Društvo| Gradjanske inicijative| Politika| Život

Proteste u hibernaciju?!

loader RSS / 12.02.2019. u 12:11

Muljavo vreme napolju ... Lebdi neka trula kišica. Nit zima, nit znaci proleća. Kao da se sve zaglavilo u sivilu... Šta vele vesti? Zaustaviti građanske proteste zbog toga što „nije trenutak“, jer navodno slabe pregovaračku poziciju Srbije pred finalizaciju „dijaloga“ s Prištinom? Ne znam. Tako reče Jelena Milić jutros, u utorak, 12.02.2019. godine. Aman. Nije li tokom poslednjih 30-ak godina dovoljno opstruiran svaki pokušaj demokratizacije ovog društva, i to najčešće pod izgovorom da ti razmaženi zahtevi ne bi trebalo da se plasiraju „baš sad“, kad se oko Kosova bije odsudna bitka. 

Da li namerno ili slučajno, pomenuta jutrošnja izjava ide u korist određenim strukturama. Za kosovo su mnogi zainteresovani. Mi valjda najviše. S tim što se kao građani o tome najmanje pitamo. Kosovo je iznad svega element neprestane obnove života ovdašnjeg režima, koji se 7-8 decenija manje-više nikada u svojim dubinskim strukturama nije ni menjao (manimo se 5-oktobarskog pokušaja, kao i idiotske propagande da je to najgora vlast i da sve što je loše počinje 2000-te). Eto, opet, na žalost, situacije u kojoj se po ko zna koji put mora konstatovati da je Kosovski čvor (koji nije ništa novo i kao takav datira mnogo vremena unazad) jedna za režim uvek dobrodošla tema. Što veći problem oko Kosova, to bolja prilika za dokazivanje jeftinog patriotizma, i, u skladu s tim, moralno opravdanje da se svaki glas protivljenja očajnoj unutrašnjoj politici okarakteriše kao pokušaj rovarenja, nanošenja štete domovini, akt izdajništva ... Kosovski problem je za devijantne „patriote“ nezamenjiva hrana. Naprosto, duboko u srcu, onako prikriveno, oni osećaju radost, svesni da to jača njihovu poziciju, koja se odlikuje raznim ličnim koristima i skoro svim mogućim zloupotrebama institucija države Srbije. Licemerje najgore vrste zablatnjavilo je skoro svaki pedalj „domovine“. Javni prostor je zagađen, dekadencija je na vrhuncu, mrziteljstvo pojedinačno i grupno postaje gorivo skoro svih „kreativnih“, javnih aktivnosti. Nije li već to, taj ambijent, sam po sebi, preduslov da se kosovski problem nikako ne reši? Šta se uopšte, ikada, moglo rešiti plitkom pameću i negativnom energijom? Nikada ništa. Mogla se samo multiplikovati negativa, zlovolja, nove nesreće ... Tako ustrojena, tako slaba Srbija naravno nije kadra da reši bilo koje ozbiljno pitanje, a nekmoli zamršenu i na svaki način iskomplikovanu kosovsku dramu.

U službi daljeg održavanja tako nejake i sluđene Srbije, već samim tim što opovrgava svrsishodnost protesta koji za cilj imaju ozdravljenje i jačanje društva, jeste i taj apel koji odjutros stiže iz određenog dela nevladinog spektra, sve pod izgovorom brige za sudbinu famoznih pregovora. Podstiče se žurba, da se stvar reši što pre, ako može odmah. Ko zna zašto je to dobro. Uostalom (dozvolimo i malo sarkazma), to su pregovori u kojima, koliko sam obavešten, mi vodimo sa 5:0 (pa nam je, heh, valjda u interesu da se meč prekine odmah, pri ovom za nas krajnje pozitivnom rezultatu). Tako bi i narečeni nevladin sektor i mi mogli da imamo isti cilj, da se stvar čim pre salomi preko kolena. Pomenuti apel naravno nije motivisan željom za stvarnim rešavanjem teške kosovske zavrzlame, već je motivisan postizanjem koristi jedne od strana upletenih u pomenuti problem, a to je interes zapadne alijanse. Da. Ako se nekome sa strane čini da je formiran jedan vlastodržac koji može da ispuni određene ciljeve i zadatke, svakako da građanski protesti protiv njegove apsolutističke vladavine iz ugla tog "posmatrača" sa strane nikako nisu rado viđeni. Svakako da će biti izdvojenih glasova onamošnje javnosti kojima se izražava briga za stanje demokratije u Srbiji, slobode medija ... No, to se tu i tamo ispušta u etar nadasve zato da bi se održala demokratska reputacija zapada. Praktično se ništa neće preduzeti.

O kosovsku nesreću skoro svi su se ovajdili. Ili će tek. Kako god, Kosovo obezbeđuje da se svaki pokušaj demokratizacije Srbije markira kao akt perfidne ili ogoljene veleizdaje. Manje-više. Precizno javno (zvanično, u dnevniku) imenovanje te pojave zavisiće isključivo od momentalnih okolnosti. Ali, kako god da se protesti imenuju, suština javne poruke je ta, da se radi o rušiocima društva. Jer ometaju vlastodršce koji tako neumorno delaju da se stvar na jugu reši. 

Nego, valja postaviti jedno nezaobilazno pitanje - Po čemu su sad važniji (od protesta) pregovori sa Prištinom, kako kaže deo nevladinog sektora, nego što su bili i što će biti u bilo kom drugom trenutku dugog dosadašnjeg i dugog budućeg istorijata „rešavanja“ ovog problema? Nije li se to pitanje moglo postaviti maltene bilo kog časa? Po čemu je ovaj čas toliko važan? Pa, jedino sa aspekta zapada, koji je zacrtao da se ove godine mora načiniti sveobuhvatan, pravno obavezujuć sporazum. Nek stoga u Srbiji prestanu protesti, neka stoga u Srbiji prestane život. Sve se mora podrediti „rešavanju“. Srbijanskom režimu „rešavanje“ u krajnjem saldu ne odgovara, jer gubi taj bogat izvor demagogije i održavanja na vlasti, s tim što režimu, razume se, takođe ne odgovaraju protesti. Uostalom, vodimo sa 5:0, pa možemo kratkim pasovima da zadržavamo loptu na sredini terena, nervirajući grogiranog protivnika. Logično je da slično, status-kvoovski kalkuliše i veliki istočni brat. Makar i da nema tih oprečnih interesa i uticaja sa strane i iznutra, kosovsko pitanje bi i dalje ostalo dovoljno teško i ostalo bi još zadugo kao hronična nevolja ovdašnjeg još nekako živog sveta. Stoga ovi "dobronamerni" pomagači nisu neophodni. Ali, istovremeno, oni su neizbežni. Poenta ne postoji. Jer je ovde u pitanju "jedinstven slučaj": Kosovo.        Komentari (475)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

aureus aureus 12:26 12.02.2019

Nema stajanja!

Zaustaviti građanske proteste zbog toga što „nije trenutak“, jer navodno slabe pregovaračku poziciju Srbije pred finalizaciju „dijaloga“ s Prištinom? Ne znam. Tako reče Jelena Milić jutros, u utorak, 12.02.2019. godine.

Pregovaračka pozicija Srbije je dovoljno oslabljena kvalitetom pregovarača koji je tako nizak da se on ničim ne može popraviti.

Protesti slabe Vučićeve živce, ali zato podižu moral ljudima kojima je dosta podjebavanja i represije u sopstvenoj zemlji.

Jedino što je na tragu smislenosti od toga što je rekla gđa Milić jeste da bi Beograd i Priština možda mogli da se ugledaju na dogovor koji su postigli Sjeverna Makedonija* i Grčka.

*) U skladu sa Prespanskim sporazumom počinjem sa korištenjem novog imena.
loader loader 12:29 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

U skladu sa Prespanskim sporazumom počinjem sa korištenjem novog imena

Lepo

Jedino što je na tragu smislenosti od toga što je rekla gđa Milić jeste da bi Beograd i Priština možda mogli da se ugledaju na dogovor koji su postigli Sjeverna Makedonija* i Grčka.

Problem je u tome što naš slučaj nema baš puno sličnosti sa navedenim slučajem. Kod njih je reč o nazivu, a kod nas o skoro svemu, a najmanje o nazivu.


aureus aureus 12:41 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

loader

Problem je u tome što naš slučaj nema baš puno sličnosti sa navedenim slučajem. Kod njih je reč o nazivu, a kod nas o skoro svemu, a najmanje o nazivu.

Nije samo o nazivu.

Riječ je o sveobuhvatnom sporazumu kojim se
1) rješavaju bitna sporna pitanja (naziv, identitetske stvari)
2) uspostavlja strateška saradnja dvije zemlje.

Naime, osim što su se sporazumjele oko upotrebe osjetljivih termina, dvije zemlje su jedna drugoj rekle da su međusobne granice nesporne, da će jedna drugoj "čuvati leđa", da neće ni na koji način podržavati bilo čije ugrožavanje suvereniteta druge zemlje potpisnice sporazuma (drugim riječima, ako Albanci pokušaju da ugroze integritet S. Makedonije - nek ne računaju na podršku Grčke). Dogovorile su se da se međusobno pomažu i sarađuju u svim oblastima života. Dogovorile su i mehanizme saradnje (od sad svake godine bar jedan susret na najvišem nivou na kojem će se pratiti implementacija sporazuma i predlagati rješenja, ali i ministarski susreti, konferencije itd, nema više zeze).

S. Makedonija nije samo riješila problem sa imenom - nego je dobila i partnera na putu ka EU i NATO i što bi političari rekli - u bolju budućnost.

Sporazum je odličan.
2 u 1.

Nisam baš lud za Nobelovom nagradom za mir, ali ako je Zaev i Cipras dobiju - neće biti nezasluženo.
loader loader 12:44 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Riječ je o sveobuhvatnom sporazumu kojim se
1) rješavaju bitna sporna pitanja (naziv, identitetske stvari)
2) uspostavlja strateška saradnja dvije zemlje.

Slažem se da je to za njih značajnije nego što se odovud na prvi pogled može učiniti. No, kako ja shvatam, njihov i naš problem su neuporedivi, skoro po svim šavovima.
aureus aureus 13:24 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

loader
Riječ je o sveobuhvatnom sporazumu kojim se
1) rješavaju bitna sporna pitanja (naziv, identitetske stvari)
2) uspostavlja strateška saradnja dvije zemlje.

Slažem se da je to za njih značajnije nego što se odovud na prvi pogled može učiniti. No, kako ja shvatam, njihov i naš problem su neuporedivi, skoro po svim šavovima.

1. Pa...Tim sporazumom jednim udarcem su ubijene dvije muve. Na dosta dobar način su riješeni osjetljivi višedecenijski problemi, a onda je to nadograđeno drugim dijelom (koji nije bio nužan) - o strateškoj saradnji. To je zaista skokovit napredak u odnosima zemalja koje, recimo, diplomatske odnose nisu imale na nivou ambasada - iako se graniče.

Nazivom Sjeverna Makedonija se sugeriše da prosto - postoji (ili je postojala) i neka Makedonija van te države. Time je zadovoljena grčka strana, a ni makedonska ne mora da roni suze.
Većinski narod Sjeverne Makedonije i dalje ima potpuno pravo da sebe zove Makedoncima i da svoj jezik tako naziva, čime je itekako zadovoljena makedonska strana.
Grcima je uvaženo to da u kontekstu govora o helenskoj kulturi (kao i onome što je izniklo iz nje) termin Makedonija i makedonsko znači nešto drugo u odnosu na značenje koje je vezano za Sjevernu Makedoniju i njene stanovnike slovenskog porijekla.
Svi spomenici koji su u vrijeme etno-nacionalizma podignuti širom Sjeverne Makedonije - a tiču se antike - mogu da ostanu, samo ispod treba naglasiti o čemu se radi (a u skladu sa duhom i slovom Prespanskog sporazuma).

Grci ne moraju da strepe da će njihovi sjeverni susjedi posezati za antičkim naslijeđem (mogu i da potežu, ali privatno, ne na nivou akcija sponzorisanih i organizovanih od strane države) i da će eventualno voditi ekspanzionističku politiku.
Ali vrijedi i obrnuto, ni ovi današnji Makedonci neće biti negirani niti im država osporavana i teritorijalno ugrožavana.
Granice uvažene, upotreba termina precizirana...i ovaj dio sporazuma, pošto je stupio na snagu, više ne može da se mijenja.

Već ovo bi bilo sasvim dovoljno da svi aplaudiramo: bravo, konačno malo razuma na Balkanu.

Međutim, vlade Ciprasa i Zaeva su otišle korak dalje i na to jezgro dodale i obaveze o dubinskoj saradnji dvije zemlje. Otprilike kao kad dvojica komšija riješe probleme, pa im toliko lakne - da počnu da se posjećuju i prave zajedničke planove. To je zaista sjajna stvar.
Da je Prespanski sporazum napravljen u Skandinaviji bio bi potpuno...normalan, očekivan.

Ovdje, u ovakvim okolnostima, praktično je remek-djelo.

Posebno treba istaći da su i jedan i drugi premijer pokazali političku hrabrost.
Naime, mogli su - obojica da odlete sa svojih funkcija.
Birači katkad vole hrabrost. Ljeta 2018. Siriza je imala 23,5 posto podrške, a sad 27,5. Ne mora značiti da je do Prespanskog sporazuma, ali definitivno je sporazum nije ugrozio. Dapače.


2. E, sad, što se tiče Srbije i Kosova...za početak, nek Prespanski sporazum bude podstrek. Za otvorene razgovore i razumijevanje. Mi ne možemo birati komšije, ali možemo graditi dobre odnose - ako želimo.
Recimo, jedna od stvari na koje bi Kosovo moglo da se obaveže je da će srpski srednjevjekovni manastiri i crkve, čak i u slučaju pune nezavisnosti Kosova, biti zaštićeni na sve načine i priznati kao kulturno-graditeljsko dobro koje pripada srpskom korpusu; da neće biti revizionističkih težnji podržanih od strane državne politike i fondova...vlasti u Beogradu i Prištini mogu da se obavežu da će pristupiti otklanjanju neusaglašenosti u udžbenicima (nešto slično već rade Skoplje i Sofija).
I tako - tačka po tačka.
Pa kad se to lijepo potpiše u tri primjerka, ratifikuje u parlamentima, a jedan primjerak pošalje u Ujedinjene nacije, obezbijedi trostepena zaštita...

Zaista, sporazum Beograd-Priština može biti još fascinantniji nego Prespanski, i po sadržaju i po rješenjima.
Ali...ko da ga napravi?
loader loader 13:46 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Zaista, sporazum Beograd-Priština može biti još fascinantniji nego Prespanski, i po sadržaju i po rješenjima.

I dalje ne vidim šta je to što može biti neka suštinska usporedba sa kosovskim problemom, odnosno eventualnim sporazumom Bg-Pr.

No, preskočimo za sada malo Gr. i Mk. Tema bloga je ipak ovaj naš slučaj. I jutrošnja izjava J. Milić u zamršenom tekućem kontekstu. I nedavna izjava Patrijarha ide u istom pravcu. ... Protesti će protivnike i usporivače imati ne samo u režimu i celokupno režimskim medijima, već i u ovim pojedinačnim izletima, koji će se, naravno, rado koristiti kao dokaz da je to besciljna i malobrojna ulična skupina.
aureus aureus 14:17 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

loader

I dalje ne vidim šta je to što može biti neka suštinska usporedba sa kosovskim problemom, odnosno eventualnim sporazumom Bg-Pr.

- Spremnost na kompromis
- Politička hrabrost, odgovornost prema narednim pokoljenjima, vizija saradnje i bolje budućnosti
- Rješavanje tačke po tačku (tačno je da tih tačaka ima više nego u slučaju Grčke i Sjeverne Makedonije, ali i duže se pregovara, brate)
- Određena inovativna rješenja
- Želja da se stane sa sukobima i odnosi relaksiraju

No, ne zaboravimo, Prespanski sporazum su postigli Zaev i Cipras, a njihov politički i svaki drugi bekgraund je potpuno drugačiji od, na primjer, četvorke Vučić & Dačić i Tači & Haradinaj.
Ovima kad odneseš ploču da ti urade fini gravuru, oni se 'vataju za motorku. Tako su naučili.

A rizik je i da ih neko pritisne jer ko zna šta bi onda moglo biti potpisano. Bolje je da dogovore prave ljudi velikog znanja, širine i dobrih namjera.

Tema bloga je ipak ovaj naš slučaj. I jutrošnja izjava J. Milić u zamršenom tekućem kontekstu.

Što se tiče konteksta, od dolaska Vučića na vlast, u javnosti Srbije kruži priča da je on tu nešto da riješi (mačka koja lovi miševe) - a to nešto je vjerovatno Kosovo. Pa je li riješeno? Nije. Koliko je godina prošlo? Još malo pa sedam.
I tako, svake godine on to rješava, dela, dela - nikad da izdela.
I 2017. kad su trajali protesti nakon predsjedničkih izbora, bilo je priče da to Vučiću neko zagorčava život u finalizaciji pregovora sa Prištinom.
Koliko je samo ljudi na televiziji govorilo da "osjećaju da se ta stvar bliži kraju, da postoji pritisak da se sve riješi najkasnije do kraja 2018..."
Je li riješeno? Nije.
Ne bih se iznenadio i da ekipa oko Vučića iz godine u godinu proizvodi priču da će sporazum morati da se potpiše "najkasnije do kraja naredne".

Oni koji protestuju, ne treba da se obaziru na OČEKIVANE, šuplje priče.
Treba da protestuju.
loader loader 14:24 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Treba da protestuju.predatortz predatortz 16:15 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

2) uspostavlja strateška saradnja dvije zemlje.


I tu se priča završava.
Kosovo za Srbiju, a ni formalno pravno, nije država.
Ok, priznali su je neki veliki igrači. Neki drugi, takođe veliki igrači, još nisu.
Zašto bi Srbija slabila svoju pregovaračku poziciju i tretirala Kosovo kao državu?
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:56 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Zaista, sporazum Beograd-Priština može biti još fascinantniji nego Prespanski


A zamisli tek sporazum Madrid Barselona.
Al neće Madrid da ga pravi.
Iz nekog razloga.
aureus aureus 18:52 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

hoochie coochie man
Zaista, sporazum Beograd-Priština može biti još fascinantniji nego Prespanski


A zamisli tek sporazum Madrid Barselona.
Al neće Madrid da ga pravi.
Iz nekog razloga.

Misli da mu se može.
Iz nekog razloga.

Evo, recimo, jedan od njih bi mogao da bude što Kataloniju nije priznao niko.
Drugi bi mogao da bude što je većina za nezavisnost unutar Katalonije dosta tanka, pa i na tu kartu može da se igra.
Treći bi mogao da bude to što nema desetak hiljada mrtvih, progona i - NATO intervencije.
Četvrti bi mogao da bude to što je život ljudi potpuno normalan: brojni vozovi su danas krenuli od Barselone ka Madridu i natrag, platni promet je regularan, a FK Real i FK Barselona su prije nekoliko dana odigrali još jedan derbi. Nije bilo mrtvih niti je ko skakao u vodu u strahu za život.
Ima još razloga, da dodam.
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:58 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Evo, recimo, jedan od njih bi mogao da bude što Kataloniju nije priznao niko.
Drugi bi mogao da bude što je većina za nezavisnost unutar Katalonije dosta tanka, pa i na tu kartu može da se igra.
Treći bi mogao da bude to što nema desetak hiljada mrtvih, progona i - NATO intervencije.
Četvrti bi mogao da bude to što je život ljudi potpuno normalan: brojni vozovi su danas krenuli od Barselone ka Madridu i natrag, platni promet je regularan, a FK Real i FK Barselona su prije nekoliko dana odigrali još jedan derbi. Nije bilo mrtvih niti je ko skakao u vodu u strahu za život.
Ima još razloga, da dodam.


Pazi kako si vešt da prepoznaš razlike jbt!
Alal vera.
Samo, što ti je talenat zakazao kad je trebalo da vidiš razlike između Skoplje Atina i Beograd Priština?

A ogromne su, veruj mi ne reč, iako ih ti ne prepoznaješ.
aureus aureus 19:24 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

hoochie coochie man

Pazi kako si vešt da prepoznaš razlike jbt!
Alal vera.
Samo, što ti je talenat zakazao kad je trebalo da vidiš razlike između Skoplje Atina i Beograd Priština?

A ogromne su, veruj mi ne reč, iako ih ti ne prepoznaješ.

Upozoravam te da Loader ima plameni mač u rukama, vidi mu profilnu sliku. A ne djeluje da je raspoložen da mu se ovdje priča o Prespanskom sporazumu.

Stoga, ako dođe ljut - neću te braniti. Predložiću mu da te podvrgne primjerenoj kazni.

Dakle...khm...naravno da ima razlika.
Kao što postoje bar neke sličnosti. Ja sam akcenat ionako više stavio na osnovnu ideju pregovora, postupak i povoljan rezultat.
Ne treba smetnuti s uma da je rješavanjem makedonsko-grčkog pitanja, još jače svjetlo stavljeno na kosovsko pitanje. Prosto, kad se u međunarodnim krugovima razmišlja o tome šta je ostalo neriješeno na Balkanu, makedonosko-grčki spor se pokazuje kao "štikliran", al' je zato stvar sa Kosovom još uvijek neriješena.

Povoljna okolnost za Srbiju (a vjerovatno i protestante) mogla bi da bude agenda za 2019. godinu. Naime, u Evropi je sad ubjedljivo najvažnije pitanje na koji način će UK izaći iz EU; zatim su tu izbori za evropski parlament (odlazak stare i dolazak nove garniture), treba i preduprijediti nadolazak recesije...dovoljno posla za ovu godinu. Nije isključeno (mada ništa ne tvrdim) da neće biti energije da se previše zapinje sa Kosovom. Možda se ti krugovi zadovolje time što je, eto, Sjeverna Makedonija stavljena na očekivani kolosjek.

U takvim okolnostima, meni se čini, a možda griješim, da je ovo upravo dobar trenutak za proteste, čak i kad se posmatra sa aspekta međunarodnih okolnosti. Na stranu to što mislim da građani kad imaju autoritarni režim treba da protestuju i da ga skidaju, bez obzira na međunarodne okolnosti. I na Jelenu Milić.
maksa83 maksa83 19:27 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

I na Jelenu Milić.

Nemam pojma da li si ti bio ovde kad je Jelena Milić (koja je pre toga dugo odsustvovala) pred neke tamo izbore u roku od par dana sunula jedno trista kila LDP predizbornih blogova onako na suvo - samo doterala kiper i povukla ručku i istovarila - paf. Dobro je bilo zezanje.
aureus aureus 19:34 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

maksa83
I na Jelenu Milić.

Nemam pojma da li si ti bio ovde kad je Jelena Milić (koja je pre toga dugo odsustvovala) pred neke tamo izbore u roku od par dana sunula jedno trista kila LDP predizbornih blogova onako na suvo - samo doterala kiper i povukla ručku i istovarila - paf. Dobro je bilo zezanje.

Nisam bio. Čak nisam ni znao da je bila član Bloga.
Kad pomemu zezanje, dobro ju je zezala i Vedrana Rudan kod onog nesretnog Marića.
niccolo niccolo 19:39 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Nisam bio. Čak nisam ni znao da je bila član Bloga.

Pa ti ne znaš za kečigu?
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:41 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

. A ne djeluje da je raspoložen da mu se ovdje priča o Prespanskom sporazumu.


Za razliku od tebe kome se baš o tome priča :)
Prema tome, ti ćeš pod mač, pre mene.

Jasno je da se sada čini da je Makedonija super prošla sa ovom sporazumom, međutim, ima i onih koji tvrde da je to samo etapa, da tu velika frka tek sledi, i da se Makedoniji baš i ne smeši svetla budućnost.
To jesu samo pretpostavke ali previše je optimistički smatrati da je Makedonija svoje probleme rešila imajući u vidu etnički sastav.
Da li će NATO uspeti da sve to zaledi za sva vremena, videćemo, ja sam skeptik.

Nije isključeno (mada ništa ne tvrdim) da neće biti energije da se previše zapinje sa Kosovom.


Verovatno.
Ali ne vidim šta bi Srbija mogla da dobije u toj situaciji, a što ne bi mogla u bilo kojoj drugoj?
To što ti predlažeš oko manastira, to može uvek, nijansa tamo ili ovamo, ali nije to nešto za šta je potrebno specifično političko okruženje.

Ne vidim ja razloga da Srbija posebno žuri sa tim pregovorima jer ne vidim šta bi Srbija dobila njihovim završetkom.
Kosovo bi dobilo mogo, priznaavanja, UN, sve drugo, a Srbija?
Malo šta, ako išta osim protokolarnih pohvala iz Evrope i Amerike.
Pa što bi žurila?
aureus aureus 19:42 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

niccolo
Nisam bio. Čak nisam ni znao da je bila član Bloga.

Pa ti ne znaš za kečigu?

Znam za kečigu, kako ne znam.
Riba.
nsarski nsarski 20:03 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

To što ti predlažeš oko manastira, to može uvek, nijansa tamo ili ovamo, ali nije to nešto za šta je potrebno specifično političko okruženje.


Zaista? Ja sam slučajno, već godinama, pratio sudbinu Grčkih pravoslavnih crkvi i manastira u turskom delu Kipra. Evo, koliko 2016. je donesena uredba po kojoj sve pravoslavne crkve mogu samo jednom godišnje da vrše obrede po svom izboru - za Božić, za Uskrs ili koji drugi praznik, ali mogu da izaberu samo jedan.

Dakle: all Orthodox churches in the north will only be able to have religious ceremonies once a year from now on except for Apostolos Andreas, Apostolos Barnabas and Ayios Mamas following a new policy by the ‘foreign ministry’ in the north.

Uglavnom, situacija je sledeća: In the span of three decades under Turkish control, more than 530 churches and monasteries have been pillaged, vandalized, or destroyed in the northern area, according to The Republic of Cyprus.

Čuveni mozaici iz Rimskog vremena su pokradeni i prodavani po svetskim aukcijama. About 133 churches, chapels and monasteries have been converted to military storage facilities, stables and night-clubs. Seventy-eight churches have been converted to mosques, and dozens more are used as military facilities, medical storage facilities, or stockyards or hay barns, according to statistics from The Republic of Cyprus.
Naravno svi hukću i krše ruke zbog tog "vandalizma", ali niko ništa već decenijama konkretno ne čini.

Itd. Za one koje interesuju detalji: The Last Church Standing in North Cyprus.

Dakle, ne znam da li paralela može da se napravi, ali situacija na Kipru je tragična. Nema nikakve garancije da "nezavisno Kosovo" neće izvesti slične adaptacije. Uostalom, "mini-probu" takve situacije smo videli 2004.
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:12 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Zaista?


Verujem da da.
Preciznije, verujem da bi albanska strana pristala da u sporazumu bude nešto slično ovome što Aureus predlaže, nijansa tamo ili ovamo, ali nešto u smislu da su manastiri sprsko nasleđe sigurno da.
Ne mogu da zamislim pregovarača ni sa albanske strane koji ne bi pristao da takva neka formulacija uđe u sporazum.
To o sporazumu, a o njemu se govorilo.

A o praksi, mislim da nema tog sporazuma koji će uspeti da spreči sve ovo čega se ti pribojavaš.
Verujem da je to neminovno, i to ne na neki dugi rok, s tim se treba pomiriti.
aureus aureus 20:15 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Prva misao: 2004. pred ulazak Kipra u EU, turski dio je bio za vraćanje u sastav Kipra, ali sa garantovanim posebnim entitetom. Referendum u turskom dijelu Kipra prošao (vjerovatno im se ulazilo u EU).
U grčkom je na referendumu, mislim, dvije trećine odbilo. Što možda i ne čudi jer je u sjeveroistočnom dijelu Kipra, od turske invazije, doseljeno mnogo Turaka a iseljeno mnogo Grka.
Nisu poštovane ni neke rezolucije Savjeta bezbjednosti.

I sad kad pominješ te crkve...srećom pa Albanci nisu baš moćni kao Turci.
nsarski nsarski 20:21 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Što možda i ne čudi jer je u sjeveroistočnom dijelu Kipra, od turske invazije, doseljeno mnogo Turaka a iseljeno mnogo Grka.


Procene su da je iseljeno oko 250 000 ljudi, i da ih sada ima nekoliko stotina (imao sam negde preciznije podatke). Prema tim podacima, u turskom delu Kipra ima više preživelih, ali zapuštenih, crkvi i manastira nego pravoslavnih stanovnika, tj. ni jedan čovek po crkvi. Savetujem da pogledaš linkove koje sam gore postavio.

Nisu poštovane ni neke rezolucije Savjeta bezbjednosti.


Neverovatno! Zar i to može, da se ne poštuju rezolucije UN?! Evo, kod nas se sve rigorozno poštuju.
aureus aureus 20:27 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

nsarski
Što možda i ne čudi jer je u sjeveroistočnom dijelu Kipra, od turske invazije, doseljeno mnogo Turaka a iseljeno mnogo Grka.


Procene su da je iseljeno oko 250 000 ljudi, i da ih sada ima nekoliko stotina (imao sam negde preciznije podatke). Prema tim podacima, u turskom delu Kipra ima više preživelih, ali zapuštenih, crkvi i manastira nego pravoslavnih stanovnika, tj. ni jedan čovek po crkvi. Savetujem da pogledaš linkove koje sam gore postavio.

Pogledaću.

Vrlo veliki problem.

A Turska opet nije ničim motivisana da pomaže jer ju je EU ispalila za ulazak.
aureus aureus 20:30 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

nsarski
Nisu poštovane ni neke rezolucije Savjeta bezbjednosti.


Neverovatno! Zar i to može, da se ne poštuju rezolucije UN?! Evo, kod nas se sve rigorozno poštuju.

Nerijetko se rezolucije Savjeta bezbjednosti ne poštuju.

Pa i rezolucija 1244 počinje sa izražavanjem žaljenja što neke prethodne rezolucije nisu poštovane.
angie01 angie01 21:21 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Znam za kečigu, kako ne znam.
Riba.


nije tako jednostavno, ni bukvalno, mada lici, vise je tajni kod, koji mora biti overen, ovako,ovaj pecat ima znacaj kao recimo pecata visoke porte velikog vezira,


....a posle je stigla prasa.
aureus aureus 21:35 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie01
Znam za kečigu, kako ne znam.
Riba.


nije tako jednostavno, ni bukvalno, mada lici, vise je tajni kod, koji mora biti overen, ovako,
ovaj pecat ima znacaj kao recimo pecata visoke porte velikog vezira,
....a posle je stigla prasa.

Šta vam je svima večeras?
Zašto ste takvi?
Kakvo je ovo mučenje?

Koji veliki vezir? Kakva sad prasa?
zilikaka zilikaka 21:39 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

posle je stigla prasa.

Tc, prasa je bila prva.
Jedina i neponovljiva.
Sublimimirana emocija.
Kečiga je zezanje i podjebavanje.
Drugi žanr.
nsarski nsarski 21:41 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Šta vam je svima večeras?
Zašto te takvi?
Kakvo je ovo mučenje?

Koji veliki vezir? Kakva sad prasa?


Pa, možda će ti H. Truman pomoći

“There is nothing new in the world except the history you do not know.”
zilikaka zilikaka 21:41 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Koji veliki vezir? Kakva sad prasa?

Džaba pitaš. U međuvremenu Milićka sve pedantno otrebila.
Jedino osto onaj Gazdin post, al teško iz njega rekonstruisati. Skoro nemoguće.
aureus aureus 21:50 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

zilikaka
Koji veliki vezir? Kakva sad prasa?

Džaba pitaš. U međuvremenu Milićka sve pedantno otrebila.

Otrijebila je i prasu i velikog vezira?
zilikaka zilikaka 21:52 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Prasu nije. Samo kečigu.
...al džaba ja divanim kad ti tek sad ništa nećeš razumeti.

....šta ću ti ja kad nisi pratio
angie01 angie01 21:55 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Tc, prasa je bila prva.


ne mogu da se setim,...al je milicka u ldpu bila pre prase, to sigurno.


Jedina i neponovljiva.
Sublimimirana emocija.


hvala ti, jer do sada sam jedino ja to govorila, svi drugi su podhebavali.


Kečiga je
Drugi žanr.


slazem se,...ja sam povezala iz razloga sto je i Drago bio ldp,...pa u smislu razresenja,....jedno sa kecigom, drugom stigla prasa,...i tako...
maksa83 maksa83 21:59 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

slazem se,...ja sam povezala iz razloga sto je i Drago bio ldp,...pa u smislu razresenja,....jedno sa kecigom, drugom stigla prasa,...i tako...

Drago je bioiosto LDP, tj. zalepio se za Čedu i tapše se po guzovima (tako se u mojoj sredini zove vojvodoserdarenje) sa Krstićem sve u 16. Tj. tapšao se, sad više ne znam, obojica su me blokirali kad sam ih prekinuo da ih nešto pitam. Znači bilo je pljas-pljas-pljas-pljas-pauza-pljas-pljas-pljas... Pretpostavljam za ovo pljas-pljas posle "pauza" pošto su me izbacili i više nisam ništa video.
aureus aureus 22:19 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie01
ja sam povezala iz razloga sto je i Drago bio ldp

maksa83

Drago je bioiosto LDP

Znam za Draga.
Drago Kovačević.

Znači on je veliki vezir...

Aaa, sad je meni jasno...
maksa83 maksa83 22:26 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Znam za Draga.
Drago Kovačević.

E, svi su oni nekad bili ovde i provodili vreme sa nama, običnim ljudima, dok niste došli ... vi.

Da li bi mi verovao da je i Živković ovde imao nalog i mislim neki gostujući blog. To se isto nije dobro završilo.

Uvek na kraju dođemo do onog čuvenog Harmsovog "sve su to dobri ljudi ali im se ne da uhvatiti korena...".

E da, bila je ovde i neka, ne'am pojma, valjda - balerina, sedamstopedesetčetvrta generacija Beograđana, dočekana bogznakako lepo, aplauzi, pa super, paa fino, pa jao kako je dobro što si tu.

Posle se slikala sa kartama za beogradski metro, a ni-ko nije imao poj-ma da imamo metro.
angie01 angie01 22:26 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Drago je bioiosto LDP,


da je ostao- ne znam, je l si siguran?...jednom sam negde videla da jesto negde drugde,..al nemam pojma visa ni sta ni gde.


sa Krstićem sve u 16. Tj. tapšao se,


za tu ljubav znam,...videla sam i uzivo kov Cosicke na zuraji,....na kojoj je Drago bio nevidjeno drag- sa sve maliganima racitovao na Ruskom, al bas onako,...ruski.


Pretpostavljam za ovo pljas-pljas posle "pauza" pošto su me izbacili i više nisam ništa video.


...zaboravio si treceg clana, pedjicu, koji se trci krletu samo tako.
angie01 angie01 22:29 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Znači on je veliki vezir...

Aaa, sad je meni jasno...


sve si promasio,...al to gradivo se ne moze nadoknaditit, to je nesto vezano za taj trenutak, okolnosti, aktere, raspolozanje...
maksa83 maksa83 22:29 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

da je ostao- ne znam, je l si siguran?

Prilično sam siguran da se još trti uz Čedu.
...zaboravio si treceg clana, pedjicu, koji se trci krletu samo tako.

Joj jeste. Peđa je postao oficijelni Vučićev pet peder. Kad si profesionalac onda radiš za najboljeg ponuđača, pa makar bio i profesionalni peder.
angie01 angie01 22:30 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

E da, bila je ovde i neka, ne'am pojma, valjda - balerina, sedamstopedesetčetvrta generacija Beograđana, dočekana bogznakako lepo, aplauzi, pa super, paa fino, pa jao kako je dobro što si tu.


eh, meni se nije bas dopala:),...al evo sada su joj uveli grejanje, nakacivsi je besplatno na skolu prekoputa njene kuce,...a dole je valjda i kafic....hebigica, ko zna, zna,..a ti se vozi metroom.
maksa83 maksa83 22:32 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

.a ti se vozi metroom.

Metro je keva, a naš je ne-vi-đen.
zilikaka zilikaka 22:35 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

al evo sada su joj uveli grejanje, nakacivsi je besplatno na skolu prekoputa njene kuce,...a dole je valjda i kafic..

To je najmanje što su mogli da učine za jednu potencijalnu gradonačelnikovicu.
P.S. uzgred, u međuvremenu se ispostavilo da ta balerina baš i nije prava balerina, al ko još mari za formalnosti.
nsarski nsarski 22:38 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

al evo sada su joj uveli grejanje, nakacivsi je besplatno na skolu prekoputa njene kuce,...a dole je valjda i kafic....hebigica, ko zna, zna,..a ti se vozi metroom.


Da li još uvek stanuje u onom potkrovlju, ili je avanzovala? Raj u potkrovlju
angie01 angie01 22:42 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Prilično sam siguran da se još trti uz Čedu.


mozda,...na netu nigde uz njegove podatke vise ne pise da je u ldp, al zato stoji, Radi u NVO " Srpski demokratski forum " kao socijalni radnik.


gedza.73 gedza.73 22:45 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Bio je na blogu i novi predsednik Pokreta slobodnih građana.

sećam se da je ispričao vic (kako čovek pamti neke glupe stvar a onda ode i kupi ženi stvari sa spiska iz pogrešnog džepa... onog od juče koji nije bacio pa kupio isto dva puta).

dal' beše zbog tog vica isteran ili je nastalo opšte pičkaranje za koje današnje diskusije izgledaju kao klupski džentlemnsko - lordovski 'izvolte vi... ne izvolte vi...' razgovor pa je otperjao u velikom stilu uz 'jebte se svi' ne sećam se najbolje ali bilo je ovde Boško Buha rovovskih borbi... posebno pred izbornu premijeru LDP-a.

a jel Milićka počela sa Lazanskim da radi za Sputnjik ili je i ona dala po prasi?
aureus aureus 22:46 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

maksa83

E da, bila je ovde i neka, ne'am pojma, valjda - balerina, sedamstopedesetčetvrta generacija Beograđana, dočekana bogznakako lepo, aplauzi, pa super, paa fino, pa jao kako je dobro što si tu.

Posle se slikala sa kartama za beogradski metro, a ni-ko nije imao poj-ma da imamo metro.

Znam i nju. Aja Jung. Čak znam da je bila blogerka.
E, svi su oni nekad bili ovde i provodili vreme sa nama, običnim ljudima, dok niste došli ... vi.
angie01 angie01 22:47 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Da li još uvek stanuje u onom potkrovlju


to potkrovlje je u porodicnoj kuci u kojoj u prizemlju postoji i kafic-njen, u blizini Bajlonija, na Dorcolu....nisu samo imali centralno- al eto i to su resili.
nsarski nsarski 22:49 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie01
Da li još uvek stanuje u onom potkrovlju


to potkrovlje je u porodicnoj kuci u kojoj u prizemlju postoji i kafic-njen, u blizini Bajlonija, na Dorcolu....nisu samo imali centralno- al eto i to su resili.

Mogla bi i žurku da napravi i pozove stare blogokolege! (Btw, mene je J. Milić jednom davno privatno pozvala na Novogodišnju žurku, ali tada sam živeo preko bare. Uljudno sam se ispričao.)
angie01 angie01 22:52 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

dal' beše zbog tog vica isteran ili je nastalo opšte pičkaranje


e, ajd sad, varijacije na temu,...Serz je bio odlican bloger,( za razliku od Kicica, koji je blogovao u isto to vreme, prilicno mlohavo i nepismeno)...dok jedno veceri, u zaru borbe, nije nesto dokacio sonju k., ispoljavajuci, u odnosu na ovo sada, paperjasti nacionalizam,...pa se sam odjavio kada se 'oladio, jer je vrlo posteno rekao, da nije siguran da ne bi i u drugoj slicnoj situaciji mogao da se kontrolise- toliko.
zilikaka zilikaka 22:52 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

E, svi su oni nekad bili ovde i provodili vreme sa nama, običnim ljudima, dok niste došli ... vi.

Da ne zaboravimo i Dušicu iz Incest trauma centra.
maksa83 maksa83 22:55 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

,( za razliku od Kicica, koji je blogovao u isto to vreme, prilicno mlohavo)

Pics or it didn't happen što bi rekla omladina danas na Internetu.
maksa83 maksa83 22:56 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Da ne zaboravimo i Dušicu iz Incest trauma centra.

Jao jeste! I ta zvezda je snažno zasijala i ugasila se...

Možda je problem u nama ovde? Šaznam, samo ideja...

angie01 angie01 22:56 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Mogla bi i žurku da napravi i pozove stare blogokolege!


pa sad, ne znam ko bi od prisutnih na njenu zuraju isao,...a koga bi pozvala, verovatno bi procenila da bi:))
angie01 angie01 22:58 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Jao jeste! I ta zvezda je snažno zasijala i ugasila se...


dobro, bilo je i jacih sjajeva,...

kao na primer,....Dusan Maljkovic

svaki njegov blog- zuraja.
zilikaka zilikaka 22:59 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

Možda je problem u nama ovde?

Hošdakažeš da bismo i nakovanj pokvarili?
Eto, kakvi smo mi to ljudi...
gedza.73 gedza.73 23:06 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

e, ajd sad, varijacije na temu

zar nije bio vic u pitanju? mislim da je kombinacijom dve reči postavio same temelje blogovskog antisemitizma pa ga usput dočekala Srbljanovićkamaksa83 maksa83 23:07 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

a jel Milićka počela sa Lazanskim da radi za Sputnjik ili je i ona dala po prasi?

Milićka je za sada u ranoj Krstić fazi kad se muvao sa Vučićem, dakle blago ašikuje, tj. podržava Vučića onako diskretno sa strane. Za full speed ahead joj fali Krstićeva nekad-sam-bio-rok-zvezda karma (koju je slistio jako brzo, ali takav je posao), pošto realno Jelena Milić nikog ne zanima, ali to je nebitno, bitno je da se tu pojavljuju neke face koje Podržavaju, pa tako sad na TV-u defiluju neki potpunno opskurni likovi za koje nisi znao da postoje, tipa Radun, Dejan Vuk Stanković, Neki Peti Već Anonimni mentol kog je proglasilo za analitičara. Sve to sad ispuzava ispod nekog kamenja da Podrži.
aureus aureus 23:20 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

maksa83
pa tako sad na TV-u defiluju neki potpunno opskurni likovi za koje nisi znao da postoje, tipa Radun

Čuo sam i za Raduna.
Na tviteru voli da zaprati i otprati.
Tako dvanaest puta.

P.S. Prekidajte. Vidio sam da je Loader ONLINE.
freehand freehand 23:21 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

maksa83
Da ne zaboravimo i Dušicu iz Incest trauma centra.

Jao jeste! I ta zvezda je snažno zasijala i ugasila se...

Možda je problem u nama ovde? Šaznam, samo ideja...


Samo jedno snažno UF
loader loader 23:24 12.02.2019

Re: Nema stajanja!

maksa83
mentol kog je proglasilo za analitičara

Sad (od 2012.) ima ih kao pleve.
Nikad više analiza, nikad manje "uvida u stanje stvari".
Reklo bi se, rade za nekoga (?): dinar po analizi.
Po sistemu ćorave koke,
kvantitet će za par decenija, možda, dostići i neki kvalitet.

Atomski mrav Atomski mrav 00:32 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

Milićka je za sada u ranoj Krstić fazi kad se muvao sa Vučićem, dakle blago ašikuje, tj. podržava Vučića onako diskretno sa strane.


Ma gde diskretno? Samo joj članska karta SNS-a fali.
Atomski mrav Atomski mrav 00:47 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

sve si promasio,...al to gradivo se ne moze nadoknaditit, to je nesto vezano za taj trenutak, okolnosti, aktere, raspolozanje...


Što bi rekao jedan moj bivši kolega - da ti sad ne objašnjavam razvojni put Bore Šnajdera... i rekao on to jednom kolegi iz Rusije pa se ovaj posle toga raspitivao ko je taj Bora Šnajder, mislio da je neki načaljnik u firmi...
pape92 pape92 01:18 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

čuvenog Harmsovog "sve su to dobri ljudi ali im se ne da uhvatiti korena...".

Često i sam isto pomislim.
gedza.73 gedza.73 08:59 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

sad na TV-u defiluju neki potpunno opskurni likovi za koje nisi znao da postoje, tipa Radun, Dejan Vuk Stanković, Neki Peti Već Anonimni mentol kog je proglasilo za analitičara. Sve to sad ispuzava ispod nekog kamenja da Podrži

baš se pitam jel' ih plaćaju televizije za 'analitiku'. gre'ota da rade za džabe.

pošto realno Jelena Milić nikog ne zanima

aaa nemoj molim te. Jelena Milić je imala jako blogersko društvance. Kao i Čeda Jovanović. Ljudi su stavljali ruke u vatru za njih da bi ih tek tako lako danas otpisali.
loader loader 11:07 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

aaa nemoj molim te. Jelena Milić je imala jako blogersko društvance. Kao i Čeda Jovanović. Ljudi su stavljali ruke u vatru za njih da bi ih tek tako lako danas otpisali.

Bejaše tu svašta. Čeda tvrdi da nije bio u .... Valja u to, tadašnje društvance dodati i Srbljanovićku na čiji mig je "odletala glava" na blogu. Ostrašćenosti i ekstremnog navijaštva kol'ko 'oćeš. Ali, svaka 'uka bude i prođe. Ultra-liberalno sad uglavnom ćuti, prebirajući po prošlosti, a došla je neka nova klima, čiji ideološki pravac je zahvalnije ne definisati. No, jedno je bilo i ostalo - omča paradoksa. Ili, blogovska trakalica. Ako laneš nešto protiv nečijih stavova sa kojima se ne slažeš, odmah te označe kao ljubitelja nekih tome suprotnih stavova, iako se ni sa tim stavovima ne slažeš, već si mnogo bliži nekim sasvim trećim, četvrtim gledištima ... Ta "pojednostavljena analogija" i obavezno svrstavanje nečijeg mišljenja isključivo u one oskudne klišee nanosi jednaku štetu kvalitetu komunikacije kao i one ideološke oluje koje su pre oko jedne decenije po blogu čupale drveće iz korena .
E, sad, ... - istorija će istrpeti sve.


loader loader 11:49 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

... ... nešto u smislu da su manastiri sprsko nasleđe sigurno da.
Ne mogu da zamislim pregovarača ni sa albanske strane koji ne bi pristao da takva neka formulacija uđe u sporazum.

To o sporazumu, a o njemu se govorilo.

Činjenica 1: Srpski manastiri su materijalna činjenica i ona stoga ne može biti predmet opservacija niti trgovine prilikom preciziranja eventualnog sporazuma.

Činjenica 2: Albanci će srpske manastire vremenom sve više gurati po internetu i belosvetskoj literaturi kao svoje, i kao svoje državno i kulturno nasleđe.
angie01 angie01 11:54 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

aaa nemoj molim te. Jelena Milić je imala jako blogersko društvance. Kao i Čeda Jovanović. Ljudi su stavljali ruke u vatru za njih da bi ih tek tako lako danas otpisali.


kod milicke, koliko se secam, su bile dve faze, prva, kada se registrovala sa tadasnjim muzem na jedn nalog, (milic.milic),- on je bio nesto u ldpu-,gde je ona jednako neartikulisano kao sada, blebetala, ali muzu iza ledja, manje vise tercirala ono sto su svi govorili koji su u liberalnom fazonu bili, a sto fakat, nisu bili neki losi stavovi, a u njenoj izvedbi je nekako delovalo rogobatno,... i druga, kada je ucestvovanje preuzela sama, pa je to bio cist dizaster, mahom lose prepucavanje sa ostalima, kao sto i sada to izgleda u svakom njenom pojavljivanju....pri tome, sustinski, nebitno.


Bejaše tu svašta. Valja u to društvance dodati i Srbljanovićku na čiji mig je "odletala glava" na blogu.


eaj, lebati kazi, kome je to letela glava zbog BS?...tj, njenog miga?...ovo je bas nekorektno- ona je sama imala razne performanse za savladavanje, kao sto je bio skec sa alter egom, Bobanom, pa, dok je imala moderatorski panel, zahebavala je Antica, tako sto mu je brisala komentare, banovala ga, pa ga pustala i tako neke smiscalice,...al se muski, i jasno fajtala, sa prilicnim znanjem i informacijama, sa slabim skorom onih sa druge strane, sto niko ne moze da joj oprosti vec godinama:). da li je uvek bila korektna- nije, jer nisu ni drugi....kojima se ta ista stvar ne uzima bas za zlo, ali se bs ne oprasta.

popularnostoko cede i ldpa je bila razumljiva, s obzirom na ekipu koja je tada bila u toj stranci i u odnosu na stavove koje su zastupali- kada se to promenilo, promenila se i podrska- sta je tu cudno?

meni je jadnija ova nacionalisticka formula koja je sada postala mejn strim, pakovana u patriotizam, a u stvari je samo destruktivna primitivna mantra i sa ljubavlju prema otadzbini nema ni najmanju dodirnu tacku, vec samo odrzava temperaturu mogucnosti za razne besmislene sukobe i manipulaciju, koji ne vode nikuda...zanemarujuci velicinu stete i uzasa, koje je vec napravila-rzaranja, smrti, kosti, krv,...
loader loader 12:10 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

eaj, lebati kazi, kome je to letela glava zbog BS?...tj, njenog miga?...ovo je bas nekorektno-

C.
Ovo je istinito.
freehand freehand 12:12 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

zahebavala je Antica, tako sto mu je brisala komentare, banovala ga, pa ga pustala i tako neke smiscalice,...

Zezanje...
angie01 angie01 12:21 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

C.


?
angie01 angie01 12:24 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

Zezanje...


pa sad, jedan drugi bloger, koji je takodje imao moderatorski panel, je nocu editovao svoje i tudje komentare, brisao u raspravi ono sto mu ne odgovara, pa se dobijao sasvim drugaciji utisak- jednom je obrisao kompletan tudji blog, jer mu se nije dopalo kako je na kraju deloavala cela rasprava, a mrzelo ga valjda da edituje,...toga se niko niti seca, niti pominje:).
freehand freehand 12:32 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie01
Zezanje...


pa sad, jedan drugi bloger, koji je takodje imao moderatorski panel, je nocu editovao svoje i tudje komentare, brisao u raspravi ono sto mu ne odgovara, pa se dobijao sasvim drugaciji utisak- jednom je obrisao kompletan tudji blog, jer mu se nije dopalo kako je na kraju deloavala cela rasprava, a mrzelo ga valjda da edituje,...toga se niko niti seca, niti pominje:).

Pa pomeni ga ti pobogu, ko je taj dvni čovek?
Za tu epizodu nisam čuo.
loader loader 12:35 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie01
C.


?


Ц.

:)

... koji je takodje imao moderatorski panel, je nocu editovao svoje i tudje komentare, brisao u raspravi ...

Noću ? Auh ... :)
angie01 angie01 12:38 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

Za tu epizodu nisam čuo.


pa eto- niko cuo, video, niti se seca,...samo bs- znaci da je bila upectljiva:).

...sto se zeni ne prasta-pametna, obrazovana, lepa, sposobna, pa jos jezicara, pa gde to ima, to je sam Djavo, i treba na lomaci da se spali...pa valjda je ovo muski svet, majkumu.


Ц.


ma dobro, C,... al ko?
softelectronics_e softelectronics_e 12:42 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie01
aaa nemoj molim te. Jelena Milić je imala jako blogersko društvance. Kao i Čeda Jovanović. Ljudi su stavljali ruke u vatru za njih da bi ih tek tako lako danas otpisali.


kod milicke, koliko se secam, su bile dve faze, prva, kada se registrovala sa tadasnjim muzem na jedn nalog, (milic.milic),- on je bio nesto u ldpu-,gde je ona jednako neartikulisano kao sada, blebetala, ali muzu iza ledja, manje vise tercirala ono sto su svi govorili koji su u liberalnom fazonu bili, a sto fakat, nisu bili neki losi stavovi, a u njenoj izvedbi je nekako delovalo rogobatno,... i druga, kada je ucestvovanje preuzela sama, pa je to bio cist dizaster, mahom lose prepucavanje sa ostalima, kao sto i sada to izgleda u svakom njenom pojavljivanju....pri tome, sustinski, nebitno.


Bejaše tu svašta. Valja u to društvance dodati i Srbljanovićku na čiji mig je "odletala glava" na blogu.


eaj, lebati kazi, kome je to letela glava zbog BS?...tj, njenog miga?...ovo je bas nekorektno- ona je sama imala razne performanse za savladavanje, kao sto je bio skec sa alter egom, Bobanom, pa, dok je imala moderatorski panel, zahebavala je Antica, tako sto mu je brisala komentare, banovala ga, pa ga pustala i tako neke smiscalice,...al se muski, i jasno fajtala, sa prilicnim znanjem i informacijama, sa slabim skorom onih sa druge strane, sto niko ne moze da joj oprosti vec godinama:). da li je uvek bila korektna- nije, jer nisu ni drugi....kojima se ta ista stvar ne uzima bas za zlo, ali se bs ne oprasta.

popularnostoko cede i ldpa je bila razumljiva, s obzirom na ekipu koja je tada bila u toj stranci i u odnosu na stavove koje su zastupali- kada se to promenilo, promenila se i podrska- sta je tu cudno?

meni je jadnija ova nacionalisticka formula koja je sada postala mejn strim, pakovana u patriotizam, a u stvari je samo destruktivna primitivna mantra i sa ljubavlju prema otadzbini nema ni najmanju dodirnu tacku, vec samo odrzava temperaturu mogucnosti za razne besmislene sukobe i manipulaciju, koji ne vode nikuda...zanemarujuci velicinu stete i uzasa, koje je vec napravila-rzaranja, smrti, kosti, krv,...

Njaooooo!
Šta drugo reći na ovoliko iskrivljavanje blogovske istorije.
Kakva Biljana, kakav eLDP - za šta oni mogu da budu referenca?
Smešno!

Što se tiče aktuelnog mejn strima kojega definišeš kao 'primitivan nacionalizam upakovan u patriotizam' ... da sažmem umesto tebe, jer ti nedostaje jezgrovitost iskaza (misleći, što bi komunalci rekli - da se kvantitet, pri nekoj predefinisanoj kritičnoj količini, konvertuje u kvalitet) ... o tome nema govora.
Ono što ja vidim, veoma često, je 'primitivni građanizam' koji od građanskog nije zakačio niti jotu.
Tvrdim da je seljak iz Kačareva mnogo veći građanin od blogera koji se 'trte' građanštinom.
Srbin i građanin nisu u eksluzivnoj disjunkciji nego, najčešće, u konjukciji.
Oni koji ne 'dopuštaju' Srbinu da bude (i) građanin su primitivci, par ekselans.
loader loader 12:43 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

ma dobro, C,... al ko?

C da je nekorektno. Već je istinito (da je glava na blogu odlazila).

softelectronics_e softelectronics_e 12:44 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie01
Za tu epizodu nisam čuo.


pa eto- niko cuo, video, niti se seca,...samo bs- znaci da je bila upectljiva:).

...sto se zeni ne prasta-pametna, obrazovana, lepa, sposobna, pa jos jezicara, pa gde to ima, to je sam Djavo, i treba na lomaci da se spali...pa valjda je ovo muski svet, majkumu.


Ц.


ma dobro, C,... al ko?

Boldovano trojstvo je poprilično daleko od pameti.
Pamet se meri drugim aršinima.
angie01 angie01 12:50 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

C da je nekorektno. Već je istinito (da je glava na blogu odlazila).


pa koja je glava zbog nje odlazila, ona mig, a ode glava,...kad vec tako pausalono optuzujes, kazi brate ko.
loader loader 12:55 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

ko

Da sam hteo, već bih kazao. Bilo bi lakše, nego ovoliku pisaniju proizvoditi. Ne bih da kažem iz nekih ličnih razloga. Molim da se to shvati kao takvo. Ako se ne želi shvatiti, onda tu ne mogu ništa. Inače, u mojoj spornoj izjavi ništa nije paušalno. Ako tada zaista nije bilo banovanja, letenja glave, brisanja ... - onda ništa.
angie01 angie01 12:56 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

carli, lepo sam te zamolila da svoje mudrolije ne prosipas meni- jer mi nisi interesantan,...kome jesi, njemu se obracaj,...i podigni tu trenerku, ispade ti stomak,... i ne diraj nista.


( to sto ti ne kapiras, da je seljak iz Kacareva isto gradjanin ove zemlje i stavljas ga kao primer opozitne strane od gradjanstine, kako kazes, je samo dokaz tvoje pameti, za koju stvarno nemam volje ni vremena.)
angie01 angie01 13:00 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

Ako se ne želi shvatiti, onda tu ne mogu ništa.


tako svako moze da kaze bilo sta i da se pozove na neku diskrecuju pri davanju primera koji bi potvrdili izreceno- apsoluno je neprihvatljivo,...da je bs imala ideju ili moc + karakter da tako nesto radi, ne bi organizovala bojkot, kada joj se ucinilo da neke stvari treba da izgledaju drugacije....nego bi migom iste resila.
loader loader 13:06 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

tako svako moze da kaze bilo sta i da se pozove na neku diskrecuju pri davanju primera

Naravno da može svako.

Nego, ako ovoliku raspravu izaziva samo govorenje O TOME što se tada zbivalo, lako je nekome ko tada nije učestvovao u blogoživotu da zamisli kako je TO bilo u praksi.

Ali, opet kažem - ako nije bilo gore pomenute ostrašćenosti - onda ništa.
aureus aureus 13:12 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

loader
... ... nešto u smislu da su manastiri sprsko nasleđe sigurno da.
Ne mogu da zamislim pregovarača ni sa albanske strane koji ne bi pristao da takva neka formulacija uđe u sporazum.

To o sporazumu, a o njemu se govorilo.

Činjenica 1: Srpski manastiri su materijalna činjenica i ona stoga ne može biti predmet opservacija niti trgovine prilikom preciziranja eventualnog sporazuma.

Činjenica 2: Albanci će srpske manastire vremenom sve više gurati po internetu i belosvetskoj literaturi kao svoje, i kao svoje državno i kulturno nasleđe.

Zato sam i rekao da bi tu stvar valjalo raščistiti i obezbjediti nekim tvrdim sporazumom. Pojedinci privatno mogu da misle i tvrde šta hoće, bitno je kakav stav imaju državni organi, kakva se politika vodi, šta se uči u školama itd.

Inače, Unesko na svojoj stranici posvećenoj "Srednjevjekovnim manastirima na Kosovu" koji su na njegovoj listi u OPISU ne govori ni o kakvom srpskom ili albanskom, takođe ni kosovskom, kulturnom naslijeđu. Dali su kratak i jednostavan, tehničko-umjetnički opis, a jedina konkretna riječ "srpsko" vezana je za informaciju da je manastir Dečane podigao srpski kralj Stefan Dečanski.
Naravno, pošto je Srbija članica Uneska, tako su Srednjevjekovni spomenici na Kosovu (četiri manastira) vezani za nju (vidjeti STATE PARTY i MAPS). Ne mogu sad da uđem u DOCUMENTS da vidim kakvi su tamo detalji. Stećci su, na primjer, vezani za čak četiri zemlje.
Ne treba očekivati, međutim, da Unesko ovdje arbitrira. Sve što je na njegovoj listi, Unesko jednostavno tretira kao svjetsko kulturno dobro, toliko vrijedno da ga štiti čitav svijet.
A šta koji narod osjeća, to već i nije toliko stvar za Unesko.

Međutim, u Ahtisarijevom planu (koji je Srbija odbacila) govori se da su te crkve i manastiri imovina Srpske pravoslavne crkve. U aneksu 5, pominju se srpska vjerska i kulturna mjesta, navodi se čak pojedinačno nekoliko desetina mjesta koje bi trebalo tretirati kao zaštićena.
angie01 angie01 13:13 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

Nego, ako ovoliku raspravu izaziva samo govorenje O TOME što se tada zbivalo, lako je nekome ko tada nije učestvovao u blogoživotu da zamisli kako je TO bilo u praksi.


i sta si sada rekao, lebati?...je l ta strasna ostrascenost, koju ti spominjes, sa sumnjivim dodacima o nekorektnosti, koje zbog diskrecije?:), ne mozes da kazes do kraja, ali nek ostane osuda kao takva, ne postoji i danas, i u svim godinama posto je glavna vestica, koja se svakomalo spominje, otisla,...kakve su samo skaradne reci i nacini korisceni u nekim raspravama, da bi se svaki posteni ulicar posramio,...a sada se potreze argumentacija, o nekom vremenu, kada je to bilo jezivo:)))
softelectronics_e softelectronics_e 13:16 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie01
carli, lepo sam te zamolila da svoje mudrolije ne prosipas meni- jer mi nisi interesantan,...kome jesi, njemu se obracaj,...i podigni tu trenerku, ispade ti stomak,... i ne diraj nista.


( to sto ti ne kapiras, da je seljak iz Kacareva isto gradjanin ove zemlje i stavljas ga kao primer opozitne strane od gradjanstine, kako kazes, je samo dokaz tvoje pameti, za koju stvarno nemam volje ni vremena.)

To što si me zamolila nije uopšte bilo lepo.
Čak i da si me lepo zamolila, ja sam ti odgovorio - a to je da suvereno biram kome ću da odgovaram na komentar.
Neki me nisu zamolili pa im, svejedno, gotovo nikada - ili baš nikada ne odgovaram.
Što se tiče moga stomaka - on je standardne dimenzije, ne verujem da je veći od tvoga.
Što se tiče trenerke - ja trenerke navlačim koliko god mogu više - da mi ne zebu leđa.
Slično kao nekada dizelaši.
Eeee, da ... prestao ja da pušim 2004. i za mesec dana se ugojio 14 kila.
Krenem na neki sastanak (tada sam projektovao i programirao u kućnoj radinosti - u mojoj 'laboratorijici' u suterenu i nisam nigde išao), kažem ženi da mi izvadi odelo - da obučem pantalone, kada ono jebote - 10 cm mi fali da zakopčam pantalone u pojasu.
Kuda ću, šta ću - tih dana baš kupio lokalno neku novu trenerku - i obučem trenerku i nove nike patike - i pravac na sastanak.
Na sastanku desetak ljudi u odelima (nekoliko strendžera) - i ja u trenerci.
No, kako to i inače biva - kada sam dobio reč, više nikome nije bilo bitno što sam u trenerci - znanje i fini maniri overrajduju te konformističke gluposti.
loader loader 13:22 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie
i sta si sada rekao, lebati?...je l ta strasna ostrascenost,

Neko je spomenuo to vreme tada, ja sam se nadovezao komentarom o tom vremenu tada. Jednostavno. Gde to znači da i u nekim drugim razdobljima nije bilo svakojakih pojava na blogu? Naravno da jedno ne uslovljava drugo. Ne bih tu ženu nazivao vešticom. Ružno je. A naravno da ostajem pri onome što sam već puno puta kazao o tom vremenu: ostrašćeno banovanje, letenje glave, brisanje, ... I, da ponovim i po 3-4. put - ako sada ispada da tih diskriminatornih radnji nije bilo - onda je sve u redu.
aureus aureus 13:27 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

softelectronics_e
angie01
carli, lepo sam te zamolila da svoje mudrolije ne prosipas meni- jer mi nisi interesantan,...kome jesi, njemu se obracaj,...i podigni tu trenerku, ispade ti stomak,... i ne diraj nista.


( to sto ti ne kapiras, da je seljak iz Kacareva isto gradjanin ove zemlje i stavljas ga kao primer opozitne strane od gradjanstine, kako kazes, je samo dokaz tvoje pameti, za koju stvarno nemam volje ni vremena.)

To što si me zamolila nije uopšte bilo lepo.
Čak i da si me lepo zamolila, ja sam ti odgovorio - a to je da suvereno biram kome ću da odgovaram na komentar.
Neki me nisu zamolili pa im, svejedno, gotovo nikada - ili baš nikada ne odgovaram.
Što se tiče moga stomaka - on je standardne dimenzije, ne verujem da je veći od tvoga.
Što se tiče trenerke - ja trenerke navlačim koliko god mogu više - da mi ne zebu leđa.
Slično kao nekada dizelaši.
Eeee, da ... prestao ja da pušim 2004. i za mesec dana se ugojio 14 kila.
Krenem na neki sastanak (tada sam projektovao i programirao u kućnoj radinosti - u mojoj 'laboratorijici' u suterenu i nisam nigde išao), kažem ženi da mi izvadi odelo - da obučem pantalone, kada ono jebote - 10 cm mi fali da zakopčam pantalone u pojasu.
Kuda ću, šta ću - tih dana baš kupio lokalno neku novu trenerku - i obučem trenerku i nove nike patike - i pravac na sastanak.
Na sastanku desetak ljudi u odelima (nekoliko strendžera) - i ja u trenerci.
No, kako to i inače biva - kada sam dobio reč, više nikome nije bilo bitno što sam u trenerci - znanje i fini maniri overrajduju te konformističke gluposti.

Zbilja neobično, jednom je i jedan drugi bloger - charli_e, mislim da se zvao, ispričao potpuno istovjetnu priču.
angie01 angie01 13:30 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

Gde to znači da i u nekim drugim razdobljima nije bilo svakojakih pojava na blogu?


predstavlja se, ne samo sada, kao da je tada bilo jezivo, a sve posle i sada je fajn.


Ne bih tu ženu nazivao vešticom.


bilo je ocigledno ironicno napisano, jer se ona uporno anatemise.


ostrašćeno banovanje, letenje glave, brisanje, ...


pa sad, u Restakovo vreme, kada je bs ucestvovala- najmanje je bilo nekorektnosti, a ti misli kako hoces.
loader loader 13:30 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

pa sad, u Restakovo vreme, kada je bs ucestvovala- najmanje je bilo nekorektnosti,

Jer je sve na vreme brisano i banovano

a ti misli kako hoces.

Hvala na dopustu da mislim kako hoću :) ... To u pomenutom razdoblju bloga nije bilo baš uvek možno

softelectronics_e softelectronics_e 13:32 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

aureus
softelectronics_e
angie01
carli, lepo sam te zamolila da svoje mudrolije ne prosipas meni- jer mi nisi interesantan,...kome jesi, njemu se obracaj,...i podigni tu trenerku, ispade ti stomak,... i ne diraj nista.


( to sto ti ne kapiras, da je seljak iz Kacareva isto gradjanin ove zemlje i stavljas ga kao primer opozitne strane od gradjanstine, kako kazes, je samo dokaz tvoje pameti, za koju stvarno nemam volje ni vremena.)

To što si me zamolila nije uopšte bilo lepo.
Čak i da si me lepo zamolila, ja sam ti odgovorio - a to je da suvereno biram kome ću da odgovaram na komentar.
Neki me nisu zamolili pa im, svejedno, gotovo nikada - ili baš nikada ne odgovaram.
Što se tiče moga stomaka - on je standardne dimenzije, ne verujem da je veći od tvoga.
Što se tiče trenerke - ja trenerke navlačim koliko god mogu više - da mi ne zebu leđa.
Slično kao nekada dizelaši.
Eeee, da ... prestao ja da pušim 2004. i za mesec dana se ugojio 14 kila.
Krenem na neki sastanak (tada sam projektovao i programirao u kućnoj radinosti - u mojoj 'laboratorijici' u suterenu i nisam nigde išao), kažem ženi da mi izvadi odelo - da obučem pantalone, kada ono jebote - 10 cm mi fali da zakopčam pantalone u pojasu.
Kuda ću, šta ću - tih dana baš kupio lokalno neku novu trenerku - i obučem trenerku i nove nike patike - i pravac na sastanak.
Na sastanku desetak ljudi u odelima (nekoliko strendžera) - i ja u trenerci.
No, kako to i inače biva - kada sam dobio reč, više nikome nije bilo bitno što sam u trenerci - znanje i fini maniri overrajduju te konformističke gluposti.

Zbilja neobično, jednom je i jedan drugi bloger - charli_e, mislim da se zvao, ispričao potpuno istovjetnu priču.

Ne znam za toga.
U mom slučaju je bilo kako sam naveo.
angie01 angie01 13:36 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

a to je da suvereno biram kome ću da odgovaram na komentar.


kakav kreten ide za nekim ko nece sa njim da komunicira i stalno mu nesto drobi?!

vidi, manijakalni dahtac sa neta i bez da lupeta bila sta drugo, nije neko ko je pozeljan u komunikaciji, jer takvo ponasanje dovoljno govori samo za sebe,...znaci, mene zaobidji,...kome god da si takav prihvatljiv, eto ti i sagovornika.
loader loader 13:36 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

softelectronics_e
... Eeee, da ... prestao ja da pušim 2004.

Što je za svaku pohvalu, da izvine ovaj čvrsto utemeljen tok digresija
angie01 angie01 13:39 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

Jer je sve na vreme brisano i banovano


jos jednom, ako ne das primere za to, zvuci vrlo pausalno i klevetnicki.

tada su pravila bila postavljena i vodilo se racuna da se ta granica ne prelazi,...kao i na svim ostalim portalima ovakvog tipa i znacaja sirom net prostora.
noboole noboole 13:45 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

niccolo
Nisam bio. Čak nisam ni znao da je bila član Bloga.

Pa ti ne znaš za kečigu?

Evo, ja isto ne znam za "kecigu", a bio sam na blogu u to Milickino vreme. Elaboriraj.
softelectronics_e softelectronics_e 13:45 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie01
a to je da suvereno biram kome ću da odgovaram na komentar.


kakav kreten ide za nekim ko nece sa njim da komunicira i stalno mu nesto drobi?!

vidi, manijakalni dahtac sa neta i bez da lupeta bila sta drugo, nije neko ko je pozeljan u komunikaciji, jer takvo ponasanje dovoljno govori samo za sebe,...znaci, mene zaobidji,...kome god da si takav prihvatljiv, eto ti i sagovornika.

Molim samo pojašnjenje u vezi boldovanoga.
Da li se ovo boldovano odnosi na ovo ispred boldovanoga ... kako bih mogao da iznesem odgovarajući zaključak.
Ili da ti pojasnim - jer se bojim da je tvoje logičko zaključivanje, odnosno, u ovom slučaju asocijativnost - potanko.
Ili - i dalje ... da li ti meni kažeš da sam 'manijakalni dahtac sa neta i bez da lupeta bila sta drugo'?
aureus aureus 13:46 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

softelectronics_e
aureus

Zbilja neobično, jednom je i jedan drugi bloger - charli_e, mislim da se zvao, ispričao potpuno istovjetnu priču.

Ne znam za toga.
U mom slučaju je bilo kako sam naveo.

Ne treba još donositi definitivne zaključke, ali trenutno postoji osnovana sumnja da su softelectronics_e i charli_e ista osoba.
Broj i stepen poklapanja specifičnih detalja u pričama je izuzetno veliki, kao i u stavu, stilu i simpatijama prema mačkama, a tu je i kačamak kao vezivni element.

Valjalo bi još provjeriti eventualno postojanje brata blizanca.
noboole noboole 13:48 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie01
Gde to znači da i u nekim drugim razdobljima nije bilo svakojakih pojava na blogu?


predstavlja se, ne samo sada, kao da je tada bilo jezivo, a sve posle i sada je fajn.


Ne bih tu ženu nazivao vešticom.


bilo je ocigledno ironicno napisano, jer se ona uporno anatemise.


ostrašćeno banovanje, letenje glave, brisanje, ...


pa sad, u Restakovo vreme, kada je bs ucestvovala- najmanje je bilo nekorektnosti, a ti misli kako hoces.


Nego, gde je gosn Restak i sta je sa njim?
angie01 angie01 13:56 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

Nego, gde je gosn Restak i sta je sa njim?


Summary

Together with two partners, I founded Vibe Network in 2011. Vibe develops and manages products and services for entrepreneurs and investors. We cover complete lifecycle, from ideation to product market fit. (www.vibe.rs)
One of our biggest and most exciting projects is Fr8Hub.com (US based Marketplace for shippers and carriers). See below our Key Success Story.

From Feb. 2009. to Feb 2011. I worked at Wireless Media Company (www.wm.rs). I learnt a lot about MENA market where we have a several big clients from telco industry.(Nawras, Du, Anayou, QTel, Virgin Mobile...) I left WM due to my plan to set-up my own business at 40th birthday.

From Mar 2004 to Jan 2009 I was the director of B92.net. During that period B92 Website firmly held onto the top spot in Serbia and was and still is among the most popular web locations in South East Europe. (more than 200K unique visitors per day, Google Analytics for www.B92.net Feb 2008) (among top 2000, Alexa.com traffic details)

During that time B92 web site took up around 70% of the web advertising market share in Serbia (more than 800K EUR).

In 1998, B92 received due recognition for its role in society when MTV honoured it with the Free Your Mind award for promoting tolerance and human rights.

From 2005 I have been providing consulting services for media companies and organisations. Some of my clients have been WAN, USAID, IREX and Press Now. I have been involved in projects in Armenia, Bosnia and Herzegovina, Uzbekistan, Georgia and Russia. My partners are highly experienced experts, such as David Brewer, former CNN and BBC managing editor.

Specialties: Web consulting, Mobile Web, Marketing and Business Strategy, Online Advertising, Social Networking and Community Building, UX, Customer Development, Presentation and performing skills.
gedza.73 gedza.73 14:14 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

angie01
sto se zeni ne prasta-pametna, obrazovana, lepa, sposobna, pa jos jezicara, pa gde to ima, to je sam Djavo, i treba na lomaci da se spali...pa valjda je ovo muski svet, majkumu.

a ima i stila.


mene zanima, pošto je bašbaš 'ublažila' kritiku, šta bi sa onim njenim hapšenjem?
stoji u fioci za svaki slučaj?

druga, kada je ucestvovanje preuzela sama, pa je to bio cist dizaster, mahom lose prepucavanje sa ostalima

voleli je ovi ETF-ovci. malo voleli, malo branili kad joj popuste kočnice.

loader
Ultra-liberalno sad uglavnom ćuti, prebirajući po prošlosti

men' su bili sumnjivi od početka. navodno ultra liberali ali samo do level Latinka Perović. čim pređeš u neke druge slobode oni dizali zid ko Tramp i pustali struju kroz bodljikavu žicu.
mada su mi ostali u lepom sećanju kad počnu da mlataraju i biju izreda.

moramo da prođemo i kroz tu fazu.
angie01 angie01 14:39 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

a ima i stila.


ako bas insistiras- ima!

to za hapsenje- ne znamo koliko joj je smesteno da ucuti, al tada bas i nije nesto prestala da prica,...ovo danas,...pa ne znam sta hocete, dok je bila u prvim redovima i vikala, nije vam bila po volji, drvlje i kamenje po njij je bacano sa svih strana, sada kada je odlucila da je zabole i gleda svoja posla, sada je prodana dusa, sta li,...pa ima vljda pravo da se iskljuci na nacin na koji ona hoce.

strela je cist promasaj u odnosu na svrhu,...vise je paradigam onoga u sta se nase drustvo pretvorilo i tu zaglavljeno stoji.


men' su bili sumnjivi od početka. navodno ultra liberali ali samo do level Latinka Perović. čim pređeš u neke druge slobode oni dizali zid ko Tramp i pustali struju kroz bodljikavu žicu.
mada su mi ostali u lepom sećanju kad počnu da mlataraju i biju izreda.


a ovo ti je bas zajedljivo i bez veze- pa valjda je normalnija neka liberalna vizura u 21. veku, nego povratak na retrogradni mrak iz nekih proslih vremena,...sad, sto nema dovoljno svesti i mogucnosti da se ona razvije-iz razlicitih razloga- to ne daje legitimnost sveopstem primitivizmu, izgubljenosti i destrukciji, jer njihovi rezultati su sledeci- svaki drugi mladi covek u Srbiji je u depresiji, vise hiljda dece su beskucnici, samoubistva i ubistva svakog dana, siromastvo je neko opste stanje, 50 000 ljudi svake godine ode da se vise ne vrati,... a vi i dalje vitlate nekim floskulama koje su i skenjale sve.
gedza.73 gedza.73 15:46 13.02.2019

Re: Nema stajanja!

ako bas insistiras- ima!

strela je cist promasaj u odnosu na svrhu

što kažu Romani gustusnešto 'o ukusima ne vredi raspravljati'

a ovo ti je bas zajedljivopovratak na retrogradni mrak iz nekih proslih vremena ... sto nema dovoljno svesti i mogucnosti da se ona razvije

naučili ljudi da država brine o njima. teško se takva svest menja.

50 000 ljudi svake godine ode da se vise ne vrati

i ovo mi palo pre neki dan na pamet. Svi odoše u kapitalizam (onaj koji je svojevremeno na pasja zvona prozivala... čuj prozivala... i apsila... programski guru direktor LDP-a) pa se pitam postoji li neka statistika koliko Srba radi po državnim firmama, administracijima, birokratijima i javnim preduzećima u Nemačkoj, Kanadi, Velikoj Britaniji...

Nisu valjda ludi pa da iz jednog divnog, uređenog sistema koji se brinuo o svakoj jedinki zalete kod trulih, gramzivih, kanibalističkih privatnika.
mada
poštenoj radničkoj klasi trebalo deset godina kako bi im došlo iz dupeta u glavu da ih Milošević zajebo sa samoupravnim fabrikama i švedskim standardom ko zna čemu su sve naučili svoju decu.


a vi i dalje vitlate nekim floskulama koje su i skenjale sve.

mua?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana