Filozofija| Život

Крај КОВИД19, како је престала куга 1530. године

omega68 RSS / 14.12.2021. u 17:33

Кажу да се историја понавља, али само зато што из ње не учимо. Па хајде да прочитамо ову кратку историјску скицу. Свака сличност са стварним догађајима је случајна:
Када је куга погодила Женеву 1530. године, све је било спремно. Чак су отворили читаву болницу за жртве куге. Са лекарима, медицинским сестрама и медицинским сестрама. Трговци су давали новац, а градска власт је давала дотације сваког месеца. Пацијенти су давали и новац, а ако је неко од њих умро сам, сва имовина је одлазила у болницу.  Али онда се болници догодила катастрофа: куга је почела да јењава, а субвенције су зависиле од броја пацијената За особље болнице у Женеви 1530. није било говора о томе шта је исправно или морално. Ако куга доноси новац, онда је куга добра. 

 

А онда су се лекари организовали. У почетку су тровали пацијенте само да би подигли статистику морталитета, али су брзо схватили да статистика не мора да се односи само на смртност, већ на смрт од куге. Тако су почели да секу чиреве са тела мртвих, суше их, мељу у прах и дају другим болесницима као лек. Затим су почели да бришу прашину са одеће, марамица и подвезица. Али куга је некако наставила да јењава. Очигледно, осушени мехурићи нису добро радили.

Лекари су одлазили у град и ноћу су ширили бубонски прах на кваке на вратима, бирајући оне домове у којима би онда могли да профитирају. Како је о овим догађајима писао један очевидац, „ово је неко време остало скривено, али ђаво се више бави повећањем броја грехова него њиховим скривањем".Укратко, један од лекара је постао толико дрзак, немаран и лењ да је одлучио да не лута градом ноћу, већ је дању једноставно бацио сноп прашине у гомилу. Смрад се дигао у ваздух и једна од девојака, која је срећом недавно напустила болницу, знала је какав је мирис.

Доктор је везан и дат у добре руке компетентних „занатлија". Трудили су се да од њега добију што више информација.

Међутим, егзекуција је трајала неколико дана. Генијални Хипократи су били везани за мотке на вагонима и носили их по граду. На свакој раскрсници џелати су усијаним клештима откидали комаде меса. Затим су одведени на јавни трг, одсечени и посечени, а делови су однети у све округе Женеве. Једини изузетак био је син директора болнице, који није учествовао у суђењу, али је промрмљао да је знао да прави пиће и спрема прах без страха од контаминације. Једноставно му је одсечена глава „да спречи ширење зла".

- Франсоа Бонивар, Женевске хронике, други том, стране 395 - 402

 



Komentari (183)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

adviser adviser 18:12 14.12.2021

M'da!

Eh ti zločesti lekari i naučnici.
Šta oni znaju!?
Jebote, poludeo narod.
omega68 omega68 19:21 14.12.2021

Re: M'da!

Prepoznavši da je njen otac suočen sa smrću, Ngino jedino dijete, Man Kwan Ng, sa doktorskom diplomom iz mašinstva, uradila je vlastito istraživanje i odlučila da njen otac uzme IVM. Ali bolnica je odbila da primjenu IVM i uskratila pristup ljekaru koga je porodica pronašla, a koji je bio voljan da ga da pacijentu. Ovo je tipično za gotovo sve američke bolnice.

Frustrirana i vidjevši svog oca blizu smrti, kćerka je otišla na sud u očevo ime i 1. novembra sudija Paul M. Fullerton iz okružnog suda okruga Du Page donio je privremenu zabranu prilaska zahtijevajući od bolnice da dozvoli davanje IVM pacijentu. I kao i mnogi drugi slučajevi u zemlji, ova bolnica je odbila da postupi po nalogu suda. Ali kćerka i njen advokat su odbili da odustanu. Na naknadnom sudskom saslušanju 5. novembra, Fullerton je rekao da je jedan ljekar koji je svjedočio opisao da je Sun Ng “u suštini na samrtnoj postelji”. Sudiji je rečeno da IVM može imati manje nuspojave kao što su vrtoglavica, svrab kože i dijareja u dozama predloženim za Ng. Sudac je rekao da su “rizici ovih nuspojava toliko minimalni da trenutna situacija gospodina Ng nadmašuje taj rizik sto puta.”

Sudac je tog dana izdao preliminarnu zabranu kojom je bolnici naređeno da „odmah dozvoli privremene hitne privilegije“ Ngovom ljekaru, dr. Alanu Bainu, „isključivo za davanje ivermektina ovom pacijentu“. Do prije nekoliko mjeseci, dr. Bain je liječio preko 40 pacijenata ivermektinom. Ali bolnica se oduprla naredbi 6. i 7. novembra, uskrativši Bainu pristup njegovom pacijentu. Ali borba se nastavila.

Hitan izvještaj je podnesen sudu 8. novembra, a Fullerton je saslušao obje strane. Sudac je upozorio bolnicu i ponovio da mora dozvoliti Bainu pristup u periodu od 15 dana da radi svoj posao. Tada je bolnica podnijela zahtjev za odlaganje naredbe, ali je sudija Fullerton to odbio, ponovo uputivši bolnicu da se pridržava naredbe.

Bolnica je konačno popustila. Ng je skoro odmah pokazao znake poboljšanja. Prošao je test disanja što nije mogao u prethodne tri nedjelje, izgledao je budnije i svjesnije. Prva doza IVM pokazala je trenutne rezultate i primao ga je od 8. novembra do 12. novembra. Oporavio se od COVIDA-19 i otpušten je iz bolnice 27. novembra, nekih šest sedmica nakon prijema.

Lijek je “sasvim sigurno” spasio život starijem pacijentu “jer se njegovo stanje promijenilo odmah nakon što je uzeo Ivermektin”, rekao je advokat. Također je preporučeno da članovi porodice „sami pronađu Ivermektin“ i da ga imaju pri ruci „i da ga koriste kada neko počne razvijati simptome“. Odličan savjet.

Advokat u ovom slučaju bila je Kirstin M. Erickson iz kompanije Mauck and Baker sa sjedištem u Chicagu.
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:50 14.12.2021

Re: M'da!

adviser
Eh ti zločesti lekari i naučnici.
Šta oni znaju!?
Jebote, poludeo narod.


Kakvi, bre, lekari i naučnici u 16. veku? Tad su svi bili ko Omege danas, spaljivali ljude na lomači, lečili pijavicama.

Inače, brzom proverom na vikipediji, kuga u Ženevi je bila 1543, ona glavna, najgora, koja se pamti. A za bacile i kako se kuga prenosi se nije znalo još sledećih 350 godina. Ovaj dekica, koji se rodio nekoliko godina posle kuge, je u svom radu pokrio istoriju Ženeve samo do 1530, jer je riknuo usred posla. Znači, uobičajeni omegin horse shit, ono, nije se desilo, samo je sad iskopao dokonog znojavog dekicu iz 16. veka, ekvivalent ovih današnjih internet istraživača i agregatora teorija zavere, samo je ponestalo izgleda tih današnjih. Ne znam samo zašto baš toliko pravi budalu od sebe.

Nego, evo kažu, fajzerka radi i za omikron, 30% efikasna protiv zaraze, a u 70% slučajeva sprečava teži ishod. Mada kažu i da sama varijanta mnogo ređe dovodi do težih slučajeva. Tako da smo za sada bezbedni, ako se vakcinišemo i busterujemo. Nemam link, slušao sam u kolima na radiju.




omega68 omega68 20:32 14.12.2021

Re: M'da!

Eh ti zločesti lekari i naučnici.
Šta oni znaju!?

Ivermektin je takođe bio u središtu tri uspješna sudska slučaja u tri okruga u sjevernoj državi New York koji su uključivali hospitalizovane pacijente s COVIDOM-19 –stare 65, 80 i 81 godinu. Svima je lijek dat po sudskom nalogu, oporavljeni su i otpušteni. Ovo su bili slučajevi u bolnicama u Buffalu, Rochesteru i Batavii, i kao i u slučaju u Illinoisu, tri pacijenta su bila na intenzivnoj njezi i na respiratorima i imali su male šanse za preživljavanje.

Advokat za ove slučajeve bio je Ralph Lorigo. Nije iznenađujuće, pošto je pomogao mnogim porodicama, sa oko 40 sličnih slučajeva širom zemlje, da je bio predmet članka pod nazivom „Ralph Lorigo je izgradio potencijalno unosan brend kao tip za očajne ljude koji su spremni da se bore protiv nauke u četvrtom talasu pandemije. Sada doktori govore.” Pošto je uspio da natjera sudove da prevaziđu bolničku tvrdoglavost, neki ljekari su se izjasnili protiv njega. A website zakon je rekao ovo: “Bolnice koje se oporavljaju od skoka Covid-19 slučajeva suočavaju se s novom bitkom u pandemiji: Tužbama čuvara pacijenata na ventilatorima koji zahtijevaju terapiju Ivermektinom”

Lorigo je postao veoma tražen advokat za ljude širom zemlje koji očajnički žele da natjeraju bolnice i ljekare da umirućim osobama daju IVM da uradi ono što odobreni protokoli nisu uspjeli, odnosno da spasi živote ekstremno bolesnih pacijenata sa COVIDOM-19. Na sudovima je morao da se bori protiv pogrešnih uvjerenja ljekara i bolnica da IVM nije efikasan protiv COVIDA-19. Situacija je obično protiv advokata, ali ponekad su sudovi išli protiv medicinske ustanove.

Lorigo je rekao da su njegovi slučajevi rezultat “legitimnih sporova” između bolnica, doktora i porodica, te nazvao bolnice “arogantnim” o tom pitanju. “Oni se samo pridržavaju svojih protokola”, rekao je. “Kao da misle da su bogovi. Nose bijele mantile, ali nisu Bog.” Apsolutno tačno.

Advokat nije uvijek uspijevao spasiti živote Ivermektinom. U slučaju u Teksasu , nažalost, 74-godišnji muškarac je umro usred pritiska njegove porodice da mu bolnica da IVM. Porodica Petea Lopeza rekla je da mu je ranije bio propisan IVM u bolnici u VA, ali je primljen prije nego što je mogao da ga uzme. Porodica je tražila sudski nalog protiv Memorijal Hermanna u Sugar Landu u Teksasu. Lopez se skoro mjesec dana borio sa infekcijom COVIDA-19 i stavljen je na respirator. Njegova porodica je dobila sudski nalog da ga bolnica liječi IVM, ali je bolnica odbila da daje lijek. I tako, Lopez je umro. U ovoj pandemiji bolnice su u velikoj mjeri mašine za ubijanje.

Lorigo i drugi advokati moraju se boriti protiv ideje da je IVM “nedokazan”. Ali medicinska nauka je na njihovoj strani. Zaista postoji brdo medicinskih dokaza koje advokati mogu koristiti na sudovima. Jedan važan primjer je medicinska studija iz 2021. o pacijentima hospitalizovanim s potvrđenim teškim akutnim COVID-19 respiratornim sindromom u konzorcijumu od četiri bolnice u Južnoj Floridi. Bilo je 280 pacijenata od kojih su 173 liječena ivermektinom i 107 u grupi uobičajene njege. Analiza je pokazala statistički značajno niže stope mortaliteta u grupi liječenoj IVM u odnosu na grupu liječenu uobičajenom njegom: 15,0 % naspram 25,2 %, respektivno. To je veliko smanjenje smrtnih slučajeva. U članku je navedeno: “Tumačenje: Ivermektin je bio povezan sa nižim mortalitetom tokom liječenja pacijenata sa COVIDOM-19, posebno kod pacijenata kojima je bila potrebna veća količina kisika ili respiratorna podrška.” Smrtnost je bila čak niža za podgrupu pacijenata sa teškim plućnim zahvaćenostima (što je većina sudskih slučajeva): 38,8 % naspram 80,7 % za IVM i uobičajenu njegu, respektivno, što je vrlo značajan rezultat.

Sve ovo objašnjava zašto su dobre sudije donijele ispravnu odluku da umirućim COVID-19 pacijentima daju šansu da prežive tako što su im dozvolili da dobiju IVM. Možda sudije obraćaju pažnju na ogroman broj smrtnih slučajeva Amerikanaca od COVIDA-19, koji se sada približava 800.000. Zvuči kao da medicinska ustanova ne radi baš najbolje.
omega68 omega68 20:37 14.12.2021

Re: M'da!

Ovaj dekica, koji se rodio nekoliko godina posle kuge,

Леш курво као и увек
François Bonivard (or Bonnivard; 1493–1570)[1][2] was a nobleman, ecclesiastic, historian, and Geneva patriot at the time of the Republic of Geneva. His life was the inspiration for Lord Byron's 1816 poem The Prisoner of Chillon.
omega68 omega68 20:46 14.12.2021

Re: M'da!

Nego, evo kažu, fajzerka radi i za omikron, 30% efikasna protiv zaraze, a u 70% slučajeva sprečava teži ishod. Mada kažu i da sama varijanta mnogo ređe dovodi do težih slučajeva. Tako da smo za sada bezbedni, ako se vakcinišemo i busterujemo.



MRNK Cjepiva protiv Covida-19 dramatično povećavaju endotelne upalne markere i rizik od akutnog koronarnog sindroma (ACS), što je pokazao PULS srčani test
omega68 omega68 20:48 14.12.2021

Re: M'da!

omega68
Nego, evo kažu, fajzerka radi i za omikron, 30% efikasna protiv zaraze, a u 70% slučajeva sprečava teži ishod. Mada kažu i da sama varijanta mnogo ređe dovodi do težih slučajeva. Tako da smo za sada bezbedni, ako se vakcinišemo i busterujemo.



MRNK Cjepiva protiv Covida-19 dramatično povećavaju endotelne upalne markere i rizik od akutnog koronarnog sindroma (ACS), što je pokazao PULS srčani test

Opasnost od začepljenja koronarnih arterija i posljedično mogućeg infarkta u slijedećih 5 godina se kod cijepljenih s dvije doze povećala s 11 % rizika 25 % odnosno 2,5 puta?.

Inače, akutni koronarni sindrom većinom se pojavljuje kod muškaraca u tridesetima i žena u četrdesetima pa uskoro možemo, ako je ova studija točna, očekivati znatno povećan broj infarkta kod relativno mladih ljudi. .
omega68 omega68 20:52 14.12.2021

Re: M'da!

fajzerka radi i za omikron, 30% efikasna protiv zaraze

10. децембар (Ројтерс) – Већина од 43 случаја ЦОВИД-19 изазваних варијантом Омикрона до сада идентификованих у Сједињеним Државама, била је код потпуно вакцинисаних особа, а трећина је примила дозу, наводи се у америчком извештају објављеном у петак.
Амерички центри за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) рекли су да су од 43 случаја који се приписују варијанти Омицрон 34 особе потпуно вакцинисане. Четрнаест је такође примило додатну дозу, иако се пет од ових случајева догодило мање од 14 дана пре него што је наступила потпуна заштита.

Иако су бројеви веома мали, они доприносе растућој забринутости да би тренутне вакцине против ЦОВИДА-19 могле да понуде мању заштиту од нове веома преносиве варијанте.
alselone alselone 20:56 14.12.2021

Re: M'da!

To sa Omikronom je baš zajebancija.

Sećam se da je tvoj imenjak na početku pandemije rekao kako virusi mutiraju u slabije varijante. To je meni bilo skroz logično kada gledam sa prosto tehničke strane, princip ključa i ključaonice. Mnogo je veća verovatnoća da će ključ izmutirati oblik koji ne otvara bravu nego u oblik koji još lakše otvara. Pošto za još lakše otvaranje treba baš da se pogodi baš u dlačicu a sve ostale varijante ne rade.

I onda prirodno dođe omikron, koji je po dosadašnjim podacima bukvalno gripčić, čak ne ni grip, Alek Boldvin je ubio više ljudi od Omikron soja, ali političari vrište, zatvaraju, plaše, prete, kao da je početak pandemije u Italiji.
nask nask 21:06 14.12.2021

Re: M'da!

François Bonivard (or Bonnivard; 1493–1570)[1][2] was a nobleman, ecclesiastic, historian, and Geneva patriot at the time of the Republic of Geneva. His life was the inspiration for Lord Byron's 1816 poem The Prisoner of Chillon.

Malo dalje kaže: It is not a highly regarded work, being both biased and uncritical.

Inače se cela ta priča oko suđenja (tu i tamo odletela i koja glava) za vreme kuge u Ženevi 1530 smatra za klasičan primer Teorije zavere. Nekim čudom za tu epidemiju ne optužiše Jevreje, a pritom svi znamo da su baš oni izmislili i širili kugu da bi se domogli svetske hegemonije.
omega68 omega68 22:32 14.12.2021

Re: M'da!

Alek Boldvin je ubio više ljudi od Omikron soja, ali političari vrište, zatvaraju, plaše, prete, kao da je početak pandemije u Italiji.

И шта нам то говори?
Како да верујемо да је и ових две године било толико озбиљно колико су причали?
(Добро, ботови Новог Светског Поретка као што је Пајић још увек верују)
omega68 omega68 22:37 14.12.2021

Re: M'da!

Sećam se da je tvoj imenjak na početku pandemije rekao kako virusi mutiraju u slabije varijante.


Због тебе и још неких нормалних људи радим све ово и излажем се ризику да сам досадан.МОЛИМ те да прочиташ овај текст, то је нешто најбоље за ове две године што сам прочитао, мада сам се лично многих ствари придржавао јер сам као и Милан доста тога већ знао.
Дакле:

Др МекКала: Пацијенти које смо желели да заштитимо су умирали од вакцина


др Питер МекКала, веома познати амерички интерниста, кардиолог и епидемиолог из Даласа, Тексаса. Он је чувен по свом раду из области кардиологије. Један је од најпубликованијих и најцитиранијих америчких интерниста, са више од хиљаду публикација и 650 цитирања у Националној медицинској библиотеци. Бави се везом између бубрежних и кардиоваскуларних болести. Објављивани су му радови у публикацијама попут: „New England Journal of Medicine”, „American Medical Association Journal”, „The Lancet”, „British Medical Journal”. Био је члан уређивачких одбора многих познатих медицинских публикација, као и члан одбора за надзор клиничких испитивања.

Објавио је патофизиолошку основу за рано амбулантно лечење. То је највише преузиман рад из ове области и спасао је многе животе широм света. Има 50 рецензираних публикација о инфекцији. Учествује у расправама на ову тему и појављује се у различитим емисијама. Веома је важно да је био позван да, испред америчког Сената и сената различитих држава у оквиру САД-а, говори о раном лечењу. То је научни и медицински разлог зашто је удружење „Лекари и родитељи за науку и етику“ позвало Питера МекКалу да буде са нама. Други веома важан разлог су његови етички ставови и стручно мишљење које се усудио да изнесе у јавност и да говори истину о ситуацији у којој се сви налазимо без обзира на могуће проблеме и последице по каријеру.

Дакле, да поновим. Велика нам је част што сте са нама др МекКала.

Молим Вас Питере, говорница је Ваша, одржите нам предавање.

omega68 omega68 22:43 14.12.2021

Re: M'da!

tu i tamo odletela i koja glava

Можда се није десило али можда ће да се тек деси?
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:57 14.12.2021

Re: M'da!

omega68
Ovaj dekica, koji se rodio nekoliko godina posle kuge,

Леш курво као и увек
François Bonivard (or Bonnivard; 1493–1570)[1][2] was a nobleman, ecclesiastic, historian, and Geneva patriot at the time of the Republic of Geneva. His life was the inspiration for Lord Byron's 1816 poem The Prisoner of Chillon.



Dobro, de, rekoh da sam nabrzaka preleteo, samo da vidim na šta si se to opet upecao kao somina. I šta si to tačno sad zaključio na osnovu tog primera od pre 5 vekova? Da današnji doktori namerno inficiraju pacijente kovidom, da bi uživali neke privilegije i zaradili pare?

omega68 omega68 22:57 14.12.2021

Re: M'da!

Lorigo je rekao da su njegovi slučajevi rezultat “legitimnih sporova” između bolnica, doktora i porodica, te nazvao bolnice “arogantnim” o tom pitanju. “Oni se samo pridržavaju svojih protokola”, rekao je. “Kao da misle da su bogovi. Nose bijele mantile, ali nisu Bog.” Apsolutno tačno.

Ево данас, одем да дам крв и предам књижицу као четврти.
Почну да раде али испред мене приме неколико жена које нису ни предале књижицу.
Без свађе питам ону на шалтеру је л се то примају прво они који не предају поменуту легитимацију.
Она бесно каже да су то жене којима треба за вантелесну и свашта још...
Ја кажем - а зашто не напишете да предност имају те и те категорије па ће свима да буде јасно и ок.
Она још више бесна каже :
,,МИ ЗНАМО КАКО ТРЕБА ДА РАДИМО''
,,Али ми не знамо'', рекох па схватих да МИ више нисмо важни.Важни су само они, наши хероји који пре неки дан упропастише породиљу, јуче била сахрана, али је прогласише кривом јер није била вакцинисана.
Колико су их убили кад није постојала корона?
Они су постали Богови у белим мантилима, само су они важни.
Е зато онаква уводна прича која се није десила.
Мада, да је инспиративна - јесте.
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:03 14.12.2021

Re: M'da!

omega68
Nego, evo kažu, fajzerka radi i za omikron, 30% efikasna protiv zaraze, a u 70% slučajeva sprečava teži ishod. Mada kažu i da sama varijanta mnogo ređe dovodi do težih slučajeva. Tako da smo za sada bezbedni, ako se vakcinišemo i busterujemo.



MRNK Cjepiva protiv Covida-19 dramatično povećavaju endotelne upalne markere i rizik od akutnog koronarnog sindroma (ACS), što je pokazao PULS srčani test


Jao, bre, pa gde si Gandrija našao da citiraš, tip je glavni clickbait za morone koij traže eliksir mladosti na youtubu. Taj samo što nije izlečio sve moguće bolesti od kojih nema leka, s njim se zajebavaju svi redom. Najgore što sam par puta pogledao neke znojeva deke koje ste ovde kačili i ti i milanče, i youtube me snimio pa me sad ta budala zaskače na svakom brejku za reklame.

omega68 omega68 23:27 14.12.2021

Re: M'da!

Дакле, да поновим. Велика нам је част што сте са нама др МекКала.

Молим Вас Питере, говорница је Ваша, одржите нам предавање.

Сада већ имамо 128 студија које показују да се након прележаног Ковида-19 ствара јак, целовит и дуготрајан имунитет. Стварамо антитела на 27 протеина. Имамо одговоре Т ћелија и НК ћелија што чини имунитет дуготрајним. То значи да једном када се особа опорави од Ковида-19, што признаје и наш Центар за контролу болести, не може поново да се зарази. Не постоји заражавање други пут нити може да се пренесе болест једном када сте је прележали. Постоје само лажно позитивни резултати тестова, али не и поновно заражавање. Инфекција се добија једанпут. То значи да када особа прележи болест, нема потребе за маскама, закључавањем и вакцинама. Заправо, може без икаквог ризика да се брине о оболелима. Управо то ја радим у својој пракси одлазећи у куће оболелих и могу вам рећи да не можете поново да добијете Ковид-19. Чак и ако сте прележали Алфа или дивљи сој, не можете се заразити Делта сојем. О дуготрајном имунитету се сазнало од Центра за заразне болести, а путем приступа информацијама од јавног значаја. Дакле, ово је правна изјава.

Dakle, ja sam se svesno zarazio u nameri da , kao kod boginja na primer, steknem trajni imunitet.Pre toga sam radio na što boljem ličnom zdravlju i zdravlju svoje porodice, bez obzira na ,,stručnjake '' koji su se sprdali sa belim lukom i sunčanjem.Znao sam da nemam komorbiditet i išao sam svesno uveren u svoj zdrav razum.
Isto tako sam išao zdravorazumski na operaciju srca kad su mi pametni ljudi rekli da treba to da uradim što pre.
Znači ja verujem medicini, ali dobro promislim KOJOJ medicini.

Једно од највећих открића које можемо да користимо у свим земљама је испирање грла и носа. Чаудријева клиничка студија је показала изузетну учинковитост испирања грла једнопроцентним повидон јодом. Сони раствор се прави користећи чашу стерилне воде у коју се додаје кафена кашичица повидон јода и мало соли. Раствор се убризгава пипетом у нос, испирају се и уста, а затим се све испљуне. Превентивно се испирање ради два пута дневно, а у току лечења на свака четири сата. Чаудри је то применио у својој студији на 303 пацијента са почетним Ковидом-19. Као што можете да видите, они који су користили повидон јод су врло брзо били негативни на PCR тесту. Оно што је још битније је да се на овај начин зауставља репликација вируса. Чаудри је доказао да обичан физиолошки раствор не мења репликацију вируса док је његов раствор постигао значајан пад у броју хоспитализација и смрти и смањио потребу за кисеоничком потпором. Могу да вам кажем да ова метода смањује вирусно оптерећење. То је важно за Делта сој који има много веће вирусно оптерећење, а посебно за нови Му сој. Дакле, испирањем носа и уста у првих 3 до 5 дана имамо могућност да смањимо репликацију вируса и учинимо болест слабијом.


Ja nisam koristio povidon jod ali sam se inhalirao vrelom vodom sa malo soli.
Smanjio sam količinu virusa da nemam težu kliničku sliku.
Znate kako...ima ljudi koji su virtuozi na nekom instrumentu bez dana muzičke i ima medicinskih stručnjaka bez dana medicinskog fakulteta.
I obrnuto

omega68 omega68 23:30 14.12.2021

Re: M'da!

s njim se zajebavaju svi redom.

Pajiću, izgleda da si sa ovom temom interesantan sve manjem broju ljudi
omega68 omega68 23:32 14.12.2021

Re: M'da!

pa gde si Gandrija našao da citiraš

Ovonedjeljno poništenje Bidenove naredbe za saveznu primjenu vakcinacije na nivou cijele zemlje od strane saveznog sudije Džordžije R. Stan Bakera rezultiralo je velikim povlačenjem kukavičkih mega-korporacija od njihovog tako samouvjerenog maltretiranja američkih radnika.
Bidenovo nezakonito kockanje, savezna naredba za primjenu vakcinacije, kao i njegova prethodna naredba Medicare i OSHA, za obaveznu vakcinaciju u preduzećima sa preko 100 radnika, pocijepano je u komadiće rano na sudovima.

Bidenove naredbe su oduvijek bili nasilničko kockanje, priznanje da su znali da se upuštaju u nezakonite radnje, ali da će nastaviti koristiti nimalo beznačajno oružje izvršne vlasti kako bi nanijeli što je moguće više štete dok se sudovi ne umiješaju i konstatuju očigledno: “Ne možete to učiniti!”

Autor: Daniel McAdams


Je l i ovog zajebavaju?
Je l ovo nije tačno?
nask nask 23:40 14.12.2021

Re: M'da!

Можда се није десило али можда ће да се тек деси?

Pa ti si potegao ovU priču kao argument, a priča nako prilično govnjava kalvinistička propaganda

Кажу да се историја понавља, али само зато што из ње не учимо.

Istorija se ne ponavlja, pa stoga nema šta da se nauči iz nje.
omega68 omega68 23:41 14.12.2021

Re: M'da!

PAJIĆ: Tako da smo za sada bezbedni, ako se vakcinišemo i busterujemo

Дакле, да поновим. Велика нам је част што сте са нама др МекКала.

Молим Вас Питере, говорница је Ваша, одржите нам предавање.

У августу 2020, пре пуштања вакцина у промет, објавио сам чланак где истичем бојазан везану за вакцинацију. Због начина њиховог деловања, чинило се да су пребрзо направљене. Бојао сам се да неће бити делотворне и сигурне. Оно што сада знамо је да аденовиралне вакцине, Астра Зенека и Џонсон и Џонсон, као и Фајзер и Модерна, користе генетске механизме да преваре тело да производи спајк протеин. Спајк протеин изазива аутоимуни напад на наше ћелије и циркулише у крви оштећујући тело. Дакле, користити вакцину која се својим деловањем заснива на спајк протеину је опасно. Непознато је колико траје и у којој количини се производи спајк протеин. Објавио сам рад са Ентонијем Карагокуласом у коме показујемо да се информациона РНК не разлаже брзо у телу, већ да опстаје месецима. Поновљена убризгавања синтетичке мРНК забрињавају због онкогености, имунолошке дисрегулације, повреда органа и болести везаних за кардиолошки, неуролошки и хематолошки систем. Рад Огате са Харварда јасно показује да се након првог убризгавања спајк протеин производи у крви у просеку око 15 дана, најдуже 29. Знамо да је то много дужа изложеност спајк протеину него код респираторне инфекције. Ово је много горе зато што је одговор антитела на спајк знатно већи него код респираторне инфекције, а све што знамо о спајку је да је штетан. Рад Бруса Патерсона показује да, након респираторне инфекције, С1 сегмент спајк протеина опстаје у телу до 15 месеци. У недавном интервјуу ми је указао да, након вакцинације, С1 и С2 сегменти опстају месецима у моноцитима. Ово оптерећивање тела спајк протеином је веома забрињавајуће, посебно од када су почели да се дају бустери.
Извештај о сигурности вакцине није достављен. Ниједна влада није пружила народу податке о сигурности производа. Индијска влада је тужена, америчка такође. Људи протестују, огорчени због мањка бриге и транспарентности.
Овај рад је написан у марту када су почели да буду видљиви лоши безбедносни подаци. Објављен је у мају. 57 аутора из 17 земаља је рекло светским владама да је механизам деловања ових вакцина опасан. Нисмо имали довољно студија о биодистрибуцији, утицају на фертилитет и могућим повредама јајника.
Није било безбедносних комисија. Програми вакцинације, за разлику од клиничких испитивања, нису изузели труднице, жене у репродуктивним годинама, опорављене од ковида и оне за које постоји могућност да су прележали болест. Није постојао ниједан покушај да се програм учини сигурнијим. „VAERS” је амерички систем раног упозорења за пријаву нежељених ефеката вакцина. Рад др Роуз и колега показује да овај систем до 2021. добро радио. Сада има толико пријава нежељених ефеката и смрти од Ковид-19 вакцина, да је јасно да нешто није у реду. Закључно са 12. новембром имамо 18.853 смрти од којих је половина из САД, а остатак је пријављен кроз наш систем. Више од четврт милиона људи је било или повређено или хоспитализовано или имало тешке последице. Имамо 13.230 случајева миокардитиса, запаљења средњег слоја срца. Наша Агенција за лекове упозорава родитеље да ово може младима да се догоди.
У 2021. имамо велики пораст нежељених ефеката у прва три дана од примања вакцине и то више код друге него код прве дозе.
Са десне стране су синдроми повреда органа који су до сада описани. Срце, плућа, имуни систем… Смрти од вакцина су веома забрињавајуће. Две анализе показују да 50% смрти настане у првих 48 часова, а 80% у року од једне недеље. Веома су блиско временски повезане. Када је било тек 1200 смртних исхода, спроведена је Меклахланова анализа на слепом узорку од 250 смрти. Имала је независне рецензенте, а показала је да у 86% случајева осим вакцине не постоји друго објашњење смртног исхода. Нажалост, умирали су старији грађани који вероватно не могу да се носе са производњом опасног спајк протеина. Дакле, пацијенти које смо највише желели да заштитимо су они који су најчешће умирали од вакцина.

omega68 omega68 23:45 14.12.2021

Re: M'da!

PAJIĆ: Tako da smo za sada bezbedni, ako se vakcinišemo i busterujemo

Дакле, да поновим. Велика нам је част што сте са нама др МекКала.

Молим Вас Питере, говорница је Ваша, одржите нам предавање.


Рон Костов је у свом раду поставио питање о вакцинацији деце. Иако је однос старости и смрти иста са вакцинацијом и респираторном инфекцијом, Костов је ипак израчунао да је невезано за узраст, пример су људи од 65 година, већа вероватноћа да смрт наступи од вакцине него од Ковида-19. Ризик од вакцинације је већи од вирусне инфекције, те је прележавање и одлагање вакцине можда боље.

Има много синдрома повезаних са вакцинама. Ево једног објављеног у „New England Journal of Medicine” и „Annals of Hepatology“, тромбоцитопенична пурпура изазвана вакцином. Истовремено згрушавање крви и крварење две недеље након аденовиралне вакцине. Ту је и тешка хипертензија изазвана повредом крвних судова, као и интракранијално крварење и дисекција аорте. Ови поремећаји су почели да се појављују у нашој литератури, а најстрашнији је миокардитис код деце.

Сви стручњаци се слажу да деци није потребна вакцина. Многа су већ прележала Ковид-19 и то је блага и безопасна болест код деце. Процене су да је већ 80% деце у САД-у имало Ковид-19 и то је разлог зашто немамо епидемију у школама. Наше школе имају редовну наставу, учионице су препуне, али нема заразе зато што су деца имуна на Ковид-19. Рад са Универзитета Дејвис у Калифорнији је анализирао старосну групу од 12 до 17 година. Око 86% деце је морало да буде хоспитализовано. Дечаци имају већи ризик да буду хоспитализовани због миокардитиса него због респираторне инфекције. Боље је одложити вакцинацију и изложити се вирусу, посебно имајући у виду да је болест код деце блага. Хог је у свом раду изнела експлозивне податке. Друга доза је много опаснија за дечаке него за девојчице, а прогнозе су много горе него што је Центар за контролу болести иницијално наговестио.

Сад имамо радове од којих је неколико из Кореје. Показаћу вам Чоијев рад. Ово је човек од 22 године који због своје младости није имао потребу за вакцином. Вакцинисао се, након 5 дана добио бол у грудима и преминуо од миокардитиса. Имао је јаку упалу свих комора, посебно проводног система, и могуће је да је умро од потпуног отказивања срчане пумпе.


omega68 omega68 23:52 14.12.2021

Re: M'da!

PAJIĆ: Tako da smo za sada bezbedni, ako se vakcinišemo i busterujemo

Дакле, да поновим. Велика нам је част што сте са нама др МекКала.

Молим Вас Питере, говорница је Ваша, одржите нам предавање.


Шведска студија, Нордстрома и колега, показује веома високу ефикасност против симптоматског Ковида како Фајзера тако и Модерне у првих 15 до 30 дана. После 6 месеци проценат за Фајзер пада на само 23%, а за Модерну на 69%. Вакцине и даље нешто раде, али им учинковитост драматично опада.

Сада имамо 22 студије које показују да ефективност свих вакцина против свих сојева опада у периоду од 3 до 6 месеци. Владе су инсистирањем на масовној вакцинацији створиле еволутивни притисак који видимо са појавом Делта соја. Према подацима Секретаријата за јавно здравље у Висконсину, вирусно оптерећење у носу вакцинисаних је подједнако велико као и код невакцинисаних и подједнако су заразни. Наиме, вакцинисани нису заштићени од вируса и одлазећи на јавна места могу да шире вирус исто као и невакцинисани уколико имају симптоме болести. Субраманиан је објавио рад анализирајући земље са највишом стопом вакцинације. Чини се да имају проблем. Што више вакцинишемо то вирус више мутира, те Субраманиан закључује да искључиво ослањање на вакцинацију мора да се преиспита. Вакцинама не побеђујемо рат против Ковида-19 зато што нису довољно ефективне и трајне.

За крај морам да кажем да је пандемија Ковида-19 глобална катастрофа. Патофизиологија му је сложена и не лечи се једним леком. С обзиром да се мало људи заражава треба да се, у терапијском смислу, усредсредимо на фазу пре хоспитализације, а не на здраве људе.
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:54 14.12.2021

Re: M'da!

Dakle, ja sam se svesno zarazio u nameri da , kao kod boginja na primer, steknem trajni imunitet.


E, nemoj bre da lažeš, sećam se da si na blogu napisao koliko si se usrao kad ti se žena razbolela, a ti pored nje morao da ležiš u krevetu. To što si se jeftino provukao je bila čista sreća, i to sam već napisao, pa da ne ponavljam. I dobro je da je ispalo tako ali to ne znači da i dalje treba da se glupiraš.

srdjan.pajic srdjan.pajic 23:56 14.12.2021

Re: M'da!

omega68
s njim se zajebavaju svi redom.

Pajiću, izgleda da si sa ovom temom interesantan sve manjem broju ljudi


U, zabole me, ja pišem ono što je meni interesantno. Nego kako ti to tačno meriš šta je drugim ljudima interesantno da pročitaju?

Pogotovu nakon što si banovao sve koji su ti protivurečili. Dobro, mene si pustio nazad, zato sad trpi. Jesi li odbanovao i Maksu? Ili ne smeš, siso, jer je on mnogo oštriji od mene kad su u pitanju ova tvoja antivakserska lupetanja.
omega68 omega68 00:05 15.12.2021

Re: M'da!

Naravno da jesam ali i on je shvatio da se ne ide u četnike '45.
E, nemoj bre da lažeš, sećam se da si na blogu napisao koliko si se usrao kad ti se žena razbolela, a ti pored nje morao da ležiš u krevetu

Možda sam se zajebavao jer sam ja prvi fasovao, posle klinca, žena je imala simptome ali se nije testirala pa ne zna da li je preležala.Ćerka je još mala (12g.) i nema receptore da bi uopšte imala.
Sigurno sam se zezao nešto na temu ,,kako SPAVATI sa koronašicom'' ...
shmoo shmoo 00:35 15.12.2021

Re: M'da!

nask

Istorija se ne ponavlja, pa stoga nema šta da se nauči iz nje.



Ови људи не мисле тако:






Заборављени закони историје - Тодор Вулић






(Кликни на сличицу.)


П.С. - Сад се сетих док сам ти ово писао:








srdjan.pajic srdjan.pajic 00:35 15.12.2021

Re: M'da!

omega68
Naravno da jesam ali i on je shvatio da se ne ide u četnike '45.
E, nemoj bre da lažeš, sećam se da si na blogu napisao koliko si se usrao kad ti se žena razbolela, a ti pored nje morao da ležiš u krevetu

Možda sam se zajebavao jer sam ja prvi fasovao, posle klinca, žena je imala simptome ali se nije testirala pa ne zna da li je preležala.Ćerka je još mala (12g.) i nema receptore da bi uopšte imala.
Sigurno sam se zezao nešto na temu ,,kako SPAVATI sa koronašicom'' ...


E, vala, ako si se sa tim zajebavao, svaka ti čast. Ali nije tako delovalo, i to sam zapamptio jer sam se tad baš zabrinuo za tebe, zbog tvoje hronične bolesti, a nisi bio vakcinisan.


srdjan.pajic srdjan.pajic 01:03 15.12.2021

Re: M'da!

i ima medicinskih stručnjaka bez dana medicinskog fakulteta.


Nema. Takvi se zovu nadrilekari, i obično ih hapse kad ih uhvate da činodejstvuju.
bene_geserit bene_geserit 03:09 15.12.2021

Re: M'da!

To što si se jeftino provukao je bila čista sreća, i to sam već napisao, pa da ne ponavljam

Koji procenat ljudi Omeginih godina ozbiljno najebe od Kovida ?
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:35 15.12.2021

Re: M'da!

bene_geserit
To što si se jeftino provukao je bila čista sreća, i to sam već napisao, pa da ne ponavljam

Koji procenat ljudi Omeginih godina ozbiljno najebe od Kovida ?


Mrzi me da tražim, pogotovu što on spada i u vrlo rizičnu grupu, za koju statistika verovatno i nema. Ali omegi bi trebalo da bude dovoljno da samo jedan omega najebe.

A zašto me to pitaš? Jel misliš da nije trebalo da se vakciniše, nego da igra lutriju da li će da preživi ili da ostavi iza sebe udovicu i decu bez oca, ili u boljem slučaju da ostane invalid, njima na grbači do kraja života, pu, pu, daleko bilo. Ili pak misliš da bi konkrena statistika odma promenila njegovo mišljenje po pitanju vakcinacije? Ako je ovo drugo, ja ću odma da se bacim na posao da tražim te podatke.
omega68 omega68 06:36 15.12.2021

Re: M'da!

Ali nije tako delovalo, i to sam zapamptio jer sam se tad baš zabrinuo za tebe, zbog tvoje hronične bolesti, a nisi bio vakcinisan.

Сетио сам се, причао сам да се плашим да лежим у кревету са вакцинисаном ( два кинеза ) и после се испоставило да и вакц. могу да преносе - опет сам био у праву мада сам се зезао.
И запамти једном - НЕМАМ ХРОНИЧНУ БОЛЕСТ.
Пре неко јутро је на РТС био лекар који ме је оперисао и рекао да после такве операције пацијент је ,,као да није био никад болестан''.
А почетком короне сам питао мог лекара који ме послао у БГД и он рекао да нисам више ризична група.
looping looping 06:44 15.12.2021

Re: M'da!

Објавио сам рад са Ентонијем Карагокуласом у коме показујемо да се информациона РНК не разлаже брзо у телу

Kakva teška glupost.
iRNK je jako osetljiva i u organizmu može da traje maksimalno dan ili dva.
Zato vakcina mora da se drži na izuzetno niskim temperaturama, upravo zbog toga što se iRNK jako brzo razlaže.

Svakakvi radovi se pišu i gomila gluposti je na internetu. Sve od strane eminetnih stručnjaka i ostalih Nestorovića.
A ovce samo gutaju.
adviser adviser 07:01 15.12.2021

Re: M'da!

omega68
Lorigo je rekao da su njegovi slučajevi rezultat “legitimnih sporova” između bolnica, doktora i porodica, te nazvao bolnice “arogantnim” o tom pitanju. “Oni se samo pridržavaju svojih protokola”, rekao je. “Kao da misle da su bogovi. Nose bijele mantile, ali nisu Bog.” Apsolutno tačno.

Ево данас, одем да дам крв и предам књижицу као четврти.
Почну да раде али испред мене приме неколико жена које нису ни предале књижицу.
Без свађе питам ону на шалтеру је л се то примају прво они који не предају поменуту легитимацију.
Она бесно каже да су то жене којима треба за вантелесну и свашта још...
Ја кажем - а зашто не напишете да предност имају те и те категорије па ће свима да буде јасно и ок.
Она још више бесна каже :
,,МИ ЗНАМО КАКО ТРЕБА ДА РАДИМО''
,,Али ми не знамо'', рекох па схватих да МИ више нисмо важни.Важни су само они, наши хероји који пре неки дан упропастише породиљу, јуче била сахрана, али је прогласише кривом јер није била вакцинисана.
Колико су их убили кад није постојала корона?
Они су постали Богови у белим мантилима, само су они важни.
Е зато онаква уводна прича која се није десила.
Мада, да је инспиративна - јесте.

Eeee, ako je tako, da mi onda ukinemo te medecinare.
Pa da dođemo da se lečimo kod tebe i tebi sličnih.
Izvini, nije mi najjasnije - zašto se i ti ne latiš četnika i partizana? Zašto se bakćeš stvarima koje ne razumeš?
omega68 omega68 07:57 15.12.2021

Re: M'da!

Sve od strane eminetnih stručnjaka i ostalih Nestorovića.

Meni ovaj lekar i Nestorović nekako ulivaju više poverenja nego ti.
Ko si ti?
Koja ti je referenca?
looping looping 08:07 15.12.2021

Re: M'da!

Sve od strane eminetnih stručnjaka i ostalih Nestorovića.

Meni ovaj lekar i Nestorović nekako ulivaju više poverenja nego ti.

To je tvoj izbor, da veruješ prevarantima/ bitangama.
Inače, u samom blogu si opisao šta su radili pojedini lekari sa referencama.

Ko si ti?
Koja ti je referenca?

Ja sam normalan, pošten čovek koji te ne bi lagao i koji ti ne bi naneo štetu radi svoje materijalne koristi.

Jedinu referencu mogao bih da ti dam iz poljoprivrede.
alselone alselone 09:14 15.12.2021

Re: M'da!

МОЛИМ те да прочиташ овај текст,

Прелистао сам, дугачко ми је за читање. Има ”меса” што би се рекло, само би требало детаљно да се сецира, за шта немам знања и времена.
omega68 omega68 09:56 15.12.2021

Re: M'da!

Прелистао сам, дугачко ми је за читање. Има ”меса” што би се рекло, само би требало детаљно да се сецира, за шта немам знања и времена.

Ено ја сам у неким коментарија цитирао најважније делове
omega68 omega68 10:18 15.12.2021

Re: M'da!

Eh ti zločesti lekari i naučnici.
Šta oni znaju!?

Омикрон варијанта доноси деоничарима Модерне и Фајзера више од 10 милијарди долара
adviser adviser 10:51 15.12.2021

Re: M'da!

omega68
Eh ti zločesti lekari i naučnici.
Šta oni znaju!?

Омикрон варијанта доноси деоничарима Модерне и Фајзера више од 10 милијарди долара

Eeeee, pa ja nisam znao da medecina i pridružene ljudske aktivnosti treba da se obavljaju besplatno!
Šta ne kažeš!
vlad_aleksh vlad_aleksh 11:38 15.12.2021

Re: M'da!

omega68

Они су постали Богови у белим мантилима, само су они важни.


Да ли знаш шта је "афера белих мантила"?
omega68 omega68 11:43 15.12.2021

Re: M'da!

vlad_aleksh
omega68

Они су постали Богови у белим мантилима, само су они важни.


Да ли знаш шта је "афера белих мантила"?
Ne znam
vlad_aleksh vlad_aleksh 12:12 15.12.2021

Re: M'da!

omega68
vlad_aleksh
omega68

Они су постали Богови у белим мантилима, само су они важни.


Да ли знаш шта је "афера белих мантила"?
Ne znam


Подсетио си ме овом реченицом. Нешто се десило у СССР-у, али не могу да се сетим шта. Проверићу.
vcucko vcucko 14:18 15.12.2021

Re: M'da!

vlad_aleksh
omega68
vlad_aleksh
omega68

Они су постали Богови у белим мантилима, само су они важни.


Да ли знаш шта је "афера белих мантила"?
Ne znam


Подсетио си ме овом реченицом. Нешто се десило у СССР-у, али не могу да се сетим шта. Проверићу.

Poslednja velika Kobina čistka, sprovedena '53. dakle u godini u kojoj je umro. Pohapšena je i likvidirana grupa lekara, uglavnom Jevreja, po bilo kom osnovu povezanih sa ranije likvidiranim arhimonstrumom Trockim i ostacima njegovog kadra.

Jedini put u istoriji SSSR i KPSS da je u optužnicama i presudama jasno i nedvosmisleno stajalo da su u pitanju "doktori - ubice, učesnici jevrejske nacionalističke zavere protiv sovjetske države, a za račun svetskog cionizma".

Prvouhapšeni je bio izvesni dr Etinger, nekad lični lekar Trockog, a kasnije i Dimitrova, Toljatija i Tite (naravno pre '48.).
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:26 15.12.2021

Re: M'da!

omega68
Ali nije tako delovalo, i to sam zapamptio jer sam se tad baš zabrinuo za tebe, zbog tvoje hronične bolesti, a nisi bio vakcinisan.

Сетио сам се, причао сам да се плашим да лежим у кревету са вакцинисаном ( два кинеза ) и после се испоставило да и вакц. могу да преносе - опет сам био у праву мада сам се зезао.
И запамти једном - НЕМАМ ХРОНИЧНУ БОЛЕСТ.
Пре неко јутро је на РТС био лекар који ме је оперисао и рекао да после такве операције пацијент је ,,као да није био никад болестан''.
А почетком короне сам питао мог лекара који ме послао у БГД и он рекао да нисам више ризична група.



Kako nisi, pa imaš oštećene zaliske koje su ti samo privremeno zakrpili, dok ne budeš morao da ih menjaš. Kovid je poznat po tome da između ostalog napada srčani mišić, valjda si bar toliko pročitao o tome. Tako da jesi itekako ugrožena kategorija, i tog lekara odma da promeniš ako ti je on rekao da nisi rizična kategorija, pogotovu početkom korone kad se o njoj nije skoro ništa ni znalo.


omega68 omega68 20:17 15.12.2021

Re: M'da!

И како после човек да га не банује?
Немаш ти благе везе, тебе матори послали у школу да прележиш богиње и заушке и све преко тога сматрали екстра добитком
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:26 15.12.2021

Re: M'da!

omega68
И како после човек да га не банује?



Pa banuj me onda, ko te jebe.
omega68 omega68 21:46 15.12.2021

Re: M'da!

Ма јок, зезам се
Дошло време да гледамо како нам показујеш да блам поред ширине има и неслућену дубину
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:47 15.12.2021

Re: M'da!

omega68
Ма јок, зезам се
Дошло време да гледамо како нам показујеш да блам поред ширине има и неслућену дубину



Samo se ti, druže, vakciniši, slušaj šta ti kažem, ja sam, bre, dr. sci, doduše mikrotalasdžija, ali nema veze, to je skoro isto. Pa posle kenjaj koliko ti drago i pokazuj svoju neslućenu dubinu i širinu i dužinu. Stvarno ne bih voleo da se ovde na blogu od bilo koga opraštamo jer je bio budala i nije verovao u nauku i medicinu, nego u znojave deke, pijavice, varikinu, beli luk i lekove za trebljenje parazita kod konja, svinja i peradi.
vlad_aleksh vlad_aleksh 08:21 16.12.2021

Re: M'da!

srdjan.pajic
omega68
Ма јок, зезам се
Дошло време да гледамо како нам показујеш да блам поред ширине има и неслућену дубину



Samo se ti, druže, vakciniši, slušaj šta ti kažem, ja sam, bre, dr. sci, doduše mikrotalasdžija, ali nema veze, to je skoro isto. Pa posle kenjaj koliko ti drago i pokazuj svoju neslućenu dubinu i širinu i dužinu. Stvarno ne bih voleo da se ovde na blogu od bilo koga opraštamo jer je bio budala i nije verovao u nauku i medicinu, nego u znojave deke, pijavice, varikinu, beli luk i lekove za trebljenje parazita kod konja, svinja i peradi.


Какав је твој став по питању штетности 5 Г мреже?
vlad_aleksh vlad_aleksh 08:35 16.12.2021

Re: M'da!

vcucko
vlad_aleksh
omega68
vlad_aleksh
omega68

Они су постали Богови у белим мантилима, само су они важни.


Да ли знаш шта је "афера белих мантила"?
Ne znam


Подсетио си ме овом реченицом. Нешто се десило у СССР-у, али не могу да се сетим шта. Проверићу.

Poslednja velika Kobina čistka, sprovedena '53. dakle u godini u kojoj je umro. Pohapšena je i likvidirana grupa lekara, uglavnom Jevreja, po bilo kom osnovu povezanih sa ranije likvidiranim arhimonstrumom Trockim i ostacima njegovog kadra.

Jedini put u istoriji SSSR i KPSS da je u optužnicama i presudama jasno i nedvosmisleno stajalo da su u pitanju "doktori - ubice, učesnici jevrejske nacionalističke zavere protiv sovjetske države, a za račun svetskog cionizma".

Prvouhapšeni je bio izvesni dr Etinger, nekad lični lekar Trockog, a kasnije i Dimitrova, Toljatija i Tite (naravno pre '48.).


Да ли си ти историчар по професији, чија је ужа специјалност историја СССР-а? Или једноставно добро користиш интернет?
docsumann docsumann 08:43 16.12.2021

Re: M'da!

vlad_aleksh
srdjan.pajic
omega68
Ма јок, зезам се
Дошло време да гледамо како нам показујеш да блам поред ширине има и неслућену дубину



Samo se ti, druže, vakciniši, slušaj šta ti kažem, ja sam, bre, dr. sci, doduše mikrotalasdžija, ali nema veze, to je skoro isto. Pa posle kenjaj koliko ti drago i pokazuj svoju neslućenu dubinu i širinu i dužinu. Stvarno ne bih voleo da se ovde na blogu od bilo koga opraštamo jer je bio budala i nije verovao u nauku i medicinu, nego u znojave deke, pijavice, varikinu, beli luk i lekove za trebljenje parazita kod konja, svinja i peradi.


Какав је твој став по питању штетности 5 Г мреже?


nepromjenjen
omega68 omega68 09:00 16.12.2021

Re: M'da!

Пајићу, не брини, д димер проверен и добар него провери ти свој па на време крени у разређивање крви ако треба а чујем да фајзер јебе кеву по том питању.Ја сад имам дугорочни имунитет против свих корона а ти ћеш морати да се фиксаш сваких неколико месеци и тиме мењаш своју генетску структуру.Тужно је што си и децу жртвовао а не знаш све могуће последице.
docsumann docsumann 09:18 16.12.2021

Re: M'da!

omega68
Пајићу, не брини, д димер проверен и добар него провери ти свој па на време крени у разређивање крви ако треба а чујем да фајзер јебе кеву по том питању.Ја сад имам дугорочни имунитет против свих корона а ти ћеш морати да се фиксаш сваких неколико месеци и тиме мењаш своју генетску структуру.


ko zna možda te mutacije budu na bolje.
pa kad pajke počne da lemi tranzistore pogledom, čuje mačku kao se šunja u susjednoj sobi, i prestane da koristi motorku i sjekiru za pilanje drva.
vcucko vcucko 10:06 16.12.2021

Re: M'da!

vlad_aleksh
vcucko
vlad_aleksh
omega68
vlad_aleksh
omega68

Они су постали Богови у белим мантилима, само су они важни.


Да ли знаш шта је "афера белих мантила"?
Ne znam


Подсетио си ме овом реченицом. Нешто се десило у СССР-у, али не могу да се сетим шта. Проверићу.

Poslednja velika Kobina čistka, sprovedena '53. dakle u godini u kojoj je umro. Pohapšena je i likvidirana grupa lekara, uglavnom Jevreja, po bilo kom osnovu povezanih sa ranije likvidiranim arhimonstrumom Trockim i ostacima njegovog kadra.

Jedini put u istoriji SSSR i KPSS da je u optužnicama i presudama jasno i nedvosmisleno stajalo da su u pitanju "doktori - ubice, učesnici jevrejske nacionalističke zavere protiv sovjetske države, a za račun svetskog cionizma".

Prvouhapšeni je bio izvesni dr Etinger, nekad lični lekar Trockog, a kasnije i Dimitrova, Toljatija i Tite (naravno pre '48.).


Да ли си ти историчар по професији, чија је ужа специјалност историја СССР-а? Или једноставно добро користиш интернет?

Ljubitelj istorije (posebno tog dela sveta) amater, koji dovoljno koristi internet.
omega68 omega68 14:11 16.12.2021

Re: M'da!

Jao, bre, pa gde si Gandrija našao da citiraš, tip je glavni clickbait za morone koij traže eliksir mladosti na youtubu.

Документи које је објавила Управа за храну и лекове (ФДА) откривају да је произвођач лекова Фајзер забележио готово 160.000 нежељених реакција на своју вакцину против ковид-19 и то у првим месецима од почетка њеног коришћења.
Документе је прибавила група доктора, професора и новинара који себе називају јавноздравственим и медицинским стручњацима за транспарентност, који су ФДА-у поднели захтев путем Закона о слободи информација (FOIA) за њихово ослобађање.

Прва транша докумената открива да је од фебруара 2021., када је Фајзерова инекција била присутна широм света, фармацутска кућа је сакупило више од 42.000 извештаја о случајевима у којима је детаљно описано скоро 160.000 нежељених реакција на њихову вакцину.

Ове нуспојаве су се кретале од благих до тешких, а 1.223 су биле фаталне. Већина ових извештаја о случајевима укључивала је особе у доби између 31 и 50 година у Сједињеним Државама.


Пријављено је више од 25.000 поремећаја нервног система, заједно са 17.000 мишићно-коштаних поремећаја и везивног ткива и 14.000 гастроинтестиналних поремећаја. Пријављен је низ различитих аутоимуних стања, заједно са неким посебним болестима, укључујући 270 „спонтаних побачаја“, и инциденце херпеса, епилепсије, траума срца и можданог удара, поред још хиљада других.

Ове нуспојаве су раније биле познате и сви су евидентирани у бази података Центра за контролу и превенцију болести ( VAERS ), која је до сада пријавила 3.300 смртних случајева након вакцинације Фајзеровом вакцином.

Критичари кажу да се неки од ових смртних случајева не могу у потпуности повезати са вакцинацијом, док други тврде да је прави број смртних случајева и штетних последица још већи него што је пријављено.

Критично је да је ФДА користила Фајзерове документе да прогласи вацкину те компаније сигурном, што је и учинила за Американце од 16 и више година у августу. Од тада је одобрена за децу од пет година, а прошле седмице одобрене су дозе за особе старије од 16 година.

ФДА каже да би могло потрајати до 2096. године да би објавили 451.000 страница које је користила за одобравање Фајзерове вакцине.
omega68 omega68 14:21 16.12.2021

Re: M'da!

Пре него што вакцинишете своје дете, што је неповратно и потенцијално трајно штетно, сазнајте зашто је 15.000 лекара и медицинских научника широм света потписало декларацију у којој се јавно изјављује да здрава деца НЕ треба да се вакцинишу против ковид-19. У име ових доктора медицине и доктора наука, др Роберт Малоун, који је своју каријеру посветио развоју вакцина, даје родитељима јасну изјаву у којој су наведене научне чињенице иза ове одлуке.
Моје име је Роберт Малоун, и обраћам вам се као родитељ, као дека, лекар и научник. Обично не читам из припремљеног говора, али ово је толико важно да сам желео да будем сигуран да сваку реч и научну чињеницу изнесем тачно.

Остајем при овој изјави са каријером посвећеном истраживању и развоју вакцина. Вакцинисан сам против ковид-а и генерално сам за вакцинацију. Целу своју каријеру посветио сам развоју сигурних и ефикасних начина за превенцију и лечење заразних болести.

Након овога, објавићу текст ове изјаве како бисте је могли поделити са својим пријатељима и породицом.

Пре него што дате вакцину свом детету – одлука која је неповратна – желео сам да вам саопштим научне чињенице о овој генетској вакцини, која се заснива на технологији мРНА вакцине коју сам направио:

Постоје три питања која родитељи треба да разумеју:

● Прво је да ће вирусни ген бити убризган у ћелије ваше деце. Овај ген тера тело вашег детета да прави токсичне протеине. Ови протеини често узрокују трајно оштећење важних органа деце, укључујући

○ Њихов мозак и нервни систем

○ Њихово срце и крвне судове, укључујући крвне угрушке

○ Њихов репродуктивни систем

○ И ова вакцина може да изазове фундаменталне промене у њиховом имунолошком систему

Најалармантнија ствар у вези са овим је да када се ове штете догоде, оне су непоправљиве

○ Не можете поправити лезије у њиховом мозгу

○ Не можете поправити ожиљке срчаног ткива

○ Не можете поправити генетски ресетовани имуни систем, и

○ Ова вакцина може да изазове репродуктивно оштећење које може утицати на будуће генерације ваше породице
● Друга ствар коју треба да знате је чињеница да ова нова технологија није адекватно тестирана.

○ Потребно нам је најмање 5 година тестирања/истраживања пре него што заиста схватимо ризике

○ Штете и ризици од нових лекова се често откривају много година касније

● Запитајте се да ли желите да ваше дете буде део најрадикалнијег медицинског експеримента у историји човечанства

● Још једна ствар: разлог који наводе да вакцинишете своје дете је лаж.

○ Ваша деца не представљају опасност за своје родитеље или баке и деке

○ У ствари је супротно. Њихов имунитет, након добијања ковид-а, кључан је за спас ваше породице, ако не и света од ове болести

Укратко: нема користи за вашу децу или вашу породицу да вакцинишете вашу децу против малих ризика од вируса, с обзиром на познате здравствене ризике вакцине са којима ћете као родитељи можда морати да живите остатак живота, као и ваша деца.

Анализа ризика и користи није ни близу користи.

Као родитељ и дека, моја препорука је да се одупрете и борите да заштитите своју децу.
LINK
omega68 omega68 14:28 16.12.2021

Re: M'da!

Људи који су пре неколико деценија бежали из комунистичких држава на Запад, сада ће морати да беже са Запада ако и даље желе и траже слободу

Европа је постала највеће COVID-19 жариште у свету. У Европи се највише шири SARS-CoV-2 вирус и појављују се нове варијанте, јер Европа има највише вакцинисаних, и то са новим експерименталним средством генске терапије. Ипак, западноевропскe државe не одустају од присилне вакцинације грађана и користе фашистичке методе. Ако је 90 и више одсто грађана неке заједнице вакцинисано, а вирус се и даље шири у тој заједници, зашто се дискриминишу или прогоне људи који мисле својом главом? Уместо да признају да су погрешили, вакци-нацисти и даље за све криве невакцинисане људе и прогоне неколико одсто невакцинисаних.
Колико су Западноевропљани (постали) ненормални показују резултати референдума у Швајцарској где су грађани гласали да се уведе Covid-Аusweis. То звучи заиста невероватно: да је неко гласао да себе претвори у роба! И то је урадио као (наводно) слободан човек, који живи у оази слободе и демократије. Као Европљанин. Да ли може бити веће срамоте за Европу, тј. за Западновропљане, који потцењују све друге, а уздижу себе као вишу расу – од тога?

Зашто су Западноевропљани толико уверени да су најпаметнији и најбољи на свету, изнад свих других? То што сад раде у западноевропским државама, Аустралији, Новом Зеланду, Канади и делом у САД, може да се пореди само са Северном Корејом. Чини ми се да је сад најгоре живети у евроатлантским државама и у Северној Кореји. А најбоље у Африци.

Кад видимо какав фашизам настаје, каква се дискриминација спроводи, каквом су терору изложени невакцинисани, али и сви вакцинисани људи у Аустрији, Мађарској, Словачкој, Хрватској, Словенији и Чешкој, не знам како хришћанину, демократи, антифашисти може да буде жао што је пропала Хабзбуршка или Аустроугарска монархија. Кад видимо, да се, поред Аустрије (и њених бивших колонија), опет, исто дешава и у Немачкој и у Италији, свакако је боље што нам сусед није и моћна Аустријска, Хабзбуршка или Аустроугарска монархија. Гаврило Принцип је био први антифашиста или антинациста у Европи.

Мислим да је (Западна) Европа веће зло, него САД. Увек сам био против тога да се за сва зла оптужи САД, а Европа представља као невина жртва. У САД су сви глупи, а у Европи су сви паметни, културни, аристократе – да ли је то баш тако? У САД постоје државе које су одбиле Covid-Аusweis. Грађани су наоружани и спремни су да се боре за своја права и слободе. У западноевропским државама нема таквих покрета отпора, у ЕУ нема толико антифашиста. У Другом светском рату у Данској, Холандији, Француској, Белгији… било је антифашиста и антинациста исто колико и у Немачкој, Аустрији, Италији и НДХ. Да ли су западноевропски народи починили највеће геноциде? Енглески писци су пре скоро 100 година описали како ће изгледати свет који они стварају. Данас је досадно читати Орвела, Хакслија и сличне, јер живимо у том свету, и много је луђи него у њиховим књигама. То је свет који су стварали Европљани опседнути просветитељством, прогресом и окултизмом, а данас трансхуманизмом. То је она ирационалност рационалних, о којој је писао Борислав Пекић. Вера у науку настала је у Западној Европи пре неколико векова. И вакци-нацисти су радикални рационалности. Волео бих да грешим и да од ових протеста који се дешавају у европским државама буде нешто, али кад видимо колико људи на Западу жели да живи у тоталитарном систем, то ће бити чудо (за које се молимо).

Ово што Западноевропљани себи раде, изгледа као да Западом владају неевропљани, које су Западноевропљани вековима држали као робове, мучили и убијали, и сад желе да им се освете. Међутим, то сами себи раде Западноевропљани и потомци Европљана у Северној Америци, Аустралији и Новом Зеланду. Антихуманизам уништава лик Божији у човеку, брише сваки траг боголикости (човечности или људскости), и од човека ствара аутомат, киборга, роба. Циљ им је да цео свет прекроје према својој мери. На Западу постоји само „плурализам истоветности“. Фашистички Запад ће пропасти ако елите Русије и Кине одоле понудама и уценама елите Запада да заједно спроводе „четврту индустријску револуцију“. Ако одоле понудама и уценама, Запад ће, вероватно, ући у ратове против Русије и Кине. Можда су корона логори у Европи припремање (грађана) тих држава (поново) од стране Велике Британије и САД за рат против Русије и Србије (или је близу крај пандемије, или вакцинама истиче рок?), као што Аустралију припремају за рат против Кине.

Кад је министар здравља Р. Србије потписао уговор са Фајзером у вези са експерименталним леком против корона вируса, похвалио се да је такав уговор, поред Србије, Фајзер потписао још само са САД, Великом Британијом и Аустралијом, а то су чланице новог војног савез АУКУС, упереног против Кине. Нешто слично Англосаксонци припремају против Русије у средњој, источној и југоисточној Европи, и желе да и Србија учествује у рату против Русије на страни НАТО (нпр. да пошаље војнике у Украјину и Белорусију, поред Пољске, Чешке, Мађарске, Естоније, Румуније…). Циљ Енглеза је да посвађају народе из овог дела света и да уђу рат против Русије. Тако ће Енглези најмање да гину, а Словени и Германи ће опет највише да страдају. Да ли су Енглези толико паметни, а ми толико глупи?

Ако су заиста хришћанске, државе Источне Европе морају се одвојити од антихришћанске Западне Европе. И САД се може поделити на хришћанске и антихришћанске државе. Кад Западноевропљани остану сами, можда ће схватити да су они као онај цар из бајке који је шетао го, уверен да носи најлепше одело, тј. можда ће се после тога спустити на земљу или победити нацизам, фашизам и расизам (тј. антихуманизам). Дакле, ако су Словени и православци паметни и више немају осећај инфериорности (комплекс ниже вредности) у односу на Западноевропљане, одвојиће се од антихришћанског Запада (и развити четврту или нову политичку теорију?). Није нормално да Руси и Срби, који су највише страдали од нацизма, уводе било какав Аusweis и глупо је да дозволе да их Енлези заваде и поробе. И ако Руси и Срби то не дозволе, да ли ће остали православци и Словени то дозволити? Да ли ће Грци и Западни Словени заиста ући у рат против Руса и Срба? Да ли ће Германи да крену у поход на Исток ако су сви Словени и православци јединствени?

Државе Западне Европе постају тоталитарне државе, затворена друштва. Људи који су пре неколико деценија бежали из комунистичких држава на Запад, сада ће морати да беже са Запада ако и даље желе и траже слободу. На нама је да створимо услове да се врате у своје матице – уместо да имитирамо Запад и међусобно ратујемо као колоније – да створимо, у православно-словенском делу Европе, савез демократских и хришћанских држава.

Никола Варагић 07:20 16.12.2021
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:42 16.12.2021

Re: M'da!

vlad_aleksh
srdjan.pajic
omega68
Ма јок, зезам се
Дошло време да гледамо како нам показујеш да блам поред ширине има и неслућену дубину



Samo se ti, druže, vakciniši, slušaj šta ti kažem, ja sam, bre, dr. sci, doduše mikrotalasdžija, ali nema veze, to je skoro isto. Pa posle kenjaj koliko ti drago i pokazuj svoju neslućenu dubinu i širinu i dužinu. Stvarno ne bih voleo da se ovde na blogu od bilo koga opraštamo jer je bio budala i nije verovao u nauku i medicinu, nego u znojave deke, pijavice, varikinu, beli luk i lekove za trebljenje parazita kod konja, svinja i peradi.


Какав је твој став по питању штетности 5 Г мреже?


Ja bez celofana oko čela i polnog organa na ulicu ne izlazim (to se u nauci zove Faradejev kavez, doduše malo je teže kad moraš kavez da zatvoriš jer jedino tako i radi. Pogotovu od kada sam se cijepio fajzerkom pa čujem šta se zbiva na mreži i ko koga i kako ogovara. Samo jedno mogu da poručim laičkoj javnosti: pušti đaola!


vlad_aleksh vlad_aleksh 11:21 17.12.2021

Re: M'da!

srdjan.pajic
vlad_aleksh
srdjan.pajic
omega68
Ма јок, зезам се
Дошло време да гледамо како нам показујеш да блам поред ширине има и неслућену дубину



Samo se ti, druže, vakciniši, slušaj šta ti kažem, ja sam, bre, dr. sci, doduše mikrotalasdžija, ali nema veze, to je skoro isto. Pa posle kenjaj koliko ti drago i pokazuj svoju neslućenu dubinu i širinu i dužinu. Stvarno ne bih voleo da se ovde na blogu od bilo koga opraštamo jer je bio budala i nije verovao u nauku i medicinu, nego u znojave deke, pijavice, varikinu, beli luk i lekove za trebljenje parazita kod konja, svinja i peradi.


Какав је твој став по питању штетности 5 Г мреже?


Ja bez celofana oko čela i polnog organa na ulicu ne izlazim (to se u nauci zove Faradejev kavez, doduše malo je teže kad moraš kavez da zatvoriš jer jedino tako i radi. Pogotovu od kada sam se cijepio fajzerkom pa čujem šta se zbiva na mreži i ko koga i kako ogovara. Samo jedno mogu da poručim laičkoj javnosti: pušti đaola!




Да ли си и раније био овако духовит или је ово сада нуспојава вакцинације?
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:52 17.12.2021

Re: M'da!

Да ли си и раније био овако духовит или је ово сада нуспојава вакцинације?


Moguće da je to neki nedokumentovani sporedni efekat kovid vakcine, ne znam, moraću da sazovem konzilijum sa dr. u pok. Omegom, možda uključimo i nekog dekicu nobelovca koji deluje na jujtubu, da se prokonsultujemo.

Ali mislio sam da je pitanje zajebancija, pa sam se potrudio da dam i adekvatan odgovor. Ako nije, onda da kažem da ne moraš da se sekriraš, ne preti ti nikakva opasnost od 5G mreže. Nemoj baš da se penješ na antenske stubove (uglavnom da ne padneš) ili da sunčaš guzove na krovu uz samu antenu (ovo važi generalno za sve antene, ne samo 5G), da te ne oprlji, i miran si.
kick68 kick68 17:06 20.12.2021

Re: M'da!

Koji procenat ljudi Omeginih godina ozbiljno najebe od Kovida ?

Il Divo Singer Carlos Marin Dies at 53 of COVID Complications
Znala sam površno lika koji je nedavno umro, moje (Omegino i moje) godište. Nevakcinisan, radio u zdravstvu. U Srbiji ljudi mojih godina u priličnom broju umiru od korone. Ja sam jedva čekala da se vakcinišem baš iz tog razloga. Na stopu smrtmosti tamo verovatno utiče pušenje, zagađenje a i jako loša zdravstvena nega - što će reći niko te ne leči.
Buster sam zakazala pa otkazala jer sam prehlađena.
kick68 kick68 17:15 20.12.2021

Re: M'da!

Znate kako...ima ljudi koji su virtuozi na nekom instrumentu bez dana muzičke i ima medicinskih stručnjaka bez dana medicinskog fakulteta.
I obrnuto

Moderator obavešten greškom, pardoniram.
omega68 omega68 21:09 20.12.2021

Re: M'da!

Znala sam površno lika koji je nedavno umro, moje (Omegino i moje) godište. Nevakcinisan, radio u zdravstvu. U Srbiji ljudi mojih godina u priličnom broju umiru od korone. Ja sam jedva čekala da se vakcinišem baš iz tog razloga. Na stopu smrtmosti tamo verovatno utiče pušenje, zagađenje a i jako loša zdravstvena nega - što će reći niko te ne leči.
Buster sam zakazala pa otkazala jer sam prehlađena.

Има неколико проблематичних реченица овде.Ово болдовано - није тачно јер се не раде обдукције ( препорука или забрана СЗО ) па не знамо ко је био болестан од још нечега.
Да те нико не лечи и јесте и није тачно, како ти се заломи али и ти мораш да мало утичеш да ти се ,,заломи''.Многи се не јављају лекару на време па је то најчешћи узрок компликација па и смрти.
Један мој ортак је почетком године рекао да мора да се вакц. јер има хашимото и сматрао је да би најеб'о. Подржао сам га иако ја нисам желео вакцину.
Зашто нисам желео?
Зато што сам мало пре тога био на операцоји пре које сам имао детаљне прегледе и ЗНАО сам да нисам болестан од неке болести која би ми повећавала ризик од ковида.
Нисам гојазан, нисам имао шећер или висок притисак...
Јавио сам се лекару одмах пошто сам осетио симптоме, као скоро оперисаном дали су ми фавипиравир, прочитао сам о њему да је лек који се користи у Русији и Кини па сам одлучио да га користим јер је сигурно добар.Наравно да нисам корисни идиот запада па да ми је нешто руско или кинеско - бљак.
Самоиницијативно сам узео и хемомицин а лекарка је рекла да и то наставим.
И то је било то.
Знам да сада имам дуготрајан имунитет, бољи и дужи него краткотрајни који праве све вакцине.
Нек је срећан бустер ко год слави.


kick68 kick68 22:37 20.12.2021

Re: M'da!


Има неколико проблематичних реченица овде.Ово болдовано - није тачно јер се не раде обдукције ( препорука или забрана СЗО ) па не знамо ко је био болестан од још нечега.
Да те нико не лечи и јесте и није тачно,

Ja mogu da pojmim da stari umiru, njih i grip može da odnese, ali čula sam za mnogo smrtnih slučajeva od 62. do 72. godišta. Svi ljudi bez ozbiljnih zdravstvenih problema, samo što su uglavnom pušači. Do bolnice i lekara je bilo jako teško doći. Nepregledni redovi ispred kovid ambulanti, po zimi, pa te onda pošalju opet negde na snimanje gde bolestan dugo čekaš...
Jeste jači imunitet posle preležane bolesti, ali je i rizik mnogo veći. Slučaj iz familije 70. godište: obostrana upala pluća, tri runde antibiotika, žena nepušač. Posle toga onaj višemesečni kovid umor, pa dijagnoza Hašimoto upala štitne žlezde. Pre toga nikakve probleme nije imala. To sve spada u blaži do umereni oblik kovida. Radila je test, dobila je taj super imunitet i imala dugo posle toga antitela, ali džaba joj.

Hvala, voistinu buster:)
omega68 omega68 23:05 20.12.2021

Re: M'da!

Да можда није већ имала тај хашимото пре а да није знала?
Веруј ми, 90% које знам а који су умрли у последње две године, а нису имали канцер па кажемо да су од ковида, су били НЕПУШАЧИ. Има теофија да се код пушачких плућа теже закачи корона вирус.
Последњих неколико дана су ми умрли познаница и другар, обоје '67.годиште, обоје од канцера и били су пушачи. Али то НИЈЕ од короне, можда са короном.
И гледам колико људи немају појма па понављају будалаштине МСМ да после прележавања нема дугог имунитета.Они који су прележали САРС што је први ковид и врло сличан овом и данас после 15 година имају имунитет.
Моја супруга се вакц.са две кинеске, друга у мају, па у септембру добије од мене и сина ковид али јој лекарка из ковид олнице телефоном каже да,, сигурно имате због тих симптома, немојте да се тестирате и идите на посао"
Није ишла да не шири даље, пре неки дан уради тест на антитела јер није хтела да прими трећу дозу а нема пропусницу јер нема доказ о прележавању. Имала је 1000 неких јединица што је максимум на апарату. Довољно је да их имаш 20!
Значи, да је примила 3.дозу можда би добила цитокинску олују и можда бих морао да будем бели удовац. То није срећа, то сам јој ја објаснио да треба прво да провери антитела, као што сам себе спасао велике количине вируса обичном инхалацијом. Уместо да су те ствари причали људима и да вакцином штите само ризичне групе, погледај шта су направили од људи. Тужно је што су у томе учествовали и неки људи са блога које сам сматрао мало паметнијим.
kick68 kick68 23:38 20.12.2021

Re: M'da!

да вакцином штите само ризичне групе, по

Nisam rizična grupa, ali drago mi je da sam se zaštitila vakcinom i svakom bih preporučila da se pazi, da se vakciiniše i da ne rizikuje. Ne treba mi imunitet ako treba da kašljem tri meseca, ne mogu da dođem do specijaliste koji bi mi pomogao i da vučem posledice posle infekcije. Ovako lepo elegantno, boca u ruku, odbolujem jedno popodne i to je to. Ovde ta antitela niko ne meri.

Ne možeš da ne primetiš nešto kao Hašimoto. Upravo zbog tog umora koji je knjiški simptom bolesti štitne žlezde otišla je kod lekara.
Черевићан Черевићан 19:39 14.12.2021

очигледно

историја се понавља

баш к'о у свем' знаном.... Свету
и Kорони.................. следи крај,
(а дал' се и с'Њом ишта... мува
ту Хипокрит незнан тајну чува)
omega68 omega68 19:42 14.12.2021

Re: очигледно

omega68 omega68 20:33 14.12.2021

Re: очигледно

Evo šta je radijski voditelj i autor Wayne Allyn Root rekao nedavno: „Da, istina je. Pobijedio sam COVID-19 za 48 sati Ivermektinom.” Imao je veliko vjenčanje na kojem je rekao: „Evo najbolje priče do sada. Bio sam zdrav i jak na svom vjenčanju zbog Ivermektina. Prvi put sam se zarazio COVID-19 prije nekoliko sedmica. Pobijedio sam COVID-19 za 48 sati Ivermektinom i ogromnim dozama vitamina, uključujući intravenski vitamin C. Ivermektin je zaista čudesan lijek. Imao sam COVID-19 jedan dan kada sam odlučio da ga uzmem. Virus je nestao za 24 sata. Da, Ivermektin i vitamini pretvorili su smrtonosni, doživotni, zaključavanje ekonomije, doživotno nošenje maski, vakciniši se ili umri COVID-19 u laku običnu prehladu. A onda je nestao za jedan dan. Ivermektin je tako ublažio moj napad COVIDA-19, da nikada nisam propustio ni jedan radni dan.”

„I da ne mislite da sam dobio lakši slučaj, prvog dana sam imao temperaturu, groznicu, jak kašalj, sluz koja mi je punila pluća, užasan bol u svakom mišiću mog tijela, strašnu iscrpljenost i izgubio sam čulo okusa. Zvuči poznato? To su sve simptomi COVIDA-19. Uradio sam dva testa samo da budem siguran. Dva puta sam bio pozitivan. Jedan dan Ivermektina i nestao je. Niko nikad nije znao. Do sada.”

Takođe je primijetio: „Moj tretman je bio skoro potpuno isti kao onaj koji su koristili Joe Rogan i NFL bek Aaron Rodgers. Ivermektin plus mega doze vitamina. Ishodi su takođe bili isti. Ivermektin djeluje kao magija. To je jeftino. Nikada nisam iskusio nikakve nuspojave. Zahvaljujem Bogu na Ivermektinu i mega dozama vitamina C, D3, cinka, kvercetina, selena, lizina, melatonina, bijelog luka, tečnog srebra i probiotika.”

Dodao je i ovo: „Niko se ne mora bojati COVIDA-19. Niko ne mora biti prisiljen da uzme eksperimentalnu vakcinu. Niko nikada više neće morati da bira između vakcine i svog posla. Imamo čudesni lijek i prekrasan vitaminski režim koji djeluje fantastično. Ja sam dokazani slučaj. Hej, liberali, slušate li? Jesu li vam već eksplodirale glave? Ivermektin djeluje. Jeftin je, efikasan je i nema nuspojava. Indija ga je iskoristila da gotovo preko noći nestane najgora epidemija COVIDA-19 na svijetu.”

S političke strane postavio je razumno pitanje: „Zašto onda predsjednik Joe Biden, Demokratska stranka, Anthony Fauci i CDC pokušavaju sakriti istinu? Ivermektin može spasiti milione Amerikanaca i od COVIDA-19 i od rizika vakcine protiv COVIDA-19. Ivermektin može spasiti našu ekonomiju. Ivermektin može spasiti milione radnih mjesta. Ivermektin može uštedjeti bilione dolara u troškovima zbog propuštenog posla, vakcina, hospitalizacija i smrti. Ja igram ulogu Paula Reverea. ‘Ivermektin dolazi, ivermektin dolazi.’ Želim da cijeli svijet zna.”

IVM ne dolazi tek tako; on je ovdje i neki veliki ljekari na prvoj liniji ga uspješno koriste, uključujući uspješne protokole dr. Georgea Fareeda i dr. Briana Tysona. Ali većina medicinskog i javnog zdravstvenog establišmenta odbija slijediti medicinsku nauku i pušta stotine hiljada Amerikanaca da umru od COVIDA-19 nepotrebno. Njihova vlada odobrila je protokole i bezumno zagovaranje vakcina, koje očito nisu djelovale dovoljno dobro, znači smrt za vrlo bolesne pacijente s COVIDOM-19. I sprječava mnoge ljude da koriste IVM kao rani tretman i preventivni lijek.
looping looping 06:28 15.12.2021

Re: очигледно

Evo šta je radijski voditelj i autor Wayne Allyn Root rekao nedavno: „Da, istina je. Pobijedio sam COVID-19 za 48 sati Ivermektinom.” Imao je veliko vjenčanje na kojem je rekao: „Evo najbolje priče do sada. Bio sam zdrav i jak na svom vjenčanju zbog Ivermektina. Prvi put sam se zarazio COVID-19 prije nekoliko sedmica. Pobijedio sam COVID-19 za 48 sati Ivermektinom i ogromnim dozama vitamina, uključujući intravenski vitamin C. Ivermektin je zaista čudesan lijek. Imao sam COVID-19 jedan dan kada sam odlučio da ga uzmem. Virus je nestao za 24 sata. Da, Ivermektin i vitamini pretvorili su smrtonosni, doživotni, zaključavanje ekonomije, doživotno nošenje maski, vakciniši se ili umri COVID-19 u laku običnu prehladu. A onda je nestao za jedan dan. Ivermektin je tako ublažio moj napad COVIDA-19, da nikada nisam propustio ni jedan radni dan.”

Ovo mi zvuči kao govor onih prodavaca.

bene_geserit bene_geserit 07:33 15.12.2021

Re: очигледно

Ovo mi zvuči kao govor onih prodavaca.

A šta je proizvod koji prodaju ? Pošto Ivermektin nije jer je skoro džabe.
looping looping 07:35 15.12.2021

Re: очигледно

bene_geserit
Ovo mi zvuči kao govor onih prodavaca.

A šta je proizvod koji prodaju ? Pošto Ivermektin nije jer je skoro džabe.

Piše ti na snimku ime proizvoda.

Svašta je skoro džabe ali nije sve na korist.
adviser adviser 07:57 15.12.2021

Re: очигледно

looping
bene_geserit
Ovo mi zvuči kao govor onih prodavaca.

A šta je proizvod koji prodaju ? Pošto Ivermektin nije jer je skoro džabe.

Piše ti na snimku ime proizvoda.

Svašta je skoro džabe ali nije sve na korist.

Pre iks godina, sedimo kod drugara na slavi.
Njegova tetka, postarija žena, razvezala o svojim bolestima.
Te bila kod ovoga, te bila kod onoga, te bila kod vračare u blizini Rume - i sve tako nešto.
Kada je to meni dosadilo, pitam ja nju - da li ste bili kod lekara?
Ona me u čudu pogleda.
Naravno da nije bila.
Ali je ladno raznoraznim budalčinama, po svojoj evidenciji, dala oko 7 hiljada evra - da je oni 'leče'.
looping looping 08:18 15.12.2021

Re: очигледно

Pre iks godina, sedimo kod drugara na slavi.
Njegova tetka, postarija žena, razvezala o svojim bolestima.
Te bila kod ovoga, te bila kod onoga, te bila kod vračare u blizini Rume - i sve tako nešto.
Kada je to meni dosadilo, pitam ja nju - da li ste bili kod lekara?
Ona me u čudu pogleda.
Naravno da nije bila.
Ali je ladno raznoraznim budalčinama, po svojoj evidenciji, dala oko 7 hiljada evra - da je oni 'leče'.

Naravno.
A sad su se budalčine osavremenile, socijalne mreže, tv emisije (gledanost raste)... Evo Nestorović izdao knjigu pre neki dan, ima da ide ko vrući kolači.

Opis njegove knjige ti sve govori:
„Između dva sveta“ je knjiga o sudaru svetova klasične i tradicionalne medicine, prenošenja psihičke i životne energije, veri bez koje nema uspeha, pozitivnom stavu prema životu, ishrani kao bitnom faktoru zdravlja, vodi, Nikoli Tesli koji je njegova velika inspiracija, šamanskoj medicini i esencijalnim stvarima koje čine život.

Medicina nema odgovor na sva pitanja – kaže profesor doktor Branimir Nestorović, koji se godinama edukuje, bavi istraživanjima i analizama svetskih studija na ovu temu. Iza dr Nestorovića je 40 godina izuzetne lekarske prakse i na desetine hiljada pacijenata koji ga pamte kao nasmejanog i izuzetno posvećenog lekara.

Znači medicina nema odgovor na sva pitanja, ali on verovatno ima. Čovek se bavio medicinom pa se onda izdigao iznad nje i sada dominira.
Pravi šarlatan.
Ali nije problem što će on da zaradi kintu, problem je što će mnogi da ispaštaju na uštrb njegove zarade.

PS.
Ne samo što nanosi štetu ljudima zdravstveno već i kompromituje religiju.
Priča stvari kao "umro je jer se nije dovoljno molio i verovao" ili " bio je grešan pa se razboleo i umro".
Religija je fenomenalna stvar a takvi kao on pljuju po njoj i čine je nečim što nije.
adviser adviser 08:26 15.12.2021

Re: очигледно

looping
Pre iks godina, sedimo kod drugara na slavi.
Njegova tetka, postarija žena, razvezala o svojim bolestima.
Te bila kod ovoga, te bila kod onoga, te bila kod vračare u blizini Rume - i sve tako nešto.
Kada je to meni dosadilo, pitam ja nju - da li ste bili kod lekara?
Ona me u čudu pogleda.
Naravno da nije bila.
Ali je ladno raznoraznim budalčinama, po svojoj evidenciji, dala oko 7 hiljada evra - da je oni 'leče'.

Naravno.
A sad su se budalčine osavremenile, socijalne mreže, tv emisije (gledanost raste)... Evo Nestorović izdao knjigu pre neki dan, ima da ide ko vrući kolači.

Opis njegove knjige ti sve govori:
„Između dva sveta“ je knjiga o sudaru svetova klasične i tradicionalne medicine, prenošenja psihičke i životne energije, veri bez koje nema uspeha, pozitivnom stavu prema životu, ishrani kao bitnom faktoru zdravlja, vodi, Nikoli Tesli koji je njegova velika inspiracija, šamanskoj medicini i esencijalnim stvarima koje čine život.

Medicina nema odgovor na sva pitanja – kaže profesor doktor Branimir Nestorović, koji se godinama edukuje, bavi istraživanjima i analizama svetskih studija na ovu temu. Iza dr Nestorovića je 40 godina izuzetne lekarske prakse i na desetine hiljada pacijenata koji ga pamte kao nasmejanog i izuzetno posvećenog lekara.

Znači medicina nema odgovor na sva pitanja, ali on verovatno ima. Čovek se bavio medicinom pa se onda izdigao iznad nje i sada dominira.
Pravi šarlatan.
Ali nije problem što će on da zaradi kintu, problem je što će mnogi da ispaštaju na uštrb njegove zarade.

PS.
Ne samo što nanosi štetu ljudima zdravstveno već i kompromituje religiju.
Priča stvari kao "umro je jer se nije dovoljno molio i verovao" ili " bio je grešan pa se razboleo i umro".
Religija je fenomenalna stvar a takvi kao on pljuju po njoj i čine je nečim što nije.

Normalno!
principessa_etrusca principessa_etrusca 14:24 15.12.2021

Re: очигледно

Kada je to meni dosadilo, pitam ja nju - da li ste bili kod lekara?
Ona me u čudu pogleda.
Naravno da nije bila.


Један од позитивних аспеката епидемије је демистификација протокола лечења, приступа медицинским процедурама, као уосталом и демистификација целе лекарске струке.



looping looping 06:20 15.12.2021

1

Interesantno.
U to vreme ljudi su bili pametni i bilo ih je mnogo teže prevariti nego danas, pa su ovi što žele da naškode drugima morali da budu dovitljivi.

Danas kad hoćeš da se rešiš ljudi samo dozvoliš šarlatanima (tzv. lekarima) da šire lažne vesti i smrtnost odmah poraste. Jer se ljudi navuku kao ovce.
Vlast kada hoće da se reši ljudi samo treba da ćuti i pravi se blesava dok prevaranti drže govore. I u tom ćutanju može da se krije prava zavera.
principessa_etrusca principessa_etrusca 08:51 15.12.2021

Здравље

Често се заборавља да примарну одговорност за сопствено здравље имамо ми сами и да је не можемо делегирати тиме што с времена на време одемо код лекара по рецепт за шаку лекова.

У том смислу је ова епидемија била корисна да погледамо шта ми сами радимо за сопствено здравље, како живимо, колико и како спавамо, шта једемо, колико вежбамо. Резултат је да сада многи који нису уопште размишљали о таквим стварима јер су били ”презаузети”, ипак знају више о хигијени и превентиви и ипак су, макар минимално, променили неке своје лоше праксе..
omega68 omega68 09:54 15.12.2021

Re: Здравље

principessa_etrusca
Често се заборавља да примарну одговорност за сопствено здравље имамо ми сами и да је не можемо делегирати тиме што с времена на време одемо код лекара по рецепт за шаку лекова.

У том смислу је ова епидемија била корисна да погледамо шта ми сами радимо за сопствено здравље, како живимо, колико и како спавамо, шта једемо, колико вежбамо. Резултат је да сада многи који нису уопште размишљали о таквим стварима јер су били ”презаузети”, ипак знају више о хигијени и превентиви и ипак су, макар минимално, променили неке своје лоше праксе..

Tачно тако
adviser adviser 10:53 15.12.2021

Re: Здравље

omega68
principessa_etrusca
Често се заборавља да примарну одговорност за сопствено здравље имамо ми сами и да је не можемо делегирати тиме што с времена на време одемо код лекара по рецепт за шаку лекова.

У том смислу је ова епидемија била корисна да погледамо шта ми сами радимо за сопствено здравље, како живимо, колико и како спавамо, шта једемо, колико вежбамо. Резултат је да сада многи који нису уопште размишљали о таквим стварима јер су били ”презаузети”, ипак знају више о хигијени и превентиви и ипак су, макар минимално, променили неке своје лоше праксе..

Tачно тако

Normalno!
Kome je to ikada bilo sporno?!
principessa_etrusca principessa_etrusca 11:12 15.12.2021

Re: Здравље

Normalno!
Kome je to ikada bilo sporno?!

У теорији можда није, али у пракси нисам баш сигурна.

The term obese describes a person who's very overweight, with a lot of body fat.

It's a common problem in the UK that's estimated to affect around 1 in every 4 adults and around 1 in every 5 children aged 10 to 11.


ЛИНК
vlad_aleksh vlad_aleksh 12:07 15.12.2021

Re: Здравље

principessa_etrusca
Често се заборавља да примарну одговорност за сопствено здравље имамо ми сами и да је не можемо делегирати тиме што с времена на време одемо код лекара по рецепт за шаку лекова.

У том смислу је ова епидемија била корисна да погледамо шта ми сами радимо за сопствено здравље, како живимо, колико и како спавамо, шта једемо, колико вежбамо. Резултат је да сада многи који нису уопште размишљали о таквим стварима јер су били ”презаузети”, ипак знају више о хигијени и превентиви и ипак су, макар минимално, променили неке своје лоше праксе..


Неки тврде да вирус преносе они који не носе маске и нису вакцинисани. Након ширења вируса, велики број пацијената оптерећује здравствени систем и заузима кревете по болницама.
У реду, нека буде тако.
А шта ћемо са, на пример, гојазним људима? Они много више оболевају од кардиоваскуларних обољења, заузимају кревете на кардиологији. Кажу да теже обољевају и од ове короне. Да ли држава треба да им забрани слаткише? Чипс и кока колу? Како треба да изгледа здравствено осигурање? Ко и коме треба да уплаћује доприносе? Да ли слепо треба да се држимо комунистичких прописа? Да ли је задатак државе да брине о здрављу својих грађана или, пак, о поштовању устава и закона?
Много је питања, а мало одговора?
looping looping 12:31 15.12.2021

Re: Здравље

А шта ћемо са, на пример, гојазним људима? Они много више оболевају од кардиоваскуларних обољења, заузимају кревете на кардиологији.

Kakva je ovo glupa rečenica i šta zapravo znači?
Oboleli od kardiovaskularnih oboljenja nisu zauzeli sve krevete kao što pokušavaš da predstaviš. A bolesnici od kovida jesu u jednom momentu.

Šta misliš, da su otvorene kovid ambulante (koje su u jednom momentu i bile pune) državna zavera?
Да ли је задатак државе да брине о здрављу својих грађана или, пак, о поштовању устава и закона?

I jedno i drugo.
Država po zakonu treba da sprovodi sve mere za zaštitu zdravlja svojih građana.
Link.
Iznad ti je link da pročitaš nešto pametno, ukoliko ti nije gadno da čitaš pametne stvari.
Država ima prava da sprovede sve mere zaštite predviđene zakonom.

Jedino što država ne sprovodi je uklanjanje šarlatana koji dezinformišu narod i time ugrožavaju javno zdravlje. I tu država snosi veliku krivicu. Sve te budaletine treba pohapsiti i osuditi, i to onako strogo prateći slovo zakona. To je posao države. Ne znam šta se više čeka. Država se boji javne osude, protesta, šta li...
Много је питања, а мало одговора?

Svi odgovori su ti pred nosom samo ne umeš da vidiš.

principessa_etrusca principessa_etrusca 12:53 15.12.2021

Re: Здравље

Да ли слепо треба да се држимо комунистичких прописа?

На које ”комунистичке прописе” мислиш? Универзално здравствено осигурање није постојало у ФНРЈ/СФРЈ, нити постоји данас у Србији.
vlad_aleksh vlad_aleksh 13:56 15.12.2021

Re: Здравље

principessa_etrusca
Да ли слепо треба да се држимо комунистичких прописа?

На које ”комунистичке прописе” мислиш? Универзално здравствено осигурање није постојало у ФНРЈ/СФРЈ, нити постоји данас у Србији.


Да ли знате како функционише здравствено осигурање у Србији?
Ево мале помоћи.
Постоји онај стари афоризам од Душка Радовића.
"Основно образовање је код нас обавезно и бесплатно. Обавезно је за децу, а бесплатно за наставнике."
vlad_aleksh vlad_aleksh 13:58 15.12.2021

Re: Здравље

looping
А шта ћемо са, на пример, гојазним људима? Они много више оболевају од кардиоваскуларних обољења, заузимају кревете на кардиологији.

Kakva je ovo glupa rečenica i šta zapravo znači?
Oboleli od kardiovaskularnih oboljenja nisu zauzeli sve krevete kao što pokušavaš da predstaviš. A bolesnici od kovida jesu u jednom momentu.

Šta misliš, da su otvorene kovid ambulante (koje su u jednom momentu i bile pune) državna zavera?
Да ли је задатак државе да брине о здрављу својих грађана или, пак, о поштовању устава и закона?

I jedno i drugo.
Država po zakonu treba da sprovodi sve mere za zaštitu zdravlja svojih građana.
Link.
Iznad ti je link da pročitaš nešto pametno, ukoliko ti nije gadno da čitaš pametne stvari.
Država ima prava da sprovede sve mere zaštite predviđene zakonom.

Jedino što država ne sprovodi je uklanjanje šarlatana koji dezinformišu narod i time ugrožavaju javno zdravlje. I tu država snosi veliku krivicu. Sve te budaletine treba pohapsiti i osuditi, i to onako strogo prateći slovo zakona. To je posao države. Ne znam šta se više čeka. Država se boji javne osude, protesta, šta li...
Много је питања, а мало одговора?

Svi odgovori su ti pred nosom samo ne umeš da vidiš.



Ти си бескрајно безобразан.
Извини се, упристоји се, па можемо да наставимо.
Ribozom Ribozom 14:07 15.12.2021

Re: Здравље

@looping

Jebotebogdatejebo

By. tess
looping looping 15:08 15.12.2021

Re: Здравље

Ти си бескрајно безобразан.
Извини се, упристоји се, па можемо да наставимо.

Sigurno nisam bezobrazniji od tebe, kao što se vidi ispod.

vlad_aleksh
Одличан текст - 4+, 5-, као и увек.
Колико видим по коментарима, и након безмало 2 године од почетка "пандемије" постоји доста коментатора који су ковидиоти.


Ne znam šta da nastavimo. Ništa nismo ni počeli.
looping looping 15:10 15.12.2021

Re: Здравље

Ribozom
@looping

Jebotebogdatejebo

By. tess

Ti si izgleda neki vernik.
tess1 tess1 15:31 15.12.2021

Re: Здравље

Jebotebogdatejebo

By. tess

Meni ovo smiješno, i sad ne znam jel to nešto dobro ili loše. :)
docsumann docsumann 15:54 15.12.2021

Re: Здравље

Jebog

tess1 tess1 16:54 15.12.2021

Re: Здравље

Jebog

Paganski, još bolje. :)
Ribozom Ribozom 17:33 15.12.2021

Re: Здравље

looping
Ribozom
@looping

Jebotebogdatejebo

By. tess

Ti si izgleda neki vernik.


Ma salim se nravno. Blogovski naprednjak izasao na crtu blogerskoj sekti 'inhalacija, manipulacija, masturbacija'. Ako ti saznaju iz centrale nema vise gradnje po Neimaru.

@tess
Mislim da sam negde procitao tvoj slican komentar na nesto. Sad ne znam gde i sta.
tess1 tess1 18:11 15.12.2021

Re: Здравље

Mislim da sam negde procitao tvoj slican komentar na nesto. Sad ne znam gde i sta.

Ma jeste, moje je, ali samo pola. :)
looping looping 20:38 15.12.2021

Re: Здравље

tess1
Mislim da sam negde procitao tvoj slican komentar na nesto. Sad ne znam gde i sta.

Ma jeste, moje je, ali samo pola. :)

Ti si lepša polovina.
tess1 tess1 21:10 15.12.2021

Re: Здравље

Ti si lepša polovina.

Lijepo. :)
shmoo shmoo 22:01 15.12.2021

Re: Здравље

vlad_aleksh

Да ли држава треба да им забрани слаткише? Чипс и кока колу?



Ако буду мењали Устав по том питању, ја ћу гласовати сам за сјебе * на том референдуму!

(* - copyright by Стипе Месић пошто је својим гласовањем успешно извршио задату му мисију разбијања СФРЈ на седници Председништва те несрећне државе)

Хоћу рећи, гласаћу ЗА јер ме боли уво за слаткише, чипс и кока колу.

Али ако буду ставили на референдум питање забране лигњи, хоботница, рибе, морских плодова и сличнних им производа, те парадајза и сира, изаћи ћу на улицу с пушком у руци.


Много је питања, а мало одговора?



Према званичним подацима Статистичког завода Србије, у Србији већ годинама уназад умире око 100 000 људи годишње.

Од тога је за једну петину узрок смрти канцер (дакле 20 000), а код сваког другог преминулог узрок смрти су болести срца и крвних судова (дакле, 50 000).

vlad_aleksh vlad_aleksh 08:39 16.12.2021

Re: Здравље

looping
Ти си бескрајно безобразан.
Извини се, упристоји се, па можемо да наставимо.

Sigurno nisam bezobrazniji od tebe, kao što se vidi ispod.

vlad_aleksh
Одличан текст - 4+, 5-, као и увек.
Колико видим по коментарима, и након безмало 2 године од почетка "пандемије" постоји доста коментатора који су ковидиоти.


Ne znam šta da nastavimo. Ništa nismo ni počeli.


Ти си се мени први обратио. Када се неко некоме обрати - тада почиње дијалог.
Зашто си цитирао ово за ковидиоте? Заправо, нема потребе да објашњаваш.
bene_geserit bene_geserit 08:48 16.12.2021

Re: Здравље

ласаћу ЗА јер ме боли уво за слаткише, чипс и кока колу.

I ja bih glasao za da se zabrane čipsovi i koka kole. Mahom zbog mog kuma, on je kokakoličar (a nema čovek drugih poroka, osim benda u kom peva, svira i piše pesme), a to nikako ne valja u 50-tim, porasto mu pritisak, a ne može žena da ga svuda drži na uzici i neda mu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana