SPC, krv i mržnja !? Al` crveno je na radost!

Queeria RSS / 27.04.2008. u 14:42

Piše: Boban Stojanović  

1.2677.jpg

Braćo Srbi i sestre Srbkinje,

Na dan današnji, kada nam se jaja crvene, što od farbe, što od muke, svedoci smo nesloge među nama samima. Na današnji dan, kada je Hristos Vaskrsao, ali i na dan kada su se rodili Draža Mihajlović,Martin Grej i naravno – Anuk Eme; na dan današnji kada u večnost sem Hrista ode i Karlos Kastaneda, a i na dan kada je Aparthejd legalizovao urbani aparthejd – mi se braćo svađamo.

Svađamo se, braćo, oko toga da li je naša sveta Crkva zločinačka ili ne; da li širi mržnju ili ne; da li je samo od vojske ili i od oružja data?

Nema nam u tim trenucima na pameti budu reči Željka Ražnatovića Arkana iz oktobra Gospodnjeg leta 1991. : „Nama je vrhovni komandant patrijarh Pavle!“ .


Neka nas ove reči vode!

2.2678.jpg

O ratu, ratnim zločinima, ratnim zločincima.

Srbi ne mogu da žive sa Hrvatima ni u kakvoj državi. Ni u kakvoj Hrvatskoj . (Patrijarh Pavle u pismu lordu Karingtonu, avgust 1991.)


Tamo gde se prospe srpska krv i gde padnu srpske kosti, to mora biti srpska zemlja (vladika Nikanor).

Kada postoji na nebu može postojati i na zemlji, za nas je odbrambeni rat blagosloven a napadačko osvajčki osudjujemo – to je reč Hristova. (Zbornik „Rat i Crkva“ u izdanju Mitropolije Crnogorsko-primorska).

Gledam televiziju... Srebrenica... Trnovo… Godinske bare... Streljnje muslimana iz Srebrenice u Godinjskim barama... Nataša Kandić osuđuje Srbe za genocid nad muslimanima... Mučnina... Tuga... Nespokoj... I dalje gledam televiziju, оpет bјеsni Irodijada, оpет trаži glavu srpsкоgа naroda na tanjiru. Što neo ročita “Na Drini ćupriju”? Luda li je, Bože dragi... (sveštenik Milorad Ostojić u „Pravoslavlju“, broj 936. od 15.marta 2006, u rubrici „Reagovanje“).

Crkva je tokom cele svoje istorije, uključujući i XX vek, morala da ostavi po strani svoje primarne dužnosti, kako bi se aktivno uključila u borbu za ujedinjenje „srpstva“, u kojoj je sveštenik morao da bude i učitelj, i sudija, i da uzme pušku da brani sebe i svoju porodicu“ (intervju patrijarha Pavla listu „Danas“ 5.-7. januar 2001.)

3.2679.jpg

 

O onima koji misle drugačije.

Pustite te evroslinavce po Beogradu, ima ih jedan kombi da ih skupite, dve Nataše, dve Sonje, dva, ne znam kako se zove, Mirko Ðorđević, nažalost bili se dokopali prethodne vlasti, takozvane dosovske, gde se šljam okupio, nazadnjaci koji su usred Beograda demonstrirali svoja prava na nastranosti. (manastir Ćelije - Beseda, pod šatrom vladike Atanasija 7. april 2004.)

Dojučerašnji marksisti koji i danas ispovijedaju svoj ateizam, sa takvim duhovnim otpadom pokušavaju da grade državu na laži. (mitropolit Amfilohije, na pitanje o crnogorskoj vladi, Svetigora pres)

Ove grupe nemaju nikakve veze sa Crkvom, a isto tako ni sa bićem srpskog naroda. To su izdajnice i nikakve žene. Ne želim da ulazim u to ko ih organizuje, ko ih plaća da bi se odevale u posebnu uniformu i u koju svrhu baš u Beogradu propagiraju da srpske majke ubijaju svoju nerođenu decu. (Povodom protesta Žena u crnom Ženskog parlamenta i Beogradskog ženskog lobija ispred Patrijaršije, marta 1993.)

Srpska pravoslavna crkva i patrijarh Pavle shvataju i znaju i to da onima za koje Bog ne postoji, te treba imati na umu da reči Patrijarha Pavla i Božićna poslanica takvima nisu upućene, nego onima za koje su evanđelske Hristove reči – reči večnoga života.(Odgovor Sinoda SPC na protest Beogradskog ženskog lobija povodom Božićne poslanice, 1995.)

Feministkinje su za ubijanje nerođene dece. Na sreću, one nemaju nikakve veze sa bićem srspkog naroda. (Vasilije Kačavenda, vladika zvorničko-tuzlanski, 1993.)

Rok kultura je krajnje zabrinjavajuća, duhovno odvratna i uvredljiva pojava za svakog makar malo pobožnog čoveka, a tim pre je neprihvatljiva za Hrišćanina. (Arhimandrit Lazar Vitanijski, iz knjige 'Pokajanje – put u život večni)

Čak i najmanje zabavljanje pravoslavnog Hrišćanina rok-kulturom jeste izdavaje svoje vere, javno vređanje svog Gospoda, udaljavanje od Njega, opštenje sa duhovima tame, igranje sa satanom'. (Arhimandrit Lazar Vitanijski, iz knjige 'Pokajanje – put u život večni)

Ateizam je krivac za ratove i siromaštvo i moralni sunovrat! (Šijaković, republički ministar vera listu „Politika“, 5.-7. januar 2002.)

Ateizam se povezuje sa „stanjem uma i mentalnim nasleđem duhovno-moralno poremećenog društva, u kome smo mi živeli 50 godina“ (ministar u vladi bivše SRJ, Danas, 17. decembar 2002.)

Srbofobija i bogoborstvo komunističkih hordi... učinili su itekako veliku pustoš na duhovnom polju srpstva. (Pravoslavlje, 1. februar 2001.)

U satanizovanu grupu spadaju i borci za ljudska prava koji su „politički kameleoni“, koji su „ranije proganjali ljude zbog vere u ime komunizma i titoizma, a sada to čine u ime ljudskih prava i evropskih integracija“ (republički ministar vera, Danas, 17. decembra 2002.)

Borci za ljudska prava su ogrehovljeni umovi. (intervju patrijarha Pavla,list „Danas“, 12.-13. januara 2002.)

4.2680.jpg

O Drugima.

U mom kraju, u mom selu, Srbin je čovek, komunisti nisu Srbi govorili smo, to su Turci, ne može samo krv i meso da bude karakteristika Srba. (Manastir Ćelije – Beseda, pod šatrom vladike Atanasija 7. April 2004.)

Ima ljudi s neprijatnim znojem, šta da radite, jadni muslimani pošto jedu loj... Jedan je musliman rekao u Bosni, lako je vama, vi se jednom okupate. (Manastir Ćelije – Beseda, pod šatrom vladike Atanasija 7. April 2004.)

Albanci, Muslimani i Romi, sa višom stopom rađanja, odstupaju od racionalne, humane reprodukcije, što ugrožava prava drugih naroda. To je sveopšta zavera protiv srpskog naroda i žene tih naroda rađaju iz separatističkih, fundamentalističkih razloga i zato bi Srpkinje trebalo da rađaju iz patriotskih i moralnih razloga: treba mobilisati volju za rađanje. &

Postoji plan o sistematskom pokrivanju cele Srbije i Crne Gore mrežom sekti. Taj plan dolazi sa Zapada sa ciljem da se nad srpskim narodom planski i sistematski sprovodi zlo koje je vladika Nikolaj dobro primetio: duhovni genocid preko mnogobrojnih sekti – protestantskih, dalekoistočnih i satanskih. (aktivni oficir Vojske Jugoslavije, Pravoslavlje, 1. Februar 2001)

Pojava i pojačan medijski nastup adventista ili u našem narodu poznatih kao sekta subotara predstavlja božiju opomenu i zvona na uzbunu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, njenim vernicima i njenom sveštenstvu. (Ljubomir Ranković, protođakon i glavni urednik radio-stanice „Glas Crkve“ iz Valjeva).

Postoji planetarna jevrejska zavera protiv hrišćanskog pravoslavlja, posebno protiv srpskog naroda i Rusije. (list „Logos“, studentsko glasilo Bogoslovskog fakulteta, 1994.)

Evropa je smrt, Evropa je jeres, raskalašna odmetnica, otpadnica i bludnica; zapadnjaci zluradnici, zlobnici, zločinci... dok su Amerikanci kukavice, neljudi, bezbožnici... a sve služi za isticanje superiornosti vlastite nacije Srbi su civilizacija pre njihove civilizacije i duhovnost pre svega...Na Zapadu dominira ateistička psihologija, kao moderna jeres, slična gnostičkoj. (list „Pravoslavlje“, 1. Juli 2002.)

5.2681.jpg

Odnos države i crkve

Ja sam pravoslavac i za mene je reč svetog Sinoda SPC i patrijarha svetinja. Posle patrijarha se ne govori i njegove odluke se ne komentarišu. (Velimir Ilić, ministar u vladi Srbije).

Eparhija žička smatra da prvo treba doneti Ustav kojim će se pravoslavlje proglasiti državnom verom a SPC državnom crkvom, pa onda na toj osnovi pisati Zakon. (S. Radulović, ministar vera u Kabinetu V.Koštunice)

Smatramo da je najbolji odnos između države i crkve onaj koji je već bivao i pre, to je simfonija – saglasnost između države, odnosno društva i crkve“ (intervju patrijarha Pavla listu „Danas“ ,5.-7. Januar 2002.)

Do razdvajanja Srbije i Crne Gore može doći samo protivno volji naroda, putem nasilja, krađe, ucena i pretnji. Zato će SPC ignorisati eventualnu odluku Crne Gore o samostalnosti“ (mitropolit Amfilohije Radović, na javnoj proslavi pravoslavne Nove godine, u Podgorici, 13. januara 2002.)

7.2683.jpg

O ženama

Crkva smatra da je svaki odnos izmedu muškarca i žene izvan braka blud (protojerej Dejan Dejanović, NIN, broj 2679, april 2002. Tekst „Zaglupljivanje devojčica“)

Kada crkva kaže da žena treba da se boji muža, to znači da ona treba da bude u stalnom trepetu da ne povredi ljubav prema njemu. (vladika jegarski Porfirije, VREME 721, 21.oktobar 2004.godine. Tekst „Akademsko sebeukidanje“)

Veliki pesnici među ženama mogu se na prste izbrojati, i to uzimajući u obzir čitavu ljudsku istoriju . (publikacija: Šta treba da zna svaka pravoslavna devojčica, Svetigora, 2000.)

Mnoge majke, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko ridaju nad izgubljenim sinovima, u ovim ratnim sukobima, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha. (Patrijarh Pavle, u Božićnoj poslanici, 1995.)

Da bi se u našem narodu više rađalo, mi smo ustanovili orden Majke Jugovića. Majke su pre mogle da otpreme i po devet sinova u carevu vojsku, da se bore za slobodu otadžbine i svoje vere pravoslavne. I danas ima takvih majki, mada vrlo retko. (Vladika raško prizrenski Artemije, 1994.)

Nalažući ženama kao obavezu, bez obzira na sve loše osobine muža, da bude poslušna i da mu čini ustupke, hrišćanstvo vidi u tome sredstvo za ukorenjivanje mira u bračnim odnosima i ponovno uspostavljanje bračne sreće, to je stav Srpske pravoslavne crkve. (Patrijarh Pavle „Da nam budu jasnija neka pitanja naše vereBeograd , 1998.)

Mesto žene u svetu za poslednjih dve hiljade godina nije se nimalo izmenilo. Sve ono čemu uči Sveto pismo, čemu uči Crkva, i dalje je životno i aktuleno, i mesto žene u svetu ostaje neizmenjeno..." (časopis "Istina", izdanje Pravoslavne eparhije dalmatinske. Tekst: Pravoslavna žena u savremenom svetu).

Pravoslavna crkva nije protiv toga da žene nose pantalone zbog prirode posla koji vrše, na primer, u fabrikama, ili putovanju zimi na konjima, motociklu, skijanju i tako dalje... Crkva je protiv takvog oblačenja kad je ono zbog mode i pogrešnog shvatanja jednakosti polova da žene nisu poželjne u crkvi tokom menstruacije, ali da "savremena higijenska sredstva mogu efikasno sprečiti da se slučajnim istečenjem krvi hram ne učini nečistim, kao i ublažiti zadah koji isticanjem krvi nastaje". (patrijarh Pavle „Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere“, Beograd, 1998)

Majke začinju jer je to skopčano sa uživanjem i zadovoljstvom ali neće da rađaju i podižu decu jer je to naporno i tobož ugrožava njihov komoditet. (Božićna poslanica patrijarha Pavla)

6.2682.jpg

O obrazovanju

U grobnici srpskog naroda, odnosno SFRJ, školstvo je bilo sazdano na temeljima ateizma.Vekovima je bogoljublje krasilo srpski nacion... a danas smo beslovesna rulja koju svaki hohštapler uspeva da zavede i prevari. („Pravoslavlje“, 1. Februar 2001.)

Crkvu odvojiti od škole isto je kao majku odvojiti od deteta... (izjava Kancelarije za veronauku pri Patrijaršiji, Politika, 2. Decembar 2002.)

Moderna edukacija i razvijanje nove svesti koja se sprovodi u edukatorkim radionicama jeste perfidno pranje mozgova dece. U naše vreme, nažalost, dolazi do sklapanja braka između postkomunističkog ateizma i zapadnog kapitalističkog hedonizma i iz takvog čudovišnog braka rađaju se monstrumi. (Sinod Srpske pravoslavne crkve, 1.9.2002. povodom letnjeg kampa za edukaciju mladih u Sremskoj Mitrovici, leta 2002.)

8.2684.jpg

O slobodi veroispovesti

Biti Srbin znači biti obavezno pravoslavac. Srbin ne može biti ateista. (patrijarh Pavle)

Čovek koji ne slavi krsnu slavu, manje je čovek. (otac Raša, Niška eparhija)

Svi oni koji se protive verskoj dogmi, kao temelju moralnog vaspitanja, predstavljaju „sledbenike satane“ (saopštenje Informativne službe SPC, od 24.novembra 2000.)

Novi Beograd, najveći satanski eksperiment, vrhunac komunističkog egzibicionizma... sam po sebi nesreća, duhovni gulag, duhovni Goli otok, grad novog: novi blokovi, nova „svetilišta“, nove škole, nova obdaništa, nove prodavnice, nov studentski grad, nova hala sportova, nov auto-put – za novu decu, za nove studente, za nove ljude. Grad u pustinji, grad bez crkvi, grad bez rodbine, grad bez istorije, grad obezboženih, grad nekrštenih, grad rasrbljenih, grad mrtvih duša.. grad budućih arijevaca.. grad gde je do vrhunca dovedeno zlo. (list „Pravoslavlje“, 1. februar 2001.)

Merlin Voskrese!
Sestra Bobanija Hrizostoma iz manastira Klića kod Tokija (severoistočni deo Tokija poznat je kao Srpski Tokijo) čestita današnji praznik svima, pesmom "Na Uskrs sam se rodila".

Atačmenti

  • 1.jpg / 52.01 / KB image/jpeg
  • 2.jpg / 62.81 / KB image/jpeg
  • 3.jpg / 42.37 / KB image/jpeg
  • 4.jpg / 31.05 / KB image/jpeg
  • 5.jpg / 52.63 / KB image/jpeg
  • 6.jpg / 48.88 / KB image/jpeg
  • 7.jpg / 45.56 / KB image/jpeg
  • 8.jpg / 61.44 / KB image/jpeg


Komentari (199)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

lush lush 15:30 27.04.2008

trebalo je ovo

procitati i prikupiti, pa za pocetak, svaka cast na jakom zelucu...
adam weisphaut adam weisphaut 18:45 27.04.2008

Re: Supermodu i rukovodstvu Bloga

A ja se tom slucaju vise necu javljati na ovom blogu ...

Kakva pretnja
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:48 27.04.2008

Re: Supermodu i rukovodstvu Bloga

Kakva pretnja


ma ne Adi, kakva crna pretnja ... samo obavestenje ... a za mnoge i radosna vest:

Srecan ti Uskrs ... ako ga slavis
angie angie 18:50 27.04.2008

Re: Supermodu i rukovodstvu Bloga

Srecan ti Uskrs


Srecan tebi Uskrs Vaso!

I ne preteruj:)
adam weisphaut adam weisphaut 18:52 27.04.2008

Re: Supermodu i rukovodstvu Bloga

ma ne Adi, kakva crna pretnja ... samo obavestenje ... a za mnoge i radosna vest:

Srecan ti Uskrs ... ako ga slavis

Nisam vernik, ali ipak hvala.
Srećan i tebi
Nenad M. Nenad M. 20:25 27.04.2008

Re: Supermodu i rukovodstvu Bloga

Virtuelni Vasilije
Kakva pretnja


ma ne Adi, kakva crna pretnja ... samo obavestenje ... a za mnoge i radosna vest:

Srecan ti Uskrs ... ako ga slavis


e Vaso procitah tvoj post/blog na koji si iskljucio mogucnost komentarisanja ( onako demokratski) gde si se bas izlupetao. Kazes uvredjeni milioni !? Da ga ne pretera malcice? Pa jos pozivas na neki zakon samo ne znam koji uredjuje pisanije po blogovima i uopste na netu!?
Dolybell Dolybell 02:28 28.04.2008

Re: trebalo je ovo

rebalo je ovo

procitati i prikupiti, pa za pocetak, svaka cast na jakom zelucu...


Lepo rece Emanuel Kant na tu temu:

"Prosvećenost je čovekovo napuštanje vlastite nezrelosti koju je sam
sebi nametnuo. Nezrelost je nemoć da se svoj razum upotrebljava bez
vođstva nekog drugog. ... Lenjost i kukavičluk su uzroci zbog kojih
tako veliki deo ljudi, premda ih je priroda odavno oslobodila od tuđeg
upravljanja, ipak dragovoljno do kraja života ostaje nezreo i zbog
kojih drugima biva sasvim lako da im se nametnu za njihove tutore.
Veoma je udobno biti nezreo. Ukoliko imam ... dušebrižnika koji
umesto mene ima savest ... onda, zacelo nije potrebno da se sam
trudim. Nema potrebe da mislim kada mogu samo da platim; neko
drugi će već za mene preduzeti mrski posao. ...
Pošto su najpre zaglupeli svoju domaću stoku, brižljivo sprečavajući
da se ta mirna stvorenja ne odvaže ni na jedan korak iz dupka u koji
su ih zatvorili, ti tutori posle ukazuju na opasnost koja im preti ako
pokušaju da idu sami." (Emanuel Kant, Um i sloboda, 43)

Alava Alava 12:27 28.04.2008

Re: Supermodu i rukovodstvu Bloga

Nenad M.
e Vaso procitah tvoj post/blog na koji si iskljucio mogucnost komentarisanja ( onako demokratski)

Supermod je vec vishe puta objashnjavao da ukoliko bloger postavi kao post neki komentar koji je prethodno bio obrisan od strane nekog drugog blogera, taj post mora biti zatvoren za komentarisanje. To nema veze sa demokratijom, vec sa pravilima bloga.
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:49 28.04.2008

Re: Supermodu i rukovodstvu Bloga

Supermod je vec vishe puta objashnjavao da ukoliko bloger postavi kao post neki komentar koji je prethodno bio obrisan od strane nekog drugog blogera, taj post mora biti zatvoren za komentarisanje. To nema veze sa demokratijom, vec sa pravilima bloga.

to nije uvek sasvim tako.
jednom je nick dracena stavila jedan jezivi link i zatvorila za komentare.
onako skroz demokratski.
al svako malo se buni ako joj se obriše neki komentar.
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:45 29.04.2008

Re: trebalo je ovo

lush
procitati i prikupiti, pa za pocetak, svaka cast na jakom zelucu...


da, umesto da je više ovakvih poruka

Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 15:48 27.04.2008

..

Svako ko ovako govori, mislim da prvo treba da se ogradi: i da kaze, ako prihvatate te dogme ili sta vec koje iznosim prihvatite, ako ne prihvatate nemojte ih komentarisati. Ne smatram da neko nije Srbin ako ne slavi slavu. Ne smatram ni sebe Srbinom, vec samo gradjaninom Srbije. Te podele mi nikada nisu bile jasne. Nazalost ima ih svuda i na svim nivoima, pa cak i u ovim crkvenim. Takodje mislim da crkva treba da menja drustvo-ako o njoj govorimo kao o instituciji. Ako je uspela da ocuva nasu tradiciju vekovima neka cini to i dalje. Nazlost od Vladike N. nije imala neku sveziju misao. Zato treba da se izvrsi tzv. sekularizacija.
Iako sebe smatram pripadnikom crkve, dakle vernikom, ne slazem se sa mnogim cinjenicama koje njeni poglavari iznose.

Preporuka za trud, odakle ste trazili ove misli?
Queeria Queeria 19:11 27.04.2008

Re: ..

odakle ste trazili ove misli?

queeria ima veliku datoteku :) to je deo gej zavere. zato, bolje da pope paze sta pricaju ili kako se snimaju mobilnim telefonima.

boban
vladimir petrovic vladimir petrovic 20:01 27.04.2008

Re: ..

queeria ima veliku datoteku :)

Iskreno vam skidam kapu (samo) po toj stvari, stvarno imate dobru "datoteku", uvek mnogo bolje ilustrujete vase tekstove nego sto u njima trabunjate...Vazno je biti zapazen, zar ne?
dobronamjeran dobronamjeran 15:50 27.04.2008

Dakle pocelo je

Kverija u krizarskom ratu protiv svecenika pravoslavne crkve.
Samo momce u tom ratu moras imat britku sablju i dobroga konja te jaki oklop i na kraju srce junacko. Mozda u ovom odsudnom trenu niti sam ne znas kakav si boj zametnuo i tko ce iz njega zivu glavu izvuci. No pamet u glavu i dupe uza zid.
No jos malo citata:
Nacionalizam Svetog Save obuhvata narodnu crkvu, narodnu dinastiju, narodnu državu, narodnu prosvetu, narodnu kulturu i narodnu odbranu. Njegov centar čini narodna crkva koja je kao duh koji oživljava ceo narodni organizam. Nacionalizam je srpski najstariji u Evropi, stariji je 600 godina od evropskog. Ali ne samo da je najstariji, već je i savršeniji, jer je jevanđelski i organski. Evropski nacionalizam rođen je u buntu i očajanju, dok je svetosavski nacionalizam započet i ostvaren u tišini i radosti stvaranja. Najzad se Evropa umorila od strašnih i stoletnih borbi i napora i u toj zamorenosti mnogi njeni sinovi digli su ruke sasvim, ne samo od crkve, nego i od vere hrišćanske. Ipak se mora odati poštovanje sadašnjem nemačkom vođi Hitleru, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija i jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo, u XX veku on je došao na ideju Svetoga Save i kao laik poduzeo je u svome narodu onaj najvažniji posao koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju.

Evropa sva miriše na smrt. Evropski univerziteti propovedaju smrt. Evropski književnici opisuju smrt. Evropski naučnici obesmrćuju smrt. Evropski političari rade za smrt. Evropski vaspitači seju smrt u duše omladine. Evropski imperijalisti raznose smrt po celom svetu. Evropski revolucionari nose barjak smrti. Moderna Evropa je sinonim smrti. Neće da zna za život posle smrti. Hristova crkva je nosilac života, moderna Evropa je nosilac smrti. A vi, Srbi, ste potomci kosovskih mučenika koji su poginuli za carstvo nebesko i večni život. Prema tome, mislite sada - hoćete li sa Evropom, saveznicom smrti ili sa Hristom, carem večnog života. Amin.

"Reči srpskom narodu kroz tamnički prozor iz logora Dahau: U toku vekova oni koji su raspeli Mesiju, Gospoda Isusa sina Božjega, stvorili su od Evrope glavno bojište protiv Boga, a za đavola. To je danas glavno bojište Židovo i oca židovskog đavola protiv oca nebesnog i protiv sina njegovog jedinorodnog od deve vaploćenog i protiv svetinje Duha svetoga. To Evropa ne zna i u tome je sva očajna sudba njena, sva mračna tragedija njenih naroda. Ona pre svega ne zna čija je, ona ništa ne zna osim onog što joj Židovi pruže kao znanje. Ona ništa ne veruje osim onog što joj Židovi zapovede da veruje. Njeni najučeniji sinovi su bezbožnici, ateisti po receptu Židova. Sva moderna gesla evropska sastavili su Židi koji su Hrista raspeli. I demokratiju, i štrajkove, i socijalizam i ateizam i toleranciju svih vera, i pacifizam i sveopštu revoluciju, i kapitalizam i komunizam, sve su to izumi Židova, odnosno oca njihova đavola. O tome treba da mislite, braćo Srbi, da se ne nađete kao sinovi satanski. Neka vam je Hristos u pomoći. Amin."
Filip2412 Filip2412 16:10 27.04.2008

preporuka

Nasa crkva mentalno je ostala u srednjem veku.

Natpisi sa anglikanske crkve u mom komsiluku :
Check God's My Space: Bible!
Everlasting Life and Free Cofee -
only some benefits of membership!
:)
Neko ce reci glupo, ali recite: Koga danas ima vise u svetu, Srba ili Engleza? Cija crkva je bolje vodila svoje stado?

Naravno, sve crkve smatram izuzetno opasnim i stetnim za ljudski um, ali poneke svojim prakticnim delovanjem i ucine nesto za svoj narod. Skoro je bloger, ja mislim Jovic pisao o tome kako je katolicka crkva hrvatske pomogla lobiranju da zemlja udje u EU. SPC medjutim sistematski radi protiv srpskog naroda, razvijajuci mrznju prema svakome ko nije pravoslavac.

Da nije SPC danas bi bilo mnogo vise Srba i oni bi bili raznih konfesija, katolici, muslimani, mnogi su oterani od srpstva zahvaljujuci SPC. Antizapadnjacko delovanje SPC u poslednje vreme preti da Srbiju odvede u konacnu propast, samoizloaciju, mrznju i samosazaljenje, jad, i bedu.
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 17:21 27.04.2008

Re: preporuka

Filip2412
Nasa crkva mentalno je ostala u srednjem veku.Natpisi sa anglikanske crkve u mom komsiluku :Check God's My Space: Bible!Everlasting Life and Free Cofee -only some benefits of membership!:)Neko ce reci glupo, ali recite: Koga danas ima vise u svetu, Srba ili Engleza? Cija crkva je bolje vodila svoje stado? Naravno, sve crkve smatram izuzetno opasnim i stetnim za ljudski um, ali poneke svojim prakticnim delovanjem i ucine nesto za svoj narod. Skoro je bloger, ja mislim Jovic pisao o tome kako je katolicka crkva hrvatske pomogla lobiranju da zemlja udje u EU. SPC medjutim sistematski radi protiv srpskog naroda, razvijajuci mrznju prema svakome ko nije pravoslavac. Da nije SPC danas bi bilo mnogo vise Srba i oni bi bili raznih konfesija, katolici, muslimani, mnogi su oterani od srpstva zahvaljujuci SPC. Antizapadnjacko delovanje SPC u poslednje vreme preti da Srbiju odvede u konacnu propast, samoizloaciju, mrznju i samosazaljenje, jad, i bedu.

Slažem se sa tezom da je crkva "mentalno ostala u srednjem veku." Pogledajmo samo koji sve likovi čine sveti arhijerejski sinod SPC i biće nam jasno: većina ih je, da upotrebim engleski izraz, closed minded.
Filipe, imaš preporuku od mene!
Queeria Queeria 19:51 27.04.2008

Re: Dakle pocelo je

Kverija u krizarskom ratu protiv svecenika pravoslavne crkve.


JA SAM SPREMAN!

SAMO ZA PRAVEDAN RAT PUDRIJERAMA!

corn mouth corn mouth 01:58 28.04.2008

Re: Da nije SPC

Filip2412
Da nije SPC danas bi bilo mnogo vise Srba i oni bi bili raznih konfesija, katolici, muslimani

jesi li siguran da znas sta hoces da kazes?

je l' tvrdis da su svi koji govore bhs jezikom bas Srbi?
ili ti se omaklo onako?
Ako nije, sto se ne bi svi oni zvali Hrvati (mada bi to bilo isto s**** drugo pakovanje)?
Ili jos bolje Jugosleveni? Ili zapadnobalkanci? Ili BHS narod?

Filip2412
mnogi su oterani od srpstva zahvaljujuci SPC.

sta ti znaci ti "srpstvo"?

filipe, iako je ovo sto si ispolji, cini mi se, pacifisticka varijanta nacionalizma,
ona pociva na istoj premisi kao i politika zlocinaca SDS u BiH:
da su bosnjaci i hrvati zapravo, "poturceni" i "pokatoliceni" sorabi.

btw, nema nikakve sumnje da je spc saucesnik u zapocinjanju rata i destrukciji zajednicke drzave yu.
Filip2412 Filip2412 02:18 28.04.2008

Re: Da nije SPC

filipe, iako je ovo sto si ispolji, cini mi se, pacifisticka varijanta nacionalizma,
ona pociva na istoj premisi kao i politika zlocinaca SDS u BiH:
da su bosnjaci i hrvati zapravo, "poturceni" i "pokatoliceni" sorabi.


Molim te ne preteruj. Cak i da mislim da su bosnjaci i hrvati zapravo srbi ne znaci da sam za rat.
Nacija je nista drugo do nacin izjasnjavanja coveka a mnogi su tokom istorije bili nedefinisani i menjali naciju na Balkanu. A da su svi narodi na Balkanu etnicki jako bliski to je cinjenica.

Nacije se formiraju, uvecavaju i nestaju zavisno od politickih prilika... Na primer, rec Bosnjaci sam prvi put u zivotu cuo devedesetih. Nikada ranije. Pre toga cuo sam samo za izraz Bosanci. Danas je to punopravna nacija ko i svaka druga. Ne zameram nikome neka se svako izjasnjava kako god hoce. Ako Kusturica smatra da je Srbin niko drugi mu ne moze reci da nije.

Pokusavam samo da promovisem moderno vidjenje nacije, slicno onome u zapadnom svetu i severnoj americi - dakle ne vezano za veru ili krv vec samo na osnovu opredeljenja.
Filip2412 Filip2412 02:24 28.04.2008

Re: Da nije SPC

btw, nema nikakve sumnje da je spc saucesnik u zapocinjanju rata i destrukciji zajednicke drzave yu.



Hrvati i Slovenci su zelelli da se odvoje i YU se zato raspala. Pa ne mislis valjda da bi Slovenci pod bilo kakvim uslovima zeleli da ostanu u istoj drzavi sa nama???? Nemoj da smo smesni.

SPC je saucesnik u necemu drugom, ne u destrukciji drzave koju je samo diktator Tito bio sposoban drzati na okupu. Destrukciju su izvrsili Hrvati i Slovenci a Srbi su se nepotrebno opirali prirodnom razvoju situacije i uz to vodili antizapadnjacku politiku sve vreme stvarajuci dobru podlogu za konflikte.


corn mouth corn mouth 04:36 28.04.2008

Re: Da nije SPC

Pokusavam samo da promovisem moderno vidjenje nacije, slicno onome u zapadnom svetu i severnoj americi - dakle ne vezano za veru ili krv vec samo na osnovu opredeljenja.

i ja.

corn mouth corn mouth 05:11 28.04.2008

Re: Da nije SPC

Destrukciju su izvrsili Hrvati i Slovenci a Srbi su se nepotrebno opirali prirodnom razvoju situacije i uz to vodili antizapadnjacku politiku sve vreme stvarajuci dobru podlogu za konflikte.

ne varim taj recnik, "hrvati i slovenci zeleli" - trpanje u isti kos svih gradjana na nekoj teritoriji, taj kafanski zargon.

Nacionalisti su dobili vlast, najpre u srbiji, a zatim i u hrvatskoj. nacionalisticka histerija je bila motor raspada zemlje i krvoprolica. A crkva je dala dodatno gorivo. Neces valjda da kazes da je Milosdevic pobedio na "svedskom standardu". Ne, pobedio je zbog prihvatanja velikosrpskog projekta.

samo diktator Tito bio sposoban drzati na okupu

a diktator Karadjordjevic?

Pa ne mislis valjda da bi Slovenci pod bilo kakvim uslovima zeleli da ostanu u istoj drzavi sa nama????

to je bitan point, pod odredjenim uslovima slovenija bi ostala "sa nama". btw ko smo to "mi"? Srbi? gradjani Srbije? sfrj minus slovenija?
Filip2412 Filip2412 14:42 28.04.2008

Re: Da nije SPC

ne varim taj recnik, "hrvati i slovenci zeleli" - trpanje u isti kos svih gradjana na nekoj teritoriji, taj kafanski zargon.

Pa dobro sta treba da kazem? Vanzemaljci zelelei? ne kapiram...
Naravno da ne misle svi isto ali velika vecina gradjana je mislila tako.

samo diktator Tito bio sposoban drzati na okupu
a diktator Karadjordjevic?

Da, i on ali sa mnogo manje uspeha.

Pa ne mislis valjda da bi Slovenci pod bilo kakvim uslovima zeleli da ostanu u istoj drzavi sa nama????
to je bitan point, pod odredjenim uslovima slovenija bi ostala "sa nama". btw ko smo to "mi"? Srbi? gradjani Srbije? sfrj minus slovenija?

Kada kazem mi mislim gradjani Srbije, koliko ja znam nalazimo se na web sajtu srpske informativne agencije i uglavnom razgovaramo o srpskim politickim prilikama. Sta tu nije jasno?
Izjave hrvatskih i slovenackih politicara koje danas slusamo upravo govore o jnihovom apsolutnom uverenju da je Jugoslavija bila privremeno resenje i da nikome od njih nije padalo na pamet da spasava tu zemlju. Vecina naroda u Slo i HR je zelela nezavisnost i to zaista nema veze sa Milosevicem. Ja nemam ni trunke vere da je Jugoslavija mogla opstati samo smatram da se mogla raspati na mnogo civilizovaniji nacin. Oni su toliko dugo sajnali stavranje svojih nacionalnih drzava da zaista nikakva politika iz BG nije mogla da ih ubedi da ostanu u federaciji. Da je drugacije, samo bi nevaljali Sloba ostao izlolovan a Hrvati i Slovenci bi ostali u zajednickoj drzavi. Medjutim, kao sto vidis HR i SLO se i danas svadjaju oko medjusobnih granica iako su prakticno obe zemlje u NATO. Da li je za danasnji pogranicni sukob Hrvata i Slovenaca takodje kriva srpska komunisticka vlast iz devedesetih?
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:55 28.04.2008

Re: Dakle pocelo je

No jos malo citata:

citata nikad dosta.
imao je nikolaj i primedbe na kupanje koje nam je takođe došlo iz evrope.
mada je tu mrtva trka, dal od evrope ili turaka :)))
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:05 29.04.2008

Re: Da nije SPC

Na primer, rec Bosnjaci sam prvi put u zivotu cuo devedesetih. Nikada ranije. Pre toga cuo sam samo za izraz Bosanci.

možda si propustio taj čas ali samo da te obavestim - države i nacije su veštačke tvorevine. nastaju i nestaju i države i nacije.
to se upravo desilo i nama.
naravno da su svi bili bosanci, stanovnici bosne.
onda je neko hteo da bosna postane država srba, hrvata i ovih trećih koji su za nacionalnost dobili bezveze ime muslimani. kao kad bi se srbi zvali pravoslavci umesto srbi.
i naravno da svi ti muslimani nisu vernici a kad o njima govoriš kao o muslimanima, ne znaš jel veliko ili malo slovo. dal su nacija ili religija.
i onda je nastalo to spasonosno rešenje - bošnjak. mada se meni više sviđa bosanac. mnogo više.
lično sam što se nacionalnosti tiče ravnodušna.
međutim, misliti da su svi srbi je stvarno teorija... pa to šešelj priča u hagu. ima i knjigu o hrvatima kao vatikanskoj zaveri. mrzi me da tražim kako se zove u onoj šumi "sabranih dela".
Gorio Gorio 16:05 27.04.2008

Preporuka

za trud uložen da nam jednim sažetim izlaganjem prikažete kako je poguban uticaj SPC na dogadjanja u Srbiji poslednjih godina.
jesen jesen 16:19 27.04.2008

mracni srednji vek

..sve to sto pise je uzas ali mi je zanimljivo da su mnoge izjave davane ili napisane od 2000 do 2004 tj za vreme dosovske vlasti i ne secam se da je tada neko to komentarisao....Ne razumem se u crkvena pravila pa ne znam dal ovi arhiepiskopi idu u penziju ili rade dok ne umru...definitvno je potrebna cistka tih deda koji su zalutali u vremenu i prostoru... jedino sto je dobro, to je da vecina naroda i ne zna sta oni lupetaju....
angie angie 16:27 27.04.2008

evo da se pokajete-10x Zdravo Marija

angie angie 16:47 27.04.2008

mali

Zeks Zeks 17:15 27.04.2008

Ovakav tekst je primer netolerancije

Pripadnici,jedne manjinske zajednice,ne podnose vernike i poglavare vecinske verske zajednice...
Tolerisati znaci trpeti nekog drugacijeg...

Nenad M. Nenad M. 17:35 27.04.2008

Re: Ovakav tekst je primer netolerancije

Zeks
Pripadnici,jedne manjinske zajednice,ne podnose vernike i poglavare vecinske verske zajednice...
Tolerisati znaci trpeti nekog drugacijeg...



gde se u tekstu ispoljava netolerancija prema vernicima!?
JJ Beba JJ Beba 17:41 27.04.2008

Re: Ovakav tekst je primer netolerancije

Pripadnici,jedne manjinske zajednice,ne podnose vernike i poglavare vecinske verske zajednice...

gde si to uoćio? blog govori o SPC a ne o vernicima...
što izmišljaš?
Zeks Zeks 17:51 27.04.2008

Danas je Uskrs.

Otisao sam sa sinom kod moje sestre da krkam jagnjetinu
na dan kad je Hrist,posle muka na krstu,vaskrsao.
Nisam farbao jaja,nisam postio na Veliki Petak.

Ali ja ovaj praznik,koji je samo jedan medju praznicima,postujem.
I postujem kad to neko postuje!

talicni talicni 17:53 27.04.2008

Re: Ovakav tekst je primer netolerancije

Zeks
Pripadnici,jedne manjinske zajednice,ne podnose vernike i poglavare vecinske verske zajednice...
Tolerisati znaci trpeti nekog drugacijeg...

Ajde sad procitaj blog jos jednom i vidjeces da sadrzi netrpeljive izjave visokih duznosnika vecinske verske zajednice.

SPC-u je preko potreban novi patrijarh reformista da je konacno izvuce iz srednjeg vijeka.
AlexDunja AlexDunja 17:55 27.04.2008

Re: Danas je Uskrs.

Otisao sam sa sinom kod moje sestre da krkam jagnjetinu
na dan kad je Hrist,posle muka na krstu,vaskrsao.
Nisam farbao jaja,nisam postio na Veliki Petak.

Ali ja ovaj praznik,koji je samo jedan medju praznicima,postujem.
I postujem kad to neko postuje!

ael ti neko nesto zamerio????
JJ Beba JJ Beba 17:57 27.04.2008

Re: Danas je Uskrs.

Otisao sam sa sinom kod moje sestre da krkam jagnjetinu .
Ali ja ovaj praznik,koji je samo jedan medju praznicima,postujem.

nesumnjivo je da imaš dobar motiv da poštuješ ovaj praznik nad praznicima.
na dan kad je Hrist,posle muka na krstu,vaskrsao.

a gde u navedenim citatima vidiš išta što ima veze sa isusom i njegovim stradanjem za naše dobro?
u istupima popova ima tako malo isusa a tako mnogo politike. i to dnevne.
Zeks Zeks 18:05 27.04.2008

Ko si

.....TI?
Nemoj ti meni...ael!
AlexDunja AlexDunja 18:09 27.04.2008

Re: Ko si

Nemoj ti meni...ael!

a sto???
Zeks Zeks 18:16 27.04.2008

Ne mislim nista lose

Ali mislim da je ruzan izraz...
angie angie 18:17 27.04.2008

Re: Danas je Uskrs.

da krkam jagnjetinu


pa ako si krkao na Vaskrs-onda stvarnooo!

mene bash vredja da neko koristi ovakav izrarz za vaskrshnji ruchak.
AlexDunja AlexDunja 18:20 27.04.2008

Re: Ne mislim nista lose

Ali mislim da je ruzan izraz...

e, stvarno:)))
to mi nije palo na pamet.
oprosti sto sam ti povredila osecanja na ovaj dan:)
uzivaj u krkanju na dalje:))
god bless!
Zeks Zeks 18:21 27.04.2008

Tako je!

Stvarno...
Zeks Zeks 18:23 27.04.2008

Pa da proslavimo

........DANAS JE VELIKI PRAZNIK!
Zeks Zeks 18:28 27.04.2008

AleksDunja nisi mi povredila osecanja

HVALA NA DOBRIM ZELJAMA!
G r o f G r o f 18:30 27.04.2008

Re: Ne mislim nista lose

to mi nije palo na pamet


Gospodjo AD, ne može se na ovaj dan govoriti,
a da vam sve ne padne na pamet
Ima da osmislite izgovoreno,
zatražite pomoć prijatelja,
zamolite lektorku da ispravi greške
i onda napišete.

Molim vas, mislite o tom....
hahahaha....
AlexDunja AlexDunja 18:35 27.04.2008

Re: Ne mislim nista lose

zatražite pomoć prijatelja,

toga uvek ima:)
hvala, kome treba:)))
JJ Beba JJ Beba 18:36 27.04.2008

Re: AleksDunja nisi mi povredila osecanja

Zeks
HVALA NA DOBRIM ZELJAMA!

zeks a što ti vičeš? na današnji dan?
Zeks Zeks 18:41 27.04.2008

Ne vicem srecice....

....ja sam malen cvrcak...
adam weisphaut adam weisphaut 18:42 27.04.2008

Re: AleksDunja nisi mi povredila osecanja

zeks a što ti vičeš? na današnji dan?

Možda ga je ponela praznična atmosfera?
AlexDunja AlexDunja 18:45 27.04.2008

Re: AleksDunja nisi mi povredila osecanja

Možda ga je ponela praznična atmosfera?

ima toga u nas:)))
pevanja...i kojecega:)
Zeks Zeks 18:46 27.04.2008

Da

...i svi ti lepi praznici...
AlexDunja AlexDunja 18:49 27.04.2008

Da

..i svi ti lepi praznici.


a zasto vices na drugi nacin?
Zeks Zeks 18:52 27.04.2008

Kod mene je....

Tisina i muzika...Radio."Dole na uglu"
JJ Beba JJ Beba 19:15 27.04.2008

Re: Ne vicem srecice....

....ja sam malen cvrcak...

jesi mali, fakat
Zeks Zeks 19:17 27.04.2008

Mali,mali...

....malecki...
AlexDunja AlexDunja 19:21 27.04.2008

Re: Ne vicem srecice....

jesi mali, fakat

uvek ima taj problem, to sa gabaritima....
ne kapiram...bas
Queeria Queeria 19:25 27.04.2008

Re: Ovakav tekst je primer netolerancije

Zeks
Pripadnici,jedne manjinske zajednice,ne podnose vernike i poglavare vecinske verske zajednice...
Tolerisati znaci trpeti nekog drugacijeg...

aha, a ovo je sve bilo iskazivanje hrišćanske ljubavi prema drugačijoj braći?
Kiss
Boban

Zeks Zeks 19:38 27.04.2008

Dragi Bobane....kiss!

Verujem da je snimak ogavan.Ali ga necu gledati...
Surovost je snimljena,ja je preporucujem sudkim vestacima...
Postujem Vas pokret...
Ali postujem i necija,mozda sasvim iskrena,verska osecanja...
Danas je Uskrs,veliki praznik, a ja mislim da je opravdano kritikovati
konzervativnu SPC,ali je ne primereno tako tablodino pljuvati po crkvi,
u vreme praznika koje drustva,i sadasnja i bivsa, slave vec 2000 godina
Lepi pozdravi Vasoj zajednici!
JJ Beba JJ Beba 20:29 27.04.2008

Re: Dragi Bobane....kiss!

a ja mislim da je opravdano kritikovati
konzervativnu SPC,ali je ne primereno tako tablodino pljuvati po crkvi,

pa kritika je upućena crkvi kao takvoj, ne vernicima niti veri.
za kritiku nema pogodan ili nepogodan dan, svaki je pogodan ako je kritika iskrena.
i svako može biti spasen, pa i crkva.
"jer: Svako, ko prizove ime Gospodnje, biće spasen"
Rimljanima, 10:13

samo treba da ga prizovu.
Zeks Zeks 20:54 27.04.2008

Da...bas na crkvu i praznik mislim

Danas je pogodan,pravi dan za kritiku,neceg takvog,kakvo je...
Snazna je reakcija publike,koja cita to sto je objavljeno...
...i to me kod ovog teksta nervira - vise je trenutak nego prava kritika!
JJ Beba JJ Beba 21:23 27.04.2008

Re: Da...bas na crkvu i praznik mislim

vise je trenutak nego prava kritika!

pa rekoh ti nema veze koji dan, jer i SPC svojim prazničnim (uskršnjim ili božićnim) poslanicama skoro uvek koristi priliku da kritikuje, da spočitava , u nadi da će se nešto promeniti. obično kažu: "U ove dane pashalne radosti, u vreme božanske milosti prema svima i svakome, ne možemo a da se ne spomenemo...." .pa krenu da grde žene što neće da rađaju....isvašta nešto drugo, sve u nadi da će se oni kojima je poslanica upućena poboljšati. U tom smislu ne vidim razlog da oni koji osećaju da su od takvih postupaka SPC ugroženi joj ne upute kritiku .
Zeks Zeks 21:34 27.04.2008

Pa...dobro...

Da li je danas je "slucajno" USKRS?
Zeks Zeks 21:54 27.04.2008

Procitao sam komentar VirtuelnogVase

Ja imam zamerke na ovaj tekst.
Ali to je objavljeno,to je vec istorija...
JA SAM PROTIV POVLACENJA TEKSTA
alselone alselone 21:56 27.04.2008

Re: Procitao sa komentar VirtuelnogVase

Ako sam dobro razumeo ne treba povlaciti tekst zato sto je vec objavljen i postao je istorija?

Od sada povlacimo samo neobjavljene tekstove.
Zeks Zeks 22:00 27.04.2008

Al' ga zacavrlja...

Slusaj,dobro je,ali napravio sam na tom tekstu "panel diskusiju"....
A onda - da obrisu sve!
Palilula Palilula 23:57 27.04.2008

Re: Dragi Bobane....kiss!

U Americi ne moraju ni da prizovu. Dovoljno je da daju pare svojoj crkvi i oni ce se za njih moliti. Onda je sve ok, mogu da rade sta hoce, sve im je oprosteno.
Zeks Zeks 22:06 28.04.2008

Dragi moji prijatelji homoseksualci...

moram da Vam objasnim moj stav ...
kao sto sam na Vaskrs,na blog-u,branio uboge hriscane
tako bih na nekom drugom mestu,u neko drugo vreme branio i Vas.
Glasam za GEJ PARADU!
alselone alselone 17:48 27.04.2008

Bedno

Vi pederi ste stvarno pederi.
Gorio Gorio 18:56 27.04.2008

Re: Bedno

alselone
Vi pederi ste stvarno pederi.

Halo čoveče, od ovoga ne može bednije.
angie angie 19:03 27.04.2008

Re: Bedno

Gorio

alseloneVi pederi ste stvarno pederi.Halo čoveče, od ovoga ne može bednije.


pa isto je napisao na blogu kod jarila, pa ga pohavlili, pa on veli-ajd opet i vidish-dobio preporuku !

sve u svemu-tuzno!
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:25 27.04.2008

Re: Bedno

alselone
Vi pederi ste stvarno pederi.


dobro, jesmo. pederi smo.
a šta ste vi?
mislim na ove tvoje pajtose iz citata.
koji šire čistu ljubav i toleranciju.

alselone alselone 19:34 27.04.2008

Re: Bedno

@a

Pa napisacu svaki put jer najbolje i najkrace objasnjava ovakve postove.
vladimir petrovic vladimir petrovic 19:57 27.04.2008

Re: Bedno

Arselone,
Vi pederi ste stvarno pederi

Oni ce pomisliti da im dajes kompliment, jer ih prihvatas da jesu to sto jesu! Dublje, ne shvataju...jer da shvataju ne bi mogli da lupaju ko Maksim po diviziji, sve da bi na sebe skrenuli paznju...Nije strasno biti peder, ali je strasno biti nevaspitan peder
sintetika sintetika 20:32 27.04.2008

Re: Bedno

alselone
Vi pederi ste stvarno pederi.


Onda ću i ja da budem peder iz solidarnosti.

Istina boli. Što ne date makar jedan argument, nego samo trabunjate. Mnogo volim kada nasilnici krenu da se pozivaju na toleranciju i govor mržnje.
alselone alselone 20:42 27.04.2008

Re: Bedno



ovo je nova vrsta - nevaspitan peder! Evo kako fasizam polako promanja i ovde na blogu


Stvarno je umetnost videti fasizam u svemu. Vi ekipa ste stvarno popucali, znaci, sta god da vam se ne svidja - fasizam, nacizam, kleforasizam.
alselone alselone 20:44 27.04.2008

Re: Bedno


Onda ću i ja da budem peder iz solidarnosti.


?!
Samo ti uzivaj!
Nenad M. Nenad M. 21:35 27.04.2008

Re: Bedno

alselone


ovo je nova vrsta - nevaspitan peder! Evo kako fasizam polako promanja i ovde na blogu


Stvarno je umetnost videti fasizam u svemu. Vi ekipa ste stvarno popucali, znaci, sta god da vam se ne svidja - fasizam, nacizam, kleforasizam.


Ajd za pocetak, kakva smo mi to ekipa? I ko nas cini? Misim mozda stvarno i jesam deo neke ekipe samo jos nisam obavesten. Ti ocigledno imas problem sa gay populacijom tj. pederima kao takvim i jos im dajes karatkerne osobine kao grupi sto jeste, priznaces, fasistoidno
alselone alselone 21:40 27.04.2008

Re: Bedno

Ja nemam problem sa pederima kao takvim a ni sa pederima kao onakvim.
Oni imaju problem samnom kao pravoslavcem.
dragoljub dragoljub 22:00 27.04.2008

Re: Bedno

alselone
Ja nemam problem sa pederima kao takvim a ni sa pederima kao onakvim.
Oni imaju problem samnom kao pravoslavcem.

alselone onako čisto pravoslavno srpsko ime izgleda da moj deda Mihailo nije imao pojma kad je svom prvencu dao ime dragoljub svom prvencu 1888g. pa ni moj selimir kad mi dade ime ,alselone je srpsko ime a?
alselone alselone 22:05 27.04.2008

Re: Bedno

dabome. Bilo je zaboravljeno par stotina godina, ja ga ponovo vracam u modu.
dragoljub dragoljub 22:08 27.04.2008

Re: Bedno

undefined
alselone
dabome. Bilo je zaboravljeno par stotina godina, ja ga ponovo vracam u modu

aj kad kažeš nego nema ga nešto na spisak srpskih imena,verovatno neznaju trebao bi da intervenišeš
alselone alselone 22:13 27.04.2008

Re: Bedno

Nemas ti brige.

A jel mi mozes sad objasniti sta si planirao da kazes sa ova dva komentara?
vladimir petrovic vladimir petrovic 22:17 27.04.2008

Re: Bedno

Arselone, ti se cudis i kazes
ovo je nova vrsta - nevaspitan peder!

Stavi prst na celo, covece, pa reci da li je vaspitan peder koji napise naslov "SPC, krv i mrznja..." i onda maloumno trabunja sve sto joj / mu padne na pamet?! Ja sam cak pokusao da budem blag u svojoj oceni, a znam sta bih joj / mu radio.. Ipak, setio sam se da kada sam bio mali, mama mi je govorila da uvek brojim do pet pre nego sto nekoga napadnem..
dragoljub dragoljub 22:33 27.04.2008

Re: Bedno

alselone
Nemas ti brige.

A jel mi mozes sad objasniti sta si planirao da kazes sa ova dva komentara?

da ti je ime u raskoraku sa dogmom koju ovde propovedaš el treba da crtam?
vishnja vishnja 08:51 28.04.2008

Re: Bedno

pa reci da li je vaspitan peder koji napise naslov "SPC, krv i mrznja..." i onda maloumno trabunja sve sto joj / mu padne na pamet?!

jel mislis na ovo
Mnoge majke, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko ridaju nad izgubljenim sinovima, u ovim ratnim sukobima, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha. (Patrijarh Pavle, u Božićnoj poslanici, 1995.)

ovo nije maloumno. ovo je ogavno.
konsoliduj se malo i biraj reci.
St.Dushan St.Dushan 18:35 27.04.2008

Mrkli mrak

Mrkli mrak se nadvio nad Srbijom. Iz najdubljih ponora pakla izasao je sotona u liku Anfilohija Radovica i nema nam vise spasa. Djavolji izaslanici na zemlji (Vojislav Kostunica, Velja ilic, Toma Nikolic, Aleksandar Tijanic i ostali antihristi i srbomrsci) zabludeli su nebeski narod i povukli u veciti mrak. Srbijo, laku noc jeb' se!
Čerevicki Čerevicki 19:05 27.04.2008

ALOOOOOO

SPC, krv i mržnja !?

Jel' se čujemo? Gde je sad taj moderator? Koliko vidim jaril je morao da promeni prvobitni naslov svog posta a ovo pretpostavljam nije "senzacionalistički naslov"? Malo ukusa nije na odmet. Jasno je da je ovo čista provokacija, ja se na to neću pecati i dalje komentarisati ovog dečkića sa ovim tekstićem, smešno je. Želeo bih samo odgovor na pitanje zašto se ovo dozvoljava? Govor mržnje na blogu b92, nastavlja se...
JJ Beba JJ Beba 19:19 27.04.2008

Re: ALOOOOOO

Govor mržnje na blogu b92, nastavlja se...

kakv bre govor mržnje. ovo su samo citati ljudi koji su ove stvari izjavljivali. ako ko širi mržnju onda su to ovi citirani likovi
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:22 27.04.2008

Re: ALOOOOOO

kakv bre govor mržnje. ovo su samo citati ljudi koji su ove stvari izjavljivali. ako ko širi mržnju onda su to ovi citirani likovi

pa oni jes bejbi. ovo citati su čista mržnja. otrov.
možda se na to misli.
Queeria Queeria 19:31 27.04.2008

Re: ALOOOOOO

Govor mržnje na blogu b92


Govor mržnje – usmeni ili pisani govor koji se svodi na javno izazivanje ili prouzrokovanje mržnje prema odreženoj skupini (ili pojedinoj osobi) zbog nekog njezinog određenja u svrhu stvaranja netrpeljivosti, razdora, diskriminacije i nasilja i/ili raspaljivanje već postojeće mržnje s time što se ona kroz javni govor mržnje razvija, jača i produbljuje.

Ja ništa nisam rekao, ja sam samo citirao.
Kiss
Boban
JJ Beba JJ Beba 19:37 27.04.2008

Re: ALOOOOOO

Rok kultura je krajnje zabrinjavajuća, duhovno odvratna i uvredljiva pojava za svakog makar malo pobožnog čoveka, a tim pre je neprihvatljiva za Hrišćanina. (Arhimandrit Lazar Vitanijski, iz knjige 'Pokajanje – put u život večni)

a šta je ovo? ko će mene da zaštiti od govora mržne? viš da je rok kultura, kojoj ja pripadam, duboko odvratna i veoma zabrinjava SPC
jel će me biju ovi neki drugi? oćel me zapale ako me čuju da slušam Whitesnake? Oćel duđu sada na vrata moje gajbe jer se ori zztop- Mescalero?
Nenad M. Nenad M. 20:31 27.04.2008

Re: ALOOOOOO

Čerevicki
SPC, krv i mržnja !?

Jel' se čujemo? Gde je sad taj moderator? Koliko vidim jaril je morao da promeni prvobitni naslov svog posta a ovo pretpostavljam nije "senzacionalistički naslov"? Malo ukusa nije na odmet. Jasno je da je ovo čista provokacija, ja se na to neću pecati i dalje komentarisati ovog dečkića sa ovim tekstićem, smešno je. Želeo bih samo odgovor na pitanje zašto se ovo dozvoljava? Govor mržnje na blogu b92, nastavlja se...


Ju i naopako. Aman kakav govor mrznje? Bitno je da si ti spasao dusu odbijajuci da citas tekstice deckica u buduce. Amin!
sintetika sintetika 20:35 27.04.2008

Re: ALOOOOOO

Šta fali naslovu?

Legitimno pitanje. Ne stoji kao konstatacija.
Bili Piton Bili Piton 20:42 27.04.2008

Re: ALOOOOOO

JJ Beba
oćel me zapale ako me čuju da slušam Whitesnake?


Pa, ja bi ti iseko elektriku.

Oćel duđu sada na vrata moje gajbe jer se ori zztop- Mescalero?


Ovo je vec nadasve neugodna audio-mentalna slika. Point taken.
Jaril Jaril 21:05 27.04.2008

Re: ALOOOOOO

Koliko vidim jaril je morao da promeni prvobitni naslov svog posta
Једна мала допуна, нисам морао, већ сам добио више сугестију, али се не може рећи чак ни да је то од мене тражено. Сугестија је била на месту, те се пре може рећи да сам желео да променим наслов.
AlexDunja AlexDunja 21:07 27.04.2008

Re: ALOOOOOO

те се пре може рећи да сам желео да променим наслов.

eh, zelja:))))
nevidjena stvar:)
irvas irvas 02:31 28.04.2008

Re: ALOOOOOO

Jel' se čujemo? Gde je sad taj moderator? Koliko vidim jaril je morao da promeni prvobitni naslov svog posta a ovo pretpostavljam nije "senzacionalistički naslov"? Malo ukusa nije na odmet. Jasno je da je ovo čista provokacija, ja se na to neću pecati i dalje komentarisati ovog dečkića sa ovim tekstićem, smešno je. Želeo bih samo odgovor na pitanje zašto se ovo dozvoljava? Govor mržnje na blogu b92, nastavlja se...

a jel si ti uopste procitao blog? ovo nije autorski tekst vec samo citati zvanicnika crkve. ti citati su sami po sebi provokativni i ne znam sta ti ovde nije jasno?
margos margos 10:56 28.04.2008

Re: ALOOOOOO

a jel si ti uopste procitao blog? ovo nije autorski tekst vec samo citati zvanicnika crkve. ti citati su sami po sebi provokativni i ne znam sta ti ovde nije jasno?

Irvase, citati su u najmanju ruku užasni i zabrinjavajući za svakog - ateistu, Srbina, Srpkinju, ne-Srbina, ne-Srpkinju, muško, žensko, majke, očeve, decu, Novobeograđane, ma ko će pobrojati sve. Ja sam po mnogo osnova označena kao loša. Svako je nekim citatom potkačen kao ne-dobar.

Ne sporim da je SPC i izjave njenih zaposlenih za oštru kritiku. (I ovo rekoh prilično blago, jer je mnogo toga prosto sablažnjivo u njihovom ponašanju i govoru, pa čak i u izgledu.)

Autor je dao naslov, uvodni tekst i ilustracije koje stavljaju u senku same citate. Samim tim, to jeste autorski tekst.

I ovakav, nije po mom ukusu. Ni vreme kad je plasiran.

trener trener 12:09 28.04.2008

Re: ALOOOOOO

undefined
trener
JJ Beba
Rok kultura je krajnje zabrinjavajuća, duhovno odvratna i uvredljiva pojava za svakog makar malo pobožnog čoveka, a tim pre je neprihvatljiva za Hrišćanina. (Arhimandrit Lazar Vitanijski, iz knjige 'Pokajanje – put u život večni)

a šta je ovo? ko će mene da zaštiti od govora mržne? viš da je rok kultura, kojoj ja pripadam, duboko odvratna i veoma zabrinjava SPC
jel će me biju ovi neki drugi? oćel me zapale ako me čuju da slušam Whitesnake? Oćel duđu sada na vrata moje gajbe jer se ori zztop- Mescalero?


u to ime...
irvas irvas 02:35 29.04.2008

Re: ALOOOOOO

I ovakav, nije po mom ukusu. Ni vreme kad je plasiran.

znas kako margos, ovo sto si rekla meni zvuci kao ono " ne pitaj me za drzavu dok hilandar gori".
nema ljutis.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana