Budućnost| Društvo| Moj grad| Muzika| Život

Gde živi moj grad?

Vlasta92 RSS / 01.12.2015. u 22:06


71e504f10ece94a338a8a0248a60dc86.jpgGrad nije grad ako u njemu nema sranja. I sve što ga takvim čini, i dobro i loše, delo je ljudi. Retko kada je to bio vetar, bar ne u gradovima u mojoj zemlji. Nije bilo tornada kao u Oklahomi ili Alabami, pacifičkih orkana niti japanskih tajfuna, samo ona dosadna košava sa Karpata koja je retko ostavljala žrtve, sem živaca jer ne zna da stane. Za sve u Gradu odgovorni su ljudi. To što zna da bude divan, bučan, mučan, otvoren, nemoralan, premoralan, nakostrešen, oduran, ugašen, uspaljen - za sve su to ljudi krivi. Moj pravi grad, u kojem živim kada sam sama i kada niko ne gleda, je Megalopolis, koji je sa drugim najvećim gradovima sveta povezan super brzom železnicom, veza na svakih pola sata, i u kojem se može tokom dana raditi a onda, uveče skočiti, recimo, u Njujork na neku brodvejsku predstavu. Karte su jeftine, vize nisu potrebne, šine su sigurne, a snovi na njih nasađeni vazdušnim jastucima. Vlažni snovi, potpuna uživancija, urbana i kreativna detonacija. Dekadencija. 

U mojim slušalicama uvek živi neki grad. Putujem u najudaljenije krajeve sveta za koje znam da ih neću sve videti, osim ako se ne desi neko čudo. Čekajući to čudo dopuštam muzici da me vozi po play listi kao voz po šinama koje vode do Grada Deda Mraza. Pored čisto geografskog, imaju te liste i smisao koji sama ne tražim, ali koji se sigurno nameće i raste, kao toplo testo u zimu, umešano od raznih sastojaka: godina u kojima sam odrastala, kraja u kojem sam živela, i živim, škole u koju saam išla, drugara sa kojima sam se družila, otkrivala muziku, slušala ploče, krala kasete, vesti koje sam slušala, knjige koje sam čitala...

The Ghost Town - The Specials, Hong Kong - Gorillaz, Gotan Project - Santa Maria (Del Buen Ayre), Concrete Jungle - The Wailers, Kingston Town - UB40, Life in Tokyo - Japan, Port of Amsterdam - David Bowie, Lagos vs New York - Keziah Jones, Sénégal Fast Food - Amadou & Mariam feat. Manu Chao, Warsaw - Joy Division, Born to Die in Berlin - The Ramones, Another Camden Afternoon -The Stranglers...A sve takve liste počinjale su završavale sa Cities iTalking Heads.

„Find a city, find myself a city to live in
I will find a city, find myself a city to live in"

Jedne noći, probuđena vetrom i nemirom, odustala sam od spavanja i izašla iz stana opremljena listom koja mi je pomalo rašivala pažnju, kao uostalom i sve druge liste. Ponekad zato što zamišljam da to baš ja izvodim pred hiljadama ljudi, a ponekad i zato što sa njima odlazim u gradove i zemlje ka kojima, inače, uglavnom bacam čežnju kao golubove pismonoše, u nadi da će je tamo neko uhvatiti, prihvatiti, pa vratiti preko goluba poziv da, eto, ja, Vlasta, dođem i tamo se ostvarim u svakom smislu. Da okusim ultimativnu sreću, kakvu inače možeš pronaći samo u drugim zemljama, nikada u svojoj. Posebno ako se tvoja zemlja zove Srbija, jedna od vodećih zemalja po odlivu mozgova u zemlje prvog i drugog sveta...

Ali odlijem uz muziku. Valjda zato i kažu da ne treba slušati muziku u saobraćaju. Ja to, naravno, ne poštujem, već u slučaju da prolazim pored organa reda počnem ubrzano da simuliram telefonski razgovor:

"Da, da, dobro, onda smo se dogovorili, ja ću za sutra pripremiti ta dokumenta,a ti sredi prezentaciju i vidi tamo sa web ekipom da paze ovog puta..ahm..ahm..to je zato što su trebali u bek ofisu iz edit menija da izaberu opciju navigejšššn...ma da... Inače, kako su tvoji? Jel Ani bolje ili je još uvek vuče jutarnje mučnine?".

Za to vreme sa druge strane moj kolega sa kojim delim kancelariju, važne projekte i svađe čiji je red za spravljanje kafe - Joey Ramone - odgovara:

" I sprinkled cocaine on the floor, when no one was watching, I closed my eyes and I let myself sleep, creeps and dirty bastards,demons waitin' by my bed".

Došla sam jednom tako do semafora i stala, i stajala tako, stajala, ni sama ne znam koliko dugo, niti zbog čega, kao da čekam da se upali ljubičasto. Mogu da se zakunem da sam videla kako od prekoputa ka sredini raskrsnice kreće saobraćajac slow motion koracima, gledajući me pravo u oči. Kada je stigao tačno do sredine raskrsnice semafor se ugasio. Podigao je ruku i videla sam snažan ručni zglob u liniji sa parom sivih očiju kako me pozdravljaju sa pedesetak metara - naizgled nemoguće, ali evo, tu je, izoštreno i sasvim jasno - toliko je ta veza bila jaka. Onda se lepi, dobri, nežni, sivoooki policajac okrenuo na sve četiri strane zaostavljujući saobraćaj, opet se vratio ka meni, pogledao me i rekao:

„ Ljubičasto je Vlasto, pređi sada.

Krenula sam kao hipnotisana i u trenutku kada je naglo dunuo nenajavljen i težak vetar, saplela am se o nacrtanu belu zebru na putu i počela da padam. Neko me je prihvatio za mišicu, ali sam se ja brzo uspravila i sa uznemirenim srcem kao u srne kada se pogleda oči u oči a lovcem preko nišana, otrgla i otrčala na drugu stranu, ne okrenuvši se ni da se zahvalim osobi koja mi je pomogla. Zaustavila sam se kada sam prešla ulicu i shvatila da ne znam na koju stranu treba da krene, dal' sam pošla, dal' sam došla, kuda sam dođavola krenula? Hodala sam brzo i nisam smela da se okrenem bojeći se da ću ugledati semafor koji radi i brkatog saobraćajca kako maše dlakavim zglobom i trči za njom da mi napiše kaznu, u najboljem slučaju. Svako malo sam dizala glavu u nadi da ću ugledati prve pahulje snega koje su najavili za taj dan. Kada sam konačno stigla do kluba, vazduh je već bio orošen i svežina je savladala svaki pokušaj mog tela da ostane napeto i održi ljubičastu temperaturu. Kada sam zakoračila na prvi stepenik prva pahulja mi je nežno dotakla nos, a Ali Campbell je pevao:

The night seems to fade,
But the moonlight lingers on
There are wonders for everyone
The stars shine so bright,
But they're fading after dawn
There is magic in 
Kingston Town

Moj mozak se još nije odlio, ali flisuje polako. Imam ja muda i svu drugu potrebnu opremu da preživim u ovom brlogu od zemlje, ali ovih se dana sve nešto okrećem oko sebe i mislim „E, ovo sad - ovo stvarno nije normalno..."

I zato koračam sa slušalicama u ušima po mom Megalopolisu, velikom, novembarski vlažnom, po pločnicima Grada koji živi U meni i kojeg samo ja mogu da izbacim, a ja neću, ne dam, nisam, ne mogu. Svi ćemo valjda jednom shvatiti da je Kingston Town svako ono mesto u kojem ŽELIMO da živimo, i da smo u njemu mi kraljevi i kraljice. I ja stvarno ne govorim o Novom Sadu, ma koliko ga volela. I stvarno ne govorim o Srbiji, jer ovo nije zemlja u kojoj se može dostojanstveno živeti.

Kao da se neke davne noći sa vrha brda ka dolini i gradu prosula crna reka mraka, i sve je postalo drugačije. Teže, komplikovanije, obmotano tankom gazom kroz koju se dovoljno vidi, ali mora i da se sluti. Kao pozorište senki. Kasni su sati bili i mnogi u tom gradu odavno su spavali i dobro ušuškani nisu osetili vlažan vetar. Ali, ono malo budnog sveta zaglavljeno između dva i tri, dve čaše, dva filma, para nečijih nogu ili dva ružna sna, osetilo je neku jezu i čudan osećaj da ne treba otvarati prozore i proveravati šta je. Svi su redom okrenuli leđa zidu, do zore gledajući u mrak sobe i ne razumevajući kroz koju je rupu i kome san otekao, i zašto se ne vraća? Kao da je neko perom po dahu vetra ispisao: „Gde prođeš - promeni, što ne saviješ - polomi, gde ne zađeš - vrati se".

Fuck off, bre, vetru, ja zatvaram prozor. There will be magic in my Kingston Town.

Mrš.



Komentari (50)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

deset_slukom deset_slukom 00:33 02.12.2015

Kingston Town

Evo, da se telepromptuješ ne samo prostorno, nego i vremenski. Za ovo ti ne trebaju slušalice, nego radio na lampe.

Vlasta92 Vlasta92 08:51 02.12.2015

Re: Kingston Town

Nice...topao zvuk, neverovatno
mirelarado mirelarado 00:46 02.12.2015

Калвино

"Ако ти кажем да је град којем стреми моје путовање непостојан у времену и простору, час ређи, час гушћи, не смеш да помислиш како би моје трагање за њим могло престати."
(Итало Калвино, Невидљиви градови).
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:37 02.12.2015

kristalna sjećanja

mirelarado
"Ако ти кажем да је град којем стреми моје путовање непостојан у времену и простору, час ређи, час гушћи, не смеш да помислиш како би моје трагање за њим могло престати."
(Итало Калвино, Невидљиви градови).



ovo Sarajevo postalo, najveći metafizički grad na svetu - i po ličnim veličinima ljudi, njegovih žitelja, i po simbolu rušenja multikulturnog društva u Novom Dobu čiji početak je bio baš u ovom gradu - the Wandering Sarayliya kao simbol neukorenjenog, globalizovanog, Građanina-lutalice.
Vlasta92 Vlasta92 08:54 02.12.2015

Re: kristalna sjećanja

Sarajevo postalo, najveći metafizički grad na svetu


...hm, nisam nikada o ovome razmišljala na taj način...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:38 02.12.2015

Re: kristalna sjećanja

Vlasta92
Sarajevo postalo, najveći metafizički grad na svetu


...hm, nisam nikada o ovome razmišljala na taj način...

eto, glad to have turned ure thinking into new directions...

kick68 kick68 01:12 02.12.2015

Pozdrav iz zemlje Safari

Da okusim ultimativnu sreću, kakvu inače možeš pronaći samo u drugim zemljama, nikada u svojoj. Posebno ako se tvoja zemlja zove Srbija, jedna od vodećih zemalja po odlivu mozgova u zemlje prvog i drugog sveta...


Posle dva sata provedena u putu kuci s posla, probijajuci se kroz razna zakrcenja, kisu, maglu, mrak, mogu ti samo reci da je ponedeljak uzas a utorak podjednako grozan:)

Vlasta92 Vlasta92 08:55 02.12.2015

Re: Pozdrav iz zemlje Safari

Izeš ga, svi imamo svoju play listu
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:23 02.12.2015

то нека чежња за будућнос'

пошто ће свакако, с вучићем или без њега (боље без, али за нас Србе је ваљда колатерална штета, казна за непокајаност, инкорпорација и апотеоза Вође јер нисмо слушали Домановића једаред давно, да нас вучке доведе на праг будућности), Мегалополиси чинити будућност...

иначе,

Moj mozak se još nije odlio, ali flisuje polako. Imam ja muda i svu drugu potrebnu opremu da preživim u ovom brlogu od zemlje, ali ovih se dana sve nešto okrećem oko sebe i mislim „E, ovo sad - ovo stvarno nije normalno..."


ако осећаш ово, треба да одеш, искуство Мегаполиса треба да буде твоје лично искуство. ако ти се муда покажу као довољно велика и срце као довољно велико, вратићеш се некада у свој матични Полис и вратити искуство, свежину, живот. ако не, ништа, вредело је покушати.

Vlasta92 Vlasta92 08:50 02.12.2015

Re: то нека чежња за будућнос'

Da, da, naravno, ali ima tu više faktora, od porodičnih do nekih drugih..Gledam, njušim...Ali, znaš, nije ni toliko do toga da ja odem, koliko do toga da oni svi treba da odu, ako me razumeš
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:57 02.12.2015

Re: то нека чежња за будућнос'

сви наши нека иду, а сви њини нека иду... у першун! не знам да л' је било на листама, ал' свакако неизоставна...

cassiopeia cassiopeia 10:47 02.12.2015

Svakom svoja play lista

Znaš šta mi je najtužnije? Kad mi dođu moji, sa raznih strana, pa im glavni utisak bude da su ljudi nekako pogrbljeni, gledaju u pod, pogled im gasne, neka težina se oseća.

Ovde kako god da krene razgovor, neka lepa tema, završimo sa politikom ili svako svoju muku sa posla priča.

Nisam otišla kad je bila prilika, nije mi se ostavljala porodica, sad imam svoju, muž radi k'o crnac, bori se, nikad nije hteo da ode. Sve je teže održati svoj mikrosvet, mnogo je lošeg oko nas.

Ja tako kad me uhvati da bi išla bilo gde, zagrlim kuče jer ova moja tinejdžerka baš tad ne bi da se grli, pa ga njuškam i pričam mu i odmah mi bolje.

Sledeće nedelje se pozdravljam sa dobrom drugaricom, prelomila i odlazi. Srećna sam zbog nje jer znam da će ona biti srećna.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 11:02 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

cassiopeia


Sledeće nedelje se pozdravljam sa dobrom drugaricom, prelomila i odlazi. Srećna sam zbog nje jer znam da će ona biti srećna.


ne mora da znaci da ce joj biti hype, i ne mora da znaci da ce biti i srecna, u svakom slucaju ima vise izgleda za uspeh nego u ovom staticnom drustvu - uostalom, happiness je dinamicna, borba za nju je svakodnevna.

cassiopeia cassiopeia 11:09 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Srđan Fuchs

ne mora da znaci da ce joj biti hype, i ne mora da znaci da ce biti i srecna, u svakom slucaju ima vise izgleda za uspeh nego u ovom staticnom drustvu - uostalom, happiness je dinamicna, borba za nju je svakodnevna.



Ne gajimo iluzije, ni ona, ni ja, da je ta sreća sigurno čeka, al' obe duboko verujemo u ovo što si ti napisao, samo nisam pisala u detalje.

Sve razumeš
Vlasta92 Vlasta92 11:34 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Nisam ja baš neka depresivna,sklona klecanju kolena, imam utisak da ste me malo pogrešno shvatili...Imam neki jak imuni sistem, sva sreća, i daleko od toga da ako ne odem, ostajem ovde i nikada neću osetiti šta to zači biti srećan.
Neka odu oni.
pallmma pallmma 11:44 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Neka odu oni.


Silver, javi se!
Tako lepo, poetično i mudro pišeš, odavde se vidi da si našla smiraj srca i uma tamo deleko, daj nam malo te blagosti, neće biti da se stiće samo rodjenjem?!

Da se pridružim očaranima
Vlasta92 Vlasta92 11:57 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Pa, ipak ćeš morati skoknuti čak do mene, do Novog Sada, ako ti nije jako daleko. Ta blagost se prenosi dodirom: čaše, šolje, cigarete..šta se ima toga dana
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 12:04 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Vlasta92
do Novog Sada, ta blagost se prenosi dodirom: čaše, šolje, cigarete..šta se ima toga dana




најлепши људи и људиње у Земљи, доиста.

cassiopeia cassiopeia 12:04 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Vlasta92
Nisam ja baš neka depresivna,sklona klecanju kolena, imam utisak da ste me malo pogrešno shvatili...Imam neki jak imuni sistem, sva sreća, i daleko od toga da ako ne odem, ostajem ovde i nikada neću osetiti šta to zači biti srećan.
Neka odu oni.


Neće oni sami, moramo se mi potruditi da odu. :)

Nisam ni mislila da si sklona depresiji. Ja mislim da ja nisam. Samo mi nekad prekipi. A udesim sebi da budem srećna :)
pallmma pallmma 12:09 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Pa, ipak ćeš morati skoknuti čak do mene, do Novog Sada, ako ti nije jako daleko. Ta blagost se prenosi dodirom: čaše, šolje, cigarete..šta se ima toga dana


Dali i Bunjuel nisu govorili, ono teška svadja, nekih 30 godina. Pod starost, Bunjuel, čovek mekog srca, pošalje pismo/pozivnicu Daliju da se nadje u nekom njihovom restoranu, ono kao nekad što su, da se pomire, večeraju, popiju u tu čast i sve tako ugladjeno a frendli toplo.
Na to mu Dali, čovek tvrdog srca, odgovori (po sećanju citiram): hvala, rado bih, al ne pijem šampanjac.

Ne znam zašto, ali mene svaki poziv tipa "čaše, šolje, cigarete.." seti baš tog Bunjelovog amarkorda iz "Do poslednjeg uzdaha"
Vlasta92 Vlasta92 13:14 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Jadan Bunjuel.

Kako se Miki te priče nije setio, majku mu??

Vlasta92 Vlasta92 13:21 02.12.2015

Present for you Mr. Fucks

mirelarado mirelarado 13:33 02.12.2015

Re: Present for you Mr. Fucks

Vlasta92 Vlasta92 13:38 02.12.2015

Re: Present for you Mr. Fucks

Stavila je gore već ovo, tri mesta iznad,samo ne znam zašto meni ne izađe ovako lepo, nego samo link? Wtf?

ZAŠTO MI NE LINKUJE YOU TUBE? Anybody?
mirelarado mirelarado 13:51 02.12.2015

Re: Present for you Mr. Fucks

ZAŠTO MI NE LINKUJE YOU TUBE? Anybody?


Мораш да избришеш оно "s" у "https" на линку. Стари блоговски баг.
Vlasta92 Vlasta92 14:08 02.12.2015

test test 1 2 3

Vlasta92 Vlasta92 14:10 02.12.2015

I ovo

pallmma pallmma 14:45 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Jadan Bunjuel.


Da, i ja uvek to pomislim. Al tako ti to kad se uvatiš sa skotom kojeg voliš.

Kako se Miki te priče nije setio, majku mu??


:)) Možda nije mogao. "Nacionalna klasa" snimljena je 1979, a Bunjuel objavio memoare 1982.

Jel si čitala "Moj poslednji uzdah"? Ako nisi, obavezno. Živo, zanimljivo, čitam mali uvod, pa kaže:

Nisam čovek od pera.
Posle dugih razgovora, Žan-Klod Karijer,
veran svemu što sam mu rekao, pomogao
mi je da napišem ovu knjigu.



Srđan Fuchs Srđan Fuchs 14:47 02.12.2015

Re: I ovo

да не заборавимо и Зеге

Vlasta92 Vlasta92 20:13 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

E, pa nisam čitala, i moraću, da znaš...staviću je na ovu moju malograđansku policu sa kupljenim, a nepročitanim knjigama od prethodna dva sajma...Znači, uvek su slađe tuđe
pallmma pallmma 22:45 02.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Super ti blog, to je trebalo prvo da kažem.

Vlasta92 Vlasta92 08:48 03.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Fala. I tebi je ovaj nik zamalo super. Vade ga duplirani suglasnici. Ali, ako si on, ubiću se, majke mi.
pallmma pallmma 09:51 03.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Ali, ako si on, ubiću se, majke mi.




Ako mislis na Betovena, pa sis ?!?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:14 03.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Ovde kako god da krene razgovor, neka lepa tema, završimo sa politikom ili svako svoju muku sa posla priča.


Касио, провали да мушкиње, ако није неко политикантско набадање, ладно ни не умеју да ћаскају, а баш драгоцена тема.

иначе, не знам какво је искуство вас осталих, моје искуство каже да је најбоље почетак Емиграције у Полису поделити са женским цимерима, углавном житељкама тог дотичног Полиса у којем сте одабрали да пребивате. то иде глатко, донекле, например, због естетике - лепа и нага женска тела у топла праскозорја, места за излазак по граду и сигурне комбинације за опијате. у неком моменту се то претвара у пакао, посебно ако су цимерке у полу-амазонском нахођењу - од ропства у кувању, прању посуђа, одржавању чистоће куће, посебно скандалозни су одводи и сливници у којима би се налазили бусени косе... ипак, читав тај пакао нетрпељи би нестајао у поменутим праскозорјима.
Vlasta92 Vlasta92 10:25 03.12.2015

pallmma, dear

sora.

morala sam pitati, crkla bih da nisam
cassiopeia cassiopeia 10:27 03.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Srđan Fuchs

Касио, провали да мушкиње, ако није неко политикантско набадање, ладно ни не умеју да ћаскају, а баш драгоцена тема.


E, da, ma generalno ljudi ne umeju opušteno da ćaskaju. Odmah krene neko ispitivanje, skroz privatne stvari su ljudi u stanju da pitaju...bez imalo zadrške. Kad odem kod frizera, malo malo, pa k'o da sam na ispitivanju

Srđan Fuchs

иначе, не знам какво је искуство вас осталих, моје искуство каже да је најбоље почетак Емиграције у Полису поделити са женским цимерима, углавном житељкама тог дотичног Полиса у којем сте одабрали да пребивате. то иде глатко, донекле, например, због естетике - лепа и нага женска тела у топла праскозорја, места за излазак по граду и сигурне комбинације за опијате. у неком моменту се то претвара у пакао, посебно ако су цимерке у полу-амазонском нахођењу - од ропства у кувању, прању посуђа, одржавању чистоће куће, посебно скандалозни су одводи и сливници у којима би се налазили бусени косе... ипак, читав тај пакао нетрпељи би нестајао у поменутим праскозорјима.


Nemam iskustvo života sa cimerkama, a ni cimerima :(
Nisi ni ti naivan :)
Vlasta92 Vlasta92 10:28 03.12.2015

Srđane,

ako i emigriram, stvarno ne verujem da ću počinjati sa golim ženskim telima u praskozorja.
volim da zaspim za mraka.

silver silver 16:49 05.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Pallmma, nisam stigla ranije da se zahvalim na ovako lepim rečima. Blagost i uzdržanost jesu deo mog karaktera ali se svakako moraju negovati, u smislu da se biraju kao način, pogled na svet, odgovori na teška pitanja itd. Jean Paul Sartre kaže: "We are our choices."

Taj smiraj srca koji pominješ, bar kod mene je sticaj više okolnosti, jedna je svakako da živim tamo gde sam od malih nogu želela da živim.

Jako lep blog, Vlasto, muzika i mašta, idealan spoj.
Vlasta92 Vlasta92 17:16 06.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Hvala Silver,

muzika nas održala, zato njojzi hvala...
pedjalon pedjalon 21:14 06.12.2015

Re: Svakom svoja play lista


Dali i Bunjuel nisu govorili, ono teška svadja, nekih 30 godina. Pod starost, Bunjuel, čovek mekog srca, pošalje pismo/pozivnicu Daliju da se nadje u nekom njihovom restoranu, ono kao nekad što su, da se pomire, večeraju, popiju u tu čast i sve tako ugladjeno a frendli toplo.
Na to mu Dali, čovek tvrdog srca, odgovori (po sećanju citiram): hvala, rado bih, al ne pijem šampanjac.

Ne znam zašto, ali mene svaki poziv tipa "čaše, šolje, cigarete.." seti baš tog Bunjelovog amarkorda iz "Do poslednjeg uzdaha"

Ja pomislih da mu je odgovorio: [/i]te[i] kafane više nema.
silver silver 23:19 06.12.2015

Re: Svakom svoja play lista

Ništa bez muzike. Najviše volim da slušam dok vozim, sama...uživam a ne moram da brinem da li nekome smeta rock i metal (eto, ispod mire sto djavola vire), a tek 'guilty pleasure'-nu metal


jasnaz jasnaz 11:18 03.12.2015

Odluke, i kako ih

G.Cross G.Cross 13:18 03.12.2015

Odlasci i Povratci

Vlasta92 Vlasta92 23:15 03.12.2015

I Summon You

gedza.73 gedza.73 10:38 04.12.2015

Svako lud na svoj način

Vlažni snovi, potpuna uživancija, urbana i kreativna detonacija.

Iz 'potpune uživancije' se ne dešava 'kreativna detonacija'. Ako se i desi ta kreativnost nema nikakvu vrednost (praktičnu ili umetničku). Taj neko nije napravio točak zato što je u pećini imao klimu. Tako stvari stoje.
U mojim slušalicama uvek živi neki grad.

A u mojoj glavi brvnara pored nekog potoka. Van ljudi, van sveta, van gradova...
Ne znam čiji su a lepo zvuče
Iz kruga krugom putuješ
iz sna ploviš u san
za čime si se, o čoveče,
tako daleko uputio?

Da okusim ultimativnu sreću, kakvu inače možeš pronaći samo u drugim zemljama, nikada u svojoj.

-Sine, možeš da odeš bilo gde. Da imaš sve što poželiš. Da živiš u NJujorku. I da nemaš sreće.
A možeš da živiš tu negde, par kilometara dalje i da budeš srećan.
predatortz predatortz 10:41 04.12.2015

Re: Svako lud na svoj način

A u mojoj glavi brvnara pored nekog potoka. Van ljudi, van sveta, van gradova...


Gedžo, brate i Srbine! Ima nas još!
gedza.73 gedza.73 12:25 04.12.2015

Re: Svako lud na svoj način

predatortz
brate i Srbine

Gledaš da nam navučeš neku bedu na vrat.
mikele9 mikele9 14:59 04.12.2015

Ja

„ Ljubičasto je Vlasto, pređi sada."

ne čekam ljubičasto, pravim ga sam u bezbroj nijansi i prelazim po svakoj od njih
49 41 49 41 02:56 05.12.2015

Zar je smrt ljubicasta.

Skida veliku-tesku kartonsku kutiju sa ormana.
Soba mirise na dunjce, pomesano sa mirisom sagorelog drveta od prethodne noci.
Pokazuje mi tesku odoru od ljubicaste kadife.Kamilavka u posebnoj cilindricnoj kutiji.
Obe kutije oblozene belom svilom.
- Kad budem umro, obuce ce me u ovo.
Vidi mi iz pogleda da ne razumem sta je to "umreti". Dodaje, kad me ne bude vise.
Zar njega, da ne bude vise? Da ga nema vise? Mog obozavanog dede da ne bude, da nestane?

Ti pojmovi se nikako nisu slagali u mojoj decijoj glavi.

Ubrzo bi.

Vlasta92 Vlasta92 17:14 06.12.2015

Re: Zar je smrt ljubicasta.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana