Gradjanske inicijative| Život

ZEMUNŠVIC!

Filip Mladenović RSS / 28.12.2017. u 01:41

Brže, jače...
Brže, jače...
Svetlo na kraju...
Svetlo na kraju...
Sudski izvršitelj Branko Dugošija uspeo je juče, 27. 12. 2017, da iseli Sašu Bubnjebića iz stana u centru Zemuna, površine 55 kvadratnih metara i tržišne vrednosti izmedju 60 i 70 hiljada evra, zahvaljujući neuobičajeno snažnoj i brojnoj asistenciji države Srbije.

Policija je postavila kordon na svim prilazima zgradi, u hodniku, čak i na krovu, dok je vatrogasno vozilo bilo u pripravnosti za upad u Sašin stan kroz prozor.

Policajci su legitimisali sve okupljene građanke i građane, pa čak i novinarke i novinare.

Članovi Združene akcije "Krov nad glavom" saopštili su okupljenima da je stan prodat po ubrzanoj proceduri na licitaciji pod sumnjivim okolnostima, po ceni od 5.100.000 dinara (42.500 evra), znatno nižoj od tržišne vrednosti stana od 55 kvadrata. No, još veći problem je što je čak i ova cena 10 (deset) puta veća od vrednosti Sašinog duga prema EFG banci (4 hiljade evra), čime je grubo prekršeno načelo srazmere iz člana 56. Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Taj član kaže da je "javni izvršitelj dužan da prilikom izbora sredstva i predmeta izvršenja radi namirenja novčanog potraživanja vodi računa o srazmeri između visine obaveze izvršnog dužnika i sredstva i vrednosti predmeta izvršenja".

Tri sedmice ranije, 6. decembra 2017, članovi Združene akcije "Krov nad glavom" uspeli su da spreče iseljenje Saše Bubnjevića iz njegovog stana u Zemunu, nakon čega mu je rečeno da će dobiti šansu da izmiri dug zbog koga je stan prodat. Ali, sud nije dozvolio Bubnjeviću da plati dug EFG banci u iznosu od 480.000 dinara. Prema rečima sudije, izbacivanje čoveka na ulicu u sred zime zbog zelenaškog duga je "završena stvar".

Zaključak je da državne institucije nemaju efektivne mehanizme da zaštite građanke i građane od zelenašenja, pa se očigledno moraju braniti sami od mafijaške sprege sudija, izvršitelja i tzv. licitatora stanova! 

Združena akcija "Krov nad glavom" i porodica Saše Bubnjevića će nastaviti borbu protiv nezakonitog postupanja izvršitelja pred sudom. Sistem u Srbiji je takav da svoja prava građanke i građani moraju tražiti nakon što ih izbace na ulicu, u dugotrajnom sudskom postupku!

Zato poručuju: "Mi ćemo se boriti i protiv takvog sistema i za krov nad glavom svih koji danas u njemu stradaju. Apelujemo na građane kojima preti iseljenje da nam se što ranije obraćaju, jer u situaciji kada je iseljenje već zakazano jedino što možemo da učinimo je da nadjačamo policiju, a to nam neće uvek poći za rukom, kao što nije ni juče, 27. decembra 2017. godine."

Kontakt telefon: 061 2861733, LINK: https://www.facebook.com/zakrovnadglavom/

 Komentari (160)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bene_geserit bene_geserit 06:11 28.12.2017

Hillary “most admired woman” po Gallup-u

16-tu godinu za redom.
Nepotvrdjeni rumor kaze da je poll-ovano u welfare office sobi za cekanje, gay kupatilu, Black Panthers hangout-u, i u MSNBC kafeteriji.
stefan.hauzer stefan.hauzer 19:22 28.12.2017

Re: Hillary “most admired woman” po Gallup-u

Black Panthers hangout-u


stefan.hauzer stefan.hauzer 19:25 28.12.2017

Re: Hillary “most admired woman” po Gallup-u

a ima i druga strana :Nakon ove slike, ono one big happy family ima sasvim drugačije značenje
bene_geserit bene_geserit 06:13 28.12.2017

Randolph Bourne "The State"

Ovo je zabavno stivo.
Istina nema nikakve veze sa Filipovim blogom.
alselone alselone 11:08 28.12.2017

Re: Randolph Bourne "The State"

Ovo je zabavno stivo.
Istina nema nikakve veze sa Filipovim blogom.

bene_geserit bene_geserit 08:22 29.12.2017

Re: Randolph Bourne "The State"

Svedski "rape by negligence" zakon koji jeste ili nije izglasan na kraju, ne znam vise, u sustini prebacuje teret dokazivanja silovanja sa onog koji optuzuje na dokazivanje da nije bilo silovanja optuzenog (mada ima i drugih interpretacija).
Tako da obavezno te kartice i potpis pa molim lepo, moze da se predje na stvar.
nsarski nsarski 10:49 29.12.2017

Re: Randolph Bourne "The State"

Tako da obavezno te kartice i potpis pa molim lepo, moze da se predje na stvar.


E, pa ne može!

Ta kartica traži da se potpišu muški i ženski partner. A mi znamo da je u ovom društvu preovladao fluid sexuality/gender, pa se ovakvim karticama silom nameće izbor. Užas!

Da se ja nešto pitam, prvo bih napravio karticu da partneri potpišu kojeg su gendera i odluče o tome pre sexa. Potom da se zovu Partner 1 i Partner 2, i da se o redosledu odluči bacanjem novčića (zašto bi muški partner uvek bio br. 1, na primer?). Tek onda se pristupi Politički Korektnoj kartici, kao što je gore prikazana, na kojoj umesto "muško"-"žensko" piše Partner 1 i Partner 2.

Na stranu to što kartica ne predviđa sex sa više od dva partnera, što je užasna diskriminacija protiv grupnog sexa. O ostalim sexualnim kombinacijama da i ne govorim.
tetkino tetkino 08:42 28.12.2017

Pitanje svih pitanja?

Kako ti sebe uopšte dovedeš u situaciju da izgubiš stan zbog duga od 4000 evra?

Niko nikom nije uzeo stan zato što je zakasnio sa ratom mesec dana.
Ti imaš obaveze koje moraš da servisiraš - to su tvoje obaveze, ti si ih preuzeo, svestan si da se gomilaju.

I onda umesto da kreneš da rešavaš problem tako što ćeš uzeti drugi kredit, zadužiti se kod prijatelja, obratiti se banci sa molbom da ti odlože obaveze - a dobijeno vreme iskoristiti da obezbediš dodatni posao kako bi plaćao obaveze ili ako vidiš da to ne ide da sam prodaš stan po tržišnoj vrednosti, ti sediš kod kuće, praviš se da se ništa ne dešava i vodiš se logikom - ma neće meni niko uzeti stan zbog 4000 evra.

Stanovi u Sopotu i Rumi, dvosobni mogu da se nadju po ceni od 40 000 evra - izvoli majstore, prodaj svoj stan za 70 000, kupi drugi isti takav na drugoj lokaciji, plati sve dugove i jos imas 20 000 da ti se nadje.

Imam lika u zgradi koji "nema para" - i zato ima 2 000 000 RSD duga za Infostan. I zbog tog duga nije moguce iskoristiti nista od opcija koje nudi Infostan, da npr. okrpimo krov. Zbog šupljeg krova ispašta 10 porodica, ali on nema i svi bi da se ta situacija razreši, samo niko ne bi da se zamera.

I onda onih 10 porodica kisne, ovaj kuka, a ja ti ispadneš govno ako kažeš - I Sremčica je za ljude.
zilikaka zilikaka 09:17 28.12.2017

Re: Pitanje svih pitanja?

onda onih 10 porodica kisne, ovaj kuka, a ja ti ispadneš govno ako kažeš - I Sremčica je za ljude.

To zato što je mnogima još u glavama da neko drugi treba da brine o njemu i snosi posledice njegovih postupaka.
I naravno, preseljenjem na jeftiniju lokaciju možda gubi i privilegiju da se greje besplatno, odnosno na tudj račun...
mlatisa mlatisa 10:59 28.12.2017

Дошло је доба

Да се сви дугови морају враћати. Једино изузетак је дуг државе према грађанима. Треба заборавити на "Ја задужих ти одужи". Било би користно видети какве су стварне бројке. Он вероватно касни са отплатама 4000 евра, а дугује још остатак од тридесетак хиљада евра.

Друга је прича о принудној наплати, али када долази до тога, све иде у пола цене. Тако је не само код нас.
mlatisa mlatisa 11:00 28.12.2017

Немој да чује

Неко из центра "Симон Визентал"
grof_brankovich grof_brankovich 13:20 28.12.2017

Re: Немој да чује

mlatisa
Неко из центра "Симон Визентал"


Чује се, чује се. Смрди. Стари кадар треба очистити.
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:28 28.12.2017

Problem je u Zakonu o izvršenju!

U susednoj Hrvatskoj je bilo mnogo sličnih problema, pa je zato zahvaljujući upornim poslanicima iz "Živog zida" i "Mosta" promenjen tamošnji tzv. ovršni zakon.

Promenama zakona onemogućila se, izmedju ostalog, i ovrha jedine nekretnine u kojoj ovršenik stanuje. Zakonom se propisalo kako je nekretnina za stanovanje stvar nužna za zadovoljenje osobnih životnih potreba ovršenika i članova njegove obitelji.

Takođe, ovrha nad nekretninom ne bi se smela pokrenuti ako je zbroj glavnica tražbina s već pokrenutim ovrhama na toj nekretnini manji od 20.000 kuna, čime se stalo na kraj praksi u kojoj su dužnici zbog visokih zateznih kamata kakve su vladale desetljećima zbog dugova od samo nekoliko tisuća kuna ostajali bez krova nad glavom.

Ako ukupne glavnice iznose više od 20.000 kuna i dalje će se tražiti drugi način naplate prije ovrhe nad nekretninom, pa će ovrhovoditelj morati dokazati da se ovrha ne može provesti na drugom predmetu. Za nekretnine nad kojima je već provedena ovrha i koje su u ovrsi prodane, ovršenik će imati pravo na smještaj u trajanju od godinu i po, naravno pod uvjetom da dobrovoljno napusti nekretninu. Naknadu za smještaj isplaćivat će centri za socijalnu skrb, a maksimalno će iznositi devet prosječnih mjesečnih neto plaća isplaćenih u Hrvatskoj.

Da naglasim da i ove promene od letos nisu dovoljne, pa se sada radi na izradi potpuno novog ovršnog zakona.

A kod nas!?

Na primeru tog spornog člana 56. jasno se vidi da njegovo bezobalno tumačenje daje sudijama i izvršiteljima neverovatnu moć da zbog malog duga isteruju čitave porodice na ulicu, a potom stan prodaju na fingiranim licitacijama, gde se oteti stan proda za trećinu nižu cenu od tržišne. Pogodite gde ide ta razlika?

Zato je potrebno ŠTO PRE promeniti Zakon o izvršenju i obezbedjenju, a ne sve svaljivati na građanke i građane, počev od zelenaških redovnih i zateznih kamata pa preko tzv. sudskih taksa i naknada za izvršitelje do ovakvih nakaradnih tumačenja članova zakona!!!
grof_brankovich grof_brankovich 12:42 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Јеврејски логор Земун (нем. Semlin Judenlager)
zilikaka zilikaka 12:42 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

gde se oteti stan proda za trećinu nižu cenu od tržišne.

Ovo je tako bilo propisano još u SFRJ.
To što se redje primenjivalo je druga stvar.
Razlog je da se daje prvenstvo potrebi da se nekretnina proda nego potrebi da se postigne što bolja cena. To kad je sudska prodaja.
Da je propisano da ne može ispod tržišne cene - teško bi se prodalo za neko kratko vreme.
Isti slučaj je kad suvlasnici ne mogu da se dogovore pa se sudski prodaje.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:57 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Problem je u lošem, nedovoljno preciznom i zastarelom Zakonu o izvršenju i obezbedjenju.
I Srbija treba da ima ISTI zakon kao u susednoj Hrvatskoj.

Dakle, ako neka porodica poseduje samo JEDNU nekretninu u kojoj živi, ona NE MOŽE biti predmet izvršenja!
tetkino tetkino 13:47 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

И сад неко поседује вилу на Дедињу у вредности 1.000.000 евра, а мени, банци или ЕПС-у дугује 10.000 евра, његова вила не може да се прода јер ето он у њој живи и то му је једина некретнина.

А то што ја немам ни ту једну - па ко ме ебе - јел тако Филипе?

Закон треба да се промени у следеће - ако неко поседује само ЈЕДНУ некретнину у којој живи, а чија тржишна вредност не прелази 10.000 евра, онда та некретнина не може да се прода.

У свим осталим случајевима - откријте салаше и села Србије - и тамо народ живи.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:53 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

tetkino
И сад неко поседује вилу на Дедињу у вредности 1.000.000 евра, а мени, банци или ЕПС-у дугује 10.000 евра, његова вила не може да се прода јер ето он у њој живи и то му је једина некретнина.

А то што ја немам ни ту једну - па ко ме ебе - јел тако Филипе?

Закон треба да се промени у следеће - ако неко поседује само ЈЕДНУ некретнину у којој живи, а чија тржишна вредност не прелази 10.000 евра, онда та некретнина не може да се прода.

У свим осталим случајевима - откријте салаше и села Србије - и тамо народ живи.

To recite tzv. Prestolonasledniku, za koga je nedavno obelodanjeno da za utrošenu struju duguje 70 hiljada evra!
Zašto njemu sud i izvršitelji nisu oduzeli onaj dvor, koji inače nije njegov!?
tyson tyson 14:32 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Zašto njemu sud i izvršitelji nisu oduzeli onaj dvor, koji inače nije njegov!?

Zašto sud prvo njemu ne vrati NJEGOV dvor? I ostalu razbojnički otetu imovinu.


tyson tyson 14:33 28.12.2017

Re: Lopov ponovo u akciji

Filip Mladenović
U susednoj Hrvatskoj je bilo mnogo sličnih problema, pa je zato zahvaljujući upornim poslanicima iz "Živog zida" i "Mosta" promenjen tamošnji tzv. ovršni zakon.

Promenama zakona onemogućila se, izmedju ostalog, i ovrha jedine nekretnine u kojoj ovršenik stanuje. Zakonom se propisalo kako je nekretnina za stanovanje stvar nužna za zadovoljenje osobnih životnih potreba ovršenika i članova njegove obitelji.

Takođe, ovrha nad nekretninom ne bi se smela pokrenuti ako je zbroj glavnica tražbina s već pokrenutim ovrhama na toj nekretnini manji od 20.000 kuna, čime se stalo na kraj praksi u kojoj su dužnici zbog visokih zateznih kamata kakve su vladale desetljećima zbog dugova od samo nekoliko tisuća kuna ostajali bez krova nad glavom.

Ako ukupne glavnice iznose više od 20.000 kuna i dalje će se tražiti drugi način naplate prije ovrhe nad nekretninom, pa će ovrhovoditelj morati dokazati da se ovrha ne može provesti na drugom predmetu. Za nekretnine nad kojima je već provedena ovrha i koje su u ovrsi prodane, ovršenik će imati pravo na smještaj u trajanju od godinu i po, naravno pod uvjetom da dobrovoljno napusti nekretninu. Naknadu za smještaj isplaćivat će centri za socijalnu skrb, a maksimalno će iznositi devet prosječnih mjesečnih neto plaća isplaćenih u Hrvatskoj.

Da naglasim da i ove promene od letos nisu dovoljne, pa se sada radi na izradi potpuno novog ovršnog zakona.

A kod nas!?

Na primeru tog spornog člana 56. jasno se vidi da njegovo bezobalno tumačenje daje sudijama i izvršiteljima neverovatnu moć da zbog malog duga isteruju čitave porodice na ulicu, a potom stan prodaju na fingiranim licitacijama, gde se oteti stan proda za trećinu nižu cenu od tržišne. Pogodite gde ide ta razlika?

Zato je potrebno ŠTO PRE promeniti Zakon o izvršenju i obezbedjenju, a ne sve svaljivati na građanke i građane, počev od zelenaških redovnih i zateznih kamata pa preko tzv. sudskih taksa i naknada za izvršitelje do ovakvih nakaradnih tumačenja članova zakona!!!

Odlično vladaš hrvatskim jezikom; čovek bi, ne daj bože, pomislio da si odnekud prepisao citirano.


sevarlica sevarlica 18:06 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Filip Mladenović
Problem je u lošem, nedovoljno preciznom i zastarelom Zakonu o izvršenju i obezbedjenju.
I Srbija treba da ima ISTI zakon kao u susednoj Hrvatskoj.

Dakle, ako neka porodica poseduje samo JEDNU nekretninu u kojoj živi, ona NE MOŽE biti predmet izvršenja!


Onda ta nekretnina NE MOŽE da bude ni predmet hipoteke i podizanja kredita.
sevarlica sevarlica 18:09 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Zašto njemu sud i izvršitelji nisu oduzeli onaj dvor, koji inače nije njegov!?


Nego čiji je, da nije tvoj ?!
Znaš kad bi ja platio struju da sam na njegovom mestu, kad mi država plati stanarinu za 70 godina korišćenja.
pikuc pikuc 18:13 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Filip Mladenović
Problem je u lošem, nedovoljno preciznom i zastarelom Zakonu o izvršenju i obezbedjenju.
I Srbija treba da ima ISTI zakon kao u susednoj Hrvatskoj.

Dakle, ako neka porodica poseduje samo JEDNU nekretninu u kojoj živi, ona NE MOŽE biti predmet izvršenja!


Pa sto onda da ljudi koji imaju jednu nekretninu uzetu na kredit uopste placaju te rate ako bi postojao zakon po kome im niko tu nekretninu ne bi uzeo u slucaju ne placanja rata?
Ne samo porodice vec i pojedinci.
Zasto bi pojedinac bio diskriminisan u tom pogledu, samac neki?

Dole je neko pomenuo da bude ta granica od 10.000 evra.
Pa onda ljudi mogu tako kupiti sebi vikendicu na selu i jednostavno ne isplatiti to, reci da im je to jedina nekretnina,
Jer, stan u kojem zive recimo vodi se na nekog clana porodice, oca, dedu...

Dakle, ta ideja bi ugrozila sam sistem.
Resenje se more traziti u nekim drugim okvirima.
Koji su prihvatljivi i za pojedinca u problemu ali i za zajednicu tj. drzavu
Jer,
Drzava je zajednica ljudi kojom zajednica rukovodi preko onih koje izabere.
Dakle ta zajednica bi servisirala gore pomenute moguce situacije sa ne placanjem tih rata bankama po tom nekom zakonu.


narcis narcis 18:15 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

tetkino

ovde smo već na nekom blogu apsolvirali da u ameriki ne mogu da ti uzmu kuću stan zbog duga ako istu nisi stavio pod hipoteku.
drugo što si mu dao pare ako nisi imao zalog-garanciju- hipoteku,
treće što si čekao da dug toliko naraste, to je upućeno svim strujama-grejanjima i ostalim.
pustio si nekog da napravi dug od 2 meleona, pa ko te jebe kad si budala.trebao si da ga tužiš čim prvi mesec nije platio račun. ionako u firmi imaš 365iljada miliona pravnika kojii služe ko fikusi.
zašto mu je banka dala kredit bez traženja hipoteke, zbog toga samo nema pravo damu uzme stan, jer je njena greška što se nije osigurala.tako da tetkino i ostali zajebite da krivite samo jednu stranu ovde je na delu udružena zločinačka namera da se sjebe suprotna strana obeju strana.

el smo gledali one američke filmove gde banka očisti farmeru celu kuću, nameštaj i sve, al kuću mu ne dira, on ostaje u praznu kuću.
daklem zajebite da budete veći amerikanci od amerikanaca.

on je kriv što se zadužio a ne moe da vrati dug a banka je kriva što nije uzela hipoteku.
narcis narcis 18:18 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Dakle, ako neka porodica poseduje samo JEDNU nekretninu u kojoj živi, ona NE MOŽE biti predmet izvršenja!

ako pristaneš da je staviš pod hipoteku onda mora da može, tvoja je slobodna volja da sraviš hipoteku na kuću i ondak snosi posledice.
ne sme da se oduzima samo kuća-stan na koji nije stavljena hipoteka.
st.jepan st.jepan 18:25 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Zašto njemu sud i izvršitelji nisu oduzeli onaj dvor, koji inače nije njegov!?

Nego čiji je, da nije tvoj ?!

Pa sad, ako je Filip građanin Srbije, pomalo i jeste njegov.

Jer, kao što sam pre par meseci napisao na jednom Filipovom blogu, "imovina vladara je narodna imovina, na čije korišćenje vladar ima pravo dok je vladar. S pravom je "stiče" na osnovu privilegija koje uz vladarsku funkciju idu prirodno i logićno, jer ta funkcija posvuda podrazumeva izvesnu meru raskoši. Raskoš je neophodna za obavljanje vladarskog posla, kako zbog bildovanja poštovanja među podanicima, tako i zbog dostojnog reprezentovanja države pred dugim vladarima.

Kad vladara smeni drugi vladar, on preuzima i vladarsku imovinu. Tako su Karađorđevići sasvim legalno preuzeli imovinu Obrenovića, čim su ih (nelegalno) defenetrirali, a s preuzimanjem Jugoslavije, Tito je preuzeo i imovinu Karađorđevića. Kako, međutim, nije imenovao naslednika-vladara, svojim krvnim naslednicima nije ostavio ni cvonjka. Bio pametan, razumeo gornji princip, a ne ko neki.

Kad neko od tih nekih opet postane kralj Srbije, pa makar to bio i Acika, sasvim će biti OK da mu se vrati, i Beli dvor, i koješta još. Mada, sad nešto razmišljam, Beli dvor je ipak prevelik za kralja male Srbije - sagrađen je po meri kralja velike Jugoslavije.

Naravno da svrgnutim monarsima, tj njihovim naslednicima, nigde nije vraćeno ništa od imovine koju su oni za svog vladarskog vakata, ne posedovali, već "dužili". Jer za obavljanje vladarskih poslova i radnih zadataka, dvorcovi su im bili neophodni, a posle jok."
blogovatelj blogovatelj 18:56 28.12.2017

Re: Lopov ponovo u akciji

Odlično vladaš hrvatskim jezikom; čovek bi, ne daj bože, pomislio da si odnekud prepisao citirano.
WTF is ovrha?
Filip Mladenović Filip Mladenović 22:06 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

tyson
Zašto njemu sud i izvršitelji nisu oduzeli onaj dvor, koji inače nije njegov!?

Zašto sud prvo njemu ne vrati NJEGOV dvor? I ostalu razbojnički otetu imovinu.
Najpre treba utvrditi šta su sve Karadjordjevići oteli od Obrenovića nakon majskog pokolja kraljevskog para 1903. godine.

A potom šta su sve pokrali uoči i tokom I svetskog rata, u dilu sa Nikolom Pašićem.
Kada ih je Apis upozorio da će proći isto kao Obrenovići zbog besomučne pljačke državne i narodne imovine, likvidiran je nakon montiranog Solunskog procesa 1917. godine.

A što se duga za struju tiče, prisetimo se: kada je država odbila da restitucijom vrati imanja Karađorđevića, prestolonaslednik je pripretio tužbom Sudu za ljudska prava u Strazburu.

"Prvo ti plati struju koju si dužan Srbiji, a onda tuži koga hoćeš!", na to mu je odbrusio tadašnji premijer Aleksandar Vučić, zaboravljajući da je i sam bio višegodišnji dužnik Telekomu i Infostanu.
gedza.73 gedza.73 22:18 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Najpre treba utvrditi šta su sve Karadjordjevići oteli od Obrenovića nakon majskog pokolja kraljevskog para 1903. godine.

Prvo prvo. Najpre utvrditi šta su Srbi oteli od Ilira.
Da vidimo ko živi na tradicionalnim keltskim i ilirskim imanjima oko Kalemegdana osvojenim posle besomučne pljačke narodne imovine. Šta smo tek oteli Turcima u Beogradu.

I obavezno sledeći put kad budeš u Londonu da im isprskaš crvenom bojom Bakingemsku palatu a onda bobijima, kad dođu da se upoznate, uturiš parole protiv kraljevskih pokolja, imperijalizma i pljačke.
gedza.73 gedza.73 22:38 28.12.2017

Re: Lopov ponovo u akciji


Tajson
čovek bi, ne daj bože, pomislio da si odnekud prepisao citirano.

Ja prvo pomislio da Filip priča o četres petoj. Al' nije, to bili nečiji drugi stanovi.
Filip
Mi ćemo se boriti i protiv takvog sistema i za krov nad glavom svih koji danas u njemu stradaju. Apelujemo na građane kojima preti iseljenje da nam se što ranije obraćaju, jer u situaciji kada je iseljenje već zakazano jedino što možemo da učinimo je da nadjačamo policiju, a to nam neće uvek poći za rukom, kao što nije ni juče, 27. decembra 2017. godine.
not2old2rock not2old2rock 23:11 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Filip Mladenović

Najpre treba utvrditi šta su sve Karadjordjevići oteli od Obrenovića nakon majskog pokolja kraljevskog para 1903. godine.
...
A što se duga za struju tiče, prisetimo se: kada je država odbila da restitucijom vrati imanja Karađorđevića, prestolonaslednik je pripretio tužbom Sudu za ljudska prava u Strazburu.

"Prvo ti plati struju koju si dužan Srbiji, a onda tuži koga hoćeš!", na to mu je odbrusio tadašnji premijer Aleksandar Vučić, zaboravljajući da je i sam bio višegodišnji dužnik Telekomu i Infostanu.


Druže Mladenoviću, ti si pre ovog angažmana svakako utvrdio kako je dotični došao do stana bez kojeg je ostao, pored ostalog da li ga je otkupio za stotinak maraka i da li mu je šurak bio u stambenoj komisiji, da li mu je čukundeda 1817. bio blizu Radovanjskog luga ili se 1868. muvao po Košutnjaku ili...? Da li su njegovi bili obrenovićevci ili karađorđevićevci, crnorukci ili belorukci...

Na kraju, ti sve citiraš neke veeelike mislioce, prvo Bregovića, pa sad... Možda ovog drugog zbog onog konkursa?

Filip Mladenović Filip Mladenović 23:45 28.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Važno je da je i Bubalo oslobodjen, da NIKO, apsolutno NIKO nije sudski odgovarao za bezočnu pljačku Srbije od 1987. do 2017. godine (3 decenije), za milijarde ukradenih evra od Vas, blogerki i blogera, mojih komšinica i komšija, od nesretnog Saše Bubnjevića iz Zemuna, od više miliona građanki i građana Srbije...

Atomski mrav Atomski mrav 00:13 29.12.2017

Re: Lopov ponovo u akciji

WTF is ovrha?


Google translate kaže da ovrha znači izvršenje.
tyson tyson 01:21 29.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

apsolutno NIKO nije sudski odgovarao za bezočnu pljačku Srbije od 1987. do 2017. godine

Ne vidim ni jedan razlog zašto bismo započeli tek 1987. godine. Kao da pre toga nije bilo pljačke; zašto bismo onima pre 1987. išta oprostili?

Filip Mladenović Filip Mladenović 01:55 29.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

tyson
apsolutno NIKO nije sudski odgovarao za bezočnu pljačku Srbije od 1987. do 2017. godine

Ne vidim ni jedan razlog zašto bismo započeli tek 1987. godine. Kao da pre toga nije bilo pljačke; zašto bismo onima pre 1987. išta oprostili?Zato što se do 1987. kraduckalo!
principessa_etrusca principessa_etrusca 07:03 29.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

sevarlica
Zašto njemu sud i izvršitelji nisu oduzeli onaj dvor, koji inače nije njegov!?


Nego čiji je, da nije tvoj ?!
Znaš kad bi ja platio struju da sam na njegovom mestu, kad mi država plati stanarinu za 70 godina korišćenja.

Чак да сматрамо да се радило о приватном власништву његовог деде, други унуци нису обештећени приступом, бесплатним становањем и неплаћањем сопствених рачуна. Зашто?
sevarlica sevarlica 08:42 29.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

"imovina vladara je narodna imovina, na čije korišćenje vladar ima pravo dok je vladar.


Samo ona koju mu je raspisala država na korišćenje kao vladaru, ali ne i ona koju je sam sagradio.
sevarlica sevarlica 08:46 29.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

A potom šta su sve pokrali uoči i tokom I svetskog rata, u dilu sa Nikolom Pašićem.


Šta su pokrali, molim informacije taksativno.

Kao što bih ja naveo da su komunisti , taksativno pokrali više od 100.000 stambenih objekata, više od 10.000 poslovnih objekata, sve rezidencije, poljoprivredno zemljište, milione grla stoke, milione tona žita, kukuruza, hiljade kilograma zlata, srebra, i dr.
sevarlica sevarlica 08:50 29.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

principessa_etrusca
sevarlica
Zašto njemu sud i izvršitelji nisu oduzeli onaj dvor, koji inače nije njegov!?


Nego čiji je, da nije tvoj ?!
Znaš kad bi ja platio struju da sam na njegovom mestu, kad mi država plati stanarinu za 70 godina korišćenja.

Чак да сматрамо да се радило о приватном власништву његовог деде, други унуци нису обештећени приступом, бесплатним становањем и неплаћањем сопствених рачуна. Зашто?


Ma slažem se nego kontriram na glupost drugom glupošću. Pravila treba da važe za sve jednako. Boli me uvo za Karađorđeviće, građani kao i svaki drugi. Principa nema u odnosima između nas i nas i nas i države, i to je problem.
highshalfbooze highshalfbooze 10:41 29.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

tyson
apsolutno NIKO nije sudski odgovarao za bezočnu pljačku Srbije od 1987. do 2017. godine

Ne vidim ni jedan razlog zašto bismo započeli tek 1987. godine. Kao da pre toga nije bilo pljačke; zašto bismo onima pre 1987. išta oprostili?


Potpuno saglasan.
...samo da da skoknem da odnesem tetki lekove i opljačkam nešto usput.
highshalfbooze highshalfbooze 10:43 29.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

sevarlica
Zašto njemu sud i izvršitelji nisu oduzeli onaj dvor, koji inače nije njegov!?


Nego čiji je, da nije tvoj ?!
Znaš kad bi ja platio struju da sam na njegovom mestu, kad mi država plati stanarinu za 70 godina korišćenja.


Tako je, i Francuska da plati kiriju za Versaj.
st.jepan st.jepan 12:10 29.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

sevarlica
"imovina vladara je narodna imovina, na čije korišćenje vladar ima pravo dok je vladar.

Samo ona koju mu je raspisala država na korišćenje kao vladaru, ali ne i ona koju je sam sagradio.

Eh, a ja se baš nesebično potrudio da to citirano ob-jasnim.
Bilo bi lepo da moj trud "ispoštuješ", i ob-jašnjenje pročitaš do kraja.
Ili makar kraj ob-jašnjenja:
Naravno da svrgnutim monarsima, tj njihovim naslednicima, nigde (edit: u svetu) nije vraćeno ništa od imovine koju su oni za svog vladarskog vakata, ne posedovali, već "dužili". Jer za obavljanje vladarskih poslova i radnih zadataka, dvorcovi su im bili neophodni, a posle jok."highshalfbooze highshalfbooze 20:26 29.12.2017

Re: Problem je u Zakonu o izvršenju!

Naravno da svrgnutim monarsima, tj njihovim naslednicima, nigde (edit: u svetu) nije vraćeno ništa od imovine koju su oni za svog vladarskog vakata, ne posedovali, već "dužili". Jer za obavljanje vladarskih poslova i radnih zadataka, dvorcovi su im bili neophodni, a posle jok."

Neophodni su i posle za prodaju.
tyson tyson 14:37 30.12.2017

Re: A muče i crnce!

Tako je, i Francuska da plati kiriju za Versaj.

Klasičan argumentum ad freehandum; koga boli qrac za Francusku, pričamo o konkretnom slučaju u Srbiji.


highshalfbooze highshalfbooze 17:25 30.12.2017

Re: A muče i crnce!

tyson
Klasičan argumentum ad freehandum; koga boli qrac za Francusku, pričamo o konkretnom slučaju u Srbiji.


Opet moram da se saglasim, šta nas bole qrac za tamo neku francusku revoluciju kad smo imali našu socijalističku revoluciju.
st.jepan st.jepan 17:37 30.12.2017

Re: A muče i crnce!

tyson
Tako je, i Francuska da plati kiriju za Versaj.

Klasičan argumentum ad freehandum; koga boli qrac za Francusku, pričamo o konkretnom slučaju u Srbiji.


Ma da, Francuzi su govna. Kao i svi drugi varvarski narodi koji. za razliku od prosvećenih i čudovišno humanih Srba, svojim svrgnutim monarsima nemilosno brane da da se šire po njihovim negdašnjim dvorcovima, sada mahom govnjivim muzejima.

Edit: Ako Vučiću išta mogu da čestitam, čestitam mu na onom njegovom (za moj ukus ipak premlakom) odjebavanju Budale.
tyson tyson 20:53 30.12.2017

Re: A muče i crnce!

Ma da, Francuzi su govna. Kao i svi drugi varvarski narodi koji. za razliku od prosvećenih i čudovišno humanih Srba, svojim svrgnutim monarsima nemilosno brane da da se šire po njihovim nekadašnjim dvorcovima, sada mahom govnjivim muzejima.

Ma ne, nego ćemo po ko zna koji put da istrolujemo blog potpuno nebitnom raspravom o Francuskoj u XVIII veku, jer A Što Vi Mučite Crnce.


st.jepan st.jepan 21:16 30.12.2017

Re: A muče i crnce!

tyson
Ma da, Francuzi su govna. Kao i svi drugi varvarski narodi koji. za razliku od prosvećenih i čudovišno humanih Srba, svojim svrgnutim monarsima nemilosno brane da da se šire po njihovim nekadašnjim dvorcovima, sada mahom govnjivim muzejima.

Ma ne, nego ćemo po ko zna koji put da istrolujemo blog potpuno nebitnom raspravom o Francuskoj u XVIII veku, jer A Što Vi Mučite Crnce.

Da, neoprostivo je istrolovati OVAKO inforamtivan novinarsko-istraživački blog.
Ipak, obzirom da smo već zabrazdili, bi l ti, onako blogersko-istraživački, naveo jednu jedinu republiku, negdašnju kraljevinu il carevinu, u kojoj je dvor vraćen bivšem monarhu ili njegovim naslednicima? Tvrdim da bi vraćanje Belog dvora Karađorđevićima bio svetski i istorijski presedan na koji bi ceo svet dizao obrve. Pokušao sam gore da objasnim zašto.

Edit: A već i to što je Acika pripušten da u Dvoru stanuje, sasvim je dovoljno bizarno.

milisav68 milisav68 22:08 30.12.2017

Re: A muče i crnce!

st.jepan
[Edit: Ako Vučiću išta mogu da čestitam, čestitam mu na onom njegovom (za moj ukus ipak premlakom) odjebavanju Budale.

Da, to je zahtevalo baš prevelik napor.

Tema (lik i delo) dovoljno potrošeno i izlizano, a samo se toliko kompromitovalo, da ne da nije teško uraditi odjebavanje, nego je čak kontraproduktivno bilo kakvo koketiranje.

Čudi me da ti je to promaklo - nema tu ni nabudženih glasova.

highshalfbooze highshalfbooze 23:02 30.12.2017

Re: Ko o čemu...

tyson
Ma ne, nego ćemo po ko zna koji put da istrolujemo blog potpuno nebitnom raspravom o Francuskoj u XVIII veku, jer A Što Vi Mučite Crnce.

Potpuno si u pravu, plaćanje kirije za Beli dvor i iseljavanje porodice iz stana u Zemunu su usko povezane teme.
tyson tyson 01:52 31.12.2017

Re: Ko o čemu...

highshalfbooze
tyson
Ma ne, nego ćemo po ko zna koji put da istrolujemo blog potpuno nebitnom raspravom o Francuskoj u XVIII veku, jer A Što Vi Mučite Crnce.

Potpuno si u pravu, plaćanje kirije za Beli dvor i iseljavanje porodice iz stana u Zemunu su usko povezane teme.

Pa hajmo onda o Francuskoj od pre 200+ godina.

A uzgred jesu povezane, suštinski, pravom na raspolaganje sopstvenom imovinom i tome kako država arbitrarno odlučuje kome to pravo da uskrati.

highshalfbooze highshalfbooze 09:35 31.12.2017

Re: Ko o čemu...

tyson
Pa hajmo onda o Francuskoj od pre 200+ godina.

A uzgred jesu povezane, suštinski, pravom na raspolaganje sopstvenom imovinom i tome kako država arbitrarno odlučuje kome to pravo da uskrati.

Apsolutno, kada država nekome gleda kroz prste a nekome ne gleda, to se zove arbitraža. A za paralele kako je neko 150 godina pre nas rešavao isto ono što smo mi rešavali u 20. veku nas bole qrac. Pa istorija u Srbiji ionako uvek počinje iz početka, zato su nam i arbitraže ovakve.
tyson tyson 04:46 01.01.2018

Re: Ko o čemu...

A za paralele kako je neko 150 godina pre nas rešavao isto ono što smo mi rešavali u 20. veku nas bole qrac.

Naravno da će da nas bole qrac, jer danas je XXI a ne XVIII vek.


narcis narcis 09:05 01.01.2018

Re: Ko o čemu...

tyson
A za paralele kako je neko 150 godina pre nas rešavao isto ono što smo mi rešavali u 20. veku nas bole qrac.

Naravno da će da na bole qrac, jer danas je XXI a ne XVIII vek.imaš li ti dokaz za to što tvrdiš, taj 21.
ajpa sasrećom

highshalfbooze highshalfbooze 10:13 01.01.2018

Re: Ko o čemu...

Naravno da će da na bole qrac, jer danas je XXI a ne XVIII vek.

1.1.2018.XXI
Srećna nova godina.
tyson tyson 15:08 01.01.2018

Re: Ko o čemu...

imaš li ti dokaz za to što tvrdiš, taj 21.

A i to što kažeš... U Srbalja ne manjka onih koji još žive i preživljavaju Kosovski boj, nadgornjavanje sa Turcima, Švabama, Englezima... (i Bugarima! ), epopeje i tragedije, i ostale mitove iz minulih vremena.

alselone alselone 11:52 28.12.2017

Ali Zemunšvic

Genijalno.
maksa83 maksa83 11:55 28.12.2017

Re: Ali Zemunšvic

alselone
Genijalno.

Kako se seti takvih stvari...

<lupa se šakama po natkolenicama>
alselone alselone 12:12 28.12.2017

Re: Ali Zemunšvic

maksa83

Kako se seti takvih stvari...


To ludo, pa Bog!
<lupa sakom po stolu>
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:17 28.12.2017

Re: Ali Zemunšvic

milanb milanb 15:01 28.12.2017

Re:

За тврдње да постоји нека мафијашка спрега и да је продаја извршена под сумњивим околностима ваљало би понудити неке доказе.Није лепо паушално оцрњивати људе који су можда поштено радили свој посао.

Ако заштитимо дужника од извршења на непокретностима у којима станује, а дужник нема друге имовине, онда се извршење мора обуставити а дуг остати неплаћен .Тај ненаплатив дуг неко мора измирити, то може бити поверилац који ће бити лишен наплате дуга, или то може бити нека шира заједница(држава, општина,осигуравајуће друштво, неки фонд и слично).

Нешто слично је постојало у време СФРЈ(закон је важио све до 2000 године), извршење се није могло спроводити на једином стамбеном објекту/пољопривредном земљишту, али су тада банке тражиле да се стави хипотека на те непокретности, јер за хипотеку није важило горе наведено ограничење.

sevarlica sevarlica 18:11 28.12.2017

Re:

ко заштитимо дужника од извршења на непокретностима у којима станује, а дужник нема друге имовине, онда се извршење мора обуставити а дуг остати неплаћен .Тај ненаплатив дуг неко мора измирити, то може бити поверилац који ће бити лишен наплате дуга, или то може бити нека шира заједница(држава, општина,осигуравајуће друштво, неки фонд и слично).


Dobrodošli u 2008. i slom tržišta nekretnina u SAD koji je izazvao svetsku ekonomsku krizu :)
blogovatelj blogovatelj 20:26 28.12.2017

Re: Ali Zemunšvic

Kako se seti takvih stvari...

<lupa se šakama po natkolenicama>


To ludo, pa Bog!
<lupa sakom po stolu>


Šalac. Malo, malo, pa izvali doskočicu.
<plačem od smija>
tyson tyson 14:37 28.12.2017

Halabuka

Gde se mogu naći detalji ovog slučaja, pre nego što se zauzme ikakav stav?

Kada se vlasnik stana zadužio, kod koga, pod kakvim uslovima, koliko duga je otplatio, koliko mu je ostalo da otplati, koliko dugo nije vraćao dug...?

Ja recimo verujem da svaki dug treba i da se vraća, jer i vlasnik para ima neka svoja prava, a ne samo onaj ko je pare uzeo.


alselone alselone 15:09 28.12.2017

Re: Halabuka

pre nego što se zauzme ikakav stav?


Take sides!
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 20:27 28.12.2017

Re: Halabuka

Gde se mogu naći detalji ovog slučaja, pre nego što se zauzme ikakav stav?


Jedino je bitan detalj da li je dug od 4 hiljade evra - ceo dug, sa kamatama, ili se radi samo o glavnici, a kamate su - iha-haj!

Mimo toga, detalji "slučaja" su nebitni. Sam jedan jedini slučaj. Bitno je da mogu da ti - čak i u pola cene (figurativno, nemojmo se cenjkati s procenti otmu stan zbog nekog sitnog duga.

I to duga koji nije vezan za stan, dakli i kada se ne radi o dugu po kupovini stana i shodnoj hipoteci na stan. Nego izvršenje po "običnom" dugu, pa bi prvo morali da ti stave šapu na primanja, pa onda da plene i prodaju stvari, pa... a ovde je odnos koliko vidim 1 prema 10 (i to po ostvarenoj ceni, dakle da se i zanemari kolika je u stvari realna cena), pa su čoveku zaplenili stan za "siću" (ako je kako rekoh to ukupna suma duga, a ne samo glavnica)

Realno je da banka na svojih 4 tisuće evra duga stavi šapu na stan, u skladu sa zakonom a da obračunava kamate i obračunava dok suma ne dođe makar do pola vrednosti stana.

A ako u međvremenu dužnik nabavi pare - bilo pozajamicom od nekog trećeg, super, banka dobila gomilu para na ime kamata, ili prodajom stana (po njegovim uslovima) - pa banka uzme odmah od prodajne cene.

I to bi moglo i biti tako da ne postoji loš izvršni zakon i banda privatnih izvršitelja obaška sudovi koji ne sprovode čak ni ove loše zakone. Ili što su korpumpirani ili što nemaju pojma.

Gornjom solucijom banka ništa ne gubi. Gube jedino izvršitelji - i to ogromne pare. Ali ceo sistem je pravljen ne u korist ni dužnika ni poverioca, nego maltene isključivo u korist privatnih izvršitelja - kao što je slično zakon o notarstvu napravljen ne da bi olakšao stvari građanima, nego da bi mala klika otimala ogromne pare.

sevarlica sevarlica 18:02 28.12.2017

ajmo Jovo nanovo

Prateći Filipove blogove stekao sam utisak da je osoba koja ne zna šta želi. Da budemo Evropa ali samo kada nama odgovara, da budemo nekada i Balkan, ali samo kada nama odgovara. Na kraju krajeva, autor, konstantno veliča ljude i njihovo ponašanje koje nas je i dovelo do ovakvog stanja u zemlji. Svi imaju prava ali niko obaveze.

Primeri:
Sudski izvršitelj Branko Dugošija uspeo je juče, 27. 12. 2017, da iseli Sašu Bubnjebića iz stana u centru Zemuna, površine 55 kvadratnih metara i tržišne vrednosti izmedju 60 i 70 hiljada evra, zahvaljujući neuobičajeno snažnoj i brojnoj asistenciji države Srbije.


Ko poseduje stan u centru zemuna NIJE SIROTINJA po srpskim standardima.
Drugo, država i treba da pomaže da se sprovede zakon. (ne ulazim u detalje dugovanja, ukoliko je tu bilo nešto neregularno postoje instance za dalje)

Članovi Združene akcije "Krov nad glavom" saopštili su okupljenima da je stan prodat po ubrzanoj proceduri na licitaciji pod sumnjivim okolnostima, po ceni od 5.100.000 dinara (42.500 evra), znatno nižoj od tržišne vrednosti stana od 55 kvadrata.


Kod ubrzane licitacije ne postoji tržišna cena , već samo cena koja se ostvari na licitaciji. TAČKA KRAJ.

No, još veći problem je što je čak i ova cena 10 (deset) puta veća od vrednosti Sašinog duga prema EFG banci (4 hiljade evra), čime je grubo prekršeno načelo srazmere iz člana 56. Zakona o izvršenju i obezbeđenju.


Prodaj stan, plati dug, i to je to. Ovako je sam sebi napravio problem. Neka je dug 1 dinar , mora odnekud da se plati.

Prema rečima sudije, izbacivanje čoveka na ulicu u sred zime zbog zelenaškog duga je "završena stvar".


Svaki dug je zelenaški, ko to ne razume nema 100 poena u glavi. Idite pa rušite ministarstvo dok ne promeni zakone, ovako svi ćute dok ne bude kasno.


Sve u svemu, razumem ja da je danas velikom broju ljudi 4000 Evra velika para jer žive sa minusom mesec za mesec, razumem i da je situacija tužna jer je čoveku teško. Ono što ne razmem je, zašto se ljudi koji imaju preko 18 godina i legalno su odgovorni za svoje postupke ponašaju kao razmažena deca, a preveliki je broj takvih. Uzimaju se krediti, kupuju kola, ide na more a posle braćo vadite me. Sam pao sam se ubio, kaže naš narod.
Muka mi je više od ljudi koji se ponašaju kao da i dalje žive u SFRJ gde si mogao da radiš još malo šta hoćeš samo da ne talasaš. Posebno mi je muka što nam državu vode baš ovakvi ljudi, kojima je uvek neko drugi kriv.
Filip Mladenović Filip Mladenović 21:53 28.12.2017

Re: ajmo Jovo nanovo

sevarlica
Prateći Filipove blogove stekao sam utisak da je osoba koja ne zna šta želi. Da budemo Evropa ali samo kada nama odgovara, da budemo nekada i Balkan, ali samo kada nama odgovara. Na kraju krajeva, autor, konstantno veliča ljude i njihovo ponašanje koje nas je i dovelo do ovakvog stanja u zemlji. Svi imaju prava ali niko obaveze.

Primeri:
Sudski izvršitelj Branko Dugošija uspeo je juče, 27. 12. 2017, da iseli Sašu Bubnjebića iz stana u centru Zemuna, površine 55 kvadratnih metara i tržišne vrednosti izmedju 60 i 70 hiljada evra, zahvaljujući neuobičajeno snažnoj i brojnoj asistenciji države Srbije.


Ko poseduje stan u centru zemuna NIJE SIROTINJA po srpskim standardima.
Drugo, država i treba da pomaže da se sprovede zakon. (ne ulazim u detalje dugovanja, ukoliko je tu bilo nešto neregularno postoje instance za dalje)

Članovi Združene akcije "Krov nad glavom" saopštili su okupljenima da je stan prodat po ubrzanoj proceduri na licitaciji pod sumnjivim okolnostima, po ceni od 5.100.000 dinara (42.500 evra), znatno nižoj od tržišne vrednosti stana od 55 kvadrata.


Kod ubrzane licitacije ne postoji tržišna cena , već samo cena koja se ostvari na licitaciji. TAČKA KRAJ.

No, još veći problem je što je čak i ova cena 10 (deset) puta veća od vrednosti Sašinog duga prema EFG banci (4 hiljade evra), čime je grubo prekršeno načelo srazmere iz člana 56. Zakona o izvršenju i obezbeđenju.


Prodaj stan, plati dug, i to je to. Ovako je sam sebi napravio problem. Neka je dug 1 dinar , mora odnekud da se plati.

Prema rečima sudije, izbacivanje čoveka na ulicu u sred zime zbog zelenaškog duga je "završena stvar".


Svaki dug je zelenaški, ko to ne razume nema 100 poena u glavi. Idite pa rušite ministarstvo dok ne promeni zakone, ovako svi ćute dok ne bude kasno.


Sve u svemu, razumem ja da je danas velikom broju ljudi 4000 Evra velika para jer žive sa minusom mesec za mesec, razumem i da je situacija tužna jer je čoveku teško. Ono što ne razmem je, zašto se ljudi koji imaju preko 18 godina i legalno su odgovorni za svoje postupke ponašaju kao razmažena deca, a preveliki je broj takvih. Uzimaju se krediti, kupuju kola, ide na more a posle braćo vadite me. Sam pao sam se ubio, kaže naš narod.
Muka mi je više od ljudi koji se ponašaju kao da i dalje žive u SFRJ gde si mogao da radiš još malo šta hoćeš samo da ne talasaš. Posebno mi je muka što nam državu vode baš ovakvi ljudi, kojima je uvek neko drugi kriv.


ZNAM DOBRO ŠTA ŽELIM: Da u Srbiji donošenje i sprovodjenje zakona više ne bude jedan oblik preduzetništa, u koji se zainteresovani ugradjuju.

Pominjete Evropu. Pa upravo sam naveo primer susedne Hrvatske, članice EU, koja je letos promenila Ovršni zakon.

U Hrvatskoj, dakle članici EU, priprema se novi Ovršni zakon, jer se u medjuvremeno shvatilo da može da bude još bolji, po ugledu na Nemačku, Austriju, Sloveniju...

Pa se po ugledu na pomenute članice EU predlaže da se izvršenja na male iznose do 2000 evra sprovode automatski, elektronskim putem, a o svemu iznad toga odlučuje sud.

Pa se po ugledu na neke druge članice EU predlaže reprogram dugova građana, posebno onih prema državi i komunalnim preduzećima, a na koje se odnosi najveći broj izvršenja, kako su to svojevremeno učinile Velika Britanija i Italija.

Da su makar primenjene promene iz hrvatskog Zakona o izvršenju, pomenuti nesrećni Zemunac bi sada bio u svom stanu ili bi u najgorem slučaju već bio smešten u nekom od tzv. socijalnih stanova, sa plaćenom kirijom narednih 18 meseci, dok se sa porodicom ne snadje.

Eto tako rade evropske države, koje misle i na svoje gradjanstvo, a ne samo na banke i korporacije!!!
maksa83 maksa83 23:56 28.12.2017

Re: ajmo Jovo nanovo

Pominjete Evropu. Pa upravo sam naveo primer susedne Hrvatske, članice EU, koja je letos promenila Ovršni zakon.

Ja ZAHTEVAM da se to kod nas donese i da se zove Svršni zakon..
sevarlica sevarlica 09:09 29.12.2017

Re: ajmo Jovo nanovo

ZNAM DOBRO ŠTA ŽELIM: Da u Srbiji donošenje i sprovodjenje zakona više ne bude jedan oblik preduzetništa, u koji se zainteresovani ugradjuju.


Moraćete da izvršite globalnu lustraciju ili neki vid "francuske revolucije" po celom svetu da se to promeni. U SAD se predlog zakona zove "bill", iliti račun, jer su u njega investirale razne interesne grupacije preko lobista.

Pominjete Evropu. Pa upravo sam naveo primer susedne Hrvatske, članice EU, koja je letos promenila Ovršni zakon.


Jaka mi je to Evropa, k'o Bugarska što je Evropa.

Pa se po ugledu na neke druge članice EU predlaže reprogram dugova građana, posebno onih prema državi i komunalnim preduzećima, a na koje se odnosi najveći broj izvršenja, kako su to svojevremeno učinile Velika Britanija i Italija.


Čoveče božiji, u tim državama je zarada najveći kapital i najveći prihod, ovde je zarada tolicna da ne možeš dase prehraniš sa njom.

Da su makar primenjene promene iz hrvatskog Zakona o izvršenju, pomenuti nesrećni Zemunac bi sada bio u svom stanu ili bi u najgorem slučaju već bio smešten u nekom od tzv. socijalnih stanova, sa plaćenom kirijom narednih 18 meseci, dok se sa porodicom ne snadje.


Za ovo se slažem, ali nema socijalnih stanova, raprodali su ih pametnjakovići, pošto nisu socijalni
c_h.arlie c_h.arlie 09:43 29.12.2017

Re: ajmo Jovo nanovo

maksa83
Pominjete Evropu. Pa upravo sam naveo primer susedne Hrvatske, članice EU, koja je letos promenila Ovršni zakon.

Ja ZAHTEVAM da se to kod nas donese i da se zove Svršni zakon..

A zašto ne i Orgazmički zakon.
Mnogo je građanskiji termin.
maksa83 maksa83 09:49 29.12.2017

Re: ajmo Jovo nanovo

A zašto ne i Orgazmički zakon.
Mnogo je građanskiji termin.

Zaro što čuvamo jezik od tuđica.
sevarlica sevarlica 10:08 29.12.2017

Re: ajmo Jovo nanovo

maksa83
A zašto ne i Orgazmički zakon.
Mnogo je građanskiji termin.

Zaro što čuvamo jezik od tuđica.


Onda zakon da se zove slačak.
maksa83 maksa83 10:36 29.12.2017

Re: ajmo Jovo nanovo

Onda zakon da se zove slačak.

Hteo sam baš to da predložim al' reko' da ne gomilamo Čarlivoju gradivo.
sevarlica sevarlica 11:22 29.12.2017

Re: ajmo Jovo nanovo

maksa83
Onda zakon da se zove slačak.

Hteo sam baš to da predložim al' reko' da ne gomilamo Čarlivoju gradivo.

c_h.arlie c_h.arlie 14:10 29.12.2017

Re: ajmo Jovo nanovo

maksa83
Onda zakon da se zove slačak.

Hteo sam baš to da predložim al' reko' da ne gomilamo Čarlivoju gradivo.

Samo tovari, boli te patka !
bene_geserit bene_geserit 21:30 28.12.2017

Zakon o bankrotu

U Srbiji bese jos uvek nema zakona o bankrotu?
Bez toga tesko da ima ozbiljnog kapitalizma. Da bi ljudi probali da naprave privatni biznis moras da im das sansu da bankrotiraju i probaju ponovo, inace nista od toga.

Zakon o bankrotu obicno ima zastitnu klauzulu da primary residence (koji nije pod hipotekom) je izuzet od plenidbe.
Ako je pod hipotekom, to je vec druga prica.
Takodje majstori koji rade renovacije u USA mogu da stave "lien" na tvoju kucu/stan (koji ima prioritet u odnosu na hipoteku) ako dodje do nesuglasica tipa sta je placeno sta nije, da li je rad dobar i sl. koji moze da dovede do foreclosure-a.

Neplaceni utility bills takodje mogu da dovedu do foreclosure-a u USA.
Ima gradova koji prodaju nenaplacene racune privatnim kompanijama koje onda udare veliku kamatu i nadodaju "legal charges". To je nesto slicno ovome sto pise Filip.

Sa jedne strane bi bilo dobro da postoji humaniji nacin da se resi problem ljudi koji ne placaju utility bills (struja, voda, grejanje, djubre) koji ne dovodi do foreclosure-a. Sa druge ljudi uvek zloupotrebljavaju sistem koliko god mogu, i tesko ih je naterati da placaju racune ako ima legalnih rupa koje im to omogucavaju. Potrebno je zastititi ne samo gradjane vec i firme kojima gradjani ne placaju utility bills.

Deluje mi kao najgore resenje mogucnost da prodas dug uterivacima/zelenasima, onda se stvar svede na golu silu.

U nekim USA gradovima je ovako:
"Not all cities sell unpaid debts to private companies. In Houston if you don't pay your water bill, the city will shut your water off and try to get you help. Officials there would never give someone the potential right to take your home away if you don't pay."
U srpskim uslovima, verovatno treba traziti resenje tog tipa. Gde bi foreclosure bio poslednja mogucnost, ako neko kome iseces struju jer nije placao racun se prikljuci sam na divlje ponovo i sl.
gedza.73 gedza.73 22:29 28.12.2017

.

(42.500 evra), znatno nižoj od tržišne vrednosti stana od 55 kvadrata.


55 m2 za četresdve i po iljade eura? Znatno ispod cene?


e moj gedžo 'de ti živiš.

hoochie coochie man hoochie coochie man 22:41 28.12.2017

Re: .

gedza.73
(42.500 evra), znatno nižoj od tržišne vrednosti stana od 55 kvadrata.


55 m2 za četresdve i po iljade eura? Znatno ispod cene?


e moj gedžo 'de ti živiš.I ja o tome razmišljam.
I sad treba da ga žalim.
(još ako je taj stan otkupio za par stotina maraka devedesetih..)
gedza.73 gedza.73 22:45 28.12.2017

Re: .

Posle kukaju kako im loše.
Sa pedeset iljadarki u džepu?

edit
pa ja nisam ni video
površine 55 kvadratnih metara i tržišne vrednosti izmedju 60 i 70 hiljada evra,


hoochie coochie man hoochie coochie man 22:56 28.12.2017

Re: .

Sa pedeset iljadarki u džepu?


I još Filip predlaže
pomenuti nesrećni Zemunac bi sada bio u svom stanu ili bi u najgorem slučaju već bio smešten u nekom od tzv. socijalnih stanova, sa plaćenom kirijom narednih 18 meseci, dok se sa porodicom ne snadje.

Znači nekom ko ima para da bukvalno sutra kupi stan za keš, država treba da plaća godinu i po stanarinu.
Filip Mladenović Filip Mladenović 23:07 28.12.2017

Re: .

hoochie coochie man
Sa pedeset iljadarki u džepu?


I još Filip predlaže
pomenuti nesrećni Zemunac bi sada bio u svom stanu ili bi u najgorem slučaju već bio smešten u nekom od tzv. socijalnih stanova, sa plaćenom kirijom narednih 18 meseci, dok se sa porodicom ne snadje.

Znači nekom ko ima para da bukvalno sutra kupi stan za keš, država treba da plaća godinu i po stanarinu.


Bolje i to nego baciti preko 80 hiljada evra za jelku visoku 18 metara, koja se preko interneta može kupiti za 5 hiljada evra.

Fontanu od "samo" 2 miliona evra da i ne pominjem!

Kao i u slučaju fingiranih licitacija ovako otetih stanova, pogodite kome ide razlika izmedju 80 hiljada evra i 5 hiljada evra!?
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:16 28.12.2017

Re: .

Bolje i to nego baciti preko 80 hiljada evra za jelku visoku 18 metara, koja se preko interneta može kupiti za 5 hiljada evra.


A jel ima neka varijanta u kojoj država niti kupuje tu jelku, niti plaća stan onima koji imaju pare da ga kupe?

Filip Mladenović Filip Mladenović 23:39 28.12.2017

Re: .

Ima: Danska, Island, Švedska, Kanada...
blogovatelj blogovatelj 03:51 29.12.2017

Re: .

Ima: Danska, Island, Švedska, Kanada...


Nemaš ti blage veze šta je Kanada.
Vlast kanadske provincije Ontario potrošila je $1.100.000.000 da bi platila premeštanje termoelektrane iz jednog predgrađa Toronta negde drugde.
I nikada je nije premestila, a pare potrošila.
Opozicija je, kada se preko medija saznalo da je samo proračun za premeštanje 40 miliona, tražila da se osnuje nezavisna parlamentarna komisija i ispita šta se dešava, ali vlast na to nije pristala.
Onda su mediji iskopali da je tih 40 miliona u stvari bilo 80, pa je opozicija ponovo tražila komisiju, a vlast ponovo nije pristala.
Pa su mediji čačkali i dalje i tek kada su stigli do dokaza da je račun težak 700 miliona, vlast je pristala da osnuje komisiju. Provincijski premijer je podneo ostavku, ali ne pre nego su pobrisani svi mejlovi koji su bili dokaz pljačke.
Komisija je dokazala da nije bilo u pitanju 700 miliona, nego 1,1 milijarda. Da, dobro si čuo. Milijarda.
Došli su izbori i ista partija je ostala na vlasti, samo su promenili premijera.
Što se bre kurcaš ko vran vepar, a ne znaš vola prstom u dupe dubodeš?

PS. Evo ti čitaj malo, ne budi ovca i ne pravi glupirity šou od svojih blogova. Piše dve elektrane, ali je jedna u suštini bila problem, jer su kreteni navalili da je sklone iz predgrađa gde živi srednja klasa i da je genijalno premeste u susedni grad, samo 20 km daleko, e da bi ponovo mogli za koju deceniju da je još neki put premeste.
Klik.
gedza.73 gedza.73 08:55 29.12.2017

Re: .

hoochie coochie man
nekom ko ima para da bukvalno sutra kupi stan za keš, država treba da plaća godinu i po stanarinu.

koju crnu godinu i po dana. Vidiš da im država poklanjala po 60, 70 hiljada evra.

Sve bi ja to raselio. Svako ko ima stan skuplji od 30 000 da mu se oduzme i višak podeli sirotinji po selima.
Više je bruka koliko su otuđeni. Pa Filip se žalio što moraju da plate zamenu dokumenata jer im promenili naziv ulice.
Trula gradska aristokratija.

sevarlica sevarlica 10:05 29.12.2017

Re: .

55 m2 za četresdve i po iljade eura? Znatno ispod cene?


To je i realna cena.
Pre dve godine sam završio dve zgrade u Prvomajskoj u Zemunu, investitor je tražio 1200evra/m2 i posle 2 godine prodao je 10-12 stanova od 44 koliko ih ima.
Tako da je realna cena 900-1000 evra za Zemun.
highshalfbooze highshalfbooze 10:36 29.12.2017

Re: .

e moj gedžo 'de ti živiš.

Zemunšvic bato.
gedza.73 gedza.73 10:45 29.12.2017

Re: .

Tako da je realna cena 900-1000 evra za Zemun.Mogla bi država da uvede neku vrstu akcize na svu robu u okviru gradova.
Da se uvede ekstra porez na stanove po tržišnim vrednostima, ekstra dinar na parking, internet, turistička putovanja, plastične operacije...

Da se od tog novca urade po selima putevi, sportski centri, pozorišta, vodovod, kanalizacija, grejanje...

K'o da smo šugavi do sad bili. 'oćemo i mi nove krovove, lako dostupno bavljenje sportom, umetnost, razonodu... razbribrigu... Jelku pod obavezno. I bar po poluolimpijski bazen umesto fontane.

Da se mašine PZP-a prebace po selima kako bi se zimi čistili putevi (oni mučenici na Pešteru sastave šest meseci zavejani u Beogradu kolaps posle jednog letnjeg snežića) a leti gradile nove saobraćajnice.

Po gradovima da se obavežu građanke i građani da kupe po lopatu kako bi zimi održavali grad, metlu i kosačice leti za čiste trotoare, parkove, prilaze zgradama

Samo Filip da napravi FB grupu i premijerki uputi pismo.

RAVNOPRAVNOST SVIMA, NE SAMO ODABRANIMA!!!
MUĆNITE GLAVOM!!!
gedza.73 gedza.73 10:47 29.12.2017

Re: .

highshalfbooze
e moj gedžo 'de ti živiš.

Zemunšvic bato.

Vilidž. Ceo idilični zaseok za stan mož' da se kupi. Sa sve potokom.

Naslov mu je
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:20 29.12.2017

Re: .

blogovatelj
Ima: Danska, Island, Švedska, Kanada...


Nemaš ti blage veze šta je Kanada.
Vlast kanadske provincije Ontario potrošila je $1.100.000.000 da bi platila premeštanje termoelektrane iz jednog predgrađa Toronta negde drugde.
I nikada je nije premestila, a pare potrošila.
Opozicija je, kada se preko medija saznalo da je samo proračun za premeštanje 40 miliona, tražila da se osnuje nezavisna parlamentarna komisija i ispita šta se dešava, ali vlast na to nije pristala.
Onda su mediji iskopali da je tih 40 miliona u stvari bilo 80, pa je opozicija ponovo tražila komisiju, a vlast ponovo nije pristala.
Pa su mediji čačkali i dalje i tek kada su stigli do dokaza da je račun težak 700 miliona, vlast je pristala da osnuje komisiju. Provincijski premijer je podneo ostavku, ali ne pre nego su pobrisani svi mejlovi koji su bili dokaz pljačke.
Komisija je dokazala da nije bilo u pitanju 700 miliona, nego 1,1 milijarda. Da, dobro si čuo. Milijarda.
Došli su izbori i ista partija je ostala na vlasti, samo su promenili premijera.
Što se bre kurcaš ko vran vepar, a ne znaš vola prstom u dupe dubodeš?

PS. Evo ti čitaj malo, ne budi ovca i ne pravi glupirity šou od svojih blogova. Piše dve elektrane, ali je jedna u suštini bila problem, jer su kreteni navalili da je sklone iz predgrađa gde živi srednja klasa i da je genijalno premeste u susedni grad, samo 20 km daleko, e da bi ponovo mogli za koju deceniju da je još neki put premeste.
Klik.


Izradu socijalnih karata Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja počelo je ove godine, želja je da se kopira danski sistem, koji je, kažu, najsavršeniji.

To za Tanjug kaže ministar Zoran Đorđević i napominje da će to biti veliki pomak za našu zemlju.

"Izabrali smo Dansku kao zemlju koja ima najsavršeniju socijalnu kartu i bukvalno želimo da ih kopiramo i onda će država prepoznati kome treba da da pomoć i to bez ikakvog apliciranja, već direktno onome kome treba", rekao je Zoran Đorđević.
sevarlica sevarlica 11:29 29.12.2017

Re: .

K'o da smo šugavi do sad bili. 'oćemo i mi nove krovove, lako dostupno bavljenje sportom, umetnost, razonodu... razbribrigu... Jelku pod obavezno. I bar po poluolimpijski bazen umesto fontane.


Pošto se naš politički sistem a samim tim i sve političke stranke zasniva na brojkama, imaš samo jedan odgovor na to. BROJNOST. Oni na ljude gledaju kao na glasačke listiće sa nogama i rukama , bez glave ako može.

Najbolji primer ti je Kaluđerica. do 70-ih selo sa 200 stanovnika u rupi pored puta, za 40 godina nabili 70.000 stanovnika. Ni jedna kuća nije sagrađena legalno, ni jedan dinar u buđžet nisu dali, ali zato poslednjih 15 godina 90% investicija grada i opštine ide za Kaluđericu. Kanalizacija, voda, putevi, domovi zdravlja , škole, obdaništa itd.

Zašto? Pa donose prevagu na glasanju :)
gedza.73 gedza.73 11:32 29.12.2017

Re: .

Filip Mladenović
Izradu socijalnih karata Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja počelo je ove godine, želja je da se kopira danski sistem, koji je, kažu, najsavršeniji.

e kad se sad nisam šlogir'o

Danska (dan. Danmark), zvanično Kraljevina Danska (dan. Kongeriget Danmark)(danski Beli dvor)

Vreme
TAJNA PRVA: Država se ne meša u privatne poslove: svako je odgovoran za svoju dobrobit i država sa tim nema ništa.

Od kako Danska postoji, izvedene su dve zemljišne reforme oličene u komasacijama i besplatnoj dodeli zemljišta onima koji će ih obrađivati. Prva reforma je bila krajem XVIII, a druga sredinom XIX veka
Prva je bila "arondacija" postojećih farmi i podsticanje/prisiljavanje poljoprivrednika da se iz (polu) urbanih sredina presele na zemlju koju obrađuju.MSPD
U Severnoj Evropi naići ćete na malo kraljevstvo, poznato po svojoj jakoj državi blagostanja, kapitalističkoj privredi sa jakim javnim i privatnim sektorom i društvu sa jednakim pravima za sve.Tagovi
Blagostanje, kapitalizam, kraljevina, privatni sektor, jednaka prava, tržišna privreda.

Sine da smo ih mi oslobodili al' bi se usrećili.
highshalfbooze highshalfbooze 11:58 29.12.2017

Re: .

Vilidž. Ceo idilični zaseok za stan mož' da se kupi. Sa sve potokom.

Bio na Staroj planini letos i pričam sa nekim meštanima, kažu da je jedan kupio zemlju sa potokom, šumom, livadom za 5 000 €. Pitam kolko je veliko to... kažu, pa ima tako, sve to tu...
Ribozom Ribozom 16:43 29.12.2017

Re: bruka i sramota

@Filip
"Izabrali smo Dansku kao zemlju koja ima najsavršeniju socijalnu kartu i bukvalno želimo da ih kopiramo i onda će država prepoznati kome treba da da pomoć i to bez ikakvog apliciranja, već direktno onome kome treba", rekao je Zoran Đorđević.


Opet zele da vas prevedu zedne preko vode.
Socijalna karta tj. poreski sistem u Norveskoj (slican je Danskom) prepoznaje svaku osobu.

Pre mesec-dva je premijerka Srbije Ana Brnabic bila u poseti Norveskoj zarad uvida u funkcionisanje elektronskog poslovanja opstina. Ono sto sam propratio je da je bila na nekoliko dana u Oslu sa partnerkom, posetila izlozbu Marine Abramovic i dala izjave da 'Penzioneri u Srbiji ne koriste kompjutere kako bi primali racune i cekove preko mejla' ; i 'U Srbiji jos ljudi ne prihvataju homoseksualizam u potpunosti'. U reportazi na tv-u se srece u prolazu za premijerkom Norveske Ernom Sulberg i komentarise aktuelnu optuzbu Mladicu u Hagu.

Sve te stvari je mogla saznati iz Srbije putem tog istog mejla ili imati sastanke preko skajpa, jer tako stedi drzavna administracija. Ona je sama potrosila najmanje 2000 € kome je nesrecniku iz tvoje price bilo pola duga. Znate, kada bi se to desilo norveskom politicaru...
Zatim je povela sa sobom svoju partnerku. Necu da spekulisem da li je o drzavnom trosku, jer ne znam. Norveska drzava nikako ne bi placala pratnju partnera/supruga svog politicara za tako kratku posetu. Uzmimo (nadam se) da je partnerka platila sama svoje troskove. E tu imamo sukob sa Norveskim sistemom socijalne skrbi. Odakle njenoj partnerki 2000€, kada je prosecna plata u Srbiji 400€?

Socijalni sistem u Norveskoj je takav da zakon priznaje brak, ili nevencani zivot u dvoje i homoseksualnih parova. I to je u redu, naravno. A poreski sistem lepo sabere sve prihode supruznika/partnera i oporezuje ih skalom tako da mnogo ne odstupaju od proseka u zemlji.

To bi u slucaju Ane Brnabic i njene partnerke izgledalo ovako: Anina premijerska plata je recimo 1500€, plata u upravnom odboru necega 1000€ i prihoda od stanova u Bugarskoj 2000€; plata njene partnerke je recimo jos 1000€, ukupno je prihod porodice 5500€. U Srbiji prosecna porodica prima 600€, pa je njima poresko odfikarilo minimum 4000€ i dala ovakvim slucajevima o kojima ti pises (hvala na tome).

Dakle, obican norvezanin ne razume kako je neko platio racun putovanje 2000€ a prima 500€, kao je to moguce?

I sad zamislite nekog sluzbenika u Oslu koji je propratio ovaj hedonizam premijerke jedne siromasne zemlje i njene partnerke. Pa gadi im se. Jos prica o srpskoj homofobicnosti (koja nazalost postoji) a pritom trosi te iste novce tih istih homofobicnih srba.

p.s. Anina norveska koleginica, premijerka Erna Sulberg je proslog proleca od komisije za odredjivanje visine plata trazila da joj povecaju neto platu sa 32000 kruna na 37000 kruna. Ako uporedimo sa platom nastavnika u Norveskoj koja je neto 25000-30000 kruna, to bi bilo kao da trazai da joj povecaju platu u Srbiji sa 500€ na 550€. Naravno da su je odbili.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:59 29.12.2017

Re: bruka i sramota

Pre mesec-dva je premijerka Srbije Ana Brnabic bila u poseti Norveskoj zarad uvida u funkcionisanje elektronskog poslovanja opstina. Ono sto sam propratio je da je bila na nekoliko dana u Oslu sa partnerkom,


I? Kakva joj je partnerka? (pitam za druga ).
nsarski nsarski 22:13 29.12.2017

Re: bruka i sramota

I? Kakva joj je partnerka? (pitam za druga


Proceni sam (ova blajhana na slici) - njih dve u JDP idu da gledaju predstavu "Skakavci" Biljane Srbljanović. Što je sramota jer Vučić, koji ima mnogo manje vlasti od nje, radi, radi i samo radi i nema vremena da ide u pozorišta, pije kapućino - ili pivo, nedajbože. Gde ide ovaj svet?

hoochie coochie man hoochie coochie man 22:15 29.12.2017

Re: bruka i sramota

I? Kakva joj je partnerka? (pitam za druga


Ti kao da, božemeoprosti, nemaš internet.
Kad sam ja to izguglooooo :)
nsarski nsarski 22:23 29.12.2017

Re: bruka i sramota

hoochie coochie man
I? Kakva joj je partnerka? (pitam za druga


Ti kao da, božemeoprosti, nemaš internet.
Kad sam ja to izguglooooo :)


A ti kao da, božemeprosti, ne znaš da je Pajke, po sopstvenom priznanju, cave man - živi u pećinama pod zemljom i povremeno se, za dan mrmota, pojavi, baci pogled na TV, pa ako vidi Zaharovu na ekranu pobegne nazad u svoj svet. Što rece onaj Howard iz Australije - mushroom population: you keep them in the dark and feed them bulshit.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:36 29.12.2017

Re: bruka i sramota

A ti kao da, božemeprosti, ne znaš da je Pajke, po sopstvenom priznanju, cave man - živi u pećinama pod zemljom i povremeno se, za dan mrmota, pojavi, baci pogled na TV, pa ako vidi Zaharovu na ekranu pobegne nazad u svoj svet

A kako ono ide dalje...ako je vidi pa se vrati, zima u njegovoj duši će još potrajati, a ako je ne ugleda pomisli da je došlo vreme da izađe definitivno...ili tako nekako?

Srki, ne boj se, vidi je, čista Srpkinjka, jelečence tesno, a zlobnci kažu da se slikala samo do pojasa jer dole nije imala ništa :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana