Narod bira, a ne NATO!

Ivan Marović RSS / 14.05.2008. u 02:12

APDEJT: Glasanje je završeno, rezultat je 54:52 u korist ekologije, u poslednjih nekoliko sati došlo je do preokreta. Hvala svima koji su doneli odluku umesto mene. Ako nešto krene naopako, vas ću da krivim.

Dakle, napisah pre par dana da ću da batalim političarenje i da pokrenem ponovo onaj moj serijal "Suočavanje s budućnošću" kad ne lezi vraže, primih nekoliko PM-ova da odvalim još koji glupi post, pre nego što pređem na te pametne. E sad sam u dilemi, da li da pišem o ekologiji ili o politici?

Mislim da je najbolje da vam odmah kažem koji je moj tajni plan, jer naravno svako ima neki tajni plan pa imam i ja. Moj tajni plan je da napravim veliki kambek na političku scenu Srbije, jer sam sa nje počišćen na svoj trideseti rođendan, beše to na izborima 2003 i mnogo je bolelo, bar u početku, posle je prošlo. E sad sam već pao u zaborav, bar u Srbiji, ne toliko u cyberspace-u, u međuvremenu sam završio američku školu, sad radim na tome da se obogatim i za jedno 5 godina da se vratim u politiku. Nije loš plan, bar meni tako izgleda, a ja nekako u sebe imam poverenja, bar što se planiranja tiče.

E tu je sad i fora sa ovim suočavanjem sa budućnošću. Ja hoću da se vratim u politiku i da se bavim zaštitom životne sredine, energetskom sigurnošću, održivim razvojem, znate već ako ste pratili originalni serijal suočavanja na starom blogu iz januara 2007. I sad mi je ideja da natenane namećem te teme prvo na ovom blogu, a onda i šire, pa kad dođe 2013 da svi kažu "Marović? Jel' to onaj zeleni?"

Međutim, s druge strane, budućnost nema gde da pobegne, možemo se s njom suočiti i za mesec-dva, a ovo će verovatno biti poslednji interesantan period u srpskoj politici, sledećih nekoliko meseci. Ja se nisam nešto mnogo politički obazirao na svome blogu do januara ove godine. U to vreme je na blogu vladao težak preterizam u agtipropu za jednu stranku. Onda sam ja podržao Borisa u prvom krugu, pa u drugom krugu predsedničkih izbora, a onda podržao ZEvS na parlamentarnim. To mi je donelo mnogo smeha, pre svega jer sam dobio gomilu potpuno ludih komentara i postao arhineprijatelj gradžanske Srbije i to one koju nešto ne viđah na konvencijama reformista Ante Markovića.

E sad, srce me vuče da pišem još političkih postova i time sebi upropastim karijeru ali moj racio mi kaže da se onako na kvarno okrenem ekologiji, temi gde ću biti gotivan svima, jer svi smo mi za majčicu Zemlju. E ja uvek kad imam tako neku dilemu, onda ja gledam da neko drugi donese odluku umesto mene. Lakše mi je, ne moram sebe da krivim posle, mogu da kažem takve su bile okolnosti, nije bila moja odluka itd.

Što se ove odluke tiče, nju ćete doneti vi i posle ću jedino da krivim vas, posetioce moga bloga. Dakle na vama je odlučite da li da ponovo pokrenem "Suočavanje sa budućnošću" ili da nastavim da lupetaram o politici. Odluku ćete doneti tako što ćete kliknuti "preporuči" na jednom od prva dva komentara koja slede ispod ovog teksta. Onaj komentar koji bude imao više preporuka, taj komentar će biti moj Kosovski zavet.

Tako mi Zevs pomogao!

P.S. Pored ovog kvantitativnog, dobro bi mi došlo i malo kvalitativnog fidbeka, dakle, diskašn.



Komentari (196)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Ivan Marović Ivan Marović 02:13 14.05.2008

Marović treba da piše o ekologiji

Želimo ponovo da čitamo serijal "Suočavanje s budućnošću"! Nove epizode! Hrana je već poskupela zbog povećanja proizvodnje biogoriva! Energetski ponor pred kojim se nalazimo! Bela kuga spas za Srbiju!
Ivan Marović Ivan Marović 02:14 14.05.2008

Marović treba da piše o politici

Želimo serijal "Moj sukob s pameću"! Budućnost može da čeka! Fajt na blogu! Marović lupetara za medalju! Maliciozno, zajedljivo, ali duhovito! Pripadnici one stranke kidišu, Marović na kolenima!
irvas irvas 08:12 14.05.2008

Re: Marović treba da piše o politici

Ivan Marović
Želimo serijal "Moj sukob s pameću"! Budućnost može da čeka! Fajt na blogu! Marović lupetara za medalju! Maliciozno, zajedljivo, ali duhovito! Pripadnici one stranke kidišu, Marović na kolenima!

ivane, a jel moze serijal "kako sam postao politicki podoban" ili "od buntovnika do liberalnog kapitaliste" ili "marovic: kako unovciti gradjanski revolt" :)))

samo se zezamo, mojne brishesh

btw, cestitam na pobedi.
Mala Ramona Mala Ramona 08:31 14.05.2008

Re: Marović treba da piše o politici

Ivan Marović
...E ja uvek kad imam tako neku dilemu, onda ja gledam da neko drugi donese odluku umesto mene. Lakše mi je, ne moram sebe da krivim posle, mogu da kažem takve su bile okolnosti, nije bila moja odluka itd...



Pljunuti B.T. -))
Brooklyn Brooklyn 09:32 14.05.2008

Re: Marović treba da piše o politici

2, please.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:48 14.05.2008

Re: Marović treba da piše o politici

Ivan Marović
Pripadnici one stranke kidišu, Marović na kolenima!


Ma nista ne brini, branicemo te
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 12:13 14.05.2008

I jare i pare

Vidiš, možeš da političariš još malo dok se ne formira vlada, pa onda još malo dok ne počne da radi punom parom, pa još malčice zato što radi loše i, naravno, još samo malo ukoliko dođe do političke krize koja bi mogla da ugrozi parlamentarnu većinu.... A onda, kad prođe politički cunami, možeš da pišeš o posledicama globalnog zagrevanja. Međutim, naša zemlja je večito na nekoj političkoj vetrometini...

Ili da osmisliš raspored tema iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, sastaviš okvirne koncepte i opredeliš se za tempo postovanja. I taman kad treba da objaviš post, desi se neka glupost u Srbiji koju je teško ostaviti bez komentara. Radikali dolaze na vlast i premijer K. proglašava Šešelja za potpredsednika vlade zaduženog za evropske integracije, a ti pišeš o uporednoj analizi tehnologija recikliranja PET ambalaže u regionu. Hm...

I naravno, posle teze i antiteze dolazi sinteza, odnosno treća mogućnost. Možda treba udovoljiti obema tendencijama i imati redovan "zeleni feljton" koji bi, prema zahtevu trenutka, mestimično bio prošaran sivo-crnim mrljama naše političke svakodnevice. Tako dolaziš u win-win situaciju u pogledu izbora tema za postovanje, a pride ostavljaš ljudima mogućnost da te i dalje hejtuju na blogu (što im uskraćuješ ukoliko potpuno pozeleniš). Pošteno!
jablan jablan 13:24 14.05.2008

Re: Marović treba da piše o ekologiji

Treba da pišeš o ekologiji, i ne samo ti.

U Srbiji se već decenijama vrte jedna te ista užegla tema - ko je patriota a ko izdajnik. Očajnički nam je potrebna jedna debela digresija u stvarnost, a gde ćete bolje teme od ekologije (pitam se koja li je tek to Koštuničina rupa na svirali)? U tom smislu, krajnje je vreme da se na političkoj sceni pojavi ekipa koja ekologiji posvećuje deo svog programa napisan malo većim fontom od osmice. Biću prvi koji će popuniti pristupnicu.
Ivan Marović Ivan Marović 14:15 14.05.2008

Re: Marović treba da piše o politici

irvas
ivane, a jel moze serijal "kako sam postao politicki podoban"
Jel' može ovako:

"Kao sam postao politički podoban i kako sam onda upodobio B92 Blog" ?
Mala Ramona
Pljunuti B.T. -))
Maliciozno, zajedljivo, ali duhovito!
Srecko Sekeljic
Hm...I naravno, posle teze i antiteze dolazi sinteza, odnosno treća mogućnost. Možda treba udovoljiti obema tendencijama i imati redovan "zeleni feljton" koji bi, prema zahtevu trenutka, mestimično bio prošaran sivo-crnim mrljama naše političke svakodnevice.
Tzv. formula "I Kosovo i Evropa!"
jablan
Treba da pišeš o ekologiji, i ne samo ti.
Mogu recimo JJ Beba, Nenad M. i Madam Hag


JJ Beba JJ Beba 15:39 14.05.2008

Re: Marović treba da piše o politici

Mogu recimo JJ Beba, Nenad M. i Madam Hag

naravno da JJ Beba može, ume, zna. Al JJB neće jer nema potrebe da kapitalizuje išta.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 21:38 14.05.2008

...


APDEJT: Trenutno je 44:41, mrtva trka, svaki glas je važan. Odlučite vi, da ne moram ja.


Hahaha pravi srpski politicar - poceo vec "kreativno" da tumatci razultate glasanja:))) Sta imas ti da odlucujes kad vidis da su glasaci odlucili...
vucko vucko 21:53 14.05.2008

Re: ...

Hahaha pravi srpski politicar - poceo vec "kreativno" da tumatci razultate glasanja:))) Sta imas ti da odlucujes kad vidis da su glasaci odlucili...

Ali rezultat podseća na ono "ako bi se u Srbiji napravio referendum o tome da li da se uveze kuga, rezultat bi bio 49%:51%".

Inače - dilema je, naravno, lažna. Dobra ishrana podrazumeva raznovrsnost - "danas crveno, sutra zeleno, a preksutra, razume se - žuto" (A ponekome i guska)
Dr M Dr M 07:33 15.05.2008

Re: Marović treba da piše o politici

Mogu recimo JJ Beba, Nenad M. i Madam Hag


Pa, oni vec pisu, o zagadjenju drustva.
Macak Macak 03:04 14.05.2008

Cheerleader

OK, sa moje tacke gledista (ili, based on my personal interests), ja znam gde bih volela da vidim pravu osobu.
Ali, kako da znam da li si ti prava osoba?

Iako je i posvecenost jednoj temi dobar preduslov za uspeh u toj oblasti (hocu reci, ako si posvecen nakupices neophodno znanje u narednih par godina), ja nemam pojma kakav je tvoj ekoloski background?

Za luptetaranje i politikanstvo ne brinem. Tu smo se kao nacija tako speicjalizovali, da je steta sto ne postoji neki svetski ranking na tu temu. Bar da negde budemo ubedljivo u vrhu.
Ivan Marović Ivan Marović 14:19 14.05.2008

Re: Cheerleader

Macak
Ali, kako da znam da li si ti prava osoba?
Kasno, već sam stao na ludi kamen, sorry :(
Macak Macak 14:48 14.05.2008

Re: Cheerleader

Ivan Marović
Macak
Ali, kako da znam da li si ti prava osoba?
Kasno, već sam stao na ludi kamen, sorry :(


Ma ja sam samo na tebe cekala...
A i na ekoloski ludi kamen sam stala pre tebe (Master prvi). A evo ga i americki (Master drugi).
Jedino tu lovu (ko sto ti planiras) ne znam kako da nakupim za 5 godina u US u sred krize.

jTW, Jel' Marovici poreklom iz C.G.?
Markonio Markonio 03:12 14.05.2008

Frogs & Granmothers

sad radim na tome da se obogatim i za jedno 5 godina da se vratim u politiku

hoću da se vratim u politiku i da se bavim zaštitom životne sredine


To kanda ne ide zajedno? Ne vide' bogatuna a zelenjaka...
Macak Macak 03:31 14.05.2008

Re: Frogs & Granmothers

Markonio


To kanda ne ide zajedno? Ne vide' bogatuna a zelenjaka...


Pa da, osim ako nisi Al Gore. Ali, znamo da je on imao kintu i pre nego sto je "ozeleneo", a i politicki se realizovao.
johanna29 johanna29 08:21 14.05.2008

Re: Frogs & Granmothers

Markonio
sad radim na tome da se obogatim i za jedno 5 godina da se vratim u politiku

hoću da se vratim u politiku i da se bavim zaštitom životne sredine


To kanda ne ide zajedno? Ne vide' bogatuna a zelenjaka...



..ooo, ide, ide...josh kako
Ivan Marović Ivan Marović 14:23 14.05.2008

Re: Frogs & Granmothers

Markonio
To kanda ne ide zajedno? Ne vide' bogatuna a zelenjaka...
Zelenaštvo je najbrži put do bogatstva. Jel' treba neka kinta na zajam? Kamata - sitnica.
Macak
Pa da, osim ako nisi Al Gore.
E on je radio naopačke, prvo politika pa onda ekologija.
johanna29
ooo, ide, ide...josh kako
Ko ne veruje neka čita savete za investiranje u "Fast Company"
WX WX 03:14 14.05.2008

Racionalno

Analiticara i prognozera- suvise. Koliko god da si dobar, utapas se u sivilo, tako da, moj savet ako ti nesto znaci>
s obzirom da, kako kazes, planiras povratak tek za par godina, drzi se slabo eksploatisanih tema i imas neke sanse.
Ja cu se bar pre sloziti sa tobom oko ekologije nego politike:)
Pozz
Ivan Marović Ivan Marović 14:25 14.05.2008

Re: Racionalno

WX
Analiticara i prognozera- suvise. Koliko god da si dobar, utapas se u sivilo, tako da, moj savet ako ti nesto znaci
Savet mi pomaže, ali će odlučiti glas. Pomagaj, eno politika vodi!
wikler wikler 03:30 14.05.2008

Za sada je nereseno 0:0 :)

.
Inner Party Inner Party 03:39 14.05.2008

In the year 2013...

Srbija jos nece biti clan EU, pa ce ovde jos uvek biti veoma zanimljivo.

Sto se tice pisanja bloga, to je vec pomalo devalvirano.
Boro Boro 04:51 14.05.2008

Politika!!!

Pisi jos malo o politici. Ovo drugo su ozbiljne i bitne stvari. "Budućnost nema gde da pobegne". Ima vremena za to. Ono sto nam sada treba je, jos malo smeha i sale. A wit je tako deficitiaran na ovom blogu, pogotovu glede politike. Trebaju nam takvi poput tebe, jos...

Podrska!
nsarski nsarski 05:23 14.05.2008

Sta znaci to

sad radim na tome da se obogatim i za jedno 5 godina da se vratim u politiku ?

Mislim, nekome je milion bogatstvo, nekome ni sto puta vise nije. Ozbiljno pitam. Kako se to izmeri?
(Ima jedno ekonomsko tumacenje koje kaze da je covek "dobro placen", ako veci deo svoje plate trosi na svoja zadovoljstva umesto na nuznosti. Sad, nekome moze da bude zadovoljstvo da vozi BMW-a, drugome da vozi jet plane).
Ivan Marović Ivan Marović 14:34 14.05.2008

Re: Sta znaci to

nsarski
Mislim, nekome je milion bogatstvo, nekome ni sto puta vise nije. Ozbiljno pitam. Kako se to izmeri?
To je ta trka potreba i mogućnosti. Upotrebiću metaforu kruga - neka je površina kruga mogućnosti, a obim potrebe. Kada je površina kruga mala i obim je mali (male mogućnosti, ali male i potrebe), ako povećamo površinu (mogućnosti) povećava se i obim (nove potrebe). Tako da čovek na kraju postaje bogat samo ako suzbija potrebe.
nsarski nsarski 21:09 14.05.2008

Re: Sta znaci to

To je ta trka potreba i mogućnosti. Upotrebiću metaforu kruga - neka je površina kruga mogućnosti, a obim potrebe. Kada je površina kruga mala i obim je mali (male mogućnosti, ali male i potrebe), ako povećamo površinu (mogućnosti) povećava se i obim (nove potrebe). Tako da čovek na kraju postaje bogat samo ako suzbija potrebe.

OK, razumeo! Znaci, magicni broj je 2.
Tada su mogucnosti=potrebe (Pi*r^2=2*Pi*r=>r=2). Kad je r>2, mogucnosti su vece od potreba i onda si bogat:)))
Jeremija Jeremija 06:14 14.05.2008

Izmena tajnog plana, šifra "prvi milion"

Pod hitno da izmeniš tajni plan, i to ovako:

1.Vratiš se odmah u politiku, po mogućnosti na jedno od mesta u prvom ili drugom pojasu estabilšmenta i to u onima gde ima novca (koridori, privatizacija velikih javnih preduzeća i tome slično), obogatiš se u prvoj trećini mandata, jer ko zna koliko će nova vlada da potraje.
2. Dok si u politici, tj. dok se bogatiš pišeš blogove o ekologiji, maskiranja radi tvoje tajne delatnosti (bogaćenja).
3. Kad se dovoljno obogatiš (po tvom ličnom kriterijumu, mada je opšti kriterijum "prvi milion" za koji niko nema pravo da te pita) budućnost je tvoja, i onda radi šta hoćeš: pravi igrice, bori se za majčicu nam zemlju ili nastavi da se bogatiš (što je i najčešći slučaj sa onima koji zarade "prvi milion".

Kontaš?
Ivan Marović Ivan Marović 14:40 14.05.2008

Re: Izmena tajnog plana, šifra "prvi milion"

Jeremija
Kontaš?
Znaš koja je razlika između korupcije u Americi i korupcije u Srbiji? U Americi ljudi se obogate, pa koriste pare da utiču na politiku. U Srbiji ljudi idu u politiku da bi se obogatili.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 06:29 14.05.2008

Ej, brale...

pa, nema, bre, tebi ko sta da savetuje ili sugerise.... Kad vec znas kako se rade stvari "na kvarno" kao sto sam kazes, onda si sve skole (i srpske i americke) koje su ti potrebne (za politiku i ekologiju) vec zavrsio i diplomirao. Stoga, sto se ne penzionises i gajis unucice ?
Ivan Marović Ivan Marović 14:37 14.05.2008

Re: Ej, brale...

Ninoslav Randjelovic
Stoga, sto se ne penzionises i gajis unucice ?
Treba stići do unučića, prvo deca, pa tek onda unučići. Evo, ako sad napravim dete, za pet godina taman je stasalo za slikanje u kampanji.
Nenad Šeguljev Nenad Šeguljev 07:14 14.05.2008

Stotinu mi tranzicionih muka...

Ne mogu da verujem da misliš da smo te zaboravili. :)
Ako želiš da se posvetiš politici, kako sam kažeš, "zaštitom životne sredine, energetskom sigurnošću, održivim razvojem..." možeš da računaš da u Novom Sadu već imaš jaku ekipu. Sve stari prekaljeni borci s kraja prošlog veka i šačica starih otporaša. Tu je i moja "naša" tetka koja još uvek ima prvu i jedinu člansku kartu Saveza reformskih snaga Jugoslavije druga Markovića.
Maksa Maksa 07:44 14.05.2008

nevažeći listić

Ja sam iskoristio rupu u sistemu pa sam preporučio obe grane.

Fokusiranje lepo zvuči na papiru, ali specijalizacija je za insekte, zato udri i jedno i drugo.

In d mintajm, The World According To Monsanto

Kako jedna firma drži u šaci poljoprivrednu industriju planete, i koje su reperkusije njenih proizvoda.
Doctor Wu Doctor Wu 10:08 14.05.2008

Jel mi se to čini ili

"Francuzi-hrana-nije-za-sve" stoje iza ovog filma o Monsantu?

Da nije bilo Amera i njihove pomoći Titovoj agrarnoj reformi šezdesetih u Srbiji mnogo dete ne bi znalo šta je breskva, a, Boga mi, bilo bi i mnogo manje hleba. Doduše, to bi verovatno uticalo i na natalitet na Kosovu.
Maksa Maksa 10:31 14.05.2008

Re: Jel mi se to čini ili

Doctor Wu
"Francuzi-hrana-nije-za-sve" stoje iza ovog filma o Monsantu?


Nisam imao pojma ko je, pogledah na Wikipediji i vidim da jeste iza neka francuska novinarka. Ja došao do toga guglujući svojevremeno nešto oko soje (pošto često doručkujem neke tofu p*zarije iz bio-radnje blizu firme. (Digresija - podkuriozitet vezan za tofu - japanski ideogram za tofu je nešto kao "zrno kao iznutrica", što još može da se čita i kao "trulo zrno", sve u svemu nije baš dobro to znati ako jedeš ikakve tofu stvari .

U čemu je fora sa "francuzi-hrana-nije-za-sve"? Ozbiljno pitam.

Nevrdles, priznaćeš da je zanimljivo, ceo taj projekat Roundup, i npr. Monsantov uslov da zrnevlje iz jedne žetve ne smeš da koristiš za sledeću setvu, moraš da kupiš novo od njih, itd. itd., a i to što cela stvar šljaka tako što Monsanto executives malo budu Monsanto executives, a onda malo budu neka m*da u FDA, pa opet nazad u Monsanto, i tako im karijere veselo osciluju, odn. što bi svojevremeno rekao sveže demumifikovani i restaurirani Vuk Drašković objašnjavajući nekoj stranoj TV neku od Slobinih izbornih krađa - "d gout uoz left to kip d kebidž" ("ostavili kozu da čuva kupus". Bači i pogled na njihov čart. Fascinantan rast kome bi Google pozavideo, razsinhronizovan od svih indeksa.
Doctor Wu Doctor Wu 10:44 14.05.2008

Re: Jel mi se to čini ili

U čemu je fora sa "francuzi-hrana-nije-za-sve"? Ozbiljno pitam.

Pazi, daleko od toga da branim američke korporacije ali, apropo Francuske i njihove "politike hrane" evo ti par rečenica sa Wikipedije:

France is the European Union's leading agricultural producer, accounting for about one-third of all agricultural land within the EU.

France is the world's sixth-largest agricultural producer and the second-largest agricultural exporter, after the United States. However, the destination of 70% of its exports are other EU member states and many poor African countries (including its former colonies) which face serious food shortage.

The French agricultural sector is heavily dependent upon subsidies from the European Union, which account for €11bn. France is the main country in the EU that is against the reduction of subsidies. Subsidies have given France a competitive advantage which also demotes the concept of free trade. Specific government policies, such as the infamous reclassification of French wine as a 'health food' to avoid VAT, also goes a long way to create a thriving domestic sector.


E, sad ako malo razmisliš, doći ćeš do toga da EU u osnovi plaća 11 milijardi evra godšnje francuskim farmerima ne bi li se uništavala proizvodnju i razvoj tržišta hrane u Africi.

Maksa Maksa 12:53 14.05.2008

Re: Jel mi se to čini ili

E, sad ako malo razmisliš, doći ćeš do toga da EU u osnovi plaća 11 milijardi evra godšnje francuskim farmerima ne bi li se uništavala proizvodnju i razvoj tržišta hrane u Africi.


Da, politika zapada generalno prema zemljama trećeg sveta i gladi je horor priča za sebe, a EU i poljoprivreda su tek kontraverzna tema.

Inače, nije baš liberalni kapitalizam imun na protekcionizam, npr. pirinač je u Japanu (visokorazvijeni kapitalizam) jezzzivo skup baš zbog tog protekcionizma - naime Japan još uvek pravi svoj pirinač pomoću puno malih porodičnih firmi (mama, tata, sin i nimalo hightech polje između dva brda, i udri day in day out) i zbog toga imaju zaštitne cene pirinča, što nije baš isto kao i dotacija, ali je svejedno grub intervencionizam. Efekat je da Japanci pirinač (koji troše na tone) plaćaju krvavo (naspram ostatka sveta), ali se niko ne buni.
Doctor Wu Doctor Wu 13:12 14.05.2008

Re: Jel mi se to čini ili

Da, politika zapada generalno prema zemljama trećeg sveta i gladi je horor priča za sebe, a EU i poljoprivreda su tek kontraverzna tema.

Pa, jeste. I to i pominjem u kontekstu ovog dokumentarca. Mislim, i Ameri dosta koriste te "dokumentarce koji reveal it all" -Majkl Mur ti je tipičan primer tog sponzorisanog humanizma. Jbg, što nije napravio dokumentarac o Whitewater aferi, ili o faktu da su Clinton & ona zmija Madlena Iračane i decu ubijali na kašičicu kroz 90-te. To mu nije smetalo jer nije bilo oportuno, ali mu je zato jako zasmetao Buš u osvit Kerijeve i Hilarine kampanje 2004. (nemoj pogrešno da me shvatiš, Buš jeste idiot, ali smatram da Clinton nije ništa manji).

I mi imamo reditelje slične provenijencije- nekako mi se tome čini najbliži onaj Janko Baljak: odličan reditelj, ali nesposoban ili preslab da napravi odmak u odnosu na nešto što krug dvojke smatra da je "cool".

Elem, dobro je da znamo za Roundup, Monsento, ali je dobro da znamo i kako EU direktno pomaže francusko izgladnjivanje i, u krajnjoj meri, ubijanje Afrike (da ne pominjem ograničavanje konzjumer čojsa, jer bi od jačanja poljoprivredne proizvodnje korist sigurno imali i potrošači u Evropi, pa i samoj Francuskoj).

Contractor Contractor 07:51 14.05.2008

...

Ivane, ovde se javlja jedan problemcic. Kako ces ti da razvrstas glasove na dobronamerne i one druge? Da uprostim, kako znas da neko nece da glasa za ekologiju zato sto te smatra za nekog ko ce mu u buducnosti oduzimati glasove?
Ivan Marović Ivan Marović 14:42 14.05.2008

Re: ...

Contractor
Kako ces ti da razvrstas glasove na dobronamerne i one druge?
Meni je svaki glas podjednako vredan! (ovo vežbam, trebaće mi za pet godina)
antioksidant antioksidant 08:02 14.05.2008

!

a ovo će verovatno biti poslednji interesantan period u srpskoj politici, sledećih nekoliko meseci.

Poslednji????
Optimisto
Ivan Marović Ivan Marović 14:43 14.05.2008

Re: !

antioksidant
Poslednji????Optimisto
Veruj mi, ubrzo će da nam dosadi.
gorcilo gorcilo 08:06 14.05.2008

Ja ovako mislim, obzirom,

Da već godinama čitam table na mnogim našim ŠKOLAMA i mnogim institucijama, gde piše: ova zgrada je renovinarana iz sredstava banaka za obnovu i razvoj iz evropske zajednice...

te ovaj objekt je rekonstruisan, obnovljen, okrečen, sredstvima i donacijama vlade JAPANA, Norveške i tako dalje...

slušamo svaki dan da je EVROPSKA unija ovde upumpala par milijardi evra za unapredjenje državnih institucija i same birokratije, uglavnom sve pare koje dobijamo ne stižu iz KUBe, Severne Koreje, ZIMBAMWEA, Nikaragve, već iz EU-a i nešto iz Amerike...

e sad kada to znamo, kada ta sredstva primamo, trošimo, arčimo, muvamo, neko ovde, tamo, onde od naših političara ili običnog gradjanina i cak blogera i forumasa baljezga kako mi treba da se pitamo, mi treba da odlučujemo, mi treba da ovo, ono, e moj crven ban mi treba išta da se pitamo...

ima da slušamo, da se pomirimo da smo beda, sirotinja kojoj se udeljuju donacije, pokloni, krediti, sa kojima treba da se vadimo iz gliba i krečane i dvekolike politicke i ekonomske dzabane...

šta bi htela neka naša gamad od političara i još veće gamadi kao što su mnogi naši obični gradjani, da im neko placa obnovu svega postojeceg, a da se oni nista ne pitaju...nece da moze drugovi sto bi reko soic.

nasu vladu treba da sastavljaju oni koji daju velike novce, ne za kampanju, nego za ekonomsku i politicku revitalizaciju nase zemlje. tacka.
Ivan Marović Ivan Marović 14:44 14.05.2008

Re: Ja ovako mislim, obzirom,

Dakle, ekologija ili politika?
Spiridon Spiridon 08:06 14.05.2008

ekologija = biznis + politika

Što se ove odluke tiče, nju ćete doneti vi i posle ću jedino da krivim vas, posetioce moga bloga. Dakle na vama je odlučite da li da ponovo pokrenem "Suočavanje sa budućnošću" ili da nastavim da lupetaram o politici. Odluku ćete doneti tako što ćete kliknuti "preporuči" na jednom od prva dva komentara koja slede ispod ovog teksta. Onaj komentar koji bude imao više preporuka, taj komentar će biti moj Kosovski zavet.


posetioci bloga da ti resavaju ovakvo sudbonosno pitanje???

Ivane, ti si bar zreo covek, mojne da nas zayebavas ovde. Odluka je vec doneta i nalazi se u tvojoj glavi. Ovo moze biti samo kreativna zayebancija.

Obzirom da "imamo dilemu" hajde i ja da odvalim jednu. Moj savet je ekologija zato sto su ti ruke cistije i veca lova (ekologija je ozbiljan biznis i ti to znas). Ekologija je postala usko vezana sa politikom i mislim da ce se ove dve stvari jos vise prozimati u buducnisti. Na ovaj nacin ti ostaje cak i politicki manevarski prostor.


Klasicno politicarenje je totalno demode.

kada budes skupljao ekipu za biznis, javi se =]

a posle da pisemo blogove sa sejsela i kariba gde ce se odrzavati "veoma bitne" konferencije vezane za ekologiju =]

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 08:19 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Klasicno politicarenje je totalno demode.

A, ja se bas pitao zasto se tako zove kafic ("Demode", u mom komsiluku) u kome Predsednik Srbije & Co obicno proslavlja pobede na izborima...
Spiridon Spiridon 08:21 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav Randjelovic
Klasicno politicarenje je totalno demode.

A, ja se bas pitao zasto se tako zove kafic ("Demode", u mom komsiluku) u kome Predsednik Srbije & Co obicno proslavlja pobede na izborima...


jel vidis Nino da se cak i na blogu moze cuti po nesto pametno =]
Torpedo Torpedo 09:05 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

A, ja se bas pitao zasto se tako zove kafic ("Demode", u mom komsiluku) u kome Predsednik Srbije & Co obicno proslavlja pobede na izborima...


A jel to rade u vreme kad A.Draskovic ne sedi u istom? Mislim ako se sudare gorile istog sa predsednikovim gorilama dovoljno je da napune i bastu i ulicu ispred kafea...

Uzgred, odomacen naziv za taj kafe medju ljudima koji zaobilaze posecivanje istog je "Dekolte"...
antioksidant antioksidant 09:13 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

odomacen naziv za taj kafe medju ljudima koji zaobilaze posecivanje istog je "Dekolte

Pazi, ovo je vec ozbiljna preporuka

Maksa Maksa 09:21 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav Randjelovic
Klasicno politicarenje je totalno demode.
A, ja se bas pitao zasto se tako zove kafic ("Demode", u mom komsiluku) u kome Predsednik Srbije & Co obicno proslavlja pobede na izborima...


Ninoslave, nou šit da smo bili komšije do prošle godine (živeo na 3 min. od Demodea).
Demode je skroz okej mesto za odblejati po' sata preko dana, uveče tamo nisam zašao, vidim da je puno dekoltiranih momaka (ono, lagani sako i tri otkopčana dugmeta košulje) i devojaka.

Inače, DS tamo tradicionalno proslavlja svoje pobede pošto mu je Profesorska Kolonija tradicionalno uporište, i mnogo viđenih članova potiče odande (potomci predratnih profesora BU). (Ne, nisam živeo u Profesorskoj Koloniji nego u 29. Novembra.) Prof. Kolonija je super kraj, lep je kao Čubura (ali ti ovo poslednje, mislim, znaš).


Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 09:31 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslave, nou šit da smo bili komšije do prošle godine

Ma da, ja zivim u Carli Caplina. Odmah tu iza ugla (Carli Caplina/Ilirska) je i taj kafic, pored parkica u kome sam prohodao pre skoro 50 godina. Tada je u tom dvoristu (gde je sada kafic) bilo neko stovariste i skroz zanimljivo deci za zezanje.
Kao sto kazes, skroz je cool da se tu preko dana popije kafa i procitaju novine, ali ne idem bas cesto tamo. Jer, uglavnom pijem zeleni caj i ne citam novine.
Pozdrav eks-komsija !!!!
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 09:32 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

jel vidis Nino da se cak i na blogu moze cuti po nesto pametno =]

Od tebe (i jos nekih retkih blogera) da.
Spiridon Spiridon 09:34 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ma da, ja zivim u Carli Caplina.


za mene je to najlepsa ulica u celom Beogradu.

Jel si poznavao Olivera (kod njega sam kupovao HI-FI komponente) i tragicnu pricu sa Zvezdanom Slavnicem?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 09:39 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Jel si poznavao Olivera (kod njega sam kupovao HI-FI komponente) i pricu sa Zvezdanom Slavnicem?

Kako da ne ! Oliver je bio suuuuuper klinac koga je Zvezdan ubio.
Spiridon Spiridon 09:42 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav Randjelovic
Jel si poznavao Olivera (kod njega sam kupovao HI-FI komponente) i pricu sa Zvezdanom Slavnicem?

Kako da ne ! Oliver je bio suuuuuper klinac koga je Zvezdan ubio.


znaci znas celu pricu. Tuga.

Oliver je zaista bio za primer. Jos jedna u nizu zrtava prokletih devedesetih.


Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 09:42 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

za mene je to najlepsa ulica u celom Beogradu.

I za mene, da znas ! Samo, srusili su davno neke male kucice i digli one ruzne visespratnice u donjem delu ulice.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 09:47 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

znaci znas celu pricu. Tuga.

Da, da.... Bio sam tada u SAD, ali cuo sam sta se desilo. Totalna tuga. I otac mu je rano umro i secam se njegove bake (oceve majke) koja je do kraja zivota nosila crninu i obozavala Olivera.... U toj kuci jos zivi akademik Despic, a on je onako smesan i simpatican kada juri niz ulicu, a glavu drzi ukoso.... A, malo nize se doselio Makavejev.... I on je smesan, prilicno....
Spiridon Spiridon 09:51 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav Randjelovic
znaci znas celu pricu. Tuga.

Da, da.... Bio sam tada u SAD, ali cuo sam sta se desilo. Totalna tuga. I otac mu je rano umro i secam se njegove bake (oceve majke) koja je do kraja zivota nosila crninu i obozavala Olivera.... U toj kuci jos zivi akademik Despic, a on je onako smesan i simpatican kada juri niz ulicu, a glavu drzi ukoso.... A, malo nize se doselio Makavejev.... I on je smesan, prilicno....


ubismo od trolovanja =]

eto, ako Ivan uleti u biznis sa Ekologijom, mozda ce jednog dana moci tamo da pazari kucu.

Mir, tišina, baštica iza kuce, a u srcu Beograda =]

trazio sam neku sliku na googlu ali nema nista


Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 09:57 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

eto, ako Ivan uleti u biznis sa Ekologijom, mozda ce jednog dana moci tamo da pazari kucu.

Bolje da to ne radi. Ima ovde prilicno klinaca (bivsih Otporasa) koji bi mu mozda busili gume na kolima ili ponekad razbili prozor. Znas, smatraju da su ih Ivan@Otrporaska mafija bas opasno zeznuli....
Macak Macak 10:03 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Spiridon
[

ubismo od trolovanja =]






Ura za trolovanje.
Ne secam se da mi je nekad bilo simpaticnije (a i ja se opustim ponekad pa odtrolam).
Exitus Letalis Exitus Letalis 11:03 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Oliver je zaista bio za primer. Jos jedna u nizu zrtava prokletih devedesetih.

samo 90tih a ništa tata, ništa mama.
sada mali slavnić sedi u apartmanu, vikendom fura kući a oliver...
da, tuga velika....
Ivan Marović Ivan Marović 14:48 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Spiridon
eto, ako Ivan uleti u biznis sa Ekologijom, mozda ce jednog dana moci tamo da pazari kucu.
Ninoslav Randjelovic
Bolje da to ne radi. Ima ovde prilicno klinaca (bivsih Otporasa) koji bi mu mozda busili gume na kolima
Ninoslave, toliko te je mržnja prema meni zaslepila da si zaboravio da zeleni Ivan ne vozi kola.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 15:18 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslave, toliko te je mržnja prema meni zaslepila da si zaboravio da zeleni Ivan ne vozi kola.

Alo, bre, Ivane, kakva mrznja ?! Samo mi je zao sto si unistio (sa onim drugim likovima iz Otpora) jednu hrabru ideju, a neverovatno mi je da te zbog toga nimalo ne grize savest nego se kao sada zezas i mudrujes po blogu. A, ko zezne mlade ljude (pa nek je i sam mlad), taj ce i mlade biljke i zivotinje da zezne. Pa, gde takav moze u Ekologiju. Za politiku si ti brale. Tamo ti je mesto i to naravno ovde, u Srbiji.
Ivan Marović Ivan Marović 15:32 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav Ranđelović
Alo, bre, Ivane, kakva mrznja ?!
Pa ne znam to ni meni nije jasno, doduše ja sam u to vreme bio u vojsci pa ne znam gde ste se i oko čega zakačili, samo se sećam kad sam izašao iz vojske da je nešto u međuvremenu puklo.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:17 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

samo se sećam kad sam izašao iz vojske da je nešto u međuvremenu puklo.

Ne secas se ?
Pa, sahranili ste pesnicu i krenuli da se slihtate politicarima (uglavnom iz DS-a, a neki su se sa Cedom posle nasli u cuvenom ldp-u). Vecina tvojih ortaka i ortakinja iz vrhuske Otpora je tako zavrsila ili po nekakvim Upravnim odborima, ili je lepo otisla iz zemlje sa placenim stipendijama (to vam je verovatno bila plata za revolucionarne zasluge), a neki u Ministarstvima Vlade Srbije... Bili smo ti i ja cak i u jednoj televizijskoj emisiji zajedno (pred izbore 2003) gde sam ti javno predvideo da cete puci ko zvecka (sto jeste, naravno) i da ste bas vi sahranili Otpor i totalno razocarali mlade ljude koji su shvatili da su bili jednostavno izmanipulisani od vas i vasih mentora (stranih i domacih). Secas se ?
JJ Beba JJ Beba 17:30 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Bili smo ti i ja cak i u jednoj televizijskoj emisiji zajedno (pred izbore 2003) gde sam ti javno predvideo da cete puci ko zvecka (sto jeste, naravno) i da ste bas vi sahranili Otpor i totalno razocarali mlade ljude koji su shvatili da su bili jednostavno izmanipulisani od vas i vasih mentora (stranih i domacih). Secas se ?

a ja se sećam da si ti bio jedan od SPO odbornika koji su onomad smenili Zorana Đinđića sa mesta gradonačlinika
nisi pozvan da pričaš u šta su se mladi ljudi razočarali
Ivan Marović Ivan Marović 17:38 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav
Ne secas se ?
Kao što rekoh
samo se sećam kad sam izašao iz vojske da je nešto u međuvremenu puklo.
To sam i čuo od tebe u toj emisiji, odmah mi je bilo jasno da je pukla tikva između tebe i nekoga u Otporu, ali ni dan danas ne znam šta se desilo.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:57 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

a ja se sećam da si ti bio jedan od SPO odbornika koji su onomad smenili Zorana Đinđića sa mesta gradonačlinika

Tu laz si cula od nesudjene gradonacelnice iz redova ldp-a. Nikad nisam bio clan nijedne stranke, niti odbornik bilo gde. Dakle, nemoj da lazes, jer vidis da lazi slabo prolaze, cak i u Srbiji.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:58 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

To sam i čuo od tebe u toj emisiji, odmah mi je bilo jasno da je pukla tikva između tebe i nekoga u Otporu, ali ni dan danas ne znam šta se desilo.

Dobro, brate, pravi se lud ako hoces. Ili je to tvoj smisao za humor ?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:02 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

da je pukla tikva između tebe i nekoga u Otporu

Pazi, pukla tikva ? Koja tikva ?
Ja sam vam samo otvorio vrata Doma omladine gde ste se konstituisali '98 i pomagao vam na svakakve nacine do 2000. Onda ste sahranili pesnicu i krenuli da se bavite politikom. Vasa "vrhuska" je konstatovala da sam ja "rigidan" jer sam prezirao njihov oportunizam. Ostalo me sada mrzi da te podsecam. A, svaceg je bilo.... Citaces, valjda, ako se vec ne secas....
Ivan Marović Ivan Marović 18:17 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav
Ja sam vam samo otvorio vrata Doma omladine gde ste se konstituisali '98
Ne znam ni za ovaj detalj. VIdiš bre da sam neobavešten. Nisam imao pojma da je Otpor konstituisan u Domu omladine. Doduše ja nisam bio toliko redovan u Otporu '98, potpuno sam se uključio sam se tek posle bombardovanja.
JJ Beba JJ Beba 18:20 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ne znam ni za ovaj detalj. VIdiš bre da sam neobavešten.

ih bre ne znaš ko je Ninosav, vratar doma omladine? pa ceo beograd za njega zna- i za Dom omladine i za batu, i za dva prsta i sve , sve...
beograd mala džada
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 20:07 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav Randjelovic
Alo, bre, Ivane, kakva mrznja ?! Samo mi je zao sto si unistio (sa onim drugim likovima iz Otpora) jednu hrabru ideju, a neverovatno mi je da te zbog toga nimalo ne grize savest nego se kao sada zezas i mudrujes po blogu.

Ja se izvinjavam Ninoslave, ako mogu da se umesam - mislim da Otpor u programu nije imao nista sto nije ispunio. Otpor nije bio politicka stranka i nije dobio glasove od naroda, glasove su dobile politicke stranke. Prema tome Otpor, a ni Ivan nisu odgovorni sto 5. Oktobar nije uspeo. Cilj Otpora je bio rusenje Milosevica, ali ne i rusenje Milosevicevog rezima. Ni DOS nije imao za cilj da srusi Milosevicev rezim.

Pokusaj da se Otpor preobrazi u stranku, nekoliko godina posle 5. oktobra, je skroz zakasneo, mometum je bio potpuno drugi - zato nije uspeo.

Prema tome, mislim da nije fer da ovako napadate svi Ivana ovde i da ga teretite za neuspeh Otpora. Mislim, sa Ivanom nisam bas u najboljim odnosima ovde na blogu, u gomili stavova se ne slazem sa njim - ali krivo mi je da coveka svi napadate i nepravedno optuzujete, mislim da potpuno niste u pravu
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 21:03 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ne znam ni za ovaj detalj.

Naravno, naravno.... Pa, pogledaj onda neke fotografije sa tog konstituisanja. Ima i snimaka. Kad dodjes u Beograd, javi se pa da ti pokazem. A, opet, mozda si bio u nekom transu tih dana, pa se sada ne secas niceg...?
Ali, vidim da se secas bombardovanja...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 21:12 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

ih bre ne znaš ko je Ninosav, vratar doma omladine?

Daj bre oladi malo.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 21:17 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Pokusaj da se Otpor preobrazi u stranku, nekoliko godina posle 5. oktobra, je skroz zakasneo, mometum je bio potpuno drugi - zato nije uspeo.

Bojane, ok je da mislis to sto mislis. Valjda mogu i ja da mislim o svemu tome na svoj nacin. Osim toga, bio sam tu i gledao sta se desavalo i u mnogo toga ucestvovao.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 22:35 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav Randjelovic
Valjda mogu i ja da mislim o svemu tome na svoj nacin.


Pa naravno da mozes Ninoslave, ovde smo svi da kazemo ono sto mislimo:)
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 22:44 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Pa naravno da mozes Ninoslave, ovde smo svi da kazemo ono sto mislimo:)

Pa, tako se i meni cini, ali vidis kako pljuste lazi i uvrede (JJBeba) kada se covek usudi da kaze ono sto misli, a sto nije po volji nekih od bitnih blogera i blogerki....
JJ Beba JJ Beba 22:47 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Pa, tako se i meni cini, ali vidis kako pljuste lazi i uvrede (JJBeba) kada se covek usudi da kaze ono sto misli, a sto nije po volji nekih od bitnih blogera i blogerki....

kako laž ninoslave?
pa to svi znaju. u toj skupštini grada jbilo još nekih ljudi
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 22:56 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

kako laž ninoslave?
pa to svi znaju. u toj skupštini grada jbilo još nekih ljudi

Pa, ajde pozovi ih da posvedoce da sam bio odbornik u Skupstini Grada ili da sam bio clan bilo koje stranke. Valjda bi trebalo da postoji nekakav dokument koji potvrdjuje da sam bio odbornik ili clan stranke. Jednostavno, lazes i izmisljas i vredjas. Po ugledu na onu bitnu blogerku.
Ivan Marović Ivan Marović 23:03 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav
A, opet, mozda si bio u nekom transu tih dana, pa se sada ne secas niceg...?
Ja na tom konstitiusianju '98. u DOB-u nisam bio. Jedino sam bio (a tad smo se i upoznali) na Kongresu Otpora u februaru 2000.
sentinel26 sentinel26 23:08 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

JJ Beba
Pa, tako se i meni cini, ali vidis kako pljuste lazi i uvrede (JJBeba) kada se covek usudi da kaze ono sto misli, a sto nije po volji nekih od bitnih blogera i blogerki....

kako laž ninoslave?
pa to svi znaju. u toj skupštini grada jbilo još nekih ljudi

Gospodin Ninoslav Randjelović nije bio odbornik u Skupštini Grada Beograda 1997/2000, ali njegov blizak rodjak, (brat) takodje Randjelović je bio član gradske vlade u tom periodu, a gospodin Ninoslav je bio postavljen da upravlja Domom omladine.
Poz.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 23:09 14.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Jedino sam bio (a tad smo se i upoznali) na Kongresu Otpora u februaru 2000.

Jel na onom na kom si me oslovio "Domacine" ?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 09:02 15.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

a gospodin Ninoslav je bio postavljen da upravlja Domom omladine.

Tacno gospodine Sentinel. Postavljen sam na osnovu predloga Gorice Mojovic (DS), jer tada je u gradskoj vlasti ucestovala koalicija Zajedno, dakle iste osobe koje mi je 2001 saopstila da sam nepozeljan u Domu omladine jer nisam slusao njene instrukcije da prostorije Doma omladine (narocito Pogon salu) ustupim izvesnoj medijskoj kuci (bliskoj DS-u) koja je te prostore zelela da uzme.... Inace, tada je na predlog iste osobe za predsednika UO Doma omladine postavljen moj drugi rodjak (brat) Nebojsa Krstic, sadasnji savetnik Predsednika Srbije.
Ivan Marović Ivan Marović 12:59 15.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav
Jel na onom na kom si me oslovio "Domacine" ?
Da. na tom, jednom jedinom kongresu Otpora na kome sam bio. A to za konstituisanje '98, to si me zamenio s nekim.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:08 15.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

A to za konstituisanje '98, to si me zamenio s nekim.

Te '98 (mislim, Oktobra meseca) je nekolicini mladica i devojaka iz Otpora trebala sala da sazovu konferenciju za stampu i objave da su aktivisti toh pokreta uhapseni i tuceni u policiji (lepili su plakate). Istina je da ti nisi bio tada tu. Tako, posto ih je tadasnji Direktor Medija centra (Zoran Ostojic, sada jedan od celnika ldp-a) odbio jer se plasio Milosevicevog rezima, oni su se obratili meni (bio sam Direktor Doma omladine). I ja sam se plasio Milosevicevih siledzija, ali sam se jos vise plasio sebe i nisam smeo da odbijem te klince i prihvatio sam da to urade u Domu omladine. Tako je pocelo....
Ali, da se vratimo na nasu malu temu. U pravu si, tada ('98/'99) te nije bilo nigde.... Posle si se pojavio u zelenom sinjelu (odlicno ti je stajao) i tacno je da smo se upoznali na tom konstituisanju Otpora (kao "Narodnog pokreta" februara 2000 u Domu omladine. Vodio si taj skup i tu su bili lideri DOS-a i svasta se obecavalo i najavljivalo (korenite promene u drustvu, briga za ljude koji se zlopate u Srbiji, promena svesti itd....).
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 15:29 15.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

. Vodio si taj skup i tu su bili lideri DOS-a i svasta se obecavalo i najavljivalo (korenite promene u drustvu, briga za ljude koji se zlopate u Srbiji, promena svesti itd....).

U tome je fora sto svi obecavaju vazduh i nekakve floskule i lupetaju nekakve metafore koje ne znace nista konkretno. Procitaj program LDP-a u njemu ces videti kako Mali Perica sece nekakve Gordijeve Cvorove, cisti nekakvim gvozdenim metlama, nekakve borbe protiv korupcije, nasledjivanje Djindjica i ostali trash

Korenite promene znace konkretne stvari a ne spansku sapunicu, prevrtanja ocima na bini zeniranje tada lidera DOS-a na tom Kongresu ili sada Tadica, Cede, Biljane Srbljanovic i ostalih "demokrata." .

Kada se kaze korenite promene, one moraju i da se nabroje, korenite promene podrazumevaju sledece: ukidanje DB-a, otvaranje dosije, povracaj nacionalizave i konfiskovane imovine, ispitivanje porekla kapitala udbaskih tajkuna, a potom i oduzimanje tog kapitala, ponistavanje nezakonitih privbatizacija. Ovo sve ostalo sto sada pricaju i DS i LDP poi pitanju korenitih promena je totalni trash - prica za malu decu, i nema nikakve veze sa korenitim promenama.Krajnje ishodiste i cilj zapravo svega sto se desava je legalizovanje svih zlocina i pljacki od 44. do danas. Udbasi ce legalizovati opljackani kapital, nacionalizovano i konfiskovano se nece vratiti, pola Srbije ce biti jeftina radna snaga, a DS i LDP ce da nam drobe o "korenitim promenama" ne precizirajuci koje su to konkretne promene. Naravno udba (DS i LDP) nece da ide protiv svojih interesa, da dodam u ovu udbu i sve ostale stranke da ne bude neke zabune
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 15:36 15.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Naravno udba (DS i LDP) nece da ide protiv svojih interesa, da dodam u ovu udbu i sve ostale stranke da ne bude neke zabune

Da, Bojane, tako se i meni cini....
Ivan Marović Ivan Marović 16:14 15.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav
Vodio si taj skup i tu su bili lideri DOS-a i svasta se obecavalo i najavljivalo (korenite promene u drustvu, briga za ljude koji se zlopate u Srbiji, promena svesti itd...)
To mora da je bio onaj skup iz 2001, na kome nisam bio (tad sam bio u vojsci). Ovaj koji sam ja vodio, na tom Kongresu je odlučeno da se ide na obaranje Miloševića putem izbora i da se ujedini opozicija i ponovljen zahtev iz novembra da se promene zakoni o univerzitetu i informisanju, o tome šta će biti kad režim padne nije se pričalo, samo je okvirno pomenuta promena sistema. Veruj mi, gledao sam snimak celog kongresa pre nekoliko nedelja.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 16:57 15.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

o tome šta će biti kad režim padne nije se pričalo, samo je okvirno pomenuta promena sistema.

Marovicu, vidim i Belius na svom blogu, kao i ti, pise da je Otpor ucestvovao u rusenju rezima Rezima. U programu niste imali nista o rusenju rezima, rezim nije ni srusen. Srusen je samo Milosevic. Milosevic je otisao, ali ostala je udba koja i danas vlada.

Da ste hteli da rusite rezim onda biste u programu imali ukidanje tajnih policija, otvaranje dosije, lustraciju...kao sto su to imale Istocno Evropske zemlje, koje su sad u EU

Milosevicev rezim postoji i dan danas, posto ove stvari nisu ucinjene. Zato se Srbija vrti u krug i ne moze da krene napred.

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:08 15.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

samo je okvirno pomenuta promena sistema.

Da, brate, bas govorim o osnivackom kongresu Narodnog pokreta Otpor, februara 2000. godine koji si ti vodio.
Na onom drugom kongresu (2001) na kome je sahranjena pesnica (u Domu Sidikata) i gde su se promovisale skele bila je vec sasvim druga prica.
Bio je posle (par nedelja kasnije) i jos jedan kongres Otpora u Domu omladine koji smo organizovali Branko Ilic i ja. Njegov moto je bio "KO IZDA PIZDA; OTPOR JE PIZDA"....Doslo je mnogo mladih i ocajnih otporasa da protestvuje sta se to sa Otporom uradilo...i tako.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:12 15.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Veruj mi, gledao sam snimak celog kongresa pre nekoliko nedelja.

Da ti kazem i to da i ja imam snimak koji ti mogu pokazati. Osim toga, uradio sam sa Brankom Ilicem i jedan kraci film ("Aktivizam na bazi licnog primera" u kome on govori sta je sve to Otpor i njegova vrhuska zapravo radila "iza scene". Taj film, naravno, nikad nije prikazan na nasim televizijama (bili ste miljenici javnosti u to vreme), ali jeste u nekim zemljama Evrope... Pokazacu ti i to, ako hoces.
Ivan Marović Ivan Marović 17:17 15.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

Ninoslav
...u kome on govori sta je sve to Otpor i njegova vrhuska zapravo radila "iza scene".
Uostalom, pitaj Branka šta je Marović radio iza scene. Ja kapiram da si ti ljut na nekoga, ali molim te shvati da to nisam ja, a još manje moj blog.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:24 15.05.2008

Re: ekologija = biznis + politika

a kapiram da si ti ljut na nekoga, ali molim te shvati da to nisam ja, a još manje moj blog.

Rekoh ti da nisam ljut na tebe. Ja sam pravoslavni budista, a takvi se ne ljute ni na koga, pa cak ni na sami sebe. Uostalom, zar zaista mislis da je ova nasa rasprava bas tako licna stvar ? Ja mislim da nije. Mislim da ovim informisemo ljude koji citaju blog o nekim stvarima koje oni inace ne bi znali, ili ne bi zeleli da se javno govore. Ali, ok, ti si ovde gazda i necu ti vise dosadjivati ovom temom na tvom blogu.
Hvala ti na paznji koju si mi ipak ovde posvetio.
Pozdrav !
Tine i Radojka Tine i Radojka 17:56 15.05.2008

pati nisi randjelovic

reko
ajdami reknemo
na manije tesko

o prostite ni noslave
dizvines
pomesak vas snekim
AlexDunja AlexDunja 19:13 15.05.2008

Re: pati nisi randjelovic

na manije tesko

:))))
stvarno!
johanna29 johanna29 08:19 14.05.2008

PA ZABOGA!

sta pitas kad znas ;-))

ekologija (iskreno: NAZALOST) je politika.

vladimir petrovic vladimir petrovic 21:55 14.05.2008

Re: PA ZABOGA!

sta pitas kad znas ;-))

ekologija (iskreno: NAZALOST) je politika

Johanna, cestitam, dali ste PRAVI ODGOVOR. Samo bez onoga 'NAZALOST'. Ekologija jeste i mora biti politika, pa zar to nije dokazivao i Joska Fiser, tamo u Dojclandu...
Naime, neko politicari pod plastom ekologije, nego pod plastom kapitalnih investicija, neko pod plastom podela besplatnih akcija svima, etc. etc. Obrni-okreni, sve je politika...
irvas irvas 08:26 14.05.2008

zeleni

marovic
E tu je sad i fora sa ovim suočavanjem sa budućnošću. Ja hoću da se vratim u politiku i da se bavim zaštitom životne sredine, energetskom sigurnošću, održivim razvojem, znate već ako ste pratili originalni serijal suočavanja na starom blogu iz januara 2007. I sad mi je ideja da natenane namećem te teme prvo na ovom blogu, a onda i šire, pa kad dođe 2013 da svi kažu "Marović? Jel' to onaj zeleni?"


zeleni? jel ovaj:



a ne, nije, sorry...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana