Astronomija| Nauka| Planeta

CRNI PRINC – satelit nepoznatog porekla

amika RSS / 17.12.2016. u 23:32

ЦРНИ ПРИНЦ – сателит непознатог порекла

 Преврћући старе, затурене фасцикле нашао сам текст из Галаксије бр.61 из маја 1977. године о Земљином сателиту ЦРНИ ПРИНЦ који, на висини од 30.000 км, ротира у правцу супротном од свих вештачких сателита, као што планета Венера ротира супротно од свих тела у Сунчевом систему и који је неземаљског порекла.

  1977. година? Ха, од пре 40 година – помислио сам. То је наука одавно разјаснила

  Међутим, назив ЦРНИ ПРИНЦ ми је остао у свести и потражих новије и коначне податке о њему.

  И ту почиње тајна која још увек траје. ЦРНИ ПРИНЦ или ЦРНИ ВИТЕЗ  не само да није разоткривен већ је његова мистериозност вишеструко потврђена.

ufo_nasa.jpg 

 Чињенице о Црном принцу или Црном витезу:

 

 - Нису стручњаци НАСА-е ти који су први открили « Црног витеза» То је био Никола Тесла који је још 1899. године, када је «ухватио» радио сигнал за који је рекао да долази из свемира. Тесла је тврдио да се сигнал састоји из једног кода који се понавља и назвао га «комуникацијски код» .  Он је тврдио да је сигнал усмерен у правцу звезданог система «Волар Ипсилон» одакле се одбија назад на земљу и притом је направио мапу «звезданог пута» овог сигнала . Потом је устврдио да сигнал потиче са неког свемирског тела у орбити земље .

- Прича о Црном витезу постаје нарочито интересантна када су радио оператери покупили сигнал из свемира из правца сателита. Научници у Норвешкој су покупили ЛДЕ (закаснели ехо) сигнале када су експериментисали са краткоталасним сигналима 1928. године, а сви су били запањени пошто се у то време није знало одакле ЛДЕ сигнали допиру. Они су одговор добили тек 1954. године када је објављено да извесни сателит кружи око Земље.

- Од 1930. године астрономи широм света су извештавали о чудном радио сигналу који наводно долазе негде из земљине орбите . 
- Године 1957, др Луис Коралес из Министарства комуникација у Венецуели је фотографисао руски сателит «Спутник 2« док је овај пролазио преко Каракаса и усликао и « Црног витеза». 

Black_Knight_Satellite-ZOOM.jpg

- 1957. непознати објекат је био виђен као "сенка" у пролазу поред «Спутника 1. » Према извештајима, "неидентификовани објекат" је био у орбити «Полар». 
- 1957. када је «Објекат» дефинитивно потврђен у земљиној орбити, САД ни Совјети нису поседовали технологију да дигну и одрже било какав објекат (сателит или сонду) у поларној орбити.
- ТАЈМ Магазин писао је о томе седмог марта 1960. године.  
- Први земаљски сателит у Полар орбиту је лансиран 1960. године. 

- Најбоље фотографије «Црног витеза» направио је астронаут Гордон Купер 3.септембра 1960. године када је лансиран у земљину орбиту у којој је направио тада рекордних двадесет два круга око земље. Он је по повратку рекао да је видео НЛО  (свемирски објекат пројектован да може да лети ) који је међутим само лебдео у орбити дајући одсјај тамно зелене боје. Док је пролазио поред тог објекта Купер је слао поруку на земљу,  која се у том тренутку због  позиције његове капсуле могла примити само у космичкој станици Мухеа у Аустралији, у којој су заиста поред Куперове капсуле на радару и телескопима детектовали и снимили много већи објекат. То је био « Црни витез» . То више није могло бити скривено од јавности, па је НАСА дала саопштење да је Купер  због поремећене смеше за дисање и вишка угљендиоксида у капсули, неко време имао халуцинације. Сам Гордом Купер се више никада није оглашавао о овоме своме искуству у земљиној орбити, а његове фотографије никада нису објављене.


- Поларне орбите се често користе за земаљско мапирање, периодично посматрање Земље и промена у кретању њене орбите. Ово упућује на закључак да је „Црни витез» свесно – намерно постављен у Поларну орбиту ради осматрања кретања земље. 
- Астрономи и научници су израчунали тежину објеката 10 до 15 тона, што је највећа тежина једног сателита који кружи око планете земље . 
- „Црни витез» има трајну орбиту различиту од било ког другог објекта у орбити Земље који је лансирао човек.
- Сматра се да је НАСА дешифровала код који шаље „Црни витез“  према звезданом систему „Ипсилон Волар» Подаци су најстрожија тајна. 
- НАСА је објавила слике које показују сателит – НЛО  - «Црни витез» 

- « Црни принц » има такозвану поларну путању исток – запад која је супротна свим путањама сателита које је човек лансирао. И Руси и Американци су покушали да лансирају сателите и сонде које би испитале «Црног витеза» Међутим, проблем је у томе што је готово немогуће израчунати путању којом се он креће како би му се приближили. Период у поларној орбити је због јаког земљиног привлачења јако кратак, а код сваког следећег круга око земље због магнетског земљиног поља и других утицаја све више сателите или сонде приближавају земљи, док не сагоре у атмосфери. Из тога се се недвосмислено закључило да материјал од кога је сачињен « Црни принц « није на бази челика, гвожђа, титана  или других метала или легура на које делује (земљино) магнетно поље.

- Пратећи кретање овог објекта током више од пола века, извршеним прорачунима путање од првих снимања радарима до данас утврђено је одступање, али готово занемарљиво, те је старост  «Црног принца» процењена на чак невероватних 13.000 година ! 

- Авион НАСЕ, X-37, који се недавно вратио са мисије, био је довољно близу Црног витеза да је могао добро да га уочи.

 И данас ЦРНИ ПРИНЦ емитује свој сигнал, који ни сви криптографи и свемирске агенције не могу да дешифрују  

 Одговора нема, само питања.

 

 Komentari (94)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

amika amika 23:43 17.12.2016

Ево још...

... једне фотке Црног принца:

sasaminijature sasaminijature 00:06 18.12.2016

Da li nam je ....

.................
jedini sled događaja "otkrivanje", upoznavanje sa vanzemaljskim bićima...........

............stigli smo do zida...................
..................da li smo na evoluitivnom nivou da možemo da sa njima stupimo u kontakt i shvatimo ih, sebe,.............


spot je jako dobar i vredi ga pogledatiEDIT: Kao i uvek od vas dobar tekst i nova tema za razmišljanje.
Hvala gosn' Amika!
amika amika 00:14 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

jedini sled događaja "otkrivanje", upoznavanje sa vanzemaljskim bićima...........


Не верујем у то, мислим да је планета била, или је још увек, надзирана - са којим циљем?

Ако Земља буде некоме интересантна, нећемо ни знати шта нам се догодило.
amika amika 00:17 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

EDIT: Kao i uvek od vas dobar tekst i nova tema za razmišljanje.
Hvala gosn' Amika!


Хвала и вама на читању и похвали гос`н Sasaminijature
sasaminijature sasaminijature 00:28 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

Не верујем у то, мислим да је планета била, или је још увек, надзирана - са којим циљем?

Ако Земља буде некоме интересантна, нећемо ни знати шта нам се догодило.


Uh! SAda ste me zatekli, nisam očekivao ove reči od vas.

Mogu samo reći da se slažem da nas nadgledaju i ne tako često utiču na neke odluke.
Da li ćemo doći na nivo spozanje da nam omoguće da ih upoznamo, nikada se ne zna, sve je moguće.

Ljudima je data mogućnost odabira, sve zavisi od nas .....
sasaminijature sasaminijature 00:32 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

Хвала и вама на читању и похвали гос`н Sasaminijature


Ako smem da sugerišem, ipak hvala vama što nam bojite stvarnost lepim tekstovima.

Ja vas pratim redovno, ne usuđujem se baš toliko često da komentarišem.

Još jedno, iskreno hvala i moja podrška!
amika amika 00:36 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

Da li ćemo doći na nivo spozanje da nam omoguće da ih upoznamo, nikada se ne zna, sve je moguće.


Бојим се да смо, у свемирским релацијама, инфериорни и неважни. И уз то агресивни и непоуздани.
Остаје питање има ли ван Земље разума која цени креативност, или им је важније понашање врсте?
amika amika 00:42 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

Ja vas pratim redovno, ne usuđujem se baš toliko često da komentarišem.

Još jedno, iskreno hvala i moja podrška!


Овде, и не само овде, похвале су "ретка звер". Хвала и вама на читању, а коментари су увек добродошли, они су подршка да се настави са избором текстова и писањем.


sasaminijature sasaminijature 01:03 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

Бојим се да смо, у свемирским релацијама, инфериорни и неважни. И уз то агресивни и непоуздани.


Ovakvi kakvi smo sada, kao civilizacija, pošto ima pojedinaca koji su na višim nivoima, smo sigurno u nekom zapećku. Mada čim smo stvoreni sigurno računaju na nas ili bar nam je data šansa da imamo mogućnost da možemo izabrati put blizak njima.

Остаје питање има ли ван Земље разума која цени креативност, али им је важније понашање врсте?


Sam pojam kreativnosti ili ono što mi pod tim podrazumevamo po meni je ekvivalent ljubavi.

Samim tim nikako mu ne može biti važnije ili bitnije trenutno ponašanje vrste od samog potencijala. Ili, svako od nas je mala čestica APSOLUTA.

Može biti da ja razmišljanja propuštam i gradim kroz svoju ličnu prizmu optimizma, ipak sam mišljenja da ćemo pronaći izlaz iz ovih izmišljenih lanaca kao i uvek što smo kroz istoriju to i činili.
Mislim da nam je u samom biću tako program napisan da na kraju kada naučimo određene lekcije krenemo dalje koliko god nam sada to delovalo nemoguće.
amika amika 01:14 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

ne može biti važnije ili bitnije trenutno ponašanje vrste od samog potencijala. Ili, svako od nas je mala čestica APSOLUTA.


И хомо-врста, и као друштво и као појединци, напредују. Али хоће ли наша мерила напретка бити блиска неким ванземаљским? Надам се да хоће, јер висока технолошка развијеност је немогућа без уређеног друштва и развијене свести.
zemljanin zemljanin 02:35 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

pošto ima pojedinaca koji su na višim nivoima

prvi put čujem za to ... ima li neki stručni sajt sa analizom, definiciojm I kategorizacijom "viših nivoa" na kojima, mi obični, možemo da se informišemo ...
da nas nadgledaju i ne tako često utiču na neke odluke.

jel može primer
amika amika 11:01 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

ima li neki stručni sajt sa analizom, definiciojm I kategorizacijom


Ово је збир сазнања сакупљаних дуже од једног века. Наука и кад проговори о томе каже да је то свемирски отпад. На тако прецизној путањи, од посебног материјала и то настао пре првих сателита и полетања?


sasaminijature sasaminijature 12:29 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

zemljaninprvi put čujem za to ... ima li neki stručni sajt sa analizom, definiciojm I kategorizacijom "viših nivoa" na kojima, mi obični, možemo da se informišemo ...


Hm, stručni sajt nemam takođe ni kategorizaciju viših nivoa ali imam svedočenja ljudi lako dostupna i proverljiva.

Npr. u Grčkoj ti je do devedesetih živeo svetogorski starac Porfirije. Svojim načinom života je toliko ovladao svojim fizičkim telom da je primio darove koji su nauci trenutno neobjašnjivi.
Mogao je da razume u potpunosti ženu koja mu je došla na poklonjenje i po savet, ona je pričala na francuskom a on ga do tada nikada nije učio.
Mogao je da tačno kaže bilo kome ko mu dolazi prvi put bez da mu je osoba išta rekla i progovorila i jednu reč tačno šta oseća, misli i šta je mori.
Možda najbolje svedočenje je od strane uglednog hirurga iz Atine. Inače pošto je hirurg bila su mu jako strana sva ta svedočenja o starčevim "moćima". Posle pregleda mu je bila zakazana operacija. Kada je došao na operaciju starac mu je rekao da ne želi bilo kakvu anesetziju niti lekove za ublažavanje bolova. Hirurg dugo nije mogao da veruje šta mu otac Porfirije govori i jedva je pristao da ga tako operiše. Doktor je počeo i obavio hirurški zahvat, za to vreme nije video nikakvu reakciju kod starca, kao da mu nije ni prišao skalpelom. Starac je samo tihovao u svojoj umnosrdačnoj molitvi, prepustio se Bogu.
Doktor je ja mislim i napisao knjigu povodom tog slučaja i ima njegovih intervjua na tu temu.
Ovoj je primer iz nama bliske religije, ovakvih i sličnih primera je brdo koga interesuje. Jogini, fakiri, budistički monasi, ima dosta svedočenja kako neki sveštenici kada je vreme umirati oni to čine voljno, dubokom meditacijom prestanu da dišu. Ima dosta snimaka gde se izvode pokazne vežbe Šaolin monaha gde im od glavu razbijaju metalne šipke....
Jel dovoljno ili treba još primera?

To što nauka dosta stvari ne može da objasni svojim naučnim metodama ne znači da određeni fenomeni ne postoje. Samo još nije dostigla nivo i dovoljno proučila određene oblasti.
sasaminijature sasaminijature 13:40 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

zemljanin
pošto ima pojedinaca koji su na višim nivoima

prvi put čujem za to ... ima li neki stručni sajt sa analizom, definiciojm I kategorizacijom "viših nivoa" na kojima, mi obični, možemo da se informišemo ...
da nas nadgledaju i ne tako često utiču na neke odluke.

jel može primer


Još jedan primer.

Čudesni čovjek. Svakako! To što je izvodio Mirin Dajo, bilo je više nego čudesno. Zato je ostao jedan od najvećih fenomena 20 st... Jedino što je zapravo htio pokazati - dokazati ljudima da mir, ljubav i Bog su jedine prave vrijednosti. No malo tko ga je slušao. Najavljivao je novi svijet, novo doba, ali ga ljudi nisu dobro razumjeli. Svi su se divili njegovoj neranjivosti i čudima koje je izvodio, no nerazumijevanje njegove poruke dovelo ga je do velike depresije. To je priča ovoga velikoga čovjeka. To je priča o Arnoldu Gerrit Henskeu, poznatijem kao Mirin Dajo!

Rođen 1912. godine u Rotterdamu i ispočetka nije pokazivao nikakve osobite sposobnosti. Završava školu i počinje se baviti dizajnom. Od rane mladosti pokazivao je snažan osjećaj kozmopolitizma i osjećaja bratstva među svim ljudima pa je, kao mnogi iz tog razdoblja, počeo učiti esperanto (zaboravljeni jezik stvoren da jednog dana bude sredstvo komunikacije među ljudima). Svoj pseudonim Mirin Dajo uzima upravo iz esperanta, što na tom jeziku znači: divni ili čudesan. U svojim ranim dvadesetim godinama javljaju mu se neobični snovi, ali i neka druga paranormalna iskustva (kao npr. razgovori s "anđelom čuvarom", ne samo s jednim nego s više njih). Prijelomni je trenutak njegova života vizija u kojoj mu je rečeno da je "njegovo tijelo neranjivo". Tada odlazi u Amsterdam, gdje ljudima na ulici dopušta da ga probadaju s raznim predmetima!

Takva nevjerojatna demonstracija moći zapanjuje sve! Sveučilište Leiden angažira dva znanstvenika, da ga promotre i dokuče u čemu je tajna. Njihov zaključak je ovakav: >>svojim nevjerojatnim probadanjima tijela Mirin Dajo si nije ni najmanje naudio za vrijeme njihova promatranja. Kada su ga upitali za komentar Mirin Dajo kaže ovako: "Nama upravlja ono što zove Izvorom, nadmoćna inteligencija odnosno Bog, a moj dar neranjivosti samo je poruka te inteligencije da je svijet duha važniji od materijalnih dobara i pohlepe koja vlada svijetom".

Dajo pristaje na najzastrašujući test ikada viđen. Pred očima znanstvenika i liječnika su ga proboli kroz srce, pluća i bubrege a da nije osjećao nikakvu bol niti je prolivena jedna kap krvi! Na kraju je pristao da probijen floretom ode na rentgen koji se nalazio na katu iznad prostorije u kojoj je obavljana ova nevjerojatna demonstracija. Ne samo da je jasno uočeno da metal prolazi kroz unutarnje organe, već je Mirin Dajo tako pretrčao nekoliko ulica u Zurichu! Nitko nije uspio osporiti ovako uvjerljive dokaze, a Dajo je svoje tijelo probadao na ovaj način oko petstotinjak puta.

Što reći za ovako čudesnog čovjeka, čovjeka koji je dosegnuo viši nivo ljudskog postojanja? Zašto danas većina ljudi ne zna za ovoga čovjeka? Oni koji znaju za njega dive se njegovoj neranjivosti, no zaboravljaju njegovu poruku. Njegova moč neranjivosti je trebala ukazati na poruku koju je upućivao ljudima. Zato je pao u depresiju, jer je shvatio da ljudi ne mogu, ne žele prihvatiti njegovu poruku. Dajo je bio izuzetno tužan, jer je malo tko shvatio što je želio kazati. Za kraj ovog posta, pokušati ču izdvojiti njegovu poruku, pa neka svatko prosudi što je zapravo želio kazati Mirin Dajo, poruka glasi ovako:"Okrenimo se svom izvoru, višoj inteligenciji, Bogu. Jer dolazi novi svijet, novo doba. Doba ljubavi, mira, bratstva, slobode..."


amika amika 14:39 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

To što nauka dosta stvari ne može da objasni svojim naučnim metodama ne znači da određeni fenomeni ne postoje. Samo još nije dostigla nivo i dovoljno proučila određene oblasti.


Сагласан. Пример је и Тесла и његова открића, Леонардо да Винчи за кога Кларк каже да је пример небрижљиве будућности која је дозволила многе његове нацрте...
zemljanin zemljanin 15:23 18.12.2016

Re: Da li nam je ....EDIT. jbt. pa ja znam Bibu Struju ... nikad mi nije palo na pamet da je on na višim nivoima svesti ...

postoji neurologija I očekivao sam odgovor zasnovan na nekakvim istraživanjima recimo kao incidenta s onim radnikom kada mu je metalna šipka prošla kroz glavu a on nastavio da radi ... taj incident je detaljno dokumentovan I dao je enormnu količinu korisnih I proverljivih rezultata ... pa recimo masa slučajeva "javlja mi se" I "bog/andjeo/djavo mi govori" je dobro I studiozno potkrepljena I izučavana I takve pojave se definišu kao poremećaji ili sindromi ... da ne spominjem gomilu neuroloških problema koji uzrokuju negiranje postojanja jednog dela tela ili nevidljive udove I sl. ... da ne spominjem gledanje u beli šum na TV I prijem "poruka" ...

a ta novinska pisanija I tumačenja - to se zove tabolidizacija ... takodje I knjige o slučaju X ako nisu peer review istraživanja ...

sve u svemu ko veruje - verovaće I dalje ...

ECIT 2. a čim se u "proverljiva" pričanja ubaci I bog I ljubav ... to joj daje odmah "viši" kredibilitet
amika amika 18:29 18.12.2016

Re: Da li nam je ....

a ta novinska pisanija I tumačenja - to se zove tabolidizacija ... takodje I knjige o slučaju X ako nisu peer review istraživanja ...


Можда и јесте, јер одјеци, пулсације, фотке и слично могу имати и друге изворе.

Али где су одговори на чињенице:

Кружи дуже од 40 година - пре 40 година се писало као о необичној појави која још траје
Кружи по истој путањи и не пада на Земљу?
tasadebeli tasadebeli 00:45 18.12.2016

Опет о Богу и боговима

А после се мени смеју када кажем да деци у школи на часовима треба равноправно представљати све теорије о настанку Човека, па и ону Кларкову са црним монолитом.

Срам их било!
amika amika 00:50 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

А после се мени смеју када кажем да деци у школи на часовима треба равноправно представљати све теорије о настанку Човека, па и ону Кларкову са црним монолитом.


Она је, за мене, сасвим реална, једина која може да допуни и објасни еволуцију. Корњаче, птице, рибе, то може, али развој свести - неки монолити или "богови" који су некада давно посећивали Земљу и оставили многе трагове.
zemljanin zemljanin 02:05 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

tasadebeli
А после се мени смеју када кажем да деци у школи на часовима треба равноправно представљати све теорије о настанку Човека, па и ону Кларкову са црним монолитом.

Срам их било!

misliš na beletristiku ... teorija je teorija a priče su priče ... ovaj Amikin tekst ću smatrati literanim sastavom jer sve drugo je

To što se nekom "javlja" ili mu je neverovatno ili čuje neki glas ili (dopisati po želji) nema aposolutno nikakvog uporišta u realnom već samo u sanjarenjima na temu ... a ljudska mašta smišlja svašta

EDIT. nisam dobro pročitao, izvinjavam se, pričaš o Nastanku a ja o Razvoju ... pa nastanku nije mesto u školama a razvoj se ionako uči, tako sa nema dileme
alselone alselone 07:41 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

beletristiku


Kad rece. Je l' znate najkracu sf pricu? Ima ona poznata o poslednjem coveku koji sedi kod kuce i neko zakuca na vrata, i nju skoro svi znaju. Ali ima jos kraca, od samo jedne reci.

Dolaze!
tasadebeli tasadebeli 09:08 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

zemljanin
tasadebeli
А после се мени смеју када кажем да деци у школи на часовима треба равноправно представљати све теорије о настанку Човека, па и ону Кларкову са црним монолитом.

Срам их било!

misliš na beletristiku ... teorija je teorija a priče su priče ... ovaj Amikin tekst ću smatrati literanim sastavom jer sve drugo je

To što se nekom "javlja" ili mu je neverovatno ili čuje neki glas ili (dopisati po želji) nema aposolutno nikakvog uporišta u realnom već samo u sanjarenjima na temu ... a ljudska mašta smišlja svašta

EDIT. nisam dobro pročitao, izvinjavam se, pričaš o Nastanku a ja o Razvoju ... pa nastanku nije mesto u školama a razvoj se ionako uči, tako sa nema dilemeДа поновим:

Па још једном за сваки случај:

Не знам зашто када цитираш некога, цитат неће да преузме и емотиконе које он ставља?ИПАК!


(Иди на 1:30 кога мрзи да слуша почетак - ЛИНК)Мада је лично више преферирам оне кримиће у којима се увек испостави на крају да је убица батлер, морам рећи да нисам гадљив ни на СФ.


Углавном, кажу да је преко 2 милиона Американаца слушајући радио те вечери, панично спаковало најнужније и кренуло да бежи из својих домова, па су путеви били начисто закрчени, а људи у општој паници због инвазије ванземаљаца.

Два милиона људи.

Па ти онда види.Зо! Вај нот онда и ја?П.С. - Опусти се бре мало, брате Земљанине! 'Ебла те та твоја Кула од слоноваче!


Машта је за Науку важна исто онолико колико и за Уметност.


Прво Језик, па Митологија, па Религија, па Уметност, па Филозофија и из ње Наука.


Тим редоследом иду слојеви од свог језгра ка споља на тој главици лука Човековог Духа.


Зар ниси то прво научио поред толике Науке у коју си се упустио? (ЛИНК)


amika amika 11:06 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

ovaj Amikin tekst ću smatrati literanim sastavom jer sve drugo je

To što se nekom "javlja" ili mu je neverovatno ili čuje neki glas ili (dopisati po želji) nema aposolutno nikakvog uporišta u realnom


Ниси прочитао, у питању су чињенице за које нема објашњења осим препоставки. Примећује се дуже од једног века, увек на истој путањи коју наши не могу да постигну, од посебног материјала...
amika amika 12:45 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

Машта је за Науку важна исто онолико колико и за Уметност.


Прво Језик, па Митологија, па Религија, па Уметност, па Филозофија и из ње Наука.


Тим редоследом иду слојеви од свог језгра ка споља на тој главици лука Човековог Духа.


Одлично, Тасо. Ако поново пођем у школу, уписаћу се код тебе.
amika amika 12:53 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

Dolaze!


То је први том.
Други том: Ево их!
Трећи том: Себични, као ми.

Трилогија.
zemljanin zemljanin 14:18 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

amika
ovaj Amikin tekst ću smatrati literanim sastavom jer sve drugo je

To što se nekom "javlja" ili mu je neverovatno ili čuje neki glas ili (dopisati po želji) nema aposolutno nikakvog uporišta u realnom


Ниси прочитао, у питању су чињенице за које нема објашњења осим препоставки. Примећује се дуже од једног века, увек на истој путањи коју наши не могу да постигну, од посебног материјала...

Pa gde su te informacije sa BG opsevatorije ili sa PMF ... kada sam se prvi put susreo sa tom pričom, a jelte nije bilo internet a ni biblioteke nisu bile neki izvor, Pismo opsevatoriji i tel. poziv Juginu ... imao sam ~13g. ... kao literarno štivo je vredno diskutovati u domenu "Rat svetova" ... ostalo je u domenu "ravne zemlje" tako da ću tu stati ...
zemljanin zemljanin 14:40 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

tasadebeli
Прво Језик, па Митологија, па Религија, па Уметност, па Филозофија и из ње Наука.

teško je definisati umetnost ali taj redoled je definitvno problematičan ... imamo I neandertalce kao "umetnike"što obzirom na prethodnu diskusiju o jeziku pravi "problem" ...

I ne treba nam O.Wels kada imamo pomračenje Sunca iz prošlog veka I puste ulice ... to je dno dna I definitvno okidač za moje iseljenje ... nakupilo se ali to je bila relanost okruženja ogoljena do svoje suštine ...

malo se pogrešno razumemo, nikakav problem sa ovim tekstom da mi sedimo u kafanici I družimo se pa iskrsne I ovakva tema ... za razliku od bloga, u 99% slučajeva kod mene je zajebancija I okretanje na šalu ... e sad, ne "brine" mene što mi ovde diskutujemo o svemu I svačemu ali negde pomislim I na silne nevidljive koji pročitaju ovaj tekst ili slične I ne komentarišu a u njemu, ako nema diskusije, pronađu "dokaze" za svoje "teorije" ... ne bih da stvaramo ljude koji zaziđuju otvore kada se najavi pomračenje ...

EDIT. još se sećam delimičnog pomraćenja iz OŠ kada smo imali poseban čas na kome je objašnjeno sve o pomračenju I kako se pripremiti za gledanje I to barem nedelju dana ranije ... I puno školsko dvorište sa sve nastavnicima I raznolikom opremom ... I jedno divljenje prirodnom fenomenu ... nakon toga je astronomska sekcija "eksplodirala" ... 20 godina kasnije - puste ulice ...
urbana_gerila urbana_gerila 14:52 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

zemljaninjbt, gicaš se ko da se ne vikaš zemaljac već vanzemaljac, koji bi još i nešto da sakrije - znaš li za neko zvanično tvrđenje da je crni vitez izmišljotina?
zemljanin zemljanin 15:16 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

urbana_gerila
zemljaninjbt, gicaš se ko da se ne vikaš zemaljac već vanzemaljac, koji bi još i nešto da sakrije - znaš li za neko zvanično tvrđenje da je crni vitez izmišljotina?

danas postoji i google ... ali da li znaš neko zvanično tvrđenje da je duša izmišljotina ... ili možda znaš a kriješ

ali ipak evo pišem malo duži komentar sa pojašnjenjem svake stavke objavljene u blogu ... osim ako ne naleti neki UFO pa me otme ...
urbana_gerila urbana_gerila 15:34 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

zemljanin


sačekaću, rado.

glede duše - ne znam šta ti o njenom postojanju misliš otprilike onoliko koliko i ti ne znaš šta o tome mislim ja, samo što ja to, ma šta da je, ne potežem kao metafizički odgovor na sve.
nask nask 16:27 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

А после се мени смеју када кажем да деци у школи на часовима треба равноправно представљати све теорије о настанку Човека, па и ону Кларкову са црним монолитом.


Da se razumemo taj monolit nije nikakva teorija. U dokumentarnom filmu Odiseja 2001 koji je sa velikim mukama snimio Stenli Kjubrik lepo se vidi na originalnim snimcima kako je to sve išlo i kako je to uticalo na razvoj ljudske vrste.

Zbog tog filma je Kjubrik kasnije i ubijen od strane najtajnije tajne službe ikada: Federal Population Manipulation Agency (FPMA). Sedište te najtajnije tajne službe se nalazi ovde

Edit

Sad su mi javili da muzika koju je Kjubrik koristio u dokumentarcu nije originalna. Muzika je po nekim procenama iz 19 veka, a neki čak tvrde i novijeg datuma. To sam doduše i sam mogao da pretpostavim jer, što već svaki moj učenik zna, muzika se ne prostire svemirom zbog nedostatka gravitacije ili tako nečeg.
zemljanin zemljanin 16:50 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

Никола Тесла који је још 1899. године, када је «ухватио» радио сигнал за који је рекао да долази из свемира

Од 1930. године астрономи широм света су извештавали о чудном радио сигналу који наводно долазе негде из земљине орбите .


Tačno ali Tesla nije znao, kao i ostatak planete za pulsare ... kasnije, 1932 to je i potvrđeno a svako je imao svoje tumačenje "poruke" ... ipak razvoj nauke je doprineo da se razvija i radio astronomija pa su 1967/8 Bell i Hewish otkrili još primera "signala" naučno definisanih kao pulsar ili pulsirajuća zvezda ...

Научници у Норвешкој су покупили ЛДЕ (закаснели ехо) сигнале када су експериментисали са краткоталасним сигналима 1928. године

definitvno misterija za taj period ali i tada se krenulo sa naučnim pojašnjenjima ... nije se isklučivala mogućnost vanzemaljske komunikacije ali u fusnoti ... zahteva detaljnije pojašnjenje ali kako zahteva malo stručnije pojašnjenje da skratim - evo linka

Sverre Holm, University of Oslo

Za stavke od 1957 zaključno sa Tajms objavom, zaboravljeno je napomenuti da je isti taj Tajms objavio i ispravku to jest rešenje misterije, doduše na poslednjim stranicama ...

TIMES

čak i ako nemate puni pristup iz abstrakta je jasno o čemu se radi a CIA je inače 1992 otvorila pristup dokumentima koji definišu svrhu i slučaj Discoveru lasniranja iz 1960 ... iz dokumnata je jasno da se radi o špijunskom satelitu i nepravilnosti u odbacivanju snimljenog materijala tj. kamere koja je završila u navedenoj orbiti.
астронаут Гордон Купер 3.септембра 1960

Sam Kuper je, iz perioda pilota, prijavljivao mnogo UFO slučajeva iako ni kolege niti radari nisu to nikada potvrdili tj. negirali su ... ali da ne ulazimo u njegovu prošlost ... tokom tog leta, Меркур 9 i 1963. po izjavi samog Kupera - sve je potpuna izmišljotina ... on je ponuudio transkripte, zvanične i lične kao dokaz da je to čista medijska i UFO izmišljotina:

na kraju nespomenuto ali prisutno je i čuveni STS-88 iz 1998, i zapanjujuće fotografije "vanzemaljske" letelice ... daklem, šatl je uvek leteo u polu-ekvatorijalnoj orbiti, kao i ISS Međunarodna svemirska stanica ... "letelica" preleće u polarnoj orbiti takvom brzniom da je gotovo nemoguće da bude uhvaćena a svakako prebrzo i predaleko za masu kvalitetnih fotografija ... ali pored tog UFO objašnje postoji i racionalno jer je tokom jednog izlaska iz kapsule izgubljeno toplotno ćebe - srebro s jedne strane i crno na drugoj strani ... sporo i snimljivo pritom zgužvano u formi čudnog oblika za zlonamerna tumačenja ... takođe postoji podaci o tom incident, mislim na gubljenje ćebeta i to pre snimaka ...

ove stavke koje uključuju težinu, material, starost i sl. - voleo bih da nam se da neki validni link tih "naučnih" istraživanja da bi mogli da diskutujemo ... ovako nabacani nemaju nikakav kredibilitet ...

PS. morao sam da skratim stavke jer ima za dva komentara ali sam priložio linkove gde je to bilo potrebno ...
zemljanin zemljanin 16:57 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

urbana_gerila
zemljanin


sačekaću, rado.

glede duše - ne znam šta ti o njenom postojanju misliš otprilike onoliko koliko i ti ne znaš šta o tome mislim ja, samo što ja to, ma šta da je, ne potežem kao metafizički odgovor na sve.

korektno, za mene je ovakav tekst na nivou teksta o bilo kojoj metafizičkoj odrednici ... tj. veruj ako želiš da veruješ ... u svakom slučaju prebrzo zaključivanje o tome šta si ti želeo da kažeš ... moja greška u tumačennju ... izvinjavam se

EDIT. cela priča je na nivou "duše I 21 grama" I "faraonove kletve" tako da me iritira
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:44 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

Sad su mi javili da muzika koju je Kjubrik koristio u dokumentarcu nije originalna. Muzika je po nekim procenama iz 19 veka, a neki čak tvrde i novijeg datuma.


I Tesla ju je pevušio dok je, nogu, pred nogu, šetao po šumama i gorama našeg lepog Kolorada, dok je radio na svojoj čuvenoj Purpurnoj ploči, koja je bila skalirani model Monolita, za džepnu upotrebu, mislim da ima nešto i o tome u pomenutom Kjubrikovom dokumentarcu.

Nego, ja sam proverio: ovaj članak koji pominje Amika, u Tajm magazinu iz 1960, stvarno postoji (lako je izguglati: Time magazine + datum). I tamo piše da je naš čestiti Crni Princ otpadak od nekog NASA-inog satelita, koji nisu baš najbolje privezali, pa je malo odlutao.

Ne znam, ja u to ništa ne verujem. Kad jednom uživo vidiš ono što je pronađeno u Rozvelu, i nepobitne dokaze o tome kako se Vazduhoplovstvo polomilo da sve to zataška, onda ne veruješ tim zvaničnim agencijama i saopštenjima, ič. Još ako usput prenoćiš u autokampu pored Rozvela, i ujutro te probude robijaši koje su doveli da očiste klozet, pa ti maznu kutiju sa sapunom, a znamo šta će robijašima sapun, iz svega toga izađeš, nekako, kako da kažem, izmenjen...

(jebote, zamalo da zaboravim smajlija: )

alselone alselone 17:50 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

a znamo šta će robijašima sapun,


Pojasni.
nsarski nsarski 18:22 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

alselone
a znamo šta će robijašima sapun,


Pojasni.


Eh, živote, klizavi sapunu! (copyright by someone else on this blog - atomski mrav?)
tasadebeli tasadebeli 18:27 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

zemljanin

e sad, ne "brine" mene što mi ovde diskutujemo o svemu I svačemu ali negde pomislim I na silne nevidljive koji pročitaju ovaj tekst ili slične I ne komentarišu a u njemu, ako nema diskusije, pronađu "dokaze" za svoje "teorije" ... ne bih da stvaramo ljude koji zaziđuju otvore kada se najavi pomračenje ...
Ух!


Мислим да имаш превисоко мишљење о овом Блогу. И о нама на њему.


Не верујем ја да наша реч овде има баш толики утицај.


А што се тиче Сунца, помрачења, звезда и свега осталог...

Лаже Уча све што каже! Лаже! (ЛИНК)

И ко му само даде диплому, јебо му ја матер неписмену!


Рекох ти већ, брате Земљанине, да треба мало да се опустиш.

(Клик на слик.)


srdjan.pajic srdjan.pajic 18:28 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

alselone
a znamo šta će robijašima sapun,


Pojasni.


Vidi se da nisi bio u vojsci. A ni u zatvoru.
tasadebeli tasadebeli 18:30 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

zemljanin

teško je definisati umetnost ali taj redoled je definitvno problematičan ... imamo I neandertalce kao "umetnike"što obzirom na prethodnu diskusiju o jeziku pravi "problem" ..Ко је поменуо хронолошки редослед?

Причамо о слојевима Духа Човека.

Свакога од нас.

Као на главици лука.

Од језгра ка споља иду ти слојеви.
amika amika 18:34 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

Pa gde su te informacije sa BG opsevatorije ili sa PMF


То и јесте занимљиво - нема ниједне потврде или демантија астронома, а то значи да ту нечег има - не може да се потврди а нема основа за деманти-
amika amika 18:40 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

Ne znam, ja u to ništa ne verujem. Kad jednom uživo vidiš ono što je pronađeno u Rozvelu, i nepobitne dokaze o tome kako se Vazduhoplovstvo polomilo da sve to zataška, onda ne veruješ tim zvaničnim agencijama i saopštenjima, ič.


Ово је најбољи резиме већег дела дискусије. Не зна се, а постоји.
zemljanin zemljanin 18:47 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

tasadebeli


Причамо о слојевима Духа Човека.

Свакога од нас.

jbt, tek sad mi se otvorilo ... ja sam osoba sa hendikepom ... falinka na nivou "religija" ... dvaki dan čovek nešto nauči
То и јесте занимљиво - нема ниједне потврде или демантија астронома, а то значи да ту нечег има - не може да се потврди а нема основа за деманти-

pa dao sam gore linkove ka objašnjenjima ... ako misliš da neko ko se ozbiljno bavi istraživanjem I naukom, ima volje I vremena da se bavi šralatanstvom onda je I tvoje pitanje validno ...

mislim zašto nema potvrde ili demantija da postoji "duša" ...

razumeo bih da si napisao tekst koji je nepristrasan I ukazuje na određenu pojavu I mami na diskusiju ... ali tvrđenje da nešto postoji jer je neko drugi tvrdio slično a bez ikakvog validnog dokaza I isticanje da je to validno - sa time se nikako ne mogu složiti ...

idem da spavam, jos malo pa sviće

EDIT. a skoro da zaboravim "gospu iz Međugorja" ... nigde ni demantija ni potvrde ... a turizam cveta
amika amika 18:50 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

zemljanin

Лепи примери и могуће заблуде. Хвала на труду.

Али:

zaboravljeno je napomenuti da je isti taj Tajms objavio i ispravku to jest rešenje misterije, doduše na poslednjim stranicama ...

Објавио је саопштење МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ, а то је нешто друго, то је политика а не наука.

Оно што је неспорно то је да најмање 40 и нешто година ротира по истој путањи и не пада на Земљу. А за све то време ниједна астрономска институција га не потврђује и не демнатује - за њих не постоји јер не могу да то објасне.
zemljanin zemljanin 18:56 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

amika

Објавио је саопштење МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ, а то је нешто друго, то је политика а не наука.

takođe ako te ne mrzi ima I CIA dokumenti koji su objavljeni iz tog doba sa istim podacima tako da saopštenje jeste validno jer je potvrđeno iz drugog izvora ...

kao što napisah ranije, ko veruje - verovaće I dalje I to je meni OK, sve dok ne počne da tvrdi da je nešto nedokazivo - činjenica ... laku noć
amika amika 19:01 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

razumeo bih da si napisao tekst koji je nepristrasan I ukazuje na određenu pojavu I mami na diskusiju ... ali tvrđenje da nešto postoji jer je neko drugi tvrdio slično a bez ikakvog validnog dokaza I isticanje da je to validno - sa time se nikako ne mogu složiti ...


Прочитај последњу реченицу и уводни део - питања без одговора.

srdjan.pajic
Ne znam, ja u to ništa ne verujem. Kad jednom uživo vidiš ono što je pronađeno u Rozvelu, i nepobitne dokaze o tome kako se Vazduhoplovstvo polomilo da sve to zataška, onda ne veruješ tim zvaničnim agencijama i saopštenjima, ič.


Ово је најбољи резиме већег дела дискусије. Не зна се, а постоји.

zemljanin zemljanin 19:26 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима


to ja snimim kroz moj teleskop I to ne najjači a imam I snimke ISS al treba da ih prebacujem u formate ... dakle zar ne misliš da ima mnogo onih koji imaju opremu ravnu mojoj ili bolju a koji bi dali validaciju tom famoznom satelitu ... jbg. prošla su vremena sa "majke mi, gore je"

to što navodiš kao suštinu diskusije je zajebancija na temu, uzmeš Međugorje I dobiješ isto ... dakle ima života posle smrti a kako nemamo dokaze za suprotno onda je u redu to tvrditi ... samo napred

I sad konačno odoh
alselone alselone 19:27 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

srdjan.pajic
alselone
a znamo šta će robijašima sapun,


Pojasni.


Vidi se da nisi bio u vojsci. A ni u zatvoru.


Koliko puta treba da odgovorim na ove insinuracije. Ja jesam sluzio vojsku. Casno sam sluzio otadzini i ponosan sam na svoj angazman i trud.
tasadebeli tasadebeli 19:31 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

zemljanin

jbt, tek sad mi se otvorilo ... ja sam osoba sa hendikepom ... falinka na nivou "religija" ... dvaki dan čovek nešto nauči
Ма јок, ништа теби не фали.

То си ти само умислио јер је то модерно и зато што је тако урбано бити урбан.
amika amika 21:01 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

to ja snimim kroz moj teleskop I to ne najjači


Одлична фотка! Шта је то - Месец?

to što navodiš kao suštinu diskusije je zajebancija


Није зајебанција него доказ да нема одговора на нешто што постоји деценијама, није тренутна визија.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:06 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

alselone
srdjan.pajic
alselone
a znamo šta će robijašima sapun,


Pojasni.


Vidi se da nisi bio u vojsci. A ni u zatvoru.


Koliko puta treba da odgovorim na ove insinuracije. Ja jesam sluzio vojsku. Casno sam sluzio otadzini


Civilno, i u biblioteci*...Ne znaš, bre, razliku ni između manjerke i maljutke, ni da li se na -5C trči go do pojasa, ili go od pojasa, ni kako se pravilno ukopava protivtenkovska mina, a tražiš mi da ti pojašnjavam detalje oko sapuna...

Zezam se alse, nego meni nije jasno jel Tesla stvarno primio taj radio eho Princa Tame, od Volar Ipsilona (gde god da je to), ili je bio na nekim jačim travama i korenju, mislim, ovde kod nas u Kolorado je svašta bilo moguće i u ona davna vremena, kad su u viski sipali barut iz metka od Vinčesterke (taj je valjda bio najbolji) i time se upucavali u glavu, dok im ilegalni imigranti iz susednog Meksika nisu doneli pejotl i meskalito i pokazali im kako se sprema i konzumira na kulturan način.

Gledam nešto ovu spravu na slici, Crnog Princija, nema vidljivu antenu, znači, verovatno je unutra, što za neki iole značajan gejn, za tako malu aperturu, znači da mora da radi na mikrotalasima. Što je moguće, ali koliko znam, u Teslino vreme još nisu postojale diode, čak ni kao elektronske cevi, mada vakuumske cevi jesu bile izmišljenje, ali za sasvim neku levu namenu. Ni heterodini prijemnici nisu izmišljeni još mnogo godina posle, tako da je nejasno čime je tačno Tesla uspeo da primi i detektuje taj signal iz svemira? Takođe, ako je ovo neki radio-link sa vanzemaljcima u drugoj galaksiji, i stvarno ima high-gain antenu, kako ja ovde spekulišem, onda su side lobe-ovi jako mali, a back-to-front ratio antene zanemarljiv, to znači da je naš Tesla imao na raspolaganju izuzetno slab signal sa Crnog, da bi ga primio i uporedio i utvrdio da je to što je primio sa Ipsioin Volarisa, zaista eho koji potiče za Princa. Čak i ako zanemarimo detalj da je i eho beskonačno malecan, a da podešeni filtri i optimalni prijemnici koji bi to eventualno izvukli iz šuma, nisu izmišljeni bar još 50 godina nakon ovog Teslinog otrkrića.

Što sve ide u prilog tezi da su Srbi zajebali vek, i da je Tesla bio nekoliko stotina godina ispred svog vremena. I to je nesumnjivo tačno.


*EDIT: Sad mi pade napamet, naša vlada bi trebalo da uvede obavezno služenje vojnog roka na Fejsbuku. I onda ideš tamo po onim ultralevodesničarskim i ustaškim forumima i vebsajtovima, to jest grupama, i boriš se za vaskoliko sajber-srpstvo, iz svoje dnevne sobe. To je sasvim kulturno, plus jeftino, ne traži angažovanje ljudstva i tehnike, koju ionako nemamo, ili je dotrajala. A i kao lider u regionu u IT-ju, u velikoj smo prednosti, mogli bismo tako sve otetete teritorije da povratimo sajber-ratovanjem, i još maznemo i preko toga, pride.


alselone alselone 21:39 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

Civilno, i u biblioteci*


Civilno na faksu! Cak jednom su me zvali da kopam neku zemljetinu i pravim neke nasipe zbog mogucih poplava ali avaj, profa me poslao na neki teren pa sam propustio. Od cele vojske mi najgore palo sto sam i dalje jeo u studentskoj menzi.
amika amika 21:50 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

Tesla bio nekoliko stotina godina ispred svog vremena


Био је. Његов Светски радио-центар је тако или слично назван јер се тада није знало за интернет - погледај могућности које наводи, више од десет су одлике интернета и мобилних.
obavezno služenje vojnog roka na Fejsbuku


Одличан предлог. Седам дана на ФБ па седам на полигону...
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:57 18.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

Civilno na faksu!

zemljanin zemljanin 03:16 19.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

amika


Одлична фотка! Шта је то - Месец?

bio sam pospan ... jeste Mesec je na slici, snimljeno Meade 14" ili 12" ... malo sam u rasulu sa snimcima jer to prosto jede diskove a kako je I supruga krenula da eksperimentiše 20Tb ode očas ...
Atomski mrav Atomski mrav 09:22 19.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

Eh, živote, klizavi sapunu! (copyright by someone else on this blog - atomski mrav?)

Да, это был я!

Al' copyright mi ne sleduje, to je samo mali delić internet riznice mudrosti koji kruži svetom poput ovog Crnog Viteza.
Evo ima na YT i snimak tog Crnog Viteza, navodno u blizini svemirske kapsule Sojuz:Šta znam, ne deluje mi baš impresivno. Više mi liči na svemirski otpad, poput nekih vrata otpalih sa nekog satelita ili slično (još ako ih je pravio British Leyland, onda su sve sumnje razvejane):Naravno, čudno je ako neko parče svemirskog otpada kruži u stabilnoj orbiti oko Zemlje umesto da se stropošta na nju...
Atomski mrav Atomski mrav 09:26 19.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

tako da je nejasno čime je tačno Tesla uspeo da primi i detektuje taj signal iz svemira?


Biće da je taj Crni Vitez u stvari subspace relay beacon:

http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Subspace_communication

A Tesla bi bio Zefram Cochrane, samo da je još malo poživeo.
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:24 19.12.2016

Re: Опет о Богу и боговима

Šta znam, ne deluje mi baš impresivno. Više mi liči na svemirski otpad, poput nekih vrata otpalih sa nekog satelita ili slično


Eh, sad, otpala vrata. Nije, bre, mrave, vidi samo taj aerodinamički futuristički oblik, i tajne premaze, to sve ukazuje na performanse i mogućnost kretanja ogromnim brzinama, verovatno nekoliko puta brže od svetlosti, a bogami i od tame. Pa onda embedded antena, i napredna telekomunikaciona tehnologija koju smo gore prodiskutovali, ne zaboravi da se tu radi o nečemu što je otkriveno pre skoro vek i po, sagrađeno je ko zna kad.

Ne, svemirski brod je u pitanju, garantovano, ja u to nemam nikakve sumnje. A bio je i neki dokumentarac, video sam na Fejsbuku, u vezi sa HAARP-om, koji je zapravo sagrađen za potrebe špijuniranja komunikacije sa Ipsilon Volantisom, ali su onda CIA i DIA u promet namerno pustile lažnu priču kako je HAARP namenjen za modifikovanje zemaljske klime, i na to su se onda svi upecali. Dok je prava namena, zna se šta. Mislim, znamo mi dobro te njihove trikove.

amika amika 01:17 18.12.2016

Касно је...

... бар за мене...

Одговори на нове евентуалне коментаре, сутра...
Черевићан Черевићан 02:22 18.12.2016

excessus in modo

оцветовога постанка
недореци људе мааме
осветлити многи желе
непрозире главе тааме

но Створитељ умислио
откривање дражи нуди
па нас с'тога, у некоје,
указима посве слуди

те се питам (или грешим)
дал' чачкати непознато
или пустит' нека траје
ко' прошлошћу како ј' дато
amika amika 11:08 18.12.2016

Re: excessus in modo

оцветовога постанка

људи би да знају,
ал` други светови
за то и не хају...
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:44 18.12.2016

Lepo napisano, plus, Tesla rules, zna se!

Eh, da je tada imao HAARP...

Podsetilo me je na jednu emisiju Paukove mreže, na 2. programu RTB-a, gde su napravili radio-dramu koja prati poslednje minute posade Čelindžera, koja znamo kako je završila*. Drama je napravljena kao snimak sa crne kutije, i samo to. Posada zapravo nije bila spržena, nego je nekim čudom dospela do vode, pa pod vodu, i tamo dole naletela na vanzemaljsku civilizaciju, to jest njihove izviđače, poslate na Zemlju da nas, jelte, posmatraju. Da ne davim sad, ali tako maestralno je bilo urađeno, da sam se naježio. Ono, kad na trenutak, zaboraviš da slušaš radio dramu.

*Kad pomenuh Čeilndžer, red je onda da pomenem i Elison Onizuku (Ellison Onizuka). Bio je jedan od kosmonauta poginulih u pomenutoj katastrofi šatla, 1986. godine. A spletom okolnosti, ja sam svoju tezu odbranio u konferencijskoj sali koja nosi njegovo ime, Onizuka Room. Ista nam je bila Alma Mater, CU Boulder.


amika amika 11:24 18.12.2016

Re: Lepo napisano, plus, Tesla rules, zna se!

nego je nekim čudom dospela do vode, pa pod vodu, i tamo dole naletela na vanzemaljsku civilizaciju,


Ја памтим прастари роман Венера, сестра Земљина с том темом - живот у води и пећинама које су испод тла Венере и заробљавање радозналих Земљана.

Када, за једно два-три века, сазнамо (или буде објављено) шта је тај Црни принц и он ће нечем дати име. Надам се да ћемо га упамтити по добру али ће увек бити неког ко ће прикупљена сазнања подвести под "најстрожа тајна".


G.Cross G.Cross 11:11 18.12.2016

Melmacian mating call

Ja mislim da je signal u stvari Melmacian mating call


amika amika 11:31 18.12.2016

Re: Melmacian mating call

a mislim da je signal u stvari Melmacian mating call


Позив АЛФ-е за Бету? А ми смо негде близу Z.
amika amika 22:41 18.12.2016

Бежање од одговора

Ово је требало да уђе у текст – цитат из Галаксије број 61, мај 1977.године:

В. Авински – совјетски истраживач

„Верујем да се на многа питања може одговорити истраживањем вештачког сателита Земље који ротира у супротном правцу од свих сателита који су до сада лансирани. На Западу га зову Црни принц и он је вероватно ванземаљског порекла. То би требало да буде значајан задатак астронауке“.

Уместо истраживања, добили смо ћутање и избегавање одговора. И тако већ 40. година...
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 11:17 19.12.2016

Re: Бежање од одговора

Putuje svojim smerom Crni princ u tami,

Da li hoce da kaze - vi u kosmosu niste sami?

:)

Lep je zaista ovaj tekst Amika, otkriva mi nesto za sta nisam ranije cula, te otvara misli i u drugim pravcima.

Podseca me, ako zanemarimo naucni ugao ili izbegavanje sagledavanja istog, iz jednog romanticnog pogleda na svemir, Alistera Kroulija. Kada pise o Neptunu koji usamljen plovi granicama poznatog sveta....Parafraziram. Cesto se setim te recenice.
Nije bio samo okultista, bio je i astrolog...i jos ponesto.
nask nask 14:32 19.12.2016

Re: Бежање од одговора

Da je ovaj blog napisan iz poetične, literalne ili neke druge umetničke pozadine sve je u redu. Daj mašti na volju. Ali nije, nažalost.

Nema tu naučnog ugla, nema tu ni “elementarna logika“ ugla. Ima ugao "ja sam lenj", ima ugao "ja sam intelektualno lenj", ima ugao "mozak imam ali odbijam da ga koristim", ima ugao “imam i ja pravo na moju naucnu teoriju“, ima ugao... ali ni trunke naučnog.

Уместо истраживања, добили смо ћутање и избегавање одговора. И тако већ 40. година...

Gluvima svi ćute, a odgovore izbegava (da prihvati) neko drugi.
amika amika 15:57 19.12.2016

Re: Бежање од одговора

Da li hoce da kaze - vi u kosmosu niste sami?


Или каже: А сада је на вас ред да будете сами.
amika amika 16:04 19.12.2016

Re: Бежање од одговора

Nema tu naučnog ugla, nema tu ni “elementarna logika“ ugla.


Наск е јеси га претерао. Ту има више од 40 година избегавања одговора јер се нема снаге да се каже Постоји, али не знамо. А оно остало
"ja sam lenj", ima ugao "ja sam intelektualno lenj", ima ugao "mozak imam ali odbijam da ga koristim", ima ugao “imam i ja pravo na moju naucnu teoriju“


пре свега се односи на те који ћуте него на нас који покушавамо да логиком разјаснимо оно пред чим позвани за то затварају очи.

И ја сам за науку, али нисам за ћутање, то је облик манипулације: ми све знамо, а оно што не знамо, то и не постоји. Е, није него!
nask nask 21:27 19.12.2016

Re: Бежање од одговора

Da nisi bio lenj ne bi samo kopipejstovo spisak "činjenica".

Da nisi bio lenj proverom bi uvideo da na tvom spisku "činjenica" postoje činjenične greške.

Da nisi bio intelektualno lenj onda bi malo pretražio internet i video da je većina nabrojanih "činjenica" koje navodiš isto tako kopipejstvovana.

Da nisi bio intelektualno lenj onda bi malo pretražio internet i video da Gordon Kuper nije mogao 1960. godine da vidi ono što ti tvrdiš da je video iz prostog razloge što prvo treba jedan Jurij da postane prvi čovek u svemiru i to tek 1961.

Da nisi bio intelektualno lenj onda bi malo pretražio internet i video da je Gordon Kuper kao vojni pilot više puta prijavljivao zapažanje NLO-a (NLO stoji za: Neidentifikovani leteći objekt, a ne za: ide Marsovac Lajkovačkom prugom) ali nikada kao Nasin astronaut. Ponavljam: Nikad. Tako da je prilično nezamislivo da je isti napravi bilo kakve fotografije NLO-a kao astronaut.

Da nisi bio intelektualno lenj onda bi malo pretražio internet ili neku prigodnu literaturu i shvatio da 1957. godine niko na celoj zemaljskoj kugli nije mogao, i još uvek ne može, da napravi fotografiju objekta koji je 30000 km iznad njene površine a koju si kao ilustraciju te činjenice zalepio na blog. Pritom snima dr. Korales istovremeno objekat na 210 km (Sputnjik 1) i njegovu senku na 30000 km (Crni Gruja), stvarno. Uzmi lenjir, olovku i papir i probaj u srazmeri tako nešto da nacrtaš. Pošto si lenj da ti odmah kažem: nije moguće.

Da nisi bio intelektualno lenj onda bi uključio dugme za elementarnu logiku i shvatio da fotografija koju koristiš kao ilustraciju nije mogla biti snimljena sa zemlje, a ako je snimljena iz svemira onda nije mogla biti snimljena 1963. ili 1957. jer, između ostalog, filmski/fotografski materijal iz tog doba izgleda ipak malkice drugačije. Ovo već spada u elementarnu vizuelnu kulturu koju bi, obzirom na tvoje godine, obrazovanje i poslove kojima si se bavio, trebao da poseduješ.

Pritom si i nepristojan. Gore je, između ostalih Zemljanin, pokušao da objasni da si u zabludi oko nekih činjenica koje si prepisao ali ti jednostavno nećeš da slušaš. Drugim rečima pretpostavljaš nekakvu smislenu diskusiju ali nisi spreman da saslušaš argumente drugih u diskusiji.

I da se razumemo nisam ja taj koji je ovde preterao. Ako ti moj komentar deluje besno ili grubo u pravu si samo za ovo drugo. Možda se probudiš i pre nego išta odgovoriš ipak proveriš argumente druge strane.
amika amika 00:28 20.12.2016

Re: Бежање од одговора

nask

Da nisi bio lenj ne bi samo kopipejstovo spisak "činjenica".

А шта је требало да дам? Своја астрофизичка истраживања? Пренео сам избор онога што сам нашао. То и кажем у уводу текста „и потражих новије и коначне податке о њему. „
А на крају: „Одговора нема, само питања“.

nisi spreman da saslušaš argumente drugih u diskusiji.

Ти си један од ретких који је дао неке аргументе, нећу да их проверавам јер су то детаљи а не суштина. Види: 40 година нема одговора, опште ћутање оних који могу да дају валидне одговоре, само се множе питања. Једино деманти кад је Тајм о томе писао, и то од Министарства одбране. За мене је то највећа потврда да се у причи о „Црном принцу“ нешто скрива.

nisam ja taj koji je ovde preterao

Јеси, као и сада. Читав есеј, филован ситним увредама уместо пет-шест реченица са конкретним могућим грешкама које си нашао у пренетим наводима. И ја сам за науку, али не за ону која ћути и нешто крије.
Cyrano de Bergerac Cyrano de Bergerac 00:40 20.12.2016

Re: Бежање од одговора

amika

А шта је требало да дам?

Naslov i broj stranice tog članka u Galaksiji, za početak. Možda je do mene, ali ne mogu da ga nađem.
amika amika 00:50 20.12.2016

Re: Бежање од одговора

Naslov i broj stranice tog članka u Galaksiji,


Исечак је у питању, не знам страну, а наслов је "Дошљак из свемира", интервју са руским истраживачем. Галаксија број 61, мај 1977.године:

В. Авински – совјетски истраживач
nask nask 01:04 20.12.2016

Re: Бежање од одговора

Ajde da probam još jednom.

А шта је требало да дам? Своја астрофизичка истраживања? Пренео сам избор онога што сам нашао. То и кажем у уводу текста „и потражих новије и коначне податке о њему. „
А на крају: „Одговора нема, само питања“.


Nemam ni ja svoja astrofizička istraživanja ali me to ne sprečava da se koristim znanjem i uvidom drugih. A odgovora na tvoja pitanja ima, ima i te kako, samo ih treba čuti/videti/pročitati/produmati.

Ти си један од ретких који је дао неке аргументе


Nisam, na ovom blogu imaš još više od Zemljanina, sa sve linkovima.

нећу да их проверавам јер су то детаљи а не суштина.


E tu praviš krucijalnu grešku. Đavo i jeste u detaljima ili kako je to u orginalu: Bog je u detaljima. Znači tebi je gomila neproverenih podataka (koji su usput rečeno netačni) dovoljna da o nekakvoj celini stvoriš mišljenje. Ja zaista više ne znam kako da ti nacrtam da to ne može da dovede do bilo kakvog smislenog uvida u bilo šta.

Јеси брате, као и сада. Читав есеј, филован ситним увредама уместо пет-шест реченица са конкретним могућим грешкама које си нашао у пренетим наводима.


Nekako mi se čini da si prvi bloger koji se žali na to da je neko od učesnika u raspravi utrošio malo više truda kod pisanja komentara. Namera mi je bila da te navedem na razmišljanje, da ti dam inicijalnu kapislu pa ti dalje sam proveravaj istinitost gore navedenih "činjenica". Drugi motiv, možda i važniji od ovog već pomenutog, je to da će možda neko pročitati tvoj blog i zatrovati svoj intelektualni proceduralni sklop. Ja se borim za svaku dušu da ne skrene u nekakve mentalne Fukušime i Bopale. Kao nastavniku fizike to mi je obaveza.

Ako sam te lično uvredio ja ti se izvinjavam, namera mi je bila da te malko prodrmusam kako bi uključio vlastitu pamet ali doista ne mogu da shvatim tu tvrdoglavu lenjost uma da se neke najbazalnije stvari ne provere.

Cyrano de Bergerac Cyrano de Bergerac 02:03 20.12.2016

Re: Бежање од одговора

amika
Naslov i broj stranice tog članka u Galaksiji,


Исечак је у питању, не знам страну, а наслов је "Дошљак из свемира", интервју са руским истраживачем. Галаксија број 61, мај 1977.године:

В. Авински – совјетски истраживач

Ovo?

zemljanin zemljanin 03:15 20.12.2016

Re: Бежање од одговора

Cyrano de Bergeracda se spremimo za "Dogoni I Sirjus"
nsarski nsarski 08:45 20.12.2016

Re: Бежање од одговора

Medjutim, Sovjetski astrofizicar J(Josif) Sklovski i njegov americki kolega C (Carl) Sagan dosli su do zakljucka da su vanzemaljski istrazivaci posecivali Zemlju hiljadama puta...


Ovo je netacna tvrdnja.

U svojoj knjizi


oni razmatraju mogucnost (verovatnocu) da inteligentan zivot postoji negde u Svemiru i sve sto mogu da kazu je da takva mogucnost ne treba a priori i kategoricki iskljuciti. Sagan je zaista poslednji covek koji bi "zakljucio" (iz cega zakljucio?) da su "vanzemaljski istrazivaci hiljadama puta posecivali Zemlju". On je bio veoma oprezan sa takvim tvrdnjama - poznata je njegova ostra polemika sa Imanuelom Velikovskim koji je zastupao to misljenje o vanzemaljcima posetiocima i slicnim "cudima".

Na ostale "argumente" Avinskog, navedene u gornjem intervjuu, ne treba trositi reci.

P.S. Knjiga koju sam "uslikao" gore moze da se skine na internetu, u pdf formatu, besplatno. Na primer OVDE
amika amika 10:37 20.12.2016

Re: Бежање од одговора

Drugi motiv, možda i važniji od ovog već pomenutog, je to da će možda neko pročitati tvoj blog i zatrovati svoj intelektualni proceduralni sklop. Ja se borim za svaku dušu da ne skrene u nekakve mentalne Fukušime i Bopale. Kao nastavniku fizike to mi je obaveza


Поштујем то, тако сам и схватио твоје коментаре. И веровао сам да је неко обавештенији и да ћемо добити одговор о суштини:

Како "свемирски отпад" (по Министарству одбране САД 1960. године у демантију Тајма, што потврђује да нечег тамо има) већ скоро 60 година ротира око Земље на увек истој путањи?

Ја се бавим књижевношћу, фантастика ми је блиска па ми је ово изазовно за разне могућности које би могле да буду домети будућности и највише технологије. А то - 60 година на истој путањи - то је прави изазов.
amika amika 10:41 20.12.2016

Re: Бежање од одговора

Ovo?


Да то, само што сам ја имао само део који се односи на Црног принца и податке одакле је и ко је аутор. Па кад сам видео да је прошло 40 година, хајде да видим шта је утврђено. Кад оно - ништа,, само нова питања.
docsumann docsumann 00:13 20.12.2016

heh


vremenom sam naučio da vjerujem samo u čuda koje lično doživim ... you know
amika amika 00:37 20.12.2016

Re: heh

vjerujem samo u čuda koje lično doživim


То и јесте проблем: овде нема личне провере, само туђа виђења, претпоставке па и привиди. И велико ћутање, дуго већ 40 година.
zemljanin zemljanin 02:15 20.12.2016

Re: heh

Amika, mnogo toga može da se prikrije I oćuti ali satelit je nemoguće sakriti ... meni ne pada na pamet da jurim neki fantomski satelit ali ima hiljada onih koji imaju dobre sprave I koji bi to dosad objavili ... to skupljanje pačića I fabrikovanje price je nalik na Apolo 19.20 ili koji već beše ... svemirska baza na tamnoj strain Meseca ... ledeni zif na Antartiku I blokada pristupa ... I takve slične bajallice ... zašto ćuti nauka - pa o čemu da priča, o fantaziji ... stvarno ne razumem tvoju stranu price ...

naveo sam ti kada sam čuo za to I šta sam uradio ... I narednih 40g nisam uopšte bio u prilici da čujem tu priću ... I znaš koliko me zanima - kao I koliko andjela staje na vrh čiode ... morao sam da guglam "problem" da bih uopšte moga da odgovaram ... svi komentari su bili u duhu razbijanja mita da uopšte ima o čemu da se priča ... e sad svako ima pravo da veruje ali to nema veze sa činjenicama ...

nadam se da ništa of rečeneg nije bilo lično već u duhu suprostavljenih gledišta ...
amika amika 10:47 20.12.2016

Re: heh

nadam se da ništa of rečeneg nije bilo lično već u duhu suprostavljenih gledišta


И нека тако остане. Имаш одличне фотке Месеца и ко зна још чега, њима си обогатио овај Блог.

Ја сам аматер у овој области али хајде,ако имаш одговор на већ наведено питање:

Како "свемирски отпад" (по Министарству одбране САД 1960. године у демантију Тајма, што потврђује да нечег тамо има) већ скоро 60 година ротира око Земље на увек истој путањи?
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:28 20.12.2016

Re: heh

Како "свемирски отпад" (по Министарству одбране САД 1960. године у демантију Тајма, што потврђује да нечег тамо има) већ скоро 60 година ротира око Земље на увек истој путањи?


A o istom trošku: kako to Mesec već više od 4.5 milijarde godina rotira oko Zemlje, uvek na istoj putanji? I ne samo to, nego je još i uvek istom stranom okrenut prema Zemlji?! Ako to nisu udesili vanzemaljci, ja ne znam ko je.

Atomski mrav Atomski mrav 23:47 20.12.2016

Re: heh

A o istom trošku: kako to Mesec već više od 4.5 milijarde godina rotira oko Zemlje, uvek na istoj putanji? I ne samo to, nego je još i uvek istom stranom okrenut prema Zemlji?! Ako to nisu udesili vanzemaljci, ja ne znam ko je.


Ima da se nađe na internetu "materijal" o tome kako je Mesec u stvari šupalj, ako se ne varam tom hipotezom su se takođe navodno bavili neki sovjetski naučnici, a "dokaze" su crpeli iz oblika kratera na Mesečevoj površini (kao, suviše su plitki, sigurno zato što ispod tankog sloja prašine i stena postoji nekakva metalna oplata) i činjenici da su seizmološki instrumenti koje su na Mesečevu površinu postavili austronauti iz Apolo misija detektovali da Mesec "odzvanja" prilikom "mesecotresa"...

Mada, Mesec se nije rotirao sve vreme oko Zemlje istom putanjom, ima naš blogokolega Saša Zorkić zanimljiv tekst na tu temu.
srdjan.pajic srdjan.pajic 03:56 21.12.2016

Re: heh

Mada, Mesec se nije rotirao sve vreme oko Zemlje istom putanjom, ima naš blogokolega Saša Zorkić zanimljiv tekst na tu temu.


A jel? Pa, da, to su ga vanzemljaci doveli u red i isprogramirali tako da prati sadašnju putanju.
mirelarado mirelarado 13:00 21.12.2016

Re: heh

srdjan.pajic
Mada, Mesec se nije rotirao sve vreme oko Zemlje istom putanjom, ima naš blogokolega Saša Zorkić zanimljiv tekst na tu temu.


A jel? Pa, da, to su ga vanzemljaci doveli u red i isprogramirali tako da prati sadašnju putanju.


Vi ne znate da je dokazano daa je i Zemlja šuplja?!
Nego, kriju od nas...
vera.nolan2 vera.nolan2 11:24 22.12.2016

Re: heh

Vi ne znate da je dokazano daa je i Zemlja šuplja?!

Imam druga, elektroinženjer,
živa enciklopedija znanja i uspešne prakse, bar bio, ali u takve je ludosti zapao da tek sa njim sam shvatila svu dubinu i moć (samo)manipulacije "znanjima i istinama " ...

... tvrdi čovek da je svetska aristokratija i elita sa ugrađenim vanzemaljskim genima i
da se pretvaraju ritualno u neke reptile ... budibogsnama, ali stvarno veruje, a mislila sam da su to najviši umovi u populaciji, posebno elektroinženjeri, ali neki valjda baš i zablude ...
amika amika 19:34 22.12.2016

Re: heh

austronauti iz Apolo misija detektovali da Mesec "odzvanja" prilikom "mesecotresa"...


Нема атмосферу па је звук другачији?
amika amika 19:36 22.12.2016

Re: heh

A jel? Pa, da, to su ga vanzemljaci doveli u red i isprogramirali tako da prati sadašnju putanju.


... а Црног принца поставили на његову бившу путању, да не остане празна...
amika amika 19:38 22.12.2016

Re: heh

tvrdi čovek da je svetska aristokratija i elita sa ugrađenim vanzemaljskim genima


Зашто да не? Сви ми имамо део космичких гена, вероватно...
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:22 23.12.2016

Re: heh

mirelarado
srdjan.pajic
Mada, Mesec se nije rotirao sve vreme oko Zemlje istom putanjom, ima naš blogokolega Saša Zorkić zanimljiv tekst na tu temu.


A jel? Pa, da, to su ga vanzemljaci doveli u red i isprogramirali tako da prati sadašnju putanju.


Vi ne znate da je dokazano daa je i Zemlja šuplja?!
Nego, kriju od nas...


Šuplja ko sir, pa ja to znam odavno:
nim_opet nim_opet 17:46 20.12.2016

I onda...

...pitaju kako je mogao da pobedi Trump. Lepo ovako...
amika amika 19:41 22.12.2016

Re: I onda...

nim_opet
...pitaju kako je mogao da pobedi Trump. Lepo ovako...


Па то и није право изненађење. Види код Кросса, човек је прогнозирао и Брегзит и Трампа.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana