Gost autor| Sport| Zabava

Nova NFL sezona..

docsumann RSS / 25.09.2016. u 15:22

 gost autor: stefan.hauzer

 nfl.png

 ...dva kola kasnije.

 

                Nema više Pejtona Meninga, Maršona „the Beast Mode-a“ Linča i Megatrona; tri igrača  koji su, svako na svoj način, izmenili igru. Iako se danas čini, da i pored toga što jedini od njih trojice nije osvojio Superbol, kako je Kalvin Džonson najviše uticao na igru; danas niko ne zna šta se u NFL-u smatra za uspešno hvatanje. Pravilo koje je po njemu dobilo ime, jasno kaže da igrač mora imati potpunu kontrolu nad loptom, tokom čitave akcije hvatanja lopte – osim što se ponekad  može dogoditi da vam nakon tri ili četiri koraka ispadne lopta i da se takva akcija smatra nekompletnim pasom, jer kontrola lopte je najvažnija! O tome šta se sve smatra sumnjivom kontrolom lopte, bi se mogla napraviti  obimna digresija i ne bih sad skretao u tom pravcu; jer nedostatak vremena. Inače, o Megatronu je ranije pisao naš blogodomaćin i ko želi da sazna više o njemu, znate gde treba i kome da se obratite! S druge strane, Endru Lak je postao najplaćeniji igrač u istoriji (verovatno će taj rekord oboriti Kem Supermen narednog leta), a Von Miler najplaćeniji defanzivni igrač i upravo je Von Miler prethodno kolo uništio Endru Laka i direktno doneo pobedu šampionu, od kojeg ćemo (kao po običaju) krenuti u predstavljanje nove sezone:

 

AFC West:

Denver Broncos          2-0

Kansas City Chiefs     1-1

San Diego Chargers    1-1

Oakland Raiders         1-1

 

Denver Broncos: Nema sumnje, ovo je tim Vona Milera! Doneo im je Superbol i dve pobede u novoj sezoni i igra na zastrašujućem nivou, ali pitanje je kako će sve delovati bez Demarkusa Vera koji se povredio. Definitivno povreda koja će mnogo uticati na nastavak sezone i problem koji se mora rešiti.  Ofanzivno, ovo je sezona u kojoj se ne očekuju puno. Od Si Džej Andersona, trkača, zahtevaće se konstantnost u formi, zadatak koji nikako nije uspeo da ispuni u prethodnim sezonama. Isto tako, fijasko sa kvoterbekovima iz predsezone rešili su izborom Trevora Semijana, od koga se nadaju da je naučio bilo šta od Pejtona Meninga i da će uspeti da ostvari solidnu vezu sa Demarijusom Tomasom, koji već dve sezone nije onaj stari. Svakako da je ovo defanzivno orjentisan tim, ali bez Vera u nastavku sezone, biće  teško!

Kansas City Chiefs:  ići će daleko koliko je odbrana sposobna da ih odnese. Još jedan tim, kome je odbrana bolji deo tima! Naravno, ovde će dosta zavisiti od toga, može li Džamal Čarls da se vrati iz povrede i bude onaj stari. Definitivno najtalentovaniji igrač u napadu Chiefsa! Što se tiče Alekse Smita, on svakako nije igrač koji donosi velike stvari, ali nije i onaj koji oduzima, tako da se i ove sezone očekuje da ne talasa puno i pusti odbranu da radi svoju magiju. Ona svakako neće biti iste snage, s obzirom kako se Džastin Hjuston povredio u predsezoni. S druge strane, Hjuston je revidirao svoj ugovor i pristao na smanjenje plate, kako bi pomagao svom timu van terena. Ovo je plejof tim, ali napad bi morao da istupi i zaigra na boljem nivou od trenutnog.

San Diego Chargersi: tim koji još uvek ne zna, gde će igrati u budućnosti, ali trenutno su u San Diegu i Filip Rivers je i dalje tu, kao i Antonio Gejts. Dva veterana koji i dalje imaju šta da pruže na terenu! Napad je osakaćen povredama Kinana Alena i Vudsona, ali Melvin Gordon konačno potvrđuje svoj talenat i za sad deluje, kako je na pravom putu da postane i poenterski produktivan, za razliku od ruki sezone. U odbrani, odlazak Erika Vidla, deluje nenadoknadiv, kako u estetskom (s obzirom da je najpoznatija brada NFL-a), tako i u igračkom. Posebna pažnja na Melvina Ingrama, ovo bi trebalo da bude njegova sezona!

Oakland Raiders: još jedan tim, koji stoji u redu za preseljenje sa trenutne lokacije.S druge strane, nema sumnje kako su Rejdersi prepuni talenta u svim linijama tima. Od tandema Derik Kar – Amari Kuper se očekuju velike stvari, a Khalil Mak je superstar u nastajanju i definitivno je ovo ta sezona kada bi svi oni trebalo da istupe i postanu elitni igrači NFL-a. Ipak ono što se meni najviše dopada kod Rejdersa je njihov sekundari, iako su ostali bez Čarlsa Vudsona, stigli su Redži Nelson i Šon Smit, a tu je i Dejvid Emerson. Neverovatno talentovana skupina, koja bi mogla da izgura ovaj tim u plejof. Ipak, ovo je jedna izuzetno snažna divizija i biće zanimljivo videti kako će izgledati trka do kraja.

               

AFC East:

New England Patriots   2-0

NY Jets                         1-1          

Miami Dolphins            0-2

Buffalo Bills                 0-2

 

New England Patriots: nema sumnje, najbolja organizacija u ligi! Brejdi je suspendovan za prve četiri utakmice, Džimi Garopolo, u trenutku kada pokazuje svoj pun potencijal, doživljava tešku povredu ramena i ulazi treći QB, ruki, Jacoby Brissett i u tom se pojavljuje informacija, da navijači ne budu preplašeni, ukoliko i Brissett doživi povredu, Džulijan Edelman je njihova sledeća opcija! Na nesreću i Gronk je povređen, ali dodatak u vidu Markusa Beneta je prava stvar i biće veoma zanimljivo kada u punom sastavu Patsi zaigraju sa dva tajtenda, a bude ih predvodio Tom Brejdi. Naravno, Benet je poznat kao igrač koji je najproduktivniji do kraja oktobra, kada odjednom prestane da igra (ali to je verovatno navika iz Bersa, koji već par sezona završavaju sezonu u to vreme:). Plus, tu je i čovek koji nikako da dobije prizanje kao jedan od najboljih u ligi Laderijus Blant.  Odbrana je, na papiru, oslabljena odlaskom Čendlera Džonsa i penzionisanjem lajnbejkera Meja, ali dolazak Krisa Longa je svakako dobar dodatak mladoj, brutalno talentovanoj, odbrani i s obzirom kako je Belčik najbolje defanzivno orjentisani glavni trener u ligi, sigurno da su u ovom segment igre svi problemi rešivi. Očekuje nas još jedna pobednička sezona za Patriote..

NY Jets: moj favorit iz senke! Njihova odbrana je sigurno jedna od najboljih u ligi, defanzivna linija sa Vilkersonom, Ričardsonom i Vilijamsom je zastrašujuća i mlada i atletski dominantna. Plus ove sezone su popunili rupe u unutrašnjoj igri, dodatkom Derona Lija; a onog momenta kada Rivis ponovo pronađe svoje ostrvo, bie pravo zadovoljstvo čekati da se napad Džetsa skloni i pusti odbranu da se igra! No, napad Džetsa je daleko od netalentovanog i nažalost, ovaj tim je najslabiji na najvažnijem mestu – kvoterbeka. To je i problem, koji ovaj tim vuče od Čeda Peningtona. Met Forte se spojio sa Maršalom, a Erik Deker igra svoju omiljenu ulogu; druge opcije i ako Fitzpatrik uspe da bude konstantan, odlazak u doigravanje je minimum koji ovaj tim može da ostvari.

Miami Dolphins: ima još jedan očajan start sezone i definitivno se eksperiment za Suhom nije pokazao kao uspešan. Još čudnije deluje, da defanzivna linija koja se sastoji od Suha, Vejka i Marija Vilijamsa izgleda poprilično neubedljivo, kao i čitava odbrana, uostalom. Majami je pokušao sebe da transformiše u defanzivnog monstruma, ali nažalost, taj eksperiment se pokazao (za sad) očajnim. Još čudniji potez je bio trejd koji je poslao Lamara Milera u Hjuston, a u zamenu je stigla pokretna bolnica u vidu Arijena – koji se već povredio! No, biće zanimljivo gledati kako će se razvijati ofanzivna linija predvođena centrom Majkom Pounsijem u nadi da će dobiti i kvoterbeka koji ume da iskoristi svo to vreme.

+  posebna pažnja na pokušaj revitalizacije karijere od strane Kika Alonsa, trenutno najomraženiju ličnost u Bostonu.

Buffalo Bills: verovatno poslednji angažman Reksa Rajana kao glavnog trenera (tu je i buraz Rob Rajan!). Povreda Marsela Dereusa je verovatno označila i kraj mogućnosti da ovo bude pobednička sezona u Bafalu! Ipak, biće zanimljivo pratiti razvitak kornerbeka Ronalda Darbija i to je to. Da, Šejd Mekoj je samo bleda senka igrača kakav je mogao biti!

 

AFC North:

Baltimore Ravens   2-0

Pitsburgh Steelers   2-0

Cincinnati Bengals  1-1

Cleveland Browns   0-2

 

Baltimore Ravens: su ponovo našli svoju odbranu! Posle prve gubitničke sezone od kako je postao trener Baltimora, Džon ‘Arbo je ponovo shvatio, kako ovaj tim ima izgrađen indentitet kao visoko-atomsko-defanzivni tim. Si Džej Mozli je postao novi vođđa tima, uz oporavljene Terela Sugsa i Elvisa Doom-a. Erik Vidl je zategnuo sekundari, koji i dalje izgleda ranjivo, ali talenta definitivno nedostaje, samo im nedostaje vođa ( Ed Rid!!).           Ono što je najveći problem, iz prethondih sezona, jeste protekcija Flaka. Zato je i pokupljen na draftu Roni Stanli i ova mlada linija, okupljena oko Maršala Jande, bi trebalo da omogući Flaku vreme za onaj njegov top što ima u ruci. Stiv Smith Senior i dalje igra i još uvek je brz; faca! Posebna pažnja na hvatača Brešada Perimena i Denisa Pita, koji je konačno zdrav i produktivan.

Pittsburgh Steelers: najzanimljiviji napad u ligi! Razlog zbog čega je Deanđelo Vilijams uspeo da zameni Laveona Bela (kada se misli na “zameni”, to je da bude trenutno najbolji trkač u ligi – jer Bel je upravo to), jeste njegova ofanzivna linija, koja je druga najbolja u ligi. Prva je bez sumnje u Dalasu! Pounsi, Big Ragu, Dekastro i veteran Haris su prirodni bedem, koji omoguava vreme Big Benu i prostor Vilijamsu da se zaleti i razbije prvu liniju protivničkih odbrana, a posle teško sekundariju. Antonio Braun za sad ima miran početak sezone, ali kada se vrati Bel, i protivničke odbrane počnu drugačije postavljati, jer Bel, osim što je odličan trkač, on je jednako i dobar slot resiver, očekuje nas i Antonio Braun “u svojoj zoni” u kojoj je nepobediv. Što se tiče odbrane, Rajan Šezijer je postao pravi lider tima, a Harison je nesposoban za starenje! I da, mislim da se Majk Tomlin pokazao kao trener koji je najviše sposoban da radi na sebi i da svoj tim prilagođava sastavu koji poseduje, a ne sebi.

Cinncinati Bengals: za razliku od Tomlina, Marvin Luis je trener koji je se pokazao nesposoban za promene. Daleko od toga da je on loš trener, mislim, treba usmeriti dileje poput Burfikta da igraju odličan fudbal, ali ovaj tim, morao je da uradi više od pukih uzastopnih pojavljivanja u plejofu. Naravno, ovo je i dalje odličan tim, ali mislim kako su prešli svoj zenit. Ipak, Ej Džej Grin je sjajan igrač i jedan od najboljih na svojoj poziciji, dok Endi Dalton bez obzira na sve, zaista ume da baca loptu i ako ništa, makar zbog toga je ovo i dalje respektibilan tim, iako su doživeli solidan egzodus na leto, skoro čitav sekundari ih je napustio, kao i dvojica pouzdanih hvatača Sanu i Marvin Džons. Pitanje je da li i ove sezone mogu u plejof, a to bi verovatno i značilo rastanak sa Marvinom Luisom.

Cleveland Browns: najgore mesto za biti kvoterbek. Užas koji se dešava sa Braunsima i njihovim kveterbekovim deluje kao košmar koji se nikad neće završiti. RG3 se ponovo povredio, Džoš Mekaun nije preživeo Rejvense, a ruki Kesler je nenadano dobio životnu priliku. Mislim, ako Kesler se ne proslavi, sledeća opcija je Čarli Vajthrst, koji je poznat i kao najbolji defanzivni igrač protivnika. No, i pored neprestajućih problema sa kvoterbekovima, ruki Kori Koleman je ostavio odličan utisak u prva dva kola i videćemo da li će konačan prekid suspenzija Džoša Gordona, omogućiti da uživamo u nekim spektakularnim hvatanjima, jer lopte upućene ka njima dvojici sigurno neće biti idealne.

 

AFC South:

Houston Texans    2-0

Tennessee Titans      1-1

Jacksonville Jaguars 0-2

Indianapolis Colts    0-2

 

Houston Texans: je verovatno najbolji tim, tj. najbolje popunjen tim na svim pozicijama, u najslabijoj diviziji u ligi. Ovo je takođe i tim JJ Watta, verovatno najdominantnijeg defanzivnog igrača u istoriji. Polako izlazi iz povrede i od toga koliko će se brzo vratiti na atomski nivo, toliko i zavisi uspeh ovog tima. Takođe, ovo bi mogla da bude sezona konačnog potvrđivanja talenta od strane Džadaveona Klaunija. S druge strane u napadu će dosta zavisiti od toga, može li Bruk Osvajler da bude dovoljno dobar za tim, koji će u mnogome zavisiti od njega. Ima kome da baca, Deandre Hopkins je igrač koji izrasta u pravog superstara, a ruki Will Fuller obećava velike stvari. Ima i  odličnu podršku u vidu trkača Lamara Milera i nekako ovo deluje kao bolja sredina za napadačko razvijanje od Denvera, samo ja ne verujem u talenat Bruka Osvajlera. No, ova divizija je toliki krš, da će u duelima protiv odbrana divizijskih rivala, biti dovoljno samo d abaca u pravcu Deandrea Hopkinsa, kojeg nijedan korner u ovoj diviziji, a i šire, ne može da zaustavi.

Tennessee Titans: deluje kao odlično mesto da se karijera Demarka Mareja revitalizuje. On je za sad, ubedljivo najbolji igrač ovog tima i izgleda kako je očajna sezona iz Filadelfije iza njega. Markus Mariota je u svojoj drugoj sezoni i njegovo glavno oružje, veteran tajtend Dilejni Voker je i dalje produktivan, a i ostatak njegovih hvatačkih opcija su (najblaže) isprobani veterani Andre Džonson i Heri Daglas, kao i nikad dokazani Kendal Rajt. Što se tiče odbrane ovo je apsolutno tim Džurela Kejsija. Dominantni linijaš, koji je odavno prevazišao ovaj prosek u kojem Tenesi tavori već duže vreme. Malo su probali da razdrmaju lajnekersku liniju sa iskusnim Nejtom Palmerom i da zategnu sekundari sa Periš Koksom, hehe, koji je ipak prošao najbolju školu iz Sijetla. No, daleko je ovaj tim od ozbiljne konkurencije.

Jacksonville Jaguars:  jedan od najtalentovanijih napada u ligu, dva Alena (Robinson i H’rns) i Blejk Bortles su nesumnjivo zabavni za gledanje, ali njihova odbrana nije. Ovaj napad ima sve, čak i solidnu protekciju u ofanzivnoj liniji, ali odbrana nema ništa ili ima, samo još uvek nisam video to nešto. Plus, biće zanimljivo videti može li Džulijus Tomas da odigra nešto i da li Ti Vaj Jeldon, može da postane poenterski produktivan. No, nema sumnje, biće zabavno gledati Džeksonvil ove sezone, jer nas očekuju neke lude poenterske utkamice, što ej itekako napredak, s obzirom da je ovo jedan od timova, čiji sastav uglavnom znaju samu porodice igrača!

Indianapolis Colts: Endru Lak je najplaćeniji igrač u istoriji i čovek koji već pet sezona trpi neviđene batine, jer nikad nije dobio ofanzivnu liniju koja je sposobna da zaustavi nekog, bilo koga. Verovatno najtalentovaniji kvoterbek u ligi, u ovoj diviziji je nesumnjivo daleko najbolji, ali jednostavno nikad nije dobio, makar i solidnu, zaštitu. Čak Pagano verovatno broji svoje poslednje dane, jer se pokazao kao nedovoljno dobar da reši dva glavna problema; zaštitu svog kvoterbeka i odbranu protiv trčanja. Ta odbrana od trčanja je toliko jadna, da ih već par sezona uništavaju timovi sa iole snažnijim trkačem. Malo je porađeno na masi u defanzivnoj liniji i doteran je sekundari, koji se doduše u poslednjoj utakmici sav ispovređivao (pet igrača je završilo prerano utakmicu). Ipak, ovaj tim bi mogao u plejof zbog slabe divizije u kojoj se nalaze i toga što Endru Lak ima top u ruci, a Dorset i Hilton su kombinacija dva najbrža hvatača u ligi.

 

 

NFC West:

Arizona Cardinals   1-1

Seattle Seahawks    1-1

LA Rams                 1-1

San Francisco 49ers 1-1

 

Arizona Cardinals: poslednja prilika za osvajanje titule od strane Lerija Ficdžerlda! I stvarno, bila bi šteta da se ovakav igrač povuče bez osvojenog Superbola, pogotovo što je i dalje spospoban da pravi velike stvari na terenu. Karson Palmer igra svoje najbolje sezone u životu, a i konačno ima odličnu ofanzivnu liniju, koju predvode veterani Majk Jupati i Evan Matis. David  Džonson je mašina za poene, a Kris Džonson je iskusni dodatak sa klupe, tako da je ovo jedan od napada koje je uživanje gledati. S druge strane, odbrana ovog tima je ništa manje zanimljiva. Odlično popunjena na svim pozicijama, koje su još ojačale dolaskom Čendlera Džonsa. Eksperiment sa Bukenonom kao lajnbejkerom (sejfti koji je građen kao Čenselor) je dao odlične rezultate, a sekundari ovog tima je tek posebna priča. Tiron Metju i Patrik Piterson su prava poslastica za gledanje, pogotovo jer ne znaš da li su im brže ruke ili jezik,pogotovo Pitersonu, koji je neviđena pričalica. Malo ih je poraz u prvom kolu od Patriota poremetio, ali ovo je definitivno tim koji ima šansu da uzme titulu sad ili nikad.

Seattle Seahawks:  već duže vreme, ovo je jedan od najjačih timova u ligi i tu je da ostane. Osovina “Legije Booma” je i dalje tu, a i Majkl Benet je konačno dobio pare koje je odavno zaslužio i  odbrana Sihoksa je nešto oko čega je sastavljen ovaj tim i nema sumnje da su i dalje dovoljno dobri, ali napad je nešto što može biti problem. Nema “the Beast Mode-a” i sve je odmah drugačije. Rols i Majkl bez obzira na sav talenat, nisu sposobni da vuku tim, kad ne ide Raselu Vilsonu, kao što je to mogao Maršon Linč i to je razlog, zbog čega je ovaj tim nesumnjivo slabiji u odnosu na prethodne sezone. Vilson je dobio svoje pare, Dag Boldvin je dobio priznanje za ulaz u elitne hvatače lige, ali Džejmi Grejam je samo bleda senka igrača kakav je bio. I tu je verovatno i najveća greška ovog tima: kada su se odekli centra Maksa Angera, za Grejema i nepovratno uništili sjajnu ofanzivnu liniju koju su imali. To se najbolje videlo sad protiv LA Remsa, kada ih je megasnažna defanzivna linija uništila.

LA Rams: Aron Donald je novi (mega)Vat! Onu demostraciju sile protiv Sijetla, nisam odavno video. Definitivno on i Kvin su najbolji par linijaša u ligi, a nije da nemaju konurenciju. Rasel Vilson će ih dugo, dugo sanjati. Retko koji tim bi imao mogućnost da im ode Kris Long, a da se ne oseti, stvarno je uživanje gledati defanzivnu liniju Remsa na poslu. Naravno, povratak u LA jeste glavna stvar koja se dogodila za Remse, ali njihova odbrana deluje kao još veća stvar od toga. Što se tiče napada, Tod Grli je razbijač koji deluje sposoban da izgradi plejof tim i verujem, da ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno, ovo je igrač koji će verovatno u budućnosti biti taj koji će odvesti Remse poprilično daleko.

 

NFC East:            

NY Giants                      2-0

Philadelphia Eagles         2-0

Dallas Cowboys              1-1

Washinghton Redskins    0-2

 

NY Giants: su doživeli promenu trenera i čini mi se, kako je Ben Mekadu pravo rešenje. Prvo, on je čovek koji je naterao Ilaju Meninga da poradi na sebi i promeni način bacanja lopte, kada je stigao kao ofanzivni kordinator i zaista se čini kako je Ilaja apsolutno sazreo i igra svoj najbolji fudbal. Konačno ima i sve zdrave hvatače i solidnu protekciju, tako da ovo izgleda kao konačno dobra sezona za Džajantse. Posebno je zanimljiv hvatački trio Odel Bekam Džunior, Viktor Kruz i ruki Sterling Šepard; biće ih zanimljivo gledati. Defanzivna linija je znatno ojačanja dolaskom Olivera Vernona i odličnog defanzivnog tekla Dejmona Harisona (o tome kakva je defanzivna linija Džetsa, dovoljno govori da “Snakcs” Harison nije imao mesta u timu) i uz Džejsona Pjer-Pola, ovo već deluje kao ozbiljniji tim od prošlogodišnjeg. U lajnbejkersku liniju je stigao Kelvin Šepard posle svoje najbolje sezone u Majamiju i uz sve ove dodatke i očekivani razvitak talenta u seknudariju koje predvode iskusni Rodžers-Kromatri i Lion Hol, Džajantsi deluju kao tim koji je najviše napredovao u odnosu na prošlu godinu i verovatno im se smeši plejof (ali ovo je otkačena divizija i sve prognoze se uglavnom ne obistine).

Philadelphia Eagles: Karson Venc je izgleda konačno normalan kvoterbek u Filadelfiji! Ruki je za sad odličan, ali i protivnici su bili slabiji, no potencijal je tu i dobar start NFL karijere je dobar zalog za budućnost. Fili nikad nije nedostajalo talenta u prethodnim sezonama, ali Čip Keli je nekako izgubio konce i ovaj tim je počeo da tavori. Venc ima i odlian izbor opcija u napadu, pogotovo je Džordan Metjuz sposoban da postane velika zvezda lige. A podrška trčanjem su odlični Rajan Metjuz, koji se prošle sezone pokazao boljim od Demarka Mareja i legenda Deren Sprols; i što je najbitnije imaju respektabilnu ofanzivnu liniju sa Džejsonom Kelsom i Lejnom Džonsonom. Odbrana Filadelfije je verovatno najpotcenjenijia u ligi i pored toga što su Konor Barvin i Flečer Koks prošle godine uništili nekoliko ofanzivnih linija i pored toga što ona nikako nije bila razlog loše sezone Iglsa. Ipak, sekundari je značajno promenjen i ostaje da vidi kako će se u nastavku sezone homegenizovati oko liderstva Malkolma Dženkinsa.

Dallas Cowboys: tim koji je zadovoljstvo gledati, pre svega zbog neverovatne ofanzivne linije! Martin, Frederik, Smit, Fri, Kolins.. su neverovatna grupa ljudi, koja će napraviti gomilu prostora i to je razlog, zbog čega svi sa nestrpljenjem očekuju igre ruki trkača Eliota. Eliot je verovatno najiščekivaniji igrač ovogodišnje draft klase i igrač od kojeg se očekuje da bude novi vođa tima, pošto se pokazalo da Romo više ne može da igra fudbal u kontinuitetu, a Dez Brajant se posebno muči da ostvari saradnju sa nekolicinom kvoterbekova koji su promarširali kroz Dalas u poslednjih par sezona. Čak se i tajtend Viten izgubio. No, ukoliko linija ispred Eliota bude bila na svom nivou i Eliot nastavi da igra kao prošle nedelje, ako ništa, biće zadovoljstvo gledati Dalas ove sezone. Plus, tu je i Alfred Moris, koji je možda i najbolja druga trkačka opcija u ligi (akomenepitate). S druge strane njihova odbrana je živi  krš!

Washingthon Redskins: ovo je sad tim Kirka Kazinsa i ako su sa RG3 Redskinsi trebali da izgledaju kao tim “zemlje i vazduha”, sada su tim koji će svoje poene tražiti pre svega kroz igru pasom. Oprsotili su se od RG3 i Alfreda Morisa, koji su pre četiri sezone izgledali kao neko ko će doneti puno dobrih stvari u Vašington, ali ovaj tim se nekako u međuvremenu transformisao u tim koji će voditi odlina ruka Kirka Kazinsa i skupina nekolicine odličnih hvatača; pre svih Dešon Džekson i najbolji tajtend u ligi koji se ne odaziva na ime Gronk ili Greg Olsen, Džordan Rid. Biće zanimljivo i videti kombinaciju sa Ridom i Vernonom Dejvisem kao dvostruku tajtendovsku opasnost; u poslednje vreme tiha patnja svih trenera u ligi da imaju moćan tajtendovski tandem. A kad smo kod tandema, par kornerbekova Džoš Norman i Bašod Briland, “dva lajava krelca”, su zaista zanimljivi za gledanje i za slušanje, ako neko voli brbljivce poput njih ili Šermana. Ipak, moj omiljeni igrač u ovaj zanimljivoj odbrani je vanjski lajnbeker Rajan Kerigan, na koga vredi obratiti pažnju.

 

NFC North:

Minnestota Vikings   2-0

Green Bay Packers   1-1

Detroit Lions            1-1

Chicago Bears          0-2

 

Minnesota Vikings: tim koji igra iznad svih očekivanja na početku sezone. Tedi Bridžvoter je povređen, kao i Adrijen Piterson, ali s obzirom kako je igrao prva dva kola, ovo i nije neki hendikep. Sem Bredford igra neočekivano pouzdano, a Met Asijata se već potvrdio kao dobro rešenje ako Piterson nije tu. Za sad je u napadu iskočio Stefon Digs, ali prava stvar u Minesoti je odbrana. Ova odbrana uz dosta snage i vrhunske atletike, pretenduje da postane i najbolja odbrana u ligu; svakako da je trenutno u prvih pet. Iskusni linijaši Robison, Linval Džozef i Everson Grifen, uz atomskog Danijela Hantera i podršku Šarifa Lojda čine jedan ozbiljan bedem i ako se njima doda jedan od najtalentovanijih udarača na lajnbekerskoj poziciji Erik Kendriks, to je već košmar svih raninbekova u ligi. Pogotovo je sekundari nabrijan, koji se okupio oko veterana Njumana i odličnih Ksavijera Rodsa i Harisona Smita, jednog od sejftija nove generacije po uzoru na Kema Čenselora. Ipak, ako Adrijen Piterson u toku sezone uspe da nađe makar delić stare forme, ovo bi mogao da bude tim koji bi mogao da ide i do samog kraja; jer nijedan raninbek, u modernoj eri fudbala, nije toliko sposoban, kao Piterson, da samsamcat donosi pobede.

Green Bay Packers:  Aron Rodžers se odavno potvrdio kao možda i najkompletniji kvoterbek u istoriji ove igre, ali već neko vreme provlači se sa lošijom formom i nedostatkom velikog bleska u najvažnijim utakmicama. Ipak, on je elita ove lige i vredi istrpeti i koji lošiji dan za magiju koju on ume da pruža i bez obzira na sve, on je i dalje najveće oružje Pekersa. Biće zanimljivo videti, da li Džordi Nelson može da se vrati u staru formu, nakon teške potvrde i da li je Devonte Adams sposoban da napravi veliki iskorak u karijeri. Od Edija Lejsija se ove sezone očekuje potvrda kvaliteta, nakon nešto lošije forme od prethodne godine, pogotovo jer igra za svoj veliki ugovor koji bi mogao da dobije na leto. U odbrani i dalje stoje Klej Metjuz i neumorni Džulijus Pepers, koji se letos imali određenih problema, u vidi optužbi za uzimanje doping, od kojih su oslobođeni. Defanzivna linija je podmlađena na draftu i posebno se dosta očekuje od glomaznog Kenija Klarka, a sekundari je i dalje u manje više istom sastavu koji predvode Sem Šilds, Mika Hajd i Ha Ha Klinton-Diks. Ovo je plejof tim, pogotovo jer Aron Rodžers.

Detroit Lions:  nema više Megatrona, ali tu je Met Straford! Straford trenutno radi sve; trči, blokira, baca pasove i ostaje samo i da ih i sam hvata. Megatrona pokušavaju da zamene, i dalje sjajni, Enkuan Boldin i Marvin Džons, dok je Golden Tejt već duže vreme u padu forme. Ranibek Abdulah se povredio, tako da se očekuje najbolja trkačka sezona Meta Straforda i to bi u napadu bilo to. Što se odbrane tiče, ona je na početku sezone prilično šuplja i to tamo gde su oduvek imali najviše problema, na sekundariju. Ipak biće zanimljivo gledati poslednje dve sezone Halotija N’ate, s obzirom da je na toliko pridužio ugovor.

Chicago Bears: i dalje imaju Katlera!

 

NFC South:

Carolina Panthers            1-1

Tampa Bay Buccaneers   1-1

Atlanta Falcons                1-1

New Orleans Saints          1-1

 

Carolina Panthers: Kemu Supermenu se vratila najbolja hvatačka opcija Kalvin Bendžamin,a s obzirom da je Greg Olsen i dalje dominantan na svojoj poziciji, ovo bi mogla da bude još jedna monstruozna sezona za Kema Njutna. Pogotovo, sad kada se povredio Džonatan Stjuart i Kem postao najbolja trkačka opcija svog tima (iako je to oduvek i bio). Naravno, preduslov da Kem ima još jednu odličnu sezonu, jeste i njegova odlična ofanzivna linija. Rajan Kalil je odličan centar i ljudi koji ga okružuju, poput Majka Ohera ili Treja Tarnera su pouzdana homegenizovana grupa koja je sposobna da pruži, ono što Kemu treba, prostor i vreme. O odbrani Pantera je dovoljno reči; atomsko nabrijani. Verovatno skupina najboljih udarača u ligi, koju predvodi Luk Kikli, najbolji lajnbeker nove generacije. Malo im je sekundari poremećen odlaskom Džoša Normana, ali to i nije velika briga s obzirom da im je igra protiv trčanja neprobojna, a defanzivna linija sposobna da konstantno napada kvoterbeka. Posebna pažna na Kevana Šorta.

Tampa Bay Bucs: ovo je jedan od timova koji je najavljen kao nadolazeća sila u NFL-u. Verovatno će ti planovi biti usporeni s obzirom na novu povredu Daga Martina. Džameis Vinston ulazi u svoju drugu sezonu i čini se kako je konačno našao saradnju sa Majkom Evansom. Ipak najzanimljivija priča mi je za njihovog ruki raninbeka, Pejtona Barbera, koji je i pored toga što mu je istovremeno ustanovljena disleksija i hiperkinetički poremećaj, uspeo da ode na koledž, ali je zatim morao da prekine školovanje i ode u NFL, jer mu je majka beskućnik i hoće da joj zahvaljujući profesionalnom ugovoru reši stambeno pitanje. Eto, i to je moguće u SAD. S druge strane, ovaj tim ima dobru odbranu popunjenu na svim pozicijama i to proverenim igračima kao što su linijaš Džerald Mekoj ili par unutrašnjih lajnbekera Lavonte Dejvida i Derila Smita, kao i jedan od boljih tandema kornerbekova  u ligi; Brent Grajms i Alteron Verner. Nesumnjivo da ovaj tim ima dovoljno talenta da postane respektabilna sila u NFL-u.

 

Atlanta Falcons: ima Hulio Džonsa, možda i najboljeg hvatača u ligi, a Met Rajan jeste dovoljno dobar kvoterbek, koji će eksploatisati toliku količinu talenta koju poseduje Hulio Džons. Ipak, razlog zašto je prošle sezone Den Kvin doveden za trenera jeste odbrana Falkonsa. Tvorac “legije Booma” ima talentovanu skupinu igrača, predvođenu vanjskim lajnebekerom Vikom Bizlijem i ako tu mladost uspe da kanalaiše kao što je to bio slučaj u Sijetlu, ovo bi mogao da bude odličan tim; pogotovo jer ima dovoljno talenta u napadu da isprati sve to. Prošle godine su krenuli sa 5-0 u pobedama i zatim se raspali u nastavku, ali razlog u tome može biti Devonta Friman, trkač, koji je od odličnog početka sezone, završio u proseku. Ako bi ove sezone uspeo da bude konstantan, to bi bila najveća pobeda Dena Kvina!

 

New Orleans Saints: osim što ovaj tim služi za nabijanje rekorda za Dru Brisa, ostalo je prilično tanko. Mark Ingram je dobio prostor koji je zahtevao i novac, ali to je otprilike to. Deveden je Kobi Fliner na poziciji tajenda, ali meni on ne izgleda kao neko ko bi mogao da bude ubojiti oružje. Odbrana je već duže vreme očajna, iako ima zanimljivih igrača u defanzivnoj liniji, kao što su Kameron Džordan i Nik Farli ili lajnbeker Stefon Entoni, ali sve to ne deluje dovoljno, s obzirom na snagu ostalih timova u diviziji. Ostaje nam samo da vidimo, na koje sve rekorde Dru Bris misli da ide i do kad.

 

 

Napomena: U međuvremenu su utakmicu odigrali Patriote i Teksansi i Patriote su sa trećim kvoterbekom oduvali Teksanse; 27-0. Najzanimljiviji detalj posle ove utakmice jeste to, što se izgleda i treći kvoterbek poredio (prst) i da postoji mogućnost da Edelman bude novi kvoterbek. No, s obzirom kakav je to sistem, sasvim je svejedno ko će biti kvoterbek u sledećem kolu, mogao bi slobodno da budem i ja!

 



Komentari (44)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

docsumann docsumann 16:45 25.09.2016

trol


da iskoristim naslov krkarovog bloga - Majku im lopovsku!

kao što znate, ko prati ove moje opskurne bb izvještaje, nakon Olimpije obično se upriliči evropska, ili neka druga turneja, od par profi takmičenja, kako bi takmičari iskosristili formu koji su tako dugo brusili za najvažnije takmičenje sezone, i na tom fonu zaradili još pokoji euro/dolar.

ove godine, slično prošloj, prvio takmičenje koje je po spisku vožnje dolazilo na red bio je Arnold European (u Pragu).
i svi sem šampiona su bili tu. karte su iznova promješane i mnogo poštenije podjeljene, sem što se tiče proglašavanja šampiona.
što kanim kasti ... Roden je npr. završio kao 4. (a vicešampiomn je sa Olimpije).
mali rastom, ali ogroman mišićnom masom i nevjerovatnim loptastim reljefom po cijelom tiojelu domogao se 3. mjesta...
Bonak me svojom eksplozivnom pojavom (kao one bombe na fitilj u crtanim filmovima) podsjeća na rahmetli Muhamed Benazizui, zvanog ubica divova.

međutim, takmičenje u Pragu, po opštem mišljenju laičke, stručne i mještovite publike, trebao je da (bez dileme) osvoji Big Rami. autentični div modernog bb-a.
potpuno povrativši svoje mamutske dimenzije ( malo je loše tempirao popunjavanje glokogenskih depoa u mišićima za mr.O, ali ... u Pragu je to sve došlo na svoje mjesto) i sačuvavši olimpijski nivo definicije, Rami se, tokom cijelog takmičenja, šetao kao Ork među Hobitima .



stefan.hauzer stefan.hauzer 17:01 25.09.2016

Re: trol

Nadam se, kako će ekipa biti aktivna i revnosno izveštavati sa svih utakmica, pošto sam trenutno na nekoj svadbi i proveravam; da li reaninatorov obrazac i dalje šljaka:)
4krofnica 4krofnica 20:06 25.09.2016

Re: trol

stefan.hauzer
Nadam se, kako će ekipa biti aktivna i revnosno izveštavati sa svih utakmica, pošto sam trenutno na nekoj svadbi i proveravam; da li reaninatorov obrazac i dalje šljaka:)



opet će da te smotaju u kolo, stef!
muzička podloga za to

:)

docsumann docsumann 21:46 25.09.2016

Re: trol

eh, sjećam se kad sam prvi tu stvar provalačio ovuda i to u ovom video izdanju

angie01 angie01 22:40 25.09.2016

Re: trol

pošto sam trenutno na nekoj svadbi i proveravam;




pa ovo su savim nove tendencije,...ono, blogujes sa svadbe.

Gospodja Klara Gospodja Klara 07:28 26.09.2016

Re: trol

Kad smo kod trola i muzike, samo da pozdravim s.hauzera (jasno je da neću pročitati tekst) i da mu okačim nešto za dizanje raspoloženja:



...Da objasnim ovu svoju vulgarizovanu muzičku inkarnaciju pratećom pričom:

Po običaju načujem nešto iz ćerkine sobe (ono, u prolazu, dok pajam prašinu, zalivam cveće, skupljam dečje rasute prljave čarape po kući ili upražnjavam neke druge slične meditativne aktivnosti), i onda usledi uobičajeni dijalog metodom dovikivanja sa brda na brdo.

''Ljubaviii, šta je to, baš je veselo?''
''Brokoli, mama!''
''Rotoli?''
''BRO-KO-LIII!''
''A, ok, baš diže!''
''Mislim da nije za tebe!''
''Ćebe? Valjda je na trosedu!''
''MISLIM DA NIJE ZA TEBE!''
''Svašta?!''
...

Nešto kasnije se klatim u troli (sednem do prozora sa slušalicama u ušima, pustim sebi nešto i odletim u neku drugu dimenziju celim putem do destinacije, udobno ušuškana zvukom i otkucanom busplus kartom u tašni), pristojna sam žena u finoj garderobi i sl. Dosetim se Brokolija, pustim tjub, ne pratim lyrics, to radim tek prilikom otpr. sedmog slušanja nečega, zevam kroz prozor. U jednom momentu se slučajno okrenem u stranu i ugledam sredovečnog putnika i nešto manje sredovečnu putnicu koji širom otvorenih očiju gledaju u moj telefon, bacim pogled na ekran (napominjem da je to baš na 01:48), ekspresno prevrnem telefon, naravno, jedva izdržim da ne padnem od smeha. Po izlasku iz trole iščitam lyrics i... spustim se ka Dorćolu motajući stvar iznova i iznova i kikoćući se kao da sam krenula ka ustanovi u Palmotićevoj.

I tako, crtica iz života...:)
jasnaz jasnaz 10:00 26.09.2016

: trollolololol

Gospodja Klara
Kad smo kod trola i muzike, samo da pozdravim s.hauzera (jasno je da neću pročitati tekst) i da mu okačim nešto za dizanje raspoloženja:



kontrapunkt

Gospodja Klara Gospodja Klara 11:01 26.09.2016

Re: : trollolololol

kontrapunkt


Ohohoj!

Beše on njoj posvetio ovu?



(Uh, Cave na početku dana, da se overiš bez razmišljanja.)
jasnaz jasnaz 11:49 26.09.2016

: : trollolololol

Gospodja Klara
kontrapunkt


(Uh, Cave na početku dana, da se overiš bez razmišljanja.)


Kejv enitajm eniplejs ubiće nas domaćini


docsumann docsumann 12:01 26.09.2016

Re: : : trollolololol

ubiće nas domaćini




samo mislim da je ovo prikladniji zvuk uz datu temu:

stefan.hauzer stefan.hauzer 12:08 26.09.2016

Re: : : trollolololol

Preživeo, i samo da kažem kako je prosto uživanje gledati u kolu nekog ko ume da ga zaista i igra; kako to mrvi! Još kad usitni korak, a poveća tempo...




alselone alselone 12:17 26.09.2016

Re: : : trollolololol

Штефе, јеси се одселио, је л' гледаш сад уживо, или си још код нас?
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:58 26.09.2016

Re: : : trollolololol

Штефе, јеси се одселио, је л' гледаш сад уживо, или си још код нас?

Još uvek ovde, čekam da dobijemo ono burence piva i tek onda odlazim; da se rastanemo kao ljudi
docsumann docsumann 18:29 25.09.2016

ovdje ima da se čita...

... i čita.
što je sjajno, barem meni, s obzirom da sam apsolutnio neinformiran, činjenično formatiran u vezi ovogodišnjeg "cirkusa".

a kad si već spomenuo moju fascinaciju Megatronom, da je još jednom potvrdim i obrazložim.
Kelvin je frik i za afro-američke pojmove, odnosno čak i za standarde ponajvećih atleta a-a genetskog miksa & drila.

jedan statistički osvrt iz ugla takmičarske učinkovitosti

Johnson produced more 100-yard games than any receiver in the game. He broke Jerry Rice’s NFL single-season record with 1,964 receiving yards in 2012. And in a 134-game career, he averaged 86.1 yards per game – more than any receiver who has ever played at least 100 games.


tko iole poznaje pravila i sistem funkcionisanja igre u AF-u dobro mu je poznato koliko neke pozicije (i u napadu i u odbrani) znaju da budu fristrirajuće. ono, koliko zavisite od svog ličnog znanja i sposobnosti, jednako toliko zavisite i od znanja i htjenja drugih, trećih, svih živih.
iako dosta igrača u toku meča uopšte i ne takne loptu (da ne načinjemo sad temu o balističkoidim geometrijskim figurama), AF je vjerovatno najkolektivnijih od sviju kolektivnih igara sa loptom.
arhitektura igre je tako postavljena da jedna šuplja pozicija (ili ne daj bože - nedostatak igrača na dotičnoj poziciji) urušava kompletnu igru.

risiveri (primači) kao što im i samo ime govori zavise od dobrog saigračevog pasa. taj saigrač je najčešće kvoterbek (qb), plejmejkre, bacač, mozak tima ... osovina kvoter-risiver je fundamentalna poluga napada, naročito u modernoj koncepciji AF-a.

uigranost vrhunskog tandema qb-rec ide do nivoa igranja šaha na slijepo.
svi proračuni uzevši u obzir i ključno presretanje lopte i hvatačeve pozicije u polju, kao i pozicije odbrambenih igrača, kašnjenje uslijed blokova, pritiska u džepu ( to vam stef (ili neko od blogera znalaca) može detaljnije), vremenskih uslova (vjetra, vlage), moraju biti iskalkulisani u djelovima sekunde, što je i samo opet obuhvaćeno formulom presretanja.
zanemarićemo situacije kad među pomenutom dvojicom glavnih vinovnika ne vladaju dobri međuljudski odnosi, koji se eto neprofesionalno pšrenose i na sam teren.
zanemarićemo i eventualni slabiji kvalitet, nišanske sprave i lansirnu rampu qb-a.
kad kao kvoter igrate u timu sa Kelvinom Dćžonsonom morate i sam svičovati vaš operativni kanal na imagine he can fly.
ponekad je to jedini način za tačno rješavanje jednačine u kojim imate dupliranog risivera od strane odbrambenih igrača, + sejftija koji ga dodatno zatvara (skraćuje mu prostor za ubacivanje lopte u polje) sa prednje strane.
ponekad vam se čini da postavka problema s tako koncentrisanom i fokusiranom odbranom (koju da naqpomenemo igraju sve same ubice što se tiče fizičkoh predispozicija) jednostavno nema rješenja.



i nema gledajući striktno 2D šemu, kao na onoj tabli po kojoj treneri švrljaju opcije kretanja igračima.
rješenje je u vazduhu, odnosno Kelvinovom nevjerovatnom odrazu (samo jednim od njegovih natprosječnih fizičkih atributa).
u vertikalnom dohvatu Kelvin je dugo držao drugo mjesto (među sportistima iz svih sportova) zajedno sa Šekilom O'Nilom, koji je od njega visočiji ravno 20cm.
njihov max. dohvat koji im je kasnije oborio Dvajt Hauard, iznosio je 3,76 m



inače sa svojih 196cm i cca 108kg, Kelvin je imao neka stvarno ludačka ostvarenja na bazičnim testovima ..



kad uz sve to dodate autentični igrački instikt, kapiranje igre, vješte ruke, prste, stopala, voljni momenat, dobijate igrača koji je u svakom pogledu jedinstven, čak i među najedinstvenijima.


EDIT:
visok fizički nivo igre, s puno kontakta, doskoka u iskrivljenim položajima, doveo je i do niza povrijeda s kojim se Kelvin nosio tokom svoje karijere
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:09 25.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

risiveri (primači) kao što im i samo ime govori zavise od dobrog saigračevog pasa. taj saigrač je najčešće kvoterbek (qb), plejmejkre, bacač, mozak tima ...

... а да ли ће он имати довољно времена да баци добру лопту зависи од оних крупних момака у линији што га бране, а да ли ће линија имати довољно људи за блокирање зависи од тркача који мора да је довољно добар да држи лајнбекере залеђене позади, а да ли ће тркач имати простора да запрети зависи од хватача који морају да рашире одбрану, ...

Само тајт енд ништа не ради : )
docsumann docsumann 19:40 25.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

marco_de.manccini
risiveri (primači) kao što im i samo ime govori zavise od dobrog saigračevog pasa. taj saigrač je najčešće kvoterbek (qb), plejmejkre, bacač, mozak tima ...

... а да ли ће он имати довољно времена да баци добру лопту зависи од оних крупних момака у линији што га бране, а да ли ће линија имати довољно људи за блокирање зависи од тркача који мора да је довољно добар да држи лајнбекере залеђене позади, а да ли ће тркач имати простора да запрети зависи од хватача који морају да рашире одбрану, ...

Само тајт енд ништа не ради : )


na to sam upravo i mislio kada sam apostrofirao kolektivičnost af-a.

a mislim i da je vrijeme TE koji se šlepaju odavno prošlo. Gronk je ponajbolji primjer za to ... ustvari on je najbolji primjer za bilo šta što TE treba da radi na terenu ( a i van njega )

na 4:30 blokira upravo u tekstu hvaljenog Von Milera

marco_de.manccini marco_de.manccini 19:51 25.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

a mislim i da je vrijeme TE koji se šlepaju odavno prošlo.

Ма тресем, зезам се, ТЕ ради све то, блокира и на линији и у пољу, хвата, трчи, само још да баца.
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:52 25.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

na to sam upravo i mislio kada sam apostrofirao kolektivičnost af-a.

Да, на то сам се и надовезао.
docsumann docsumann 11:23 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...


napisah juče jedan poduži komentar u prilog zaokruživanja ove mini diskusije, no mi uteče i skliznu u internetsku bezdan...

pokušaću da ga rekonstruišem, vezujući se za misaone tačkice zaostale po bespućima korteksa (ako je sjećanje uopšte u mozgu... sine, kako bi ga ovdje istrolovao, sa svem skretanjem pod 90 stepeni)

dakle, idealnog, il' pak idealnom TE nalik, momka za igranje na toj poziciji teško je pronaći čak i među 'iljadama onih koji vrijedno treniraju po srednjim školama, koledžima, univerzitetima...
potreban ti je delija visok (+190cm) a pokretljiv, jak a brz (dakle, nabijanje snage extra bagedžom nije poželjno), mora biti u stanju da blokira i rmpalije 20 do 30 kg teže od sebe, da ima ruke s prefinjenim osjećajem za hvatanje u skučenoj sredini (općoj gužvi u "šesneastercu" i dovoljno tvrde za brutalni klinč-

a pravi kvalitet se ogleda u sposobnosti da može da izgura desetak jardi sa lajnbekerom na leđima + još nekih dodatnih 4-5 kad se ovome pridoda i strong sejfti.



postojem skroz predvidljiv sa uvijek istim klipovima ...
alselone alselone 12:05 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

Е, Доц, царе, хвала ти на овом дужем коментару, похватао сам неке детаље игре која ме голица али никако да је довољно упознам да бих могао да уживам док гледам.

П.С. Видим да се "Beast mode" спомиње по овим блоговима, па изгуглах шта значи погледах пар фрапантних YT клипова. Човече, шта раде ти људи.
docsumann docsumann 12:26 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

П.С. Видим да се "Beast mode" спомиње по овим блоговима, па изгуглах шта значи погледах пар фрапантних YT клипова. Човече, шта раде ти људи.


ta kovanica je posebno bila povezivana sa ovim raningbekom



interesantno da je s analitičke strane ( na što u modernom sportu mnogo polažu računa) Beast Mode teško provaljiv.
jednostavno to nije samo stvar snage i brzine, već pravilnog izbora trenutka paljenja motora na full power, pa onda naglog gašenja da bi se iskoristila inercionalna rezultanta nastala usred sudara nekoliko igrača teških i preko 120kg, pa onda trenutačno ponovno paljenje propulzora, samo s maximiziranim obrtnim momentom, radi čupanja iz zagrljaja, pa onda iz mjesta u 4. brzinu, start i šprint...
jednostavno, to se ne može dobiti racionalnim raščlanjivanjem na sekvence, pa zatim njihovim partikularnim vježbanjem i povezivanjem u jedinstvenu akciju.

to je instinkt zvjeri. s tim se rađa i umire
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:29 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

П.С. Видим да се "Beast mode" спомиње по овим блоговима, па изгуглах шта значи погледах пар фрапантних YT клипова. Човече, шта раде ти људи.

Da, "the Beast mode" je jedan od najživopisnijih ljudi koji su igrali ovu igru. Jednom kada se posvađao sa menadžemntom lige, zbog toga što nije želeo da priča sa novinarima na konferenciji za štampu, nego je rešio da provede to vreme jedući svoju omiljenu hranu; Skitls! A kad su ga pitali šta je potrebno da progovori sa medijima, on je rekao tona Skitlsa i brdo love. I kad su mu pozitivno odgovorili i ispunili sve uslove, on je počeo konferenciju za štampu sa forom; kako je veoma zahvalan na mogućnosti da odgovara na pitanja sa punom činijom Skitlsa! Kompletna stvar se otrgla kontroli, tako što se pre jedne utakmice toliko prejeo Skitlsa, da je čitavo prvo poluvreme povraćao pored aut linije, a zatim u drugom poluvremenu uključio "the Beast mode", izveo spektakularno trčanje od 79 jardi, razbijajući odbranu Kardinalsa, a zatim završio akciju u velikom stilu, tako što se bacio na leđa i uhvatio za međunožje, kao poruku medijima:)


stefan.hauzer stefan.hauzer 12:32 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

na 4:30 blokira upravo u tekstu hvaljenog Von Milera

Koji nastavlja da ove sezone uništava ofanzivne linije; možda ove sezone prisustvujemo, obaranju rekorda po broju sekova:)
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:36 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

fascinaciju Megatronom,

ali njegov kompletan uticaj i na razvitak igre do toga, da se od današnjih igrača iz sekundarija očekuje da budu građeni kao lajnbekeri, brzi kao raninbekovi i da imaju dobre ruke kao svaki resiver. Otprilike, sada svaki korner mora da bude Dion Sanders!
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:43 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

Ма тресем, зезам се, ТЕ ради све то, блокира и на линији и у пољу, хвата, трчи, само још да баца.

Izgleda kako smo dospeli u trenutak igre, kada će vlažni snovi svih kvoterbekova u ligi biti mogućnost napada sa dva tajtenda. Snažna igra, gde će se jedan koristiti kao lažni linijaš, koji će iskakati iz linije i otvarati se na lob pas, dok će drugi za to vreme trčati svoju rutu i raditi ono sve što obično tajendovi rade (a to je sve:)
docsumann docsumann 12:45 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

alselone


ovdje imaš objašnjenje funkcionisanja napada u najosnovnijim crtama, sa osvrtom na svaku poziciju u formaciji:



EDIT: napad teče na gore
docsumann docsumann 16:14 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

stefan.hauzer
Ма тресем, зезам се, ТЕ ради све то, блокира и на линији и у пољу, хвата, трчи, само још да баца.

Izgleda kako smo dospeli u trenutak igre, kada će vlažni snovi svih kvoterbekova u ligi biti mogućnost napada sa dva tajtenda. Snažna igra, gde će se jedan koristiti kao lažni linijaš, koji će iskakati iz linije i otvarati se na lob pas, dok će drugi za to vreme trčati svoju rutu i raditi ono sve što obično tajendovi rade (a to je sve:)


ispravi me ako griješim, ali čini mi se da su NE prije sezonu dvije često igrali sa "viškom" hvatača u ofanzivnoj postavi.
Hernandez (šta se zbilo sa suđenjem protivu njega?) i Gronk kao par TE-ova...
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:37 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

pritiska u džepu ( to vam stef (ili neko od blogera znalaca) može detaljnije)


Ovo je već izuzetno bitno kod kvoterbekova, koji nisu Aron Rodžers! Stvaranje džepa i njegovo funkcionisanje, jeste jedan od najvažnijih preduslova da se uopšte i ostvari konekcija bacač-hvatač. Ono što je većini kvoterbekova u savremenom fudbalu potrebno, jeste vreme i prostor, tj snažna ofanzivna linija. To su oni ogromni ljudi, koji imaju luksuz puštanja stomačića u modernom sportu, za koje vlada uvreženo mišljenje: kako ne rade ništa, osim što se guraju. Kao i u svakom poslu, postoje ti mali ljudi koji rade prljave poslove, da bi veliki izgledali sjajno - samo što su u ovom slučaju to veliki ljudi, rmpalije neviđene snage i odlične motorike u nogama. Nestvarno zvuči, ali svaki od tih linijaša ima neverovatnu startnost u nogama, otprilike kao sprinter koji ima sposobnost ulaska u pucanj. Izuzetno je bitno, da ta linija u svakom trenutku uspeva da održava prostor u kojem se nalazi kvoterbek, takozvani džep, od nasrtaja drugih velikih ljudi iste snage i brzine.

Osim bacač-hvatač, podjednako je i važna konekcija centar-kvoterbek. Centar je onaj igrač, koji započinje igru (snap), tako što doda loptu, u čučnju, između nogu, kvoteru iodmah nakon toga se podiže i staje u stav (otprilike onaj prosečan stav i rad nogu kao pri odbrani u košarci). Ukoliko se centar i kvoter dobro razumeju, to može da zameni i nešto lošiju ofnazivnu liniju, tako što kvoterbek koji ima sposobnost brzog izbačaja, tako što od prijema lopte do izbačaja mu ne treba više od tri sekunde; što znači da predaja lopte mora svaki put da bude savršena.


Takav problem, sa lošijom ofanzivnom linijom je rešavao Tom Brejdi, zahvaljujući konekciji sa Vesom Velkerom, tako što bi izvodio brz snap izbacujući brze kratke lopte u međuprostor linija, puštajući da brzina hvatača odradi svoje. Samo nije svaki kvoterbek Tom Brejdi.


I još jedno mesto je od izuzetne važnosti u ofanzivnoj liniji, igrač koji pokriva slepu tačku. Ima i film sa Sandrom Bulok u glavnoj ulozi, o životu Majkla Ohera, koji se zove Blind Spot (znam da ste ga gledali, ali ako neko slučajno nije). Uglavnom je to onaj igrač u ofanzivnoj liniji, koji čuva džep sa najosetljiviji strane, leve strane, one kojoj je kvoterbek okrenut leđima; pošto su većina dešnjaci i imaju običaj da se okrenu ka desno, zbog lakšeg izbačaja, i obično ne vide šta se dešava na levoj strani njihove ofanzivne linije i bivaju ranjivi baš u tom delu, jer ne vide da li je tu linija popustila i da je džep probušen i dešava se njihovo hvatanje od strane protivničke odbrane koje se naziva sack. Zato su obično najveće atlete u ofanzivnoj liniji, upravo oni koji čuvaju slepu tačku; levi tekl. S druge strane desni tekl, je onaj koji omogućuje prostor za trčanje, tj. onaj koji je po pravilu najbolji da napravi rupu u protivničkoj odbrani da bi trkač najlakše prošao.

+ u ofanzivnoj liniji su još i čuvari (Guard), kojima samo ime pozicije u timu, opisuje i zadatak u igri.
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:44 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

ispravi me ako griješim, ali čini mi se da su NE prije sezonu dvije često igrali sa "viškom" hvatača u ofanzivnoj postavi.
Hernandez (šta se zbilo sa suđenjem protivu njega?) i Gronk kao par TE-ova...

Ima i više, Hernandez je osuđen na doživotnu.

Ispostavilo se da nije ubio samo jednog čoveka, nego još dvojicu.
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:51 26.09.2016

Re: ovdje ima da se čita...

Što se tiče igre sa dva TE, to je jedan od aspekata igre, koji ti pruža uvek tu opciju više, kada se probuši džep. Hjuston redovno vrši taj eksperiment sa JJ Wattom, kada dopušta da sama gravitaciona sila koju ima u sebi Watt odradi posao.

Dok je Bil Belčik imao običaj da izbaci trik iz rukava, tako što proglasi jednog ofanzivnog igrača podesnog za hvatanje i to bi obično radio u poslednjoj sekundi pre prijave napada i sa njim dobija mogućnost snažne igre sa dva TE, kada se jedan otvori iz linije i biva pronađen lob pasom u otvorenom prostoru.
Atomski mrav Atomski mrav 22:08 25.09.2016

Vidiš sa kojim predznanjem se prati NFL

Bravo za tekst. Odlično si sumirao Čikago Berse jednom prostom rečenicom a San Francisko 49ersi izgleda nisu zavredili ni toliko.
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:47 26.09.2016

Re: Vidiš sa kojim predznanjem se prati NFL

a San Francisko 49ersi izgleda nisu zavredili ni toliko.

San Francisko sam prevideo. Valjda zato što sam istovremeno pisao tekst na dva razliita kompa, pa se sve izmešalo. ONo što je kod njih bitno, jeste upravo i odgovor na pitanje o himni. Kapernik je rešio, kad već njegova igra konstantno nazaduje, da se pobuni protiv društva i sistema, tako što će klečati za vreme himne, kao odgovor na policijsku brutalnost i otvoreni rasizam. To je više podiglo prašinu, nego sam dolazak Čipa Kelija, a s obzirom da se ove sezone ne očekuje ništa od 49ersa, izgleda kao da i to što se nisu pojavili u najavi nove sezone ustvari dovoljno govori o najavi sezone za SF:)
bene_geserit bene_geserit 08:58 26.09.2016

a himna?

Na stranu to sto volis sport gde gomila idiota na steroidima obogaljuje druge idiote na steroidima,
ali kako mozes uopste da pratis to sranje posle onog sa himnom?

Isti ti koji protestvuju kada se svira himna su upravo primer toga sto su afro-amerikanci dobili od USA (a sto nisu ni od jedne druge drzave na svetu).

Ako/kada se tako nesto desi u NBA, moje pare vise nece da vide (ukljucujuci banovanje kupovine dresova sinu, ukidanje NBA league pass, ne-idenje na utakmice Klipersa u LA), i posebno rad na tome da nema vise worshiping idiota koji ne umeju ni da cene drzavu koja im je sve dala.

docsumann docsumann 11:58 26.09.2016

Re: a himna?

ne čini li ti se da je jako ružno poveću skupinu ljudi nazivati idiJotima, i to samo zato što zarađuju pare na način na koji to rade, a koji je tebi btw sroz bzv; što egzistencijalno obezbjeđuju svoje porodice, školuju djecu, ulažući u "igru" svoj fundamentalni kapital - svoje tijelo, i njegove performanse izbrušene do maksimuma po vrlo rigoroznim i nemilosrdnim standardima.

+ obaška etiketa idioti na steroidima, što valjda treba da dodatno podcrta nivo njihovog idiotluka

vjerovatno bi (farmakološki) čisti lakše podnosili udarce mrcina od 130 - 140 kg, lakše se oporavljali od ekstremnioh izazova koje pred njima stavlja svaki nfl meč.
ok, tu dolazi pitanje - a koji će kurac uopšte u NFL-u? no, to je posljedica jedne šire kulturološke slike jedne velike države kao što USA uistinu jesu.

intereswantno, da danas u Srbiji ( i ne samo njoj, nažalost, to je manje-više jedna skroz globalna razglednica), a da ne pričamo tek o USA, gomila klinaca odlazi u teretane uz potporu steroida nabavljenih na divljaka, često potpuno neadekvatnih kao izbor sredstva koja će ih približiti ostvarenju njihovih ciljeva ... kojih gle čuda zapravo i nema.
masa tih dečkića, ustvari, i ne zna zašto zapravo diže tegove, odnosno ako i zna da želi da bude veći i jači, ne zna zašto hoće da bude veći i jači, sem možda zbog lakšeg dolaska do seksualnog partnera, samozaštite od nasilnika iz kraja, generalnog podizanja samopouzdanja ... no, većini je ta predstava krajnje zamagljena kao uostalom i gomila drugih razmišljanja o sopstvenom životu.

e, ovi idioti koje spominješ, koriste (recimo da je, na neviđeno, istinitost ove tvrdnje veoma visoka oko 90 - 95& ), uzimaju steroide na strogo kontrolisan način, uz minimiziranje negativnih posljedica po zdravlje i maksimiziranje učinka u povećanju mase, snage, brzine, što im se, u konačnici, itekako refundira kroz iznos mjesečne plate.

obogaljivanje je riječ maltene imanentno skopčana s savremenim bavljenjem vrhunskim sportom.
bilo direktno kroz udarce (borilački sportovi) i duele (ragbi, fudbal, košarka, rukomet, vaterpolo...), bilo kroz ekstremna opterećenja kojim izlažu svoje psiho-fizički sistem, sportisti vrše svjesno autoobogaljivanje.

NFL, inače, već godinama unazad, rade na adaptaciji pravila igre, u smislu smanjenja težine udaraca, dodatne zaštite igrača, kroz opremu i kroz duh igre.
neko će reći da ih je na to primorala astronomska suma koju moraju da plate na račun obeštećenja i osiguranja igrača sa pretpljenim potresima mozga, no bitno je da se stvari pomjeraju na bolje.
pogotovo što su današnji igrači tolike fizičke zvjeri da bi neistreniranog čovjeka trajno obogaljili u samo jednom direktnom sudaru.

i sve to je za pohvalu, iako se mnogi hc fanovi tome protive.



a o himi nisam siguran da l' uopšte znam o čemu je riječ, pa ako nije problem molio bih pojašnjenje.
ovo pogotovo iz razloga što zadnjih godina sve slabije pratim NFL.

stefan.hauzer stefan.hauzer 12:55 26.09.2016

Re: a himna?

koji ne umeju ni da cene drzavu koja im je sve dala.

ti Idioti su tamo gde jesu, pre svega zahvaljujući njima samima i talentu koji poseduju; a onda i zahvaljujući nama Idiotima koji ih obožavamo.

+ o Kaperniku imam loše mišljenje kao igraču, ali to ne menja činjenicu, kako je on iskoristio svoje pravo i mesto u medijima, da izrazi nezadovoljstvo načinom na koji se tretira velika grupa ljudi drugačije boje u Državama. Što je bilo jedno prijatno iznenađenje, jer sam mislio da Kep samo sluša mjuzu na svojim kul sluškama i ne misli ni o čemu. A ako je jedna država pokazala veliku uvredu prema tim istim ljudima, kojima je sve dala, onda su to SAD.


bene_geserit bene_geserit 17:54 26.09.2016

Re: a himna?

Oni su tamo gde jesu (tj. zaradjuju milione) zahvaljujuci tome sto zive u USA. Talenat bi ih daleko odveo da zive recimo u pod-saharskoj Africi.
Umesto da cene drzavu koja im je dala sto ne bi nijedna druga, oni zloupotrebljavaju sportske dogadjaje za politicke proteste i to jos kada se svira himna.
A pri tome kada su drugi NFL igraci (belci) hteli da izraze postu ubijenim policajcima, liga im to nije dozvolila.

A koliko su protesti "protiv nacina na koji se tretira grupa ljudi drugacije boje koze u USA" besmisleni, najbolje pokazuje ovaj poslednji u Sarlotu. U gradu gde su crnci over-representovani u vlasti (ima ih 35% a preko 50% city council-a i sef policije su crnci), crni policajac ubije crnca bivseg robijasa (proveo 7 godina u zatvoru). Naravno odmah krenu protesti sa sve paljenjem i kradjama i bacanjem kamenja na vozila koja idu autoputem sa nadvoznjaka. Brat ubijenog proglasi sve belce za djavole (asocijacija na Zebra killing). Crni svestenik trazi ekonomske sankcije protiv belaca. Preko 70% uhapsenih u neredima nisu iz Severne Karoline (tj. Soros voda svoje BLM gde god se nesto desi da izazove nerede jer im to deluje kao jedini nacin da animiraju crnce da izadju na izbore). Liberalni mediji potpiruju vatru prvo objavljivanjem gluposti da je ubijeni imao knjigu u ruci a ne pistolj (da su ga zanimale knjige niti bi bio u zatvoru niti bi bio ubijen od strane policije), a onda kada su snimci to demantovali krecu sa narativima vezanim za zakonom o otvorenom nosenju oruzja u Severnoj Karolini.
Verovatno su ti i protesti u Sarlotu prijatno iznenadjenje?
Ako ti se toliko svidjaju probaj da se pojavis tamo pa da vidimo koliko ce ti trebati da zavrsis u urgentnom. Ko zna mozda te ponude lebom, solju i koka-kolom.
docsumann docsumann 18:18 26.09.2016

Re: a himna?


Liberalni mediji potpiruju vatru prvo objavljivanjem gluposti da je ubijeni imao knjigu u ruci a ne pistolj (da su ga zanimale knjige niti bi bio u zatvoru niti bi bio ubijen od strane policije), a onda kada su snimci to demantovali krecu sa narativima vezanim za zakonom o otvorenom nosenju oruzja u Severnoj Karolini.


e, sad - je l' fambl il' pas interfirens?
bene_geserit bene_geserit 06:26 29.09.2016

Re: a himna?

Pa evo sta je: osim sto je pistolj sa otiscima prstiju ubijenog u dokaznom materijalu, tu je takodje i svedok koji mu je prodao pistolj, nekoliko policajaca koji mu 10 puta vicu da baci pistolj pre pucanja na snimku i sl. Tako da vise niko ne spori da je ubijeni drzao pistolj u ruci a ne "knjigu".

A sto se tice zakona o otvorenom nosenju oruzja u NC, za to postoje pravila - mora da bude zakopcan u futroli za pojasom, vidljivoj sa 3 strane. Ubijeni je mlatio pistolm u ruci (sto se tretira kao napad) a imao je ankle holster sto nije dozvoljeno. Takodje u vecini drzava koje imaju open carry zakon, potrebna je dozvola za to koja se ne daje bivsim kriminlacima-robijasima.
bene_geserit bene_geserit 06:41 29.09.2016

Re: a himna?

stefan.hauzer
o Kaperniku imam loše mišljenje kao igraču, ali to ne menja činjenicu, kako je on iskoristio svoje pravo i mesto u medijima, da izrazi nezadovoljstvo načinom na koji se tretira velika grupa ljudi drugačije boje u Državama. Što je bilo jedno prijatno iznenađenje, jer sam mislio da Kep samo sluša mjuzu na svojim kul sluškama i ne misli ni o čemu. A ako je jedna država pokazala veliku uvredu prema tim istim ljudima, kojima je sve dala, onda su to SAD.

Pa evo ovako i Steve Clevenger je "iskoristio svoje pravo i mesto u medijima" da izrazi svoje nezadovoljstvo protestima sa sve paljenjem, plajckama, prebijanjima, BLM i reakcijom Obamine administracije na sve to. Odmah je suspendovan do kraja sezone.

Dalas Kauboji su zahtevali da stave na dresove ili slemove znak u slavu 5 ubijenih policajaca u Teksasu, i bili naravno odbijeni od starne NFL commissioner-a Goodell-a.

Kaepernick je sa druge strane za svoj protest tokom sviranja himne "kaznjen" stavljanjem na naslovnu stranu Time magazina i Goodell ga je pohvalio (njega i druge igrace sto su protestvovavli).

Dakle, ne samo da su zagadili socijalne nauke po skolama i fakultetima svojom ideologijom i diversity sranjima (i ocekuju da kada lazu klimas glavom i jos ponavljas za njima), nego sada uvode ideologiju i u sport, a vrhunac cak i u tehnicke nauke (cekirajte kurseve iz "anti-rasisticke matematike" ili tako nesto se zove - moze svasta da se nauci npr. kako banke razvijaju sistem da crncima daju kredit sa vecom kamatnom stopom i sl.).
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:02 26.09.2016

Vikinzi

Usput, od mene ste čuli o Vikinzima, kao najboljoj odbrani u ligi. Juče su dali fore Karolini i Kemu Njutnu od 10 - 0; a zatim izdominirali u svim poljima. I samo ponovo da naglasim defanzivnog enda Danijelu Hantera, kao jednog od najvećih atleta u defanzivnoj liniji.
docsumann docsumann 16:09 26.09.2016

Re: Vikinzi

I samo ponovo da naglasim defanzivnog enda Danijelu Hantera, kao jednog od najvećih atleta u defanzivnoj liniji.


uf, ovo je kod mene avtomacki okidač za google pretragu. 196cm, 114kg (i to suhih, da sušijii ne mogu biti)



uz to izrazito dugačke ruke i brzina (4,57 sec. na 40 yardi (36,6m)), suludo za jednog linijaša, čini ga polivalentnim, preciznije - ambivalentnim defanzivcem na relaciji difenziv end - spoljni lajnbeker.
mislim da će vremenom nabaciti još koje suho kilo bez opipljivijeg negativnog uticaja na brzinu.
s njegovom konstitucijom, 120-125 kg je posve normalna radna težina ( no extra baggage)
docsumann docsumann 20:23 26.09.2016

Re: Vikinzi

izguglao sam još malo podatak u vezi Hanterovih fizikalija

25 ponavljanja sa stotkom na benču.

3,30m skok u dalj iz mjesta

odraz (u vis) 93 cm

... i ti krakovi



još jedna zvjer u areni

docsumann docsumann 21:06 26.09.2016

i najjači trol


WSM 2016 !

jbg, ovo sam ispustio. ničim opravdljiv propust... a gotovo redovito fokusiran na oficijelni im sajt.

evo, kažnjavam se ... palačinkama

dakle, Brian Shawn osvojio svoju 4. titulu i izjednačio se na vječitoj listi kao 4. čovjek kome je to pošlo za rukom ( Jan Pol, Magnus von Magnuson, Big Z).
rekorder sa 5 titula je Marius Pudzanovski.

Big Z inače nije učestvovao zbog povrijede, a odličan drugi bio je Thor.

inače, jedna digresija iz posve ličnog i za name of the game sasvim nebitnog ugla.

dakle, lično, simpatičniji su mi likovi kao Šo i Big Z (to mi se intuitivno doimanje potvrdilo kroz niz intervjuova, svjedočenja trećih lica, snimaka...), tip - medo dobrica, od osjetno prepotentnijih (bodybuilding look like) likova kao što su Marius i Thor.

ustvari, Marius je bio najgori. težina njegovog ega isparavala je na kilometar unaokolo.
na takmičenju 2004. bio je pozitivan na kokain.

a i strongmemn koji ovako izgleda



... bez viškovi ... šminkeraj. ujedno i svaka čast. ti mišići su zaista toliko snažni.
za totalni extreme u snazi, na kraju dana, ipak moraš žrtvovati estetiku.
zato Marius nikad nije uspio da osvoji Arnold Clasik, dok ga je Big Z osvajao 8 puta.

Marius se poslije strongmen karijere okušao u MMA (odranije je već imao 3. dan u Kjokušin Kaiju).
tu mi se tek nije dopao. ili je pucao, ostavši bez daha, ako bi meč potrajao preko 4-5 min.
a ako bi eventualno načeo protivnika udarao bi ga onako obneznanjenog do smrti dok ga sudije bukvalno na silu ne odvuku sa njega.
Thor ni izbliza nije takav. daleko je kulji lik.
ali je veliki Amerikanac ustvari pravi. totalno opušteni, big friend iz hooda.
uz to je veoma mnlad za ovaj sport, a već ima 2 AC titule i 4 WSM.
7 godina je mlađi od Big Z-ja (koji je već najavio povlačenja sa Arnolda).

u godinama koje slijede najveća borba na WSM će se voditi između njega i Thora , i Big Z-ja, naravno, ako bude zdrav i voljan teških okršaja (u heJvi treningu je već 24 godine, i već 18 na oficijelnim powelifting i sm takmičenjima).

na AC-u, sem opasnosti od povrijeda koja je na njemu uvijek prisutna, Brajanu, trenutno nema ko da parira.

dodatna zanimljivost - ponovo u Kolorado stižu dva ponajprestižnija teškoatletska trofeja



Brian Shaw (WSM) & Phil Heat (Mr.O)
svarog svarog 22:52 26.09.2016

svaka čast

smo da se prijavim da čitam i da pohvalim trud i poznavanje materije. Za za 2/3 ovih igrača nisam ni čuo
Nisam uspeo ništa da ispratim od mečeva sem jednog poluvremena GB-Det, i to onog prvog dosadnog kada ih je Aron razmontirao. Drugo kada su stizali Lionsi je izgleda bilo zanimljivije. Inače rezultat pitsburga sad u 3. kolu? Jel gledao neko, šta se to desilo kad ih je Fila onako raskantala

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana