Društvo| Film| Ljubav| Sex

Lepotice dana, prijateljice noći

Vojislav Stojković RSS / 12.02.2021. u 16:12

U životu nisam upoznao ni jednu prostitutku. Bar mislim da nisam, jer ni jedna od onih koje sam sreo nije se deklarisala kao pripadnica najstarijeg zanata. Likovi prostitutki bili su mi znani samo iz literature i sa filmova. Međutim, za razvoj toka radnje romana koji sam pokušavao da napišem, neophodan mi je bio i lik prostitutke, odnosno po najnovijoj klasifikaciji profesija – seksualne radnice. Jeste da je to bio epizodni lik, ali bez njega se nije moglo.

Pokušavao sam interpolacijom, empatijom i misaonim gedankeeksperimentisanjem da sebi dočaram neophodni lik, ali nije išlo. Nemajući kud odlučio sam se na eksperiment in vivo.

Evo kako je to izgledalo.

 Raspitao sam se kod poznanika gde se mogu sresti pripadnice odnosne profesije, objašnjavajući vrlo rečito koji su moji motivi za takav susret. Što sam više objašnjavao, sve mi se manje verovalo.

Odnosne večeri obukao sam odgovarajuću garderobu sa obaveznom kravatom i pokušao da što verodostojnije odrazim sredovečnog oženjenog muškarca iz provincije na službenom putu u velikom gradu. Tako sam zamišljao potencijalnu klijentelu prijateljica noći.

Na ironično pitanje moje žene, kud sam se tako kasno uparadio, parirao sam već pripremljenim odgovorom – na važan sastanak sa potencijalnim izdavačem. Tu tek nisam bio uverljiv.

Strah od nepoznatog je prirodan. Dakle, plašio sam se predstojećeg susreta. U glavi sam još jednom prešao sve detalje plana mog eksperimenta, prekrstio se tri puta i krenuo.

Hotelski restoran je bio prazan. Seo sam za stol u sredini kako bih bio uočljiv sa svih strana. Ne samo ja, već i moje namere. Napolju je bilo maglovito i hladno, rominjala je sitna kiša i prijao bi mi čaj. Ipak, naručio sam pivo.

Prvo pivo sam popio i ništa se nije desilo. Odlučio sam da naručim i drugo, pa ukoliko se ponovo ništa ne desi da prekinem moj eksperiment i da krenem kući. Međutim, stolu prilaze dve dame.

DamaNo1, obučena u crvenu eko-kožu, (uska mini suknja, jakna i čizme do iznad kolena jedva da zadržavaju njene obline da ne iskipe, napadno našminkana, sa bujnom afro-frizurom u boji njene odeće), pita:

- Da li je gospodin raspoložen za društvo?

- Svakako, kažem.

Tek tad primećujem DamuNo2. Vitka i visoka, ukusno odevena, diskretno našminkana i sa naočarima na šarmantnom licu, bila je sušta suprotnost svojoj koleginici. U auli fakulteta ona bi bila lepa asistentkinja, u banci uspešna menadžerka, na ulici ugledna mlada gospođa.

Prilazi kelner. Naručujemo piće – ja drugo pivo, No1 votku, a No2 čaj sa limunom.

- Vidimo usamljeni ste, a napolju je hladno, pa ukoliko želite društvo jedne od nas dve i u krevetu, možemo da se dogovorimo, kaže No1 posle ispijenog prvog gutljaja votke.

- A koja bi bila cena? pitam posle kraće pauze.

- Moja je cena 80 evra na sat, a koleginica ne pristaje ispod 100 evra. Znate, ona je udata.

- A obe zajedno? pitam čudeći se sam sebi, jer u novčaniku jedva da imam i za piće. Ponela me atmosfera, uživeo sam se u ulogu...štali.

DamaNo1 kratko pogleda u DamuNo2 i odmah odgovara:

           - 150 evra sat, ali samo zato jer ste Vi jedan fini gospodin.

           - Toliko novca nemama pri sebi, ali... kažem i napravim pauzu značajno gledajući u DamuNo2.

- Vidim da Vas moja koleginica više interesuje. Ja odlazim, a vi se dogovorite, kaže No1 i pre nego je ustala ispija ostatak votke.

DamaNo2, pridržavajući šolju sa obe ruke, lagano pije čaj, gleda me i ćuti.

- Žene poput Vas se retko sreću u situaciju u kojoj smo večeras. Ostali ste bez posla, Vi ili muž?

- Ne, nije to u pitanju. Tražim uzbuđenja. U braku je tako dosadno, odgovara uz osmeh.

4661.jpg

 

Eureka, umalo nisam uzviknuo, jer mi je tek tad postalo jasno na koga me DamaNo2 i čitava nadrealna scena sa njom, podseća.

 

         - Znači Vi ste kao Katrin Danev u onom francuskom filmu, ne mogu da se setim imena...igra sa Alenom Delonom?

4663.jpg

 

 - Za Vašu informaciju - film je «Lepotica dana», režirao ga je Luis Bunjuel, u njemu glumi Katrin Danev, ali ne i Alen Delon, već Žan Sorel i Mišel Pikoli. Međutim, lepa i bogata Severin, koju maestralno glumi Katrin Danev, svoja uzbuđenja sanja, a ja moja živim.

 

Bio sam iznenađen njenim poznavanjem francuskog filma kao i njenom elokvencijom, i reših da otvorim karte.

- Biću iskren sa Vama, gospođo, ja sam pisac. Radim na novoj knjizi i razgovor sa Vama bi mi mnogo pomogao.

          - A, o čemu će biti vaša knjiga?

- O ženama koje se bave najstarijim zanatom na svetu, slagao sam.

- Neće moći gospodine. Sat vremena mog tela prodajem za sto evra, sat vremena moje duše košta mnogo više. Vi nemate para ni za prvo, a kamoli za drugo. A sada me izvinite gospodine, žurim. Hvala na čaju.

Ustala je i gracioznim korakom otišla prema izlazu. Shvatila je, očito, da ja nisam ni ozbiljan klijent, ni ozbiljan pisac, već smušeno piskaralo.

4666.jpg 

 

Kreativna transformacija, u pokušaju, mog eksperminta in vivo može se pročitati na stranicama 64-66 romana SUMMA CUM LAUDE.

 

 

 

 

Beleške na margini:

Ovih dana ponovo se govori o legalizaciji prostitucije u Srbiji, što i jeste povod za ovaj post.

Zbog nedostatka iskustva i potpunijeg uvuda u problem nisam spreman da dajem svoje mišljenje. Ipak, usudio bih se da primetim da je naziv «seksulana radnica» neadekvatan.

Deluje hladno i odbojno. Onaj ko ga je smislio nije imao ni približno mašte kao oni na koje bi trebao da se odnosi.

Iz istih razloga nije mi najjasnije kako će Ministarstvo finansija, preko Poreke uprave, registrovati promet usluga i obezbediti naplatu PDV-a putem fiskalizacije. Ukoliko nova delatnost bude organizovana u velike uslužne lance javnih kuća to će biti moguće, uz stalnu kontrolu poreskih inspektora, ali kako sve to obezbediti ukoliko se seksualna radnica opredeli da privređuje kao privatni preduzetnik, po ugledu na advokate, recimo.

Posebno pitnje je i penziono osiguranje. Teško mi je da zamislim oglas:

«Mimi, dugogodišnja seksualna radnica, obaveštva cenjenu klijentelu da, zbog odlaska u zasluženu starosnu penziju, klijente prima samo do kraja ovog meseca».

...................

Lepotice dana, prijateljice noći je moj najčitaniji blog od kada ovde pišem, još iz vremena dok sam se zvao Jeremija. Zato je zaslužio reprint. A tema? Pa, tema je aktuelna i sada, kao i kad je prvi put objavljen. Uostalom kao i pre dvadesetak vekova kada je Njegov Sin u mladosti, sva je prilika, zgrešio sa onom zanosnom lepoticom iz Magdale.



Komentari (97)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nsarski nsarski 16:32 12.02.2021

Dobar

uradak za pisca, ali loš za družbenika sa prijateljicama noći.

Ustala je i gracioznim korakom otišla prema izlazu. Shvatila je, očito, da ja nisam ni ozbiljan klijent, ni ozbiljan pisac...
...niti imaš potrebni kintu u džepu.

Ipak, ovo je bio fijasko da se pamti. I najbolje je da se tako završilo, jer - pomisli na alternative.

P.S. Zbog čega ja vidim dve kopije tvog posta?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 16:49 12.02.2021

Re: Dobar

O alternativama sam razmišljao još dugu i bilo ih je raznih, jer mašta može svašta, pogotovo kod zanesenjaka koji umišljaju da su pisci, a takav sam tada bio.

Sećam se, da si onda na onom prvom blogu, dok sam se još zvao jeremija, sumnjao da je taj experiment in vivo istinit. Po tebi dijalozi nisu bili prirodni, već veštački. Evo, posle toliko godina, moram ti priznati da je sve bilo baš tako kako sam opisao.

PS: Jer, dvaput, je dvaput.
PPS: ...a i bilo ih je dve.
nsarski nsarski 17:02 12.02.2021

Re: Dobar

Sećam se, da si onda na onom prvom blogu, dok sam se još zvao jeremija, sumnjao da je taj experiment in vivo istinit. Po tebi dijalozi nisu bili prirodni, već veštački. Evo, posle toliko godina, moram ti priznati da je sve bilo baš tako kako sam opisao.


Sada uviđam da sam se ogrešio o tebe. Bilo je to davno, a u međuvremenu sam se opametio. Izvini.

Nego ima jedan stari švajcarski film (!), zaboravio sam mu ime, u kome neki tip sedi za šankom, u bar ulaze dve jedva punoletne klinke, on ih zavodi, jedna padne na njegovo udvaranje, počne s njim da živi, neke katastrofe se dešavaju, mislim da ima i samoubistvo, itd. Velika životna drama. I onda kamera ponovi snimak s početka, klinke ulaze u bar, popiju svoju limunadu i odu svojim putem.
Dakle, ona konstrukcija gde kamera prati zamišljenu alternativnu sudbinu, pa se vrati nazad u realnost. Ako se neko seća naslova tog filma (mnogo je star), voleo bih da me podseti.
Ima slična konstrukcija u pripoveci A. Birsa "Događaj kod Sovine reke". Siguran sam da ima i na drugim mestima, ali ovoga sam se trenutno setio.
Sad sam našao, pripovetka se zove "Događaj na mostu kod Sovine reke"

Pripovetka je imala veliki uticaj na mnoga umetnička ostvarenja slične vrste. (Ima na Vikipediji).
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 17:10 12.02.2021

Re: Dobar

nsarski

Nego ima jedan stari švajcarski film (!), zaboravio sam mu ime, u kome neki tip sedi za šankom, u bar ulaze dve jedva punoletne klinke, on ih zavodi, jedna padne na njegovo udvaranje, počne s njim da živi, neke katastrofe se dešavaju, mislim da ima i samoubistvo, itd. Velika životna drama. I onda kamera ponovi snimak s početka, klinke ulaze u bar, popiju svoju limunadu i odu svojim putem.
Dakle, ona konstrukcija gde kamera prati zamišljenu alternativnu sudbinu, pa se vrati nazad u realnost.

Film nisam gledao, pa te ne mogu podsetiti na naziv, ali mogu da te podsetim na interpretaciju kvantne mehanike H. Evereta u kojoj iznosi teorijski model „mnogih svetova“, a koji nastaju u zavisnosti od toga koliko kvant ima opcija na raspolaganju.
st.jepan st.jepan 17:15 12.02.2021

Re: Dobar

ona konstrukcija gde kamera prati zamišljenu alternativnu sudbinu, pa se vrati nazad u realnost. Ako se neko seća naslova tog filma (mnogo je star), voleo bih da me podseti.


Ne znam taj, ali gledao sam, na nekom davnom FEST-u, odličan film u sličnom fazonu.
Britanski "If" sa Malcolm McDowell-om. Sav je satkan od takvih kostrukcija.

nsarski nsarski 17:15 12.02.2021

Re: Dobar

ali mogu da te podsetim na interpretacija kvantne mehanike H. Evereta u kojij iznosi teorijski model „mnogih svetova“, a koji nastaju u zavisnosti od toga koliko kvant ima opcija na raspolaganju.


Mana tog modela je što pretenduje na "naučnost" koja se ne može ni oboriti ni dokazati, slično kao Frojdova teorija.

Ja takve nauke svrstavam u "Poeziju".
nsarski nsarski 17:17 12.02.2021

Re: Dobar

st.jepan
ona konstrukcija gde kamera prati zamišljenu alternativnu sudbinu, pa se vrati nazad u realnost. Ako se neko seća naslova tog filma (mnogo je star), voleo bih da me podseti.


Ne znam taj, ali gledao sam, na nekom davnom FEST-u, odličan film u sličnom fazonu.
Britanski "If" sa Malcolm McDowell-om. Sav je satkan od takvih kostrukcija.


Ima ih dosta. Sigurno znaš za "Trči, Lola, trči!"
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 17:28 12.02.2021

Re: Dobar

Ovo sa ovim poremecajem vremena ili stvarnosti, premestanjem dodgadjaja me odusevljava od detinstva.

Ima u filmu Apartman kaf sr ON sagne da podigne kljuc a ONA ( Monika Beluci) mu prodke iza ledja i on pomisli da nij dosla na sastanak.

Ovo je digresijica na temu.

Ja cu nadrljati, znam film Lepotica dana, zmam cak i francuski dobro, plavusa sam kao akterka filma.

Ipak ne sedim nocu po hoteilma nekako deluje cudno da je ta sa naocarima krenula za uzbudjenjem....zar ne..ali sve je moguce.

Pisala sam blog Moj susret sa transdamom gde sam sse ispricala susret i druzenje ma ulici sa osobom koja je tu zbog svega sem zbog potrage za adrenalinom..
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 17:32 12.02.2021

Re: Dobar

nsarski

Ja takve nauke svrstavam u "Poeziju".


Poeziju nauke.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 17:41 12.02.2021

Re: Dobar

st.jepan
Britanski "If" sa Malcolm McDowell-om. Sav je satkan od takvih kostrukcija.

Ima još jedan sa Harvi Kajtelom. Naslova se, naravno, ne sećam. On je džez muzičar i svira u klubu u kom dođe do nekakvog obračuna, te ga pogodi zalutali metak. Dok ga utovaraju u kola hitne pomoći, prolazi devojka koja otud džogira i pogeda u njegovom pravcu. U magnovenju, kroz poluzatvorene oči, on hvata njen pogled. Od tog trenutka radnja filma kreće u nekoliko paralelnih pravaca, odnosno svetova, kao kod onog fizičara-poetičara Evereta. U jednom od tih svetova, muzičar se oporavlja i živi ljubavnu romansu sa lepom džogerkom.

PS: A, da, ima tu i nekakav kamen koji isijava ... i most, moguće da je to onaj kod Sovine reke. Očito da je tema baš rabljena.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 17:46 12.02.2021

Re: Dobar

jednarecfonmoi
Ja cu nadrljati, znam film Lepotica dana, zmam cak i francuski dobro, plavusa sam kao akterka filma.

Ipak ne sedim nocu po hoteilma nekako deluje cudno da je ta sa naocarima krenula za uzbudjenjem....zar ne..ali sve je moguce.

Pa i nije tako čudno, ako bolje i dublje razmisliš... kao Bunjuel, recimo.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 17:54 12.02.2021

Re: Dobar

Sve je moguce oa i paralelna desavanja, nekoliko opcija.

Kao u filmu koji si spomenuo.

Mozda nasa cula vide samo jednu a u isto vreme se desavaju i ostala.

Mozemo da "vidimo" ili znamo tacno koliko nam je "dato? Ograniceni smo pojmom kojem prhipadamo - ljudska bica.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 18:01 12.02.2021

Re: Dobar

jednarecfonmoi
Mozda nasa cula vide samo jednu a u isto vreme se desavaju i ostala.


Duboko ukorenjenih nogu u materijalnoj stvarnosti, a glave visoko u oblacima, znam da je ovo što mi se dešava realnost stvarnog života. Ono što mi je u glavi su paralelni svetovi, izmaštani i nestvarni.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 18:10 12.02.2021

Re: Dobar



" da li da verujem u to "
michiganac michiganac 21:32 12.02.2021

Re: Dobar

U jednom od tih svetova, muzičar se oporavlja i živi ljubavnu romansu sa lepom džogerkom.


"Lulu on the Bridge" i predivna Mira Sorvino.

Btw, dopisivao sam se prije mnogo godina sa djevojkom iz Cacka (onomad bjese studentkinja istorije umjetnosti u BG) koja je okacila ovaj klip:



Takodje, preporucio bih jos jedan slican na istu temu: "Stay" iz 2005 (odlican kasting i saundtrek prije svega).
zemljanin zemljanin 22:53 12.02.2021

Re: Dobar

... značajno gledajući u DamuNo2

to ti je bila greska, da si gledao Damu1, bolje bi prosao

eh, da smo se znali tada, to ne bi bio problem. Prvo, pisao sam ranije, do moje kancelarije bila neka "modna' agencija, tu su bili redovi 'modelica'. A bila neka Ruskinja, jedna od najlepsih zena koje sam ikada video, studenkinja iz Moskve, za njom se okretala i deca i zene i muskarci i penzioneri/ke (naravno i ja). Bila je top-elitna u to doba.

Drugo, moj dobar prijatelj je imao salon namestaja kod 'pica parka' pa su 'radnice' bile cesto kod njega na kafi i da se ohlade/ugreju. To je, naravno, dno tog posla.

Ali, eto da si znao, tada si mogao da biras (ako si bio punoletan sredinom 90ih)
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:58 12.02.2021

Re: Dobar

michiganac
"Lulu on the Bridge" i predivna Mira Sorvino.

Baš taj. Hvala na podsećanju. Moram ga pogledati još jednom.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:11 13.02.2021

Re: Dobar

zemljanin
to ti je bila greska, da si gledao Damu1, bolje bi prosao


U planu mog eksperimenta in vivo nikakav seks sa seksualnim radnicama nije bio predviđen. Cilj je bio videti kako te žene izgledaju, zašto biraju takvo zanimanje, odnosno zašto rade to što rade. Naravno, uzorak istraživanja je bio ograničen, tzv. slučajni uzorak male brojnosti.

Ni onda, ni danas nije mi privlačila takva vrsta seksualnog uzbuđenja. Iskreno, ne mogu sebe u situaciji ugovorenog i plaćenog seksa čak ni zamisliti.
zemljanin zemljanin 00:22 13.02.2021

Re: Dobar

Cilj je bio videti kako te žene izgledaju, zašto biraju takvo zanimanje, odnosno zašto rade to što rade. Naravno, uzorak istraživanja je bio ograničen, tzv. slučajni uzorak male brojnosti.

to su dva jako razlicita tipa licnosti ... napisao sam gore o onoj devojci iz elitnog sveta koja je bas kao tvoja No2 ... a ove koje se druze, svracaju na kafu to su No1 ... obicni ljudi/zene ... zato sam i rekao da bi bolje prosao sa No1 ... pre bi imala razumevanja za tvoj eksperiment ... nema veze sa seksom ...
alselone alselone 18:26 12.02.2021

Upoznavanje prostitutki

Jednom su moja dva drugara, lokalne face i mangupi, koji su znali da posle grada kada ih "mrzi da muvaju jer su previše popili", svrate u stanove od značaja, gde su ih znali po imenu, odlučili da "počaste" starog druga iz provincije koji je došao da ih poseti.

Odvedu oni tako njega, sednu u "primaću" sobu, dobiju po piće, pa je ovaj momak krenuo da se hvali i priča neke doživljaje, pa su mu objasnili da ne mora da muva, da će svakako biti , nego da se opusti. E, onda mu tu one daju peškirić veličine peškira za ruke, da se jelte upristoji, ali je on siroma otišao u kupatilo i ceo se isturširo i obrisao i glavu i lice i celog sebe tim peškirićem.

Malo je reći da su ga godinama zajebavali zbog toga i spominjali taj peškirić i "kilometražu" koju je taj peškirić video i činjenicu da verovatno nije bio pran na 95 stepeni.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 18:53 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

U vreme pre seksualne revolucija, a daleko pre porno sajtova, javne kuće, kažu, imale su i edukativnu ulogu. Obično bi stric, a ne otac, daleko bilo, odveo testosteronom zasićenog sinovca u javnu kuću i zamolio g-đu vlasnicu da mu odabere iskusnu profesorku. Kako je ta praktična nastava izgledala i danas se može ponegde pročitati.
alselone alselone 18:58 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

Iako sam se tih godina nadao da će se pojaviti neki stric iz Amerike kog smo davno zaboravili, i da će sa punim buntom dolara da me odvede u takvu neku školu, sa ove distance mi je drago da se to nije desilo.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:04 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

alselone
Iako sam se tih godina nadao ...

Eh, te godine... ponekad, grešan, pomislim kako bi bilo lepo da se vrate.
alselone alselone 19:09 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

Eh, te godine... ponekad, grešan, pomislim kako bi bilo lepo da se vrate.


Ako bih mogao da biram, vratio bih se u studentske, ne u srenjoškolske. I to od treće do pete godine. Dovoljno mator da znam puno, imam dovoljno iskustva, prošle su nesigurnosti i pozicioniranja puberteta, prošle prve dve godine faksa i najteži ispiti, dovoljno mator da nikome ne polažeš račune a dovoljno mlad da nemaš prave obaveze i brige o svakodnevnom dosadnom životu.
mirelarado mirelarado 19:25 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

Vojislav Stojković
U vreme pre seksualne revolucija, a daleko pre porno sajtova, javne kuće, kažu, imale su i edukativnu ulogu. Obično bi stric, a ne otac, daleko bilo, odveo testosteronom zasićenog sinovca u javnu kuću i zamolio g-đu vlasnicu da mu odabere iskusnu profesorku. Kako je ta praktična nastava izgledala i danas se može ponegde pročitati.


U Italiji su javne kuće ukinute tek 1958. godine. Ova kancona Serđa Endriga. u Arsenovom prepevu, zapravo je posvećena tom nekadašnjem adolescentskom seksualnom "obrazovanju".


Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:30 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

alselone
Ako bih mogao da biram, vratio bih se u studentske, ne u srenjoškolske. I to od treće do pete godine. Dovoljno mator da znam puno, imam dovoljno iskustva, prošle su nesigurnosti i pozicioniranja puberteta, prošle prve dve godine faksa i najteži ispiti, dovoljno mator da nikome ne polažeš račune a dovoljno mlad da nemaš prave obaveze i brige o svakodnevnom dosadnom životu.


Kad sam onomad maturirao, jedan stariji kolega, tada student veterine, rekao mi je: To će ti biti najlepše leto u životu.... I bilo je.

E, to leto da mi vratiš... tu pesmu da mi poeš, Koštan...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:40 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

mirelarado
Ova kancona Serđa Endriga. u Arsenovom prepevu, zapravo je posvećena tom nekadašnjem adolescentskom seksualnom "obrazovanju".

Eto, te žene su i u pesmama opevane. Znači vredne su poštovanja, reklo bi se, a ne prezira.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 19:50 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

Dakle, umrla sam od smeha za " peskiric "

U Beografu znam lika koji ke vdliki "mag" da mu ljudi trce i obavljaju poslice za dzabe. Jedna od fora je kad vrti 100 evra danjma i kao eto bas sad ce da...plati...vrati...pozajmi( tek ovo hahaha) i nista.

A druga jos jaca fora mu je: Aj zavrsi mi ovo, ja nesto ne mogu,( ne umem, ne stizem...) aa ti ces biti prvi kad budemo sledeci put zvali kurve..

I ovo sa adutom free seksa uvek upali. E sad, jasno vam je da su te nepostojece prostitutke godinama mitoloska bica i da poatoje samo u nekoj paralelnoj stvarnosti koju smo pominjali......

haklberi_tom haklberi_tom 19:52 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

Vojislav Stojković
mirelarado
Ova kancona Serđa Endriga. u Arsenovom prepevu, zapravo je posvećena tom nekadašnjem adolescentskom seksualnom "obrazovanju".

Eto, te žene su i u pesmama opevane. Znači vredne su poštovanja, reklo bi se, a ne prezira.

E, da!
No, ajde sada priču iz uvoda ispričaj (ali) onako kako je bilo.
alselone alselone 19:57 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

To će ti biti najlepše leto u životu.... I bilo je.

Jeste, najduže i jedno od najlepših.

Jedna od glavnih preokupacija tog leta mi je bila kako ću živeti sam i kako da organizujem stan, stanovanje i obaveze. Ložili smo se da iznajmimo prazan stan i onda da donesemo neki stari nameštaj od baba i deda, sredimo ga i ofabrbamo pa tako dobijemo em kul stan, em manje platimo pošto iznajmljujemo prazan.

Nismo to uradili, nažalost.
alselone alselone 20:01 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

I ovo sa adutom free seksa uvek upali.


Jedan od tih lokalnih đikloša, što je i u četrdesetim živeo sa kevom i ćaletom, otpadao u parkiću oko zgrada, svirao, cugao i živeo tim životom, nabavi vijagru tih godina kada se pojavila. I priča kasnije - krenem ti ja u petak uveče u grad i pre nego što ću otići, ubacim ćaletu vijagru u čaj.

Ujutru ustajem kad keva sprema sarme za doručak.

Priču sam čuo u studentsko doba i to nam je u društvu bila mera dobrog seksa - zaslužio si sarme za doručak.

jednarecfonmoi jednarecfonmoi 20:31 12.02.2021

Re: Upoznavanje prostitutki

zato neke zene zamrzavaju sarme, da se nadje, ako ikad.....

jinks jinks 19:14 12.02.2021

...

Uostalom kao i pre dvadesetak vekova kada je Njegov Sin u mladosti, sva je prilika, zgrešio sa onom zanosnom lepoticom iz Magdale.


Zanosna lepotica iz Magdale nije bila družbenica noći.

Još jedna od zabluda jeste da je i žena koju je Hrist spasio od kamenovanja zbog da li bi prostitucije bila ista ta lepotica iz Magdale, a nije.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:34 12.02.2021

Re: ...

Ništa u toj Knjizi nije izvesno, pa ni to oko Magdalene.
jinks jinks 19:39 12.02.2021

Re: ...

Neki kažu da je bila, kako rekoše, božanski mudra.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:42 12.02.2021

Re: ...

Magdalena je bila božanski mudra, a Marija božanski nevina.
zilikaka zilikaka 19:41 12.02.2021

Na ovu temu

Imam da dodam kako kad ljudi hoće da opišu stepen beznadežnosti moje varoši, napomenu da su kod nas i dve javne kuće propale.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:43 12.02.2021

Re: Na ovu temu

Tvojoj varoši, ondak, nema spasa.
Milan Novković Milan Novković 20:08 12.02.2021

Eeerrrrm ...

... Pokušavao sam interpolacijom, empatijom i misaonim gedankeeksperimentisanjem da sebi dočaram neophodni lik, ali nije išlo...

... što be reko Emsi, i meni je sve ovo jako sumnjivo
Pokušavao, a molio boga da ne uspeš, jer ...

... Čajkovski, npr, nije svirao violinu, ali kažu najizvođači da je jedino on komponovao violinske delove ko da je bio najizvođač, niko drugi ...

Nači simples, tajna je u jačem pokušavanju
Milan Novković Milan Novković 10:19 13.02.2021

Re: Eeerrrrm ...

Milan Novković
... Pokušavao sam interpolacijom, empatijom i misaonim gedankeeksperimentisanjem da sebi dočaram neophodni lik, ali nije išlo...

...

... Čajkovski, npr, nije svirao violinu, ali kažu najizvođači da je jedino on komponovao violinske delove ko da je bio najizvođač, niko drugi ...

...

Slučajno sinoć posle zaokruženog prelistavanja bloga odgledam film Crash. Paul Haggis, režiser, pripovedač, co-scenarista je dobio Oscara za najbolji originalni scenario, plus je film dobio Oskara, pa je Paul pisao i scenario za Million Dollar Baby, James Bondove razne, svašta i kaže ...

... kako je on kreativniji ako nije baš insider u temi koju obrađuje, onda te razne teške, druge sile uzmu pod svoje i sputaju donekle, nego je kreativniji prostor gde si malo postrance nasađen - pardon my French
niccolo niccolo 20:27 12.02.2021

Kako nisi

U životu nisam upoznao ni jednu prostitutku.

kad u nastavku kažeš da si upoznao dve?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:18 13.02.2021

Re: Kako nisi

niccolo
U životu nisam upoznao ni jednu prostitutku.

kad u nastavku kažeš da si upoznao dve?


Do tada, niccolo, do tada. Za tvoju informaciju na tom broju sam i ostao.
niccolo niccolo 08:22 13.02.2021

Re: Kako nisi

Do tada, niccolo, do tada.

Pa to i kažem, a još bi i bolje zvučalo za prvu rečenicu teksta: U životu nisam upoznao ni jednu prostitutku do momenta kada sam ih upoznao dve.
shmoo shmoo 21:26 12.02.2021

Репринт на репринт

Ovih dana ponovo se govori o legalizaciji prostitucije u Srbiji, što i jeste povod za ovaj post.

Zbog nedostatka iskustva i potpunijeg uvuda u problem nisam spreman da dajem svoje mišljenje. Ipak, usudio bih se da primetim da je naziv «seksulana radnica» neadekvatan.




Еееее, а откада смо се још тиме бавили. Има томе 35 година. (ЛИНК)


И марихуаном такође. У предговору ове књиге.






(Тј. легализацијом у циљу смањења стопе криминалитета у вези са истом.)

А све у нади да би друштво могло успоставити контролу због те повећане стопе криминалитета на тим пољима.



И џабе. И даље смо на почетку.



EDIT: Је ли, Војо, а је л' знаш да у источној Србији постоји једно веровање да када човек умре, онда његова душа мора да пређе преко једног брвна у рај док му се то брвно окреће под ногама. Ако падне са тог брвна, иде у пакао. Па у зависности од тога колико је неко грешник, толико се брзо брвно окреће. Што већи грешник, брже ротирање брвна.

И занимљиво је по том веровању да душе пијанаца и проститутки прелазе у рај без икаквих проблема. (Види, Зечевић: "Култ мртвих код Срба" )

Па јес, у праву је и тај народ понекада.

Ни алкоси ни курве нису сами криви што су такви.

Крива је средина у којој живе. Да не кажем, друштво које их је отерало на маргину.

jednarecfonmoi jednarecfonmoi 23:35 12.02.2021

Kako li je njima....

Da li trpe cesto nesto sto im ne prija?

Mislim da da....


Da li su mogle ipak nesto drugo da rade, one koje nisu "zarobljene" u tom poslu?

Mislim da da

Da li mi je jeziva sama pomisao na one koje su prevarene i odvedene i dok ovo pisem negde su zatvorene u nekim polutajnim javnim kucama?

DA:(((((((((((((((((
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:25 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

Socijalni razlozi i prinuda u prostituciji su mi razumljivi, iako ne i prihvatljivi.

Međutim, Bunjuel u Lepotici dana, a i moje skromno iskustvu na primeru DameNo2, pokazuju da postoji izvestan broj žena (i muškaraca, naravno, ali da ne širimo temu) koje rade to što rade iz razloga mnogo udaljenih od materijalne koristi. Koliko sam shvatio, to ih privlači, uzbuđuje...
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 00:50 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

Verovatno svi mi koji pomalo sumnjamo u to da je Dama2 tsko bas izjavila zivimo i dalje u nekom drugom vremenu, gde, da, ko zna cega je sve bilo isto, ali verujem - manje.

Promenio se stepen uzbudjenja vremenom, ocigledno.

Ili, uostalom, opet pokazuje svu nasu zajednicku iskrenost u pogledu na njenu izjavu, nismo se setili da je dama broj dva mozda LAGALA.

Ja uvek zaboravim koliko u stvari su u stanju ljudi da lazu da bi nekog impresionirali, zacudlli, sokirali, sta god.

Mada,mda se opet vratim na one razne verzije stvarnosti, mozda u nekom sporednom svemiru i laz ima svoje mesto kao zaseban svet. Ipak, u nasem opazajnom i vidljivom ili onom koji se stvarno desio, ona, laz, je i dalje samo opsena iz dremljivog sveta nepostojanja.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 01:26 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

jednarecfonmoi
... nismo se setili da je dama broj dva mozda LAGALA.
Ja uvek zaboravim koliko u stvari su u stanju ljudi da lazu da bi nekog impresionirali, zacudlli, sokirali, sta god.


Ako je lagala, a vrlo moguće da jeste, lagala je ubedljivo. Ne toliko rečima, reči su je moguće i odavale, već svojim izgledom i ponašanjem. Glumeći Severin iz kultnog Bunjuelovog filma provocirala je maštu i skrivene želje muškog sveta baš za takvom ženom, željnom erotskih uzbuđena toliko različitih od ustaljenih bračnih krevetskih doživljaja, da ne kažem obaveza.

Danas, kada razmišljam o tom slučajnom susretu, sklon sam da posumnjam da se uopšte desio, gotovo da ne verujem sam sebi. Ali jeste, desio se.

Ako bi danas ponovo seo u isti hotelski restoran ne verujem da bi dočekao susret sa novom Severin, Bunjuelov film je skoro zaboravljen, a današnje muškarce željne avanture, verovatno, privlaće drugačije žene, različite od Severin.
zemljanin zemljanin 02:18 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

da je dama broj dva mozda LAGALA.

i to je jedna od opcija ali mozda je samo drugacija na svoj nacin ... razne kulture razlicito gledaju na 'prodaju tela' ... a u modi su i tekuci nazivi 'sponzorusa', 'zigolo' i sl. ... to su fensi imena za istu stvar ... ovde se prtpostavclja da neka osoba nema izbor ili je u pitanju skriveni izbor ... treba pogledati i onu drugu mogucnost, da to jeste slobodan, licni i jasan izbor ... novac je tu 'pravedna nadoknada' ali nije motiv ...

biti neko drugi, koracati na tankoj liniji, vladati situacijom, dominirati ili potcinjavati se, osetiti avanturu ... to su sve ljudski nagoni koje neko pusta a neko ih obuzdava ... a ima i osoba kojima je seks vrlo i vrlo bitan dogadjaj u svakodnevnom zivotu ... pa ima i svingera, striptiz klubova. kockarnica i kriminalaca i spijuna ... ne mora sve biti prinuda jer se ne mozemo poistovetiti sa nekim ponasanjem ili nam socijalni zivot i tabui ne dozvoljavaju svesnost tih nagona ili barem priznanje da ih posedujemo ...
shmoo shmoo 08:57 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

jednarecfonmoi

Da li mi je jeziva sama pomisao na one koje su prevarene i odvedene i dok ovo pisem negde su zatvorene u nekim polutajnim javnim kucama?

DA:(((((((((((((((((




Ту се више и не ради о томе да се законски санкционише проституција која код нас није легализована.

Ради се о много тежем кривичном делу - трговини људима.

Зато би легализација и друштвена контрола проституције смањила ту стопу криминалитета коју имамо због тога.





magnus magnus 11:01 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

Da li mi je jeziva sama pomisao na one koje su prevarene i odvedene i dok ovo pisem negde su zatvorene u nekim polutajnim javnim kucama?

DA:(((((((((((((((((
pa vidio sam ja prošlih ljeta "djevojčice" iz Bg koje su se praskale ovdje za lovu, ti kupleraji su valjda bili klasične priče o "flaferkama" gdje one piju brendirani H2O za par sto kuna , a i piva je tamo stotinjak kuna, pošto se praskaju ne znam al nisu mi djelovale "utamničeno" , jednom kad sam montirao nešto na susjednom lokalu čuo sam kako se jedna kuraba ( purgerica po govoru) raspravlja sa "gazdom za bolji stan da bude sama u sobi "pa di češ dvije kurve u jednu sobu" kaže ja odradim ponekad i fuš,. Uglavnom vrti se tu puno veća lova nego što ljudu misle a nije istina da ih jebu oni koji do pičke drugačije ne mogu .sad ima sociopata koji to rade zbog prezira svog tjela, ima čistih ljenih pohlepnoca, opajdara koje vole da se praskaju.. . ono što je meni problematičnije je kurvanje zbog karijere , da se dobije specijalizacija, državni poso (sud---) a za glumce me nije briga oni ionako prodaju seksipil

angie01 angie01 15:54 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

"flaferkama"

kuraba

opajdara koje vole da se praskaju..



a kako zoves mucenike koji placaju da bi se praskali sa ovim zenama, koje su ko zna zbog kakve muke zavrsile ovako?

gvozden1 gvozden1 16:23 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

angie01
"flaferkama"

kuraba

opajdara koje vole da se praskaju..



a kako zoves mucenike koji placaju da bi se praskali sa ovim zenama, koje su ko zna zbog kakve muke zavrsile ovako?


Korisnici usluga, klijenti, a zbirno, tržište.
angie01 angie01 18:25 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

Korisnici usluga,


onda su one pruzaoci usluga-(iako stojim iza tvrdnje, da to ne moze biti usluga, vec je pristanak na zlostavljanje, koje se naplacuje),- a ne sve ono nabrojano, kako ih je magnus nazivao,...po kojoj logici ucesnici u "istom zlocinu" imaju razlicite optuznice, pri cemu se cak jasno izdvaja, s obzirom o cemu se radi, ko ima olaksavajucu okolnost, a ko ne.
gvozden1 gvozden1 18:57 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

zlostavljanja, nasilje, zločin
Hoće li ostati i jedan pojam koji će značiti to što je do sad značio, ili će se baš svaki preformulisati u ovom levičarskofeminističkom naletu?

Dvoje odraslih ljudi svojevoljno rade ono što hoće da rade, niko treći nikakve veze sa njima nema, nikoga ne ugrožavaju ni na koji način, nema sile nikakve, niko se ne oseća povređenim na bilo koji način, i to je zločin?

Prema kome?
Nasilje, zlostavljanje.

Šta ćemo sa pravom i slobodom da svako o sebi odlučuje?

Da ukidamo to i da propišemo kako se ko ima ponašati u seksu, sa kim, kad, kako, i sa kojim motivima je seks dopušten?



angie01 angie01 19:49 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

levičarskofeminističkom naletu?


tebi je sve sto se ne uklapa u tvoja shvatanja, levicarenje i feminizam:)))
gvozden1 gvozden1 20:06 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

angie01
levičarskofeminističkom naletu?


tebi je sve sto se ne uklapa u tvoja shvatanja, levicarenje i feminizam:)))

Zovi ga kako hoćeš, ali nešto rigidno, neslobodno, totalitarno, jeste.
Nešto što ne ostavlja slobodu čoveku da sam proceni da li je zlostavljan ili nije, nego mu neki komitet to saopštava.

Na čoveku je samo da prihvati da je glup ako to ne primećuje, i da veruje komitetu.


Nego, da propišemo mi ono gore?
Ono, ko, s kim, kad, kako, zašto?
angie01 angie01 20:24 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

huci, dobro, ne mogu da se bavim tvojim smaranjem...ako ne razumes da je prodavanje sopstvenog tela vrlo zahebana pojava, vrlo cesto ustanovljena bez sopstvene volje, a svakako zbog nekih lose podeljenih karata, nemam sta da se sa tobom raspravljam na nivou, feministi, komiteti i ostalih uobicajenih besmislica,...uostalom, nisam ti se ni obratila, reagovala sam na dobrodomacinsko karakterisanje necega sto je duboko sutinski ljudski-tuzno.
gvozden1 gvozden1 21:18 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

ako ne razumes da je prodavanje sopstvenog tela vrlo zahebana pojava,

Tebi jeste, nekome drugome nije.
Ajd da pustimo ljude da sami procenjuju, a?

Pa da oni kome je to zaebano ne rade, a oni kojima nije zaebano rade.

Ili bi tvoj sud o tome šta je zaebano a šta nije da bude presudan?

Ne kapiraš ti šta je sloboda, o tome se radi.
Zato ti se vrlo često dešava da, u pokušajima da ispadneš riba u trendu, sklizneš u totalitarizme raznih boja.

Čuj, nasilje je i kad nasilja nema.

Mislim, stvarno idiotski.





uostalom, nisam ti se ni obratila


A to je značajno zbog?
angie01 angie01 22:20 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

Ajd da pustimo ljude da sami procenjuju, a?


ceTkaj, a ja sam izuzeta iz te opcije:))),... ne smem da kazem svoje misljenje,... a da mi se ne nakci neko iz vase udruge i pocne da govori neke gluposti meni licno?!:))))

Ne kapiraš ti šta je sloboda, o tome se radi.


ti ocigledno imas problem sa razumevanjem znacenja pojmova,(izmedjuostalog)-ni o kakvoj slobodi ovde nije rec.

...pa bi bilo uzaludno da ti objasnjavam dalje,..tebi je ionako cilj nesto sasvim drugo.


Mislim, stvarno idiotski.



A to je značajno zbog?


da nisam zainteresovana za glupava smaranja.
gvozden1 gvozden1 23:07 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

ne smem da kazem svoje misljenje,... a da mi se ne nakci neko iz vase udruge i pocne da govori neke gluposti meni licno?!

Udruge?

Nervira me ta hrvatština, al ajd, valjda je tu i jeste zbog toga, da mene nervira.

A šta to govori udruga o tebi lično, da je glupo kad se za prostituciju kaže da je to nasilje i zlostavljanja?

Nema tu ničega o tebi lično, ima o tvom stavu, da je glup.

A i nekonzistentan.

Jer, ako je nešto nasilje, zlostavljanje, zločin, to mora da bude sprečeno, zabranjeno, kažnjeno.

Smatraš li da prostituciju treba iskoreniti, ili ipak to nasilje i zlostavljanje treba dozvoliti?
angie01 angie01 23:33 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

Jer, ako je nešto nasilje, zlostavljanje, zločin, to mora da bude sprečeno, zabranjeno, kažnjeno.


a ti nisi cuo da je prostitucija zabranjena:)))...idi bre huci...

..a ja uopste ne govorim o tom aspektu, nego o nekom mnogo sustinskijem,..no zaboravi.
gvozden1 gvozden1 23:37 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

a ti nisi cuo da je prostitucija zabranjena:))).

To kaže zakon u Srbiji, a šta kažeš ti, to te pitam.

nego o nekom mnogo sustinskijem

Nečem folizofskom, dubokoumnom?

Da, tako ti uglavnom, ne znam kako mi se omače da zaboravim s kim pričam :)

magnus magnus 23:42 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

koje su ko zna zbog kakve muke zavrsile ovako?
kakva je muka naterala dr Brooke Magnanti da pričamo je li njeno bavljenje naukom i razvaljivanje od kurca za kintu imaju isti motiv ( traženje poštovanja ) ili recimo vidi ovo Platio kurvu 10 000 ŠVAJCARACA Jes da je švica al sat inžinjera je 100CHF a da ju jebeš sat pušikarićke ne vredi više od mog sata ( po mom skromnom narcizmu) . ako ikad budeš u franfurtu , tamo u centru gdje je burza ,europska banka , dojče bundes bank i ostali lihvari ( banke na u neboderima FKK klubovi u suterenima)vidjet ćeš da u vrjeme malcajta dok šjakeraj ide po leba ,jogurta i leberkeze dotle mladi uspješni špekulanti između dva short sellinga istrče , nategnu neku istočnoeupsku kurvu za 50 ojra ( za te pare morš dobro ručat , ja sam jeo za 10) i ajd nazad špekulirat, .. e sad što ti misliš da su ti momci prava prilika samo za konobarice ozgo što su došle ozdo grjeršiš, kulturne radnice i pučkoškolske knjižnjičarke firnajz pišaju za njima , al đaba , voli čoek da se strči niz stepenice , nategne na brzinu, obriše kurac o zavjesu , ( da u susjednoj sobi čuju kako vrišti) i ajd nazad muljat Lagrandicinim parama bez pokrića
angie01 angie01 23:54 13.02.2021

Re: Kako li je njima....

To kaže zakon u Srbiji, a šta kažeš ti, to te pitam.


nisi me pitao,nego si konstatovao,a sada se vadis, kao i uvek, kada se nalupetas.
A i nekonzistentan.

Jer, ako je nešto nasilje, zlostavljanje, zločin, to mora da bude sprečeno, zabranjeno, kažnjeno.


a rekoh ti, ja ne govorim o zakonu, zabrani, nego o strahoti situacije da neko prodaje svoje telo, tu nema nikakve filozofije.


angie01 angie01 00:12 14.02.2021

Re: Kako li je njima....

.. e sad što ti misliš


ne mislim o tome za koga su prava prilika i bas me briga,...nego mi zanimljivo kako s prezirom podvlacis te zene kao kurave, a njih posmatras sa odobravajucim divljenjem, jos im dodajes taj prostacki kolorit kojim mislis samozadovoljno da im potvrdjujes superiornost,..kao da oni nisu samo druga strana iste medalje, mozda i one jadnije.
gvozden1 gvozden1 00:15 14.02.2021

Re: Kako li je njima....


nisi me pitao,nego si konstatovao,

Može i tako, konstatovao.

Pošto ti to smatraš nasiljem, pomislio sam da si apsolutno za to da svako nasilje mora biti iskorenjeno i strogo kažnjivo.

Jesam li pogrešio, dopuštaš li to da neki oblici nasilja i ne moraju biti sankcionisani?

Ti da li dopuštaš tu mogućnost, za zakon znam, i mislim da je loš.
mariopan mariopan 16:03 14.02.2021

Re: Kako li je njima....

Danas, kada razmišljam o tom slučajnom susretu, sklon sam da posumnjam da se uopšte desio, gotovo da ne verujem sam sebi. Ali jeste, desio se.

Sve to spada u "fasadu", priču kojom zavaravaju tebe i sebe. Sve one imaju priču koju su smislile da zaštite poslednju trunku dostojanstva a da tebe, kao mušteriju, ne odvrati od "posla" nekom tugaljivom pričom koja sigurno postoji samo nije za tvoje uši i nije za taj trenutak, a ni ona ne želi da je se seti, ako je u pitanju zlostavljanje od detinjstva ili tesko siromaštvo.

Ili su to narkomani koji to rade da zadovolji potrebe za drogom, za koje niko ne bi rekao, po njenoj spoljasnjosti, da se ona drogira jer to može dugo da se krije. I ona bi ti ispričala da to radi radi uzbuđenja i bila bi iskrena u svakom smislu te reči.

Prodavati svoje telo kao kilo mesa mogu samo očajnici i oni to i jesu, kakvu god priču da imaju u rukavu.
Zato i jesam za to da se prostitucija dekriminalizuje i da se tim ljudima omogući da uplaćuju penziono i zdravstveno osiguranje, kao neka garancija da se u starosti neće potucati od nemila do nedraga.
magnus magnus 17:30 14.02.2021

Re: Kako li je njima....

Prodavati svoje telo kao kilo mesa mogu samo očajnici i oni to i jesu, kakvu god priču da imaju u rukavu

Šta ako "simbolički nije tvoje" , nešto što većina ljudi može intuitivno shvatit ali jakim mehanizmima odbrane odbija , jel se kod dosta ljudi može naći ili u tragovima ili je bilo u jednom djelu života ( post edipalni dio i ulazak u pubertet) situacija česta kod žena koje posežu za "crnim mlekom" , one što mogu slabo da jedu ili su na nekom smeću od hrane ,al puše od sabajle, tone kave , alhohol ili krajnje droga, ulazak u veze sa problematičnim likovima ( oboje se međusobno preziru na neverbalnom nivou) grupacija iz koje često izlaze prostitutke ili kurve volonterke ( novac joj nije toliko bitan, može ga i prezirat i nebi nikad za lovu )
mariopan mariopan 21:56 14.02.2021

Re: Kako li je njima....

magnus
Prodavati svoje telo kao kilo mesa mogu samo očajnici i oni to i jesu, kakvu god priču da imaju u rukavu

Šta ako "simbolički nije tvoje" , nešto što većina ljudi može intuitivno shvatit ali jakim mehanizmima odbrane odbija , jel se kod dosta ljudi može naći ili u tragovima ili je bilo u jednom djelu života ( post edipalni dio i ulazak u pubertet) situacija česta kod žena koje posežu za "crnim mlekom" , one što mogu slabo da jedu ili su na nekom smeću od hrane ,al puše od sabajle, tone kave , alhohol ili krajnje droga, ulazak u veze sa problematičnim likovima ( oboje se međusobno preziru na neverbalnom nivou) grupacija iz koje često izlaze prostitutke ili kurve volonterke ( novac joj nije toliko bitan, može ga i prezirat i nebi nikad za lovu )

Da, lepo si to opisao kao "nije tvoje", otklon od svoga tela i samog čina, verujem da im pomaže da prežive sami sa sobom. Tada im zaista novac nije ni bitan jer tu se događa nešto sasvim drugačije. To verovatno ima naziv u psihologiji ili psihijstriji, (nisam stručna da to tumačim), samo znam da postoji. Zato to ponašanje laički zovem "očajnici" i to nastaje iz očaja što se sopstveni život ne ume (ili ne može) urediti na bolji način.
kamilo_emericki kamilo_emericki 23:31 14.02.2021

Re: Kako li je njima....

mariopan
Prodavati svoje telo kao kilo mesa mogu samo očajnici i oni to i jesu, kakvu god priču da imaju u rukavu.
Mislim da griješiš.
Jedna od žena koja je zarađivala za život koristeći svoj seksuani aparat je zaključila da joj je to lakše i zdravije raditi nego na njivi ili u fabrici celuloze gdje je jedno vrijeme radila.
Ne sporim da ima i očajnika, da ima osoba uhvaćenih u mrežu trgovaca ljudskim mesom, možda najviše ali šareno je to društvo radnog naroda zaposlenog u seksualnom sektoru i mnogi baš i ne misle o sebi kao što misli okolina ali eto, vremenom prihvate to nametnuto mišljenje javnosti o sebi i žive sa njim.
Meni su gadljivije osobe koje seksualne usluge koriste kao sredstvo za sticanje dopunskih prihoda kroz razna unapređenja, dopunska školovanja, razne povlastice, materijalne i intelektualne.
Od te sorte samo su gori licemjeri koji se gnušaju, uglavnom, žena u toj vrsti razmjene ali su im sasvim uredu umorni ratnici iz kancelarija, bankarskih biroa i ušuškanih mjesta koji iniciraju i plaćaju većinu te ponude.
Dvoličnost je ljudska osobina ali je malo gdje izražena kao u odnosu prema prostituciji.
Kad u nekim turističkim mjestima domaća djevojka "lovi" bogate klijente da ih prate i pružaju im usluge onda je ona flajferka ili opajdara ali kad lokalni dečko voda strankinju onda je frajer i zavodnik.
Možda griješim ali meni je prodavačice ili prodavači ljubavi puno moralnije osobe nego mnogi radnici u finansijskom ili medijskom sektoru. Prvi, makar i za novac i na kratko, ušreće nekoga a druga sorta za novac i ličnu korist unesreći hiljade.














































angie01 angie01 00:09 15.02.2021

Re: Kako li je njima....

Od te sorte samo su gori licemjeri koji se gnušaju, uglavnom, žena u toj vrsti razmjene ali su im sasvim uredu umorni ratnici iz kancelarija, bankarskih biroa i ušuškanih mjesta koji iniciraju i plaćaju većinu te ponude.


pa naravno, da nema tih koji hoce da plate, ne bi postajalo ni trziste,...pazi sad, nije ti gadno da platis za seks, al ti je gadna devojka kojoj si platio...pa koji si ti onda mucenik.

Mislim da griješiš.
Jedna od žena koja je zarađivala za život koristeći svoj seksuani aparat je zaključila da joj je to lakše i zdravije raditi nego na njivi ili u fabrici celuloze gdje je jedno vrijeme radila.
Ne sporim da ima i očajnika, da ima osoba uhvaćenih u mrežu trgovaca ljudskim mesom, možda najviše ali šareno je to društvo radnog naroda zaposlenog u seksualnom sektoru i mnogi baš i ne misle o sebi kao što misli okolina ali eto, vremenom prihvate to nametnuto mišljenje javnosti o sebi i žive sa njim.


ovo sve nije bas tako,...u vecini tih situacija su stvari teske i mucne, cesto uz prisilu razne vrste,...nemam sad herca da ulazim u duze pisanje,...
kamilo_emericki kamilo_emericki 11:30 15.02.2021

Re: Kako li je njima....


ovo sve nije bas tako,...u vecini tih situacija su stvari teske i mucne, cesto uz prisilu razne vrste,...nemam sad herca da ulazim u duze pisanje,

Ne mislim ni ja da tu cvjeta cvijeće, ima tu previše mučnine, prisile. Teško je, iz pozicije nekog ko ima stabilnu i sređenu situaciju u životu, shvatiti zašto su neke osobe tu gdje jesu.
Ponekad je i prostitucija nekakav izlaz iz pakla. Loš, ali izlaz.
milisav68 milisav68 11:50 15.02.2021

Re: Kako li je njima....

kamilo_emericki

ovo sve nije bas tako,...u vecini tih situacija su stvari teske i mucne, cesto uz prisilu razne vrste,...nemam sad herca da ulazim u duze pisanje,

Ne mislim ni ja da tu cvjeta cvijeće, ima tu previše mučnine, prisile. Teško je, iz pozicije nekog ko ima stabilnu i sređenu situaciju u životu, shvatiti zašto su neke osobe tu gdje jesu.
Ponekad je i prostitucija nekakav izlaz iz pakla. Loš, ali izlaz.

Da, i sasvim druga situacija bi bila kada bi se na neki način legalizovalo.

Bilo bi manje nasilja i prisile.
mariopan mariopan 12:20 15.02.2021

Re: Kako li je njima....

Meni su gadljivije osobe koje seksualne usluge koriste kao sredstvo za sticanje dopunskih prihoda kroz razna unapređenja, dopunska školovanja, razne povlastice, materijalne i intelektualne.

Da, ubedljivo najgadnija trgovina a mislim čak da je više rasprostranjena, samo "nevidljiva" jer nija javna.
Znam i ja za one kojima je lakše da rade to nego da rade u nekoj fabrici ili na njivi i da svesno trpe sve nevolje svog zanata, njih mi ni malo nije žao. Više žalim one koje to moraju da rade iz teške nemaštine ili nemogućnosti da sebi obezbede drugi posao (nemaju škole, nemaju svoj dom, prihode, ne znaju nista drugo da rade).
Možda griješim ali meni je prodavačice ili prodavači ljubavi puno moralnije osobe nego mnogi radnici u finansijskom ili medijskom sektoru. Prvi, makar i za novac i na kratko, ušreće nekoga a druga sorta za novac i ličnu korist unesreći hiljade.


Ne grešiš uopšte, pogledaj samo kako "napreduju" u karijeri takvi likovi, ljigavo bi bio pravi izraz.
angie01 angie01 12:21 15.02.2021

Re: Kako li je njima....

prostitucija nekakav izlaz iz pakla.


kakav bre izlaz,...to je zabetonirani pakao!

Zivela sam jedno vreme na Tajlandu i ono sto sam tamo videla je jedan izokrenuti svet u sred rajske lepote. Tamo je prostitucija jedna od glavnih grana turizma,( sex biznis se razvio za vreme rata u Vijetnamu, kada su americke baze bile u ovoj zemlji), i devojke koje se time bave nisu obelezene kao u Evropi,...vise su obelezeni korisnici, ona gomila uzasnih raspalih matoraca koji dolaze sa svih strana ne bi li platili mladu devojcicu ili decaka-odvratno.
A one izdrzavaju citave mnogobrojne clanove porodice, koje u zaledju zive vrlo siromasno u sojenicama. Bogati Kuvajcani ne placaju u kesu, nego u zlatu i devojke sav taj nakit nose na sebi, kako bi prikazale koliko vrede.
kamilo_emericki kamilo_emericki 13:38 15.02.2021

Re: Kako li je njima....

angie01
kakav bre izlaz,...to je zabetonirani pakao!

Polako bona.
Radeći na renoviranju jednog socijalnog centra popio sam dosta kave u društvu francuske socijalne radnice, prilično žestoke feministkinje. Koliko bi se samo filmova moglo napraviti od njenih priča. Preko dvadeset godina na terenu u borbi protiv droge, prostitucije, trgovine bijelim robljem, porodičnog nasilja.
Od nje sam čuo jasno i glasno da je za neke prostitucija bila spas. Pa ti zamisli život prije toga. Ta žena je išla u Afriku i Južnu Ameriku da vidi izvore najvećeg broja njene klijentele. Ne znam kako je uopšte još "čitava" i kako može i dalje raditi taj posao.
(procitajte pazljivo ovaj tekst UNICEFa.)


- Ako ste se jutros probudili zdraviji no bolesniji - sretniji ste od milion ljudi koji nece docekati iducu nedelju !
- Ako nikad niste osetili opasnost bitke, usamljenost zatocenistva, agoniju mucenja, ugrize gladi - sretniji ste od 500 miliona stanovnika ovog sveta!
- Ako mozete otici u crkvu bez straha da vam prete, hapse, muce ili ubiju - srecniji ste od 3 MILIJARDE ljudi ovoga sveta !
- Ako u vasem frizideru ima hrane, na vama odece, nad glavom imate krov i krevet u koji cete leci - bogatiji ste od 75% stanovnika ovog sveta !
- Ako vasi ocevi imaju racun u banci i bar malo novaca u novcaniku, a vi nesto sitnisa u nekoj kutijici, čanku - pripadate medju 8 % najbolje stojecih ljudi na svetu !!!
- Ako su vam roditelji jos zivi, a uz to jos uvek u braku - spadate medju zaista retke osobe !
- Ako mozete procitati ovu poruku upravo ste dvostruko blagoslovljeni : jer je neko mislio na vas i jer ne spadate medju 2 milijarde onih koji ne znaju da citaju!


Gornji citat je kopiran sa ovog mjesta
devojke koje se time bave nisu obelezene kao u Evropi

Nisu hrišćani. Nemaju sve kulture isti odnos prema tijelu i seksualnosti.

magnus magnus 18:23 15.02.2021

Re: Kako li je njima....

Da, lepo si to opisao kao "nije tvoje", otklon od svoga tela i samog čina

ma "odvojenost od tjela " je postojala prije , ( često ćeš ćuti kod "dogovječnih junfača" kako forsiraju "duh" nauštrb tijela , to je jedan od glavnih razloga nekih askeza , recimo sv.Marija egipćanka je bukvalno bila kurva volonterka , da bi po preobračenju postala asketa i "ravnoapostolna" , cjela nedelja posta u časnom postu njoj je posvećena i pjeva se u slavu njenu , jel se ucjelovila ( našla self. habitus) tek kad je usvojila svoje tjelo u "ja " milošću Božjom ali i stvarnom neiskvarenošču svojom. Crkva njeno" sagrešenje" tumači kao mučeništvo u nedostatku "suživota" sa Božjom milosti . " nije li sv. Augustin ( kojeg slavimo na Vidovdan pa je malo zanemaren) isto bio grešnik u bludnji dok ga se Milost nije dotakla otud njegovo "sole Gracia" . psihoanalitički gledano žena ćesto doživljava svoje "tjelo žene " kao majčino tjelo i majku kao kastratorku ali i nekog ko je "Oteo" eros , otud nesvjesna mržnja i agresija pema majci ide od "grubljih" igrica sisanja crnog mlijeka ( razne toksikomanije) do bukvalnog "razvaljivanja kurcem" bilo za kinu ili ne , 8 pri tome na nivou fantazma kurac njenog klijenta je njen koji razvaljuje majku , otud . i postkoitalna depresija kao žal za uništenim (objektom)
, omnia animalia post coitum triste est. svođenje priče o kurvama kao mučenicima koje zlostavljaju oni koji ne mogu drugačije do pičke ( interesantno kako sadašnja "woke" i rodna kultura ne raspravlja o tom tipu diskriminacije pa niko ne zastupa pravo na pičku ko opće dobro) je plošna , jako reducirana i samoobmanjujuća , zanemaruje sve naše ljudske svjetle i tamne strane , igru erosa i tanatosa i njihovu isprepletenost ( ne jebu se ljudi samo zbog leptirića u želudcu. često su tu sove , guje , žohari i zmaji) kao i banalnog tržišta , neke kurve zbog predispozicija mogu daleko više da zarade kurvanjem nego rintanjam i to je čisto racionalna računica ( jebiga tjelo prodaješ i kad pereš tanjure 12 sati u restoranu na +44) . e sad jebiga to je jedan od rjetkih poslova gdje satnica pada sa minulim radom . I da ne zaboravim , majka je mračni objekt traume koji čerku vodi u kraljicu noči , ne otac
ali to današnja antipatrijarhalna kultura neće priznati . a upravo nas ta kultura svodi na karikiranje i burlesku ženske seksualnosti i novo doba sveopčeg kupleraja
Черевићан Черевићан 01:24 13.02.2021

трагом кресосета

or, a Whore from Valletta

има томе ...............25 леета
са куравом гајбу сам делио,
клијентелу... ту је доводила
а успут се и ја ........севапио

то посебна врста ...прца била
(нема моли нема глава боли)
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 01:31 13.02.2021

Re: трагом кресосета

Mogli bi jedan blog o toj specifičnoj vrsti iskustva, g. Čer, da napišete, pa da nam prekratite duge dane bez socijalnih kontakata, dok zahvaljujući vakcini ne steknemo imunitet.
angie01 angie01 09:19 13.02.2021

Re: трагом кресосета

то посебна врста ...прца била
(нема моли нема глава боли)



ne znam gospodo, al prodavanje tela jeste dobrovoljni, ( vrlo cesto i prisilni), pristanak na nasilje koje se naplacuje.


nikvet pn nikvet pn 10:54 14.02.2021

Re: трагом кресосета

Ветеринарска клијентела је пресек свега људског шара (осим Рома и наркомана) па свакако да и таквих дама има. Колеге се слажу да спадају у баш добру клијентелу која вруће воли и 'ладно плати.

Чујем буде и компензација, но општи утисак је да им је избор лични од воље и мерака; не од муке и невоље. Има и тога али мање видљиво.

Иначе забрана заната најстаријег ни Стаљину није успела.

mariopan mariopan 21:59 14.02.2021

Re: трагом кресосета

Vojislav Stojković
Mogli bi jedan blog o toj specifičnoj vrsti iskustva, g. Čer, da napišete, pa da nam prekratite duge dane bez socijalnih kontakata, dok zahvaljujući vakcini ne steknemo imunitet.

..pa da kreneš u "istraživanje materijala" za knjigu?
49 41 49 41 01:41 13.02.2021

Lako je meni za sutra

Relativno mlada zena, narice na grobu umrlog muza uz duboke jecaje.
Kad su se ljudi na sahrani, vec poceli razilaziti pridje joj Pop kako bi je utesio.
-Vi ste relativno mlada zena, naci cete sutra novog zivotnog saputnika...

Pope, ne placem ja za sutra, placem sta cu jadna za nocas.
crossover crossover 02:39 13.02.2021

Бурдељ

Једини правни акт који се директно односи на питање проституције на подручју Србије је „Статут о проституцији града Новог Сада“ из 1893. године. Наведени правни акт је занимљив из више разлога. Наиме, први пут је регулисано отварање и рад јавних кућа, тзв „бурдеља“, начин организовања, услови рада, социјални и здравствени положај проститутки, осигурање јавног реда и мира и сл.

За отварање јавне куће била је неопходна дозвола коју је издавао велики капетан, уз пристанак лица које је власник некретнине у којој се јавна кућа отвара. Истовремено, за отварање јавне куће плаћала се такса у износу од 50 куна и новац је био уплаћиван у корист „варошког сиротињског фонда“. Укидање јавне куће је наређивао и извршавао велики капетан.

Дозвола за „држање“ јавне куће могла је бити дата само тзв „женскињу“ коме је прошло 40 година и које није било кажњавано због злочина или прекршаја или преступа против јавног реда и мира. Статут је предвиђао дискреционо право да се дозвола не изда лицу за кога постоји сумња да се прописа неће придржавати.

Јавна кућа је могла бити отворена само у оној кући која је за то била предвиђена и која се налазила у „улици на страни“ и у таквој кући нико није могао становати осим особа које су у њој радиле. Јавна кућа није могла бити отворена у улицама у којима се налази црква или школа, а уколико се црква или школа касније у близини изгради јавна кућа је морала да престане са радом.

Власница јавне куће је била у обавези, пре него што прими проститутке, да их „стави пред капетанију“ где им се прегледају исправе. Саставља се записник о намерама проститутки да раде у јавној кући, потом се врши њихов медицински преглед и сачињава књижица о здрављу која садржи фотографију „блуднице“.

Власница јавне куће може дозволити „блудничку зараду“ само особама које су пријављене код полиције као проститутке и које имају „књижицу о здрављу“. Било је забрањено у јавну кућу примати жене које нису имале наведене документе. У јавној кући могле су да раде само жене старије од 16 година. Прописано је строго кажњавање за оне који „маме“ или приморавају жене да постану проститутке.

Власница јавне куће била је у обавези да проститутки обезбеди „пристојну храну, стан и здраво почивалиште“ и није смела да је против воље примора на проституцију. Такође, била је уобавези да проститутки у сваком тренутку дозволи коначан одлазак и да јој притом да једно „ново руво“ према годишњем времену.

Осим дела који припада власници у име хране и стана, прописано је да зарада сасвим припада проститутки која је радила у јавној кући. Власница јавне куће била је одговорна за то да проститутке сваког уторка и суботе присуствују лекарском прегледу. Такође, била је одговорна да се строго придржава здравствених прописа које лекар препоручи и да сваког јутра прегледа да ли су проститутке здраве, као и да пријави уколико се нека преко ноћи разболела.

Уколико лекар констатује да је проститутка у другом стању прописано је да је „забрањено на блуд терати“. Приликом прегледа од стране лекара било је прописано да прегледу увек присуствује полицијски службеник који о прегледу сачињава записник.

Прописано је да јавна кућа мора да има све прозоре снабдевене непровидним завесама тако да није могуће гледање унутра. Проституткама је било забрањено да ходају испред јавне куће на начин којим се „вређа стид“, односно да се понашају на начин којим се „скандализује публика“. Такође, било је забрањено тзв „недораслим младићима“ да долазе у јавну кућу. Статут је прописао низ казнених мера и казни за непоштовање прописаног.


Unfuckable Unfuckable 04:46 13.02.2021

Re: Бурдељ (dNo)

genijalan naslov komentara, seveda malo manje genijalan nego Komentator himself
pa mi lepo dade tobogan za autorovu jadnu dilemu tipa

Iz istih razloga nije mi najjasnije kako će Ministarstvo finansija, preko Poreke uprave, registrovati promet usluga i obezbediti naplatu PDV-a putem fiskalizacije.

jadnu - da priupitam: a što bismo se mi toliko brinuli oko naplate poreza prostitutkama kada ga ne naplaćujemo advokatima?

I dokle ćemo da se pravimo Toše i da ne vidimo šumu od drveća samo zato što nam neki blogoortak, ili možda ...par njih - malo iMPOnuje?

Ko je tu smrad i ko ne plaća porez?




shmoo shmoo 09:04 13.02.2021

Re: Бурдељ

crossover

Једини правни акт



Од пре 127 година?

Машала.

Сећам се како се својевремено Богдан Тирнанић залагао да се од Савамале направи београдска четврт црвених фењера са легалним јавним кућама и легалном проституцијом, са проституткама које би имале пуну социјалну и здравствену заштиту итд.

А да се од старе железничке станице за коју су и пре 50 година планирали измештање у Прокоп, и станице у Топчидеру и пруге између њих направи туристичка атракција, нека врста воза београдске романтике која би довозила туристе из Кошутњака право до Савамале.




Иначе, занимљиви су ти стари градски статути. Свашта се у њима може наћи.

Рецимо, по статуту града Београда пре Другог светског рата нико ко нема статус грађанина града Београда (а услов је био да се најмање 10 година живи у Београду да би се признао статус Београђанина), не може да отвори и отпочне никакав свој приватни бизнис.

Знам то по дозволи за млекару коју су моји могли да добију тек 1923. Чувам тај папир још увек... Јбг, музејски експонат.









П.С. - Света Лукић (ЛИНК)

magnus magnus 11:29 13.02.2021

Re: Бурдељ

našli mi ko djeca đačku knjižicu Pište Hosija , nekog mađara iz sela ( sad su to sve hrvati) bio nekad najškolovaniji u selu imo gimnaziju (velika matura)u Pečuju završenu prije onog rata. zadnja strana sva ispečatirana . Pitamo Pišta baći kakvi su ovo pečati. "azo , kaže pišta nekad su đaci preko 16 imali pravo jednom mjesečno u kupleraj za frtalj cjene , (madam i država se ne plačali, samo dama) da dečkići ne polude od učenja , ja sam išo i na tuđe knjižice kad mi se htjelo
.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 11:46 13.02.2021

Re: Бурдељ

crossover
Једини правни акт који се директно односи на питање проституције на подручју Србије је „Статут о проституцији града Новог Сада“ из 1893. године.

NS je ondak pripadao KundK, pa je valjda i statut tako detaljan, kao uostalom i katastar, popisi stanovništva.
Iz tog vremena našao sam negde popis stanovništva. U njemu se vidi koliko je moj pradeda Miloš na kbr. 64 u Glavnoj ulici imao glava u porodici, krupne i sitne stoke, peradi... sve lepo piše crno-nabelo i to krasopisom.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 11:53 13.02.2021

Re: Бурдељ

magnus
"azo , kaže pišta nekad su đaci preko 16 imali pravo jednom mjesečno u kupleraj za frtalj cjene , (madam i država se ne plačali, samo dama) da dečkići ne polude od učenja , ja sam išo i na tuđe knjižice kad mi se htjelo

Izgleda da su ondašnje javne kuće imale i edukativnu funkciju, kako neposredno praktičnu tako i posrednu (da ne polude od učenja).

Kasnije je su se đaci morali nekako snalaziti.




Milan Novković Milan Novković 13:01 13.02.2021

Re: Бурдељ

Vojislav Stojković
magnus
"azo , kaže pišta nekad su đaci preko 16 imali pravo jednom mjesečno u kupleraj za frtalj cjene , (madam i država se ne plačali, samo dama) da dečkići ne polude od učenja , ja sam išo i na tuđe knjižice kad mi se htjelo

Izgleda da su ondašnje javne kuće imale i edukativnu funkciju, kako neposredno praktičnu tako i posrednu (da ne polude od učenja).

Kasnije je su se đaci morali nekako snalaziti.


Koliko smo mi naivni u širini i poimanju surovog dela sveta, zaslepljeni brzopleto plitkim pop-kulturološkim stilizacijama, sam ja, i pored poprilično bujne mašte, ukapirao tek pre 15tak godina - nači prilazio sam pedesetim - kako je ovde Ross Kemp počeo da radi dve vrste serijala:

Ross Kemp on Gangs

Ross Kemp: Extreme World

U ovom drugom, iako moja sećanja umeju da brljave u mešanju autora i radova im, posećuje neke javne "kuće" po svetu.

Sa tim hororom se jedino nosi outright mučenje i ubijanje, od kaveza u vodi za rata u Vijetnamu, na primer, do američkih raketa kad raspale po svatovima na bliskom istoku, na drugi primer, sa sve valjda "komičnim" porukama na raketama što ispisuju veseli praznoglavci koji se uopše pale na "karijeru" u vojsci kao boranija koja će drugima uterati demokratiju, očiju vezanih usranim povezima da ne bi ukapirali šta im gazde rade.

Nosi se i prvi serijal, od okorelih Rusa kriminalaca što beže iz sibirskih zatvora vodeći sa sobom "krave" (dal bejaše), slabašnije zatvorenike koje će da pojedu da bi preživeli bežanje po hiljadama kilometara leda, do prosečnog života u kriminalnom gangu u brazilskim favelama.

Al opet mi to "stilizujemo" u filmovima i opuštenciji što, ajd, ne mora da bude za osudu pošto smo taki evolutivno - previše zla ima oko nas i poludeli bi da se bistra pogleda osvrćemo na sve zlo što nas zapljuskuje...

... usput, mi muškarci nismo nešto previše bistri na ove teme, nama je boks plemenita veština, dok ne probamo pa nekoliko puta naletimo na tuđu pesnicu, pa nam često i za silovanja zafali drugi X hromozom na nepažljive trenutke.

Nažalost, sadašnju (ostadoše nam stari geni), i "nasreću" evolutivnu, dobro i loše se tako bizarno nedokučivo mešaju ponekad i izgleda da nam je to pomagalo da kroz desetine hiljada godina frenetično efikasnije ispaljujemo baš svoje hromozome u budućnost, ako i kada smo bolje od drugih razumevali pa koristili i dobro i loše kao efikasan alat - evolutivna ironija na delu kaže da sopstveno preživljavanje nema cenu.

I kako stvari stoje taman kako ispišemo tu cenu i ona bude jako niska preuzeće nas i okolinu roboti i AI, plus poneki zombi.



magnus magnus 15:45 13.02.2021

Re: Бурдељ

kako neposredno praktičnu tako i posrednu (da ne polude od učenja).
sad dal su tad "milostivice" uopšte išle u gimnaziju i ako jesu dal su se same snalazile da ne polude, ne pitah Pištu
magnus magnus 23:07 13.02.2021

panta rei

kažu da muškarci u životu dva puta imaju ozbiljnu nelagodu
prvi put kad ne mogu drugi put
i drugi put kad ne mogu prvi put
a žene
prvi put kad naplate prvi put
i drugi put kad plate prvi put
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 00:54 14.02.2021

Re: panta rei

Mene smara rec prostituka....znam da nije dozvoljeno da me smara....ne smes da kazes - kurva.

A ja gorivim te zene, pricala sam sa jednom, koja je pola muskarac,,pola zena, napisah blog o tome,

Gledala sam film Sestre Taso:( i jos jedan na slicnu temu:( i ovo mi kul za Bg sto mora deset godina.....

Mnogo toga ste pisali.Zato pisem nepovezano, umorim se....l

Pricala sam jednom, pa valjda spomzorusom, pre Hrista, posle je postala pevacica, ispricala mi je da spava sa nekim matorcem radi kinte i kao, eto, sreca pa brz je. Ugradila je silikone ohoho davno. Ja i danas da vidim tu zenu, popricala bih sigurno jer nije los covek.
Ali..
Jbt. U kom ja svemiru zivim. Meni je xopop to sta je ona radila zbog para. Bunde... Spavas sa nekim ko ti je gadan, i onda nosis bundu od ubijene zivotinje. I kao sve supp...


jednarecfonmoi jednarecfonmoi 00:58 14.02.2021

Re: panta rei

Posto sam posle nekoliko sati resila problem ajfon i punjaci koji ne pune, ako neko ima slican problem, nek mi se javi privatno slobodno.

Svakom zelim da pomognem po tom pitanju i ne zelim najcrnjem neprijatelju maltret koji prodjoh

Happy Valentine's day.

haklberi_tom haklberi_tom 08:04 14.02.2021

Re: panta rei

jednarecfonmoi
Posto sam posle nekoliko sati resila problem ajfon i punjaci koji ne pune, ako neko ima slican problem, nek mi se javi privatno slobodno.

Svakom zelim da pomognem po tom pitanju i ne zelim najcrnjem neprijatelju maltret koji prodjoh

Happy Valentine's day.


Meni je ajfon bljak.
Usput - da li (i) ti držiš ajfon na stolu ekranom okrenutim na dole kako bi se videla nagrižena jabuka na pozadini.
Odnosno - da li pri telefoniranju paziš da ajfon držiš pri dnu, kako bi se, takođe, videla nagrižena jabuka na pozadini.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 10:15 14.02.2021

Re: panta rei

jok, ni jedno ni drugo.

nisam mogla da podnesem ajfon jer mi je bio simbol komsinice ispod koja kuka na platu, zivot, sta god al uvek ima skoro najnoviji model i davi sa tim.

rekao mi neko da ce da kupi i da uzmem i ja jer ne baguje.

evo ti sad deo price da me sprdas, poslao mi brt iz LONDONA gde sam zivela ooooo jbt, i sad ide valjda normalan deo -----> svidi mi se ajfon mnogo.

sve mi prija, komande, izgled, sta god. bitno mi je za posao da imam dobar fon koji radi....koji imas ti mob

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana