Gradjanske inicijative| Jubileji| Ljubav| Obrazovanje| Sex

Šah i kuma

krkar RSS / 06.11.2015. u 02:52

e0ca7c6b5268d78259086cf4239f6d99.jpg

Vuk i Šešelj još su bili u velikoj ljubavi, kumovi, vođe Srpskog četničkog pokreta koji su upravo preoteli od Mirka Jovića, glumca sa satom na ruci u filmu Kosovski boj (samo su im Turci bili lepi a za Srbe su uzeli neke Cigane iz predgrađa Prištine, onda smo se mi javili dobrovoljno) i otpravnika vozova u Staroj Pazovi (to je kreativan pos'o: voz mož' da pustiš a mož i da ne pustiš). A možda se ta njihova kumovska veljesrBska spontana organizacija pod pokroviteljstvom UDB već zvala i SePeO, nije bitno. Uglavnom još se nisu bili poxhapali.

Nas trojica imadosmo nešto da oposlimo sa Vukom (nije ni politički ni stranački). Birvaktile ne beše ni mobilnih a bogme čak ni pejdžera a ni Vuk nije bio neko veliko mudo da ima silne sekretarice, komuniciralo se ostavljanjem poruka na fiksne telefone: recite mu da sam od 12 do 3 Tuitu a ako se ne čujemo neka me zove kući od 5 do 7 a posle sam od 8... Elem, kaže nama Kurjak da dođemo kod njega na gajbu oko 3 popodne.

Draškoviću Vuče tada je još bio samo posrnuli komunistički aparatčik, bivši šef kabineta Mike Špiljka i kratkotrajni bezuspešni dopisnik Tanjuga iz Alžira (verovatno su ga poštena nesvrstana braća vratila kući da meša naše frogs and grandmothers a ne njihove) te je stanovao u državnom dodeljenom mu stanu na Petlovom brdu. Nisam premeravao stan ali je bio svakako veći nego što je pošteni bračni par bez dece u ta doba dobijao (finansirano parama radničke klase, za funkcionere i pijavice režimske, ma šta vam danas tvrdio pukovnik Crnokiloćanin sa beneficiranim radnim stažEm). Dakle, pošto je to bilo vreme pre Savskog venca, Veselina Boškovića i ostalih poštenih tranzicijsko-koalicionih priča, Vuk i Vučica nisu imali ni 100 kvadrata, i to Tamo Daleko u nekakvoj betonskoj novogradnji.

Dovuče nas spaček iz 1962. (prvi model sa trećim parom prozora ali još motor 435 kubika, 16 konja) nekako do te socijalističko-samoupravne vukojebine. Zvonimo na Drašković-Bošković. Vrata otvara Dana, oduvek dobra ali notorno zajebana riba. Napicanjena kao i uvek, oštrokonđasta ali jebozovna, uvek dobre šliceve na suknjama i još bolje cipele. Dan-danas pojma nemam koje su joj boje oči ali znam da je uvek imala najbolje cipele u gradu na vrlo dobrim nogama, hvala na pitanju. Iako numem da kažem koje su marke - neke prave marke jesu bile. Naravno, nismo se u to pačali, meni je uvek na pameti bila ona priča iz Crne Gore kako je neki perjanik kojega je Knjaz Nikola mnogo voleo nešto zgrešio, ne znam šta ali vrlo gadno zasrao a da nije bilo politički. I sazove knjaz senat da odluče šta će sa perjanikom, sede brčine redom gospodaru, debelo je zgriješio, da ga mušketamo (streljamo). Mudri knjaz radije ne bi da strelja lepog, naočitog i bistrog momka iz dobre kuće ali svi su za tešku kaznu te se na kraju doseti:

Zgriješio je teško i mora da pati. Ali da ga ne mušketamo, no da ostane živ ali da svaki dan misli na svoj kaštig (kaznu). Oženićemo ga odivom Boškovićkom!

Primi nas odiva Boškovićka najljubaznije što ume, uvede nas u dnevnu sobu. Na podu sede kumovi Drašković Vuk i Šešelj Vojislav i igraju šah. Mi se lepo javimo, Vuk promrmlja seditečekajteviditedigramošaha. Sednemo nas trojica na trosed, donese Dana neku kafu, rakiju ne nudi, ne bismo ni uzeli, poslom smo a rano. Sedimo mi tako, ćutimo, mladi, vaspitani, sve fini... Završiše ona dvojica partiju (ne mogu da se setim ko je pobedio), počeše drugu, mi se s vremena na vreme nakašljemo, nekoliko puta pokušamo i da nešto kažemo Khmmm, Vuče... on odmah nervozno Čeekaajte, nemoojte sada, saad je kriitično, vaažaan poteez... Čekamo mi, završi još jedna partija, dobio onaj drugi (biće da je prvu bio dobio Vuk a drugu Šešelj), mi opet probamo da se obratimo, opet kuka Vuk kako je kritično, počeli oni još jednu partiju.

U neki mah uđe Dana i kaže gotov je ručak. Mi ništa, nismo zvani na ručak, došli da oposlimo, ona dvojica promrmljaju nešto, napola je čuli, igraju i dalje šah, ne fermaju. Minut kasnije opet uđe Dana u onaj salon i malo jačim glasom će ajde na ručak, da se ne hladi! Opet ona dvojica nešto promrmljaju, mi sedimo i ćutimo, kad će Dana nama:

A vi šta čekate, molbu sa taksenom markom?

Mi tu nešto promrmljamo kako mi ne bismo ostajali na ručku, došli nešto sa Vukom da oposlimo... tek će ona pa nećete valjda vi na trosedu da sedite dok mi ručamo, ajde, postavila sam za sve. Skoro pa ljubazno ali jasno nama da je to naređenje koje se ne odbija. Kao đačići pređemo mi za sto, ona dvojica ne mrdaju.

Ustajte vas dvojica, pička vam materina, koliko puta treba da vas zovem, ohladiće se ručak!

Na to će Šešelj pomirljivim i slatkorečivim tonom:

Samo minut još, kumo, uzeo sam mu laufeva sad ću ja njega da mativam i evo nas odmah na vučak.

Dana zaurla na kuma da ne zajebava nego digne smesta guzicu. Sad pokuša i Vuk:

Saačekaaj čaasak, Daano, nee vidii on da je uupao u maatnu zaamku, eevo mu sleevog kriila mat udva poteeza, neema mu spaasa.

Digne se Dana, u dva koraka pređe 3 metra i iz trka nabije na špic onih finih i skupih cipelica celu šahovsku tablu. Ova odleti na trpezarijsku vitrinu, figure na sve strane, jedan top meni pade u krilo...

Pička vam materina, vi ćete da besposličarite i igrate šah a moj ručak da se hladi!

Digoše se kumovi pokorno i ko pačići mali ćutke jedan za drugim za sto, sedoše i krenuše da jedu, ćutke. Ćutasmo tako nekoliko minuta, oni samo u tanjir gledaju, ni mi se baš ne kurčimo al' u jednom trenutku jedan od nas krene nešto da progovori, pogleda u Vuka i taman što je zaustio, još nijedan glas izašao iz njega nije, a Vuk ga samo pogleda Onako:

Ssskt!

To je bilo sve što je za ručkom izrečeno. Kad nas je Dana otpustila od trpeze (ne sećam se više kako) mi na brzaka svršismo s Vukom šta smo imali i ostavismo ono troje.

Preživeli jesu, to znamo. Kako - pojma nemam!



Komentari (293)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

petargli petargli 03:07 06.11.2015

Djavo ...

... nosi Pradu!

Jasno je da trebamo da se divimo Dani kako je prezivela Vuka ... :)

P.S. Ne rece ono najbitnije, da li je Dana dobra kuvarica?
krkar krkar 03:14 06.11.2015

Re: Djavo ...

P.S. Ne rece ono najbitnije, da li je Dana dobra kuvarica?


Ti misliš da u onom strahu znam šta sam jeo? Možda i salvetu
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:56 06.11.2015

Re: Djavo ...

Samo minut još, kumo, uzeo sam mu laufeva sad ću ja njega da mativam i evo nas odmah na vučak.


Idi Krkare u qrac, umreh od smeha ovde!

Mada, pusti, ni sa mojom gospodjom nema mnogo zajebavanja...Još otkako je napustila akademiju, i krenula da radi u industriji, i to onoj teškoj (startap, prave neke mašine za brojanje virusa), ne smem više da zucnem.
emsiemsi emsiemsi 06:32 06.11.2015

Re: Djavo ...

krkar
P.S. Ne rece ono najbitnije, da li je Dana dobra kuvarica?


Ti misliš da u onom strahu znam šta sam jeo? Možda i salvetu

Ниси гледао у тањир (од страха), али у Данине батаке - јеси.
Ееее, да ти не поверујемо.
grmfrm grmfrm 08:15 06.11.2015

Re: Djavo ...

Ti misliš da u onom strahu znam šta sam jeo? Možda i salvetu


Ah ne brate, pa sad si nam ostavio cliffhanger, ima da se ceo dan pitamo sta je Dana skuvala.

Ebi se :)
gedza.73 gedza.73 08:15 06.11.2015

Re: Djavo ...


srdjan.pajic
Samo minut još, kumo, uzeo sam mu laufeva sad ću ja njega da mativam i evo nas odmah na vučak.



Idi Krkare u qrac, umreh od smeha ovde!

Ovo je jače.
Digne se Dana, u dva koraka pređe 3 metra i iz trka nabije na špic onih finih i skupih cipelica celu šahovsku tablu. Ova odleti na trpezarijsku vitrinu, figure na sve strane


Ovo je žena.
Brale, da su je pustili početkom devedesetih da pozapošljava sve sestre, braću, zetove, strine i ostalu familiju po Bg-u 'ladno bi je glasao za predsednika.



alselone alselone 08:22 06.11.2015

Re: Djavo ...

Ниси гледао у тањир, али у Данине батаке - јеси.


I ja bih tako.
krkar krkar 08:25 06.11.2015

Re: Djavo ...

sta je Dana skuvala


Recimo da je bila sarma ili tako nešto. Otkud znam, život 5 ljudi visi o koncu a ja da mislim šta jedem!

Sarma, gulaš, pasulj, nešto tog tipa, nije bio komad mesa u tanjiru.

freehand freehand 08:26 06.11.2015

Re: Djavo ...

Ovo je žena.
Brale, da su je pustili početkom devedesetih da pozapošljava sve sestre, braću, zetove, strine i ostalu familiju po Bg-u 'ladno bi je glasao za predsednika.

A zamisli da su joj dali DB?

P.S.
Sarma, gulaš, pasulj, nešto tog tipa, nije bio komad mesa u tanjiru.

Zato se u Draškovića kući pita "gulaš - od koga"?
mikele9 mikele9 10:25 06.11.2015

Re: Djavo ...

Odive Boškovića znaju da skuvaju samo jedno jelo: Raštan s bravetinom i krtolom
krkar krkar 10:49 06.11.2015

Re: Djavo ...

Raštan s bravetinom i krtolom


Garantujem ti da nije to bilo, to bih zapamtio, čak i da nije bilo sa bravetinom.
loader loader 11:32 07.11.2015

Re: Djavo ...

Uh, gosn Krkare , ... - ovoliko kruženje slovima i rečima po belom mestu na monitoru samo da bi se opravdalo izricanje par škakljivih rečenica (a tek nenapisanih misli !) o onim kuminim kvalitetima koji se ne tiču ni ručka, ni politike ... Doduše, shvatljivo s jedne strane, jer tim postupkom se umanjuje verovatnoća da će botovi spc provaliti da je tu bilo izvesne, takoreći grešne ložnje i poslati u izvršenje Amfiloha, da sažeže mesto nicanja nečasti.

Na slici je narečena gospoža pred spremanje ručka. Kak'a li je tek kad je sređena za izlazak s kurjakom !

makemyday makemyday 05:29 10.11.2015

Re: Djavo ...

Odive Boškovića znaju da skuvaju samo jedno jelo: Raštan s bravetinom i krtolom

Kaštradin?
mariopan mariopan 19:33 10.11.2015

Re: Djavo ...

A zamisli da su joj dali DB?

Pa tražila je, zar se ne sećaš?

Pala sam od smeha čitajući.

TO je žena.
chitach chitach 05:03 06.11.2015

lud si ko struja


probudicu svu celjad po kuci, suze mi krenule ...
srdjan.pajic srdjan.pajic 05:27 06.11.2015

Re: lud si ko struja

chitach

probudicu svu celjad po kuci, suze mi krenule ...


Da, čoveče, ista situacija i ovde, srećom da mi derle spava kao klada, ali mačke su se zato uznermirile.
alselone alselone 08:21 06.11.2015

Re: lud si ko struja

ali mačke su se zato uznermirile.


Pajke je crazy cat lady.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 06:41 06.11.2015

духовит приказ

оно клап, клап, и све...

A možda se ta njihova kumovska veljesrBska spontana organizacija pod pokroviteljstvom UDB već zvala i SePeO.


како си ти некако увек био близак тим Удб-инсталацијама? сећам се када си причао, раније, док те није обузимала праведничка јарост, како си измакао Удбиним чисткама преко таста, и како сте се супруга и ти склонили у Сарајево, док су вам другове из либералдемократских кружока хапсили по Београду... мислим, јако чудно да си за једног либерала увек био близу када је требало и увек далеко, исто тако када је требало. и баш, ето знаш поприлично о њиховим оперативцима. још ћеш нам, као Гинтер Грас пред крај живота, и исповедити... ето, браћо, био сам члан, али сам био млад и нисам био свестан одговорности за потезе које сам вукао... мислим, ја не знам да се ико од наших матораца, из искреног света Новинарства, кретао тако близу изворима комунистичке моћи у Србији. углавном су били прогањани и реградирани. реци искрено, зар не би самоме себи био сумљив?
emsiemsi emsiemsi 07:03 06.11.2015

Re: духовит приказ

Srđan Fuchs
оно клап, клап, и све...

A možda se ta njihova kumovska veljesrBska spontana organizacija pod pokroviteljstvom UDB već zvala i SePeO.


како си ти некако увек био близак тим Удб-инсталацијама? сећам се када си причао, раније, док те није обузимала праведничка јарост, како си измакао Удбиним чисткама преко таста, и како сте се супруга и ти склонили у Сарајево, док су вам другове из либералдемократских кружока хапсили по Београду... мислим, јако чудно да си за једног либерала увек био близу када је требало и увек далеко, исто тако када је требало. и баш, ето знаш поприлично о њиховим оперативцима. још ћеш нам, као Гинтер Грас пред крај живота, и исповедити... ето, браћо, био сам члан, али сам био млад и нисам био свестан одговорности за потезе које сам вукао... мислим, ја не знам да се ико од наших матораца, из искреног света Новинарства, кретао тако близу изворима комунистичке моћи у Србији. углавном су били прогањани и реградирани. реци искрено, зар не би самоме себи био сумљив?

Ма јасно - петљарош најобичнији.
krkar krkar 07:30 06.11.2015

Re: духовит приказ

како си измакао Удбиним чисткама преко таста, и како сте се супруга и ти склонили у Сарајево, док су вам другове из либералдемократских кружока хапсили по Београду...


To ja zasigurno nikad nisam rekao jer niti je bilo niti može biti istina.

Tako da su ti zaključci...

A nisam bio ni u SS Panzer Division.

Manje dima, manje dima!
alselone alselone 08:20 06.11.2015

Re: духовит приказ

To ja zasigurno nikad nisam rekao jer niti je bilo niti može biti istina.


Cek, zar nisi u jednom momentu pricao kako bombardovaje nisi proveo u Srbiji? Izvini ako je greska u pitanju. Ne moras odgovoriti, naravno.
krkar krkar 08:28 06.11.2015

Re: духовит приказ

o kako bombardovaje nisi proveo u Srbiji?


Tačno, nisam, jer sam već godinama pre toga (a i posle) živeo u inostranstvu.

Ali od toga do ovih naduvankovih tlapnji...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 22:04 06.11.2015

Re: духовит приказ

krkar


To ja zasigurno nikad nisam rekao jer niti je bilo niti može biti istina.

Tako da su ti zaključci...

A nisam bio ni u SS Panzer Division.

Manje dima, manje dima!


ех, добриша мој, сегмент о варењу сте добили јер сам се ја тако договорио с Албахаријем, који је, међутим у Канади па далеко од смарања србског Система. иначе, не видим ниште лоше у томе када се оконча радни дан у Влади тако да се зуне, 'место скивија, џојус?!, (барем не бисмо имали такве подочњаке, попут Дачкета, Тасовца, или припадника Грађанске Алтернативе). ниси био у Панцир Дивизији, али си, каткада, толико далеко својим коментарима од света Слободне Личности, колико Грасова дивизија, које, опет није био свестан јер је био млад; ни Бенедиктова, када смо код тога; далеко елем својим коментарима, као да си био истурено квазикомунистичко одељење Дивизије. то су све ствари на које заиста либералнодемократска Србија мора пазити. и ја први, с њом.
krkar krkar 23:00 06.11.2015

Re: духовит приказ

либералнодемократска Србија мора пазити. и ја први, с њом


Ma samo ti iz Negeva čuvaj LDS.

Ček, ili si to hteo da kažeš... LSD? Pa jest, vidi se, nije da nije.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:26 06.11.2015

Re: духовит приказ

ja sam NS, matoresku, Negev u pripomoci, inace, tamo je smesten svetski centar sajber-kriminalnog nadzora. znaci, sve sto udbe kenjne, ocrtava se na tanjurima tamo, apsolutno fantasticno, cija, FBI, svi su dole, moram da ubacim ovog petargli, fantastichan pristup.
freehand freehand 07:18 06.11.2015

Rakija

To sa rakijom je interesantno: Vuk nekako u isto vreme kaže "Ne pijem!" i nazdravlja, naiskap!
Lionsgate Lionsgate 09:42 06.11.2015

Re: Rakija

Multipraktik, vise radnji u isto vreme, nesto kao renesansni covek...
apacherosepeacock apacherosepeacock 08:07 06.11.2015

stikla

oni samo u tanjir gledaju, ni mi se baš ne kurčimo al' u jednom trenutku jedan od nas krene nešto da progovori, pogleda u Vuka i taman što je zaustio, još nijedan glas izašao iz njega nije, a Vuk ga samo pogleda Onako:

Ssskt!


Davno bilo u stampi jednom da je gadjala za trpezom (ne znam gde) nekog popa.
grmfrm grmfrm 08:17 06.11.2015

Re: stikla


Davno bilo u stampi jednom da je gadjala za trpezom (ne znam gde) nekog popa.


Temperament je to.
krkar krkar 08:29 06.11.2015

Re: stikla

Davno bilo u stampi jednom da je gadjala za trpezom (ne znam gde) nekog popa.


Na nekom seoskom letnjem derneku negde u Banatu udarila je flašom belog vina (punom) vladiku banatskog u glavu i polomila mu flašu o glavu. Za trpezom na kojoj je bilo 100 ljudi.
apacherosepeacock apacherosepeacock 08:45 06.11.2015

Re: stikla

udarila je flašom belog vina (punom) vladiku banatskog u glavu i polomila mu flašu o glavu.


Pa jel preziveo mucenik?

Ovog drugog mucenika (njenog muza) valjda ime cuva od zle sudbe pa je i staros' doziveo.
krkar krkar 09:30 06.11.2015

Re: stikla

Pa jel preziveo mucenik?


Ih, pop da ne preživi!

Pitanje je je li zaslužio - verovatno jeste.
freehand freehand 09:33 06.11.2015

Re: stikla

krkar
Pa jel preziveo mucenik?Ih, pop da ne preživi! Pitanje je je li zaslužio - verovatno jeste.

A koji je vladika bio u pitanju?
I gde se to desilo?
principessa_etrusca principessa_etrusca 15:35 06.11.2015

Re: stikla

krkar
Davno bilo u stampi jednom da je gadjala za trpezom (ne znam gde) nekog popa.


Na nekom seoskom letnjem derneku negde u Banatu udarila je flašom belog vina (punom) vladiku banatskog u glavu i polomila mu flašu o glavu. Za trpezom na kojoj je bilo 100 ljudi.


Покварени телефони.

Дана је разбила литарску боцу "Књаза" о главу госта за трпезом у Лелићу у мају '91, током ручка поводом преноса моштију владике Николаја. У врху трпезе је седео патријарх Павле. Жртва није био владика банатски (тада Атанисије Јевтић), већ политичар из СДС из БиХ, а Атанасијева улога је била да помогне човеку са разбијеном главом и да заташка инцидент који многи, па ни патријарх, нису видели.

Колико ми је познато Дана није кривично одговарала због физичког напада и наношења повреде.

ЛИНК
freehand freehand 15:44 06.11.2015

Re: stikla

principessa_etrusca

krkar
Davno bilo u stampi jednom da je gadjala za trpezom (ne znam gde) nekog popa.Na nekom seoskom letnjem derneku negde u Banatu udarila je flašom belog vina (punom) vladiku banatskog u glavu i polomila mu flašu o glavu. Za trpezom na kojoj je bilo 100 ljudi.Покварени телефони.Дана је разбила литарску боцу "Књаза" о главу госта за трпезом у Лелићу у мају '91, током ручка поводом преноса моштију владике Николаја. У врху трпезе је седео патријарх Павле. Жртва није био владика банатски (тада Атанисије Јевтић), већ политичар из СДС из БиХ, а Атанасијева улога је била да помогне човеку са разбијеном главом и да заташка инцидент који многи, па ни патријарх, нису видели.Колико ми је познато Дана није кривично одговарала због физичког напада и наношења повреде.ЛИНК

Nisi baš morala. Ja čekam odgovor već neko vreme.
not2old2rock not2old2rock 16:55 06.11.2015

Re: stikla

krkar
Davno bilo u stampi jednom da je gadjala za trpezom (ne znam gde) nekog popa.


Na nekom seoskom letnjem derneku negde u Banatu udarila je flašom belog vina (punom) vladiku banatskog u glavu i polomila mu flašu o glavu. Za trpezom na kojoj je bilo 100 ljudi.


Previše znaš da bi toliko malo znao, ali to je slučajno, pa ko razume, shvatiće, a tu je i odgovor na jedno pitanje. Inače, u tradiciji UDBE je da su za nju radili suptilni ljudi...


krkar krkar 19:46 06.11.2015

Re: stikla

not2old2rock


Kako se odmah prepozna Sepeoovac, Danin lični lakej!
not2old2rock not2old2rock 21:02 06.11.2015

Re: stikla

krkar
not2old2rock


Kako se odmah prepozna Sepeoovac, Danin lični lakej!


Sreo sam je par puta, prvo što sam primetio su iskrivljena usta...retko antipatična žena i nisam ništa njeno degustirao, a kamoli satima sedeo i čekao da me pozove na bilo šta. Jednom sam dobio pozivnicu za prijem kod Miloševića, odbio sam da idem. Toliko o tome.
Meni ovo gore govori da;
- ili si ti sujetniji od onog što ti gricka nogavice (što je teško, ali ne i nemoguće)
- ili sam ja pogodio ko je nama ovde Aleksa Žunjić.
krkar krkar 22:55 06.11.2015

Re: stikla

- ili sam ja pogodio ko je nama ovde Aleksa Žunjić.


Ne pali svetlo i ne čačkaj noš dok ne obrišeš prst, toliko si dobro pogodio.

Kad malo bolje razmislim, pogađaj ti opet. I svakako čačkaj nos!
not2old2rock not2old2rock 23:39 06.11.2015

Re: stikla

krkar
- ili sam ja pogodio ko je nama ovde Aleksa Žunjić.


Ne pali svetlo i ne čačkaj noš dok ne obrišeš prst, toliko si dobro pogodio.

Kad malo bolje razmislim, pogađaj ti opet. I svakako čačkaj nos!


Znači Služba.
alselone alselone 08:19 06.11.2015

Dana je u pravu

Ako neko ulozi trud da napravi hranu za nekog drugog, taj neko drugi mora pokazati minimum postovnja tako sto ce sesti kada mu se kaze. To sam shvatio kada sam ja poceo da kuvam.

Doduse, ni zena, ni ja ne lupamo po kuci ako onaj drugi ne sedne za hastal kada mu se kaze. A po Dani se vidi da nije bas u vinklu.

Uzgred, zanimljivo je to sa najglasnijim muskarcima u drustvu i njihovim odnosom prema zenama. Cesto su to papuce najvece. Ima kod nas u drustvu jedan, uvek najglasniji kada sednemo u kavanu, dok nismo u jednom momentu otisli kod njega i videli kako se ponasa kod kuce. Kladim se da je tako i na blogu, da oni koji se najvise deru, zapravo lizu stopala Kosmogini. Jedan je tako nesto i priznao u druzenju, da dodje ovde na praznjenje posto ga zena napicka.
krkar krkar 08:31 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

A po Dani se vidi da nije bas u vinklu.


Ona ima dijagnozu, porodičnu od jedno 5 generacija a ličnu od 18.


ne za hastal


Jesi ti Izbosne? Koji kraj?
alselone alselone 08:34 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

Jesi ti Izbosne?


Pu, pu, pu, daleko bilo.
krkar krkar 08:55 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

Pu, pu, pu, daleko bilo.


Pa otkud ti onda Hastal, to se samo tamo govori i to u većim bosanskim vukojebinama?
chitach chitach 08:59 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

krkar
Pu, pu, pu, daleko bilo.


Pa otkud ti onda Hastal, to se samo tamo govori i to u većim bosanskim vukojebinama?


supruga je porijeklom iz istocne Srbije, u vise navrata sam cuo mjestane kako kazu astal ... ali ne iz zajebancije kao alselone , tako kazu, ostalo od ekipe preko Bosfora
cassiopeia cassiopeia 09:00 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

Ako neko ulozi trud da napravi hranu za nekog drugog, taj neko drugi mora pokazati minimum postovnja tako sto ce sesti kada mu se kaze. To sam shvatio kada sam ja poceo da kuvam.

Doduse, ni zena, ni ja ne lupamo po kuci ako onaj drugi ne sedne za hastal kada mu se kaze.


Joj, što mene to nervira. Nekad i samu sebe iznerviram što se nerviram, umesto da sednem i počnem da jedem. Par puta sam to i uradila, kažem detetu počni da jedeš, da čekamo tatu, ne, jedi. I posle mi krivo. A ovaj moj, bog ga dao, uvek mora nešto u poslednji čas da uradi na kompu. I onda čekala sam, čekala sam...
alselone alselone 09:00 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

a otkud ti onda Hastal, to se samo tamo govori i to u većim bosanskim vukojebinama?


Šale radi.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:54 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

Jedan je tako nesto i priznao u druzenju, da dodje ovde na praznjenje posto ga zena napicka.

Од блогера?
Који???
alselone alselone 10:47 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

Од блогера?
Који???


Bas kod tebe receno proslo leto, ako se dobro secam. Nema veze, necemo iznositi razgovore iz zatvorenog drustva.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:52 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

alselone
Од блогера?
Који???


Bas kod tebe receno proslo leto, ako se dobro secam. Nema veze, necemo iznositi razgovore iz zatvorenog drustva.

Кркар???
Ауууу!

Шалим се, наравно, А, веруј, ако је то ко и рекао, ја сам одавно заборавио. Биће, због властите благордне нарави, а пре -- због очајног памћења. Но, лепше звучи оно прво.
angie01 angie01 10:57 06.11.2015

Re: Dana je u pravu


Bas kod tebe receno proslo leto,


bogtemazo, pa ti pozivi na kafu stvarno imaju ozbiljne posledice.
myredneckself myredneckself 11:05 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

krkar
Ona ima dijagnozu, porodičnu od jedno 5 generacija a ličnu od 18.


To je izgleda uobičajeno na ovdašnjoj političkoj pozornici. Faktor Dana je bio jak faktor pokraj Vuka manitoga, isto koliko faktor Mira, naša Frida Kalo glede cveća u kosi pokraj Miloševića, ako ne i jači.
Birvaktile ne beše...


Birvaktile se govorilo luda, bez pardona, kad se govorilo o psihološkoj nestabilnosti, ili duševnim poteškoćama neke osobe, što je danas politkorektno i poželjno, jelte.
Usput, sećam se da sam negde pročitala koja je omiljena marka Daninih cipela, ali sam je zaboravila. Italijanska je svakako.
A Miu-Miu nosi Slavica od SPS, eto da nije baš džabe.

stefan.hauzer stefan.hauzer 12:48 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

a otkud ti onda Hastal, to se samo tamo govori i to u većim bosanskim vukojebinama?

a na Vjeterniku?
Sepulturero Sepulturero 15:33 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

stefan.hauzer
a otkud ti onda Hastal, to se samo tamo govori i to u većim bosanskim vukojebinama?

a na Vjeterniku?


Тамо се каже астал као и другде у Војводини.
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:20 06.11.2015

Re: Dana je u pravu

Тамо се каже астал као и другде у Војводини.


pa dobro, je l' moramo i mi, dođoši iz Bosne, da koristimo te reči i da svoje ostavimo u zavičaju? Inače, to za Vjeternik je pošalica/ koju ne bih ni koristio, da Als takođe nije iz Novog Sada... iako mi je lično draža Fjutog:)


Goran Vučković Goran Vučković 08:36 06.11.2015

A ima i ona...

...kako su se Vuk i Velja razišli, nisam siguran da li je "urbana legenda" ili istina (pošto, jelte, nisam bio tamo).

Kaže došli Vuk i Dana u Čačak kod Velje i seli Velja i Vuk da nešto razgovaraju o poslu, a Dana sedi sa njima i non stop uskače u rečenice. Velja iritiran nastavlja, ona nastavlja. U jednom trenutku se Velja okrene prema Vuku i kaže: "Vuče, jel može Dana da ode do kuhinje da pomogne (pa sad ime Veljine žene, ne znam koja je tad bila aktuelna) da spremi ručak".

I tako demokratska Srbija dobi novu političku stranku...
chitach chitach 08:55 06.11.2015

Re: A ima i ona...


to se trazi, takve, makar i urbano/ruralne legende sasvim lijezu uz ovaj blog. a to, ko je bio gdje za vrijeme bombardovanja i ko gaji odnose sa db- om , ostavite za drugu priliku ...
Goran Vučković Goran Vučković 09:24 06.11.2015

Re: A ima i ona...

to se trazi, takve, makar i urbano/ruralne legende sasvim lijezu uz ovaj blog. a to, ko je bio gdje za vrijeme bombardovanja i ko gaji odnose sa db- om , ostavite za drugu priliku ...

Kao što vidiš ima ko se i time bavi. E sad, možda bi ti, kad bi bio neka vlast, naterao sve da samo o tome pričaju - ali izvinićeš me ovaj put što se bavim ovim Glorija-Sabor temama, blogodomaćin "povukao nogu".
chitach chitach 09:41 06.11.2015

Re: A ima i ona...

Ne vidim nesporazum ... Nema trunke sarkazma u mom komentaru ...
emsiemsi emsiemsi 12:46 06.11.2015

Re: A ima i ona...

chitach
Ne vidim nesporazum ... Nema trunke sarkazma u mom komentaru ...

Какве везе има шта ти видиш ? Баш некога, ко коментарише твој коментар, брига шта ти видиш ?
reanimator reanimator 08:49 06.11.2015

...

Sine, uhvatio si trenutak k'o Krstić :)
Vas dvojica ko epika i lirika. Sad opet treba da se opredeljujemo. Dokle više te podele?
antioksidant antioksidant 09:34 06.11.2015

Re: ...

Sad opet treba da se opredeljujemo

ovde je bar lako
ima da se jede (istina niko ne zna sta) a noge su noge
dakle
SVI, SVI, SVI
reanimator reanimator 09:45 06.11.2015

Re: ...

ovde je bar lako
ima da se jede (istina niko ne zna sta) a noge su noge
dakle
SVI, SVI, SVI

Ti mu veruješ da je bilo da se jede?
Ja posle ovoga imam dilemu da je bio pod uticajem nečega halucinogenog :
oštrokonđasta ali jebozovna

Ono, Krki zaspao u polju maka, a kad se probudio...lav, strašilo, oz...
antioksidant antioksidant 09:47 06.11.2015

Re: ...

Ti mu veruješ da je bilo da se jede?

iskreno, noge su dovoljne
emsiemsi emsiemsi 12:47 06.11.2015

Re: ...

antioksidant
Ti mu veruješ da je bilo da se jede?

iskreno, noge su dovoljne

Нису !
Ноге су само за предјело.
Lionsgate Lionsgate 08:55 06.11.2015

Malo talasanja

i otpravnika vozova u Staroj Pazovi (to je kreativan pos'o: voz mož' da pustiš a mož i da ne pustiš)

Dovuče nas spaček iz 1962. (prvi model sa trećim parom prozora ali još motor 435 kubika, 16 konja)


Vec u prvoj recenici greska, Mirko Jovic je bio otpravnik vozova u Bataji a ziveo je u Novoj Pazovi. Dalje, spacek od 435 kubika je imao 18 konja a ne 16...
alselone alselone 09:02 06.11.2015

Re: Malo talasanja

Dalje, spacek od 435 kubika je imao 18 konja a ne 16...


Nisu racunali njih dvojicu.
reanimator reanimator 09:04 06.11.2015

Re: Malo talasanja

Nisu racunali njih dvojicu.

Lionsgate Lionsgate 09:05 06.11.2015

Re: Malo talasanja

Nisu racunali njih dvojicu.

Onda bi bilo 20 konja u kompletu
chitach chitach 09:07 06.11.2015

Re: Malo talasanja


ti mora da si neki mrgud u zivotu ili rod sa Draskovicima/ Boskovicima . pa covjece da li je to jedino sto ti je zapelo za oko ? jebena kubikaza i mjesto rada/boravista sporedne uloge u predstavi ? nisi se nasmijao ? ne poznajem autora osim preko njegovog blogerskog opusa, ali traziti dlaku u jajetu ovoj stiliziranoj crtici iz zivota ( ama sve da je izmisljeno od prve do posljedne rijeci ) je znak teske mrzovolje
Lionsgate Lionsgate 09:16 06.11.2015

Re: Malo talasanja

ne poznajem autora osim preko njegovog blogerskog opusa, ali traziti dlaku u jajetu ovoj stiliziranoj crtici iz zivota ( ama sve da je izmisljeno od prve do posljedne rijeci ) je znak teske mrzovolje


Ala si me procitao, jutros sam bas mrzovoljan

Jedno od osnovnih pravila pri pisanju je da bi dobio na uverljivosti moras da ubacis neke konkretne podatke, onako ofrlje, npr.odvrnuo sam svoje Marantz pojacalo od 110W... Ni ja ne znam Krkisu sem sa pisanja po blogu ali mi je glupo da kazem "smanji malo majstore", jednostavnije je da mu skrenem paznju na greske, to je iz dobre namere

Nasmijao? Cemu? Informerskom stilu?
krkar krkar 09:21 06.11.2015

Re: Malo talasanja

Vec u prvoj recenici greska, Mirko Jovic je bio otpravnik vozova u Bataji a ziveo je u Novoj Pazovi.


Ove ispravke prihvatam sa zahvalnošću. Ali Mirko nije fokus pa nisam ni proveravao te detalje iz memorije, kao što sam i naveo. Ali za citat vozmoždapustiš amožinepustiš garantujem životom, te bitne stvari pamtim a koja je od Pazova u pitanju...


Dalje, spacek od 435 kubika je imao 18 konja a ne 16...


E oko ovoga sam već spreman da se bijem!

Ali jesmo pogrešili i ti i ja:

Stariji model 425 kubika, imao je 18 konja. Njega je nasledio motor od 435 kubika sa punih 26 konja. Kasniji motor od 602 kubika imao je celih 33 konja.
st.jepan st.jepan 13:03 06.11.2015

Re: Malo talasanja

Stariji model 425 kubika, imao je 18 konja.

12 konja.
Moj prvi i "nikad nezaboravljeni" deux chevaux (iz 1959) imao je 425 kubika i 12 konja.
krkar krkar 13:13 06.11.2015

Re: Malo talasanja

Moj prvi i "nikad nezaboravljeni" deux chevaux (iz 1959) imao je 425 kubika i 12 konja.


Od 1957-60. imao je 12 konja ali samo po dva prozora sa svake strane!

Isti taj motor od 1964-67 imao je 18 konja. U međuvremenu i 12,5 i 13,5 i 15.
st.jepan st.jepan 13:36 06.11.2015

Re: Malo talasanja

Od 1957-60. imao je 12 konja ali samo po dva prozora sa svake strane!

Tačno.
Na mestu zadnjih prozorčića bili su (ž)migavci koji su iz karoserije iskakali u horizontalni položaj, pokazujući pravac skretanja poput ruku bicikliste, a brisaći nisu imali svoj motor, nego su sajlom bili vezani za točkove, pa su stoga mlatili i rasterivali kišu onoliko žustro koliko je žustro pičio auto (na semaforu, pokretali su se ručno, pomoću nekakvog točkića).
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 16:27 06.11.2015

Re: Malo talasanja

Na mestu zadnjih prozorčića bili su (ž)migavci koji su iz karoserije iskakali u horizontalni položaj


To nisu žmigavci, nego vinkleri.
nsarski nsarski 17:50 06.11.2015

Re: Malo talasanja

nego vinkleri

vinkeri

(to wink=namigivati (eng.))

Moji su imali jednog takvog VW iz 1952, polovnog, imao vinkere i podeljeno zadnje staklo. Nesto ovako



i ovako (ovaj dole je noviji model)



Izasli su iz upotrebe kad su Nemci doneli zakon, 1961., da se ne upotrebljavaju zbog bezbednosti pesaka.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 20:37 06.11.2015

Re: Malo talasanja

nsarski
nego vinkleri

vinkeri

(to wink=namigivati (eng.))


E jesi u pravu, nisi u krivu! Osim za poreklo reči (ih, će neko da bude veća cepidlaka od mene ) S engleskog su bili blinkeri, a s Nemačkog vink(L ) eri.

Čim je tehnička reč, nagađam da smo je uzeli od Nemaca ;> (koji to i dalje vikaju Winker, dočim je Winker na engleskom ono što se stavlja konjima na glavu, dakleM, naočnjaci ☺☺)

Moji su imali jednog takvog VW iz 1952, polovnog, imao vinkere i podeljeno zadnje staklo. Nesto ovako


Ja to pamtim od ovoga:



princi princi 09:00 06.11.2015

Slavski humor

ovako ja zamišljam priče polupijanih domaćina po srpskim slavama, posle pete ili šeste popijene rakije (i uopšte me ne čudi kako se jedan Paić na ovo odvaljuje od smeha). Kao i svaki ustaša, i ti si, Krkare, duboko u svojoj srži samo jedan iskreni i napaćeni Srbin. Jedina suštinska razlika između tebe i čestitog Drageca Kovačevića je što si ti pismen.
cassiopeia cassiopeia 09:12 06.11.2015

Re: Slavski humor

princi
ovako ja zamišljam priče polupijanih domaćina po srpskim slavama, posle pete ili šeste popijene rakije (i uopšte me ne čudi kako se jedan Paić na ovo odvaljuje od smeha). Kao i svaki ustaša, i ti si, Krkare, duboko u svojoj srži samo jedan iskreni i napaćeni Srbin. Jedina suštinska razlika između tebe i čestitog Drageca Kovačevića je što si ti pismen.


Može li ijedan blog da prođe, a da neko nekog ne pljune

krkar krkar 09:27 06.11.2015

Re: Slavski humor

ovako ja zamišljam priče polupijanih domaćina po srpskim slavama


I možeš samo da zamišljaš pošto si džukela gastarbajterska bez druga i prijatelja, neuspešni cinik i iskompleksirana budala koja se napaja od par šenećih sirotana na blogu pa normalne, makar i polupijane, domaćine i slavu ne možeš ni da vidiš.

A sad će malo ustaša da te udalji sa svog bloga, samo zato što si ti jedini pravi, ma najveći, Srbin na svetu pa je ustaša jako ljubomoran na tvoje Srbstvo iz tuđinskih predgrađa.

A možda i zato što mu ide naqrc tvoje zagađivanje mentalnog prostora normalnih ljudi.
alselone alselone 09:40 06.11.2015

Re: Slavski humor

ustaša jako ljubomoran na tvoje Srbstvo


I posle kazu da Seselj nije u pravu.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:13 06.11.2015

Re: Slavski humor

princi
po srpskim slavama

Има слава и слава, па хумора и хумора.

Лепа причица.
Они који иоле мало ближе познају наречени брачни пар, знају да је, вероватно, и истинита. Такође, знају и да је председник СПОа одувек била Дана, али у илегали. Ја никако не чух да се тај и тај Вуков брат или рођак запослио, мазнуо пословни простор, добио неку функцију и слично, већ су то све били неки Данини рођаци, браћа, сестре, теткићи и кумићи. Тако да сам у једним трену помислио: Боже, колико ова жена има рођака, и зар сви морају да буду у Београду? Иначе, Данино наслеђе -- читај: пословни простори и остале задужбине -- видљиво је и данас, па чак и на самом почетку Кнеза са леве стране: велики монтажни објекат посред пешачке зоне и пешачке улице?! Чак се сећам и неких необичних функција тих заслужних грађана, оно, као -- љубавник-дечко Данине сестре од тетке.

И све вам је ово жива истина, на жалост, до тога да је Дана несретном Милану Божићу преко мобилног наређивала шта и како да каже на седници парламента, оно -- in real time у некој куповини, а онда ти несретни Милан Божић трк за говорницу да каже шта Дана мисли.

И тако... Дана и Вук су део наше судбине. Какви су Дана и Вук, таква нам је и, делом, била судбина.
martin_krpan martin_krpan 10:14 06.11.2015

Re: Slavski humor

krkar
ovako ja zamišljam priče polupijanih domaćina po srpskim slavama


I možeš samo da zamišljaš pošto si džukela gastarbajterska bez druga i prijatelja, neuspešni cinik i iskompleksirana budala koja se napaja od par šenećih sirotana na blogu pa normalne, makar i polupijane, domaćine i slavu ne možeš ni da vidiš.

A sad će malo ustaša da te udalji sa svog bloga, samo zato što si ti jedini pravi, ma najveći, Srbin na svetu pa je ustaša jako ljubomoran na tvoje Srbstvo iz tuđinskih predgrađa.

A možda i zato što mu ide naqrc tvoje zagađivanje mentalnog prostora normalnih ljudi.


Uff.
reanimator reanimator 10:21 06.11.2015

Re: Slavski humor

Ја никако не чух да се тај и тај Вуков брат или рођак запослио, мазнуо пословни простор, добио неку функцију и слично

Misliš Rodoljub se prilikom privatizacija predstavljao k'o Danin dever?
tess tess 10:34 06.11.2015

Re: Slavski humor

cassiopeia
Može li ijedan blog da prođe, a da neko nekog ne pljune

Hajde, nemoj da si osjetljiva. Eno i Branko Brđanin je fašista pa se niko po blogerskoj - politički korektnoj - guzici nije počešao. Usput, Branko nije ni ono kako ga šjor Brajović opisa' al taj nas mod - guslanja, molitvica i genocida - prati ka' kletva u jugoslovenskim vlažnim snovima.

Dalje, štreberu,
princi
Ovako ja zamišljam..posle pete ili šeste popijene rakije..

Kako ko, mislim - te slave, hm - bez zamišljanja, kod nas (da prostiš) nakon pete šeste rakije ne pričaju, ma ne, zapjevaju ljudi..na primer, ovo:

https://m.youtube.com/watch?v=OpvSgV0Nkt4

Ili: Oj livado rosna travo javore, javore koj po tebe čuva stado, zlato moje..

p.s. Posebno živaca nemam za Draškovića familije četnički opus - dal on bio salonski u Bg il književno ulje na cicvari po Hercegovini, uoč Božića - te vas pozdravljam.

krkar krkar 10:54 06.11.2015

Re: Slavski humor

književno ulje na cicvari po Hercegovini, uoč Božića


Ne, ne, to je baba u Hercegovini usred božićnog posta pravila cicvaru sa kajmakom!
emsiemsi emsiemsi 12:49 06.11.2015

Re: Slavski humor

cassiopeia
princi
ovako ja zamišljam priče polupijanih domaćina po srpskim slavama, posle pete ili šeste popijene rakije (i uopšte me ne čudi kako se jedan Paić na ovo odvaljuje od smeha). Kao i svaki ustaša, i ti si, Krkare, duboko u svojoj srži samo jedan iskreni i napaćeni Srbin. Jedina suštinska razlika između tebe i čestitog Drageca Kovačevića je što si ti pismen.


Može li ijedan blog da prođe, a da neko nekog ne pljune


Не може !
Такви смо - какви смо.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 16:21 06.11.2015

Re: Slavski humor

A sad će malo ustaša da te udalji sa svog bloga, samo zato što si ti jedini pravi, ma najveći, Srbin na svjavascript:;etu pa je ustaša jako ljubomoran na tvoje Srbstvo iz tuđinskih predgrađa.


E hebiga, utuli mi omiljenog morofaša (morona fašistu), sad moram da šaram po okolnim blogovima za dozu naci zabave.

Nemoj samo kasti da si i onog arhi-pravoslavnog kvazi Ješu, što se javlja u triplikatu, stornirao? Oy, Vey, Narishkeyt! ;>

               
srdjan.pajic srdjan.pajic 20:54 06.11.2015

Re: Slavski humor

Bre, ne smeš više ni da se nasmeješ šaljivom uratku na blogu a da te neka isfrustrirana dileja ne zaskoči i pogleda popreko.



krkar krkar 21:48 06.11.2015

Re: Slavski humor

Bre, ne smeš više ni da se nasmeješ šaljivom uratku na blogu a da te neka isfrustrirana dileja ne zaskoči i pogleda popreko.


Smeš kod mene, imam ja efikasan dedilejator.

Doduše, pogrešno si shvatio tekst, nije ovo šaljivi uradak, ovo je deo izvorne istorije srbske demokratije.
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:01 07.11.2015

Re: Slavski humor

krkar
Bre, ne smeš više ni da se nasmeješ šaljivom uratku na blogu a da te neka isfrustrirana dileja ne zaskoči i pogleda popreko.


Smeš kod mene, imam ja efikasan dedilejator.

Doduše, pogrešno si shvatio tekst, nije ovo šaljivi uradak, ovo je deo izvorne istorije srbske demokratije.


Jebote, što imaš kratak fitilj. Odbanuj, bre, čoveka, ne smeta i takav ludak na ovakvom blogu.

Ajde, nemoj da me ložiš da je Dana stvarno na štiklicama nabadala šahovsku tablu ispred Vuka i Šešeljuge, mislim, meni je to suviše filmska scena, i to iz dobrog filma, da bi mogla da bude stvarna. Mada, kakvi su to ludaci bili, ne bih smeo da se opkladim da nije bilo baš sve ovako kako si opisao.
krkar krkar 10:29 07.11.2015

Re: Slavski humor

Ajde, nemoj da me ložiš da je Dana stvarno na štiklicama nabadala šahovsku tablu ispred Vuka i Šešeljuge, mislim, meni je to suviše filmska scena, i to iz dobrog filma, da bi mogla da bude stvarna. Mada, kakvi su to ludaci bili, ne bih smeo da se opkladim da nije bilo baš sve ovako kako si opisao.


Oclova doslova. Uostalom, postoje još dva svedoka (osim kumova bivših i kuvarice) koji to mogu da potvrde. Jedan čita blog ali se ne javlja na nj, drugi je u inostranstvu a možda čita, kujćegaznati.
reanimator reanimator 09:11 06.11.2015

...

Ustajte vas dvojica, pička vam materina, koliko puta treba da vas zovem, ohladiće se ručak!

A da je lepo rekla vostanite...vuk sit, lovci na bvoju
alselone alselone 09:18 06.11.2015

Re: ...

A da je lepo rekla vostanite...vuk sit, lovci na bvoju

Vostanite, vaspostavila sam trpezu. Onda dodje i Slobodan Antonic i kaze im da skinu ruho.
krkar krkar 09:54 06.11.2015

Re: ...

Vostanite, vaspostavila sam trpezu. Onda dodje i Slobodan Antonic i kaze im da skinu ruho.


To su Koštunicini citati
tasadebeli tasadebeli 09:21 06.11.2015

Хоћу да будем калиф уместо калифа!





Ау, Кркаре, како ти је ово добро!

Матори олињали зелени вук са убојима и ранама још из '68. дума стратегију и тактику са четничком црвенкапом на Кукурику хилу...

И тако све док Аска у ципелицама на штиклицама не одлепи и не разјури све к'о онај шумар партизане и Немце из шуме кад су му се смучили.

У рангу једног Ива Андрића!


А и време нам је, брате, да добијемо опет неког Нобела за књижевност. Онај чика Ивин се згодио пре 50 и кусур година, не могу само њега да помињем деци у школи, досадно је...






П.С. -

alselone

Kladim se da je tako i na blogu, da oni koji se najvise deru, zapravo lizu stopala Kosmogini. Jedan je tako nesto i priznao u druzenju, da dodje ovde na praznjenje posto ga zena napicka.



Ја, Алсе, кад се наљутим на жену, одмах оперем све судове у кухињи... После дођем опуштен на блог и буде ми лепо...

Хоћу рећи, ниси овде мислио на мене... Чисто да разјасним пучанству да не дође до неких погрешних закључака.
alselone alselone 09:40 06.11.2015

Re: Хоћу да будем калиф уместо калифа!

Ја, Алсе, кад се наљутим на жену, одмах оперем све судове у кухињи..


Sve mi radite samo me ne terajte da perem sudove. Nije to nikakav maco trip nego mi je prosto najsmor posao na svetu. A i ovako visok kada stojim poguren, dok operem skocopizdim se sav. Od kako smo uzeli masinu, ajd jos malo da ih samo properem vodom to jos i moze.
tasadebeli tasadebeli 09:47 06.11.2015

Re: Хоћу да будем калиф уместо калифа!

alselone

A i ovako visok kada stojim poguren, dok operem skocopizdim se sav.



Е, видиш, у томе је предност нас у малом паковању.

Ако нам се за судопером због спондилозе и заврти у глави, не можемо да паднемо са неке велике висине.
krkar krkar 10:01 06.11.2015

Re: Хоћу да будем калиф уместо калифа!


Sve mi radite samo me ne terajte da perem sudove


Suđe perem pevajući, samo me ne terajte da peglam!

Doduše, kad žene vide košulju koju sam ja ispeglao nikad im više ne pada na pamet da mi traže da peglam

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana