Lingvistika| Literatura| Mediji| Na današnji dan| Obrazovanje

Estragon senf u hotdogu za Vladimira

tasadebeli RSS / 09.05.2018. u 07:31

Или о рециклажи секундарних сировина.

Ја бих да на данашњи дан окачим нешто пригодно али немам шта да додам ново по том питању сем да рециклирам своје старе постове? (ЛИНК)

 

 Predrag-Staki%C4%871.jpg

 

 

 

 

У нашем народу већ неко време кружи једна усмена народна умотворина, митолошка прича са наднаравним бићима као главним јунацима.

Каже прича, сексали се у тројку својевремено Јулија Бланђинка, Дмитриј самозвани Гризли Адамс и Владимир Естрагонович Годо.

И у једном тренутку мистер Дмитриј запита камарада Волођу:

„Господине председниче, можемо ли мало да се променимо?"

Уз стењање због напорне физичке активности, која захтева чак и од таквог натчовека какав је Владимир Естрагонович, много већи напор него, рецимо, дизање тегова у теретани, камарад Естрагонович Годо одговори само кратко:


„Па промените се..."

aYAlyqLbzGQSUY_Kyj_1bTogxnxgkd0auJc_SmejrqjgSAHIQO3YJaLP-piRt-QW_gOztfy4fAhXWViWLFtSOEE7tUdJDKet3aQ2YBrKfpGuiYGjG_IHJKUxwo-AceHTWGLSZP-QCL47fI1mEbu66rK1CdZEFbPYydV2CChngAPHFRKnu3qkZo4r3-Jky7zNtCILP303mmr1SmBFley3fwQOzpfwbRM0ogSgCwhQaAi97uD5a2P0q_y6Gfo5BDIVY_S06HUI4DGYFQQ-kl5QmnaEntbKAPSMjlk=s0-d


F010.jpg


F915.jpg


waiting-for-godot11-600x400.jpg


tekst1.jpg

 

 k%2B001%2BKOMENTAR%2BDANA.jpg 

 

Ипак, 'ајде да не буде баш само рециклажа секундарних сировина.

Крајње је време да почнемо да правимо и неке нове производе:

"Novi izborni predmeti za gimnazijalce od septembra
Novine koje će potom stići u gimnazijske klupe jesu uvođenje vežbi kod jednog broja obaveznih nastavnih predmeta, kao što su strani jezik, biologija, hemija, ali i novih izbornih programa, pored postojećeg drugog stranog jezika, građanskog vaspitanja ili verske nastave.
Novi izborni predmeti zvaće se jezik, mediji i kultura; pojedinac, grupa i društvo; zdravlje i sport; obrazovanje za održivi razvoj; umetnost i dizajn, kao i primenjene nauke. Ovaj predmet u trećem i četvrtom razredu deliće se na pravce koji usmeravaju učenike ka medicinskim i tehničkim naukama. Tu nije kraj izbornih programa, već će oni obuhvatiti i osnove geopolitike; ekonomiju i biznis; religije i civilizacije; metodologiju naučnog istraživanja, ali i savremene tehnologije.
Izmene su, kako navode u ministarstvu, urađene u skladu sa pravcima iz Strategije razvoja obrazovanja u Republici Srbiji do 2020. godine i akcijama iz Akcionog plana.
Redefinisani nastavni programi zasnovani su na rezultatima učenja, naglasili su u Ministarstvu prosvete, a novine se uvode zbog kvalitetnijeg i efikasnijeg opšteg srednjeg obrazovanja, razvijanja kompetencija učenika i pripreme za život u 21. veku, ispunjen čestim i brzim promenama."
 (ЛИНК)


Да поновим оно битно:


"Novi izborni predmeti zvaće se jezik, mediji i kultura; pojedinac, grupa i društvo;..."


antifasizam.jpg

 

 

Tagovi



Komentari (22)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tasadebeli tasadebeli 07:33 09.05.2018

Тастер(и)





tasadebeli tasadebeli 09:03 09.05.2018

Примјери чојства и јунаштва

"Способан новинар овај Танјуг, не знам како само стигне на сва та места одједном."

NUNS, inače, nagrade za istraživačko novinarstvo dodeljuje u saradnji s Ambasadom SAD već 13 godina, a ambasador SAD Kajl Skat je prilikom uručivanja nagrada, na Fakultetu dramskih umetnosti, pozdravio 13-godišnje napore NUNS-a, kako je rekao, za slobodu i nezavisnost medija i jačanje prava novinara u Srbiji.

"Energični i slobodni mediji su kao Sunčeva svetlost koja pročišćava demokratsko društvo od koruptivnih i neumerenih postupaka vlasti, stoga SAD podržava ove nagrade", kazao je ambasador.

Dodao je da je prema izveštaju "Fridom hausa" za 2018. godinu, stepen slobode medija u Srbiji opao, a da je Srbija jedina zemlja u regionu u kojoj postoji trend slabljenja demokratije.



Novinarka podgoričkih “Vijesti” Olivera Lakić je upucana vatrenim oružjem na mestu na kom je pre šest godina brutalno pretučena.
amika amika 20:02 10.05.2018

Задовољавање ученика и ... ца

ali i davanje mogućnosti izbora kroz veću ponudu izbornih programa radi boljeg spremanja učenika za nastavak školovanja i olakšavanje odluke o budućim zanimanjima. Plan je i da se ovim postigne veće zadovoljstvo učenika obrazovanjem, ali i interdisciplinarnost, odnosno prevazilaženje predmetnih granica povezivanjem različitih disciplina, što bi trebalo da razvije funkcionalnija znanja i stručnost učenika.


Цитат је из Политике. Посебно ово

postigne veće zadovoljstvo učenika obrazovanjem, ali i interdisciplinarnost, odnosno prevazilaženje predmetnih granica povezivanjem različitih disciplina,

Ви ћете, бре Тасо, као професори да задовољавате ученике (и ученице) и да свако буде савремени Леонардо по знању и умећу. Кад ово прочитам, дође ми да се поново упишем у школу па да биркам предмете и уживам у предавањима пуним интердисциплинарности и превазилажења граница.
tasadebeli tasadebeli 23:03 10.05.2018

Re: Задовољавање ученика и ... ца

amika

Ви ћете, бре Тасо, као професори да задовољавате ученике (и ученице) и да свако буде савремени Леонардо по знању и умећу.




Наравно, Амика...

Нови људи за нови век.

Е, а мене одмах привукли ови предмети:

"Novi izborni predmeti zvaće se jezik, mediji i kultura; pojedinac, grupa i društvo;..."



Када будем конкурисао по гимназијама за место професора ових предмета, као једну од референци у пријави навешћу и блоговање на Блогу Б92.

Једва чекам да клинцима у гимназији причам о Мртвим Кенедијима које сам познавао док сам и сам био ђак гимназије.

Морам и ја мало да се бавим cover music кад већ нема нигде нових идеја на видику, него све нека идејна и идеолошка рециклажа,


Milan Novković Milan Novković 20:52 10.05.2018

Lateral ...

„Па промените се..."

... thinker
Milan Novković Milan Novković 20:54 10.05.2018

Culture on the offensive and ...

"Novi izborni predmeti zvaće se jezik, mediji i kultura; pojedinac, grupa i društvo;..."

... the art of thinking
tasadebeli tasadebeli 23:14 10.05.2018

Re: Culture on the offensive and ...

Milan Novković




Кратко и јасно.




П.С. -





На самом почетку часа, не говорећи ништа, показао сам клинцима ову слику и ћутао.

У првом моменту су занемели. Па су кренула нагађања из њихових душа... Земљотрес, вулкан, природне катаклизме, рат, велика несрећа, страх, усамљеност, глад, болест,...

А онда смо после тог увода читали на часу Дневник Ане Франк.

На следећем часу Крваву бајку.


Шта да ти кажем... Fin de siècle...

Додуше, пре 120 година, али нема везе...
Черевићан Черевићан 20:12 11.05.2018

species facti

промените се

најлакши начин да се прилагодиш
врло прост је ...променути себе,
ал' бадава ... .Претка генетика
кљуца нам изнутра тaкорећи јебе
tasadebeli tasadebeli 21:45 11.05.2018

Re: species facti

Черевићан
промените се

најлакши начин да се прилагодиш
врло прост је ...променути себе,
ал' бадава ... .Претка генетика
кљуца нам изнутра тaкорећи јебе



То и ја кажем, гос'н Чер.






TV cenzurisala nastup Albanije, oduzeta joj licenca za prenos

Organizatori takmičenja za Pesmu Evrovizije zabranili su kineskoj Mango TV da prenosi drugo polufinale u četvrtak i finalno veče u subotu jer je cenzurisla nastup Irske i Albanije na prvoj polufinalnoj večeri zbog LGBT performansa.

To nije u sklopu vrednosti Evropskog emiterskog saveza, inkluzije i ponosne tradicije proslavljanja raznolsikosti kroz muziku, navedeno je u saopštenju EBU.

Mango TV nije komentarisala odluku koji je tražio CNN.

Irska pesma je ljubavna pesma koja govori o vezi izmedju dva muškarca i ima dva muška plesača na sceni, dok je albanski nastup cenzurisan zbog tetovaža.

Prema smernicama objavljenim u Kini 2016. godine, homoskesualnost je nenormalno seksualno ponašanje neprikladno za kinesku televiziju kao i incest, seksualno zlostavljanje i "perverzije".





Procurila nova skandalozna izjava Crnogorca na Evroviziji


Crnogorski predstavnik Vanja Radovanović ovogodišnju Evroviziju neće pamtiti po uspehu.

Najpre je na molbu novinara ispričao neumesni vic o slepoj i gluvoj deci, zbog kojeg je skoro diskvalifikovan iz polufinalne emisije, a iako je nastupio, bilo je jasno da zbog skandala neće proći u finale.

Taman kada se izvinio za grozan vic, opet se našao u problemima jer je neko "iskopao" intervju koji je dao pre pet dana na plavom tepihu Evrovizije, piše Index.

Voditelji su ga dočekali, i ponovo počeli da pričaju o njegovoj duhovitosti, na šta je on rekao da danas neće biti duhovit.

Kada je voditelj hteo da postavi pitanje devojkama koje su ga pratile na sceni, Vanja je uleteo ispred njih.

"One su žene, ja sam muškarac. Nikoga nije briga za žene", rekao je.






tasadebeli tasadebeli 08:56 13.05.2018

Сакупљач секундарних сировина

Кад већ сви данас рециклирају, могу ваљда мало и ја?


Са Зилиног поста...



Еуровизије и еуронизије


Коначно нешто и за нас који волимо женске person of substance!

Надам се да су жене коначно већ једном укапирале да не воле сви мушкарци мршавице... Побогу, па ово је демократија, а не тоталитарни фашизам... Тјелесног усмерења...





Елем, људи, мени ова Израелка са својом пјесмом изгледа као нека сулуда истрипована комбинација Нине Хаген, Лене Лович и Меган Трејнор на спиду.

Нешто као, Њу Ејџ је браћо и сестре, све се може рециклирати... Свака идеја, све... Јер нешто ново и немамо да понудимо...Постпостмодернистички еклектицизам, бајо, у пуном свом сјају... Чак и у поп музици...


Таква јој и пјесма, мислим... Не само што се потрудила и појавом да нас подсети на некадшње певаљке које сада имају, брат брату, све близу седам банки у облику розе шерпа плаво кичерасте person of substance која се прославила својим хитићем пре пар година, к'о да ми из Србије не знамо какав ти је то живот када стално вучеш ту дрвену мечку по кафанама на Ибарској магистрали. Зумба-зумба, зумба, зумба...












Јбг, чикс он спид...

Кад већ неокони призивају духове реганизма и тачеризма из осамдесетих јербо су сада после свега на крају стигли да им се глава заглави у сопственој буљи, па не могу да нађу никог ко би их повео у светлу будућност, зашто не би и ови у поп музици призивали духове осамдесетих...

Може им се.





П.С. - Једно питање ме мучи одавно...

Откад је то Израел (Палестина, Јерусалим,...како год) део европског континента?

Видим, присутни су и у оваквим европским "културним" као и спортским манифестацијама, али ми није баш јасно на основу чега...

А нама Србима, географски много ближима срцу Европе, стално нешто кењају и просеравају се како нисмо Европа...

Нешто ми се ту не слаже логички...








tasadebeli tasadebeli 10:05 13.05.2018

Још мало о медијима...

Рус или Чечен?

Шта вам је потребно?

Кога паушално да опљујете?

Исламску државу или Русе који се боре против те терористичке творевине, вашег чеда?

Одлучите се...


FR: Napadač Čečen, vikao "Alah je veliki"; ID: Naš vojnik

Napadač koji je u centru Pariza nožem usmrtio muškarca u subotu uveče je rođen 1997. godine u Čečeniji, saopštio je sudski izvor.



Teror u Parizu, snimci haosa

Napadač koji je u centru Pariza nožem usmrtio muškarca u subotu uveče, a ranio još četvoro, je Rus rođen 1997. godine u Čečeniji, saopštio je sudski izvor.




Зато што нам се онда ствара забуне овде, па не знамо да ли је Србин са Косова и Метохије Србин или Косовар...





Могли би мало ти што пишу наслове из фундамента да обрате пажњу на понашање јер збуњују ионако већ површне, па зато и слуђене читаоце који се не упуштају у детаље.


И само још да додам:


"Francuska ponovo plaća cenu krvlju, ali neće ustuknuti ni pedalj pred neprijateljima slobode", napisao je Makron na Twitteru.



Јебеш ти те политичаре који своју политику воде на твитеру.



mirelarado mirelarado 10:32 13.05.2018

Re: Још мало о медијима...

Јебеш ти те политичаре који своју политику воде на твитеру.


Их, Тасо, па сви политичари (осим тамо где је Твитер забрањен) одавно цвркућу. Зар да допусте да се интернет-журка одвија без њих?! А новинари данас више личе на оне средњовековне манастирске писаре него на журналисте. Не морају никога да јуре за интервјуе и изјаве, да смишљају питања, довољно је да се прошетају друштвеним мрежама, пренесу шта је који политичар процвркутао и готова ствар.
Milan Novković Milan Novković 10:56 13.05.2018

Re: Још мало о медијима...

mirelarado
Јебеш ти те политичаре који своју политику воде на твитеру.


Их, Тасо, па сви политичари (осим тамо где је Твитер забрањен) одавно цвркућу. Зар да допусте да се интернет-журка одвија без њих?! А новинари данас више личе на оне средњовековне манастирске писаре него на журналисте. Не морају никога да јуре за интервјуе и изјаве, да смишљају питања, довољно је да се прошетају друштвеним мрежама, пренесу шта је који политичар процвркутао и готова ствар.

Tviter intelektualci, ja se ponekad zezam, gde i od boljih često imaš ljude samo sa rečnikom u glavi, tj katalogom prostih, neka bude tačnih činjenica, (near)tautologija, (proto)tautologija, tautoligija - pa prost algoritam za kombinovanje, tj generisanje cvrkutanja

Pa nezajažljivu strast za "polemisanjem"
tasadebeli tasadebeli 10:57 13.05.2018

Re: Још мало о медијима...

mirelarado

Их, Тасо, па сви политичари (осим тамо где је Твитер забрањен) одавно цвркућу. Зар да допусте да се интернет-журка одвија без њих?!


Па јес...

И они су трговци... Па морају да поређају и они своје столове спред Храма к'о и сви остали...


Ма, Мирела, мени у свему томе највише смета што се тоталитаризам, и то наднационални тоталитаризам (фашизам?) подвлачи испод званичне мејнстрим приче и пролази без проблема заклањајући се овим шареним циркуским кловновима за привлачење пажње маса жељних забаве, кловновима који се онда званично у медијима називају нацисти, фашисти, националисти у пејоративном, погрдном, значењу те речи и слично, док се они суштински тоталитарни умови, "елита", провлачи по медијима као последња одбрана од тих "нападача".

И што то јасно видимо, али се правимо да не видимо.

А све, ама баш све то, иде из исте кухиње и продаје се масама по принципу Канзас Сити Шафла. Знаш оно, док сви гледају на лево, ја одох на десно... И то све милитантније десно... Још од осамдесетих...








П.С -
А новинари данас више личе на оне средњовековне манастирске писаре него на журналисте. Не морају никога да јуре за интервјуе и изјаве, да смишљају питања, довољно је да се прошетају друштвеним мрежама, пренесу шта је који политичар процвркутао и готова ствар.





Тужна стварност око нас...
tasadebeli tasadebeli 11:00 13.05.2018

Re: Још мало о медијима...

Milan Novković
mirelarado
Јебеш ти те политичаре који своју политику воде на твитеру.


Их, Тасо, па сви политичари (осим тамо где је Твитер забрањен) одавно цвркућу. Зар да допусте да се интернет-журка одвија без њих?! А новинари данас више личе на оне средњовековне манастирске писаре него на журналисте. Не морају никога да јуре за интервјуе и изјаве, да смишљају питања, довољно је да се прошетају друштвеним мрежама, пренесу шта је који политичар процвркутао и готова ствар.

Tviter intelektualci, ja se ponekad zezam, gde i od boljih često imaš ljude samo sa rečnikom u glavi, tj katalogom prostih, neka bude tačnih činjenica, (near)tautologija, (proto)tautologija, tautoligija - pa prost algoritam za kombinovanje, tj generisanje cvrkutanja

Pa nezajažljivu strast za "polemisanjem"




Aksiom 1
(Dihotomija) Osobina je pozitivna ako i samo ako je njena negacija negativna.

Aksiom 2
(Zaključak) Osobina je pozitivna ako nužno sadrži pozitivnu osobinu.

Teorema 1
Pozitivna osobina je logično konzistentna (to jest, moguće je da za nju postoji neki primer).

Definicija
Nešto je nalik Bogu ako i samo ako poseduje sve pozitivne osobine.

Aksiom 3
Biti nalik Bogu je pozitivna osobina.

Aksiom 4
Biti pozitivna osobina je nužno.

Definicija
Osobina P je suština od x ako i samo ako x sadrži P a P je nužno minimalno.

Teorema 2
Ako je x nalik Bogu, onda je biti nalik Bogu suština x.

Definicija
NE(x): x nužno postoji ako ima suštinsku osobinu.

Aksiom 5
Biti NE znači biti nalik Bogu.

Teorema 3
Nužno postoji neko x takvo da je x nalik Bogu.



c_h.arlie c_h.arlie 11:43 13.05.2018

Re: Још мало о медијима...

Milan Novković

...
Tviter intelektualci, ja se ponekad zezam, gde i od boljih često imaš ljude samo sa rečnikom u glavi, tj katalogom prostih, neka bude tačnih činjenica, (near)tautologija, (proto)tautologija, tautoligija - pa prost algoritam za kombinovanje, tj generisanje cvrkutanja

Pa nezajažljivu strast za "polemisanjem"

Oooo, jebote !
Pljunuti ja.
Milan Novković Milan Novković 11:53 13.05.2018

Re: Још мало о медијима...

c_h.arlie
Milan Novković

...
Tviter intelektualci, ja se ponekad zezam, gde i od boljih često imaš ljude samo sa rečnikom u glavi, tj katalogom prostih, neka bude tačnih činjenica, (near)tautologija, (proto)tautologija, tautoligija - pa prost algoritam za kombinovanje, tj generisanje cvrkutanja

Pa nezajažljivu strast za "polemisanjem"

Oooo, jebote !
Pljunuti ja.

Ma jok, u izreci Amicus Plato, sed magis amica veritas ti nisi od onih koji će jako strogo, iako možda i pravedno, a ponekad i ljutito korigovati Mirelu, ili bilo koga, ako kaže da je Pera ušao u prodavnicu da kupi pivo pre Mike, a bilo je obrnuto, rečima "Nisi u pravu"

Hoću reći - možda ćeš i upotrebiti reči, ali u mnogo opuštenijem maniru i neće ti "intelektualizam" biti na pameti u ovakvim situacijama
mirelarado mirelarado 14:48 13.05.2018

Re: Још мало о медијима...

Pa nezajažljivu strast za "polemisanjem"


To se u narodu zove "pametovanje". :)
mirelarado mirelarado 14:55 13.05.2018

Re: Још мало о медијима...

Ма, Мирела, мени у свему томе највише смета што се тоталитаризам, и то наднационални тоталитаризам (фашизам?) подвлачи испод званичне мејнстрим приче и пролази без проблема заклањајући се овим шареним циркуским кловновима за привлачење пажње маса жељних забаве, кловновима који се онда званично у медијима називају нацисти, фашисти, националисти у пејоративном, погрдном, значењу те речи и слично, док се они суштински тоталитарни умови, "елита", провлачи по медијима као последња одбрана од тих "нападача".

И што то јасно видимо, али се правимо да не видимо.


Нама је ту додељена улога немоћних посматрача, по могућству немих. Е, ово друго код мене тешко да ће да може. :)

Na 1:01


tasadebeli tasadebeli 20:24 13.05.2018

Re: Још мало о медијима...

mirelarado

Нама је ту додељена улога немоћних посматрача, по могућству немих. Е, ово друго код мене тешко да ће да може. :)






Као што видиш из приложеног, од исте смо феле по том питању.


П.С. - И ја сам једном скоро умро од глади... Јер нисам хтео да кажем да сам глааааадааааан!!!


EDIT: А можда... Можда... Када бисмо успели да уместо збира усамљених (и уплашених?) појединаца саставимо опет заједницу... Људску заједницу... Људско друштво у некадашњем значењу те речи...

Можда онда и не бисмо били баш толико немоћни...

Шта знам... Много је тога што је постављено као препрека за тако нешто.
tasadebeli tasadebeli 07:25 15.05.2018

Bonita Cuba

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana