Rovigno

angie RSS / 27.05.2008. u 22:05

Cim ova dnevna zvezda postigne voljenu temperaturu, meni je u glavi samo omiljeni priodni prikaz- gore plavo, dole plavo, guza u pesku, koktel zdravlja za udisanje, pomeshan od smole, algi, minerala i shhhhhhhhhhhhhhh,...ljulja more penu po pesku.

A Rovinj, mali hrvatski grad na zapadnoj obali Istre, lociran na samom kraju njenog kljuna, neshto iznad Pule, posle chijeg vrha samo zavrne u rjechki zaliv, je bio jedna od mojih najdrazih varijanti za provodjenje leta i tamo sam ostavila jednu skoro celu malu istoriju, za koju se nadam da cu je zaokruziti- vishe bih volela, da kada za to dodje vreme, umesto heklanja s Erzikom na klupici u nekoj banji, ispijam espreso bez zurbe, jer sada vishe ne moram nishta, u kaficu na rivi.

237_rovigno_1174929355.jpg Rovinj, panorama grada

A kako je to bilo.

 

Carducci 1 u centru, prekoputa autobuske stanice, apartman kod Madjarice-Dzems Bond kombinovana soba i cebad sa konjskom glavom, ujutro kafa u sholjama od rumunskog porcelana s cveticima.


 Bele vile, jeftino odmaralichte, za srednjoshkolske ekskurzije i studente iz inostranstva, Monsena za golace i Beogradsko, gde se stazisti vezbaju i peku prstace u aparativa za dezinfekciju instrumenata.

Izdvojeni od 22 ostrva rovinjskog arhipelaga, Katarina u mirisu belog bora i lovora kojim je opasana i  skrivane kamene uvale na Crvenom otoku, gde se utvrdjuje gradivo neobuzdane mladosti.

Vrata stare ribarnice, jedna od zaostalih, uvode u Stari grad, barokni Balbijev luk svedochi o venecijanskoj vladavini. Potom se uskim ulicama pletu tesno nanizane visoke kamene kuce, koje podupiruci jedna drugu na uzlaznom potezu do crkve sv. Eufemije, zashtitnice grada, krase pogled svojim romanichko- gotichkim, renesansnim, baroknim, neoklasicistichkim prozorima, balkonima, altanama, portalim i skalinama. Grisia, za ljubitelje umetnosti na platnu.

8814.jpg

Graska plaza, ispod crkvenog tornja, za one hrabrije, jer nema prilaza u more, sem oshtrih grebena, nachichkani hljuskarskim ostacima i ljubitelje okolnih kafica, koji tu uvezbavaju neobichnim strpljenjem umetnost fjake.

Zurke na Shkarabama-svira Kako-ko i Mikica gitarista, dok prebire po zicama , skenira ponudu ispod gustih crnih trepavica medju publikom, mahom iz Beograda. Atmosfera je kao na najboljim zurkama, svi uchestvuju, opshti zamor, preplanula lica sijaju u polumraku namazana kremom za popravku. Inspektor Blaza, tada josh nepoznat, dobacuje iz publike.

Svake subote, na otvorenoj sceni letnji koncerti. Marina Perazic u najboljem izdanju, salivena u kratak shorc i duge chizme, izvija se u svom poznatom plesu. Nesha lepitir, poslednji put, pre nego ce otici kuci-zauvek. 

 Najbolja riba i rakovi-kod Albanca u kafani na pochetku shetalishta, najbolji brodet u konobi kraj ponte, a shkmpi na buzaru na brodu-restoranu u luci.

Uveche, lepi Tomislav, a sve u odelu slika potrete na platou, nemice trepcu, a lokalne lepotice kibicuju protivnichku stranu iza njegovih ledja.

Kafici puni poznatog sveta, Olja Ivanjicki svakoga dana nekog dochekuje, za vreme festivala u Puli, koji je dok traje obavezan u rasporedu. Gledanju filmova prethodi dnevna kupovina po gradu, Mura-Murska Sobota, Beti- Metlika,..., malo lake literatura za plazu- Artur Hejli, Kotachi. Posle projekcije, pored razmene mishljenja o filmu, recikliraju se i trachevi vecheri. Svi koji neshto znache u toj industriji, skockani za fotografe shvrckaju po gradu afektirajuci razdraganost.

 Lagodnost blizine Venecije i Trsta, Pirana, Lipica i Postojne.

trieste.jpg Trst  1371081401_92820a428a.jpg%3Fv%3D0 Venecija  48876563.Untitled79.jpg Piran

48387869.Untitled17.jpg Postojna  slo87_lipicahorses_small.jpg Lipice

U Trstu neizbezna kupovina modnih asesorisa u Venti Settembre Viale, posle trchanje po slikarski materijal, a poshto se tu neplanirano zadrzim previshe, imam josh vremena za gilje i brzinsko uzimanje farmerki u Fiorudjiju.

Na velikom trgu u Veneciji, golubi klepecu krilima ispred koraka gomile turista, koji se samo smenjuju, a ja stojim sakrivena iza stuba kojim se zavrshava arkada isperd restorana i slusham orkestar skockan u frakove iako je dan, kako svira Vivaldija. Kada izadjem is skrovishta, ovi virtuozni pingvini me pozdrave naklonom.

Posle povratka, pravac  Veshtar, u najlepshu-jedinu peshchanu uvalu u Istri. Strizu zrikavci i dan i noc i taj reski a kapela hor utapa se u vrelinu koja vibrira. Krave sa ochima srne, brste tvrdo zbunje, zemlja je crvena i cakli kristalastim shkriljcima.

 ......ja odo' da se pakujem!

empty.gif



Komentari (140)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 22:18 27.05.2008

More:-)

....ima li mesta u nekom koferu za mene? ))
angie angie 22:21 27.05.2008

Re: More:-)

mariopan
....ima li mesta u nekom koferu za mene? ))


shto da ne, shto da ne- tokom silnih ovih godina putovanja, postala sam nevidjeni tata za pakovanje, za pola sata, samo neophodno, a sve se uklapa-milina jedna, za razliku od ranije, kranje amaterske varijante- gde mi SVE treba.
ivana23 ivana23 22:38 27.05.2008

Re: More:-)

florian florian 22:21 27.05.2008

komentar

Nekih ranijih leta , leti Crveni, a zimi kad furešti odu, onda u jednom od dva kafića, Rio bar drugog ne mogu da se setim , I tu svi lokalci. Il u konobi.
E da, za 29.11. početak berbe ostriga dole u starom restoranu, jedriličarskom, u Lim fjordu.
angie angie 22:23 27.05.2008

Re: komentar

he, he, kad fureshti odu,..a avgust, kad preplave Talijani za faragostu???
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:24 27.05.2008

angie, ih

kako je lepo...nismo bili već neko vreme, moraćemo da ponovimo...mada, meni je Rovinj super za cunjanje i kotrljanje, a za kupanje i morsko isključivanje preferiram Brela. I već počinjem da odbrojavam nedelje do Punta rate...
angie angie 22:27 27.05.2008

Re: angie, ih

Bog te sis- al si ga vizuelizirala:))))
Vlasta Vlasta 22:31 27.05.2008

Građanko Greganovič,

opet izazivate?
angie angie 22:32 27.05.2008

Re: Građanko Greganovič,

Vlasta
opet izazivate?



je si videla!!!!

da ne bude, samo sam ja primetela!
ivana23 ivana23 22:38 27.05.2008

***

Vlasta Vlasta 22:39 27.05.2008

Re: Građanko Greganovič,

Strrrrašno. Sada će supica da nas obljeva sve dok ona ne ode na to more. "Davaće" Brela iz svih uglova. A mesto garant ni ne postoji. Ali, šta ćemo angie, naša je, volimo je, moramo je prihvatiti takvu kakva je - sa Brelima i ostalim manama. Greganovič we love you !!!

A što se Rovinja tiče, odvezao mi se pupak koliko si me takla. Koja godina poslče tebe, čini mi se, ali to je taj Rovigno...
angie angie 22:40 27.05.2008

Re: ***

evo sad kad krene ivana, josh ce i da zamirishe:))))
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:40 27.05.2008

Re: Građanko Greganovič,

Ove godine nameravam da nabavim motorni dušek za više osoba...na napumpavanje usisivačem i sa protivštucnim sistemom...da kad me Vlasta oplete, dušek izdrži bar prošlogodišnju količinu štucanja...
angie angie 22:50 27.05.2008

Re: Građanko Greganovič,

slishi Vlasto- pridi dala ti bum cvet,...nek ona nas bre povede u ta Brela, pa da poverujemo, zar ne????
a mi ju posle u Rovinj!!!!
Vlasta Vlasta 22:51 27.05.2008

:))

..motorni za više osoba :)))

Ja bih nakon današnjeg dana bila zadovoljna i sa pedalinom u nekim...pričić..mrčićima...

Setila sam se provale kuma svoga, koju moram ispričati:

Ja: Zoki, gde je taj Prčanj?
Kum: Odmah ispod Buljarica.....


angie angie 23:03 27.05.2008

Re: :))

:)))))))))))))))), e , a da znash da bih i ja,...mene svi ode, karipski turisti, gledaju bledo, kad im ja kazem, da bih radije na Jadran- a majkemimile bih.
angie angie 23:05 27.05.2008

Re: Građanko Greganovič,

motorni dušek za više osoba...


bolje nas povdesh- milim, zadovoljish onaj deo-vishe osoba!
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:39 27.05.2008

Može angie

uvek...evo ga...još samo motorče i možda da pribodemo jarbol...ove godine nije plav da ne bode oči, nego mirne peščane boje...pa, izvol'te...
florian florian 23:55 27.05.2008

Re: Može angie

ovaj model znam . To je oni Titanic , el da
angie angie 23:57 27.05.2008

Re: Može angie

da ne bode oči,


ima da bide i bez boje:))))
angie angie 23:59 27.05.2008

Re: Može angie

ovaj model znam . To je oni Titanic , el da


shta vec si sinkovao jedared, pa si prepozn'o:)))????
jaksa scekic jaksa scekic 09:30 28.05.2008

Re: Građanko Greganovič,

Jelica Greganović
Ove godine nameravam da nabavim motorni dušek za više osoba...na napumpavanje usisivačem i sa protivštucnim sistemom...da kad me Vlasta oplete, dušek izdrži bar prošlogodišnju količinu štucanja...



Gradjanko,

Koliko cujem i suska mi se ovde u preduzecu da pouceni proslogodisnjem iskustvom UN Security Council pokusava da pod hitno progura rezoluciju "no fly dusek zone" negde na Jadranu. Vec se traze clanice-dobrovoljci koje ce da upute flotu, (par nosaca aviona, par fregata, ljude zabe, avione i kamione, opremu za istrazivanje extraterestrijalnih obilika zivih i ne zivih bica, planktona, ameba. Amerikanci su ponudili da NSA angazuje sve svoje resurse za kontrolu ove zone.(Koliko cujem ovo je sad top priority, Bin Laden je pod B).Prema nekim KGB izvorima primeceno je grupisanje americkih spijunskih satelita iznad Brela trougla.
Zakljucke izvedite sami.

J
gordanac gordanac 10:21 28.05.2008

O GreganoviČ još...

Druže Jakša,
smatram neophodnim i prema Građanki korektinim da se cela javnost podseti kako je to bilo dramatično u SC UN, a i na drugim mestima.
Dakle:
Link Zidnih Novina o Svemu i o Plavom Dušeku
jaksa scekic jaksa scekic 10:35 28.05.2008

Re: O GreganoviČ još...

gordanac
Druže Jakša,smatram neophodnim i prema Građanki korektinim da se cela javnost podseti kako je to bilo dramatično u SC UN, a i na drugim mestima.Dakle:Link Zidnih Novina o Svemu i o Plavom Dušeku



Koliko ja vidim berza vec podrhtava

J
angie angie 11:59 28.05.2008

Re: Građanko Greganovič,

Zakljucke izvedite sami.


je l to treba da bude upozorenje neupucenima, da se ne upushtaju tek tako u avanture pomenute gradjanke???

shto se mene tiche- moram da proverim to za Brela, a mislim da je i Vlasta zainteresovana da raskrsti s dilemu,
a inache veshtichija su to posla- pa sam na poznatom terenu.
angie angie 12:01 28.05.2008

Re: O GreganoviČ još...

Link Zidnih Novina o Svemu i o Plavom Dušeku



evo shta se zove informisanost!
mila mila 12:08 28.05.2008

Re: O GreganoviČ još...




priložiću reprizu jednog od najboljih klipića zarad ilustracije
angie angie 12:12 28.05.2008

Re: O GreganoviČ još...

moram sad da idem-posle cu da gledam, di bre tek sada zakachi, kad sam na vratima.
florian florian 16:27 28.05.2008

Re: O GreganoviČ još...

Mila majstore
Zahvalni Florian
Gdji Graganović , zmajčeku
odnosno zmaju sa više glava ( na fotografije samo dve) koja u isto vreme boravi na tri mesta na blogu, istovremeno planirajući prekomorsku dušekli turu, sve počasti isto tako
angie angie 16:49 28.05.2008

Re: O GreganoviČ još...

Mila majstore
:)))))

florjane, da ne bi i ti moze biti na inkriminisani dushek????
florian florian 17:08 28.05.2008

Re: O GreganoviČ još...

Ne hvala najlepše,
nema jedra, mator sam da budem galiot

angie angie 18:22 28.05.2008

Re: O GreganoviČ još...

mator sam da budem galiot


mislish, ono tri vece i galiot:))))

pa ako sinkuje, vece imaju metle da polete, a galiot samo veslo-bez krila.
Palilula Palilula 22:22 27.05.2008

Svega se dobro secam...

Moja maslina je jos uvek na Katarini.
angie angie 22:25 27.05.2008

Re: Svega se dobro secam...

Palilula
Moja maslina je jos uvek na Katarini.


uh, ah, oh,....

al nama ostao plac u Veshtru, tako da, samo da budemo zivi i zdravi,...
Palilula Palilula 22:28 27.05.2008

Re: Svega se dobro secam...

Nekad davno je Neda Arneric bila obavezni dekor.

A sladoled kod ludaka, onaj sto baca kugle direktno u usta sa nekoliko metara udaljenosti.....a mi deca gledamo sa otvorenim ustima.....
mariopan mariopan 22:28 27.05.2008

Re: Svega se dobro secam...

Rovinj je oduvek bio jedan od najlepsih gradova ( mislim ima ih jos) i ja sam ga volela, e sad otkad nisam bila ne mogu ni da se setim. A volim more, i ja se super brzo pakujem, ne treba tu mnogo, kupaci su najvazniji , sesir i naocare, sve ostalo je manje vise nevazno....a tata moj ziveo je u Dubrovniku i tamo je zauvek i ostao, pa kada krenem u onom pravcu, kada budem mogla da putujem eto mene do svih onih mesta koje sam volela. ))
angie angie 22:29 27.05.2008

Re: Svega se dobro secam...

Nekad davno je Neda Arneric bila obavezni dekor.


i Stasha Peshic!!!
angie angie 22:32 27.05.2008

Re: Svega se dobro secam...

....a tata moj ziveo je u Dubrovniku i tamo je zauvek i ostao,



za Dubrovnik mora drugi post- tamo mi ostatak istorije:))))
Palilula Palilula 22:34 27.05.2008

Re: Svega se dobro secam...

Angie,

Eto i meni, detinjstvo u Rovinju, a kad sam se osamostalila onda Dubrovnik.
angie angie 22:48 27.05.2008

Re: Svega se dobro secam...

Eto i meni, detinjstvo u Rovinju, a kad sam se osamostalila onda Dubrovnik.


he, he, a izmedju bermudski trougao, Lastovo, Hvar & Mljet:))) (Korchula)- po verziji dva, umesto Hvara.
nsarski nsarski 22:23 27.05.2008

Ah, Rovka!

Tamo se praktikovalo чаплаисање из ферфуге celo leto, a posle o tome sanjalo ostatak godine. Kaz ce znati sta to znaci...:))
angie angie 22:26 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

чаплаисање из ферфуге


e ti slatka- kad ne bi s nekom zagonetkom:)))) priznaj da ti je to fora za studente!!
nsarski nsarski 22:28 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

Nije, majke mi ng! To je citat mog omiljenog ulicnog filozofa. Njegova najjaca misao: Vodis ribu u Rovku?! To je kao da vodis goluba u Veneciju!
angie angie 22:35 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

Vodis ribu u Rovku?! To je kao da vodis goluba u Veneciju!



ma nemoj, a tamo je ponosno izlazesh na shtrafti:)))

ja majkemimile, ne znam da l ima jache shtrafte od one u du i rovinju- sem bgd- naravno!?
nsarski nsarski 22:44 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

Pa, ybg, takva su vremena bila:))
Moram malo da trolujem. Za mene je pravo mesto Tribunj (kod Vodica):



Ta kuca na vrhu ostrva je godinama bila nasa "kuca pored mora". I kakva sve secanja imam...bogo moj! Posle su izgradili celu marinu i ovo turisticko sranje. Nekada su kuce bile samo na ostrvu, par kuca na kopnu, crkva u dnu brda, crkva na vrhu (samo za sahrane), i zvezdano nebo...
florian florian 22:45 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

Goran kupio kaubojski šešir negde i tri rage u ko zna kom selu, odvezo u Kanfanar u maju i otvorio školu jahanja za švabice.Da bi bili više kaubojski, hidrogenom im napravio fleke( ko iz western filmova). Celo leto šeto svako veče drugu švabicu, da se pojedeš. Čudo neviđeno. Kad su to videle beograđanke, popalile se , kao ko je ovaj, pa je proširio aquatorium i na ostale ribe.
angie angie 22:46 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

ovo si vec jednom kachio i stvarno super izgleda.
Maksa Maksa 22:52 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

Vodis ribu u Rovku?! To je kao da vodis goluba u Veneciju!


Amin.
Bio u obe varijante, i to su bila dva sasvim različita mesta.
nsarski nsarski 23:00 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

Bio u obe varijante, i to su bila dva sasvim različita mesta.

Ima i treca varijanta -povedi i decu!
Taj moj ulicni filozof prica: Didjem na plazu, ali nema vise ono smekovanje, nego lopatica, kantica, rukavici, bazencic - pumpaj, nalazi trazi...Na kraju dnana opet - lopatica, kantica, rukavici, bazencic...jedva legnem da se opustim, kad jedna krenu da izlazi iz vode, polako, na tenane, kaplje sa nje...moja mi nesto prica, pita me, nista je ne cujem - u mojoj glavi Orkanski Visovi!!!
A ja - lopatica, kantica, rukavici, bazen, loptica....
Maksa Maksa 23:07 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

Taj moj ulicni filozof prica: Didjem na plazu, ali nema vise ono smekovanje, nego lopatica, kantica, rukavici, bazencic - pumpaj, nalazi trazi...Na kraju dnana opet - lopatica, kantica, rukavici, bazencic...jedva legnem da se opustim, kad jedna krenu da izlazi iz vode, polako, na tenane, kaplje sa nje...moja mi nesto prica, pita me, nista je ne cujem - u mojoj glavi Orkanski Visovi!!!
A ja - lopatica, kantica, rukavici, bazen, loptica....


:))))))))))

Ijao kuku.
Nadam se daljim prilozima iz tog izvora. :)
angie angie 23:09 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

Kad su to videle beograđanke,



ej bre cvetko, od kad su se to beogradjake lozile na frajere koje shetaju nemice????
angie angie 23:16 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

lopatica, kantica, rukavici, bazen, loptica....


:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
nsarski nsarski 23:24 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

angie
чаплаисање из ферфуге


e ti slatka- kad ne bi s nekom zagonetkom:)))) priznaj da ti je to fora za studente!!

Ovo znaci, na Cuburskom, "vatanje na kvarno"....
florian florian 23:26 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

Od 79. Kiza razradio sistem. Sedne na trg s jednom do tri iste navedene. Kako još nije gužva , odma uzme dve tri stolice viška, fol sad će da stignu i drugi. Onda kad krenu , kad usfali mesta merka, pa na kraju ustupi mesta ribama iz Beograda ( a bilo ih je ihaa), kao dok ne dođu ovi ostali.Malko priča sa švabicama, pa krene žvaku sa beograđankama o privatnoj školi jahanja itd.et cetera, i tu je bivao kraj.Imao žvaku svecku. Funkcionisalo besprekorno
nsarski nsarski 23:28 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

kraj.Imao žvaku svecku. Funkcionisalo besprekorno

Ih, a one mu bas trazile kontradikciju u argumentu...:)))
angie angie 23:33 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

Ovo znaci, na Cuburskom, "vatanje na kvarno"....



pazi -to je moja krajka- nikad chila!!!
angie angie 23:34 27.05.2008

Re: Ah, Rovka!

Ih, a one mu bas trazile kontradikciju u argumentu...:)))


pa i meni zvuchi:)))
pufna pufna 22:23 27.05.2008

ja ostajem verna

angie angie 22:28 27.05.2008

Re: ja ostajem verna

mora da tamo imash neki objekat:)))
ivana23 ivana23 22:41 27.05.2008

Re: ja ostajem verna



jesen jesen 22:29 27.05.2008

blago tebi

..ako se pakujes za Rovinj...hvala ti za neka secanja koja mi izronise u roku od 1sec...
angie angie 22:30 27.05.2008

Re: blago tebi

ako se pakujes za Rovinj...



to je bila shozoidno nemocna izjava-jer bi bilo najlogichnije zar ne?
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:39 27.05.2008

Re: blago tebi

Želim da te oženim, da li želiš da mi budeš žena ?
Da ali pod jednim uslovom!
Pod kojim ?
Ako uplatiš medeni mesece mesec dana u Rovinju
Važi samo reci gde je to?
Ti ni ne znaš gde je Rovinj?

Ma ljubičice, GDE JE mesto gde se uplaćuje....

Preporuka i pozdrav
angie angie 22:44 27.05.2008

Re: blago tebi

GDE JE mesto gde se uplaćuje....


pazi vitoslave, to kad bi znali gde je mesto da se uplati i za sva druga pitanja- sve bi bilo resheno!:)))
hvala.
jesen jesen 23:43 27.05.2008

Re: blago tebi

...najlogicnije, naravno.....meni si delovala uverljivo...zato i rekoh, blago tebi...:))
angie angie 00:00 28.05.2008

Re: blago tebi

zato i rekoh, blago tebi...:))


pa shize su uvek uverljive:))))
Maksa Maksa 22:39 27.05.2008

Škarabe


Pizza iz kamene peći na drva na Škarabama, tzitze iz bratskih republika željne provoda, Pixies u pozadini, hektolitri džina uveče, i sutra opet i tako i u krug. 1989. Mmmm.

Dok ga Brana
jednog dana
gumom nije izbrisao

Kako ti zavidim.
angie angie 22:43 27.05.2008

Re: Škarabe

Pizza iz kamene peći


a jedesh na onim drvenim klupama, koje ti ostave otisak na preplanulim butinama, malo cvokocesh, jer si ispod borova, chije iglice padaju u tanjir, pa malo zalepe smolu sa kraja, u hladovini,a kupaci josh mokar.
ivana23 ivana23 22:49 27.05.2008

***



Artur Dent Artur Dent 10:45 28.05.2008

Re: Škarabe

Maksa
Pizza iz kamene peći na drva na Škarabama, tzitze iz bratskih republika željne provoda, Pixies u pozadini, hektolitri džina uveče, i sutra opet i tako i u krug. 1989. Mmmm.Dok ga Branajednog danagumom nije izbrisaoKako ti zavidim.


Isti trip, godina pre, u drustvu oba sadasnja kuma. A i nekoliko decijih letovanja, samo je to u drugom kljucu. Mmmmmmmmmmm.
pnbb pnbb 22:08 28.05.2008

Re: Škarabe

tzitze iz bratskih republika željne provoda, Pixies u pozadini, hektolitri džina uveče, i sutra opet i tako i u krug. 1989.

ma tad je bilo vec sve gotovo...
do 85 su jos i dolazile holandzanke, a posle samo bratske republike, cesi... jebiga

Dolybell Dolybell 22:48 27.05.2008

Gde me nađe...


Od mene ovoliko i odoh da se pakujem....

angie angie 22:52 27.05.2008

Re: Gde me nađe...

doly, nadam se da cesh ti zaistinski, a ne fiktivno, na nervnoj bazi ko ja.
jasnaz jasnaz 22:51 27.05.2008

®

kako u sećanju zoveš grad u kome si bio
najlepše

al si kasnije -od te lepote- mnogo tuge
nakapao

?

ne znam
i ostaće tako
ivana23 ivana23 22:53 27.05.2008

Re: ®

angie angie 22:58 27.05.2008

Re: ®

iza shkura- stara cura.
angie angie 23:00 27.05.2008

Re: ®

kako u sećanju zoveš grad


Bol! Ili- Rana!
ivana23 ivana23 23:06 27.05.2008

Re: ®

jasnaz jasnaz 23:09 27.05.2008

Re: ®

nije.

nego to što ne znam
i što će ostati tako

( možda : kajanje )

_______________

ali je sigurno,
od ROVINJA ,
samo stene !

pesak e v e n t u a l n o dunavski
angie angie 23:11 27.05.2008

Re: ®

Ivana, hvala, sad sam skroz u neizdrzu,mogu dodushe da kuckam ovde u kupacem- al ce mi se smeje familija.
ivana23 ivana23 23:12 27.05.2008

Re: ®

angie angie 23:13 27.05.2008

Re: ®

( možda : kajanje )


nema kajanja- ako sam te dobro shvatila.

a za pesak- eno Veshtar u tom smislu felerichan-ima.
angie angie 23:13 27.05.2008

Re: ®

e ovo je na Crvenom:))))
Palilula Palilula 23:14 27.05.2008

Re: ®

Kao na Punti....
ivana23 ivana23 23:15 27.05.2008

Re: ®

angie
Ivana, haval, sad sam skroz u neizdrzu,mogu dodushe da kuckam ovde u kupacem- al ce mi se smeje familija.

Bar rasiri suncobran )

angie angie 23:18 27.05.2008

Re: ®

ivana23

angieIvana, haval, sad sam skroz u neizdrzu,mogu dodushe da kuckam ovde u kupacem- al ce mi se smeje familija.Bar rasiri suncobran )


Ivana- skroz odgovara mesto!!! Ma meni nije do suncobrana, bre- si normalna ovde iz kenjade, posle 6 meseci bez:))))
ivana23 ivana23 23:20 27.05.2008

Re: ®



ivana23 ivana23 23:23 27.05.2008

Re: ®

ivana23 ivana23 23:26 27.05.2008

Re: ®

ivana23 ivana23 23:27 27.05.2008

Re: ®

ivana23 ivana23 23:28 27.05.2008

Re: ®

ivana23 ivana23 23:29 27.05.2008

Re: ®

ivana23 ivana23 23:30 27.05.2008

Re: ®

angie angie 01:24 28.05.2008

Re: ®

angie angie 01:26 28.05.2008

Re: ®

Jeremija Jeremija 07:22 28.05.2008

Šta reći, sem...

...to su bili dani... i noći naravno.
angie angie 11:55 28.05.2008

Re: Šta reći, sem...

...to su bili dani... i noći naravno.


u stvari sve vezano-samo teklo stopljeno, da l sija sunce ili mesec- nije ni bilo tako vazno- chak ni za kupanje:)))
edi-va edi-va 07:28 28.05.2008

oceM i ja ...

angie angie 11:53 28.05.2008

Re: oceM i ja ...

edi-va


edy, lako bi se dogovorili!:)))
Giant Giant 08:48 28.05.2008

Ipak biram Cherso

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana