Društvo| Gradjanske inicijative| Kultura| Ljudska prava| Moj grad

Rijaliti model urbanizacije je u toku ...

Đorđe Bobić RSS / 12.08.2018. u 10:50

Ovih dana, meseci pa i godina se govori i ponegde, tamo gde još ima neki zaostali i pretekao tračak slobode govora, objavljuju tekstovi o rušenju privatne imovine u Hercegovačkoj ulici u Savamali, pa o vikendicama od po dva sprata na obali Save i još oko onog bespravno sagrađenog kafića od hiljadu kvadrata na vrhu Kopaonika. Sve to protivno zakonu i urbanističkim planovima pa je naloženo da se sve to u skladu sa zakonom kazni ali se to ne događa i svedoči o izrugivanju građana od strane države a koji od nje potražuju samo da štiti pravila koja je sama uspostavila.

 Naravno, država to ne čini koristeći birokratske zavrzlame da izbegne rušenje po naredbi koju su napisale i izdale njene institucije a sve da bi zaštitile interes nekih koji su joj bliski po lukrativnoj osetljivosti. Pored ministarstava i opštine i policije od kojih se čuje po koja nejasna reč o svemu tome iskazao se i predsednik države začuđen zašto se baš oko te divlje gradnje na Kopaoniku diže tolika galama kad ovde u Srbiji ima nekih milion i još više takvih objekata, ali dobro, pokazaće on da se i to može urediti i da će sve biti po zakonu ali ne reče kada i kako.

I onda, građani sledeći događanja u vezi navedenih činjenja imaju priliku da počinju razumevati gde su i kako će im biti ubuduće u sistemu koji se raslojio u dve kategorije: jedna je tamo gde su oni, građani kojima je preostalo samo da se nadaju da će država odgovoriti svojim obavezama i druga, ona gde su vlastodršci i njima privrženi i zavisni sledbenici. Mogu zaključiti građani da im se ne piše dobro jer kategorija u koju ih država postavi ne nudi mogućnost govora, kritike, zastupanja javnog interesa, zaštite prirodnih resursa, ali i njihovih građanskih prava i nudi im se samo da ćutke slede delanje vlastodržaca i da budu spremni na ono: kako im se kaže i tačka. Ali zato ona druga kategorija usmerena na profit, na novac i slobodu delovanja i građenja profita radi, građenja koje čega i bilo gde uprkos svim pravilima i zakonima, ta kategorija ima sva prava u zaštiti ličnog, privatnog interesa, dok se onaj opšti iliti javni interes potiskuje, posebno ako bi mogao da ugrozi, pa da, onaj njihov, privatni.

Institucije su zamrznute i ne rade svoj posao ili ako ga nekako urade dođe do insceniranog nesporazuma među njima pa sve stane i ništa se ne dogodi i tako će biti i dalje jer svaki pokušaj odmrzavanja se zaustavlja otkazom radnog mesta, davanjem epiteta o izdajništvu, pripadanju stranim agenturama i napomenom o zaveri protiv sadanjih vlastodržaca koji se do izdisanja bore za dobro naroda. A kada institucije ne deluju i ne rade svoj posao, država prestaje da realno postoji, odnosno na papiru jeste tu, angažovana i puna elana da usreći narod na nivou opštih mesta, izlizanim rečenicama bezbroj puta izrečenih ali nikada u praksi života ostvarenih.

Dakle, ako institucije ne rade i ako su tu samo kao obavezna ikebana u sistemu da bi se moglo reći da ipak postoji nekakva organizovana država, građani nemaju mogućnost da iskažu svoju reč jer put ka državi kojoj bi nešto rekli i dojavili šta o nekim stvarima misle je upravo preko institucija i samo tim putem to građani mogu učiniti. Institucije su veza građana i države a kad se one utišaju, zaustave ili stave u stanje hibernacije, što je ovde slučaj, građani su kao na pustom ostrvu i mogu samo da gledaju ka susednoj obali gde vlastodršci rade i grade ili ruše, već kako im je zgodno i profitabilno. Veza je u prekidu, neko je odozgo pritisnuo sigurnosni ventil i isključio pogon, nema struje za tu svrhu pa se u tome otišlo i korak dalje, perfidno i lukavo, da bi se građanima pokazalo kako te institucije ipak rade svoj posao one donose neka rešenja, naređenja i slične papire ali nikome ne pada na pamet da to u praksi i ostvari.  

Dobro, zna se da je u Hercegovačkoj rušeno da bi se interesu inostranog investitora Beograda na vodi udovoljilo ali i intersima njegovih partnera u lokalu, ovde u Beogradu, pa onda zna se da je bivši predsednik države sa sinovima izgradio one dve vikendice a uz njih ima još nekoliko desetina povlašćenih graditelja na forlandu savskom pa je ugrožena bezbednost Novog Beograda i otvoren put mogućim poplavama, ali za sada se ne zna ko stoji iza kafića od 1000 m2 na Koaponiku, ima neka osoba iz Smedereva kao graditelj i to je sve. Verovatno će se saznati jednog dana ko je tu pravi prekršitelj zakona ali nije bitno ovog trenutka, kao i što nije bitno i za prva dva navedena sučaja. Bitno je za građane da država ne deluje, ne ruši bespravne objekte, ne kažnjava bespravno rušenje privatne imovine, nema je gde treba da bude i kad je neophodna da iskaže stav, pošalje poruku građanima da mogu biti mirni i bezbedni jer se država o njima brine i štiti njih i primenjuje zakon svim silama svojim.

Dok se tako što ne dogodi, dok država opet ne bude u punoj funkciji građani će moći, ili morati, da uživaju u novostvorenim kvazi urbanim pejsažima po Beogradu, Kopaoniku ili već gde, bilo gde bude iznikla neka nova nepodopštine. Ako građani budu primećeni da ne uživaju u ponuđenim vizurama i ne dive se dovoljno tim tvorevinama biće im upisani negativni poeni. Ipak država je brižna pa će graditi i raditi na sličan način i dalje pružiti priliku građanima da konačno uoče novokomponovanu estetiku i dobiti priliku da im se negativni poeni storniraju i da dobiju one prave i tako se kvaliikuju za buduće urbano bitisanje.

O onim građanima koji se i dalje ne budu slagali sa novim manirom građenja ili rušenja država neće voditi računa niti ih uočavati kao sagovornike jer još uvek ima dovoljno onih koji to što se čini ne primećuju ili im se ta dela stvarno dopadaju. Ustvari, kada se sve to bolje sagleda ispada da je država veoma posvećena građanima, njihovim potrebama i poimanju okruženja i urbane estetike, naravno, u stilu rijaliti manira koji je ovde na putu da prevlada sve drugo, ono klasično i prevaziđeno, pa brižna država samo pokušava da prostor za obitavanje građana prilagodi novom trendu privede ih obećanom boljitku koji ne može da bude osim u pink ambijentu.  

 

 

 

    

 

 

         

         

Atačmenti



Komentari (26)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

romi.daba romi.daba 11:44 12.08.2018

Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

Kao što dugo traje proces restitucije ilegalno oduzetih objekata u periodu posle 1945 tako će proces rušenja ilegalnih vikendica trajati sledećih 70tak godina, što je otrilike razdaljina na kojoj se srpska civilizacija nalazi u odnosu na evropsku civilizaciju.

Sve što je opisano je posledica izbora koji su Srbi načinili pre 30 godina, kada su izabrali KGB-hercegovački put umesto NATO puta.


I danas smo čvrsto na tom putu, više volimo da pljujemo i okrivljujemo pokvareni Zapad što je bombardovao osiromašenim uraniumom nego da hvalimo njihove institucije i ljude koji nam omogućavaju da lepo i udobno živimo u Americi, Švedskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Britaniji, Španiji...
blogovatelj blogovatelj 20:47 12.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

Sve što je opisano je posledica izbora koji su Srbi načinili pre 30 godina, kada su izabrali KGB-hercegovački put umesto NATO puta.


Nek me Gospod sprži munjom ako ti nisi Krkar.
maksa83 maksa83 00:30 13.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

Nek me Gospod sprži munjom ako ti nisi Krkar.

Po tom modelu i ja mogu da budem Krkar pošto se apsolutno slažem sa navedenim - sve što nam se desilo nam se desilo zato što smo tada izabrali KGB put. Ne znam doduše šta je fora sa hercegovačkim delom puta, taj deo mi nije jasan.
blogovatelj blogovatelj 01:20 13.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

Po tom modelu i ja mogu da budem Krkar pošto se apsolutno slažem sa navedenim - sve što nam se desilo nam se desilo zato što smo tada izabrali KGB put.


Ne radi se o slaganju, nego o ponavljanju istog.
Primeti takođe da si ti rekao KGB, a on KGB-hercegovaćki. Razlika je poprilična.
Za KGB bih se i ja mogao složiti.
romi.daba romi.daba 07:50 13.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

Nisam sasvim siguran da li su naš put izabrali kagebeovci u saradnji sa našim kosovcima (koje nazivim Hercegovcima prema njihovom superinteligentu i vrhovnikom), ILI su naši kosovci autohtono stvorili put koji su kagebeovci potom usvojili i primenili u Rusiji i šire. To će se saznati tek kroz sto godina ili kasnije kad Kosovo bude naše i samo naše de facto i de jure.

Sasvim je moguće da je neki naš superiteligent stvorio ovaj tridesetogodišnji srpsko-ruski rat protiv civilizacije. Ne zovu oni sebe danas teslijancima za džabe.

PS.
Not-krkiša. Hvala.


maksa83 maksa83 08:11 13.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

To će se saznati tek kroz sto godina ili kasnije kad Kosovo bude naše i samo naše de facto i de jure.

Evo blogi koliko si dobar u praćenju sajberduša. Zamisli Krkara da ovako nešto napiše.
angie01 angie01 11:59 13.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

Evo blogi koliko si dobar u praćenju sajberduša.



...on svaki put promasi,...kako to uspeva, nemam pojma...
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 12:07 13.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

maksa83
To će se saznati tek kroz sto godina ili kasnije kad Kosovo bude naše i samo naše de facto i de jure.

Evo blogi koliko si dobar u praćenju sajberduša. Zamisli Krkara da ovako nešto napiše.


Ma zamisli da bilo ko (osim par izabranih jednostavnih ;> duša ☻) izgovori ovako nešto:

.. da li su naš put izabrali kagebeovci u saradnji sa našim kosovcima .. ILI su naši kosovci autohtono stvorili put koji su kagebeovci potom usvojili i primenili u Rusiji i šire.



Liči kao smislena rečenica, čak - Ej! "duboka" a kad se (zaista) pročita... ma kao da je smislio (*) Tramponi, a doradio Avlijaner oVdašnji ☻

(*) Čuj - Tramponi pa smislio! Izlaprdao, kao što mahom sve i izlaprda - treba čitati njegove transkripte, to je jean pregolemi niz nasumičnih i nepovezanih stavri (čak počesto i u okviru jedne skraćene rečenice ☻)
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 12:13 13.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

Ne znam doduše šta je fora sa hercegovačkim delom puta, taj deo mi nije jasan.


Pa ko je polagao balvane, ko je pravio sva najveća sranja na tim (a i šire ☻) prostorima? behu li to - 'ercegovci? I to, ako me pamćenje dobro služi - sa obe(tri ☻) strane ;>

NM - ko beše odbio onaj ZZZ plan? Ercegovci isto, ili...?
apacherosepeacock apacherosepeacock 13:01 13.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

ILI su naši kosovci autohtono stvorili put koji su kagebeovci potom usvojili i primenili u Rusiji i šire. To će se saznati tek kroz sto godina ili kasnije kad Kosovo bude naše i samo naše de facto i de jure.


Ne znam kako ostali ali ja sam shvatila ovo kao ironiju.

Drugo, krkar se ne krije iza dvostrukih nikova, koliko ja kapiram njegov karakter, da bi nesto rekao sto prija tj. ne prija drugima, zar to nije ocigledno svima bez obzira koliko je kome (ne)omiljen?

Da se osvrnem sad na to posle svako malo nagadjanja tipa - jesi krkar nisi krakar..
mesan mesan 18:06 13.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

apacherosepeacock
ILI su naši kosovci autohtono stvorili put koji su kagebeovci potom usvojili i primenili u Rusiji i šire. To će se saznati tek kroz sto godina ili kasnije kad Kosovo bude naše i samo naše de facto i de jure.


Ne znam kako ostali ali ja sam shvatila ovo kao ironiju.

Drugo, krkar se ne krije iza dvostrukih nikova, koliko ja kapiram njegov karakter, da bi nesto rekao sto prija tj. ne prija drugima, zar to nije ocigledno svima bez obzira koliko je kome (ne)omiljen?

Da se osvrnem sad na to posle svako malo nagadjanja tipa - jesi krkar nisi krakar..

Je suis krkar

Bolno nedostaje na ovom mestu —- sadržaj: priče, informacije, istorijski arhiv, zapažanja, poznanstva, putovanja, hedonizam, sve to njegovo je pumpalo energiju ovde i izazivalo kontra-priče, sećanja, hiljade komentara na najteže teme.

Njegova zloglasna agresija i sirovina je bila koncentrisana u 1% svega toga: pet-šest biranih epiteta u boldovanon rečenici, uvek reakcija na konkretan komentar (ne računam potonji niz prepucavanja). I naravno da ga nije trebalo banovati za taj procenat s obzirom koliko je davao sadržaja i bio zanimljiv karakter i oralni sparing partner (egal i freehendu i budimcu!).

Jednom je napao jednarecfonmoi bez ikakvog razloga (meni vidljivog) za šta je zaslužio par dana bana, ali to je inače bilo pri rastu njegove nervoze pred nestanak.

Lično smatram da je dodatno bio preko potrebni higijeničar protiv naci seronja i foliranata...


blogovatelj blogovatelj 22:53 13.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

Evo blogi koliko si dobar u praćenju sajberduša. Zamisli Krkara da ovako nešto napiše.


Malo verovatno, priznajem. A možda se samo maskira sada kada sam ga raskrinkao.
Šala mala. Ali ono KGB i Hercegovci upareno je, moraš priznati, zvučalo baš krkarovski.
blogovatelj blogovatelj 22:54 13.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

..on svaki put promasi,...kako to uspeva, nemam pojma...


Glup sam, zato.
Ali zato ti, ćero, ne mašiš nikad. Tvoja je svaka u sridu.
romi.daba romi.daba 00:55 14.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

apacherosepeacock
ILI su naši kosovci autohtono stvorili put koji su kagebeovci potom usvojili i primenili u Rusiji i šire. To će se saznati tek kroz sto godina ili kasnije kad Kosovo bude naše i samo naše de facto i de jure.


Ne znam kako ostali ali ja sam shvatila ovo kao ironiju.

Drugo, krkar se ne krije iza dvostrukih nikova, koliko ja kapiram njegov karakter, da bi nesto rekao sto prija tj. ne prija drugima, zar to nije ocigledno svima bez obzira koliko je kome (ne)omiljen?

Da se osvrnem sad na to posle svako malo nagadjanja tipa - jesi krkar nisi krakar..


Nik se krije iza dvostrukog nika!! Izgleda da je istina da smo svi sociopate!


Večeras naiđoh slučajno na "Ruske dnevnike" Ane Politskaje, i onda sasvim jasno piše o ovome što meni tek sad dolazi jasno u glavu. Način na koji su komunisti došli ponovo na vlast decembra 2003 godine i "ubili Rusku parlamentarnu demokratiju". Naravno Ana Politskaja ni jednog trenutka ne pravi paralelu sa Srbijom jer Rusima Srbija nije u vidokrugu, ali sličnosti sa Srbijom su više nego očigledne. U Srbiji je demokratija bila skoro mrtvo rođena sa komunističkim očevima Miloševićem, Ćosićem i Šešeljem na vrhovima.

Ono što pokušavam da svojim intervencijama na blogu prenesem čitaocima je kako su se komunisti održali u Srbiji i Rusiji pošto se time bavim - nekad sam se bavio nekom vrstom mirovnog aktivizma i vežbao objektivnost, ali sam vremenom iz lenjosti podlegao propagandi kojoj je podlegla većina Srba, tj. propagandi koju stvaraju mnogi komunisti na planeti. I mislim da oni koji se pojavljaju ovde na blogu prepoznaju šta pišem. I njih treba osvestiti, nikoga ne treba otpisati.

Mnogi su poverovali lažima podmeštanim od strane ruskih, srpskih i svetskih komunista ili eks-komunista u službi novih komunista, ali i mnogih drugih dijasporskih Srba koji nisu ni bili komunisti a danas su u službi Kremlja.

Najtačnije je nazvati te propagandiste komunistima, ali u današnjoj upotrebi reči to je teško preneti jer svako ima neko svoju predstavu šta je "komunista" zato ih zove kagebeovcima i kosovcima. Ono što pratim kroz dešavanja u Srbiji tokom poslednjih trideset godina vidim evoluciju komunizma ili tačnije komunističke vladavine koja je očiglednija i jača u Rusiji. Naravno danjašnji komunista se razlikuje od Marksa koliko se i današnji fašisti razlikuju od Musolinija. Realno je reći da su današnji komunisti u stvari fašisti po svojim metodama. Fašizam je za mene metod a ne ideologija.

Kada se blog b92 otvorio bili su na njemu ljudi koji su shvatali političku situaciju mnogo bolje od ostalih, i naročito od mene - koji sam u tim danima bloga bio kontraš i branio srpsku politiku upravo zbog brejnvoša kojem sam bio izložen. Ceo taj trip od pojave Miloševića kao "jedine prepoznatiljive face u jugoslovenskoj politici" pa do "odbrane" Kosova i pravedni istorijski rat Srba protiv celog sveta. Priče o populizmu Nebojše Popova mi nisu pile vodu, a tek Palanačka filozofija mi nije imala smisla. Druge sam omrzavao jednostavno jer su ih "svi" toliko omrzavali i napadali, poput Srđe Popvića ili Nataše Kandić

(Meni je sve jedno da li ljudi znaju pod kojim sam nikovima ovde pisao ranije. Samo ne želim da me banuju zbog nekih istorisjkih "krivica" i pogleda na svet.

Pretpostavimo da je romi daba Dobrica Čosić u paklu koji sada ljubi sve nekad mu mrske žene sveta od Latinke Perović, Madlene Olbrajt, Kristin Amanpur, Sonje Biserko... i moli ih da mu oproste za sunovrat u koji je bacio narode.)

A iza tih front-line komunista (kao Putina u Rusiji) stoje brigade komunističkih državnih načelnika (od službi bezbednosti KOS (KGB) koji su smislili kako će narodom dirigovati prvo nasiljem a potom verom i praznoverjem koje su smišljali ljudi u kancelarijama kontraobaveštajnih službi Rusije i Srbije.

I pitam se kad ćemo imati priliku da pročitamo stvarnu istoriju poslednjih trideset godina jer konflikt je potreban ovim hibridnim komunistima koji vladaju uz pomoć pravoslavlja ili "bele magije" ili teslijanaca - evoluiranih komunista (IRONIJA!).

Možda će nešto od ovoga rezonorati (izazivati rezonanciju) kao pokušaj demitoligazacije ovih poslednjih 30 godina naših života od početka raspada Jugoslavije.

Srpski kosovci me naročito zanimaju (a dolaze i na blog) jer mogu da vidim obrise njihovog delovanja kroz kreiranje novoistorije, pravoslavnog kulta, korišćenje para-psihologije. Uostalom njihove aktivnosti treba razotrkivati radi istorijskog znanja, to je osvetljavanje ili lustracija. (Žena koja je napisala "Srbi narod najstariji" je sama radila za "službe državne bezbednosti." HALO, THIS IS NOT A JOKE! Da li razumete?)


Promena svetske politike - dolazak Trampa za predsednika, ekonomski rat protiv Rusije, hibridni rat Rusije protiv Zapada, meni lično daju novu perspektivu kroz koju gledam srpsku i rusku politiku - da zaboravim suludu priču o neoliberalima-neokonzervativcima.

Zaboravljamo da je Šešelj kreator savremene političke kulture Srbije izgovorio istorijsko: "vi (svetski sude) samo možete da PRISTANETE da mi popušite kurac." Pitam se kako prevazići ovaj istorijski momenant srpske politike, taj vrhunski doment te vrhunske [u]blasfemije. Teško ćemo ikad uspeti da nadvisimo politički vrh (ili ambis) u koji su nas doveli (eks)komunisti.[/u]

Današnja Srbija je nakaradna i mi smo u tom kontekstu samo dodatne nakarade, kao ovaj ružni romi daba koji gleda sopstvenu nakaradnost u ogledalu. Mnogi od nas su takvi oprljani nametnutom politikom, lažnom kulturom i istorijom.. Retko ko je čist i sasvim prirodno više lep, a u svakom slučaju naći će se neko ko će nas zaprljati. Tokom poslednjih decenija ovaj blog jeste bio dobar odraz srpskog poraza i mora da nastavi da to bude.

Bilo bi dobro kad bi se na blog vratile neke osobe poput Biljane Srbljanović ili Jelene Milić, jer su i one prešle neke puteve koji su ih dalje oblikovali. Jelena je bila trn u oku ovde a bila je sasvim u pravu - nas jedino mogu spasti euro-atlantske integracije.


romi.daba romi.daba 01:13 14.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

(Žena koja je napisala "Srbi narod najstariji" je sama radila za "službe državne bezbednosti." HALO, THIS IS NOT A JOKE! Da li razumete?)



Dakle nije reč o STILU!!!
Reč je supstanci.
romi.daba romi.daba 08:00 14.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

Dont Fear The Reaper
maksa83
To će se saznati tek kroz sto godina ili kasnije kad Kosovo bude naše i samo naše de facto i de jure.

Evo blogi koliko si dobar u praćenju sajberduša. Zamisli Krkara da ovako nešto napiše.


Ma zamisli da bilo ko (osim par izabranih jednostavnih ;> duša ☻) izgovori ovako nešto:

.. da li su naš put izabrali kagebeovci u saradnji sa našim kosovcima .. ILI su naši kosovci autohtono stvorili put koji su kagebeovci potom usvojili i primenili u Rusiji i šire.



Liči kao smislena rečenica, čak - Ej! "duboka" a kad se (zaista) pročita... ma kao da je smislio (*) Tramponi, a doradio Avlijaner oVdašnji ☻

(*) Čuj - Tramponi pa smislio! Izlaprdao, kao što mahom sve i izlaprda - treba čitati njegove transkripte, to je jean pregolemi niz nasumičnih i nepovezanih stavri (čak počesto i u okviru jedne skraćene rečenice ☻)


Ako nije jasno, onda još jedanput:

Očigledno je da postoji sličnost izmedju ruskog i srpskog modela vladanja post 1990. Pitam se da li su KGB i KOS saradjivali i kada je ta saradnja počela? Danas srpski obaveštajci sasvim otvoreno rade za Kremljin, znači li to da je takva veza postojala još 1980tih godina? Da li Beogradom danas vlada Kremljin? Naša realnost od 80tih godina nije bila ono što je velika većina videla kao realnost.

Milošević je bio lažni nacionalista tzv. populista. Ćosić navodno razočarani komunista, preporodjeni nacionalista. Šta je Šešelj stvarno? Da li je Šešelj stvorio SNS?


romi.daba romi.daba 09:49 14.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

blogovatelj
Po tom modelu i ja mogu da budem Krkar pošto se apsolutno slažem sa navedenim - sve što nam se desilo nam se desilo zato što smo tada izabrali KGB put.


Ne radi se o slaganju, nego o ponavljanju istog.
Primeti takođe da si ti rekao KGB, a on KGB-hercegovaćki. Razlika je poprilična.
Za KGB bih se i ja mogao složiti.


U Rusiji je KGB, a Srbiju vodi samozvani hercegovački vojvoda. Hercegovačka pederčina. Ne samo što su izvršili subverziju demokratije nego su instrumentalizovali civilno društvo - Soroševce i LGBTQ. Srbijanski demokratski potencijal je sistematski uništavan od 1941 prvo od strane nacista genocidon nad Jevrejima pa onda od strane komunista do danas.
apacherosepeacock apacherosepeacock 09:57 14.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

Lično smatram da je dodatno bio preko potrebni higijeničar protiv naci seronja i foliranata...


Jedan je krki.
romi.daba romi.daba 20:34 14.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

mesan
apacherosepeacock


Lično smatram da je dodatno bio preko potrebni higijeničar protiv naci seronja i foliranata...




Kao prvo svađe zaobilazim. Drugo, malo smanjite svoj ego Gospodine. Nije sve ja pa ja.

Pošto je potka Romi Dabine priče fašističko ponašanje a ti njega zoveš NACI, onda valjda sledi da si ti jedan od fašista... Ali tvoje ponašanje je tvoj izbor - to je taj šešeljizam kako ga ja zovem sadržan u stavu: Vi svi možete da prihvatite...

mesan mesan 22:19 14.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

romi.daba
apacherosepeacock
mesan


Lično smatram da je dodatno bio preko potrebni higijeničar protiv naci seronja i foliranata...




Kao prvo svađe zaobilazim. Drugo, malo smanjite svoj ego Gospodine. Nije sve ja pa ja.

Pošto je potka Romi Dabine priče fašističko ponašanje a ti njega zoveš NACI, onda valjda sledi da si ti jedan od fašista... Ali tvoje ponašanje je tvoj izbor - to je taj šešeljizam kako ga ja zovem sadržan u stavu: Vi svi možete da prihvatite...


Gospodine ja nemam pojma zašto ste se prepoznali u tom delu komentara, niti znam ko ste niti koji vam je bio nick u komunikaciji s krkarom --- po stilu pisanja, feliks? --- dakle uopšte nisam mislio na vas (ni na feliksa).

Inače, pod "naci seronja" tipično ne podrazumevam čoveka ili nick već mi je to skraćenica za "serija konkretnih komentara iz kojih izbija naci proseravanje".

Nejasno mi je gde se tu moj ego pojavljuje, ali prihvatam opštu kritiku.
tasadebeli tasadebeli 07:22 15.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

mesan
romi.daba
apacherosepeacock
mesan


Lično smatram da je dodatno bio preko potrebni higijeničar protiv naci seronja i foliranata...




Kao prvo svađe zaobilazim. Drugo, malo smanjite svoj ego Gospodine. Nije sve ja pa ja.

Pošto je potka Romi Dabine priče fašističko ponašanje a ti njega zoveš NACI, onda valjda sledi da si ti jedan od fašista... Ali tvoje ponašanje je tvoj izbor - to je taj šešeljizam kako ga ja zovem sadržan u stavu: Vi svi možete da prihvatite...


Gospodine ja nemam pojma zašto ste se prepoznali u tom delu komentara, niti znam ko ste niti koji vam je bio nick u komunikaciji s krkarom --- po stilu pisanja, feliks? --- dakle uopšte nisam mislio na vas (ni na feliksa).

Inače, pod "naci seronja" tipično ne podrazumevam čoveka ili nick već mi je to skraćenica za "serija konkretnih komentara iz kojih izbija naci proseravanje".

Nejasno mi je gde se tu moj ego pojavljuje, ali prihvatam opštu kritiku.





А шта је то наци сероња? И како изгледа наци просеравање?



И како се наци просеравање разкликује од било ког другог просеравања у комуникацији?



Питам да би ми разјаснили те називе да не бих као контрааргумент неутемељеним и олако изреченим флоскулама и мантрама Њу Ејџа опет потезао микролошки капиларни фашизам полуписмених домаћица и доконих "пензионера" у комуникацији на друштвеним мрежама.


Па макар био опет и банован због тога.


romi.daba romi.daba 12:26 15.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

Hvala Taso na ovom poslednjem linku o proseravanju što mi pomaže da odgovorim MESANU.


MESANE.
Bulshit ili proseravanje, za razliku od LAGANJA, je bezobzirno ponašanje-pisanje bez obzira na istinu.



Tokom svih 10 godina na ovom blogu pod raznim nikovima (bez da imam istovremene nikove) pisao sam razne stvari i u svojim blogovima dok sam imao mogućnost. Ali nisam nikad pisao namerne laži tj. nisam se bavio proseravanjem.


Što se tiče epiteta "naci".

Jesam imao čvrsta ubeđenja koja su se sa kosila ubeđenjima drugih blogera ALI nisam nikad bio nasilan, rasista, nacionalista, šovinista, anti-LGBTQ ili bilo šta drugo što spada u reportoar NACIJA.

Tako da mi veoma smeta vaša NACI kvalifikacija ili fašistička kvalifikacija kako to olako radite vi i nekad krkar.

Što se tiče diskusije na Bobićevom blogu. Zgrade i urbane celine grade ljudi (u BEogradu) koji imaju tu mogućnost u datom istorijskom periodu. Kod nas to su bili:

1. Obrenovići
2. Karađorđevići
3. Masoni
4. Komunisti
5. Ili sadašnje vlasti.

Ja sam u principu za urbane promene, gradnju itd u skladu sa vremenom. Kada podržavam urbanizaciju Savamale podržavam je u kontekstu svetske gradnje 21 veka u srpskim okolnostima. Žalim što to nije bolje, lepđše, kvalitetnije, politički prihvatiljivije (mislim na SNS), itd.

Ali sam protiv ovih srpskih partija, i pojedinaca poput Šešelja, koje su nam onemogućile da pripadnemo demokratskom liberalnom pravnom svetu Zapada. Konkretno mrzim nasilje protiv čoveka, slobode i zakona koje se vrši u Rusiji i Srbiji poslednjih 30 godina. ITd. Itd.....zato mi smetaju ETIKETE koje vi, Dont Fear The Reaper, i apacherosepeacock koristite da bi mene povredili, jer to je ono što radite. Bilo bi bolje da se bavite idejama i nenasilnom komunikacijom. Krkar je bio majstor direktnog povređivanja, njegov omiljeni termin na blogu je bio "fašistički džukac", avlijaner, pas i slično. A onda kada izazovete žrtvu koju kolektivno napadnete i izvređate, i žrtva uzvrati istom meru... moderacija banuje žrtvu.... to pokazuje vaš nivo komunikacije i demokratske kulture... više se radi o čoporativnom ponašanju - snaga u krdu - a slabost u komunikaciji.
apacherosepeacock apacherosepeacock 11:33 16.08.2018

Re: Kunemo sa da sa tvog puta ne skrećemo

ITd. Itd.....zato mi smetaju ETIKETE koje vi, Dont Fear The Reaper, i apacherosepeacock koristite da bi mene povredili, jer to je ono što radite. Bilo bi bolje da se bavite idejama i nenasilnom komunikacijom.


Ja stvarno nemam pojma otkud ti to da sam te etiketirala?

Ja jos kazem da ti nisi krkar..

I pored toga samo sam izvukla jedan pasus iz tvog komentara i kazem da sam ga shvatila kao ironiju tamo gde stoji 'da je mozda KGB kopirao nas KOS'. To mi je izgledalo kao ironija jer ta mi mogucnost deluje kao SF.

Nista vise nisam rekla a ni to nema veze sa etiketiranjem tebe, samo mi je tako izgledalo - neverovatno. Ako nisi bio ironican tim iskazom, pa nema veze, onda sam ja pogresno procitala.

No big deal.
kick68 kick68 18:47 13.08.2018

Obavezni predmeti

Mogu zaključiti građani da im se ne piše dobro jer kategorija u koju ih država postavi ne nudi mogućnost govora, kritike, zastupanja javnog interesa, zaštite prirodnih resursa, ali i njihovih građanskih prava i nudi im se samo da ćutke slede delanje vlastodržaca i da budu spremni na ono: kako im se kaže i tačka.


Znači li to da se ukida predmet Geografija?
(innbecilo, 13. avgust 2018 17:54)

Znači da se ukidaju svi predmeti...
I uvode novi:
- Uvod u partijski život
- Osnove botovanja
- Život i priključenija AV
- Napredno pranje biografije
- Čekanje boljitka
- Napredno spinovanje I i II
I sekcije za prepisivanje, pravljenje sendviča, onesvešćivanje po emisijama i lažiranje povreda i fingiranje napada.
Komentar poslat iz B92 Android aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (John, 13. avgust 2018 18:35) # Link komentara


Komentar na tekst: "Nek se pogledaju u oči - da li profesor geografije kao lekar?"
korisnickoime-2 korisnickoime-2 23:07 13.08.2018

Re: Obavezni predmeti

kick68
Mogu zaključiti građani da im se ne piše dobro jer kategorija u koju ih država postavi ne nudi mogućnost govora, kritike, zastupanja javnog interesa, zaštite prirodnih resursa, ali i njihovih građanskih prava i nudi im se samo da ćutke slede delanje vlastodržaca i da budu spremni na ono: kako im se kaže i tačka.


Znači li to da se ukida predmet Geografija?
(innbecilo, 13. avgust 2018 17:54)

Znači da se ukidaju svi predmeti...
I uvode novi:
- Uvod u partijski život
- Osnove botovanja
- Život i priključenija AV
- Napredno pranje biografije
- Čekanje boljitka
- Napredno spinovanje I i II
I sekcije za prepisivanje, pravljenje sendviča, onesvešćivanje po emisijama i lažiranje povreda i fingiranje napada.
Komentar poslat iz B92 Android aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (John, 13. avgust 2018 18:35) # Link komentara


Komentar na tekst: "Nek se pogledaju u oči - da li profesor geografije kao lekar?"




korisnickoime-2 korisnickoime-2 23:14 13.08.2018

Je suis...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana