филфле тајност

Черевићан RSS / 20.05.2008. u 12:46

  

састав на тему  . . . летњу

  неки дан у локалној штанпи,ајуче демант, да је  у водама медитерана у близини малте уочена ајкула.небибило препоручљиво таково рекламирање пред нову туристичку сезону, закључише душебрижни.а поменуте рибе алапљиве . . ние да неима . . . . 

филфла, повећа стена у плутању медитераном  се насукала уз јужне обале од малте пар км. удаљена,још у дилеми дал дасе нузмалту приљуби, уљуљкана таласима моора

 привлачи позорност својом усамљеношћу. 500253038.jpg 

ко остављена девојка .отуд јој и то женско име,ваљда.

 

Љубитељи подводја је посебно готиве.

 

На окомитост њезиних стрмојебних литица, до у бескрај дубински, под плаветнилом  уљукане површине , информишу бројни овдашњи подводни бедекери.тмина множине пећина у тим литицама понудила је уточиште разнофелим  врстама подводне флоре, те фауне.пре пар година вест, присећамсе, да је једна група океанолога који  гњуркају  по дубоким водама света ,њушкајући  по медитеранском басену, ту подно филфле ,набасала најебилиште ајкула.

 

Итојош  бели !

 

Штанпунам тада преплавише бројни фотоси,додуше малко размазаног колора ,на првим страницама ,што донекле утрти оне храбрије пливаче.нас пак, кориснике

плићих басена, те јакузија, нималко.ajkla.jpg

  

е тада се огласише они кои брину о туризму те и безбедности пливајућих гостију, локални купачи знају за јадац, те целу фрку приказаше као омашку у извештавању.наиме, прогласише ту групу истражитеља ноторним алкусима, којима се наместо нормалне појаве приказа мишева  офарбаних у бело ,ето ни мање ни више указаше ајкуле исте поменуте нијансе.

 Немогуће,закључише исти дужебрижници. фекалишу окејанографи.

Све се на шалу и заебанцију сведе накрају.

  Додуше прошлог августа обалска стража упуца комад 1 поменуте рибље врсте, па кад је рибари извукоше на суво ,мера показа дужину преко 5 метара,а и штанпа објави, уз одговарајући фотос исте.Наглавачке.Локацију улова претпостављате. нузлитице филфле.колора додуше уобичајеног. Стога, евентуални читаоци овога састава, немојте после рећи даВам нисмо казлиKomentari (123)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:04 20.05.2008

Gazda Čer,

ja ti sve verujem i verujem ovim gnjurcima. Lepo ja govorim, nikad ne znaš šta u moru pliva. Plavo, lepo, ljuška se ko kolevka, a unutrU sačuvaj bože šta sve mrda. Zato ja daleko ne plivam. Mani...Ne volim ni sama da plivam. Kad uđe dovoljno naroda u vodu, eto i mene...računjam ako dođe nešto gladno dok se odluči ko mu više sviđa ja mogu i da oborim rekord na 100m žabljim stilom.
A najsumljivija su mi ona tirkizna mora...fotka ko iz raja, palme se jedna na drugu na povetarcu naslanjaju, pesak ko iz peščanog sata, čist i beo, a more ko kamenčić u tirkiznom prstenu...a šta u tom moretu pliva, niko ne zna, a neće ni da sazna, nema kupača ni do kolena, ni za seme...
Doduše ovi moji mi govore kako to nije baš tako i ma kakvi...kako da ne...eno u Brelima pre oko 4 godine pojavio se sinji kit...18 metara...za njim još jedan 30 m, stigla mama...jerbo je onaj kitić od 18 m bio bebe i zalutao je malo u Jadran...jedva su ih izveli iz Jadrana. Dolazili grinpisovci iz Milana da uim podvodno zviždukaju...
A obaška što u onim malim pomorskim muzejima po ostrvima jadranskim, svi gledaju u morske zvezdice, a ja se prilepim uz fotku trofeja - bela ajkula impresivne metraže, radost svakog ortodonta...
Jes' ja sam Bik, znam da i u tome valjda nešto ima, nema meni podloge bez majčice zemlje...mani vodu, ništa joj ja ne verujem, plava, plava, al' šta sve tamo mrda niki ne zna.
Черевићан Черевићан 13:38 20.05.2008

драга гђо Greganović

иако бик ( додуше малко већ срозан тако да би у категорију волова у хороскопу се могао пре сврстати, само је нема ) мене ни дасу уводи правили.одрасто нуздунава одмалена ме изазов воде мамио а кад се малте докопах . .ко дете натрешњу плодну кад се узвере. роним током свих 12 месеци, дашчарим цело лето, медитеран ми на пар корака од боравка па како купању одолети.добро, има тих крволочних планктона . .ние да не, и стога поштујем и Ваше виђење купања умору да је бар пар реди кандидата за појести испред ка пучини истурено.јер ние да у води тој . . нема неких мрдања.

захваљујем на коментару и то првом . АЛАЛ !!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:36 20.05.2008

Re: драга гђо Greganović

Čekam da mi dodele Višnja-diplomu...ukebala sam prva sredinu u prvom redu, malo li je...nego nadležni dremaju...
ivana23 ivana23 16:35 20.05.2008

Re: драга гђо Greganović

Jelica Greganović
Čekam da mi dodele Višnja-diplomu...ukebala sam prva sredinu u prvom redu, malo li je...nego nadležni dremaju...)
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:00 20.05.2008

Fala,

draga :))))))))))))))))
marta l marta l 13:05 20.05.2008

nije lako...

....na adi preti gradiliste mosta, na filfli ajkulice, na baliju bombe, na korculi ce da nas trefi srcka od lepote pa je rizicno, pa gde da se letuje onda...
ovde? ko zna sta tu vreba
Черевићан Черевићан 13:20 20.05.2008

мрс marta l

летовати управо тамо где набројасте .успут ,на ништа не обраћати посебно пажњу али са малом дозом опреза и има се лудо проведете.деценијама практиковах тако.

него . . .лето, сам што ние. фала на коментару!
MilutinM MilutinM 23:44 20.05.2008

Re: nije lako...

pa gde da se letuje onda...

Srbi su poznati po tome da nahrle tamo gde se desi nešto gadno. Kad je, onomad, puklo u Šarm el Šeiku, svi su aranžmani planuli. Em domaćini spuste cene (jer im niko veše ne želi da dodje), em neće grom dva put u iste koprive, em nama bombe i pucanje nisu nimalo strani ))
Черевићан Черевићан 00:14 21.05.2008

задовољство

ми је поздравитиВас овде г MilutinM -у ,хвала, а оно . .неће гром двапут . . нас је набалкану коштало кроз историју . . охохо.

но ко још историји, тој лажљивици ,верује уопште.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 18:41 21.05.2008

Re: задовољство, planktonsko

Черевићан 01:14 21.05.2008 но ко још историји, тој лажљивици ,верује уопште.

Opa, bato.
Ovaj mi se Maltežanin sve više sviđa)
"има тих крволочних планктона . .ние да не"
Ja sam nekada bio u moru sa jednom crnom ribom-devojkom koja je imala osmeh kao velika bela i nešto smo radili ali ne znam šta mada se toga rado sećam.
A da li je to ta planktonska ljubav? Ja sam mislio da tu ne može da ima krvi-kad ono tamo...Naučio sam, opet, nešto.
Hvala, savetniče.
Черевићан Черевићан 00:15 22.05.2008

у бегу суза

фала г KRALJуMAJMUNA , па да онда још допуним . . . . малко ту мојуВам свиђљивост

олаком на окидачу сна
за ухом ми чкиљи срп месеца
који се искрао иза завесе мрака
наглув
ко корал из плаветника морског
док на плажи каменитој
у пупку медитерана
милујем у девојке дојке

хармонија тишине плени
но неред у мени
никако да усагласи свој корак
ка чамотињи духа
те ми ко суза
у бегу прикована наликује
ivana23 ivana23 13:23 20.05.2008

:))

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:36 20.05.2008

Hajkule su nasmejane

naročito ako umesto krema za sunčanje upotrebljavamo senf.

Черевићан Черевићан 13:52 20.05.2008

ајкуле кикот

мрс ivana23 одбојно делује и сама помисао да се можете наћи у близини ајкуле па макар била и иза непробојног стакла акваријума акамоли у истој води се купати сањом. но само они који не зазиру од тишине подводја знају штаје прави мир, тишина и спокојство.
опасности уствари вребају ван воде. ту што ајкула има . . . , боље ни да не начињем отом.

фала на дружењу.
ivana23 ivana23 13:54 20.05.2008

Re: Hajkule su nasmejane

Jelica Greganović
naročito ako umesto krema za sunčanje upotrebljavamo senf.

Ko zna Jelice mozda je bas to prava stvar za odbranu od ajkula.. da li je nekad neko probao da punudi ajkuli neku ribu premazanu senfom? Mozda je ne bi ni probala, mozda ne voli senf. :))
Черевићан Черевићан 13:55 20.05.2008

ха,ха, е јесте

ђавао ( изгледом закамуфлиран ) гђо Greganović
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:22 20.05.2008

Re: :))


Ja sam cuo da nasmejane ajkule uopste nisu opasne
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:37 20.05.2008

Re: :))

Možda se tako šrioko smeju jer su site...
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 15:50 20.05.2008

Re: :))


Možda se tako šrioko smeju jer su site...

Da mozda je pojela nekog maltezanina,vidim gos-n Cer je na blogu - tako da ne brinem za njega...nego nema nam Vidomira dugo.....da nije njega ne daj Boze:)) ppupupupu da ne cuje zlo
pnbb pnbb 16:32 20.05.2008

Re: ајкуле кикот

опасности уствари вребају ван воде

cuvajte se ajkula,
motrite na ljude
Черевићан Черевићан 21:56 20.05.2008

црвени барон

г Zdravic -у лепоје да сте снама ,хвала, аштосе безопасних ајкула тиче . . .

присећам се,био је почетак маја, Црвени Барон је пар пута надлетео Валету обешен стрмоглавце са левог крила аероплана на чуђење чепајућег мноштва по бедемима Града небили боље видели му жилу куцавицу, док су мене Браћа једногласно услед начињене ми грешке у називу Семинара „сексуалност настраних - поглед у будућност“ казнили базеном. Требало је наиме рећи „ поглед у прошлост“. јебешга.Сестре се уздржаше од гласања,мастурбирајући уз хладне халуцинантне напитке које приправљаше Гурави безока.
Обешеног о леву ногу кран ме је полако потапао у превирућу воду базена у ту сврху обојену у зелено да се ефекат крви уочи умоменту.граја гледалаца надјача тишину подводја када ми глава потону у шљаштаво осветљену воду пуну пирана,те ајкула, специјално за ову прилику изгладњиваних нејелом поврћа.за дивно чудо дисао сам и даље нормално што је био резултата упорних ми вежби поред акваријума са потонулом подморницом.раније поменута фауна базена се надражена повремним електрошоковима које је уживајући пуштао Главни усмеравала ка мојем трзајућем телу гризући ме избезумљено, но ја бола не осетих нити ми било који телесног меса би одгрижен те схватих умоменту луду шалу дежурног те недеље крај Базена ,друга ми креветског Педера, који пиранама зубе повади те направи укусну празну супу штоје халапљиво некидан посркасмо,док јато кажњеничких ајкула које се гаје у мрклом језу пећина суседних отока малтешких ,замени са тек тек пристиглим са Филипина угосте ,а вегетеријанкама ,које једу све што је шарено,па тако у моменту безгаћа остах.нагост ме осрамоти но улогу своју схватих па се почех панично отимати са конопца који ме је све дубље уводу спуштао,уочих ефекат непостојеће крви постигнут воденом бојицом прикривеном кознагде и на моменат умислих да чух и грају гледалаца крај базена који су навијали против мене док су сулуде рибе у тој игри подводног светла галопом бауљале керамичним дном оивиченог пута ка суседној Сицилији.

Черевићан Черевићан 21:58 20.05.2008

ни одузети ни додати

ништа на Вашу опаску г pnbb . . фала нањој &дружењу иовога пута.
MuadDib MuadDib 22:16 20.05.2008

Re: црвени барон

WOW!!!
Черевићан Черевићан 22:20 20.05.2008

паето г MuadDib -е

нису СВЕ ајкуле . . баш ајкуласте
MuadDib MuadDib 22:26 20.05.2008

Re: ајкуле кикот

опасности уствари вребају ван воде. ту што ајкула има . . . , боље ни да не начињем отом.


има, има - не начињите,знаамо и сами : - )))
Jeremija Jeremija 14:09 20.05.2008

Sastav na temu... neobičnu

G-osn Čer da vas pitam ovako javno, dali bi Vi objavili jedan moj sastav na temu... neobičnu.
Znate ono: ja kao kod vas na blogu gostujem itd, itsl,etc.
Naime, ja sam dugo prost komentator na blogu b92, nikako da mi se zalomi autorska opcija, mislim na taj obični autorski alat, takoreći dleto i čekić, o VIP masters alatu ni da sanjam ne mogu.
Kolko sam shvatio, vi ste gosn Čer pisac, otud na neki način verujem da razumete problem neshvaćenosti.
Ja sam naime, od kad pišem neshvaćen, kako od urednika izdavačkih kuća, tako i od urednika književnih časopisa, kao uostalom i od urednika ovog bloga.
E, sad ja ne znam da li je feler do mene ili do urednika.
Prema tome g-Čer, vi objavite, pa da vidim konačno gde je feler.
Черевићан Черевићан 14:27 20.05.2008

госн Jeremija

подалеко сам ја од писца, скрибоман да, но то никакве везе неима да Вам понекад (не)уступим простор мени додељен на блогу Б92 да се окушате, па ако. . . .уВашем писанију нечег има . . . . уочиће евентуални читаоци.ако ''пак нeуоче ''. . . .нетреба посустати.

стога, пре свега хвала на данашњем дружењу а за сарадњу . кад зажелите . .изволите ми се јавити приватном поруком ( на овог блогу ) да се о начину ми доставе Вашег састава, те детаља око постирања, усагласимо .
mariopan mariopan 15:57 20.05.2008

Re: госн Jeremija

Evo jos jedan Bik
I mene kao da su u vodi pravili, volim vodu, more, pesak i sve to...ali sam ko Jelica, bas isto. Sta tamo mrda ne zna se , pa kada zasigurno utvrdim eto mene, iz vode me niko ne istera.

A ko se koga treba bojati? Sad skoro pricam sa sinom , sta rade i tako to...pa bili su na veceri, vozili stotinak kilometara do restorana, tamo ajkulu tranziraju pa prave sladokusce zovu telefonom na friske snicle, i bile slasne ( i skupe) ali njima nista nije tesko kada je u pitanju sladak zalogaj, i zena mu takva, i vidi im se....ali ne pusi, ne pije...pa neku manu mora da ima...

A brat mi , najstariji, pre dve godine otisao na onu stranu planete u Novu Kaledoniju, primamili ga velikom platom a deca velika, cerka vec ne zivi sa njima a sin srednjoskolac, sve vise treba, pa se i zena (Francuskinja) slozila da pusti muza, tako daleko od Pariza, sve radi boljeg zivota....i ode on...sam. Prvih dana je zvao svaki dan, usamljen, vraca se sa plaze, voda je neverovatno topla, tirkizna a pesk beo, priroda velicanstvena...sve me mami. Drugo vece, opet sa plaze, trece i tako redom....posle zove ali ne prica o plazi, samo o tome da su zene neverovetno lepe, cokoladne, vitke, graciozne a hodaju da ti pamet stane.....a usamljen, kaze, kada bi ga neko makar opsovao na nasem jeziku na veceru bi ga odveo, da casti.

Onda vec doslo leto i ovde i eto njega, mnostvo fotografija, njihovih turistickih brosura, njegovih licnih i mnogih drugih i tamo sve uslikano, prelepo, i raj na zemlji kao sto je rekao.....ali na plazama vidim zmijurine, debele, crnozute, lenjo izvaljene u svome carstvu....beo pesak a more tirkizno, sve tako kao sto rece.....ali ja tu ne bih usla. Onda slike sa njegovog rodjenadana, restoran a gazda drzi na ruci okacenog slepog misa, velikog ko kokoska, bas se sprema da im ga zgotovi za jelo....kaze ukus je kao piletina. Hvala.Ko koga tu da se cuva pitam se? A on sada pliva u bazenu, ti apartmani gde stanuju imaju i bazene pa sta je sigurno, sigurno je...pogotovo sto je i sina namamio pa se dete preselilo kod oca i tu zavrsava skolu, nece u Pariz ni pod razno. Lepota prirode i neki opusteni zivot koji je tamo zarazan, pa se svi koji dodju zaraze, to nema cenu.A hrana je laka, morska, bogata i raznovrsna kako vec klima i more diktiraju. Ne znam da li se i one zmije jedu, ne bi me cudilo.

Divno nam pisete o Malti a dobro je znati gde se koje zivuljke smucaju radi nekog buduceg putovanja, nije Mlata daleko.)))
Черевићан Черевићан 22:11 20.05.2008

Ви дивно пишете

гђо mariopan а малта је уистину . . ту ома само 2 сата зраколета, апотом . . . да накупите материјала за подоста тема које несумњам да небисте умели . . крају привести. додуше има се и штогод презалогајити те и залити јер жега оће да опржи, баш.
братова судбина . .занимљива и мамљива уистину, но малко је забачен ( однас, штоби умом селу казли).

фала на редовности дружења, угодно је када сте снама.
mariopan mariopan 00:27 21.05.2008

Re: Ви дивно пишете

Черевићан
гђо mariopan а малта је уистину . . ту ома само 2 сата зраколета, апотом . . . да накупите материјала за подоста тема које несумњам да небисте умели . . крају привести. додуше има се и штогод презалогајити те и залити јер жега оће да опржи, баш.
братова судбина . .занимљива и мамљива уистину, но малко је забачен ( однас, штоби умом селу казли).

фала на редовности дружења, угодно је када сте снама.

Hvala za naslov odgovora vaseg, sad cu da procitam bar pet puta...od vas zlata vredi , ja ne pisem , samo se druzim i malo vezbam ( to vam onako u poverenju kazem) ali ako dosta dugo budem vezbala mozda se i naucim.Hvala))
d j o l e d j o l e 14:54 20.05.2008

Air Jaws

Черевићан Черевићан 22:18 20.05.2008

која елеганција

покрета, која снага, која приждрљивост г d j o l e ,чујте доброје да су те јакузе исмислили па неморам да се бринем иако понекад кад је морска вода уњој се чисто штрецнем од оне . . . пене, пени, пенисе . .да каква се кроза цевке измора неупунпа убасена сменом рибица зубооштра .ал би то . .весеље било . .

фала на овако нузмузику угодном прилогу . . .
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:04 20.05.2008

Re: Air Jaws

Predivno nešto, pa još usporeno...tehnički ocena 9 (malo joj gviri iz usta), umetnički dojam čista 10...lepo ja kažem...večeras neću da ni da se tuširam.
Черевићан Черевићан 00:17 21.05.2008

ма кое

бре туширање, додуше није ни субота, гђо Greganović, ни чесмуше пити !
Spiridon Spiridon 15:00 20.05.2008

..

prica o ajkulama i moru se na neki nacin moze preneti i na neka nepisana pravila sa kojima se redovno susrecemo.
Lepe zene, skupi i brzi sportski automobili ...

Sto je more lepse i egzoticnije to vise opasnosti iz njega vreba.

Черевићан Черевићан 22:40 20.05.2008

г Spiridon-е

а како лепоти одолети , па макар то била и лепа жена запливана у егзотики мора док је нузобалу чека возач у скупом возилу ?
ја незнам . . . .

а на указ о правилима, додуше ненаписаним, Фала.ваљдаим и неодољевамо збогтог.
Spiridon Spiridon 08:17 21.05.2008

Re: г Spiridon-е

а како лепоти одолети , па макар то била и лепа жена запливана у егзотики мора док је нузобалу чека возач у скупом возилу ?
ја незнам . . . .

а на указ о правилима, додуше ненаписаним, Фала.ваљдаим и неодољевамо збогтог.


u tome je problem. Nikako.

ima jos primera

Nejlepse mirisu oni cvetovi (Dionaea muscipula) koji privlace insekte da slete na njih pa se onda zatvore nad njima kao kupola i varenje pocinje.

Jelica Greganović Jelica Greganović 09:19 21.05.2008

Re: г Spiridon-е

Koje crno mirisanje...kad te se muholovke različitih zubala otvore alavo, zasmrdi na trulo meso...pre neki dan u baštovanlučkom odeljenju ovdašnje radnje za kuću i po kući, zevnula na svetlo kolekcija tih biljaka, mal' se nisam onesvestila kako im je iz usta zasmrdelo...d'izvinete.
Spiridon Spiridon 09:35 21.05.2008

Re: г Spiridon-е

Jelica Greganović
Koje crno mirisanje...kad te se muholovke različitih zubala otvore alavo, zasmrdi na trulo meso...pre neki dan u baštovanlučkom odeljenju ovdašnje radnje za kuću i po kući, zevnula na svetlo kolekcija tih biljaka, mal' se nisam onesvestila kako im je iz usta zasmrdelo...d'izvinete.


ali za insekte Jelice taj miris je neodoljiv =]Jelica Greganović Jelica Greganović 15:29 21.05.2008

Re: г Spiridon-е

Ma znam Spiridone, ali i dalje je to smrad...Što je lepo ovo cvećance što si ga okačio...držaću se orhideja i povremeno ću da proveravam da im nisu nikli zubi...
Kazezoze Kazezoze 20:04 21.05.2008

Re: г Spiridon-е

Jelica Greganović
Ma znam Spiridone, ali i dalje je to smrad...Što je lepo ovo cvećance što si ga okačio...držaću se orhideja i povremeno ću da proveravam da im nisu nikli zubi...

hehe, orhideja je takodje shtetochina.
raste na korama drveca i oduzima im hranu, tako da se drvo brzo sushi.
oni koji imaju shume ne vole orhideje bash zbog toga.
u vazni na prozoru su ok, ali u prirodi su shtetochine.
Черевићан Черевићан 00:51 22.05.2008

испоменара

ала бите изљубијо
да ме мине жеља пууста
само дати тако
несмрди изуста
Colin_bgd Colin_bgd 16:16 20.05.2008

Manje-vise...

Posle 50-to sedmicnog plivanja, godisnje, sa ovim kopnenim ajkulama, ove morske mi ono dodju na dobar dan, manje-vise....
Черевићан Черевићан 22:27 20.05.2008

Colin_bgd

доброје ипак да бар оне дветри седмице допуне до пуне године имате прилику . . . за конпарацију натенане којем се царству приволети, упс

фала на дружењу.
jesen jesen 16:28 20.05.2008

Da nije tih ajkula..

...i raznih drugih akrepa koji mrdaju pod vodom....ja bih plivala daleko daleko......na sred mora....a ovako, moram blizu obale....Jednom, negde u Istri, pitam ja gazdaricu...ima li ovde ajkula ...a ona kaze...pa prodje po neka...Preselo mi letovanje tj kupanje.....Inace, Cer, tema vam je kao i uvek vrlo IN...stize leto....
jesen jesen 16:28 20.05.2008

Da nije tih ajkula..

...i raznih drugih akrepa koji mrdaju pod vodom....ja bih plivala daleko daleko......na sred mora....a ovako, moram blizu obale....Jednom, negde u Istri, pitam ja gazdaricu...ima li ovde ajkula ...a ona kaze...pa prodje po neka...Preselo mi letovanje tj kupanje.....Inace, Cer, tema vam je kao i uvek vrlo IN...stize leto....
mariopan mariopan 16:32 20.05.2008

Re: Da nije tih ajkula..

Ja jos ne znam za slucaj da je neki akrep izasao na obalu da ulovi coveka za rucak...ali obratnih primera koliko hoces, bojim se da se oni nas boje podjednako. )))
jesen jesen 16:56 20.05.2008

Re: Da nije tih ajkula..

...mariopan, pa oni ne mogu da disu na suvom..mozda bi i izasli.....:))
jesen jesen 16:56 20.05.2008

Re: Da nije tih ajkula..

...mariopan, pa oni ne mogu da disu na suvom..mozda bi i izasli.....:))
mariopan mariopan 17:15 20.05.2008

Re: Da nije tih ajkula..

jesen
...mariopan, pa oni ne mogu da disu na suvom..mozda bi i izasli.....:))

Da love..))))
A meni ih je zao, mi jedemo sve sto leti, hoda i gamize....a one su ipak kod kuce, mirno spavaku u svojoj sobi...i eto nekog gnjurca sa harpunom da ulovi veceru? Samo zamisljam obrnuto....a bas lepo sto to ne mogu i da urade, malo nam je sigurnih mesta ostalo na planeti ))

A lepo kaze Djoka, onaj sto je imao strasnog pevca, i sto ga ja tako mnogo volim, sta se sve rodi u mutnoj vodi.....
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 17:23 20.05.2008

Re: Da nije tih ajkula..

mariopan
A lepo kaze Djoka, onaj sto je imao strasnog pevca, i sto ga ja tako mnogo volim


Mariopan, koga ti to tako mnogo volis, Djoku ili strasnog pevca:)))

P.S. izvini nisam mogao da odolim, ovoj igri reci:)))
mariopan mariopan 17:50 20.05.2008

Re: Da nije tih ajkula..

Bojan Zdravic
mariopan
A lepo kaze Djoka, onaj sto je imao strasnog pevca, i sto ga ja tako mnogo volim


Mariopan, koga ti to tako mnogo volis, Djoku ili strasnog pevca:)))

P.S. izvini nisam mogao da odolim, ovoj igri reci:)))

Ni ja nisam odolela da tako napisem, ali cuti..pssst, gazda nije tu sad ce da brise
Moramo fini da budemo ili bar da se taki prikazemo izbacice nas odavde, ovo je fini blog.:)
Черевићан Черевићан 22:34 20.05.2008

гђо jesen

ма ми промотери малте и мамљивости јој немош да оманемо небили намамили још којег туристу да погреши те нас посети,а онда се предомисли инемош данас остави годинама нег се упорно враћа ко да је нешто заборавијо бијо први пут.
уствари,
мозда нетреба бити јако знатижељан ,ко Ви кадгод уистри, јер то уме да унесе нервозу, мислим та обавештеност. стога . . благословено незнање, па ајмо утропе да пливамо удубине . . мислим усновима,офскроз.

фала на . .што смо скупа !


Черевићан Черевићан 22:58 20.05.2008

ма

газда гђо mariopan данас посебно појахан р. обавезама па зато кућу, као ишто нормално практикује, оставијо откључану за све намернике, док се финоћа понашања . . подразумева.она друга врста може да узсмета па је ни нетреба гајити. бар не по блоговима . . .
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:07 20.05.2008

Re: Da nije tih ajkula..

Pa, ovoj je falio samo korak i izašla:

Perth, 17.05.2007, 18:30 | Reuters / V.L.

Na priljubljeni turistični avstralski plaži, na zahodu Avstralije, 1.100 kilometrov severno od mesta Perth, je žensko, ki je držala dojenčka v naročju napadel morski pes. Ženski je voda segala le do kolen, kar pomeni, da jo je napadel v plitvini. Morski pes se je pojavil za njenim hrbtom ter jo ugriznil v nogo.

38-letno žensko, ki je utrpela hude poškodbe noge, so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Perthu. Zdravniki so potrdili, da je njeno stanje stabilno ter da dojenček ni poškodovan.

Ukratko prevedeno: hajkula napala ženu koja je sa bebom u rukama stajala u vodi do kolena...

mariopan mariopan 00:52 21.05.2008

Re: ма

Htedoh da se nasalim al nije ispalo kako treba, bolje da ne radim sta ne umem
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:21 21.05.2008

Re: ма

mani šalu...mrda u tamnoj vodi čudo jedno...ništa joj ja ne verujem...
SokzaSystem SokzaSystem 16:37 20.05.2008

Susret


Secam se da sam jednom lovio skarpinu na 90 m dubine kako se ona inace I lovi.

Nebo se bilo spustilo do vode. Brutalno plavo, metalno, bremenito...

A skarpina grize.

Tada sam prvi put video ajkulu u njenoj dnevnoj sobi, u koju sam bio

slucajno zakoracio.

Nisam se osecao kao stranac u noci, vec kao veoma nepozeljan

nezvani gost…. u tudjem

plavetnilu


Postovanje Gosn Cerevican
jesen jesen 16:55 20.05.2008

Re: Susret

....sto je lepo ovo plavetnilo....mislim, za slusanje......a meni bas drago sto nikad nisam bila u ajkulinoj dnevnoj sobi...:))
Черевићан Черевићан 22:53 20.05.2008

пошовање иВама

SokzaSystem-у несумњам уопште на Ваш осећај а на тој дубини изкоје баш инемош стругнути набрзака. но искуствоВам . . . .остало засвагда. додуше и шкарпина па пијаци . . .мош наћи, само што ние то То, тјст Оно.

музички прилог је узалазак сунца баш мамећи да се потом сумраку човек са задовољством потопи у тмину подводја те срасветом намами фауну иужива у успаваној флори, помази неку задремалу шкарпину а може и ајкулу подно неке стене где се примирила .неће замерити . . знаноје.

фала на указу Вашем.
marijainatasha marijainatasha 17:01 20.05.2008

Bez obzira na ajkule i ostale tice ...

Poštovani gosn Čer,

Ja vas već odavno iz prikrajka čitam, al' ćutim ... No me povukoste za jezik ... Rada bih, naime, bila u septembru pohoditi Maltu. Pravi li je termin to? A slutim da jeste ...
Черевићан Черевићан 00:23 21.05.2008

мрс marijainatasha

локацију неоманусте а одабир месеца је . . пун погодак и то од 15 па према октобру .туриста има,јер њих никад намалти не мањка, летње жеге спласле,медитеран цца 25целзија ( буде и медуза зарад тога) али зато историје . . . неможете постићи да је евидентирате сву .уствари уистину има . .засваког понешто.

па изволите те хвала на дружењу овом.
ivana23 ivana23 17:06 20.05.2008

Malta

Черевићан Черевићан 21:25 20.05.2008

вреди уживо видети

овај локалитет звани двејра или плави прозор на отоку малтешког архипелага кои се на Гозо одазива.иначе то је оток на којем је нимфа Калипса са Одисејом имала љубавну аферу, ал не ширите то молим.посебно је занимљив зарон утај отвор као и пећине са десне стране зида - ка копну гледајући.скокове одгоре и да не помињем ( ко оно у мостару ,кадгод).

фала мрс ivana23 на прилогу о којем би се могло . . .баш писати . . . иписати.
Unfuckable Unfuckable 17:24 20.05.2008

hm......

Черевићан Черевићан 20:42 20.05.2008

у овом

случају немош чак поступити нипо ненадебивог ђоке опаски . . . . . беште ноге усраћувас
drug clan drug clan 17:32 20.05.2008

statistika

ako zanemarimo onu gradaciju lazi: laz - gnusna laz - statistika

stvari izgledaju ovako:
- 1000% je veca sansa da ce vas udariti grom nego napasti ajkula
- 250% vise ljudi godisnje umre od ujeda pcela nego od napada ajkula
- 90% ljudi prezivi napade
- godisnje manje od 10 ljudi umre zbog napada ajkule a skoro pola miliona u saobracajnim nesrecama
Unfuckable Unfuckable 17:48 20.05.2008

Re: statistika

stoji.
...a gde su tu ...meduze ?
jesen jesen 19:13 20.05.2008

Re: statistika

...n bih volela da sam u ovih 90% sto prezivi napad....a ovo, manje od deset ljudi, nije mi jasno...Na celom svetu?...ko je to utvrdio?
Dolybell Dolybell 19:18 20.05.2008

Re: statistika

.a gde su tu ...meduze ?

Evo jedne - al da li je kosmoska ili morska - nemam pojma ?

Черевићан Черевићан 20:25 20.05.2008

пар задњих сезона купања

овде крај обала малте повремено се уочавају медузе. розликасте сићураве ( да Вас неплашим латинским им називима) ал кате помази мислиш да те очешо носач ареоплана урикверц . пеку ко жеравица, а туристи купања жељни не погледају прво уводу негу стрмоглавно бупну . . . . па се потом кају. добро има нека чорбаста куратива у апотеки за сићу лове па ако се тиме обезбедиш олакшаш себи утисак жара. кађу добро је и уринирати на место где је дотакла медуза . посебно ако вас заврат помази једино да вас онда неко одприсутних наплажи поуринира ,дапростите.
ха, медузе су угођај када се вода медитерана подгреје . . .тренутно ниједне а вода 20 ц бар у делу где се ја праћакам.
Черевићан Черевићан 20:33 20.05.2008

ружица

сећам се поменуте од пре пуне 3 деценије када смо летовали на јадрану па је ја у роњави уочих те ајд да кћер обрадујем у неку дунстфлашу је покупим.наравно месец дана смо вазда воду мењали да се не сасуши отуге а кад се кретало закући безње нема теорије да се оде.једва се сви у чамац потрпасмо и однета би . . на по мора,код маме своје,јер није добро узети дете јој, појаснисмо нашем детету.
и данас се ружица помиње. унук кад је овде на малти видео медузу исто ко мати му пожелео кући да је носи . . .

ето г Unfuckable . .где су медузе. У сећању. фала Вама на редовности дружења.
Черевићан Черевићан 20:39 20.05.2008

г drug clan-у

као део личне наобразбе овакве податке, хвала, уопште није лоше имати у меморији памћења.међутим ОНАЈ несретник који се нашао мећу тих 10 отог сазнања вајде више имао ние ( наравски кад је оајкулама реч). применљиво је на сваки пример кои наведосте,понаособ, наравски.

фалаВам на размишљање усмерујућем коментару.
drug clan drug clan 21:14 20.05.2008

Re: statistika

jesen
...n bih volela da sam u ovih 90% sto prezivi napad....a ovo, manje od deset ljudi, nije mi jasno...Na celom svetu?...ko je to utvrdio?U delu sveta koji je dobro pokriven javnim glasilima: Amerika (juzna i severna, karibi), evropa, australia, novi zeland i dobar deo pacifickih ostrva, severna i juzna afrika u proteklh par godina zabelezeno je 70-tak napada od toga 4-5 fatalnih napada ajkula. U ostatku sveta: ostatak afrike, delovi azije koji izlaze na toplija mora (indija, indokina, inonezija, filipini) procena broja broj napada je manja jer se ljudi u tim krajevima vrlo retko kupaju na plazama ili surfuju.

PS. od ukupnog broja napada najveci deo otpada na napade na surfere, dok skoro 90% napada bele ajkule koji su uglavnom fatalni odpada na surfere.

Nemojte surfovati a ako vas i tada napadne ajkula to znaci da bas niste imali srece
jesen jesen 22:13 20.05.2008

Re: statistika

...dobro, da ne brinem posto nema sanse da surfujem...:))...
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:23 21.05.2008

Re: statistika

E, što volim ovu statistiku...obaška zbog radi toga što ja nekako uvek uspem da se uguram u onaj nenapisani procenat...posle tri prišivanja-zašivanja, tri carska reza i jednog spasavanja glave povodom navedenog, ja više na statistiku ne računam...ne družimo se.
ivana23 ivana23 17:34 20.05.2008

***

Черевићан Черевићан 00:47 22.05.2008

посве

оку занимљива графичка игра спирита у ајкули, алал на одабиру , мрс ivana23
kuki kuki 18:05 20.05.2008

Brckanje


More je za odmor a ne da se vabe ale.
Tako ja samo usavrsavam plutanje na ledjima u plicaku. Jos nisam uspeo da savladam veslanje usima.
Черевићан Черевићан 20:15 20.05.2008

где ја стадох, ти продужи

ха,ха kuki , богуми . . леп комад, штоби казо пецарош. фала на дружењу.
angie angie 18:27 20.05.2008

i malo atmosfere:)))

Черевићан Черевићан 19:56 20.05.2008

штоби казла Били Х.

гђо angie , нек иде живот. фала на бубњићима угодном коментару ,те посети.
Dolybell Dolybell 19:12 20.05.2008

Malteške ajkule


Ne volem ni na slike da hi vidim - a "in vivo" ne da
se dovađam u situaciji...more ..more....voda sve je samo moj san
jedne kontinentalne zverke rođene u znaku životinjica koje će te videti..
e to se još može podneti kao vodeno stvorenje- sem delfina, naravno,
Htedoh naći ~giant octopusa~ i nađoh ga, ali sam odustala od slike -
svi bi zbrisali sa ovog bloga glavom bez obzira da je vide ....

Черевићан Черевићан 20:04 20.05.2008

посве искрено

мрс Dolybell у мору се СВЕ што мрда човека боји ите ајкуле побегну кад пригусти. октопус посебно ,сирома само тутњи дном камелеонски се прилагођавајући околишу кад му се нађете у близини.
но што Ви кажете ми континенталне зверке волијемо то . . преко екрана да евентуално и то подаље од нас даје, посматрамо.нека их наблизу,али не . . . . .умојој кући, ресиме би бијо.

фала на приказу Вашег у плаво насмејаног хороскопског знака.
Ivana K.Landesteen Ivana K.Landesteen 19:54 20.05.2008

Od plavog do belog

Ne vidim sebi lice ovako dok kucam ali prsti su mi beli od uzasa.
Strasna prica.
Nemam nista protiv ajkula, samo jednu molbu: sto dalje od mene.
Secam se kako sam nedavno procitala gde jedna zena podseca kako ljudi i dalje nazivaju sebe top of the food chain, uprkos mnogim slucajevima gde se ajkule, tigrovi, medvedi, lavovi i slicni misicavi zverovi omrse nepazljivim, ili zalutalim. Red treba da se zna, slazem se, ali bas ajkulina dnevna soba..uzas!
Черевићан Черевићан 20:11 20.05.2008

опасност као хоби

гђо Ivana K.Landesteen , фала на коментару. присетимо се само подводних филмских записа кустоових. да није одважних људи којима су изазови неопходност ,били бисмо ускраћени за све те лепоте које нам је Он приказивао.
а лепоте нам те ту . . на дохват ока. наравно ни копнене одважнике нетреба скрајнути у помињању. него доброје да су теве осмислили па се неморамо лично акати за поменуте угођаје.мислим, акосу и коме су.
Dolybell Dolybell 07:42 21.05.2008

Re: Od plavog do belog

Ivana K.Landesteen
Ne vidim sebi lice ovako dok kucam ali prsti su mi beli od uzasa.
Strasna prica.
Nemam nista protiv ajkula, samo jednu molbu: sto dalje od mene.
Secam se kako sam nedavno procitala gde jedna zena podseca kako ljudi i dalje nazivaju sebe top of the food chain, uprkos mnogim slucajevima gde se ajkule, tigrovi, medvedi, lavovi i slicni misicavi zverovi omrse nepazljivim, ili zalutalim. Red treba da se zna, slazem se, ali bas ajkulina dnevna soba..uzas!Dolybell Dolybell 09:06 21.05.2008

Re: Od plavog do belog

Nemam nista protiv ajkula, samo jednu molbu: sto dalje od mene.


Ivana K.Landesteen Ivana K.Landesteen 13:53 21.05.2008

Re: опасност као хоби

..а лепоте нам те ту . . на дохват ока. .


Ne poricem lepotu, dragi C, ni odvaznost nije mala stvar, a ako cemo pravo ljudske zivotinje su zveri kojima je tesko naci ravne i ja bih se u suretu sa miroljubivom ajkulom rado sa njom sprijateljila, pa i izgrlila posle par sati tako plivajuci jedna uz drugu, ali ako sam joj naisla na los dan, pa je jos gladna, ili joj je dosadno... ne mogu ni da mislim.
true.bl true.bl 20:20 20.05.2008

kreativna kuhinja

U laganom ribljem temeljcu s dodatkom celera, maslinova ulja i nekoliko kriški limuna skuhajte, prethodno očišćene, morsku mačku i morskog psa. Na podlozi od ploški rajčica i kuhana krumpira složite salatu - veliki bijeli grah s lukom, rigom, crvenim radićem, zelenom salatom uz dodatak sitno sjeckana vlasca - s morskom divljači. Sve zajedno ukrasite s nekoliko grančica vlasca i začinite maslinovim uljem, jabučnim octom te acetom balsamicom.

vidomir pavlovic vidomir pavlovic 20:52 20.05.2008

RADNA DOZVOLA

- Otkud ti na Malti još uvek zar te nisu deportovali - upitah prijatelja koga su ganjali policajci jer nema uredne papire. On je inače bio prvak stare juge u trčanju...
- Pa ti znaš batane dame mogu samo rakijom uhvatiti
- Znam moraju te napiti - odgovroih da skratim njegovo hvalisanje koje ubija i bakterije u telu a ne mozak....
- Brate znaš kako se dele informacije ove vrste - upita me
- Znam ajmo - rekoh mu. Svukud u svetu pa i na Malti srbinu možeš samo u kafani izvući informaciju - strogo poverljivu...
Naručih pivo nazdravih u žurbi da što pre počne a on me upita
- Alo batane jesi li ti zaboravio kolko košta OVA informacija...- naglasi "ova"?
- Dobro konobar daj pet piva odma da se nečeka puno. Eto, a sad pričaj - rekoh mu
- Znaš li kako su zarađivali Libijci da dođu do Malte... - prekinuh ga
- NISI VALJDA...- zastadoh, jer se setih, da dok smo i slušali bilo je jezivo...! Tune se hrane u mrežama pod libijskim morem. Svremena na vreme ajkule pokidaju mreže da bi pojele tune. Dok su rupe male nekoga strpaju u metalni kavez i daju mu ogromnu iglu i konac da ušije mreže dok tune ne odrastu onda ih menjaju. U međuvremenu ponekad, neko od njih , sporih naravno, je ostalo bez ruke ili ruku
- JESAM - odgovori sa osmehom - NISAM IMAO DRUGOG IZBORA...
- Aj živeli mi sto godina a ajkule nek pojedu posle koga prevare....
Черевићан Черевићан 21:36 20.05.2008

кавеза маам

е г pavlovic -у ни незнамо како је трновит пут појединаца домалте бијо.ето потребна је тема па да се детаљи никад досада чути сазнају.Фала Вам на њима а и као потсет на све оне . .који су споро ушивали раздеране мреже. подморске.

лапоје оДвас да сте санама , напред мало, г Здравић се баш интересује заВас . . и ајкуле, онако успут,упс.
Черевићан Черевићан 21:45 20.05.2008

true.bl

овде на рибљој пијаци недељом није немогуће пронаћи поменути мат'ријал неопходан за очигледно укусну манђу. неискључујем да ћу Вас . . помињати ускоро.хвала на рецепту, те дружењу.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:03 21.05.2008

Re: кавеза маам

Ušivanje podvodnih mreža!?!
Gospode, šta sve ljudi moraju da rade i šta sve na ovom šarenom svetu postoji...
Dolybell Dolybell 08:14 21.05.2008

Re: kreativna kuhinja


Kad smo već, jeli, recept za kreativnu kuhinju dali,
treba (možda?) prikazati i nešto od materijala od koga se
dotično jelo pravi - naravno prethodno očistiti ulov ...:

morski pas (kostelj, pena) i morska mačka mrkulja (čisti se kao kečiga)

Dolybell Dolybell 08:32 21.05.2008

Re: true.bl

USOLJENA RIBA

Usoljenu ribu, kao lek za tek,
Uvek bejah spreman da ocenim plusom,
Al' pošto nisam Džek Trbosek,
Voleo bih ribu sa rajsferšlusom.

(Ogden Neš u prevodu D.A.)
Черевићан Черевићан 08:50 21.05.2008

песмицом на Песму

холестерол лала

ала волем гицу звану мангулица
прерађену у жвакне фракције
па кацсе накркаш, руменога лица
Боого имал отог . . . .нечега милије

а рибе поштујем њима свака час
само нек пливаду . . . подаље однас

Dolybell Dolybell 09:37 21.05.2008

Re: песмицом на Песму

а рибе поштујем њима свака час
само нек пливаду . . . подаље однасbojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 21:01 20.05.2008

štanpa i jebilište ajkula :)

ha ha kao i uvek veoma, veoma duhovito g. sveta.
naravski, velika zahvalnost za pesme koje su mi stigle na e-mail
pre neki dan - sa uzivanjem cu stampati i otpoceti citanje te
pokusati "uglazbiti" ponajdrazu.

idem veceras nesto ranije u x,y ravan, zato pozdravljam
celo drustvo i jeremiji zelim puno uspeha pri postiranju
prvog teksta...
Черевићан Черевићан 21:29 20.05.2008

драгомие

поштовани г jugovic -у да сте и овај пут санама , ХВАЛА и радује ме вест о могућем углазбењу одабира из поменуте поезије . ајд, бомо слушали,а г jeremijа је . . на потезу. Вама пак . . . .лаку ноћ желим . него
иманас коићемо у Z равни . . . . остати инадаље .

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana