Gradjanske inicijative| Ljudska prava| Zdravlje| Život

Da imam neki drugi posao, sigurno ovo ne bih radila

Milutin Milošević RSS / 08.03.2017. u 22:39

svratiste.png

Svratište za seksualne radnice je sigurno mesto na koje mogu da se obrate devojke koje se bave seksualnim radom.

„Dođem, okupam se, osušim kosu, očešljam se, doteram se, malo pričam sa devojkama... Dolazim po dva-tri puta na dan."

Na ovom mestu ih ne gledaju popreko zbog onoga čima se bave. Ne osuđuju ih niti ih ubeđuju da to prestanu da rade. Prostituciju prihvataju kao postojeće stanje u društvu, a jedini cilj im je da smanje štetu. Šteta koja može da nastane po pojedinca i po zajednicu jeste da se inficiraju polno prenosivim bolestima, one same, ali i mušterije sa kojima imaju seksualne odnose.

-„Misliš li da je to jedini način na koji možeš da zaradiš?"
-„Pa, nije jedini, ali ja nisam školovana. Da imam neki drugi posao, sigurno ovo ne bih radila."

Privatna kuća od pedesetak kvadrata - trenutno je jedino mesto tog tipa u celoj Srbiji.

Da ne postoje mušterije, da ne postoje klijenti sa kojima one obavljaju seksualni rad, ne bi bilo ni posla za njih.

-„U drugom stanju si?"
-„Jesam, šesto dete po redu.
-„Je l' radiš i trenutno?"
-„Radim, moram..."

Pogledajte ceo prilog o Svratištu za seksualne radnice u emisiji Exploziv
OVDE.



Komentari (246)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Milutin Milošević Milutin Milošević 22:40 08.03.2017

Video

Imam problema da postavim video u tekst. Evo ga zato ovde.

Milutin Milošević Milutin Milošević 22:42 08.03.2017

Re: Video

Sjajani su ljudi iz organizacije "Prevent". Predani, istrajni, humani. Hvala im što su mi dali priliku da vidim njihovo Svratište letos.

jednarecfonmoi jednarecfonmoi 23:03 08.03.2017

Re: Video

Mislim da je dobro sto postoji ovako nesto, svratiste, i sto si ti postavio prilog je skroz ok

Ono cime se bave je zaista nesto tesko, uzasno, mracan svet na marginana drustva.Te zene, bezeci od bede ili nasilja, zavrse ovako, cesto i kao narkomanski zavisnici, Samo one znaju kako im je.

Mialim da sam pisala o tome da sam jednom u zivotu sticajem okolnosti razgovarala sa dve dame noci. Jedna je bila ciganka( ne smarajte sa romkinja, hvala) neuka, nasminkana prejako, neukusno obucena, ali nekako dobra dusa, meni nije delovala zlo. Bila je u stanju mnogo toga da uradi za novac, pricala mi je o tome.

Druga je izgledala najnormalnije. Kao bilo koja devojka na ulici, kasirka ili student arheologije ( slucajno naveden primeri, nikakvo asociranje, molim) Dosla je iz malog mesta u Bg, i nekako se uplela u sve, zaborwvila sam detalje. Ono sto pamtim dugi niz godina, da je njen nacin razgovora, ponasanje, dijalog, mir koji je imala, nesto o cemu x zena moze samo da sanja.

Ko zna sta je sad sa njih dve...

Izbor ne osudjujem. Njihov put i sudba.

Ipak, navescu pokojnu poznanicu , zena je obozavala zivotinje. Mali prihodi od posla ( mikrobiolog po struci). Posle posla je redovno popodne prala nekoliko ulaza da bi imala novca za sebe i svoje ljubimce.

Secam se u detinjstvu, par puta, zene prose,.Neko iz mog ulaza, priupita ih da operu prozore. Odbile su.

Milutin Milošević Milutin Milošević 23:45 08.03.2017

Re: Video

Ono cime se bave je zaista nesto tesko, uzasno, mracan svet na marginana drustva.Te zene, bezeci od bede ili nasilja, zavrse ovako, cesto i kao narkomanski zavisnici, Samo one znaju kako im je.

Par priča o korisnicama Svratišta koje sam čuo su dovoljne.

A podrška njima je veoma teška.

Zanimljivo je, recimo da neke nemaju ni lična dokumenta. E, onda ih policija uhapsi zbog toga, odrežu im zatvor - a onda ih iz zatvora puste bez dokumenata!
Milutin Milošević Milutin Milošević 23:48 08.03.2017

Re: Video

Sa stranice Prevent-a:

SEKSUALNE RADNICE

Prostitucijа, odnosno seksuаlni rаd, pretstаvljа univerzаlni fenomen, prisutаn u skoro svim ljudskim zаjednicаmа, sа dugom istorijom, аli je još uvek nedovoljno poznаt, tаjnovit i nelegаlаn. Termin seksuаlni rаdnik/cа novijeg je dаtumа i predstаvljа nestigmаtizujući termin zа osobu kojа pružа seksuаlne usluge zа novаc ili drugа mаterijаlnа dobrа.

Prema istraživanju koje je sproveo Institut za javno zdravlje Srbije, u saradnji sa Udruženjem Prevent, procenjuje se je da broj osoba koje seksualne usluge pružaju na ulici u Novom Sadu prelazi 300. Sekuslanim radom se najčešće bave mlade žene između 18 do 29 godinа. Najčešće počinju sa seksualnim radom na ulici upravo sa 18 godina. Uglavnom su to siromašne devojke romske nacionalnosti, devojke koje su interno raseljene sa Kosova i Metohije, koje nikada nisu išle u školu ili imaju nezavršenu osnovnu školu. Ni jedna od ispitanih žena koja pruža usluge na ulici nije zaposlena. Veliki broj ovih devojaka su korisnice psihoaktivnih supstanci. Gotovo sve trpe nasilje u toku pružanja seksualnih usluga, ali i u porodicama. Diskriminisane su u svakom segmentu života.

Problem prostitucije je kompleksan i isprepleten sa drugim problemima kao što su nasilje, diskriminacija, socijalna nejednakost i siromaštvo.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 16:43 09.03.2017

Re: Video

bedak, crno da crnje ne mož' biti...

jedan_covek jedan_covek 10:38 10.03.2017

Re: Video

Milutine,

Odlično + korisno što ste postavili ovaj post
berman berman 23:54 08.03.2017

država duradi

-„Pa, nije jedini, ali ja nisam školovana. Da imam neki drugi posao, sigurno ovo ne bih radila."

mislim da fali Da imam neki drugi posao za te pare

Najveća odgovornost je na državi koja ne otvara fabrike za ljude koji ne znaju i nežele ništa radit, da imaju pristojna primanja ,a ne da su socijalni problem. Ljudima trebaju plaće i za ljude koji su zakurac, ne more se sve gledat kroz profit.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 08:28 09.03.2017

Re: država duradi

Najveća odgovornost je na državi koja ne otvara fabrike za ljude

:)))
Nisi lepo ovo formulisao, mada -- razumem što kažeš. Samo, država nikad ne otvara fabrike. Država se socijalno stara o svojim građanima. Fabrike otvaraju preduzetnici.
mariopan mariopan 09:07 09.03.2017

Re: država duradi

Predrag Brajovic
Najveća odgovornost je na državi koja ne otvara fabrike za ljude

:)))
Nisi lepo ovo formulisao, mada -- razumem što kažeš. Samo, država nikad ne otvara fabrike. Država se socijalno stara o svojim građanima. Fabrike otvaraju preduzetnici.

Да, у праву си, само држава може и да затвори фабрику, као што јесте радила не само наша, и да тако хиљаде људи баци у беду и примора да се за голи живот боре на све могуће начине па и проституцијом.
Није то било само код нас.
"Олош економија" Лорете Наполеони описује како су стотине хиљада Рускиња, образованих, до јуче запослених, после затварања или у бесцење продатих фабрика у којима су до јуче радиле када је у беду и глад бачено онолико породица са децом, кренуле пут запада Европе да би на аутопуту стајале голе по сваком времену, како им је газда макро наредио, биле продаване и препродаване из руке у руку као марва на кило меса и како су многе животом платиле то што је држава одлучила да економски систем који је имала замени западним, "бољим".
Ту лепо описује и како су настали руски олигарси, по закону наравно, и како у промени економског модела државе настају добитници и губитници транзиције.
Они који ће се енормно обогатити и они који ће еномно осиромашити.

У сваком случају поучно штиво, препоручујем управо због теме - проституција.
krkar krkar 12:26 09.03.2017

Re: država duradi

стотине хиљада Рускиња, образованих, до јуче запослених, после затварања или у бесцење продатих фабрика у којима су до јуче радиле када је у беду и глад бачено онолико породица са децом, кренуле пут запада Европе да би на аутопуту стајале голе по сваком времену,



Negde otprilike 1995-6. upoznam prostitutku Ukrajinku. 31 godina, kći 10 godina, razvedena pre detetovog 1. rođendana (CCCP recept). Doktorirala hemiju (ili biohemiju), radila na Krimu u nekom institutu koji je jednostavno prestao da postoji, nikom nije trebao. Tačnije jedno vreme postojao ali nije isplaćivao plate pa je malo radila besplatno tamo a malo uzimala neplaćeno da na Zapadu prodaje sebe. Bila krenula u nadi da će nešto naći u struci, pa da će bar raditi po kućama i završila na ulici... 3 meseca Zapada pa kući 3 meseca pa opet. Prelepa, za duplericu, očuvana, kao mlada skakala uvis.

Dugo smo bili u kontaktu. Bila izrazito inteligentna, sa svojom se sudbinom pomirila ali sve uložila u kćer. Prešla u državu gde je prostitucija regulisana i legalizovana (iako je i dalje dosta radila po jahtama, skijalištima i ostalim mestima na zahtev privatnih poznatih klijenata). BTW kaže da to nije nikakva sigurnost, da ti privatni klijenti, sa imenom i prezimenom i brdom para, gotovo po pravilu budu daleko veća stoka i psihopate od sirotinje koja žene kupi na ulici.

Kći završila dobru srednju školu u Danskoj, dobila stipendiju za Nancy. Poslednji put sam je sreo kad je mala već bila na praksi u nekoj poznatoj belosvetskoj advokatskoj kancelariji, bila srećna zbog nje i štedela da otvori nešto na moru u Grčkoj i ode u penziju. Pre nekih 3-4 godine stigne na staru adresu razglednica sa jednog baš malog grčkog ostrva i na njoj samo

Собственная
docsumann docsumann 13:05 09.03.2017

Re: država duradi

Собственная




e, baš mi drago, ono baš
berman berman 13:29 09.03.2017

Re: država duradi

Naravno brajoviću da sam se sprdo sa "otvaranjem fabrike za ljude" :) .. domaći mit od smetlara do poststrukturalističkog kritičara metajezika u "Parovima" da je smisao fabrika "otvaranje radnih mesta" i izdvajnja za kulturu. Fabrike otvaraju poduzetnici da bi stvorili profit ( imaju viziju nečega, žele se osjećat moćno , treba im za skupe kurve i kokain, dokažu mami da vrede il da kupe Partizan, nebitno) , ljude zapošljavaju da bi im donosili korist, za to ih plate .... samo ta logika suštinski dovodi do otvaraja novih radnih mesta ( koji nisu na teret drugima ili isisavaju vrednost iz budućnosti) sve drugo je sviranje kurcu. A to što neko misli da nije čudo što nam je ovako kad koloraturne role pjevaju obične sopranistice ,, a ovi libertarijanci bi i te primadone isčerali na ulicu pa da od primadone postane donna koja prima .
kad malo bolje razmislim u te "fabrike za ljude" ljudi ulaze ko sirovine a izlaze ko otpad, iako misle da je "ide mi staž " smisao života
krkar krkar 14:06 09.03.2017

Re: država duradi

e, baš mi drago, ono baš


Ma nisam ni sumnjao, vrhunski inteligentna žena. A možda ako mi baš bude zgodno banem da vidim šta je otvorila, skroz je malo ostrvo, našao bih bez frke.
berman berman 14:18 09.03.2017

Re: država duradi

Собственная

Ali to je surovost života, pogrešni izbori u udaji, vjerovanje u samo ti doktoriraj ,, ovdje se ne radi o društvenom ološu nego o vrhunskoj ličnosti, borcu, koja je sa svim negativnim imputima uspjela. za razliku od kurvštije iz Blica ( koja je valjda inspiracija za ovaj tekst) koja se udala sa 14 godina za idiota ( očiglednu sociopatsku ličnost) ne zna ništa da radi sem da se jebe (očigledno loše kad ima lošu klijentelu) i sad čeka da joj država pruži život "pun dostojanstva" .. da nebi Annđi suzu ronila što ona "prodaje telo"

berman berman 14:26 09.03.2017

Re: država duradi

како су многе животом платиле то што је држава одлучила да економски систем који је имала замени западним, "бољим".

Mariopan nije država odlučila da promjeni sistem , sistem je pukao ,crko, najgore su prošli oni koji su do zadnjeg vjerovali u mrca, nije tu kriv ni zapad , ni tad "aktualni" političari ,, Zlo je nastalo kad je Litvanski ološ streljeao bogompomazanog imperatora mučenika i njegovu mučeničku porodicu (slava im i milost) i kad su bande Uljanova i Trockog satrle desetke miliona mučenika . Još je bilo živih iz doba tog pokolja a to zlo se urušilo i satralo nove milione.
A mnogima nije jasno zašto rusi danas više vole Putina od raznih Gajdara , Nemcova ...
nask nask 14:48 09.03.2017

Re: država duradi

banem da vidim šta je otvorila


Be careful what you wish for.
angie01 angie01 14:56 09.03.2017

Re: država duradi

(CCCP recept)


cudno, ali tacno.


Собственная


svaka cast!
mariopan mariopan 15:10 09.03.2017

Re: država duradi

Кркар

Баш ми је драго да је успела. Хвала за ову причу.
urbana_gerila urbana_gerila 15:53 09.03.2017

Re: država duradi


mariopan
Баш ми је драго да је успела. Хвала за ову причу.



zar i ti, mila mariopanka?!

nadam se da, bar, nećeš stati u red etičara koji se zgražavaju nad likom i delom starleta ovdašnjih...
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 16:27 09.03.2017

Re: država duradi

krkar
e, baš mi drago, ono baš


Ma nisam ni sumnjao, vrhunski inteligentna žena. A možda ako mi baš bude zgodno banem da vidim šta je otvorila, skroz je malo ostrvo, našao bih bez frke.



Evo bez uvreda na pocetku, iako se Krkoslav obicno meni obrati tako na pravdi Boga.

Mr.Krk jedini u Srbiji ima u kuci ovakav scenario:

( cuje se veseo zenski glas koji odzvanja kroz stan ili kucu, ne znam)

"Muzicu, vidi sta nadjoh u sanducetu!Eno ona tvoja prelepa i prepametna dama sto poseduje svoje ostrvo a koje je dobila jer je bila sjajna u seksu te dobijala silne pare za to, pise ti. Divno od nje, srce mi je puno.Obavezno skokni do nje ponekad i poseti je na par dana. Pozdravi je od mene tako sjajnu, bajnu, divim joj se iz daleka na svemu sto je postigla."

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 16:56 09.03.2017

Re: Tel Aviv

mi isto imali prve komšije par, njih dvoje, sveže doseljenih iz nekakve ist. Ukrajine, onako, naivno sovjetskog izgleda... bili su nekakvi profesori, ona klavira, on nekakve ekonomije. ona je fenomenalno privlačno izgledala. onda, u jednom momentu, ona je počela da se oblači u crninu, onako vemp izgleda. baš smo žena i ja komentarisali kako se promenila iz naivnog sovjetluka u telavivsku vemp-ženu, tek kada je jednog dana eskalirala žestoka svađa između njega i nje...

uglavnom, on ju je gurnuo u high-profile prostituciju kroz ruske krimogene krugove u Tlv. ona je počela da bude više "na poslu", nego s njim. on je počeo da je tuče tog dana. ona je vrištala, "ti si mi ovo napravio, ti." kada sam skontao da je tuče, da ona vrišti i zapomaže, na opštu preneraženost moje žene i mog, tada malog, sina, pozvao sam muriju. zverski ju je tukao i zvučalo je kao da je ubija. njega su spakovali, ne znam kakva im je sudbina potom bila, odselili smo se iz tog kvarta...

mariopan mariopan 17:32 09.03.2017

Re: država duradi

berman
како су многе животом платиле то што је држава одлучила да економски систем који је имала замени западним, "бољим".

Mariopan nije država odlučila da promjeni sistem , sistem je pukao ,crko, najgore su prošli oni koji su do zadnjeg vjerovali u mrca, nije tu kriv ni zapad , ni tad "aktualni" političari ,, Zlo je nastalo kad je Litvanski ološ streljeao bogopomazanog imperatora mučenika i njegovu mučeničku porodicu (slava im i milost) i kad su bande Uljanova i Trockog satrle desetke miliona mučenika . Još je bilo živih iz doba tog pokolja a to zlo se urušilo i satralo nove milione.
A mnogima nije jasno zašto rusi danas više vole Putina od raznih Gajdara , Nemcova ...

Да би изашли из земље Руси су морали да имају писмо-позивницу из неке земље, рецимо наше, и велики је знак питања био да ли би им путовање ван земље било одобрено.

Зато је питање да ли су волели тај систем или нису, ако су били присиљени да живе у одређеној области своје земље и раде само оно што им је ту доступно, без могућности да одатле оду.

Зато ти је погрешна претпоставка да су они то волели па добили шта су заслужили. Нико то није лично заслужио, поготово не вредни и способни, поштени људи, и тамо и овде код нас, који су најгоре прошли у подели меса са цркнуте краве.

Исто би било да сад мени кажеш да волим овај систем јер живим у Србији?
mariopan mariopan 17:35 09.03.2017

Re: država duradi

urbana_gerila

mariopan
Баш ми је драго да је успела. Хвала за ову причу.



zar i ti, mila mariopanka?!

nadam se da, bar, nećeš stati u red etičara koji se zgražavaju nad likom i delom starleta ovdašnjih...

Не брини,.то сигурно нећу.
berman berman 18:02 09.03.2017

Re: država duradi

Ja nisam rekao da su zaslužili , ja sam rekao da je zlo nastalo ranije. da se posljedice i nisu mogle izbjeć . Voljeti ne znači biti isto što i odgovoran,
Исто би било да сад мени кажеш да волим овај систем јер живим у Србији

Ovaj sistem je posljedica uzrok je KOMUNISTIČKA diktatura .. nije problem botu mjenjati vučićem, vučića kurćićem il palćićem. treba demontirat i ideologiju komunizma ali i centre moći ( paraobavještanu mafiju)
narcis narcis 18:11 09.03.2017

Re: država duradi

berman
како су многе животом платиле то што је држава одлучила да економски систем који је имала замени западним, "бољим".

Mariopan nije država odlučila da promjeni sistem , sistem je pukao ,crko, najgore su prošli oni koji su do zadnjeg vjerovali u mrca, nije tu kriv ni zapad , ni tad "aktualni" političari ,, Zlo je nastalo kad je Litvanski ološ streljeao bogopomazanog imperatora mučenika i njegovu mučeničku porodicu (slava im i milost) i kad su bande Uljanova i Trockog satrle desetke miliona mučenika . Još je bilo živih iz doba tog pokolja a to zlo se urušilo i satralo nove milione.
A mnogima nije jasno zašto rusi danas više vole Putina od raznih Gajdara , Nemcova ...


Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:12 09.03.2017

Re: država duradi

berman
kurćićem il palćićem.





kurćić i palćić, pišanjac, čujem i način izgovora

treba demontirat i ideologiju komunizma ali i centre moći (paraobavještanu mafiju)


nego ko će ti ovo - mi, i koja vojska? trebalo bi da se sukobimo jedni s drugima, ili da se skupi par hiljada jakih momaka i da se napravi blitzkrieg - da se prometla zemlja za 24h, a da pritom računamo da ovi drugi momci neće stići da zapucaju na nas, pretpostavno prve momke?



zanimljiva fora sa justinijanom.
kosta.babic kosta.babic 19:02 09.03.2017

Re: jedna

jednarecfonmoi
krkar
e, baš mi drago, ono baš


Ma nisam ni sumnjao, vrhunski inteligentna žena. A možda ako mi baš bude zgodno banem da vidim šta je otvorila, skroz je malo ostrvo, našao bih bez frke.



Evo bez uvreda na pocetku, iako se Krkoslav obicno meni obrati tako na pravdi Boga.

Mr.Krk jedini u Srbiji ima u kuci ovakav scenario:

( cuje se veseo zenski glas koji odzvanja kroz stan ili kucu, ne znam)

"Muzicu, vidi sta nadjoh u sanducetu!Eno ona tvoja prelepa i prepametna dama sto poseduje svoje ostrvo a koje je dobila jer je bila sjajna u seksu te dobijala silne pare za to, pise ti. Divno od nje, srce mi je puno.Obavezno skokni do nje ponekad i poseti je na par dana. Pozdravi je od mene tako sjajnu, bajnu, divim joj se iz daleka na svemu sto je postigla."


Dobro si mu rekla. Džukela u jagnjećoj koži. Moron, neuspeli preletač, folirant, drkadžija, lažnjak, demagog. Čovek koji na ovom blogu glumi Džona Vejna i pokušava da slepcima potura svoju pravdu. Mali Vučić u pokušaju,saradnik službe i strani plaćenik.Gnjida od čoveka.

urbana_gerila urbana_gerila 19:02 09.03.2017

Re: Tel Aviv

Srđan Fuchs
mi isto imali prve komšije par, njih dvoje, sveže doseljenih iz nekakve ist. Ukrajine, onako, naivno sovjetskog izgleda... bili su nekakvi profesori, ona klavira, on nekakve ekonomije. ona je fenomenalno privlačno izgledala. onda, u jednom momentu, ona je počela da se oblači u crninu, onako vemp izgleda. baš smo žena i ja komentarisali kako se promenila iz naivnog sovjetluka u telavivsku vemp-ženu, tek kada je jednog dana eskalirala žestoka svađa između njega i nje...

uglavnom, on ju je gurnuo u high-profile prostituciju kroz ruske krimogene krugove u Tlv. ona je počela da bude više "na poslu", nego s njim. on je počeo da je tuče tog dana. ona je vrištala, "ti si mi ovo napravio, ti." kada sam skontao da je tuče, da ona vrišti i zapomaže, na opštu preneraženost moje žene i mog, tada malog, sina, pozvao sam muriju. zverski ju je tukao i zvučalo je kao da je ubija. njega su spakovali, ne znam kakva im je sudbina potom bila, odselili smo se iz tog kvarta...



jbg, rizici porodičnog biznisa - stalna upitanost "a koliko sam ja tu dobar/dobra?".
principessa_etrusca principessa_etrusca 19:29 09.03.2017

Re: država duradi

,, ovdje se ne radi o društvenom ološu nego o vrhunskoj ličnosti, borcu, koja je sa svim negativnim imputima uspjela. za razliku od kurvštije iz Blica ( koja je valjda inspiracija za ovaj tekst) koja se udala sa 14 godina za idiota ( očiglednu sociopatsku ličnost) ne zna ništa da radi sem da se jebe (očigledno loše kad ima lošu klijentelu) i sad čeka da joj država pruži život "pun dostojanstva" .. da nebi Annđi suzu ronila što ona "prodaje telo"

Чудо једно како је тешко укопчати да је таква особа имала много мање избора од руске PhD. Докторат, па још из егзактне науке, пружа огромне могућности, и онда кад останеш без посла, и онда када ти држава пропадне.

Уопшште није очигледно да кркишина познаница није могла да ради ништа друго током 20 година док изводи дете на пут, а посебно таква гламурозна, интелигентна и образована лепотица.

Наравно, никога не осуђујем, свачији избор је његова потпуно лична ствар.

Међутим, оне проститутке (и рент бојс) који немају избора, који немају школу, који су злостављани као деца, који су млади угурани у проституцију и наркоманију, који нису гламурозни ни лепи, који имају најјефтиније клијенте, за најмање пара, тек да би имали за следећи оброк и следећи фикс, они заслужују и емпатију, и конкретну помоћ.
karabasbarabas karabasbarabas 19:35 09.03.2017

Re: država duradi

krkar
e, baš mi drago, ono baš


Ma nisam ni sumnjao, vrhunski inteligentna žena. A možda ako mi baš bude zgodno banem da vidim šta je otvorila, skroz je malo ostrvo, našao bih bez frke.

karabasbarabas karabasbarabas 19:51 09.03.2017

Re: Tel Aviv

.
Bila krenula u nadi da će nešto naći u struci, pa da će bar raditi po kućama i završila na ulici... 3 meseca Zapada pa kući 3 meseca pa opet. Prelepa, za duplericu, očuvana, kao mlada skakala uvis.


A onda Krkar

berman berman 20:15 09.03.2017

Re: država duradi

Уопшште није очигледно да кркишина познаница није могла да ради ништа друго током 20 година док изводи дете на пут, а посебно таква гламурозна, интелигентна и образована лепотица.
nije mogla djetetu obezbedit vrhunsku školu, sebi značajnu nekretninu i manje para. A ako je dobra riba kako krki kaže vjerovatno bi je svaki nadređeni tražio" razumjevanje za njegove potrebe"
ona je jednostavno vagnula svoje komparativne prednosti.. al bar se nije kresala za školarinu .. mada ko zna .
https://en.wikipedia.org/wiki/Belle_de_Jour_(writer)


berman berman 21:34 09.03.2017

Re: država duradi

nego ko će ti ovo - mi, i koja vojska? trebalo bi da se sukobimo jedni s drugima, ili da se skupi par hiljada jakih momaka i da se napravi blitzkrieg

ma jok , njihova moć počiva na javnim nabavama , oni narodu nabavljaju narodnim novcem ono što narodu treba mukta ,jel pravedno je da narod ima mukta. e od te pravde i narodne sreće oni grade moć. neznaju ti ni plug iskovat ako nije za zadrugu ni gaće sašit ako nije za vojsku ni softver napisat ako nije za poreznu . samo ukineeš narodu muktačinu i narod će procvate , a oni usahnu . njihov moto je ruka ruku mije ,glavić čube obadvije . trgovanje tjelima je značajnije u institucijma nego na štajgi
krkar krkar 21:53 09.03.2017

Re: država duradi

jednarecfonmoi





Da nisi umišljena arogantna krava bez kučeta i mačeta možda bi ti sinulo da ima životnih veza zasnovanih na ljubavi, poštovanju i poverenju.

Gugluj.
krkar krkar 21:56 09.03.2017

Re: jedna

saradnik službe



E kad me Zaslužni Zaposlenik TV Bastilje optuži!!!

Nego, i ovo je morala Cica da ti lektoriše. U njeno i tvoje radno vreme? A možda se i Udba dosetila pa sutomatski lektoriše, da se ne bruka.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:08 09.03.2017

Re: država duradi

ona je jednostavno vagnula svoje komparativne prednosti


Pa je glavi rekla zbogom
a pare stekla.... nogom

(dobro, ne baš nogom, **čkom, ali tako Đoka reće pa da ne kvarimo.)

Svakome pravo na izbor, ali veličati izbor kurvi....jbg.
krkar krkar 22:17 09.03.2017

Re: država duradi

Чудо једно како је тешко укопчати да је таква особа имала много мање избора од руске PhD. Докторат, па још из егзактне науке, пружа огромне могућности, и онда кад останеш без посла, и онда када ти држава пропадне.

Уопшште није очигледно да кркишина познаница није могла да ради ништа друго током 20 година док изводи дете на пут, а посебно таква гламурозна, интелигентна и образована лепотица.


Eh, kako se vi Koštunoljubi lako prepoznate: onima među vama koji nesumnjivo imaju pameti ona često ničemu ne koristi jer je poklopi robovanje ideološkom imperativu!

CCCP je O. naučio hemiju (ili biohemiju, bemliga). Od osnovne škole do kandidata nauka. I naučio je, kao i sve građane CCCP, da je njeno da ona brine samo o hemiji/biohemiji a da o svemu drugome misli Gasudarstvo. I o tome gde će da se zaposli i gde će da stanuje i u koju će školu da upiše dete...

I kad se taj sistem raspao žena pokušavala da se snađe, računala ima nekakvu struku i neka vrlo cenjena stručna znanja. I otišla na Zapad - i usrala se.

Hajde što nije znala jezik, nego nije ni znala ni kako da unajmi stan, kako da se prijavi za posao, kako da se ponaša na razgovoru za posao... Može sve to da zvuči glupo i banalno ali je tako. Zaista se ne sećam detalja priče kakojepostalakurva, jednom mi je u najkraćem nešto na brzinu ispričala ali nije ni bitno, suština mi je bila jasna i tada.

I pitao sam je što nije pokušala kad se snašla i nešto naučila, ukapirala, zaradila neku kintu bar za početnih nekoliko meseci.. što nije pokušala u struci rekla je, parafraziram, da joj je ovako bilo lakše jer kad jednom prihvatiš da to radiš posle više nije frka. A u tom trenutku (kad mi je to govorila) joj je veća frka bila bi li se snašla u struci koju tada već nekih 4-5 godina nije radila i svakako niej imala dodira sa strukom na Zapadu nego da nastavi da bude kurva.

Meni je uvek imponovala sposobnošću da preseče i donese odluku u svakom renutku bez puno premišljanja, samosažaljevanja, sranja... Sa takvim načinom razmišljanja bila bi odličan inženjer, oficir i menadžer.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 22:26 09.03.2017

Re: država duradi

krkar
jednarecfonmoi





Da nisi umišljena arogantna krava bez kučeta i mačeta možda bi ti sinulo da ima životnih veza zasnovanih na ljubavi, poštovanju i poverenju.

Gugluj.



Jel da? Bilo bi tako jednostavno da sam bez kuceta i maceta

Tako je, verujem da tvoja zena zasniva odnos sa tom haj flaj prostitutkom na najdivnijrm nivoJu prepunom ljubsvi, postovanja i narqvno poverenja. Pa zato te i sa cvecem i parfemom za pomenutu damu salje kod nje na ostvrvo.

E moj Krkoslave, kad bi znao sta pripremam za sutra poslovno, shvatio bi da me ova cela prica ludo zabavlja upravo.Opusta me.

Vau, vau, mjau, mjau:)

Cek ..krava? Opa bato. Cek da smislimo prikladno - Stoko Krkare.

Ej al najludje je od svega sto meni tvoj egotrip nista posebno ne smeta, meni smeta kod tebe kad mi se na pravdi Boga obratis sa psovkom, tamo gde lepo i normalno pisem. I smetalo mi je kad si kao najgori mucenjik stao na stranu neke zene tu, koja me nesto spopadala u stilu histericne ludace koja sama sebe ujeda za nogu. Sto jemnogo, mnogo je.

Budi fini decko prema ja, budem i ja ista prema ti. No frx uopste.

Ili cemo ovako. Biraj oruzje, ha!



Unapred obavestavam javnost i tebe da cu stati kada mi dosadi. Ako izaberes ovo glupo prepucavanje
karabasbarabas karabasbarabas 22:27 09.03.2017

Re: država duradi

krkar
Чудо једно како је тешко укопчати да је таква особа имала много мање избора од руске PhD. Докторат, па још из егзактне науке, пружа огромне могућности, и онда кад останеш без посла, и онда када ти држава пропадне.

Уопшште није очигледно да кркишина познаница није могла да ради ништа друго током 20 година док изводи дете на пут, а посебно таква гламурозна, интелигентна и образована лепотица.


Eh, kako se vi Koštunoljubi lako prepoznate: onima među vama koji nesumnjivo imaju pameti ona često ničemu ne koristi jer je poklopi robovanje ideološkom imperativu!

CCCP je O. naučio hemiju (ili biohemiju, bemliga). Od osnovne škole do kandidata nauka. I naučio je, kao i sve građane CCCP, da je njeno da ona brine samo o hemiji/biohemiji a da o svemu drugome misli Gasudarstvo. I o tome gde će da se zaposli i gde će da stanuje i u koju će školu da upiše dete...

I kad se taj sistem raspao žena pokušavala da se snađe, računala ima nekakvu struku i neka vrlo cenjena stručna znanja. I otišla na Zapad - i usrala se.

Hajde što nije znala jezik, nego nije ni znala ni kako da unajmi stan, kako da se prijavi za posao, kako da se ponaša na razgovoru za posao... Može sve to da zvuči glupo i banalno ali je tako. Zaista se ne sećam detalja priče kakojepostalakurva, jednom mi je u najkraćem nešto na brzinu ispričala ali nije ni bitno, suština mi je bila jasna i tada.

I pitao sam je što nije pokušala kad se snašla i nešto naučila, ukapirala, zaradila neku kintu bar za početnih nekoliko meseci.. što nije pokušala u struci rekla je, parafraziram, da joj je ovako bilo lakše jer kad jednom prihvatiš da to radiš posle više nije frka. A u tom trenutku (kad mi je to govorila) joj je veća frka bila bi li se snašla u struci koju tada već nekih 4-5 godina nije radila i svakako niej imala dodira sa strukom na Zapadu nego da nastavi da bude kurva.

Meni je uvek imponovala sposobnošću da preseče i donese odluku u svakom renutku bez puno premišljanja, samosažaljevanja, sranja... Sa takvim načinom razmišljanja bila bi odličan inženjer, oficir i menadžer.


principessa_etrusca principessa_etrusca 23:20 09.03.2017

Re: država duradi

Hajde što nije znala jezik, nego nije ni znala ni kako da unajmi stan, kako da se prijavi za posao, kako da se ponaša na razgovoru za posao...

Како мистификујеш западњачке начине понашања на интервјуима за посао и сложене вештине изнајмљивања станова!

Ја лично знам десетине образованих и лепих Рускиња које су сва та нова знања стекле брзином светлости, као и способност да прецизно и непогрешиво класификују западне брендове и западне мушкарце (са посебним укусом за банкаре и власнике хеџ фондова).

А још твоја Оксана није из неке булшитерске професије, већ научница солидног си-вија!
krkar krkar 23:48 09.03.2017

Re: država duradi

Ја лично знам десетине образованих и лепих Рускиња које су сва та нова знања стекле брзином светлости, као и способност да прецизно и непогрешиво класификују западне брендове и западне мушкарце (са посебним укусом за банкаре и власнике хеџ фондова).


Ma da, to su Ruskinje, one su prirodno inteligentne, superiorne i sveznajuće. Ova je Ukrajinka (kao što sam na samom početku i napisao), znači genetska kurva, izdajnica, prozapadno đubre, glupača...

А још твоја Оксана


Tjah, nije Oksana.
urbana_gerila urbana_gerila 00:12 10.03.2017

Re: država duradi

krkar
Meni je uvek imponovala sposobnošću da preseče i donese odluku u svakom renutku bez puno premišljanja, samosažaljevanja, sranja... Sa takvim načinom razmišljanja bila bi odličan inženjer, oficir i menadžer.



koje je nebo, onda, granica za starlete ovdašnje koje su sa neuporedivo manjom kilometražom bile, takođe neuporedivo, učinkovitije?

nije li licemerno da ti one ne imponuju iako im je, očito, biznis plan sukladan tvom ćudoređu?

mariopan mariopan 07:54 10.03.2017

Re: država duradi

berman
Ja nisam rekao da su zaslužili , ja sam rekao da je zlo nastalo ranije. da se posljedice i nisu mogle izbjeć . Voljeti ne znači biti isto što i odgovoran,
Исто би било да сад мени кажеш да волим овај систем јер живим у Србији

Ovaj sistem je posljedica uzrok je KOMUNISTIČKA diktatura .. nije problem botu mjenjati vučićem, vučića kurćićem il palćićem. treba demontirat i ideologiju komunizma ali i centre moći ( paraobavještanu mafiju)

Ок, онда сам те погрешно разумела, учинило ми се да тако коментаришеш. Наравно да треба демонтирати овај систем само још кажи како?
martin_krpan martin_krpan 10:04 10.03.2017

Re: država duradi

krkar
стотине хиљада Рускиња, образованих, до јуче запослених, после затварања или у бесцење продатих фабрика у којима су до јуче радиле када је у беду и глад бачено онолико породица са децом, кренуле пут запада Европе да би на аутопуту стајале голе по сваком времену,



Negde otprilike 1995-6. upoznam prostitutku Ukrajinku. 31 godina, kći 10 godina, razvedena pre detetovog 1. rođendana (CCCP recept). Doktorirala hemiju (ili biohemiju), radila na Krimu u nekom institutu koji je jednostavno prestao da postoji, nikom nije trebao. Tačnije jedno vreme postojao ali nije isplaćivao plate pa je malo radila besplatno tamo a malo uzimala neplaćeno da na Zapadu prodaje sebe. Bila krenula u nadi da će nešto naći u struci, pa da će bar raditi po kućama i završila na ulici... 3 meseca Zapada pa kući 3 meseca pa opet. Prelepa, za duplericu, očuvana, kao mlada skakala uvis.

Dugo smo bili u kontaktu. Bila izrazito inteligentna, sa svojom se sudbinom pomirila ali sve uložila u kćer. Prešla u državu gde je prostitucija regulisana i legalizovana (iako je i dalje dosta radila po jahtama, skijalištima i ostalim mestima na zahtev privatnih poznatih klijenata). BTW kaže da to nije nikakva sigurnost, da ti privatni klijenti, sa imenom i prezimenom i brdom para, gotovo po pravilu budu daleko veća stoka i psihopate od sirotinje koja žene kupi na ulici.

Kći završila dobru srednju školu u Danskoj, dobila stipendiju za Nancy. Poslednji put sam je sreo kad je mala već bila na praksi u nekoj poznatoj belosvetskoj advokatskoj kancelariji, bila srećna zbog nje i štedela da otvori nešto na moru u Grčkoj i ode u penziju. Pre nekih 3-4 godine stigne na staru adresu razglednica sa jednog baš malog grčkog ostrva i na njoj samo

Собственная




Takav odnos su opjevali Genesis u mojoj možda i omiljenoj njihovoj pjesmi svih vremena "Mama" (svaka čast Peteru Gabrielu).



sven.en sven.en 10:12 10.03.2017

Re: država duradi

nije li licemerno da ti one ne imponuju iako im je, očito, biznis plan sukladan tvom ćudoređu?

Ma da, Krkarevo slonovsko govno, govnusina, na blogu o prostituciji kao brdo karamela, šećerlama..

Pazi molim te šta on priča i na šta se smjerni građani i još smjernije nevjeste lože..ej, gospođa Oksana je prevazišla kliše obrazovane Ukrajinke u elitnoj pratnji u Ženevi (a Krkar je jugoslovenski Džems Bond na tajnom crnogorskom zadatku), i postala nešto kao dobrotvorka, astronautkinja, seljančica slavenska duševna, Mata Hari i extra jebačica za koricu hljeba - koja bi i otišla do biblioteke da nema zakazanu partiju pokera u masonskoj loži na otoku Braču..

Ali, okej i slabost latentnih srpskih i inih domaćina na Krkarevu govnusinu s nijansama elitne pornjave doktora i naučnika sa agenticama komunizma...mene ovaj naslov i pitanje "je li, seko, jesi li ti imala nešto pametnije da radiš, npr. u srpskim čeličanama? - il da zapališ do čeličana Pitsburga i zaradiš čestito dolare?" ...e, mene taj pedagoški pristup tj. njen pogrešan izbor (jer nije školovana) u XXI stoljeću ostavlja bez teksta..
principessa_etrusca principessa_etrusca 10:16 10.03.2017

Re: država duradi

Ок, Олександра, није битно. (А на О. беше и она четрнаестогодишња девојчица коју си довео код бабе да је подстакне на секс са тобом, она што је после умрла од рака на грлићу или јајницима?)

Ова О. се срећом доспела до живота у грчком плаветнилу. Ипак, треба истаћи да у овом свету још увек нико са PhD из науке не мора да себе проституише на сат или на ноћ, а као што рекох, сваки избор је у реду, све док је избор.

Проблем настаје када избора нема.

А Рускиње или "Рускиње", јер су деведесетих све то били "Руси", не само за Европљане, већ и за саме себе (за мене је позних деведесетих радио младић из Ивано-Франкивска који ће тек много касније постати 'Украјинац'и љутити се на употребу члана у 'the Ukraine'), јесу веома способне у сваком смислу. Генерално говорим о успешном дочекивању на ноге људи из СССР иако су скоро сви на Запад пали с Марса.

Посебно свираш о Украјинцима, али нећу да непотребно ширим тему.
tyson tyson 11:29 10.03.2017

Re: država duradi

Међутим, оне проститутке (и рент бојс) који немају избора, који немају школу, који су злостављани као деца, који су млади угурани у проституцију и наркоманију, који нису гламурозни ни лепи, који имају најјефтиније клијенте, за најмање пара, тек да би имали за следећи оброк и следећи фикс, они заслужују и емпатију, и конкретну помоћ.

Tjah, ko smo mi da sudimo ko zaslužuje empatiju i pomoć.


tyson tyson 11:50 10.03.2017

Re: država duradi

(за мене је позних деведесетих радио младић из Ивано-Франкивска који ће тек много касније постати 'Украјинац'и љутити се на употребу члана у 'the Ukraine')
Ma folirant bre; trebalo je da mu objasniš da je iz Stanislavova (Stanisławów)


docsumann docsumann 12:10 10.03.2017

Re: država duradi

Tjah, ko smo mi da sudimo ko zaslužuje empatiju i pomoć.


upravo ti.
karabasbarabas karabasbarabas 12:11 10.03.2017

Re: država duradi

krkar
Ја лично знам десетине образованих и лепих Рускиња које су сва та нова знања стекле брзином светлости, као и способност да прецизно и непогрешиво класификују западне брендове и западне мушкарце (са посебним укусом за банкаре и власнике хеџ фондова).


Ma da, to su Ruskinje, one su prirodno inteligentne, superiorne i sveznajuće. Ova je Ukrajinka (kao što sam na samom početku i napisao), znači genetska kurva, izdajnica, prozapadno đubre, glupača...

А још твоја Оксана


Tjah, nije Oksana.



principessa_etrusca principessa_etrusca 13:14 10.03.2017

Re: država duradi

Tjah, ko smo mi da sudimo ko zaslužuje empatiju i pomoć.


Очигледно ти не емаптишеш са трудницом која се проституише у поодмаклој трудноћи јер мора и не сматраш да држава и невладин сектор, али и слободни стрелци са осећањем за друго људско биће треба да јој помогну, а ја се не устежем да кажем да она заслужује помоћ пре него неко ко се проституише "истраживачки", т.ј. да после напише бестселер о животу проститутки.
urbana_gerila urbana_gerila 13:33 10.03.2017

Re: država duradi

sven.en


dejs

docsumann docsumann 15:04 10.03.2017

Re: država duradi


pitam se da li bi naš odnos prema pomenutoj vlasnici lokala na malom grčkom ostrvu generalno bio povoljniji (blagonakloniji) da njenu priču nije iznio Krakar?
principessa_etrusca principessa_etrusca 15:38 10.03.2017

Re: država duradi

docsumann

pitam se da li bi naš odnos prema pomenutoj vlasnici lokala na malom grčkom ostrvu generalno bio povoljniji (blagonakloniji) da njenu priču nije iznio Krakar?

Ја нисам неблагонаклона, а посебно ми се допада њен избор места боравка, које год да је острво у питању. (Можда јој једног дана будем и комшиница.)

Оно што ми смета је гламурализације проституције.
docsumann docsumann 15:57 10.03.2017

Re: država duradi

principessa_etrusca
docsumann

pitam se da li bi naš odnos prema pomenutoj vlasnici lokala na malom grčkom ostrvu generalno bio povoljniji (blagonakloniji) da njenu priču nije iznio Krakar?

Ја нисам неблагонаклона, а посебно ми се допада њен избор места боравка, које год да је острво у питању. (А можда јој једног дана будем и комшиница.)

Оно што ми смета је гламурализације проституције.


rekoh in general.

a primjednu o glamurizaciji sam već prokomentarisao negdje gore/dolje.
i da se ponovim - zagrebali smo, u mjeri koju već blog omogućuje i dozvoljava, više aspekata i formi prostitucije.
od socijalno-egzistencijalno najtežih slučajeva, pa do jahtašica.

možda smo najmanje pričali o nekoj srednjoj ( u materijalnom smislu) kategoriji prostitutki.
o onima koje to rade kao neki dodatni izvor prihoda, bez najdramatičnije egzistencijalne nužnosti, odnosno radi golog preživljavanja (sebe i/ili svoje djece), ali i bez fizičkih atributa koji bi im omogućavali četvorocifrenu cijenu svojih usluga.

zemljaninova priča je baš simpatična i životna, takodakažem. nikakav glamur, sem naglašene ljepote nesužene mu snajke nisam tu zamjetio.


sven.en sven.en 16:00 10.03.2017

Re: država duradi

dejs

e. :)
sven.en sven.en 16:01 10.03.2017

Re: država duradi

pitam se da li bi naš odnos prema pomenutoj vlasnici lokala na malom grčkom ostrvu generalno bio povoljniji (blagonakloniji) da njenu priču nije iznio Krakar?


Misliš "da je tamo neki Panta sreo agenticu Oksanu?", dal bi bilo isto?

Dal bi mi imali svijest o prostituciji u XXI stoljeću i savjest da ne zloupotrebljavamo ženu (da je se ne gnušamo) i kad ona nije visokoobrazovana Ukrajinka, nešto sretnijih aduta na kraju priče?
docsumann docsumann 16:51 10.03.2017

Re: država duradi

Misliš "da je tamo neki Panta sreo agenticu Oksanu?", dal bi bilo isto?


ne, već da je tu istu priču iznio domaćin bloga, als, nask, zemo, ja... mislim bilo ko od blogera koji ne polarizuju blogopučanstvo po pitanju svoje popularnosti tako rardikalno.

da se apstrakuje sama priča i njena protagonistkinja u odnosu na naratora.

Dal bi mi imali svijest o prostituciji u XXI stoljeću i savjest da ne zloupotrebljavamo ženu (da je se ne gnušamo) i kad ona nije visokoobrazovana Ukrajinka, nešto sretnijih aduta na kraju priče


a to tek ne zavisi od onoga na što sam se osvrnuo u tom komentaru.

to je već jedna delikatnija i kompleksnija priča, koja zadire u samu srž našeg moralnog svjetonazora.
s kojim sve sudovimka i predrasudovima ulazimo u ovu diskusiju, koje su nam uopšte moralne norme glede seksualnosti, kakav nam mje kulturni bekgraund itd. itd.
berman berman 16:58 10.03.2017

Re: država duradi

трудноћи јер мора и не сматраш да држава и невладин сектор, али и слободни стрелци са

misliš da dobiva socijalu da bi prestala, dakle jedini smisao je privatne suport grupe dobrovoljaca, samarićana, problem je što empatični to žele biti tuđim novcem i tuđa savjest. ne postoji društvo blagostanja koje bi ovo ispravilo. A Srbija je društvo ograničenih resursa ( ekonomija je jebiga uvjek upravljanje OGRANIČENIM resursima) , ako joj je država zbrinula 5 djece , mogla ju je bar sterilizirat .
berman berman 17:36 10.03.2017

Re: država duradi

Оно што ми смета је гламурализације проституције.

Čudo da se niko nije osvrnuo na Dr Brooke Magnanti ugledne pedijatrice stavio je na drugom postu. zašto , bit profesionalka je tip karaktera više nego nužde, a često puta i izbor osjećaja slobode ( njima to tako izgleda)
vcucko vcucko 17:59 10.03.2017

Re: država duradi

docsumann
[
to je već jedna delikatnija i kompleksnija priča, koja zadire u samu srž našeg moralnog svjetonazora.
s kojim sve sudovimka i predrasudovima ulazimo u ovu diskusiju, koje su nam uopšte moralne norme glede seksualnosti, kakav nam mje kulturni bekgraund itd. itd.

Budući rođen i odrastao u najvećoj luci ex-Yu, da s'umešam.
Elem, jedan od delova odrastanja: šetamo (klinci, srednja) uveče po Korzu, pa preko Žrtava fašizma izbijemo na Rivu. Jedan od nas se izdvaja, presreće majku (koja tuda ordinira, radno vreme), nešto pričaju, daje mu nešto para. Dobro veče šinjora ta i ta, dobro veče momci. On se vraća, nastavljamo dalje. Svi znamo o čemu je reč, ali niko se ne izlane, sve normalno i redovno.
I ne jednom.
Nisam bio dole od '91. i ne nameravam. Što mi naravno ne brani da neke stvari ispratim preko neta. Taj dečko (verujte, dobar k'o panja, izrazito inteligentan, naravno nikad nije dobio priliku da se školuje), on dakle i njegova majka kao dvoje ridikula životinjare od nekakve socijale, valjaju se po ulicama, ako već nisu negde skončali (ovo prethodno je podatak od pre neku godinu). U nekom jarku.
Tako da, moj dobri i fetivi Bokelju i ostalo blogopučanstvo, nema tu ništa lepo, ne daj bože glamurozno. Ako se nekoj i zalomi, to je jedna od hiljadu. Ako i toliko.
Hvala!
zemljanin zemljanin 18:15 10.03.2017

Re: država duradi

docsumann
zemljaninova priča je baš simpatična i životna, takodakažem. nikakav glamur, sem naglašene ljepote nesužene mu snajke nisam tu zamjetio.

hvala na tome Docs ... poenta je bila baš na tome ... vidiš, ja znam da svom sinu ne bih nikada reč rekao čak i da je odlučio da se njome oženi ... to bi bilo njegovo pravo I njegova odluka I njegov život ... njena prošlost se ne može promeniti ali ono što ona jeste I nakon svega što je proživela - je ono što je u toj priči - lepo ... žena koja je ostala neiskvarena, uvek sa osmehom I zaraznim entuzijazmom ... čak I da fizički nije lepa ostaje lepotica ... kako bih sa takvim stavom mogao bilo kome šta zameriti ...

naravno to je teoretski jer je ona njemu bila zanimljiva pa čak I fascinantna ali morao je debelo da se potrudi I da pokaze da je "normalan ali odlepio" da bi ona opšte pričala sa njim ... I u tom procesu se izrodila I neka bliskost koja nije potrajala ali je za oboje to bilo lepo iskustvo, barem ga tako opisuju ...
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:18 10.03.2017

Re: država duradi

pitam se da li bi naš odnos prema pomenutoj vlasnici lokala na malom grčkom ostrvu generalno bio povoljniji (blagonakloniji) da njenu priču nije iznio Krakar?


Uveren sam da bi bilo tačno suprotno.

Pogledaj komentare, bravo, čestitam, super, baš mi je drago....
A na čemu su čestitke, šta je drago
Na tome što je neka kurva zgrnula pare.

Makar neki od tih komentara su takvi jer je priču ispričao taj ko je ispričao, a ne zato što je to principijelan stav.

Teško mi je da zamislim neke čestitare kako čestitaju uspehe kojekakvim Sorajama.
A u čemu je razlika između te zbog koje se oduševljavaju i Soraje?
Samo u tome kako su za njih saznali, ništa drugo.
(dobro, i u nacionalnosti, ali nisu valjda dotle spali)
A ne mogu da zamislim ove koji ne čestitaju uspehe toj ukrajinskoj kurvi, da se oduševlajvaju Sorajinim uspehom.
Pa ti sad vidi ko se vodi principom a ko likom i delom.

Pitam se nekad kako se ti ljudi pogledaju u ogledalo posle toliko podilaženja.

ps
Znam da si i ti jedan od čestitara, ali eto, ja tebe ne svrstavam u ovu grupu.
Takav mi je utisak.

tyson tyson 19:05 10.03.2017

Re: država duradi

principessa_etrusca
Tjah, ko smo mi da sudimo ko zaslužuje empatiju i pomoć.


Очигледно ти не емаптишеш са трудницом која се проституише у поодмаклој трудноћи јер мора и не сматраш да држава и невладин сектор, али и слободни стрелци са осећањем за друго људско биће треба да јој помогну, а ја се не устежем да кажем да она заслужује помоћ пре него неко ко се проституише "истраживачки", т.ј. да после напише бестселер о животу проститутки.

Ma jel' očigledno?

Mani me sa tim jevtinim "jasno je" forama iz Drugog dnevnika RTS iz doba Komrakova. Ako ti je do svađe eno ti uvek kavzi radog krkara.

Poenta komentara je: ko smo mi da sudimo, i/ili da određujemo ko ne zaslužuje empatiju i pomoć (na primer, neke PhD "glamurozne Oksane" )?

Šta je kriterijum, lični i društva, pa i te famozne "države"? I šta bi trebalo da bude?

Šta je sve u današnje vreme, u Srbiji, prostitucija i ko bi se kvalifikovao da bude tema ovog bloga, pa onda valjda i predmet (ili ne) empatije? Ili osude.

Te što na kraju, generalno, ljudi sažaljevaju neku "Lelu", imaju pomešana osećanja spram neke "Oksane", a osuđuju, na primer, Staniju?


docsumann docsumann 19:17 10.03.2017

Re: država duradi

Tako da, moj dobri i fetivi Bokelju i ostalo blogopučanstvo, nema tu ništa lepo, ne daj bože glamurozno. Ako se nekoj i zalomi, to je jedna od hiljadu. Ako i toliko.


ma gde lepo, matori
docsumann docsumann 19:39 10.03.2017

Re: država duradi

Pogledaj komentare, bravo, čestitam, super, baš mi je drago....
A na čemu su čestitke, šta je drago
Na tome što je neka kurva zgrnula pare.

Makar neki od tih komentara su takvi jer je priču ispričao taj ko je ispričao, a ne zato što je to principijelan stav.

Teško mi je da zamislim neke čestitare kako čestitaju uspehe kojekakvim Sorajama.
A u čemu je razlika između te zbog koje se oduševljavaju i Soraje?
Samo u tome kako su za njih saznali, ništa drugo.
(dobro, i u nacionalnosti, ali nisu valjda dotle spali)
A ne mogu da zamislim ove koji ne čestitaju uspehe toj ukrajinskoj kurvi, da se oduševlajvaju Sorajinim uspehom.
Pa ti sad vidi ko se vodi principom a ko likom i delom.


ako mi vjeruješ, za Soraju sam čuo na ovom blogu i pojma nemam ko je ta osoba.

cijenim da je to nekao od onih prominentnih tabloidnih sponzoruša, koje ne da se ne stide i/ili sakrivaju svoj životni stil, već prave lajv šou od njega,
one žude za medijskom pažnjom, ne bi li u etar izbacile svoje silikone i kloagene.

koliko sam povatao ova krkarova poznanica, je svoj rad odrađivala diskretno s jasnim ciljem da se na kraju izvuće i pobjegmne od svega tohga.
e, meni bješe drago što je na kraju u tome i uspjela.


a sad ću ti ispričat priču koju mi je brat od tetke kazivao tamo negdje s kraja 80-tih i početkom 90-tih kada je radio kao mornar-kadet na nekom od Jugooeanijinih borova.
na jednoj od svojih egzotičnih destinacija upoznao je meleskinju kinesko-garavih gena s kojom je živio dok god je brod ostajao u luci.
a tada, za razliku od današnjeg pomoračko-trgovačkog saobraćaja to je znalo da potraje i mjesec i kusutr dana.
ona je maltene živjela kod njega na brodu, donosila mu gandžu, vodila ga kroz grada, o seksu za koji do tada nije ni znao da postoji na takvom nivou da i ne pričam ( a daleko od toga da je bio tunjav i neiskusan tip. naprotiv, onakav kakvog ga je bog dao - izuzetno zgodnog, duhovitog i komunikativnog lika, koga su žene voljele, znao je to da cijeni i koristi).
i nije ni dolar uzela od njega, samo obećanje da kad sledeći put dođe u njen grad da je neće zaobići
slične priče mi je pričao i drzurin brat, o njegovim iskustvima iz Brazila.

jedna moja velika ljubav sviojevremeno je u Španiji radila u javnoj kući. doduše ne po sobama već za šankom.
bilo je stid da mi o tome govori, ali kad je vidjela da je to meni sasvim ok, svašta mi je ispričala.

ali neću nikakav zaključak iz svega toga da izvlačim.
to su tek priče, istinite, al' kao takve jedne od milion drugih, sličnih, manje sličnih i potpuno različitih koje tinjaju svijetom.

emsiemsi emsiemsi 20:12 10.03.2017

Re: država duradi

krkar
стотине хиљада Рускиња, образованих, до јуче запослених, после затварања или у бесцење продатих фабрика у којима су до јуче радиле када је у беду и глад бачено онолико породица са децом, кренуле пут запада Европе да би на аутопуту стајале голе по сваком времену,



Negde otprilike 1995-6. upoznam prostitutku Ukrajinku. 31 godina, kći 10 godina, razvedena pre detetovog 1. rođendana (CCCP recept). Doktorirala hemiju (ili biohemiju), radila na Krimu u nekom institutu koji je jednostavno prestao da postoji, nikom nije trebao. Tačnije jedno vreme postojao ali nije isplaćivao plate pa je malo radila besplatno tamo a malo uzimala neplaćeno da na Zapadu prodaje sebe. Bila krenula u nadi da će nešto naći u struci, pa da će bar raditi po kućama i završila na ulici... 3 meseca Zapada pa kući 3 meseca pa opet. Prelepa, za duplericu, očuvana, kao mlada skakala uvis.

Dugo smo bili u kontaktu. Bila izrazito inteligentna, sa svojom se sudbinom pomirila ali sve uložila u kćer. Prešla u državu gde je prostitucija regulisana i legalizovana (iako je i dalje dosta radila po jahtama, skijalištima i ostalim mestima na zahtev privatnih poznatih klijenata). BTW kaže da to nije nikakva sigurnost, da ti privatni klijenti, sa imenom i prezimenom i brdom para, gotovo po pravilu budu daleko veća stoka i psihopate od sirotinje koja žene kupi na ulici.

Kći završila dobru srednju školu u Danskoj, dobila stipendiju za Nancy. Poslednji put sam je sreo kad je mala već bila na praksi u nekoj poznatoj belosvetskoj advokatskoj kancelariji, bila srećna zbog nje i štedela da otvori nešto na moru u Grčkoj i ode u penziju. Pre nekih 3-4 godine stigne na staru adresu razglednica sa jednog baš malog grčkog ostrva i na njoj samo

Собственная

Да !
Колико само предобрих жена мора да постане проституткама због добростојећих курви и курветина.
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:19 10.03.2017

Re: država duradi


ako mi vjeruješ, za Soraju sam čuo na ovom blogu i pojma nemam ko je ta osoba.

cijenim da je to nekao od onih prominentnih tabloidnih sponzoruša,

Tako nekako.
Ali nije ni previše važno ko je i šta je, ko god da je i šta god da je može se podvesti pod:

žena je videla gde su pare, videla kako može da ih nagomila, prelomila, donela odluku, ugradila silikone, radila šta treba da se radi u tom poslu..i uspela.

To je stav koji se ovde odobrava, i ne samo to, nego se i čestita na uspehu.
A stvarno bih se iznanadio kad bi ovde čitao čestitanja Soraji, sve dok to ne bi prvi uradio ...neko.
Posle toga, ne bi me iznendailo.

A lični odnosi prema konkretnim prostitutkama su stvarno priča koja sa ovom nema mnogo veze.





emsiemsi emsiemsi 20:23 10.03.2017

Re: jedna

kosta.babic
jednarecfonmoi
krkar
e, baš mi drago, ono baš


Ma nisam ni sumnjao, vrhunski inteligentna žena. A možda ako mi baš bude zgodno banem da vidim šta je otvorila, skroz je malo ostrvo, našao bih bez frke.



Evo bez uvreda na pocetku, iako se Krkoslav obicno meni obrati tako na pravdi Boga.

Mr.Krk jedini u Srbiji ima u kuci ovakav scenario:

( cuje se veseo zenski glas koji odzvanja kroz stan ili kucu, ne znam)

"Muzicu, vidi sta nadjoh u sanducetu!Eno ona tvoja prelepa i prepametna dama sto poseduje svoje ostrvo a koje je dobila jer je bila sjajna u seksu te dobijala silne pare za to, pise ti. Divno od nje, srce mi je puno.Obavezno skokni do nje ponekad i poseti je na par dana. Pozdravi je od mene tako sjajnu, bajnu, divim joj se iz daleka na svemu sto je postigla."


Dobro si mu rekla. Džukela u jagnjećoj koži. Moron, neuspeli preletač, folirant, drkadžija, lažnjak, demagog. Čovek koji na ovom blogu glumi Džona Vejna i pokušava da slepcima potura svoju pravdu. Mali Vučić u pokušaju,saradnik službe i strani plaćenik.Gnjida od čoveka.


Чекај !
О коме ти ово Коста причаш --- о кркару или о Крстићу !? Нисам у току.
docsumann docsumann 20:55 10.03.2017

Re: država duradi

žena je videla gde su pare, videla kako može da ih nagomila, prelomila, donela odluku, ugradila silikone, radila šta treba da se radi u tom poslu..i uspela.

To je stav koji se ovde odobrava, i ne samo to, nego se i čestita na uspehu.
A stvarno bih se iznanadio kad bi ovde čitao čestitanja Soraji, sve dok to ne bi prvi uradio ...neko.
Posle toga, ne bi me iznendailo


pokušao sam da ukažem na razliku ta dva "slučaja" kako je ja vidim-

A lični odnosi prema konkretnim prostitutkama su stvarno priča koja sa ovom nema mnogo veze.


da, taj dio se ustvari i nije odnosio na tvoj komentar nego na insistiranje da se život prostitutki prikaže samo u jednom svijetlu, a da je sve drugo opsenarska glamurizacija.

kao i u svemu drugom, stvarni život se javlja u nebrojeno mnogo pojavnih oblika, pa čak i kad su sudbine likova sa margine u pitanju, bilo da se radi o kurvama, narkomanima, kriminalcima...

a da smo s priče nesretnih djevojaka koju je Milutin prezentovao ovdje skrenuli u neke druge mane-više bliske, jesmo.
mislim tema je preširoka, drevna i moderna u isto vrijeme.
angie01 angie01 21:10 10.03.2017

Re: država duradi

cijenim da je to nekao od onih prominentnih tabloidnih sponzoruša, koje ne da se ne stide i/ili sakrivaju svoj životni stil, već prave lajv šou od njega,
one žude za medijskom pažnjom, ne bi li u etar izbacile svoje silikone i kloagene.


preduhitrio si me,... Soraja i Stanija su svojom estetikom i stilom zivota preplavile javni prostor do tacke da su postale model devojcicama, sto jedna od njih i javno potvrdjuje da je upravo to cilj njene misije, da pokaze devojcicama kako se to radi, ako zelis da uspes u zivotu i budes poznat, sama za sebe kaze da je brend, VIP...tu je problem sa njima, a ne moralisanje,...to kako su one odabarle da zive i kako vole da izgledaju je njihova stvar.
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:25 10.03.2017

Re: država duradi

Soraja i Stanija su svojom estetikom i stilom zivota preplavile javni prostor do tacke da su postale model devojcicama


I to je greh, a prostitucija je pohvalna?
Čudni su mi ti kriterijumi rangiranja prihvatljivih oblika ponašanja.
U redu je kresati se za lovu, ali nije dobro želeti da se bude poznat.

Uzor devojčicama...

Zamislimo onda da je ovaj stav, iznet i zastupan ovde, super je, ili je makar sasvim prihvatljivo, bataliti diplomu i prostituisati se, dakle zamislimo da takav stav bude masovno i javno podržan (a logično je da ne bismo imali ništa protiv da naši stavovi budu javno i masovno podržavani) kakav bi to bio uzor devojčicama?
angie01 angie01 21:40 10.03.2017

Re: država duradi

I to je greh, a prostitucija je pohvalna?


hcm- procitaj prvo na sta je ovo sto si komentarisao sa izvtranjem i ucitavanjem, replika....pri tome, Soraja i Stanija su deo opste pinkoizacije i ubrizgavanja farmi, parova i sl, kao nesto sto je super i zabavno, a samim tim i nesto cemu treba teziti- jer evo njih kao glave zvezde na svim naslovnim stranama, u svim emisijima, oni govore sta i kako treba, daju savete...
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:44 10.03.2017

Re: država duradi

oni govore sta i kako treba


A zar, bravo, svaka čast, čestitam, ne govori čemu treba težiti?
docsumann docsumann 21:45 10.03.2017

Re: država duradi

hoochie coochie man
Soraja i Stanija su svojom estetikom i stilom zivota preplavile javni prostor do tacke da su postale model devojcicama


I to je greh, a prostitucija je pohvalna?
Čudni su mi ti kriterijumi rangiranja prihvatljivih oblika ponašanja.
U redu je kresati se za lovu, ali nije dobro želeti da se bude poznat.

Uzor devojčicama...

Zamislimo onda da je ovaj stav, iznet i zastupan ovde, super je, ili je makar sasvim prihvatljivo, bataliti diplomu i prostituisati se, dakle zamislimo da takav stav bude masovno i javno podržan (a logično je da ne bismo imali ništa protiv da naši stavovi budu javno i masovno podržavani) kakav bi to bio uzor devojčicama?


prije svega ko smo mi da morališemo nad tuđim životnim izborima sve dok to ostaje njihova lična stvar.
svaki odrastao čovjek ima pravo na svoj izbor ma kako on nama odbojan izgledao.
čini šta te volja, al' nemoj da uvlačiš druge, pogotovo ne djecu, u svoj mali pakao, ako si se već na njega odlučio.
čak je i jedan od najvećih mister self destruction-a RnR-a, Al Jorgensen govorio - to što se drogiram je moj lični izbor, al' nikad neću reći drogiranje je super, niti ću drugima savjetovati da to čine.
znači čak je i on kome je heroin sumalo spržio i potonje živuće ćelije u organizmu znao da razluči privatnu od javne sfere.

koliko sam provalio krkarova poznanica je svoj izbor zadržala za sebe. nije reklamirala prostituisanje niti ubjeđivala druge djevojke i žene da krenu njenim putem.

naprotiv, i sama je gradila odstupnicu da se iz tog svijeta izvuče.

ove koje ti spominješ čine upravo suprotno, otvoreno pozivaju djevojčice da ih slijede.


angie01 angie01 22:01 10.03.2017

Re: država duradi

A zar, bravo, svaka čast, čestitam, ne govori čemu treba težiti?



koliko sam provalio krkarova poznanica je svoj izbor zadržala za sebe. nije reklamirala prostituisanje niti ubjeđivala druge djevojke i žene da krenu njenim putem.

naprotiv, i sama je gradila odstupnicu da se iz tog svijeta izvuče.

ove koje ti spominješ čine upravo suprotno, otvoreno pozivaju djevojčice da ih slijede.

hoochie coochie man hoochie coochie man 22:02 10.03.2017

Re: država duradi

prije svega ko smo mi da morališemo nad tuđim životnim izborima sve dok to ostaje njihova lična stvar.


Ovo sam napisao u prvom komentaru, svakome pravo na izbor, ali ne treba svaki izbor hvaliti.
al' nemoj da uvlačiš druge, pogotovo ne djecu, u svoj mali pakao, ako si se već na njega odlučio.


Ne mogu da tvrdim, (ne pratim scenu:) ali ne verujem da ove dve pominjane idu okolo i pozivaju devojčice da im se pridruže.
One su izabrale za sebe, a mi njihov izbor osuđujmo???
koliko sam provalio krkarova poznanica je svoj izbor zadržala za sebe. nije reklamirala prostituisanje niti ubjeđivala druge djevojke i žene da krenu njenim putem.


Verujem da ni ove SS to ne rade, ali ne govorim ja o toj ženi, njena odluka njena stvar, nego o našem odnosu prema određenim odlukama.

To što je neka tamo zabatalila svoju diplomu i krenula u prostituciju baš me briga, nit mi je rod nit pomozi bog, što bih se oko nje sekirao, mene malo iznenađuje da se čestita na takvom izboru.

To je, siguran sam, posledica činjenice što je ona drugarica :)

Ja se malo zabavljam pa zamišljam situaciju da je tu istu priču ispričao neko drugi, recimo Dragan J Vučićević, i, šta ti misliš, da li bireakcije bile iste?
:)
Ni blizu, sve bi praštalo od podsmeha i pljuvanja.

hoochie coochie man hoochie coochie man 22:05 10.03.2017

Re: država duradi

koliko sam provalio krkarova poznanica je svoj izbor zadržala za sebe.


Ona jeste, ali drugi taj izbor reklamiraju.
predatortz predatortz 22:11 10.03.2017

Re: država duradi


Ovo sam napisao u prvom komentaru, svakome pravo na izbor, ali ne treba svaki izbor hvaliti.



Moja baba je govorila za takve:

Njen dućan, njena roba!
docsumann docsumann 22:16 10.03.2017

Re: država duradi

To što je neka tamo zabatalila svoju diplomu i krenula u prostituciju baš me briga, nit mi je rod nit pomozi bog, što bih se oko nje sekirao, mene malo iznenađuje da se čestita na takvom izboru.


potpuno si pogrešno uvatio.

čestitke su bile upućenje njenom skrasivanju u mirnu životnu luku, a ne izboru koji (ni)je prije toga morala da učini.

drago mi je da je konačno našla mir.

narcis narcis 22:20 10.03.2017

Re: država duradi

ali ne treba svaki izbor hvaliti.

aman ćovek, di ućita da neko fali, ćoveci i ćovekinje su pozdravili njen uspeh ostvarivanju cilj koji je zacrtala.
ja bi joj čestitao i da znam da je svesno i čovečanski odlučila da ode u švajcariju, germaniju i gdene da zaradi lovu na pi*ku, njena stvar svako od nas koristi ono u čemu je najbolji da zaradi pare.
pre par decenija kad sam polagao prijemni, i nisu me primili, jedan "koleza" mi pokaza devojče i reče - ona se jebala snekog i zato je primljena, ja mu reko - i ja da imam pičku isto bi uradio. što mi krivo devojče što je iskoristilo kretena da ostvari svoj cilj, ništo. kriv mi kreten koji zloupotrebljava svoju moć da dobije sex, verojatno ga a drgi način nemož dobije.
predatortz predatortz 22:24 10.03.2017

Re: država duradi


drago mi je da je konačno našla mir.



Ako je našla...

Mir malo ko nađe, a ponajmanje oni koji nešto taje.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:26 10.03.2017

Re: država duradi



čestitke su bile upućenje njenom skrasivanju u mirnu životnu luku,


E sad možemo da teoretišemo kako nam drago.
Ti kažeš čestitke su za izlazak iz prostitucije, a ja gore čitam čestike za uspeh u prostituciji.

Malo lepo ostrvo i ona na njemu, ćerka na dobrim školama, super, čestitamo.
A kako je stekla sve to?
Nema veze.

hoochie coochie man hoochie coochie man 22:28 10.03.2017

Re: država duradi

ćoveci i ćovekinje su pozdravili njen uspeh ostvarivanju cilj koji je zacrtala.


Cilj opravdava sredstvo :)
Dobro, i to je u redu.
A šta ćemo sa Sorajom?
predatortz predatortz 22:31 10.03.2017

Re: država duradi


A šta ćemo sa Sorajom?


Kako, šta?
narcis narcis 22:32 10.03.2017

Re: država duradi

A šta ćemo sa Sorajom?

soraja vrši popularizaciju prostakluka ikurvanluka i to je za osudu, ova krkijeva niđe nije izašla da priča kako je prostitucija divna i lepa kao soraja. ako ti ne vidiš razliku ondak , jebiga bože.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:38 10.03.2017

Re: država duradi

Kako, šta?


Sad kad sam krenuo da je pominjem proguglam malo.
Neka hvala, ipak.
Ne volim plastiku brate, pa to ti je.
Omatorilo se valjda.

Nego, piše da je i ona neke ozbiljne škole završila?
Batalila i krenula tamo gde su pare.
Mnogu su slične.
soraja vrši popularizaciju prostakluka ikurvanluka


Ko vrši?
Ona ili oni što je podržavaju, što je slikaju, što joj se dive?
Oni vrše tu popularuzaciju, baš kao i ovi što se dive ovoj kurvi.
predatortz predatortz 22:43 10.03.2017

Re: država duradi

Nego, piše da je i ona neke ozbiljne škole završila?


Nije bre, to je Stanija!
Baš si neinformisan!

Zajebanciju na stranu, ovo pokazuje kako neki, reklo bi se ozbiljni ljudi, olako shvataju reč "uspeh". Taj pojam nije i ne bi trebao biti jednak sa pojmom "zaraditi novac".
docsumann docsumann 22:49 10.03.2017

Re: država duradi

hoochie coochie man


čestitke su bile upućenje njenom skrasivanju u mirnu životnu luku,


E sad možemo da teoretišemo kako nam drago.
Ti kažeš čestitke su za izlazak iz prostitucije, a ja gore čitam čestike za uspeh u prostituciji.



vidi, nemam ja šta nit o čemu da teoretišem.
vrlo dobro znam šta sam i zašto napisao.

e, sad ako ti nije bio jasan smisao mog komentara, mogao si direktno da me pitaš za pojašnjenje.

uvijek sam tu da se pojasnim(o)
docsumann docsumann 22:50 10.03.2017

Re: država duradi

predatortz

drago mi je da je konačno našla mir.



Ako je našla...

Mir malo ko nađe, a ponajmanje oni koji nešto taje.


i relativni mir je sto puta bolji nego apsolutni pakao
predatortz predatortz 22:55 10.03.2017

Re: država duradi

docsumann
predatortz

drago mi je da je konačno našla mir.



Ako je našla...

Mir malo ko nađe, a ponajmanje oni koji nešto taje.


i relativni mir je sto puta bolji nego apsolutni pakao


Imaj na umu da je pakao nekom raj.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:56 10.03.2017

Re: država duradi

Nije bre, to je Stanija!


Opet ću na gugl :)

Taj pojam nije i ne bi trebao biti jednak sa pojmom "zaraditi novac".


Uglavnom se to i razdvaja, ali ovde, (iz nekog razloga:)) sve postane simpatično, pa i novac od kresanja.
vrlo dobro znam šta sam i zašto napisao.


Znam i ja šta si napisao, a sve ovo večeras je krenulo od drugog tvog komentara, da li je Krakar i njegov imidž ovde zaslužen što se osuđuje.
Ja sam tvrdio suprotno, da je zaslužan što se podržava.
A onda uletesmo u sve ovo.
docsumann docsumann 22:58 10.03.2017

Re: država duradi

Znam i ja šta si napisao, a sve ovo večeras je krenulo od drugog tvog komentara, da li je Krakar i njegov imidž ovde zaslužen što se osuđuje.
Ja sam tvrdio suprotno, da je zaslužan što se podržava.


to ti dođe na isto
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:05 10.03.2017

Re: država duradi

to ti dođe na isto


:)
Može i tako.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:15 10.03.2017

Re: država duradi

predatortz
Nego, piše da je i ona neke ozbiljne škole završila?


Nije bre, to je Stanija!
Baš si neinformisan!


Jok, ti si informisan

2016. godine je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.


A vidi ovo, da ti suza kane :)

Soraja je odrastala bez oca, a majka nije mogla da je izdržava zbog čega je detinjstvo provela u hraniteljskoj porodici i u Domu za decu bez roditeljskog staranja u Bijeloj. Majka ju je redovno posećivala, a po završetku osnovne škole, njih dve su prešle da žive kod Sarinih ujaka. Majka je ubrzo preminula, otkazali su joj bubrezi, a brigu o devojčici je preuzela rodbina
.


ps
Ako mi žena vidi da sam guglao Soraju ugasio sam :)


Atomski mrav Atomski mrav 23:25 10.03.2017

Re: država duradi

Opet ću na gugl :)


Jel' vidiš s kojim predznanjem moraš da dolaziš na Blog?
S tim (polu)svetom starleta i turbo folka sam se bliže upoznao tek u vojsci jer je omladina koja je služila vojni rok sa mnom slušala isključivo Cecu, Jecu i Manjače đecu. U Nišu se tada uz pomoć džepnog tranzistora mogla uhvatiti samo jedna lokalna radio stanica koja je puštala drugačiju muziku a Beograd 202 samo noću i uz odgovarajuće atmosferske uslove. Mislim da je to sve rađeno planski i namerno da mi gušteri dodatno otupimo. Jednom se neki disident dokopao razglasa pa pre postrojavanja za večeru pustio Green Day i svi su izgledali kao da se bude iz neke hipnoze.

Elem, požalim se jednog dana naglas kako mi je već dosadilo da slušam Seku a jedan klasić me ispravi da to nije Seka, već Stoja pa se zabezeknuo kad sam mu odgovorio da je to meni svejedno, da ne pravim razliku između njih dve i da ne znam ni kako izgledaju. Pa je izvadio odnekud Svet, stavio na sto, okrenuo možda drugu - treću stranicu i uzviknuo "E vidiš, ovo ti je Seka!" da bi zatim okrenuo još par stranica i onda obznanio "A ovo ti je Stoja!"...
narcis narcis 23:39 10.03.2017

Re: država duradi

U Nišu se tada uz pomoć džepnog tranzistora mogla uhvatiti samo jedna lokalna radio stanica koja je puštala drugačiju muziku a Beograd 202 samo noću i

tkoja godina je u pitanju?
Atomski mrav Atomski mrav 00:10 11.03.2017

Re: država duradi

tkoja godina je u pitanju?

2005.
narcis narcis 01:19 11.03.2017

Re: država duradi

Atomski mrav
tkoja godina je u pitanju?

2005.

pa tad je bilo bar 3 radija kojasu puštala rock. belami, siti još jedan čijeg imena ne mogu da se setim plus 202.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana