Budućnost| Društvo

Обновимо заједно изгорелу школску библиотеку

Velimir Mladenovic RSS / 14.09.2015. u 20:27

Организатори акције за обнову изгореле школске библиотеке ОШ „Доситеј Обрадовић" у Смедереву, удружење грађана „Културно наслеђе града Смедерева", Историјски архив Смедерево и Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ, подсећају да ће прикупљање књига трајати до краја децембра и моле све људе добре воље и великог срца да дарују књиге смедеревским основцима.

Подсетимо, у великом пожару је другог септембарског дана страдало 500 квадратних метара школе ОШ "Доситеј Обрадовић" у Смедереву, а у ватреној стихији нестала је и школска библиотека са 14 000 књига.

Великој акцији за обнову страдале школске библиотеке прикључили су се многи племенити појединци, неке смедеревске школе, али и установе значајне на пољу образовања, културе и издаваштва.

Организатори акције се од срца захваљују библиотеци "Др Душан Радић" из Врњачке Бање на даривању 3 000 књига и општини Стари град (у Београду се књиге прикупљају до краја септембра сваког радног дана од 9 до 17 часова у Канцеларији за младе општине Стари град, Македонска 42, а могу се оставити и на портирници општине сваког радног дана од 17 до 20 часова).

Захвалност је упућена и Вуковој задужбини, издавачкој кући "Архипелаг" и издавачкој кући "Лагуна" које су припремиле пакете својих издања за смедеревске основце, као и медијским покровитељима, свима онима који су објавили вест о хуманитарној акцији: ТВ Смедерево, ТВ Војводина, Б92, Студио Б, новинама "Наш глас", "Колор прес групи" и другима. Хвала и магазину ''Буквар''.

Смедеревски организатори акције подсећају да су потребна пре свега лектирна издања, дечје књиге, уџбеници, енциклопедије, речници - све оно што је нестало у пожару, а што је основцима ове школе преко потребно за учење и наставу.

Књиге се могу донети сваког радног дана од 8.00 до 14.00 часова у Историјски архив Смедерево или послати поштом на адресу:

Историјски архив Смедерево

Краља Петра I бр. 2

11300 Смедерево

 

Са организаторима акције можете контактирати путем  и-мејла (velimirmladenovic@gmail, sjpodruznica@gmail.com, kravicmiljana@gmail.com)

ПОКАЖИМО САОСЕЋАЊЕ, ДОКАЖИМО ХУМАНОСТ И ОБНОВИМО ЗАЈЕДНО ШКОЛСКУ БИБЛИОТЕКУ!

 

 



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana