Pogled na izbore

Branislav Kovačević Cole RSS / 13.05.2008. u 13:56

Ko ce pod palmu?
Ko ce pod palmu?

Posle više od mesec dana žestoke i prljave medijske kampanje, došao je i taj dan „D“, 11.maj, pa i rezultati, takvi kakvi jesu. Ni bolji, ni gori, nego onakvi kakvi su manje više bili očekivani – šareni. Razloga za malo slavlje ima, bar kod onih koji su tipovali na tzv. stranke ili koalicije proevropske orijentacije, kao što ima razloga za razočarenje pronacionalnih stranaka. Ako bi se sabrale brojke na jednoj i drugoj strani razlika izmedju ta dva bloka bila bi negde oko 200.ooo glasova, ili oko 5%, taman skoro za cenzus. Kad bi od tih 200.ooo glasova odbili glasove pripadnika nacionalnih manjina, oko 120.000, koji bar u 2/ 3 većini pripadaju proevropskoj struji, došli bi do činjenice da je srpski nacionalni korpus podeljen na pola. Ništa bolja situacija nije ni u preraspodeli poslaničkih i odborničkih mandata – šareno, taman onoliko da se svi sekiraju, ko će i kako s kim, ko će moći da napravi Vladu, a ko će da zasedne u gradonačelničku fotelju. „Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje...“....tek ćemo videti?

Naravno nijedna stranka, ni lider, ne priznaju da su poraženi- taman posla, treba se čuvati za sledeće izbore, treba sačuvati biračko telo, kadrove, kakvi god da su - stranačku infrastrukturu...Ipak šta bi moglo biti nesporno?

  1. Prvo mesto svakako zauzimaju gradjani Srbije koji su u nešto manjem, od očekivanog broja, izašli na izbore i svoje preovladjujuće poverenje dali evropskim integracijama. Čini se da je potpisivanje sporazuma SSP, kao i pismo o namerama sa Fijatom, u poslednjem trenutku donelo onu vrstu značajne, ali ne i dovoljne, prednosti proevropskoj strani. Zabrinjava podatak da 40% gradjana ipak, u ovakvom trenutku, nije izašlo na izbore koji su ličili na referendumsko izjašnjavanje o ulasku u EU. Političke stranke i koalicije bi morale da se zabrinu, nezavisno od ostvarenog rezultata, zbog te činjenice, jer u ovom delu gradjana koje redovno izlazi na izbore „karte su manje više podeljene“. Ko se prvi posveti problemu apatičnih i nepoverljivih gradjana prema političkim partijama ostvariće značajnu prednost....do tog vremena stanje će biti, manje više „pata karte“,a za to ipak više nisu krivi gradjani.
  2. Mediji su i ovoga puta pokazali da se stanje ne menja, te da postoji duboka politička podeljenost i naklonost prema odredjenim političkim opcijama, da ne spominjem veći deo tabloida koji su kršeći ne samo izborne zakone, nego i ustav države i mnoge njegove zakonske norme zaslužili da se ozbiljno preispita njihovo dalje „ zagadjivanje“ medijskog prostora.
  3. Političke partije i koalicije:
  1. Republički izbori

- Koalicija „Za evropsku Srbiju“ bi morala biti najzadovoljnija ostvarenim rezultatom, ali u ovom trenutku ima i najveću odgovornost da ostvarenu, ubedljivu, pobedu ne prokocka, što bi ne samo njima nego i Srbiji moglo da nanese nemerljivu štetu, čak veću nego da su pobedile nacionalističke partije. Zbog toga ni Boris Tadić, a ni ostali ne smeju da budu previše „gadljivi“ niti skeptični prema eventualnim postizbornim koalicijama – jer je cilj, kao i 05-tog oktobra 2000-te isuviše veliki, da bi se fokusirali isljučivo na sopstvene stranačke interese. Vremena za gubljenje nema!

- SRS, kao sledeća po ostvarenom rezultatu, je ponovo pokazala, uprkos još uvek velikoj podršci, da je gubitnička kombinacija. Njihovo biračko telo im više neće praštati „gubitničku ulogu“, a odlazak Maje Gojković im je naneo veliku štetu i još jedan sličan rascep u stranci dovešće ih na relativno podnošljiv nivo!

- DSS-NS, koalicija koja je nastupila kao reprezent odlazeće Vlade, dobila je taman onoliko glasova koliko ima onih koji još uvek veruju da se može živeti od patriotskih stereotipa i mahinacija. Koštunica i DSS su neuzaustavljivo krenuli putem bez povratka, gde mu se pridružio i Velja Ilić, koji sa strahom očekuje formiranje nove Vlade, a posebno pojedinih ministarstava? Ali kako „je posejao...!“

 

- SPS –PUPS-Jedinstvena Srbija su za mnoge iznenadjenje, za mene NE! Čak sam u prognozi očekivao za 1% bolji rezultat. SPS svoje, s pravom teško, povraćeno mesto na političkoj sceni Srbije neće tek tako prokockati, pa će pokušati da odigra najbolji, za njih, stranački potez s pogledom u budućnost. Otuda je logičnije da se vežu za evropsku budućnost, uz patriotsko obrazloženje-šta ih košta? Palma i Jedinstvena Srbija će se na taj potez još lakše odlučiti od SPS-a, pa nije isključeno da polovina te koalicije ostane uzdržana, a da druga polovina da podršku evropskim integracijama, ali o tom potom!

- LDP je ostao na istom mestu gde je i bio, parlamentarna stranka koja je, ovoga puta. prešla cenzus samo zahvaljući činjenici da izlaznost nije bila na predvidjenom nivou. Razloga zbog čega je tako ima i unutar same stranke, kao i van nje, ali je očigledno da negde nešto škripi, jer ni rezultati na lokalnom nivou nisu očaravajući. Bude li se nastavio na taj način LDP će postati protivteža Koštuničinoj DSS, ali na „drugoj obali“. Zbog toga treba očekivati postizbornu koaliciju sa DS-om bez previše uslovljavanja, što će koristiti i LDP-u ali i gradjanima Srbije.

- Manjinske stranke su postigle očekivane rezultate, osim Roma koji su ispali iz Parlamenta, zahvaljući, pre svega sopstvenj neslozi - šteta! Većina manjinskih partija je se po prirodi stvari okrenuta evropski integracijama, osim Ugljanovih koji će pokušati da istrguju – za njih najpametnije?

Realnije je da će DS napraviti Vladu koja neće imati potrebnu stabilnost i nadmoćnu većinu u Parlamentu, ali bi iz mudro vodjenje, pravilno odabranu strategiju i pomoć iz EU mogla da izgura ceo mandat i dovede Srbiji do pred sama vrata EU. Bumo videli?

  1. Pokrajinski izbori:

- Pokrajinski izborisu bili, očigledno, sasvim dobro strategijski postavljeni iz ugla proevropskih stranaka, tako da će DS-LSV-SPO....sa manjinama sasvim „lagodno“ vladati u Vojvodini, ako se ne budu „spotakli“ oko preraspodele funkcija, u šta sumnjam jer se radi o starim političkim partnerima. SRS se spotakla i na ovom nivou izbora, a značajan doprinos tom padu dala je sada njihov bivši članica i bivša gradonačenica N.Sada Maja Gojković. Negativan trend SRS-a u Vojvodini će biti nastavljen!

Fiat - Z astava !
Fiat - Z astava !

  1. Lokalni nivo:

- Kao i uvek lokalni nivo će biti šaren, ali će većina gradova, na kraju, ipak pripasti proevropskim strankama. Posebno dobar i zanimljiv rezultat je ostvaren u Kragujevcu gde je bivši, ali i možda budući gradonačelnik (ako ne bude ministar u novoj Vladi ?) Verko Stevanović, uprkos svemu, sa svojom koalicijom „Zajedno za Kragujevac „ ostvario izuzetno ubedljivu pobedu, kojoj je u velikoj meri doprinela i centrala DS-a iz Beograda koja je indirektno podržala Verka, stavljajući ga na svoju poslaničku listu, tako da je on njima pomogao da ostvare pobedu na republičkom nivou, a oni njemu indirektno dali vetar u ledja dopuštajući mu da on, u kampanji, potpiše sporazum sa Fijatom, koji je od najvećeg mogućeg interesa za Kragujevac ali i Srbiju! Politički sporazum dostojan poštovanja, šta god ko mislio o tome, pa i ja sam! Tako su i radikali u Kragujevcu po ko zna koji put loše prošli, pa ako je to cena spreman sam i to da platim?

Atačmenti



Komentari (118)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

grofisneki grofisneki 14:04 13.05.2008

samo da cekiram

e sad cu i da procitam :)

pozz Cika Cole :)
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:09 13.05.2008

Re: samo da cekiram

grofisneki
e sad cu i da procitam :)

pozz Cika Cole :)


Ajd....!!!
poz
bkc
grofisneki grofisneki 14:23 13.05.2008

Re: samo da cekiram

procitah sve sem pokrajine. sta mislite sta ce biti sa belim gradom?
Brooklyn Brooklyn 14:10 13.05.2008

*

i još jedan sličan rascep u stranci dovešće ih na relativno podnošljiv nivo!

jedva cekam. a pricalo se nesto preksinoc....
preporuka za blog!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:12 13.05.2008

Re: *

Brooklyn
i još jedan sličan rascep u stranci dovešće ih na relativno podnošljiv nivo!

jedva cekam. a pricalo se nesto preksinoc....
preporuka za blog!



bice bice....nece valjda Vucic do veka da pusta Tomu ispred,a da ovaj stalno gubi? Ja ga vise ne bih pustao....hehehehh!!!
poz
bkc
grofisneki grofisneki 14:21 13.05.2008

Re: *

ne bi me cudilo i da u DSS dodje do osipanja i cepanja.
Doctor Wu Doctor Wu 14:33 13.05.2008

Re: *

bice bice....nece valjda Vucic do veka da pusta Tomu ispred,a da ovaj stalno gubi? Ja ga vise ne bih pustao....hehehehh!!!

ma vučić je fizčki jači ali je žešća zentara i nema čuku da napadne (pi&%a od čoveka, što kaže narod).
toma to zna i vučić mu ide na onu stvar (zove ga "onaj balavi", i samo gleda kako da ga se otarasi pa da on sam vlada (šeška je već spakovao, a todorovića je onomad prebio ko vola u kupusu).


(e ako ih ovo ne posvađa, ne znam šta će, :)).
ludvig ludvig 15:03 13.05.2008

Re: *

odlična i jedna od retkih racionalnih analiza upravo završenih izbora...
poz. i preporuka.

Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 18:24 13.05.2008

Re: *

BKC

bice bice (rascep u SRS) ....nece valjda Vucic do veka da pusta Tomu ispred,a da ovaj stalno gubi?


I meni se nešto javlja neki takav scenario. Taman da ih pocepa na pola i da u cepanju izgube još koji % razočaranih.
Tine i Radojka Tine i Radojka 23:43 13.05.2008

Re: *

napravice toma ispracaj i balavom na robiju
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 23:50 13.05.2008

Re: *

napravice toma ispracaj i balavom na robiju

Ma opasan je taj Toma, dok mu neko ne razbije cupi u sred Skupstine nece da se smiri....sto kaze nas narod, akao, akao - pa doakao
Gaston Gaston 14:17 13.05.2008

Apstinenti

"Zabrinjava podatak da 40% gradjana ipak, u ovakvom trenutku, nije izašlo na izbore koji su ličili na referendumsko izjašnjavanje o ulasku u EU. Političke stranke i koalicije bi morale da se zabrinu, nezavisno od ostvarenog rezultata,"

Ne znam sta da kazem na ovo. Ja zivim u Australiji vec sedam godina, ali 11-og sam vozio 150 km do Sidneja da bih glasao u nasem konzulatu. Ne mogu da razumem da mene vise brine sta ce biti u Srbiji od ljudi koji zive tamo.

Pozdrav
Palilula Palilula 14:22 13.05.2008

Re: Apstinenti

a kada bi rezultati u Srbiji bili kao u dijaspori...

Вашингтон: уписано 335 бирача, 192 изашло на гласање, ДС115, ЛДП 40, ДСС 21, СРС 13.
Њујорк: уписано 752 бирачa, изашло 341. ДС 178, ЛДП 79, ДСС 48, СРС 32.
Бостон: уписано 123, изашло 82 бирача. ДС 44, ЛДП 18, ДСС 14, СРС 5.
Лос Анђелос: 175 уписаних, 61 изашло. ДС 26, ЛДП 13, ДСС 11, СРС 4.
Сан Франциско: 162 уписано, изашло 94. ДС 44, ЛДП 27, ДСС 17, СРС 4.
Лондон: уписано 976, изашло 452. ДС 230, ЛДП 106, ДСС 63, СРС 40.
Торонто: уписано 1126, изашло 421. ДС 163, СРС 97, ДСС 89, ЛДП 60, СПС 6.
Отава: уписано 212 бирача, 67 изашло. ДС 31, СРС 16, ДСС 13, ЛДП 7.
Монтреал: 133 уписано, 69 изашло. ДС 26, ЛДП 11, ДСС 18.
Ванкувер: 197 уписано, 114 изашло. ДС 66, ДСС 23, ЛДП 12, СРС 11.
Лисабон: 154 уписано, изашло 73. ДС 41, ЛДП 16, ДСС 7, СРС 5, СПС 1.
Gaston Gaston 14:26 13.05.2008

Re: Apstinenti

Gde si nasao ove podatke? Je l mozes da mi nadjes za Sidnej? Unapred hvala.
Palilula Palilula 14:27 13.05.2008

Re: Apstinenti

Ovo sam dobila u mailu, i ovo je provereno. Pokusacu.

Pozz. iz Amerike
Palilula Palilula 14:35 13.05.2008

Re: Apstinenti

Kad smo vec kod dijaspore, evo jos nesto, nadam se da se Cole nece ljutiti jer nije u potpunosti vezano za ovaj blog.

.Boston, 12. maja, 2008

Ponosni smo sto mozemo da vas obavestimo da su 10. maja ove godine u Bostonu prvi put odrzani izbori za Narodnu skupstinu Republike Srbije. Boston je tako postao jedan od dva grada u Sjedinjenim Americkim Drzavama u kome su izbori odrzani van diplomatsko-konzularnog predstavnistva, u crkvi Svetog Save, i to zahvaljujuci angazovanju drzavljana Republike Srbije koji ovde zive, kao i izuzetnoj pomoci naseg konzulata u Njujorku, i konzula Igora Milosevica.

Nasa je ocena da su izbori bili dobro organizovani i da su bili uspesni, o cemu nedvosmisleno govori izlaznost veca nego u Srbiji (66,7 procenata), da je glasanje proteklo bez ijednog incidenta, kao i cinjenica da su svi listici bili vazeci. Izbore je organizovao i pripremio Biracki odbor, u kome je bilo pet predstavnika iz Bostona. Njima je prikljucen jedan predstavnik Ministarstva spoljnih poslova, Zoran Milivojevic, koji je doneo izborni materijal i pruzio konstruktivne instrukcije za sprovodjenje izbora.

Zelja nas ovde bila je da svojim angazovanjem doprinesemo demokratskim procesima u Matici, do cije nam je buducnosti i prosperiteta veoma stalo. Medjutim, radost zbog odrzavanja izbora i mogucnosti da glasamo, pomutile su dve stvari na koje nismo mogli da uticemo.

I pored urednih i na vreme poslatih prijava koje su isle preko naseg Konzulata u Njujorku, sluzbe koje su u Srbiji sacinjavale konacne izborne liste izostavile su 12 nasih sugradjana sa spiska za Boston, i unele ih u spisak za Njujork ili druge gradove, sto ih je prakticno onemogucilo da glasaju. Isto se desilo nasim sunarodnicima iz Njujorka, koji su pogresno uneti u bostonski spisak. Nas konzulat u Njujorku je reagovao na vreme, ali, na zalost, administracija u Republici Srbiji ipak nije azurirala spiskove.

Ali ono sto je nas clanove Birackog odbora, kao i nase glasace ovde, najvise iznenadilo, bilo je pojavljivanje 18 clanova prosirenog sastava Birackog odbora, koji su se, bez ikakve prethodne najave i obavestenja, pojavili na dan izbora na nasem birackom mestu u crkvi Svetog Save u Kembridzu, bez obzira sto su u Boston stigli dva dana pre odrzavanja glasanja. Uz svo razumevanje i postovanje Zakona o izborima, kao i drugih zakona koji omogucavaju ucesce predstavnika partija u radu birackih odbora, ne mozemo a da ne izrazimo svoje cudjenje i ogorcenje sto je na nase relativno malo biracko mesto, sa 123 registrovana biraca, dosao tako veliki broj posmatraca, i sto su vecijna njih, uz casne izuzetke, bili tipicni predstavnici “izbornog turizma” o kome su mediji vec pisali. Ovi posmatraci su u vecini zastupali, ili “predstavljali”, male partije koje nisu osvojile ni 10.000 glasova ili one koje nisu presle izborni census, a neki od njih su cak nagovestili da su clanovi porodica, rodjaci ili prijatelji clanova RIK.

Sve je to kod nas izazvalo osecanje nelagodnosti i stida sto je nasa iskrena zelja da ispunimo svoju gradjansku duznost i glasamo, iskoriscena suprotno nasim namerama, tj. da se nasa domovina neopravdano izlozi velikom trosku, koji bi tesko podnele i mnogo bogatije zemlje. Posto znamo da je na nesto vise od 51.000 glasaca u dijaspori bilo delegirano oko 1500 posmatraca, pretpostavljamo da su se i ostala biracka mesta suocila sa slicnom situacijom. Nasi biraci u Bostonu su bili vrlo uznemireni ovom cinjenicom tako sto su neki cak zatrazili da budu iskljuceni iz birackog spiska, svesno se odricuci svog prava glasa, da bi time svojima u Srbiji ustedeli znatnu svotu novca.

Za ubuduce predlazemo da se Izborni zakon izmeni u delu koji se odnosi na glasanje u inostranstvu, i da se procedura prilagodi ekonomskoj snazi nase relativno male zemlje. To bi se moglo uciniti tako da, umesto posmatraca iz Srbije, u odborima u dijaspori ucestvuju clanovi ili simpatizeri pojedinih partija iz mesta u kome se odrzavaju izbori. Druga varijanta bi bila da biraci iz inostranstva glasaju postom, kao sto je to slucaj ovde u SAD,. Treca - neki oblik elektronskog glasanja u kome bi birac mogao da ucestvuje sa posebno odredjenim identifikacionim kodom.

Jos jednom izrazavamo svoje zadovoljstvo sto smo mogli da organizujemo i da ucestvujemo na demokratskim izborima za Narodnu skupstinu.
Srdacan pozdrav,

Biracki odbor, Biracko mesto 6, Boston, USA

Potpredsednik, Dragica Mijailovic
Clan, Dragan Grujic
Clan, Nenad Bozinovic
Zamenik, Jasmina Teodosijevic-Ryan
Zamenik, Mira Bishop


----------------------------------------------

Palilula Palilula 15:00 13.05.2008

Re: Apstinenti

Podatci su objavljeni na sajtu Ministarstva za dijasporu:

[url=http://www.mzd.sr.gov.yu/celavest56.html][/url]



ivana23 ivana23 15:04 13.05.2008

Re: Apstinenti

zoran pavlovic zoran pavlovic 20:56 13.05.2008

Re: Apstinenti

pa da samo sto je problem u tome sto je u NY zivi verovatno bar 5000 nasih ljudi kao i u mnogim drugim gradovima a glasalo xx. Nasih ljudi ima preko grane bar 1 mln. a glasalo je (tj. upisalo se u glasacki spisak) 30000. U tome je problem. Ja znam da u Moskvi ima bar 30000 ljudi a ne verujem da je bilo 1000 ljudi upisano u spisak.
jesen jesen 23:20 13.05.2008

Re: Apstinenti

.....ovo glasanje u dijaspori nema nikakvog smisla....koliko znam, upisani su samo oni biraci koji su se sami prijavili pa onda jos ne izdju na izbore...bolje da su te pare potrosili na organizovanje glasanja po univerzitetima u srbiji....veliki broj studenata zbog svojih obaveza a i troskova putovanja ostaje u mestu studiranja za vreme izbora...tako da veliki broj njih godinama ne glasa....A sto se tice izlaznosti ja mislim da podaci sa kojima se barata uopste nisu tacni tj da biracki spiskovi nisu OK.Hocu da kazem da ja mislim da je izlaznost realno veca nego sto se prikazuje....Pod jedan, kako je moguce da Srbija ima oko 6,5 milina glasaca i oko 7-7,5 miliona stanovnika....znaci, max milion osoba su deca...Pod dva, stotine hiljada ljudi je otislo od devedesetih do danas i vecina je jos uvek na birackom spisku....imam primer u porodici, glasaju ili ne glasaju tamo negde a i ovde su na birackom spisku i racuna se da nisu izasli....
jesen jesen 23:24 13.05.2008

Re: Apstinenti

pa da samo sto je problem u tome sto je u NY zivi verovatno bar 5000 nasih ljudi kao i u mnogim drugim gradovima a glasalo xx. Nasih ljudi ima preko grane bar 1 mln. a glasalo je (tj. upisalo se u glasacki spisak) 30000. U tome je problem. Ja znam da u Moskvi ima bar 30000 ljudi a ne verujem da je bilo 1000 ljudi upisano u spisak.
....i svi ti ljudi se nalaze u birackim spiskovima ovde, zato je nase realno biracko telo manje sto znaci da je izlaznost ovde uvek veca od prikazane...
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 23:38 13.05.2008

Re: Apstinenti

jesen
....i svi ti ljudi se nalaze u birackim spiskovima ovde, zato je nase realno biracko telo manje sto znaci da je izlaznost ovde uvek veca od prikazane...

Ma nisu bas svi, mene su npr. izbacili iz birackog spiska jos 92. i nikad me vise nisu pozivali, a i mnoge druge moje prijatelje "dijasporce". Tako da nisu bas svi dijasporci u tim spiskovima. Iskreno, meni su mnogo sumnjivi ti biracki spiskovi, broj glasackog tela - a Boga mi da ti kazem i rezultati ovih izbora mi nekako 'smrduckaju'. Cini mi se da DB sve to na neki nacin steluje.

Pozdrav
jesen jesen 15:38 14.05.2008

Re: Apstinenti

Bojane, ja nisam ni rekla da su svi ostali na spisku ali veliki broj jeste iz raznoraznih razloga....Pozdrav
AcaB AcaB 14:55 13.05.2008

E, blago tebi.

Slavi, brate, kad ti se moze.
I neka su ti srecni izborni rezultati. Bice valjda bolje.
mariopan mariopan 15:30 13.05.2008

Re: E, blago tebi.

Odlican tekst.
Jedino bih dodala da su za proevropski pravac Srbije glasali gradjani koji DS ni B. Tadica uopste ne vide kao svoje opredeljenje a to bi oni trebali da shvate ozbiljno a ne da sebi pripisuju te rezulate kao osvojene glasove,sto je Tadic cinio sve vreme kampanje. On je stalno isticao da je za predsednika glasalo vise od pola gradjana, gresi, za njega ti glasovi nisu dati vec protiv opcije koja se cinila moguca. Ako se osvesti, dobro, ako ne....

Kada me politicar gleda u oci i laze, dobro, on samo radi svoj posao.
Kada me gleda u oci i laze a onda poveruje u svoje lazi onda je gotov.
Inner Party Inner Party 15:29 13.05.2008

Bajatovic

Pozdrav!

Nisi primetio da je SPS puko u Novom Sadu i Vojvodini, najverovatnije zbog toga sto je prvi na listi bio Bajatovic - lik koji je valjda poslednji prominentniji hard-line socijalista.

Kada i njega lustrriraju u stranci, moci cemo da kazemo da postoji "SPS sa ljudskim likom"


ROFL
noboole noboole 15:52 13.05.2008

Re: Bajatovic

Inner Party
Pozdrav!

Nisi primetio da je SPS puko u Novom Sadu i Vojvodini, najverovatnije zbog toga sto je prvi na listi bio Bajatovic - lik koji je valjda poslednji prominentniji hard-line socijalista.

Kada i njega lustrriraju u stranci, moci cemo da kazemo da postoji "SPS sa ljudskim likom"


ROFL

Poslednji "hardline"? Hmm, ja bih rekao da je Dacic jedan od najvecih hardcore SPSovaca, covek koi je jedan od onih zbog koga je doslo do 5 oktobra. Taj tip nas je lagao 96/97 oko lokalnih izbora, i isto to ponovio 2000 godine. Ivica Gljivica. Mozda je sad prava mala pudlica, medjutim ne verujem da ce ulaziti u vladu ZES osim ako ne dobije zesce mogucnosti da sprovodi svoje "evil plans". Nadam se da se samo lozi na politicku moc doduse, to ce biti lakse podneti nego ako krene da busi inicijative koje ocekujemo od proevropske vlade.
nemanja_d nemanja_d 16:49 13.05.2008

Re: Bajatovic

noboole
Inner Party
Pozdrav!

Nisi primetio da je SPS puko u Novom Sadu i Vojvodini, najverovatnije zbog toga sto je prvi na listi bio Bajatovic - lik koji je valjda poslednji prominentniji hard-line socijalista.

Kada i njega lustrriraju u stranci, moci cemo da kazemo da postoji "SPS sa ljudskim likom"


ROFL

Poslednji "hardline"? Hmm, ja bih rekao da je Dacic jedan od najvecih hardcore SPSovaca, covek koi je jedan od onih zbog koga je doslo do 5 oktobra. Taj tip nas je lagao 96/97 oko lokalnih izbora, i isto to ponovio 2000 godine. Ivica Gljivica. Mozda je sad prava mala pudlica, medjutim ne verujem da ce ulaziti u vladu ZES osim ako ne dobije zesce mogucnosti da sprovodi svoje "evil plans". Nadam se da se samo lozi na politicku moc doduse, to ce biti lakse podneti nego ako krene da busi inicijative koje ocekujemo od proevropske vlade.


Ovo ja posmatram sa strane, da odmah kazem ali - nije valjda grijeh ako politicka stranka zeli da sprovodi svoje "zle planove", odnosno, da trguje uticajem da bi postigla svoje ciljeve. Rekao bih da za SPS nema neke velike dileme - u koaliciji sa SRS/DSS bi "nestali", utjecaj bi im bio neznatan a unistili bi i biracko tijelo, koje bi se s pravom zapitalo sto ce im socijalisti kad se ponasaju kao produzena ruka radikala. S druge strane, ovo flertovanje sa SRS je potrebno iz trgovackih razloga, e da bi si podigli cijenu u pregovorima sa Tadicem

Inace, meni se cini da je SPS sada u situaciji u kojoj je bio HDZ 2002-3, tj stranka sa strasnim negativnim bremenom iz 90ih godina kojoj se odjednom pruzila prilika da dokaze da se promjenila. A promjena ne znaci toliko da li ce ili nece odreci se proslosti (nece, kao sto se ni HDZ nije odrekao Tudjmana), nego da li ce se ponasati konstruktivno i racionalno u buducnosti.
Inner Party Inner Party 18:29 13.05.2008

Re: Bajatovic

nemanja_d


Inace, meni se cini da je SPS sada u situaciji u kojoj je bio HDZ 2002-3, tj stranka sa strasnim negativnim bremenom iz 90ih godina kojoj se odjednom pruzila prilika da dokaze da se promjenila. A promjena ne znaci toliko da li ce ili nece odreci se proslosti (nece, kao sto se ni HDZ nije odrekao Tudjmana), nego da li ce se ponasati konstruktivno i racionalno u buducnosti.



Onda ce Vucelic & co. osnovati SPS 1990


NoSurrender NoSurrender 19:40 14.05.2008

Re: Bajatovic

Pozdrav!

Nisi primetio da je SPS puko u Novom Sadu i Vojvodini, najverovatnije zbog toga sto je prvi na listi bio Bajatovic - lik koji je valjda poslednji prominentniji hard-line socijalista.

Kada i njega lustriraju u stranci, moci cemo da kazemo da postoji "SPS sa ljudskim likom"

"Svi koji su izrucili Milosevica Haskom tribunalu ce platiti... Jedan je vec platio."(D.Bajatovic, posle ubistva Z.Djindjica)
I to ce biti koalicioni partner stranke ciji je Z.Dj.bio predsednik.
NoSurrender NoSurrender 19:46 14.05.2008

Re: Bajatovic

Ivica Gljivica. Mozda je sad prava mala pudlica, medjutim ne verujem da ce ulaziti u vladu ZES osim ako ne dobije zesce mogucnosti da sprovodi svoje "evil plans". Nadam se da se samo lozi na politicku moc doduse, to ce biti lakse podneti nego ako krene da busi inicijative koje ocekujemo od proevropske vlade.

Ko s' djavolom tikve sadi, o glavu mu se lupaju.
DS su pokusali u proslom mandatu da nas uvedu u Evropu sa DSS, sada ce isto pokusati sa SPS.
Sta je sledece? Proevropska vlada sa "reformisanim" SRS?
Boris Drenca Boris Drenca 15:53 13.05.2008

Radikalnooooo

- SRS, kao sledeća po ostvarenom rezultatu, je ponovo pokazala, uprkos još uvek velikoj podršci, da je gubitnička kombinacija. Njihovo biračko telo im više neće praštati „gubitničku ulogu“, a odlazak Maje Gojković im je naneo veliku štetu i još jedan sličan rascep u stranci dovešće ih na relativno podnošljiv nivo!



Necu da se ponavljam oko procene ko bi mogao da formira vladu.

Prilicno je izvesno da svaka vlada sa SRS moze imati relativnio kratak vek. Razlog je povratak Seselja iz Haga. Prosto je neverovatno da ce Seselj biti osudjen na vise od 5/6 godina. I toliko je vec tamo. Kada se vrati trazice da ponovo preuzme stranku. pitanje je da li ce TN da mu dozvoli to. Zagovornik sam teze da je MG izbacena iz stranke kako bi se TN oslobodio pro seseljevskog kadra. Mislim da AV treba da se pripremi kao sledeci. Mozda ako postane gradonacelnik moze da mu se napakuje neka korupcija.

Znaci kada Vojvoda od Zardjale Kasike stupi na srpsko tle (da li ce i on da ljubi saksiju?) ceka ga toma koji je prilicno samouvereno kod Olje tvrdio da "strankom upravlja licno on" . Sudar mora/moze doneti rascep. posle toga je sasvim logicno da krece raspad. Prvo odlazi Velja, pa Palma, pa deo radikala pa deo DSS...... i eto novih izbora. Prvenstveno zbog togas sto je Tadicu tesko da izgovori ime Cedomirovo...

Maksa Maksa 18:25 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

Prilicno je izvesno da svaka vlada sa SRS moze imati relativnio kratak vek. Razlog je povratak Seselja iz Haga. Prosto je neverovatno da ce Seselj biti osudjen na vise od 5/6 godina. I toliko je vec tamo. Kada se vrati trazice da ponovo preuzme stranku. pitanje je da li ce TN da mu dozvoli to. Zagovornik sam teze da je MG izbacena iz stranke kako bi se TN oslobodio pro seseljevskog kadra. Mislim da AV treba da se pripremi kao sledeci


Ovo, rekao bih, veze nema sa stanjem stvari. SRS je vrlo hard core Personality Cult stranka, Šešelj je tu polubožanstvo i u očima prvosveštenika (višeg i srednjeg menadžmenta stranke) i pastve, i spreman sam se okladiti da tamo nećeš naći nikog ko bi mu ni u sebi prigovorio nešto sve i da ovaj bude snimljen kako bejzbol palicom ubija bebe foke, ili ljubi ruku Papi. Nema Šešelja - nema SRS-a. Ez simpl ez det.
Doctor Wu Doctor Wu 20:43 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

Prilicno je izvesno da svaka vlada sa SRS moze imati relativnio kratak vek.

To je prilično risky strategy. Kažu da su tako isto pričali u Rusiji novembra 1917, da pošast neće potrajati ni do februara jer će narod početi da umire od gladi. Narod i jeste umirao od gladi 1924. ali onda je došla neman nova i još gora.
ioOoi ioOoi 21:56 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

Maksa
da ovaj bude snimljen kako bejzbol palicom ubija bebe foke, ili ljubi ruku Papi. Nema Šešelja - nema SRS-a. Ez simpl ez det.

Vobra bra tice ba :)
Doctor Wu Doctor Wu 22:01 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

Maksa
da ovaj bude snimljen kako bejzbol palicom ubija bebe foke, ili ljubi ruku Papi. Nema Šešelja - nema SRS-a. Ez simpl ez det.
Vobra tice ba :)

batica je suvi genije!
Jedini duhovit čovek na ovom blogu.
Maxu za Vip blogera.
Brooklyn Brooklyn 22:03 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

Maxu za Vip blogera.

pridruzujem se apelu.
angie angie 22:05 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

pridruzujem se apelu.


e vas dvoje- ko lila i gorila:))
Doctor Wu Doctor Wu 22:08 13.05.2008

Re: Radikalnooooo



e vas dvoje- ko lila i gorila:))

:))))))))))))))))).
ajd i ti pa da bude, mila, lila i wu.
angie angie 22:12 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

:))))))))))))))))).
ajd i ti pa da bude, mila, lila i wu.


ja nisam za kolektivne nastupe- mrzim da delim svetlo reflektora:)

A i uvek sam- kontra, jer se ne uklapam u vezbani korak.:)
angie angie 22:17 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

:))))))))))))))))).
ajd i ti pa da bude, mila, lila i wu.



e Brook, a da menjash ti ovo, vidish da bi ladno priveo josh jednu!:)))
Doctor Wu Doctor Wu 22:31 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

angie
:))))))))))))))))).
ajd i ti pa da bude, mila, lila i wu.


ja nisam za kolektivne nastupe- mrzim da delim svetlo reflektora:)

A i uvek sam- kontra, jer se ne uklapam u vezbani korak.:)

angie, subject je maxa ez VIP blogger...
a ti odmah prelaziš na neke hardcore varijante, .
angie angie 00:15 14.05.2008

Re: Radikalnooooo

na neke hardcore varijante, .


pa shta tebi nije?:)))
Doctor Wu Doctor Wu 00:20 14.05.2008

Re: Radikalnooooo

pa shta tebi nije?:)))

hector projector, .
Boris Drenca Boris Drenca 15:54 13.05.2008

Radikalnooooo

- SRS, kao sledeća po ostvarenom rezultatu, je ponovo pokazala, uprkos još uvek velikoj podršci, da je gubitnička kombinacija. Njihovo biračko telo im više neće praštati „gubitničku ulogu“, a odlazak Maje Gojković im je naneo veliku štetu i još jedan sličan rascep u stranci dovešće ih na relativno podnošljiv nivo!



Necu da se ponavljam oko procene ko bi mogao da formira vladu.

Prilicno je izvesno da svaka vlada sa SRS moze imati relativnio kratak vek. Razlog je povratak Seselja iz Haga. Prosto je neverovatno da ce Seselj biti osudjen na vise od 5/6 godina. I toliko je vec tamo. Kada se vrati trazice da ponovo preuzme stranku. pitanje je da li ce TN da mu dozvoli to. Zagovornik sam teze da je MG izbacena iz stranke kako bi se TN oslobodio pro seseljevskog kadra. Mislim da AV treba da se pripremi kao sledeci. Mozda ako postane gradonacelnik moze da mu se napakuje neka korupcija.

Znaci kada Vojvoda od Zardjale Kasike stupi na srpsko tle (da li ce i on da ljubi saksiju?) ceka ga toma koji je prilicno samouvereno kod Olje tvrdio da "strankom upravlja licno on" . Sudar mora/moze doneti rascep. posle toga je sasvim logicno da krece raspad. Prvo odlazi Velja, pa Palma, pa deo radikala pa deo DSS...... i eto novih izbora. Prvenstveno zbog togas sto je Tadicu tesko da izgovori ime Cedomirovo...

gradicevic gradicevic 16:19 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

dosta je i jednom, al ajde
BKC je napravio jednu ni DS ni LDP analizu
onako zdravorazumski
ipak je to jedna jednacina sa n nepoznatih
svako resenje je moguce
osim DS+SRS=180
bar se nadam


Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 16:27 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

gradicevic
dosta je i jednom, al ajde
BKC je napravio jednu ni DS ni LDP analizu
onako zdravorazumski
ipak je to jedna jednacina sa n nepoznatih
svako resenje je moguce
osim DS+SRS=180
bar se nadam




Daleko je to od svake oybiljne analize,jer prvo ne raspolazem bas svim rezultatima kojenakon toga treba ukrstiti..itd, vec sam se vise drzao nekih svojih nacela....sto rece moj rodjak Milan ST...."kao trezan medju pijanima"..znam da se mnogima nece svideti, posebno fanovima, ali stvari tako nekako stoje! Drugo sam sam ucestvovao u nekim pravljenima "vecine" pa znam sta se i s kim moze...ali sacekajmo, ipak je ovo Srbija?
poz i hvala
bkc
AcaB AcaB 19:06 13.05.2008

Re: Radikalnooooo

"..znam da se mnogima nece svideti, posebno fanovima,

Vazno je da se onima sto ce pod Palmu svidja pod Palmom. Sta vas je briga kome se ne svidja?
Vladimir Maričić Vladimir Maričić 16:35 13.05.2008

principi

Zbog toga ni Boris Tadić, a ni ostali ne smeju da budu previše „gadljivi“ niti skeptični prema eventualnim postizbornim koalicijama – jer je cilj, kao i 05-tog oktobra 2000-te isuviše veliki, da bi se fokusirali isljučivo na sopstvene stranačke interese.


Nigde nije ociglednije nego ovde da zloba oslepljuje i zamracuje razum. Jedini nacin da ZES ostvari vladu Srbiji, Beogradu i Novom Sadu je putem korupcije. Korumpiranjem politicara i korumpiranjem celih populacija.

Sve je dozvoljeno osim principa.
drug clan drug clan 16:35 13.05.2008

Nadvlacenje konopca

Po peti put od "oslobodjenja" 2000. godine Srbija i njen narod su pokazali da od svih sportova najvise vole tradicionalni sport "NADVALCENJE KONOPCA"

Politicka scena izgleda kao jedna beskrajna partija te "plemenite vestine" gde ucesnici sa obe strane cim vide da postoji sansa da neko nadvuce i pobedi, brze bolje koriguju stvari tako da se igra nastavi. Ni jednoj strani nije u interesu da povuce malo jace i izbaci protivnika iz ravnoteze jer bi to znacilo kraj igre u kojoj tako jako uzivaju.



Za nas obicne ljude ostaje samo nada da konopac nece dugo izdrzati!
duck duck 16:51 13.05.2008

LDP ne sa SPS-om

Pozdrav Coletu s kojim se najcesce 100% slazem. I sad se slazem sa svime sto je rekao osim u jednoj stvari:
LDP ne treba i ne mora da ulazi u Vladu ako ce u njoj biti i SPS,
to bi bilo katastrofa za sve nas (gradjane Srbije) a evo i zasto:

1. Ulaskom u Vladu sa SPS-om ce se "uprljati" i DS i Vuk i Dinkic, sto ce na narednim izborima doneti jos vise glasova LDP-u.
2. Ako bi i LDP usao u takvu Vladu na sledecim izborima jedina alternativa bi bila SRS+DSS sto znaci da oni dobijaju sledece izbore.
3. LDP "neuprljana" sa SPS-om ce biti odlicna alternativa na sledecim izborima posle kojih ce biti dovoljno jaki da formiraju Vladu sa DS-om.

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 16:58 13.05.2008

Re: LDP ne sa SPS-om

duck
Pozdrav Coletu s kojim se najcesce 100% slazem. I sad se slazem sa svime sto je rekao osim u jednoj stvari:
LDP ne treba i ne mora da ulazi u Vladu ako ce u njoj biti i SPS,
to bi bilo katastrofa za sve nas (gradjane Srbije) a evo i zasto:

1. Ulaskom u Vladu sa SPS-om ce se "uprljati" i DS i Vuk i Dinkic, sto ce na narednim izborima doneti jos vise glasova LDP-u.
2. Ako bi i LDP usao u takvu Vladu na sledecim izborima jedina alternativa bi bila SRS+DSS sto znaci da oni dobijaju sledece izbore.
3. LDP "neuprljana" sa SPS-om ce biti odlicna alternativa na sledecim izborima posle kojih ce biti dovoljno jaki da formiraju Vladu sa DS-om.



Ja nigde nisam napisao da LDP ne treba da ulazi u Vladu ako je u njoj SPS....to je neko drugi napisao....tako da ne treba da komentarisem svve drugo....!
bkc
duck duck 17:00 13.05.2008

Re: LDP ne sa SPS-om

Cole nisi me dobro razumeo, ti si napisao:

Zbog toga treba očekivati postizbornu koaliciju sa DS-om bez previše uslovljavanja, što će koristiti i LDP-u ali i gradjanima Srbije.


to je deo u kojem se ne slazem s tobom, ja mislim bas suprotno (ono sto sam boldovao) iz razloga koje sam naveo.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 17:07 13.05.2008

Re: LDP ne sa SPS-om

duck
Cole nisi me dobro razumeo, ti si napisao:

Zbog toga treba očekivati postizbornu koaliciju sa DS-om bez previše uslovljavanja, što će koristiti i LDP-u ali i gradjanima Srbije.


to je deo u kojem se ne slazem s tobom, ja mislim bas suprotno (ono sto sam boldovao) iz razloga koje sam naveo.

Ma nije problem da li se slazemo, vec nisam napisao...kako si citirao...a kako ce se na koga sta odraziti...to je vec druga stvar! Kada smo pravili DOS...nesto sam u tome ucestvovao, da iskren budem sa velikim brojem njih sam mislio da nikada necu stajati na bini, a jos u koaliciji.(???)...sacuvaj boze, pa ipak nasli smo se na istom mestu, jer je istorisjki trenutak i jos ponesto ..od nas to zahtevao..Prosto nekada su stvari takve da se nema previse izbpra, time unapred ne aboliram nikoga, vec samo konstatujem.,..ali da ne sirim dalje, neka bude sta biti mora, glasali smo, kako smo glasali...
poz
bkc
duck duck 17:18 13.05.2008

Re: LDP ne sa SPS-om

Ma nije problem da li se slazemo, vec nisam napisao...kako si citirao...

Pa to i kazem da me nisi razumeo :), nisam te citirao (bold ne znaci citiranje vec naglasavanje, kad te citiram onda se pojavi citat u zutom pravougaoniku) vec sam hteo da naglasim moje misljenje pa sam zato iskoristio bold.

U svakom slucaju pozz i tebi

P.S. mnogo mi je drago za Zastavui Fijat
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 17:21 13.05.2008

Re: LDP ne sa SPS-om

duck
Ma nije problem da li se slazemo, vec nisam napisao...kako si citirao...

Pa to i kazem da me nisi razumeo :), nisam te citirao (bold ne znaci citiranje vec naglasavanje, kad te citiram onda se pojavi citat u zutom pravougaoniku) vec sam hteo da naglasim moje misljenje pa sam zato iskoristio bold.

U svakom slucaju pozz i tebi

P.S. mnogo mi je drago za Zastavui Fijat



Ok nesporazum.,....!!!!
poz
bkc
Inner Party Inner Party 18:42 13.05.2008

Re: LDP ne sa SPS-om

duck


...
3. LDP "neuprljana" sa SPS-om ce biti odlicna alternativa na sledecim izborima ...



Jedna cista, neuprljana stranka koja verovatno nece proci cenzus.
Kakva korist od takve stranke onda?
Pa neka su i najcistiji...

("Kome je do morala..."


angie angie 17:23 13.05.2008

recept za bolju buducnoS

Zes-100 % + sps ceo paket+srs ceo paket+dss-ns ceo paket+svi ostali sastojci sa spiska u manjim kolichinam, jer ih nema na trzishtu- sipati u chabar, posuti varikinom, dobro izblanshirati i chekati- ako fleke netanu, posluziti bez bojazni, ako se pak pojave-prosuti sve i ponoviti postupak.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 17:40 13.05.2008

Odlicna analiza izbora


Gos'n Cole, odlicna analiza izbora!

DS sada ima veliku odgovornost na sebi i treba da formira Vladu sa bilo kim - osim sa SRS (manjinsku ili vecinsku, whatever) . U takvoj Vladi ce DS-u pripasti najmanje 80% ministarstava i mesto Premijera, sto fakticki znaci preuzimanje vlasti u Srbiji na republickom nivou, na duzi period. Najvaznije za demokratizaciju Srbije je sto ce DS razvlastiti DSS i Kostunicu, time sto ce od njih da preuzme DSS-ovsku batinu, t.j. DB i MUP - sto ce se i desiti. Te da ih potom reformise u civilizovane sluzbe.

Ako se tome doda i veliki uspeh na lokalnom nivou, jasno mi je da su ovi izbori doneli veliku rokadu u vlasti, koju mozda mnogi jos uvek ne kapiraju - naime desava se potpuna smena vlasti.

Ja sve ovo shvatam kao pocetak evoluiranja ovog udbaskog rezima u pravo demokratsko drustvo, sto ce na kraju rezultirati ulaskom Srbije u EU za 4 godine, jer vidim da posle izbora, vec stizu signali iz Evrope o ubrzavanju procesa pridruzivanja Srbije EU.

Pozdrav,
Bojan
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 18:08 13.05.2008

IGRANKA BEZ PRESTANKA

Svi ti izbori i politička scena je jedna velika cirkusijada,a država Srbija je zemlja čuda. I nakon ovih izbora smo videli da niko ne može samostalno da formira vladu. Takođe smo videli ko je dobio najveće parče kolača, a opet će ispasti kao da su dobili malo ili najmanje parče. U poslednjih nekoliko dana mi se mota po glavi stih iz pesme grupe ABBA sa naslovom:"THE WINNER TAKES IT ALL" koji glasi: "THE WINNER TAKES IT ALL, AND LOOSER HAS TO FALL." U ovom našem slučaju svi tvrde da su pobednici, a u stvari ne zna se ko je veći gubitnik: proevropske snage okupljene oko DS-a imaju većinu i oni bi trebalo da formiraju vladu i da imaju većinskog premijera.Problem je u tome što ne mogu ni sa kim da se dogovore: DSS neće sa njima da priča, hoće u koaliciju sa radikalima i sa socijalistima. LDP je,kao što znamo, bezkompromisan i da neće u vladu u kojoj su DSS i socijalisti. Dakle, kao što kako god da se okrenemo zadnjica nam je pozadi, tako i ovde: kako god da se dogovore bez socijalista ne mogu ni DSS-NS udruženi sa SRS, tako ni DS sa LDP i manjinama. A kako je krenulo, ne bi me čudilo da DS pristane ponovo na manjinskog premijera samo da formiraju vladu. Ali,kao što rekoh, ovo je zemlja čuda. Neka nam je Bog u pomoći sa svim tim gubitnicima(luzerima).
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 18:26 13.05.2008

pitanje

Jel mogu Palma i penzioneri da glasaju za DS vladu, ako većina njihovog kluba bude protiv? Čuo sam da postoji neki predizborni ugovor po kojem su mandati JS i PUPSa vezani za listu SPS. Da li to znači da ne smeju glasati za vladu?
ivana23 ivana23 19:37 13.05.2008

Blic javlja...

Socijalistička partija Srbije je od danas veoma blizu postizanja dogovora s Demokratskom strankom o postizbornoj koaliciji, saznaje „Blic“ u vrhu DS i SPS. Ovaj dogovor trebalo bi da bude zaključen do kraja maja, tvrdi naš sagovornik, koji je imao uvid u pregovore vođene protekla dva dana između ove dve stranke.

Tadić dogovorio vladu sa Dačićem

angie angie 20:00 13.05.2008

Re: Blic javlja...

i shta sam ja rekla za varikinu!?
ivana23 ivana23 20:03 13.05.2008

Re: Blic javlja...

angie
i shta sam ja rekla za varikinu!?


ili savremenije
angie angie 20:21 13.05.2008

Re: Blic javlja...

posle tretmana- proevropski gljivicadlachic!
Doctor Wu Doctor Wu 20:47 13.05.2008

Re: Blic javlja...

ivana23
Socijalistička partija Srbije je od danas veoma blizu postizanja dogovora s Demokratskom strankom o postizbornoj koaliciji, saznaje „Blic“ u vrhu DS i SPS. Ovaj dogovor trebalo bi da bude zaključen do kraja maja, tvrdi naš sagovornik, koji je imao uvid u pregovore vođene protekla dva dana između ove dve stranke.

Tadić dogovorio vladu sa Dačićem


Dačić će, izleda, bude predsednik vlade, :)))))))).
Ma neka, sve je bolje od onog mračnjaka.
krunoslava krunoslava 20:49 13.05.2008

Re: Blic javlja...

angie
posle tretmana- proevropski gljivicadlachic!


A Miskovic - I S P L A C U J E !
noboole noboole 20:52 13.05.2008

Re: Blic javlja...

Znas sta, taj Bliz clanak mi deluje kao najlepse zelje cokolada. Kupio bi je zbog naziva (naslova), a u stvari tropa. U stvari, imajuci u vidu da je Ivica (bio?) Gljivica, i kao i ceo prvi eschalon SPS antiteza principima, ako uzmemo u obzir da je clanak gotovo sigurno makar u pravu o pritiscima kojima je izlozen, kako mozemo da verujemo da nece popustiti? Ono sto nudi Zes bi moralo da bude vraski dobro, da bi Ivica the Great(ajd da ga postedim zasluzenog nadimka sa verom u bolju buducnost ) privoleo sebe da se opere.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 20:56 13.05.2008

Re: Blic javlja...

Dačić će, izleda, bude predsednik vlade, :)))))))).

ma daj nemoj da zezas, jel' ovo lozenje ili si cuo nesto
Doctor Wu Doctor Wu 20:59 13.05.2008

Re: Blic javlja...

Bojan Zdravic
Dačić će, izleda, bude predsednik vlade, :)))))))).

ma daj nemoj da zezas, jel' ovo lozenje ili si cuo nesto

ma ne, malo ložim "pravednike".
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 21:02 13.05.2008

Re: Blic javlja...

ne, malo ložim "pravednike".

na koga tipujes da ce biti Premijer?
Ja na Dinkica
Brooklyn Brooklyn 21:06 13.05.2008

Re: Blic javlja...

na koga tipujes da ce biti Premijer?
Ja na Dinkica

ja bih volela da vidim jesica. ali mislim da on nece.
ivana23 ivana23 21:06 13.05.2008

angie!!!

angie
posle tretmana- proevropski gljivicadlachic!

Ti si prva videla ovu vest, bila je potpuno druga slika ako se secas, i dok sam ja nesto uradila po kuci.. ona se sama promenila!! To mi se prvi put u zivotu dogodilo?! (Na prvoj je sedelo vise njih za konf. stolom, vidi se kad prislonis kursor na link)
Svasta.
Doctor Wu Doctor Wu 21:09 13.05.2008

Re: angie!!!

i dok sam ja nesto uradila po kuci.. ona se sama promenila!! To mi se prvi put u zivotu dogodilo?! (Na prvoj je sedelo vise njih za konf. stolom, vidi se kad prislonis kursor na link)
Svasta.

ivana, ne ustajte od stola inače će i vest da promene.
kobayshi kobayshi 21:13 13.05.2008

Re: angie!!!

cika miskovi puleni javljaju nesto drugo

novosti

kurir
ivana23 ivana23 21:15 13.05.2008

Re: angie!!!

Doctor Wu
ivana, ne ustajte od stola inače će i vest da promene.


Ne mrdam..
angie angie 21:19 13.05.2008

Re: angie!!!

Svasta.


pa shta ti nisi verovala u moj recept?:)))

al vidish da mora da se ponovi tretman!:)
angie angie 21:21 13.05.2008

Re: angie!!!

cika miskovi puleni javljaju nesto drugo


to je bre kreativno novinarstvo.
kobayshi kobayshi 21:23 13.05.2008

Re: angie!!!

kako "to" mozes da nazoves novinarstvom? :)
Doctor Wu Doctor Wu 21:24 13.05.2008

Re: angie!!!



novinari u srbiji su svi bili na specijalnim kursevima za pokazivanje kreativnosti.

ipak, obrati pažnju kako su toma i fašisti promenili retoriku u vezi prihvatanja SSP-a.
a nastavak evropskih integracija im je drugi prioritet, odmah iza kosova, :).
ivana23 ivana23 21:24 13.05.2008

Re: angie!!!

kobayshi


Novosti

Kurir

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ne tvrdim da je Blic u pravu, ali ovo sto sam linkovala je vest za sutrasnje izdanje + slike!
Tvoji linkovi N. i K. su danasnje novine.
angie angie 21:26 13.05.2008

Re: angie!!!

Doctor Wu
novinari u srbiji su svi bili na specijalnim kursevima za pokazivanje kreativnosti.ipak, obrati pažnju kako su toma i fašisti promenili retoriku u vezi prihvatanja SSP-a. a nastavak evropskih integracija im je drugi prioritet, odmah iza kosova, :).


e doktore, dontvori, josh tri okolosalate i dva ringeraja, pa cemo da chuchnemo.
angie angie 21:27 13.05.2008

Re: angie!!!

kobayshi
kako "to" mozes da nazoves novinarstvom? :)


uuuuu, al si ti rigidan-to su bre novi pravci.
kobayshi kobayshi 21:27 13.05.2008

Re: angie!!!

ja se nadam da je blic u pravu
a i nekako da kurir napise da je nebo plavo tesko da bih poverovao
novosti vec mogu da se izvlace sa znakom pitanja u naslovu
angie angie 21:30 13.05.2008

Re: angie!!!

ivana23

kobayshiNovostiKurir-------------------------------------------------------------------------------------------------------Ne tvrdim da je Blic u pravu, ali ovo sto sam linkovala je vest za sutrasnje izdanje + slike!Tvoji linkovi N. i K. su danasnje novine.


deco, samo josh da sidjete na sledecoj- nemam drugu ideju.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 01:26 14.05.2008

Re: Blic javlja...

Brooklyn
ja bih volela da vidim jesica. ali mislim da on nece.

Pa otidji do Indjije tamo mozes da ga vidis....ma oce da te vidi, garant:))))
antioksidant antioksidant 08:27 14.05.2008

Re: Blic javlja...

Brooklyn
ja bih volela da vidim jesica. ali mislim da on nece.

Ako DS pravi vladu premijer ce biti neko politicki neambiciozan (dakle Dinkic ispada), medijski nezanimljiv (ode i Boza) i nikako neko previse sposoban (nema ni Jesica). Tadic nece dozvoliti sebi da odgaji u stranci nekog ko je ''veci'' od njega (nije da je Tadic nesto poseban na tu temu u odnosu na ostatak Srbije - jednostavno tako je)
Dr M Dr M 08:38 14.05.2008

Re: Blic javlja...

Dačić će, izleda, bude predsednik vlade,


Neko, ko nije bio ovde godinu dana, moze da se zbuni:

"Kako je lekovit vazduh u Srbiji, vidi kako se Boza Djelic ugojio"!
noboole noboole 21:24 13.05.2008

meni je dosadno

A slusajet ovaj scenario: Sutra lepo Dacic sa SRDSS planira kako da izbusi vladu koju ce napraviti sa DS. Taman da nas sve izivcira i navede da nikad vise ne glasamo za DS, pa onda ponovo izbori, i SRDSS i SPS komotno formiraju vladu konc logora. ))) Sto se tice unistavanja inicijative ima od koga sutra da nauci.
Milos M Milos M 21:58 13.05.2008

Re: meni je dosadno

tebi je bas dosadno! A zamislite Mrkonjica kako galami kao ministar za NIP dok otvara obilaznicu sa gradonacelnikom Djilasom! Show! A samo nam je trebalo 6 poslanika da ih sve smestimo u proslost! zauvek!
kobayshi kobayshi 22:08 13.05.2008

Re: meni je dosadno

...i meni
valter direktor udbe :)
Milos M Milos M 22:23 13.05.2008

Re: meni je dosadno

A vucelic direktor RTSa! Vulin ministar za omladinu! Dacic spoljnih poslova!
ivana23 ivana23 22:31 13.05.2008

Re: meni je dosadno

Milos M
A vucelic direktor RTSa! Vulin ministar za omladinu! Dacic spoljnih poslova!

Ni Vucelic, ni Vulin nisu vise u SPS-u.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 22:38 13.05.2008

Re: meni je dosadno

kobayshi
...i meni
valter direktor udbe :)

kako bre...pa zar nije Buljke direktor udbe, ko je sad taj Valter...jel' to na Putina mislis
ivana23 ivana23 22:42 13.05.2008

Re: meni je dosadno

Bojan Zdravic
kobayshi
...i menivalter direktor udbe :)kako bre...pa zar nije Buljke direktor udbe, ko je sad taj Valter...jel' to na Putina mislis


Doctor Wu Doctor Wu 22:42 13.05.2008

Re: meni je dosadno

A vucelic direktor RTSa!

Super!!! Pa da opet gledamo "Otvorena vrata"!
kobayshi kobayshi 22:47 13.05.2008

Re: meni je dosadno

Das Ist Walter


ivana23 ivana23 22:51 13.05.2008

Re: meni je dosadno

Doctor Wu
A vucelic direktor RTSa!Super!!! Pa da opet gledamo "Otvorena vrata"!

Repriza u toku... TV Happy, vl. nasa blogerka Bojana Maljevic.
A vec sam napisala da Vucela nije vise u SPS-u.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 22:56 13.05.2008

Re: meni je dosadno


ivana 23 ne mogu da otvorim sliku, bas sam radoznao sta je na njoj:))))
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 22:59 13.05.2008

Re: meni je dosadno

Das Ist Walter

koybashi al si bre sve u nekim siframa, sad sam provalio...pa ne radi valjda i Bata za gazda Chmarketa, ovaj Buljketa, mislim Bulketa

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana