Kontemplacija, Kalkulacija, Kristalizacija

Ivan Marović RSS / 30.04.2008. u 21:23

Ovaj put o onoj odluci koju pomenuh u prošlom postu

Što kaže naš narod "dok nekom ne smrkne, drugom ne svane", ako SRS i DSS ne budu imali dovoljno glasova da formiraju vladu, imaće neko drugi. Recimo može da se desi da ZEvS ima 126 poslanika, recimo građani potpuno otkinu na Esespe i svih 66% proevropskih glasača glasa za ZEvS. Ili može da se desi da Ledepe dobije 9% (evo, promenio sam), pa da ZEvS nema doboljno da vladu formira sam ili sa manjinama, pa se formira vlada ZEvS-manjine-Ledepe. I to je OK. Ali razmotrimo sledeći scenario - DSS i SRS nemaju 126 poslanika, a s druge strane proevropske snage (ZEvS i Ledepe) takođe nemaju 126 poslanika. Dakle scenario u kome su socijalisti jezičak na vagi.

Slušao sam Vuka Drakovića danas, kaže Vuk, crvena linija je pređena kad su Koštunica i Ilić sa Trga Slobode prešli na Ušće. Nema potrebe da se ovo dalje razlaže - u Srbiji si ili na Trgu Slobode ili na Ušću i evo Koštunica i Ilić odlučiše da sa Trga Slobode pređu na Ušće. Zanemarimo za sada implikacije ovakve odluke, mada ja mislim da su se zeznuli najstrašnije i o tome sam pisao u prošlom postu, mada moram da se još jednom osvrnem na tragikomičan politički sunovrat Vojislava Koštunice.

Čovek je bio premijer Srbije od 2004, sa punim pravom je mogao da se nađe pored Tadića i Đelića juče u Luksemburgu, tamo mu je bilo mesto, jer je njegova vlada potpisnik Esespea. Ali on je odlučio da se ne pojavi, čak da napravi potpuni obrt i da osudi sporazum za koji je pre svega nekoliko meseci glasao. Mogao je s punim pravom da pobere lovorike, a on je odlučio da sa Trga Slobode odšeta na Ušće.

No vratimo se našem scenariju. Dakle niko nema 126 poslanika, Espees jezičak na vagi, od njih zavisi. Na prvi pogled možda izgleda da su im prirodni saveznici DSS i SRS, ali ako pogledamo malo pažljivije možda ćemo se malko i iznenaditi. Evo recimo da pogledamo kakav je odnos glasača Espeesa prema Esespeu, čak 81% njihovih glasača podržava potipisivanje ovog ugovora sa Evropskom unijom, za razliku od SRS-a (41%) i DSS-a (45%) čiji su glasači podeljeni (opširnije). Kako Esespe, odnosno njegova ratifikacija i implementacija postadoše tema ovih izbora, ne treba da nas začudi ako se postizborne koalicije budu pravile na linijama odnosa prema ovom ugovoru.

Ako je Koštunica mogao da sa Trga Slobode pređe na Ušće, da li Espees može sa Ušća da pređe na Trg Slobode. Mnogo se pričalo o tome da socijalisti treba da se reformišu, da odbace Miloševićevo nasleđe i da postanu jedna moderna levičarska partija. Da li je to vreme došlo? Da li se može ići u vladu sa Espeesom?

Prvo da vidimo kako to odbacivanje Miloševićevog nasleđa treba da izgleda. Naravno, postoji jedan krug političkih pregalaca dramaturške provinijencije koji bi želeli da to bude nekakav spektakl, nekakva simbolička predstava u kojoj se Ivica Dačić posipa pepelom i kleči na kukuruzu, dakle nekakva starogrčka katarza. Naravno do toga neće doći. Sa Ušća se na Trg Slobode ne ide glavnom džadom, nego nekim uličicama, mi tako sedimo na Trgu Slobode, okrenuti ka Domu JNA pijemo kaficu i gledamo u daljinu i svetlu budućnost, kad iz Čika Ljubine odjednom izroni Ivica Dačić. Tako će to da izgleda, ako do toga bude došlo. Uostalom, ni Koštunica se nije posipao peplom i kajao što je 2000. bio protiv Miloševića, nije se suočio sa svojim demokratskim zabludama i prošao kroz radikalsku katarzu, samo je počeo da se ponaša kao radikal.

Dakle, ako može da se sa Trga Slobode pređe na Ušće, može i sa Ušća da se pređe na Trg Slobode. E sad je pitanje šta mi da radimo ako nam se desi da dok sedimo na Trgu Slobode i ispijamo kafice zagledani u svetlu budućnost, ako iznenada iz Čika Ljubine izroni Ivica Dačić? Ja mislim da treba da uradimo isto što smo uradili kad nam je iz te iste čika Ljubine na Trg Slobode recimo stigao Nikola Samardžić, zaseo u vrh Ledepea i počeo da smara. Ja lično sa tim salonskim četnikom ne želim da imam ništa, ali neću ni da ga teram sa Trga Slobode. Tako neću da teram ni Ivicu Dačića, neka ga, ima slobodnih stolova, evo neka sedne sa Samardžićem. Ono što je važno u ovom trenutku je da se ratifikuje Esespe, a ne da se purifikuje Espees.

Ako vam se prevrće stomak od ovog scenarija (ili od onog prethodnog o SRS-DSS vladi) izađite 11. maja na izbore, glasajte za ZEvS da ratifikuju Esespe. Ne moram da ponavljam da mislim da bi nama najviše odgovarao dvopartijski sistem, kao u stara vremena radikali i demokrate. Nemamo dvopartijski sistem, ali zato imamo referendum, 11. maja mi građani ratifikujemo Esespe. Ako na tom referendumu pak budemo glasali za sitnu boraniju (što reće Milan Panić) onda se spremite za prevrtanje stomaka i koaliciju Čanak-Tadić-Dinkić-Drašković-Jovanović-Batić-Korać-Dačić-onaj penzioner-Palma.



Komentari (416)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

gordanac gordanac 21:51 30.04.2008

naslov

Kojom ti je strategijom uspelo da vidim dva različita naslova posta?! :))))
Na naslovnoj piše "....Koegzistencija"
Kad "uđem" u post piše "...Kristalizacija"
kako? :))
Ivan Marović Ivan Marović 21:53 30.04.2008

Re: naslov

Mađija :) Promenio sam naslov iz Koegzistencija u Kristalizacija, ali na naslovnoj promena kasni, pojaviće se za par minuta.
Milan Novković Milan Novković 21:55 30.04.2008

Re: naslov

gordanac
Kojom ti je strategijom uspelo da vidim dva različita naslova posta?! :))))Na naslovnoj piše "....Koegzistencija"Kad "uđem" u post piše "...Kristalizacija"kako? :))

Ti si decohered malo, jedno oko u prošlosti, jedno u sadašnjosti :)
nsarski nsarski 21:57 30.04.2008

Re: naslov

gordanac
Kojom ti je strategijom uspelo da vidim dva različita naslova posta?! :))))
Na naslovnoj piše "....Koegzistencija"
Kad "uđem" u post piše "...Kristalizacija"
kako? :))


Verzija bloga koju dobijes na "hronolosko" biranje je pre azurirana nego ako ga biras preko "naslovna". Tako, ako se nesto promeni, prvo se pojavi u ranom (hronoloskom) izdanju, a nesto kasnije i u naslovnom:))) Go figure.
cvele72 cvele72 21:57 30.04.2008

Re: naslov

Ako je Koštunica mogao da sa Trga Slobode pređe na Ušće, da li Espees može sa Ušća da pređe na Trg Slobode. Mnogo se pričalo o tome da socijalisti treba da se reformišu, da odbace Miloševićevo nasleđe i da postanu jedna moderna levičarska partija. Da li je to vreme došlo? Da li se može ići u vladu sa Espeesom

Ivane, potpuno razumana analiza i sam nocima razmisljam o tom scenariju koji je na zalst mnogo realniji od bilo kakavih varijanti ZEVSA sa LDP i ostalih. Sta reci u ovom trenutku osim kao sto rece neko NIJE VAZNO DAL JE MACKA CRNA ILI BELA AKO LOVI MISEVE. Pozz.
nsarski nsarski 21:54 30.04.2008

Ova analiza

najbolje islustruje onu poznatu recenicu: "Politics makes strange bedfellows" (ti ces to bolje prevesti, Ivane).
I ovo je, valjda, empirijski zakon politickog zivota. Danas ljuti neprijatelj, sutra saborac, kao u preferansu:)
Nikakve politicke teorije i nagadjanja - tako se prosto desava. Tu covek ne treba da trazi nikakav moral, ili pravdu, to je jednostavno realpolitik.
Preporucujem svima za citanje.
Milan Novković Milan Novković 21:57 30.04.2008

Re: Ova analiza

Danas ljuti neprijatelj, sutra saborac, kao u preferansu

Ma komplikuješ, ko u braku :) Žena ti čas komandant, a čas managing director :)
vnk vnk 01:41 01.05.2008

Re: Ova analiza

I ovo je, valjda, empirijski zakon politickog zivota. Danas ljuti neprijatelj, sutra saborac, kao u preferansu:)
Nikakve politicke teorije i nagadjanja - tako se prosto desava. Tu covek ne treba da trazi nikakav moral, ili pravdu, to je jednostavno realpolitik.


U poslednje vreme se prilicno lako barata pojmom 'realpolitik'. Kao da je ekonomski i politicki zivot u Srbiji na nivou razvijenih zapadnih demokratija, u kojima uglavnom nema veze ko sastavlja vladu - za 99% ljudi to nista ne menja u sferi osnovnih zivotnih pitanja i gradjanskih sloboda. Na zalost, Srbija je daleko od takvog stanja i sve su sanse da dolazeci izbori zapecate status quo za naredne godine, mozda i decenije.

SPS moze da postane realpolitik samo u slucaju da DS prenebregne pitanje morala i pravde pod izgovorom (ponovo) da je DS+SPS koalicija manje zlo od vladavine SRS+DSS. Prazne price o reformisanom prvom eshalonu Miloseviceve partije iz devedesetih su smesne, pa Dacic ne propusta ni jednu priliku da naglasi kako politika njegovog idola danas polako dobija svoju punu potvrdu.

Toliko su zla naneli nama i svima oko nas da ih je trebalo zabraniti 6/10/2000. Postoje valjda neki principi koji ne dozvoljavaju da ubistva, bahatost, ratni zlocini, pljacka, lazi... ikad budu zaboravljeni.

Da li ce, izmedju ostalih, i vodjstvo DS_a da zaboravi devedesete? Ukoliko DS zaboravi 90_te i moralne norme, definitivno ce se svrstati u niz srpskih politickih partija koje se samo deklarativno (i uglavnom tokom izbornih kampanja) zalazu za progres Srbije i njenog stanovnistva, a u stvari jedino o cemu brinu su beneficije koje, na zalost, kod nas jos uvek donosi ucestvovanje u vlasti.

Ja se iskreno nadam da ce DS dobiti dovoljno glasova na izborima da sa LDP_om osvoji skupstinsku vecinu, ne bi li, za svoje i za nase dobro, izbegla dilemu MORAL ili SPS. U suprotnom, a sudeci prema ponasanju DS_a od 2003_ce, ja nikako ne bih stavio ruku u vatru da necemo videti Dacica kao ministra, sa ili bez portfelja.
Ilija Gromovnik Ilija Gromovnik 21:57 30.04.2008

nije u pitanju espees nego njhovi biraci

Koliko sam ja razumeo o cemu se tu radi (a mozda i gresim) nije u pitanju da li ce on iz vrha stranke odluciti da predju na Trg Slobode. Sta vise, mislilm da su takve sanse male ili nikakve, a ponajvise zbog toga sto oni na take nesto nisu spremni iz svojih ubedjenja i iskrenih misljenja (koliko goda ta misljenja bila nama strana i pogresna). Pitanje je da li ce tih 81% njihovih glasaci preci na stranu ZEvS-a ili Eldepeovaca (bilo koga od onih koji podrzavaju potpisivanje Esespea). Ako se dovoljan broj njih upeca, Espees nema sta da trazi na sledecim izborima i nece njihova stranka krojiti buducnost ove zemlje, vec njihovi biraci koji su je i nkada davno (na zalost) krojili. Time be savez pro-evropskih znaga bio dovoljno jak da ima vecinu..... Drzim nam palceve, iako se spremam za najgore....
nsarski nsarski 22:02 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Sta je ZEvS? (Zajednica Evropskih Snaga?)
Ivan Marović Ivan Marović 22:03 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

nsarski
Sta je ZEvS?
To je onaj sa Olimpa, glumi ga Lorens Olivije u Clash of the Titans :) Za Evropsku Srbiju - ZEvS, u narodu poznata kao koalicija ČANAK-DS-G17plus. To su oni sa Judinim pečatom :)
Bili Piton Bili Piton 22:16 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Ivan Marović

To je onaj sa Olimpa, glumi ga Lorens Olivije u Clash of the Titans :)


Zevs je i onaj sto mu se uvek javlja telefonska sekretarica u "Majti Afrodajti".

Usput, ni meni nije odmah bilo jasno za cega je skracenica.
JJ Beba JJ Beba 22:17 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

ne kapiram čemu ovolika analiza sa uvertirom? Pa već onomad, pre izbora, na glavnom odboru DSa izglasano je da će da se ide u postizbornu koalicijom sa SPSom.
ša fali Dačiću? Palmi? Mrkonjiću? Fin svet, reformisan....
mislim da grešiš po pitanju toga ko prelazi most i na koju stranu
nsarski nsarski 22:19 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

mislim da grešiš po pitanju toga ko prelazi most i na koju stranu

A kako ti mislis da ce biti?
Realno.:))))
JJ Beba JJ Beba 22:20 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

nsarski
mislim da grešiš po pitanju toga ko prelazi most i na koju stranuA kako ti mislis da ce biti? Realno.:))))

pa doneli odluku.
most je pređen
relano
Ivan Marović Ivan Marović 22:22 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

JJ Beba
ša fali Dačiću? Palmi? Mrkonjiću? Samardžiću?
Fali im iskustvo u Otporu, a to je od neprocenjive vrednosti. Za sve ostalo, tu je MasterCard.
nsarski nsarski 22:22 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Znas kako, Джеј Джеј, ono sto danas zagovaraju Demokrate u USA nekad su zagovarali Republikanci, i obratno. To je tek cirkus.
JJ Beba JJ Beba 22:24 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Ivan Marović

JJ Bebaša fali Dačiću? Palmi? Mrkonjiću? Samardžiću?Fali im iskustvo u Otporu, a to je od neprocenjive vrednosti.

odkud fali? imaju iskustva onoliko, bili tamo. jedino što su oni držali pendrek. zar za svaku igru nije potrebno dvoje?
Ivan Marović Ivan Marović 22:27 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

zar za svaku igru nije potrebno dvoje?
I to što veliš. Moram da kažem, da li je Štokholmski sindrom ili šta li je, ali ja kad god slušam Mrku, sve me neka nostaldža spopada.
JJ Beba JJ Beba 22:28 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

nsarski
Znas kako, Джеј Джеј, ono sto danas zagovaraju Demokrate u USA nekad su zagovarali Republikanci, i obratno. To je tek cirkus.

jste cirkus. reče juče dačić da imaju potpunu satisfakciju jer je " njihova politika, politika slobodana miloševića ista ova politika koja se sada vodi."
samo da ga vidiš - reformis'o frizuru. ma potpuno je nov
Doctor Wu Doctor Wu 22:31 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

JJ Beba
Ivan Marović

JJ Bebaša fali Dačiću? Palmi? Mrkonjiću? Samardžiću?Fali im iskustvo u Otporu, a to je od neprocenjive vrednosti.

odkud fali? imaju iskustva onoliko, bili tamo. jedino što su oni držali pendrek. zar za svaku igru nije potrebno dvoje?

Znao sam da je Samardžić pisao za Srpsku reč, ali stvarno nisam znao ovo za pendrek.
JJ Beba JJ Beba 22:32 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Ivan Marović
zar za svaku igru nije potrebno dvoje?I to što veliš. Moram da kažem, da li je Štokholmski sindrom ili šta li je, ali ja kad god slušam Mrku, sve me neka nostaldža spopada.

potpuno te kapiram. to se u psihologiji zove poistovećivanje sa agresorom.
a ima i onaj film "Nočni portir"
Ivan Marović Ivan Marović 22:32 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Doctor Wu
Znao sam da je Samardžić pisao za Srpsku reč, ali stvarno nisam znao ovo za pendrek.
Nije Srpska Reč nego Pogledi, ali ako saviješ u rolnu bude pristojan pendrek.
JJ Beba JJ Beba 22:35 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Znao sam da je Samardžić pisao za Srpsku reč, ali stvarno nisam znao ovo za pendrek.

u jeee, baš or'ginalno. ko o čemu baba o uštipcima.
imal nešto svežije?.
ali stvarno nisam znao ovo za pendrek.

nisi ga primio?
Doctor Wu Doctor Wu 22:44 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

JJ Beba
Znao sam da je Samardžić pisao za Srpsku reč, ali stvarno nisam znao ovo za pendrek.

u jeee, baš or'ginalno. ko o čemu baba o uštipcima.
imal nešto svežije?.

Pa ne znam, reci mi.
nisi ga primio?

ne. što? ti jesi? mora da nismo išli na iste žurke.

Ivan Marović Ivan Marović 22:47 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Bebo, doktore, dosta je bilo, nema svađe, naši smo, Nidža je tu, evo sad će i Ivica da dođe.
JJ Beba JJ Beba 22:52 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

ne. što? ti jesi? mora da nismo išli na iste žurke.

ja jesam. Kod Centrotekstila, kod Albanije, onog dana kada je bio kontramiting, baš kad su prelaizili ovaj isti most. na toj žurci sigurno zajedno nismo bili.
a sumnjam i da smo bili na istim žurkama bilo kad. ja ne idem tamo gde znam da će biti dosadno
JJ Beba JJ Beba 22:58 30.04.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

evo sad će i Ivica da dođe

što da dođe, tu je još od onog glavnog odbora. stojite na nejmu. na ivici
jesen jesen 00:06 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

...pobrkali ste loncice...beba nije mislila na tog samarcica vec na ovog kostunicinog.....
jesen jesen 00:06 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

...pobrkali ste loncice...beba nije mislila na tog samarcica vec na ovog kostunicinog.....
jesen jesen 00:11 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

...pored toga, Ivica je jedini dao izjavu "okruglo pa na cose" u vezi sporazuma...jedini on od ekipe dss-ns-srs-sps nije pljuvao ...znaci da je covek vec dosao do stola i ceka pice...
JJ Beba JJ Beba 00:45 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

jesen
...pobrkali ste loncice...beba nije mislila na tog samarcica vec na ovog kostunicinog.....

jeseni ja nisam spominjala nikakvog samardžića, a najmanje nikolu. to oni da pomere priču sa koalicije sa SPSom i reformisanim Dačićem, Mrkonjićem i Palmom, arkanovim kumom
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:52 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Znao sam da je Samardžić pisao za Srpsku reč, ali stvarno nisam znao ovo za pendrek.


pa bolje od pogleda do ldp-a nego obratno, zar ne?

Exitus Letalis Exitus Letalis 00:54 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

...pobrkali ste loncice...beba nije mislila na tog samarcica vec na ovog kostunicinog.....

a tom samardžiću, ovom ministru za kosovo jedan sin u briselu a drugi u kabinetu za evropske integracije.
to se zove - nema gde nismo!
Doctor Wu Doctor Wu 07:43 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

jesen
...pobrkali ste loncice...beba nije mislila na tog samarcica vec na ovog kostunicinog.....

ma ne radi se o tome da li je u pitanju nikola, slobodan ili ljubiša, nego se radi o tome da ako si dosledan i da ako već držiš do nekog sistema vrednosti (onaj mučenik milenković danas ceo blog napisao o tome) onda ne možeš jednog da prozivaš za trafike a drugom da aminuješ kalajićevsko, nacističko i obrazovsko smeće (koje je samardžić, nikola, ne slobodan, potpisivao dok je pisao za poglede); ne možeš nekog da prozivaš na poštenje a stalno izvrdavaš da objasniš odakle džipovi, telohranitelji, vile (bez ijedne registrovane firme, još manje uspešne); ne možeš istovremeno da u političkom savetu držiš jednog genijalca, vladu gligorova, i propagiraš najdesniji liberalni program (koji se obrušava na sindikate i proletere svih zemalja- da se razumemo, ovo podržavam) i protokomuniste poput latinke perović i ostalih; ne možeš da pozivaš na pravnu državu a da je prvi kršiš time što sprečavaš državnog tužioca da vrši svoj posao u slučaju ludače koja pucnjavom ugrožava živote i javni red po dedinju; najzad, ne možeš da pozivaš na potiranje ličnih surevnjivosti zarad političkih dobitaka a istovremeno stranku organizuješ isključivo na tom principu.

hoće se reći: baš me briga da li su poštenjačine ili lažovi, osnovni zadatak političara je da završavaju posao za svoje glasače. kako će to uraditi i izvršiti je njihov problem, ne moj. nekad to podrazumeva i neprijatne paktove sa đavolom (jbg, zato su političari a ja nisam). 2000. su meni i ona babuskara madlena olbriht i koštunjavi sirće bili odvratni ali, jbg, 2000. bez njih nije mogao da se otera skot. i ovaj put: znaju ljudi dobro ko su i dačić i palma. ali izgleda da bez njih neće moći da se otera skot. to je realnost, a na vama je ili da to prihvatite ili da i dalje šizite u fan clubu "čeda jovanović".
JJ Beba JJ Beba 13:02 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Doctor Wu

jesen...pobrkali ste loncice...beba nije mislila na tog samarcica vec na ovog kostunicinog.....ma ne radi se o tome da li je u pitanju nikola, slobodan ili ljubiša, nego se radi o tome da ako si dosledan i da ako već držiš do nekog sistema vrednosti (onaj mučenik milenković danas ceo blog napisao o tome) onda ne možeš jednog da prozivaš za trafike a drugom da aminuješ kalajićevsko, nacističko i obrazovsko smeće (koje je samardžić, nikola, ne slobodan, potpisivao dok je pisao za poglede); ne možeš nekog da prozivaš na poštenje a stalno izvrdavaš da objasniš odakle džipovi, telohranitelji, vile (bez ijedne registrovane firme, još manje uspešne); ne možeš istovremeno da u političkom savetu držiš jednog genijalca, vladu gligorova, i propagiraš najdesniji liberalni program (koji se obrušava na sindikate i proletere svih zemalja- da se razumemo, ovo podržavam) i protokomuniste poput latinke perović i ostalih; ne možeš da pozivaš na pravnu državu a da je prvi kršiš time što sprečavaš državnog tužioca da vrši svoj posao u slučaju ludače koja pucnjavom ugrožava živote i javni red po dedinju; najzad, ne možeš da pozivaš na potiranje ličnih surevnjivosti zarad političkih dobitaka a istovremeno stranku organizuješ isključivo na tom principu.hoće se reći: baš me briga da li su poštenjačine ili lažovi, osnovni zadatak političara je da završavaju posao za svoje glasače. kako će to uraditi i izvršiti je njihov problem, ne moj. nekad to podrazumeva i neprijatne paktove sa đavolom (jbg, zato su političari a ja nisam). 2000. su meni i ona babuskara madlena olbriht i koštunjavi sirće bili odvratni ali, jbg, 2000. bez njih nije mogao da se otera skot. i ovaj put: znaju ljudi dobro ko su i dačić i palma. ali izgleda da bez njih neće moći da se otera skot. to je realnost, a na vama je ili da to prihvatite ili da i dalje šizite u fan clubu "čeda jovanović".


jeseni sam ivan je dao odgovor zašto mu je blog ovakav. najme nije mu bio čitan, pa je po sopstvenom priznanju morao da podigne čitanost nečim zanimljivijim nego što je postizborna koalicija DSa i SPSa, pa je posegnuo za LDpom i nikolom kao najvećem neprijatelju svega što postoji u ovoj zemlji
Ivan marović:
Uvođenje Samardžića je bilo neophodno. Prvo, broj komentara vrtoglavo raste, kao i poseta blogu, jer Ledepeovci listom nasrću na ovaj blog da odbrane Smaradžića. Drugo, rukovodstvo Ledepea dobija informaciju o ovome te lično i personalno posećuje moj blog. Sve u svemu, čist marketinški potez u cilju povećavanja čitanosti. A i volim da zezam lokalne Ledepeovce na B92 Blogu više nego leba da jedem :) To su takve ložane da je uživanje paliti ih.
jesen jesen 14:10 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

...bebo, tek sad vidim...ali ja sam procitala repliku marovica u kojoj je on dodao samardzica a ja sam mislila da je ceo citat tvoj,nisam gledla gore....al nema veze...Ma reformisani su ubilo se...evo kod mene na lokalu ima sps spot a na njemu centralno mesto zauzima Dr Slavica Djukic-Dejanovic bivsa potpredsednca SM......
jesen jesen 15:30 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

i dalje šizite u fan clubu "čeda jovanović".
...ako je ovo meni upuceno onda je mnogo smesno...nisam sizela po fan klubovima ni kad sam bila mladja a tek sad..Nema politicara u Srbiji kome ne moze da se nadje nesto putera na glavi al mislim da to nije samo kod nas slucaj...ja sam se pre jedno godinu ipo prilicno kacila sa blogerima ljubiteljima Cede iako je meni Ceda uvek bio simpatican, hocu reci da su me oni "nervirali" a ne Ceda.....Medjutim, Ceda je mlad covek, LDP je mlada stranka i mislim da imaju veliku sansu da u godinama koje dolaze zauzmu znacajno mesto na politickoj sceni Srbije...Kako ce se stvari odvijati zavisi najvise od njih ali i od onih koji ih uporno saplicu....To za dzipove je jedna tema ali je cinjenica da je taj isti Ceda bio veoma hrabar i da je lako mogao da izgubi zivot na dedinju u toku SM hapsenja....i sad Tadic , kao ne moze sa LDPom a moze sa Dacicem koji je direktni naslednik politike SM.......nije fer, mora da se prizna...
Exitus Letalis Exitus Letalis 18:22 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

JJ Beba
Ivan Marović

JJ Bebaša fali Dačiću? Palmi? Mrkonjiću? Samardžiću?Fali im iskustvo u Otporu, a to je od neprocenjive vrednosti.

odkud fali? imaju iskustva onoliko, bili tamo. jedino što su oni držali pendrek. zar za svaku igru nije potrebno dvoje?


ne fali ništa ni dačiću a ni sps-u

Exitus Letalis Exitus Letalis 18:25 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

EDIT:
"ne može da se troši vreme, život je ograničen"
milošević


ako ste zaboravili?!?!?!
JJ Beba JJ Beba 18:44 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Exitus Letalis
EDIT:"ne može da se troši vreme, život je ograničen"miloševićako ste zaboravili?!?!?!


februar '97
bindu bindu 18:56 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

Exitus Letalis
JJ Beba
Ivan Marović

JJ Bebaša fali Dačiću? Palmi? Mrkonjiću? Samardžiću?Fali im iskustvo u Otporu, a to je od neprocenjive vrednosti.

odkud fali? imaju iskustva onoliko, bili tamo. jedino što su oni držali pendrek. zar za svaku igru nije potrebno dvoje?


ne fali ništa ni dačiću a ni sps-u





E.L.super vam je ovaj video. da li moze da se zna ko ga je uradio?
ivana23 ivana23 19:01 01.05.2008

Re: nije u pitanju espees nego njhovi bira

bindu
da li moze da se zna ko ga je uradio?


Nadezda Milenkovic, kad otvorite u YouTube, pise ko je autor.
Valentino Rosi Valentino Rosi 22:10 30.04.2008

Interesantna zanimljivost

Biće ovo najzanimljiviji i najneizvesniji izbori od 90-te do 11. maja 2008. u 20.h

po mom sudu , to jest prognozi, ako ovaj SSP ne pomogne DS-koaliciji da se domognu 40% biračkog tela, mogu da se pozdrave sa vladom, sa vlašću u istoj.

ovo isto važi za SRS, ako ne dobace do 40%, neće moći da računaju na komotno formiranje i ulazak u vlast kao takvu, jer moraju da za to formiranje traže trećeg, a to već komlikuje stvari.

dakle, jeste da DSS odlučuje mnogo, ali samo ako uzmu preko 12%, a to će za njih biti nemoguća misija kako stvari stoje. Ove gore 3. stranke su one koje 100% ulaze u parlament-ostali se bore za cenzus, a najviše šanse da isti predju imaju SPS(koji sa Pamom sigurno ulazi u parlament) i donekle LDP-koji trenutno lavira izmedju 4,8 -5, 2 %. Ko mi ne veruje, čestitaće mi na ovoj prognozi u 22.h 11.maja. Ostali nisu vredni pomena.

eto šta imamo na političkom kanabetu, to jest stolu:

DS i companY koji mogu da idu maximalno 40% minimalno 35% biračkog tela.

SRS- ov maximum je po mom sudu 37%, a minimalni 34%

DSS-NS-ovci mogu da računaju maximum 13 % a minimum 10%

SPS i companY zasigurno prelaze cenzus, maximum njihov će biti 8%, a minimum 6%

PLD-ovci, vrlo kritično će preći ili ne preći cenzus, moslim da im je maximum 5, 5 % a minimum 4, 8 %.

Ko zna tablicu množenja, sabiranja, može da sastavi, ili rastavi vladu, vlast, ja sam dao prognoze , mislim da teorije nema da sam omanuo igde i sa promil.

P.S. DS koaliciji će biti vraški teško da sastavi vladu, vidite i sami, ako mislite da može, sastavite je slobodno na ovom mestu. Imate gotovo sigurnu prognozu u to ne sumnjajte. Radikali će je sastaviti samo u dva slučaja: ako dosegnu 40% glasova, ili ako DSS i NS dosegnu recimo 13%, u svim ostalim slučajevima teško će to uraditi i Srs.



Doctor Wu Doctor Wu 22:19 30.04.2008

Mislim da je i ova podrška

Lavrova sesepeu mnogo važna jer je njome potpuno zbrisao manevarski prostor Nikoliću i Koštunici. Sada više neće moći da vitlaju "istočnim vratima" kada im i sami Rusi kažu: "Trebalo je da potpišete sesepe pre 4 godine."
nikolla90 nikolla90 22:29 30.04.2008

SPS - Revanšizam - Terazije - Bandere

NIKADA SA SPSom! NIKADA NIKADA NIKADA!

Ivan Marović + SPS.. Sve sam čuo..
Ivan Marović Ivan Marović 22:29 30.04.2008

Re: Mislim da je i ova podrška

Doktore, Sergej Lavrov je predstavljen kao Brutus u najnovijem remek delu Hattori Hanza
"Tu quoque Brute mi filii"

Palilula Palilula 22:34 30.04.2008

Re: Interesantna zanimljivost

Mozda sam ja malo naivna, ali pre neki dan su objavili LDP sa 8%? Odakle ti ovi brojevi?
cvele72 cvele72 22:35 30.04.2008

Re: Interesantna zanimljivost

.S. DS koaliciji će biti vraški teško da sastavi vladu, vidite i sami, ako mislite da može, sastavite je slobodno na ovom mestu. Imate gotovo sigurnu prognozu u to ne sumnjajte. Radikali će je sastaviti samo u dva slučaja: ako dosegnu 40% glasova, ili ako DSS i NS dosegnu recimo 13%, u svim ostalim slučajevima teško će to uraditi i Srs.

Evo da probam 38 ZEVS plus 8 SPS plus manjine 4,5 to je vise od 50% i LDP podrzava ako treba jel je preposten i ne zeli da s kalja i mrzi KoStunicu nemoze ocima da ga vidi. Moze?
milosib milosib 22:36 30.04.2008

Re: Mislim da je i ova podrška

Doctor Wu
Lavrova sesepeu mnogo važna jer je njome potpuno zbrisao manevarski prostor Nikoliću i Koštunici. Sada više neće moći da vitlaju "istočnim vratima" kada im i sami Rusi kažu: "Trebalo je da potpišete sesepe pre 4 godine."

Meni više liči da on time misli da bi u tom slučaju teško došlo do priznavanja nezavisnosti Kosova od strane većine zemalja EU. Problem je samo u tome što nam to nikada nije bilo nuđeno, a da jeste do pre tri meseca to bi izazvalo jednodušno oduševljenje na srpskoj političkoj sceni.
Bili Piton Bili Piton 22:39 30.04.2008

Re: Mislim da je i ova podrška

Ivan Marović
Tu quoque Brute mi filii"


Brutalno domisljato. Kakav mozak.
nikolla90 nikolla90 22:46 30.04.2008

SPS - Revanšizam - Terazije - Bandere

NIKADA SA SPSom! NIKADA NIKADA NIKADA!

Ivan Marović + SPS.. Sve sam čuo..
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:05 01.05.2008

Re: Interesantna zanimljivost

Evo da probam 38 ZEVS plus 8 SPS plus manjine 4,5 to je vise od 50% i LDP podrzava ako treba jel je preposten i ne zeli da s kalja i mrzi KoStunicu nemoze ocima da ga vidi. Moze?


mene samo čudi da ima onih koji su zaboravili šta je bio sps.
danas, slušajući dačića negde, setih se da nijedne telefonske govornice nije bilo u bg a verovatno ni u srbiji.
setih se praznih prodavnica.
dimljenog sira iz mađarske umesto old amsterdama koji smo nekad klopali.
setih se inflacije, uđeš u kafanu, poručiš kafu, odmah platiš jer ne košta isto kad si ušo u kafanu i kad si izašo.
u isto vreme milošević gradi hajat ridženski - jelen, na crnom vrhu.
stvarno šta bi s tim hotelom?
da ne spominjem neregistrovana kola po gradu, policiju i unifornisane razne neke paravojske, policija krajine, leva supoderica (šešeljvci, lančužanin i kompanija)
da ne spominjem rat, mobilizacije, pogibije, rts, tanjug, expres politiku...
švedski standard, naftna polja... par nepar... benzin u boji u plastičnim flašama, redukcije struje..
ljudi, da li je moguće da je to zaboravila ds il ko god?
dal su zaboravili građani?
oni koji imaju manje od 20 godina neka pitaju roditelje
JJ Beba JJ Beba 01:10 01.05.2008

Re: Interesantna zanimljivost

setih se inflacije, uđeš u kafanu, poručiš kafu, odmah platiš jer ne košta isto kad si ušo u kafanu i kad si izašo

a kako to vreme DS u svojim kampanjama vezuje samo za radikale i plaše ljude da glasaju za njih, da se to vreme ne povrati?
Zar nisu ovi iz SPSa - Dačić, Mrkonjić, Vučela i ostali bili glavni, a radikali im samo pomagali?
kako se to SPS reformisao? Time što je milošević umro?
Nenad M. Nenad M. 08:23 01.05.2008

Re: Interesantna zanimljivost

Palilula
Mozda sam ja malo naivna, ali pre neki dan su objavili LDP sa 8%? Odakle ti ovi brojevi?


CESID rekao min 260000h do 330000h, pusti ove procene slobodnih strelaca koji ne znaju sta je uzorak, istrazivanje isl.
Logomed Logomed 09:04 01.05.2008

Re: Interesantna zanimljivost

E kad bi Rosi vozio kao sto ti "pogadjas" ne bi ni ti imao taj nick!
Znaci realno sada stvari stoje ovako:
SRS 36
ZEVS 34
DSS 14
LDP 8
SPS 7

Ovo je bilo pre potpisivanja Sporazuma. Posle njega moze da se desi da Zevs ode 2-3% gore, a DSS za isti broj padne.
I to bi otprilike bilo to za narenih nedelju dana do sutnje.
Pa ako vec razgovarate, da imate neke realne brojke.
Ostalo je lupetanje
Ili politcka propaganda
Sto mu dodje na isto
blackbox blackbox 09:35 01.05.2008

Re: Mislim da je i ova podrška

milosib

Doctor WuLavrova sesepeu mnogo važna jer je njome potpuno zbrisao manevarski prostor Nikoliću i Koštunici. Sada više neće moći da vitlaju "istočnim vratima" kada im i sami Rusi kažu: "Trebalo je da potpišete sesepe pre 4 godine."Meni više liči da on time misli da bi u tom slučaju teško došlo do priznavanja nezavisnosti Kosova od strane većine zemalja EU. Problem je samo u tome što nam to nikada nije bilo nuđeno, a da jeste do pre tri meseca to bi izazvalo jednodušno oduševljenje na srpskoj političkoj sceni.

Pa bilo je ponuda i ;ak mogu'noist da se potpiše 28. januara ali je Koštunica svojomofanzivom protiv EU i NATO države( tada se dosetio te "genijalne" gluposti), pa su on i njegovi ministri i savetnici optužili EU da slanjem EULEX-a priznaju Ahtisarijev plan, te poruke da ne dolazi u obzir potpisivanje.
Sećate se Djelić pre toga pominjao da je spremio penkalo.
Naravno EU je procenila da sebe ne stavlja u sitauciju da ponudi Srbiji potpisivanje a ona odbije, jer tada ni DS nije bio spreman da raskine koaliciju sa DSS.Sada su valjda definitivno ukapirali da je koalicija sa DSS kao koalicija sa srednjim vekom, pa su opdlučili da potpišu.
Prema tome nije da nije nuđeno ali Tadić tada nije bio tako rešen da se potpiše kao sada.
Gorio Gorio 17:44 01.05.2008

Re: Interesantna zanimljivost

Sa malim zakašnjenjem, preporuka.
Lako se to zaboravlja, zbog toga smo tu gde smo danas.
SPS ne može da se reformiše sa Miloševićevi ljudima.
blackbox blackbox 08:40 02.05.2008

Re: Mislim da je i ova podrška

Doctor Wu
Lavrova sesepeu mnogo važna jer je njome potpuno zbrisao manevarski prostor Nikoliću i Koštunici. Sada više neće moći da vitlaju "istočnim vratima" kada im i sami Rusi kažu: "Trebalo je da potpišete sesepe pre 4 godine."

Pa i Koštunica požurio da ponovi prvi deo rečenice koju je rekao Lavrov ali i dodaje da ga sada nije trebalo potpisati i da će ga poništiti. Istovremeno organizovao u Severnoj Kosovskoj Mitrovici javno glasanje protov sporazuma i spaljivanje slike Borisa Tadića. Oni isti koji su Koštunicu gađali jajima bojeći se da će izgubiti privilegije ako ode Milošević brzo su se slizali sa Koštunicom a i on s njima, oni zbog privilegija a on da ima bukače koji će reći ono što on misli a nebi da kaže.
niki m niki m 08:46 02.05.2008

Re: Mislim da je i ova podrška

. Oni isti koji su Koštunicu gađali jajima bojeći se da će izgubiti privilegije ako ode Milošević brzo su se slizali sa Koštunicom a i on s njima, oni zbog privilegija


Kako bi bilo da ti neko pozeli sve privilegije koje imaju Srbi na Kosovu, pa da nastavis srecno da zivis i uzivas u istim. Neshvatljiva mi je ova beskrajna moralna otupelost koja je vrlo prisutna na blogu ali i na drugim delovima B92, posebno na reziranim komentarima vesti.
blackbox blackbox 21:11 02.05.2008

Re: Mislim da je i ova podrška

niki m
. Oni isti koji su Koštunicu gađali jajima bojeći se da će izgubiti privilegije ako ode Milošević brzo su se slizali sa Koštunicom a i on s njima, oni zbog privilegija Kako bi bilo da ti neko pozeli sve privilegije koje imaju Srbi na Kosovu, pa da nastavis srecno da zivis i uzivas u istim. Neshvatljiva mi je ova beskrajna moralna otupelost koja je vrlo prisutna na blogu ali i na drugim delovima B92, posebno na reziranim komentarima vesti.

Preporučujem pažljivije čitanje šta je napisano. Znate Vi tačno na koga sam mislio , ne na narod koji jadan pati na Kosovu, već na Jakšiće i Ivanoviće i njima slične koji imaju privilegije o kojima narod i ne sanja.Pa već i vrapci na granam znaju da se dole vrše ogromne zloupotrebe, valjda će i to jednom izaći na videlo.
Uostalom, zašto verovati da je Milan Ivanović veći patriota i Srbin od Rade Trajković ili Olivera Ivanovića.
Inače mnogi Srbi na Kosovu i raseljeni mogu samo da maštaju o privilegijama nekih iz Severne Mitrovice, tako barem oni pričaju.
Pa se Vi zapitajte da li su moralno otupeli oni koji na muci i patnji sopstvenog naroda i zakidajući od njega a trpajući u svoje džepove, ili onaj ko o tome progovori. Da li takvi koji se bogate imaju morala kad se busaju u grudi patriotske.
I prestanite da odokativno delite moralne pridike.
niki m niki m 07:04 03.05.2008

Re: Mislim da je i ova podrška

Inače mnogi Srbi na Kosovu i raseljeni mogu samo da maštaju o privilegijama nekih iz Severne Mitrovice, tako barem oni pričaju.


tako barem oni pričaju Dobro, a gde to oni pricaju? Koji to, oni, pricaju o silnim priviliegijama? Kada su to, oni, pricali? I na kraju, bili bi lepo da kazete koji su to oni sto pricaju.

Da li bi ja trebalo da vas podsecam sta se sve prica o vasem partijskom sefu. Ili o vasoj kandidatkiinji za gradonacelnicu?

Zaista, trebalo bi da se stidite ovakvog vaseg govora.

blackbox blackbox 10:49 03.05.2008

Re: Mislim da je i ova podrška

niki m
Inače mnogi Srbi na Kosovu i raseljeni mogu samo da maštaju o privilegijama nekih iz Severne Mitrovice, tako barem oni pričaju.tako barem oni pričaju Dobro, a gde to oni pricaju? Koji to, oni, pricaju o silnim priviliegijama? Kada su to, oni, pricali? I na kraju, bili bi lepo da kazete koji su to oni sto pricaju. Da li bi ja trebalo da vas podsecam sta se sve prica o vasem partijskom sefu. Ili o vasoj kandidatkiinji za gradonacelnicu? Zaista, trebalo bi da se stidite ovakvog vaseg govora.

Pa čoveče priča onaj narod po enklavama, pa oni policajci što po naredjenju Samardžića napustiše policiju pa se vratiše, pa oni što su štrajkovali gladju jer im Samardžić ner isplaćuje obećano. pa pričaju ovi po prinudnim smeštajima, pa pričaju ljudi koji su sa Kosova a ovde se snašli, pa reče i ministar Cvetković da ima puno mahinacija u podeli sredstava, i konačno Rada Trajković to reče javno. Ako Vi više verujete Milanu Ivanoviću to je Vaša stvar a ja imam pravo da više verujem Radi Trajković i službenim podacima.
A ovo oko mog partijskog šefa i moje kandidatkinje ste totalno omanuli, jer niti je on moj partijski šef a za kojeg kandidata ću glasati to nedću da Vam kažem.
Ja samo iznosim činjenice a ako se ponekad stavovi nekih stranaka sa time poklapaju ne znači da sam čas član jedne čas druge.Imam ja da Vam pohvalim i neke stavove SPS, recimo o antifašizmu, pa SRS u vezi principijelnosti i napada na korupciju, pa LDP i DS za evropsku orjentaciju, jedino nešto ne mogu da se setim šta ima dobro kod DSS, osim da je principejelno retrogradna.
Pa izvolite svrstavajte gde Vam odgovara.
Ja bi se stideo da sam Vas uvredio ili Vam imputirao nešto što niste rekli. A pre svega treba da se stide oni koji su se bogatili i bogate se na nesreći naroda, busaju se da su velike patriote a zapravo su profiteri. Ko god ima potrebu da se busa i dernja o patriotizmu verujte da galamom hoće da sakrije ono što radi a čega bi se trebao stideti.
Gorio Gorio 22:47 30.04.2008

Dobra prognoza

Mogući rezultat koji razmatrate, je veoma verovatan.
Rasplet sa SPS u vladi, na strani DS, G17+,LSDV, LDP i stranke manjina, za mene je nemoguć i nepoželjan.
Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju vlade u kojoj SRS od one u kojoj je SPS.
SPS nije pokazao da se kod njih bilo šta pronenulo, Miloševićevog "lika i dela" se nisu odrekli, na protiv.
Ivan Marović Ivan Marović 22:51 30.04.2008

Re: Dobra prognoza

Gorio
Rasplet sa SPS u vladi, na strani DS, G17+,LSDV, LDP i stranke manjina, za mene je nemoguć i nepoželjan.
Moj je blog mesto na kome se razmatraju nemogući i nepoželjni scenariji, čisto za svaki slučaj. Inače ovo nije ništa u poređenju sa scenarijima iz januara 2007. Ima u arhivi sve.
nsarski nsarski 22:57 30.04.2008

Re: Dobra prognoza

Rasplet sa SPS u vladi, na strani DS, G17+,LSDV, LDP i stranke manjina, za mene je nemoguć i nepoželjan.

U politici, sve matematicki moguce kombinacije ubrzo postanu i realno moguce, to treba uvek imati u vidu. Nikakav moral i pravda - dobar izgovor se uvek nadje.

Ili, kako rece pesnik:
Lena Horne and Sheriff Clarke are dancing cheek to cheek
igipop igipop 22:54 30.04.2008

do sada 32 komentara

a nesto slabo stavova na temu.

Licno mislim da ce to sa odlukom SPS-a ici jako tesko.

Ali jako bih voleo da cujem sta bi blogeri uradili da su na mestu DS u toj situaciji.

Koalicija sa SPS i klimava i uglavnom kilava vlada sa ipak proevropskom politikom ili Vlada DSS SRS SPS pa kom opanci?

Bez puno dvojbe i sa snaznom mucninom moj izbor bi bio vlada sa Dacicem.

Neko protiv?
Brooklyn Brooklyn 22:56 30.04.2008

Re: do sada 32 komantara

i ja sam s igijem.
Bili Piton Bili Piton 23:21 30.04.2008

Re: do sada 32 komantara

Brooklyn
i ja sam s igijem.


Ja na to gledam vrlo prosto i seljacki (nek mi se oprosti). Ako Dacic vec DS-u nudi guzu sto ga ovi ne bi i naguzili. Ako to ne budu oni bice neko drugi.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:10 01.05.2008

Re: do sada 32 komentara

Bez puno dvojbe i sa snaznom mucninom moj izbor bi bio vlada sa Dacicem. Neko protiv?

evo ja sam protiv.
ja se direktno gadim sps-a i svih članova.
al to na stranu.
nego šta je bilo do 2000.?
jel to pod tepih?
partija koja je trebalo da bude zabranjena sada ponovo u vladu.
horor!
jel se neko seća tog vremena il ste svi od 20 ljeta?
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:11 01.05.2008

Re: do sada 32 komantara

Ja na to gledam vrlo prosto i seljacki (nek mi se oprosti). Ako Dacic vec DS-u nudi guzu sto ga ovi ne bi i naguzili. Ako to ne budu oni bice neko drugi.

ko će koga da naguzi, pitanje je sada?
Bili Piton Bili Piton 01:36 01.05.2008

Re: do sada 32 komantara

Exitus Letalis
ko će koga da naguzi, pitanje je sada?


Paaa, uvek onaj veci manjeg. Obrnuto je izuzetak.

Inace se slazem s tobom, horor jeste, al od dva moguca manji.
gorran gorran 22:55 30.04.2008

proliv ili utvrdo?

kaže Vuk, crvena linija je pređena kad su Koštunica i Ilić sa Trga Slobode prešli na Ušće
Ako treba da biramo između Vuka i Velje, onda - hvala, ali ne, hvala!
gorran gorran 22:59 30.04.2008

da citiram malo sebe

po pitanju Vuka:
"* espeoza (od SPO) - posebna vrsta licemerja - kad neko zapali kuću, a onda se pojavi kao požrtvovan građanin koji učestvuje u njenom gašenju, i dobije medalju"
JJ Beba JJ Beba 23:04 30.04.2008

Re: da citiram malo sebe

kad neko zapali kuću, a onda se pojavi kao požrtvovan građanin koji učestvuje u njenom gašenju, i dobije medalju"

pa svima su otvorena vrata kod kuće u plamenu.
Ivan Marović Ivan Marović 23:06 30.04.2008

Re: proliv ili utvrdo?

gorran
Ako treba da biramo između Vuka i Velje, onda - hvala, ali ne, hvala!
Postoje dobri ravnogorci i loši ravnogorci, kao dobar holesterol i loš holesterol, pre se mislilo da je sav holesterol loš, a sad se zna da ima i dobar. Tako je i sa ravnogorcima, seti se samo jeseni '44. kada je palo masovno brijanje u Valjevskom kraju, e to su dobri ravnogorci. A oni što sa ustašama završili na Blajburgu, e to su loši.
gorran gorran 23:07 30.04.2008

Re: da citiram malo sebe

JJ Beba
pa svima su otvorena vrata kod kuće u plamenu.
apsolutno!
Naročito za "spašavanje" tuđe imovine u svoju korist (i onako bi izgorela)
gorran gorran 23:18 30.04.2008

Re: proliv ili utvrdo?

Ivan Marović

Postoje dobri ravnogorci i loši ravnogorci, kao dobar holesterol i loš holesterol
znači, ipak proliv ...
Pa dobro, nadajmo se da će makar biti dobro začinjen
milosib milosib 23:21 30.04.2008

Re: proliv ili utvrdo?

Ivan Marović

gorranAko treba da biramo između Vuka i Velje, onda - hvala, ali ne, hvala!Postoje dobri ravnogorci i loši ravnogorci, kao dobar holesterol i loš holesterol, pre se mislilo da je sav holesterol loš, a sad se zna da ima i dobar. Tako je i sa ravnogorcima, seti se samo jeseni '44. kada je palo masovno brijanje u Valjevskom kraju, e to su dobri ravnogorci. A oni što sa ustašama završili na Blajburgu, e to su loši.

E ovo je baš originalno tumačenje istorije u službi aktuelnog partijskog interesa (lepo reče gore nsarski). Mogu li možda oni što su završili na Blajburgu, inače krenuli da prebegnu na zapad,da budu ubeđeni antikomunisti, tj politički svesni, a ovi što se obrijaše običan bašibozuk kome je svejedno?

Nemojte da nam nudite besmislena opravdanja. Politika je umetnost mogućeg, pa je tako i DS vlada sa učešćem ili samo podrškom SPS moguća, a politički potpuno opravdana. Valjda je to bolje od vakuuma vlasti. Mene ne bi čudila ni jedna koaliciona ili manjinska vlada, bez obzira šta političari u toku predizborne kampanje govore jedni o drugima, jer po tim rečima u Srbiji ne bi bilo vlade dugi niz godina.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:13 01.05.2008

Re: proliv ili utvrdo?

Tako je i sa ravnogorcima, seti se samo jeseni '44. kada je palo masovno brijanje u Valjevskom kraju, e to su dobri ravnogorci. A oni što sa ustašama završili na Blajburgu, e to su loši.

jel to ono - otišo u četnike a vratio se iz partizana :)))
gorran gorran 23:03 30.04.2008

a po pitanju SPS

samo jedna reč: LUSTRACIJA!
vucko vucko 23:15 30.04.2008

Kuluk

samo jedna reč: LUSTRACIJA!

I prinudni rad... u vladi Srbije
gorran gorran 23:19 30.04.2008

Re: Kuluk

vucko
samo jedna reč: LUSTRACIJA!I prinudni rad... u vladi Srbije
Posebno dobra vaspitna mera je kuluk u upravnim odborima...
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:15 01.05.2008

Re: a po pitanju SPS

gorran
samo jedna reč: LUSTRACIJA!

lustracija kad već nisu zabranjeni kad je trebalo. i oni i radikali.
ljtruba ljtruba 23:23 30.04.2008

sakonski cetnik

Izgleda da nisam u toku...

Zasto je Samardzic "salonski cetnik"?
Dejan Nikolic Dejan Nikolic 23:47 30.04.2008

Re: sakonski cetnik

Zato sto nikad nije bio u shumi
nsarski nsarski 23:52 30.04.2008

Re: sakonski cetnik

salonski četnici su oni što su početkom devedesetih i uobličavali ratni diskurs u Srbiji, ali iz salona

Imamo mi tako i salonskih vernika pravoslavaca, i salonskih europljana - stagod je bilo kurentno salonci su se izjasnili.
JJ Beba JJ Beba 00:25 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

nsarski
salonski četnici su oni što su početkom devedesetih i uobličavali ratni diskurs u Srbiji, ali iz salonaImamo mi tako i salonskih vernika pravoslavaca, i salonskih europljana - stagod je bilo kurentno salonci su se izjasnili.


"salonski četnik" koga prozivate se izjasnio povodom svojih stavova iz mladosti.
ponoviću vam njegove reči i dati vam kosku da imte šta da bacite kad kuče zalaje.
Nkola je smogao snage da o svojim stavovima iz maldosti javno progovori i da se o njima izjasni.
Volela bih kada bi u vašim redoviam bilo ljudi sa makar malo hrabrosti i kičme koju je pokazao profesor Nikola Smardžić.
Pošto je intelektualno toliko superioran, zlim, malicioznim i zavidnim likovimane ne ostaje ništa drugo nago da mesecima, godinama čak, prozivaju čoveka za nešto o čemuje pre njih , sam, u javnosti govorio.

Nikola Samardzic: "Ja pre 15 godina nisam mislio kao što mislim danas i ja se toga stidim. Ja se ne kandidujem za javne funkcije, jer smatram da nije prošlo dovoljno vremena. To treba da bude pravo i obaveza generacije koja dolazi iza mene. Pokušavam da pomognem ljudima, da im kažem da nije strašno preskočiti neku fazu svog mišljenja i promeniti se. Ljudsko znanje se razvija, Karl Poper je u Bedi istoricizma ukazivao da mi na osnovu poznavanja prošlosti ne možemo saznati budućnost, jer ne možemo predvideti na koji način će se razvijati naše buduće znanje. To je jedna od osnova liberalnog mišljenja, mi ne znamo šta ćemo misliti sutra, ali je potrebno da se suočimo sa našim bivšim načinom mišljenja zbog kojeg smo počinili određene greške. I ako ih ponovimo, one se neće ponoviti u istom obliku i ispašće smešne, kao i čitava ova politika koju Srbija nakon 1999. vodi prema Kosovu."


Dejan Nikolic Dejan Nikolic 00:28 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

Jeste nsarski... pocetkom 90-ih probijen je salonski front i danas imamo stotine njih sa salonskom spomenicom
nsarski nsarski 00:32 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

Dzej Dzej, u onome sto sam rekao nije bitan Samardzic (nikad nisam cuo ni za coveka ni za delo), bitan je onaj pridev "salonski". Teorijski revolucionari i ratnici (o j**acima da ne pricam) su, u principu, bad news.
Ivan Marović Ivan Marović 00:34 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

JJ Beba
"salonski četnik" koga prozivate se izjasnio povodom svojih stavova iz mladosti.
Iz mladosti? JJ Bebo, kako možeš?
JJ Beba JJ Beba 00:39 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

Iz mladosti? JJ Bebo, kako možeš?

mogu. tako je.
mada vidim da je vama zanimljivije da razglabate o" salonskom četniku" nego o koaliciji sa dželatom, što je i tema tvoj analize
gorran gorran 00:40 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

Nkola je smogao snage da o svojim stavovima iz maldosti javno progovori i da se o njima izjasni.
Onda je trovao, danas laže.
Onda je bio glasan, danas je licemeran.
Njegova priča iz devedesetih je huškanje, njegova sadašnja priča je podvala i manipulacija.
Pa - ko šta voli.
Nećeš ni ti, ni vuk, ni st protić mene učiti o tome šta je bilo devedesetih i šta je sad.

Da još malo citiram sebe:
"Da li to znači da on ubraja sebe u "srbokomunizam" koji je navodno, po njegovoj trenutnoj reviziji istorije, proizveo zlo?
Sumnjam.
On je samo jedan od pokajnika koji pokušava da prizna što manje a da se pri tom što više opere. Štaviše, da privuče simpatije.

A to mu nesumnjivo i uspeva - kod istomišljenika obolelih od espeoze*.

* espeoza (od SPO) - posebna vrsta licemerja kad neko zapali kuću, a onda se pojavi kao požrtvovan građanin koji učestvuje u njenom gašenju, i dobije medalju"

Lustracija!
jesen jesen 00:41 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

...ja se nesto ne secam da je covek pisao nesto "strasno" u Pogledima pa mi nije jasno zasto se i kome izvinjava....pocetkom devedesetih su "cetnici' pravili najvecu guzvu po ulicima....ovo pod navodnicima stoji zato sto oni sa cetnicima nisu imali nista ali mnogi od njih su se osecali na razne nacine ostecenim od komunistickog rezima....videli su u vuku draskovicu neku nadu....e sad, posto je vuk posle zabrljao i upropastio i svoju stranku/pokret a i sve nas zeznuo, to je ddruga stvar....
gorran gorran 00:45 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

vuk posle zabrljao
Vuk je zabrljao pre, a ne posle. Vuk je jedan od najodgovornijih ljudi za izazivanje paranoje i nacionalističke histerije krajem osamdesetih. A taj njegov "otpor" devedesetih je licemerna podvala od koje se građanska Srbija još ni danas nije do kraja oporavila.
gorran gorran 00:49 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

Nikola Samardzic
Nedavno je sa ponosom, divljenjem prema sebi i uzbuđenjem pričao kako je on negde devedeseti takoreći herojski "pronašao" u Arhivu Beograda onu nemačku poternicu za Dražom. Koja je kanda bila namerno "zaturena". A sve u cilju "istorijske manipulacije". Koju je on "herojski razotkrio".

Podvig dostojan Bakareca!

Uzgred, slika te poternice na kojoj su i Tito i Draža - i koja je navodno bila "zaturena" - bila je u mojoj knjizi istorije za osmi razred još pre osamdesete...

Licemer kakav se retko rađa...
Ivan Marović Ivan Marović 00:50 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

JJ Beba
mogu. tako je.mada vidim da je vama zanimljivije da razglabate o" salonskom četniku" nego o koaliciji sa dželatom, što je i tema tvoj analize
Kako možeš Bebo, zaboga!? I nemoj da se porediš sa nama, mi smo zli Tadićevci, mi nemamo morala, mi smo Jude, ali kako ti možeš da tako nekog salonskog četnika čista srca nahvališ na mom blogu i još da ne trepneš?
JJ Beba JJ Beba 00:55 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

nsarski
Dzej Dzej, u onome sto sam rekao nije bitan Samardzic (nikad nisam cuo ni za coveka ni za delo), bitan je onaj pridev "salonski". Teorijski revolucionari i ratnici (o j**acima da ne pricam) su, u principu, bad news.

pa što pričaš o čoveku kad ga ne poznaješ?
nsarski nsarski 00:58 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

pa što pričaš o čoveku kad ga ne poznaješ?

Sorry, JJ, ja sam pitao, nisam pricao - bas zato sto ga ne poznajem. I govorio sam nacelno o "salonskim" pojavama.
Ali, uvidjam da sam totalno neinformisan i nema smisla da ucestvujem u ovoj diskusiji insajdera. Sve najbolje:)))
sonja k. sonja k. 00:59 01.05.2008

Re: sakonski cetnik

gorran
Vuk je jedan od najodgovornijih ljudi za izazivanje paranoje i nacionalističke histerije krajem osamdesetih. A taj njegov "otpor" devedesetih je licemerna podvala od koje se građanska Srbija još ni danas nije do kraja oporavila.


da gorane, poznata kolektivna amnezija, al eto kazu jezicki stil je u pitanju...da se ne zahebavamo

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana