Eksperimenti u blogovanju| Literatura| Život

JEDNOM ĆE SVAKAKO BITI OKEJ

horheakimov RSS / 13.06.2022. u 01:29
Ona kaže ne znam da li je ovo pogrešna odluka ili ne, možda jeste. Ako jeste vratiću se a ti imaš svako pravo da me ne primiš nazad. Imam osećaj da stvarno ne zna šta radi, odnosno zašto. Osećaj je, ali kao da znam, mada ne znam.

Pakuje stvari za jedno veče, doći će opet za vikend, po još, kaže a ne gleda me. Svetla jedva da ima u sobi, ali zato neko vlažno naelektrisanje, kao pred pljusak ili oluju, podebljava vrućinu.
 
 
 
 

Kažem Bende, ne znam šta više da uradim ili kažem ni da li da ti više verujem. Ali ima šta znam. Znam da sam stariji a ti nisi. I  dajem ti sve što imam da dam iz ruku i iz srca. Sve što je u meni tebi sam dao, tebi je sve bilo podređeno. Držim sve pod kontrolom i imam stalan posao. Od tebe sam napravio razlog za sve što radim. I pas je tu, mi smo tvoja porodica. Pokušao sam i da od ove kuće napravim kuću za tebe i da bude lepa. Držim je čistom i urednom. Dobro, urednom. Tu se nasmejala osetio sam, iako joj je glava bila u torbi, koju je već spakovala do pola.

Uzeo sam i sam da slažem neki veš koji se osušio. Ima i njene garderobe. Vidi me šta radim pa skoči i uzme nekoliko komada, ne sve, ono što je bitno do vikenda. Ostavim slaganje.

Kažem, Bende, srce sam ti dao za vjek i vjekov, ali četrdeset pet mi je godina. Vreme je kad ne smem da pustim da me život samo nosi. Moram da iskoristim još to malo vremna koje je moje i pokušam da napravim da liči na nešto. Moram da pokušam da se osećam kako mi je potrebno. U meni ima potreba koje ti više ne možeš da vidiš jer ima previše potreba u tebi koje te ometaju.

Ne govori ni reč i gledam u njenu polovinu kreveta koju sam zategao jutros i takva će ostati večeras i sigurno još neko vreme, dok ne budem menjao posteljinu. Premešta se sa jednog na drugi kraj plakara u providnoj majici, bez brushaltera.

Kažem stvarno nema veze šta je uzrok šta je posledica. Ne radi se više o tome. Radi se o tome da sam stariji a ti nisi, to su činjenice, sve ostalo može biti i ovako i onako. Osećam da ti dajem sve od sebe a da ti više ne daješ ništa od sebe zauzvrat.

Kosa joj je skupljena jutros, nakon što se skockana za posao vratila u krevet i zagrlila me s leđa, duže od minut, prestao sam da brojim na sedamdeset pet, dok sam se pretvarao da spavam, i od tad se polako raspada ali i dalje drži oblik. Ponegde je ispao pramen kovrdža koje se klate kada se sagne do torbe ili podigne prema plakaru. Kroz prozor se ne vidi u dvorište stoga dominira mrak. Komšijsko svetlo na senzor se pali i gasi kad god prođe mačka, kao sinkopa.

Ovo svetlo napolju je užasno, kaže, zar ne? I onaj zvuk koji bi trebalo da opomene da kamera snima, kako izdržavaš?

Tek kad je rekla, izašao sam iz jutrošnjeg zagrljaja i ponovo sam konstatovao užasni jednolični bip koji se ritmično ponavlja svakih 20 sekundi od kad je komšija zaključao vrata i uključio svoj novi sistem za nadzor, pre tri dana.

Kako ćeš da izdržavaš?

Ništa ne odgovaram. Pitanje bi moglo da se odnosi na bip a više bih voleo da se tiče moje budućnosti. Ni na jedno ni na drugo ne znam odgovor, a i da znam, nju to verovatno ne zanima stvarno, ne u ovom trenutku.

Zvuk je upozoravajući kao kad je nešto dotrajalo, pa trebaju recimo baterije da se zamene ili da se obrati dužna pažnja. Zvuk je i opominjući, govori, ovde nisi dobrodošao. Ali komšija će se vratiti pre nego Bend i isključiće sistem za nadzor. I onda će smetati tišina.

Poludećeš, kaže i zatvara torbu. Zove taksi i na ivici je suza. Izlazi u dvorište, uključujem joj svetlo i kada ugleda psa počinje da plače. Vraća se sa torbom koja je vuče u levo, da me zagrli. Nije ni približno onom od jutros, onaj jutros je bio u stvari zbogom, ovaj je samo nepromišljen.

Jednom će svakako biti okej, kažem.

Jednom kao jednom od nas dvoje. I jednom, kao jednog dana. Ne znam da li je to ukapirala jer taksi je stigao, vrata su lupila i u tom momentu gasim svetlo u dvorištu. Komšijsko svetlo na senzor se uključi i isključi još nekoliko puta dok ne odlučim da se vratim unutra, odakle je odavno otišla, ne večeras.
 
 

Tagovi



Komentari (13)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

softelectronics_e softelectronics_e 04:36 13.06.2022

Da.

Komšije ugrade alarmni sistem koji pri nestanku struje svira dok se ne istroše baterije.
Jer komšija nije kod kuće da ga resetuje.
Черевићан Черевићан 09:57 13.06.2022

једном од нас двоје

stvarno nema veze šta je uzrok šta je posledica.

у животу в. је битна
....знана смицалица,
дал' нас узрок гања
ил' пак ...последица
zoja444 zoja444 22:14 13.06.2022

dragi horhe

lepa ti je prica. koje je marke pas? i pas je porodica.
horheakimov horheakimov 23:13 13.06.2022

Re: dragi horhe

Šta bi ti rekla na osnovu napisanog, koje marke bi mogao da bude pas ovo dvoje?
zoja444 zoja444 00:23 14.06.2022

Re: dragi horhe

ne mogu da odredim. subjektivna sam. volela bih da je mesanac.
horheakimov horheakimov 00:49 14.06.2022

Re: dragi horhe

Kao što se zamišlja sve ostalo što nisam napisao a neophodno je da njih dvoje ne propadnu kroz patos, tako se zamišlja i marka psa i ko zamisli da je mešanac, mešanac jeste...
zoja444 zoja444 07:28 14.06.2022

Re: dragi horhe

i neka se zove badza. ili pasa. s kao spagete.
49 41 49 41 16:31 15.06.2022

Kosta, dabome da kosta

Zadnji posao u EU, da testiram protivpozarni sistem koji pokriva nekoliko zgrada u toj EU Knez Mihajlovoj.
Pre testiranja, obavezno iskljucim dovaju miliciji-vatrogascima te simuliram sve varijante.
Medjutim, elem moja sefica dok sam bio na odmoru 2 puta cinila.
Bila zgrozena, kad se stustila vatrogasna vozila i milicija pred zgradom. Naravno, nije bilo dzaba njihov dolazak.
nask nask 22:52 15.06.2022

Jednom nikada neće stići

Da me više ne bi ubijali rastanci prestao sam sa susretima. Dok ne sretnem okej.
zoja444 zoja444 01:04 16.06.2022

Re: Jednom nikada neće stići

to se ne moze unapred znati. sanse su pola-pola.
zoja444 zoja444 17:10 16.06.2022

davno sam cula ovaj savet

idealan partner ne postoji. birajmo one cije nam se vrline svidjaju a mane mozemo da tolerisemo.
selica_nena selica_nena 21:01 17.06.2022

Jah!

I dajem ti sve što imam da dam iz ruku i iz srca.


Nešto se ovih dana baš ovako osećam. Baš, baš.

P.S. Lepa ti je priča.
horheakimov horheakimov 21:15 17.06.2022

Re: Jah!

Gracies...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana