Do Ya Think I'm Sexy?

Vlasta RSS / 02.05.2008. u 14:23

 

Julija je bila drugarica za jedno leto. Morska ljubav. Volele smo se petnaest dana u Kaštel Štafiliću i dva popodneva u Splitu. Lično sam oduvek bila uverena da drugaricu i momka treba naći prvi dan na moru. Čim stigneš, skineš miris voza sa tamno plavom majom za putovanja, obučeš kupaći i sljuštiš se stepenicama na plažu i odmah tu, kako zakoračiš na plažu, naletiš na dva garava oka mladića par godina starijeg, zapneš, pocrveniš, odskakućeš u vodu, plivaš, plivaš, plivaš, nije ti dobro, ali i dalje plivaš i ne želiš da se okreneš da vidiš da li je još na plaži, mada si spremna na samoubistvo dugim zaranjanjem bez priprema ako ode i ne vrati se, avaj. I onda doplivaš do ostrva spasa - roze dušeka na kojem vršnjakinja Julija uspešno suva pluta, osim što joj je lice sa maskom zaronjeno ispred dušeka, kao izvidnica, odakle vire plavi kaiševi mokre kose. Doplivaš, upoznaš se, malo je skvasneš, ona vrisne i onda kažeš:

- Jel vidiš onog crnog dečka u plavim gaćama? Onog lepog? 352523617eNktSK_ph.jpg

- Bljak, ne volim crne...

O, Julie...baby...jupi...

- Pomeri se da legnem...A u koji razred ti ideš?  

I tu, na julskom suncu, izvrneš se na desnu polovinu Julijinog roze dušeka, poželiš da jedeš, piješ, propušiš, ljubiš se sa svima koji su poneli crne oči na more i nekako osećaš da će ti se čuda desiti, a da će ova Julie iz....

- A odakle si?

- Iz Varaždina

...i da će ova Julie iz Varaždina biti tu da ti čuva stražu. Visoka, plava, nežna, krotka, roditeljima drugarica sasvim sigurno uliva poverenje, koja, dok sa njom krećeš u noć da praviš psine, ostavlja utisak odlaska na tri kugle sladoleda i šetnju kraj mora. I onda pogledaš zahvalno u beli vazdušasti oblačić nalik na čikicu sa sedom bradom i crnim šeširom, nešto poput Svinberna dok je pisao:"Ah, tražio sam te oslepelim usnama, i našao Tvoje ruke oko moga vrata i kosu rasutu naokolo.."

I eto, ne sećam se onog dečka, ali se sećam Julie. Verovatno zbog toga što se nisam sa njim ljubila, mada sam jako htela, ali je on bio pogubljen, užas jedan, morala sam par dana kasnije da se zaljubim u njegovog starijeg brata koji tek što mi je rekao da sam slatka, ode na aeodrom da sačeka verenicu.

- Verenica...verenica... verenica...veverica! Julija se raspadala od smeha i padala sa dušeka, a ja sam neutešna ležala kraj nje. Uspela sam da  se popnem na dušek tako da ne pokvasim ni prste na nogama. Pokušaj samoubistva dehidracijom. Nisam ni sladoled htela. Patila sam užasno ceo taj dan. I sutradan pre podne, dok nije stigao Brane.  Bezobrazno lep i bezobrazan kao ker. Ujeo me za rame dva sata nakon što je stigao na plažu, peklo me do kraja letovanja, peklo me do kraja Kaštela i tamo, iza Splita. Peklo me još dugo posle u Novom Sadu. A Juliji se svideo njegov drug, koji je pošao sa njim na more. Izuzetno pogodna i zahvalna morska situacija.

- Eee, ajd ukrademo šminku, pa se našminkamo kada se malo udaljimo od odmarališta i pobegnemo u disko!

- Ajde!! Moja mama nema šminku, uzmi ti od tvoje ruž i maskaru.

- Ni moja se mama ne šminka.

- Ja uopšte ne mogu da shvatim kako su se te žene nekad udavale?

Sedele smo na zidiću pod lijanderom, javljale se smerno plejadi maminih i tatinih kolega iz Poštanskog odmarališta, ljuštile pregorelu kožu sa nogu, razmišljajući o svom besmislu ženskog života. I onda mi je sinulo. Setih se da sam odmah prvi dan otkrila da u kući preko puta gostuju dve NN (Našminkane Nemice), koje su se uvek vraćale rano ujutro iz diskoteka, tog dalekog i prikrivenog raja, koji sam toliko žudela da otkrijem, našminkana.

- Znam! Idemo da ih zamolimo da nam pozajme malo...Pa, šta? Hoće-hoće, neće-neće!

- Jao, ne znam, kako ćeš ih pitati? Sigurno neće razumeti..

- Ne znam, Julija, idemo pa ćemo usput nešto smisliti.

Odskakutale smo preko do kuće koja je spoljnim stepenicama strane turiste vodila u zimmer/rooms i na naše veliko iznenadjenje otkrile da ove divne i iskusne devojke drže otvoren prozor, ispod kojeg na duhvat ruke na malom astalčetu, stoji neseser. Čoveče!! Neseser iz Nemačke!! Brzo smo otrčale da prijavimo dugu šetnju, maznule neseser iz Nemačke sa stola i zaronile u bludni raj. Lakovi, nalepnice za nokte, uglavnom cvetići, maskare, nemačke kremice, senke za oči, nešto, nešto, nešto, dva karmina! Čak smo i jednu čokoladicu našle, obučenu u liht plavi papir sa nacrtanom šoljicom kafe iz koje se puši...Auuu...Dobar znak. Nabrzaka smo se nafrakale, ja sam namazala samo mali prst, da me ne otkriju, malo smo štrcnule parfema, za koji je posle utvrđeno da nije to jer je užasno zatezao kožu na vratu, i otišle na šetalište.

Neverovatna ironija života, njih dvojice nigde nije bilo. Nismo ih videle ni sutradan za doručkom. Nismo ih videle nikad više, osim što sam posle par dana pretrnula ugledavši na čiviluku u dnu sale za ručavanje Branetom slamnati šešir. Toliko sam se obradovala da sam konobara pitala da li ga je video, a on mi se samo nasmejao i rekao da je šešir zaboravljen...

Muškarci su đubrad, zaključile smo i odlučile da zauvek ostanemo drugarice, dopisujemo se i čuvamo tajnu o tome kako smo neuzvraćeno volele. I zaista, dopisivale smo se kroz čitav septembar i oktobar, u novembru sam dobila čestitku za rođendan, a onda nikad ništa više. Verovatno se preselila u Nemačku. Ali ja sam čvrsto odlučila da odrastem i što pre odem u diskoteku.

Šansa mi se ukazala već sledeće godine, u leto između šestog i sedmog razreda. Moja drugarica iz škole, Nataša, odsesila se iz škole i iz kraja i otišla u Petrovaradin. Iz Jožef Atile u Vladimira Nazora. Na našu veliku sreću, ona je imala roditelje koje nije bilo briga, a ja roditelje pune poverenja i bez saznanja da njene nije briga, koji su me puštali da provodim vikende kod Nataše. A sve se dešavalo sasvim blizu Petrovaradinske tvrđave, u kojoj je tada radila, verujem, jedna od boljih distoteka u ovom delu Bačke, ako ne i šire. Iskrale smo se jednu noć i krenule pretrnute uz one stepenice.

Ne znam zašto, ali  pustili su nas. Unutra me je je napala eksplozija boja, zvukova i loših parfema. Tek po koji napredniji frajer je pušio. Košulje sa velikim kragnama, zvoncare, zulufi, dug mali nokat u momaka, sa prstenom na njemu,  uzane rolke, korpe grudnjaci, platforme. Prošla sam kraj začuđenih pogleda i stala na sredinu podijuma.

I to je bio taj momenat. Momenat kada sam sazrela, porasla, udahnula. Momenat kada sam zaigrala uz „Do Ya Think I'm Sexy" Roda Stewarta.

I tako, premda nisam uspela da se zaljubim pre vremena, ljubim se u usta i eventualno pobegnem od kuće, ja sam uspela da pre vremena odem u diskoteku i, mada ću zvanično muzički i seksualno sazreti tek narednih godina sa punkom i novim talasom, budem bar na jedno veče kraljica podijuma u diskoteci 70'tih.

Do danas sam im verna ljuba.                                       

                             

                            



Komentari (125)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dilan Dog Dilan Dog 14:32 02.05.2008

Savez

Vlasta
Muškarci su đubrad, zaključile smo i odlučile da zauvek ostanemo drugarice, dopisujemo se i čuvamo tajnu o tome kako smo neuzvraćeno volele

Sta ces, taki ti je zivot ))
pozz Vlasto :)
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:43 02.05.2008

da odgovorim na pitanje iz naslova...

Da
Dilan Dog Dilan Dog 14:43 02.05.2008

Re: Savez

Posle javljanja na prvu loput, pročitao sam ceo tekst.
Super je, simpatičan i sladunjav
Vlasta Vlasta 14:48 02.05.2008

Prazničan

Posle i pre roštilja.
Dilan Dog Dilan Dog 14:48 02.05.2008

da odgovorim na pitanje iz naslova...

Srđan Mitrović
Da

mala digresija
Nije Ticijano Sklavi crtač Dilan Doga, već autor priča.
U svakom slučaju, to ne menja njegov značaj, jer bez tih priča
Dilan Dog ne bi bio ono što jeste- a penzionisao se (Sklavi)

soory za trol

i ja dajem glas za tvoj odovor :)
Zeks Zeks 14:40 02.05.2008

LJUBAV NA KALEMEGDANU

Prolece je u parkicu,zelenilo zraci,blista...
Na vrh zbuna ljubav cveta:po sred procvetalog,
ljubicastog,cvetnog venca par vrabaca vodi ljubav.
Muzjak je zaskocio zenku.
Obe ptice,ne miruju,stalno lete:vibriraju,trepcu,masu repom,glavom i krilima...
On leti u mestu,tik iznad nje,kao helihopter.
Sastave se brzo,kratko,s ledja,a dok traje on nju kljuca svud po vratu,zaljubljeno,strasno,nezno...
Razdvoje se,al' ubrzo,spajaju se opet brzo.
Tako rade pet,sest puta.
Pa odlete svako nekim svojim putem.
Atomski mrav Atomski mrav 14:42 02.05.2008

Odlična priča!

Bre Vlasto, mnogo si postila kad su u pitanju postovi na B92 blogu! :)
Elem, super je pričica, preporuka za jedan moćan flashback u Kaštele...
Vlasta Vlasta 14:51 02.05.2008

Atomski,

pa bio je veliki post...
ivana23 ivana23 14:42 02.05.2008

***

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:42 02.05.2008

ah, to leto...

Vlasta Vlasta 14:46 02.05.2008

Re: ah, to leto...

A vidi Džontra kako je seo. ..
mikimedic mikimedic 14:51 02.05.2008

Do Ya Think I'm Sexy?

I don't. I know.
margos margos 14:55 02.05.2008

Idi, bre, ženska glavo...:)))

dve NN (Našminkane Nemice),

Neseser iz Nemačke


Prevrnuh se od smeha zbog ove dve konstrukcije!!!:))))
I tačno ih videla.. i osetila mirise...
Vlasta Vlasta 14:58 02.05.2008

Re: Idi, bre, ženska glavo...:)))

Pa, jeste, oduvek su mirisale lepše. Moja tetka iz Švice i dan danas miriše tako nekako....stranjski.
gordanac gordanac 15:01 02.05.2008

queen...

..ovo ti je dušu dalo za "Brain Salad Surgery" (ko se seća, bio jednom jedan ELP što je pevao "Still You Turn Me On" )



može i "C est la vie", puštalo se u "Solarisu" kadgod
take that for disco! :))

Vlasta Vlasta 15:04 02.05.2008

:)) Gordanac,

ti si sigurno visila na Djavi u diskari! Jesi imala ravnu crnu kosu i mačkaste naočare?
gordanac gordanac 15:11 02.05.2008

Re: :)) Gordanac,

:))))

oh, ne želiš da znaš, ništa baš !
trust me
nego, pusti more, esi bila ovde (ako znaš dije to) :)) ?

Vlasta Vlasta 15:20 02.05.2008

Re: :)) Gordanac,

Nisam bila, ali se po gradu priča da će na EXITu možda nastupiti Pekinška patka. Idemo?
gordanac gordanac 15:23 02.05.2008

Re: :)) Gordanac,

:)))
geografija mi je takva da EXIT dolazi kod mene, all night loooooong!
i to mi se baš sviđa!
ali ove godine neću biti tu za vreme najboljeg festivala u EU (čiji smo pridružena članica, samo da kažem, kad sam već tu :))
Vlasta Vlasta 15:49 02.05.2008

Re: :)) Gordanac,

Obavezno! Spominjati redovno, 4 x dnevno, na 6 sati.
gordanac gordanac 16:13 02.05.2008

Re: :)) Gordanac,

:))
e, za ovaj recepAt ti sledi nagrada :)
(ja sam nedavno ovu pesmu re-pronašla i zvuči mi danas bolje nego pre :))
..a vrtela se i u vremenu o kojem pišeš...onoliko!

Vlasta Vlasta 16:18 02.05.2008

Re: :)) Gordanac,

To!! Ja verujem u čuda!
MilutinM MilutinM 21:13 02.05.2008

Re: queen...

bio jednom jedan ELP

Ćuti, bre! Krčka se...
dragoljub dragoljub 22:18 02.05.2008

Re: queen...

MilutinM
bio jednom jedan ELP
Ćuti, bre! Krčka se...

немо дасизагори)
Spiridon Spiridon 15:03 02.05.2008

hehe, evo ti i podloge

Ali ja sam čvrsto odlučila da odrastem i što pre odem u diskoteku.


podloga
Vlasta Vlasta 15:07 02.05.2008

ha ha

nego, jel vi imate sliku dečaka u plavom kupaćem? ja imam krstić. eto, još jedan dokaz o svemu otetom.
ivana23 ivana23 15:12 02.05.2008

Re: ha ha

Vlasta
nego, jel vi imate sliku dečaka u plavom kupaćem? ja imam krstić. eto, još jedan dokaz o svemu otetom.

Ovog?

mikimedic mikimedic 15:13 02.05.2008

Re: ha ha

...I krstić-znak na lančiću, da nekog čeka navodno...
Spiridon Spiridon 15:16 02.05.2008

Re: ha ha

Vlasta
nego, jel vi imate sliku dečaka u plavom kupaćem? ja imam krstić. eto, još jedan dokaz o svemu otetom.

Click on the picture to see more
mikimedic mikimedic 15:28 02.05.2008

Re: ha ha

Spiro jel si to ti iz mladjih dana?
d j o l e d j o l e 15:50 02.05.2008

Re: hehe, evo ti i podloge

MilutinM MilutinM 21:16 02.05.2008

Re: ha ha

Spiro jel si to ti iz mladjih dana?

Boga mi, jeste Spira. Pljunut!
Kazezoze Kazezoze 21:50 02.05.2008

Re: ha ha

Boga mi, jeste Spira. Pljunut!

kako to mislish - pljunut?
lichi ili...))

vlasto carice, bash si me vratila u proshlost i razmishljanje o tamo nekim prvim morskim zaljubljivanjima... a ono mazhnjavanje nesesera dotichnim NN ti je bash onako u fazonu u tim ludim godinama, svi smo mi imali nekih slichnih izleta u nedozvoljeno u tim godinama
MilutinM MilutinM 22:06 02.05.2008

Re: ha ha

kako to mislish - pljunut?
lichi ili...))

Pljunut, nacrtan, preslikan = isti on (sa 15 godina razlike)
Vlasta Vlasta 23:44 02.05.2008

Re: ha ha

Jesi i ti upadao u sobe NN? Šta si krao? Bavarsko pivo? :)))
Spiridon Spiridon 12:20 03.05.2008

Re: ha ha

MilutinM
Spiro jel si to ti iz mladjih dana?

Boga mi, jeste Spira. Pljunut!


ajde ajde, ako vam je cilj bio da se postidim onda ste uspeli =]
Nadpalfi Nadpalfi 14:39 03.05.2008

Re: ha ha

Vlasto, i ja se zahvaljujem na podsjecanju na prekrasne dane i jos ljepse veceri i noci na nasem Jadranu. A hit je uvijek bio, ko god je znao da uhvati gitaru
Ti, ti si ga upoznala jedne ljetne veceri
On, on te poljubio dok more se pjenilo
I ti si se zaljubila mada nisi htjela to
Krivo je more

Znaj ljeto je varljivo, a srce ti zavodljivo
Kuci kad si dosla ti, znala si da si u zabludi
A to vece uz mora sum, Od srece sva si blistala
Krivo je more
E da mi se sad malo vratiti u te dane...
Pozdrav i preporuka
P.S. zalim za Strongijevim lijepim pricicama, ali tvoje ne zaostaju ni malo za njim. Naprotiv, razvedrila si ovaj, politikom optereceni, blog. Hvala jos jednom
Vlasta Vlasta 16:32 03.05.2008

Re: ha ha

Nema na čemu, služimo narodu. Pa, kako ko čime može i umije...
kuki kuki 17:43 02.05.2008

San letnjeg dana

Zoji se, tog leta, nije islo na more. Nedavno je izgubila oca i nije joj bilo do uobicajenih letnjih aktivnosti; diskoteka, bleasavljenja sa drustvom, udvaranja, hedonizma. To je bio i izazov za Najbolju drugaricu da je nagovori da dodje kod nje, da se opusti i napuni baterije u mirnoj ostrvskoj uvali. Popustila je.

Brod je klizio po mirnom moru, od mesta do mesta, razvozeci mahom mestane koji su se vracali iz Velog mista vodjeni svako svojim poslom i razlogom. Zoja je uzivala na osuncanoj palubi, duboko udisuci miris borovine i zabavljajuci se posmatrajuci ljude koji su ulazili i izlazili. Gledala je sastanke i rastanke i decurliju koja se svaki put iznova raduje dolasku broda.

Prvo vece mesto i ukrcavanje povece grupe putnika. Posmatrala ih je kako ulaze, jedan po jedan preko pasarele i ... Oh!

- Kakvo mace! - pomisli, ugledavsi plavusana, visokog, vitkog, izbledele kose od sunca, preplanulog, sa razdrljenom kosuljom koja je otkrivala lepo oblikovane misice - Gde takvi rastu? Imam jos nesto da gledam, osim pejsaza, dok traje ovo putovanje. Ne bi bilo lose kad bi seo negde blize. Eno ga, osvrce se i razgleda palubu. Dobro je, ide na ovu stranu. Sta je sad ovo? Pa on ide pravo ka meni! Hoce li tu da sedne? Mogao bi. Ima dosta praznih mesta. Ma sigurno ide ovamo! A zasto gleda pravo u mene? Jel se on to meni smesi? Alarm!!! Pa on je bezobrazan! Ma to je neki lokalni Galeb. Otkacicu ga ako mi pridje. Moram da priznam da je zgodan. Ej, ne moze to tako. Evo ga! Alarm!!!! Sta cu sad? Izbliza je jos lepsi. Alarm!!!!

- Jesi li ti Zoja?

- ??????????????????? (15 sekundi tisine)

- Da ja sam - promucala je

- Cao, ja sam Kokan. Tvoja Najbolja drugarica me je zamolila da ti pravim drustvo. Ja mu dodjem kao neki izaslanik sa zadatkom da te docekam i ulepsam ovih par sati puta. Nije mi bilo tesko da te prepoznam. Rekla je - najlepsa devojka na brodu. Slazem se.

Ostatak puta, Zoja je provela kao u snu (letnjeg dana).


Vlasta Vlasta 18:09 02.05.2008

Kuki, mili,

oduvek sam znala da se u tebi krije pisac ljubavnih vikend romana. Moje me, mada ti insinuiraš, uopće ne podeća na to. Mnogo je bolje. Osim toga, ja sam ja, a ne mogu da skontam da li si ti Zoje ili si Kokan?
kuki kuki 18:13 02.05.2008

Re: Kuki, mili,

Letnje ljubavi su tako blizu kica.
Ja sam Najbolja drugarica.
Vlasta Vlasta 18:17 02.05.2008

Aha, jesu.

Tako kažu mnogi. Ne znam zašto? Zbog Mir Jam? Ili misle da je ljubav kič? ili je more kič?
kuki kuki 18:21 02.05.2008

Just a feeling

kombinacija vizuelnog i emotivnog
florian florian 19:27 02.05.2008

Re: Kuki, mili,

Letnje ljubavi su tako blizu kica.
Ja sam Najbolja drugarica.



kuki kuki 20:14 02.05.2008

Re: Kuki, mili,

Mandoline majstori!
Hvala florian-e:)
gordanac gordanac 21:39 02.05.2008

:)

Letnje ljubavi su tako blizu kiča.

:))))

Idi, bre, kuki!
a zimske, ha? kakav je uticaj zime na kič in love matters, ha?
florian florian 21:47 02.05.2008

Re: :)

:)))))))))))))))))

Zaiskali ste vi sa keja oko Malinjaka, eve vam ga.
kuki kuki 22:33 02.05.2008

Re: :)

kakav je uticaj zime na kič in love matters, ha?

Poguban. I na kic i na love affairs. Sve je rogobatno i kabasto. Svi natrontani. Ako golupcici malo i postoje u nekom budzaku, smrznu se noge, a znamo sta zdravlje cuva. Na -350, kic se pretvara u cik a ljubavne igre u grljenje dva pingvina. Ne moze da se pod dlanom oseti toplina i mekoca koze, vec skripi koza krave od koje je kaput napravljen.
Ma begaj, zima je dobra samo za zavrsnicu letnjih ljubavi. Za svadbe.
mikimedic mikimedic 23:31 02.05.2008

Re: :)

ili je more kič?


more je provod, more su koke, more je izvor zivota, jeli tako moke?
sashaNS sashaNS 16:35 03.05.2008

Re: :)

vi sa keja oko Malinjaka

Evo, ja na primer : )
Pozdrav!
Vlasta Vlasta 16:55 03.05.2008

Re: :)

Zdravo ekipi sa Keja. Malinjak sam skroz zaboravila. To je jedna slasta na Keju, ispred koje se skupljao početkom 80'tih sav normalan svet. I Mrca! i Mrcu smo zaboravili. I ono na SPENS-u, kako se zvalo? Casino?
A za to vreme i Beograd je bio Evropa više nego što će ikada biti. Ja sasvim razumem ljude poput Sonje Savić, koji uvek sa nekom češnjom pričaju o onom Beogradu, onom duhu, ljudima koji su ga dizali iz sivila, koji su sebe i druge upoznavali sa novom muzikom, vrlim novim svetom...
Ajd sad kukamo za osamdesetim...
Ko je za nek digne ruku!

ivana23 ivana23 17:14 03.05.2008

Re: :)

Vlasta Vlasta 19:30 03.05.2008

Aha!

Imamo jednog zainteresovanog potencijalnog 80's nostalgičara! Ivančice mila, znala sam da si srodna duša, još pre nego što smo se upoznale na blogu. Javljao mi se broj 23... Ako mi veruješ.
I to ti kažem...
Nego, šta si ti radila 80'tih? Izaberi odgovor:

1. Bila tinejdžer, cedila bubuljice, cmakala se uz "Duran Duran"
2. Plakala jer mama i tata neće da me puste na koncert "Sedmorice mladih"
3. Plakala jer prva ocena u prvom nije bila petica, a učiteljica ima grub glas i žutu kosu
4. Plakala, 'nako. Zbog lize u prašini i mokrih gaća.
ivana23 ivana23 19:44 03.05.2008

Re: Aha!

Vlasta

Nostalgicna sam ja i prema delu 70's..! To su tek bile dobre godine. )
Znaci, odgovor je pod...?
Vlasta Vlasta 19:57 03.05.2008

No 1 Sister!

Brava, brava....Jesi čitala Rock magazin? Ono duguljasto izdanje?
Bili Piton Bili Piton 20:06 03.05.2008

Re: :)

Vlasta
A za to vreme i Beograd je bio Evropa više nego što će ikada biti.


Verujem da si htela da kazes "vise nego sto je sada", sto je nepobitno i nedvosmisleno (i bolno) tacno.

Ja se ipak nadam da ce to "ikada" opet da se desi. :)
Vlasta Vlasta 20:16 03.05.2008

Naravno Bili!

Više nego do sada, da preciziramo. Mada priznajem da, kada se setim kako smo glatko klizili ka budućnosti, u korak sa najboljim klizačima (tako se bar meni činilo), malo mi krene muka od današnjeg proklizavanja.
Ali, nada umire poslednja. Ako mi svi budemo spremni da furamo dalje, popalićemo malo i one skeptične i lenje, pa još više njih, i tako...hip hi hurej...
Bili Piton Bili Piton 20:53 03.05.2008

Re: Naravno Bili!

Vlasta
Više nego do sada, da preciziramo. Mada priznajem da, kada se setim kako smo glatko klizili ka budućnosti, u korak sa najboljim klizačima (tako se bar meni činilo), malo mi krene muka od današnjeg proklizavanja. Ali, nada umire poslednja. Ako mi svi budemo spremni da furamo dalje, popalićemo malo i one skeptične i lenje, pa još više njih, i tako...hip hi hurej...


Dizem ruku i ja za high 5. :))

U nekom kozmetickom smislu Juga je glatko klizila prema buducnosti, da. Ispod se, nazalost, uveliko kuvalo. Da se nije sve ispodesavalo kako jeste, ja sam ubedjen da je uz malo srece ta i takva Juga mogla ubrzo postati i visestranacka demokratija zapadnog tipa i kao takva danas odavno u EU i mozda cak negde u rangu Grcke (iako je ova tamo usla dosta ranije). Svakako daleko ispred svih preletaca iz bivse sovjetske zone uticaja. Nije joj to bilo sudjeno. Tito je umro, Berlinski zid je pao a izmedju ta dva dogadjaja Juga ne samo da se nije snasla nego se potom i raspala uz prasak.

Sto se tice Beograda, tokom 70-80tih je bio, po svemu sudeci, kakav je bio i izmedju dva svetska rata. Tokom oba perioda zurno se hitalo za zapadom i zedno su se usvajali i upijali zapadni obrasci svakodnevnog zivljenja. Pocinjali smo da se merimo sa zapadom. Kulturne veze s njim su bile jake i nedvosmislene. JAT je leteo svuda u svojim , tada novim, bljestavim boinzima 737 i svuda bio ako ne rado vidjen onda uvek ljubazno i normalno docekan. Uspostavljala se srednja klasa, deca su odrastana negovana, skole su bile jake i dobre, zacinjale su se konture jednog normalnog urbanog zivota i kulture, cak subkulture. Koliko god je to bilo moguce u jednoj ipak komunistickoj zemlji.

U oba ova naleta, i tridesetih i osamdesetih, taj proces je zaustavio rat.
Unfuckable Unfuckable 18:17 02.05.2008

Rod je, čini mi se imao

u to vreme još jednu sjajnu pesmu
"Tonight I'm yours", po meni čak i bolju od pomenute, koja je - opet - imala provokativniji naslov za to doba (bronzano ; ))))))))) pa je i bolje "prošla"
...al se skakalo uz to...... ; ))))))...pravi uvod u ono što je tek imalo da se desi....

nema te 100 godina, bre !

Unfuckable The Pridruženi

(svi smo mi pomalo....pridruženi.... ; ))))))))))))

edit : sad videh - letnje ljubavi su sjajna stvar, daleko od kiča ! Osim toga, pobornik sam (poprilično proverene ) teorije da se ljudska bića, a žene espešli, poprilično drugačije ponašaju u jodiranoj atmosferi, o čemu smo Mr Čer i jakaotakav razmenili par dubokih i praktičnih misli na Njegovom najnovijem blogu
Vlasta Vlasta 18:29 02.05.2008

Re: Rod je, čini mi se imao

Ma, mani ljude. Ti me razumeš! Razumeš šta je značilo ući u diskoteku u ono vreme! Puštali su i Funky Town (von ću ček mi ću fanki taun), Donnu Summer, a hit je bio album The Best of Shic. Sve ostalo saznala sam kasnije, kada sam shvatila je pre panka bilo dobrog fanka.
Unfuckable Unfuckable 18:32 02.05.2008

Re: Rod je, čini mi se imao

Vlasta
Ma, mani ljude. Ti me razumeš! Razumeš šta je značilo ući u diskoteku u ono vreme! Puštali su i Funky Town (von ću ček mi ću fanki taun), Donnu Summer, a hit je bio album The Best of Shic. Sve ostalo saznala sam kasnije, kada sam shvatila je pre panka bilo dobrog fanka.



aaaaaaa............
One Way Ticket ?????
Boney M ?
Donna Summer ?
K.S & Sunshine Band ?

ihaaaaaaajjjjjj
дискотекуе !!!!!

kuki kuki 18:52 02.05.2008

Toni Manero

Diskoteke pune Sendokana, svi uniformisani u crne kosulje i bela odela, ali zato kraljevi podijuma.
Bili Piton Bili Piton 19:22 02.05.2008

Re: Rod je, čini mi se imao

Vlasta
(von ću ček mi ću fanki taun)


Bogami ja drugacije pamtim da se pevalo.

Ne znam da li smem posto je naughty.

A The Best Of Chic i dan danas zvuci na svoj nacin sveze, ceo album. "At Last I Am Free" - mega balada s te ploce, bas pre neki dan slusao.
JJ Beba JJ Beba 18:27 02.05.2008

kraljica podijuma

podloga
nema loodovanja bez funk-a
kad kuglu okačim....
Vlasta Vlasta 18:33 02.05.2008

Bebo,

volim kada pričaš bezobrazne stvari...
JJ Beba JJ Beba 21:23 02.05.2008

Re: Bebo,

Vlasta
volim kada pričaš bezobrazne stvari...

(rad obrvama na gore)
keep that same old feeling
:)
MilutinM MilutinM 21:28 02.05.2008

Re: Bebo,

Gde nadje Kruisejderse, majke ti )))
JJ Beba JJ Beba 21:36 02.05.2008

Re: Bebo,

MilutinM
Gde nadje Kruisejderse, majke ti )))

hahahha
valjal ova?
malo da ptredahnemo od džuskanja
evo opet
sa larry carlton-om
guuuuuuuuuuuud
:)
Vlasta Vlasta 21:47 02.05.2008

Bebo,

nateraćeš Milutina da obuče zvoncare i izađe u neki klub.
JJ Beba JJ Beba 21:57 02.05.2008

Re: Bebo,

Vlasta
nateraćeš Milutina da obuče zvoncare i izađe u neki klub.

ajde MM
)
MilutinM MilutinM 22:04 02.05.2008

And then there was the blues

Još imam taj LP )))

A zvoncare - pa tražile ste


JJ Beba JJ Beba 22:13 02.05.2008

Re: And then there was the blues

Još imam taj LP )))

i ja
))))
a imam i kuglu i funk kolekciju za uz nju.......
thatt's the way...
Bili Piton Bili Piton 03:16 03.05.2008

Re: kraljica podijuma

JJ Beba
nema loodovanja bez funk-a


Can you feel the force?


JJ Beba JJ Beba 15:19 03.05.2008

Re: kraljica podijuma

you feel the force?

daaaaaaaa
Черевићан Черевићан 19:46 02.05.2008

мое љубави

умилице трепавице

асам воло милицу са ћошка
отац јој је бијо месар стева
пргав бесан обећоје свима
које пипне просуће му црева

а милици очи навр главе
да те слуди ома испочетка
коса црна а оне се плаве
овом неби додо ја ни ретка

и доксмо се погађали ко сме
нас двојица ја ил неки ноова
милица га дангубила ние
нустарабу спаково јој јова

после побегла за главатог банета родила тројке и била уновина недељни.нелажем.
Vlasta Vlasta 19:52 02.05.2008

Таман,

ни помислили нисмо на лаж. Сбе су Милице са ћошка и имају дуге трепавице и удају се за друге. Поздрав Че
Mozaik Mozaik 20:18 02.05.2008

Svaka cast

Odlican post...

Vratio me u neko vreme... Doduse, ja jos uvek letujem u Hrvatskoj.

Citajuci - prvo pomislih na sebe u to neko doba... a onda pogledam svoju cerku i shvatim da me sve to isto ceka za koju godinu. Narocito zato sto sam ja jedna od onih mama koje se ne sminkaju...

Vlasta Vlasta 20:27 02.05.2008

Re: Svaka cast

Nikad? Ni kada ideš u disko? Bar ruž?
Mozaik Mozaik 20:31 02.05.2008

Re: Svaka cast

Sta je to disko???

Ma stavim ponekad maskaru i ruz, ali to je kad drzim predavanja ili idem na vazne sastanke. Inace, nikad nista...
Vlasta Vlasta 21:08 02.05.2008

DISCO je

pribežište
svetlo
simbol.
Malanika Malanika 21:58 02.05.2008

IIIIIIILUUUUZN

http://www.youtube.com/watch?v=uPuIpPYGXMM&NR=1
dragoljub dragoljub 22:31 02.05.2008

Re: IIIIIIILUUUUZN

линклинк
Malanika Malanika 23:16 02.05.2008

Re: IIIIIIILUUUUZN - Pocetnica

Hvala Dragoljube! Bas sam nevesta, al spremna da ucim... kako se to radi? I jos posebno tako lepo, ko sto svi znate, samo slovca klikni ovde, pa se lepo otvori... Meni nece

Vlasto, hvala na tekstu, imate preporuku, tako pre-poznato
dragoljub dragoljub 13:23 03.05.2008

Re: IIIIIIILUUUUZN - Pocetnica

Meni nece

jednostavno (ko zna),teško ko ne zna:(()
a)kopiraš adresu
b)upišeš bilo šta,može i ime selekcije ili samo link
c)selektuješ ,da poplavi
d)klikneš na ikonu u editoru koja ima u sebi lanac(4s leva,prva posle B I U
e)otvori se prozor u kome piše nešto ,to nešto obrišeš i pastuješ adresu klikneš OK
f)klikneš na pogledaj ,ako je tekst koji si selektovala crven dobro je ako nije briši pa ispočetka
Lord Greystock Lord Greystock 22:41 02.05.2008

Ej Vlasto!

Ma super si ovo napisala i vratila neke od nas u to vreme :)
Setio sam se da mog prvog odlaska u disko. To veče je DJ vrteo do iznemoglosti Boney M i pesmu "River of Babylon" ili tako nekako. Posle, kad god čujem tu pesmu meni se "jave" svetla u svim mogućim bojama, polumrak, dim, zvoncare i đuskanje nekih matoraca :(

A i ono vaše mažnjavanje nesesera mi je probudilo sećanja, razna :) Samo što je kod mene bio u pitanju kamp kod Umaga (nikako ne mogu da se setim kako se zvao) i sto sa terase hotela.
JJ Beba JJ Beba 22:44 02.05.2008

Re: Ej Vlasto!

kamp kod Umaga (nikako ne mogu da se setim kako se zvao)

savudrija?
Lord Greystock Lord Greystock 23:00 02.05.2008

Re: Ej Vlasto!

JJ Beba
kamp kod Umaga (nikako ne mogu da se setim kako se zvao) savudrija?

Nije. A jel bio neki "Stela maris"?
JJ Beba JJ Beba 23:05 02.05.2008

Re: Ej Vlasto!

Lord Greystock

JJ Bebakamp kod Umaga (nikako ne mogu da se setim kako se zvao) savudrija?Nije. A jel bio neki "Stela maris"?

Da!!! Katoro? Bila sam
Savudruja je više kod Pirana? jaooo š'o volim Piran
:))
Bili Piton Bili Piton 23:10 02.05.2008

Re: Ej Vlasto!

JJ Beba

A jel bio neki "Stela maris"?


Mislim, svaki treci turisticko-ugostiteljski objekat na Jadranu se zvao Stella Maris (i siguran sam da je jos tako). :)

Od Umaga pamtim naselje "Polinezija" i, nedaleko, zabavno-rekreativni centar koji se zvao ZAZA i tu se kao izlazilo uvece. Tog leta 1980 u diskoteci Zaza kompleksa se zbilja vrteo Fanki Taun, toga se potpuno secam.
JJ Beba JJ Beba 23:23 02.05.2008

Re: Ej Vlasto!

Bili Piton

JJ BebaA jel bio neki "Stela maris"?Mislim, svaki treci turisticko-ugostiteljski objekat na Jadranu se zvao Stella Maris (i siguran sam da je jos tako). :)Od Umaga pamtim naselje "Polinezija" i, nedaleko, zabavno-rekreativni centar koji se zvao ZAZA i tu se kao izlazilo uvece. Tog leta 1980 u diskoteci Zaza kompleksa se zbilja vrteo Fanki Taun, toga se potpuno secam.

a u Katoru, u okviru koga sumnjam da je bio taj kompleks apartmana Stella maris bio neki kameni amfiteatar gde su bile žive svirke...
poslednji put sam tamo bila pred raspad YU, negde 1990, i bilo jenekih fenomenalnih restorana...ono blizu Italija, picnuto do džadže.
U disco doba Poreč je bio in. Plava i zelena laguna , klubovi puni, beograđana kolko oćeš. loodilo
:)
Vlasta Vlasta 23:38 02.05.2008

Re: Ej Vlasto!

Ne zaboravite Monvi u Rovinju!
Lord Greystock Lord Greystock 23:46 02.05.2008

Re: Ej Vlasto!

Bili Piton

A jel bio neki "Stela maris"?
koji se zvao ZAZA i tu se kao izlazilo uvece. Tog leta 1980 u diskoteci Zaza kompleksa se zbilja vrteo Fanki Taun, toga se potpuno secam.


To! Taj rad! Jeste u ZAZA-u smo izlazili u Umagu. Bila je i tamo neka diskoteka, bilo OK kol'ko se sećam. A jeli smo na svaka dva-tri dana u Umagu u nekom restoranu s nogu, pasulj sa_nečim. Kao neki radnički restoran, tako nešto. Morali samo na svakih nekoliko dana da jedemo kuvano, da ne umremo od salame i pašteta :)
I u tom kampu bio i neki poveći market gde smo uvek sve kupovali i uvek bila gužva i dok čekamo u redu redovno smo klopali grickalice sa gondola pored kojih smo prolazili. I redovno uzmemo u štaniclu neki paradajz ili papriku, ona prodavačica nalepi cenu na štaniclu a mi dok ne dođemo do kase u tu štaniclu ubacujemo paštete, nareske...
Bilo dobro, skroz.!
E ajde sad neka se neko seti i kako se zvao kamp/odmaralište sa velikom binom i svirkama svako veče u Rovinju? Tek je tu bio dobar provod. Tamo neke 81/82/83... svirao zagrebački Telefon (Vedran Božić svirao gitaru).
Lord Greystock Lord Greystock 23:52 02.05.2008

Re: Ej Vlasto!

Vlasta
Ne zaboravite Monvi u Rovinju!

E da i tamo je bilo dobro. Ali ovo što sam ja pitao je na drugoj strani Rovinja ako se dobro sećam.
Bili Piton Bili Piton 23:59 02.05.2008

Re: Ej Vlasto!

Lord Greystock

Jeste u ZAZA-u smo izlazili u Umagu. Bila je i tamo neka diskoteka, bilo OK kol'ko se sećam.


Onako, prava hotelska, sva u staklu, hromu i separeima. :)))

A secam se i jedne gimnazijske ekskurzije u Opatiji, bas tih godina, kada smo se nocu iskradali iz hotela i sto pesacili sto stopirali do tada nadaleko cuvene diskoteke Milde Sorte, koja je bila nekoliko kilometara juznije na magistrali prema Rijeci.

Pola razreda dobilo ukor nastavnickog veca zbog toga. :))))
JJ Beba JJ Beba 00:05 03.05.2008

Re: Ej Vlasto!

E ajde sad neka se neko seti i kako se zvao kamp/odmaralište sa velikom binom i svirkama svako veče u Rovinju? Tek je tu bio dobar provod. Tamo neke 81/82/83... svirao zagrebački Telefon (Vedran Božić svirao gitaru).

MOC (međunarodni omladinski centar) Škarabe?
Lord Greystock Lord Greystock 00:30 03.05.2008

Re: Ej Vlasto!

JJ Beba
E ajde sad neka se neko seti i kako se zvao kamp/odmaralište sa velikom binom i svirkama svako veče u Rovinju? Tek je tu bio dobar provod. Tamo neke 81/82/83... svirao zagrebački Telefon (Vedran Božić svirao gitaru).
MOC (međunarodni omladinski centar) Škarabe?

JBT Bebo pa ti sve znaš i svega se setiš! :)
Jeste, Škarabe. Vazda bilo lepog mladog sveta, sa svih strana Evrope. Tamo se vežbao engleski samo tako - i rukama i nogama :)))
A tamo je bila i neka picerija gde sam se otrovao od neke preklopljenje pizze. A stalno su imali neka takmičenja za goste: vađenje ježeva (pobedila moja ekipa) - nagrada pizze i gajba piva, sklekovi - pobedio ja, društvene igre/kvizovi - pobedila moja ekipa, plivanje do onog malog ostrva i nazad - napio se kao nemac pa nisam stigao na takmičenje :)
JJ Beba JJ Beba 01:18 03.05.2008

Re: Ej Vlasto!

JBT Bebo pa ti sve znaš i svega se setiš! :)

jebiga svašta znam; pamtim svakakve trivije,....mislim da je vreme da se resetujem, al ne znam kako. Kod mene ne važi ono "Sve novo što uđe u glavu izbije ono staro" ko Homer Sipson-u
al da pamtim, pamtim
)
Hemičarka Hemičarka 23:26 02.05.2008

Hej, Vlasto,

pa gde si ti? Bas sam se pitala sto te nema na blogu.

Ja sam prvi put izasla u diskoteku u 7. razredu, pustili me moji da izadjem za rodjendan. To je bilo '90-tih slusao se eurodance: John Scatman, Captain Jack i La Bouche.
Vlasta Vlasta 23:35 02.05.2008

Scatman?

NS je imao par dobrih diskoteka, u neko određeno vreme, dok se ne zatvore ili ne pokvare. Đava je među njima, i bila je popualrna i osamdesetih. Neko je vreme radio dobro Točak, a najbolji je bio Casbah. Ko se toga seća, znaće o čemu pričam. Đuska na podijumu uz Clash.
mikimedic mikimedic 23:51 02.05.2008

Kako ga se samo seti..:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana