SREĆAN NAM ROĐENDAN !

Jelica Greganović RSS / 15.05.2008. u 12:22

Ovako je zvučalo prvih 80 sekundi Radija B92.

176px-B92.svg.pngDanas je rođendan mojoj B92 i Mojoj najboljoj drugarici. I jedna i druga su mi ulepšale život nezaboravnim sekvencama. I jedna i druga u mom životu zauzimaju posebno mesto. Danas, u podne, B92 je napunila 19, a Moja najbolja drugarica više nema 23,5 godine, kao i ja upravo je stekla 24 godine.

A onog dana kada je Radio B92 otvaran...

15. maja 1989. godine u našoj redakciji u Domu omladine bila je trema do neba. Tonac Robert Klajn, legenda naša, vrteo se onako krakat između sastravljenog Verana i »ekipe sa drugog sprata«, tadašnjih naših vlasnika... na stolu je čekala flaša šampanjca, za koju se nije znalo ko sme da pristupi otvaranju, obzirom da smo se svi tako tresli, da bi pomenuti šampanjac mogli da dovedemo do čep-raketnog stanja. Ja sam stajala prilepljena uz zid i sa stravom gledala špajz, koji je godinama uspešno glumio naš studio, kako šljašti od jutarnjeg sunca i sve one koji su se u njega natrpali pretvara u neprepoznatljive senke. Negde u ćošku je čučao Saša Žigić, koji je trebalo da vodi prvi program novog radija.

A, pre toga su bili sastanci, dogovori, pregovori, nosili su se naokolo papiri, telefoni nisu prestajali da zvone. Do kraja se nije znalo, hoće li popiti našu priču i pustiti nas da u ime majskih omladinskih proslava, ostalih za pokojnim slavljenikom, napravimo radio i time kao doprinesemo opštenarodnom slavlju, veselju i radosti... samo malo, samo za tu priliku... a posle teško će nas neko skinuti, kada jednom zajašimo frekvenciju.

Kao da je sve gotovo, pravljene su redakcije. Naš dotadašnji životni prostor smanjio se dolaskom ekipe dvestadvojke, koja je sa nama pravila radio. Udelili su nam još malo prostora na drugom spratu. Galopiralo se gore-dole, a sastančilo svaki dan. Pravili smo programske šeme, objašnjavali, crtali... sve smo radili, samo da nam daju taj radio. Svi su ga imali, svuda po Jugi bili su omladinski radiji, samo ga Beograd nije imao.

Tražilo se ime. Bilo je svega. Veran je predlagao da se zovemo Radio ROB (Radio Omladine Beograda). Ekipa sa drugog sprata, političari-vlasnici užasnuli su se... kakav crni rob!? A, onda je Veran predložio B (kao Beograd) 92, jer to će nam biti dodeljena privremena frekvencija, a i 92 je pozivni za policiju... i tako je i bilo. Postali smo i ostali B92.

Hodnik je bio krcat, lift kao i obično nije radio. Članovi buduće redakcije, mileli su po stepenicama zaduvano, vrata su očajno škripala pod leđima svih koji su pokušavali da sačuvaju svoje mesto, pred navalom. U svoj toj gužvi cilj je bio samo da se unutra ostavi makar malo prostora, po kome bi Robert mogao da skače sa lemilicom, kojom je mlatarao, zavlačeći se pod miksetu i ko zna šta lemeći... Roberta nikada nismo mogli da pitamo šta radi, a da dobijemo razumljiv odgovor. Robert je vazda nešto lepio, lemio, prilepljivao, prelepljivao, sastavljao - od par žica pravio »bioskop«. I baš tada, kao i uvek u poslednjem trenutku, Robiška je odlučio da lemi, a vreme je prolazilo... primicalo se podne, čekao se Prvi glas.

A onda je odnekud stigao pomenuti Prvi glas, koga su odmah ugurali u špajz-studio. Kutije od jaja, kojima je studio tonski izolovan ponosno su iznenađivale gosta. Neko je zgrabio onaj šampanjac, u fazi vrenja na suncu, koje nikada nije štedelo naš peti sprat. Ni musavi prozori nisu mogli da ga spreče da od redakcije, zatrpane papirima, novinama, plakatima, trakama, baterijama, napravi saunu... Tog 15. maja sunce je posebno ozbiljno shvatilo svoj zadatak. Podne za veliku stvar moralo je očito da bude najsjajnije moguće.

Dok smo mi ukočeni od strave stajali gledajući zaslepljujuće staklo studija, konačno se upalila crvena lampica. Robert je iz ruke ispustio lemilicu i svoje klavirske prste prilepio na reglere. Prvi glas se čuo kao sa neba... ne znam kako je bilo onima koji su nas preko radija slušali, ali nama u redakciji, koji smo stajali pored, koji smo taj trenutak čekali godinama, da se javio dragibogsneba bilo bi manje iznenađujuće. Svi smo znali da samo što nije, da samo što nismo konačno i mi dobili radio, da uspeli smo, da blago nama, da ovo je ono što smo čekali...ali kada se začuo Prvi glas, svi smo klecnuli, Robert je drugom rukom brljao po nekoj traci, Žigić je cupkao pred vratima studija... šampanjac je ključao...

Pravo da vam kažem, te prve reči Prvog glasa slušala sam kao gluva... samo poslednje: »...ovo je radio koji ste želeli, kontraradio, B92... od sada pa zauvek!« ostale su mi u ušima. A onda je otvoren kuvani šampanjac, Robert je sedećki poskočio na stolici, Žigić je uspeo između nogu svečanih gostiju da se ugura u studio, počeli su da iskaču džinglovi i konačno... to je bilo to, u čemu smo se snalazili – RADIO!

Tog dana sam pravila vesti ni od čega. Ništa nismo imali. Nismo imali para da platimo servis novinske agencije. Nismo imali faksove. Kompjuteri... tek to nismo imali. Imali smo gomilu kucaćih Olimpija koje su treštale u agoniji... Vesti smo krpili kako smo znali i umeli, na noge smo morali da ih skupljamo... slala sam reportere svuda, gde god, svuda – samo donesite vesti!

Telefoni su se usijavali. U programu se čulo zarazno kikotanje Moje najbolje drugarice... toliko je dugo čekala da se kako samo ona zna smeje na samo našem, baš našem radiju. Muvali smo se do ponoći po redakciji, svuda se čuo smeh i galama. Posle smo niz stepenice, jer lift i dalje nije radio odbauljali kući, a za nama je ostao zvuk iza starih, izdrndanih vrata špajz-studija, zvuk konačno našeg Radija. Jeste da se čuo u intimnom krugu od nekoliko ulica (ako je bilo nizbrdački, mogli smo i dalje da dobacimo). I nikada nije ućutao. Kao što je i rekao Prvi glas, koji u ovom blog-dvorištu nastupa poznatiji kao Žmu.

Svi smo tada imali oko dvadesetak godina. Danas je naš radio star skoro toliko kao mi kada smo ga pravili.

Ako sam, pored dece, na nešto ponosna u životu, na nešto u čijem sam stvaranju učestvovala, na nešto na šta sam bez žaljenja potrošila godine, to je taj Radio. B92. I danas je to deo mog života, za koji radim i za koji ću uvek raditi.

Jeste, u međuvremenu smo se razrasli... i TV i sajt i Samizdat i Rex i ima svega... i nova zgrada, koja izgleda kao svemir u poređenju sa špajzom u kome smo počeli.

Kada odem u Beograd tamo je moja kuća. Tamo se ne osećam drugačije. Tamo su ljudi koje volim. Tamo se čuje smeh i galama. Tamo živi naš Radio B92. Zauvek.

Dakle, dobrodošli na rodjendan!

P.S. Mojoj priči dodajem Veranovu, koju mi je u međuvremenu poslao:

draga jelice,
hvala na ovom podsecanju. malo suza u ocima nije visak...
tvoja prijateljica je svakog dana razdragana. "ubija" nas pozitivnim vibracijama; danas bili u vrnjackoj banji, doneli mi kurometar, licni poklon od djankarla.
gordan sedi preko puta, jos jedan od osnivaca. pricamo o tome kako razbijati tabue oko raka dojke, mamografije ...o zdravstvu; kako da prikupimo pola miliona evra za digitalni pokretni mamograf. veliki sleper, mini bolnica. misim da cemo to napraviti za mesec dana. poverenje u nase akcije raste. gledamo ko je pobedio u gradovima u kojima gradimo sigurne kuce za zene i decu zrtve porodicnog nasilja...moramo i ove godine da radimo animiranje za resavanje problema nestasice krvi tokom leta...imamo akciju povecanja bezbednosti u saobracaju. u medjuvremenu gordan otisao kod kineza i kupio za nas nekoliko papuce crocs za 400 dindzi (proizvode se u istoj fabrici u kojoj i "orginali" od 50 evra).
gledam prilog o godisnjici i zao mi je sto nema nekih drugih ljudi. npr. moj licni heroj je zorka bera koja puni deset godina na b92. kao izbeglica dosla je kod nas i pocela da radi sa nama da kuva kafu i sve sto treba... tek kasnije saznao sam da je ing.tehnologije.. kada su nas zatvarali pocetkom bombardovanja i kada su nas sve izbacili iz doma omladine, prisla mi je i rekla ...da bi mozda bilo dobro da ostane i da iznosi sve ono sto nam nije bilo dozvoljeno da iznesemo: licne stvari, cigarete koje smo nabavili za sve zaposlene, itd. predstavila se kao izbleglica...koju ne interesuje ko je sef i sl. svako vece smo se sastajali u haustorima gde je donosila kese za smece sa nasim licnim stvarima, nekim simbolima i pricala nam kako se sire nikacevic, nemanja djordjevic..sta sa njima prica ivica dacic kada svrati itd.
izdrzala je puno mozda citavih mesec dana.
i danas je sa nama. to su heroji koji treba da budu u prvom planu narocito danas. kada nam se bliska istorija smeje u lice.
danas sam negde rekao da smo prosli dokazivanje u uslovima politicke diktature i da se danas dokazujemo u uslovima trzisne diktature. pa to neko komentarise "dakle, trziste je sve...a on mislio da je cilj novinarstva B92: sloboda informisanja, tolerancija, grajdansko drustvo, mir, ljubav, evroatlanska harmonija evropski epicentar a ne ruska guberija...'
namerno citiram ovo iz komentara na vestima jer cesto to cujem a to je tipicno neshvatanje nase misije; ostali smo pri svim ovim principima ali sa nastojanjem da sami obezbedimo kroz nase prihode mogucnost da nas niko nikada ne ugrozava, kada je rec o vrednostima. i to je kljuc; nekada smo nezavisnost gradili na sirokoj lepezi donatora koji nisu mogli da uticu na nasu uredjivacku politiku, a danas kroz uspesnost na trzisnom planu tu samostalnost ostvarujemo i reinvestiramo ne u cilju licnih bogacenja vec ostvarivanja i garantovanja na dug rok autonomije i kontinuiteta uredjivacke politike. imamo nekoliko akcionara koji su morali da se kvalifikuju da postanu akcionari time sto su garantovali da uredjivacku politiku vode osnivaci i menadzment b92... mislim da je malo medija koji su uspeli da na ovakav nacin obezbede kontinuitet onoga sto je stvarajo pocetkom 1989. godine. ja to smatram posebnim uspehom...narocito danas. kada se vidi mogucnost poraza onih koji svoju infrastrukturu i strategiju nisu shvatali na isti nacin kao mi.
trentuno imamo oko 500 zaposlenih a od toga oko sto onih koji su vise od deset godina mozda oko 50 onih koji su vise od 15 godina na b92.
nadam se da i oni koji su postali deo b92 familije mnogo kasnije mogu da prepoznaju ono sto ja konstantno osecam; istu energiju i duh iz 89. i godina koje su usledile.
zahvalan sam svakom saradniku koji emituje tu energiju, koju vrlo lako prepoznaju npr. oni koju su nam se ove godine pridruzili i kod kojih prepoznajem zelju da budu isto onoliko posveceni koliko smo mi bili onda ... a neki ostali i do danasnjeg dana.
vidim da neki pominju i bikove i zaista ima nas najvise rodjenih kao takvi od tvoje drugarice, b92, roberta itd. do nas petoro koji cemo slaviti u ponedeljak.
vozac nova je drugi heroj. kada je trebalo pocetkom bombardovanja izvaditi iz pristine nasu dopisnicu i njenog muza sam se prijavio. htela ceca lukic da ide a onda on rekao, to je moja obaveza i otisao. svi smo brinuli. onda upao nikacevic sa policijom oduzeo radio, mi sedeli u ulazu doma omladine i jedino sta nas je obradovalo je cinjenica da su oni stigli tog istog dana.
nevidjena je provala ovakvih secanja...a dobro je dok se toga zivo secamo, pamtimo. i dok smo svesni odakle smo potekli.
nije lako i nece i dalje biti lako; ali sam siguran da kod nas ne radi niko zbog toga sto bi ocekivao da bi mu bilo lako.
dosta veliku cenu smo platili. nase porodice, mi sami...gradjani.
nikada necu shvatiti zasto ne mozemo da pozitivnu energiju iskoristimo protiv zla.
znas da se jos uvek mucimo da od sajmista napravimo memorijalni centar. i nema snaznih pomaka. iako je to nesto sto smo ocekivali da ce ici lako posto je to mesto - holokausta, genocida, ubistva pripadnika svih nacija iz cele regije itd.
mozda je to nesto sto nudi odgovor zbog cega stalno placamo iste i vise cene.
sutra imamo karaoke parti. prosli put je dva puta policija intervenisala zbog prituzbi komsija. nadam se da ce ovog puta biti veselo za sve.
inace, zigic se pre neki dan javljao iz cikaga ko zna sta tamo radi ali nudi neku saradnju, dragan pavlovic se cesto javi, on je sa brankom otvarao te 89. godine b92. o cekicu i vasi nema potrebe da te informisem.
sta ce biti sa bgd. ? da li ce biti kenjigrad kako ga je zvao pokojni fleka koji je ostavio snazan pecat u identitetu b92 (njegov sin Lun poceo je da radi kod nas) ili cemo se oteti tom palanckom duhu mozda cak nije ni vazno vise kada je rec o sudbini b92.
uspeli smo mislim da sacuvamo osnovne vrednosti. i da osnazimo nase kapacitete, sto ce sigurno pomoci da se snaznije odupremo svakoj pretnji.
ja inace mislim od kada smo poceli sa implementacijom novih tehnologija jos 95.te godine da smo neunistivi.
zahvaljujem se svima koji su nam cestitali. puno nam znaci.
podsecanje na teske momente mislim da nas uvek snazi.
pozdrav i zahvalnost svima
veran



Komentari (162)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Fotini Fotini 12:28 15.05.2008

Srećan rođendan

Volim ljubavne priče, pogotovo ovako lepe :)

Srećan rođendan i B92 a i Najboljoj drugarici koja je bila i ostala najbolja..
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:37 15.05.2008

Re: Srećan rođendan

Hvala Fotini, posluži se, a Najboljoj prenosim poruku :)

dzouzi dzouzi 12:38 15.05.2008

Re: Srećan rođendan


Pridruzujem se cestitkama i zelim im puno,
puno srece.

Radio je super, volim ga isto toliko kao
i tvoju drugaricu.

hepi brdeeeejjjjjj.....
Vasa S Tajcic Vasa S Tajcic 23:32 15.05.2008

Re: Srećan rođendan

Srecan rodjendan radiju moje mladosti.
Unfuckable Unfuckable 12:37 15.05.2008

Au, šta Vas je Bikova .....

Srećno !

p.s. Notornom Ljubitelju The Queen - poseban pozdrav
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:38 15.05.2008

Re: Au, šta Vas je Bikova .....

Eej, hvala Unf...a kako znaš za ovo? :)))
antioksidant antioksidant 12:42 15.05.2008

Re: Au, šta Vas je Bikova .....

a kako znaš za ovo? :)))

CIA snajka, CIA
Unfuckable Unfuckable 12:44 15.05.2008

Re: Au, šta Vas je Bikova .....

a...
kako ne bih znao čo'eka ???? ; )))))))))))
...

Narečeni Ljubitelj je samo dokaz da Priroda retko greši : nemirno dete koje se zanima za sve okolo ( u smislu "čačkanja" i "podešavanja", izbrušilo je svoje "ludilo" u profesionalno blistavi dijamant..... Queen su bili tu samo kao okidač da se pažnja usmeri na sound

Aj ako se neko seća kako su se džinglovi snimali tada...( a i za Ritam srca, pre toga ....) ????
Atomski mrav Atomski mrav 12:39 15.05.2008

Happy b-day!

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:43 15.05.2008

Re: Happy b-day!

Hvala, a ovde fali malo muzike, daklem

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 12:41 15.05.2008

E

Jelicice,

srecan ti rodjendan od B92-ojke i od najbolje drugarice

pozz

ps. B92 znamo kako izgleda, jedino nam fali slika te sto se tako zarazno kikoce ... cisto onako iz radoznalosti ... a i da znamo kome cestitamo rodjendan :)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:46 15.05.2008

Re: E

hvala Vasilije, a što se Najbolje drugarice tiče, koliko ja znam ista se može videti svako jutro kod nas na TV, u Jutarnjem programu, u koji se slikom uključuje i radio, tj. Dizanje, tako da kikotanje može i uživo da se posmatra :)
A u ime onog Serbia Calling, pazi kombinaciju, prava za žur!

The Pogues and Joe Strummer - London Calling

Atomski mrav Atomski mrav 12:47 15.05.2008

Re: E

Znači, Gorica...
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:49 15.05.2008

Re: E

Znači, da :)
ivana23 ivana23 12:53 15.05.2008

Re: E

Atomski mrav
Znači, Gorica...



Stvarno najbolja :))
ivana23 ivana23 12:54 15.05.2008

Re: E

Obozavala sam...

antioksidant antioksidant 12:54 15.05.2008

Re: E

Znači, Gorica...

Dragan
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 13:02 15.05.2008

Re: E

Jelichica
hvala Vasilije, a što se Najbolje drugarice tiče ...


E bas lepo, sad je srce na mestu i radoznalom Vasi:))) ... ma znao sam ja da mora biti neko simpatican u pitanju - cim se druzi s tobom .-)

pozz
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:07 15.05.2008

Re: E

Normalno da je smo smFatične...oće i glava od toga da zaboli ))
Uživaj Vaso i hvala što si došao na žurku :)
Zeks Zeks 13:08 15.05.2008

Dizanje B92

Drugarstvo i dobro zezanje - to je dizanje!
Doctor Wu Doctor Wu 13:09 15.05.2008

Re: E

antioksidant
Znači, Gorica...Dragan

Dragan Ilić genije.
Fali mi TV manijak.
Baš...
Kazezoze Kazezoze 13:13 15.05.2008

Re: E

E bas lepo, sad je srce na mestu i radoznalom Vasi:))) ... ma znao sam ja da mora biti neko simpatican u pitanju - cim se druzi s tobom .-)

ne pratish vaso, previshe si opsednut politichkim blogovima;-)
jelica je do sada barem 100x spomenula svoju najbolju prijateljicu i njihovo brbljanje bez prestanka kad god se vide))
srecan rodjendan svim radnicima b92, pa i supermodu!!!
))
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 13:31 15.05.2008

Re: E

Kaz
ne pratish vaso, previshe si opsednut politichkim blogovima;-)


Haha u pravu si, priznajem ... Jelica stvarno spada medju one koji najlepse pisu na celom blogu, ali Vasa Nesudjeni Politicar najpre primeti kad kaze nesto sto ima veze sa politikom...

pozz
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:19 15.05.2008

Re: E ivana,

imam majicu sa ovim kokama...dala mi Moja najbolja drugarica da spavam u njoj i ja je spontano maznula, sad je čuvam u ormanu i svaki put se nasmejem kada vidim kvočkice.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:20 15.05.2008

Re: E

HVALA KZ !
ivana23 ivana23 23:26 15.05.2008

Re: E ivana,

Jelica Greganović
imam majicu sa ovim kokama...dala mi Moja najbolja drugarica da spavam u njoj i ja je spontano maznula, sad je čuvam u ormanu i svaki put se nasmejem kada vidim kvočkice.


))
Dilan Dog Dilan Dog 12:48 15.05.2008

Srećan rođendan!

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:52 15.05.2008

Re: Srećan rođendan!

Hvala druže po rođendanu...što je ovo lepo kad čovek može da slavi više rođendana, mnogo mi se sviđa...
I još malo tih godina :)))

Dilan Dog Dilan Dog 12:57 15.05.2008

Re: Srećan rođendan!

Jelica Greganović
što je ovo lepo kad čovek može da slavi više rođendana, mnogo mi se sviđa...
I još malo tih godina :)))

Da znaš, drugarice po rođendanu, da ti zavidim ))

margos margos 13:48 15.05.2008

Re: Srećan rođendan!

Kad ti napišeš, zaista poželim da budem deo iskustva iz tvoje priče, pa i kad se radi o skitnji Barselonom, zimskim doživljajima (iako ne volim zimu), a pogotovo kad je nešto lepo, kreativno, pa pionirski, od ništa!!!

Bikovska energija će omogućiti B 92 da odoleva i napreduje, bez obzira na ometanja.
Ja verujem u to!

SREĆNI ROĐENDANI!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:54 15.05.2008

Hvala Margos :)

...sad kad pomislim kaaaaako smo bili mladi, izgleda mi kao film...samo što smo imali silnu volju i radili kao mravci...stvarno je bilo pionirski. Radili smo pomoću štapa i kanapa...a to kad smo došli na svoje, dobili radio, tek tada je nastala muka i rmbanje, razvačili smo pomenuti konopac do pucanja...sastavljali muzičku redakciju (vozili se majstori iz muzičke po gradu i skupljali ploče od drugova), tonci radili i nemoguće, ja krpila vesti kako god sam znala i umela...kad se samo setim, tada je bio i Tjenanmen...zvala sam Juga Grizelja, tada je bio dopisnik Tanjuga, bio u Pekingu...dobijem ga, a čuje se pucnjava i krenem :"Dobar dan, mi smo b92 i nemamo para, a treba nam izveštaj"...i dade nam čovek izveštaj, izveštaj sa Tjenanmena...
Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 12:53 15.05.2008

Srecan rodjendan

i od mene
ivana23 ivana23 12:55 15.05.2008

Re: Srecan rodjendan

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:15 15.05.2008

Re: Srecan rodjendan

Hvala Velimire, a ovo ne bi mogao da bude žur bez

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:59 15.05.2008

Ajd jos jedan bik...

da se prikljuci....cestitkama.
Vec sam to ucinio na nekoliko oficijenih mesta na B92, tako da mi na kraju osta moja drugarica na metli, a jos i zemljakinja...!
Eh kad se imalo 20 i nesto leta, pa sve sa entuzijazmom, zeljom da se bude dobar, ma kakvi dobar, najbolji...pa plus zablude kao nerazdvojna pratnja romantike i zanosa...hehehehehh..I svako ima svoju verziju, sve lepsa od lepse...Moram da priznam da sam se smejao kada sam gledao zanos akcijasa na izgradnji N.Beograda, ili 68.osmasa koji su trazili vise Marksizma....itd. Svaka generacija ima svoje....Tako je i meni svanuo 5/ti oktobar, u kome smo bili nokat i meso...sve" do prve krivine", pa te onda zivot osine....
No nadam se da Jelicino iskustvo, sto se iz prilozenog moze zajkljuciti...nije takvo...Uostalom tek Vam je 19. tek rastete...
I da ne sirim dalje....
Mojoj drugarici Jelici, njenoj drugarici, timu B 92 od srca zelim da i nadalje uzivaju u svemu, pa i u poslu koji rade...
Tortu pojedite bez nas, ali kad se vidimo....nema uzmicanja, cast da padne!
SRECNO I DUGOVECNO VAM BILO!
BK COLE
PS> Za usi Vas necemo vuci,. bar ne danas
ivana23 ivana23 13:06 15.05.2008

Pa da proslavimo




za tebe moze i ovo č, navikla si
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:20 15.05.2008

Hvala bata Cole!

Proslava uživo mora da se odradi, ima već nekoliko rođendanskih povoda koji su nam se nakupili
A Bici, pa šta bi mez Bici!?!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:24 15.05.2008

Ivana,

pa kakvo bi to sreĆno bilo bez Č...stvarno ne ide...hvala draga, bez tebe i tvojih slika nema prave proslave!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 13:03 15.05.2008

e srećan i vam i nam rođendan

želim vam ja sa sve bitlsima

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:22 15.05.2008

Re: e srećan i vam i nam rođendan

De si mi ti! Pa fala ti na Bitlisima, ura! Živeli! Sedi, raskomoti se, el nam rođendan el nije!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 13:24 15.05.2008

Re: e srećan i vam i nam rođendan

Jelica Greganović
De si mi ti! Pa fala ti na Bitlisima, ura! Živeli! Sedi, raskomoti se, el nam rođendan el nije!

slavimo rođendan radno.
čekajući vladu, malo se spremamo i za noć muzeja
e sad mogu parče torte!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:28 15.05.2008

Nego kako nego radno...

tako i treba
Glocni tortu pa nastavi sa doprinosom.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:01 15.05.2008

Re: Nego kako nego radno...

Glocni tortu pa nastavi sa doprinosom.

niko ne pravi žurke kao Jelica!
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:03 15.05.2008

B92

B92 je SLOBODA!
MuadDib MuadDib 21:39 17.05.2008

Re: B92

Jelena Pavlović
B92 je SLOBODA!

ПОЗДРАВИО, ЧЕСТИТКАМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:26 18.05.2008

Muade,

HVALA !
Zeks Zeks 13:04 15.05.2008

B92

Muzika,reci,zivot - na nasem talasu.Srecan rodjendan!
grofisneki grofisneki 13:04 15.05.2008

Srecno B92 i Gorice!

Volim vas neizmerno i najbolji ste mi prijatelji svakog radnog dana na putu do kancelarije. Sto kazu ljudi, volim ponedeljak jer znam da imam vas!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:33 15.05.2008

Re: Srecno B92 i Gorice!

Hvala draga sneki :) a i šta bi mi bez vas.
grofisneki grofisneki 13:36 15.05.2008

Re: Srecno B92 i Gorice!

U to ime, ZIVELI!

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:45 15.05.2008

Re: Srecno B92 i Gorice!

Evo još osveženja, stižu vrućine...čujem u Bgd 27 stepeni?

grofisneki grofisneki 13:46 15.05.2008

Re: Srecno B92 i Gorice!

e sad je tek party completan
grofisneki grofisneki 14:59 15.05.2008

Re: Srecno B92 i Gorice!



evo i cura na stolu :)
grofisneki grofisneki 15:14 15.05.2008

Sa zakasnjenjem



Jelice, nisam bila tu za tvoj rodjus, pa primi ovaj poklon sa "malim" zakasnjenjem
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:19 15.05.2008

Re: Sa zakasnjenjem

To mi reci! POKLONI!
Jao, pa nije trebalo...al' kad ste već doneli,'ju baš vam fala :)))
grofisneki grofisneki 15:22 15.05.2008

Re: Sa zakasnjenjem

jes da nisu kola koja ste pominjali, al ta et' da vam se nadje mila prijo :)
gradicevic gradicevic 13:05 15.05.2008

happy birthday B92

49 41 49 41 14:23 15.05.2008

Re: happy birthday B92



Jelica Greganović Jelica Greganović 15:00 15.05.2008

Re: happy birthday B92

HVALA !
AlexDunja AlexDunja 13:14 15.05.2008

srecno!

za goricu, tiramisu
:))

a za tebe , fir, i za radio,
(a da nije bilo njega, ne bi bilo
ni ove nase navlake, na tome mlogo fala):
bloggers united:)

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:29 15.05.2008

Re: srecno!

Uau! Kakav tiramisu! Moram da probam i ja to da proizvedem, mada moja ciljna grupa pretenduje količinski dramatičnije tiramisunske pojave, za oblik ne brigaju...
A ove blogerske žurke postaju sve lepše :)
Colin_bgd Colin_bgd 13:50 15.05.2008

Srecan rodjendan...

... najboljoj psihijatrijskoj ustanovi na Balkanu!

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:55 15.05.2008

Re: Srecan rodjendan...

Hvala Coline, samo kad pomislim kako smo bili smešni, gospode kakve frizure...
margos margos 14:17 15.05.2008

Re: Srecan rodjendan...

Ko reče smešni?
Ko pomenu frizure?

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:19 15.05.2008

Re: Srecan rodjendan...

Ovo sa belim radama je hit današnjeg dana :))))))))))))))
margos margos 15:35 15.05.2008

Re: Srecan rodjendan...

A zamisli kad ga pronađu
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:36 15.05.2008

Re: Srecan rodjendan...

Sex?
margos margos 15:44 15.05.2008

Re: Srecan rodjendan...

Jelica Greganović
Sex?

:)))))

A vid' ovo:
ivana23 ivana23 13:56 15.05.2008

Nismo apstinenti...

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:02 15.05.2008

Re: Nismo apstinenti...

Na ovakav dan! Ni slučajno, nek se vidi raskoš :)

ivana23 ivana23 14:07 15.05.2008

Re: Nismo apstinenti...

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:14 15.05.2008

kad je bal...

nek je na vodi!

ivana23 ivana23 14:27 15.05.2008

Re: kad je bal...

moze i pivo..

AlexDunja AlexDunja 14:44 15.05.2008

Re: Nismo apstinenti...

ivana23

e, bre i23, znas li ti da ja ne pijem danju?
:))
i jos senses working overtime
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:47 15.05.2008

Re: Nismo apstinenti...

i jos senses working overtime

a samo Working overtime
AlexDunja AlexDunja 15:19 15.05.2008

Re: Nismo apstinenti...

a samo Working overtime

e, srdjane, ti si cudo jedno!
:)))
svaki put me iznenadis!
ovo bih ja za zurezu rio funk
ivana23 ivana23 15:50 15.05.2008

Re: Nismo apstinenti...

AlexDunja
e, bre i23, znas li ti da ja ne pijem danju?:))


Specijalno za tebe i ostale trezvenjake..




AlexDunja AlexDunja 16:12 15.05.2008

Re: Nismo apstinenti...

Specijalno za tebe i ostale trezvenjake..

fala lepo:))
al nemas brines,
sve cu vas stignem kad padne mrak
:))))
ivana23 ivana23 17:06 15.05.2008

Vazi...

Mozda volis vino?

AlexDunja AlexDunja 17:31 15.05.2008

Re: Vazi...

Mozda volis vino?

na tvojim i fixovim fotkama, obozavam:)))
al' za popit, kada smo ng i ja u pitanju,
kratko i belo, led i limun
:))
ivana23 ivana23 17:43 15.05.2008

Re: Vazi...


Vodka and Physalis Jelly & Vodka and Grape Jelly
AlexDunja AlexDunja 18:47 15.05.2008

Re: Vazi...

Vodka and Grape Jelly

tzaritze
ka'ce blog?
Kazezoze Kazezoze 20:22 15.05.2008

Re: Nismo apstinenti...

e, srdjane, ti si cudo jedno!
:)))
svaki put me iznenadis

ja se navikao na njegove shlagere, pa se ni ne iznenadjujem previshe... niti slusham, dodushe;-)
AlexDunja AlexDunja 20:37 15.05.2008

Re: Nismo apstinenti...

niti slusham, dodushe;-)

ma ima bisere povremeno:))
oximoron -covek,
majkemimile

pozdravljam!
Kasper Kasper 14:14 15.05.2008

Srecan rodjendan

U zdravlju proslavili!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:23 15.05.2008

Hvala Kaspere,

izvoli posluženje...jes da smo se tih godina mahom prehranjivali pobiberenim pomfritom u Suncu, a samo prvi dan honorara picom Pod lipom, a proslavljali koka-kolom i čipsom iz malog dragstora u prolazu...ali eto, sad smo porasli :)

Kasper Kasper 14:34 15.05.2008

Re: Hvala Kaspere,

Vau!
Sto se minulih godina tice, bar smo preživeli. Teramo dalje...
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:39 15.05.2008

Cestitam vam godisnjicu osnivanja


Cestitam vam godisnjicu osnivanja, samo ovako nastavite!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:44 15.05.2008

Re: Cestitam vam godisnjicu osnivanja

Hvala Bojane, staraćemo se :)
Uostalom, to je i tako jače od nas, kao što sam već jednom i napisala, žešće se čovek navuče na to novinarenje. Obaška na radio, ljubav prema radiju je posebno teška dijagnoza...ja više ni ne pokušavam da se lečim.
cherga cherga 14:40 15.05.2008

srecan rodjendan

»...ovo je radio koji ste želeli, kontraradio, B92... od sada pa zauvek!«

i jeste... i bice :)


srecan rodjenda i b92 ..i diiivnoj gorici! :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:48 15.05.2008

Re: srecan rodjendan

Hvala chergo, biće preneto :9
Malo torte?

cherga cherga 01:59 16.05.2008

Re: srecan rodjendan

Jelica Greganović
Hvala chergo, biće preneto :9
Malo torte?



o da, hvala :)

florian florian 14:47 15.05.2008

Želje, čestitke , pozdravi

Jelice bre, pa tebi nešto učestali rođendani, kaki samo jednom godišnje..

E tražio sam Od šanka do šanka al nema pa za tebe kao izveštača u zamenu

7 dni za rock'n'roll

Srećan vam rođendan svima
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:50 15.05.2008

Re: Želje, čestitke , pozdravi

Vidi floriane, osladilo mi se...gužva, torte, svi ti čestitaju, muzika, klopa...vrlo zgodno :))) preporučujem.
Hvaaala !
Черевићан Черевићан 14:49 15.05.2008

за заувек

Б92, а потом се договорити . . . .докле . . .драгомие зарад Славља те исто честитам свим Оним који томе допринеше (гђа Greganović урачуната)
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:53 15.05.2008

Re: за заувек

Hvala dobri Čer, a za tebe malo vojvođanske štrudle, sigurno si se je poželeo...

Черевићан Черевићан 17:24 15.05.2008

ајоооој

вите ове макоштрудле.атексораји у кобалтацни, ко кадгод подавно код моје + стрине Криштл . баш је умела даи намеси, онако маџарски укусне.додуше данас,незнам далби умо више идаји поједем како неједем колаче,има томе.

а на понуди гђо Greganović , ФАЛА . пажљивасте.понуђен ко почашћен.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:29 15.05.2008

e, a vi'te

gosin Čer, te iste makove štrudle, sa orasima takođe, a posebno sa skutom i pehtranom, se ovde predstavljaju kao potice i nacionalni su kolač, takorekuć jedan od simbola Slo...ja preferiram one sa pehtranom, vrlo zavodljiv slatkasto, cimetasti miris i ukus imaju.
49 41 49 41 23:04 15.05.2008

Re: за заувек

Jelica Greganović
Hvala dobri Čer, a za tebe malo vojvođanske štrudle, sigurno si se je poželeo...

Cer, ostavi i za mene malo! Makovnjace NAROCITO.
Inner Party Inner Party 14:56 15.05.2008

Srecan rodjendan!

Pridruzujem se cestitkama!
HAVE A NICE ONE!


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana