Sakupljate li sličice?

MilutinM RSS / 01.04.2008. u 00:46

Zanima me, skuplja tko sličice Životinjsko carstvo. Trebam brojeve 43, 246 i 249. Za razmjenu imam skoro svih 250 brojeva.

Imam za razmenu sličice Životinjskog carstva sa brojevima: 5,29,30,31,85,132,161,171,176, 177,187,210 i 217

Da se nadjemo danas popodne ispred škole da tapkamo? Imam neke nove sličice.

 

U detinjstvu, kao i svi drugi, sakupljao sam razne sličice. Grdna majka od svoje male plate izdvajala je redovno po malo više od samog džeparca za poneku čokoladicu sa sličicama. A i od džeparca smo brat i ja odvajali samo da kupimo što više. Bila je to prava opsesija. Medjutim, kad sam shvatio kako se sličice sakupljaju u Švajcarskoj, shvatio sam da smo za nih mala deca, u pravom smislu tog izraza.

 

No, da se vratim prvo na moja sećanja na sličice.

 

Najpre da napomenem da su u ta vremena sličice bile prodavane u čokoladicama a čini mi se i u kutijama žvaka koje su bile u obliku cigareta. Kasnije su izdavači očigledno shvatili da je prava para u sličicama i da su druge čokoladice mnogo ukusnije.

 

Bilo je svakakvih izdanja: motorcikli, automobili, svet tehnike, Divlji zapad, fudbaleri, košarkaši, Bitka na Neretvi, Sandokan - šta sve ne. Ipak, dve edicije sličica obeležile su moje detinjstvo: "Životinjsko carstvo" i "Države i glavni gradovi".

 

"Kraš" je prodavao male, tanke, čokoladice u tamno plavom pakovanju sa sličicama životinjskog carstva. Čokolade su bile nekog osrednjeg kvaliteta (mada je tada svaka čokolada bila nagrada pa su nama u uspomeni te tadašnje ostale nezaboravne), ali je kombinacija sa sličicama bila pravi pogodak. Sakupljajući sličice, po prvi put smo videli neke egzotične životinje. Album, tvrdih korica i lepo opremljen, sadržavao je i dosta korisnih informacija, koje smo žedno čitali i pokušavali da zapamtimo. Ko popuni album mogao je da ga pošalje Krašu. Zauzvrat bi dobio paket slatkiša i poništeni album za uspomenu.

 

Ove sličice izdaju se danas ponovo, a kažu da se mogu kupiti i u nekim zapadnim zemljama!

 

Zemlje i gradovi sveta je druga edicija koja nas je opčinjavala. Album je nudio sličice i podatke o svim tadašnjim državama na svetu i njihovim glavnim gradovima. Da ne naglašavam da je u to vreme svako znao po barem polovinu celog albuma, a glavni baje su bile one koje nisi mogao da iznenadiš nijednim pitanje. I dan danas, moj poznanik Kovač zna priličan broj zemalja i gradova, sa sve brojevima pod kojima su bili vodjeni

 

U oba slučaja, izdavači su u prodaju puštali manji broj odredjenih sličica, da bi se album teže popunio. Stoga smo besomučno sakupljali duplikate, menjali se i tapkali. Znate šta je tapkanje? Valjda da, ali za svaki slučaj da pojasnim da se dva učesnika nadmeću tako što naizmenično stavljaju sličice na pod (sto, šta se stigne) i onda pokušavaju da ih lupanjem dlanom (malo savijenim da se dobije efekat vakuuma), okrenu. Ko prvi okrene - nosi sličicu!

 

Danas na Netu možete naći mnogo foruma ili aukcija posvećenih ovim sličicama. Ljudi ćaskaju, prodaju, kupuju, razmenjuju... Evo nekih primera:

http://www.geocities.com/zivotinjsko_99/

http://www.spletkomat.com/default.asp?lang=5 (Životinjsko carstvo je na prvom mestu)

http://aukcije.hr/item.php?lan=EN&id=258465

 

 

A sada, opet švajcarci, koji su me i ponukali da napišem ovaj tekst.

 

Kao i svaki narod, švajcarci imaju neke svoje osobenosti koje ih izdvajaju od ostalih. Jedna od njih je da su pasionirani sakupljači sličica. Pogotovo se to odnosi na sličice sa fudbalskih prvenstava. To je shvatila kompanija Panini, najveći svetski proizvodjač sličica, te je za naredno Prvenstvo evrope u fudbalu koje nas očekuje za nešto više od dva meseca pripremila posebno izdanje "Samo u Švajcarskoj" za ovu zemlju koja je jedan od domaćina. To je po prvi put u istoriji da se pripremaju posebno izdanje za neku zemlju (ne računajući to što se sva izdanja prevode na većinu jezika u kojima je promet veliki). Otkud to?

 

Tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, pre dve godine, u Švajcarskoj je prodato 60 miliona paketića sa sličicama. To je u proseku 8 po svakom stanovniku, računajući i bebe, i starce, i 

žene i sve druge koje fudbal ama baš ne interesuje. Za poredjenje, u Nemačkoj koja je bila domaćin prvenstva i koja ima 11 puta više stanovnika, prodato je "samo" 160 miliona kesica.

 

Razlika u osnosu na druga izdanja biće dodatne sličice fudbalera švajcarske reprezentacije, u svim mogućim akcijama i pozama. Da bi popunili album, švajcarcima će trebati najmanje 554 sličice!

 

Posebno švajcarsko izdanje biće štampano u 1,5 miliona primeraka, što znači da će u proseku svaki peti stanovnik kupiti album. Svaka kesica ima 8 sličica i košta 1 franak. To znači da će u samo teoretski mogućem slučaju biti potrebno najmanje 70 franaka + album. Najverovatnije će svako izdvojiti barem polovinu više. Pa, sada, vidite kolika je zarada ako se očekivanih recimo 1,2 miliona pomnoži sa recimo 120 franaka (hm, recimo 244.000.000 franaka prihoda minus troškovi - nije šala). To je i udar na kućni budžet ali švajcarci, eto, negde moraju i da potroše teško zaradjeni novac. Da ne zaboravimo da svakim danom cena retkih sličica sve više raste, pa se sličice ovde razmenju u učionicama, kancelarijama, u Parlamentu, a aukcije na internetu su česta pojava. Panini je prateći posebne narudžbine koje su moguće za retke sličice došao do zaključka da je 85% sakupljača (sa svih strana sveta) starije od 15 godina.

 

Ovdašnji sportski novinar i pasionirani sakupljač sličica Turner Beni kaže da se pomami kada vidi kesicu sa sličicama u prodavnici. "Kada otvaram kesicu uzbudjenje mi raste, tako da ako naidjem na sličicu koja mi nedostaje osećam neizmernu sreću a lepljenje u album mi je neka vrsta erotskog trenutka". Turner dodaje da se grozi posebnih narudžbina od Paninija i da nedostajuće sličice nabavlja razmenom i neposrednom kupovinom.

 

 

A kompanija Panini?

 

Posao sa izdavanje sličica za sakupljanje braća Panini iz Modene otpočela su 1961. godine. Probili su se sličicama fudbalera (klinci su sakupljali sličice dok su se klinceze bavile salvetama u to vreme). Posao je doživeo bum narednih decenija a i danas im donosi ogromnu dobit. U medjuvremenu su se pojavile i virtuelne sličice, kao i neke igre koje koriste sličice umesto karata.

 

Zanimljivo je da Panini uvek daje izvorna imena država iz kojih su igrači (npr. Deutschland ili España).

Atačmenti



Komentari (87)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 01:01 01.04.2008

Eh...

Zemlje i gradovi sveta su bile looodilo:)))
Glavno takmičenje između brata i mene je bilo ko zna više... pa smo onda, naravno, morali da naučimo sve:)))

Životinjsko carstvo sa mamutima i anakondama nisu mi bile mnogo zanimljive, ali sam čokoladice tamanila.

PS Svaka čast braći Panini:)
eli eli 01:49 01.04.2008

Slicice

su bile dobre,poslali moji album ali zaista su me vise zanimale cokoladice.
trener trener 02:52 01.04.2008

Sakupljate li sličice?

"Znate šta je tapkanje? Valjda da, ali za svaki slučaj da pojasnim da se dva učesnika nadmeću tako što naizmenično stavljaju sličice na pod (sto, šta se stigne) i onda pokušavaju da ih lupanjem dlanom (malo savijenim da se dobije efekat vakuuma), okrenu. Ko prvi okrene - nosi sličicu!"
A kockanje tj. bacanje na zid , nesto slicno kao krajcare, stavis slicicu na dva prsta,udaris cvrgom slicicu u cosak iko je najblizi zidu uzima sve i baca u vazduh i koja se okrene na lice njegova je.
Sitan kusur iz prodavnice,pare za uzinu je islo na kupovinu slicica i bio sam ubedjen da sam to vrlo vesto radio da ni otac ni majka nista nisu znali.Sada gledam album sa Svetskog prvenstva u fudbalu u Nemackoj 1974, jos je dobro sacuvan a nasa ekipa ...Maric........
SuperLuigi SuperLuigi 04:33 01.04.2008

.

Zivotinjsko carstvo kupujemo redovno u Torontu :) Unazadili su ambalazu ali unaprijedili same slicice koje su sada konacno samoljepljive. Slicice su nam inace bile i prvi uvod u dvije stvari: Kockanje i trgovinu. Ciza-bliza, tapkanje... lol
antioksidant antioksidant 07:48 01.04.2008

.

A sada, opet švajcarci, koji su me i ponukali da napišem ovaj tekst.


skupljam samo Panini Svetsko prvenstvo. Sledece cekam sa uzivanjem jer ce biti prvo koje cu skupljati sa klincem

A sto se tice svajcaraca, raspitaj se kod tvojih o sirini te manije. Sve sto si napisao je tacno ali je samo zagrebalo po povrsini. Za skupljanje proslog albuma svetskog prvenstva, brokeri UBSa su deo interne mreze posvetili razmeni slicica (mozda zato sad najavljuju neto gubitak u prvom kvatrtalu od 12 milijardi CHFa ). O "berzi" koja se organizuje u Cirihu (otprilike na sredini Haufbanhof-a) se ispredaju legende (o tome kako klinci od 12-13 godina za jednu slicicu ucenjuju brokere koji upravljaju portfoliom od vise desetina miliona dolara). Mogu misliti kako ce tek biti sad kad su domacini (mada je prava "frka" za svetsko prvenstvo).

Uostalom videces pa ces pisati o ovoj temi jos

Pozdrav
MilutinM MilutinM 08:11 01.04.2008

Re: .

A sto se tice svajcaraca, raspitaj se kod tvojih o sirini te manije.

Hvala za ovu informaciju. Loodilo oko Prvenstva Evrope ovde tek polako počinje, a ovaj tekst je samo jedan deo zagrevanja. Preporučio nam ga je kolega Rumun, koji se već ozbiljno priprema (blago njemu, oni se kvalifikovali).
Time Bandit Time Bandit 22:01 01.04.2008

Necemo biti na prvenstvu Evrope

sto je mozda i bolje. Zadnji nastup nasih na svetskoj sceni fudbala dobro cu zapamtiti, nisam isao na posao nedelju dana posle ponizavajuceg poraza od Argentine... Zato bolje da skupljamo slicice :)
edi-va edi-va 07:19 02.04.2008

Re: Necemo biti na prvenstvu Evrope

nisam isao na posao nedelju dana posle ponizavajuceg poraza od Argentine...


Secam se toga vrlo dobro, proglasishe me moji domacim izdajnikom, samo zato sto sam slikala i mahala argentinskoj reprezentaciji kada su krenuli oko 13.00 na utakmicu u Schalke arenu. Sta cu kad sam bila radoznala, a oni smeshteni 500 m od mog stana, nisam mogla da odolim toj senzaciji ... posle krenulo pljuvanje ... kako sam mogla da im mashem i da ih slikam, a oni nas 6:0 sahranili takoreci:))))
MilutinM MilutinM 08:31 02.04.2008

Re: Necemo biti na prvenstvu Evrope

Eh, Edi-va, ne staj mi na muku. Bio sam na utakmici. Sve je bilo kako treba da bude dok nije počelo. I put, i atmosfera, nalaženje sa kumom i ekipom koja je došla iz Beograda...

Pominjao sam u jednom blogu
edi-va edi-va 08:37 02.04.2008

Re: Necemo biti na prvenstvu Evrope

Majlutine, isto popodne krenem kolima kod drugarice, kad ispred mene golf beogradskih tablica ... stanem na semaforu pored njih, a oni skenjaniiiiiiiiiiiiiii katastrofa. Kontam vracaju se iz Gelsenkirchena koji je od mene nekih 17 km. Ja josh onako uporno buljim, prosto mi bilo neobichno da vidim BG table ... medjutim oni su bili van dometa, bash izbedacheni, a meni glupo bilo da se namecem. Uglavnom, bilo mi ih zao kad sam pomislila koliki put treba da voze nazad tako skenjani:(
MilutinM MilutinM 08:52 02.04.2008

Re: Necemo biti na prvenstvu Evrope

Ta tuga kada se izgubi je nešto strašno. Pogotovo kada je sve tu, na dohvat ruke. Kada imamo rezultat i tim i sve, a puknemo. Recimo taj Keln, pi&&& im materina, kada su prodavali Pixija i usput prodali i utakmicu i hiljade nas koji smo išli. Ili taj nesrećni meč sa Argentinom i idiot na klupi koji je sastavio tim tako da ga ne bi mogla iskombinovati ni Suzana Mančić koristeći sve LOTO veštine. Evo, opet mi krenula srdžba.

Srećom, ja sam bio u mnogo više lepih situacija. Znaš kako je bilo posle Bajerna 1991. godine. Urlali smo po Minhenu, šizeli, vrištali. A onda lagana vožnja nazad celu noć i pola dana, sa stajanjima po Sloveniji i Hrvatskoj. Mmmmmmmm.
edi-va edi-va 09:00 02.04.2008

Re: Necemo biti na prvenstvu Evrope

Mmmmmmmm
.

eh ...

nostalgija ...
ivana23 ivana23 23:54 15.04.2008

Re: .

SAJT ZA RAZMENU SLICICA

http://www.spletkomat.com/

Prostor cele bivse SFRJ
MilutinM MilutinM 23:05 16.04.2008

Re: .

SAJT ZA RAZMENU SLICICA

http://www.spletkomat.com/

Prostor cele bivse SFRJ

Gde ga izbunari. Hvala u ime svih sakupljača
Jeremija Jeremija 08:34 01.04.2008

Ne pitam za cenu

U ranom detinjstvu sam skupljao sličice fudbalera, u pubertetu filsmkih glumica, a danas skupljam slike političara - poslanika, ministara, premjera i predsednika države nam Srbije.
Kolekcija mi je velika i gotovo potpuna, ali ipak nedostaje mi slika ključne ličnosti naše politike - slika nasmejanog premjera Vojislava dr Koštunice.
Molim ako bilo ko ima da mi je pošalje, ne pitam za cenu.
MilutinM MilutinM 08:48 01.04.2008

Re: Ne pitam za cenu

Ne znam da li bi neko bio zainteresovan za ovo izdanje. Pretpostavljam da Panini nije ))
antioksidant antioksidant 08:51 01.04.2008

Re: Ne pitam za cenu

slika nasmejanog premjera Vojislava dr Koštunice.
Molim ako bilo ko ima da mi je pošalje, ne pitam za cenu.

Jeremija Jeremija 11:13 01.04.2008

Re: Ne pitam za cenu

antioksidant
slika nasmejanog premjera Vojislava dr Koštunice.Molim ako bilo ko ima da mi je pošalje, ne pitam za cenu.

ne kupujem, ta je iz njegovih ratnih dana, tada nije bio premjer.
traži se lika nasmejanog premjera vdrk.
antioksidant antioksidant 12:00 01.04.2008

Re: Ne pitam za cenu

inace, ako kucas "vojislav kostunica nasmejan" preko googla neces naci ni jednu njegovu sliku (a ima par slika Zorana Djinjica). Njih dvojica su definitivno bili svetlo i tama. Nam je ugaseno svetlo i zapao nam ovaj. Ali da ne trolujemo vise. Posle velike potrage sam pronasao par (ne znam da li je radio Photo Shop) ali je mogao malo da ga ulepsa (moja mala inace kaze - Cuvaj se ljudi koji poruzne kada se nasmeju - po tom kriterijumu i Grobar pada). Trudio sam se samo zato sto cenim kolekcionarski duh. Jeremija, zatvaraj album. Za slike kuca casti








shure shure 08:40 01.04.2008

Ova tema...

...ima veze sa 1.Aprilom,ili ne?
cisto da znam!
MilutinM MilutinM 08:53 01.04.2008

Re: Ova tema...

C

Mislim: ne.

Kao što gore napisah, juče nam kolega pokaza članak u ovdašnjim novinama o švajcarskom izdanju Euro 2008, pa me ponuka da napišem. A kako sam imao posla preko dana i drugaga u gostima, oteglo se pisanje do kasnih noćnih sati (plus praćenje Tipse).

Kad smo kod prvog aprila, zašto se obeležava? Čuh jutros teorije kao "još stari rimljani su voleli da se šale i priredjuju bahanalije" (!) i "krajem srednjeg veka ustalio se ovaj običaj". Kako sam ja čuo, ovaj dan se koristi za šalu zbog toga što ako je tačno da se IH rodio prvog januara, a ako nije tačno da je do začeća došlo bezgrešno, onda se to grešenje desilo devet meseci ranije - na današnji dan.

))
ivana23 ivana23 11:12 01.04.2008

Re: Ova tema...

edi-va edi-va 09:22 01.04.2008

Ljudi

ja juche dala otkaz!
grdno sam se sa shefom zakachila jer me je pitao zashto vichem, sto mu ja opravdah burnim balkanskim mentalitetom. Medjutim to mu nije bilo dovoljno kao opravdanje i tako se zakachismo .... gadno!
Majlutine dao si mi ideju kako da prezivim dok ne nadjem neshto novo, elem postavicu sve albume i duplikate slichica koje imam u e-bay, pa ko ponudi najvishe - njegove su. Mogli bi da mi pomognete da malo poterate cenu, chisto da izvuchem sto vishe:))))
MilutinM MilutinM 09:26 01.04.2008

Re: Ljudi

edi-va
ja juche dala otkaz!
grdno sam se sa shefom zakachila jer me je pitao zashto vichem, sto mu ja opravdah burnim balkanskim mentalitetom. Medjutim to mu nije bilo dovoljno kao opravdanje i tako se zakachismo .... gadno!
Majlutine dao si mi ideju kako da prezivim dok ne nadjem neshto novo, elem postavicu sve albume i duplikate slichica koje imam u e-bay, pa ko ponudi najvishe - njegove su. Mogli bi da mi pomognete da malo poterate cenu, chisto da izvuchem sto vishe:))))

Sam' piči. Mi će dižemo cenu, a neko se valjda i uhvati na lepak. Nemoj samo posle ako nema kupaca da moram da kupujem (((

PS Neka si mu skresala
edi-va edi-va 09:35 01.04.2008

Re: Ljudi

APRILILILILILILILILI :))))))))))))))))))))))

khm ... jesmo se zakachili, ali mi je posle rekao da ne smem da idem, ja sam mu kompas, misleeeeem to je kompliMenaT ... zar nije?



posle mu pustim ovu pesmicu:))))
MilutinM MilutinM 09:51 01.04.2008

Re: Ljudi

APRILILILILILILILILI :))))))))))))))))))))))

Ih, bre, edi-va, uopšte ne znaš da se igraš. Shvatio sam ja ali sam mislio da ostavimo da se neko navuče. Nema veze...
edi-va edi-va 10:04 01.04.2008

Re: Ljudi

Ih, bre, edi-va, uopšte ne znaš da se igraš. Shvatio sam ja ali sam mislio da ostavimo da se neko navuče. Nema veze...


Majlutine, ja to chisto da se neko ne pretrgne od brige:)))
Rachunam, pre nego me obaspu lukrativnim ponudama, da ipak pojasnim stvar, jer sta ako me neka ponuda privuche, eto ti belaja:)))
MilutinM MilutinM 10:09 01.04.2008

Re: Ljudi

sta ako me neka ponuda privuche, eto ti belaja:)))

Pa, zar to ne bi tek bila prava stvar?
edi-va edi-va 10:15 01.04.2008

Re: Ljudi

Pa, zar to ne bi tek bila prava stvar?


Pa jeste, u pravu si, nego sam ti ja u fazonu: drz' se toga sto imash i ako znash da ima sigurno i bolje:)))
mariopan mariopan 14:12 01.04.2008

Re: Ljudi

edi-va
Ih, bre, edi-va, uopšte ne znaš da se igraš. Shvatio sam ja ali sam mislio da ostavimo da se neko navuče. Nema veze...


Majlutine, ja to chisto da se neko ne pretrgne od brige:)))
Rachunam, pre nego me obaspu lukrativnim ponudama, da ipak pojasnim stvar, jer sta ako me neka ponuda privuche, eto ti belaja:)))

Pa ja se navukla ))) Vec sam htela da pitam na koju adresu da saljemo prvu pomoc da se Edi-va izvuce iz krize a NEKA MU JE SKRESALA to mi je prvo palo na pamet. Pa neka ste me prevarili ))) Valjda je aprilililililili ?
Spiridon Spiridon 09:25 01.04.2008

moji albumi










MilutinM MilutinM 09:30 01.04.2008

Re: moji albumi

Xe, xe, vidim imaš Hajdi. Od malena si se pripremao za Švicu ))
Spiridon Spiridon 09:41 01.04.2008

Re: moji albumi

MilutinM
Xe, xe, vidim imaš Hajdi. Od malena si se pripremao za Švicu ))


mogu ti reci da mi je taj odnos izmedju dede i Hajdi oduvek bio sumnjiv =)

da znas da jesam =)
edi-va edi-va 09:45 01.04.2008

Re: moji albumi

ivana23 ivana23 09:45 01.04.2008

Re: moji albumi

Album mi je iz 1957,g. poklonio mi brat od strica kad sam bila mala, on je bio vec momak i vise ga nije zanimao.
Spiridon Spiridon 09:52 01.04.2008

Re: moji albumi

edi-va
Heidi, Heidi deine Welt sind die Bergeeee


pcelica maja intro
MilutinM MilutinM 09:54 01.04.2008

Re: moji albumi

Album mi je iz 1957,g. poklonio mi brat od strica kad sam bila mala, on je bio vec momak i vise ga nije zanimao.

Ovo su izgleda nova pakovanja. Lepo je da ih i dalje rade
bravar bravar 10:03 01.04.2008

Re: moji albumi

nova pakovanja

iz tih skupljamo slicke:)))
samo da reknem:)))
ivana23 ivana23 11:07 01.04.2008

Re: moji albumi

MilutinM
Ovo su izgleda nova pakovanja. Lepo je da ih i dalje rade


Rade, nego sta, slike omota nasla sam na sajtu Krasa. Cokoladica ima u svakoj samiski I brojevi slicica se cak slazu sa starim albumom. Imamo i novi album, kupila sam klincima negde 90ih godina.

Inace, od svih albuma, najlepse slicice je imao:

margos margos 11:37 01.04.2008

Re: moji albumi

Inace, od svih albuma, najlepse slicice je imao:

Meni su Sara Kej sličice bile najlepše... to je inače poslednje što sam sakupljala.
ivana23 ivana23 11:51 01.04.2008

Re: moji albumi

margos
Inace, od svih albuma, najlepse slicice je imao:Meni su Sara Kej sličice bile najlepše... to je inače poslednje što sam sakupljala.

Jesu bile lepe, zaista, ali Garfild je imao "ono nesto" sto se recima ne da opisati.
On je naprosto vrsta kreativnog ludila.
margos margos 11:55 01.04.2008

Re: moji albumi

On je naprosto vrsta kreativnog ludila.

Jeste... ne sporim.. nego sam danas raznežena nešto, pa mi više 'čuče' romantične:)))
Gorstak Gorstak 13:31 01.04.2008

Ko ima najvise slicica?

@Mylutine,
Ja procitao naslov pa taman posmislio eno je Ivana:)))
Kad ono ti:))
Nema veze.
Sjajan Post. Opet.
Mislim da ces imati problema da isteras gosti iz kavanu. Opet.

Inace, od svih albuma, najlepse slicice je imao:

@Ivana,
Znam da je 1.April i to, ali sta ti radis po objavljivanju tvoga prvog texta?
Ja sve chamim chekajuci kad cu da se upisem prvi kod tebe na tvom prvom Postu.
Sad kad ti Mylutin ,,maznuo" temu za Post shanse su josh manje da ces uskoro nesto objaviti:(

Inache, prvi komentar na tvom Postu je na ceni medju blogerskom zajednicom. Samo da znas.
Mozda vise nego slicica br. 43 iz Zivotinjskog carstva.
Onaj ko se upise odnosi pehar i biva proglasen apsolutnim sampionom.
Idem sad da poizbacujem sve iz moje VIP liste i da ostavim samo ivanu:)))
Veca je sansa da cu prvi saznati:)))
Samo ne znam dokle:)
MilutinM MilutinM 13:35 01.04.2008

Re: moji albumi

A je li bio album sa onim slikama "Love is..." Nešto se ne sećam da li sam to sakupljao ili samo neke nalazio po raznim časopisima u vreme dok sam bio u svežoj vezi sa ženommi. Šta se čovek neće da radi kad se zaljubi...
ivana23 ivana23 15:08 01.04.2008

Re: moji albumi

MilutinM
A je li bio album sa onim slikama "Love is..." Nešto se ne sećam da li sam to sakupljao ili samo neke nalazio po raznim časopisima u vreme dok sam bio u svežoj vezi sa ženommi. Šta se čovek neće da radi kad se zaljubi...

Ima tih slicica svakog dana u Blicu

hanisunce hanisunce 15:37 01.04.2008

Re: moji albumi

margos
Inace, od svih albuma, najlepse slicice je imao:Meni su Sara Kej sličice bile najlepše... to je inače poslednje što sam sakupljala.


E, bas si ko Sarica.
margos margos 16:09 01.04.2008

Re: moji albumi

E, bas si ko Sarica.

Sve nešto glumim opasnicu, a ti me provališ:)))
bravar bravar 10:02 01.04.2008

bez naslova

Stvarno sam pomislila da ce neko da se dzora sas duplikati, kad ono, corak:(
Ako neko skuplja najnovije Zivotinjsko carstvo, nek se javne:)))

A pamtim albume
- Otpisani (tu smo dobile majicu sestra i ja:)))
- Majmunce Vali (pamtim da je najteze bilo dobiti broj 60 - neki papagaj:))) loodilo, sta pamtim.

Imali smo srecu da nam tata bio ucitelj, pa kad krene da se menja sa decooom:)))
Spiskovi citavi, a dnevno precrtavano...

Odo sad malko da raduckam, da sutra ne bih morala da kraduckam:)))
Edi-va, nemo me strecas vise - ni na 1. april:)))
MilutinM MilutinM 10:08 01.04.2008

Re: bez naslova

Edi-va, nemo me strecas vise - ni na 1. april:)))

Eto, Edi, kažem ti ja...
edi-va edi-va 10:10 01.04.2008

Re: bez naslova

Edi-va, nemo me strecas vise - ni na 1. april:)))


Eto vidish Majlutine bravar(ka) mi se strecnula:)

Dajem chasnu pionirsku rech da te vishe nikada necu strecnuti, ni na 1.
ludvig ludvig 10:17 01.04.2008

Re: bez naslova

Pogotovo se to odnosi na sličice sa fudbalskih prvenstava.

ja i drugar se za proslo prvenstvo zeznuli...nismo mogli da docekamo paninija pa krenuli sa onim karikturama u domacem izdanju...posle u ns-u bila skupljanja nedeljom za razmenu i tapkanje...
i uspemo da popunimo album...
i dobro dodje ovaj blog da se setim toga:)))
hanisunce hanisunce 15:45 01.04.2008

Re: bez naslova

Majmun Vali , bile zvake sa slicicama. Papagaj se zvao ARA. Ja skupila sve i poslala, dobila veliki paket slatkisa. Zito Ljubljana je organizovalo to ludilo.

Skupljala sam stare slicke Zivotinjsko carstvo i lepila karbon lepkom ( poseban ritual).
Naravno da ih skupljam i sada i rado bi se menjala.

Pozdrav svima
shure shure 11:07 01.04.2008

Ha,Ha,Ha,...

...ma eto da priznam!I mene to jednom bese "ufatilo".Svi nesto skupljaju,pa 'ajde i ja!
Kupim ja lepo tri kompletna albuma nekih bezvrednih markica ...i to je to.Eno ih sad negde u nekoj kutiji sa starim casopisima...Ko zna, jednog dana ce da vrede nesto!
ivana23 ivana23 15:18 01.04.2008

Teniser

Dok ne krenu albumi sa teniserima (mogli bi da se udruzimo i stampamo - mislim da je dobar trenutak..?!) evo jednog malog trola, Milutin se nece ljutiti.

Majami, 31.3.2008.


ko je gadljiv na krv neka ne gleda
Spiridon Spiridon 15:37 01.04.2008

Re: Teniser

ivana23
Dok ne krenu albumi sa teniserima (mogli bi da se udruzimo i stampamo - mislim da je dobar trenutak..?!) evo jednog malog trola, Milutin se nece ljutiti.Majami, 31.3.2008.
ko je gadljiv na krv neka ne gleda


pre 20 min sam dobio ovo na email. Neverovatno kako se vesti brzo sire =)
MilutinM MilutinM 16:21 01.04.2008

Re: Teniser

Provuče se Južni noćas. Nadam se da neće tako biti kada ga dohvati Tipsa, u narednom kolu.
ivana23 ivana23 17:11 01.04.2008

Re: Teniser

MilutinM
Provuče se Južni noćas. Nadam se da neće tako biti kada ga dohvati Tipsa, u narednom kolu.

Posle ovakvog fizickog i emotivnog praznjenja nadajmo se da nece biti svoj protiv Janka.


Gorstak Gorstak 15:14 02.04.2008

Re: Teniser

Dok ne krenu albumi sa teniserima

ivanoooo :)
postoji album sa teniserima. zove se, mislim, 'top tenis' i odlican je.
mi skupljamo :)))

v.
steel steel 20:20 01.04.2008

pa naravno

a nagradu smo pojeli već dva puta :)
(a sve one čokoladice za vreme formiranja albuma su posebna priča)

po kući se tada, gde god pogledaš, mogla naći neka izdvojena sličica spremna za menjanje. kakva divota.



ceda_urosevic ceda_urosevic 20:53 01.04.2008

Imao sam ih na hiljade:)

ivana23 ivana23 23:13 01.04.2008

:)))

Slicice? Moze veceras jedna...

Unfuckable Unfuckable 23:34 01.04.2008

Re: :)))

Starija Sestra & Jakaotakav smo se odvaljivali od ŽC....trošili smo enormne količine OHO lepka, što na lepljenje što na "molovanje" prstiju - jer, tako je ZABAVNO bilo skidati one frcokle.....
Kad nestane lepka, a sličica ima još - mi mu ga damo po brašnu & vodi - "partizanski" sistem koji je šljakao poprilično korektno....
Posle je na red došao mega hit : album "Flora i Fauna" ako se neko seća čuvenog broja 288 - u pitanju je bila neka ptičurina zvana Pomornik koju niko živ nije mogao da dobije....znam bar 15 ljudi koji su imali ispunjen full album ali Pomornika nisu imali !
Kao posledica svega toga i te opšte pomame za nedostižnom sličicom, sledeći albumi koji su se pojavljivali imali su, po pravilu 288 mesta da se popuni, valjda, kao odjek tog magičnog broja 288....
MilutinM MilutinM 23:58 01.04.2008

Re: :)))

Slicice? Moze veceras jedna...

Ivana, stigao sam u stan pre 10 minuta ne znajući rezultate. Uzela si muštulik! Svaka čast i tebi i Tipsi. Valjda će nastaviti. Da zvekne Davidenka, pa da se vidi kako se Federer izvukao u Melburnu.
MilutinM MilutinM 23:59 01.04.2008

Re: :)))

Posle je na red došao mega hit : album "Flora i Fauna" ako se neko seća čuvenog broja 288 - u pitanju je bila neka ptičurina zvana Pomornik koju niko živ nije mogao da dobije....znam bar 15 ljudi koji su imali ispunjen full album ali Pomornika nisu imali !

Kako sam ovo mogao da propustim. Evo, sedim u ćošku od stida (((
ivana23 ivana23 00:06 02.04.2008

Re: :)))

MilutinM
Slicice? Moze veceras jedna...Ivana, stigao sam u stan pre 10 minuta ne znajući rezultate. Uzela si muštulik! Svaka čast i tebi i Tipsi. Valjda će nastaviti. Da zvekne Davidenka, pa da se vidi kako se Federer izvukao u Melburnu.

Znas kako se kaze (evo za Dunjicu) - iz tvojih usta u bozje usi!
MilutinM MilutinM 00:14 02.04.2008

Re: :)))

E, sad sam video snimak poslednjih 5 gemova. Janko je lud. Totalno. On može da pobedi svakoga, a da izgubi i od mene. Ne znam se gde mu je granica. Hbt, pa on je bio najbolji junior sveta! Nije čudo što ima ovakve izlete. Samo da održi ritam
Mungos Mungos 23:50 01.04.2008

Dje me nadje!

Uvek sam najbolje vol'o one iz "Politike". Samo mi fale jos VojaK, VojaS, Idacic i jos po neki....

Mungos, The U Manjku
Unfuckable Unfuckable 04:51 02.04.2008

Re: Dje me nadje!

ehda, Bro....
crno - bele su Zakon !
mada ja preferiram naslovne, one malo većeg formata...jes' da nema tapke s njima ....al'....vrede !!!!
(ostarilo se, sitna slova, etc...)

Unfuckable The (Ne)Strpljiv
(copyright by Mungos The Shvatiće)

p.s : 'esi Tamo ili Tu ?
Mungos Mungos 15:39 03.04.2008

Re: Dje me nadje!

Unfuckable
ehda, Bro....
crno - bele su Zakon !
mada ja preferiram naslovne, one malo većeg formata...jes' da nema tapke s njima ....al'....vrede !!!!
(ostarilo se, sitna slova, etc...)

Unfuckable The (Ne)Strpljiv
(copyright by Mungos The Shvatiće)

p.s : 'esi Tamo ili Tu ?


Sto si (ne)strpljiv, Bro'?

Mungos, The Ne Shvata
Unfuckable Unfuckable 05:33 04.04.2008

Re: Dje me nadje!

...prosto je, Bro :

one iz "Politike". Samo mi fale jos VojaK, VojaS, Idacic

mada ja preferiram naslovne,

Unfuckable The U Manjku...Strpljenja



ah, da :
p.s. je bio offtopic, paranoični moj Bro ....!!!!
Mungos Mungos 07:30 04.04.2008

Re: Dje me nadje!

Unfuckable
...prosto je, Bro :
one iz "Politike". Samo mi fale jos VojaK, VojaS, Idacic

mada ja preferiram naslovne,

Unfuckable The U Manjku...Strpljenja
ah, da :
p.s. je bio offtopic, paranoični moj Bro ....!!!!


Hej, Bro', samo sam oprezan, jer imam deb'o razlog! Znas, koga zmija ujede... a desava se i mungosima dok su mladi i tek uce... A fakat je da je izmedju prevelike opreznosti & nepoverljivosti i paranoje, jako tanka linija (razdvajanja):))))

Mungos, The Bro'

P.S. Javi mi se na emajl
ivana23 ivana23 19:30 02.04.2008

Jelena...

pocisti Dementijevu (koju su jelte zabolela ledja). Bravo.

edi-va edi-va 19:41 02.04.2008

Re: Jelena...

(koju su jelte zabolela ledja).


ili se mozda uplashila za svoj musculus gluteus maximus:))
ivana23 ivana23 19:54 02.04.2008

Re: Jelena...

edi-va
(koju su jelte zabolela ledja).
ili se mozda uplashila za svoj musculus gluteus maximus:))


:))))))
MilutinM MilutinM 19:55 02.04.2008

Re: Jelena...

Ma, šta god da je strefilo - važno je da Jeca ima priliku da udje i u finale. A tamo...
Spiridon Spiridon 20:48 02.04.2008

Re: Jelena...

musculus gluteus maximus:))





musculus gluteus maximus provokatoralis
edi-va edi-va 20:56 02.04.2008

Re: Jelena...

provokatoralis


:))))))
Spiridon Spiridon 21:06 02.04.2008

Re: Jelena...

edi-va
provokatoralis


:))))))


oralisuzbudimus maximus
Gorstak Gorstak 21:25 02.04.2008

Re: Jelena...

edi-va
(koju su jelte zabolela ledja). ili se mozda uplashila za svoj musculus gluteus maximus:))

Ha!
Ovo je cist dokaz da vudu magija radi:)))
Prvo se Juzni samopovredjivao, sad ovu ,,bole ledja"...
MilutinM MilutinM 22:01 02.04.2008

Raša

Evo mi u gostima druga iz gimnazije Raše. Kaže da je onih dana sakupio album Životinjsko carstvo. Njegov prijatelj je poslao album i dobio paket čokolada, ogroman. No, kada je video da su mu sve sličice precrtali, nije hteo svoj da šalje. Eno mu ga i danas u stanu u Beogradu. Ima i Zemlje i gradove sveta, ali mu tu nedostaje par sličica.

Raša se seća rasporeda prvih nekoliko sličice (mada ne bi stavio ruku u vatru):
1. Globigerin
2. Igvanodon
3. Volviks
4. Paramecijus
5.
6.
7. Ameba
...

Ej, bre, 40 godina kasnije čovek izvlači imena iz malog mozga. Zamislite kakva je to opsesija bila...
Gorstak Gorstak 22:19 02.04.2008

.

.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:41 03.04.2008

Seća li se iko

sličica za grebanje? Bio je album sličica sa cvetnim biljkama, mimoze, ljubičice, ruže i to...pa kad pogrebeš sličicu, ona zamiriše na dotično cveće.
MilutinM MilutinM 11:52 03.04.2008

Re: Seća li se iko

E, to sam propustio.

Mnogo sam mator ((
ivana23 ivana23 12:37 03.04.2008

Re: Seća li se iko

Jelica Greganović
sličica za grebanje? Bio je album sličica sa cvetnim biljkama, mimoze, ljubičice, ruže i to...pa kad pogrebeš sličicu, ona zamiriše na dotično cveće.

Kao sto su bile i majice..

MuadDib MuadDib 21:52 04.04.2008

Re: Seća li se iko

сећа ли се ивана23 како ми је, када сам честитао на избору, обећала да ће ми показати како се прави окачмент слика на блогу?
Скидам их, виртуелне, последњих 4-5 година - али чаме, јадне у фолдерима маторог воајерчине, ха ха
Gorstak Gorstak 22:01 04.04.2008

Re: Seća li se iko

MuadDib
сећа ли се ивана23 како ми је, када сам честитао на избору, обећала да ће ми показати како се прави окачмент слика на блогу?Скидам их, виртуелне, последњих 4-5 година - али чаме, јадне у фолдерима маторог воајерчине, ха ха


Seca li se ivana23 kako mi je, kada sam cestitao na izboru, obecala da ce da me obavesti preko pp kada ce da objavi svoj prvi post?
Chamim chekajuci.
Matora voajercina?
Ma ne. Samo chamim. hihi
edi-va edi-va 08:31 05.04.2008

Re: MuadDib & Gorstak

ko cheka, taj docheka:)))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana