Život

Galerija vanzemaljaca - starija generacija

Saša Zorkić RSS / 27.09.2017. u 00:27

Može biti da su neki vredni vanzemaljci izostavljeni iz galerije, ali u tome nema nikakve zle namere. Jednostavno, ne može čovek sve da ih popiše.

jubbabig.jpg

Jubba The Hutt

[Jedan od najozloglašenijih gospodara zla u vise galaksija. Javlja se u drugom i trećem filmu serije Zvezdanih ratova]

Vođa jedne od najvećih kriminalnih organizacija u svemiru Jubba je postao kada je imao oko 600 godina. Od tada se njegovo ozloglašeno carstvo bavilo svim mogućim nelegalnim poslovima: od prodaje roblja, preko krijumčarenja pa do ubistava po narudžbini. Ubila ga je princeza Lea, kada je zajedno sa svojim bratom, Luk Skywalkerom oslobađala Han Soloa, simpatičnog krijumčara koji se zamerio Jubbi.

palpatin.jpg

Palpatine

[Lik iz serije filmova Zvezdani ratovi]

Od kako je postao gospodar militantne organizacije koja se jednostavno naziva "Imperija", Palpatin je zagospodario skoro celim svemirom. Samo šačica pobunjenika je stajala ispred njega i apsolutne kontrole svih zvezdanih sistema. Međutim, od političke borbe pobunjenika i lukavog imperatora bila je mnogo važnija borba - borba svetle i tamne strane Sile (The Force), snage koja prožima sva živa bića u svemiru....

giger.jpg

Vanzemaljci Gigera

Nije sasvim sigurno da li je slavni slikar ovde slikao bas vanzemaljce. S druge strane to svakako ne mogu biti zemaljci. Kliknite ovde da vidite još neke vanzemaljce istog slikara.

bilg.jpg

Gattes, William Henry III

[Poznatiji kao Bil Gejts]

Jedan od najpoznatijih vanzemaljaca. Njegovo planetarno poreklo međutim nije sasvim jasno s obzirom da ima onih koji tvrde da se radi o zemaljskom biću.

Zvanično Bil Gejts je rođen 1955. u Sijetlu (država Vašington, SAD). Sa Pol Alenom (Paul Allen) od 1967. radi na razvoju kompjuterskog jezika. 1975. Gejts je na Harvardu gde, i dalje sa Alenom, razvija jednu verziju Bejzika. Uspeh u ovom poslu naveo je Gejtsa da napusti dalje studije (1977) i potpuno se posveti ostvarenju svoje vizije: "kompjuter na svakom radnom stolu i u svakom domu" ("a computer on every desk and in every home"). 1975. sa Alenom je osnovao Microsoft. 1981. proizvodi MS-DOS, operativni sistem za novi IBM personalni računar. Zatim slede razne verzije Windows operativnih sistema....

Gejts je pronalazač beta verzije softvera. Obogatio se deleći svoje programe besplatno.

Worf.jpg

Worf

[Vanzemaljac iz Zvezdanih staza]

Široj javnosti postaje poznat kada pred klingonskim sudom brani kapetana Kirka i doktora Mek Koja u slučaju zvanom "Undiscovered country". Kasnije stupa u službu na Enterprajzu, da bi zatim prešao na svemirsku stancu Deep Space Nine, gde je zadužen za spoljnu bezbednost.

Worf je markantan, snažan, hrabar - najbolji izdanak novije generacije klingonske vrste bića. Ipak on je pre svega ratnik. Da je čovek njegov bog bi bio Ares. Međutim Klingonci su svoje bogove još pre nekoliko milenija poklali.

Worf je odrastao na planeti Zemlji i to je ostavilo duboki trag u njemu. Zbog toga deluje uvek kulturnije i prefinjenije od ostalih Klingonaca. Međutim boravak među ljudima nije ga iskvario i on je zadržao naglašen osećaj za pravdu.

Spocks.jpg

Spock

[Vanzemaljac starije generacije Zvezdanih staza]

Po planetarnom poreklu Spok je polu Vulkanac, jer mu je majka Zemljanka, a otac Vulkanac. U posadi Enterprajza bio je jedan od najpouzdanijih članova. Spok je maksimalno racionalan i potpuno lišen svih emocija. Kao takav bio je suprotnost ostalim (zemaljskim) članovima posade i zbog te simpatične nastranosti brzo je postao omiljen kod TV publike.

Spok je na Enterprajz doneo čuveni pozdrav Vlkanaca: "Live long and prosper"

xfiles.gif 

NN

[Vanzemaljci iz serije The X Files]

Ovo su krajnje misteriozni vanzemaljci i o njima se ništa pouzdano ne zna. Po jednoj teoriji na Zemlju su došli još pre nastanka čoveka i to u nekom nedefinisanom fizičkom obliku. Međutim mogu da uzmu obličje čoveka i tada se ni po čemu ne razlikuju od ljudi. Izgleda da jedino Molder može da ih otkrije, ali ni on nikad sasvim pouzdano i dokazano.

Pitanje je da li uopšte postoje 

supermen.gif 

Supermen

Ovaj vanzemaljac je došao sa planete Kripton. Veoma podseca na čoveka. Život je posvetio borbi protiv kriminala i u tome je izuzetno uspešan što nije čudno s obzirom da raspolaže neograničenom snagom i otpornošću. Ume da leti, ima laserski pogled i dah kojim može da stvara led. Više puta je spasao svet. Prvi put se pojavio u crtanom romanu 1938. a 1951. je otpočeo filmsku karijeru.

Međutim, iako po mnogima najveći američki mitski heroj, Supermen je doneo nesreću mnogima koji su došli u blisku vezu sa njim. Tako je nastala priča o Supermenovoj kletvi (vidite dole)

predator.gif

"Predator" iz svemira

[Vanzemaljac iz filma "Predator"]

To je opasan vanzemaljac. Na našu planetu je došao iz lovačkih pobuda. Lovi sve, naročito ljude. Raspolaže preciznim oružjem sa laserskim nišanom i specijalnom opremom koja ga čini nevidljivim. Jedina mana su mu nesavršeni vidni receptori kojima grubo opaža toplotne izvore, a time i toplokrvne organizme. Nemilosrdan je i bezosećajan. Ipak u lovu ume da pokaže izvesnu dozu fer pleja.

Na slici gore ne možete da ga vidite posto je snimljen u trenutku dok mu je bio uključen aparat za nevidljivost.

Film Predator je snimljen 1987. a Predator 2 1990.

sandra.jpg

"Alien"

[Xenomorph]

Izuzetno opasan vanzemaljac, koji se prvi put javio u filmu "Alien". Bezumno uništava sve živo oko sebe. Ima izuzetno razvijenu reproduktivnu moć. Njegove ćelije prodiru u telo čoveka i tu neko vreme žive kao paraziti, a zatim izlaze napolje razarajući ceo organizam domaćina.

Ovo stvorenje je toliko je ružno i strašno da smo umesto njega stavili sliku Sandre kako vozi autobus. [Biće iz filma "Alien" je inače kreirao Giger]

*********

Prvi film iz ove serije zove se Alien i snimljen je 1979. Dobio je Oskara za vizuelne efekte. Ripley (Sigourney Weaver) od sedmočlane posade trgovačkog broda jedina uspeva da preživi napad stvorenja kojeg su slučajno pokupili sa jedne planete.

Aliens je snimljen 1986. Nominovan za Oskara u sedam kategorija, osvojio dva: za zvuk i za vizuelne efekte. Ripley je poslata sa specijalnom jedinicom da pomogne u traganju.... Uspeva da preživi.

Alien³ je iz 1992. Njime je bila završena trilogija o strašnom vanzemaljcu. Ripley otkriva da je i sama zaražena, da u sebi nosi klice vanzemaljca. Baca se u vulkan jer je to jedini način da uništi opasno biće.

Alein resurection (1998). Naučnici uspevaju da stvore klona od Ripley....

spielberget.jpg

E.T. (Extra Terestrial)

Najsimpatičniji vanzemaljac posle Vudi Alena. Dobroćudan, vesele naravi, voli decu. Simpatično je ružan i prirasta za srce već na prvi pogled.

[Na slici ET je ovaj napred. Iza je Spilberg koji je Zemaljac (mada to nije dokazano)]

********

Film E.T. je snimljen 1982. a nominovan je za devet Oskara. Osvojio je četiri: dva za zvuk, zatim za vizuelne efekte i za muziku. Film je režirao Steven Spielberg.

iiikamen.jpg 

Dr Solomon

["Treći kamen od Sunca"]

Jedinica od četiri vanzemaljca u misiji istraživanja inteligentnih vrsta u svemiru spuštena je na Zemlju. Odlično su obučeni i sasvim uspešno su se asimilirali na ovoj planeti. Skoro sasvim.

Na slici vidimo komandanta jedinice, dr Solomona, u ljudskom obličju.

alf.jpg 

Gordon Shamway

[na Zemlji poznat pod nadimakom Alf. Alf je akronim od: alien life form]

Neobičan izgled jedino je što ovog vanzemaljca bitno razlikuje od ljudi. Sebičan je, koristoljubiv, ljubomoran u razmerama koje ga čine gotovo idealnim čovekom.

Na Zemlju je došao sa planete Memlak. Voli mačke (da jede).

(Deo o Alfu updateovan na intervenciju Nsarskog 27.9.17.) 

vanzemalja3c.jpg

Nobody Knows

[Domaći vanzemaljac]

Bezimeni vanzemaljac kako ga sam ga ja video u snu nakon burne proslave jednog rođendana.

vanzemaljac2.gif 

Malo kasnije isti vanzemaljac bio je bez kose, bez laserskog pogleda i bez zelene pozadine što ukazuje na razvijenu moć metamorfoze.


[Ovaj slučaj je samo jedan u nizu dokaza da ne treba mešati pepsi i koka kolu!]


SUPERMENOVA KLETVA

Mnoge koji su došli u neku blisku vezu sa popularnim likom američkih crtanih romana i filmskim junakom, Supermenom, pratila je zla kob.

Jerry Siegel i Joe Shuster, koji su stvorili crtani roman o Supermenu (1938) svoja autorska prava su prodali za 165 dolara i kasnije se ceo život kajali zbog toga, jer je novim vlasnicima Supermen doneo milione dolara zarade.

George Reeves je doveo Supermena na film (1951) i igrao ga šest godina u TV seriji. Zatim se ubio iz pištolja nakon duboke utučenosti zbog prezasićenosti ovom ulogom.

Kirk Alyn koji je niz godina igrao u seriji o Supermenu oboleo je od alchajmerove bolesti.

Margot Kidder je igrala ulogu Lois Lane, Supermenovu prijateljicu, a 1990. na snimanju je ispala iz automobila i povredila kičmu.

Christopher Reeve, čuveni tumač Supermena u četiri filma, pao je sa konja i slomio kičmu. Do smrti je bio vezan za invalidska kolica.

A 1992. i sam Supermen je ubijen nakon sukoba sa monstruoznim stvorenjem (Doomsday). Ali to je bilo samo za kratko, pošto su ga autori stripa ubrzo oživeli.

Tagovi



Komentari (98)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nsarski nsarski 06:04 27.09.2017

Ako se računaju i TV serije

ima i Alien Life Form (ALF)

Saša Zorkić Saša Zorkić 09:42 27.09.2017

Re: Ako se računaju i TV serije

Ah pa tu je Alf, samo je bila izostala njegova fotografija, a i tekst nije bio dobro formatiran. Evo, sada je to ispravljano.

Moram istaći da je, uz sve nezemaljske vanzemaljske moći vanzemaljaca, jako teško strpati vanzemaljce u tekst a da sve bude u redu.
niccolo niccolo 20:48 27.09.2017

Re: Ako se računaju i TV serije

Uh koliko sam ja gotivio Alfa kad sam bio klinac...imao sam čak i nekoliko stripova na srpskom.
alselone alselone 07:27 27.09.2017

Moj omiljeni

Saša Zorkić Saša Zorkić 09:46 27.09.2017

Re: Moj omiljeni

Samo toliko? Mi ne znalice ostaćemo u mraku ne znanja ko je taj vanzemaljac.
alselone alselone 09:54 27.09.2017

Re: Moj omiljeni

Mi ne znalice ostaćemo u mraku ne znanja ko je taj vanzemaljac.

Mislio sam da ces se setiti. Ovo je iz filma Sfera.

Saša Zorkić Saša Zorkić 10:33 27.09.2017

Re: Moj omiljeni

alselone
Mi ne znalice ostaćemo u mraku ne znanja ko je taj vanzemaljac.

Mislio sam da ces se setiti. Ovo je iz filma Sfera.


Aaaaa Sfera, da, da zanimljiv film, ali jako davno sam ga gledao. Fala.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 12:15 27.09.2017

Re: Moj omiljeni

Aaaaa Sfera, da, da zanimljiv film,


Jes vala. Kričton napisao Sferu još 1987, pa mu je Kameron "Pokrao" dobar deo dve godine kasnije za Abyss, pa kada se Sfera konačno pojavila kao film, skoro deset godina nakon Kameronovog, svi krenuli da je porede kao kopiju Abyssa.

Film je propao glede para, a nije ni čudo kada je pravljen više kao think-piece, a ne trči-trči-CGI-CGI-Buuum-Big BadaBuuum! ;>

A kad smo kod Sfere...Forbidden Planet (1956)

Saša Zorkić Saša Zorkić 12:21 27.09.2017

Re: Moj omiljeni

A kad smo kod Sfere...Forbidden Planet (1956)

Ah, pa to je kultni film. Meni je robot najimpresivniji :)
Atomski mrav Atomski mrav 12:23 27.09.2017

Re: Moj omiljeni

svi krenuli da je porede kao kopiju Abyssa.

I meni se učinilo da su ukrali ideju od Abyssa kad ono ne lezi vraže...
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 12:37 27.09.2017

Re: Moj omiljeni

Saša Zorkić
A kad smo kod Sfere...Forbidden Planet (1956)

Ah, pa to je kultni film. Meni je robot najimpresivniji :)


Jeste i ista potka kao i u Sferu - Što zamisliš, to te napadne

A Robi, ihaj! Moram sada da pogledam, meni je bio isti kao iz Lost in Space, samo nikada nisam proveravao ko je bio Prvi! :)
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 12:41 27.09.2017

Re: Moj omiljenijavascript:;

Vidiš ti to - Robby is FP je kasnije "igrao" u Lost in Space, ali kao protivnik njhovog "domaćeg" Robota (No name whatsoever* )





* Da nije bio i za Kontrolu, mogao je da bude Gunter
Class B-9-M-3 General Utility Non-Theorizing Environmental Control Robot
Saša Zorkić Saša Zorkić 13:12 27.09.2017

Re: Moj omiljeni

A Robi, ihaj! Moram sada da pogledam

A i brod je impresivan. U to vreme svemirski brodovi su bili leteći tanjiri.

Pa onda one spravice sa za komunikaciju što su žicom povezane za opasače! Ma neverovatna tehnologija.
alselone alselone 13:24 27.09.2017

Re: Moj omiljeni

A i brod je impresivan. U to vreme svemirski brodovi su bili leteći tanjiri.


LINK
Saša Zorkić Saša Zorkić 14:55 27.09.2017

Re: Moj omiljeni

Ovo je iz novijeg doba.
mirelarado mirelarado 07:37 27.09.2017

Ima i...

...Tiranin Ming sa planete Mongo, arhineprijatelj Flaša Gordona, najpre u seriji stripova Aleksa Rejmonda, potom i u filmovima:

antioksidant antioksidant 09:20 27.09.2017

Re: Ima i...

mirelarado
...Tiranin Ming sa planete Mongo, arhineprijatelj Flaša Gordona, najpre u seriji stripova Aleksa Rejmonda, potom i u filmovima:


минг има и ћерку
<3

mirelarado mirelarado 09:52 27.09.2017

Re: Ima i...

минг има и ћерку


А трза на Флашову девојку - Дејл Арден.


Saša Zorkić Saša Zorkić 10:36 27.09.2017

Re: Ima i...

antioksidant
mirelarado
...Tiranin Ming sa planete Mongo, arhineprijatelj Flaša Gordona, najpre u seriji stripova Aleksa Rejmonda, potom i u filmovima:


минг има и ћерку

Sasvim lični na zamaljku, prosto neverovatno, ne bih nikad rekao da je vanzemaljica.
jinks jinks 08:18 27.09.2017

...

Vođa jedne od najvećih kriminalnih organizacija u svemiru Jubba je postao kada je imao oko 600 godina. Od tada se njegovo ozloglašeno carstvo bavilo svim mogućim nelegalnim poslovima: od prodaje roblja, preko krijumčarenja pa do ubistava po narudžbini.

Ubila ga je princeza Lea, kada je zajedno sa svojim bratom, Luk Skywalkerom oslobađala Han Soloa, simpatičnog krijumčara koji se zamerio Jubbi.

Poslednja rečenica verovatno i govori koliko su u stvari takvi filmovi naivni. Imate Džabu, tajkuna kriminala koji vekovima vlada podzemljem univerzuma, i onda se pojavi dvoje klinaca koji ga tek tako smaknu, samo zato što su za to predodrenjeni ili ne znam šta.

Kada bi herojstvo moglo da bude tako lako :)

p.s.

Tu su i čuveni Velsovi tripodi.



Saša Zorkić Saša Zorkić 10:38 27.09.2017

Re: ...

E pa sad, ako su predodređani, onda im je bilo lako
jinks jinks 11:15 27.09.2017

Re: ...

Jeste ... kad bi svako predodređen bio baš 100% predodređen :)

Što se neki šale, uspeh je 95% rada i 5% talenta ... što mu nešto slično ne bi važilo i za herojstvo.

Ali to se prodaje ... bajke o instant uspehu, pa što onda ne i bajke o instant herojstvu.
Saša Zorkić Saša Zorkić 12:12 27.09.2017

Re: ...

Dobro, dobro, izvukli su, znači, na rad. Pošteno!
jinks jinks 13:28 27.09.2017

Re: ...

:)
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 08:42 27.09.2017

Samo vas posmatram

Naravno da se zna ko je moderni Alien svih Aliena! >



Saša Zorkić Saša Zorkić 09:53 27.09.2017

Re: Samo vas posmatram

Filmić se prekinuo baš kad je bilo najinteresantnije
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 10:36 27.09.2017

Re: Samo vas posmatram

Saša Zorkić
Filmić se prekinuo baš kad je bilo najinteresantnije



Pa to onda zalazi u radnju ostatka filma

A manje više to je to - Pinback se posle "vožnje" liftom iživcira, ode po malo ozbiljnije oružje od metle i .... probuši Aliena koji se izduva

Evo, možeš da pogledaš od 40' pa dalje:



Ubr, Pinback - je Dan O'Bannon, onaj koji je pisao priču i scenario za Velikog Aliena.

Nemoj kasti da nisi gledao Tamnu Zvezdu?


Saša Zorkić Saša Zorkić 10:47 27.09.2017

Re: Samo vas posmatram

Nemoj kasti da nisi gledao Tamnu Zvezdu?

Ma neću kasti, samo ne mogu da se setim. Proveriću u toku dana.
Atomski mrav Atomski mrav 09:40 27.09.2017

Pajtonovci

Ne zaboravimo ni vanzemaljce (koji liče na žele) iz Monti Pajtonog letećeg cirkusa koji pretvaraju ljude u Škote kako bi mogli nesmetano da osvoje Vimbldon (pošto su Škoti nacija koja ubedljivo najgore igra tenis - pitanje je da li je Endi Marej uopšte bio u planu svojih roditelja kad je ovo snimano):

Saša Zorkić Saša Zorkić 09:58 27.09.2017

Re: Pajtonovci

Atomski mrav
Ne zaboravimo ni vanzemaljce (koji liče na žele) iz Monti Pajtonog letećeg cirkusa ...

Pa oni su već nezaboravni.
docsumann docsumann 10:15 27.09.2017

Re: Pajtonovci


a kad smo kod humorističkog pristupa, nezaobilazni je Geri Larson i njegovi vanzemaljci...-




Saša Zorkić Saša Zorkić 10:52 27.09.2017

Re: Pajtonovci

a kad smo kod humorističkog pristupa,

Humoristički pristup? Ja vanzemaljce shvatam ozbiljno.
docsumann docsumann 13:11 27.09.2017

Re: Pajtonovci

Saša Zorkić
a kad smo kod humorističkog pristupa,

Humoristički pristup? Ja vanzemaljce shvatam ozbiljno.


humor i jeste ozbiljna stvar
docsumann docsumann 10:12 27.09.2017

proždirač svijetova




Mighty Galactus, toliko moćan da mu je Silver Surfer bio obični potrčko
docsumann docsumann 10:17 27.09.2017

Re: proždirač svijetova


inače Supermen je jedini super-heroj koji se maskira u običnog čovjeka.
Saša Zorkić Saša Zorkić 10:54 27.09.2017

Re: proždirač svijetova

Uh, ovo je već viši nivo poznavanja vanzemaljaca! Ja sam još na prvom.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 11:09 27.09.2017

Re: proždirač svijetova

docsumann

inače Supermen je jedini super-heroj koji se maskira u običnog čovjeka.


Misliš ne stavlja masku kada je super heroj, nego stavi naočare i začešlja kosu, da "Postane" običan čovek?

Pa ne znam ovako napamet, verovatno, ali samo ako zanemariš Super Girlicu i Wonder Womanicu

NB - onaj Ražov omiljeni - Akvamen, se valjda nikad ne maskira, samo ukrašava ;>
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 11:24 27.09.2017

Re: proždirač svijetova

NB - onaj Ražov omiljeni - Akvamen, se valjda nikad ne maskira, samo ukrašava ;>


A Jay Garrick, prvi Fleš, on samo stavi ono šlemče, ne nosi neku masku. Ali dobro, valjda kao "običan" ne nosi naočare ili kapu e da se "maskira" :)

nsarski nsarski 16:54 27.09.2017

Re: proždirač svijetova

docsumann

inače Supermen je jedini super-heroj koji se maskira u običnog čovjeka.


Da, ali mana mu je što oblači gaće preko pantalona.

Saša Zorkić Saša Zorkić 17:45 27.09.2017

Re: proždirač svijetova

Pa to mu je kao neki radni kombinezon, samo utegnut. Mislim, nisu baš pantalone. Nešto jednodelno.
mirelarado mirelarado 17:49 27.09.2017

Re: proždirač svijetova

Saša Zorkić
Pa to mu je kao neki radni kombinezon, samo utegnut. Mislim, nisu baš pantalone. Nešto jednodelno.


Triko.
Saša Zorkić Saša Zorkić 19:40 27.09.2017

Re: proždirač svijetova

Triko.

nsarski nsarski 20:37 27.09.2017

Re: proždirač svijetova

mirelarado
Saša Zorkić
Pa to mu je kao neki radni kombinezon, samo utegnut. Mislim, nisu baš pantalone. Nešto jednodelno.


Triko.

To ga baš i ne opravdava. Gaće preko trikoa - ej, ko to još radi!?
mirelarado mirelarado 20:58 27.09.2017

Re: proždirač svijetova

nsarski
mirelarado
Saša Zorkić
Pa to mu je kao neki radni kombinezon, samo utegnut. Mislim, nisu baš pantalone. Nešto jednodelno.


Triko.

To ga baš i ne opravdava. Gaće preko trikoa - ej, ko to još radi!?


Pa da. Pravi blam za jednog superheroja. :)
Atomski mrav Atomski mrav 21:11 27.09.2017

Re: proždirač svijetova

To ga baš i ne opravdava. Gaće preko trikoa - ej, ko to još radi!?

Trebalo mu je malo vremena da shvati zašto ga ljudi čudno gledaju - mislio je da je to zbog toga što može da leti i ima još sto nadljudskih moći - ali je na kraju ipak skontao da se gaće ne nose preko pantalona:

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 15:20 28.09.2017

Re: proždirač svijetova

ali je na kraju ipak skontao da se gaće ne nose preko pantalona:


Ma to nisu "gaće", nego Utility Belt (pa hteo da bude fashion dasa, pa udario u Color-Blocking ☻), ali za razliku od Betmena, Supermen je tu držao samo jednu alatku ☻ A ovaj novi je manje obdaren, pa mu UB ni ne treba ;>

Nego, na svu sreću da Supermen nije nastao u Disko eri, inače bi nosio ovakav kostim:



A u "civilu" bi bio ovakav:

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 15:31 28.09.2017

Re: proždirač svijetova

Utility Belt ... Color-Blocking


Mada je onaj alternativni, Sovjetski Supermen, imao bolji fašion sense glede svog UB-a, a onda izgleda dobio čin, pa odmah izgubio potrebu za UBom, steriodi čine svoje

docsumann docsumann 19:47 28.09.2017

Re: proždirač svijetova

i da, jedna greška materijalne prirode u uvodnom tekstu.
Supermenova snaga nije neograničena.
kako su to njegovi fanovi brižljivo izračunali, Supermen može da izbaci 200 000 tona u benču, što je, složićemo se, prilično velik, ali ne i monstruozno velik broja (ni primać G1)
Saša Zorkić Saša Zorkić 22:04 28.09.2017

Re: proždirač svijetova

Sovjetski Supermen

E za ovog nisam znao.
Saša Zorkić Saša Zorkić 22:05 28.09.2017

Re: proždirač svijetova

docsumann
i da, jedna greška materijalne prirode u uvodnom tekstu.
Supermenova snaga nije neograničena.
kako su to njegovi fanovi brižljivo izračunali, Supermen može da izbaci 200 000 tona u benču, što je, složićemo se, prilično velik, ali ne i monstruozno velik broja (ni primać G1)

Šta, samo 200 000 tona? Ja sam mislio bar 300 000 :)
8c_competizione 8c_competizione 09:20 02.10.2017

Re: proždirač svijetova

Dont Fear The Reaper
ali je na kraju ipak skontao da se gaće ne nose preko pantalona:


Ma to nisu "gaće", nego Utility Belt (pa hteo da bude fashion dasa, pa udario u Color-Blocking ☻), ali za razliku od Betmena, Supermen je tu držao samo jednu alatku ☻ A ovaj novi je manje obdaren, pa mu UB ni ne treba ;>

Nego, na svu sreću da Supermen nije nastao u Disko eri, inače bi nosio ovakav kostim:



A u "civilu" bi bio ovakav:



a sta fali DISKO eri?
8c_competizione 8c_competizione 09:21 02.10.2017

Re: proždirač svijetova

Atomski mrav
To ga baš i ne opravdava. Gaće preko trikoa - ej, ko to još radi!?

Trebalo mu je malo vremena da shvati zašto ga ljudi čudno gledaju - mislio je da je to zbog toga što može da leti i ima još sto nadljudskih moći - ali je na kraju ipak skontao da se gaće ne nose preko pantalona:



prvi mi se nije nikako svidjao, ali ova dva zadnja (glumca) su super!
riply riply 10:41 27.09.2017

plava laguna

Saša Zorkić Saša Zorkić 10:56 27.09.2017

Re: plava laguna

Ja ne verujem da ovo peva vanzemaljka, to je sigurno neka montaža
jinks jinks 11:54 27.09.2017

Re: plava laguna

Inače, pevačica koja je dala glas Plavoj Laguni u filmu je zvezda opere u Tirani.
Saša Zorkić Saša Zorkić 12:13 27.09.2017

Re: plava laguna

jinks
Inače, pevačica koja je dala glas Plavoj Laguni u filmu je zvezda opere u Tirani.

Pa eto, znao sam da je montirano
Jaril Jaril 15:32 01.10.2017

Re: plava laguna

Saša Zorkić
jinks
Inače, pevačica koja je dala glas Plavoj Laguni u filmu je zvezda opere u Tirani.

Pa eto, znao sam da je montirano

У филму јесте монтирано. А онда се појавила ова ванземаљкиња:

Saša Zorkić Saša Zorkić 00:11 02.10.2017

Re: plava laguna

Jaril
Saša Zorkić
jinks
Inače, pevačica koja je dala glas Plavoj Laguni u filmu je zvezda opere u Tirani.

Pa eto, znao sam da je montirano

У филму јесте монтирано. А онда се појавила ова ванземаљкиња:


E jeste vanzemaljka!
nsarski nsarski 07:36 02.10.2017

Re: plava laguna

E jeste vanzemaljka!


Hm...

tasadebeli tasadebeli 08:50 02.10.2017

Re: plava laguna

nsarski
E jeste vanzemaljka!


Hm...






Јесте то вас двојица већ почели са родно равноправним новоговором?

На филмском плакату лепо пише ванземаљац. У мушкоме роду.


П.С. - Имамо два кера. Немачки теријер се зове Чеда (по Чеди Јовановићу - ЛДП, зато што стално бега са плаца у село, краде сељацима кокошке, па се на крају авантуре врати заражен неком полном болешћу и после морамо да га лечимо; име му дао мој таст), а овог другог зовемо сви Гиле по оном прасету из Последње оазе. Једино мој шурак Гилета упорно зове Алф. Каже да баш личи. И по карактеру.


Мало Мебијуса да ферментирамо Пети елемент?






nsarski nsarski 09:32 02.10.2017

Re: plava laguna

На филмском плакату лепо пише ванземаљац. У мушкоме роду.


Ma, kako smo uopšte došli do toga da vanzemaljci imaju pol? Extraterrestial znači vanzemaljsko biće. Nikakav pol se ne pominje.
Ali, takvih dilema imaš svugde. Da li si, Taso, razmišljao o tome da je reč oksimoron i sama oksimoron. (Oksi je od oksis-"oštar" a "moron" tup - toliko Grčkog znaš.)
tasadebeli tasadebeli 11:53 02.10.2017

Re: plava laguna

nsarski

Ma, kako smo uopšte došli do toga da vanzemaljci imaju pol? Extraterrestial znači vanzemaljsko biće. Nikakav pol se ne pominje.

Ali, takvih dilema imaš svugde. Da li si, Taso, razmišljao o tome da je reč oksimoron i sama oksimoron. (Oksi je od oksis-"oštar" a "moron" tup - toliko Grčkog znaš.)






Стварно јесте тако!

У праву си, друже!

Отуд ваљда и онај наслов:

Блиски сусрети ТРЕЋЕ врсте.

А ако су ти ванземунци још и хермафродити?

Па стварно им онда завидим... Не морају да се муче уопште... Са женама својим...





Време је да устанемо. Иде химна...


8c_competizione 8c_competizione 15:03 02.10.2017

Re: plava laguna

tasadebeli
Време је да устанемо. Иде химна...





docsumann docsumann 13:28 27.09.2017

The Thing from another ...


Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 14:11 27.09.2017

Re: The Thing from another ...

(alien) Thing (From...) manje više, nego film sadrži najbolji šahovski potrez svih vremena!

Saša Zorkić Saša Zorkić 14:59 27.09.2017

Re: The Thing from another ...

nego film sadrži najbolji šahovski potrez svih vremena!

Nikad se toga nisam setio kad sam igrao šah!
alselone alselone 13:34 27.09.2017

Jos jedan iz stare garde a ponovo aktuelan

a i spominjasmo ga neki dan na blogu.

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 14:03 27.09.2017

Re: Jos jedan iz stare garde a ponovo aktuelan

Pa da, ali to je samo Super Hero maska, inače u normalnom životu je:



maksa83 maksa83 14:23 27.09.2017

samoodbrana

Ako je vanzemaljac Andorian, onda pomaže samo frontalni kopntra-napad poznat kao Rikošet Dupetom:

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 14:32 27.09.2017

Re: samoodbrana

To je Šatner pokušao klizeći na haubu, pa promašio




gedza.73 gedza.73 14:46 27.09.2017

Zajeban svemirac

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 15:16 27.09.2017

Re: Zajeban svemirac

Ma ništa bez Ferengija :)

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 15:20 27.09.2017

Re: Zajeban svemirac

Ma dobro, nije baš da je ništa ;>

Saša Zorkić Saša Zorkić 19:50 27.09.2017

Re: Zajeban svemirac

Dont Fear The Reaper
Ma ništa bez Ferengija :)


Paa, obeležili su jednu epohu u razvoju Staza.
aureus aureus 18:41 27.09.2017

Ja imam mooooć!

docsumann docsumann 19:02 27.09.2017

zem, zem, zem...


milanb milanb 00:46 28.09.2017

Re: zem, zem, zem...

milanb milanb 00:50 28.09.2017

Re: zem, zem, zem...

Saša Zorkić Saša Zorkić 12:48 28.09.2017

Re: zem, zem, zem...

Dobro, kad smo već kod napredne tehnolovije, evo inserta iz Forbiden Planet:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BWQbnyHNY3k[/youtube]

Hmm, ne znam kako se ovo ubacuje, ima li pomoći?
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 13:18 28.09.2017

Re: zem, zem, zem...

Hmm, ne znam kako se ovo ubacuje,


Ma nije bitno, vidim da imaš odgovor, pa ću ovo video "uputstvo" ;> da zamenim sa...još jednim DS9 predviđanjem budućnosti (serija koja je početkom devedesetih uveliko koristila mini tablete za sve i svja, od rada do zabave )

Saša Zorkić Saša Zorkić 13:54 28.09.2017

Re: zem, zem, zem...

Mora da se izbriše "s" iz adrese "https" da bi radilo. Kao da se neki vanzemaljac igrao i ubacio bug.

Vau, hvala, evo da probam:
Saša Zorkić Saša Zorkić 14:44 28.09.2017

Re: zem, zem, zem...

sa...još jednim DS9 predviđanjem budućnosti

Cenim to :)
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:10 30.09.2017

Re: zem, zem, zem...

docsumann



Da se ne zaboravi:

Saša Zorkić Saša Zorkić 01:44 01.10.2017

Re: zem, zem, zem...


Da se ne zaboravi:

C, c, c, ovo je baš strašno! :)
narcis narcis 07:54 28.09.2017

i On

49 41 49 41 13:12 28.09.2017

3 vrste bica.

Mi koji se pasemo oko pupka, drugi oko vrata, treci oko kolena.
Kad mi je to pricano uzivo, nisam vrteo glavom; al' sam smatrao inscuniranje.
Ostalo u memoriji "propoved", mesto, vreme, osoba...
Sta reci decenijama kasnije.

https://youtu.be/rQvESt_eoVg
plausibel plausibel 13:35 28.09.2017

..

:)

nsarski nsarski 15:21 28.09.2017

Ako ćemo o starim, veoma starim, ET

onda se treba podsetiti i ljudi-insekata koji žive na Mesecu iz jednog od prvih SF filmova - i prvih filmova uopšte - "Putovanje na Mesec" George Melies-a iz 1902. godine.



Evo ga i ceo film - definitivno božanstven! I veoma značajan za razvoj filmskog narativa u kinematografiji. Ovaj je bez zvuka, tj prateće muzike. Ima i verzija u boji, ručno farbana. Ko ima 15 minuta vremena da odvoji, uživaće.

Saša Zorkić Saša Zorkić 15:35 28.09.2017

Re: Ako ćemo o starim, veoma starim, ET

Ovo me je podsetilo na sjajnu TV seriju "From the Earth to the Moon" u kojoj je napravljena mala rekonstrukcija tog Melijesovog filma.

Iako nema veze sa vanzemaljcima koristim prilikuk da preporučim tu TV seriju:


Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 16:30 28.09.2017

Re: Ako ćemo o starim, veoma starim, ET

Melijea, Put na MEsec i Nemoguće putovanje, zabava, kao zabava, filmski trikovi u svom začetku i sl. filmska istorija etc. No, kada je već pomenut let do Meseca, pre 1950 nije bilo baš mnogo "ozbiljnih" filmova koji su se bavili samim načinom i letom do Meseca.

Fric Lang je 1929. snimio Frau im Mond, koji i nije nešo, osim što mu je to poslednji nemi film, ali bolje gledati Metropolis :))



Sovjeti su 1936 napravili Svemirsko Putovanje



Destination Moon (jedan od scnarista je bio Robert Heinlein) je snimljen 1950, dobio je Oskara za Specijalne efekte i ozbiljno se bavi temom. Neke stvari su "promašili" (gorivo, npr. i to ko će da finansira sam let - ništa vlada, samo privatnici - doduše, uskoro će da bidnu u pravu ☻) ali je mnogo više od tadašnjih (a i kasnijih ) space opera, čudovišta, distopija, utopija, Amazonki u svemiru et al



plausibel plausibel 18:17 28.09.2017

Re: Ako ćemo o starim, veoma starim, ET

"Putovanje na Mesec" George Melies-a iz 1902. godine.

Dobro, ja sad moram dodati i ovaj film,

Hugo

Saša Zorkić Saša Zorkić 18:19 28.09.2017

Re: Ako ćemo o starim, veoma starim, ET

U sjajno, hvala, skinuo sam oba filma. Nije da ću ih cele gledati, nego volim da ih imam.
Saša Zorkić Saša Zorkić 18:25 28.09.2017

Re: Ako ćemo o starim, veoma starim, ET

Hmm, gledao sam taj film, ali tu nema aliena, zar ne?
plausibel plausibel 18:44 28.09.2017

Re: Ako ćemo o starim, veoma starim, ET

Paa, ne.

:)

milisav68 milisav68 20:27 28.09.2017

...

8c_competizione 8c_competizione 09:15 02.10.2017

slusaj, ozbiljno si zaboravio ...

... potencijalno najboljeg vanzemaljca koji je iznikao na filmskom platnu:

narcis narcis 22:05 02.10.2017

i on

Saša Zorkić Saša Zorkić 14:22 03.10.2017

Re: i on

narcis

Liči.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana