In memoriam

Heroina iz Šarlotsvila...

Filip Mladenović RSS / 14.08.2017. u 22:31

Sa očima izvan svakog zla...
Sa očima izvan svakog zla...
No pasaran!
No pasaran!
"Ako niste uznemireni, onda ne obraćate pažnju!", bio je poslednji zapis Heder Hejer na društvenoj mreži pre pogibije u antinacističkim demonstracijama u Šarlotsvilu protekle subote, 12. avgusta 2017.

Ova mlada pravnica, hrabra i dosledna u borbi protiv rasisma i nacizma, još jedan je simbol bolje, lepše i civilizovane verzije čovečanstva.

Mogla je Heder te subote da ostane u kući i "surfa" po internetu.

Mogla je sa društvom da svrati u obližnju kafeteriju, na "partiju" ćaskanja.

Mogla je proteklog vikenda da ode na neki piknik sa dragim ljudima.

Mogla je da bude u "šopingu"...

Umesto toga, Heder je izabrala stav, borbu, princip.. i platila taj izbor životom.

Njena majka je, prkoseći velikom bolu zbog gubitka ćerke, izjavila da je Heder umrla radeći ono što je ispravno... 

Heder Hejer je još jedna zvezda u sazveždju ljudskih bića koja su umrla radeći ono što je ispravno.

Pred njihovom žrtvom ne može se ništa drugo uraditi nego se pokloniti... Na način kako to rade mnogi u samom Šarlotsvilu i širom SAD.

I ja se klanjam pred očima Heder Hejer "izvan svakog zla, izvan stvari, iluzija, izvan života..."

U ovim trenucima saosećanja čujem glas Sonje Savić: "Ovo društvo ne prašta činjenicu da neko prosto može da bude dobar čovek, bez skrivenih namera i bez lične koristi."

 

 

 

 

 

AtačmentiKomentari (256)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

anonymous anonymous 01:53 15.08.2017

Верујем ...

...у добре људе.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:51 16.08.2017

Re: Вјерују...

RIP, young lady...

nego, profesore, kako objašnjavaš ovo da su vratile na veliku pozornicu identitetske politike, a Levica ih sahranila uveliko ("čovek je individualan, ne kolektivan, kolektivno je plemensko, a plemensko je prevaziđeno" ), i sada se odjednom ta tematika, u najmoćnijoj demokratiji sveta, vraća na pozornicu? na osnovu čega neomarksizam smatra da se ljudsko biće može održati samo, kao jedinka? meni, naprotiv, izgleda, da na jednoj višoj ravni, neomarksizam radi tu, svesno ili ne, direktno za interes hegemonog korporativizma, jer otuđuje ljude jedne od drugih, i tako ih praktično ostavlja kao lak plen da budu pregaženi, da li materijalno da li idejno.
emsiemsi emsiemsi 13:25 16.08.2017

Re: Верујем ...

anonymous
...у добре људе.

Слава погинулој !
Било ко не би требало да због својих ставова изгуби живот у мирнодопској ситуацији ... осим ако није већ започео неки рат, а ја да не знам.
Додуше --- то би требало да важи и у рату.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:58 16.08.2017

Re: Верујем ...

ma kakvi, rođeni, u narednom ratu te niko ne pita za stavove. samo - spaljuj.
anonymous anonymous 06:18 17.08.2017

Re: Верујем ...

Пол Крејг Робертс: Смисао Шарлотсвила

Политиком идентитета разбијена на комаде, Америка се креће ка грађанском рату

Слушајући јутрос NPR (Национални радио), утврдио сам оно што сам већ знао: Шарлотсвил се претвара у још један ексер у Трамповом ковчегу. NPR није показао ни најмање интересовање да пренесе чињенице о оном што се догодило у Шарлотсвилу. Организовали су неколико „интервјуа“ сличномишљеника како би произвели жељени пропагандни резултат – да је све Трампова грешка.

За то постоји неколико разлога. Трамп је ускомешао беле суперматисте и нацисте удварајући им се током председничке кампање својим слоганом „Америка на првом месту“. Наравно, то на шта је Трамп циљао слоганом „Америка на првом месту“ управо је оно што су бирачи разумели – интерес широког америчког друштва требало би да буде стављен испред трговинских споразума који служе интересима других земаља и себичном профиту глобалних корпорација. Међутим, NPR пропагандисти су уметнули речи у Трампова уста и изврнули значење слогана у „Бела Америка на првом месту“.

Другим речима, за NPR је „Америка на првом месту“ шифровани знак белих суперматиста за стицање предности у изборном колеџу и победу лидера против којег су гласале географски скучене, али густо насељене области североисточне и западне обале, које су иначе центар моралне трулежи. Тако се долази до закључка да је Трамп кандидат белих суперматиста и да је стога нелегитиман.

NPR потом преноси поруку да је Трамп доказао да је нацистички кандидат кад је критиковао обе стране за нереде у Шарлотсвилу. NPR је искористио оркестриране интервјуе да сву кривицу за насиље свали на групу која је имала дозволу да одржи скуп. По њима, група која није имала дозволу за окупљање састоји се од доброћудних грађана који су се окупили да протестују против говора мржње наводних нациста и расиста.

ДОБРИ ЉУДИ И ЈАДНИЦИ
Нема сумње да је окупљање оног што се назива „алтернативном десницом“ (alt-rigt) привукло све врсте екстремиста и да је – очигледно неуравнотежени – младић који је аутомобилом улетео у колону контрадемонстраната нанео штету оном што је послужило као разлог окупљања (одбрана споменика Роберту Е. Лију или просто жеља организатора да привуку пажњу јавности). Бесмисленост овог дела уверила је неке Американце да је све организовала „дубока држава“ зарад напада на Трампа и грађанске слободе.

NPR и остатак преститутки игнорисали су многе аспекте Шарлотсвила. На пример, по чему се то Бушова/Чејнијева/Обамина/неоконзервативна тврдња да су Американци „изузетна нација“ (exceptional people; мисли се на народ који је изузет од правила која важе за све друге народе; прим. прев.) која живи у „незамењивој земљи“ (indispensable country) разликује од Трампове пароле „Америка на првом месту“? Нико међу либералима/прогресивцима/левицом није био узнемирен кад је Обама свету поручио да су Американци изузетан и незамењив народ. Зар Обама не користи много отворенији језик како би ставио Америку на прво место? Ако су Американци изузетан народ, сви други су неизутетни (обични). Ако су Американци незамењиви, сви други су замењиви.

У чему је разлика? Једина разлика је у томе што је Обама изабран од добрих људи, који нису расисти, женомрсци, бели суперматисти, а Трампа су, речима Хилари Клинтон, изабрали „јадници“. Али она није изгубила изборе, зар не? Путин и Трамп су се удружили да би јој украли победу. Трамп је нелегитиман и због тога мора бити најурен из кабинета. Он је дупло нелегитиман јер су га изабрали бели хетеросексуални мушкарци. Ова лажна оптужба опстаје упркос чињеници да је Хилари добила два милиона женских гласова мање него Обама. Или тих два милиона жена није изашло на наредне изборе или су гласале за Трампа.

Друга разлика је у томе што се Трамов слоган „Америка на првом месту“ односи на губитак милиона радних места америчке средње класе и губитак пореске базе бивших радничких градова и држава, док се Бушово/Чејнијево/Обамино/неоконско помињање „изузетне“ и „незамењиве“ Америке односи на право Вашингтона да друге народе бомбама враћа у камено доба јер одбијају да се повинују наређењима Вашингтона.

Кампања истеривања Трампа из кабинета траје 24 часа дневно, седам дана недељно од тренутка кад је збунио експерте и победио на изборима. За либерале, прогресивце и левицу Трамп је непријатељ против којег воде рат и због тога, баш као и у сваком рату, истина остаје у сенци пропаганде. Либералима/прогресивцима/левици се на овакве злоупотребе медијског извештавања гледа кроз прсте јер се Трампова намера да смањи тензије у односима са Русијом доживљава као претња за приходе и моћ војно-индустријског комплекса и хегемонистичке идеологије неоконзервативаца. Велики финансијски интереси, идеологија и медији чине веома моћну силу против које председник сам нема никакве шансе.

ЈЕЗИК ПОЛИТИКЕ ИДЕНТИТЕТА
Мали број Американаца разуме фундаменталну трансформацију политике и друштва која се догодила кад је Акт о људским правима из 1960-тих изокренут наглавачке од стране шефа EEOC (Комисија за једнаке могућнсти запопошљавања) Алфреда В. Блумерсена. Акт о људским правима је експлицитно забрањивао коришћење расних и полних квота као метода за борбу против „дискриминације“, која је углавном била плод историје, а не свесне намере белих мушкараца. Али тешко је од историје правити злочинца, а социјални инжењеринг профитира од постојања негативца против којег се бори. Тако су постављени темеље идентитетске политике.

Почетна фаза нове политике била је успостављање привилегованих квота за „префериране мањине“, па су те преференце почеле да односе превагу над заслугама. Деценијама су бели мушкарци полако али сигурно постајали жртве дискриминације на универзитетским листама, при запошљавању, промоцијама, универзитетским именовањима и поводом могућности коришћења права на слободу говора. Сетите се како је пре само неколико дана виши инжењер у Гуглу добио отказ јер је изнео тачну чињеницу – да мушкарци и жене имају различите особине – која је феминисткињама била неприхватљива.

Могуће је да су некад жена или црнац отпуштени јер су рекли нешто неприхватљиво белом мушкарцу, али нисам чуо за такав случај. Заиста, уобичајено је рећи да су бели хетеросексуални мушкарци расисти, сексисти и хомофоби. Такав језик је прихваћен унутар политике идентитета (енг. Identity politics; политика заснована на интересима и перспективама друштвених група са којима се грађани идентификују; прим. прев.). Ретко ко од нас има храбрости да се томе супротстави.

Либерали/прогресивци/левица, скупа са медијима, напустили су радничку класу у корист политике идентитета. Она учи да су жене, црнци и хомосексуалци жртве белих хетеросексуалних мушкараца који су окарактерисани као угњетавачка класа, односно као они који угњетавају друге. Таква доктрина делегитимише беле хетеросексуалне мушкарце на исти начин на који је нацистичка доктрина делегитимисала Јевреје а комунистичка капиталисте. Нема разлике.

У почетку, бели мушкарци, попут професора историје са Универзитета у Вирџинији, који је за NPR данас учтиво демонизовао беле мушкарце који одбијају да прихвате статус друге класе, преживљавају тако што пужу на коленима приватајући политику идентитета. Али ово је само привремена фаза. За политику идентитета једини прихватљиви бели хетеросексуални мушкарци су они који признају кривицу свог пола и сексуалне оријентације и прихватају да буду кажњени због угњетавања жена, црнаца и хомосексуалаца.

НОВА ОБОЈЕНА ЛИНИЈА
Године 1995. Лери Стратон и ја смо у књизи Нова обојена линија: како квоте и повластице уништавају демократију описали како бирократе из EEOC, игноришући дух закона Акта о грађанским слободама (чија је намера била извршење законске равноправности), поново уводе легализацију дискриминације у амерички закон, и тако почињу процес делегитимације белих мушкараца. Данас ће неки окренути леђа овом аргументу не због тога што није валидан, већ што је политички некоректан. Кад је наша књига објављена пре 22 године, велики медији су подржали нашу аргументацију:

„Снажно и уверљиво… живописно драматично“; Њујорк тајмс бук ривју;

„Ово су важне лекције… посебно јер нас уче како добре намере могу имати лош исход“; Волстрит џорнал“;

„Робертс и Стратон износе тврдњу да су закони о грађанским слободама из 1960-тих искривљено до непрепознатљивости“; Вашингтон пост.

Последице квота у почетку нису биле очигледне; било је тврдњи и да су привремене. Међутим, данас су сасвим видљиве. Хетеросексуални бели мушкарци су „јадници“. Данас је на NPR један мушкарац рекао да ставови белих мушкараца који бране себе и мртве беле мушкарце (мисли се на споменик генералу Роберту Е. Лију; прим. прев.) од напада не би требало да буду дозвољени у америчкој политици.

Либерали/прогресивци/левица тврде како сви знају да је Роберт Е. Ли био зли расиста који се борио за робовласништво и да је свако ко жели да заштити његову статуу очигледно исти као он. Такви људи стога не заслужују да им се чује глас или да имају право гласа на изборима. Они морају бити искључени из јавне дискусије.

Замислите изношење овакве тврдње о било којој другој друштвеној групи, посебно женама, црнцима или хомосексуалцима. Како је могуће да либерали/прогресивци/левица стварно верују да их угњетавају моћни бели хетеросексуални мушкарци кад имају могућност да беле мушкарце демонизују колико хоће и потом избегну било какав повратни одговор?

Ако су бели мушкарци толико моћни, како их онда феминистички краљеви контроле могу тако лако отпуштати са посла због „изражавања опасних полних стереотипа“? Опасних за кога? Колико је опасно кад останете без посла?

НЕКОЛИКО НЕДОПУСТИВИХ ПИТАЊА

Као што предвиђају Фејт Голди и Стефан Молинекс, белим мушкарцима је доста демонизације и демонизације хероја наше земље. Виде шта се спрема и организују се да се бране.

Будући да је пропаганда против белих мушкараца очигледно једина ментална активност за коју је либерално-прогресивна левица спосебна, Фејт Голди и Стефан Молинекс су вероватно у праву да се Америка, политиком идентитета разбијена на комаде, креће ка грађанском рату.

Питам се која страна ће контролисати нуклеарне бомбе и биохемијско оружје.

Ако бели хетеросексуални мушкраци изгубе, питам се ко ће заштитити беле жене. Да ли су предодређене за исто силовање и покољ кроз какво су од стране Руса и Американаца прошле немачке жене након што се Вермахт предао?

Наравно, ово је недопустиво питање.

Либерали/прогресивци/левица су неспособни да схвате да демонизујући беле хетеросексуалне мушкарце демонизују све белце, укључујући и себе.

Требало би да оду и питају либералне белце у Родезији како су се провели у Зимбабвеу под владавином Роберта Мугабеа. Требало би да питају јужноафричке белце колико безбедно се осећају сада кад су предали власт и кад се уздигла друга црна политичка партија и изазвала политичко надметање међу црначким политичарима у томе која странка више мрзи белце.

Ово су такође недопустива питања.

Политика идентитета увек води ка насиљу, а Американци неће бити поштеђени.

Превео АЛЕКСАНДАР ВУЈОВИЋ
princi princi 15:27 17.08.2017

Re: Вјерују...

nego, profesore, kako objašnjavaš ovo da su vratile na veliku pozornicu identitetske politike, a Levica ih sahranila uveliko ("čovek je individualan, ne kolektivan, kolektivno je plemensko, a plemensko je prevaziđeno" ), i sada se odjednom ta tematika, u najmoćnijoj demokratiji sveta, vraća na pozornicu?

Nisam ni profesor ni "Profesor", ali dobro pitanje. A odgovor se nalazi u Princijevim blogovima. Koje su, opet, neki drugi profesori i "Profesori" proglasili za bullshit za šta, doduše, Princija zabole baš uvo.

Čovek ne može opstati "individualno", "sam po sebi", čovekova svest nije samo njegova, već se formira u i kroz interakciju sa zajednicom, plemenom, communityjem... Svest, da tako kažem, nije u nama samima, nego u mreži čiji smo samo čvor (doduše, dosta složen čvor, preciznije, mreža u malom). Nekad je ta plemena bilo lakše odrediti: država, nacija, religija, partija, fudbalski klub, pankeri, hipici, šminkeri to su bile jasno definisane i relativno jednostavne fioke, formirane pre nas i u njih smo trpani nekad i mimo naše volje. Danas je situacija mnogo teža u smislu da su communities mnogo finije nuanced, danas možeš biti i punker i nacoš, i fašista i Jew, i vatreni pravoslavac i pasionirani obožavalac Walter Whitea, sve je mnogo fluidnije i, vrlo bitno, pripadnost njima određuje svaki čovek za sebe. A kad je biranje u pitanju, čovek ne da ne bira uvek optimalno, nego to čak vrlo retko radi. I onda ti neoptimalni izbori stvaraju konflikte i unutrašnje a i sa raznim communities. Krajnji rezultat toga je jedna sveopšta konfuzija, kojoj smo danas nazočni.
emsiemsi emsiemsi 16:18 17.08.2017

Re: Вјерују...

princi
nego, profesore, kako objašnjavaš ovo da su vratile na veliku pozornicu identitetske politike, a Levica ih sahranila uveliko ("čovek je individualan, ne kolektivan, kolektivno je plemensko, a plemensko je prevaziđeno" ), i sada se odjednom ta tematika, u najmoćnijoj demokratiji sveta, vraća na pozornicu?

Nisam ni profesor ni "Profesor", ali dobro pitanje. A odgovor se nalazi u Princijevim blogovima. Koje su, opet, neki drugi profesori i "Profesori" proglasili za bullshit za šta, doduše, Princija zabole baš uvo.

Čovek ne može opstati "individualno", "sam po sebi", čovekova svest nije samo njegova, već se formira u i kroz interakciju sa zajednicom, plemenom, communityjem... Svest, da tako kažem, nije u nama samima, nego u mreži čiji smo samo čvor (doduše, dosta složen čvor, preciznije, mreža u malom). Nekad je ta plemena bilo lakše odrediti: država, nacija, religija, partija, fudbalski klub, pankeri, hipici, šminkeri to su bile jasno definisane i relativno jednostavne fioke, formirane pre nas i u njih smo trpani nekad i mimo naše volje. Danas je situacija mnogo teža u smislu da su communities mnogo finije nuanced, danas možeš biti i punker i nacoš, i fašista i Jew, i vatreni pravoslavac i pasionirani obožavalac Walter Whitea, sve je mnogo fluidnije i, vrlo bitno, pripadnost njima određuje svaki čovek za sebe. A kad je biranje u pitanju, čovek ne da ne bira uvek optimalno, nego to čak vrlo retko radi. I onda ti neoptimalni izbori stvaraju konflikte i unutrašnje a i sa raznim communities. Krajnji rezultat toga je jedna sveopšta konfuzija, kojoj smo danas nazočni.

Ма, боли те љуљи, а не само уво, за то што којекакви причају.
Са осталим сагласан, дакле, са флуидном атрибутизацијом и вишеструким и вишеслојним преплитањима.
Оно што сам ја закључио је ... да је човек реактивно биће, те да ми мало шта чинимо својом вољом, односно, да будем до краја прецизан ... наше чињење је реакција на спољашње подражаје. Често је то тешко разлучити, па се појединци умисле да то што предузимају, предузимају зато што су то они сами, суверено, одлучили.
princi princi 16:26 17.08.2017

Re: Вјерују...

са флуидном атрибутизацијом и вишеструким и вишеслојним преплитањима.

Fenomenalno!
princi princi 16:35 17.08.2017

Re: Вјерују...

Оно што сама ја закључио је ... да је човек реактивно биће, те да ми мало шта чинимо својом вољом, односно, да будем до краја прецизан ... наше чињење је реакција на спољашње подражаје. Често је то тешко разлучити, па се појединци умисле да то што предузимају, предузимају зато што су то они сами, суверено, одлучили.

Da, da... upravo tako. Mi smo rođeni nezavršeni, nedojebani, ako hoćeš i baš to je ključ adaptivnosti homo sapiensa. I baš zato čovek može da živi na čitavoj zemaljskoj kugli, od Sahare, do igloa na Severnom polu. Čak i čovek koga zatvoriš u samicu u Alkatrazu ili onom zatvoru u Koloradu, njegova svest je formirana zajednicom u kojoje je odrastao u kojoj je formiran. Mi smo mnogo "društveniji" nego što to hoćemo sebi da priznamo.
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:18 17.08.2017

Re: Вјерују...

princi
са флуидном атрибутизацијом и вишеструким и вишеслојним преплитањима.

Fenomenalno!


Sine, emsiemsi u slobodno vreme čita Zigmunta Baumana, dok se mi zajebavamo sa onim sranjima od zmajova - pa ti vidi:)
princi princi 17:22 17.08.2017

Re: Вјерују...

stefan.hauzer
princi
са флуидном атрибутизацијом и вишеструким и вишеслојним преплитањима.

Fenomenalno!


Sine, emsiemsi u slobodno vreme čita Zigmunta Baumana, dok se mi zajebavamo sa onim sranjima od zmajova - pa ti vidi:)

Cijenim da (mc)^2 (šta uradi Excel od čoveka!) to više posmatra iz neke inženjerske pozicije.
docsumann docsumann 18:41 17.08.2017

Re: Вјерују...

princi
са флуидном атрибутизацијом и вишеструким и вишеслојним преплитањима.

Fenomenalno!


daa, a nekad je skakao ko oparen na slične verbalne konstrukcije po blogu

maksa83 maksa83 18:57 17.08.2017

Re: Вјерују...

princi
са флуидном атрибутизацијом и вишеструким и вишеслојним преплитањима.

Fenomenalno!

Molim pojašnjenje!
princi princi 20:11 17.08.2017

Re: Вјерују...

maksa83
princi
са флуидном атрибутизацијом и вишеструким и вишеслојним преплитањима.

Fenomenalno!

Molim pojašnjenje!

Emsi, druže, ne pojašnjavaj ništa dok se ne izjasne koliko su pravdoljubivi!
princi princi 20:12 17.08.2017

Re: Вјерују...

Hoće se reći, ne da sam počeo samo neograničeno da serem, nego sam postao i pravdoljubiv i eksplozivan!
emsiemsi emsiemsi 23:51 17.08.2017

Re: Вјерују...

princi
stefan.hauzer
princi
са флуидном атрибутизацијом и вишеструким и вишеслојним преплитањима.

Fenomenalno!


Sine, emsiemsi u slobodno vreme čita Zigmunta Baumana, dok se mi zajebavamo sa onim sranjima od zmajova - pa ti vidi:)

Cijenim da (mc)^2 (šta uradi Excel od čoveka!) to više posmatra iz neke inženjerske pozicije.

Има ту свега помало.
Но, највише од свега је то што сам на годишњем, те након што прочитам око 50 мејлова дневно, одговорим на десетак на које има смисла одговарати, кренем у шетњу ... тј. напросто имам више времена за шетњу, а тада је цео свет мој.
Тада сам сам, а уједно и заједно са свима онима који ми понешто значе.
На тај начин повезујем неповезиво и по н-ти пута закључујем да је доброта неких људи коју су ми даровали безусловно, нешто највредније што сам могао да добијем - и што носим са собом.
Жао ми је што, уз сав свој труд, још нисам ни приближно 'добацио' до тим мојих дивова.
emsiemsi emsiemsi 23:52 17.08.2017

Re: Вјерују...

princi
Hoće se reći, ne da sam počeo samo neograničeno da serem, nego sam postao i pravdoljubiv i eksplozivan!

Нормално !
Него како !?
anonymous anonymous 03:16 15.08.2017

....


Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:54 16.08.2017

Re: ....

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:57 16.08.2017

Re: ....

slažem se da smo mi na zapadu (potencijalno individualno) mean motherfuckaz, al' nisu ni arapi veverice (potencijalno individualno).
predatortz predatortz 07:58 15.08.2017

Mogla je...Mogla je Heder te subote da ostane u kući i "surfa" po internetu.


Ili da piše naivne blogove na B92, verujući da će to promeniti svet...
Filip Mladenović Filip Mladenović 09:52 15.08.2017

Re: Mogla je...

Pisala je komentare na svom fejsbuk profilu.
Da je na ovoj planeti više ljudi poput Heder, drugačiji svet bi bio moguć.
Ovako... Nikada nema viška fašista, već se radi o manjku demokrata.
maksa83 maksa83 12:33 15.08.2017

Re: Mogla je...

Ovako... Nikada nema viška fašista, već se radi o manjku demokrata.

Bogami jeste problem i u višku fašista.
freehand freehand 13:06 15.08.2017

Re: Mogla je...

Filip Mladenović
Pisala je komentare na svom fejsbuk profilu.
Da je na ovoj planeti više ljudi poput Heder, drugačiji svet bi bio moguć.
Ovako... Nikada nema viška fašista, već se radi o manjku demokrata.

Reč je o tome da se zlu treba suprotstaviti na svaki mogući način. Neko politički, neko fizički, neko pišući blogove.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:30 15.08.2017

Re: Mogla je...

freehand
Filip Mladenović
Pisala je komentare na svom fejsbuk profilu.
Da je na ovoj planeti više ljudi poput Heder, drugačiji svet bi bio moguć.
Ovako... Nikada nema viška fašista, već se radi o manjku demokrata.

Reč je o tome da se zlu treba suprotstaviti na svaki mogući način. Neko politički, neko fizički, neko piušući blogove.


Baš tako!

„…ljubav, poslata na ovaj naš svet milion godina pre svih vera.“

Nagib Mahfuz: „MIRAMAR“
predatortz predatortz 13:34 15.08.2017

Re: Mogla je...

Ovako... Nikada nema viška fašista, već se radi o manjku demokrata.


Ako mene pitaš, i jedan jedini fašista je višak.
49 41 49 41 19:53 19.08.2017

Re: Mogla je... Fata al' ne'djede

predatortz
Ovako... Nikada nema viška fašista, već se radi o manjku demokrata.


Ako mene pitaš, i jedan jedini fašista je višak.


U Tuzli Fata zatece svog vjernika; u nevjernim "radnjama".
Mujo vraticu ti istom "merom", samo da znas; sam ces svojim rukama da mi odvezes dimije; kad budem to uchinjela.

Mesi Fata pitu svom Muji, ruke joj brasnjave do lakata od brasna.

Zapomaga Fata u po posla. Mujo pomagaj, odvezi mi dimije moram u WC; vidi mi ruku od brasna.
Razuchkurenih dimija, otrcha Fata u poljski WC.
Komsija cheka, kao i obichno iza.

Pomeri iza, vec davno razvaljenu dasku; da razvali Fatu kako inace ona voljadjase.
mlatisa mlatisa 16:14 15.08.2017

Зашто је "анти фа" = "фа"

Колико сам ја схватио, десничари су имали заказан митинг а "анти фа" дружина је насиљем хтела да спречи њихово окупљање. Гађали моткама, фекалијама, урином, камењем.

Далеко сам од десничара, али сам против нарушавања права на демонстрације било коме.

Ако је неко починио кривично дело нек се процесира, а у међувремену има право да искаже своје ставове. А онај ко напада учеснике митинга врши кривично дело.

Мада је генерално ствар поприлично јасна. Потребно је нахушкати једне против других да се не формира истинска страна која штити раднике. А у међувремену се берзански мешетари и банкари богате.
blogov_kolac blogov_kolac 18:16 15.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Ovo sto si napisao bi imalo vise smisla da je mlada zena poginula napadajuci skup sa kojim se nije slagala, a ne dok je mirno prisustvovala paralelnom okupljanju. Generalno se slazem da organizovanje kontra-mitinga, kontra-demonstracija, kontra-itd... nije u opstem slucaju nikako najsrecnija formula za drustveni dijalog suprostavljenih opcija. Ali i to pravilo moze da ima izuzetaka, zasto bi slobodno i demokratsko drustvo i sistem prosipali ruzine latice po putu onih koji se protiv njega kao takvog bore svim sredstvima, i koji bi samo da dodju u priliku svima drugima uskracivali i krsili sva ta i mnoga druga prava? Takodje, malo je ipak to drugacija situacija kada neki skup organizuju i prisustvuju mu skoro iskljucivo ljudi sa strane, a kontra-okupljanje pripadnici lokalne zajednice, kao u ovome americkom slucaju. A i nikako ne moze u istu ravan da se stavlja ko je sta kome dovikivao, bacao, mozda i udario, sto se desavalo u ovim haoticnim zbivanjima na obe strane, sa namernim uletom automobila u masu, sto je pravi teroristicki cin.

Najgori u svemu se po meni pokazao americki predsednik, sto posmatrace sa strane (van Srbije i Rusije) odavno vec mnogo ne iznenadjuje. Iako je izjavio povodom svega ono sto se manje-vise i moralo reci, uradio je to sa skandalozno velikim zakasnjenjem.
Мада је генерално ствар поприлично јасна. Потребно је нахушкати једне против других да се не формира истинска страна која штити раднике. А у међувремену се берзански мешетари и банкари богате.
Saglasan sam da je stvar oko ovoga poprilicno jasna, ali ti si po svemu sudeci ipak uspeo da je ne prepoznas. Amerikanci ocito treba ponovo da raskrste medju sobom neke stvari za koje se mislilo da su vec davno rascistili jednom za svagda, i to ima najmanje veze sa ekonomijom, vec mnogo vise sa njihovom unutrasnjom politikom, pravom, istorijom, a niciji bankari se nikada nisu obogatili na dubokim drustvenim podelama i politickoj nestabilnosti u sopstvenoj zemlji.
mlatisa mlatisa 19:30 15.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Ali i to pravilo moze da ima izuzetaka, zasto bi slobodno i demokratsko drustvo i sistem prosipali ruzine latice po putu onih koji se protiv njega kao takvog bore svim sredstvima, i koji bi samo da dodju u priliku svima drugima uskracivali i krsili sva ta i mnoga druga prava?


Демократско друштво има законе. Ко крши законе треба да иде у затвор. Без обзира да ли је "фа" или "антифа". Ако се "демократском друштву" нешто не свиђа нека их забрани ако има основа за тако нешто или нека донесе нове законе. Насиље није решење. Поприлично сумњам да су контрамитинзи били ненасилни.

Само се то не види зато што је ово дошло ко кец на десет да најуре оног из Беле куће. Тамо је преврат у току и генерално то је пораз демократије. Тајна елита склања председника који је изабран на фер изборима. Ако је било нефер елемената, погледај само писање њихових медија. Били су све само не неутрални.

a niciji bankari se nikada nisu obogatili na dubokim drustvenim podelama i politickoj nestabilnosti u sopstvenoj zemlji.


Банкари се искључиво богате када постоје друштвене поделе. Њихова средња класа (у највећој мери бела) је драстично осиромашила и тај тренд ће се наставити. Па им треба дати "игара". Богу хвала па ми не статирамо у тој причи.

Иначе, они који креирају догађаје инсталирају разноразне будале у покрете за које процене са да су од значаја. Тако да је свођење људи који су били на легално заказаним демонстрацијама на ККК управо оно што се и жели. Постоји и слична прича код нас где су креирали неке Образе и сличне, са идејом да се просечном човеку смучи на свако помињање националих интереса.

Проблем је то што се све ради ван контроле "демократског друштва".
freehand freehand 20:25 15.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Ако је неко починио кривично дело нек се процесира, а у међувремену има право да искаже своје ставове. А онај ко напада учеснике митинга врши кривично дело.

Tako je. Zaletanje automobilom u masu nije procesiranje. Odnosno isto je kao ono na Azurnoj obali, isti majndset i isti pristup.
sto posmatrace sa strane (van Srbije i Rusije)

Ti si, naravno, van Rusije i Srbije, što valjda znači da raspolažeš višim znanjem. Verovatno nešto o tome kako sa Hliari ne bi bilo američkih fašista u SAD nego bi svoje ideje i paranoje praktikovali i lečili na nekom novom ratištu negde daleko.
bene_geserit bene_geserit 07:28 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Ovo je prvi put da vidim da je mlatisa zapravo ubo sustinu u potpunosti.

I desnicari i antifa/blm su sideshow cija je prevashodna uloga da povecaju podele u USA drustvu (identity policies) - podeli pa vladaj, a i kada se krljaju jedni sa drugima niko ne pita ko je mazno i i dalje maznjava lovu (bankari, ultra-bogatasi, onih 0.01%, zovi ih kako hoces).

Pri tome su ovi levi daleko opasniji jel su podrzani od strane mainstream-medija, socijalnih medija, vladajucih struktura, globalista.
Ovi desno su pretezno gomila kretena nahvatanih na buckalo.

Zalosno je samo sto ima dosta pristojnog sveta na obe strane koji su bili prisutni na mitingu i kontra-mitingu:
- onih desno kojima se ne svidja nasilno prekrajanje istorije i menjanje naziva trgova i ulica, rusenje spomenika koji njima nesto znace
- onih levo koji su dosli da protestvuju protiv naci simbola

Dok pristojan svet sa desna mogu delom da razumem - iako je bilo suvise nacistickih simbola da bi prisustvo takvom necemu bilo zdravo, ipak je bio u pitanju legalno zakazan miting (koji su prvo pokusali sudski da zabrane ali je americki sudski sistem jako liberalan sto se tice slobode govora, tako da nisu uspeli), protiv politicki-korektne policijske drzave.

Pristojan svet sa leva mi nije jasan. U pitanju je ilegalan kontra-miting, cija je svrha da sprecis nekog da iznese svoje misljenje na legalnom mitingu (dakle ugrozavas slobodu govora garantovanu prvim amadmanom USA ustava). Dakle dolazis negde da izazivas sukobe. Ako zelis sam da odrzis miting to moze si sutradan na istom mestu, medjutim poenta je da sprecis onog drugog.

I btw. kao sto mi iz komunistickih zemalja dobro znamo, ni jedan miting se ne odrzava slucajno, sve to "sluzba" drzi pod kontrolom, i za sve postoji razlog. Razlog je ovaj put evidento bio da pritisnes Trampa medisjkom paljbom, pokusas da eliminises Banona, pojacas identity policies i podele u USA drustvu, animiras svoju bazu. win-win-win

Sem za Heder.
freehand freehand 08:00 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Pri tome su ovi levi daleko opasniji jel su podrzani od strane mainstream-medija, socijalnih medija, vladajucih struktura, globalista.
Ovi desno su pretezno gomila kretena nahvatanih na buckalo.

Bravo. Zaboravio si sitnice: ovi levo su gomila napaljenih klinaca i zaluđenih aktivista sa čitavog levog spektra političkih ideja.
Ovi desno - gomila kretena kako ih ti ztoveš - nisu nahvatani na bućkalo, nego su po pravilu naoružani i opasni, spremni da oružje upšotrebe.
Brejvik nije bio levičar, pobijeni klinci jesu.
A istorija nam govori još jednu stvar: tamo gde su ti levi bili ultra-levi i spremni na teror kasnije se najčešće ispostavi da su u stvari oni bili nahvatani na bućkalo i instrumentalizovani od strane tvojih dragih desničara.
Valjalo bi da malo vremena potrošiš na neko štivo o nastanku naci partije. vikipedija ima sasvim pristojne članke. Kad se podsetiš kako se to sve desilo i kuda je odvelo možda ti bude jasnije zašto se tom zlu treba suprotstaviti na početku, dok se ne dokopa poluga vlasti.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:09 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

pojacas identity policiesšta vam je to sa identity policy, otkud to da ste se navrzli na to baš sada - pričaju mi vaši građani (svih boja američkog društva) kako sve više počinju da putuju jer ne razumeju ko su; kako su grabili i grabili napred da bi zaboravili šta je bilo na početku; otkud to odjednom, kod vas se ne puštaju u etar određene doktrine tek tako?

bene_geserit bene_geserit 08:20 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

freehand
Valjalo bi da malo vremena potrošiš na neko štivo o nastanku naci partije. vikipedija ima sasvim pristojne članke. Kad se podsetiš kako se to sve desilo i kuda je odvelo možda ti bude jasnije zašto se tom zlu treba suprotstaviti na početku, dok se ne dokopa poluga vlasti.

A ti bi valjalo malo vremena da potrosis o komunistickim revolucijama, kako je do njih doslo. Kad se podsetiš kako se to sve desilo i kuda je odvelo možda ti bude jasnije zašto se tom zlu treba suprotstaviti na početku, dok se ne dokopa poluga vlasti.
cekaj, to si ti rekao ...
freehand freehand 08:23 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

A ti bi valjalo malo vremena da potrosis o komunistickim revolucijama, kako je do njih doslo. Kad se podsetiš kako se to sve desilo i kuda je odvelo možda ti bude jasnije zašto se tom zlu treba suprotstaviti na početku, dok se ne dokopa poluga vlasti.
cekaj, to si ti rekao ...

Potrošio sam na to sasvim dovoljno vremena. na teme od Spartaka do danas, uključujući francusku revoluciju. Znaš li nešto o njoj, kao temelju kapitalizma i građanskog društva?
bene_geserit bene_geserit 08:31 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

freehand
ovi levo su gomila napaljenih klinaca i zaluđenih aktivista sa čitavog levog spektra političkih ideja.
Ovi desno - gomila kretena kako ih ti zoveš - nisu nahvatani na bućkalo, nego su po pravilu naoružani i opasni, spremni da oružje upšotrebe.

I na desnoj strani imas mix citavog desnog spektra politickih ideja, ali ti to ne mozes ni da primetis zbog medijske histerije.
Ko je tu naoruzan i opsan i spreman da upotrebi oruzje - zavisi od percepcije. Recimo oruzje je u skorije vreme upotrebio onaj sandersov simpatizer na usa kongresmene. Podseti me kada je to uradio neko sa desna? A od svega si uspeo da izvuces Brejvika koji sa USA nema nikakve veze. Really?
maksa83 maksa83 08:46 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

I na desnoj strani imas mix citavog desnog spektra politickih ideja, ali ti to ne mozes ni da primetis zbog medijske histerije.

Taj spektar ne možeš da primetiš zbog kukastih krstova, a ne zbog medijske histerije.

Nije ih medijska histerija tu stavila, samo ih pokazala.
freehand freehand 08:51 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

I na desnoj strani imas mix citavog desnog spektra politickih ideja, ali ti to ne mozes ni da primetis zbog medijske histerije.
Ko je tu naoruzan i opsan i spreman da upotrebi oruzje - zavisi od percepcije. Recimo oruzje je u skorije vreme upotrebio onaj sandersov simpatizer na usa kongresmene. Podseti me kada je to uradio neko sa desna? A od svega si uspeo da izvuces Brejvika koji sa USA nema nikakve veze. Really?

Kad se neko okiti nacističkim simbolima i uzvikuje nacističke simbole taj je hodajući semafor sa užarenim crvenim. Ozbiljan čovek, desničar i konezrvativac, sa svojim uverenjima sa takvima ne ulazi ni u javni prevoz, kamoli da se nađe na istom skupu.
Ovo što se dogodilo nije nikakav sukob levice i desnice nego sukob dve strane koje si i sam nazvao fašisti i antifašisti. Ni Ruzvelt ni Čerčil, da te podsetim samo, nisu bili levičari. Normalan čovek je antifašista bez obzira na političku pripadnost.
A izgleda da svet to polako zaboravlja i ljudi poput tebe dovzoljavaju sebi da ih zavedu prazne intelektualističke petlje.
Zašto Brejvik?
Napregni se malo, pobogu.
bene_geserit bene_geserit 09:41 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Kada se neko okiti komunistickim simbolima i uzvikuje komunisticke parole taj je hodajuci semafor sa uzarenim svetlima. Ozbiljan covek, liberal i levicar, sa svojim uverenjima sa takvima ne ulazi ni u javni prevoz, kamoli da se nadje na istom skupu. Normalan covek je antikomunista bez obzira na politicku pripadnost.
Oh, wait, opet si ti to sve vec rekao ...

To si ti mozda nazvao dve strane fasisti i antifasisti, ja ne.
To sto Antifa ima u imenu nema nikakve veze sa onim sto rade. A to je da fasistickim metodama sprecavaju misljenje drugacije od svog. Tako da je mlatisa, koliko god inace lupetao, ovaj put 100% ubo, "anti fa" = "fa".
bene_geserit bene_geserit 09:50 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

maksa83
Taj spektar ne možeš da primetiš zbog kukastih krstova, a ne zbog medijske histerije.
Nije ih medijska histerija tu stavila, samo ih pokazala.

Imati medije pod svojom kontrolom je mocno oruzje, pa tako mozes i da:
- nekoliko procenata budala pretvoris u to da su svi na skupu (koji ti se ne svidja) bili budale
- medijski sklonis sve ono sto ne zelis da se vidi iz skupa koji ti se svidja (recimo rulju od 100-nak u crno obucenih, sa maskama preko glave, koji lome i pale a sve u protest protiv govora Mila ili Coulter-ove na Berkeley-u - koje policajci prilicno mirno gledaju iako je po zakonu zabranjeno biti maskiran na javnim skupovima, a da ne pominjem lomnjavu i paljevine)
freehand freehand 10:04 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Kada se neko okiti komunistickim simbolima i uzvikuje komunisticke parole taj je hodajuci semafor sa uzarenim svetlima. Ozbiljan covek, liberal i levicar, sa svojim uverenjima sa takvima ne ulazi ni u javni prevoz, kamoli da se nadje na istom skupu. Normalan covek je antikomunista bez obzira na politicku pripadnost.
Oh, wait, opet si ti to sve vec rekao ...

Obrati pažnju ovo ću reći samo jednom: aj ne seri, života ti. Ovo je baš preterano glupo.

P.S. Izvini, nije bilo namere da se uvredi, ali sam nekako poslednjih meseci navikao da čitam tvoje komentare sa kojima se ne slažem ali su bili razumni i logično obrazloženi. Ovo sad baš nema smisla i liči na kafansko inaćenje.
bene_geserit bene_geserit 10:22 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Sta je glupo?
Imamo ~100 godina istorije komunizma i nebrojene zrtve (u svakoj, ama bas svakoj komunistickoj zemlji), vece nego kod bilo kog drugog sistema u ljudskoj istoriji.
Sta ti vise treba od toga?
maksa83 maksa83 10:25 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Imamo ~100 godina istorije komunizma i nebrojene zrtve (u svakoj, ama bas svakoj komunistickoj zemlji), vece nego kod bilo kog drugog sistema u ljudskoj istoriji.

Čekaj, ovi što ih je onaj fini ali malo zabludeli mladić izgazio kamionetom, to imalo srpove i čekiće i petokrake i postere na kojima je pisalo "Živ je Mao Umro Nije!"?

freehand freehand 10:27 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Imamo ~100 godina istorije komunizma i nebrojene zrtve (u svakoj, ama bas svakoj komunistickoj zemlji), vece nego kod bilo kog drugog sistema u ljudskoj istoriji.

E jebiga... Sve gluplje.
bene_geserit bene_geserit 11:30 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Pazi, uopste nije bilo kakvo inacenje u pitanju.
Ali moram da idem da spavam, umoran sam. Obrazlozicu sutra.
emsiemsi emsiemsi 12:56 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

mlatisa

...

Иначе, они који креирају догађаје инсталирају разноразне будале у покрете за које процене са да су од значаја. Тако да је свођење људи који су били на легално заказаним демонстрацијама на ККК управо оно што се и жели. Постоји и слична прича код нас где су креирали неке Образе и сличне, са идејом да се просечном човеку смучи на свако помињање националих интереса.

Проблем је то што се све ради ван контроле "демократског друштва".

Молим појашњење, пошто нисам баш у току --- да ли је на тим легално заказаним демонстрацијама било људи који су носили нацистичке заставе са кукастим крстовима ... или се то мени само учинило ?
Након тога ћу моћи да дам свој јасан и недвосмислен став о њима и осталима који су били на тим легално заказаним демонстрацијама.
srdjan.pajic srdjan.pajic 14:26 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" != "фа"

maksa83
I na desnoj strani imas mix citavog desnog spektra politickih ideja, ali ti to ne mozes ni da primetis zbog medijske histerije.

Taj spektar ne možeš da primetiš zbog kukastih krstova, a ne zbog medijske histerije.

Nije ih medijska histerija tu stavila, samo ih pokazala.


Pa dobro, naš bene lepo kaže da je nekoliko kukuljica, svastika i Hitlerovih prigodnih citata na uniformama ok, kao i po koji hajl hitler pozdrav među drugarima, ne valja kad se pretera, a i kad krene gaženje kolima, mislim i to je ok, samo onda main stream mediji oće da smaraju, a sve je to, zna se, usmereno protiv našeg druga Tite.

srdjan.pajic srdjan.pajic 14:40 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" != "фа"

maksa83
Imamo ~100 godina istorije komunizma i nebrojene zrtve (u svakoj, ama bas svakoj komunistickoj zemlji), vece nego kod bilo kog drugog sistema u ljudskoj istoriji.

Čekaj, ovi što ih je onaj fini ali malo zabludeli mladić izgazio kamionetom, to imalo srpove i čekiće i petokrake i postere na kojima je pisalo "Živ je Mao Umro Nije!"?A i onaj miroljubivi ultradesničar, što je digao u vazduh zgradu u Oklahoma sitiju (sa sve dečijim vrtićem unutra) je voleo da kupuje i nosi White Power majice, čita kvalitetnu white supremacy literaturu, i prisustvuje skupovima KKK (Klub Kvalitetnih Komunista).

maksa83 maksa83 15:16 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Pristojan svet sa leva mi nije jasan. U pitanju je ilegalan kontra-miting

Ovo inače nije istina.

Peoples Action for Racial Justice su prijavili skup i dobili dozvolu za dve lokacije.

Kako bre zgutaš tako lako sve što Trunpo tvitne...

Dakle dolazis negde da izazivas sukobe.

To je zanimljivo imajuć u vidu da je ona druga ekipa (oni non-violent sa kukuljicama i švastikama) došli bolje naoružani od policije, zbog čega ovi nisu uspeli da ih razdvoje.
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:46 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" != "фа"

Meni isto tako nije jasno zašto je skup tih neonacista uopšte bio dozvoljen. Kad imaš takve teško naoružane kretene na ulici (koji sa građanskim ratom i statuom generala Lija imaju zajedničko jedino to da bi i oni sve crnce i ostale pakistance spalili na lomači, ili nabili na kolac, pa onda spalili), onda gradske vlasti/policija imaju pravo da ne odobre skup, uprkos slobodi govora, na račun toga što je izvesno da će ovi isprovocirati nasilje i prouzrokovati mrtve i ranjene, kao što se, uostalom, i desilo. Pa neka ih posle ovi nacoši tuže zbog kršenja ljudskih i građanskih prava. To se inače redovno radi, baš sad skoro su onom njihovom naci šefu, Spenseru, zabranili da gostuje i sere po kojekakvim univerzitetima. Ako ništa drugo, da su ova govna zabranili, naša Heder bi sad bila živa.

A da ne pominjem to da je naša policija odlično naoružana i obučena (mislim da smo mi jedina zemlja čija murija ima tenkove, minobacače i dalekometnu artiljeriju na raspolaganju) kad treba da se rokne neki crnac na parkingu, ili da se spreči meksikanac da svojim smradom ne smanji vrednost nekretinine na Torrey Pines-u, a kad je trebalo da se omlate ovi naoružani i agresivni nacoši, onda su došli na skup sa pištaljkama i peper sprejevima.

Jao, jedva čekam da dođu ovde kod nas da šetaju svastike i hitlerišu se javno.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 17:09 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

To se inače redovno radi, baš sad skoro su onom njihovom naci šefu, Spenseru, zabranili da gostuje i sere po kojekakvim univerzitetima.


To je druga stvar. Ti njihovi (sada već mornski) univerziteti imaju autonomiju, i niko ne može bez poziva i dozvole da gostuje. Tamo Prvi Amandman ne važi ;>>> Pa tako zabranjuju nastupe i "suviše" liberalnih ljudi (eto i Dokins onomad stradao )

A to da su naoppružani protestanti opasni, aman pa sve više iv iše država u Americi sada dozvoljava otvoreno nošenje i skrivenog i neskrivenog oružj, čak i duge cevi, pa ladno ulaze tako u restorane radnje, ma svukudDont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 17:13 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" != "фа"

Jao, jedva čekam da dođu ovde kod nas da šetaju svastike i hitlerišu se javno.


Inače Amerika i nacisti, KKK et all, stgara priča. Evo dvadesetih godina - preko 50.000 KKKovaca paradiralo DCom:srdjan.pajic srdjan.pajic 17:27 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

To je druga stvar. Ti njihovi (sada već mornski) univerziteti imaju autonomiju, i niko ne može bez poziva i dozvole da gostuje. Tamo Prvi Amandman ne važi ;>>> Pa tako zabranjuju nastupe i "suviše" liberalnih ljudi (eto i Dokins onomad stradao )


Gde je stradao Dokins? U Teksasu? Ovde kod nas je bio, blio mirno i kulturno, za razliku od onog morona, Janopulisa, kad su desničari pokušali da isprovociraju tuču na kampusu, pa su zamalo popili batina od anarhista, policija sprečila sukob.

Inače, open carry je dozvoljen skoro svuda, od vajkada, (valjda u pet država nije), ono za šta obično treba dozvola je conceiled carry. Naravno, open carry se među svetom koji ima lično naoružanje smatra totalnim seljačenjem.

EDIT: Zaboravih: naravno, policija ne može da zabrani skup samo na osnovu sadržaja, ali može da izvrda davanje odobrenja na sto i jedan način. Pa koliko puta su hapsili i prebijali one Occupy wall street učesnike, jer su blokirali saobraćaj? Jeste, može grad i da fasuje tužbu zbog toga, so what? Na kraju krajeva, i da ne zabrane, znaju da su ovi po prirodi svojoj nasilni, besni, plus teško naoružani, mogli su da ih uteraju u neki tor, i okolo barikade, da se ovi tamo na miru izviču i izhitlerišu do mile volje (neki možda i da se poslee uzmu), a onda - kući.

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 17:28 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

maksa83
Pristojan svet sa leva mi nije jasan. U pitanju je ilegalan kontra-miting

Ovo inače nije istina.

Peoples Action for Racial Justice su prijavili skup i dobili dozvolu za dve lokacije.

Kako bre zgutaš tako lako sve što Trunpo tvitne...Pa slaže mu se uz kravatu, šta li.

A i ti, koristiš fakte kao argumente! Znaš da to nije u redu, a ti ipak ne odsutaješ! Tccccc!Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 17:45 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Gde je stradao Dokins? U Teksasu? Ovde kod nas je bio, blio mirno i kulturno, za razliku od onog morona, Janopulisa


Ista priča. To i kažem. Šmrkljavci koji bi da žive u virtuelnoj stvarnosti u kojoj niko ništa ne priča osim Middle Of The Road.

Da imaju trunke mozga (ilid abarem žele da ga razviju mimo izveštačenih viortuelnih PC okvira) lepo bi razgovarrali sa Janopulisom, i videli kao je to kada nacisti i desničari (nema tu umereni - ekstremni, onih par umerenih je na izdisaju ;> vode banku.

Ovako, izaći će sa fakulteta bez sposobnosti da komuniciraju sa takvima i da ih medijski i verbalno poraze.

A Janopiwhassiname je idealna praksa - sitna riba, mahom zajebant ;> Ali ne vredi, JU! Neće oni takve da slušaju! Ju! Neće oni da galsaju za Hilari - nije Cool! E pa onda eve vam ga na - Benjon i Firer. Da je neka druga država, slatko bih se smejuuao, ali ovako nije "sami pali, samis e udarili" nego - Oni prave glupsoti (ti kojima je Hilari bila suviše "ista" da bi izašli na glasanje) a mi (ostatak sveta ☻) ispašta ;>

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 17:45 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

E da, Dokins je prošle nedelje staradao - a di drugde do na Berkliju, "Pojmu Slobodne Misli".

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 17:57 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

EDIT: Zaboravih: naravno, policija ne može da zabrani skup samo na osnovu sadržaja, ali može da izvrda davanje odobrenja na sto i jedan način. Pa koliko puta su hapsili i prebijali one Occupy wall street učesnike, jer su blokirali saobraćaj? Jeste, može grad i da fasuje tužbu zbog toga, so what? Na kraju krajeva, i da ne zabrane, znaju da su ovi po prirodi svojoj nasilni, besni, plus teško naoružani, mogli su da ih uteraju u neki tor, i okolo barikade, da se ovi tamo na miru izviču i izhitlerišu do mile volje (neki možda i da se poslee uzmu), a onda - kući.


Ne vredi. To mogu možda Republikanci, ove Demokrate su em šonje, em suviše fini, em... Ejj! I to ne samo za ovo, nego za sve što se dešava - po vestima, po "skupštini", po... Aman zamnnan! Zamisli da su za vreme Obame Blacks (u kojem god pojavnom obliku) protestovali pa u konfrontaciji da je stradao neki Arijevac. Republikanci bi digli takvu frku, pa onda potreali barem dve-tri kongresno-senatske istrage, pa bi po Trump Alt_Fakt ;> principu objavljivali kojekakve gluposti.

A ove šmoklje ne umejud a koriste ni kada im se skandal posluži na srebrnoj tacni (ne govorim o ovome sada, nego razne druge Trampovštine)
principessa_etrusca principessa_etrusca 17:57 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Докинс о дуплим стандардима:
“I have criticised the appalling misogyny and homophobia of Islam, I have criticised the murdering of apostates for no crime other than their disbelief. Far from attacking Muslims, I understand – as perhaps you do not – that Muslims themselves are the prime victims of the oppressive cruelties of Islamism, especially Muslim women,” wrote the author in his response. “I am known as a frequent critic of Christianity and have never been de-platformed for that. Why do you give Islam a free pass? Why is it fine to criticise Christianity but not Islam?”
niccolo niccolo 18:02 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Naravno, open carry se među svetom koji ima lično naoružanje smatra totalnim seljačenjem.

Još je Tukidid rekao da se Grci od varvara razlikuju po tome što su prestali da nose oružje.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 18:02 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

maksa83
I na desnoj strani imas mix citavog desnog spektra politickih ideja, ali ti to ne mozes ni da primetis zbog medijske histerije.

Taj spektar ne možeš da primetiš zbog kukastih krstova, a ne zbog medijske histerije.

Nije ih medijska histerija tu stavila, samo ih pokazala.


Inače, neki od ovih histeričnih nacista su lepo već i sa poslova izbačeni - Mašala! ;> Ove noce generacije ne shvataju čemu u stvari služe kukuljice, nego im valjda to Passe ;>

Trump: There were some good people in Nazi Party!maksa83 maksa83 18:24 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Trump: There were some good people in Nazi Party!

gedza.73 gedza.73 19:23 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Dont Fear The Reaper
Americi sada dozvoljava otvoreno nošenje i skrivenog i neskrivenog oružj, čak i duge cevi, pa ladno ulaze tako u restorane radnje, ma svukud


poš'o čovek u restoran brze hrane d'ulovi ručak. Posle se smeju Rujama i kampovima preživljavanja. ove budale luđe od njih sto puta.
Poslednji stadijum kretenizma. ideš u supermarket ( ja napisa' pre neki dan iz zajebancije) naoružan? da se odbraniš ako te napadne frižider?maksa83 maksa83 19:27 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Poslednji stadijum kretenizma. ideš u supermarket ( ja napisa' pre neki dan iz zajebancije) naoružan? da se odbraniš ako te napadne frižider?

Ti ne naslućuješ koliko je gun culture jak u nekim delovima Amerike, pogotovo Teksas, to je potpuno ludilo, svaki sterotip koji si čuo o njima je živa istina (minus Austin, tamo je enklava normalnih).

milisav68 milisav68 20:29 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

maksa83
Ti ne naslućuješ koliko je gun culture jak u nekim delovima Amerike, pogotovo Teksas,

Pre neki dan naleteh na neki fun facts - u Teksasu ima ima više zarobljenih tigrova, nego što ima na slobodi u celom svetu.
freehand freehand 20:44 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Dont Fear The Reaper
maksa83
I na desnoj strani imas mix citavog desnog spektra politickih ideja, ali ti to ne mozes ni da primetis zbog medijske histerije.

Taj spektar ne možeš da primetiš zbog kukastih krstova, a ne zbog medijske histerije.

Nije ih medijska histerija tu stavila, samo ih pokazala.


Inače, neki od ovih histeričnih nacista su lepo već i sa poslova izbačeni - Mašala! ;> Ove noce generacije ne shvataju čemu u stvari služe kukuljice, nego im valjda to Passe ;>

Trump: There were some good people in Nazi Party!

gedza.73 gedza.73 20:46 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Ti ne naslućuješ koliko je gun culture jak u nekim delovima Amerike, pogotovo Teksas, to je potpuno ludilo, svaki sterotip koji si čuo o njima je živa istina (minus Austin, tamo je enklava normalnih).


Voleo sam i ja da kao mali da nosim revolver, bio oduševljen kaubojima (filmovima, stripovima i knjigama) pa da razumem donekle tu njihovu opčinjenost oružjem.
Al' koji će im klinac danas? odrasli ljudi, par preteklih Indijanaca u oborima i zabavnim parkovima...
Pre će Evropa da sagori i nestane u ognju-u-u-u nego što će ijedna raketa da zapreti njihovoj teritoriji.

A pajser okačio utoku i krenuo ženi po namirnice. Kod nas dizelaši izumreli, a kod njih se baš dobro primili.

to ludilo plus nacistički znaci plus USA superiornost... Još klovn za predsednika...

freehand freehand 20:48 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Ne vredi. To mogu možda Republikanci, ove Demokrate su em šonje, em suviše fini, em...

istini za volju KKK je organizacija potekla iz Demokratske partije.
freehand freehand 20:49 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Voleo sam i ja da kao mali da nosim revolver, bio oduševljen kaubojima (filmovima, stripovima i knjigama) pa da razumem donekle tu njihovu opčinjenost oružjem.

U komunističkoj tamnici naroda?!
Mora da si onda bio u dečjem gulagu, pa si sad ogorčen.
A pajser okačio utoku i krenuo ženi po namirnice. Kod nas dizelaši izumreli, a kod njih se baš dobro primili.

to ludilo plus nacistički znaci plus USA superiornost... Još klovn za predsednika...

gedza.73 gedza.73 20:59 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

U komunističkoj tamnici naroda?!
Mora da si onda bio u dečjem gulagu, pa si sad ogorčen.

Ovde ide moja lična priča pa ću da preskočim.
milisav68 milisav68 21:09 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

gedza.73

Al' koji će im klinac danas? odrasli ljudi, par preteklih Indijanaca u oborima i zabavnim parkovima...

Pa ima tu i neki meksikanci i ostali južnoamerikanci, a ima o lečenje raznih kompleksa i frustracija.

Sa druge strane, ne mogu lopovi tek tako da ti se šetaju po kući kao kod nas.
milisav68 milisav68 21:09 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

duplo - zeza miš - za brisanje.
milisav68 milisav68 21:13 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

freehand
Mora da si onda bio u dečjem gulagu, pa si sad ogorčen.

Ajde Broj Jedan, ispričaj nam priču iz tvoje knjižice.
emsiemsi emsiemsi 21:16 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" != "фа"

Dont Fear The Reaper
Jao, jedva čekam da dođu ovde kod nas da šetaju svastike i hitlerišu se javno.


Inače Amerika i nacisti, KKK et all, stgara priča. Evo dvadesetih godina - preko 50.000 KKKovaca paradiralo DCom:
Гамад !
gedza.73 gedza.73 21:18 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

milisav68
gedza.73

Al' koji će im klinac danas? odrasli ljudi, par preteklih Indijanaca u oborima i zabavnim parkovima...

Sa druge strane, ne mogu lopovi tek tako da ti se šetaju po kući kao kod nas.


U ona naša luda vremena devedesetih preda otac zahtev za oružje (kako li se to već zove).

Prođe par meseci i zovu ga iz SUP-a
-E, M., stigla ti bre dozvola, stoji, 'oćeš da dođeš da podigneš?
-Neću, odustao sam.
-Što? Ljudi pokušavaju na sve načine da dobiju...
-Ne treba mi. Da mi neko udari šamar, ja uzmem pištolj i ubijem ga, ili zateknem nekog u kući... bolje ovako...

i nije uzeo. mislim da nikad (od pradede) nismo imali oružje u kući. Drugi deda imao pušku, ali živeo u šumi ispod Gledića pa mu to bilo kao osnovno sredstvo.
emsiemsi emsiemsi 21:18 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Dont Fear The Reaper
EDIT: Zaboravih: naravno, policija ne može da zabrani skup samo na osnovu sadržaja, ali može da izvrda davanje odobrenja na sto i jedan način. Pa koliko puta su hapsili i prebijali one Occupy wall street učesnike, jer su blokirali saobraćaj? Jeste, može grad i da fasuje tužbu zbog toga, so what? Na kraju krajeva, i da ne zabrane, znaju da su ovi po prirodi svojoj nasilni, besni, plus teško naoružani, mogli su da ih uteraju u neki tor, i okolo barikade, da se ovi tamo na miru izviču i izhitlerišu do mile volje (neki možda i da se poslee uzmu), a onda - kući.


Ne vredi. To mogu možda Republikanci, ove Demokrate su em šonje, em suviše fini, em... Ejj! I to ne samo za ovo, nego za sve što se dešava - po vestima, po "skupštini", po... Aman zamnnan! Zamisli da su za vreme Obame Blacks (u kojem god pojavnom obliku) protestovali pa u konfrontaciji da je stradao neki Arijevac. Republikanci bi digli takvu frku, pa onda potreali barem dve-tri kongresno-senatske istrage, pa bi po Trump Alt_Fakt ;> principu objavljivali kojekakve gluposti.

A ove šmoklje ne umejud a koriste ni kada im se skandal posluži na srebrnoj tacni (ne govorim o ovome sada, nego razne druge Trampovštine)

Ма да !
Ти Демократе све неки фин свет, нити серу, нити пишају !
Шта све овај Трумп за годину дана није измислио - страшно !

milisav68 milisav68 21:30 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

gedza.73
-Ne treba mi. Da mi neko udari šamar, ja uzmem pištolj i ubijem ga, ili zateknem nekog u kući... bolje ovako...

Pazi, to su neke različite stvari (ubijaju ljudi i zbog ljubomore i zbog međe...).

Prvo je samokontrola, a drugo psihološki efekat.

A može da se ubije i sekirom ili nožem...ili tiganjom.
predatortz predatortz 21:43 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"


A može da se ubije i sekirom ili nožem...ili tiganjomRuke su sasvim dovoljne, a to svi imamo.
tyson tyson 22:05 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

pričaju mi vaši građani (svih boja američkog društva) kako sve više počinju da putuju jer ne razumeju ko su

Unlearning the myth of American innocence
When she was 30, Suzy Hansen left the US for Istanbul – and began to realise that Americans will never understand their own country until they see it as the rest of the world does


tyson tyson 22:36 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Al' koji će im klinac danas? odrasli ljudi, par preteklih Indijanaca u oborima i zabavnim parkovima...

A pajser okačio utoku i krenuo ženi po namirnice. Kod nas dizelaši izumreli, a kod njih se baš dobro primili.

Mahom zbog kriminala, stvarnog ili utripovanog (zavisi od lokacije).

Taj individualni duh u Amerikanaca, gde često spada i "sam ću da odbranim sebe i svoju porodicu, neću da zavisim od policije (čitaj: vlade)", nikako ne treba zanemariti.


Srđan Fuchs Srđan Fuchs 22:40 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Taye
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 23:05 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

freehand
Ne vredi. To mogu možda Republikanci, ove Demokrate su em šonje, em suviše fini, em...

istini za volju KKK je organizacija potekla iz Demokratske partije.


Pa nije. To što su bili u jednom trenutku i na određenim prostorima istih ciljeva, to se onda KKK vezala za Demokrate, a nije "Potekla iz" DP. A KKK je u sonovi bila prtiv republikanaca - jer su ovi predstavljali Pobedničku stranu, i to onu koja se sada zalaže za restauraciju Juga kroz industrijalizaciju i jednakost belih i crnih (a tu su odmah i žuti pa Ješe pa katolici Irci, pa... ;> )

To u 19. veku. Poečtkom XX veka, KKK je i dalje bio uz Demokratsku stranku ali je i dobar deo Amerike (naravno - osim Crnih, Žutih, Ješa, Katolika i tako te buranije ☻) bila očarana KKKom.

Grifit je vojim Rođenjem Nacije (1915) zapalio Ameriku koja je prigrlila KKK, koji su tada bili In, ne neki ludjaci iz prikrajka, nego Glavne Baje! Barem neko vreme i barem u nekim krugovima ;>

Kada je Wudro Vilson umro u sred mandata nasledio ga je Kulidž, da bi onda na sledećim izborima Demokrate krenule da biraju kandidata koji bi mogao da ga pobedi.

Imali su dvojicu - gradonačelnika Nju Jorka, Al SMith (to je onaj na "čije" se večere ide već decenijama (prihod ide za katoličke dobrotvorne organizacije) i gde se u predizbornoj godinio dva kandidata za predsednika međusobno časte "pošalicama" )Drugi je bio tadašnji Kušner ;> zet Vudro Vilsona (i ministar finansija u njegovoj vladi) veoma moćni politički lik, koji je imao punu podršku KKK.

Em stoga što je bio uz njih i kada se uvodila prohibicija (ko ne zna, KKK je bio glavni zagovornik i pokretač donošenja prohibicije) em što je Onaj Drugi bio Mrski katolik.

E ali na konvenciji u leto 1924. pokrenuo se zahtev da se Demokratska stranka ogradi i odrekne i totalno osudi KKK, te da to uđe u njenu platformu.

Posle duge svađe, sa samo jednim ;> glasom više, taj zahtev nije usvojen (i niko od one dvojice na kraju nije izabran, posle stotnjak glsanja izabran neki totalni anonimus, čisto da ne bude jedan od ove dvojice - tj. da ne bude ni ZA ni Protiov KKK ;> )

Tokom godina promenom svega i svačega ;> republikanci su od "progresivnih" mic po mic, pa Hooop! ;> postali oni koji dobijaju podršku NRAa - KKK i ostali nacisti su sve do sada bili smatrani za "mogu da nas podržavaju u tišini ali ne daj bože da ih javno potapšemo po leđima".

Uostalom kada je ovaj nacista Veliki Pajac KKK Drako (ili tako nešto ;> ) koji sada tako glasno aplaudira NaziTrampu, bio republikanski kandidat za guvernera Luizijane devedesetih, bio je rame uz rame, možda čak i malo ispred, demokratskog kandidata - sve dok ga tadašnji Papa Buš nije javno ispljuvao i rekao da takvi nemaju šta da traže u politici i vlasti.

10

A sada, Nacista In Chief, SmradoTramp ih vodi tamo gde su oduvek želeli da budu - Glavne Baje, na Glavnoj Pozornici, a ne luđaci po budžacima.

NB - iako je kao tvrdnja, pogotovo ovih iz Bele Kuće, da je ovaj drugi Nastup, ovu tiradu u predvorju Antihrist Kule ;> Tramp sve to samostalno, i nenadano i potpuno "spur of the moment", izglea da je Tramp mnogo veći majstor - vidi se na jednom snimku da je imao pripremljene teme za taj govor (iako je kao izašao da govori o nečem trećem) te da je to što je uradio upravo ono što je hteo da postigne. A to je -

Go To 10 ☻

srdjan.pajic srdjan.pajic 23:12 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

tyson
Al' koji će im klinac danas? odrasli ljudi, par preteklih Indijanaca u oborima i zabavnim parkovima...

A pajser okačio utoku i krenuo ženi po namirnice. Kod nas dizelaši izumreli, a kod njih se baš dobro primili.

Mahom zbog kriminala, stvarnog ili utripovanog (zavisi od lokacije).
Ponegde i zbog divljih životinja.

Inače, za skoro 20 godina koliko živim ovde, upoznao sam samo par ljudi koji imaju lično naoružanje (svi su republikanci, belci), i nikog ko ga nosi sa sobom, sem jednog, koji je ozbiljan frik, preživljar, čita one Milančetove web stajtove i načisto je isprepadan, da, usput je i NRA instruktor. A da neko ide okolo i maše pištoljima ko ovi bilmezi na slici, to stvarno nisam video, čak ni u većim zabitima od ove moje.

Zapravo, sad kad razmislim, poznajem mnogo više ljudi u Beogradu koji su naoružani, što legalno, što ilegalno, nego ovde. Doduše, ovo može da znači i da ovde samo pažljivije biram prijatelje.

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 23:16 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

-Što? Ljudi pokušavaju na sve načine da dobiju...


Ma daj, devedesetih su delili dozvole na izvol'te ;>

I to su tadašnje dozvole bile ne samo za psoedovanje, nego se oružje moglo nositi po gradu bez problema. Ja sam svoju dozvolu uvek nosio sa sobom, pogotovo noćom, a topče je sedelo kdo kuće ;> Naime kda te u sred noći zaustavi patrola, nisu tada gledali da l si pio (eventualčno pitaju onako ovlaš ;> ) nego da li iam oružja na crno. Pa im ja odmah poturim dozvolu, i onda se odmah lepo rastanemo ☻
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 23:21 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Ponegde i zbog divljih životinja.


Mrzelo me da tražim baš te slike koje sam namislio, a to su idijoti moroni u poslastičarnici a o leđima im vise duge cevi - 1k16 i sl. automatske puške koje se prodaju "civilima" (a za 7 sekundi se modifikuju).

Jes vala, mnogo divljih zverki po restoranima (puna kujna) i poslastičarnicama ☻
freehand freehand 23:32 16.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Pa nije.

Ok <- klik
bene_geserit bene_geserit 00:13 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Demokratska Partija je osnovala i finansirala KKK kao svoju paravojnu formaciju. A KKK je u zadnjih 50+ godina pobila manje ljudi nego sto su oni blm-ovci pobili murjanaca prosle godine.

Pokojni senator iz Dekokratske Partije Robert C. Byrd, poznat po tome sto mu je Klintonova kukala na sahrani i proglasavala ga svojim mentorom, a jos poznatiji po tome sto je bio veliki kiklop KKK-a u mladosti, a pomalo i sto je bio poslednji koji je koristio rec nigger u Senatu, ima po sebi nazvano nekih 8 puteva i mostova po Zapadnoj Virdziniji:
Robert C. Byrd Expressway i Robert C. Byrd Bridge u Ohio County; Robert C. Byrd Highway (Corridor H); Robert C. Byrd Appalachian autoput (Corridor H); Robert C. Byrd Appalachian Highway System (Corridor G/U.S. 119); Robert C. Byrd most u Huntington-u; Robert C. Byrd Interchange na Birch reci; Robert C. Byrd Appalachian autoput (Corridor L/I-77).
Kojima SJW-i nece da menjaju ime. Pitam se zbog cega.
bene_geserit bene_geserit 00:15 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

A ovo sto cult-marxisti ruse spomenike i menjaju imena trgova i ulica koja se ne uklapaju u njihovu ideolosku matricu - sta drugo da ocekujes od komunjara, uvek i svuda su to radili.
Btw, cista ludost.
bene_geserit bene_geserit 00:32 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

U USA, pravo govora je zasticeno Prvim amadmanom Ustava i gotovo sve imas pravo da kazes.
Tako da kada npr. nacisti ili KKK-ovci organizuju skup i uredno ga prijave, Ustav ih stiti da svoje pravo govora iskoriste.
Ako ti se to ne svidja mozes da pokrenes proceduru za promenu Ustava.

Meni je sloboda govora ono sto je ekstremno bitno i svaki pokusaji da se ista ogranici raznim "govorima mrznje" koji bi bili zabranjeni (naravno sta mu to dodje bi definisali oni koji trenutno vladaju), ili npr. modifikacijama google-ovog search engine-a, ili ovakvim kontra-mitinzima, je ekstremno opasna.
To sto povremeno KKK-ovci, nacisti, komunisti, pederi ili ko vec pravi skupove koji se meni ne svidjaju - imam pravo da me isti ne zanimaju ali nemam pravo da ih sprecavam da kazu sta zele jer im to pravo daje Ustav USA.

Onaj ko zakazuje kontra miting koji je isto vreme i prostorno blizu kao miting njihovih protivnika (bila to Porodicna Setnja u isto vreme sa Pederskom paradom kako bese "ponosa", ili ako je to kontra-miting Zlobinih priostalica u isto vreme kao demonstracije protiv Zlobe, ili anti-fa miting u isto vreme kao miting KKK-ovaca ili fasista) ne pokusava da iskoristo svoje pravo na slobodu govora vec pokusava da uskrati pravo na slobodu govora svom protivniku.
Takvi mitinzi se po pravilu ne odobravaju jer vode ka nasilju.
Ako je stvarno gradonacelnik Sarlotsvila (ili ko je vec nadlezan) odobrio kontarmiting, onda je on taj koji snosi glavnu krivicu za nasilje i zrtve.
Ako nije odobrio kontra-miting, ali je policija dozvolila kontra-mitingasima da prave neprijavljeni miting - onda je kriv sef policije ili ko je vec nadlezan.
bene_geserit bene_geserit 00:40 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" != "фа"

srdjan.pajic
Meni isto tako nije jasno zašto je skup tih neonacista uopšte bio dozvoljen. Kad imaš takve teško naoružane kretene na ulici (koji sa građanskim ratom i statuom generala Lija imaju zajedničko jedino to da bi i oni sve crnce i ostale pakistance spalili na lomači, ili nabili na kolac, pa onda spalili), onda gradske vlasti/policija imaju pravo da ne odobre skup, uprkos slobodi govora, na račun toga što je izvesno da će ovi isprovocirati nasilje i prouzrokovati mrtve i ranjene, kao što se, uostalom, i desilo.

Tako je Pajicu, veliki tumacu Ustava. Trebao si da im dojavis da imaju pravo da im zabrane skup, vidis da nisu znali.
bene_geserit bene_geserit 00:42 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

milisav68
gedza.73
Al' koji će im klinac oruzje danas? odrasli ljudi, par preteklih Indijanaca u oborima i zabavnim parkovima...

Pa ima tu i neki meksikanci i ostali južnoamerikanci, a ima o lečenje raznih kompleksa i frustracija.
Sa druge strane, ne mogu lopovi tek tako da ti se šetaju po kući kao kod nas.

Pa libertarijanska teorijama je da im oruzje pre svega treba za odbranu od sopstvene drzave ako krene da ih kinji. Meni to deluje prilicno nategnuto jer ne vidim kako to pistolj/puska moze pojedinca da zastiti od drzave.
Naravno i za lopove. Tu vec ima smisla.
maksa83
Ti ne naslućuješ koliko je gun culture jak u nekim delovima Amerike, pogotovo Teksas, to je potpuno ludilo, svaki sterotip koji si čuo o njima je živa istina ...

U Teksasu ne mozes da kupis kamionet bez futrole za pusku - spada u standardnu opremu (drugacije ne prodaju). Ne zajebavam se.
bene_geserit bene_geserit 02:19 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

A snimi ovo, organizatior desnih demonstracija u Sarlotsvilu, Jason Kessler, pre 3 godine recituje "White devil" anarhisticku, anti-hriscansku "poemu".
Sine, ovaj je ili imao nevidjeni ideoloski obrt, ili radi za "sluzbu", da pogadjamo sta je verovatnije od toga dvoga.

srdjan.pajic srdjan.pajic 06:36 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

ili radi za "sluzbu", da pogadjamo sta je verovatnije od toga dvoga.


Što je više kleveta i laži... Nego što se ovaj tvoj Tramp, ako mu je, kako ovde insinuiraš "služba" (čiji je šefove on postavio) namestila divljačke demonstracije nacista, sa sve ubistvom, nije lepo ogradio od svega toga, ili nedajbože osudio, nego, je prvo kao pičkica ćutao par dana, podmetao onog svog glupana, Penisa, da promuca nešto, a onda je konačno kurvinski tvitnuo, kao, ima dobrih ljudi i na strani ovih nacoša kao i na drugoj strani, samo da se na zameri dobrom delu svog glasačkog tela (KKK, nacisti, Bannon, itd)?

Nema dobrih ljudi na strani nacoša, sem ako i on nije na njihovoj strani, a sad izgleda kao da jeste. Jebo takvog predsednika koga se stidi većina normalnih građana.

Tako je Pajicu, veliki tumacu Ustava. Trebao si da im dojavis da imaju pravo da im zabrane skup, vidis da nisu znali.


Ja upšte ne pristajem na to da nacisti imaju pravo da se pozivaju na bilo kakav Ustav i da od njega očekuju zaštitu, dok se u isto vreme zalažu za spaljivanje i na kolac natačinjanje Crnaca, Meksikanaca, imigranata, pedera i ostalih komunista, a iza njih ostaju mrtvi ljudi na ulicama, kao što smo videli. Ali pošto su tebi komunisti, pederi i nacisti isto, onda teško da imamo šta da pričamo, i vidimo se na mitingu ili kontramitingu.
bene_geserit bene_geserit 07:30 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

srdjan.pajic
Ja uopšte ne pristajem na to da nacisti imaju pravo da se pozivaju na bilo kakav Ustav i da od njega očekuju zaštitu, dok se u isto vreme zalažu za ...

Pravo slobode govora je precizno definisano u americkom Ustavu (a za tumacenje istog presudnu rec imaju sudije, koje su im odobrile miting) i imaju ga svi, za sta god se zalazu. Ako ti se ne svidja kako je to definisano ustavom, zalazi se za promenu istog. Dok se ta virtualna promena Ustava ne desi, od tebe se ocekuje, kao normalnog gradjanina USA, da se drzis Ustava kao pijan plota (kao i svakom dobrom komunisti ovo ce ti tesko pasti).

To sto takvi kao ti "ne pristaju" da neko ima prava zagarantovana Ustavom je i izvor dobrog dela problema.

A sto se tice Trampa, evo direktnih citata sta je rekao, tako da Pajicu odjebi sa tvojim lazima.

"To anyone who acted criminally, you will be held fully accountable. Justice will be delivered.
"As I have said, we condemn in the strongest terms this display of hatred, bigotry and violence. It has no place in America.
"As I have said, no matter the color of our skin we all live under the same laws, we all salute the same great flag and we are all are made by the same almighty god.
"We must love each other and unite together in condemnation, and we must rediscover the bonds of love and loyalty,
"Racism is evil and those who cause violence in its name are criminals and thugs, including the KKK, neo-Nazis, white supremacists and other hate groups that are repugnant to everything we hold dear as Americans."
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 07:56 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

"Racism is evil and those who cause violence in its name are criminals and thugs, including the KKK, neo-Nazis, white supremacists and other hate groups that are repugnant to everything we hold dear as Americans."

:))))))
Па ово изрече к'о оно кад је Слоба признавао изборе: једва, некако, с кашњењем, на крају.
gedza.73 gedza.73 08:24 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Ma daj, devedesetih su delili dozvole na izvol'te ;>

Možda palamudio u čuvenom stilu 'završio sam ti pos'o'

I to su tadašnje dozvole bile ne samo za psoedovanje, nego se oružje moglo nositi po gradu bez problema.

'bem ga, valjda sam tad delom i zamrzeo oružje zbog ljudi koji su se naoružani kurčili po gradu.
A vidiš da takvih fijuka ima bašbaš po USA. NJih i pokrivenih čaršavima s bakljama i kukastim krstovima?

Jesu se oni pojavili iznenada s izborom Trampa za predsednika natpolovičnom većinom ili su oduvek bili tu, među njima?
bene_geserit bene_geserit 08:30 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

srdjan.pajic
a iza njih ostaju mrtvi ljudi na ulicama, kao što smo videli.

Jes vala, to je toliko cesto da si morao da se setis dogadjaja od pre 20+ godina (Oklahoma City bombing) a onaj tvoj istomisljenik je mrtav ladan ubacio Brejvika u celu pricu (i jos me pita sta se cudim).
Sa druge strane cele prosle godine ovi vasi blm-ovci ubijaju murjance, a da ne pominjem onog sandersovca sto je probao (za malo neuspesno) da postrelja republikanske kongresmene.

Sad mozes da zoves stvari onakvima kakve jesu (npr. da je onaj sandersovac streljac kongresmena ludak i nisu svi sandersovi simpatizeri takvi, cak ne ni vecina) a isto vazi i za ovog ludaka sto se kolima zalece u gomilu (dok se vracao sa mitinga).
I da su se na mitingu u Sarlotsvilu prilicno ravnomerno krljale dve strane, motke su radile u oba smera, nesto okrvavljenih glava na obe strane, ali ni jedan metak nije ispaljen, i nema ni ozbiljnijih povreda (osim ubistva kolima posle mitinga).

A ako si tolika budala da ides na mitinge/kontramitinge, samo napred. Ne zaboravi da poneses Sredoja, vidis da su svi naoruzani.
freehand freehand 08:40 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

a onaj tvoj istomisljenik je mrtav ladan ubacio Brejvika u celu pricu (i jos me pita sta se cudim).

A što se čudiš i šta će ti bolja ilustracija odnosa neonacista i mladih levičara?
bene_geserit bene_geserit 08:51 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

gedza.73
zamrzeo oružje zbog ljudi koji su se naoružani kurčili po gradu. A vidiš da takvih fijuka ima bašbaš po USA. NJih i pokrivenih čaršavima s bakljama i kukastim krstovima?

Jesu se oni pojavili iznenada s izborom Trampa za predsednika natpolovičnom većinom ili su oduvek bili tu, među njima?

Boze gedzo,

Kult oruzja, otvoreno nosenje istog, to ti je u americi tako jos od doba indijanaca. Imas drzave gde je divljina pa je i realno da imas oruzje (moj burazer kada je nesto bio na Aljasci, hvali mu se 10-godisnji klinac kako je dobio pistolj za rodjendan i da mu je to 5-ti koji ima, pita ga koliko ima on - apsolutno mu nije verovao da nema ni jedan). U Vajomingu, Ajdahu, Montani slicno (Vajoming je valjda rekorder, ima dosta bogatog sveta konzervativaca, sto vole da skupljaju oruzje; mada te statistike su cisto sranje jer je vecina oruzja nelegalna, municiju vrlo cesto sami prave, cak se i oruzje pravi na divlje po garazama). Neke procene su da oruzja ima koliko i ljudi otprilike.

Ovi sto nose kukaste krstove se vec duze manje zanimaju ideologijom a vise svercovanjem i prodajom droge, uglavnom klasicni kriminalci.
Ovi sto nose carsave su u sustini pozoriste vec 50-tak godina, tj. mahom sluze tome da budu babaroga, povremeno prosetaju jer im ustav to dozvoljava.

Kakve veze ima izbor Trampa sa bilo kojom od ovih pojava - Tramp je liberal iz Njujorka koji je utripovao da je konzervativac, oruzje u zivotu nije uzeo u ruke (izbegao je i regrutaciju u vreme Vijetnama). To sto mu msm-ovi nesto kace vezu sa nacistima i KKK-ovcima je da s' upisas.
predatortz predatortz 09:02 17.08.2017

Re: Зашто је "анти фа" = "фа"

Tramp je liberal iz Njujorka koji je utripovao da je konzervativac, oruzje u zivotu nije uzeo u ruke (izbegao je i regrutaciju u vreme Vijetnama).


Takvi su najveća govna!
Izbegavao je i Klinton, pa pobi onoliki svet.
Ni Obama nije bio vojnički tip, pa mu to nije smetalo da se, kako sam kaže, izvešti u ubistvima.
Praksa je pokazala, bar kad su Ameri u pitanju, da ti "pacifisti" okrvave ruke do ramena, čim im se za to ukaže prilika.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana