Ljudska prava

"NEPOZNATI" GRAĐANI U AKCIJI

Freedom of Information RSS / 02.05.2016. u 10:17

Piše: Rodoljub Šabić

Pismo koje sam pre nekoliko dana uputio gradonačelniku Beograda pozvavši gradske vlasti da objave sve relevantne informacije o okolnostima pod kojima je u noći 25. aprila izvedeno rušenje dela Savamale, dobilo je dosta publiciteta.
S razlogom, prema informacijama koje sam dobio od građana, tom prilikom na prostoru na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice tridesetak ljudi sa tri bagera je u „gluvo doba noći" srušilo objekte u površini od oko 1000 m2. Prema istim informacijama bili su maskirani, sa "fantomkama" na glavama, naoružani palicama i uz put su ljude lišavali slobode, vezivali ih, pretresali i oduzimali im mobilne telefone, a da pri tom policija nije izašla na uviđaj, upućujući građane na Komunalnu policiju, uz obrazloženje da je Komunalna policija u tom rušenju i učestvovala, a Komunalna policija je opet demantovala navode policije.
Smatrao sam i smatram veoma važnim da gradske vlasti bez odlaganja objavljivanjem informacija otklone dileme u vezi sa ovim događajem, a razume se, i da, ukoliko se potvrde prisutne sumnje u nezakonito postupanje odnosno kršenje ljudskih prava, preduzmu mere protiv odgovornih aktera.
Gradonačelnik je istog dana "odgovorio" da o pomenutom događaju gradska vlast zapravo ne zna ništa. Tačnije, da zna samo to „da nadležne gradske službe nisu učestvovale". I za sve informacije je uputio javnost na "nadležne" organe!Smatram očigledno neprihvatljivim da gradska vlast misli da je dovoljno da o ovakvom događaju ovako "informiše" javnost, da je to potpuno neadekvatno obavezama koje ona ima prema građanima u čije ime vrši vlast i raspolaže komunalnom policijom. I da čak i ako nema informacije koje bi morala imati ona sama mora da ih pribavi od drugih "nadležnih"a ne da javnost upućuje na njih. Ali, nije povod za ovaj post "neinformisanost" vlasti u ovom konkretnom slučaju, već jedna skoro neverovatna, a vrlo asocijativna koincidencija. Godinu dana pre, gotovo u isti dan, 26 aprila 2015 godine u Savamali, na istom mestu, zaustavljena su dva tramvaja, putnici izbačeni, a tramvaji iskorišćeni da se prepreči put ka zgradi Beogradske zadruge u kojoj je potpisivan ugovor o Beogradu na vodi, i tako zaklone od pogleda gostiju okupljeni demonstranti, aktivisti inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" i njihov simbol - velika žuta patka.
Neki od aktivista su se obratili vlastima i zatražili informacije o razlogu odnosno nalogodavcu zaustavljanja dva tramvaja i izbacivanja putnika iz istih.
Nakon intervencije Poverenika za informacije dobili su izjašnjenje Gradskog saobraćajnog preduzeća, u kome se izričito navodi da "od strane JKP GSP Beograd nije dat nalog da se dana 26 04 2015 između 12 i 14h kod zgrade Beogradske zadruge zaustave dva tramvaja i izbace putnici iz istih, već da je to učinjeno po nalogu MUP-a, i to iz razloga što su se u tom vremenu u ulici Karađorđevoj dešavale demonstracije". A od policije dobili su odgovor da ona ništa ne zna o tome, da ne raspolaže bilo kakvim informacijama o tom događaju.
I tako je i ostalo. A i sada neki izgleda misle da stvar "treba" odnosno može da se završi na isti način?!
Naravno, mislim da bi to bilo neprihvatljivo. Ali, ako se ispostavi da ipak "treba i može", pa i ovaj put izostanu potrebne informacije o "nepoznatim" građanima, bilo bi odgovorno razmisliti o mogućnosti da oni, pošto su se isprobali u uvođenju reda u saobraćaju i građevinarstvu, dođu i na ideju da to pokušaju i "po kućama". Mogućnosti koju po svaku cenu treba preduprediti i sprečiti.

 



Komentari (57)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 10:44 02.05.2016

ostavka gradonačelnika?

Mislim da su se stekli svi uslovi da gradonačelnik i načelnik policije podnesu ostavke ili budu najureni sa te funkcije, jer očigledno ne mogu da upravljaju poslovima koji su im povereni?

Ne mogu da garantuju mir i sigurnost građanima.
Policija ne može da ih zaštiti, ni njihovu ličnost ni imovinu. Oni čak ni ne znaju šta se događa u njihovom gradu, državi....sami to priznaju.

Ili to....

.....ili da svi stavimo fantomke i da počnemo noću da obilazimo komšiluk i sami uzmemo šta nam se sviđa, ionako je narod siromašan, ima lepih izloga i dosta toga za poneti?

Hm?
anonymous anonymous 12:11 02.05.2016

Re: ostavka gradonačelnika?

mariopan
Mislim da su se stekli svi uslovi da gradonačelnik i načelnik policije podnesu ostavke ili budu najureni sa te funkcije, jer očigledno ne mogu da upravljaju poslovima koji su im povereni?

Ne mogu da garantuju mir i sigurnost građanima.
Policija ne može da ih zaštiti, ni njihovu ličnost ni imovinu. Oni čak ni ne znaju šta se događa u njihovom gradu, državi....sami to priznaju.

Ili to....

.....ili da svi stavimo fantomke i da počnemo noću da obilazimo komšiluk i sami uzmemo šta nam se sviđa, ionako je narod siromašan, ima lepih izloga i dosta toga za poneti?

Hm?


anonymous anonymous 12:13 02.05.2016

Re: ostavka gradonačelnika?


mariopan
11:44 02.05.2016
ostavka gradonačelnika?


anonymous anonymous 05:21 04.05.2016

Re: ostavka gradonačelnika?




"Поверенику за информације од јавног значаја Родољубу Шабићу упућене су претње, јер се залагао да надлежни истраже ко је 25. априла багерима срушио неколико објеката у Херцеговачкој улици у Београду.

Шабић је на свом твитер налогу објавио поруку коју је примио: „Настави да се интересујеш за акцију људи под фантомкама и бићес у прилици да се сретнеш са њима”.

Повереник је за ТВ Н1 потврдио да је примио такву поруку, уз оцену да неко ко ради његов посао у Србији мора да калкулише са тим, јавља Танјуг.

Шабић је додао и да су грађани који имају везе са догађајем у Херцеговачкој улици такође добијали претње.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић затражио је пре неколико дана од надлежних објављивање свих релевантних информација о рушењу дела Савамале, на простору који се налази на углу Херцеговачке и Мостарске улице."

Извор : Политика
anonymous anonymous 07:40 04.05.2016

Re: ostavka gradonačelnika?


Jedan čovek sa licem, mnogo njih pod maskama i ogromna većina koja ć u t i !
principessa_etrusca principessa_etrusca 07:59 04.05.2016

Re: ostavka gradonačelnika?

Пре можда два дана, премијер у оставци рече да он не зна ко је рушио по Савамали, да полиција ради на томе, и онда је, из само њему познатог разлога, у причу увео неразјашњено убиство познате певачице, "што је, сложићете се, много озбиљнији злочин".

Без и најмање жеље да рангирам злочине као што је то дегутантно урадио премијер у оставци, могу само да кажем: бабе и жабе.

Рушење Савамале је неупоредиво са било којим индивидуалним злочином: оно је догађај иза ког стоји неко (ко?), ко изгледа да је изнад закона у Србији и коме, изгледа, држава неће, не жели или не сме да се замери. Сада је нови елемент и упућивање претњи поверенику за информације!

Чињеница да је овако нешто могуће говори о невероватном повлачењу државе, а пре свега о томе да су њени прерогативи поверени потпуно погрешним људима.
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:49 02.05.2016

Sve srpske fantomke...

Slučaj fantomki u Savamali je samo vrh ledenog brega partijske, a ne pravne države.
Srbija je zapravo jedna feudalna država u kojoj nesmetano deluju lokalni šerifi, oličeni u predsednicima opština, gradonačelnicima, šefovima policije, mafijaškim bosovima,vladikama...
Ovoj fantomskoj bratiji su pridružene dve grupacije fantomaca, koji već upadaju u domove gradjanstva: zelenaši i tzv. privatni izvršitelji.
Zato je najveća izlaznost u Srbiji na Horgošu i Batrovcima.
Ili što neko duhovito napisa: Srbija zaslužuje oskara što glumi državu!
anonymous anonymous 12:22 02.05.2016

Ко је .....?

antonius antonius 12:41 02.05.2016

kad bi svi

Baš bi bilo zanimljivo videti šta bi gospoda doktori uradili i pričali kada bi neka druga grupa građana pod velom noći uradila neku kontra akciju. Recimo, skupi se ekipa i sazida sebi neki restorančić pored Save i kaže ujutro, "ne znamo otkud nam to tu".
albicilla albicilla 18:13 02.05.2016

Jebeno.

Znate kako se osecam kao gradjanin Srbije i stanovnik Beograda?

Jebeno.

Kao onaj mali Jevrejin iz filma “Savamala” koga grupno siluju drugovi iz razreda, svi u smedjim partijskim uniformama (samo im fantomke fale).

https://www.youtube.com/watch?v=sPsofCRdSWE
angie01 angie01 18:56 02.05.2016

Re: Jebeno.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 12:13 05.05.2016

Re: Jebeno.

ovaj tip sa fotke mi liči na nekog žandara, provali taj lik?
martin_krpan martin_krpan 19:31 02.05.2016

E

bokte jadan, koje nepovjerenje po ovim novim qvazi državama. Doktor - ja razmišljam kriminalac. Policajac, dobar dan dobar dan, ja znam da je kriminalac. Advokat, znam da je krimos. I ti živi tu sa djetetom i ženom. Jezivo, turobno, nesigurno, ispunjeno strahom....
anonymous anonymous 20:20 02.05.2016

3815 pregleda , 10 komentara


1.Незаинтересованост,
2. Равнодушност
3. Апатија
4. Немоћ
5. Страх
6. Зебња,
7. Торта и печење
8. .....

Шта од овога ..... ?

Или све заједно .....?


ladyhawk ladyhawk 21:15 02.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara

anonymous

1.Незаинтересованост,
2. Равнодушност
3. Апатија
4. Немоћ
5. Страх
6. Зебња,
7. Торта и печење
8. .....

Шта од овога ..... ?

Или све заједно .....?




Glasam za predloge 3, 4 i 7.
Inace, ovo me asocira na uvod u Kristalnu noc. Daj Boze da gresim.
b92fmember b92fmember 21:46 02.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara



7. Торта и печење
8. .....



8... slatko pomirenje.



Gradonačelnik je istog dana "odgovorio" da o pomenutom događaju gradska vlast zapravo ne zna ništa. Tačnije, da zna samo to „da nadležne gradske službe nisu učestvovale".


da nisu to isti oni sto voze kamione s peskom? onda to sigurno nisu gradske sluzbe.
mr.fogg mr.fogg 08:06 03.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara

Шта од овога ..... ?

Strah od partijske države koja ne odgovara na upite zaštitnika građana.

Strah od toga da bi ovo moglo svakome da se desi.
Strah od gubitka radnog mesta ako 'mnogo laješ'.
Strah od gladi ako izgubiš radno mesto.
Strah od pomisli da treba da odeš, a nemaš s čim i nemaš gde.

Strah od toga da ne moraš da se plašiš ako obučeš odgovarajući dres.
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:14 04.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara

1.Незаинтересованост,
2. Равнодушност
3. Апатија
4. Немоћ
5. Страх
6. Зебња,
7. Торта и печење
8. .....

Шта од овога ..... ?

Или све заједно .....?



Preporuči / Preporuka: 2


Stvarno zanimnjivo.

Ne treba biti mnogo mudar pa zaključiti o čemu se radi.
Vlast odobrava, ili, tačnije, organizuje da "nepoznati građani" ruše, hapse, vezuju, koga treba i šta treba, za bog te pita čiji interes, a onda kad se neka instititucija za to zainteresuje njoj se preti, a vlast te pretnje pojačava time što pokušava da diskredituje tu instituciju, a ovaj blog ćuti.

Stotine komentara su na lepim ali ipak manje važnim temama, ovde nište.
Ne interesuje nas to previše.

Ja se pitam a kako čemo tu vlast smeniti, jer fantomke posle nekog eventualnog izbornog poraza su sasvim logična stvar, jer su, vidimo, sasvim efikasna, pa što ih ne bi angažovali.

Crvene beretke su prešle na stranu pobednika, da li će i ovi?
Ne verujem.
A skoro sam siguran da ovi sa vlasti neće sići bez neke velike frke.
mariopan mariopan 19:34 04.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara

Stotine komentara su na lepim ali ipak manje važnim temama, ovde nište.
Ne interesuje nas to previše.

Mene interesuje.

Hvata me strah od budućnosti.

Danima razmišljam o tome da smo udarili u zid, nema dalje.

Našim životima vladaju razbojnici i mafija. Nemamo nikoga da nas zaštiti.

Mafija je sada organizovana na državnom nivou, vlast je u službi mafije, policija je u službi mafije, a mi smo im - TAOCI.
apacherosepeacock apacherosepeacock 19:40 04.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara

mariopan
Stotine komentara su na lepim ali ipak manje važnim temama, ovde nište.
Ne interesuje nas to previše.

Mene interesuje.

Hvata me strah od budućnosti.

Danima razmišljam o tome da smo udarili u zid, nema dalje.

Našim životima vladaju razbojnici i mafija. Nemamo nikoga da nas zaštiti.

Mafija je sada organizovana na državnom nivou, vlast je u službi mafije, policija je u službi mafije, a mi smo im - TAOCI.


..a domacoj mafiji zaledjinu cuva ober mafija.
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:41 04.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara

Mafija je sada organizovana na državnom nivou, vlast je u službi mafije, policija je u službi mafije, a mi smo im - TAOCI.


I to mirni, uplašeni pa poslušni.
Ili nezainteresovani, okupirani nekim svojim zanimacijama.

Šta god da je u pitanju bolju atmosferu vlast nije mogla da poželi.
predatortz predatortz 22:16 04.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara

hoochie coochie man
Mafija je sada organizovana na državnom nivou, vlast je u službi mafije, policija je u službi mafije, a mi smo im - TAOCI.


I to mirni, uplašeni pa poslušni.
Ili nezainteresovani, okupirani nekim svojim zanimacijama.

Šta god da je u pitanju bolju atmosferu vlast nije mogla da poželi.


Ti nisi čuo šta je veliki Kodža Miloš govorio kad se narod umiri?
uros_vozdovac uros_vozdovac 22:43 04.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara

predatortz
hoochie coochie man
Mafija je sada organizovana na državnom nivou, vlast je u službi mafije, policija je u službi mafije, a mi smo im - TAOCI.


I to mirni, uplašeni pa poslušni.
Ili nezainteresovani, okupirani nekim svojim zanimacijama.

Šta god da je u pitanju bolju atmosferu vlast nije mogla da poželi.


Ti nisi čuo šta je veliki Kodža Miloš govorio kad se narod umiri?

Ja jesam, ali bojim se da je to istorija, nikako aksiom
predatortz predatortz 22:44 04.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara

uros_vozdovac
predatortz
hoochie coochie man
Mafija je sada organizovana na državnom nivou, vlast je u službi mafije, policija je u službi mafije, a mi smo im - TAOCI.


I to mirni, uplašeni pa poslušni.
Ili nezainteresovani, okupirani nekim svojim zanimacijama.

Šta god da je u pitanju bolju atmosferu vlast nije mogla da poželi.


Ti nisi čuo šta je veliki Kodža Miloš govorio kad se narod umiri?

Ja jesam, ali bojim se da je to istorija, nikako aksiom


Strpljenja, sinovac, strpljenja...
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:46 04.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara

Ti nisi čuo šta je veliki Kodža Miloš govorio kad se narod umiri?


Šta da ti kažem, to prvo padne na pamet, ali....evo Uroš je to lepo objasnio, nemoj se tešimo i kitimo tuđim perjem.


Nego, sad dobijam pp, možda bi bilo više komentara ali, makar mi tako rekoše, poverenik nije lenčario kad je banovao.
predatortz predatortz 22:51 04.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara

Šta da ti kažem, to prvo padne na pamet, ali....evo Uroš je to lepo objasnio, nemoj se tešimo i kitimo tuđim perjem.


Rekoh i Urošu:
Strpljenja!

Znamo da je naš narod inertan, da mora dobro leđima da bubne o ledinu... Dobra stvar je što se na taj pad neće dugo čekati. Treba nam duže nego nekim mudrijim narodima, kojima zarad te mudrosti bolje ide kroz istoriju, da spoznamo da je vožd budala. No, kad spoznamo - ne bih u voždovu kožu!
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:57 04.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara


da spoznamo da je vožd budala. No, kad spoznamo - ne bih u voždovu kožu!


Ma ja se tad pribojavam iz narodnu.

Na ovim izborima je pokazao da mu štimanje nije strano, na dosta benignu opoziciju se grmi artiljerijom, samo on misli o državi svi drugi o "skupštinskom restoarnu", nije mi od takvog uma daleko držanje vlasti posvaku cenu, pa i po cenu krvi.

Daj bože da grešim, ali....

A da će jednom zglajznuti, hoće, nema dileme, i to pre nego što se nada, samo kako će to izgledati.

predatortz predatortz 22:59 04.05.2016

Re: 3815 pregleda , 10 komentara


A da će jednom zglajznuti, hoće, nema dileme, i to pre nego što se nada, samo kako će to izgledati.


Okružen je sa toliko ljigavaca i nesposobnjakovića, da će to biti kliše.
Čim osete da mu desnica slabi, zabiće mu nož u leđa. Njegovi.
Kraja Kraja 00:59 03.05.2016

...jedan trol...

...koji nije daleko od ove teme...

...jutros se komsiluk iz vise zgrada u ulici skupio blagougodni postizborni razgovor...
...tema - mnogobrojni listici za glasanje ubaceni u otvoreno sanduce, jer imena nisu poznata, niti ih ima na spisku stanara...
...adresa ispravna...

...padne ideja...

...posto su kucni saveti (zborovi stanara, ili vec kako se zovu) pravna lica, da li je, pecatom overen, zahtev mupu da im dostavi spisak lica koja su prijavljena na njihovoj adresi zakonom utemeljen...???
...da li je to u suprotnosti sa zakonom o zastiti podataka o licnosti...???
...da li eventualno odbijanje da se ovakav spisak dostavi kucnom savetu (zboru etc.) moze da bude predmet vaseg interesovanja (kao poverenika za...)...

hvala
angie01 angie01 10:14 05.05.2016

Re: ...jedan trol...

spisak stanara moze da bude veoma opasna info u raznim situacijama- mislim na onaj nakacen u holu- znaci da svako ko u zgradu udje moze da vidi ko gde stanuje, da li zivi sam, da li tu zivi neka osoba koja obavlja po svoju sigurnost neki rizican posao i sl....zar nije dovoljno da te podatke ima predsednik kucnog saveta, od kakvog znacaja su oni za siru javnost- svako ko je dobrodosao ce imati poziv od onoga ko zeli da ga vidi, s njim kontaktira,....
anonymous anonymous 08:10 04.05.2016

Sloboda traži ljude



PROTESTI :

Podgorica



Skoplje



Pariz

dikan dikan 09:45 04.05.2016

"NEPOZNATI" GRAĐANI U AKCIJI

Problem je očigledno narastajući, a kada će se opet dogoditi ubustvo u našim stanovima, samo je pitanje trenutka.
Da, postoji veza između ubistva koje pominje gradolnačelnik i ljudi koji na uskrs ruše Beograd pod fantomkama. I pokušaja ubistva biznismena, i otmica, i ubistva na ulicama i pred klubovima. I sve je to neprekinuti niz iz devedesetih, koji su kao plima i oseka postali pravilo a ne izuzetak.

Pitanje je kako tome stati na put. Izbori očigledno nisu rešenje. Menjaju se samo pajaci na sceni, da se narod zabavi i zaboravi da ga je STRAAAH!!!!

Uzroci su jednostavni, ma kako se problem činio komplikovan i sa brojnim posledicama.

Kada "male lopove", one što su pokrali društvene firme i one što obijaju vikendice oko gradova, i one što kradu optičke kablove i prugu, i tuđu letinu, ne izopštimo iz društva, već im se pridružimo, samo privremeno naravno, tada oni postanu porodica Korleone, dileri droge i biznismeni, i imaju svoje plaćene batinaše i ubice.

Dakle, ili ćemo kao udruženje iz Lazarevca napraviti sveopšti pokret građana koji se bore za sigurnost naše dece, ili ćemo ići da nekom donu poljubimo ruku.

Iseliti se znači negde drugde nekom donu poljubiti ruku, jer je pojava opšta.
Kraja Kraja 14:37 04.05.2016

...pretnja...???


Шабић је на свом твитер налогу објавио поруку коју је примио: „Настави да се интересујеш за акцију људи под фантомкама и бићес у прилици да се сретнеш са њима”.

Повереник је за ТВ Н1 потврдио да је примио такву поруку, уз оцену да неко ко ради његов посао у Србији мора да калкулише са тим, јавља Танјуг.




..te da poruku nije dobio pisanim putem, već su mu je preneli prijatelji koji su bili u društvu u kojem se razgovaralo o tome šta bi se Povereniku moglo dogoditi, ukoliko nastavi da se interesuje za ljude sa fantomkama...


Tužilaštvo: Šabić odbio saradnju s policijom o pretnjama

...moze li komentar...???
amika amika 20:12 04.05.2016

Њуз

Ноћас су непознати грађани под фантомкама изградили Београд на води.
angie01 angie01 10:08 05.05.2016

gospodine Sabicu,

ovo je nedopustiva budalastina- samo jedna u nizu, ali sa arogancijom da se moze sve bez bilo kakve reakcije sistema- sto prakticno znaci da drzava ni ne postoji,

ako niko od nadleznih ne istera stvar na cistinu, ne treba ni da postoje!

LJUDI SA FANTOMKAMA I GRADJEVINAC IZ MIRJEVA
angie01 angie01 13:40 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

http://www.blic.rs/vesti/beograd/bageri-opet-u-savamali-pocelo-rasciscavanje-terena/8nqpece

kako moze komunalna policija da nesto nalozi, a se se ne zna ko odradjuje?!
mariopan mariopan 14:38 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

angie01
http://www.blic.rs/vesti/beograd/bageri-opet-u-savamali-pocelo-rasciscavanje-terena/8nqpece

kako moze komunalna policija da nesto nalozi, a se se ne zna ko odradjuje?!

I taj bager nosi fantomku?
mariopan mariopan 14:42 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

Šabić: Saopštenje tužilaštva o meni je skandalozno Beograd --


Saopštenje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u kome se navodi da ne želim da sarađujem u istrazi o pretnjama je skandalozno, navodi Rodoljub Šabić. IZVOR: BETA SREDA, 4.05.2016. | 17:44 Foto: Tanjug Foto: Tanjug "Ova odluka tužilaštva da to javno objavi, skandalozna je. Potreba da neko da saopštenje o tome da sam ja odbio saradnju vrlo je zanimljiva, a da isto to tužilaštvo nije dalo saopštenje ni 10 dana nakon rušenja objekata u Savamali", rekao je Šabić na RTV.

Citiram deo vesti sa B92.
angie01 angie01 16:16 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:18 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

angie01


ako niko od nadleznih ne istera stvar na cistinu, ne treba ni da postoje!


koje, pa oni su zacementirali svoje postojanje do barem 2020.
angie01 angie01 18:28 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

koje,


policija, tuzilastvo, zastitnik gradjana, inspekcije, opstinske-gradske vlasti,...sve to placaju gradjani, koji cemi bilo sta, alo moze da za ozvako nesto prodje prica- nemamo pojma, gradjevinac sa Mirjeva, moze sve sta god hoce,...to znaci da drzava nepostoji- to ti kazem.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:17 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

angie01
...to znaci da drzava ne postoji- to ti kazem.


dapace, to je barem jasno. treba spremiti pametno tog protivkandidata za izbore 2017. uzdam se u te, i tvoju org moc.
mariopan mariopan 19:35 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

Srđan Fuchs
angie01


ako niko od nadleznih ne istera stvar na cistinu, ne treba ni da postoje!


koje, pa oni su zacementirali svoje postojanje do barem 2020.

Ma kakvi, ima da odu, samo neće lako da odu to me brine, za sve su sposobni, vidiš po ovome da jesu.

Oni misle da su zacementirali zato ovo i rade, to se razularilo totalno, poludelo od osećaja moći i neograničene vlasti. Nema nikog da ih kontroliše, kažnjava, preslišava šta su uradili šta nisu.......neograničena moć u rukama ludaka (množina)
angie01 angie01 19:39 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

uzdam se u te, i tvoju org moc.


mis'is,


angie01 angie01 19:46 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

Ma kakvi, ima da odu,


a s druge strane, sada kada je bila prilika, opozicionari, umesto da su se organizovali- barem ovi sto su neka logicna slicna ekipa, svi furaju svoj neki egotriper,...svi bi da su Vodje,...sa improvizovanom prezentacijom u zemlji gde bi moralo da se duplo potrudis da animiras konsternirane i bezvoljne gradjane.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:04 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

mariopan


Oni misle da su zacementirali zato ovo i rade, to se razularilo totalno, poludelo od osećaja moći i neograničene vlasti. Nema nikog da ih kontroliše, kažnjava, preslišava šta su uradili šta nisu.......neograničena moć u rukama ludaka (množina)


jajare. medjutim, treba postojati neki fokus na security establishment, da se oni priklone razumnoj Srbiji, oni moraju da shvate da nismo mi na Planeti Zemlji njih radi, vec su oni nas radi. i, bez straha, od tih slepaca nasilnih se ne treba plasiti jer se oni hrane strahom, poput seldzuka lutalica, kada su u choporu.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:09 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

angie01
Ma kakvi, ima da odu,


a s druge strane, sada kada je bila prilika, opozicionari, umesto da su se organizovali- barem ovi sto su neka logicna slicna ekipa, svi furaju svoj neki egotriper,...svi bi da su Vodje,...sa improvizovanom prezentacijom u zemlji gde bi moralo da se duplo potrudis da animiras konsternirane i bezvoljne gradjane.


pa, tu je do jaja usrala DS, prvo, a drugo secam se GSS i SDU koji su se ponasali kao princezice pod staklenim zvonom. every person matters!
mariopan mariopan 20:19 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

i, bez straha, od tih slepaca nasilnih se ne treba plasiti jer se oni hrane strahom, poput seldzuka lutalica, kada su u choporu.

Ne plašim se ja njih nego da neko od gnevnog naroda ne strada kada se digne kuka i motika, jer slutim da to neće lako i normalno da ode.
Neće jer mu se može, sve mu se može a naučilo da radi šta mu se hoće.
milisav68 milisav68 20:48 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

angie01
a s druge strane, sada kada je bila prilika, opozicionari,

Moraju i opozicinari da se promene.

Ovi što su "menjali" Miloševiča su bili iz istog šinjela.
mariopan
Ne plašim se ja njih nego da neko od gnevnog naroda ne strada kada se digne kuka i motika, jer slutim da to neće lako i normalno da ode.

Ma jok, promenile se, i menjaju se okolnosti.

Nema više velikih tema (Kosovo, EU, NATO), uglavnom je ekonomija i internet u prvom planu.

Ovo što sada rade je jajarenje, i izaziva podozrenje kod poštenih ljudi koji rade u državnim službama (policija/vojska/pravosuđe...), i time gube njihovu podršku, odnosno - neće imati ko da ih brani.
angie01 angie01 20:56 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

Moraju i opozicinari da se promene.


slazem se,...cela postava sa sve ovima sada je dovoljno bila, dovoljno unistavala,...,

al je bilo poucno gledati kako uopste nisu zainteresovani za neku ideju, da se nesto uradi, nego samo za sebe- da prodju...i to sve neke improvizacije, nista ozbiljna organizacija.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:03 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

milisav68

Moraju i opozicinari da se promene.





apsolutno, meni izaziva mucninu kolicina opsednutosti sobom kod Pajetele, i ChTCh, bunch of psihoticnih egocentrika, kao i kolichina Двери uvlachenja Rusiji u ljubicu, kao i ljudi koji se loze na to.
emsiemsi emsiemsi 21:16 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

Srđan Fuchs
milisav68

Moraju i opozicinari da se promene.





apsolutno, meni izaziva mucninu kolicina opsednutosti sobom kod Pajetele, i ChTCh, bunch of psihoticnih egocentrika, kao i kolichina Двери uvlachenja Rusiji u ljubicu, kao i ljudi koji se loze na to.

Па добро !
Дај онда неки предлог.
Ко ?
milisav68 milisav68 21:25 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

angie01
al je bilo poucno gledati kako uopste nisu zainteresovani za neku ideju, da se nesto uradi, nego samo za sebe- da prodju...i to sve neke improvizacije, nista ozbiljna organizacija.

Jeste, jer su mislili da su nezmenljivi - manje zlo.

Ovi izbori su pokazali da zamene ima, i to i "levo" i "desno" (DJB i Dveri).

I ne mislim da su oni "spas", već samo da su put, kako treba razmišljati, i kao političke stranke, i kao glasači.

Menjaj dok se ne upristoje.
milisav68 milisav68 21:29 05.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

Srđan Fuchs
kao i kolichina Двери uvlachenja Rusiji u ljubicu, kao i ljudi koji se loze na to.

Pa valjda neko ima pravo da misli tako.

U prethodnom sazivu skupštine su svi bili za EU i "zapad", šta fali 10-15 poslanika koji misle suprotno.

anonymous anonymous 00:06 06.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

milisav68
Srđan Fuchs
kao i kolichina Двери uvlachenja Rusiji u ljubicu, kao i ljudi koji se loze na to.

Pa valjda neko ima pravo da misli tako.

U prethodnom sazivu skupštine su svi bili za EU i "zapad", šta fali 10-15 poslanika koji misle suprotno.



фали ! Још стотинак таквих.

anonymous anonymous 00:07 06.05.2016

Re: gospodine Sabicu,

emsiemsi
Srđan Fuchs
milisav68

Moraju i opozicinari da se promene.





apsolutno, meni izaziva mucninu kolicina opsednutosti sobom kod Pajetele, i ChTCh, bunch of psihoticnih egocentrika, kao i kolichina Двери uvlachenja Rusiji u ljubicu, kao i ljudi koji se loze na to.

Па добро !
Дај онда неки предлог.
Ко ?


Ево ја ...


st.jepan st.jepan 14:34 06.05.2016

Ne bih da širim paniku, ali...

"Vi zaboravljate da su to nelegalni objekti koji su tamo", rekao Mali.
Na našu konstataciju da svi srušeni objekti nisu bili nelegalni, Mali je odgovorio: "SVEJEDNO".

"Šta se i kako tamo dešavalo, ako se bilo šta dešavalo, to će utvrditi nadležni organi", dodao je Mali.

(izvor: "Insajder" )

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana