Otaševića u noći između četvrtka i petka pretvorila se u dramu zbog navodne zamjene identiteta.Sudiju su blizu ponoći u Rogamima napali Ivan Bošković (23) i Milan Dragović (20) koji su kasnije tvrdili pred sudijom za prekršaje da su mislili kako je Otašević osoba koja je prethodne noći oštetila njihov automobil u tom prigradskom naselju.- To je on. Drži ga, poznajemo ga!- dočekali su povicima Bošković i Dragović nakon što su ga iznenadili iskočivši iz žbunja, odakle su vrebali navodnog huligana, rekao je "Vijestima" izvor blizak istrazi.Otašević je skoro dvadeset minuta pokušavao da ubijedi mladiće da on nije to uradio, već da je sudija podgoričkog Osnovnog suda. Dvojica "revnosnih" građana pribjegli su oprobanoj metodi - pokušali su da batinama iznude priznanje. Prema informacijama "Vijesti", dvojica napadača su Otaševića nekoliko puta udarali nogama i rukama po tijelu, a prema nekim izvorima udarili su ga nekoliko puta i šipkom, nanijevši mu lakše povrede. Kako sudija Otašević nije bio dovoljno uvjerljiv, mladići su "prestupnika" riješili da prijave policiji. Da bi obezbijedili dovoljno kvalitetnih dokaza, "uhapsili" su sudiju pokušavajući da mu vežu ruke. Takvu sliku su zatekli službenici policije koji su se odazvali na poziv dvojice mladića. Po njihovom dolasku, međutim, promijenjene su uloge, pa su Bošković i Dragović završili u Područnoj jedinici podgoričke policije, a zatim su oko 6 časova ujutro sprovedeni kod sudije za prekršaje Rajka Radulovića. Nakon što su saslušani, sudija im je ukinuo policijski pritvor. Otašević nije bio voljan da sinoć za "Vijesti" komentariše napad.Pored prekršajnog postupka zbog narušavanja javnog reda i mira, Osnovno tužilaštvo je prema saznanjima "Vijesti", juče podnijelo istražnom sudiji podgoričkog Osnovnog suda zahtjev za pokretanje istrage protiv Boškovića i Dragovića. Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo "nasilničko ponašanje".

VIJESTI, 16.03. DRUšTVO

Sudija je molio da ne zovemo policiju

Kolašin - Kolašinci Ivan Bošković i Milan Dragović demantovali su da su prije nekoliko noći iz zasjede uhvatili pogrešnog čovjeka i naveli da je sudija podgoričkog Osnovnog suda Nenad Otašević kamenjem gađao automobile, koji su tokom noći pristizali u Rogame kod Podgorice. Njih dvojica su reagovali povodom teksta "Od sudije im se pričinio huligan" koji je objavljen u jučerašnjim "Vijestima" i u kojem se navodi da su u noći između četvrtka i petka u zasjedi sačekali sudiju Otaševića i potom ga, zbog sumnje da je oštetio njihov automobil, fizički napali i držali zarobljenog sve dok nije došla policija. Sve se desilo na mračnom mjestu poznatom i kao noćno izletište ljubavnih parova koji u sitne sate dolaze automobilima iz Podgorice.Bošković i Dragović su, kako je u tekstu objavljeno, poslije sukoba sa sudijom Otaševićem privedeni u podgoričku Područnu jedinicu policije, a potom kod sudije za prekršaje Rajka Radulovića koji im je ukinuo policijski pritvor.Bošković u jučerašnjem reagovanju navodi da je prije nekoliko noći sa djevojkom sjedio u autu kada ga je neko gađao kamenom i oštetio mu haubu.- Primijetio sam čovjeka koji je poslije toga bježao. Sljedeće večeri opet sam bio sa djevojkom u Rogamima kada mi je isti napadač kamenom razbio šoferšajbnu. To sam prijavio policiji kojoj sam dao i opis napadača, ali mi je rečeno da policija nema vremena da reaguje na takve i slične prijave - kazao je Bošković, dodajući da je nakon sat vremena odlučio da sačeka i uhvati napadača, u čemu mu je pomogao Dragović.

Napadač je došao i gađao kamenom u "golf" koji je bio parkiran dalje od nas. Mi smo ga sve vrijeme posmatrali, ali nam je bio daleko pa nijesmo mogli da ga stignemo. Nakon toga, blizu nas se parkiralo još jedno vozilo, a napadač se primakao, pa smo ga uhvatili i pozvali policiju. On je tada počeo da moli da ga ne prijavljujemo, kazao je da je sudija podgoričkog Osnovnog suda i zaklinjao se da će sve platiti. Kada je stigla policija i upitala ga šta on tu radi, bio je konfuzan i kazao je da je bio sa djevojkom koju je otpratio do Vranjskih njiva na autobus za Danilovgrad, kao i da ima auto koje mu nije tu nego u Zagoriču - navodi se u reagovanju Boškovića i Dragovića.

 



Komentari (38)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Markonio Markonio 13:05 17.03.2008

Uno

Jednom i ja da budem.
Markonio Markonio 13:08 17.03.2008

Re: Uno

Pa dobro, covek voli da gadja automobile kamenicama.
Cuo sam da se pojavio i neki presretac egzibicionista u kisnom mantilu, da nije mozda i to doticni sudija?
Ili je ovo najnizi pokusaj diskreditacije za koji sam do sada cuo, ili sudija stvarno ima zanimljiv sport....
bravar bravar 16:21 17.03.2008

Re: Uno

ceda_urosevic ceda_urosevic 13:09 17.03.2008

Željko, može za nas, čistunce

korekcija naslova. No comment.
Željko Ivanović Željko Ivanović 15:11 17.03.2008

Re: Željko, može za nas, čistunce

Hvala Čedo. (Pazi kamenica)
Boris Drenca Boris Drenca 13:53 17.03.2008

Ma daj...

Ajde sad vi mislite da je to pritisak....
Ma nee ne bi Milo to nikada...

Čovek je dobar i pošten.... Budući da nije više mlad (o lepoti neki stručniji-predlažem Lazanjskog)

Mislim kakvi ste to odmah pomislite da bi neko vršio pritisak na sud (naročitio na balkanu)
ludvig ludvig 15:01 17.03.2008

Re: Ma daj...

Mislim kakvi ste to odmah pomislite da bi neko vršio pritisak na sud (naročitio na balkanu)


jeste, stvarno ljudima svašta pada na pamet...čujem neki pričaju ima toga i u Srbiji...ma dajte molim vas...to možda u nekim nerazvijenim društvima ali u ovim starim demokratijama to jednostavno nije moguće:)))
Željko Ivanović Željko Ivanović 15:23 17.03.2008

Re: Ma daj...

Dragi Ludvig, nećeš mi vjerovati ali, u tom smislu, Srbija je super pravna država u odnosu na MNE. Mi sada ličimo na Srbiju iz perioda uoči atentata na premijera Đinđića. Kad je vladoa Legija. A Koštunica asisstirao. Uostalom, o tome sam pisao u tekstu 12. mart, prije par mjeseci, tako da ako imate vremena bacite pogled.
ludvig ludvig 15:29 17.03.2008

Re: Ma daj...

Željko Ivanović
Dragi Ludvig, nećeš mi vjerovati ali, u tom smislu, Srbija je super pravna država u odnosu na MNE. Mi sada ličimo na Srbiju iz perioda uoči atentata na premijera Đinđića. Kad je vladoa Legija. A Koštunica asisstirao. Uostalom, o tome sam pisao u tekstu 12. mart, prije par mjeseci, tako da ako imate vremena bacite pogled.


ma znam ja to željko al nekako je svakom njegova muka najteža:)))
a teško da srbija u poređenju sa bilo kojom zemljom sveta može da ponese epitet super-pravna...
a za MNE mi je sve jasno osim toga kako milion ljudi u jednoj zemlji nema želje da nakon 60 godina menja vlast...to je za mene neka visoka filozofija:)))
Željko Ivanović Željko Ivanović 16:05 17.03.2008

Re: Ma daj...

ma znam ja to željko al nekako je svakom njegova muka najteža:)))


ok, ali bez emocija i bez toga da svako svoju muku gleda, ako se napravi objektivna anliza lako će se zaključiti da u Srbiji više sudije, predsjednike sudova, tužioce, šefove tužilaštava, itd.., više ne biraju Legija, Kum i Spasojević, dok ovdje, čim se odredi sudija u važnim procesima odmah se zna kakva će presuda biti. Na žalost u Srbiji je plaćena najveće cijena da bi se to pokazalo i razotkrilo, ja ovdje ne vidim način kako će i kada početi da se odmotava taj film. Ili čak ako gledaš nizgled banalne stvari - recimo, uoči nedavni predsjedničkih izbora, Koštunica je uz pomoć radikala zabranio da USA i UK pomstrači nadgledaju izbore. Vrhovni sud je takvu odluku odmah poništio. Pa su ovi opet donijeli, pa je Sud opet poništio. To je u CG nemoguće zamisliti a kamo li doživjeti, da Vrhovni ili Ustavni sud poništi bilo koju udluku Đukanovića i njegove stranke, koliko god ona bila protiustavna i nasilnička. Yato ti kažem SRB je tigar za MNE po pitanju pravne države. Jo ako pobijedite ove ludake u maju, odoste vi daleko ispred.
pidola pidola 18:00 17.03.2008

Re: Ma daj...


...ako se napravi objektivna anliza lako će se zaključiti da u Srbiji više sudije, predsjednike sudova, tužioce, šefove tužilaštava, itd.., više ne biraju Legija, Kum i Spasojević...

a ko ih bira sada?
mislis druga imena,to objektivna analiza?


Na žalost u Srbiji je plaćena najveće cijena da bi se to pokazalo i razotkrilo...

izvini,a sta se pokazalo,sta se to razotkrilo?


Ili čak ako gledaš nizgled banalne stvari - recimo, uoči nedavni predsjedničkih izbora, Koštunica je uz pomoć radikala zabranio da USA i UK pomstrači nadgledaju izbore. Vrhovni sud je takvu odluku odmah poništio. Pa su ovi opet donijeli, pa je Sud opet poništio.

da,da,vidis,kao i ustav sto je donet.


Jo ako pobijedite ove ludake u maju, odoste vi daleko ispred.

ko da pobedi?
koje ludake?
Željko Ivanović Željko Ivanović 18:32 17.03.2008

Re: Ma daj...

ko da pobedi?
koje ludake?


Ludaci su Voja, Toma, Velja, Vučić, još jedan vučić koji se odazivlje na ime Tijanić i Nemanja (Kusturica). A oni koji treba da pobede ste valjda vi Čedini, oni Borisovi, ovi Dinkićevi, Ljajićevi, Čankovi and Co.
Cekaj Bol Cekaj Bol 19:16 17.03.2008

Re: Ma daj...

Dragi Ludvig, nećeš mi vjerovati ali, u tom smislu, Srbija je super pravna država u odnosu na MNE. Mi sada ličimo na Srbiju iz perioda uoči atentata na premijera Đinđića. Kad je vladoa Legija. A Koštunica asisstirao. Uostalom, o tome sam pisao u tekstu 12. mart, prije par mjeseci, tako da ako imate vremena bacite pogled.


Slazem se da je Srbija super pravna drzava u odnosu na Montenegro.

Ne slazem se o tome u tome kada kazes ko je vladao Srbijom pred atentat. Premjer je bio Djindjic. Ministar policije Mihajlovic. Djindjic je imao pravo da napise papir i sve njih zajedno ostavi bez posla. Mogao je da ih pohapsi, imao je more dokaza, ali je sa njima paktirao. Ne ulazim u to da li je i Kostunica paktirao sa njima nego da Djindjic sasvim sigurno jeste. Ipak, on ih pusta da rade cuda po Beogradu. Kostunica je bio u opoziciji i nema nikakvu fakticku vlast. Njegov potpis jedino vazi na dokumentima DSS-a, i nigdje vise. Prema svjedocenju Bebe Popovica Djindjic nije zelio da se mijesa u pitanja bezbjednosti Srbije. Kao, zanimala ga ekonomija. Zato je te poslove dao Bebi, koji je btw bio sef biroa za informisanje. Imate sve u Insajderu nakon Bebinog svjedocenja. Tad je Insajder bio mnogo bolji nego danas.

I sto se desilo. Djindjic je ubijen. Cudno mi je da je B92 cijeli dan danas precutao reakcije na Tijanicevu krivicnu prijavu protiv Bebe i NN ministara za atentat na Zorana. Jos nesto Ruzica Djindjic je nekoliko godina u koaliciji sa Kostunicom. Beba i Cedo sa njom ne komuniciraju. Ne mislite valjda da je i Ruzica umijesana sa Kostunicom?!

Pogledajte film RTS-a o medijskoj pozadini imate ga na netu. Mislim da ce kampanja biti veoma zestoka.
Intet Glemt Intet Glemt 11:20 18.03.2008

Re: Ma daj...

Cekaj Bol
Dragi Ludvig, nećeš mi vjerovati ali, u tom smislu, Srbija je super pravna država u odnosu na MNE. Mi sada ličimo na Srbiju iz perioda uoči atentata na premijera Đinđića. Kad je vladoa Legija. A Koštunica asisstirao. Uostalom, o tome sam pisao u tekstu 12. mart, prije par mjeseci, tako da ako imate vremena bacite pogled.


Slazem se da je Srbija super pravna drzava u odnosu na Montenegro.

Ne slazem se o tome u tome kada kazes ko je vladao Srbijom pred atentat. Premjer je bio Djindjic. Ministar policije Mihajlovic. Djindjic je imao pravo da napise papir i sve njih zajedno ostavi bez posla. Mogao je da ih pohapsi, imao je more dokaza, ali je sa njima paktirao. Ne ulazim u to da li je i Kostunica paktirao sa njima nego da Djindjic sasvim sigurno jeste. Ipak, on ih pusta da rade cuda po Beogradu. Kostunica je bio u opoziciji i nema nikakvu fakticku vlast. Njegov potpis jedino vazi na dokumentima DSS-a, i nigdje vise. Prema svjedocenju Bebe Popovica Djindjic nije zelio da se mijesa u pitanja bezbjednosti Srbije. Kao, zanimala ga ekonomija. Zato je te poslove dao Bebi, koji je btw bio sef biroa za informisanje. Imate sve u Insajderu nakon Bebinog svjedocenja. Tad je Insajder bio mnogo bolji nego danas.

I sto se desilo. Djindjic je ubijen. Cudno mi je da je B92 cijeli dan danas precutao reakcije na Tijanicevu krivicnu prijavu protiv Bebe i NN ministara za atentat na Zorana. Jos nesto Ruzica Djindjic je nekoliko godina u koaliciji sa Kostunicom. Beba i Cedo sa njom ne komuniciraju. Ne mislite valjda da je i Ruzica umijesana sa Kostunicom?!

Pogledajte film RTS-a o medijskoj pozadini imate ga na netu. Mislim da ce kampanja biti veoma zestoka.

Joe, nije mi jasno da ovako brkaš teze... JSO nije bila ekipa koju je bilo tako lako pohapsiti. Srbija čak nije imala snage da ih razoruža onda kad su digli pobunu. A Đinđić je mjesecima prije ubistva radio na zakonima i osnivanju suda koji bi se bavio ovim državnim kriminalom. Dakle, pokušavao je riješi problem kako je znao i umio, a za svo to vrijeme bio opasno opstruiran od strane Koštunice. Zbog toga je i ubijen.

Inače, sve i da ih je pohapsio, koliko je zaista mogao da dokaže, sa sudovima kakvi su bili, sa zakonima kakvi su bili? Pa sve bi ih oslobodili. To sam objašnjava kad kaže onu čuvenu "onaj je morao da se nađe u Hagu".

Ružica je prije svega u DS-u a ne u DSS-u. A DS je u pokušaju koalicije sa DSS manje od godinu dana. Ja tu koaliciju vidim kao Tadićev potez iz očaja. Da li je tada mogao nešto bolje, da li je trebao na izbore, teško je reći. U svakom slučaju ta koalicija je trajala koliko je trajala i vrijeme je pokazalo da ona nikad ne bi postala funkcionalna.
Željko Ivanović Željko Ivanović 12:28 18.03.2008

Re: Ma daj...

Joe,
nikako se ne slažem sa tvojim vidjenjem stvari u Srbiji prije 12. marta.2003., iako ne sporim nešto što ti želiš reći da u čitavom tom haosu ima makar objektivne odgovornosti Đinđićevih saradnika. O tome sam pisao u tekstu "Čeda, anđeo". Ali, mislim da nema rayloga da sada ideš u ravan Koštuničine propagande i zaključuješ kako su Beba i drugi odgovorniji mlatene od Kuštunice, Tijanića, i ostalih. Koštinica je politički najoodgovrnija ličnost za takav tragični rasplet, za sve ono prije 12. marta 2003. i za sve ovo nakon 12. marta 2003. I za to imaš desetine pokazatelja. Što se Tijanićeve tužbe tiče pa to je tragikomično - čovjek koji je uložio ogromnu energiju da bi na jedan brutalan način osporio Đinđića, koji je u isto kolo mogu reći zavjereničko uveo i niz drugih novinara, čovjek koji je smislio krilaticu Srbiji nema mira dok je Đinđić živ, ili nešto tako - dakle, takva osoba podiže tužbu protiv nekog za zavjeru protiv Đinđića. To je morbidni cinizam - da Tijanić goni ljude navodno odgovorne za atentat! Morao bi poći od samog sebe prvo.

p.s. zbilja, zašto si promijenio potpis, zašto nisi više Joe Black, baš je dobro zvučalo.
Željko Ivanović Željko Ivanović 12:34 18.03.2008

Re: Ma daj...

Inače, sve i da ih je pohapsio, koliko je zaista mogao da dokaže, sa sudovima kakvi su bili, sa zakonima kakvi su bili? Pa sve bi ih oslobodili. To sam objašnjava kad kaže onu čuvenu "onaj je morao da se nađe u Hagu".


Ovo je suština Joe. Ovo što Glemt citira je dio jedne Đinđićeve izjave u kojoj je objašnjavao zašto je Milošević morao biti izručen Hagu jer, kako je rekao Đinđić, da je slučaj prepušten srpskim sudovima oni bi u stvari Miloševića proglasili za heroja a na optuženičkoj klupi bi se on našao.
To je na žalost današnja situacija sa sudovima i tužiocima u CG.
Intet Glemt Intet Glemt 12:51 18.03.2008

Re: Ma daj...

Željko Ivanović
čovjek koji je smislio krilaticu Srbiji nema mira dok je Đinđić živ, ili nešto tako - dakle, takva osoba podiže tužbu protiv nekog za zavjeru protiv Đinđića. To je morbidni cinizam - da Tijanić goni ljude navodno odgovorne za atentat! Morao bi poći od samog sebe prvo.

"Ako Đinđić preživi, Srbija neće". Sramota!
Željko Ivanović Željko Ivanović 14:29 18.03.2008

Re: Ma daj...

Da, to je napisao. Hvala Glemte na podsjećanju - strašno i sramotno.
Cekaj Bol Cekaj Bol 15:42 19.03.2008

Re: Ma daj...

Joe, nije mi jasno da ovako brkaš teze... JSO nije bila ekipa koju je bilo tako lako pohapsiti. Srbija čak nije imala snage da ih razoruža onda kad su digli pobunu. A Đinđić je mjesecima prije ubistva radio na zakonima i osnivanju suda koji bi se bavio ovim državnim kriminalom. Dakle, pokušavao je riješi problem kako je znao i umio, a za svo to vrijeme bio opasno opstruiran od strane Koštunice. Zbog toga je i ubijen.


Djindjic je mogao sve - bio je premjer. Legija je nakon Djindjicevog dolaska sasvim uredno i dalje ubijao, otimao itd. Sto kao pukovnik, sto kao penzioner. Beba je jasno saopstio da je UK organizovao jedinice koje su bile samo pod Djindjicevom kontrolom. Pretpostavlja se da su oni uhapsili Milosevica. Karla Del Ponte je pouzdano upoznala Djindjica sa svim. Svaka vlast na planeti radi na opstrukciji vlade kako bi preuzela vlast. Tako i Kostunicina. Ja ovim ne pokusavam da govori stavljajuci se na bilo ciju stranu, govorim striktno o rasporedu moci. Premjer nije imao vlast. A zasto nije imao vlast, pa nije sve na onima oko njega, mora biti nesto i na njemu. Posebnu odgovornost, po meni snosi MUP i ljudi koji ga nisu zastitili. Odgovor na pitanje zasto Djindjic nije zasticen, do sada niko nije dao. Ako neko kaze da ga nije bilo moguce zastititi onda to znaci da on u Srbiji nije imao vlast. Jer ako ga Tadic kao ministar vojni i Mihajlovic kao ministar policije ne mogu zastititi od nekog penzionera, ko god on bio. Onda su oni odgovorni.

Inače, sve i da ih je pohapsio, koliko je zaista mogao da dokaže, sa sudovima kakvi su bili, sa zakonima kakvi su bili? Pa sve bi ih oslobodili. To sam objašnjava kad kaže onu čuvenu "onaj je morao da se nađe u Hagu".


Ako je preuzeo vlast kako bi je mijenjao trebao je to i da uradi. Ne moze se Legija proglasiti herojem 5. oktobra, a onda se njegovi hajduci obilaziti po zatvorima sa tortama i suprugama. Izvini, ako je neko pobio Siptara i Kuma, reci mi zasto je taj morao da ubije i kucu u Silerovoj koja je imala urednu gradjevinsku dozvolu?

Ružica je prije svega u DS-u a ne u DSS-u. A DS je u pokušaju koalicije sa DSS manje od godinu dana. Ja tu koaliciju vidim kao Tadićev potez iz očaja. Da li je tada mogao nešto bolje, da li je trebao na izbore, teško je reći. U svakom slučaju ta koalicija je trajala koliko je trajala i vrijeme je pokazalo da ona nikad ne bi postala funkcionalna.


Ne slazem se da je to bio potez ocajnika. Ja mislim da je to bio potez politicke neznalice. Da je tad pustio Kostunicu da ode s radikalima danas bi imao bolju poziciju.
Cekaj Bol Cekaj Bol 15:46 19.03.2008

Re: Ma daj...

Tijanic i Kostunica su tada bili opozicija, i tacka. Najveci medijiski prostor u Srbiji kontrolisala je vlada. Od tiraza, preko TV-a, i Radio stanica. Tirazi listova Zemunskog klana isli su na 1 decimalu Novosti ili Politike.

PS: Objasnio sam na proslom Blogu zasto sam bio prinudjen da promijenim nick - nazalost. Cekaj Bol znaci to isto, samo ispreturaj ista slova.
Moderator06 Moderator06 02:36 20.03.2008

Brisanje

Moderacija je obrisala sa bloga maliciozne insinuacije korisnika njegos o pokojnom premijeru Zoranu Djindjicu, kao i sve replike koje su usledile, jer nema nikakvog smisla da opstanu bez inicijalnog komentara na koji se nadovezuju.
Željko Ivanović Željko Ivanović 11:14 20.03.2008

Re: Brisanje

LinkModeracija je obrisala sa bloga maliciozne insinuacije korisnika njegos o pokojnom premijeru Zoranu Djindjicu, kao i sve replike


Hvala moderatoru, ja od juče popodne nijesam ulazio na blog pa nijesam vidio šta se dešava. Njego sada te stvarno molim da ne zloupotrebljavaš moje gostoprimstvo jer ako ti ne[to runo i nedostojno napišeš na mom blogu to je ne samo tvoja već i moja sramota. Nema smisla. I nemoj mi sada objašnjavati šta si napisao ili [ta si htio da kažeš. Ili kako si ti protiv kulta ličnosti i slične gluposti. Ne radi se o kultu ličnosti nego se radi o neukusu, banalnostima, glupostima. A ozbiljna analiza nečije politike i djela je nešto drugo i to ti niko ne brani. Ubuduće vodi računa o tome da ne bih morao da posežem za trajnim banovanjem.
njegos njegos 11:30 20.03.2008

Re: Brisanje

A je li ti znas sto sam ja napisao?
njegos njegos 11:36 20.03.2008

Re: Brisanje

Nije ni bitno, uostalom. Ovo samo potvrdjuje da se ovaj blog nista ne razlikuje od totalitarnih sistema cenzure i ugrozavanja licne slobode govora. A onda kad se neko zali, slijedi isti odgovor kao i u drzavi, po sistemu "Kome se ne svidja, neka ide". Vjerovatno su zato mnogi i otisli iz Srbije i Crne Gore. Svaka cast i tebi i moderatoru. A ovamo toboz neka borba za demokratiju i slobodu. Moje poruke nisu bile nikakve insinuacije niti su bile maliciozne. Bile se u istom nivou kao mnoga pitanja koja danas proevropske i demokratski nastrojene NVO postavljaju vladajucim strukturama, konkretno, npr. Aleksandru Tijanicu. Ne znam zasto bi neko ovdje i bilo gdje imao vise prava od mene. I jos, ako je sramota reci za covjeka da nije svetac i ako je glupost biti protiv kulta licnosti, ja onda stvarno ne znam sta da kazem. No ja sam na ovom blogu sasvim navikao na ovakvo ponasanje, tako da, iako je to bilo iznenadjenje u pocetku, sada mi je to potpuno normalno. Dok god ne mislis svojom glavom, nego slusas autoritete i aplaudiras im u ekstatickom zanosu, onda je sve super. Cim uputis malo kritike, onda si maliciozan i sve ostale nebuloze koje pominju moderatori i odredjeni blogeri. Sad ce mozda i da mi suspenduju nalog, ali neka, i na to sam navikao.
Željko Ivanović Željko Ivanović 18:39 20.03.2008

Re: Brisanje

Njego dragi, ja sam unaprijed znao šta ćeš da odgovoriš pa sam ti unaprijed rekao da problem nije u cenzuri već u neukusu i glupostima. Nije problem što si napisao da Đinđić nije svetac, već što si poleo da ga osporavaš "argumentima" gdje je čekao Novu godinu, i slično. I onda čitav njegov opus koji je Njego sadržan i u najboljim kolumnama koje su pisane na ex yu prostoru a koje je on pisao kad si ti bio klinac u Nasoj Borbi i u politickom djelovanju, koje je osim pragmatike i makijevelizma imalo i jednu misionarsku i za Srbiju prosvetiteljsku dimenziju, ti svodiš na docek Nove godine u Dubaiju...... To je Njego "kurirovski" ili "tijanićevski" pristup nekom pitanju i zato je to trebalo obrisati. A ne zbog toga što misliš da Đinđić nije svetac. Znači nastavi ali ne padaj u vatru jer onda banalizuješ stvari.
Doctor Wu Doctor Wu 15:36 17.03.2008

E, kad je jos Qsovac

pisao i tome...

Za razliku od takve politike – šta imamo u Crnoj Gori? Milo Đukanović se povlači na vrhuncu moći. Mudrolozi i "analitičari" lupetaju kako će "on sada da vuče poteze iz senke" (što bi to radio iz senke kad može javno, iz prvog plana), kako ga je na to naterala EU (a evropski zvaničnici ga javno hvale), kako je to samo pauza da se Milo 2008, kada Filipu Vujanoviću istekne mandat, vrati na mesto predsednika države (kao da je Filip prepreka da Milo to učini sada ako mu se hoće). Ima naravno još sličnih "teorija" ali su sve "posrbljene" odnosno predstavljaju tipično razmišljanje miloševićevske Srbije.

Milo Đukanović je pametno izračunao da postoji poprilična šansa da njegova Demokratska partija socijalista (incl. satelite) jednostavno ne uspe da pobedi na narednim izborima kada referendum & nezavisnost više ne bude moguće kapitalizovati i kada biračko telo najzad bude skontalo da su jedni te isti ipak možda predugo gore odnosno da nema straha da bi eventualna promena mogla ugroziti The Državu.

Zato je čovek lepo odlučio da se povuče u privatni biznis. (Što pametno reče jedan lik iz Hrvatske kad sam mu javio vest: Ne verujem da će za pokretanje privatnog biznisa morati da se zadužuje). Za premijera je našao relativno nepoznatog ali potpuno nekonfliktnog čoveka kome ni opozicija nema šta da prigovori.

Šta je cilj? Na isti način na koji je pre 6-7 godina preuzimanjem kreda "nezavisna Crna Gora" oduzeo Liberalnom savezu raison d'être, tako je na najboljem putu da samouklanjanjem "najvećeg problema" to isto sada učini u najmanju ruku Pokretu za promjene i polovini sada već gotovo pokojne Socijalističke narodne partije pošto je onoj drugoj polovini to već učinila Srpska lista. I onda – eto za 4 godine opet na vlasti DPS-a, doduše nešto malo drugačijeg. A ako Milov projekat odmakne i ako uz to bude suštinskih promena u Srbiji nestaće isto tako i razlog postojanja ovakve Srpske liste.

Za državnu politiku znamo, ali rekao bih da ovako vodi i mudra partijska politika - žrtvuje se nešto trenutno za dobitak kasnije.

... Znao sam i ranije da je Milo razmišljao da se povuče i da je o tome govorio bliskim saradnicima. U CG, same večeri referenduma kada su rezultati bili više-manje jasni, čuo sam ponovo istu priču, ali sam tada procenio, prvi put, da bi to na jesen, nakon izbora, zaista moglo da se dogodi. Javio sam nekim prijateljima u Srbiji - političarima i novinarima - šta ja mislim da bi se moglo dogoditi. Dobio sam nekoliko identičnih odgovora: "Ne verujem. Što bi se sada povukao?" A kada se to dogodilo – opet neshvatanje značaja čina ili odbijanje suočavanja sa tim.


Kad neko zna- zna.
njegos njegos 20:18 17.03.2008

Dje si Zeljko, nema te 100 god!

Mislim da je najinteresantniji detalj u ovoj prici da doticni momak ima jako bogat ljubavni zivot - fino svaku noc u sumicu...
A to sto tako malo gaze, tuku ili pritiskaju sudije - nije to tako strasno. Ako prof. medjunarodnog prava moze da kaze da povlaci kandidaturu za predsjednika zato sto za tim vise nema potrebe jer je Primus odlucio da nastavi svoju vlast i moc do beskonacnosti, sto onda ne bi mogli i malo sudije da se hapse, biju i vrijedjaju da bi shvatili sta im je zapravo posao.
Željko Ivanović Željko Ivanović 22:08 17.03.2008

Re: Dje si Zeljko, nema te 100 god!

Ne znam da li su ovi momci uhvatili krivog ili, kako tvrde u svojoj izjavi, pravog. Ako su napali nevinog zašto bi ih istražni sudija odmah pustio, drugo zašto bi sudija Otašević molio našeg novinara da se ništa ne objavljuje ako je krivo napadnut, treće šta ima sudija da radi u selu 5 km od Podgorice u ponoć!? U svakom slučaju treba nam nezavisna istraga. Ali sad ćeš da vidiš šta će policija da radi. Sada će da krenu pritisci na ove mladiće da se predomisle, da kažu kako nijesu to izjavili, da se potpuno zatrpa slučaj, jer kako bi zvučalo da čast Đukanoviću brani sudija koji uznemirava ljubavne parove! Ja prosto ne mogu da vjerujem u to. A pogotovo ne mogu da vjerujem da je on izabran da vodi ovaj proces upravo zbog toga što mu je policija znala za to. Ne mogu da vjerujem, kažem. S druge strane, opet, teško je vjerovati da bi momci da nijesu bili sigurni da imaju pravog napadača zvali policiju i rizikovali da oni budu uhapšeni i sjutra osuđeni na robiju! Ako opet nijesu neki "dobrovoljci". Biće zanimjlivo ali mogu da se kladim da će "istraga" ići u ovom pravcu.
njegos njegos 22:48 17.03.2008

Re: Dje si Zeljko, nema te 100 god!

Samo mi jos ne znamo ko laze, momci ili sudija. Neko sigurno laze, a sto god od ovih verzija da se desilo, sramota je...
Željko Ivanović Željko Ivanović 23:35 17.03.2008

Re: Dje si Zeljko, nema te 100 god!

Slažem se s tobom ali se pitam da li je moguće doći do istine. Jer ako momci lažu da on nije kamenovao njihov auto i da su ga uhitili na pravdi Boga onda moraju ići u zatvor jer je to teško krivično djelo, napad na sudiju. Ukoliko ne lažu, ukoliko ostanu na slobodi, onda sudija Otašević ne može više dijeliti pravdu. Jedno od to dvoje mora da se desi. Ukoliko se desi treće, po sistemu i vuk sit i ovce na broju, i ovi momci u Kolašin, i Otašević nastavi dijeliti pravdu, onda je jasno o čemu se radi. Kažem vidjećemo a ja sam sumnjičav.
woland woland 22:12 17.03.2008

...


Ne znam šta g. Ivanović pokušava da kaže ovim gore napisanim i navedenim. Da li on misli da nije kriv za ono za šta je tužen? Je li Đukanović izvršio pritisak i na internacionalne žurnalističke instance, odakle je reakcija na Ivanovićev slučaj - duboka ćutnja. Zar on misli da je toliko bitan da ga lično Milo želi opametiti sa par ćoteka koje su mu prenijeli navodni Đukanovićevi izvršioci? E, moj, Ivanoviću!

njegos njegos 22:47 17.03.2008

Re: ...

Stvar je u tome sto Milo licno hoce da ga opameti tako sto ce da mu uzme ogromne pare u montiranom procesu, a Milo bezlicno (preko gorila) je probao da ga opameti cotecima...
Željko Ivanović Željko Ivanović 23:24 17.03.2008

Re: ...

vi se Wolande očito informišete iz GO DPS ili iz Prve banke. jer da imate malo širi uvid znali biste da su sve značajne kako ih zovete žurnalističke org. reagovale i to neke po više puta. Na pr.: WAN, World asociation of newspapers, najveće svjetsko udruženje novina, onda IFJ, Evropska federacija, pa Article XIX, jedna od najpoznatijih svjestkih organizacija za zaštitutu prava na slobodu govora, pa SEEMO, najveća organizacije novinska u jugositočnoj Evropi, itd.. Uz sve to sudjenje prate Švedski helsinški komitet, Amnesty international i HRW.. A takodje i Savjet Evrope i Evropski parlament su reagovali povodom svega.. Dakle, kad se sve sabere nadmašili ste legendarnog Rajka Kovačevića. A o ovom Otaševiću da ne govorim. Ako mu se što desi zbog ovih kamenica mogli bi da preuzmete slučaj.
woland woland 12:43 18.03.2008

Re: ...

Željko Ivanović
vi se Wolande očito informišete iz GO DPS ili iz Prve banke. jer da imate malo širi uvid znali biste da su sve značajne kako ih zovete žurnalističke org. reagovale i to neke po više puta. Na pr.: WAN, World asociation of newspapers, najveće svjetsko udruženje novina, onda IFJ, Evropska federacija, pa Article XIX, jedna od najpoznatijih svjestkih organizacija za zaštitutu prava na slobodu govora, pa SEEMO, najveća organizacije novinska u jugositočnoj Evropi, itd.. Uz sve to sudjenje prate Švedski helsinški komitet, Amnesty international i HRW.. A takodje i Savjet Evrope i Evropski parlament su reagovali povodom svega.. Dakle, kad se sve sabere nadmašili ste legendarnog Rajka Kovačevića. A o ovom Otaševiću da ne govorim. Ako mu se što desi zbog ovih kamenica mogli bi da preuzmete slučaj.



Ne bih imao ništa protiv da se informišem iz izvora koje navodite, informacija nikad dosta. Međutim, iako mislite da ste uvijek u pravu, ovog puta griješite. Vidi se da ste i Vi čovjek starog političkog kova, odmah idete na diskreditovanje oponenta na bazi argumentum ad hominem. Mnogo veći efekat biste postigli da navedete u čemu su Vas te organizacije konkretno podržale sem u uopštenom, filozofskom smislu. Jesu li rekli: da, gospodine Ivanoviću, imate pravo da nazivate mafijašem koga hoćete sa svojih olimpskih visina? Imate i opravdanje, bili ste ljuti! Zaboga, napali su Vas. A ko bi se usudio da napadne takvu veličinu sem glavni mafijaš sa svojom familijom. Ne bi se neko niži drznuo, bože sačuvaj. Ovo što navodite za ovog nesrećnog sudiju nimalo Vam ne ide u prilog, vidi se koliko Vas ozbiljno shvataju. Inače, nemam pojma ko je gospodin Rajko Kovačević, ali čim ga Vi pominjete u negativnom kontekstu nemam ništa protiv što me poredite s njim. Zaista, samo u nesređenoj državi, kakva je Crna Gora, ljudi poput Vas mogu biti poznati novinari i debelo profitirati od tog poziva. Nemojte se žaliti na situaciju u Crnoj Gori, i Vi ste proizvod te situacije. Za neke sređeniju Crnu Goru, morali biste malo poraditi na svom stilu - i ljudskom i novinarskom.

Željko Ivanović Željko Ivanović 14:37 18.03.2008

Re: ...

Uvaženi Wolande, sve me više podsjećate na Rajka Kovačevića i propagandu vlasti čija je omiljena disciplina falsifikovanje činjenica i zamjena teza. Tako vi prvo faslifikujete činjenice i kažete da su žurnalističke organizacije u svijetu ćutale o mom sporu sa šefom režima. I kada se ispostavi da nijeste u pravu onda mijenjate teze pa mene predstavljate kao sveznajućeg i prepotentnog koji dijeli lekcije sa olimpijskih visina. A upravo ste vi to uradili i u prvom i u drugom slučaju. Branite familiju i njihov način vladanja, presuđujete u sudskom sporu koji je u toku, omalovažavate sam čin napada na direktora jedne novine, podcjenjujete nečiji rad i onda nakon svega dijelite lekcije o lijepom ponašanju i moralu. Zaista, sam impresioniran. I zato sam vam rekao da ste prevazišli R.K. Ako ga ne znate vrijeme je da se upoznate. Adresa na kojoj ga možete naći je Obala Morače, dva kovčega (popularan i simboličan naziv za zgradu iz koje Đukanović i njegova familija vladaju Crnom Gorom posljednjih 20 godina).
woland woland 16:09 18.03.2008

Re: ...

Željko Ivanović
Uvaženi Wolande, sve me više podsjećate na Rajka Kovačevića i propagandu vlasti čija je omiljena disciplina falsifikovanje činjenica i zamjena teza. Tako vi prvo faslifikujete činjenice i kažete da su žurnalističke organizacije u svijetu ćutale o mom sporu sa šefom režima. I kada se ispostavi da nijeste u pravu onda mijenjate teze pa mene predstavljate kao sveznajućeg i prepotentnog koji dijeli lekcije sa olimpijskih visina. A upravo ste vi to uradili i u prvom i u drugom slučaju. Branite familiju i njihov način vladanja, presuđujete u sudskom sporu koji je u toku, omalovažavate sam čin napada na direktora jedne novine, podcjenjujete nečiji rad i onda nakon svega dijelite lekcije o lijepom ponašanju i moralu. Zaista, sam impresioniran. I zato sam vam rekao da ste prevazišli R.K. Ako ga ne znate vrijeme je da se upoznate. Adresa na kojoj ga možete naći je Obala Morače, dva kovčega (popularan i simboličan naziv za zgradu iz koje Đukanović i njegova familija vladaju Crnom Gorom posljednjih 20 godina).


Ah, ta čuvena "falsifikovanja činjenica" i "zamjene teza"...Omiljene fraze netalentovanih političara. Vi ste, gospodine, novinar. Od Vas se očekuje da se ljepše izražavate. Kad sam rekao da su međunarodne organizacije ćutale, nijesam mislio na to da li Vas je neki poznanik otuda pitao za zdravlje nego sam govorio o ćutanju povodom opravdanosti tužbe protiv Vas. Vaše je da nekog nazivate mafijašem, a njegovo je da Vas tuži, ne znam gdje Vi vidite to moje "presuđivanje". Još manje mi je jasno gdje vidite da "branim familiju i njihov način vladanja". Zar mislite da prigovor Vama znači podršku nekom. Kakva prepotencija...
sentinel26 sentinel26 23:16 17.03.2008

Sudija razbio auto huliganima ?

"Od sudije im se pričinio hiligan..".
" Sudija je molio da ne zovemo policiju "

Vijesti, 17.03.2008.
-------------------------------
"Zaštitiću svoju čast"

“Povodom teksta objavljenog u Vašem listu od 16.03. 2008. godine, pod naslovom "Sudija je molio da ne zovemo policiju", koji ste objavili kao demanti Ivana Boškovića i Milana Dragovića, molim Vas, da objavite moje reagovanje.
Prije svega, očekujem da će nadležni državni organi u potpunosti rasvijetliti kritički događaj i o tome detaljno informisati javnost, iz kojeg razloga, a do okončanja krivičnog postupka, ne želim da se upuštam u dalje polemike povodom ovog događaja.
Kao sudija i građanin prije svega, apelujem za brzo okončanje ovih postupaka, nakon kojih ću sigurno znati da zaštitim svoju grubo povrijeđenu čast i ugled, kao čast i ugled moje porodice.
Naravno, nijedan od navoda iznijetih u navedenom tekstu u smislu reagovanja imenovanih, ne samo da ne stoji, već predstavljaju grubu neistinu i podmetanje, kojim počinioci pokušavaju opravdati svoje vandalsko ponašanje. “

Nenad OTAŠEVIĆ
------------------------------

Baš me čudi ko li je to mogao da naruči premlaćivanje ovog sudije i ko li je ono ružno pisao o ovom sudiji i njegovom navodnom "gazdi" ?

Željko Ivanović Željko Ivanović 23:27 17.03.2008

Re: Sudija razbio auto huliganima ?

Evo ga stari Duškov udarnik. Sentinel. Prvo otkud znaš da je sudija premlaćen. Drugo, kako znaš da Veljović nema veze sa svim. I kako su mogli odmah biti pušteni napdači na jednog sudiju. Pa to ej u svakoj zemlji napad na državu. Na kraju, vidim da ti je Duško već dao u zadatak da riješiš misteriju. Udarnički nastavi. Ali, pošto to radiš već pola godine moraćeš da nastaviš na nekom drugom mjestu. Dosta je bilo (Milo). Pozdrav.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana