Gost autor

Вучићев Малифетлук!

Filip Mladenović RSS / 09.03.2017. u 02:29

Мали од палубе перача пара
Мали од палубе перача пара
Један од најближих сарадника актуелног премијера и градоначелник Београда, након вишемесечног упорног и професионалног ангажмана независних новинара-истраживача, коначно је ухваћен са рукама до лаката у меду корупције и прања пара. Најновијa открића, публикованa на сајту "Пиштаљке", аргументовано говоре да не само Синиша Мали, већ ни Александар Вучић не могу избећи одговорност, како политичку, тако и кривичну.

Ево шта је објављено на сајту "Пиштаљке":

"Градоначелник Београда Синиша Мали пријавио је у јануару 2016. године Агенцији за борбу против корупције чак 29 некретнина, од којих се само две - гаража и петособан стан - воде на његово име, наводи се у документацији коју је Агенција 7. марта 2017.  увече доставила "Пиштаљци" (https://pistaljka.rs) и објавила на свом сајту. По Закону о Агенцији за борбу против корупције, функционери су дужни да пријаве некретнине у свом власништву, али и оне које су власништво њихових супружника или ванбрачног партнера, као и малолетне деце.

У извештају који је Агенција августа 2016. године доставила Вишем јавном тужилаштву у Београду наводи се и да је банка (чији је назив у документу достављеном Пиштаљци прецртан) посумњала у прање новца због једне трансакције са Британских Девичанских Острва на рачун Синише Малог.

Уз ову, помињу се још три сумњиве трансакције, од којих једна укључује држављане Русије и Казахстана и наводну куповину непокретности. Новац из те трансакције заправо је искоришћен за повећање капитала на рачунима, а затим су средства подизана у готовини од стране заступника или трансферисана повезаним физичким лицима са сврхом трансфера „уговор о зајму".

Документацију која је требало да расветли ко и како финансира градоначелника Београда, али са сакривеним кључним подацима Агенција за борбу против корупције Пиштаљци је доставила прексиноћ, а одмах потом објавила и на свом сајту. Тражена документација требало је да расветли компромитујуће информације о приходима и имовини Синише Малог, који су у јавност изашли после истраживања Пиштаљке.

Пиштаљка је открила и јавности предочила доказе да градоначелник, према сопственом признању, добија годишње од анонимних „пријатеља" 60.000 евра за школовање своје деце, затим да је тадашња градоначелникова супруга била запослена у фирми која је партнер града у уносним пословима, као и да је дадиља градоначелникове деце добила посао у Градској чистоћи само 15 дана пре него што је на суду сведочила у корист градоначелника, а после чега је Синиша Мали добио старатељство над децом.

Агенција за борбу против корупције прво је два месеца одбијала да достави Пиштаљци податке о имовини градоначелника као и податке и документацију која се тиче истраге која се води против њега због скривања имовине. Документе је доставила тек пошто је Повереник за информације од јавног значаја прихватио жалбу новинара Пиштаљке. Повереник је Агенцији наложио да затамни све личне податке, али је Агенција затамнила много више.

Иако је њена функција да за рачун јавности контролише имовину функционера и спречи могуће незаконитости, Агенција се већ месецима бави проналажењем начина да од јавности сакрије информације на које јавност има право. Овакво скривање Синише Малог од Агенције за борбу против корупције прави - саучесника."

Детаљан извештај Агенције: https://pistaljka.rs/home/read/597 

 

Atačmenti



Komentari (10)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

anonymous anonymous 05:01 09.03.2017

Будан сам.....

....и будно пратим шта се дешава.

Док многи други спавају.

.... широм затворених очију.
looping looping 06:28 09.03.2017

1

Objavljena dokumentacija o Gradonačelniku Beograda od strane Agencije za borbu protiv korupcije? Pa se još taj izveštaj proverava.
Kada je ovoga bilo, da se toliko proverava Gradonačelnik Beograda?

Ovaj mar(l)ifetluk je za Vučića samo plus! De, nemojte da ga reklamirate sada pred izbore!

PS.
Ili su svi prethodni gradonačelnici bili pošteni?
anonymous anonymous 09:10 09.03.2017

Re: 1

looping

Ili su svi prethodni gradonačelnici bili pošteni?


Малог треба хапсити и док се то не деси, у Србији се ништа променити неће.

Његова (не) дела никако не треба препустити забораву.
docsumann docsumann 12:06 09.03.2017

jbt


ovo ponašanje ovdašnjih političara kad se dokopaju vlasti simptomatično je kao što je vaćarenje i laganje karakteristika heroinskih zavisnika.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:50 09.03.2017

Re: jbt

Da je samo to...

Pogledajte samo tu zloćudnu spregu: kao što policija i komunalna policija nisu hteli da intervenišu na pozive gradjanki i gradjana tokom terorističkog čina rušenja legalnih objekata u Savamali 25. aprila 2016, tako i posle toga Tužilaštvo i Agencija za borbu protiv korupcije zaverenički ćute, bezobrazno ignorišući javnost i načela pravne države!

Lepo reče trener Duško Vujošević o aktuelnom medijskom linču kolege Dude Ivkovića:
"Duda je zauzeo stav iz dubokog predubeđenja i iskustva. On sigurno nije motivisan materijalnim interesima. Da ga zanima materijalna korist, on bi stao uz vladajuću stranku. Podrškom opozicionom kandidatu on ide protiv materijalnih interesa. Revoltiran sam što Dudu provlače kroz blato i pokušavaju da ga kompromituju. To samo govori o patološkoj situaciji koja je stvorena u Srbiji i moramo je menjati."
docsumann docsumann 13:17 09.03.2017

Re: jbt

To samo govori o patološkoj situaciji koja je stvorena u Srbiji i moramo je menjati.


dobro, to je već sistemska falinka.

ono moje se odnosilo na pojedinačne slučajeve.
neleb neleb 16:54 09.03.2017

Re: jbt

Intervju sa Vujosevicem je nestao sa B92.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 17:19 09.03.2017

Re: jbt

neleb
Intervju sa Vujosevicem je nestao sa B92.


Naravno da nije. Osim ako ima neki drugi intervju - tj. ako nisi mislio na ono što Filip gore pomenu:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=03&dd=09&nav_category=12&nav_id=1238211

NB - a nije (još ☻) nestao ni Kreletov tekst kojim je veličao i brownnosovao Vučića što je za razbojništvo (udruženi zločinački poduhvat (c) lopova i baraba na vlasti) u Savamali:

http://blog.b92.net/text/26636/Bodrum-via-Savamala/

"... na konferenciju za štampu u zgradi Skupštine na poslužavniku doneo glave čelnika gradske vlasti,"

Elem, poslužavnik (a i praseće glave) mora biti da su svi završili na istome mestu na kojem i poslenje trunke Kreletovog integriteta i srama (jama na dnu Pacifika ili ako ima nešto dublje? )

angie01 angie01 18:30 09.03.2017

Re: jbt

na studiu B, ide sramna propagandna matrica, prekopiranog istrazivaca-koji sam sebe svojim sadrzajem odmah izblamira,...sa temom, koga je zastitnik gradjana za vreme svog mandata zastitio, kao pitanjem, na koje nema odgovora...pa onda namesteni prolaznici treba da odgovore, da li nekog znaju imenom i prezimenom , a da mogu da se racunaju pod pozitivan odgovor...prvo, sto bi bilo ko koga znao na taj nacin,...al evo ima primera u zabranjenim klipovima serijala vase pravo,...a ja znam jednog, (dvojicu, al tom drugom ne znam ime), Filipa Vuksu, mladica, koji je o svom trsoku sredjivao autobuska stajalista po gradu i od malog, kao zahvalnost, dobio da brzovozno plati visoku kaznu zbog tog prekrsaja- tome je usledila i pretnja u kabinetu gradonacelnika,....kaznu je platio Sasa Jankovic.

...a bas se krle prenemagao u novom serijalu insajdear- koja koincidencija:)))-kako je neprihvatljivo pljuvanje, kleveta i prozivka protivnickih kandidata i njihovih pristalica, ma o kome se radilo:)))

ne znam pod sta racuna one svakodnevne prozivke, ucitavanja, "posalice" i ruganja na svojoj lajni, svima koji nemaju prezime vucic.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 23:57 09.03.2017

Re: jbt

...a bas se krle prenemagao u novom serijalu insajdear-


Koji ti je taj krle? Da ne misliš možda na mog druga Kreleta? Ma pusti ga, on je samo lajavi krelac (koji je umislio da je debelo pile ☻)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana