Sport

NFL – Conference finals 2018

docsumann RSS / 18.01.2018. u 20:05

 conference.0.png

 

Ove Nedelje na programu su finala konferencija, iliti velika polufinala NFL-a.

Za one manje upućene (a ovi blogovi uvek vode računa i za tu grupu čitalaca) NFL se dijeli na dvije konferencije – National Football Conference (NFC) i American Football Conference (AFC).

Svaka konferencija se dalje dijeli na 4 divizije – sjever, jug, istok, zapad. Svaka divizija ima 4 tima, što čini ukupno 2x4x4=32 tima koji sačinjavaju Nacionalnu Fudbalsku Ligu.

Dakle, tu smo na korak od utakmice svih utakmica, mitskog Super Bowl-a.

U NFC finalu čekaju nas, manje-više očekivano Filadelfija Iglsi i Minesota Vikinzi.

Svi koji su pratili tekme prošlog kola, ili bar čitali prethodni nfl blog, znaju koliko je drame bilo u pobijedi Vikinga nad Svecima iz Nju Orleansa.

Taman kad pomislite da luđi obrt niste gledali (mislim na prošlogodišnji SB) NFL  vam se otkrije u svoj svojoj eksplozivnoj nepredvidivosti i vi prisustvujete nobvom nepojmljivom nepoverovavanju.

No, što je tu je, Sejntse smo (mi neki) već oplakali i sad isčekujemo sudar dva tima koji su takoreći pokazali sličan kvalitet i konzistitet tokom ovogodišnje sezone.

Vikinzi – zvanično najbolja ovogodišnja  odbrana  NFL-a (iako svi znamo da da su to ustvari Jaguari iz Džeksonvila (ali o njima više nešto kasnije (koji mi je kurac, pa koristim ovoliko zagrda))), sa najboljim tandemom vajd risivera (ovo je i zvanično i nezvanično - tačno),  sjajim vođenjem, dobro biranim šemama napada i odbrane, ali i nekadašnji veliki gubitnici (4 puta do sada poraženi u SB-u), ujedno i Dylam Dopov izabrani tim...Iako su više nego srećno eliminisali Sejntse, ja ih vidim u velikom finalu..protiv Džegsa, naravno...al' o tome malo docnije.

Filadelfija Iglsi su tim sa najboljim skorom u NFC-u, ove godine (13-3) doduše kao i Vikinzi, ali Fila ima bolji odnos primljenih i postignutih poena.

Jedna od najboljih D-linija u ligi, a vjerovatno bi bili i najbolji napadački tim da nisu ostali bez svog startnog kvoterbeka Karson Ventza. Svejedno, i bez njega su iznenađujuće rutinski savladali Falkonse u konferencijskom polufinalu. Blant je solidan raning bek, iako mislim da Fila trenutno nema tako istaknute pojedince u napadu kao Vikinzi. Bilokakobilo, uigranost i timski rad mogu da nadomjeste sve ili pak upropaste sve individualne prednosti tima  na papiru.

Biće to u svakom slučaju neizvjestan susret izjednačenih ekipa. Moj tip, kao što rekoh – Vikinzi.

 

I dok u NFC-u imamo meč između istorijski i koncepcijski sličnorodnih timova, u AFC finalu nas očekuje duel između Nju Ingland Patriotsa, ekipe koju su svi još prije počpetka šampionata vidjeli u SB-u, prošlogodišnji šampioni, i  tim koji dominira u XXI vijeku, i Džeksonvil Jaguarsa tima koji je najprijatnije ovogodišnje (prošlogodišnje) iznaneđenje.

O Petsima šta reći sem – velika organizacija, genijalni trener, najveći igrač svih vremena, do your job – folozofija, uhodan i provjeren sistem, ali i omraženost kod velikog dijela nfl fanova. Petsi su jednostavno ono što je Juve u kalču, veliki tim s mračnim zaleđem.

No, iako mnogi nfl fanovi ne vole Petse, malo ko ne obožava Gronka (Rob Gronkovski) najbolji tajt end svih vremena, ili će to zasigurno biti ako mu zdravlje omogući da u još par sezona dopuni svoju statistiku.

Ali neće samo ubitačna osovina Tom Faking Brejdi – Gronk biti opasnost za odbranu Džegsa. Brejdi razigrava i otvara  i do 4-5, pa i 6 hvatača/trkača tokom utakmice.

A Petsi ne bi bili to što jesu da Beliček nije posložio sve linije tima do njihovog individualnog igračkog maksimuma.

Odbrana je pokazala svoju moć u pravom trenutku, demoliravši napad Tenesija u paramparčad.

S druge starne terena biće veliki-jaki i brzi jurišnici iz Džeksonvila (Saksonvila, kako ih zbog furiozne odbrane zovu ove godine). Ta ekipa je pravljena s intencijom da na terenu izgledaju zastrašujuće – veliki i silni. A tako i igraju.

Jaguarsi su godinama bili ligaški autsajderi. Plejof nisu gledali od 2007, a i do tada je to bilo na kašičicu.

No, ove godine s dolaskom Tom Coughlin, bivšeg glavnog trenera NY Džajantsa za the executive vice president of football operations, stvari su se drastično izmjenile za Džegse – i to nabolje.

Paklena odbrana, počev od najbolje D-linije (koja je toliko moćna da sama napada protivničke kvotere, bez asistencije lajnbekera), pa preko ubjedljivo najbrže lajnbekerske linije koja dominira sredinom terena,  i najboljeg tandema kornerbekova u ligi (Remsi – Boje), ključ je uspjeha ovog tima.

U napadu se, pored poena koje im donese sama odbrana,  oslanjaju pretežno na snažnog raning beka Leonarda Forneta, mada i kvoterbek Blejk Botls zna da ima napade inspiracije.

Prošlonedeljna tekma protiv Stilersa  bila je upečatljiva demonstracija tih njegovih nepredvidljivih sposobnosti. Takođe, na toj utakmici Džegsi su demonstrirali i moć svoj O-linije u punom svijetlu i masi.

Nisu oni  tek tako najbolji po jardima osvojenim trčanjem u toku sezone.

 

Posebna momenat u cijeloj priči je taj  da je Tom Koflin 2 puta kao trener dobio Petse u SB-u, i to kad su ovi bili najjači.

Moj tip – Jaguarsi.

 

Tagovi



Komentari (108)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

marco_de.manccini marco_de.manccini 20:38 18.01.2018

Moj tip: Džeksonvil i Filadelfija

Дао сам мој тип (аутоматски) и сад могу да тролам с рукометом.

Тренутно се у Хрватској игра европско првенство. Учествује 5 од 6 бивших република и приде тамо неки пацери из остатка Европе. После играња по групама табела је

1 Македонија 3 2 1 0 5
2 Хрватска 3 2 0 1 4
3 Словенија 3 1 1 1 3
4 Србија 4 1 0 3 2
5 Црна Гора 3 0 0 3 0

Сви осим Црне Горе прошли су у следећу фазу (Словенија и Црна Гора су у трећем колу у директном дуелу одлучивали ко иде даље и Словенија је победила).
docsumann docsumann 21:08 18.01.2018

Re: Moj tip: Džeksonvil i Filadelfija


meni su Vikinzi intimno draži zbog jednog njihovog igrača koje nikad nisam gledao (mislim dok je bio aktivan)



Aron Donald prije Arona Donalda


EDIT: ima jedna anegdota vezana za njegove tinejdžerske dane u ad-f-u. pošto je bio suviše sitan treneri nisu htjeli da ga prime u defanzivnu liniju.
a pošto je on to silno želio ( stariji brat mu ga je savjetovao da nikako ne prelazi u lajnbekere, jer bi morao da uči o svojoj poziciji sve iznova) dobio je ultimatum da na test mhjerenju mora da bude težak barem...xy paunda.
na dan mjerenja, Rendl je natrpao nekakve gvožđurije po džepova... i vaga je pokazala xy,5 paunda.
i tako je legenda počela
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:31 18.01.2018

Re: Moj tip: Džeksonvil i Filadelfija

Џексонвил је један од првих тимовa чији су ми успеси били драги, поготову онај стари Џексонвил, средином деведесетих, за време Томе Кофлина Првог, пре његовох одласка у Њујорк и много пре садашње реинкарнације у Џексонвилу, тим који је у својој другој сезони постојања стигао до финала конференције, притом пославши у пензију Џима Келија, фантастичног квотербека Бафала који је, некако, остао највише упамћен по томе што је изгубио 5 супербола заредом.
niccolo niccolo 21:33 18.01.2018

Re: Moj tip: Džeksonvil i Filadelfija

фантастичног квотербека Бафала који је, некако, остао највише упамћен по томе што је изгубио 5 супербола заредом.

Onaj moj Bafalo, Bilsi?
docsumann docsumann 21:33 18.01.2018

Re: Moj tip: Džeksonvil i Filadelfija

Тренутно се у Хрватској игра европско првенство. Учествује 5 од 6 бивших република и тамо неки пацери из остатка Европе. После играња по групама табела је


da, slično kao i u vaterpolu.
s tim da su u vaterpolu jake samo 3 ex yu reprezentacije. al su zato baš jake...nema skandinavaca, njemaca i francuza da mrse konce. tek pokoje komšije italijani i mađari.
docsumann docsumann 21:37 18.01.2018

Re: Moj tip: Džeksonvil i Filadelfija

фантастичног квотербека Бафала који је, некако, остао највише упамћен по томе што је изгубио 5 супербола заредом.


heh, nisam znao.
ta moja preokupacija odbrambenim igračima me dovela samo do Bruuus Smita.
rekoredera po broju sekova.

marco_de.manccini marco_de.manccini 21:37 18.01.2018

Re: Moj tip: Džeksonvil i Filadelfija

niccolo
фантастичног квотербека Бафала који је, некако, остао највише упамћен по томе што је изгубио 5 супербола заредом.

Onaj moj Bafalo, Bilsi?

Тај, нема другог. Тај тим је био "династија" најчудније врсте, крчили све редом до супербола и онда ништа, четири** године заредом.

** четири, а не пет како сам био упамтио.
docsumann docsumann 21:44 18.01.2018

Re: Moj tip: Džeksonvil i Filadelfija


evo malo priče o toj generaciji



i Brus i Keli su tu...
marco_de.manccini marco_de.manccini 02:00 19.01.2018

Re: Moj tip: Džeksonvil i Filadelfija

добро направљено, допада ми се тренер, ерудита човек, историја, поезија, ...
docsumann docsumann 06:20 19.01.2018

Re: Moj tip: Džeksonvil i Filadelfija

marco, preporučivao sam već Americ'a Game serijal, to je o osvajačima superbola.
odlično napravljen.

e ovaj se naslanja na taj - AG Missing Ring, o ekipama koje su mogle, trebale, ali nisu uzele LOmbardi Trofej.
skoro pa jednako dobro.

na kraju sam završio sa serijalom Football Liofe, o pojedinim , istaknutim igračima, trenerima, vlasnicima klubova

ovo je vjerovatno bip najbolji tim u XXI vijeku, vjerovatno i šire...

c_h.arlie c_h.arlie 17:49 19.01.2018

Re: Moj tip: Džeksonvil i Filadelfija

docsumann
Тренутно се у Хрватској игра европско првенство. Учествује 5 од 6 бивших република и тамо неки пацери из остатка Европе. После играња по групама табела је


da, slično kao i u vaterpolu.
s tim da su u vaterpolu jake samo 3 ex yu reprezentacije. al su zato baš jake...nema skandinavaca, njemaca i francuza da mrse konce. tek pokoje komšije italijani i mađari.

Čekaj !
Pa gde je Stefan ?

4krofnica 4krofnica 20:40 18.01.2018

*


navukao me stef na nfl, skoro sve razumem u tekstu! disharmonija galaktička :))



docsumann docsumann 21:03 18.01.2018

Re: *

4krofnica

navukao me stef na nfl, skoro sve razumem u tekstu! disharmonija galaktička :))



tako svaka ozbiljna sekta funkcioniše.
inicijacija je ostvarena onog trenutka kad ti taj uvrnut jezik kojim se služe njeni članovi postane jasan i logičan...

recimo, tako sam i ja sa začuđeno slušao moje drugare, tamo negdje s kraja prošlog milenijuma, kako pričaju o nekim artifaktima, earth magic, fire magic, hejstu, blesu, behemotima i gargolajnima, i nikaj ih nisam razumio.
a sad sam master trećeg reda sa naopakom bež kragnom uvrnutom na dolje...

angie01 angie01 00:30 19.01.2018

Re: *

navukao me stef na nfl, skoro sve razumem u tekstu! disharmonija galaktička :))


krofnice, izborila si se za predstavnika blogerki u sekti ove cudne igre.
stefan.hauzer stefan.hauzer 00:33 19.01.2018

Re: *

4krofnica

navukao me stef na nfl, skoro sve razumem u tekstu! disharmonija galaktička :))









(obožavam da komuniciram na ovim blogovima kroz gifove:)
4krofnica 4krofnica 12:38 19.01.2018

Re: *

angie01
navukao me stef na nfl, skoro sve razumem u tekstu! disharmonija galaktička :))


krofnice, izborila si se za predstavnika blogerki u sekti ove cudne igre.



Gde doks i stef vode, ja ću poći :)

Dobar je gridiron, provela neko vreme da osmotrim tu čudnu igru gurkanja i obaranja (dinamika je: prvo se šepure neko vreme dok se namestaju u formacije i onda navale (debeli) jedni na druge dok neki žgoljavi pokušava da se probije ... metar i po! :)) i onda nazad na početne tačke ponovo). Ali treba gledati, vrlo je zahtevna i fizički i psihički (ne meni mislim, ja samo viknem deci da nemam nameru da pravim večeru i da mi dobace pivo iz frižidera:)) kompleksna su pravila što je čini zanimljivom.



docsumann docsumann 13:04 19.01.2018

Re: *

suština af-a je ta da način odvijanja tekme, sa prekidima, ponovnim namještanjima, snepovima...omogućuje da se uvijek od početka do kraja igra u 100% fizičkom modu, maksimalno jako, u punom šprintu.

takođe, popravljanje formacija u svakom novom daunu, čini igru taktički najdetermisanojom od svih.
stalno biraš postavku, koje odgovaraj trenutku, biraš poziv (onog na koga će se igrati), uz to kapiten napada (kvoter) i kapiten odbrane (centralni lajbeker) imaju radio vezu sa štabom, i ako nešto primjete na terenu traže promjenu plana...
a tih postavki i šema koji timovi bjesomučno uvježbavaju ima više od stotinu.

najveći midl lajnbekeri su pored izuzetnih fizičkih sposobnosti imali osjećaj za sjajno čitanje igre.
znali su da osjete da će tim fingirati bacanje i ići na trčanje i slično.

kad pogledate kako danas igraju Kukli (Karolina) i Vagner (Sijetl) bude vam jasno koliko ti igrači brže od ostalih provale situaciju, ranije kreću (u pravu stranu)... prosto ih je milina gledati





stefan.hauzer stefan.hauzer 22:49 19.01.2018

Re: *

najveći midl lajnbekeri su pored izuzetnih fizičkih sposobnosti imali osjećaj za sjajno čitanje igre.
znali su da osjete da će tim fingirati bacanje i ići na trčanje i slično.

kad pogledate kako danas igraju Kukli (Karolina) i Vagner (Sijetl) bude vam jasno koliko ti igrači brže od ostalih provale situaciju, ranije kreću (u pravu stranu)... prosto ih je milina gledati



a upravo ono o čemu pričaš

++ ali evo i zašto je Rivera iz Karoline drugi najbolji trener u ligi (ak i Kema Njutona je načinio vrhunskim qbijem)




blogovatelj blogovatelj 01:22 23.01.2018

Re: *

obožavam da komuniciram na ovim blogovima kroz gifove




Predrag Brajovic Predrag Brajovic 21:05 18.01.2018

Викинзи се...

... прошверцовали.
Онај одбрамбени имао је, изгледа, ментално затамњење, у последњем нападу.
Ја кома, невера.
docsumann docsumann 21:28 18.01.2018

Re: Викинзи се...

Dru Briz je zaslužio još jedan prsten, ali...koliko velikih igrača nije uzelo ni taj jedan.
tako će vjerovatno i Lari Fidžerald u Kuću Slavnih bez osvojenog Super Bowla.


stefan.hauzer stefan.hauzer 00:41 19.01.2018

*

No, ove godine s dolaskom Tom Coughlin, bivšeg glavnog trenera NY Džajantsa za the executive vice president of football operations, stvari su se drastično izmjenile za Džegse – i to nabolje.


Tom Coughlin je sinonim za uspeh Jaguara; poslednji put kada su igrali finale konferencije, a zipa protivkoga, Patriota, 1996. godine, on je bio trener.


kod Iglsa i Vikinga, biće zanimljiva situacija i Kase Kinam je, a pazi tek sad ovo, bio backup Niku Folsu u Remsima, da bi do kaja godine sebe nametnuo kao prvu opciju. Tako da ovde postoji i dublja priča. Biče to zanimljiv okršaj dvojice kvoterbekova koji su delili sličnu sudbinu u Remsima, a i nakon Remsa, a sad obojica imaju šansu da igraju Superbowl .. a gde su bili na početku sezone.

Iako je u ovom meču naglasak na odbrani:)
stefan.hauzer stefan.hauzer 00:44 19.01.2018

Re: *

detaljnije analize očekujte za vikend!

docsumann docsumann 06:34 19.01.2018

Re: *

detaljnije analize očekujte za vikend!


mogo si ti do tada da održiš poneku lekciju iz NFL ABCD za početnike.

ako se slažeš - da objasniš narodu kako se igrači mogu blokirati, šta je pas interfirens, kako kornerbekovi čuvaju risivere...aj počni, ja ti se pridružim...
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:17 19.01.2018

Re: *

ako se slažeš - da objasniš narodu kako se igrači mogu blokirati, šta je pas interfirens, kako kornerbekovi čuvaju risivere...aj počni, ja ti se pridružim...


zašto uvek meni ovo komplikovano

Najednostavnije objašnjenje oba ova "problema" jeste da je sve dozvoljeno dok onaj kojeg čuvaš ili blokiraš ne ostvari prednost, posle toga je sve faul. Kao onaj ples u osnovnoj školi, gde se dečak i devojčica drže rukama na bezbednom ostojanju, ali dečaku ruka ne sme da se spusti ispod kuka (faul!), a devojčici ne sme ruka da ide oko vrata (faul!).

Kod odbrane kornera, ima sad više stvari. Dve stvari su najvažnije, igra na pet jardi od linije početne tačke napada (skrimidža) sme da bude "fizička", dakle korner sme da blokira risivera, ali nakon tih pet jardi, više ne sme biti kontakata, jer to onda postaje ometanje hvatača (pas interfirens). Sad, ako je hvatač neko ko je strašno brz (Antonio Braun) onda korner po pravilu mora da ga čuva dalje, jer ako mu se približi, paf, na prvom koraku sledi ostavljanje, i to je TD. Tako da u takvim slučajevima korner brani prostor, a ne hvatača. S druge strane, ukoliko je postavka napada, takva, da izgleda da se ide na kratak pas, onda korner čuva igrača, a ne prostor... kolega nastavi...
docsumann docsumann 15:10 19.01.2018

Re: *

tako je, ako igrač prođe pored tebe, odnosno njegove grudi pređu zamišlkjenu ravan tvojih, više ne možeš da ga ometaš guranjem ili držanjem.
naravno, hvatanja za vizir od kacige je strogo zabranjen.

dozvoljeno je jedino raning bekovima da se brane tzv. stiff armom, iliti da ispruženom rukom odguruju napadače od sebe.



što se pokrivanje hvatača u prostoru tiče to je veoma delikatna stvar za odbranu.
dok protrčavaju kroz protivničko polje (znači prošli su početnih 5 jardi) risveri ne smiju biti fizički ometani do prijema lopte.
tako dok im se ne baci lopta na njih u zoni mogu da paze (ali bez ozbiljnijeg kontakta) lajnbekeri ili kornerbekovi, a kasnije po dubini mogu da im se pridruže i sejftiji s prednje strane, i tako uhvate hvatača u sendvič.
mešutim hvatači često ne idu pravolinijski, dosta ukrštaju i tako mogu da zbune odbrambene igrače kod preuzimanja.

isto važi i za tajtende koji protrčavaju kroz bekfild.
prvo ih kontrolišu lajnbekeri, pa preuzme strong sejfti.

sejftiji, kao zadnji igrači odbrane moraju da otklanjaju svaku grešku prvih redova odbrane, ako se trkač probio, ili je risiver umakao kornerbeku pa se otvara za pas.
takođe u zoni dijele prostor sa kornerima i lajbekerima na taj način da bar neko od njih može stići risivera prije nego što ovaj dobije loptu.
a čak i kad je dobije imaju jedan trenutak dok je risiver u vazduhu da mu je izbiju silinom udarca. misim, ima detalja tušta i tma.

sejftiji inače najviše vole da presjeku duboku loptu (intersepšn) pa da opale kontru i eventualno naprave TD. to je posebno donro radio Ed Rid legendarni sejfti Rejvensa.
dočim, drugi vole da udaraju napadače u trku.

oni najbolji među sejftijima, kad provale šemu blokova znaju čak da izblicaju kvoterbeka, tj. stušte se neometani sa svoje odmaknute pozicije kroz rupe u bloku pravo na qb-a. np. za to treba pravovremen i dobar start i velika brzina naravno.

najbolji kvoteri ne drže loptu kod sebe duže od 3 sek.



na ovom filmu su prikazani velikani među sejftijima, svaki sa svojim prepoznatljivim stilom igre.


stefan.hauzer stefan.hauzer 15:29 19.01.2018

Re: *

najbolji kvoteri ne drže loptu kod sebe duže od 3 sek.


Osim ako nisu Aaron Rodžers, pa svako zadržavanje duže od tri sekunde i eventualno plesanje izvan džepa je automatski i neodbranjiv problem za odbranu. S druge strane, Tom Brejdi, verovatno najveći ikad, napravio je čitavu karijeru na brzom izbačaju - čisto da se vidi da je Aaron Rodžers anomalija, a ne pravilo:)

mešutim hvatači često ne idu pravolinijski, dosta ukrštaju i tako mogu da zbune odbrambene igrače kod preuzimanja.


a evo i osnovnih kretnji, takozvano drvo ruta, koje svaki hvatač mora da poznaje do tačnina:



docsumann docsumann 16:11 19.01.2018

Re: *

e sad bi bilo dobro vidjeti što u zoni pokrivaju odbrambeni igrači.
ovako intuitivno, rekao bih da

1, 3, 5,7 pokriva - kornerbek

2, 4 - lajnbeker

6, 7, 8, 9 - sejfti

pitanje je samo gdje koja grana počinje,a koja završava
docsumann docsumann 16:16 19.01.2018

Re: *

Osim ako nisu Aaron Rodžers, pa svako zadržavanje duže od tri sekunde i eventualno plesanje izvan džepa je automatski i neodbranjiv problem za odbranu


i rizik da budeš dobro skrljan...

mislim da se lajnbekeri vježbaju da stignu do qba-a do 3,2 sec otprilike, to je neko preosječno vrijeme trajanja od početka snepa do izbačaja.

docsumann docsumann 18:53 19.01.2018

Re: *

pa da nastavimo sa predstavljanjem pozicija.
uz sejftije i wide receivere ide i priča o kornerbekovima.
činime se da je prošlo PO kolo kao nikad izbacilo igrače na tim pozicijama u prvi plan.

ubitačni duo Džegsda je opravda svoj renome najboljeg u ligi, iako im je Antonio Braun zadavao mnogo problema. po meni je TD pored Bojea bio pas interfirenc, ali ofanzivni.

negdje sam već spominjao da je uloga kornerbeka daleko fizički najkompleksnija i zahtjevnma za sprovodit je u dijelo.

prije svega morate da pokrivate igrače koji su izuzetno brzi, skočni, koji u tren mjenjaju pravac, a ne smijete da ga dirate (pričam o praćenju po polju) i još mu lopta biva upućena otpozadi.
okrenete li se da je osmotrite-zuum, i wr vam je umakao iz kavera.

raningbekovi su obično sitniji i lakši od wr da bi mogli da im pariraju u promjenama ptravca, pošto su po prirodi uloga osuđeni na kašnjenje.

greška bi bilo pomisliti da su međ svim tim rmpalijama okolo korner bekovi neki mekši, light igrači.
znaju oni da udaraju itekako, pa i sekuju ako treba, a neki od najbržih igrača ikad u NFL-u nisu bili raningbekovi već upravo cb-ovi

marco_de.manccini marco_de.manccini 19:16 19.01.2018

Re: *

Priča o resiverima i kornerima je ista kao i priča o Fredu Asteru i Džindžer Rodžers. Oni rade sve što i resiveri, samo što to rade trčeći unatraške.
docsumann docsumann 20:46 19.01.2018

Re: *


i nenormalno su brzi unatraške, tj. ekšartanu



koga smara teoretski uvod nek premota na 3:30
dylam_dop dylam_dop 21:37 19.01.2018

Re: *

stefan.hauzer
najbolji kvoteri ne drže loptu kod sebe duže od 3 sek.


Osim ako nisu Aaron Rodžers, pa svako zadržavanje duže od tri sekunde i eventualno plesanje izvan džepa je automatski i neodbranjiv problem za odbranu. S druge strane, Tom Brejdi, verovatno najveći ikad, napravio je čitavu karijeru na brzom izbačaju - čisto da se vidi da je Aaron Rodžers anomalija, a ne pravilo:)

mešutim hvatači često ne idu pravolinijski, dosta ukrštaju i tako mogu da zbune odbrambene igrače kod preuzimanja.


a evo i osnovnih kretnji, takozvano drvo ruta, koje svaki hvatač mora da poznaje do tačnina:





Ha! Kul totalno. Nisam imao pojma o ovome. Ovako sa skečom i ne izgleda toliko komplikovano. Mislim za igrače na terenu.

Tek sad vidim kolika je greška bila porediti NFL sa "našim" fudbalom,
ono u početku ,dok sam ulazio u problemtatiku.
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:44 19.01.2018

Re: *

sad kada smo ustanovili šta je blok i šta je odbrana u polju, evo i kako se došlo do toga. :))
NNN NNN 23:23 22.01.2018

Re: *

Kinam

Zamalo da me ubedite u komentarima na prošlom blogu da je pristojan QB
Čak su ga neki ubacivali i u top5 !!!

Ima boljih QB među TV komentatorima
NNN NNN 01:21 19.01.2018

Odma (još) trol(ova)

Đoković preživeo vrućinu (Monfis jedva)


Bogi rekord 25p 9/11 šut - trojke 6/6


Teodosićevi Klipersi u pobedničkom nizu, dobili Jokićev (i Pajićev) Denver (obojica odigrali dobro, posebno Teo, a prethodne noći Jokić blistao protiv Dalasa 29+18+7)

Bjelica najkulji sportista nedelje


Rukometaši grizu za 9. mesto

Zvezda iscrpljena u EL...
marco_de.manccini marco_de.manccini 01:54 19.01.2018

Re: Odma (još) trol(ova)

гледао сам нолета с монфилсом. ужас, слично као последњи пут кад су играли у њујорку, монфилс час умире, час трчи и све стиже, мало плаче за мамом, мало га мрзи и да подигне рекет при пријему сервиса, а онда кад је било повуци-потегни у последњем сету, скочи као соко сиви. све је то регуларно, бира човек стратегију, кад да запне, кад да се штеди. али ја не бих платио карту за то мрцварење тениса.
docsumann docsumann 06:31 19.01.2018

Re: Odma (još) trol(ova)


mislim da je ta pobijed u paklu, samo dotano pojasnila u kakvoj je formi Đokovič.
Monfis je nezgodan igrač, sa čudesnim atletskim osobinama, lucidnim udarcima, i kad ga krene zna biti veoma veoma... srećom (po našelo Đola) nedovoljno je stabilan da bi u meču na 3 dobijena seta zadržao visoku koncentraciju i pravilan taktički pristup.

očekujem samo da kako turnir odmiče da se Novakov servis ustabiliše na tom svom čudnom novom atraktoru...

vegetarijanci uzvraćaju udarac! - ovo je za one koji su kukumavčili, pa on ne jede meso!? ne mož se na salati sportom baviti, vidi ka kako je olipsio, ruke mu ko u djevojčice, a ni sisa nema.

imam utisak, da su njegov štab i on sam, napravili dobar posao.
ne bi se Agasi blamirao s zvijezdom koja i ne zna da l' joj se baš igra, već bi rađe da meditira i diše u šumi...
narcis narcis 09:13 19.01.2018

Re: Odma (još) trol(ova)

vegetarijanci uzvraćaju udarac! - ovo je za one koji su kukumavčili, pa on ne jede meso!? ne mož se na salati sportom baviti, vidi ka kako je olipsio, ruke mu ko u djevojčice, a ni sisa nema.

vidim ja da je bosančev duh ušo u tebe, paz da ga ne zameniš.
no ja ćitao negdđe da je isposnik počo da jede meso, ipak.
sag šta je tačno ...
docsumann docsumann 11:51 19.01.2018

Re: Odma (još) trol(ova)

vidim ja da je bosančev duh ušo u tebe, paz da ga ne zameniš


otkud ti sad pa ta ideja. kanda ste svi potrešeni izdešavanim

a i šta fali još jednom duhu u ovoj općoj ludnici pod čelom mi orošenim. vjerujem da ne bih ni primjetio
c_h.arlie c_h.arlie 17:55 19.01.2018

Re: Odma (još) trol(ova)

NNN
...


Rukometaši grizu za 9. mesto


Da.
Gledam te nesrećnike i nije mi jasno zašto se već posle prve utakmice nisu vratili kući.
A mogli bi i Cvetkoviću da se zahvale za sav njegov trud na mestu trenera.
narcis narcis 18:03 19.01.2018

Re: Odma (još) trol(ova)

. kanda ste svi potrešeni izdešavanim

pa na neki način i da, zbunjeni i zabrinuti.
otkud ti sad pa ta ideja

ha, propala mi zajebancia, ne na njegov već na moj račun sa asocijacijom, al jebeš zzajebanciju kad moraš da je objašnjavaš.
dr.hans-zarkov dr.hans-zarkov 08:38 19.01.2018

Odlična analiza

konferencijskih finala. Ne bih se složio samo u tome (ali i ko sam pa ja da se ne slažem) da su iglisi iznenadjujuće rutinski dobili falkonse. Mislim da je Rajan mogao mnogo bolje da izvede onaj četvrti daun za dve jarde. Inače navijam za Džegse i Vikinge, s tim što baš nikad ne pogodim

Jedno pitanje za sve poznavaoce: Kako je u toku zimski prelazni rok za Soccer fudbalere, da li neko zna gde će ići Alex Smith i Eli Manning u pravom fudbalu?
svarog svarog 09:58 19.01.2018

Re: Odlična analiza

gde će ići Alex Smith i Eli Manning u pravom fudbalu

Za Aleksu su nešto spominjali da bi mogao u Klivlend (da i njih digne pa da ga šutnu zbog nekog klinca), a Iliji je valjda dosta, ima 37 godina, celu karijeru je proveo u Džajantsima...
svarog svarog 10:07 19.01.2018

Navijačka prognoza SB- Jags vs Eagles

U NFC finalu čekaju nas, manje-više očekivano Filadelfija Iglsi i Minesota Vikinzi.


Ovo će da bude atomski fudbal, možda ne bude lepo za gledanje al će sve da pršti
Verovatno će biti puno trčanja, al će da prelomi QB da li fantastičnim bacanjem da li presečenom loptom.
I lako ti je sad da kažeš očekivano, ali pre utakmice Iglsa sa Falkonsima (u ovom NFC sve neke ptičurine :) nije baš bilo očigledno. A i teško da je rutisnki kad je na jednu loptu utakmica


u AFC finalu nas očekuje duel između Nju Ingland Patriotsa, ekipe koju su svi još prije počpetka šampionata vidjeli u SB-u, prošlogodišnji šampioni, i tim koji dominira u XXI vijeku, i Džeksonvil Jaguarsa tima koji je najprijatnije ovogodišnje (prošlogodišnje) iznaneđenje.


Ovde samo čekam da vidim šta je Beličik spremio, koji anonimus će da uhvati 100+ jardi i postigne 2-3 TD:) Deluje da mu okolnosti ne idu na ruku, nema razbijača RB, već dva sitna ali brza koji više hvataju nego što nose loptu. Deluje da džegsi imaju LB i sekndari koji može da se nosi s tim. Samo jedno znam, ako u poslednja dva minuta NE uđe sa zaostakom manjim od 7 poena, to je to:)

docsumann docsumann 11:48 19.01.2018

Re: Navijačka prognoza SB- Jags vs Eagles

nema razbijača RB, već dva sitna ali brza koji više hvataju nego što nose loptu. Deluje da džegsi imaju LB i sekndari koji može da se nosi s tim. Samo jedno znam, ako u poslednja dva minuta NE uđe sa zaostakom manjim od 7 poena, to je to:)


slažem se sa analizom.
ako iko ima lajnbekersku formaciju da se nosi sa spot dodavanjima to su Džegsi.

ja bih (misim, ja, samozvani stručnjak odkurca (a ne od kurca)) stavio Remsija kao flastera na Gronka.
nadpsrosječno je velik za (prosječnog :)) kornerbeka, mada i dalje, naravno, sitan prema Gronku, ali ima neviđen radijus pokrivanja, odlično hvata lopte.
naravno za teklovanje će mu vjerovatno trebati asistencija.
ma biće to veliko nadmudrivanje, a ujedno i silno krljanje.

ako O-linija Džegsa bude na nivou kao protiv Stilersa, to je komadina protivrehga na tasu.

svarog svarog 15:51 19.01.2018

Re: Navijačka prognoza SB- Jags vs Eagles

A vidi ovo Odbrana Patsa od 5. nedelje najbolja u ligi
Neće to biti samo okršaj napad NE protiv odbrane Jag
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:03 19.01.2018

Re: Navijačka prognoza SB- Jags vs Eagles

Bil Belčik je definitivno najbrilijantniji defanzivni um u ligi. Već smo pričali o tome da je posao učio od Bila Parselsa (koji je reformisao igru u odbrani dok je bio trener NY Giantsa, ali dobro imao je i razlog da promeni igru zbog, znamo svi koga, Lorensa Tejlora). Meni je njegova sposobnost učenja i nadogradnje ideja fenomenalna. Pa on je pobedio Sihokse u Superbolu na njihov način igre. Kada su u pitanju NE Patriote, odbrana je uvek faktor.
svarog svarog 16:22 19.01.2018

Re: Navijačka prognoza SB- Jags vs Eagles

ja bih (misim, ja, samozvani stručnjak odkurca (a ne od kurca)) stavio Remsija kao flastera na Gronka.


A da li je taktički izvodljivo da ga pokriva neki od lajnbekera, čak i ako ide duboko?
docsumann docsumann 17:34 19.01.2018

Re: Navijačka prognoza SB- Jags vs Eagles

svarog
ja bih (misim, ja, samozvani stručnjak odkurca (a ne od kurca)) stavio Remsija kao flastera na Gronka.


A da li je taktički izvodljivo da ga pokriva neki od lajnbekera, čak i ako ide duboko?


mogao bi možda Smith. dovoljno je brz, a jerujem da ima i snage da se nosi s Gronkom.
mada bi Remsi svakako bi bolji za zaustavljanje pasa.
ne znam... o tome u štabu Jaguara sigutrno dosta dumaju.

sjećam se da su Pesti izvodili ofanzivne postave i sa po 5 hvatača ( 3 WR i 2 TE) i sad zamisli ono stefovo stablo x 5, i svaki ide nekom svojom putanjom, koja je ujedno i u interakciji sa ostalima, ukrštaju se udvajaju, sjeku zone pokrivanja više odbrambenih igrača...lu-di-lo u trku

mislim, tad je možda i ponajbolje igrati čovjeka na čovjeka, al od tih 5 duela, neko se mora osloboditi.

stvarno, to prevazilazio moje znanje baj faar
docsumann docsumann 18:27 19.01.2018

Re: Navijačka prognoza SB- Jags vs Eagles

Bil Belčik je definitivno najbrilijantniji defanzivni um u ligi.


to mu je tek jedan od kvaliteta

jbt, ona hladnokrvnost kad su pucali u prošlogodišnjem SB-u...
samo je išao od igrača do igrača, smirivao i govorio - just do you works (nothing more and nothing less, moj dodatak).

i uz malo (neviđene) sreće stvari su se potpuno okrenule na terenu.

inače tonski snimak s te utakmice je kao vrhunska radio drama.
u jednom trenutku Blant (raningbek) govori kolegi na klupi pored sebe - we have Tom Brady, the best player ever... i Tom Jebeni (je l' ima ko da se buni) Brejdi odigrao kao kompjutor. jebeni kompjutor.

ovaj snimak svi novopečeni nflovci i nflovkinje moraju odgledati.

docsumann docsumann 22:39 19.01.2018

jedan simpatičan kolaž


nask nask 23:10 19.01.2018

Preporuka

Preporučio mi drugar ovo štivo, kaže dok se ne pročita nema ozbiljne priče o fudbalu. Samo prenosim.
Bili Piton Bili Piton 00:25 20.01.2018

Da presečemo

ovu tupljevinu



BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:42 20.01.2018

Re: Da presečemo

flautistkinja? volim kad ume da dune.

stefan.hauzer stefan.hauzer 07:17 20.01.2018

Re: Da presečemo

Bili Piton
ovu tupljevinu





c_h.arlie c_h.arlie 07:21 20.01.2018

Re: Da presečemo

Bili Piton
ovu tupljevinu




Zdrava cura !
Pustio sam ovo bez tona - i nisam se pokajao.
Svesna je svojih kvaliteta i ne stidi se da ih pokaže.
Šta mislite, da li su sise prirodne ili modifikovane ?
Meni deluju prirodno.
c_h.arlie c_h.arlie 07:30 20.01.2018

Re: Da presečemo

BebaOdLonchara
flautistkinja? volim kad ume da dune.


Flauta je fenomenalan instrument !


docsumann docsumann 08:04 20.01.2018

Re: Da presečemo


docsumann docsumann 09:44 20.01.2018

Remsi




nalazim da je sladak dečko, klinac...


EDIT: pajz koja je to gej ekipa

stefan.hauzer stefan.hauzer 18:24 20.01.2018

Re: Remsi

Ništa bez reči "humble"! Imam osećaj da prvo što nauče američkog profesionalnog sportistu na koledžu, jeste da upotrebe reč "humble" prilikom svakog individualnog uspeha!
docsumann docsumann 09:58 20.01.2018

da li je Brejdi zdravstveno ok?




matori razvaljuje Šejpa B

edit:
Šejp reče isto što i ja - da bi Remsi trebao da pokriva Gronka.
stefan.hauzer stefan.hauzer 14:27 21.01.2018

*

Are you ready boys!

Iglsi protiv Vikinga;
kako se sada vidi pun potencijal odbrane Iglsa, ova utakmica je daleko od gotove. Pogotovo što obe ekipe imaju "gubitnički" mentalitet, pa svi čekamo da vidimo koja će od ove dve ekipe prva da neslavno potone. To je nešto što smo kroz istoriju naučili. No, istorija nas i istovremeno ničemu ne uči, te stoga, moj tip su Iglsi! Navijački, naravno. Nije da se hvalim, ali, da hvalim se, već sam ih najavio nasamom početku sezone kao potencijalnog favorita iz senke (ali i taj timje imao Ventza, ovaj ne:) i pogodio!

Ovaj duel je definitivno duel linija. Dve masivne i atletski neverovatne defanzivne linije, protiv ist tako fantastičnih ofanzivnih linija. Ko dobije ovaj duel, dobija i utakmicu, prosto rečeno, a još prostije, pojma nemam i ko! Nego da se obrati posebna pažnja na ove momke. Za Filadelfiju je od vitalne važnosti da uspostavi igru trčanjem, a videli smo i da Sejntsi nisu bili u stanju da sa sve Kamarom i Ingramom igraju fizički fudbal protiv Vikinga. Dakle sve to zavisi od ofanzivne linije, a za Viknige važi obrnuto, da njihova defanzivna linija onemogući sve to konstantnim pritiskom.

Drugi duel jeste bitka u polju, ali on opet zavisi od onih momaka od malopre. Dru Briz je načeo sekundari Vikinga, a s druge strane sekundari File je bio nestvarno dobar protiv jedne od najboljih sila lige koja nam se ukazuje u obliku konekcije Met Rajan-Hulio Džons. Sad, navijački, ukoliko ofanzivna linija File bude čuvala džep Nka Folsa dovoljno dugo za neku od njegovih bombi, ne zaboravite da on ima u svom timu Torija Smita, a neki su to zaboravili one divne zime kada je Flako na trenutak izgledao kao sam nukleus Arona Rodžersa i Toma Brejdija.



Ja sam rekao svoje!
stefan.hauzer stefan.hauzer 14:30 21.01.2018

Re: *

u drugom duelu navijam za Jaguare, ali zaista ne vidim da mogu da ponove napadačku igru od prošle nedelje. Toliko.


docsumann docsumann 15:39 21.01.2018

Re: *

paa mogla bi odbrana da postigne 2TD
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:02 22.01.2018

Re: *

Samo zamenite dva puta reč Alšon Džefri sa Tori Smit koji je bio samo jednom, i mojne posle da bude kao vam nisam rekao sve kako će da bude:)


Edit: mislim, nema potrebe za daljim analizama. FIla je dobila duel linijaša, Kris Long i Flečer Koks, nestvarni sinoć. Sekundari očigledno u najbolja tri u ligi i omiljeni krofnicin igrač Bradham, koji je sveprisutan u polju, inače samo njemu i Lagaretu Blantu ističu ugovori na kraju sezone od startera, dakle ekipa ostaje i sledeće godine i da se Čip Keli nije pravio pametniji no što jeste, ovaj tim bi već pre sezonu-dve-tri bio tamo gde jeste sad.
4krofnica 4krofnica 12:37 22.01.2018

Re: *

omiljeni krofnicin igrač Bradham, koji je sveprisutan u polju


:)) go Iglz!
ali moram da kažem da je i Toma snajperskog-oka-čeličnih-živaca Brejdi bio odličan sinoć.
Maneken, ali do-bar!


stefan.hauzer stefan.hauzer 13:54 22.01.2018

Re: *

docsumann docsumann 14:26 22.01.2018

Re: *


hladne glave i poslije prospavane noći, zaključujem da su Petsi oet bili veliki kad je bilo najvažnije.
uspjeli su da se konsoliduju nakon enormnog pritiska kojeg su Džegsi i9sporučivali na svakom kvadratu terena, u svakom duelu, snepu... taj nivo igre je teško zadržati protiv ozbiljne ekipe, kojoj se ne dopada da je neko fizički teroriše...

ima onaj jedan momenat koji NNN spominje, kada su Džegsi oteli loptu, ali je akcija prekinuta (sudijama nije bilo jasno da li je fambl ispravan ili je tek bio klasični tekl i lopta za Petse)

u drugom dijelu Fornet vipše nije uspjevao da probije liniju Petsa. svaki put bi ga vratili nazad.
,ožda je je jedan pas interfirens (Bojeov) bio prestrogo dosušen, ono je bila opstrukcija trčanjem ispred hvatača, no skoprz nevažno.

ponadah se bar da neće onu konverziju na posljednjem 3. daunu, a odradili su je skoro pa laganica,
kao da su Džegsi pali fizički, a u tom aspektu su briljirali.

možda su mogli Amendolu da izguraju iz terena prije nego što je ovjerio potonji TD hvatanjem, možda, možda...kurac možda.



PS mislim da izbacivanje Gronka uopšte nije bio nesportski potez. bilo je kontakta kacige od kacigu, ali je do nje došlo kasnije po inreciji, islijed trzaja od siline prvog udara ramenom u tijelo.
hoću reći udaraca nije bio planiran kao udarac u glavu, već je do toga došlo u produžetku kontakta...
nadam se da će Gronk biti spreman za SB.
stefan.hauzer stefan.hauzer 15:06 22.01.2018

Re: *

meni je bilo jasno, u trećoj četvrtini, Patriote prvi put uspevaju da ostvare uspešan treći daun, a rezultat je samo 17-10 za Jaguare, i da prednost jednostavno nije dovoljno velika i da je sa druge strane tim koji ne histeriše i zna da pobeđuje i to je to. Previše jednostavno.

ponovo, sva nada je na Niku Folsu i da ofanzivna linija izdrži dovoljno dugo, a onda bomba.
docsumann docsumann 16:36 21.01.2018

nedelja popodne negometni dan


kao uvod u večerašnje utakmice evo malo ovosezonskih hajlajtsa



blogov_kolac blogov_kolac 17:50 21.01.2018

najgora NFL sezona?

Posle jednog od najspektakularnijih finala u celokupnoj istoriji sporta uopste, pa ako hocete i pobede Trampa i njegove "America first" politike koja bi se po nekoj logici trebala pozitivno odraziti makar na najamerickiji od svih sportova, sa ogromnim ocekivanjima se cekala ova sezona. Ali umesto naj-naj sezone za nezaborav, sve je nekako krenulo u suprotnom smeru, a izgleda ce i plejof proci u slicnom tonu, pa tako uz Brejdija preostali su na kljucnoj poziciji u svojim timovima jos kvoterbekovi Blake Bortles, Nick Foles i Case Keenum, svi iz tzv kategorije "teska boranija" (mada je onaj potonji ipak lepo napredovao ove sezone)!?! Steta sto se senzacionalni QB Filadelfije Carson Wentz koji je iznenada ove sezone izleteo u prvi plan tesko povredio u zavrsnici sezone kada je mozda cak bio glavni favorit za MVP priznanje, makar bi imali novi superbol za pamcenje. NFL zavrsnice su najnezahvalnije za prognoziranje, ali ne secam se da je pred polufinalne meceve neki tim bio veci favorit za titulu nego New England ove sezone, iako im tim nije bolji od nijednog od 5 sa kojima su vec osvajali titule u ovom veku. Mozda stvar izvuce Minesota i pruzi kakvu takvu neizvesnost u finalu ako prezivi veceras Filadelfiju, zato sto se ovogodisnji SB igra na njihovom terenu, a to je u americkom fudbalu lepa prednost. Bilo bi dobro da se makar u jednom od dva nocasnja konferencijska finala (ili jos bolje u SB) pojavi magija iz zadnjih tri minuta proslonedeljnog meca izmedju Nju Orleansa i Minesote, da po jos necem dobrom pamtimo ovu sezonu.

marco_de.manccini marco_de.manccini 20:44 21.01.2018

Re: najgora NFL sezona?

Ali umesto naj-naj sezone za nezaborav, sve je nekako krenulo u suprotnom smeru, a

Не разумем, шта то фали овој сезони?
blogov_kolac blogov_kolac 15:38 22.01.2018

Re: najgora NFL sezona?

Da bi rejtinzi gledanosti i sve ostalo vezano za ligu za samo dve godine pali skoro 20% mnogo toga je moralo da krene po zlu.

Na primer veliki broj povreda kljucnih igraca. Masovne i teske povrede su nazalost oduvek bile sastavni deo NFL, ali ne mogu da se setim da je neke druge sezone njima bio zahvacen ovoliki procenat najboljih igraca. Cak je i pozicija kvoterbeka, koja je po svojoj prirodi mnogo vise zasticena od ostalih, pa su brojni primeri dugih uspesnih karijera, ove sezone bila tesko pogodjena. Pred pocetak su kao i uvek sve oci bile uprte u Brejdija i Rodzersa, a tokom sezone su bljesnuli Votson iz Hjustona i pomenuti Venc iz Filadelfije, a kraj regularnog dela sezone od njih cetvorice samo Brejdi nije docekao na stakama.

Ili recimo ceo onaj nesretni cirkus sa protestima koje je inicirao Kepernik, i kako se sve to jadno zavrsilo, pokazao je koliko su NFL igraci, koji bukvalno ugradjuju svoj zivot i zdravlje u svoj tim daleko od pozicija koje su za sebe izgradili NBA kosarkasi. Americki fudbal po tome mnogo vise podseca na vrhunski evropski klupski fudbal, gde bogate i bahate gazde i uprave uglavnom tretiraju svoj igracki kadar kao potrosnu robu, s tim sto tu bar postoji veliki pritisak navijaca da se u tome ne pretera previse, dok u NFL ni toga nema. Tom Brejdi, najveca zvezda ove igre ikada, tretiran je na vrhuncu slave od NFL prosle sezone kao poslednja jajara i sitni kriminalac, jer je oznacen kao navodni master-mind "zavere" sa nedovoljno napumpanim loptama, pa je prvu cetvrtinu sezone propustio zbog ponizavajuce suspenzije. Bas on, koji je dokazano najbolji u baratanju sa regularnim loptama, i koji je toliko godina "ulagao" u svoj do tada savrseni imidz, nije imao pametnija posla nego da instruise pomocnog radnika zaduzenog za pumpanje lopti da namerno pogresno obavlja svoju duznost. Koliko ga je to ponizenje pogodilo, govorili su izvestaji da se skroz promenio u ponasanju, pa cak ugrozio i svoj brak, ali je srecom po njega ponovo "ozdravio" posle proslogodisnjeg lekovitog finala. A ove sezone glavna zvezda trebalo je da bude Eliot (RB) iz Dalasa, posle proslosezonske nezapamceno dobre ruki sezone, ali u najgorem kafkijanskom maniru nad njim je od pocetka lebdela suspenzija od 6 meceva (sezona ima 16 kola) koja je na kraju i aktivirana u najosetljivijem momentu po Dalas, pa na kraju nisu dosli ni do plejofa. Tako da je slucaj Kepernik samo do kraja razgolitio mnoge stvari koje navijacima nikako nisu prijali, nevezano za njihovo politicko opredeljenje.

Posto sam pomenuo NBA, da kazem da je tamo sve obrnuto od NFL ove sezone. Zadnja tri finala igraju dva ista tima, a isto se ocekuje i ove, a posto je Golden Stejt toliko prejak jos najmanje dve sezone (do kada mu D.Grin i K.Tomson igraju ispod cene pa mogu uz njih da drze i Karija i Durenta), bar cetvrtina lige se takmicarski namerno zaje*ava ne bi li na draftu imali sto bolje pozicije, pa ipak, poseta i gledanost znatno rastu u odnosu na proslu sezonu!? Znaci, ocekivalo se da ova sezona bude dno-dna, a desava se suprotno, svi rejtinzi vezani za gledanost i pracenje, vrednost klubova, prodaja dresova i sponzorskih ugovora, ubrzano rastu... NBA liga je mesto gde najvece zvezde vode glavnu rec, cak se ponekada ponasaju kao princeze, pa je tako druga zvezda vicesampiona Irving u sred visegodisnjeg vazeceg ugovora naprasno shvatio da se nalazi u snci Lebron Dzejmsa i ultimativno zatrazio trejd (udovoljeno mu na kraju), dok je izvesni Bledso iz Finiksa kada je cuo da je dotadasnji njihov trener smenjen (na pravdi boga, jer mu je "zadatak" i bio da ostvaruje sto losije rezultate sto je on disciplinovano i sprovodio) samo na Tviteru objavio "ja ne zelim da budem ovde", i vise im se nije pojavljivao ni na treninzima sve dok i ta saga nije okoncana promenom sredine. Zato je u NBA onakav tupavi protest tokom himne nezamisliv, jer se oni ni ne osecaju kao puki najamnici svojih gazda, nego ako imaju nesto da kazu, LeBron se licno obraca Trampu u maniru "KING to PRESIDENT", cak ga oslovljava pogrdnim imenima i cita bukvicu o vodjenju drzave, a sampion Golden Stejt izbojkotuje Trampa na tradicionalnom prijemu za NBA sampione u Beloj kuci bez ikakvih konsekvenci, jer se uprava lige vise slihta njima nego americkoj administraciji... I zato je navijacima u ovoj internet i rijaliti eri mnogo lakse da se identifikuju sa NBA nego sa "old school" konzervativnom NFL koji umesto prilagodjavanja situaciji pravi jos vece greske.
marco_de.manccini marco_de.manccini 15:55 22.01.2018

Re: najgora NFL sezona?

Тако сам и мислио, звезде, рејтинг, газде, протести, повреде, ... па и досољено кретеном Трампом који тек, као ни ниоткуда умешана НБА лига, нема никакве везе са НФЛ сезоном.

Видиш, мене ништа од тога не интересује. Сезона, она која ме колико-толико занима, одиграва се на терену. Ако су утакмице занимљиве, све је у реду са сезоном.
blogov_kolac blogov_kolac 17:33 22.01.2018

Re: najgora NFL sezona?

Sto se mene licno tice, prosecna NFL utakmica je i dalje zanimljiviji/uzbudljiviji dogadjaj u poredjenju sa bilo kojim drugim sportom, ne racunajuci prosecan mec FIFA svetskog prvenstva u fudbalu, koje se ionako dogadja samo jednom u cetri godine. Ali ova sezona u poredjenju sa vecinom prethodnih (ako ne svim) je veliki korak unazad, i to se izmedju ostalog vidi i po tom nezapamceno naglom padu interesovanja u sezoni kada se ocekivao skok.

NFL organizacija je sama kriva za mnoge od tih stvari koje su ove sezene dosli na naplatu. Treba uvesti pojedine radikalne mere u pravcu zastite zdravlja svojih igraca, po cenu da sport postane upadljivo meksi od ovog kojeg poznajemo, jer ne samo da im se velike zvezde stalno povredjuju i imaju u proseku znatno krace karijere (sa izuzetkom kvoterbekova) u odnosu na ostale sportiste, nego je zadnjih godina otkako su isplivali u javnost rezultati medicinskih istrazivanja vezanih za njihove igrace, prisatan trend naglog umanjenja broja decaka koji se prijavljuju za ovaj tradicionalno najpopularniji americki sport. I to umanjenje igracke baze uskoro ce takodje doci na naplatu.

Ovo je definitivno bila jedna od gorih NFL sezona, a mozda i najgora u ovom veku.
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:23 22.01.2018

Re: najgora NFL sezona?

Ovo je definitivno bila jedna od gorih NFL sezona, a mozda i najgora u ovom veku.


docsumann docsumann 21:35 21.01.2018

još je rano

ali Džegsi imaju igru koja im treba za pobijedu...

O-linija dominira za sada
docsumann docsumann 21:55 21.01.2018

Re: još je rano


jači samo!


EDIT: naravno da daleko od toga da je gotovo, ali Džegsi su snažniji na svakom duelu.
čitah baš danas o Kaflinovoj filozofiji igre- jednostavno, bez velikog filozofiranja u šemama, čak je volio da i protivnici znaju šta će da igraju, ali je zahtjevao da njegov tim to toliko dobro i silovito sprovodi u dijelo da će izgurati to što su zacrtali pa makar na čistu silu.
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:00 21.01.2018

Re: još je rano

meni drago što ovaj fizički fudbal još uvek donosi rezultat, a ne ono samo kroz vazduh i to. Trkač je i dalje najvažniji igrač na fantaziju:)
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:23 21.01.2018

Re: još je rano

naravno da daleko od toga da je gotovo, ali Džegsi su snažniji na svakom duelu.


ali onda igra uđe u dva minuta, i odjednom se svi pogube osim Patriota. Brejdi je kralj poslednjih dva minuta, zato je i najveći.
svarog svarog 22:50 21.01.2018

Re: još je rano

Odlicno jagsi (bortls) igraju 3. daun.
Ali sad bez gronka, uz povredu Brejdija... Prosto se crta pobeda NE :)
c_h.arlie c_h.arlie 08:03 22.01.2018

Re: još je rano

docsumann
ali Džegsi imaju igru koja im treba za pobijedu...

O-linija dominira za sada

Da li se u Crnoj Gori kaže pobijeda ili pobjeda ?
docsumann docsumann 15:39 22.01.2018

Re: još je rano

c_h.arlie
docsumann
ali Džegsi imaju igru koja im treba za pobijedu...

O-linija dominira za sada

Da li se u Crnoj Gori kaže pobijeda ili pobjeda ?


pobjeda
NNN NNN 22:47 21.01.2018

Smrdljive Patrijote :(

Džegsi mnogo boji,
onda kasne sa izvođenjem pasa (koji bi mi doneo najmanje fild-gol + što bi mogli da troše vreme),
onda divljak zvekne Gronka (nadajmo se da će da se vrati) i kazna za nepotrebnu grubost + onaj pas interfirens (da li bi svirali protiv Petsa) i ovi ni luk jeli ni luk mirisali dolaze do tačdauna.
dr.hans-zarkov dr.hans-zarkov 22:50 21.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

I tako svaki put.
Pet jardi.
Petnest jardi.
NNN NNN 22:55 21.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

Džegsi za poluvreme sakupili 62 jarde kazni!
docsumann docsumann 23:54 21.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(


Brejdi Zona
svarog svarog 00:00 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

docsumann

Brejdi Zona


Uvek isti film. Znaš kako će se završiti, a opet se nadaš da će biti drugačije
stefan.hauzer stefan.hauzer 00:01 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

nek se samozapale svi odreda u Pitzburgu!
docsumann docsumann 00:07 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

odoh spat...
stefan.hauzer stefan.hauzer 00:09 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

ne daj se druže
NNN NNN 00:17 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

svarog
docsumann

Brejdi Zona


Uvek isti film. Znaš kako će se završiti, a opet se nadaš da će biti drugačije
kad je bilo 10:20, mislio sam da će da se završi 24:23 (doduše i moglo je), trebalo je da uplatim nešto live...

Posle one ukradene lopte (što prekidoše akciju na pravdi Boga?) mislio sam da će odbrana da drži konce (naročito što su čukački ubili Gronka),
međutim onda kreću gluposti,
prvo trebalo je da pokažu muda i probaju da osvoje onaj 1 jard iz 4. pokušaja (il' si nindža ili si mindža), doduše i Furnet se baš istrošio,
pa onda ipak (već standardno) čudo Brejdija 3. daun i pas od 19 jardi za Amendolu! (pre toga su imali konverzaciju 1/8)
ne zaboravimo pas interfirens za skoro 40 jardi.
pa ne korišćenje fer keča...
pa pantovanje na 50 jardi i Amendola istrči 25...

Za Petse je ovo čista rutina, a za Džegse skroz novo iskustvo.

(bukvalno su ih imali, ali nisu u potpunosti materijalizovali puno bolju igru u 1. poluvremenu i ispustili su konce sredinom poslednje četvrtine)
NNN NNN 00:29 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

Kvota na NEP bila 1,26,
ne znam kako sam ispao toliko naivan i dopustio sebi da se ponadam
marco_de.manccini marco_de.manccini 00:29 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

ispustili su konce sredinom poslednje četvrtine

Мој неостварени спортски коментатор би рекао

Џексонвил одиграо у трочетвртинском такту!
anfieldroad anfieldroad 12:44 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(



Nije moglo gore...
Juče sam odgledao obe tekme, jutros Novaka...
SuperBowl bez mene.


stefan.hauzer stefan.hauzer 13:44 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

anfieldroad


Nije moglo gore...
Juče sam odgledao obe tekme, jutros Novaka...
SuperBowl bez mene.




ne daj se druže
c_h.arlie c_h.arlie 14:05 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

stefan.hauzer
anfieldroad


Nije moglo gore...
Juče sam odgledao obe tekme, jutros Novaka...
SuperBowl bez mene.




ne daj se druže

Eeee, pa ko je docsumanu kriv što ne navija za pobednike kao i ti.
Tako je i mene neko, dok sam bio mali, navukao da navijam za Partizan, umesto za Zvezdu.
Jebote, kolika je to patnja bila sedamdesetih i osamdesetih - strašno !
anfieldroad anfieldroad 14:15 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

ne daj se druže






YNWA




stefan.hauzer stefan.hauzer 14:16 22.01.2018

Re: Smrdljive Patrijote :(

Eeee, pa ko je docsumanu kriv što ne navija za pobednike kao i ti.


, Emsiemsi, mi kao pravi Srbi uvek navijamo za gubitnike, to nam je naš mentalitet naredio. Moji, inače, nisu ni stigli dovde:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana