Kultura| Moj grad| Životni stil

Beograde, Beograde, na ušću dveju reka...

principessa_etrusca RSS / 03.08.2018. u 14:55

У новом културном центру у Лондону, Јапанској кући смештеној на најпрометнијем делу Кенсингтон Хај Стрита и на десетак минута хода од од још увек новог Музеја дизајна, у току је изложба посвећена токијском архитекти Соу Фуџимоту.

sou-fujimoto-beton-hala-4.jpeg

 

На изложби скоро  централно место, а због величине свакако незаобилазно, заузима макета пројекта Beton Hala Waterfront са својим сплетом кружних пешачких стаза које се преплићу и са видиковцима-платформама са којих се пружа поглед на Саву, Калемегдан и Нови Београд. Овог Фуџимотовог пројекта ћемо се сетити по награди на јавном конкурсу града Београда за идејно решење савског приобаља пре неких шест година.

Док су се други посетиоци измицали и извијали, не би ли под што бољим углом сликали ову макету, ја сам је гледала са фасцинацијом и жалом јер не верујем да ћемо је икада видети остварену, као што нисмо видели остварен „Беко“, маестрални пројекат Захе Хадид. .

Облик је усковитлане галаксије, циклона, фризибија или птичјег гнезда које као да је правила мало припита птица, и колико ми је познато, то је најамбициознији Фуџимотов пројекат јер се не ради о појединачној згради, већ о јавном простору великих димензија. Испод пешачких стаза су кафићи, галерије, радњице.  

Ова смела конструкција која би дала нове садржаје Београђанима, била би инстантно препознатљива са реке као неоптерећујући и истовремено веома интригантан додатак из 21. века оном познатом погледу на Калемегдан и звоник Саборне цркве који је непромењен већ 150 година.

sou-fujimoto-beton-hala-7.jpeg Komentari (115)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

principessa_etrusca principessa_etrusca 14:56 03.08.2018

**

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 15:19 03.08.2018

Re: **

Jebi ga, nije gari platio reket Andruški da se učipi u projekat. Šta ćeš, biće boljih vekova od XXI...
principessa_etrusca principessa_etrusca 15:26 03.08.2018

Re: **

Šta ćeš, biće boljih vekova od XXI...


Стварно утешно.
zemljanin zemljanin 17:32 03.08.2018

Re: **

pa pobeda najboljeg na nekom konkursku je uvek na nivou greske ... pobedjuje onaj sa najvise uticaja, kroz vecinu ili lobiranje kod onih koji tu vecinu reprezentuju ...

ovo je fenomenalno ali nije odradjeno kako treba da bi se reflektovalo u realnost ... nije to samo srpska boljka
principessa_etrusca principessa_etrusca 17:58 03.08.2018

Re: **

pa pobeda najboljeg na nekom konkursku je uvek na nivou greske ... pobedjuje onaj sa najvise uticaja, kroz vecinu ili lobiranje kod onih koji tu vecinu reprezentuju ...

Заиста немам идеју колико је Фуџимото могао да буде утицајан пре шест или седам година када можда није имао ни четрдесет.

Нисам сигурна, али мислим да је привукао пажњу тек након 2013, када је његов привремени павиљон изграђен поред Серпентајн галерије у Хајд парку у Лондону. Изгледао је овако:


Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 19:53 03.08.2018

Re: **

Заиста немам идеју колико је Фуџимото могао да буде утицајан пре шест или седам година када можда није имао ни четрдесет.


Aman zaman!

Projekat je dobio nagradu jerbo je Roda (tada vlasnik dva-tri ;> ugostiteljska et al objekata u Hali plus pet-šest raznih firmi po Starome Gradu), inače i sam arhitekta, platio tamo gde treba, prvo da se uopšte i krene sa tom idejom (krenuo prihod da jenjava ☻) a onda i da bi njihov (njega i japanca) projekat "Pobedio", a onda da se svi zajedno čipe i čepe pri izvođenju. (**)

Promenila se vlas' ode i posao ;>

A nijedna nova vlas' ne 'apsi prethodne marifetluke, nego samo menja lica koja će od svakog marifetluka da skupljaju kajmak, e onda je ono odvratno čudo (*) na sretju i veselje ne ušlo u "rad".

(*) doduše ludajcima se svidja - ne razmišljaju da je totalno neprimereno i lokaciji i uopšte nema mesta za onu skalameriju nidje u Beogradu (eventualno u podrumima Bg Na Vodi)

(**) pošto sam ja povremeno zaboravan, može biti i to da je Roda platio da njegov projekat tj. projekat di je bio Silent Partner ;> a koji nije dobio nagradu, bude predvidjen za izvođenje - kako god, i da je tako bilo i tu ga je izvisio ;> a kako god da se okrene - one fantazmagorične rugobe (na toj lokaciji - neka je u Sidneju, možebit da i nije rugoba ☻) neće biti

NM - a na svu sreću ni ona vaginalna ;> rugoba koja je planirana za Beko nije zaživela.

NB - a nije da mi je i ona Mrdjanova sklamerija išta lepša oku, ali je barem relativno nenametljiva - ali meni smeta sama ideja da se na patku stavljaju peraja i maska za ronjenje ;> jebala ih sve "pasarela", mrš u tri lepe ;>>>>
Bili Piton Bili Piton 20:12 03.08.2018

Re: **

Dont Fear The Reaper
jebala ih sve "pasarela", mrš u tri lepe ;>>>>


Marry me please.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 20:19 03.08.2018

Re: **

Bili Piton
Dont Fear The Reaper
jebala ih sve "pasarela", mrš u tri lepe ;>>>>


Marry me please.


Šta će Biti s Kućom? ;>
Bili Piton Bili Piton 20:26 03.08.2018

Re: **

Dont Fear The Reaper

Šta će Biti s Kućom? ;>


Ta pasarela je kao nadogradnja noktiju, tako ja to vidim. U suštini prostakluk.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 20:29 03.08.2018

Re: **

Bili Piton
Dont Fear The Reaper

Šta će Biti s Kućom? ;>


Ta pasarela je kao nadogradnja noktiju, tako ja to vidim.


Ona velika slova, to je kao naglasak htedoh lapidarno da citiram Lakija - Batu Stojkovića :)
romi.daba romi.daba 22:52 03.08.2018

Re: **

principessa_etrusca principessa_etrusca 08:45 04.08.2018

Re: **

Dont Fear The Reaper

На исти начин као у овом случају, може се дисквалификовати ама баш сваки конкурс и победнички пројекат, а тек о онима пројектима усвојеним без конкурса и да не говорим.

Где ти видиш решење?

Друго, у Београду, више него другде, говори се о уклапању у постојеће целине.

Изузимајући Париз, који представља заокружену целину, други градови су се углавном развијали и расли органски, што ће рећи са већом или мањом дозом хаотичности. Погледај нпр. пресек Краља Петра и Кнеза Симе Марковића, четири ћошка и четири сасвим различите грађевине да тешко могу бити различитије. Ни сто метара даље, погледај француску и аустријску амбасаду, народски речено “ниђе везе”.

Данас, у време постмодернизма, “интересантно” је заменило “лепо”, занимљивост је нови склад, а Фуџимотовој грађевини се не може одрећи да је необична. Сликана одозго, она изгледа као диск, а сликана са стране, она има једну прозрачност и мислим да не би уопште сметала Калемегдану (где се ни зграда Завода, ни Војни музеј не уклапају у средњевековну или аустријску тврђаву).
romi.daba romi.daba 11:12 04.08.2018

Re: **

Данас, у време постмодернизма, “интересантно” је заменило “лепо”, занимљивост је нови склад, а Фуџимотовој грађевини се не може одрећи да је необична. Сликана одозго, она изгледа као диск, а сликана са стране, она има једну прозрачност и мислим да не би уопште сметала Калемегдану (где се ни зграда Завода, ни Војни музеј не уклапају у средњевековну или аустријску тврђаву).Bilo bi interesantno zamisliti da se sva ona trava i rastinje OKO Kalimegdana uokviri betonom i asfaltom tako da ceo prostor starog Beograda postane bolnički čist. Znam da ta ideja zgrožava mnoge, ali to je u suštini ono što se desilo u centrima svestskih gradova - poput Moskve u kojoj je stara tvrđava jedno ostrvu u moru od asfalta. Kad bi Kalemgdan postao takvo ostrvo - a verovato i hoće jednog dana...
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 14:04 04.08.2018

Re: **

principessa_etrusca
Dont Fear The Reaper

На исти начин као у овом случају, може се дисквалификовати ама баш сваки конкурс и победнички пројекат, а тек о онима пројектима усвојеним без конкурса и да не говорим.

Где ти видиш решење?Za početak u tome da "paziš na času"

Moguće u poruci da budu dve (pa i više, ihaj!) "poruke" i još po koja tangenta ☻ pa da ostanemo samo na onome što tebe aka - a to što je ona rugoba ;> ostala bez "Montiranja" da uruži podno Kalemegdanske tvrđave.

Ne daj se zbunjivati, zanemari deo o tome kaok je do prvog konkursa za pasarelu uopšte i došlo, i to da su sve vlasti korumpirane, to je nebitno za ovaj deo PoJente:

(*) doduše ludajcima se svidja - ne razmišljaju da je totalno neprimereno i lokaciji i uopšte nema mesta za onu skalameriju nidje u Beogradu (eventualno u podrumima Bg Na Vodi)

... a kako god da se okrene - one fantazmagorične rugobe (na toj lokaciji - neka je u Sidneju, možebit da i nije rugoba ☻) neće biti


I posebice na ovaj:

jebala ih sve "pasarela", mrš u tri lepe ;>>>>A Rodine ondašnje marifetluke, zanemari, to ja samo onako, podjebavam Ceterum Censeo, kad god se pomene pasarela ☻ a inače Rodi svaka čast za neke druge stvari.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 14:33 04.08.2018

Re: **

Ubr, da ponovimo kako je Roda sjebao Beograd - opao mu tada (posle one finanCijske krize ☻) promet u lokalima u Hali, pa smislio "caku" sa pasarelom.

Jer to je mnogo lakše nego zaista osmišljavati budućnost Donjeg Grada i Kalemegdana (*) obaška ima za sve mesta za ugrađivanje, pa može da prođe.

A stepenice od dole do gore VEĆ postoje tamo od Šetališta. Doduše ne sećam se da li su u celom delu baš popločane ili je samo serpentinisana staza, ali postoje i daju se lako i jeftino srediti.

Znači kome je da zaista omogući pešacima da se šetkaju od reke do Kališa, pogotovo sada kada nema više (valjda proradiše te Obilaznice?) kamiona ispod Kališa, da se napravoi - jefin i nenametljiv pešački most preko ulcie (kao svukud u svetu) pa da se pešaci

- ili penju do Velikog Šetališta već pomenutom POSTOJEĆOm stazom (koja se brzi i jeftino obnovi)

- ili se prošetaj do Ospervatorije pa onda uzbrdo, a tamo može i da se doda još jedan pešački most preko puta.

Put se naravno dobro ogradi da ne bi mogli mimo mostova, i to je to.

Ali tu nema Velikih radova i Velikih provizija i mućki, a i nema sa čime da se slikuvaju mufljatori političarski.

(*) Elem, grade na dve lokacije na KAlemgdanu neka čuda - gore blizu Velikog šetalitša, i tamo još negde blizu Pobednika. Ne znam šta muvaju, sve je ograđeno i pokriveno platnima da se ne vidi, ali ne nadam se ničem pametnom i dobrom ;>
Bili Piton Bili Piton 14:50 04.08.2018

Re: **

Dont Fear The Reaper


Ali tu nema Velikih radova i Velikih provizija i mućki


Da, o tome i ja govorim od prvog vagona. Veliko, Veće, Najveće - a gde je deco ljudska kanalizacija? (odgovor - nema veze, navikli smo na čučavce a i ne vidi se s ušća).


principessa_etrusca principessa_etrusca 15:45 08.08.2018

Re: **

A stepenice od dole do gore VEĆ postoje tamo od Šetališta. Doduše ne sećam se da li su u celom delu baš popločane ili je samo serpentinisana staza, ali postoje i daju se lako i jeftino srediti.


Нисам баш била редовна на блогу, спорадично сам се укључивала, и некако ми је промакла срж овога.

Фуџимотов пројекат не обезбеђује само основну комуникацију, стазу за пешачки саобраћај којом би пешаци могли да се попну до Калемегдана или сиђу на пристаниште, већ много више од тога - са платформама-видиковцима, то је један простор где може да се проведе време у шетњи и разгледању, а не само путу од А до Б.

По мени, он не да не смета погледу на Калемегдан са реке, већ га визеулно обогаћује, пошто сама Бетон хала, као некадашњи пристанишни магацин, није никакво архитектонско чудо, а и део зидина изнад хале је уствари најнезанимљивији део калемегданске тврђаве.

Коначно, грађевина би била уочљива са реке (а Београд је незаобилазан за крузове од Беча до Црног мора), са простора Ушћа који ће можда једног дана бити бити нови културни центар града, и са моста, и постала би један нови, лако препознатљиви симбол Београда.

Оно што је данас јасно је да иновативна архитектура привлачи људе, и чак ставља градове на мапу посебног интереса. То је свакако био случај са Гунгенхајмом у Билбау. Такође, невероватна је количина шкљоцања апарата испред једне друге Геријеве креације, танцујуће куће у Прагу.

Ali tu nema Velikih radova i Velikih provizija i mućki, a i nema sa čime da se slikuvaju mufljatori političarski.


Ово је веома обесхрабјући прилаз. А aко не градимо баш ништа, тек онда заиста неће имати шта да се украде.
Bili Piton Bili Piton 18:23 09.08.2018

Re: **

principessa_etrusca
Такође, невероватна је количина шкљоцања апарата испред једне друге Геријеве креације, танцујуће куће у Прагу.


Ne znam gde se ovo nalazi (i super je, otprilike kao što je i Diznilend super) ali sam siguran da nije odmah pored Hradčana, zar ne?

Okačila si niže predivan pogled sa Ušća, sve što mu treba, sa sve tom beton halom (od koje je moguće napraviti sjajan vic) je da se upicani i sredi (tart up).

Ne znam zašto nam maintenance generalno tako teško pada. Nego uvek pusti da skroz propadne pa sruši pa gradi ili nadogradi, uvek sve naopako, to nam je izgleda usud neki, stvarno ne razumem.
principessa_etrusca principessa_etrusca 04:22 10.08.2018

Re: **

Геријева прашка кућа заиста није код Храдчана, већ у Старом граду (Старе место), близу Влтаве.

Нисам сада у прилици да качим слике, али можеш лако да нађеш поглед са реке на лондонски Тауер, и такође, куполу катедрале св Павла, које су пример да је тешко, ако не и немогуће, заштитити сваки поглед ако нећеш да конзервираш град и не даш му да се развија.

Ми са једне стране имамо недопустиво аљкав однос према наслеђу, а са друге изгледа да нам свака промена веома тешко пада.

Што се одржавања тиче, људи се генерално прво позивају на недостатак новца. То је наравно само делимично разлог запуштања. Мислим да је код зграда углавном проблем у недефинисаним власничким односима, т.ј. ко је тачно власник чега, која су права и обавезе власника, а која инфостана који зграде одржава.

Поред тога мислим да се ради о једној врсти слепила за јавни простор. Није реткост да у Београду уђеш у добро (и скупо) уређен приватни простор док је заједнички простор запуштен, а неретко и ижврљан.

То жврљање је посебна прича. Београд је прекривен графитима (и не мислим на стрит арт, већ вандализам). Трагично је да деца расту са том естетиком и са идејом да има нешто духовито у натпису “џабе сте кречили” (а вероватно не би више било тако када би починилац или његов тата морали да плате ново кречење).
Bili Piton Bili Piton 18:49 03.08.2018

Moram da pitam -

tebi ova ludorija (o zahinom istopljenom siru i da ne pričam) - ide uz Kalemegdan?

Uz onolike prostore po Novom Beogradu, gde takvo nešto prirodno spada, baš rame uz rame uz Kališ?

Mislim, proveravam dal sam ja onaj koji je ćaknut ili ne.
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:10 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

Bili Piton
tebi ova ludorija (o zahinom istopljenom siru i da ne pričam) - ide uz Kalemegdan?

Uz onolike prostore po Novom Beogradu, gde takvo nešto prirodno spada, baš rame uz rame uz Kališ?

Mislim, proveravam dal sam ja onaj koji je ćaknut ili ne.


Meni ovo više paše uz akva park u Svetozarevu. Ali ja sam glupi banderaš, ič se ne razumem u arhitekturu i urbanizam, estetiku generalno, tako da je moje mišljenje nebitno. A pošto je tako, onda smem da kažem i da mi one dve poluzgrade što su ih sad podligli radikali (uarapljeni) izazivaju neku tugu i lakše stomačne tegobe. Kao i ceo taj amfiteatar, sa Vučićevim arabljankama i loše urađenim onim pločama za promenadu, uz štrokavu reku kojom plutaju otpad, sekundarne sirovine i naduvene crkotine, ribe i kučići.
Bili Piton Bili Piton 19:15 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

srdjan.pajic


Meni ovo više paše uz akva part u Svetozarevu.


Ti kad odvališ, odvalio si.

A ja najozbiljnije pitam jer sam bio užasnut kad sam video šta Zaha sprema. Ovo je marginalno manje užasno ali priobalju i dalje stoji kao piletu mider. I čudom se čudim kako to niko ne vidi ili se pravi da ne vidi.

Novi sadržaji za Beogradjane? Jel može jedan pogon za preradu otpadnih voda na primer, umesto neznamkakoovodanazovem.
gedza.73 gedza.73 19:35 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

uz štrokavu reku kojom plutaju otpad, sekundarne sirovine i naduvene crkotine, ribe i kučići.

uveli i kod nas tehnički pregled za vozila po standardu razvijenih zemalja.
Bune se neki 'odakle nam pare', 'kako da sredimo'...

pa rođo kupi biciklo pa vozi.

naravno da automobili treba da budu ispravni, lepi...

al' opet s druge strane koji đavo da mu sređujem stabilizatore, letvu volana ako umesto puteva vozimo po šumama i gorama naše zemlje ponosne.

Središ auto, putari zaboravili da okrpe rupu, otkineš točak a država kaže
š'o nisi vožnju prilagodio uslovima puta.

Pa brate naši putevi jedino zadovoljavaju standard čeza, eventualno neki ruski hard kor terenac. Pripremne staze za ekstremni reli. Kao igrica. Nikad ne znaš koja te prepreka čeka na putu.

kod nas je sve zbrda, zdola. nema onog kako vi američani kažete first things first

priča jedan drugar za neki seoski kraj (baksuzi, namćori i nadžaci) šta bi uradio.

'iznajmio bi jedan ruski Antonov i sve ih popakovao u njega. Još ima mesta da svako povede po jednu omiljenu životinju. I sve u neku australijsku vukojebinu. Na svakih 1 000 kilometara da izbace po jednog.

A njihov zaseok ogradimo žicom. I pustimo ovce. sa jedno deset koza da čiste ćoškove. Veća korist nego od ovih što sad žive tu'

ova ideja mi postaje privlačna kao rešenje za Srbiju.
principessa_etrusca principessa_etrusca 19:36 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

Mislim, proveravam dal sam ja onaj koji je ćaknut ili ne.


Одсуство естетског осећаја у дијагностици? Мислим да и ти, и ја срећом можемо да се опустимо по том питању.
Bili Piton Bili Piton 19:43 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

principessa_etrusca
Mislim, proveravam dal sam ja onaj koji je ćaknut ili ne.


Одсуство естетског осећаја у дијагностици? Мислим да и ти, и ја срећом можемо да се опустимо по том питању.


Estetika ili ne (a o tome su grdne učene knjige napisane) - ja samo polazim od toga da li mi nešto negde spada ili ne.

Ovo mi otprilike ima i estetskog i svakog drugog smisla, u odnosu na već uspostavljen ambijent tog dela grada, koliko bi ga imala i Ajfelova kula na Marsu.

(Da, znam da je i Ajfelova kula po podizanju izazivala sablazan i konsternaciju).

Čekam taj trenutak kad će Beogradu neko da ponudi nešto diskretno skriveno ali funkcionalno i zbilja potrebno (recimo taj pogon za otpadne vode za kojim grad vapi već decenijama) umesto nečega što treba samo da zaseni prostotu i ništa više.
mirelarado mirelarado 19:54 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

Čekam taj trenutak kad će Beogradu neko da ponudi nešto diskretno skriveno ali funkcionalno i zbilja potrebno (recimo taj pogon za otpadne vode za kojim grad vapi već decenijama) umesto nečega što treba samo da zaseni prostotu i ništa više.


Fat chance, bojim se. Vlas' jedino to i zanima: da zaseni prostotu uz obavezno punjenje vlastitih džepova. A i poznaju samo estetiku betona, od prirodnih lepota su utekli, i drveće im smeta, a kamoli rečno priobalje, to sve treba zatrpati betonom. Reke - deponije, i to im je normalno.
romi.daba romi.daba 19:56 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

Da su sa druge Kališa zgrade Zahe Hadid sve bi bilo prilično betonirano do samog brda na kojem je Kalemegdan. Grad bi se kretao ka švajcarskoj uređenost. Ali bolje je živeti u Ženevi, a samo dolaziti u "stari oronuli" Beograd radi šok efekta.


Kao maketa sve to deluje veoma delikatno jer je napravljena od plexiglasa i kartona. Nagradni arhitektonski konkursi često nagrade nešto što je originalna ideja.


Ako bi ta građevina pokrivala malo više od trećine Betonhale onda ona i nije toliko glomazna koliko je na maketi predstavljeno. Te prodavnice o kojima govori su ustvari prodavnice Betonhale.


Tako da bi taj konj ustvari bio centralni spomenik Betonhale. Možda spomenik konjima koji su vekovima vukli tovar sa Savskog pristaništa. Treba podići spomenike i životinjama koje su izgubile živote u ratovima. Kao što postoji u Park Lejnu - slonovima, konjima i magarcima.
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:57 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

Ti kad odvališ, odvalio si.


Dobro, malo sam napuhao da nerviram prinčipesu koja je, po meni, sasvim neopravdano oduševljena i uzbuđena ovim...ne znam kako tačno da nazovem to...japancem.
Bili Piton Bili Piton 20:00 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

mirelarado


Fat chance, bojim se. Vlas' jedino to i zanima: da zaseni prostotu uz obavezno punjenje vlastitih džepova. A i poznaju samo estetiku betona, od prirodnih lepota su utekli, i drveće im smeta, a kamoli rečno priobalje, to sve treba zatrpati betonom. Reke - deponije, i to im je normalno.


Inače, ne znam dal znaš, sasvim slučajno se i taman uz Gardoš-kulu priprema neki betonsko-stakleni tumor, bojim se da saznam i šta je u pitanju (šoping centar najverovatnije). Bukvalno zguza kuli.


romi.daba romi.daba 20:31 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

Da smo imali sreće da dobijemo Sou Fuđimotoa i Zahu Hadid, Beograd bi se stavio na mapu arhitekstonkih čuda. Umesto toga dobili smo Aleksandra Vučića i Šeika Muhameda bin Zajeda. Možda bi trebali da se pomirimo sa sudbinom... samo još jedna propuštena prilika...

To me uvek podseti na ono ko traži veće izgubi iz vreće.

Sinoć sam imao noćne more jer sam otkrio Anđelu Vešticu i srpski gagsta rap. To treba pogledati možda bez mlađe dece u okolini.Za mene je otkriće da je ta reperka Veštica na rijaliti programima Pink TV i da to prati cela zemlja - i šire?

Ranije se govorilo za Pinkove zvezde da su prostitutke, niko nije pomišljao da će posle prostitutki doći gangsterke iz gangsta repa koji ustvari veličaju novac, telo, drogu, motocikle, kola, dizajnersku odeću, seks, tetovažu i oružije. Video je gledan skoro 8 miliona puta! Pretpostavljam da ga gledaju gangsteri od Albanije do Poljske.

Coby, Kendi, Mimi Mercedes i DJ Stojan su veoma slušane zvezde, naišao sam na jedan spot koji ima gledanost 32 miliona u ovoj godini. Znači da naši gangsta rap talenti dobro zarađuju od YouTuba i Pinka.

Ako gledamo pozitivno na ovaj fenomen gagnsta rapa ili drilla, dobro je što
ovi reperi samo kradu i ubijaju, a ne podstiču na rasnu ili LGBTQ mržnju.
mirelarado mirelarado 20:33 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

Bili Piton
mirelarado


Fat chance, bojim se. Vlas' jedino to i zanima: da zaseni prostotu uz obavezno punjenje vlastitih džepova. A i poznaju samo estetiku betona, od prirodnih lepota su utekli, i drveće im smeta, a kamoli rečno priobalje, to sve treba zatrpati betonom. Reke - deponije, i to im je normalno.


Inače, ne znam dal znaš, sasvim slučajno se i taman uz Gardoš-kulu priprema neki betonsko-stakleni tumor, bojim se da saznam i šta je u pitanju (šoping centar najverovatnije). Bukvalno zguza kuli.
Znam, rekla mi je sestra, ortodoksna Zemunka, zgrožena.
romi.daba romi.daba 21:25 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

broj pregleda na YT nije merilo jer se moze manipulisati


Čuo sam da u Indiji i Filipinama plaćaju ljude da gledaju, ali ne znam kako bi se manipulisao još. Brojka je ipak velika.

Ako misliš na neku pevačicu Stoju - ovo je sasvim nova stvar - gangsterski rep. U svetu se radi o autentičnim gangsterima tj. kriminalcima.
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:12 03.08.2018

Re: Moram da pitam -

Ako misliš na neku pevačicu Stoju


Jebačica, a ne pevačica!

Btw, poslednji put sam je video usred Beograda (na vodi), u društvu našeg blogodrugara Makse, mislim da se i sam ovde pohvalio, a i priložio je neke slike na tviteru.
zemljanin zemljanin 05:16 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

Čuo sam da u Indiji i Filipinama plaćaju ljude da gledaju, ali ne znam kako bi se manipulisao još. Brojka je ipak velika.

to je prosto - posao ... narucis koliko ti treba, platis i planetarno si popularan ... komentari se posebno placaju
srdjan.pajic
Btw, poslednji put sam je video usred Beograda (na vodi), u društvu našeg blogodrugara Makse, mislim da se i sam ovde pohvalio, a i priložio je neke slike na tviteru.

pa to ti pricam, kako bi prost svet cou za Stoju
alselone alselone 07:04 04.08.2018

Re: Moram da pitam -


Meni ovo više paše uz akva park u Svetozarevu. Ali ja sam glupi banderaš, ič se ne razumem u arhitekturu i urbanizam, estetiku generalno, tako da je moje mišljenje nebitno.


Meni ovo cak nekako i kul, mada sam sigurno ispod tebe po daru za estetiku.
Skoro sam video neku sliku da Nizozemci planiraju da naprave nesto slicno samo u nekoj staroj sumi, pa de onda u jednom momentu setas kroz krosnje drveca, ko Evoks, sto mi je zapravo bilo bas super.
principessa_etrusca principessa_etrusca 09:36 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

Bili Piton
srdjan.pajic


Meni ovo više paše uz akva part u Svetozarevu.


Ti kad odvališ, odvalio si.

A ja najozbiljnije pitam jer sam bio užasnut kad sam video šta Zaha sprema. Ovo je marginalno manje užasno ali priobalju i dalje stoji kao piletu mider. I čudom se čudim kako to niko ne vidi ili se pravi da ne vidi.

Novi sadržaji za Beogradjane? Jel može jedan pogon za preradu otpadnih voda na primer, umesto neznamkakoovodanazovem.

Зашто “одвалио”? Баш му је добра асоцијација на водене тобогане. :)
Него, чиме те је Заха толико ужаснула? Шта конкретно замераш том пројекту (не узимам у обзир ону фројдовску квалификацију “вагинално ругло”)?
И зашто не и Фуџимото, и прерада воде (и пословична обданишта, и болнице)?
maliperica maliperica 09:53 04.08.2018

Re: Moram da pitam -


И зашто не и Фуџимото, и прерада воде (и пословична обданишта, и болнице)?
....и Београд који прати флуидне токове савремене архитектуре.

maliperica maliperica 10:13 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

Bili Piton Bili Piton 11:14 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

principessa_etrusca


(не узимам у обзир ону фројдовску квалификацију “вагинално ругло”)?


To je rekao Pajić, moja frojdovska kvalifikacija je glasila "istopljeni sir".

principessa_etrusca
И зашто не и Фуџимото, и прерада воде (и пословична обданишта, и болнице)?


Misliš i EU i Rusija i Kina i Indija i Brazil pride? Pa to ne biva, kao što znamo.

I samo da pojasnim, nikakav baunti hanter na Fudžimota i Zahu nisam, ali ih ne želim u blizini delova grada gde unakažavaju postojeću gradsku siluetu. Odmah sam rekao, Novi Beograd je više nego dušu dao, i prostorno i stilski, za takve ludorije i čeka ih raširenih ruku. NE i Kalemegdan.
apacherosepeacock apacherosepeacock 11:32 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

Skoro sam video neku sliku da Nizozemci planiraju da naprave nesto slicno samo u nekoj staroj sumi,


Ali prvo da naprave staru sumu..

Ajde, de, ima nesto sumaraka (cak i brdasca) tamo na granici sa Belgijom.
romi.daba romi.daba 12:08 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

Bili Piton
principessa_etrusca


(не узимам у обзир ону фројдовску квалификацију “вагинално ругло”)?


To je rekao Pajić, moja frojdovska kvalifikacija je glasila "istopljeni sir".

principessa_etrusca
И зашто не и Фуџимото, и прерада воде (и пословична обданишта, и болнице)?


Misliš i EU i Rusija i Kina i Indija i Brazil pride? Pa to ne biva, kao što znamo.

I samo da pojasnim, nikakav baunti hanter na Fudžimota i Zahu nisam, ali ih ne želim u blizini delova grada gde unakažavaju postojeću gradsku siluetu. Odmah sam rekao, Novi Beograd je više nego dušu dao, i prostorno i stilski, za takve ludorije i čeka ih raširenih ruku. NE i Kalemegdan.Upravo su Hadid i Fujimoto pokušali da transformišu betonske rugobe koje su prethodne generacije stavile tik uz Kalemegdan - zgrade Beka i Betonhalu.

Hadid i Fujimotu rade po narudžbi i prema uslovima konkursa - konkretnih "concrete" betonskih zgrada (namerni pleonazam). Oboje su betonskim bazama dodali fluidne i cirkularne planove. Mislim da su Hadid i Fujimot VELIKI I DOKAZANI umetnici. Čini mi se da ovi argumenti protiv njihovih projekta proizilaze iz nekih "pshiholoških" motiva.


Treba se samo prošetati po Ženevi, Moskvi ili Londonu po njihovim starim gradovima i tvrđavama (Kremljin, Tower) i videli bi smo da su tvrđave postale oaze u betonskim i asfaltnim džunglama. To je realnost. Ovaj stalni lament protiv modernizacije u Beogradu je protiv progresa.

PS da budem blasfemičan - neko drveće treba seći. Recimo ono koje guši pogled na arhitekturu zgrada Arhiva Srbije ili Muzeja savremene umetnosti.
Bili Piton Bili Piton 12:14 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

romi.dabaTreba se samo prošetati po Ženevi, Moskvi ili Londonu


U ovom poslednjem živim već skoro trideset godina u kontinuitetu pa dobro znam u kakvog je neprepoznatljivog monstruma izrastao i još uvek nekontrolisano džiglja gde god investitoru padne na pamet. Čisto primera radi, u mom neposrednom komšiluku zbrisano je nekoliko lepih, netaknutih, zelenih površina da bi se izgradila anonimna, sterilna nova naselja (koja sva izgledaju isto, ista jeftina gradnja, isti jeftini prefrabrikovani elementi).

To što na primer London danas izgleda kao šizofrena fantazmagorija ne bi trebalo, cenim, da nam bude ideja vodilja.

Za Moskvu ne znam ali se ne uzdam mnogo.
romi.daba romi.daba 12:26 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

To što na primer London danas izgleda kao šizofrena fantazmagorija ne bi trebalo, cenim, da nam bude ideja vodilja.


Konkretno sam mislio na okoliš Towera. Ali...

Znam neke kojima je Shard simbol đavola u smislu negativnosti.

Ja sa druge strane ne volim da stvaram takve negativne mentalne slike u odnosu na ono što se dešava u svetu urbanizma i arhitekture. Progres Istanbula, Pekinga, Singapura, Dubaija, samo govori o neminovnom trendu. Lično volim prirodu i težim ka njoj, a gradovi su nešto drugo. Priroda u gradskom kontekstu ima više nivoa značenja od prirode u prirodnom kontekstu.. Beton, asfalt, čelik su neminovni u gradovima ali nisu neminovni u prirodi.Hadid i Fujimoto su upravo među onima koji TRANSFORMIŠU betonsku indistrijsku boks gradnju koja je NASLEĐE IZ PROŠLOSTI. Oni pokušavaju da isprave greške. Pogrešno ih svrstavate u one koji prave greške. Njihov dodir sa Beogradom će ionako ostati samo na idejnom nivou.
Bili Piton Bili Piton 13:04 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

romi.daba


Znam neke kojima je Shard simbol đavola u smislu negativnosti.Ma pusti te priče...vavilonska kula. Znam. Šard je kao Beogradjanka svojevremeno, toliko je impozantan (u smislu "impose" ) da čovek mora da ga usvoji bez pogovora. Meni ne smeta, gledam ga svaki dan s balkona i ništa važno mi ne zaklanja (ako shvataš šta hoću reći).

Pošto nisam ni arhitekta ni gradjevinac već samo skromno kultivisani gradjanin, iz te perspektive i posmatram rast i razvoj gradova. Stoga se ne upuštam u vrednovanje modernih trendova u arhitekturi (iako privatno mislim da ne prelaze nivo "dobre dosetke" i ničega više). Znači, svaka čast Zahi i Fudžiju, ali nama bi prioritet trebalo da budu popravka i zaštita postojećeg - a ne zna se šta pre vrišti za popravkom - umesto novih belih slonova.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 13:54 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

Bili Piton
principessa_etrusca


(не узимам у обзир ону фројдовску квалификацију “вагинално ругло”)?


To je rekao Pajić, moja frojdovska kvalifikacija je glasila "istopljeni sir".To sam rekoa ja, gore u poruci, onako usput kao malu Nota Maliciose opasku

A to nije neko moje specifično opažanje, to je - koliko me pamćenje služi iz perioda kada su se ovdeka dzale ode do u nebo takvom uništavanju tog dela grada, kbio komentar "stručne javnosti" na njena dela an general - taj da vaginu tura di stigne ;> ne onaj o rugobi ;>

(meni je ono rugoba nevezano koji je oblik Roršaahovan ☻)
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:00 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

Meni ovo cak nekako i kul, mada sam sigurno ispod tebe po daru za estetiku.


Kako da ti kažem, prvo je posledica drugog.

Meni je na onoj prvoj slici to kao neki komad zgužvanog papira koje je vetar tu doneo, pa sad čekam da ga oduva negde drugde, ili da ga đubretari sklone.

Dobro, sama konstrukcija mi je relativno zanimljiva, mada je nekako preterano nakinđurena, gotovo kičeraj, kao i one Zahine nazovi zgrade koje prosto teraju čoveka da okrene glavu na drugu stranu. A kladim se da i ne može da se napravi da stoji tek tako kao u vazduhu kako ovaj Skečap uradak pokazuje, ili stiroporu kao model koji je autorka videla uživo. Ali svejedno mi nikako ne leži tu gde je ovaj Japanac, verovantno pod uticajem opijata, postavio.

Sine, ala razbijam po ovoj arhitektonskoj estetici u koju se uopšte ne razumem, a, šta kažeš, ne znam samo da li sam dovoljno puta upotrebio reč "svedeno" i "zatvara prostor"?
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:07 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

To sam rekoa ja, gore u poruci, onako usput kao malu Nota Maliciose opasku


Da, ja sam vaginu indirektno pomenuo samo u smislu pojašnjenja Stojinog zanimanja ovom neupućenom hromom dabi, i svakako ne u smislu rugla, nego baš naprotiv.


romi.daba romi.daba 23:10 04.08.2018

Re: Moram da pitam -ne leži tu gde je ovaj Japanac, verovantno pod uticajem opijata, postavio


Ja se ipak nadam da se ti samo šališ.

Malo smo oštri prema svima.

romi.daba romi.daba 23:21 04.08.2018

Re: Moram da pitam -

Potpuno sam neobavešten. Pretpostavljam da se govori o Rodiću vlasniku lanca Roda?!

Mislim da Principessa Etrusca ne gleda sa te tajkunske strane. Ali video sam izložbu i film o Sou Fudžimotou i tek se tu može videti njegova ideja, u formi makete koja je mnogo kompleksnija nego što se može videti na fotografijama.

Ne vredi plakati za prosutim pasuljem.
blogovatelj blogovatelj 03:53 05.08.2018

Re: Moram da pitam -

Sine, ala razbijam po ovoj arhitektonskoj estetici u koju se uopšte ne razumem, a, šta kažeš, ne znam samo da li sam dovoljno puta upotrebio reč "svedeno" i "zatvara prostor"?


mariopan mariopan 18:19 07.08.2018

Re: Moram da pitam -

Bili Piton
srdjan.pajic


Meni ovo više paše uz akva part u Svetozarevu.


Ti kad odvališ, odvalio si.

A ja najozbiljnije pitam jer sam bio užasnut kad sam video šta Zaha sprema. Ovo je marginalno manje užasno ali priobalju i dalje stoji kao piletu mider. I čudom se čudim kako to niko ne vidi ili se pravi da ne vidi.

Novi sadržaji za Beogradjane? Jel može jedan pogon za preradu otpadnih voda na primer, umesto neznamkakoovodanazovem.

Ma kakvi, dobićeš još jednu pevajuću fontanu za par meleona i ima da ćutiš do 2035.

Pa mi još ne znamo šta je to (znamo al' se pravimo ludi) što nam pliva po rekama i pravi bukvalno "pontonski most" od đubreta, plastičnih flaša, kesa, naplavljenog drveta i još ne znamo sta znače reči "razdvajanje otpada radi reciklaže" a ti bi pogon za preradu otpadnih voda? C, c, c,
mariopan mariopan 18:32 07.08.2018

Re: Moram da pitam -

srdjan.pajic
Meni ovo cak nekako i kul, mada sam sigurno ispod tebe po daru za estetiku.


Kako da ti kažem, prvo je posledica drugog.

Meni je na onoj prvoj slici to kao neki komad zgužvanog papira koje je vetar tu doneo, pa sad čekam da ga oduva negde drugde, ili da ga đubretari sklone.

Dobro, sama konstrukcija mi je relativno zanimljiva, mada je nekako preterano nakinđurena, gotovo kičeraj, kao i one Zahine nazovi zgrade koje prosto teraju čoveka da okrene glavu na drugu stranu. A kladim se da i ne može da se napravi da stoji tek tako kao u vazduhu kako ovaj Skečap uradak pokazuje, ili stiroporu kao model koji je autorka videla uživo. Ali svejedno mi nikako ne leži tu gde je ovaj Japanac, verovantno pod uticajem opijata, postavio.

Sine, ala razbijam po ovoj arhitektonskoj estetici u koju se uopšte ne razumem, a, šta kažeš, ne znam samo da li sam dovoljno puta upotrebio reč "svedeno" i "zatvara prostor"?Bez zezanja, meni se taj projekat dopada.
Prelepo je.
Pojma nemate o estetici.
Prvo - lagan je, ne opterećuje prostor. Praktičan je, sve ekonomski isplative delatnosti su tu ali senne vide i ne ruže prostor.

Prozračan je, mekih linija, zaobljen kao gnezdo, prirodnijeg izgleda nego one polomljene rugobe od bg na vodi koje, kad pogledam, oči me i duša zabole od ružnoće.
Džabe mi prodaju bajku kako će to jednog dana da izgleda.
Zauvek su uništili pogled na Beograd sa reke i Novog Beograda.

Tebi sam dala preporuku zbog poslednjeg pasusa, slatko si me nasmejao.
principessa_etrusca principessa_etrusca 15:56 08.08.2018

Re: Moram da pitam -

Jebačica, a ne pevačica!

Btw, poslednji put sam je video usred Beograda (na vodi), u društvu našeg blogodrugara Makse, mislim da se i sam ovde pohvalio, a i priložio je neke slike na tviteru.


Постоје две Стоје, Стоја певачица (ЛИНК) и Stoya, порно глумица (ЛИНК).

Која од њих је Максина другарица?

principessa_etrusca principessa_etrusca 17:17 08.08.2018

Re: Moram da pitam -

mariopan

Bez zezanja, meni se taj projekat dopada.
Prelepo je.
Pojma nemate o estetici.
Prvo - lagan je, ne opterećuje prostor. Praktičan je, sve ekonomski isplative delatnosti su tu ali senne vide i ne ruže prostor.

Prozračan je, mekih linija, zaobljen kao gnezdo, prirodnijeg izgleda nego one polomljene rugobe od bg na vodi koje, kad pogledam, oči me i duša zabole od ružnoće.
Džabe mi prodaju bajku kako će to jednog dana da izgleda.
Zauvek su uništili pogled na Beograd sa reke i Novog Beograda.


Ево како се нас две разумемо у еститику!
principessa_etrusca principessa_etrusca 21:48 08.08.2018

Re: Moram da pitam -

K

c_h.arlie
Koja (je) da je - zavidim Maksi.

Пази, Чарли, са тим изјавама си на клизавом терену.
c_h.arlie c_h.arlie 07:22 09.08.2018

Re: Moram da pitam -

principessa_etrusca
K

c_h.arlie
Koja (je) da je - zavidim Maksi.

Пази, Чарли, са тим изјавама си на клизавом терену.

Ako sam !
Što i mene da jednom sunce ne ogreje ?
romi.daba romi.daba 21:32 03.08.2018

Jala Brat x Buba Corelli ft. RAF Camora33 miliona pregleda
14,682 Comments
romi.daba romi.daba 21:41 03.08.2018

Re: Jala Brat x Buba Corelli ft. RAF Camora

Ja u kaficu kume neki dan i ova pjesma poce drmat, jedini ja znao bubin dio odrepat ljudi bulje u mene ko da sam s marsa pao
romi.daba romi.daba 21:55 03.08.2018

MC Stojan - La Miami32,893,477 views
11,998 Comments
romi.daba romi.daba 22:48 03.08.2018

Re: MC Stojan - Lete pare


lete lete lete pare kao avion
bogati gazda eto to je on...
nek pada kiša para...

zovi mene alah i dođi ćuZašli smo u novu kulturnu epohu, me thinks.

Sve je prostakluk, Sou Hađimoto i MC Stojan.
romi.daba romi.daba 23:00 03.08.2018

Re: MC Stojan - Lete pareUvek smo imali dobre producente. Kada pomislim i Oliveru Katarinu su producirali "bezbednjaci".
Ta nit koja deli kriminal od televizije i politike je izgleda uvek bila veoma tanka.


principessa_etrusca principessa_etrusca 09:42 04.08.2018

Re: MC Stojan - Lete pare

Zašli smo u novu kulturnu epohu, me thinks.
Sve je prostakluk, Sou Hađimoto i MC Stojan.


Човече, истролова овде са гангста репом. Какве везе има Фуџимото са тим?
romi.daba romi.daba 10:10 04.08.2018

Re: MC Stojan - Lete pare

Какве везе има Фуџимото са тим?


Izvini, od kako sam otkrio Anđelu Vešticu ne mogu da spavam. Možda je vreme da odem u Budvu na gangsta vikend i istražim ovaj fenomen.

Fudžimoto je inače kul umetnik. Sviđa mi se skulptura konja na Betonhali.
maliperica maliperica 08:18 04.08.2018

У ишчекивању ...

...да се неко сети и српских жртава у акцији "ОЛУЈА " а не само хрватских и муслиманских, па макар то била и Ангие , ако не Снежана Чонградин из "Данаса" или неко из "Пешчаника" да завиримо преко плота.
Колинда - овог пута као Председница одликовала Готовину и Маркача
korisnickoime-2 korisnickoime-2 08:44 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

maliperica
...да се неко сети и српских жртава у акцији "ОЛУЈА " а не само хрватских и муслиманских, па макар то била и Ангие , ако не Снежана Чонградин из "Данаса" или неко из "Пешчаника" да завиримо преко плота.
Колинда - овог пута као Председница одликовала Готовину и МаркачаНе претеруј, бићеш банован, привремено или трајно, на Блогу Б92.

(Питај Косту или Чарлија како то функционише...)
maliperica maliperica 09:20 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

korisnickoime-2
maliperica
...да се неко сети и српских жртава у акцији "ОЛУЈА " а не само хрватских и муслиманских, па макар то била и Ангие , ако не Снежана Чонградин из "Данаса" или неко из "Пешчаника" да завиримо преко плота.
Колинда - овог пута као Председница одликовала Готовину и МаркачаНе претеруј, бићеш банован, привремено или трајно, на Блогу Б92.

(Питај Косту или Чарлија како то функционише...)


Ja sam već banovan,

A to me sve više uverava u ispravnost onoga što radim.


Uostalom, Angie, koja prednjači u obračunu sa neistomišljenicima nije mojim odstranjivanjem sa bloga ništa dobila.

Gotovo svi ostali učesnici su joj na iste stvari skrenuli pažnju.

Ali izgleda - džaba.
maliperica maliperica 09:27 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...


...da se razreši jedno ubistvo i njegova pozadina ....


... od 1:00:00 kako to i "Kurir" sugerišeromi.daba romi.daba 10:03 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

POSLAO ME TONI BLER DA UBIJAM SRBE! Advokat Ognjanović obelodanio ŠOKANTAN snimak Ešdauna sa teroristima OVK! OVO JE DOKAZ KOJI BI OSLOBODIO MILOŠEVIĆA SVAKE KRIVICE (VIDEO)

OVO JE JOŠ JEDNA TEORIJA LIKVIDACIJE ADVOKATA OGNJANOVIĆA: Čuvao je mračne tajne Luke Bojovića, bio je svedok uspona klana?

PORUKE KOJE KIDAJU DUŠU: Sanja i Lara uputile poslednje zbogom ubijenom Ognjanoviću, a ono što je sin napisao NIKOGA NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM!

OGNJANOVIĆ JE ZNAO DA JE META: Kada su digli u vazduh Sinišu Milića, bilo mu je jasno da je đavo odneo šalu! Bio je oprezan!maliperico šta je tvoja namera? Šta ti je poruka? Ajde budi dobar pa nas prosvetli.
maliperica maliperica 10:08 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

romi.dabamaliperico šta je tvoja namera? Šta ti je poruka? Ajde budi dobar pa nas prosvetli.


Nije mi namera da bilo koga prosvetljujem.

Ali vredi razmišljati.


romi.daba romi.daba 10:12 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

Nije mi namera da bilo koga prosvetljujem.


Stvarno si jednodimenzionalan, ajd nam reci u dve reči ŠTA JE ISTINA KOJU ŽELIŠ DA NAM PRENESEŠ?
romi.daba romi.daba 10:18 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

Boris Malagurski na Pinku? Da li je to onaj kanadski kinematograf?

korisnickoime-2 korisnickoime-2 10:54 04.08.2018

Re: У ишчекивању ... 4. август

maliperica
korisnickoime-2
maliperica
...да се неко сети и српских жртава у акцији "ОЛУЈА " а не само хрватских и муслиманских, па макар то била и Ангие , ако не Снежана Чонградин из "Данаса" или неко из "Пешчаника" да завиримо преко плота.
Колинда - овог пута као Председница одликовала Готовину и МаркачаНе претеруј, бићеш банован, привремено или трајно, на Блогу Б92.

(Питај Косту или Чарлија како то функционише...)


Ja sam već banovan,

A to me sve više uverava u ispravnost onoga što radim.


Uostalom, Angie, koja prednjači u obračunu sa neistomišljenicima nije mojim odstranjivanjem sa bloga ništa dobila.

Gotovo svi ostali učesnici su joj na iste stvari skrenuli pažnju.

Ali izgleda - džaba.
А овај што је сада председник, и чија странка је сада на власти у Београду, у то давно време био посланик у Скупштини и спремао се за функцију министра информисања 1998-2000, тј. и за време бомбардовања 1999, је л' тако беше?


настављају да обављају своје дужности, објашњавајући то националним интересима.


'Бем ти, кол' ко тога и кол' ко њих памтимо!

Председници, министри, душебрижници националног интереса, модератори,...

Има их за девет живота...

Мада...

Када мало боље размислим, и не памтимо их баш толико много... Све су то неке исте фаце које се деценијама врте у круг по медијима.

Да нас што боље информишу...
romi.daba romi.daba 11:02 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

Ali vredi razmišljati


Vredi. Čini mi se da je ubistvo advokata iskorišćeno od strane srpskih malverzacionih službi da se nastavi sa utupljivanjim građana Srbije. Fašizam se nastavlja: Udri Blera, Udri Ašdauna, Udri Miću po glaviću!

A advokat je možda ubijen radi iznude novca. Gangsta reperi moraju da uteraju novac negde.
principessa_etrusca principessa_etrusca 11:15 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

Малиперице, и Хрватска, и Олуја, и Рачак, и убиство адвоката су све важне теме и не сумњам да ће бити блогова који ће се и њена бавити.

Овај блог је београдској архитектури, односно о једној неоствареној замисли за савско приобаље и са Хрватском нема везе (осим утолико што Сава протиче и кроз Хрватску).

Ако имаш неки прилог везан за ову тему, добродошао си са га поделиш.
romi.daba romi.daba 11:51 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

.. od 1:00:00 kako to i "Kurir" sugeriše


Odgledao. Slučaj Račak se sada instrumentalizuje kao što se instrumentalizuje ubistvo advokata Ognjenovića.

Slučaj Račak je jedan od onih slučajeva koji je odmah demistifikovan i medijski napadan od strane srpske dijaspore. Obrađivao ga je sigurno i Boris Malagurski, i Srđa Trifković i svi ostali aktivisti u srpskoj dijaspori. I tada smo znali ko je Volker - CIA stručnjak za gerilsku borbu iz Nikaragve, itd. Tako da to nije nova priča, već samo instrumentalizovana za sadašnju situaciju u raznim državnim i vandržavnim kabinetima kako to otvoreno govori Marić.

Do sadašnjih napada na Ešdauna i Blera dolazi zbog toga što su Srbi naizgled odlučili da reše kosovski čvor trajnim mirom i traže "real politics" kompromise, dok britanski Foreign Office želi da ispuni svoj stari plan o nepodeljenom Kosovu.

Borba se nastavlja. Pitanje je da li su naše službe i ubile advokata da bi uvele ovu priču u današnji diskurs. Fašizam je grozan - samo nasilje bez objašnjenja. Srećni su oni ljudi koji žive u civilizovanijim državama.

Srbe se terete da su "malorusi" po političkom mentalitetu. Srđa Trifković govori o "imanentnom" ustaštvu u "hrvatskom političkom biću", međutim on ne vidi da je "nasilje" čitaj fašizam postao imanentam srpskom političkom biću - ako razmišljamo na Trifkovićev način.


Све су то неке исте фаце које се деценијама врте у круг по медијима.

Да нас што боље информишу...


Tačno tako Taso. Što smo stariji to više pamtimo. Marić je živ testament svih dešavanja još kad smo mi bili klinci.
romi.daba romi.daba 11:56 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

principessa_etrusca
Малиперице, и Хрватска, и Олуја, и Рачак, и убиство адвоката су све важне теме и не сумњам да ће бити блогова који ће се и њена бавити.

Овај блог је београдској архитектури, односно о једној неоствареној замисли за савско приобаље и са Хрватском нема везе (осим утолико што Сава протиче и кроз Хрватску).

Ако имаш неки прилог везан за ову тему, добродошао си са га поделиш.


Ma bre bolje da i blogodruštvo prodiskutuje i ubistvo advokata, barem ovako usput pošto niko nije otvorio blog o tako ozbiljnoj temi.

A vidiš da je ionako Fudžimoto sačekan na nož iz nepoznatih razloga.
principessa_etrusca principessa_etrusca 12:21 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

Ma bre bolje da i blogodruštvo prodiskutuje i ubistvo advokata, barem ovako usput pošto niko nije otvorio blog o tako ozbiljnoj temi.

А на основу којих информација би ово друштво могло да дискутује о убиству, док истрага траје? Можда да успут решимо још неки случај и помогнемо полицији?
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 14:19 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

maliperica


Nije mi namera da bilo koga prosvetljujem.
Mhua da!

Ajde Taso, idi otvori sledeću flajku vinjaka i oladi.
angie01 angie01 14:31 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

.да се неко сети и српских жртава у акцији "ОЛУЈА " а не само хрватских и муслиманских, па макар то била и Ангие ,

Uostalom, Angie, koja prednjači u obračunu sa neistomišljenicima nije mojim odstranjivanjem sa bloga ništa dobila.


kako jadno,...prvo, zasto me pominjes na blogu gde ne ucestvujem u diskusiji- to je podmetanje kukavicijeg jajeta,...drugo, zasto me prozivas i to ironicno vezano za temu- o kojoj sam se ja vise puta izjasnila, jer sam sumornu kolonu srela na autoputu dok je prolazila-na koju se vi stalno pozivate, kada se o necem drugom prica, pa je tako vise ponizavate, nego sto je podvlacite,....ko brani bilo kome da blog o Oluji napise?...

a to insinuiranje oko banovanja, tvoje i tasino- je bezobrzluk,...evo, pitaj kostu?:),...ja sa njegovim banovanjem i brisanjem nemam nista,...ni sa tasinim, ni carlijevim,....to sto vi klevecete- pretpostavljam tasa siri svoju "istinu" i ugrozenost, jer je prvi to poceo da radi i jos nastavlja, samo o vama govori- bolje se skoncentrisite na razloge koji su do toga doveli od strane onih koji su zaduzeni da za blog brinu, nego sto sramno optuzujete naslepo,...doduse, na pravom ste mestu i domacica ovog bloga je besprizorno tvrdila da sam kriva za nestanak feliksa.


c_h.arlie c_h.arlie 18:33 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

angie01

...

a to insinuiranje oko banovanja, tvoje i tasino- je bezobrzluk,...evo, pitaj kostu?:),...ja sa njegovim banovanjem i brisanjem nemam nista,...ni sa tasinim, ni carlijevim,....to sto vi klevecete- pretpostavljam tasa siri svoju "istinu" i ugrozenost, jer je prvi to poceo da radi i jos nastavlja, samo o vama govori- bolje se skoncentrisite na razloge koji su do toga doveli od strane onih koji su zaduzeni da za blog brinu, nego sto sramno optuzujete naslepo,...doduse, na pravom ste mestu i domacica ovog bloga je besprizorno tvrdila da sam kriva za nestanak feliksa.Uh, sada mi je laknulo !
korisnickoime-2 korisnickoime-2 20:16 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

Dont Fear The Reaper
maliperica


Nije mi namera da bilo koga prosvetljujem.
Mhua da!

Ajde Taso, idi otvori sledeću flajku vinjaka i oladi.Мошаааа!!!

Није Таса, мештре.

Јбг.

'Ај погађај опет!

Ово постаје занимљиво у пизду материну!

Баш се лепо играмо, да си ти мени жив и здрав и исто тако паметан као и до сада што си био.

'Ај живели!


А и ја не лажем као неки овде присутни. Лепо сам вам то рекао више пута...

Колико још пута треба да вам кажем да сам на Блогу Б92 писао само под два ника?

Таса Дебели који је банован.

И ево сада овај Корисничко име 2 који користим јер је Таса Дебели банован.

И немам више ниједан заиста.

Ал' џабе теби прича, кад ми не верујеш.

Ти, мештре, изгледа више не верујеш ни самом себи, а?

П.С. - Е, а знам и ко је Корисничко име 3!

(Додуше, знам и ко је Корисничко име 1, али "боли ме кита за дилере, ја то не радим".)

Корисничко име 3 нисам ја. Најозбиљније, не зезам се.

А није ни дупли ник неког од дугогодишњих блогера.

Бренд њу човек.

VIP, брате, чисти VIP међу Србима.

Ал' нећу да ти кажем ко је.

)
korisnickoime-2 korisnickoime-2 20:29 04.08.2018

Re: У ишчекивању ...

c_h.arlie
angie01

...

a to insinuiranje oko banovanja, tvoje i tasino- je bezobrzluk,...evo, pitaj kostu?:),...ja sa njegovim banovanjem i brisanjem nemam nista,...ni sa tasinim, ni carlijevim,....to sto vi klevecete- pretpostavljam tasa siri svoju "istinu" i ugrozenost, jer je prvi to poceo da radi i jos nastavlja, samo o vama govori- bolje se skoncentrisite na razloge koji su do toga doveli od strane onih koji su zaduzeni da za blog brinu, nego sto sramno optuzujete naslepo,...doduse, na pravom ste mestu i domacica ovog bloga je besprizorno tvrdila da sam kriva za nestanak feliksa.Uh, sada mi je laknulo !Одбановало те?


Значи, спасавање редова Чарлија успело као и спасавање редова Косте?

Сви живи и здрави и опет на окупу.

Баш сам поносан на ову нашу демократију на Блогу Б92 и блогерска права.

Мишн акомплишд.
romi.daba romi.daba 00:17 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

Одбановало те?


Значи, спасавање редова Чарлија успело као и спасавање редова Косте?

Сви живи и здрави и опет на окупу.

Баш сам поносан на ову нашу демократију на Блогу Б92 и блогерска права.

Мишн акомплишд.Hmm.. da nisi nekog zaboravio?

N?
principessa_etrusca principessa_etrusca 07:29 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

angie01

Не бих даље да тролујем, али пошто сам оптужена за нешто што си назвала беспризорним, требало би да разјаснимо. Подсетићу те на circumstantial evidence у феликсовом случају која је указивала на тебе: ушла си (са огромном упорношћу и без евидентне добре воље за саговорника) у неки фајт са њим после кога је он нестао са блога. Пошто кажеш да бановање није имало везе са тобом, најјавније ти се овде извињавам.
angie01 angie01 08:32 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

Подсетићу те на circumstantial evidence у феликсовом случају која је указивала на тебе: ушла си (са огромном упорношћу и без евидентне добре воље за саговорника) у неки фајт са њим после кога је он нестао са блога.


ovo je jedna od vecih budalastina, ili podmetanja, los pr, svakako nonsens i komicno-covek je lupetao, lupetao, prelazio razne granice vise puta, a ti taj njegov skandalozni nastup obajasnjavas ovim postavljenim citatom:)

...to da nije njegovo banovanje imalo veze sa mnom, sam rekla jos tada, ali si nastavila da insinuiras, vrlo slicno,...

...pri tome, sama ova postavka-tasin model- "nevinost" bez zastite, je sustinski siledzijska, jer ona zagovara da nije kriv onaj koji je nesto lose uradio, nego onaj koji ga je sprecio da to dalje radi, sankcionisao, pri cemu su oni koji se eventualno zale na maltretiranje, osudjeni na batine
,...ko u zatvoru, sto siledzijske grupe na taj nacin kontrolisu teren i rade sta hoce.
c_h.arlie c_h.arlie 08:38 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

principessa_etrusca
angie01

Не бих даље да тролујем, али пошто сам оптужена за нешто што си назвала беспризорним, требало би да разјаснимо. Подсетићу те на circumstantial evidence у феликсовом случају која је указивала на тебе: ушла си (са огромном упорношћу и без евидентне добре воље за саговорника) у неки фајт са њим после кога је он нестао са блога. Пошто кажеш да бановање није имало везе са тобом, најјавније ти се овде извињавам.

Ona tebi lepi fašističke kvalifikacije, a ti se njoj izvinjavaš ?!
Ljudi moji, gde to ide ovaj svet ?!
Strašno !
Mislim ... da ne citiram sada ..
korisnickoime-2 korisnickoime-2 08:56 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

angie01

pri tome, sama ova postavka-tasin model- "nevinost" bez zastite,При томе...

Јбт, постао сам позната блогерка у тренду!

Види само какве се све величине баве мојом маленкошћу на Блогу Б92... Онај са вињаком, па Корисничко име 1 (Крос?), па принц Камило, па ево сада ти, па... О Фрихенду и да не причам, тај иде за мном к'о неки кер да запишки сваки мој коментар... Чак и онда када јасно напишем да се слажем са њим. Наредило му то одозго, па он к'о неки Немац, све систематично, рационално, логично,...

А колико их је тек само напустило Блог Б92 због мене... Ихај... Нису могли да издрже толико силеџијство.

Не знам само да ли ће моја нејака плећа моћи да поднесу толики терет славе и популарности откако сам у фокусу јавности...angie01 angie01 09:07 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

При томе...


taso- ja tebe nikada nisam pominjala, prozivala,...TI si taj, koji je u svojoj "nevinosti" krenuo da svako malo prozivas, pravis spiskove, optuzujes naslepo, postavlja teorije zavere,...da prebrojimo koliko si puta, a bez bilo kakvog razloga u svojim spin komentarima pomenuo angie?

kada zapises broj, otvorice ti se prava dimenzija ovog tvog rada.


maliperica maliperica 12:04 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

principessa_etrusca
angie01

Не бих даље да тролујем, али пошто сам оптужена за нешто што си назвала беспризорним, требало би да разјаснимо. Подсетићу те на circumstantial evidence у феликсовом случају која је указивала на тебе: ушла си (са огромном упорношћу и без евидентне добре воље за саговорника) у неки фајт са њим после кога је он нестао са блога. Пошто кажеш да бановање није имало везе са тобом, најјавније ти се овде извињавам.


Uz veliko izvinjenje Tebi, s obzirom da te izuzetno cenim, za trolovanje na ovom postu, jer druge prilike nije bilo, molim da se u nastavku niko ne izvinjava u moje ime, a ja najjavnije izjavljujem da je Angie, i banovala i pretila moderacijom i pozivala je na reakciju.

Ovo odgovorno tvrdim, a u to se svako može uveriti pregledom njenih komentara.


Ja sam lično banovan nakon istog ovakvog komentara.

Nikoga nisam vredjao, osim što sam izražavao svoje mišljenje, na koje se moglo odgovoriti ili ignorisati.

Uklonjeno je , a uklonjena je i mogučnost da se dalje učestvuje u raspravi.

Umesto da se ostavi javnosti da prosudjuje i svako snosi posledice svog stava.
angie01 angie01 12:57 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

maliperica

a ja najjavnije izjavljujem da je Angie, i banovala i pretila moderacijom i pozivala je na reakciju.


znaci, ono kleveces kao anoniman, ali jos kao lazan je bljutavo.ovako- ne bude li prestalo ovo jadno, smesno, sramno, ali dosadno stalkovanje- stvarno cu prijaviti sve vase duple, troduple nikove, koji i ovako nisu dozvoljeni,

....nije vam ok sto mi niste interesantni, ne bavim se vama, pa me prozivate svako malo, ali kao kada lopov vice, drs'te lopova, (jer fakat, vi iz ekipice, sto stalno naricete da ste ugrozeni, se obicno nadovezujete meni, ili drugima nekim provokatorskim i uvredljivim komentarima).... vazi, evo, od sada cu da reagujem.


c_h.arlie c_h.arlie 13:21 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

angie01
maliperica

a ja najjavnije izjavljujem da je Angie, i banovala i pretila moderacijom i pozivala je na reakciju.


znaci, ono kleveces kao anoniman, ali jos kao lazan je bljutavo.ovako- ne bude li prestalo ovo jadno, smesno, sramno, ali dosadno stalkovanje- stvarno cu prijaviti sve vase duple, troduple nikove, koji i ovako nisu dozvoljeni,

....nije vam ok sto mi niste interesantni, ne bavim se vama, pa me prozivate svako malo, ali kao kada lopov vice, drs'te lopova, (jer fakat, vi iz ekipice, sto stalno naricete da ste ugrozeni, se obicno nadovezujete meni, ili drugima nekim provokatorskim i uvredljivim komentarima).... vazi, evo, od sada cu da reagujem.Može li iko da mi objasni kakvo je zadovoljstvo prijavljivati cenzoru komentatore sa kojim se ne slažeš ?
Šta u tome ima toliko slatko ?
(Molim samo da se ne pominje principijelnost i bla, bla, bla, ...).
Ja ne mogu da prijavim nikoga.
Verujem da bi mi se ruka osušila.
Nisam to uradio nikada u životu - ne samo na blogu.
romi.daba romi.daba 13:46 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

angie01
maliperica

a ja najjavnije izjavljujem da je Angie, i banovala i pretila moderacijom i pozivala je na reakciju.


znaci, ono kleveces kao anoniman, ali jos kao lazan je bljutavo.ovako- ne bude li prestalo ovo jadno, smesno, sramno, ali dosadno stalkovanje- stvarno cu prijaviti sve vase duple, troduple nikove, koji i ovako nisu dozvoljeni,

....nije vam ok sto mi niste interesantni, ne bavim se vama, pa me prozivate svako malo, ali kao kada lopov vice, drs'te lopova, (jer fakat, vi iz ekipice, sto stalno naricete da ste ugrozeni, se obicno nadovezujete meni, ili drugima nekim provokatorskim i uvredljivim komentarima).... vazi, evo, od sada cu da reagujem.
Maliperice, Čarli i Taso, dajte ostavite ženu na miru i prestanite da joj zagorčavate život. Jednostavno nije u redu. Angie01 je u pravu kad kaže da je stalkujete. Tasa, kao navodni učitelj se uopšte ne ponaša pedagoški i ne uzima u obzir da njega čitaju navodni đaci. Stvaranje bande - ganging up - protiv jedne žene je mizogono i fašistički nasilno u svakom slučaju.

Uspostavlja se da je tasa, sada poznat kao korisničkoime2, jedan attention seeker koji svojim "flekavim" (mislim na linkove i sličice) čaršafima samo želi pažnju pošto poto. Mlad čovek još pun testosterona. Naravno ova klasifikacija ne znači da smo sada neprijatelji. Ali Taso istina mi je važnija od virtuelnog prijateljstva.

Čovek menja svoje stavove tokom života jer neprestano uči. Ostajanje "principijelno" na istim pozicijama je dekadentno. A još gore o te "principijelnosti" je kad čovek sam NE PRIMEĆUJE da danas zastupa stavove koje je nekad osuđivao.
c_h.arlie c_h.arlie 15:53 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

romi.daba
angie01
maliperica

a ja najjavnije izjavljujem da je Angie, i banovala i pretila moderacijom i pozivala je na reakciju.


znaci, ono kleveces kao anoniman, ali jos kao lazan je bljutavo.ovako- ne bude li prestalo ovo jadno, smesno, sramno, ali dosadno stalkovanje- stvarno cu prijaviti sve vase duple, troduple nikove, koji i ovako nisu dozvoljeni,

....nije vam ok sto mi niste interesantni, ne bavim se vama, pa me prozivate svako malo, ali kao kada lopov vice, drs'te lopova, (jer fakat, vi iz ekipice, sto stalno naricete da ste ugrozeni, se obicno nadovezujete meni, ili drugima nekim provokatorskim i uvredljivim komentarima).... vazi, evo, od sada cu da reagujem.
Maliperice, Čarli i Taso, dajte ostavite ženu na miru i prestanite da joj zagorčavate život. Jednostavno nije u redu. Angie01 je u pravu kad kaže da je stalkujete. Tasa, kao navodni učitelj se uopšte ne ponaša pedagoški i ne uzima u obzir da njega čitaju navodni đaci. Stvaranje bande - ganging up - protiv jedne žene je mizogono i fašistički nasilno u svakom slučaju.

Uspostavlja se da je tasa, sada poznat kao korisničkoime2, jedan attention seeker koji svojim "flekavim" (mislim na linkove i sličice) čaršafima samo želi pažnju pošto poto. Mlad čovek još pun testosterona. Naravno ova klasifikacija ne znači da smo sada neprijatelji. Ali Taso istina mi je važnija od virtuelnog prijateljstva.

Čovek menja svoje stavove tokom života jer neprestano uči. Ostajanje "principijelno" na istim pozicijama je dekadentno. A još gore o te "principijelnosti" je kad čovek sam NE PRIMEĆUJE da danas zastupa stavove koje je nekad osuđivao.

Ko si ti ?
Ko si da si, nisi u pravu.
Ja 'ratujem' sam.
korisnickoime-2 korisnickoime-2 19:26 05.08.2018

Re: У ишчекивању ...

romi.daba
angie01
maliperica

a ja najjavnije izjavljujem da je Angie, i banovala i pretila moderacijom i pozivala je na reakciju.


znaci, ono kleveces kao anoniman, ali jos kao lazan je bljutavo.ovako- ne bude li prestalo ovo jadno, smesno, sramno, ali dosadno stalkovanje- stvarno cu prijaviti sve vase duple, troduple nikove, koji i ovako nisu dozvoljeni,

....nije vam ok sto mi niste interesantni, ne bavim se vama, pa me prozivate svako malo, ali kao kada lopov vice, drs'te lopova, (jer fakat, vi iz ekipice, sto stalno naricete da ste ugrozeni, se obicno nadovezujete meni, ili drugima nekim provokatorskim i uvredljivim komentarima).... vazi, evo, od sada cu da reagujem.
Maliperice, Čarli i Taso, dajte ostavite ženu na miru i prestanite da joj zagorčavate život. Jednostavno nije u redu. Angie01 je u pravu kad kaže da je stalkujete. Tasa, kao navodni učitelj se uopšte ne ponaša pedagoški i ne uzima u obzir da njega čitaju navodni đaci. Stvaranje bande - ganging up - protiv jedne žene je mizogono i fašistički nasilno u svakom slučaju.

Uspostavlja se da je tasa, sada poznat kao korisničkoime2, jedan attention seeker koji svojim "flekavim" (mislim na linkove i sličice) čaršafima samo želi pažnju pošto poto. Mlad čovek još pun testosterona. Naravno ova klasifikacija ne znači da smo sada neprijatelji. Ali Taso istina mi je važnija od virtuelnog prijateljstva.

Čovek menja svoje stavove tokom života jer neprestano uči. Ostajanje "principijelno" na istim pozicijama je dekadentno. A još gore o te "principijelnosti" je kad čovek sam NE PRIMEĆUJE da danas zastupa stavove koje je nekad osuđivao.

Извини, N, што сам заборавио на тебе...

Није било намерно...

Неће се више никада поновити.


romi.dabakorisnickoime-2

c_h.arlie


Одбановало те?

Значи, спасавање редова Чарлија успело као и спасавање редова Косте?

Сви живи и здрави и опет на окупу.

Баш сам поносан на ову нашу демократију на Блогу Б92 и блогерска права.

Мишн акомплишд.
Hmm.. da nisi nekog zaboravio?

N?mariopan mariopan 18:43 07.08.2018

Re: У ишчекивању ...

Tačno tako Taso.Ček ček...kome ti kažeš Taso? Naš Tasa, ovaj sa bloga?

korisnickoime-2 korisnickoime-2 08:49 04.08.2018

"Beograde, Beograde, na ušću dveju reka.."

Судбина и коментари...


Bili Piton Bili Piton 20:21 04.08.2018

Neizdrž


Oprostiće mi Prinčipesa, kao fellow londonesa, što toliko prostora zauzimam na njenom blogu (this town is big enough for the both of us), ali moram, kad već pričamo o gradovima i arhitekturi, i naročito o estetici, da uporedim jednu novu random beogradsku i jednu novu random londonsku stambenu zgradu, a vi se opredeljujte.

Beograd, blok 63London, Coldharbour Lane, SW9srdjan.pajic srdjan.pajic 20:58 04.08.2018

Re: Neizdrž

Bili Piton

Oprostiće mi Prinčipesa, kao fellow londonesa, što toliko prostora zauzimam na njenom blogu (this town is big enough for the both of us), ali moram, kad već pričamo o gradovima i arhitekturi, i naročito o estetici, da uporedim jednu novu prosečnu beogradsku i jednu novu prosečnu londonsku stambenu zgradu, a vi se opredeljujte.

Beograd, blok 63London, Coldharbour Lane, SW9

Nebo je lepše u Beogradu!

A zgrade su obe ružne, ne bih voleo da živim ni u jednoj od njih. Mada je ova londonska baš depresivna, ono, verovatno je neki Čaušesku-arhitekta projektovao, istočni blok - gradnja, koju ne mogu ni zelene terase da poprave. Ova naša tu deluje malo prijatnije, ali ne mnogo.

Nego, gde vi, londonersi, bacate đubre? Imate one podzemne Đilas-kontejnere, ili kontejnere (dumpster-e) ili kante koje izgurate na ulicu određenog dana?

Bili Piton Bili Piton 21:12 04.08.2018

Re: Neizdrž

srdjan.pajic


A zgrade su obe ružne, ne bih voleo da živim ni u jedno od njih. Mada je ova londonska baš depresivna, ono, verovatno je neki Čaušesku-arhitekta projektovao, istočni blok - gradnja, koju ne mogu ni zelene terase da poprave. Ova naša tu delije malo prijatnije, ali ne mnogo.

Nego, gde vi, londonersi, bacate đubre? Imate one podzemne Đilas-kontejnere, ili kontejnere (dumpster-e) ili kante koje izgurate na ulicu određenog dana?Beogradska nipošto nije ružna, uživo izgleda sjajno, moram ti reći. Nisam ulazio ali sam vrlo impresioniran i kolor shemom i izborom materijala i svim drugim. Vrlo uspela kuća (meni).

Londonsku priznajem da sam tendenciozno odabrao kao apsolutno najružnije zdanje u galaksiji, ali ne mogu si pomoći, jer živim u blizini pa često prolazim, kao što i ovu Sun City zgradu na NBG trenutno vidjam svaki dan.

U Londonu ima novih podzemnih kontejnera koji su skoro identični ovim našim ali to tek poslednjih par godina vidjam u najnovijim naseljima. Meni su ispred zgrade obični oni kontejneri slični našima samo što uvek, bezuslovno, ima odvojen kontejner gde se baca ono što može da se recikliše (i to tačno precizirano šta: papir, karton, limenke, plastične boce bez zapušača, staklene tegle i flaše i slično).

Ima i da ljudi odredjenim danima samo izbace kese sa smećem ispred na trotoar pa se to onda skuplja.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:59 04.08.2018

Re: Neizdrž

Beogradska nipošto nije ružna, uživo izgleda sjajno, moram ti reći. Nisam ulazio ali sam vrlo impresioniran i kolor shemom i izborom materijala i svim drugim. Vrlo uspela kuća (meni).


Ok, prihvatam da postoje razlike u senzibilitetu, a i ja sam se malo odvikao od gradskog života i razvio negativan stav o stanovanju u zgradama, generalno. Pa se to onda prenosi i na moj istančani osećaj za estetiku gradnje...

Arhiva